מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה בקשה....רוני25/11/2007
שלום רציתי לדעת כמה קלורויות יש בתפריט זה....
1 לחמניה
1 פרוסת גבינ"צ
1 קרמבו
1 בנננה
1 לחם קל
0.5 קופסאת קוטג 5%
מעדן דיאט (60 קקל)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 790 קלוריות
מוניקה קרן26/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה מוגברת של משקאות אנרגיהאייל סיון25/11/2007
שמי אייל ואני בן 23, שוקל 88 ק"ג וגובה 185 ס"מ.
לאחרונה התחלתי לצרוך משקאות אנרגיה כמו רד בול ו XL בתדירות של כ- 3 פחיות ביום.
יש לציין שאיני עוסק בפעילות גופנית כלשהיא.
רציתי לדעת אם קיים נזק בצריכה מוגזמת של משקאות אנרגיה לאורך זמן וללא קיום פעילות גופנית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות אנרגיה
מוניקה קרן26/11/2007שלום אייל,
צריכת משקאות אנרגיה, אינה בריאה במיוחד לדעתי. אלו משקאות המכילים ממריצים למיניהם, כמו קפאין וטאורין וכן כמות גבוהה של סוכר. אני איני ממליצה אותם גם לספורטאים.
אם אתה אדם בריא, איני צופה נזק מיידי, פרט להתמכרות לקפאין, ולריכת אנרגיה עודפת שעלולה להביא לעלייה במשקל.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלי תרדנילי25/11/2007
שלום לדיאטנית,
אני אופה הרבה פשטידות מתרד. לאחרונה קראתי בספר על דיאטות שאמנם יש ברזל בתרד
אך הגוף לא סופג את הברזל. אם זה נכון אז אני אפסיק לאכול תרד. מצפה לתשובה.
בתודה
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלי תרד
מוניקה קרן26/11/2007שלום נילי,
זה נכון, בתרד יש ברזל, אך רק מעט מאוד נספג ממנו במערכת העיכול שלנו. מקורות טובים לברזל הם מהחי: בשרים, דגים. משם יש ספיגה אופטימלית של הברזל.
אך למה להפסיק לאכול תרד? זה טעים, מכיל סיבים תזונתיים ומינרלים וויטמינים חשובים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה,בבקשהשחר25/11/2007
שלום .
אני מתאמן הרבה בריצות לתווח ארוך ובינוניות רציתי לדעת אילו מאכלים טובים ?כמה זמן לקחת לפני הריצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני אימון
אהרון25/11/2007אם זה תוך שלוש שעות אחרי ארוחה עיקרית, מספיקה בננה זמן קצר לפני הריצה (לא פחות מ20 דקות). אם לא, ארוחה קלה מבוססת על פחמימות מורכבות שעה וחצי לפני. (אורז מלא, לחם מלא, דגנים, תירס וכו"). תוך שעה אחרי האימון צריך לאכול ארוחה עיקרית מאוזנת(פחמימות וחלבון) ולא כבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
מוניקה קרן26/11/2007שלום שחר,
לפני האימון הגוף זקוק בעיקר לפחמימות. ניתן לאכול ארוחה עיקרית (הכוללת פחמימות, חלבונים ומעט שומן) כ- 3 שעות לפני האימון, ואז כ- 15-20 לפני האימון עצמו כדאי לקחת פחמימה המתפרקת בקלות יחסית, כמו לדוגמה: בננה, 3 תמרים יבשים, פרי אחר, מעדן חלב וכד'. אפשרות אחרת היא לאכול ארוחה קלה כשעה וחצי לפני האימון. ארוחה המכילה בעיקר פחמימות כמו למשל דגני בוקר עם חלב או כריך עם ממרח.
תוך שעה מסיום האימון כדאי לאכול ארוחה המכילה גם פחמימות, להשלמת האנרגיה ויכולת לגוף לבנות שריר, וגם חלבונים, אלו אבני הבנין של השרירים והגוף בכלל. לדוגמה: אורז/ מקרונים/ קינואה... עם עוף/ דגים... אפשרות אחרת היא שוב כריך ( או 2, תלוי במשקל שלך) עם ממרח חלבוני כמו גבינה, ביצה, טונה וכד'.
כדאי לשלב גם ירקות בארוחה זו.
לא לשכוח לשמור על מאזן נוזלים תקין לפני, במהלך ואחרי הפעילות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ,אשמח מאוד אם תעזרי לבעיתישחר25/11/2007
יש לי בעיה עם האוכל אני כל היום אוכל ואוכל ואוכל אני גומר לאכול עד שאני שובע ואחרי חצי שעה שעה שוב רעב ושוב אוכל כמות גדולה של אוכל ,אומנם אני עושה ספורט אבל אני אוכל הרבה ואין לי ארוחות מסודרות .
רציתי לדעת מה הבעיה אולי תולעים בבטן ?
אשמח מאוד גם אם תישלחי לי מערכת שעות של ארוחות מסודרות במשך ימות השבוע ,תודה מראש.
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
מוניקה קרן26/11/2007שלום שי,
כדאי לפנות לרופא המטפל ולבצע בירור: רמות סוכר, אנדוקרינולוגיה, מדדים אחרים שיראו לו נכונים. בהמשך לפנות לדיאטנית לבניית תפריט מסודר יותר.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תפריטיםרוני24/11/2007
אני רוצה לרדת כמה שיותר מהר במשקל ואין לי זמן לעשות ספורט..חברתי המליצה לי על שני התפריטים הבאים ורציתי לשאול מה דעתך? האם הם לא יכניסו את גופי לסטרס? בהנחה שהם רק לשבועיים הבאים שאני ארד 4 קילו. מהר.....
תפריט 1.
2 לחם קל עם שוקולד וקפה עם סורזית
צהריים-3 לחם קל עם טחינהQאבוקדו וסלט גדול עם כפית שמן
ביניים מעדן חלב 150 קקל
ערב-2 לחם קל עם גבינה לבנה וירקות.
תפריט 2.
בוקר-2 לחם קל עם גבינה ופרוסת סלמון וירקות
צהריים-מנת בשר רזה,חצי כוס אורז מלא.קוסקוס,סלט.ירק חם.
ערב-סלט =לחם קל מרוח בגבינה לבנה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השני עדיף בהרבה
אהרון25/11/2007הייתי ממליץ גם ארוחות ביניים קלות אבל אם זה רק לשבועים אפשר גם בלי. אל תקמץ בירקות. הוסף גם לצהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שמתי לב שבכל הארוחות יש ירקות
אהרון25/11/2007אני לא יודע מה המשקל הכולל והעודף אבל דיאטה כזאת תביא תוצאות. חבל שאינך מוצא זמן לפ"ג. היתה עוזרת לך באופן משמעותיי להרזיה ולשמירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום זוהר
ד''ר רוני חרמון25/11/2007שתי האופציות בסדר ובתנאי שדה לשבועיים ולא יותר. בכול מקרה לא תרדי 4 ק"ג בשבועיים אולי חצי מזה. השאלה היא מה יקרה אחרי השבועיים האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרס בירהמתאמן24/11/2007
שלום, אני בן 16.5 עד גיל 13 בערך הייתי שמן, אבל אז עשיתי דיאטה ולפני שנתיים וחצי כבר הגעתי לרזון קיצוני (1.75 מטר, 53 ק"ג), חשוב לציין שהייתי צמחוני ולפני שנה הפסקתי, כיום המצב שלי הוא בערך 1.82-3 מטר, 68-9 ק"ג מה שבסדר לפי כל המדדים. אבל בחצי שנה האחרונה קיבלתי הערות על כך שאני מפתח "כרס בירה", נמסר לי שיש קשר מועט מאוד בין התפתחות כזאת לבין שתיית אלכוהול מה שהגיוני מאוד מכיוון שאני שותה לעיתים רחוקות ובזמן האחרון עוד פחות, הייתי רוצה לדעת מה גורם להתפתחות כרס כזאת וכיצד אפשר להוריד אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרס בירה זה ביטוי עם אחיזה במציאות
אהרון25/11/2007תופעה ידועה אצל העמים שותי הבירה. למעשה הגורם הוא הערך הקלורי שבשתיה מרובה של בירה על בסיס יומי בכמות גדולה. יש כאלה שבשגרה שותים כמה ליטר ביום ומקבלים כל כך הרבה קלוריות שכבר לא זקוקים להרבה אוכל ולכן זה נקרא כרס בירה.
ישנם אפילו אנשים עם משקל תקין כמו שלך, שאצלם השומן מרוכז בעיקר בבטן, זה מבנה גוף טבעי.
עם הרזיה כללית גם בעית הבטן תפתר אבל אתה לא צריך לרזות. יכול להיות שאין לך שומן אלא שרירים רפוים ובמקרה הזה תרגילי בטן נכונים ובמינון אפקקטיבי יכולים לעזור. על ידי משוש אתה יכול לבדוק בעצמך אם יש שכבת שומן תת עורי באיזור הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבצע 30 כפיפות בטן כל יום
ד''ר רוני חרמון25/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לרזות, אני ארזה בצורה הזאת?רקדנית:)24/11/2007
יש לי שבוע לרזות וכמה שיותר, אני גם ככה רגילה לאכול מעט אבל כדי שאני אכריח את עצמי לעשות גם ספורט החלטתי לעשות דבר כזה, תגידו לי אם אני ארזה בזה.
זה די פשוט, אני פשוט אכתוב מה שאני אוכלת ואת הספורט שאני עושה ולא אוכל יותר קל' מהקל' שאני שורפת בספורט.
כלומר שנניח אני יהיה חייבת לשרוף 700 קל' אם אני רוצה לאכול 700 קל'.
אני שוקלת 49, אז שני קילו יספקו אותי, וזה רק לשבוע לא לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במשקל שלך יהיה לך קשה וגם לא מומלץ.
אהרון24/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מומלץ כלומר שאני ארד הרבה?
רקדנית:)24/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
אהרון25/11/2007ככל שהמשקל הכולל והעודף קטנים יותר ההרזיה איטית יותר. למי ששוקל 150 ק"ג אין בעיה להוריד אפילו 7 ק"ג (לא הכל שומן) בשבוע הראשון. אבל בחורה שבסה"כ 49 ק"ג (ואולי כבר במשקל תקני) לא יכולה להוריד בקלות 2 ק"ג משקל גוף וגם לשמור בשבועות הבאים. אין "זבנג וגמרנו".
מי שמתעסקת בנעוריה בהורדת עודף דימיוני של 2 ק"ג עלולה למצוא את עצמה בעוד כמה שנים נאבקת ב20 ק"ג מאוד מוחשיים. דרך אגב, מה הגיל והגובה שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותשובתי
ד''ר רוני חרמון25/11/2007את צריכה לאכול פחות מהתוצאה של משקל כפול 24 כפול 0.9 . אם תעשי פעילות של 700 קלוריות זה ישפר את המאזן שלך באותו סכום קלוריות ותרדי יותר מהר. תשתי הרבה מים 20 כוסות ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתהליך... זקוקה להכוונה.שני24/11/2007
שלום,
נחשפתי לפורום בפעם הראשונה... מאוד מעניין ותומך- יישר כוח לעושים במלאכה.
אני בשנות ה- 20 המאוחרות לחיי, גובהי 1.73 ומשקלי כיום 85 קג'.
אני נימצאת בתוכנית הרזייה כחודשיים וכבר ירדתי כ- 6 קג'.
השבוע לראשונה עליתי , חצי קילו... מה עשויה להיות הסיבה ?
שאלה נוספת, מה עליי לעשות על מנת להגביר את תהליך ההרזייה- אני משתדלת לעשות פעילות גופנית 3-4 פעמיים בשבוע (הליכות של כ- 40 דק' ו/או מכשירים ואופניים כ45 דק' עד שעה).
שאלה אחרונה, היעד שלי לעת עתה הינו 75 קילו, היינו- 10 קילו פחות (לפני כ- 5 שנים שקלתי במשקל קרוב לזה: 71 קילו). מה משקל היעד עבורי ? האם ניתן להגיע אליו? תוך כמה זמן ? בהנחה וקיימת התמדה ועיקביות ?
אשמח לתשובה/ות והתייחסות-
בברכת שבוע נעים ותודה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תתמידי אין מה לדאוג.
אהרון25/11/2007
שלום,
נחשפתי לפורום בפעם הראשונה... מאוד מעניין ותומך- יישר כוח לעושים במלאכה.
אני בשנות ה- 20 המאוחרות לחיי, גובהי 1.73 ומשקלי כיום 85 קג'.
אני נימצאת בתוכנית הרזייה כחודשיים וכבר ירדתי כ- 6 קג'.
השבוע לראשונה עליתי , חצי קילו... מה עשויה להיות הסיבה ?
שאלה נוספת, מה עליי לעשות על מנת להגביר את תהליך ההרזייה- אני משתדלת לעשות פעילות גופנית 3-4 פעמיים בשבוע (הליכות של כ- 40 דק' ו/או מכשירים ואופניים כ45 דק' עד שעה).
שאלה אחרונה, היעד שלי לעת עתה הינו 75 קילו, היינו- 10 קילו פחות (לפני כ- 5 שנים שקלתי במשקל קרוב לזה: 71 קילו). מה משקל היעד עבורי ? האם ניתן להגיע אליו? תוך כמה זמן ? בהנחה וקיימת התמדה ועיקביות ?
אשמח לתשובה/ות והתייחסות-
בברכת שבוע נעים ותודה מראש !!!
ברוכה הבאה לפורום!
עליה מתונה אחרי חודשיים של ירידה רצופה הינה תופעה שכיחה. זה לא בהכרח שומן. יכולה להיות הצטברות נוזלים, תכולת מערכת העיכול בעת השקילה, עצירות ועוד. אם הדיאטה הוכיחה את עצמה עד עכשיו, כדאי להתמיד. אגב, כמה קלוריות ביום? אם תרצי אוכל לתת לך הוות דעת אם תציגי את התפריט היומי.
הגברת הפעילות האירובית תוסיף באופן משמעותי לקצב ההרזיה שגם עד עכשיו לא רע (מלבד השבוע האחרון). השתדלי כל יום שעה הליכה נמרצת. את צריכה להוסיף גם פעילות בונה שריר לשמירת מסת השרירים שאחרת "נאכלת" יחד עם השומן, דבר שמוריד את קצב חילוף החומרים וגורם להשמנה בתום הדיאטה.
תוכלי להוריד 10 ק"ג נוספים ב3 חודשים עם דיאטה ופ"ג נכונות. הטווח התקין שלך הוא 60-73 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר רוני חרמון25/11/2007היעד שלך 65 ק"ג וניתן לעשות זאות וביתנאי שהדיאטה שלך בריאה ונכונה ואת מתמידה לאורך חודשים ושומרת על התפריטים. את חייבת לשתות 20 כוסות מים ליום זה יזרז מאוד את קצב הירידה ולבסוף הפעילות הגופנית צריכה להיות לא פחת משעה. עדיף שעה פעמיים בשבוע מ- 40 דקות כל יום. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכם... המשך תגובה
שני25/11/2007תודה על התייחסותכם !
* כפי שכתבתי, אני עושה פעילות גופנית בין 3-4 פעמים בשבוע, של כשעה (לרוב, פעמיים הליכה נימרצת של 40 דק' ובפעמיים הנותרות אופניים + מכשירי כושר, בחדר כושר, לבטן, ידיים וגב).
* התפריט שלי ליום הינו:
10 פרוסות לחם קל עם שיכבת ממרח (כלשהו : גבנ"צ 5% ; פסטרמה; חומוס; ריבה דלה וכו)דקה.
3 פעמים בשבוע ביצה ליום (קשה, מקושקשת, חביתה, עין).
3 פעמים בשבוע בשר רזה .
3 פירות ו/או יוגורטים (0%).
0.5 כוס חלב רזה (1% או3%).
2 כפות שמן זית.
ירקות חופשי...
לעיתים אני עושה שינויים שווי ערך.
שתייה של כשני ליטרים, לרוב, כולל מים, משקאות דיאטטים, מרקים דלים (10 קל').
מה דעתכם ?
אשמח לתשובתכם...
מודה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט די מאוזן
אהרון25/11/2007
תודה על התייחסותכם !
* כפי שכתבתי, אני עושה פעילות גופנית בין 3-4 פעמים בשבוע, של כשעה (לרוב, פעמיים הליכה נימרצת של 40 דק' ובפעמיים הנותרות אופניים + מכשירי כושר, בחדר כושר, לבטן, ידיים וגב).
* התפריט שלי ליום הינו:
10 פרוסות לחם קל עם שיכבת ממרח (כלשהו : גבנ"צ 5% ; פסטרמה; חומוס; ריבה דלה וכו)דקה.
3 פעמים בשבוע ביצה ליום (קשה, מקושקשת, חביתה, עין).
3 פעמים בשבוע בשר רזה .
3 פירות ו/או יוגורטים (0%).
0.5 כוס חלב רזה (1% או3%).
2 כפות שמן זית.
ירקות חופשי...
לעיתים אני עושה שינויים שווי ערך.
שתייה של כשני ליטרים, לרוב, כולל מים, משקאות דיאטטים, מרקים דלים (10 קל').
מה דעתכם ?
אשמח לתשובתכם...
מודה מראש !!!
כמה הצעות שיפור:
1. יותר מדי לחם (צריך להיות מקמח מלא). מספיק 4 - 5 פרוסות ביום ובמקומו פחמימות אחרות כגון אורז מלא, תירס, שיבולת שועל וכו".
2. במקום גבנ"צ (אפילו שזה 5%) גבינה\קוטז' 3%
3. הפסטרמה מלאה במלח וכימיקליים, עדיפה פרוסת צלי רזה ביתי (עוף או בקר)
4. החביתה\עין על טפלון בלי שמן
5. חלב רק 1%
6 מספיק 2 כפיות שמן ורבע אבוקדו
7 עדיף לוותר על משקאות דיאטטיים לטובת סודה. המנעי מאבקת מרק והכיני לבד מרק ירקות טבעי.
8. הוסיפי פעמיים בשבוע דג בגריל של התנור או על טפלון בלי שמן או רוטב (רק לימון בשפע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך !!!
שני25/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת בנותדנה ומאיה23/11/2007
היי
רצינו לשאול אם כאשר אנו מקבלות מחזור ונתקפות רעב, צורך לשוקולד ואוכלות ממש הרבה- האם אנחנו משמינות שמא הגוף שלנו זקוק לזה והוא מאזן את עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה ידועה. אין הנחות, צריך לשמור.
אהרון23/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת בנות
מוניקה קרן25/11/2007דנה ומאיה,
בזמן המחזור, רמת הסרוטונין (סוג של הורמון) יורדת, וזו הסיבה לרעב מוגבר ולכמיהה למתוקים.
יחד עם זאת, זה בדיוק מה שלא כדאי לאכול. מומלץ לאכול ארוחות מסודרות, כל 3 שעות, ובכל ארוחה לכלול פחמימות רצוי מלאות, כמו דגנים מלאים, לחם מלא, אורז מלא, קינואה, פרי וכד'. הן מעלות את רמת הסרוטונין ושומרות על רמה יציבה יחסית עד הארוחה הבאה.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענבר23/11/2007
שלום, אני בת 16 וחצי. לפני כארבעה חודשים עשיתי דיאטה חריפה. בחודשיים הראשונים אכלתי 400 קלוריות ביום, והורדתי 9 קילו ממשקלי. בחודשיים נוספים אכלתי 950 קלוריות ביום, והורדתי 2 קילו נוספים. כיום אני שוקלת 51 קילו. שאלתי היא: אם אתחיל לאכול 1200 קלוריות ביום, אעלה במשקל מכיוון שגופי התרגל למעט קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1200 זה בסדר
אהרון23/11/2007אין קפיצה גדולה מ950 אבל גם את זה תעשי בהדרגה תוך חודש. עוד יותר חשוב זה לעשות פעילות גופנית על בסיס יומי, למשל לפחות 30 דקות הליכה נמרצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות
מוניקה קרן25/11/2007שלום ענבר,
ההרזיה שעשית גרועה מאוד עבור הגוף שלך.
עלייך לאכול לפחות 1200 קלוריות ולהמשיך לעלות את צריכת הקלוריות בהדרגה.
חשוב לשלב פעילות גופנית, אם אפשר יומיומית, כדי למנוע עליה במשקל וגם כדי לצמצם את הפגיעה בחילוף החומרים.
אני ממליצה לך לפנות לטיפול בנוסף.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון.. מה עושים כשקר??ליאן22/11/2007
אני רוצה לעשות הליכה כל יום וממש קר בחוץ, אני לא יודעת אך להתמודד עם זה
שיורד גשם איך אני אצא לעשות הליכות??
או שאם נגיד כבר יצאתי בקור ותופס אותי גשם בקור? זה ממש בעייתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא קורה הרבה
אהרון23/11/2007עוד מעט הגשמים יפסקו. יש גם מיטריה וגם מעיל גשם. העיקר שהנעלים יהיו טובות ובלתי חדירות למיים. בעוד פחות משבועים את מתחילה להתאמן בחדר הכושר ותוכלי ללכת על מכשירים אם כי אני מעדיף בעונה הזאת בחוץ. בזמן גשם התאמני בבית: ריצה במקום, קפיצות על חבל, עליה במדרגות (אם אין בבית אזי במדרגות הביניין), עליות וירידות על שרפרף בגובה 20 ס"מ. אם יש לך ווידאו או
DVD קלטת של התעמלות אירובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה :]
ליאן23/11/2007נראה לי שאניאלך על ריצה קלה ועלייה במדרגות .
(במקרה של גשם)
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה
ד''ר רוני חרמון25/11/200710 דקות ראשונות של ההליכה הן בעייתיות אחרי כן הגוף חם ולא גשם וקור יפריעו לך . ולכן תתחילי ללכת עם סווטשר ולאחר 10 דקות תורידי אותו ותמשיכי עם טריקו. קצת גשם לא עשה רע לאף אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרמאיה22/11/2007
שלום רב,
ברצוני לדעת מהו ההבדל בין סוכר לבן לבין סוכר חום? האם החום הוא בריא יותר או בעל ערך קלורי פחות מזה של הלבן?
תודה רבה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הבדל קלורי
אהרון23/11/2007גם לא הבדל תזונתי משמעותי. החום פחות מעובד ויש בו כמות זעירה של מינרלים. אם את חייבת סוכר, עדיף חום אבל אם את דואגת לגיזרה גם ממנו כדאי להמנע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר
מוניקה קרן25/11/2007שלום מאיה,
אין הבדל קלורי וגם לא תזונתי מהותי בין סוכר חום לסוכר לבן. עדיף להמעיט בשניהם.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרים תזונתיםרלי22/11/2007
אני עדיין מחכה לתשובה אשמח אם משהוא יענה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אוכלים מאוזן ונכון אין חוסרים
ד''ר רוני חרמון25/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרים בתזונהרלי22/11/2007
בס"ד
רציתי לשאול בקשה
בחודשים האחרונים {כחצי שנה} הפסקתי לגמרי לאכול ביצים פתאום הם התחילו להגעיל אותי . יש לציין שאני לא ממש משלימה את זה עם בשר ועוף כי אני אוכלת אותם רק בשבת גם דגים אני לא ממש מחבבת עיקר תזונתי היא בעצם חלבי {מוצרי חלב } וירקות המון ירקות בשילוב לחם מלא. רציתי לשאול מהם החסרים שאני גורמת לעצמי,אני מאמינה שיש} ובמה אוכל להשלים זאת תודה ענקית רלי! יש לציין שמשקלי יחסית נמוך גובה 1.69 והמשקל 53* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי בשר וביצים
אהרון23/11/2007הבשר והביצים הם בין היתר מקור טוב לוויטמין B12 וברזל, מרכיבים חיונים ליצירת כדוריות דם אדומות (מניעת אנמיה). בנוסף, מרכיב חשוב בביצה זה ביוטין.
אם את אוכלת הרבה מוצרי חלב ופעם בשבוע בשר, לא צריכה להיות בעיה אם כי הבשר יותר עשיר במרכיבים הנ"ל. הברזל בבשר קליט יותר.
אם תוכלי לעשות מאמץ ולאכול פעם בשבוע כבד, תקבלי כמות משמעותית של B12 וברזל לצד המון וויטמין A, וויטמינים אחרים מקבוצת B בעיקר חומצה פולית (שנקלטת טוב יותר מזאת בירקות עלים).
אם יהיה לך קשה לאכול כבד או בנוסף אני ממליץ כל יום כף שמרים יבשים מומסים בחלב או לבן.
יש בהם ריכוז גבוה במיוחד של ברזל, מגנזיום, חומצה פולית, ביוטין ויתר וויטמינים מקבוצה B למעט B12. דרך אגב, השמרים טובים גם לעור.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרים בתזונה
מוניקה קרן25/11/2007שלום רלי,
החשש העיקרי הוא ממחסור בויטמנים ומינרלים הנמצאים בעיקר במוצרים מן החי, כמו ויטמין B12, אבץ, ברזל וכד'.
כדאי לעקוב אחרי רמתם בבדיקות הדם, ולהשלים את החסר עם תוספי תזונה, אם צריך.
ויטמין B12 למשל נמצא מעט מאוד במוצרי חלב, אך המחסנים שלו בגוף גדולים למדי, כך שאם את אוכלת בשר בסופי שבוע, אולי לא תזדקקי להשלמות. ברזל, לעומת זאת יותר רגיש.
מקור צמחוני לברזל הוא דגני בוקר מועשרים בברזל. כדאי בסופה"ש לאכול בשר הודו אדום או בקר, כי הם עשירים בברזל.
בשר וביצים מכילים גם חלבון, אך הוא קיים גם במוצרי חלב ולא נראה לי שיחסר. בכל מקרה כדאי לשלב קטניות עם דגנים כדי להגיע לחלבון מלא, שזהו החלבון שדומה שהרכבו לחלבון מן החי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)