פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    שגב
    24/06/2010

אני בן 15.(170 ס"מ , 63 ק"ג)תמיד שאלתי בפורום (ובפורומים אחרים) שאלות שאולי הטעו את העונים עליהן.רציתי אחת ולתמיד לשאול.
    אני אוהב את משחק הכדורסל(וללא קשר,אוהב פעילות גופנית וספורט) ורוצה להתפתח בו לכן אני מוסיף 3 אימוני כוח בבית בשבוע.האם עדיף לילד בגילי,שמתאמן בבית לבד ולא כל כך בפיקוח של מישהו שמבין(למרות שאחי שבחדר כושר תמיד עוזר לי ומכווין אותי)להתאמן את 3 האימונים על משקל הגוף,כמו שכיבות סמיכה,מתח,כפיפות בטן וכו' ושימוש במשקולת יד קטנה של 10 ק"ג לכפיפות מרפקים ובעיקר לחיזוק השריר הדו ראשי-וכך לערוך 3 אימונים בהם אני מפעיל את כל קבוצות השרירים (למשל 2 תרגילים לכל שריר) ולא לערוך חלוקה כזאת למשל-
    יום א'-חזה רגליים ובטן,יום ג'-כתפיים יד קידמית ובטן,יום ה'-גב יד אחורית ובטן.
    1.מה עדיף?וחווה את דעתך על העניין בבקשה.
    2.האם לאחר שערכתי אימון לכל קבוצות השרירים במשך חודשיים,עברתי לתכנית המחולקת יותר(כל שריר ביום שונה)כמו שהצגתי למטה,ולחזור לאימון בו אני מפעיל את כל קבוצות השרירים וכך 3 פעמים בשבוע=לא יחזיר אותי "אחורה" מבחינת כושר הגופני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• אימוני כושר

עופר קיס
    24/06/2010

אם אתה מעוניין להתפתח בכדורסל, לך לחדר כושר ולמד לבצע תרגילים יותר ספציפיים עם השגחה: לחיצת כתפיים , מכרעים עם משרולת דד ליפט, חתירה תחתונה ותרגילי עזר.
    ממליץ פעמיים בשבוע כל הגוף ולא לחלק
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת בעייתי.

שגב
    25/06/2010

אין באפשרותי ללכת לחדר כושר.אנא ענה על שאלתי הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפי שנאמר

איתי הר-ניר
    25/06/2010

כפי שעופר ייעץ לך, אין טעם בחלוקת הגוף בכדי לתרום לשיפור במרכיבי הכושר גופני לשם שיפור היכולות הגופניות במשחק הכדורסל.

אימון כולל כל כל קבוצות השרירים בגוף, בתרגילים מורכבים שמפעילים קבוצות שרירים גדולות יתאים לרמתך ומטרותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה איתי,עזרת לי המון.קיץ נעים

שגב
    26/06/2010

רק מאין לך?איני מפקפק בסמכותך,פשוט אתה לא כתוב בכחול כמו שאר עוני הפורום.
    מאין לך על הנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי

איתי הר-ניר
    26/06/2010

השכלה כזו או אחרת בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איתי
    24/06/2010

לעשות 6 ק"מ בריצה בחוץ אם עליות ב 35 דק זה זמן טוב

אני בן 17 ובכשור די טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• 6 ק"מ ב 35 דקות

עופר קיס
    24/06/2010

כן זה טוב, תמיד אפשר להשתפר, שאלה מה המטרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המאמן במכון כושר המליץ לי על B6 ??
    לירון
    24/06/2010

היי
    אני מתאמנת במכון כושר 3 פעמים בשבוע אימונים אירובים בלבד שעה..
    המאמן במכון המליץ לי לקחת תוסף של ויטמין B6 למרות שלפי תוצאות בדיקות הדם אין לי חוסר
    הוא טוען שהויטמין הזה ייתן לי אנרגיה ושהוא מסייע בהצטברות נוזלים בגוף ובסיוע למטובליזם..
    אשמח לחוות דעת בנושא...

הוספת תגובה

• B6

שי אלנקרי
    24/06/2010

לא ידועה לי על כל סיבה לקחת משהו שלא נמצא בחוסר. הייתי ממליץ להתייעץ על כך עם דיאטנית קלינית אשר תדע לספר לך מה עומד מאחורי "התאוריה" או ההשערה של מאמן הכושר שלך. בהצלחה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    יוסי
    23/06/2010

אהלן
    אני מתאמן זמן רב בחדר כושר, בחור בן 24
    ידוע שאחרי האימון צריך לישון, כי בשינה מתפתח השרירים.

עקב החלפת עבודה
    אני עובד רוב הזמן בלילה, השאלה שלי האם אפשר להתאמן בצוהריים לעבוד בלילה ובבוקר ללכת לישון?

בהסבר פשוט יותר
    אני מתכוון להתאמן בשעה 6- 7 בערב , ואז אני הולך לעבודה מ- 11 בלילה עד 6 בבוקר , ובבוקר אני הולך לישון מ-8 עד15:00 בצוהריים ככה,
    זה בסדר?

1)האם זה פוגע בהתפתחות השרירים, שלא ישנתי בלילה מיד אחרי האימון ,ורק בבוקר הלכתי
    לישון?

2)ועוד שאלה, עם זה באמת פוגע, אז מה אתם ממליצים לעשות כאשר עובדים בלילה? ( לא מוכן לוותר על הכושר)

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה

שי אלנקרי
    24/06/2010

אכן שינה מסייעת בתהליכים אנאבוליים (התפתחותיים/גדילה) של השרירים, אולם ידוע כי שינה בשעות הלילה טובה אף יותר. במקרה שלך אין הרבה ברירות אלא להמשיך ולהקפיד על 7-8 שעות שינה, זה המעט שאתה יכול לעשות.
    שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק כף היד
    אלון
    22/06/2010

שלום,

לצערי הרב בעת ביצוע שכיבות שמיכה, כאשר מופעל לחץ על פרק כף היד, אני סובל מכאבים בפרק כף יד ימין ולא יכול לבצע את התרגיל כמו שצריך. רציתי לדעת אם יש דרכים למצוא פתרון לרגישות מסוג זה, כגון תרגילים מסוימים או מכשיר כלשהו שיכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה
    פרק כף היד

הוספת תגובה

• כאבים בכף היד

עופר קיס
    23/06/2010

על מנת לבצע שכיבות סמיכה עם שורש כף יד ישר ניתן לקנות 2 ידיות קטנות (אנרג'ים או חנויות ספורט מקצועיות) שמוגבהות מהריצפה
    מלבד זאת מומלץ בהדרגה לבצע מתיחות סטאטיות לפשיטה וכפיפה של כף היד על ידי היד השניה - כל זאת ללא כאבים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נשים עושות יותר כושר מגברים?
    אלי
    22/06/2010

שלום רב,

רציתי לדעת האם נשים עושות יותר כושר מגברים?
    אשמח לקבל תשובות או הפניות למאמרים בתחום.

תודה 

הוספת תגובה

• נשים VS גברים

שי אלנקרי
    24/06/2010

שלום אלי,
    לא ידוע לי על נתון ספציפי כזה או אחר המעיד על אחוז גבוה יותר של נשים ופעילות גופנית. מנסיון שלי וממעבר בין חדר הכושר בארץ אני יכול להגיד כמעט בוודאות כי מספר הנשים הגדול במעט מהגברים העוסקים בכושר. להגדי לך מספרים או אחוזים, זה אני לא יכול להגיד במדוייק, אלא זוהי השערה אישית בלבד. מקווה למצוא נתון כזה או אחר ואוכל לשתפו יחד עם כל חברי הפורום.
    יום טוב בינתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהכנת תוכנית אימונים
    יוגב
    22/06/2010

שלום,
    אני חייל, ואני מעוניין להתחיל להתאמן בצורה רצינית, לשמירה על הבריאות והרגשה טובה.
    אני רזה, וחילוף החומרים שלי גבוהה. השאלה שלי היא מה עדיף, הליכה אירובית/בריאותית או ריצה?

אילו תרגילים מומלצים לחיזוק שרירי הליבה? (בשביל הגב, כמובן....)

ואיך אפשר לשפר גמישות? (בשביל פעילויות כמו גלישה וכו')

תודה!

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    24/06/2010

שלום יוגב,
    ראשית כל הרשה לי לברך אותך בבחירת העיסוק בפעילות גופנית, זהו תמיד צעד מבורך ושווה הערכה. שנית, כדי לבנות תכנית אימונים חסרים המון פרטים נוספים כמו: גובה, משקל, וכמובן מטרה...בכל מקרה, כדי לבנות את התכנית תצטרך לשבת עם איש מקצעו (מאמן כושר) אצלך בחדר הכושר בכדי שיוכל לאבחן אותך ולהתאים לך את תכנית הטובה ביותר עבורך. שיהיה בהצלחה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטנסיביות של פעילות גופנית
    אורית
    22/06/2010

שלום,
    רציתי לברר - האם זה נכון שלא מומלץ לעשות שיעור עיצוב גוף יותר משעה ב - 48 שעות? במכון שבו אני מתעמלת מעודדים לא לעשות יותר משעור אחד ב-48 שעות (והם מבטיחים שזה לא קשור לאינטרס שלהם)?
    אם אכן נכון הדבר - האם זה כולל גם פילאטיס?

תודה!!

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

שי אלנקרי
    24/06/2010

שלום אורית,
    אכן הטענה של מכון הכושר מוצדקת. לא מומלץ לבצע פעילות אנאירובית (כוח/עיצוב) יום אחרי יום ולכן נדרשת מנוחה של 48 שעות להתאוששות ובניה מחודשת של השרירים. אולם, את יכולה לבצע אימוני כוח מסוימים המפעילים ביום אחד חלק מקבוצת שרירים וביום שלמחרת את החלק השני. במצב שכזה אין שום בעיתיות וזאת מכייון שאין הפעלה של אותם קבוצות שרירים. כנ"ל גם לגבי פילאטיס: פילאטיס העבודה מתמקדת בעיקרה בשרירי הליבה (ה-CORE) , זוקפי הגו ורצפת האגן ולכן גם כאן יש עדיפות ליום מנוחה (48 שעות) עד לאימון הבא.

בהצלחה בהמשך האימונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוק שריר ע"י הגוף
    מעיין
    22/06/2010

לפני מספר חודשים החלו להופיע אצלי בזרועות הידיים כמו שקיות מדלדלות , אך העניין הוא שמה שמתדלדל זהו שריר ולא שומן (הלכתי לבדוק זאת). גם לאמא שלי היו כאלה אז מניחה שזה משהו גנטי. חשבתי שהדרך להילחם בזה זה לעבוד על שרירי הידיים באופן כללי ולכן עבדתי על שרירי היד הקדמית בטעות במקום על היד האחורית, ואני לא אוהבת את איך זה נראה. שאלותיי הן:
    1. האם השריר שהתפתח לי ביד הקדמית ירד? ואם כן כמה זמן זה לוקח? והאם יש דרך מבחינת אימון שבה אני יכולה לכווץ אותו עד שהוא ירד? זה הפיך??
    2. כיצד לפתור את בעיית ההתדלדלות שיש לי בייד האחורית? עליי לעבוד על שריר היד האחורית? האם יש לזה סיכוי להיעלם מתישהו? איך הגיוני בכלל ששריר (שלא ידעתי על קיומו) מגיע פתאום למצב מדולדל?? באופן כללי אני עוסקת בספורט (ריקוד).
    אשמח מאוד לתשובה מפורטת בנושא. תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    פירוק שריר ע"י הגוף

הוספת תגובה

• למעיין

ד''ר איתי זיו
    23/06/2010

הערותי...
    1. לפי דברייך ניתן להסיק שאינך מבצעת אימון התנגדות מאוזן כלל. אימון בתנגדות צריך לכלול הפעלת כל קבוצות השרירים בגוף - 8 סה"כ (לעיתים ניתן להסתפק אף במעט פחות) ותדירות, סטים וחזרות מתאימים.
    2. ריקוד בלבד אינו פעילות שניתן להסתפק בה ויש להוסיף אימוני התנגדות על בסיס קבוע ולעיתים לא מעטות אף פעילות אירובית. מכיוון שלא צוין באיזה סוג ריקוד את מבצעת מציע לבנות תוכנית מסודרת, לא רק לזרועות הכוללת גם פעילות אירובית. תוכנית שכזו תתרום להעלאת ושיפור יכולת הגופנית באופן ממשי. אזי תבצעי 3-2 אימוני התנגדות בשבוע על בסיס קבוע.
    3. להרכב הגוף משמעות רבה. קרי, במידה ואחוזי השומן בגוף מעל הממוצע (מעל 30% בממוצע) הרי שהדבר יתבטא גם באזור הזרועות במיוחד אם מדובר בנטייה גנטית.
    4. מציע לטפל באחוזי השומן על ידי ייעוץ תזונתי מתאים על ידי איש מקצוע וכן לבצע פעילות אירובית בקביעות בתדירות ובעצימות מספקת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב תחתון
    ami
    21/06/2010

שלום. אני סובל מכאבים בגב תחתון,בעיקר כאשר אני קם ממצב ישיבה. אילו מכשירים בחדר כושר מטפלים במצב כזה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב

עופר קיס
    22/06/2010

אין מכשירים כאלו.
    רק פגישה עם אורטופד או פיזיוטרפיסט וקביעת דיאגנוזה טיפול
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו
    (:
    21/06/2010

היי איתי,מה שלומך?
    הייתי מעוניינת בחוות דעת על תוכנית האימונים שלי
    אני ספורטאית תחרותית לשעבר וכיום מתאמנת 4 פעמים בחד"כ
    תוכנית האימון שלי כוללת
    *אימון רגליים- סקוואט בסמית (משקל 12 וחצי כל צד)+פשיטת ברך+כפיפת ברך+תרגיל לתאומים רגל בעמידה עם משקולת יד (7 קילו)+קירוב ירך
    *בנוסף בטן-עבודה עצימה וטובה עם משקולת 5 קילו וגיוון פעם בבוסו פעם שיפוע כל פעם תרגילים נוספים.
    *עבודה על זוקפי הגב בכיסא רומי
    באימון השני אני עובדת על פלג גוף עליון-גב (פולי עליון+פול אובר+חתירה) , יד אחורית (פשיטה) , כתף אחורית (או לחיצת כתף או הרחקה אופית עם שיפוע) , בטן
    באימון השלישי- חזה (לחיצה עם מוט) , יד קידמית (משקולת יד) , כתף קדמית ותיכונה (ידיים לפנים עם משקולת,הרחקה בעמידה), כמה תרגילים לרגליים (או מכרעים או לחיצה+כפיפה ירך ופשיטה)
    האם סדר שכזה נכון ומומלץ? מה דעתך?
    אני בת 22 כושר גופני טוב מטרה חיזוק השרירים אבל לא להתנפח יותר מידיי
    יש לציין שאני עושה גם אימוני ריצה אבל קלילים (15-20 דקות) כי אני צריכה לעלות 2 קילו במשקל (ירדתי ואני צריכה לחזור למה שהייתי רק שבנתיים אני לא כ"כ מצליחה כי התזונה בריאה ונכונה אבל לא בכמות מספקת)

לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו

הוספת תגובה

• לגבי תוכנית האימונים

ד''ר איתי זיו
    23/06/2010

הערותי....
    במידה ומטרתך אינה העלאת מסת שריר ניתן להסתפק בתוכנית יותר מצומצמת מבחינת קבוצות השרירים הפעילות והנפח. לטעמי תרגילים לכופפי כפית כף הרגל (תאומים וסולאוס) ומקרבי הירך אם אין סיבה ספציפית לחזקם בשלב זה עדיפים תרגילים אחרים. בהמשך ניתן אולי לשלבם גם. ברם ניתן לשלקול ביצוע לחודש תוכנית לא מפוצלת ובה תפעילי 5 קבוצות שרירים, 2 תרגילים לכל קבוצת שרירים באופן הבא:
    רגליים - סומו סקווט
    מכרעים
    חזה - לחיצת חזה בשכיבה עם מוט.
    לחיצת חזה בשכיבה עם SMITH MACHINE.
    גב- מתח בגרביטון באחיזה צרה
    חתירה בישיבה כנגד פולי תחתון.
    כתפיים - לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד
    בטן -גשר קדמי על גבי בוסו, תוך הרמת רגל אחת באוויר -
    כפיפת גו באלכסונים
    אימון אחד יתבצע לפי 3 סטים של 8 חזרות. אימון השני בשבוע יתבצע במספר חזרות של 11 והאימון השלישי יתבצע במספר חזרות של 15. זמני מנוחה של 60-45 שניות בין סט לסט.
    שרירי הבטן יחוזקו במספר חזרות של 15-10 וכשמדובר בגשר בכיווץ סטטי לפי יכולתך: 15, 30, 45 שניות תוך העלאת דרגת הקושי מדי מספר אימונים.
    למותר לציין שמדי חודש בממוצע יש להחליף את תוכנית האימונים.
    מדי 3-2 אימונים בממוצע יש להעלות את המשקלים המורמים.
    מומלץ לבצע 3 אימונים בשבוע עם הפרשים של יומיים- שלושה בין אימון לאימון.
    תזונה... חשוב במיוחד להקפיד.
    מציע לנסות לחודש אחד, לאמוד מידת התתקדמות והרגשתך ואז לבדוק האפשרות לפצל את תוכנית האימונים הבאה או לא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    24/06/2010

היי איתי
    תודה רבה על ההתייחסות והתשובה המפורטת
    אכן אשקול לעשות זאת
    רק כדי להיות בטוחה הכוונה שלך הייתה שאת כל הקבוצת שרירים שציינת (חזה כתפיים גב בטן רגליים) לבצע כל אימון שלי בחד"כ?

ואם כבר מדברים (: רציתי להתייעץ איתך-אני טסה עוד כמה שבועות לחו"ל לשבועיים וחצי-האמתי היא שאני מכורה לספורט וכושר ככה שיוצא לי 5-6 אימונים בשבוע כאשר אם זה 5 ימים אז היומיים מנוחה זה לא ברצף,גג יום מנוחה לא יכולה לא להתאמן יותר מיום אחד (בעיה אה?) בכל מקרה אני באימונים מאוגוסט שעבר ללא הפסקה של יותר מיומיים החלטתי לקחת שבועיים מנוחה טוטאלית לגוף ככה שלא אתאמן בתקופה הזו השאלה היא איך חוזרים לאחר מכן לשגרת האימונים? מתחילים ממשקל נמוך ממה שאני רגילה או איך? אשמח לשמוע בעיניין מה הדרך הנכונה ואיך לפעול

תודה לך,וסופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

ד''ר איתי זיו
    26/06/2010

ראשית אני ממש שמח לראות שיש נשים שמתאמנות כפי שאת. מצרך נדיר במחוזותינו. נשים באופן עקבי מעדיפות להתחמק מאימוני משקולות ומעדיפות סוגי אימונים אחרים ומתקשות באמצעותן להשיג את התוצאות שהן כה חפצות בהן.
    התכוונתי שתבצעי את כל התרגילים באותו אימון . נסי חודש אחד ועקבי אחר התקדמותך. חשוב להקפדי על עמס יסף מדי מספר אימונים כך שיחול שינוי בהרכב גופך ובכלל - התקדמות של כל המשתנים.
    לאחר ההפסקה חשוב לבצע שבוע ראשון את אותם תרגילים אך בעומס נמוך יותר, למשל 70% מהמשקל. לאחר 4-3 אימונים להעלות למשקל שלפני ההפסקה.
    מציע שמדי מספר תוכניות אימונים בצעי גם אימונים בעומסים נמוכים יותר, למשל 20-12 וחוזר חלילה למספר חזרות קטן יותר ומשקלים גבוהים יותר בהתאמה.
    מקווה שתמשיכי כך עוד הרבה שנים.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו..

(:
    26/06/2010

רציתי לדעת האם אתה נותן ייעוץ בקשר לתוכניות אימון ועוד ייעוץ בנושא הכושר? גם לאלה שלא בקמפוס...

אשמח לדעת,שמעתי עליך רבות והייתי מאוד שמחה להיפגש איתך ולדון איתך על עינייני תוכניות אימון,תרגילים וכו'.

שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

(:
    29/06/2010

למקרה שלא ראית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל בעקבות פעילות אירובית??
    לירון
    21/06/2010

היי
    התחלתי להתאמן באופן קבוע 3 פעמים בשבוע על מכשיר האליפטיקל מזה חודש
    ובמקום לרדת במשקל אני מעלה.
    אני מרגישה רמה שלך חיטוב מסויימת אך במשקל העלתי כ-3 קילו..
    האם ייתכן????? זה מדאיג אותי,
    הרי מטרתי היא לרדת במשקל לא לעלות

הוספת תגובה

• עליה במשקל

עופר קיס
    22/06/2010

יתכן ושרירי הרגליים אוגרים סוכר ומים, אך יתכן ונפתח לך התיאבון. הקפידי על תזונה וקחי מדידת היקף מותן כנקודת יחוס לירידה עתידית בנוסף למשקל. אם ההיקף עלה - עלית בשומן. אם לא - בשריר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מורה לאימון גופני לאימי
    רוית
    20/06/2010

שלום ,
    אני מחפשת מדריך שיוכל להפעיל את אימי (החולה במחלת פרקינסון),על בסיס קבוע .
    כפי שידוע נושא הכושר הגופני לחולי המחלה קריטי וחשוב.

הוספת תגובה

• לרווית

ד''ר איתי זיו
    20/06/2010

שולח לך במייל הפרטים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה את המושג-מאזן קלורי שלילי
    לירון
    20/06/2010

אם כמות הקלוריות המומלצת לי היא 1500 ק"ל
    ואני שורפת באימונים של 3 פעמים בשבוע כ-600 ק"ל לאימון
    איך המאזן הקלורי שלילי?
    איך ייתכן שאפשר לשרוף יותר קלוריות מאשר להכניס..
    אשמח להסבר בנושא

הוספת תגובה

• מאזן קלורי

איתי הר-ניר
    20/06/2010

מאזן קלורי שלילי מתייחס למצב בו הגוף מוציא יותר קלוריות מאשר הוא מכניס.

דוגמה:
    הוצאה קלורית בסיסית של שאול הינה 2000 (רק לשם אורח חיים יום יומי).
    הוצאה קלורית של שאול בפעילות גופנית ממוצעת הינה 500 קק"ל.

כלומר, ביום ששאול פעיל הוא מוציא כ 2500 קק"ל וביום שאינו פעיל 2000 קק"ל.

שאול שואף לרדת מעט במשקל וצורך כ 1800 קק"ל בממוצע ביום.

אזי, ביום ששאול פעיל: 1800-2500= מינוס 700
    ביום ששאול אינו פעיל : 1800-2000= מינוס 200.

לחילופין על אותו עיקרון ניתן להסביר מאזן קלורי נטרלי או חיובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר
    שוש
    20/06/2010

שלום
    אני בת חמישים, הולכת 3 פעמים בשבוע,ומעוניינת לעשות גם אופני כושר,האם נכון שאופני כושר פוגעים בברכיים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אופני כושר

הוספת תגובה

• הקביעה

איתי הר-ניר
    20/06/2010

החד משמעית שאופניים פוגעים בברכיים אינה נכונה.

לכל אדם יש את המאפיינים שלו, באופן כללי לאנשים בריאים אין שום מגבלה הרכיבה על אופניים מותאמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשוש

ד''ר איתי זיו
    20/06/2010

בעיות ברכיים מוכרות עשרות. ייתכן ששרכיבה על אופניים לא טובה עבורך וייתכן גם שלא. במידה ואינך סובלת מכאבים לא אמורה להיות בעיה. בל מקרה כדאי לנסות גם פעילויות אחרות אירוביות.
    אם הכאבים ממשיכים מציע לבדוק מקורם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה