פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירה על כושר
    יוסי
    25/05/2010

אני בחור בן 24 מתאמן די זמן בחדר כושר,
    עקב החלפת עבודה אני כנראה יהיה צריך לוותר על המכון , בגלל שיש לי הרבה משמרות
    אני רוצה עדיין לשמור על כושר
    לכן אני רוצה להתאמן בבית
    האימונים שאני מתכנן הם לעשות : מתח ,כפיפות בטן, כפיפות חזה,ומקבילים,
    האם מ4 פעולות האלה + תזונה נכונה אני יכול לשמור על כושר ומסת שריר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירה על כושר

הוספת תגובה

• לירון

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

הערותי...
    1. ניתן גם ללא אימון במועדון הכושר לשמור על היכולת הגופנית ולהשתפר באופן ממשי.
    2. באימון בבית חשוב במיוחד לבצע תרגילים בהם מופעל עומס רב דיו על מערכת שלד-שריר. לפיכך חוץ מתרגיל המתח חשוב שתבצע תרגילים נוספים בהם העצימות גבוהה גם על מנת שתשתפר.
    3. בחודשי האימון הראשונים במידה וכושרך הגופני אינו גבוה גם גירויים קלים יחסית יגרמו לשיפור כושרך הגופני, אך בהמשך יש לבצע תרגילים בדרגת קושי גבוהה יותר על מנת לגרום לגוף להסתגל לעומס המחודש ומכאן - השיפור ביכולת הגופנית.
    על מה לשים לב?
    א. לבצע את אימוני הכוח לא בימים עוקבים. ניתן להסתפק ב- 3 פעמים בשבוע לצורך העניין.
    ב. טווח החזרות בכל התרגילים אם מטרת האימון הנה היפרטרופיה 15-6 בממוצע. בתרגילים שהנך מבצע מעל 15 הוסף משקל או בצע את התרגיל כך שאינך מסוגל לבצע חזרות רבות מדי (למשל, 20).
    ג. להקפיד על זמני מנוחה קצרים בין סט לסט (90-30 שניות בממוצע - תלוי במספר החזרות). הדבר תלוי במטרת האימון במקרה זה. אם אינך מעוניין בהעלאת מסת שריר אלא רק בחיזק כללי הרי שהחשיבות לזמני המנוחה פחותה יותר.
    ד. חשוב לגוון מפעם לפעם בתרגילים המתבצעים. יש עשרות תרגילים (!!!) שניתן לבצע בבית ללא משקולות. מציע שאחת לחודש תחליף את התרגילים, מספר החזרות המבוצע בכל אחד מהם, הסדר של התרגילים, מהירות הביצוע, השתמש בטכניקת אימון מפעם לפעם ועוד.
    ה. פעילות אירובית הנך יכול לבצע מחוץ לבית ללא בעיה. הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה ועוד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתי

יוסי
    26/05/2010

כתבת לי שיש עשרות תרגילים שאפשר לבצע בבית
    איזה עוד תרגילים יש חוץ, ממתח מקבילים בטן וכפיפות חזה?

ועוד שאלה איך אני יכול לעבוד על היד הקדמית? ( בלי משקולות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיונות לתרגילי כושר מקוריים
    ליטל
    25/05/2010

שלום, אני מחליקה אמנותית על הקרח ואנחנו עושות אימוני כושר גם מחוץ לקרח לחיזוק הגוף. יש לי מגוון של תרגילי כושר מקוריים ואני מחפשת עוד בכדי להעביר אימון כושר היום לבנות.

האם תוכלו להציע לי רעיונות לתרגילים לבטן ישבן גב ידיים רגליים וכו' אך תרגילים שונים מהתרגילים הבסיסיים שיש בכל מקום. אם למישהו יש רעיונות זה מאוד יעזור.
    מדובר על רמת כושר גבוהה, תרגילים ברמה גבוהה וגבוהה מאוד.

דוגמא לסגנון תרגילים שאנו מחפשות- תרגיל של שכיבה על הגב, התרוממות של הגב והרגליים בכיפוף בו זמנית וכמעט חיבוק של הרגליים עם הידיים, ירידה חזרה של פלג הגוף העליון והתחתון בו זמנית לאט מאוד, הרמת שתי רגליים ישרות לאוויר ב- 90 מעלות והורדתן לאט לאט במספריים.
    כל זה נחשב אחד. כלומר אנו מחפשות סטים ארוכים של תרגילים ברמת כושר גבוהה ותרגילים מקוריים יותר מהרגיל...

מחכה לתשובות ורעיונות, תודה...

הוספת תגובה

• לליטל

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

האמת, שאלה מעניינת..
    הערותי:
    1. בעת החלקה על הקרח מופעלים הרבה מאוד שרירים ובחלקים ניכרים מהפעילות בעצימות לא קלה. חשוב במיוחד לבצע תרגילי חיזוק במהלך כל שנת הפעילות1!!
    2. לא ציינת איזה תרגילים הנך מבצעת כיום אך על מנת לשפר את יכולתך הגופנית בכלל ובהחלקה על הקרח - בפרט חשוב לבצע תרגילים רבים בתנועה ושלא בתנועה המחזקים הרבה ובעיקר את שרירי ה- CORE (שרירי הליבה). במקרה זה התרגילים שהנך צריכה לבצע הנם בעמידה, בהטיית גו, תוך כדי רוטציה בעמוד השדרה, עם אביזרים קטנים תוך ערעור שיווי המשקל, עם בוסו, פיטבול, פיתה ועוד. כמו כן חלק ניכר מהתרגילים חשוב שתבצעי יחפה על גבי פיתה או בחול ים עמוק על מנת לשפר ולחזק אחד את מערכת הפרופריוספציה שחשובה במיוחד בהחלקה על הקרח. פרופריוספציה הוא מושג המתייחס לקליטה העצבית של גירויים מרקמות פנימיות שונות כגון שרירים, גידים, רצועות ומפרקים. שיפור בתפקודה של מערכת זו יתרום לייעול התנועה והקואורדינציה העצבית-שרירית. מערכת זו ניתנת לשיפור באמצעות תרגילים המצריכים שיווי משקל, תנועה פונקציונלית מסוגים שונים ובעמדות מוצא שונות (עמידה, ישיבה ועוד) על משטחים לא יציבים וכן עם אביזרים מסוגים שונים שהזכרתי.
    3. חשוב מאוד שתתרגמי את התנועות שהנך מבצעת לתרגילים בפועל. כלומר אם הנך נדרשת לרוטציות (סיבובים) רבות בעמוד השדרה, סיבוב כף הרגל פנימה או החוצה, שפיפת רגליים (סקווט), תנועות מסוימות בגפיים העליונות שחוזרות על עצמן אלה יהיו התרגילים שעלייך לבצע. במקרה זה אימון סטנדרטי בחדר הכושר או בסטודיו ממש לא מתאים. יש לבחור באימון ייחודי הכולל התנועות המקובלות בהחלקה על הקרח.
    4. חשוב מאוד לבצע תרגילי גמישות על בסיס קבוע, מדי יום במידה ומדובר בספורטאים. בפורט המקצועי והמקצועני כאחד ישנה נטייה לפסוח או להקדיש למרכיב חשוב זה ההתייחסות הראויה והדרך מכאן לביצוע טווחי תנועה קצרים - מוגבלים ואולי אף פציעה - קצרים.
    5. אגב, בתרגיל שצינת חשוב לבדוק איך הוא מתבצע מכיוון שללא שרירי בטן חזקים במיוחד האגם יסתובב לפנים והלורדוזה המותנית (הקער) תגדל. במקרה העומס על עמוד השדרה גבוה במיוחד. אי לכך סוג תרגיל זה (מכונה "אולר") עשוי להתאים אך ורק לספורטאים מאומנים שלהם שרירי בטן וזוקפי גו חזקים במיוחד.
    קצרה היריעה לציין בפורום את התרגילים האפשריים, אך יש מאות.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוק מגנטים
    אני
    25/05/2010

שלום,
    מקווה שזה הפורום הנכון בנוגע לשאלה הבאה :
    לצורך חיטוב הבטן והמתניים , קניתי חישוק מגנטים. משקלו כ 1.3-1.4 ק"ג. השתמשתי בו כ 7 דקות (השרירים שלי כעקרון חזקים, אני מתעמלת כבר 4 שנים) וכעבור כשעתיים כל המותן שלי נהייתה סימנים כחולים ואף סגולים.
    האם זה אכן נורמלי ? ראיתי כל מיני אתרים שמציינים שכן.
    עכשיו אני לא יכולה מן הסתם להשתמש בחישוק כי זה כואב ,אך האם התופעה תחזור?
    מה לעשות? להחליף את החישוק? זה קשור לסוג העור שלי או שזה החישוק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חישוק מגנטים

הוספת תגובה

• לאירה

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

הערותי...
    1.לא ממש מכיר את חישוקק המגנטים שציינת אך אני מאמין שהנו מיועד לחיזוק השרירים האלכסוניים של הבן ותנועתיות של מפרקי עמוד השדרה.
    2. לפי מה שציינת מדובר בשטפי דם ומציע להתייעץ בפורום רפואת ספורט בעניין. מתאים יותר.
    3. אם מטרת האימון הנה חיזוק שרירי הבטן או הפחתה במשקל או כל מטרה אחרת יש הרבה סוגי אימונים ותרגילים עם משקל גוף, אביזרי עזר, משקולות, ועוד שביצועם על בסיס קבוע יניבו תוצאה דומה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון כוח
    רוני
    24/05/2010

שלום רב,

האם אימון כוח של שעה למשל שורף קלוריות רבות? האם שורפים כמות קלוריות במידה שווה או עולה על זאת של אימון אירובי?
    אני יודע שאומרים שכשעולים במסת שריר אז שורפים יותר קלוריות במנוחה אבל ביררתי את העניין יוצא שעל קילו שריר שמעלים שורפים רק 13 קלוריות יותר במנוחה לכן חשוב לי לדעת אם שורפים הרבה קלוריות באימון כוח ואולי על ידי כך זה תורם להרזייה.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון כוח

הוספת תגובה

• הוצאה קלורית

איתי הר-ניר
    25/05/2010

כל פעילות גופנית תורמת להוצאה קלורית נוספת.
    ירידה במשקל מתרחשת רק עם מאזן קלורי שלילי מתמשך.

בפעילות אירובית שמפעילה קבוצות שרירים גדולות ההוצאה הקלורית גבוהה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

הערותי...
    1. נכון ציינת שקילוגרם שריר עושה שימוש רק ב- 13 קלוריות ביממה אך העניין לא טמון בכך. תהליכי פיצוי היסף לאחר האימון הם אלה שצורכים כמות קלוריות רבה וככל שמסת השריר רבה יותר תהליכים אלה מהותיים יותר. כך שלא מדויק להתיחס לקילוגרם שריר בלבד מכיוון שאז באמת אין תמורה בעד ההשקעה.
    2. פעילו אירובית משפיעה על ההוצאה הקלורית באופן משמעותי יותר לעומת אימון הכוח אך פחות על חילוף החומרים.
    3. יש לשלב בין הפעיליויות במהלך כל החיים!. המינון הנו בקורלציה למטרה, גיל המתאמן, מצב בריאותי ועוד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד איפה צריך לרדת בסקוואט?
    רוני
    24/05/2010

שלום רב,

עד איפה צריך לרדת בסקוואט?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• תלוי

איתי הר-ניר
    25/05/2010

ביכולת המתאמן, בניסיונו, ובגמישות השרירים והרקמות סביב המפרקים המתשתתפים בתנועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

בזווית בברך בעת ביצוע התרגיל סקווט תלויה רבות ברמת המתאמן ומטרתו. בפועל מדובר בתרגיל המיועד לחיזוק שרירי הברך ולמעשה הנו כמעט היחיד שלא נמליץ בו על טווח תנועה מלא!!! הסיבה לכך הנה העומס הרב המופעל על ה- PATELA (פיקה) של הברך והרקמות מסביבה בייוחד שהזווית בברך הנה מתחת ל- 70 מעלות. אז מי עושה טווחם גדולים בסקווט?? בעיקר מרימי משקולות וחלק ממפתחי הגוף. בפועל לאדם מן השורה ניתן להסתפק בזווית של עד 60 מעלות במפרק הבר. במצב זה הירך מקבילה לקרקע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת עליה במסה ותקופות חיטוב
    בן 23
    24/05/2010

השיטה שממדברים עליה ב ישראלבודי : תקופה של מאזן קלורי חיובי ועליה במסת שריר ותקופה של מאזן קלורי שלילי וירידה באחוזי שומן. לסירוגין. בטוח מאד יעילה למפתחי גוף.
    אך האם יש דרכי עבודה שונות להתחטב, האם ספורטאים גם עובדים ככה?
    האם במאזן שלילי אפשר לבנות שריר תוך כדי איבוד שומן?
    האם במאזן נייטרלי אפשר לראות תוצאות?

הוספת תגובה

• השאלה לא ברורה או שזה לא המקום?

בן 23
    24/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאניהו

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

הערותי...
    1. בתקופה של מאזן קלורי חיובי ניתן כמובן להעלות במסת השריר ולחילופין כפי שציינת במאזן קלורי שלילי ניתן להפחית באחוזי שומן. הדבר מתאים לא רק למפתחי גוף אלא גם למתאמנים 'מן השורה'.
    2. ספורטאים מבצעים דיאטות שונות בהתאם לסוג הספורט והמשקל ואחוזי השומן המומלצים. לפיכך, ההתייחסות לאתלט, כדורסלן, רץ מרתון או שחיין 50 מטר אינה זהה כלל. האימונים שונים., ההוצאה הקלורית היומית אחרת וכן אחוזי השומן המומלצים. לכן לא ניתן להשוות. באופן שציינת ההתנהלות מתאימה בעיקר למתאמנים שמטרתם היפרטרופיה או פיתוח גוף.
    3. קשה עד בלתי אפשרי במאזן קלוריות שלילי לבנות מסת שריר ולהפחית אחוזי שומן.
    4. במאזן קלוריות נייטרלי בהחלט ניתן לראות תוצאות. תלוי בסוג האימון המתבצע, בגנטיקה, מספר האימונים השבועי ועוד.
    מציע לך גם להפנות השאלה לפורום תזונת ספורט.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו- פעילות אירובית
    שלי
    24/05/2010

שלום רב! אני בת 22, ועסקתי שנים רבים מאז היותי נערה באתלטיקה וגם בעבודה בחדר כושר והייתי רצה המון. בזמן הצבא המשכתי לרוץ אך כנראה בעקבות מאמץ יתר החלו לי כאבי ברכיים שנמצאים איתי עד היום ואינם מאפשרים לי לרוץ ואפילו לבצע פעיליות אירוביות אחרות כגון: אופניים, קרוס וגם שחיית חזה. אני ממש מיואשת כי כל כך חבל לי שכל הכושר שצברתי עד עכשיו יורד לטימיון. אני מטופלת אצל פיוזוטרפיסט ספורט אשר מסייע לי בתרגילים לחיזוק שרירי הרגליים ואני מבצעת אותם- אבל ביינינו אני מרגישה שזה סתם, כלומר- בעבר הייתי מבצעת סקווטים ומכרעים עם משקל ומוט חופשי והיום אניי רק עושה עמידה על רגל אחד בלי משקל, או כל מיני הרמות אגן למינם- תרגילים אשר לדעתי מיועדים יותר לנשים מבוגרות ולא לצעירה כמוני. ואינם באמת משפיעים על חיזוק הגוף.
    לשאולותיי:
    1. האם לדעתך תרגילים אלו אכן יכולים להשפיע לטובה על גופי ולחזקו? כמובן ששאלתי זאת את הפיוטורפיסט והוא אמר שרק תרגילים אלו מחזקים את הגוף, וכל התרגילים בחדר כושר רק מנפחים שרירים ולא באמת עוסקים בחיזוק.. מה דעתך?
    2. בנוגע לפעילות האירובית- אינני חושבת שאוכל לחזור לרוץ, כלומר הפציעה ממש השפיעה עליי, ולכן חשבתי להתחיל ללמוד שחיית חתירה ששמעתי נחשבת לבריאה ביותר, מה דעתך? האם שחיית חתירה 4 פעמים בשבוע במשך כ40 דקות כל פעם בשילוב עם עוד 4 אימוני כוח בשבוע היא פעילות מספיקה? או ששחיה היא יעילה רק כתוספת לפעילות אירובית אחרת? כי כרגע אני לא יכולה לבצע שום פעילות אחרת..
    3. שמעתי שמידה ומפסיקין להתאמן אז לא רק שיורדים בכושר, אלא גם נמצאים בכושר ירוד יותר מזה שהייתי בהתחלה? האם אכן הדבר? אם כן כיצד אוכל לשנות זאת?
    4. במידה ולא אוכל לחזור לבצע תרגילים כגון סקווט ומכרעים ללא כאב, האם יש לך רעיונות לתרגלים נוספים שניתן באמצעותם להעלות מסת שריר ברגליים ולחזק את הפלג גוף התחתון?

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

כמה תשובות לכמה שאלות....
    1. חשוב מאוד מאוד לבדוק מה מקור הבעיה שלך. כאבי ברכיים אינם סיבה להפסקת הריצה או כל פעילות אירובית שיש בה IMPACT. ברך הנה מפרק מורכב מאוד ועשויות להיות הרבה סיבות לכך שאת חשה כאב. לפי מה שקראתי עוד אין לך אבחנה לבעיה שלך... איך אפשר לתת תרגילים ולטפל אם לא יודעים מה להמליץ? יש עשרות אפשרויות!!!
    2. טיפול אצל פיזיותרפיסט חיוני וחשוב רק לאחר שיודעים מה הבעיה אחרת היעילות הנה לא גבוהה.
    3. טרם ברורים כל הפרטים אך על פניו נראה שאת מבצעת תרגילים בדרגת קושי קלה מדי לספורטאית. במקרה זה לא ניתן לשפר את היכולת הגופנית ללא גירוי תמידי של המערכות הגופניו השונות.
    4. חשוב מאוד לבצע תרגילים פונקציונליים על מנת לחזק את השרירים המייצבים באזור הברך. אך אולי הבעיה אינה רק בברך אלא במפרקים נוספים גם.
    5. לגבי תרגילים שמנפחים את הגוף... אין דברים כאלה. ממש לא פשוט אצל נשים להעלות מסת שריר מכיוון שריכוז ההורמון הגברי טסטוסטרון נמוך אצל באופן ממשעותי יחסית לגברים. בנוסף על מנת לתרום מהותית לעלייה במסת השריר יש להקפיד על מספר כללים כגון: מספר אימוני כוח רב דיו בשבוע, זמני מנוחה קצרים בין סט לסט, עצימות אימון גבוהה במיוחד, צריכת חלבון רבה באופן מהותי לעומת אדם מן השורה, גנטיקה מתאימה (נוכחות של סיבי שריר לבנים בעיקר) ועוד...
    6. ניתן לשחות ולבצע פעילויות אירוביות אחרות בהן אינך חשה בכאבים, בטרם את מוותרת על פעילות אירובית שהנך אוהבת, ריצה למיטב הבנתי מציע לבדוק ביסיודיות אצל איש מקצוע רציני מהות הבעיה והתרגילים המתאימים.
    בכל מקרה מציע גם להתייעץ במקביל בפורום רפואת ספורט. בטוח יוכלו לתת עוד פרטים חשובים.
    בנצלחה והכי חשוב לא להתייאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לחזור לכושר?
    סוף קורין
    24/05/2010

שלום, אני בן 19 ושוקל 90 +.
    פעם אחרונה שממש הייתי בכושר זה בערך בגיל 17.
    אני מעוניין לחזור לכושר שיא...גם להרזות וגם להגיע למצב שאני ארגיש טוב עם עצמי ולא ארגיש מסורבל. חשבתי לעצמי שקודם כל אני צריך לאכול נכון ולעשות ריצות קטנות ורק לאחר מכן אלך לחדר כושר וכו'.
    אבל הבעיה היא פה.
    מכיוון שיש לי פלטפוס ובפעם האחרונה שעשיתי ריצות היו לי שברי מאמץ(אני מודה באמת שרצתי כמו מטורף ולא נכון בכלל) עכשיו השאלה זה איך אני עושה ריצות ושלא יהיו לי שברי מאמץ?
    איך אני אמור להתחיל את התכנית ריצות שלי? עשיתי כבר אחת...אז שבוע הבא 2? ולאחריו?
    תדוה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איך לחזור לכושר?

הוספת תגובה

• לחזור לכושר

שי אלנקרי
    24/05/2010

שלום סוף,
    קודם כל צריך להתחיל מנקודה מסוימת ואתה עשית את הצעד הראשון. לגבי שברי המאמץ הייתי מציע שתתייעץ לפני תחילת הפעילות עם רופא ספורט/אורטופד בעניין, בכדי שתוכל לקבל המלצות גופניות לטיפול ומניעת הבעיה. לאחר ההאבחנות, יהיה לך קל יותר לבחור בתכנית האימון ולבצעה ללא סיכוני פציעה חוזרת והחמרת הבעיה.
    שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    קייסי
    24/05/2010

מה השומן תת ערוי (מתחת לעור זה אני יודעת) אך אופייני לו ?

האם יש סוג אחר של שומן בגוף ? מה הכי גרוע ,

האם ניתן להיפטר מצלולייט באזור היריכיים בעיקר ?
    איך אני יכולה לדעת אם זה גנטי אצלי ? ואם זה גנטי יש עדיין תקווה ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שומן תת עורי

שי אלנקרי
    24/05/2010

שומן תת-עורי הוא החומר המיטלטל, אותו חומר רך שאנו יכולות לצבוט ולטפוח עליו, ובדרך כלל איננו אוהבות לראות אותו על גופנו. את השומן התוך-בטני, לעומת זאת, לא תמיד ניתן לראות מבחוץ. הוא מצטבר סביב האיברים הפנימיים שבבטן ונלחץ כנגד המעיים, הכליות, הלבלב והכבד (לעיתים הוא אפילו מצטבר בתוך הכבד). לכולנו יש מידה מסוימת של שומן תוך-בטני, משום שהוא מגן על האיברים הפנימיים שלנו. הוא מתפקד הן כבלם זעזועים במקרה של פגיעה והן כמבודד המסייע לשמור על הטמפרטורה הפנימית של הגוף. עם זאת, בעוד שמידה מסוימת של שומן תוך-בטני היא חיונית, כמות עודפת עלולה לגרום לבעיות בריאות חמורות.
    לגבי הצלוליט: הצלוליט הוא שם הניתן לעודפים שומניים בלתי רגילים הנראים על העור כמין גבשושיות קטנות ומשוות לו מראה של קליפת תפוז. הסיבה לכך היא הצטברות של נוזלים ושומנים בשכבות הדרמיס וההיפודרמיס.
    האפשרות להיפטר מכך היא ע"י טיפולים קוסמטיים מסויימים (מכשירים, עיסויים מיוחדים) וניתן למזער ולהפחית את הסיכון לכך ע"י פעילות גופנית. מקווה שהאינפורמציה הזו תעזור לך להמשך הדרך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

קייסי
    27/05/2010

אם השומן באשור היריכיים הוא נובע מעודף שומן ונוזלים , זה אומר שאני צריכה לשתות פחות?? אני שותה בין 1.5 ל3 ביום . תלוי.

זה לא קשור לתזונה שלי??

האם פוור פלייט יכול לעזור להפריט לי בצלוליטיס? (מכשיר הרועד בחדרי כושר) אם כן כמה פעמים לעשות בשבוע וכמה זמן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אני עדיין מחכה לתשובה פלייזזז

קייסי
    13/06/2010

:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן

איתי הר-ניר
    14/06/2010

שומן תת עורי אינו ממש קשור לצריכת הנוזלים שלך.
    ושימוש בפלטות כאלו או אחרות, לא ממש מהוות תחליף לאימון גופני הוליסטי.

כמו כן, בספק רב אם יפתרו את בעיית הצלוליטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתי...

קייסי
    14/06/2010

לא אמרתי שהפוואר פלייט במקום אימון מסורתי , אני מודעת שאין לזה תחליץף , אך כתוסף לכל התהליך

אמרו לי שדווקא כן .

אפשר לשאול מי אתה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש

איתי הר-ניר
    14/06/2010

לי הכשרה כזו או אחרת בתחום הכושר הגופני ומדעי הספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות..
    אור
    23/05/2010

אם באימון כח אני מתאמן על 4 קבוצות שרירים שונות שלוש פעמים שלושה סטים במגוון תרגילים האם עדיף לעבוד על 2 קבוצות במקביל או על כל הארבע? הדאגה שלי היא שיש יותר מדי זמן מנוחה בין כל שלושה סטים.

האם עדיף לעבוד בסמיכות על שרירים שמקבילים או קרובים אחד לשני? (לדוגמא בטן וגב תחתון או זרועות וחזה)

עוד משהו קטן.. בעקבות פציעה איני יכול לעסוק בפעילות אירובית כרגע האם יש סיכוי לראות ירידה באחוזי שומן משלושה אימוני כח שבועיים?

האם אפשר להשתמש באופני כושר לשם חיזוק שרירי הרגליים ולא לפעילות אירובית ארוכה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות..

הוספת תגובה

• לאור

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

לא ממש ברור...
    1. למה הנך מפעיל רק 4 קבוצות שרירים בשבוע? הנך אמור להפעיל 8 (!) במידה ומדובר באימון בחדר הכושר: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
    2. במידה והנך מבצע 3 אימני כוח בשבוע ואינך מתאמן מתחיל הרי שהנך יכול לפצל את האימון לשני חלקים: AB. אזי בכל חלק הנך מפעיל 4 קבוצות שרירים. למשל באימון ביום ראשון ורביעי תכלול את השרירים: רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן ואילו בימי שני וחמישי את השאר: חזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו. מספר הסטים בכל חלק - 27-24 בממוצע.
    3.ניתן להלחיט גם לא לפצל אך אז עליך להפעיל את כל 8 הקבוצות באותו אימון וההתקדמות הנה פחות משמעותית.
    4. ניתן גם ללא פעילות אירובית להפחית באחוזי השמן אך הדבר מצריך תפריט הבנוי באופן מושכל .
    5. אופני כושר מיועדים לשיפור יכולת אירובית ולא לחיזוק. זמן הפעילות הממושך גורם להפעלת המערכת האירובית ולא האנאירובית.
    6. ניתן להפעיל קבוצות שרירים סמוכות, נגדיות כמו בטן-זוקפי גו וכדומה הכול תלוי במטרת האימון, רמת המתאמן, הזמן המוקדש לאימון ועוד. ישנן מספר שיטות אימון שכך נהוג לבצען. למשל - סופר סט.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מה שהתכוונתי...

אור
    28/05/2010

הכוונה היא לא שאני מפעיל ארבע קבוצות שרירים בשבוע אלא ארבע קבוצות שרירים באימון... והשאלה נוגעת לסדר שבו כדאי לבנות את האימון האם לעבוד על כל ארבעת השרירים ברוטאציה או לעבוד על שתי קבוצות שריר לסיים איתן ולעבור לשתי הקבוצות הנותרות לאימון זה מה שמקצר את הזמן בין כל שלושה סטים לשריר מסוים. והאם מומלץ לעבוד על שרירים שתומכים אחד בשני בסמיכות זה לזה.
    בקשר לאופניים.. אני יודע שריצת ספרינט תורמת יותר לחיזוק שרירי הרגליים מאשר ליכולת אירובית מכיוון שאיני יכול לרוץ כרגע האם אפשר לחקות את הפעולה עם אופני כושר? (דרגת קושי גבוהה לפרקי זמן קצרים) ובכל מקרה אילו תרגילים לחיזוק שריריי הרגליים אני יכול לבצע ללא משקולות מכיוון שאני מחלים משברי מאמץ.
    באמת באמת תודה רבה על התשובות המושכלות והמפורטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    יוסי
    23/05/2010

אני בחור בן 24 מתאמן די זמן בחדר כושר,
    עקב החלפת עבודה אני כנראה יהיה צריך לוותר על המכון , בגלל שיש לי הרבה משמרות
    אני רוצה עדיין לשמור על כושר
    לכן אני רוצה להתאמן בבית
    האימונים שאני מתכנן הם לעשות : מתח ,כפיפות בטן, כפיפות חזה,ומקבילים,
    האם מ4 פעולות האלה + תזונה נכונה אני יכול לשמור על כושר ומסת שריר?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• שמירה

עופר קיס
    23/05/2010

כן ניתן. רק צריך לוודא שאם ניתן לבצע 12 חזרות ומעלה ( למעט תרגילי בטן) יש להוסיף התנגדות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקש למכשיר כושר
    רונה
    22/05/2010

יש מוצר שנקרא ערכה לחיטוב הגוף דגם פרפר. זה מן מכשיר ספורט בצורה של פרפר ומדביקים את זה לאזור שרוצים לחטב..וזה שולח מן פולסים שכאלה לשריר וגורם להם להימתח ולפעול למי לא מכיר את המוצר..
    השאלה שלי היא כזאת...שווה לרכוש? זה לא מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקש למכשיר כושר

הוספת תגובה

• למרב

ד''ר איתי זיו
    23/05/2010

איני מכיר אישית את הערכה הספציפית אך אציין מספר נקודות...
    1. לא ניתן לחטב אזור באופן ספציפי. שינוי באסתטיקה הגופנית מושג בצורה טובה רק בטיפול מערכתי של הרכב הגוף ושיפור הכושר הגופני כאחד.
    2. יש מספר מכשירים כיום בשוק המושתתים על פולסים חשמליים. פולסים אלה אינם משפיעים על אחוז השומן. לשם כך יש להקטין את ההכנסה הקלורית ובמקביל לבצע פעילות גופנית מתאימה.
    3. על מנת לגרום לשינויים יש לבצע תרגילים שונים בטווחי תנועה גדולים מומלצים של השרירים הספציפיים.
    4. מזיק - לא. קצת חבל על הכסף..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אלעד
    24/05/2010

באחד מאימוני הרגלייים אני אעשה הליכה מהירה ובשני ריצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאיתי זיו
    (:
    22/05/2010

היי איתי
    אם תוכל תקרא את ההודעה הראשונה שכתבתי,אשמח להתייעץ איתך ולקבל ממך את המייל
    מחכה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו

הוספת תגובה

• מצרפת את ההודעה שכתבתי ולא הגבת

(:
    22/05/2010

היי
    הייתי רוצה להתייעץ איתך באופן פרטי בקשר לתוכנית אימון שלי (ספורטאית ועובדת בנוסף בחד"כ) ולתת לך פרטים עליי ולא פה בפורום מול הגולשים
    האם זה אפשרי לקבל את המייל שלך ולשלוח לך?

מחכה לתשובתך,תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי כבר קודם.??

ד''ר איתי זיו
    23/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ראיתי,תוכל לענות שוב בבקשה

(:
    23/05/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרוף שומן .
    שרון
    22/05/2010

שלום , אני עושה 4 פעמים בשבוע אירובי שעה ורבע שעובד על כל שרירי הגוף אך לפי מה שהבנתי זה רק מחזק את השרירים ולא שורף שומן , השאלה היא מה אני יכולה לעשות בנוסף לאירובי כדי לשרוב \ להוריד את השומן שיש לי בבטן/טוסיק/יריכיים ?

לקביעת תור
    סגירה
    לשרוף שומן .

הוספת תגובה

• לגבי שריפת שומן

ד''ר איתי זיו
    23/05/2010

הערותי ....
    1. פעילות אירובית אינה מיועדת לחיזוק שרירים. לשריפת שומן בהחלט שכן אך כמובן שיש עוד ששל סיבות למה לבצע פעילות אירובית.
    2. חשוב מאוד להקפיד על הדופק שאת מבצעת את הפעילות האירובית. ניתן לבצע בדופק גבוה יחסית ולהפחית את זמן הפעילות ל- 45- 60 דקות בממוצע.
    3. חשוב שתמדדי אחוז השומן בגופך. לפי זה ניתן לאמוד מצבך. השומן יצטבר עדיין במקומות שציינת במידה ואחוז השומן לא יהיה ממוצע - 23-30% בממוצע.
    4. חשוב מאוד לבצע תרגילי התנגדות על בסיס קבוע על מנת להעלות חילוף החומרים הבסיסי (BMR.). ניתן באמצעות פעמיים - 3 בשבוע של אימוני כוח להגיע לתוצאות ממש טובות.
    5. חשוב מאוד להקפיד על תזונה המתאימה לך אישית. באמצעותה תוכלי גם להפחית את אחוז השומן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית AB ותרגילים מסובכים
    אלעד
    22/05/2010

אני עובד היום בתכנית שבנה לי המדריך בחדכ"ש בAB בצורה הבאה:
    A: חזה, גב, יד אחורית, בטן(פעמיים בשבוע)
    B: רגליים(רוב האימון), יד קדמית, כתפיים, גב תחתון

אני מודאג בקשר לאימון B.
    אני משלב בעיקר תרגילים מורכבים(סקוואט, מכרעיים, לג פרס)
    אחרי כל אימון כזה אני נותן חצי שעה ריצה.
    רציתי לדעת אם האימון האירובי יפגע בחיזוק הרגליים? האם כדאי להוריד אימון אירובי אחד בשבוע(כיום אני עושה 4, ישר אחרי האימון כוח)

הוספת תגובה

• בנוסף אני מכוון

אלעד
    23/05/2010

להגיע לאחוז שומן של 12%, כיום אני עומד על 19% בערך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלעד

ד''ר איתי זיו
    23/05/2010

הערותי..
    1. התוכנית על פניו נראית בסדר גמור ל- 4 פעמים בשבוע. חשוב רק לבחור נכון את סוג התרגילים ואת מספר החזרות המבוצע בכל תרגיל וזמני המנוחה המתאימים. לשני האחרונים השפעה רבה מאוד על ההתקדמות.
    2. אין מניעה לרוץ אחר האימון חצי שעה. מציע שתבצע זאת בדופק לא גבוה יחסית על מנת לא לעשות שימוש רב במקורות אנאירוביים.
    3. תדירות האימון האירובי תלוי רבות באחוזי השומן בגופך ובמטרת האימון הכללית. אין מניעה לבצע את האימון האירובי 3 פעמים בש/בוע. הכול תלוי במשתנים.
    4. לגבי ההשפעה על חיזוק רגליים מציע שאת האימון האירובי תעשה קל ביום אימון הרגליים או אל תעשה בכלל. אם הנך חש בטוב וללא עייפות רבה אין מניעה לבצע את האימון האירובי כם אחרי אימון רגליים.\
    5. ניסוי וטעייה. חשוב מאוד. מדי מספר שבועות יש לבדוק מידת ההתקדמות ולבנות את תוכנית האימון בהתאם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה