פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לטיסמיוס דורסי
    מיככל
    13/06/2010

האם עבודה בפולי עליון לחזה היא כיווץ קונצנטרי שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לטיסמיוס דורסי

הוספת תגובה

• לטיסימוס

איתי הר-ניר
    14/06/2010

שריר הלטיסימוס קורסי הנו בגב,
    ולכן ביצוע "פולי עליון" לחזה...הוא לא כיווץ של השריר שציינת.

תנועות משיכה מטה מפעילות בעיקר את הלטיסימוס, יתכן סיוע של סיבים תחתונים של חזה גדול בחלק מטווח התנועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרות
    קייסי
    13/06/2010

שלום ,

תמיד אני שואלת : למה יש שנותנים תוכניות אימון עם 7>11>13 חזרות אני לא מבינה למה לא כמו בספר :8>10>12 אני לא מצליחה להבין מה זה עושה יותר או פחות ההבדל של חזרה 1 למשל?

מישהו אפילו נתן לי פעם לזורעות : 18 חזרות לבצע . לא יכולתי לשאול אותו למה לא 20? כי הוא טס לחו"ל /

תסבירו לי את זה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרות

הוספת תגובה

• הבדל

שי אלנקרי
    13/06/2010

ההבדל בין חזרה אחת או שניים בעת ביצוע התרגילים אינו משמעותי, אבל מב שכן הוא העצימות.
    ההבדל בין 7-11-13 ל-8-12-15 או למעשה אותו דבר, כנראה מי שהכין לך את התכנית רצה מעט לגוון ולצאת מהתבנית וזה בסדר גמור. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ומה לגבי ה18 חזרות

קייסי
    14/06/2010

....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לפיתוח גוף
    יעקב
    13/06/2010

שלום שמי קובי ואני בן 27 , מזה תקופה של 5 חודשים אני
    מתאמן בחדר כושר במטרה לפתח גוף ... כמובן שאני עובד לפי תוכנית
    ומגיע למכון 4 פעמים בשבוע, אוכל 1.7 גרם חלבון לכל קילו בגוף שזה 120 גרם חלבון ביום
    משתדל לאכול ארוחה טובה בתוספת חלבונים ופחמימות שעה אחרי אימון עצים !
    בקיצור באמת שהכל טוב ויפה רק שיש בעיה מסויימת שקצת מטרידה אותי והייתי רוצה לקבל
    תשובה מקצועית בנושא , אז ככה : מזה תקופה של חצי שנה אני סובל מנדודי שינה הכוונה
    היא שאין לי שינה רצופה ואני מתעורר מס' פעמים בלילה ונרדם שוב ... לפעמים גם נורא קשה לי
    להרדם שוב . השאלה שלי האם זה משפיע בצורה כזו או אחרת על תהליך בניית השרירים שלי
    כי שמעתי שמפתחי גוף צריכים 8 שעות שינה לפחות מכיוון שהורמון הגדילה מופרש בגוף בזמן השינה... השאלה אם שינה לא רצופה משפיעה לרעה בנושא הזה ?
    תודה מראש קובי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לפיתוח גוף

הוספת תגובה

• שינה

שי אלנקרי
    15/06/2010

שלום קובי,
    אכן שינה רציפה וממושכת (לפחות 7-8 שעות) תורמת לתהליכיים הורמונליים המסייעים לתהליך פיתוח הגוף. חוסר בשעות שינה עשוי להאט את התהליך ואת התוצאות. מומלץ לבדוק ממה נגרמים נדודי השינה, אני מציע אולי לפנות למעבדת שינה בנושא כדי שיאבחנו עבורך את הבעיה. שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אקטיבי
    שרון
    13/06/2010

אני חובבת מאוד ספורט לאחרונה (חודש ימים) התחלתי להתאמן בצורה אינטסיבית על מנת להגיע להישגים יפים והורדה במשקל, על גופי נותרו 15 קג ממש מיותרים..
    בת 30 משקלי 67 גובהי 1.64 היקף מותן 75 ..
    אני מתאמנת במכון כושר יום יום , עושה שעה ריצה 7 קמ ויום כן אימון כוח ובערב ספיניג
    מה שנקרא מתאמנת טוב מאוד...הורדתי 5 קג בחודש אחד ונותרו 15 ,
    הבעיה היא שאין לי ממש תיאבון אולי זאת הסיבה שנעצרתי, או שמסת שריר עלתה, ולכן אינני רואה זאת במשקל...
    מה עליי לעשות במבחינת הכושר האם יש עוד דברים שיעזרו לי לרדת במשקל?
    מתי הכי נכון לאכול לפני אימון 2 פרוסות לחם קל או אחריי..
    יש לציין שאני עונדת שעון פולאר ובמהלך הספינג אני עובדת על 78-84 % דופק....
    ובמהלך האירובי ההליכון גם..
    אני חייבת להשיל ממני עד אוגוסט מה עושים?
    כעת התזונה שלי 400 - 600 קלוריות אין לי ממש תיאבון ...שגם זה בעיה או אוי זאת הבעיה העיקרית ...
    או הסבלנות שממש חסרה לי....
    תודה ושבוע טוב ...

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אקטיבי

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף

שרון
    13/06/2010

שהאימון כוח כולל 4 סטים על כל חלק...
    2 קלים ו2 עם חזרות קצרות במשקל כבד,יד קדמית, אחורית, גב ושכמות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

איתי הר-ניר
    14/06/2010

עם כל מה שרשמת אני "מסתדר",
    אך האם נכון שציינת שתזונתך הנה 600 קק"ל?
    האם הנתון הזה נכון?

איני יודע מה ההכנסה הקלורית שלך, או מהי ההוצאה המדוייקת.
    אולם, ברור לי שאת חייבת יעוץ תזונתי (במידה והנתונים שציינת נכונים).
    המאזן הקלורי השלילי שלך צריך להסתכם בסביבות 500 קק"ל.

למשל, הכנסה קלורית של 1800 והוצאה הלורית של 2300.

אנא פני לתזונאי/ת

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מה אני אעשה שאין לי ממש תיאבון

שרון
    15/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפתור את הבעיה עם איש מקצוע.

איתי הר-ניר
    15/06/2010

לא ניתן לקיים אורח חיים בריא ותקין על 600 קק"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אקטיבי

שי אלנקרי
    15/06/2010

שלום שרון,
    ראשית עליי לשבח אותך על מאמצייך ועל השקעתך בתהליך, חשוב להבין שהדבר החשוב ביותר בתהליך הוא סבלנות והתמדה. לאחר מכן נושא האימונים הוא נושא עליו תצטרכי לשבת מפעם לפעם עם מדריך הכושר ולנסות לשנות ולגוון על מנת שהגוך לא יגיע לקיבעון וזאת מאחר והתכנית אולי חוזרת על עצמה ולכן מובילה את הגוף לעצירה. גם על נושא תכנית התזונה תצטרכי לדבר עם איש מקצוע כדוגמת דיאטן או דיאטנית קלינית. רוב המחקרים שנעשו בנושא הדיאטה הראו כי דיאטה של פחות מ-1200 קלוריות אינה יעילה ולכן אכילה יומית של 400-600 קלוריות ליום תכניס את הגוף למגננה ולמלחמת נגד. עלייך לאכול מאוזן ולהתאים תכנית אישית. בניית תכנית אימונים ותזונה מתאימה הכרחית להצלחת התהליך בדיוק כמו להיכנס לעסק בלי תכנית עסקית. מקווה שהדברים שנכתבו יתנו לך מעט תובנות והשקפה קצת שונה על התהליך. מקווה שתפעלי כפי שרשמתי כדי לשנות ולדחוף את התהליך למקומות טובים יותר. לא לשכוח: סבלנות, התמדה והרבה אמונה הם המפתחות להצלחה. המשך יום נהדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך.

שרון
    15/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון

ד''ר איתי זיו
    16/06/2010

הערותי..
    1. על מנת שתפחיתי במשקלך התפריט חייב להיות מוגבל קלורית ובד בבד יש לבצע פעילות גופנית מתאימה. על פניו נראה שהנך מתאמנת בהיקפים ועצימות מתאימים אך התזונה לוקה בחסר. ללא ייעוץ מתאים הסיכוי שתפחיתי במשקל - קלוש.
    2. גירעון קלורי כה גדול ובמקביל אימונים כה אינטנסיביים יגרמו לתהליכים קטבוליים של רקמת השריר וכל שכרך כתוצאה מאימון יתבטא בהפסדך. חבל.
    3. במקביל יש לבדוק את תוכנית האימונים שהיא מספיק אפקטיבית עבורך. אולי יש לשנות, להוסיף, לגרוע\. גם במקרה זה יש להתייעץ עם איש מקצוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן שנוצרים תוך כדי אימון
    לירון
    12/06/2010

היי.
    אני מתאמנת כבר כמעט שנתיים במכון כשוא..חצי שעה על אליפטיקל וחצי שעה על אופני כושר כ-3 פעמים בשבוע.
    בשבועות האחרונים התחילה לי תופעה של כאבי בטן שתוקפים אותי תוך כדי אימון לאחר כ-20 דקות אימון על האליפיטקל.
    חשוב לי לציין שאני לא מגיעה לאימון על בטן מלאה, ומעולם לא קרתה לי התופעה הזאת במשך השנתיים שאני מתאמנת עד ללפני כמה שבועות.
    הכאבים הם לא בצד הבטן כאבים של מאמץ פיזי אלא במרכז הבטן מעל לטבור...
    אשמח לקבל חוות דעת בעניין.
    אני לרוב מגיע למצב שאני פשוט לא יכולה להמשיך את האימון ומפסיקה אותו לאחר 20 דקות בלבד וזה מתסכל.

הוספת תגובה

• כאבי בטן שנוצרים תוך כדי אימון

שי אלנקרי
    15/06/2010

שלום קרן, הנושא שלך שווה בדיקה אצל גסטרולוג. זה יכול להיות הרבה דברים, אבל אני מציע שאיש מקצוע יבדוק ויאבחן את הבעיה. שיהיה בהצלחה והחלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה גוף בעייתי
    בדוי
    12/06/2010

שלום, אני בן 20, אני שוקל 77 קילו והגובה שלי הוא 1.85, עד כאן הכל תקין לכאורה אך יש לי בעיה עם הירכיים שלי,
    היקף הירכיים שלי הוא 1 מטר לעומת היקף מותניים 74 ס"מ, היקף הכתפיים שלי הוא 1.10 מטר הגוף שלי נראה כמו שעון חול, מתחיל רחב בכתפיים נהיה צר במותניים ואז שוב ממש רחב בירכיים, שאלתי היא איך אפשר להצר את היקף הירכיים כי מבנה הגוף שלי נורא מתסכל אותי. בסך הכל יש לי פלג גוף עליון ממש יפה והפלג גוף תחתון הורס אותו

לקביעת תור
    סגירה
    מבנה גוף בעייתי

הוספת תגובה

• לבדוי

ד''ר איתי זיו
    12/06/2010

הערותי....
    1. מבנה הגוף הנו גנטי אך ניתן להשפיע עליו רבות באמצעות אימון מתאים.
    2. ייתכן שיש לבנות עבורך תוכנית אימונים מתאימה בה יושם דגש רב יותר על הרגליים כך שהטונוס והמסה השרירית בהם יעלו לעומת הפלג גוף עליון.
    3. חשוב לדעת מידת אחוזי השומן בגופך ולפי זה לבנות תוכנית אימונים אירובית ואנאירובית כאחד..
    4. מהי מטרת האימון? האם רק לשפר את האסתטיקה, להעלות מסת שריר וכדומה. לפי זה תהיה תוכנית האימון.
    5. אימונים אירוביים מומלץ שתבצע על בסיס קבוע. מומלצת במיוחד פעילות שבה יש ניתוק של כף הרגל מהקרקע.
    6. תוך מספר חודשים ניתן להבחין בשינויים מהותיים כך שאל תתיאש.
    7. תזונה, תזונה, תזונה. חשוב מאוד לבנות תוכנית מתאימה.
    לסיכום, חשוב שתתיעץ עם איש מקצוע רציני לגבי תוכנית אימונים מתאימה ותזונה בהקדם.
    יש מה לעשות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה קלורית יומית
    ירין
    11/06/2010

אני מתחיל להתאמן בבית עם משקולות של 7 קילו ( משקולות יד ) אני מתחיל היפרוטרפיה ורציתי לדעת כמה קלוריות אני צריך לצרוך כל יום כי אני לא יודע איך מחשבים את זה .

אני ייתן לך את תוכנית האימונים שלי , שייעצו לי אותה 2 מאמני כושר וגם את הנתונים שלי

תוכנית אימונים :

יום ראשון - ידיים + גב

יום שני - כתפיים + חזה

יום שלישי - יום מנוחה לשרירים

יום רביעי - יום ראשון - ידיים + גב

יום חמישי - כתפיים + חזה

יום שישי - ידיים + גב אימון ממש קל של 3 תרגילים

יום שבת - יום מנוחה .

גיל 15 , גובה 1.73-74 , משקל : 60-62

כמה קלוריות אני צריך לצרוך בכל יום , וכמה חלבונים ???

תודה , והמשך יום נעים !

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה קלורית יומית

הוספת תגובה

• לירין

ד''ר איתי זיו
    12/06/2010

הערותי..
    1.חסרים נתונים לגבי הותק באימון. כמה זמן הנך מתאמן? ללא נתון זה לא ניתן לדעת אם התוכנית מתאימה לך או לא. בפועל התוכנית שקיבלת הנה של מתקדמים ומתאימה לאחר 10חודשי אימון ברמות נמוכות יותר לפחות.
    2. במידה והנך מתאמן בבית תצטרך להצטייד בלא מעט ציוד מכיוון שככל שיכולתך הגופנית משתפרת יש צורך במשקל גבוה יותר.
    3. על פניו אם הוותק האימוני של הנו מספר חודשי אימון מציע לפצל את התוכנית ל- AB. אזי בכל יום אימונים מפעילים רק 4 קבוצות שרירים. למשל ביום אימונים אחר - רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן וביום השני- חזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו. בכל אימון 24-27 סטים בממוצע בטוווח חזרות של 20-6 בממוצע.
    4.כמות החלבון אמורה להיות לפחות 1.5 בגרם ממשקל גופך. הבעיה הנה שאת החלבון יש לצרוך לפחות 6 פעמים במהלך היום ובמקביל לתכנן נכון את צריכת הפחמימות אחרת לא ניתן יהיה להתקד'ם באופן משמעותי. מציע להתייעץ בפורום תזונת ספורט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור והארכת שריר
    (:
    11/06/2010

היי איתי
    כידוע באימון כוח השרירים מתקצרים ורצוי להאריך אותם ע"י גמישות ומתיחות,נכון?
    רציתי לדעת איזה תרגילים כלולים בקטגוריה שאתה ממליץ כדי להאריך את השריר? ושהאימון כוח שמקצר שרירים לא יכביד יתר על המידה על הגוף ויעשה אותו איטי יותר

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קיצור והארכת שריר

הוספת תגובה

• לגבי קיצור שרירים

ד''ר איתי זיו
    12/06/2010

הערותי....
    1. אימוני כוח לא גורמים לירידה בגמישות. להיפך. בכל מקרה מומלץ לבצע תרגילי גמידות בסוף האימון על בסיס קבוע.
    2. טווחי התנועה משתנים לרעה החל כבר מגיל ההתבגרות לכן חשוב לא לזנוח מרכיב חשוב זה בכל מעגלי החיים.
    3. למעט התרגיל סקווט לצורותיו השונות אין מניעה לבצע תרגילים שונים לל קבוצות השרירים בטווח התנועה המלא של השרירים. גם סקווט מבצעים בטווח תנועה מלא ספורטאים ומפתחי גוף, אך לא מתאמנים 'מן השורה' בשל העומד הרב שנוצר על ה- PATELA . בעת ביצוע התרגיל.
    4. חשוב לדעת מהי מטרת האימון לפי זה ניתן לדעת אם מתאים שתעלה מסת שריר או לא. למשל, אם מטרתך הנה ריצת מרתון או חצי מרתון העלאת מסת שריר תכביד עליך באופן ממשי ואינה ממש מומלצת לסוגי ספורטאים הללו. אם הנך מתאמן 'מן השורה' אין שום בעיה ואימון המשקולות שיביא לעלייה חיובית במשקל אין בעיה בכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסת שריר

איתי הר-ניר
    12/06/2010

לא עושה את הגוף איטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה לאחר לידה
    תומס
    10/06/2010

שלום רב,
    עברתי ניתוח קיסרי לפני חצי שנה, לאחר הלידה נשארה בטן קטנה. לפני כחודשיים התחלתי לעשות פילאטיס ומאז הבטן שלי גדלה מאוד - נראה כאילו אני בחודש 5 (לא כרס, ממש בטן של הריון)
    אני אוכלת כרגיל ומעולם לא הייתה לי בעיית השמנה, ומדובר רק על אזור הבטן.
    הייתכן שאני עושה תרגילים שבמקום לחטב את הבטן פוגעים בה וגורמים לה לנפיחות.
    הבטן לא מהריון ולכן אני מניחה שאני עושה ספורט בצורה לא תקינה.
    תודה.
    תומס

לקביעת תור
    סגירה
    בטן נפוחה לאחר לידה

הוספת תגובה

• לתומס

ד''ר איתי זיו
    10/06/2010

עשויות להיות מספר סיבות לכך. מציע שתתיעצי בפורום היריון ולידה או גם תתייעצי עם קולגה שלי שהנה רכזת קורס נשים בהיריון ולאחר לידה בקמפוס שיאים, שה עירית פז - 0505358908.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת חיטוב
    אסף מצגר
    10/06/2010

שאלה שהייתי רוצה גם תשובה של ד"ר איתי זיו עליה

יש גרסאות שאומרות שגם בתקופת חיטוב צריך לעבוד בעומס של בין 8-15 חזרות כדי שלשריר יהיה צורה מנופחת ועגולה ויש כאלה שגורסים שמכיון שאנו נמצאים במאזן קלורי שלילי הסיכוי להיפצע גדול ולכן יש לעבוד על חזרות של מעל 20 חזרות (סיבולת) ומסת השריר נשמרת למרות זאת
    אני הבנתי שגם 8-15 חזרות אינן מסכנות ומונעות פציעה
    רציתי לדעת מה הכי נכון בתקופת חיטוב מבחינת חזרות שהמאזן הקלורי שלילי ועובדים בעיקר על חיטוב?

לקביעת תור
    סגירה
    תקופת חיטוב

הוספת תגובה

• לאסף

ד''ר איתי זיו
    10/06/2010

הערותי....
    1. אתה צדייק ברוב הפרטים.
    2. אכן הסיכוי להיפצע במאגר קלורי שלילי רב יותר מאשר מצבים אחרים - איזון, או מאזן קלורי חיובי ולכן חשובה תשומת הלב לעניין על מנת שהעומס לא יהיה גבוה מדי והעלאת הסיכון לפציעה.
    3. ביצוע תרגילים מע 20 יזרות מתאימה רק לפרקי זמן קצרים ומספר אימונים בודדים אילולא כן יאבד הכוח בהדרגתיות מכיוון שסוג אימון זה הנו סבולת שרירית ומתאים במיוחד לשיפור המרכיב האירובי בתא השריר וריבוי המיטוכנדריות וזו לא המטרה במרבית המקרים ובטח לא במקרה שלך.
    4. לגבי מספר החזרות המדויק קשה לאמוד במדויק מכיוון שחסרים נתונים רבים נוספים אך בקווים כלליים הייתי ממליץ על טווח של 20-10 בממוצע בעומס מתאים.
    5. חשוב להתחשב בהרכב הגוף בטרם בוחרים שיטת אימון זו או אחרת. ברם לתפריט התזונתי משקל רב.
    בהצלחה
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים כף רגל
    טלי
    10/06/2010

שלום רב, אני מתאמנת כבר 10 חודשים ברציפות , אירובי 4 פעמים בשבוע בערך. (ריצה וסקי). אתמול בערב רצתי בפארק ובסוף האימון (ארך כשעה ועשר דקות) שהיה מאומץ מבדרך כלל הרגשתי כאב בכף רגל ימין (באמצע בצד שמאל באיזור של השקע) ועד היום יש לי כאב שם אומנם הוא פחת אך כשאני דורכת עליה או לוחצת באיזור יש כאב. מה זה יכול להיות? יכול להיות שנמתח שריר? מה עושים? אני ממש בלחץ!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים כף רגל

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר איתי זיו
    10/06/2010

עשויות להיות מספר רב של סיבות. ייתכן שהעומס רב מדי ואינך מורגלת, ביצעת תנועה לא טובה בעת הריצה, עייפות מצטברת ועוד.
    ממליץ בחום לפנות לפורום פציעו ספורט בהקדם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להוריד את הבטן??
    ישראל2000
    10/06/2010

התחלתי להיתאמן בחדר כושר לפני חודשיים 3 פעמים בשבוע תכנית פול באדי ואני עובד כעיקר על שרירי ידיים וחזה מפריע לי מאד הבטן העגלגלה איך אני מוריד אותה שתהיה שטוחה?האם על ידי כפיפות בטן?והאם אפשר לעשות כל יום?

לקביעת תור
    סגירה
    איך להוריד את הבטן??

הוספת תגובה

• כפיפות בטן

איתי הר-ניר
    10/06/2010

כפיפות בטן אינן "מורידות" את הבטן.
    עלייך להתמיד בפעילות אירובית מתאימה ולהקפיד על תזונה מתאימה.
    תתיעץ עם אנשי המקצוע בחד"כ שיתאימו לך תוכנית אירובית יחד עם הפעילות שאתה מבצע עד כה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישראל 2000

ד''ר איתי זיו
    10/06/2010

הערותי...
    1. חשוב לדעת מה הרכב גופך, קרי מידת אחוזי השומן. במידה והנם מעל הממוצע 013-20 אחוז) אזי יש לכך השפעה גם על האסתטיקה.
    2. כפיפות בטן לא יתרמו להפחתת השומן אלא להעלאת הטונוס. לשם הפחתת שומן יש לבצע פעילות אירובית ולהיות במאזן קלורי שלילי.
    3. בעת ביצוע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן חשוב לתרגל ולחזק בעיקר את השרירי הרחב הבטני שלא המשעות הרבה ביותר היבט האסתטי וייצובי של עמוד השדרה. מציע שתתיעץ עם מדריך לגבי תרגילים מתאימים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ישראל2000
    11/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן
    איתן
    10/06/2010

אני רץ 3 פעמים בשבוע.....
    כמה פעמים בשבוע אני צריך לעשות כפיפות בטן??
    והאם לעשות את הכפיפות בטן באותם ימים שאני רץ???

לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן

הוספת תגובה

• לאיתן

ד''ר איתי זיו
    10/06/2010

הערותי..
    1. אין מניעה לבצע גם תרגילים לחיזוק שרירי הבטן ביום שהנך מבצע פעילות אירובית או ביום אחר. מה שנוח לך.
    2. בעתיד שתבצע מספר יחידות אימון רבות יותר אזי ניתן ורצוי לפצל את האימונים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוקי דעות בין מרצה לקינזיולוגיה ב
    אורלי כ"ץ חיי
    09/06/2010

בס"ד
    דוקטור איתי זיו שלום!
    אני סיימתי קורס מדריכי חדר כושר בבית הספר למקצועות הספורט ברחוב הראבעה בתלאביב.סיימתי את כל המבחנים למעט מבחן מעשי בחדר כושר אצל המורה יורם להב.
    את המבחן המעשי שנעשה בבית הספר הנ"ל לא עברתי כ-4 פעמים והיום הסכים לראשונה יורם להב לראות את חילוקי הדברים שבין הלימוד שלך בספר עוצמות חדשות לבין הלימוד של יורם שהיה שונה לגמרי ממה שאתה מראה ומלמד בספרך הנ"ל.אתן לך דוגמא לאחד הטעויות שיורם המורה שלי טוען כך=הרחקת כתף =יורם טוען=דלטואיד! אתה דוקטור איתי זיו מוסיףף גם אנטריאור ....הראיתי למורה שלי את הדברים והוא ענה לי לא יפה עליך..איני רוצה להזכיר זאת.בנוסף ישנם עוד מלא דברים שאצטרך למסור לך על אי שיויון ביניכם איני יודעת אפילו איך להגדיר זאת,אך המורה שלי מבקש ללמוד ממנו ולא ממך.לי מאוד נעם הספר מאוד ברור קריא ומצאתי בו את הכל ובכך עזר לי מאוד.
    אך אין טיעום ביניכם לגבי כל עבודת הקינזיולוגיה ואני מתוסכלת מכך.
    דוגמא נוספת=פשיטת כתף בפול אובר בשכיבה=לשאלת המורה שלי האם מפרק המרפק עובד?
    מה שלמדתי אצלך היה שאין תנועה במרפק למעט מפרק כתף ומפרק בית שכמה!כמו בספר!!!

נכשלתי 4 פעמים מהספר שלך! ורק היום הבנתי למה!!!
    במפרק הכתף הרחקת כתף ???למי להאמין אני מתוסכלת.....

שתדע אני בעלת 7 תעודות מוינגייט של הדרכה אימון בכל נושאי הספרוט.
    זו פעם 1 שלי שהסתבכתי עם דבר כזה.

אני אודה לך מאוד באם תעזור לי במהרה.

הוספת תגובה

• אני לא

איתי הר-ניר
    10/06/2010

לא הולך לומר לך מי צודק... וזה לא העניין כרגע.
    יש דקויות שחלק מהאנשים בוחרים להציג וחלק לא.

שורה תחתונה, בקורס מסויים כשמורה מסויים מלמד, תצמדי למה שאותו מורה לימד אותך!
    את יכולה לחלוק עליו, אני יכולה למצוא מקורות ספרותיים אחרים שחולקים עליו.
    אבל, אם את תחת שרביטו והוא זה שבוחן, תצמדי למה שלימדו אותך בקורס.

תני קצת קרדיט למי שמלמד אותך, יתכן שהוא בחר "לא לדייק" או לא להדגיש משהו מתוך כוונה מודעת.

שיהיה בהצלחה.

ובכל זאת:
    השתתפות Ant deltoid בהרחקת כתף תלויה במנח הזרוע -לעיתים משמעותי יותר לעיתים פחות.
    בכל מקרה הוא אכן סנרגיסט ל Mid Deltoid.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורלי כ"ץ חיי

ד''ר איתי זיו
    10/06/2010

מציע:
    דיברנו אמש אך אחדד... מכיוון שאיני ממציא אף לא אחד מהדברים שאני כותב עליהם בין אם בספר ובין אם במאות הכתבות שמתפרסמות במדיה הכי פשיט ונכול לחפש אמסכתה מתאימה (ויש בשפע) ל'דיון' שנוצר.
    צר לי שזה המצב ומקווה שתגשי פעם נוספת ותעברי.
    אם אינך מוצאת הספרות הרלבנטית עדכני אותי בעניין.
    אגב, ברשת האינטרנט ניתן למצוא בנקל אתרים בעברית ובעיקר באנגלית עם ניתוח תנועתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכות איטיות בסוכרת
    פיני
    09/06/2010

אני בן 67, לא הייתי חובב התעמלות וזה השפיע במשקל עודף, יש לי סוכרת ועברתי מכדורים לאינסולין לנטוס שאיתו אני מצליח להרגיש טוב כי ערכי סוכר עם דיאטה ירדו , כמו כן אין לי היפו. אני צריך להוריד במשקל וכולם לוחצים עלי הבעיה היא שאני לא מקפיד, אישתי עושה הליכות איטיות אך ארוכות ליד הבית ומעודדת אותי להצטרף אליה, אני שוקל זאת בחיוב השאלה אם זה יספיק

לקביעת תור
    סגירה
    הליכות איטיות בסוכרת

הוספת תגובה

• זה עדיף מכלום

איתי הר-ניר
    10/06/2010

יש הנחיות מדוייקות איזו פעילות גופנית מומלצת לחולי סוכרת Type2/
    בכל מקרה מומלץ שתתיעץ עם איש מקצוע פנים מול פנים.

באופן כללי, פעילות גופנית מתמשכת בשאיפה לטווחים של 30-45 דקות, 5 פעמים בשבוע.
    אימוני התנגדות דינמיים גם מומלצים.

שינוי תזונתי הוא הכרחי!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפיני

ד''ר איתי זיו
    10/06/2010

מצ"ב הערותי...
    חולי סוכרת יכולים להשתתף ברוב סוגי הספורט המוכרים. חשוב שהפעילות האירובית תהווה חלק בלתי נפרד מהפעילויות הללו (ריצה, הליכה, רכיבת אופניים, פעילות בחדר הכושר ועוד, עשויים להיות פעילויות מהנות ומועילות). מטרת פעילות זו היא שיפור יכולת הקליטה של השרירים והפחתת 'התנגדות' התא לפעולת האינסולין. מומלץ שפעילויות הספורט הנבחרות יתבצעו לפחות שלוש פעמים בשבוע, במאמץ ממושך (60-30 דקות של פעילות אירובית) והדרגתי בעוצמה בנונית. על הפעילות הגופנית להתחיל בהדרגה, תוך הקפדה יתרה על חימום ומתיחות.
    פרק הזמן המומלץ להתחלת הפעילות הנו כ- 15 דקות, כשכל שבוע-שבועיים מוסיפים מספר דקות עד שמגיעים למשך האימון הרצוי. כדי להשיג את מרב ההשפעה החיובית של הפעילות הגופנית על איזון הסוכרת, על האימונים להיפרס על פני השבוע. גיוון הפעילויות חשוב בכלל ולמתאמנים שלהם עודף משקל – בפרט.
    ענפי ספורט בהם המאמצים הנדרשים גבוהים עלולים להיות בעייתיים לחולי סוכרת, ואינם מומלצים בשלבי האימון הראשונים. לפעילות אנאירובית המתבצעת בחדר הכושר יש השפעה חיובית על איזונה המטבולי של המחלה, אך היא אינה מומלצת כענף ספורט עיקרי, היות שההשפעה על שיפור איזון הסוכר של חולה הסוכרת אינה גדולה. אם החולה סובל מיתר לחץ-דם, יש להיזהר במיוחד בסוג פעילות זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה