מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףף דחוףף דחוףףאחת02/12/2007
היי אהרון זאת אני מתוסכלת ,סוריי שחפרתי בקודם היתה לי בעייה במחשב וחשבתי שזה לא נשלח.
ועכשיו לבעייה:
אתמול הייתה לאחי עלייה לתורה וטחנתי את כל הדברים הלא טובים!!
בוקר פיצה של אימא שלי ו3 עוגיות
בצהריים עוגה
ובערב חזה עוף עם ציפס בתנור והרבה סלט <- זה הייחיד שבסדר
ועכשיו לשאלתי =]
אם נגיד אכלתי את העוגה אחרי כמה זמן זה מצטבר בשומן ?
כיאלו נגיד העוגה שווה 500 קלריות כמה זמן יקח לעלות את הקלוריות הללו או להפך כמה זמן יקח לי לרדת אותם.?
אהרון אני עכשיו רוצה לעשות דיאטה רצחנית תוכל לשנות לי את התפריט שנתת לי ?
(תודה על היחס והיתיחסות ממתוסכלת =] )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למתוסכלת
ד''ר רוני חרמון02/12/2007את לא צריכה להיות מתוסכלת. את צריכה לקחת את עצמך ברצינות ולקבל יעוץ מאנשים מקצועיים.
ולשאלתך הגוף הינו מעבדה לגמרי לא פשוטה ולכן לא מדובר בזמן ולא מדובר בכמות קלוריות, אם זה היה כך זה היה קל לעשות דיאטה. זה שאכלת דברים עשורים זה כמובן ישפיע אבל לא באותו יחס ל- 500 קלוריות ולו מייד או מחר. זה הרבה יותר מורכב ולכן את צריכה לקבל תוכנית לאורך זמן וממי שיודע מה זאות דיאטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה רצחנית = מתכון בטוח להשמנה
אהרון02/12/2007דיאטת מחץ היא נגד השקפת עולמי ולא רק שאינני מרכיב לך אחת כזאת אלא מפציר בך לרדת מן הרעיון הזה. אני גם לא אפנה אותך פעם נוספת ליעוץ בגלל שלא זאת מטרת השתתפותך בפורום.
אם כל המגבלות אפשר לקבל מידע מקצועי גם בפורום. לא צריך לנהל את הפורום על מנת להיות בעל השכלה, הכשרה, ידע ונסיון לא פחות מן המנהלים. המניע שלי איננו כלכלי או פרסומי אלא רצון לעזור לו במעט למי שרוצה ללמוד איך לטפל נכון בגוף שלו וגם להיות פחות מתוסכל.
ועכשיו לשאלתך:
אם התפריט היומי עונה על דרישה היומית של הגוף המזון הופך לאנרגיה. אם ההספקה עוברת את הדרישה, העודף מאוחסן בתאי השומן אחרי השלמת התהליך המטבולי שיכול לקחת בין כמה שעות ליממה, תלוי במכלול גורמים. אותך לא צריך לעניין תוך כמה זמן העודף הופך לשומן אלא איך לקזז אותו לפני או אחרי הפיכתו לשומן.
אני מציע לך לדבוק בדיאטה המתונה ובפעילות הגופנית. כדי לשרוף 500 קל העודפות שלך את צריכה ללכת כ9 ק"מ בהתחשב במשקל שלך, כלומר 1.5 שעה של הליכה נמרצת.
אין טעם לשגע את הגוף בזלילות ולקזז בימי הרעבה. זה יגרום רק נזק, והרזיה לא תצא מזה.
אשמח ליעץ לך גם בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה שאתה אומר בעצם זה..
אחת02/12/2007אז מה שאתה אומר בעצם זה..
להתמיד על דיאטה ועל הכושר הראויי
וכשבא לי מתוק לאכול, אבל במידה הנכונה (כמות קטנה מאוד)?
וכמה קלוריות לדעתך אני צריכה ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, פחות או יותר
אהרון02/12/2007אבל לא כל פעם שבא לך מתוק כי לזה אין גבול. מעט מתוק פותח תאבון לעוד מעט ואחר כך להרבה.
את צריכה ללמוד גם להתגבר וכפי שאמרתי לך למצוא תחליפים אחרים כגון לחם קל מרוח בריבה ללא סוכר או פירות יבשים (לא חופשי!). אם את בטוחה שיכולה להסתפק בקובית שוקולד מריר ביום או אפילו שתיים, אפשר לחיות עם זה אבל זה רצוי בתור מנה אחרונה ולא בין ארוחות.
אל תזניחי את הפ"ג ואפילו הגבירי אותה.
עד 1400 ק"ק זה בסדר אבל בארוחות מסודרות, בלי נשנושים ובונוסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם -->
אחת02/12/2007לחם קל , כמה הבדל זה מלחם הפשוט שמוכרים במכולת ? או לחם רגיל מ-חלה פרוסה מה ההבדל?
כיאלו מה יותר משמין או יותר בריא ומה ההבדל מלחם רגיל ללחם "קל"
מה זה פ"ג ?
גבינה צהובה זה בסדר בטוסט או שתי פרוסות לחם רגיל עם פרוסה אחת של גבינה צהובהעם חסה ועגבניות שרי זה בסדר או שהגבינה צהובה מקלקלת לי פה את הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכתי
אחת02/12/2007כמה קלוריות יש בפרוסת לחם אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון02/12/2007
לחם קל , כמה הבדל זה מלחם הפשוט שמוכרים במכולת ? או לחם רגיל מ-חלה פרוסה מה ההבדל?
כיאלו מה יותר משמין או יותר בריא ומה ההבדל מלחם רגיל ללחם "קל"
תשובה:
בפרוסת לחם קל יש 37-40 ק"ק. בלחם רגיל 80 כלומר כפול. התשובה ברורוה שעדיף לאכול לחם קל ומומלץ מקמח מלא.
מה זה פ"ג ?
פ"ג = פעילות גופנית
גבינה צהובה זה בסדר בטוסט או שתי פרוסות לחם רגיל עם פרוסה אחת של גבינה צהובהעם חסה ועגבניות שרי זה בסדר או שהגבינה צהובה מקלקלת לי פה את הכל?
תשובה:
יש גבינה צהובה 5%. מותר לאכול אותה עם לחם קל מקמח מלא וגם חסה(בלי הגבלה) ועגבניות שרי
בנדיבות. זה לא מקלקל. זה טוב כארוחת ביניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
אחת02/12/2007אהרון אתה ממש ממש עוזר לי תודה לך ובזכותך אני יותר מודעת לגוף שלי , יש לי עכשיו יותר ערך לעצמי . אני יותר מקבלת את עצמי.
אהרון תוכל לתת לי תרגילים שיוכל לעזור לי להדגיש את עצמות הכסל ? אתה מכיר תרגילים כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תרגילים כאלה
אהרון02/12/2007רק הרזיה על סף האנורקסיה חס וחלילה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
אחת03/12/2007אם אני הולכת במקום או רצה במקום זה כמה לרוץ באמת או כמו ללכת באמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן כללי פחות, אבל
אהרון03/12/2007אם את רוצה להעצים את הריצה במקום צריך לקפוץ יותר גבוה עם כל צעד ו\או לקרב את הברכיים אל החזה. את צריכה להגיע לדופק 120-130 לשם שריפה אופטימלית של שומן ומינימלית של שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה בסדר?
אחת03/12/2007האם זה בסדר?
דיסה לארוחת ערב?? וכך אני מכינה:
חצי כפית מרגרינה ופחות
מים ואבקת חלב , סולת וקצת מלח . וכשזה מוכן אני אוכלת את זה עם כפית שוקולית
וזה מסביע אותי,
האם זה בסדר , או שזה פוגעה בי בדיאטה??
עכשיו יש לי עוד שאלת אני אוכלת את כל מה שאמרת לי, אבל נגיד אני אוכלת בבוקר את התפוח והכריך זה פותח לי את התאבון וכשאני לא אוכלת כלום אני לא רעבה בכלל מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר טוב כך
אהרון03/12/2007במקום מרגרינה ואבקת חלב השתמשי בחלב 1%. במקום שוקוליט, כפית שטוחה של קקאו וסוכרזית. אין צורך במלח. זה יכול להוות מנה אחרונה טעימה או מנת ביניים אבל לא יותר מ2 כפות סולת גדושות. המנה הזאת כ150 קלוריות.
אם ארוחת הבוקר שלך גורמת לתאבון גדול תנסי יום או יומיים בלי פרי. אבל את חייבת להתרגל לאכול ארוחת בוקר. את לא חייבת מיד אחרי הקימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר??
אחת14/12/2007יש לי כבר המון זמן סימנים בבטן ובצדדים כמו של אישה שהיא נכנסת להריון ,
יש לי את זה עוד מלפני שהתחלתי דיאטה ,
ועכשיו לשאלתי האם אפשר לדעת אם זה סימנים של השמנה או של הרזייה??
ואם זה של השמנה אפשר להפוך את זה להרזייה???
זה מאוד חשוב לי , ומה אני יכולה לעשות משו כדי שזה יהיה של הרזייה ??
ואחרי כמה זמן זה עובר??
תודה מראש מתוסכלת!! =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזיה או השמנה?
אהרון14/12/2007המאוזניים יתנו לך את התשובה.
קשה לענות תוך כמה זמן זה יעבור ומה הסיבה ללא בדיקה. אם זה מדאיג אותך, את צריכה לעבור בדיקה ויעוץ רפואי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון ולמומוחים
אחת16/12/2007כמו שאמרתי אני סובלת מירכיים גדולים , נפוחים וזה מאוד מאוד מפריע לי ..
עכשיו אני מתחילה להקפיד על הליכה של שעה וחצי פעמיים בשבוע וחדר כושר פעם בשבוע למשך שעהה ספילינג וכאלה עכשיו בתוך כמה זמן יקח לי לרדת מידה או שני מידות בג'ינס??
אהרון תוכל להגיד לי אם התפריט שלי נכון?
ארוחת עשר : פרוסה משתי לחם רגיל עם גבינה 1/2%
צהריים : חזה עוף או עוף עם קטניות (אורז פתיתים קוסקוס פסטה וכו..)וסלט
ערב: מרק ברגע , דיסה , קורנפלקס עם חלב 3% , יוגורט Bio אם קורנפלקס.
ואני דואגת לשתות כ- 1.5 של מים , מה לא בסדר ?.
יש לי עוד שלושה שאלות אחרונות :
1) כולם תמיד אומרים 20 כוסות מים, כמה זה בליטר?
2)ממרח שוקולד פרווה זה טוב??, שכבה דקה?
3)כמעט ועבר חודש והורדתי רק קילו זה הגיוני ?? (כי פה ושם מעדתי ואכלתי מתוק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון16/12/2007
כמו שאמרתי אני סובלת מירכיים גדולים , נפוחים וזה מאוד מאוד מפריע לי ..
*** זה מבנה הגוף שלך, לא תוכלי לשנות אבל עם ההרזיה הכללית ותרגילים נכונים תחת הדרכה
חייב לבוא שיפור.
עכשיו אני מתחילה להקפיד על הליכה של שעה וחצי פעמיים בשבוע וחדר כושר פעם בשבוע למשך שעהה ספילינג וכאלה עכשיו בתוך כמה זמן יקח לי לרדת מידה או שני מידות בג'ינס??
*** כפי שכבר אמרתי ההליכה צריכה להיות נמרצת, רצוי 3 פעמים בשבוע וזה יותר יעיל לפצל
עבור הגובה שלך מידה אחת היא בערך 4 ק"ג. אם תתמידי באופן רציני בדיאטה ופעילות
גופנית יקח חודש למידה אחת.
אהרון תוכל להגיד לי אם התפריט שלי נכון?
ארוחת עשר : פרוסה משתי לחם רגיל עם גבינה 1/2%
**** להוסיף ירקות
צהריים : חזה עוף או עוף עם קטניות (אורז פתיתים קוסקוס פסטה וכו..)וסלט
*** להוריד את העור. לאכול ארוחת ביניים פרי.
ערב: מרק ברגע , דיסה , קורנפלקס עם חלב 3% , יוגורט Bio אם קורנפלקס.
**** דיסה בכמות מתונה, חלב 1% , להוסיף ירקות.
ואני דואגת לשתות כ- 1.5 של מים , מה לא בסדר ?.
**** 2 ליטר זה יותר טוב בנוסף להרבה ירקות
יש לי עוד שלושה שאלות אחרונות :
1) כולם תמיד אומרים 20 כוסות מים, כמה זה בליטר?
**** בליטר יש כ-5 כוסות. אפשר לשתות פחות בחורף, תלוי בתפריט ובפעילות הגופנית.
2)ממרח שוקולד פרווה זה טוב??, שכבה דקה?
**** ממליץ להמנע, זה לא איכותי. עדיפה ריבה קלה ללא סוכר.
3)כמעט ועבר חודש והורדתי רק קילו זה הגיוני ?? (כי פה ושם מעדתי ואכלתי מתוק)
*** יחסית לעודף שלך היית צריכה להוריד יותר (לפחות 3 ק"ג). נראה שהיו לך הרבה מעידות.
אם לא תקפידי יותר, לא תתקדמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצות שומןליאורה02/12/2007
שלום,
מה ההבדל בין חומצות שומן מסוג אומגה 3 לבין שומן בלתי רווי? האם אכילת מזון הכולל שומן בלתי רווי מספקת את האומגה 3? תודה. אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן בלתי רווי ואומגה 3
אהרון02/12/2007חלוקה לקבוצות של חומצות שומן:
חומצות שומן רוויות
חומצות שומן חד בלתי רוויות (אין בהן אומגה)
חומצות שומן רב בלתי רוויות - מתחלקת לתתי הקבוצות אומגה-3 ואומגה-6. כאשר הראשונה נמצאת בכמות משמעותית רק בחלק יחסית קטן של מוצרים .
הגוף האנושי אינו מסוגל לייצר אומגה 3 ולכן הוא חייב לקבל אותה במזון. מקורות טובים לאומגה–3 הם בדגי ים קר, צמח המרווה, אצות וצמחי ים קר כמו כן אפשר למצוא אותן בריכוז נמוך יותר בשמן פשתן, זרעי פשתן ואגוזי מלך. לאחרונה התברר שגם בחלק מדגי הבריכה הגדלים בישראל יש כמות סבירה של אומגה-3 בזכות שרשרת המזון והפקוח על תנאי הגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצות שומן
ליאורה02/12/2007אהרן שלום,
תודה על תשובתך, אך לצערי איני יכול ליישמה, משום שכל המוצרים שציינת אינם אהובים עלי, פרט לאגוזי מלך. באשר לדגים, אבקש לדעת לאילו דגי בריכה התכוונת (כמכילים כמות טובה של אומגה 3)? כמו כן, האם לברק ושפמנון שייכים לקבוצה זו? תודה על הבהרותיך. אגב, האם אתה כותב כאיש מקצוע (באיזה תחום אתה מומחה)? תודה. אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
אהרון02/12/2007עד כמה שאני זוכר אין לך בעית השמנה, לכן נצל את הערך התזונתי הרב (כולל אומגה 3 ) של אגוזי המלך.
בלברק יש אומגה 3, גם בדניס ופורל. את השפמנון אני לא מכיר. אני בעצמי אוכל כל שבוע לברק, דניס ולפעמים פורל בנוסף לסלמון, כמובן הכל טרי.
לפני כמה שבועות עניתי לך או למישהו אחר על שאילת המקצועיות. זה יישמע לא רציני ולא אמין אם אנפנף בתארים שלי בתור דמות ווירטואלית שכל המטרה שלו לעזור למשתתפי הפורום בהבנת עקרונות הטיפול הנכון בגוף ולמלא את החסר על ידי מתן תשובות מיידיות מפורטות ומנומקות ,וכל זה ללא מניע כלכלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדג טרי ומומחיות
ליאורה03/12/2007אהרן שלום רב,
לצערי, דג סלמון (כמו דגים אחרים) אינו טעים לי כשהוא טרי. לכן, זה מחייב אותי לבחור בין אכילת דג לא טרי (למשל, סלמון מעושן, או סרדינים וטונה משומרים), או לא לאכול דגים בכלל. מה עדיף?
ואשר למומחיות, ענית בוודאי למישהו אחר, בזמנו, ולא לי, ואני לא ראיתי את תשובתך בעניין זה. לא ברורה לי תשובתך הנוכחית בעניין "נפנוף". מי שמבהיר מה מקצועו ומומחיותו בעניין שעליו הוא נותן עצות - עושה את הדבר המתבקש בלבד ואיננו "מנפנף" במשמעות השלילית של מונח טעון זה. לפיכך אבקשך להבהיר מה מקצועך ומומחיותך, ו/או רקעך המקצועי. תודה. ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרן - מהן תשובותיך?
ליאורה05/12/2007אהרן שלום,
מדוע אינך עונה לשאלותיי, שהתבקשו מקריאת דבריך בעניין אומגה 3?
רק בריאות וחג שמח. ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, לאכילת דגים!
אהרון05/12/2007כעיקרון, מזון טרי וטבעי הינו בעל ערך תזונתי שעולה על אותו מוצר מתועש, מעושן, משומר וכו".
בתהליכים הנ"ל נהרסים או מופחתים חלק מן המרכיבים החשובים לבריאות. בנוסף לזה בדרך כלל
מוסיפים לכם חומרים שלא תורמים לבריאות (בלשון המעטה) כגון סוכר, מלח, צבע מאכל, חומרי יצוב ושימור. אני באופן אישי נמנע עד כמה שאפשר מאכילת מזון מעובד כולל דגים. (גם ההקפאה היא צורת עיבוד) ואותו דבר אני ממליץ למטופלי. זה עדיין לא אומר ששימוש במוצרים מתועשים פסול, זה עינין של עדיפות. כמובן שבין לא לאכול דגים לבין לאוכלם בצורתם המעובדת, עדיפה האפשרות השניה. עדיין הם בעלי ערך תזונתי חשוב,כולל אומגה 3 שהיא למעשה צורה של שמן רב בלתי רווי.
אם אתה בריא ואינך נופל באחד מן הקטגוריות שמניתי בתשובה קודמת שלי בקשר לסלמון מעושן, (דפדף אחורה) אין סיבה רצינית לדאגה, אבל הכול במידה.
לגבי השאלה השניה אין לי מה להוסיף. איש כישר בעיניו יעשה ותמיד על אחריותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצות שומן
מוניקה קרן04/12/2007שלום אלעד,
חומצות שומן אומגה 3 הן אחד הסוגים של חומצות שומן בלתי רוויות. חומצות אומגה 3 הגוף שלנו אינו מסוגל לייצר לבד ולכן צריך לספק ותן מהמזון.
מקורות תזונתיים לאומגה 3 הן דגי ים כמו סלמון, בקלה, קוד, דניס, לברק, טונה ואחרים. מומלץ לאכול 2 מנות דגים בשבוע כדי לקבל את כמות האומגה 3 הדרושה. גם דגים משומרים מכילים אומגה 3. הכמות תלויה בכמות בכמות השומן שיש בדג.
מקורות צמחיים הם זרעי פשתן ואגוזי מלך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבה לחם..מה לעשות?!איילה01/12/2007
אני לא יודעת מה לעשות אני אוכלת יום אחד נגיד אוכל בריא תפריט עד 1000 קלוריות ואז בלילה אני קמה ואוכלת ולא שמה לב איפילו איזה 4-5 פרוסות לחם עם חלבה ממרח, ואז מצטערת על זה שזה איזה 500 קלוריות,
מה אני יכולה לעשות כדי לעצור את זה , אני לא מצליחה יש לי ממש דחף למתוק הזה
ממש התרגלתי
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילו יותר מ500
אהרון01/12/2007במידה שזה לחם רגיל (לא קל). לפחות את מודעת שזה הרגל הרסני לדיאטה. את חייבת להגמל מזה
(לא בריא אפילו למי שלא במישטר הרזיה) אבל עד אז תנסי לחם קל מרוח בריבה ללא סוכר או כמה תאנים\תמרים. זה הרע במיעוטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חייבת לשלוט בעצמך אין ברירה
ד''ר רוני חרמון02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף :(שני01/12/2007
התארחתי אצל דודים שישי שבת ,
ואצלם בבית אין מודעות לאוכל בריא כי כולם שם רזים
ולא יכולתי שלא לאכול,
אז אכלתי דיי הרבה .. ועוגיות וזה
ולפני החישוב של אתמול והיום הגעתי ל 1500 קלוריות כל יום
אני מרגישה פרהה עכשיו
אני לא יודעת מה לעשות,
בדיאטה שלי אני אוכלת 1000 1200 קלוריה אחת לא יותר
יום שני הזה אני בדיוק חודש בדיאטה,
ואני בקושי מרגישה שירדתי
במיוחד היום אני מרגישה חרא !
היומיים האלה דפקו לי תדיאטה ? זה 1000 קלוריות יותר ביומיים
ומה בנוגע לזה שבקושי ירדתי בחודש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילת המפתח: משמעת עצמית.
אהרון01/12/2007מן ההודעות שלך אפשר להבין שאת לא מצטיינת בתחום הזה. לא שיש לך עודף גדול, אם בכלל, אבל אם החלטת לרזות את צריכה להיות עקבית. כפי שכבר כתבתי לך, אין אדם שלא מועד, אבל עם הרבה מעידות הלכה הדיאטה. הבעיה שלך היא שאינך יכולה לבצע שום פעילות גופנית, כפי כבר כתבת, אחרת הייתי ממליץ לך לשרוף את התוספת ב2-3 שעות של פעילות אירובית אפקטיבית.
אפשר להתארח וגם לשמור פחות או יותר. מי שעושה דיאטה לא חייב להמנע מאכילה בצוותא אבל צריך לבחור רק את המזון הנכון, לוותר על תוספות עשירות ובמקום עוגות לבקש פרי.
אני מציע לך לאכול מחר רק 800 קל אבל זה הרע במיעוטו. אני לא מכיר את התפריט היומי שלך, אבל באופן חד פעמי הורידי את הפחמימות(עמילנים) והפירות. אכלי הרבה ירקות. אפשר יום נוסף אבל לא מעבר לזה .
את הורדת רק 1.5 ק"ג ב4 שבועות קודם כל בגלל שאין לך עודף גדול, 169\62 זה בסדר. אני מכיר המון בחורות שברצון היו מתחלפות איתך. סיבה נוספת של הירידה המתונה היא העדר פעילות גופנית. גם המעידות והבסקוויטים פתיבר לא תורמים להרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
שני01/12/2007לא אכלתי ביסקוויטים חחח רק שאלתי את הערך הקלורי,
והגובה שלי הוא 1.68 לא 1.69
תודה בכל זאת ..
אני ישתדל הרבה יותר בחודש הקרוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
שני01/12/2007אני במחזור וזה גם אחת הסיבות שהיה לי דחף למתוק ולאוכל בכלל ,
אני יודעת שזה לא תירווץ
אבל קל להגיד "תשלטי בעצמך"
בכל אופן אני יתמיד יותר החודש =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בדחיפות
ד''ר רוני חרמון02/12/2007קודם כל המשפחה שארחה אותך אוכלת אוכל מאוד בריא עובדה כולם רזים שם.
את לא יורדת משלוש סיבות. 1, לא עושה נכון את הדיאטה ולא לאורך מספיק זמן 2. את צריכה לשתות 20 כוסות מים ביום. 3. את צריכה לעשות פעילות גופנית אינטנסיבית ומבוקרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון לצמחוניםסילבי01/12/2007
איזה חלבון מלא צמחונים יכולים לאכול לארוחה העיקרית ביום? החלטתי להפוך לצמחונית אולם איני רוצה שתזונתי תהיה מורכת בעיקר מפחמימות. אני יודעת שיש קומבינציות מסוימות שמספקות חלבון שלם כמו שעועית ואורז אבל תוכלו לתת לי עוד רעיונות? דרך אגב בנוגע לקודם, האם זה בסדר להשתמש בשעועית מקופסת שימורים? כי אני לא יודעת להכין בעצמי. ויש לציין שאני אוכלת את זה עם אורז מלא כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחונית או טבעונית?
אהרון01/12/2007אם אני הבנתי טוב, את נמבעת גם מאכילת ביצים ומוצרי חלב., אם את טבעונית (אוכלת רק מן הצומח) ואת מודעת על חסרים מסויימים שיכולים להווצר (B12 , ברזל, אבץ ועוד) לא צריכה להיות בעיה בחלבון.
ישנן 23 חומצות אמינו להן אנו זקוקים, אבל הגוף יכול לייצר 15 מהן, מה שמשאיר 8 (או 9 לפי מקורות שונים) חומצות אמינו "חיוניות" שחייבים להגיע מהמזון.
חלבון מלא נמצא בבשר ומוצריו, דגים, ביצים, חלב, גבינות ומוצרי חלב שונים, וסויה. פרט לסויה, מקורות מזון צמחיים מכילים חלבון אך הוא נחשב חסר. כלומר, חלבון שאיננו מכיל את כל8 או 9 אבני היסוד.
חשבו שצריך לשלב דגנים וקטניות באותה ארוחה: כדוגמת מג'דרה, המשלבת אורז ועדשים. כיום ידוע כי לא חייבים לשלב באותה ארוחה מזונות אלו. מספיק להקפיד על צריכה יומית המשלבת דגנים וקטניות, במקביל לצריכה קלורית מספקת.
הבאיתי רשימה של תכולת החלבון של מוצרים מן הצומחי:
114 גרם בטטה אפויה 2 גרם חלבון.
חצי כוס קישואים לא מבושלים 0.8 גרם חלבון.
חצי כוס תרד טרי 0.8 גרם חלבון.
130 גרם תפוח אדמה מבושל 2.3 גרם חלבון.
חצי כוס פלפל ירוק 0.4 גרם חלבון.
חצי כוס במיה מבושלת 1.5 גרם חלבון.
1 כוס פטריות 1.5 גרם חלבון.
1 כוס חסה ערבית 0.9 גרם חלבון.
1 כוס נבטי מש 3 גרם חלבון.
1 כוס נבטי עדשים 6.9 גרם חלבון.
חצי כוס תירס מבושל 2.7 גרם חלבון.
חצי כוס שעועית ירוקה 1.2 גרם חלבון.
1 כוס כרובית 2 גרם חלבון.
1 כוס ברוקולי טרי 2.6 גרם חלבון.
חצי כוס לבבות ארטישוק 1.9 גרם חלבון.
30 גרם אגוזי מלך 4.1 גרם חלבון.
30 גרם זרעי חמנייה 6.5 גרם חלבון.
30 גרם זרעי דלעת 7 גרם חלבון.
30 גרם בוטנים 6.6 גרם חלבון.
30 גרם שקדים 4.6 גרם חלבון.
30 גרם סומסום 4.8 גרם חלבון.
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים 14.5 גרם חלבון.
1 כוס עדשים מבושלים 17.9 גרם חלבון.
1 כוס אפונה מבושלת 16 גרם חלבון.
1 כוס שעועית לבנה מבושלת 15.4 גרם חלבון.
באופן כללי יש חלבון גם בפירות. בממוצע לכוס פרי טרי יש בין 1-2 גרם חלבון.
מקור
Nutritional Almanac, Fourth edition, Gayla & John Kirschmann
כפי שניתן לראות, גם לטבעונים אין מחסור בחלבון.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצמחונית החדשה
ד''ר רוני חרמון02/12/2007בכדי להיות צמחונית ובריאה צריך לדעת להרכיב אוכל בצורה נכונה ולכן את חייבת לקבל יעוץ אצל הדיאטנית בקופת החולים שלך. לעיתים נוצרים חוסרים כבדים בשל הצמחונות ולכן לעיתים התיקון צריך להיות תרופתי. קבלי יעוץ ותהיה יותר בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עליית מסהדוד29/11/2007
לאחרונה התחלתי לנסות להעלות במסה.אני אוכל יותר ומתאמן 3 פעמים בשבוע.קראתי במקום מסוים שאכילת לילה היא מאוד חשובה שמנסים להעלות במסה.זה נכון? אם כן מה לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון? מישהו?
דוד01/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת לילה
אהרון01/12/2007מומלצת אם האימון נעשה בשעה מאוחרת ובמיוחד אם יש אימון נוסף למחרת מוקדם בבוקר.
באופן כללי הארוחה צריכה להיות מורכבת מפחמימות וחלבון (לצמצם בשומן) תוך שעה מסיום האימון. מומלץ לא לאכול יותר מדי ולא פחות מחצי שעה לפני השינה.
חלבונים: עוף, הודו או בקר (אפשר להחליף בדגים, פסטרמה, ביצים, גבינות או קטניות).
פחמימות: אורז, פסטה, תפוחי-אדמה, קוסקוס, פתיתים (אפשר להחליף בלחם, לחמניה, פיתה, תירס, פריכיות אורז, תירס, קורנפלקס, גרנולה ושיבולת שועל).
אם לא קיימת בעית השמנה מומלץ לאכול "ארוחת לילה" נוספת גם אם האימון הסתיים בשעה מוקדמת, כשעה עד חצי שעה לפני השינה. הארוחה הזו, שאותה תבסס בעיקר על פחמימות (קורנפלקס, לחם, גרנולה, פירות), מסייעת לגוף ולשרירים להתאושש במהלך הלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דוד01/12/2007אין לי בעית השמנה ההפך אני רוצה להעלות במשקל...
אני מסיים את האימון בצהריים.
אתה אומר לאכול או לא? זה בטוח לא מפריע להורמון גדילה? כי אני עוד גובה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ולהוסיף גם חלבונים
אהרון01/12/2007אבל לא ארוחה כבדה וקרובה מדי לשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית מסה
ד''ר רוני חרמון02/12/2007אם אתה מתכוון לעליה במשקל כשאתה כותב מסה אז כן משמינים יותר מהר אם אוכלים בלילה לפני השינה, כמובן תלוי בכמויות וסוג האוכל. אם אתה מדבר על עלייה במסת השריר אין לכך כל קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דוד03/12/2007המטרה שלי היא להעלות מסת גוף אבל קראתי שהשריר מתפרק אם לא אוכלים במשך הרבה זמן ובגלל זה כדאי לאכול בלילה זה נכון?
מוניקה קרן03/12/2007שלום דוד,
כדי לעלות במסת שריר עליך קודם כל לאכול מספיק קלוריות, שתהיה די אנרגיה לבנייה.
שנית, צריך כמובן לאכול חלבון. חלבון הוא אבן הבנייה של התאים בגוף בכלל ושל השרירים בפרט. רצוי שהחלבון ישמש רק לבניה ולא כמקור אנרגיה, לכן צריך לאכול פחמימות וגם שומנים (מהבריאים), שהם ספקי האנרגיה.
רצוי לחלק את הארוחות במשך כל היום, כך שיעברו כשלוש שעות בין ארוחה לארוחה. אם עוברות יותר מדי שעות בין ארוחה לארוחה, הגוף מתחיל לפרק מאגרים. לא צריך להבהל. הגוף נבנה ומתפרק קצת כל הזמן. אך אתה מעוניין שיבנה יותר ממה שיתפרק. לכן, חשוב לאכול לפני השינה ארוחת לילה. כדי לצמצם את הזמן שעובר בין הפעם האחרונה שאוכלים בערב לפעם הראשונה שאוכלים בבוקר.
אני מבינה שאתה מתאמן בצהריים. לכן עליך לאכול ארוחת ערב כשלוש שעות לפני שאתה הולך לישון ולאכול ארוחת לילה כשעה לפני השינה. ארוחת הלילה יכולה להיות קלה: כריך עם ממרח, דגני בוקר עם חלב, יוגורט ופרי וכד'.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט די בסדר. יש לי הצעות שיפור.
אהרון03/12/2007
03.12.07 14:25
שלום, אני בת 32, שבעה חודשים אחרי לידת בני. גובהי 1.73 ומשקלי כיום 63. אני רוצה לרזות עוד 8 ק"ג כדי להגיע למשקלי הקבוע-55, אך משום מה פתאום הירידה במשקל נעצרה. אשמח אם תמליצו לי מה עליי לשנות בתפריט בפירוט, משום שאין לי הבנה גדולה בכמות קלוריות למוצר. תודה:
בוקר: נס קפה נטול קפאין
כוס ברנפלקס + כוס חלב 1 אחוז שומן
ביניים: פרי אחד
צהריים: שניצל או פילה בקר או עוף או שיפוד+ פתיתים או אורז או פסטה ברוטב עגבניות+ סלט ירקות או ירקות מבושלים(בטטה, ברוקולי, תפו"א וכו'), 2 עוגיות+נס קפה עם חלב דל שומן.(לפעמים בעבודה קונה פיתה עם חומוס ובשר וסלט או פלאפל
ביניים: 2 פרוסות לחם קל+כפית ריבה לייט או קוטג או חומוס
ביניים: פרי אחד
ערב: שתי פרוסות לחם קל עם גבינה צהובה או חביתה או טחינה ומעדן דיאט, נס קפה עם חלב דל שומן.
שותה לפחות 10 כוסות מים
פעמיים בשבוע אימוני כח של שעה בחדר כושר וכל יום שעה הליכה או ספינינג של שעה.
צהריים:
1. להמנע משניצל
2 עוף, להסיר את העור לפני בישול
3. אם בירקות המבושלים יש בטטה. תפו"א, לוותר על אורז, פסטה וכו.
4. לוותר על עוגיות
5. תמיד סלט ירקות אבל בלי רוטב.
6. בעבודה להמנע מפלפל ולהסתפק בחצי פיתה (רצוי מקמח מלא)
ערב:
1.במקום גבינה צהובה, גבינה\קוטז' 3%..
2. להוסיף סלט בלי רוטב
3. חביתה מביצה אחת + חלבון ביצה ללא שמן (על טפלון)
הערה: מומלץ לחם קל מלא, אורז מלא, וכו"
פעילות גופנית:
בסדר גמור. ההליכה צריכה להיות נמרצת ולהגיע לדופק 120 לצורך שריפה אופטימלית של שומן ומינימלית של שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מיעודת לשירה
אהרון03/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון אני צריכה עזרה :(ליאן29/11/2007
אני לא רוצה להיות יותר ככה אני לא וצה להיות שמנה :(
אני כל הזמן עם מועקות ובוכה אני לא יודעת מה לעשות
רע לי בלב עם כל זה אני מסוגלת לא לאכול בכלל וזה לא טוב אבל אני
מסתכלת על עצמי ולא בא לי לאכול והמשפחה שלי רבתי עם אחותי הגדולה
אני לא מדברת איתה והיא אמרה לי שמנה אני לא יכולה עם זה אני מרגישה שבא לי
רק לבכות, תעזורר ליי לצאתת מזה בבקשה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזרי לעצמך ולמשטר ההרזיה שהתחלת
אהרון29/11/2007בעוד שבוע את אמורה להתחיל להתאמן בחדר הכושר וזה ישפר את המצב. אסור להתייאש. רק סבלנות. כבר הוכחת שאת מסוגלת לרזות אבל הפעם תעשי את זה בצורה יותר מושכלת.
אם תקיימי את ההמלצות אין מצב שלא תרזי בקצב בריא. הגידי לאחותך שצוחק מי שצוחק אחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שאצליח
ליאן30/11/2007אני שואבת המון עידוד וכוחות ממה שאתה אומר לי.. וחדר הכושר אני מקווה שאחל להתאמן כבר ביום שני הקרוב..
ה-מ-ו-ן תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חייבת לפנות לטיפול מקצועי
ד''ר רוני חרמון02/12/2007לאמספיק יעוץ של משתתפי הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה עם השניצלאחת29/11/2007
אני נמצת במועדונית ששם אוכלים מכינים שיעורים,
עכשיו כל יום מביאים קטרינג ומה שיש שם זה כל יום שניצל ולידו אורז או פתיתים או פסטה
ואני מאוד רוצה לרדת במשקל .
אז השאלה שלי היא כמה קלוריות זה שניצל ובמה זה פוגע בדיאטה?
כיאלו מה הבעיות בשניצל?
מה אני אוכל במקום?
תודה נטשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניצל
ד''ר רוני חרמון02/12/2007הבעיה עם שניצל הוא שהבשר עטות בקמח וביצה ורווי בשמן מטוגן כך שזה משלש את כמות הקלוריות אם היית אוכלת רק חזה עוף בגריל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרט מדידהשני29/11/2007
האם סרט מדידה היא דרך טובה לבדוק אם רזיתי ? [אני מדברת על היקף]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אבל לא בתנודות קטנות
אהרון29/11/20071.5 ק"ג שרזית עד עכשיו קשה לראות במדידת ההקף. תוכלי לראות ברור רק אחרי עוד כמה ק"ג.
לפי שעה השקלי במאוזניים באותם התנאים פעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטה לא מדוייקת רצוי להרגיש בבגדים
ד''ר רוני חרמון02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל וסויהמור :)29/11/2007
חצי כוס(כוס אחת פעמית כי היא יותר קטנה) חלב סויה
מוסיפה לזה 3-4 כפיות של פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה
וקצת ברנפלקס
(לא מחממת בכלל)
האם זה שילוב טוב?
אני שומרת על תזונה.. ורציתי לדעת איך אני יכולה לשלב את זה גם בארוחות בלי להגזים =)
לי זה ממש טעים.. זה הממתק שלי ליום יחד עם פירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר.
אהרון29/11/2007למה את מאדיפה סויה על חלב רגיל? יש לך מיגבלות?
שיבולת שועל הינו מזון מאוד מזין, את יכולה להרשות לעצמך קצת יותר אפילו על חשבון הברנפלקס (אלא אם את אוהבת מאוד את האחרון).
נסי פעם להרתיח, אבל בלי ברנפלקס. הוא יתנפח ואני מניח שתהני מן הדייסה הזאת שגם תשביע יותר. גם עם תוספת סוכרזית זה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מור :)29/11/2007אני צורכת פחות בחלב בגלל האיכות שלו שמפסטרים אותו מעל פעם אחת.. (עד לפני כמה חודשים הייתי שותה די הרבה חלב כזה)
קווקאר עם חלב רגיל מחומם והכל- טעים מאד
אבל חלב סויה גם..
שמעתי שיש שיבולת שועל שהיא לא פתיתים להכנה מהירה אלא בצורה הגסה שלה
שבטח היא הרבה יותר בריאה.. הבעיה שאמרו לי שיש בזה חשש לתולעים ..
תודה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל
אהרון29/11/2007אין בעיות עם פיסטור החלב אבל אם את מעדיפה סויה על בסיס יומי והיא לא גורמת לך אלרגיה או תופעות אחרות (כמו לאנשים מסוימים) אז בתיאבון!
שיבולת שועל טבעית תמיד עדיפה על מוצר מתועש. גם המחיר רבע או פחות. אני משתמש הרבה במוצר הטבעי ולא נתקלתי בתולעים. קונים אותו בסקיות סגורות של 1 ק"ג (7-8 שח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מור
ד''ר רוני חרמון29/11/2007את צריכה לאכול פחות מסכום הקלוריות שתקבלי ממשקלך כפול 24 כפול 0.9 כמו כן תלכי ברגל 5 ק"מ בשעה אחת שלוש פעמים בשבוע בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוססילבי29/11/2007
מה ההבדל בין חומוס לחומוס לייט? כלומר, אני יודעת שבחומוס לייט יש פחות קלוריות אך האם ההבדל הוא משמעותי? ומה יש בו שגורם לו להיות משמין פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הוא ארוז, כתוב על האריזה
אהרון29/11/2007"קמח מלא" או "חיטה מלאה" ואם זה גם קל מופיע הערך הקלורי לפרוסה או ל100 גרם. אם לא כתוב שום דבר כנ"ל זה אומר שהוא לא מחיטה מלאה ולא קל. ערך קלורי של פרוסת לחם רגיל שווה בערך לשתי פרוסות לחם קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה לשני
אהרון29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומוס לייט
ד''ר רוני חרמון29/11/2007זה חומוס שדאגו שהמרכיבים שלו ישמינו פחות . תלוי כמה אוכלים זה יכול להיות משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחםשני29/11/2007
יש לי בעיה קטנה,
דודה שלי אתמול הביאה לי לחם,
ואני לא יודעת כל כך איזה סוג זה
הוא טיפה כהה[הרך]..חום בהיר ועל הקשה שלו יש דגנים וכל מיני כאלה,
איך אני יכולה לדעת איזה סוג זה? גם היא לא יודעת ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ארוז, כתוב על האריזה
אהרון29/11/2007קמח מלא" או "חיטה מלאה" ואם זה גם קל מופיע הערך הקלורי לפרוסה או ל100 גרם. אם לא כתוב שום דבר כנ"ל זה אומר שהוא לא מחיטה מלאה ולא קל. ערך קלורי של פרוסת לחם רגיל שווה בערך לשתי פרוסות לחם קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ארוז מחנות
שני29/11/2007הביאו לה אותו ממאפיה בשקית רגילה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מור :)29/11/2007אני צורכת פחות בחלב בגלל האיכות שלו שמפסטרים אותו מעל פעם אחת.. (עד לפני כמה חודשים הייתי שותה די הרבה חלב כזה)
קווקאר עם חלב רגיל מחומם והכל- טעים מאד
אבל חלב סויה גם..
שמעתי שיש שיבולת שועל שהיא לא פתיתים להכנה מהירה אלא בצורה הגסה שלה
שבטח היא הרבה יותר בריאה.. הבעיה שאמרו לי שיש בזה חשש לתולעים ..
תודה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחשבי אותו כמו לחם מלא
ד''ר רוני חרמון29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמה קלוריות יש בלחם מלא ?
שני29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ- 80 קלוריות לפרוסה
מוניקה קרן29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלטסיגל29/11/2007
אני מאוד אוהבת את הסלט של ארומה שעשוי מירקות +חתיכות עוף +בוטנים,אני קונה את הסלט הקטן,השאלה שלי כמה משמין הסלט הזה?והאם זה בסדר עם אוכלים סלט כזה פעם בשבוע?ובקשר לבוטנים כמה אפשר לאכול?המון תודה וסוף שבוע מקסים!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את כל כך אוהבת אותו
אהרון29/11/2007אפשר לאכול פעם בשבוע. רק צריך לדעת שהסלט הזה מכיל הרבה שמן. גם הבוטנים לא מועילים (בלשון המעטה) להרזיה. סלט עם עוף (כמובן בלי עור ושומן), הוא מתכון מזין ומומלץ לדיאטה, אבל למה שלא תכיני לבד (או אמא) בבית מירקות טריים, לימון וחתיכות עוף מבושל או צלוי (לא מטוגן).
נסי מדי פעם טונה או דג אחר שאת אוהבת במקום עוף. גם ביצה קשה חתוכה עם קוביות גבינה מלוחה 5%.ושפע ירקות יכולה להיות מנה עיקרית בארוחה עיקרית.
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלט ארומה זה בסדר בוטנים זה מכה
ד''ר רוני חרמון29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי :)אני29/11/2007
שלום אני ליאור. אני בת 16 בגובה 165 ס"מ ובמשקל של 75 לפחות....
עד לא מזמן שקלתי 69 בערך.. אך מאז שהתחילה השביתה השתבשו לי כל זמני הארוחות וחזרתי לאכול המווון [הייתי בדיאטה כבר קודם, עד אז המשקל הגבוה ביותר שהגעתי אליו היה 73] רציתי אולי המלצה לתפריט נוח ובריא שיעזור לי לחזור להרגלי תזונה נכונים ויפסיק את העלייה שלי כלפי מעלה. כמו כן הייתי שמחה אם היו ממליצים לי פה על פעילות גופנית או משהו כזה... יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
אהרון29/11/2007הדיאטה שעשית הותאמה לך על ידי איש מקצוע או על דעת עצמך.?
כמה זמן היית בדיאטה וכמה רזית?
האם חזרת להרגלים מלפני הדיאטה?
בזמן הדיאטה עשית פעילות גופנית? איזו וכמה? עכשיו את עושה.?
כתבי את התפריט היומי שלך מפורט לפי ארוחות ואציע לך שיפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
דנה30/11/2007התחלתי את הדיאטה עם דיאטנית. הגעתי למשקל 69 מ73 תוך חודש, ואז נשארתי במצב הזה בערך 3 או 4 חודשים. בזמן הדיאטה הייתי עושה הליכות, וגם קצת על אופני כושר... עכשיו כבר הפסקתי עם הפעילות הגופנית. השמנתי את כל הקילוגרמים האלה בערך בחודש.... וכמו שאתה מבין אין לי שום תפריט מסודר נכון לעכשיו. אם תוכל להמליץ לי על אחד כזה זה יעזור מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
אהרון30/11/2007את רזית 4 ק"ג לחודש הראשון, השג יפה. לכן אני מניח שהדיאטה שקיבלת מהדיאטנית טובה.
ההרזיה פסקה כעבור חודש בגלל שסטית ממנה אולי בלי להתכוון. אני מציע לך לחזור לאותה הדיאטה וגם נותן לך דוגמה של דיאטה 1400-1500 קלוריות. בשלב הזה את לא צריכה פחות מזה בגלל שזה יפגע במטבוליזם שלך ויקשה על ההתקדמות והשמירה. אחרי שתרדי מתחת ל70 ק"ג אפשר יהיה להוריד במקצת את הערך הקלוקי אבל בהדרגה ובאף מקרה לא פחות מ1200
בוקר
----
1 אשכולת
1 פרוסת לחם מלא קל מרוחה בגבינה\קוטג' 3% ועליה חצי פלפל אדום
ביניים
------
1 תפוח\אגס\ אפרסמון או 1 לבן 1.5%
צהריים
-------
200 גרם עוף בלי עור\בקר רזה\דג צלוי אומבושל בלי רוטב
50 גרם אורז מלא\פסטה מלאה
סלט ירקות גדול (מנה ראשונה) ללא רוטב אבל עם לימון ומעט אבוקדו.
ירקות מבושלים
הערה: הכמויות לפני בישול
ביניים
------
1. בננה או פרוסת לחם קל מרוחה בשכבה דקה של ריבה ללא סוכר
ערב
----
סלט כמו בצהריים
מרק ירקות
חביתה מ1 ביצה + 1 חלבון ביצה על טפלון בלי שמן\ קופסת טונה במיים\חצי קופסת קוטג' 3%
דייסה חמה מ3כפות שיבולת שועל עם חלב 1% ממותקת בסוכרזית .
פעילות גופנית
----------------
כל יום לפחות שעה הליכה נמרצת\אופני כושר\שחיה או כל פעילות אירובית אחרת שמעלה את הדופק
ל120, .
3 פעמים בשבוע אימונים לחיזוק ושימור מסת השרירים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגיםליאורה29/11/2007
שלום,
האם יש חומצות שומן מסוג אומגה 3 בדג לברק ובדג שפמנון? והאם סלמון מעושן הוא מסוכן לאכילה (מסרטן)? תודה. ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
אהרון29/11/2007
אומגה 3 בלברק ודגי בריכה\כלוב אחרים
===========================
ידוע שרק דגי מעמקים מהים הצפוני עשירים בחומצת אומגה 3, אך מחקרים שנעשו לאחרונה הוכיחו כי גם בחלק מדגי הבריכה הגדלים בארץ וביניהם: בס, לברק, מוסר ופורל יש שיעורים נאותים של אומגה 3 אותה מקבלים הדגים דרך שרשרת המזון.
להבדיל מדגי הים הפתוח, דגי הבריכה גדלים תחת פיקוח על טיב המים ועוברים בקרת טריות. איכות המזון שהם מקבלים מוכיחה שהם אינם נופלים מדגי ים בערכם התזונתי ומכילים כמויות יפות של אומגה 3
סלמון מעושן
========
בסלמון מעושן, שאינו מאוחסן ומטופל כראוי (אינו מוחזק בהקפאה עמוקה) עלול להמצא חיידק הליסטריה.
סלמון מעושן מסוכן לזקנים, תינוקות, ולנשים בהריון, כך עולה ממסקנות ועדה מיוחדת של משרד הבריאות, שדנה בחיידקים מחוללי מחלות במזון.
ליסטריה מונוציטוגנס הוא חיידק פתוגני (מחולל מחלה) שאינו גורם נזק לאוכלוסייה הבריאה, ויכול לכל היותר לגרום לתסמינים דמויי שפעת. אולם
לאוכלוסייה בסיכון – בכלל זה נשים הרות, תינוקות עד גיל שלוש, זקנים, מושתלי איברים, חולי סרטן ונשאי וחולי איידס – הוא עלול לגרום לשורה של מחלות קשות, בכללן דלקת קרום המוח, דלקת קרום הלב, הפלת ולד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאורה
ד''ר רוני חרמון29/11/2007שאלה ראשונה כן
שאלה שניה לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)