מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפיפות בטן+פעילות אירובית באותו יוםA.L06/06/2010
אם אני מתרגלת כפיפות בטן ואירובי באותו יום...זה טוב?
ברור שכפיפות בטן אני לא אתרגל כל יום...אבל אם אני בוחרת את ימי שישי-שבת בתור ימי מנוחה
נשאר לי את כל השבוע כלומר פעמים בשבוע תרגילי בטן+הליכות/ריצות במשך 4 ימים אז יוצא שאחד מהימים משלב גם כפיפות בטן וגם ארובי באותו יום..השאלה שלי,האם זה לא יגרום לי לתשישות יתר..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן ואירובי
עופר קיס06/06/2010אין מניעה לבצע תרגילי בטן לאחר פעילות אירובית. לא לשכח לבצע מעט תרגילי בטן אך איכותיים למניעת עומס על הגב ופגיעה ביציבה נכונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת משקל לאחר תחילת פעילותעומר06/06/2010
אהלן.
הייתי מושבת מספר חודשים עקב ניתוח כתף שעברתי.
לפני זה הייתי מתאמן קבוע בחדר כושר.
העלתי במשקל ועכשיו אני מנסה להורידו ופשוט לא מצליח.
התחלתי בפעילות אירובית מספר ימים בשבוע ואני מרגיש איתה טוב יותר מיום ליום אבל המשקל לא מפסיק לעלות (בקטנה אבל לא מפסיק).
האם זה נכון שעקב זה שהשרירים מתחזקים שוב המשקל עולה וזה יפסק בקרוב ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
עופר קיס06/06/2010ישנה עליה של כ 2.5 ק"ג במשך 3 חודשים של אימוני התנגדות סטנדרטיים. מצד שני יתכן שאתה אוכל יותר. עלה על מכשיר למדידת אחוזי שומן בחדר כושר וקח נתוני בסיס ובדוק פעם בשבוע. קבל הנחיות לביצוע מדיקה המהיימנה מהמדריך במקום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עומר06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאמיר06/06/2010
שלום רב
אני בן 40 ומאז גיל 25 אני מתאמן בחדר כושר עם הפסקות רבות
עקב כאבי ראש ולחץ בראש בזמן האימון
בצעתי את כל הבדיקות והצילומים האפשריים עם רופא מומחה לראש באופן פרטי בהדסה עין כרם
והכל תקין ואני יכול להמשיך להתאמן כמה שאני רוצה לדבריו.
א. האם יש הצעות מתוך נסיון בעניין אם יש נסיון?
ב.אני מתוסכל מאד ולמרות הכאבים ממשיך להתאמן עם הפסקות רבות
ג.לא יכול להפסיק את הכושר שאם כן אני ארגיש רע מאד עם עצמי
מה עושים
תןודה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
עופר קיס06/06/2010תתקשר לרופא הספורט הוותיק בארץ דר יוני ירום בחברת MEDIX בהדר יוסף
036482333 . אם מישהו ידע מה לעשות זה הוא.
יתכן ובזמן פעילות אתה מכווץ באופן לא רצוני את שרירי הטרפז וגורמים ללחץ בראש או תיתכן בעיה קרדיווסקולארית . בכל מקרה יוני הוא הכתובת.תגיד שהגעת דרך האתר ותקבל הנחה. יתכן ולא תצתרך להיפגש איתו ותקבל תשובה בטלפון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי הליכהתומה05/06/2010
איזה נעלי הליכה מומלצות? האם יש צורך בנעליים מיוחדות להליכה (אוויר, בולמי זעזועים), או שניתן להסתפק בנעליים ספורטיביות פשוטות? והאם יש הבדלים משמעותיים בין הנעליים השונות? יש לי נעלי ג'ז (החלק האמצעי - זה שבין כרית כף הרגל לעקב - הוא גמיש). האם אפשר לשמש אותן גם כנעלי הליכה? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי הליכה - תגובה
ד''ר איתי זיו16/01/2012עניתי בהמשך.
חשוב מאוד כפי שציינתי... להתייעץ עם אשי מקצוע בעניין ולא לבחור לפי שיקולים של צבע, טרנד וכדומה. בפועל, יש הבדלים גדולים בין הנעליים השונות וביצוע פעילות אירובית עם ניתוק של כף הרגל מהקרקע מצריך היערכות מתאימה מבחינת ההנעלה ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתומה
ד''ר איתי זיו05/06/2010הערותי..
1. נעליים בכלל הנם בשנים האחרונות דבר לא פשוט בכלל ומצריך לא מעט ידע.
2. חשוב שלנעליים שאת רוכשת יהיו בולמי זעזועים. נעלי ג'ז ממש לא מתאימות!!! מציע כן לרכוש נעליים מתאימות. אין צורך לרכוש במקרה של הליכה נעליים יקרות כלל. ניתן להסתפק בזולות יחסית עם בולמי זעזועים מתאימים. במרבית חנויות הנעליים המקצועיות המוכרים מתאמנים בעצמם, אתלטים בחלקם ועם ידע בסיסי לבחירת נעל הליכה מתאימה עבורך.
3. חשוב לאחר הרכישה שנעליים להליכה או רחצה טובות לכ- 800 קילומטר בסך הכול. לאחר מכן מומלץ לרכוש חדשות.
4. חשוב לבדוק את מבנה הרגליים ולפי זה להתאים את הנעל. ללא זה גם נעל יקרה שעלותה 800 ש"ח עלולה שלא להתאים ואז מתאכזבים ומפסידים את הכסף כמובן.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי ריצה בחדר כושר, צג קלוריותאור05/06/2010
הי
האם המכשירי ריצה בחדר כושר באמת מצביעים נאמנה על שריפת הקלוריות?
הרי אם איני טועה לא כולם שורפים בדיוק אותן קלוריות על אותה פעולה, זה גם תלוי במשקל-לא?
האם המכשירי ריצה גם שוקלים אותך אוטומטית או שההערכה שם פשוט גסה מאוד? אם כן מה טווח הסטייה של זה מהמציאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
אכן מכשירי הריצה לא משקפים את מספר הקלוריות האמיתי שנעשה בו שימוש מכיוון שלשם כך יש משתנים חשובים נוספים: כגון, מנח הגוף בעת הפעילות. אם הנך נשען על מעקה המכשיר התוצאות תהיינה זהות. כמו כן לא נלקח בחשבון הרכב הגוף. דבר נוסף הנו הביגוד, הצריכה הקלורית גבוהה יותר של נעליים כבדות לעומת קלות ועוד ועוד.
קשה להעריך מהי הסטייה בין המציאות לבין מה שמצוין במכשיר מכיוון שכל אדם נוהג אחרת בעת ביצוע הפעילות. ייתכן ש- 50 קליוריות ייתכן שפחות. שעון דופק המראה גם את מספר הקלוריות שנעשה בהן שימוש עשוי לסייע במקרה זה למרות שגם במקרה זה התוצאות לא מדויקות ב- 100 אחוז.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים בידייםירין04/06/2010
שלום אני בן 15 , אני בגובה 1.73 ושוקל בסביבות ה60 ק"ג אני מרים משקולות של 4 קילו .
הכנתי לי תוכנית אימונים ביתית ע"י תרגילים שלקחתי משני אתרים באינטרנט לתרגילי כושר .
התוכנית שלי משולבת כך :
יום א ' - אימון שריר ידיים(דו ראשי) + כתפיים
יום ב' - שריר בטן + רגליים+ יידים(תלת ראשי)
יום ג' - שריר ידיים(דו ראשי) + חזה
יום ד' - שרירי בטן + רגליים + ידיים(תלת ראשי)
יום ה' - שריר ידיים(דו ראשי) + גב
יום ו' - שריר ידיים(תלת ראשי
יום שבת - מנוחה .
השריר שאני הכי רוצה לחזק הוא היד ( יותר חשוב השריר הדו ראשי וגם התלת ראשי ) .
לשם כך בימי ראשון שלישי וחמישי אני מתאמן על שריר היד הדו ראשי , ובימי שני רביעי ושישי על שריר היד התלת ראשי ( כפי שרשום למעלה ) .
מספר הסטים שאני עושה הוא 3 ומספר החזרות בכל סט הוא 25 .
לפני האימון ובמהלך היום ( ארוחת צהריים ובוקר ) אני אוכל מסודר ( קרונפלקס בבוקר ופחמימות בצהריים ) ואחרי האימון אני אוכל כריך עם טונה .
התוצאות שאליהם אני רוצה להגיע הם : שהשריר הדו ראשי והתלת ראשי יהיו חזקים במידה מאד מאד מספקת , ושיהיה לי חיטוב מרשים ביד .
עפ"י מה שתיארתי לך , על סמך הידע וההבנה שלך תוך כמה זמן אני ייראה את התוצאות המספקות והממשיות שאני רוצה ( שריר חזק + חיטוב ) ??? אשמח לקבל תשובה , תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירין
ד''ר איתי זיו05/06/2010האמת.. סלט לא קטן.. הערותי הן כדלהלן:
1. כמה זמן הנך מתאמן? אילו הם הנתונים האנתרופומטריים שלך: הרכב הגוף, משקל, גובה וכדומה? ללא נתונים אלה לא ניתן לבנות תוכנית אימונים מסודרת ומושכלת.
2. התוכנית שהצגת של 6 אימונים אנאירוביים בשבוע מתאימה למתאמנים מאומנים ממש. מכיוון שלא מצוין הנתונים שהוזכרו בסעיף 2 ותחושתי ששהוותק באיימונים אינו רב יש לתכנן את האימונים אחרת, לפי פיצול הגוף לשני חלקים כך שבכל אימון מפעילים 4 קבוצות שרירים.
3. למרות שהנטרה הנה חיזק שרירי הזרועות יש להפעיל ולחזק את כל שרירי הגוף. לאחר בניית בסיס מוצק ואיתן ממקדים את העומס לפי מטרות המתאמן ובמקרה שלך - הזרועות. לא הגיוני ולא סביר להקנות לזרועות יתרון או בטרם יש בסיס מוצק לגוף כולו.
4. מספר החזרות - 25 בכל סט רב מדי ולא יעיל דיו לשם העלאת מסת שריר. ההשפעה הרבה במיוחד הנה בטווח חזרות של 20-6 כאשר מרבית האימון- סטים יתבצעו בטווח של 15-6 חזרות.
5. שאלה חשובה לא פחות הנה האם יש ברשותך מספיק משקולות בבית על מנת להעלות עומס. זו הבעיה בדרך כלל באימון בבית שחסר ציוד על מנת להעלות את העומס באופן ממשי.
6. תוצאות ניתן לראות לאחר חודשיים לפחות של אימון התנגדות. שיפור ממשי בהיקף הזדוע של 5 ס"מ למשל עשוי להימשך גם חצי שנה ואף שנה, תלוי במשתנים רבים כגון: הרמה ההתחלתית, מספר האימונים השבועי. העומס באימון, הגנטיקה, התזונה וכדומה.
7. התפריט התזונתי שצייינת לא נראה מספק לשם העלאת מסת שריר. לשם כך מומלץ להעלות מהותית תא צריכת החלבון היומית וכן את הפחמימות. מציע שתייעץ בפורום תזונת ספורט בעניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסוקרןעומר04/06/2010
בן אדם שמן שרוצה להעלות מסת שריר גם צריך לאכול יותר קלוריות (כמובן חלבון יותר)ממה שהוא צריך?או שאת האנרגיה הזקוקה לבנית שריר הוא יכול לקבל מהשומן שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעם
1. השריר הנו חלבון ולכן לא ניתן לבנות שריר משומן. לפיכך ללא צריכה חלבונית מספקת תתקשה במיוחד לבנות מסת שריר.
2. כשהמטרה הנה העלאת מסת שריר לתזונה משקל רב מאוד - תפריט מאוזן ומוגבל קלורית, כמות קלוריות מספקת שלא תגרום לעלייה רבה באחוזי שומן אך כן להעלאת מסת שריר (עם אימונים תומכים כמובן), ועוד.
3. כמות החלבון הנדרשת משתנה מאחד לאחר וניתן לומר בווים כלליים שהחשוב במיוחד אינו כמות החלבון היומית בלבד אלא הפריסה של הארוחות על פני היום על מנת שניתן יהיה ל'קלוט' מה שיותר חלבון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מוטיבציה באימון ארוךדביר ש03/06/2010
שלום ,
אתמול הייתה הפעם השנייה שלי שאני עושה אימון FBW ביתי
משום מה בניגוד לפעם הראשונה או לשאר הפעמים שבצעתי אימון ביתי היה איזשהו משהו שלא גרם לי לעבוד הכי הרבה .. הרגשתי בסוף האימון שסתם עשיתי שעה ועשרים דקות... לא הרגשתי בסוף את כל השרירים תפוסים/מתכווצים/עובדים/כואבים או כל הרגשה אחרת שאני אמור להרגיש אחרי אימון ובכלל לא הזעתי..
1. יכול להיות שלקחתי יותר מדי זמן מנוחה בין כל תרגיל והתעסקתי בדברים אחרים וזאת יכולה להיות הסיבה?
2. במידה ורק התחלתי את ה FBW האם אני יכול לעבור ל AB שעובד כל אימון על קבוצת שרירים אחרת ואז הוא יהיה קצת קצר יותר אבל כל שריר חשוב בגוף באמת יתאמץ בזמן האימון המתאים לו
3. אני לא אוותר כל כך מהר ואני אעשה את האימון עוד פעם בשיא המרץ ואני מקווה להרגיש ולראות תוצאות טובות יותר...
תודה,
דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה?
דביר ש03/06/2010לגבי האימון עצמו FBW ו AB - האימון שעשיתי כמו שאמרתי יצא איזה שעה ועשרים ולא יודע למה בניגוד לכל הפעמים הקודמות שעשתי אימון ( לפני שעשיתי FBW ובפעם הראשונה שעשיתי FBW) לא היה מוטיבציה או לא יודע איך להסביר את זה כאילו שאני הרגשתי שבכלל לא התאמצתי או הזעתי בכלל.. סתם הרגשתי שהאימון זה משהו כבד כזה .. יש מצב להמשיך ב FBW אבל אולי לשנות משהו לא יודע .....
* כמו שאני חושב מה שרשמת לי הולך לעלות בסביבות 10000 ..
1. כמה עולה כל דבר בערך?
2. מה עם משקולות מתברגות ?
3. לא יודע זה נראה הגזמה הכל.. מה שאתה אומר לקנות זה בעצם להפוך תבית לחדר כושר ... ואני לא חושב שיש מצב לעשות את זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרה?
דביר ש03/06/2010לגבי האימון עצמו FBW ו AB - האימון שעשיתי כמו שאמרתי יצא איזה שעה ועשרים ולא יודע למה בניגוד לכל הפעמים הקודמות שעשתי אימון ( לפני שעשיתי FBW ובפעם הראשונה שעשיתי FBW) לא היה מוטיבציה או לא יודע איך להסביר את זה כאילו שאני הרגשתי שבכלל לא התאמצתי או הזעתי בכלל.. סתם הרגשתי שהאימון זה משהו כבד כזה .. יש מצב להמשיך ב FBW אבל אולי לשנות משהו לא יודע .....
1. כמה עולה כל דבר בערך?
3. לא יודע זה נראה הגזמה הכל.. מה שאתה אומר לקנות זה בעצם להפוך תבית לחדר כושר ... ואני לא חושב שיש מצב לעשות את זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרה?
1. כמה עולה כל דבר בערך?
3. לא יודע זה נראה הגזמה הכל.. מה שאתה אומר לקנות זה בעצם להפוך תבית לחדר כושר ... ואני לא חושב שיש מצב לעשות את זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד שאלה-אירוביעומר02/06/2010
אני עכשיו במטרה להגדיל שרירים,אני עושה 3-4אירובי (ריצה קלה)35 דקות,השאלה היא האם זה יכול להשפיע על הגדילה של השריר\חולשה מסוימת\שרפץ שריר,בקיצור זה בסדר השילוב?
הארובי הזה יכול להוריד שומן בתקופת הגדילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעם
ד''ר איתי זיו03/06/2010הערותי..
1. אין שום בעיה לבצע פעילות אירובית לאחר אימון הכוח. ניתן לבצעו בדופק לא גבוה יחסית. מתאים יותר אם מטרת האימון הנה העלאת מסת שריר.
2. ניתן להפריד את האימון האירובי מאימון הכוח. לבצעו ביום אחר או בערב/בוקר.
3. חשוב להקפיד במייוחד ע התזונה לפני אחרי אימון.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהעומר02/06/2010
שאני מגיע למשקל גדול ממה מהרמתי באימון הקודם,אז באימון הבא פתאום הגוף לא יכול להרים את אותו משקל אלא נמוך יותר....(אני לא יודע למה זה קורה),תוכלו להגיד לי למה?האם זה טבעי?(לא קשור לתזונה,או מנוחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ו
עומר02/06/2010ומה עושים במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעם
ד''ר איתי זיו03/06/2010הערותי...
1. ייתכן שהמנוחה בין האימונים לא מספיק ארוכה.
2. ייתכן ומאגרי הגליקוגן בשריר בזמן שלפני האימון לא רבים דים. עובדה המשפיעה על היכולת להרים משקל כבד.
3. תיתכן עייפות.
בפועל הדבר לא עקרוני אם בסך הכול אתה מתקדם במשקלים וברמת האימון.\
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לא נכונה וכאבים בעקבותיהאטיב לכת02/06/2010
צהריים טובים,
עשיתי אתמול הליכה של שעה ועשרים.
זו הייתה ההליכה הראשונה שלי במסגרת דיאטה שהתחלתי לפני כחודשיים.
בסופה, הרגשתי שרירים תפוסים שמתחילים מהירכיים עד לעכוז, על הציר הצדדי של הגוף.
אשמח להסבר מה כדאי לי לשפר בהליכתי (ומה עשיתי לא תקין כדי שאדע להימנע בעתיד).
תודה רבה ויום נעים.
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאטיב לכת
1. מקווה שמאז הליכה האחרונה לא הלכת שוב 80 דקות. חבל שלא התייעצת עם איש מקצוע בעניין. הדרך מביצוע של 80 דקות הליכה ללא הכנה מדורגת לפציעה ובעיות שונות - קצרה.
2. מציע שתתחיל ב- 20 דקות הליכה 4 פעמים בשבוע ומדי שבוע תעלה את זמן ההליכה ב- 5 דקות עד לנקודה של 50 דקות. במקרה זה תגביר את הקצב של ההליכה במעט.
3. אל תצגביר את קצב ההליכה והמרחק בעת ובעונה אחת לא מומלץ כלל ועיקר.
4. מדוד דופק במנוחה בזמן הקימה ועקוב מדי מספר שבועות על כך וראה אם יש התקדמות ששתתבטא בקצב לב נמוך יותר מהמדידה האחרונה.
5. חשוב לאחר ההליכה לבצע מספר תרגילי גמישות: למשל: לפושטי הירך, הרמת רגל על כסא או מעקה ולכפוף עם גו ישר לפנים ככל שניתן, לכפוף את הברך לאחור לכייון הישבן, עמידת פיסוק ולנסות אט אט להגדיל את הפיסוק עד לנקודה בה אינך יכול יותר להתקדם ועוד. כל מתיחה תבצע 15 שניות X 2 ובהמשך ניתן להעלות את הזמן המוקדש לכך.
לשם תמיכה בתהליך ההרזיה חשוב במיוחד להוסיף על בסיס קבוע תרגילי כוח לשם העלאת חילוף החומרים הבסיסי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהיוסי02/06/2010
צריך המלצה על אבקות חלבון לעליה באסה
אבל הכי חשוב שהיא תיהיה כשרה ( אני דתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד''ר איתי זיו03/06/2010יש הרבה מאוד אבקות בשוק. ניתן לפנות לטבע קסטל, ישראל בודי ועוד רבים אחרים. אין בעיה למצוא אבקת חלבון כשרה. ניתן להסתדר גם בלי ללא בעיה מיוחדת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונים קצרים או ארוכיםקייסי02/06/2010
אני כבר מבולבת , אני כבר לא יודעת מה הכי טוב , לבצע אימון קצר ואינטנסיבי , או אורך של שעה !
מישהו אמר לי בפורום אחר , שכדי להוריד צלוליט עליי לבצע 5 אימוני אירוביים של לפחות שעה וחצי שעתיים ! נשמע לי מה זה לא הגיוני!
מה אם אנשים שיחסית חלשים באירובי , יבצעו אימונים קצרים ואינטנסיביים? או ארוכיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל KC
1. מציע שתבצעי אימונים אירוביים הכוללים IMPACT לפי יכולתך. חצי שעה, או יותר. גם שעע מצוין. אין צורך ליותר מכך אם אינך ספורטאית מקצועית. מחול אירובי, שיעור מדרגה, הליכה, ריצה וכדומה.
2. אימונים אנאירוביים הכוללים אימוני התנגדות יש לבצע על בסיס קבוע במיוחד תרגילי רגליים מורכבים כגון: לחיצת רגליים בשכיבה, סקווט, מכרעים וכדומה.
3. הפחתת אחוזי השומן תשפיע מהותית על ההופעה האסתטית ובד בבד על הצלוליט.
4. לתזונה משקל רב גם כן וחשוב להתייעץ עם דיאטן קליני עתיר ניסיון. יש כמה בודדים כאלה.
5. ניתן לבצע אימונים אינטנסיביים אך השאלה מעבר לצלוליט מהי מטרת האימון ומה מצבך כיום. לפי זה ניתן לענות של שאלה זו. גם אימונים קצרים צריך לדעת איזה בדיוק מתאימים לך ומנגד שלא יהיו קצרים מדי.
לסיכום... בצעי אימוני מדי יום אם הנך מסןגלת ובכל מקרה יש לבנות תוכנית אימנים באופן הדרגתי. ברם, חשוב להקפיד על השילוב בין האימון האירובי לאנאירובי על מנת למקסם התוצאות. ולבסוף - התזונה.
בהצלחה ולהתעודד כי ניתן להשפיע על האסתטיקה באופן משמעותי מאוד אם מקפידים על הכללים כפי שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם תרגילי כוח/אירובי/התנגדותגילי02/06/2010
שלום רב.
לאחרונה אני חוזרת לכושר גופני לרוב על מנת לשרוף שומנים (בת 32, 1.60 ס"מ, 58 ק"ג)
את ההליכה, הריצה והשחייה אני מכניסה לאירובי.
האם תרגילי בטן הם תרגילי כוח/התנגדות?
ומה זו תזונה נכונה, איך משחקים עם הפחמימות והחלבונים?
תודה ויום טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ואימוני התנגדות
עופר קיס02/06/2010תרגילי בטן הם תרגילי התנגדות לבטן . על מנת לחזק את שאר קבוצות השרירים בגוף יש תרגילים ספציפיים. ממליץ על מאמן אישי שיגיע הבייתה וילמד אותך. ניתן להתקשר לקופת החולים שלך בדרך כלל הם מכירים חברות כאלו. לגבי תזונה - ממליץ ליצור קשר עם תזונאית מהקופה ולקבל הדרכה איכותית וברורה לגבי סוג, כמויות ותזמון הארוחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין להתחיל כושר גופניבן01/06/2010
שלום,
אני שוקל להיכנס לכושר להורדת משקל וחיטוב רק אחרי בחינות לימודית (אני סטודנט), אך תחילת בחינות עד סיומו בחניות אבלה זמו רב בבית לתרגילי מבחנים ואין לי תוכניות נוספות. ולכן אני מעוניין להתחיל בחצי כושר כבר בתחילת ימי מבחנים, לאחר המבחנים אכניס לכושר מלא.
אשמח לקבל תוכנית לתחילת אימונים עצמאיים בשביל הורדת משקל עם/בלי חיטוב (להתעייצותך), כל יום מתעורר בשעה 5 בבוקר (איש ציפור), כבר ארצה לעשות כושר ואחרי זה ללימודים (מאוד חשוב לא אתעייף מכושר לתחילת לימודים)
אני בן 28 גובה 1.77 שקלתי היום 88 ק"ג, מעולם לא התעמלתי.
תודה רבה.
שאלה נוספת, אבי עבר פעמיים התקף לב, האם מומלץ ללכת לרופא לפני אימונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני
שי אלנקרי02/06/2010שלום בן,
במצב שבו אתה נמצא בלוח הזמנים הצפוף, כדי שתתחיל בהליכות של 20-30 דקות מידי כ-3 פעמים בשבוע. בהמשך תוכל לשלב הפוגות (שילוב של הליכה עם ריצות לפרקי זמן קצרים) ובהמשך (בהתאם ליכולת ולכושר הגופני) תוכל גם לעבור לריצה מלאה. לגבי תכנית אימוני כוח: בעייתי לתת עבורך תכנית אימונים על גבי הפורום, הייתי ממליץ להתייעץ אישית עם מדריך כושר על כך. גם לגבי הנושא התזונתי מומלץ להתייעץ. בכל מקרה לפני תחילת הפעילות מומלץ להיבדק אצל רופא ולקבל אישור על כך שהנך כשיר לביצוע פעילות ספורטיבית. שיהיה בהצלחה וכל הכבוד על היוזמה להתחיל ולעסוק בפעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)