פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה =]
    לאמשנה
    20/08/2008

היי ענת, לא הייתי ממש פעיל בזמן האחרון והתחלתי לפני 3 ימים לעשות את תוכנית האימון FBW הביתית (מוכר?). במהלך ה-3 ימים האלה לאחר האימון אני מרגיש כאבים עזים בכול שריר ושריר קיימים, ואפילו כאלה שלא ידעתי שקיימים. ערכתי "מחקר" קטן והבנתי למה זה קורה- קרעים קטנים בסיבי השריר וכו'... השאלה שלי היא מה לעשות עם האימון והכאבים? האימון הוא 4 פעמים בשבוע- לעשות אותו 4 ימים רצוף ואז לא לעשות כלום ב-3 הנותרים? להתאמן כשעדיין יש כאב או לשבת כמו פדלאה עד שהוא יעבור? תודה =]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה =]

הוספת תגובה

• לאמשנה יקר

ענת פלדמן
    20/08/2008

מה אתה בדיוק עושה בתכנית הזאת? האם היית פעיל גם לפני כן?
    שרירים תפוסים זה סימן לעבודה עצימה שהגוף לא היה מוכן לה. לא הגיע מספיק מהר חמצן לשריר, הצטברה חומצת חלב, נוצרו קרעים מקרוסקופיים וכואב. עכשיו כשכואב [ולא צריך להיבהל מהכאב הזה] אל תנוח לגמרי. אימון של 4 פעמים בשבוע יכול להיות יום כן יום לא. לא רצוף, תתחיל שוב בעצימות נמוכה יותר. [לדוגמא: למי שתפוס מריצה אני ממליצה קודם ללכת מהר.] באופן פרדוקסלי הכאב יחלוף יותר מהר אם תהיה בתנועה [ותעזור לשרירים לפזר את חומצת החלב בדם] מאשר אם תנוח. מחכה לשמוע איף איט מייקס סנס בשבילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

לאמשנה
    20/08/2008

בנוסף לאימון שאני מדבר עליו אני עושה גם ריצה מאומצת\מתונה\גם וגם בכול יום ודווקא עם הריצה אני מסתדר טוב מאוד בלי כאבי שרירים אבל האימון שאני מדבר עליו הוא אימון כוח עם משקוליות הוא בערך כזה: לחיצות כתף, סקוואט, מכרעיים, כפיפות מרפקים, קיקבאק, פטישים, משיכת כתפיים (לטרפזים), וכו'.. כלומר האימון כוח הוא זה שאחריו יש לי את הכאבים. אז את אומרת לעשות את האימון יום כן יום לא 4 פעמים בשבוע? ואם הכאב נמשך יותר מיום וההפרש של יום כן יום לא, לא מספיק כדי להעביר את הכאבים? שמעתי שזה גם עובר ככול שנעשים פעילים יותר, זה נכון? תודה =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    20/08/2008

כל מה שאמרת, אם ביום האימון עדיין מאד כואב תוריד את המשקל או שתנוח עוד יום. זה גם בסדר. תקשיב לגוף שלך, אתה יודע הכי טוב. זה אימון מאד עצים, או שתרד ל - 3 פעמים בשבוע או שתוריד משקלים. בכל מקרה זה ילך ויהיה יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! =]

לאמשנה
    20/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    20/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגיל קפיצת צפרדע
    עידו
    20/08/2008

יש תרגיל כזה תרגיל קפיצת צפרדע ואם כן אז איך עושים אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    תרגיל קפיצת צפרדע

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    20/08/2008

זה תרגיל לפיתוח שווי משקל דינמי, בדרכ עושים אותו עם ילדים. זה מדמה תנועה של קפיצת צפרדע מן הסתם. אתה שואל ברצינות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם רציתי לדעת

עידו
    20/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשית את זה בטוח בגן

ענת פלדמן
    20/08/2008

זו תנוחה לא ממש נוחה עכשיו, כשאנחנו יותר גדולים ופחות גמישים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתאמן

עידו
    20/08/2008

אפשר להתאמן על התרגיל הזה בכל גיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור

ענת פלדמן
    20/08/2008

אבל למה? לא חסרים תרגילים וזה גם די מגוחך לקפץ כמו צפרדע. בחייך, לא חסרות פעילויות אחרות. נקסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית על הליכון
    גבי
    20/08/2008

אני בן 61 לאחר ניתוח מעקפים (לפני שנתיים) מבצע פעילות גופנית בצורת הליכה על מסלול בבית. אפשר לומר כי כמעט אינני מבצע פעילות גופנית אחרת. אשמח לקבל תשובה לשאלות 1) כמה זמן , ביום, מומלץ לבצע פעילות כזו ? 2) האם דיו פעילות רציפה של 1 שעה = פעילות של 2 פעמים, חצי שעה כל פעם, בוקר וערב ? 3) היכן ניתן למצוא אתר עם המלצות . מאמרים על פעילות כזו ?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית על הליכון

הוספת תגובה

• גבי

ענת פלדמן
    20/08/2008

אענה לך במספר שאלות ברשותך:
    1. מה מטרת האימון שלך? האם אתה מבקש גם לרזות אות רק לשמור על כושר גופני כללי, סבולת לב ריאה.
    2. מה קצב ההליכה שלך על המכשיר?
    תשובתי תהיה כללית, אשמח לתגובתך על מנת להמשיך ולהיות מדוייקת יותר.
    בעיקרון מומלצת פעילות אירובית [הליכה מהירה] לפחות 3 פעמים בשבוע אין מניעה לעשות כל יום, אפילו שעה כל פעם. אישית אני אוהבת אימון רציף של שעה שלימה אבל אין שום בעיה לחלק את אימון - אפילו ל 4 פעמים של רבע שעה כל פעם [!!] אני ממליצה על אימוני הליכה עם שינויי דופק על מנת למקסם את יתרונות האימון. מאמרים עם המלצות קיימים באינטרנט -לא חסר. מנוע חיפוש פשוט יפתח בפניך עולם ומלואו. [במסגרת הפורום אני מנועה מלהפנות ישירות] הבא לי ציטוטים ממאמרים שמצאת ואשמח לחוות דעתי
    בכל מקרה הייתי ממליצה לשלב גם פעילות אנאירובית על מנת לחזק את הגוף, מתיחות חשובות להגמשת השרירים ולשמירה על טווחי התנועה אפילו לתנועות הפשוטות.
    מחכה לעדכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממ..
    גיא...
    20/08/2008

את האמת מאמן זה לא בעיה כי יש לנו אחד שהוא אימן את נבחרת ישראל בעבר . אולי את מכירה אותו ? קוראים לו אבישי פלג הוא היה פעם מאמן של ישראל. אז אני ילך לשחות אצלו. מבחינת כישרון נראלי שבהרבה סוגי ספורט יש לי כישרון. פשוט אני לא לוקח את זה לרמה אחרת של אימון בקבוצות ותחרויות כי פשוט אני לא אוהב את זה.

לקביעת תור
    סגירה
    ממ..

הוספת תגובה

• לא ראיתי את ההודעה

ענת פלדמן
    21/08/2008

אתה לא חייב, גם אני לא בקטע של ספורט תחרותי אלא לשם הנאה. כשרון טבעי זה מצוין אבל תמיד כדאי את ה"פיין טיונינג", כוונון נכון של הטכניקה - גם בשביל למנוע נזקים לגוף מעבודה לא מדויקת. אל תיקח את זה לרמה של תחרות אבל קח את זה לרמה טובה יותר של דיוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת.
    גיא...
    20/08/2008

לפעמים בשעות המאוחרות של הלילה [בגלל שיש חופש גדול] בסביבות 12:00 אנחנו נכנסים לבריכה ושוחים בריכות של 25 מטר. ואני עושה כמה ואני בכלל לא מרגיש עייפות כלשהי בידיים . ואני עושה נכון אני מסתכל בשידורים חוזרים של האולימפיאדה יש צילומים מתחת למים רואים לאן הם גורפים את המים ובאיזה צורה. ככה שאני עושה בול כמוהם. מה שאני מנסה ועדיין לא הבנתי זה איך לעשות פרפר. האם בגלל שזה הסגנון הכי קשה בשחייה יקח לי זמן להבין איך לעשות את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת.

הוספת תגובה

• גיא

ענת פלדמן
    20/08/2008

אתה נשמע לי בחור מוכשר שעם מדריך טוב יתפוס את הסגנון בלי בעיה. קושי בסגנון זה או אחר זה מאד פונקציה של טכניקה. אני לא ממש יכולה לעזור לך "על יבש" אבל קח לך שם מישהו שמבין ועם הרבה אימון תגיע לזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטתי לבנות תפריט
    חיים
    19/08/2008

איך מתחילים מה צריך לחשב עשיתי בעבר אבל כרגע אני לא זוכר איך בניתי אותו אז בבקשה מי שיכול לעזור לי אני צריך לבנות תפריט למסה מה הצעדים שצריך לעשות, לחשב כדי להגיע לתוצאה מקסימאלית כדי לעלות במשקל? כמה ארוחות אתם ממליצים ? ומי שיש לו עצה בבקשה שיעזור לי!

לקביעת תור
    סגירה
    החלטתי לבנות תפריט

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    19/08/2008

הי. מצ"ב מחשבון BMR של שריפה קלורית יומית. זה יתן לך אינדיקציה לגבי כמה אנרגיה אתה מוציא ביום. על מנת להעלות במשקל אתה צריך לאכול יותר מזה.
    http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx
    אני מציעה לך להיכנס לאתר שלי, לא לשם פרסום אישי פשוט יש שם דוגמאות של תפריטים מאוזנים לבנים. זה בסביבות 2000 קלוריות, אבל תוכל להוסיף כמה שתרצה כי יש פירוט קלורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

חיים
    20/08/2008

חח אל תדאגי כבר נכנסתי לפני שבוע קראתי כמה מאמרים באמת אתר יפה לא שמתי לב שיש תפריטים תודה שאמרת לי לשוב תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

דורין
    20/08/2008

בהחלט אתר מעולה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :))

ענת פלדמן
    20/08/2008

תודה חיים ודורין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן
    ערן
    19/08/2008

שלום. אני בן 20 ומשקלי הוא 65 ק"ג. אני מקפיד על 3 אימוני כושר בשבוע הכוללים משקולות וריצה של 2-3 ק"מ בקצב של 10 קמ"ש. כמו כן אני מקפיד גם על תזונה נכונה: אחורת בוקר של דגנים עם חלב או חביתה וסלט, ארוחת צהרים של פחמימות (אורז), חזה עוף וסלט, לפני האימון בננה, ולאחריו שייק חלבון ומת אורז או פסטה. על פי החישוב שלי אני מגיע ביום למאזן קלורי שלילי של 700-900 קלוריות, אך בכל זאת אינני מצליח להיפטר מהשומן בבטן. אני לא שמן בכלל אבל רק בבטן יש לי את השומן המציק הזה שהורס את כל המבנה. כל אימון אני מסיים בעבודה אינטנסיבית על הבטן, ורואים תוצאות, אך עדיין לא ברוח לי משם השומן המציק... תעזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה
    בטן

הוספת תגובה

• ערן

ענת פלדמן
    19/08/2008

מה הגובה שלך?
    כמה זמן אתה מתאמן?
    האם אתה רואה שינוי במשקל מאז שהתחלת?
    האם אתה רואה שינוי בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

ערן
    20/08/2008

הגובה שלי הוא 1.74. התאמנתי תקופה של שנה בערך ולאחר מכן הפסקה של שנה וחזרתי לפני חודשיים. תמיד היה לי מבנה מוצק, אם זה בשרירי החזה והידיים, רק הבטן עושה לי בעיות. יש שיפור מאז שחזרתי להתאמן, אני מרגיש טוב יותר והשרירים התפתחו. שינוי במשקל אין ואני גם לא מחפש לרדת במשקל, רק להוריד את השומן שנמצא רק באיזור הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן

ענת פלדמן
    20/08/2008

אתה באמת במשקל מצוין לגובה שלך. ובכל זאת זה נשמע שמצבורי השומן ה"אחרונים" נמצאים בבטן. מעניין יהיה לבדוק את אחוזי השומן שלך בגוף. [יש מחשבונים כאלו באינטרנט, באתרים מתחרים]. אל תתיאש, תמשיך לאכול מאוזן ובריא כמו שאתה עושה עד עכשיו, כן הייתי מצפה לראות אולי ירידה מסויימת במשקל שתגיע אולי במקביל לירידה באחוזי השומן. תרגילים ממוקדים לשרירי הבטו במקביל למה שאתה עושה זה תמיד טוב. בדוק אחוזי שומן, המשך לעדכן אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

ערן
    21/08/2008

לפי המחשבונים באטינרנט אחוז השומן שלי הוא 12.9. עד כמה הם מדוייקים את יודעת טוב יותר. הבנתי שהגברת הפעילות האירובית תוריד באחוזי השומן בקצב מהר יותר. שאלתי היא אם זה לא יפגע לי בהתפתחות השרירים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן

ענת פלדמן
    21/08/2008

אנחנו צרכים למצוא את האיזון בין בניית מסת השריר שלך לבין הירידה באחוזי השומן והירידה במשקל. המשך באמונים כרגיל, עם הזמן [סבלנות !] יבנה השריר בזכות האימונים האנאירוביים, תוריד מעט באחוזי השומן גם בזכות התזונה הנכונה וגם בזכות האימונים האירובים.
    המחשבונים האלה די מדויקים - עשית לפי מדידת היקפים, גובה ומשקך נכון? אחוזי השומן שלך ממש טובים, אבל כנראה מתרכזים רובם בבטן. אסור שיהיה לנו 0 אחוזי בגוף, אבל 10 אחוזי שומן לבנים זה מעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת בקשר לשני ספורטאים.
    גיא...
    19/08/2008

בקשר לשחיין מייקל פלפס. והאצן אוסיין בולט. אני לא יודע אם שמעת , אבל מייקל פלפס אמרו שכל יום הוא אוכל 10.000 קלוריות. אבל לא של אוכל בריא , כל מיני פנקייקים וכל אלה גם הסירופ על הפנקייק ועוד מלא דברים שלא בריאים. ואוסיין בולט אמרו שלפני שהוא הלך לרוץ 100 מטר הוא אכל מקדונלדס . ובדומה לפלפס אוכל במהלך היום דברים לא בריאים . אז איך את יכולה להסביר את זה ששניהם ספורטאים אדירים ונראים מעולה , והם לא שומרים על תזונה ובכלל לא על אוכל בריא.

לקביעת תור
    סגירה
    ענת בקשר לשני ספורטאים.

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    19/08/2008

שמעתי. מדהים, הא? בוא נפריד: 10000 קלוריות ביום [אני קראתי אפילו על 12000] זה ה מ ו ן וזה כמעט לא מציאותי. כנראה מדובר במטבוליזם היסטרי והמון שעות ספורט. תאר לך איך הוא יראה ברגע שיפסיק להתאמן וימשיך לאכול את אותה כמות קלורייות. לגבי הפנקייק - הכל יחסי. אם הוא אוכל המון ביצים וטונה ובשר וירקות ופירות ומוסיף איזה פנקייק פה ושם זה כלום יחסית.
    לגבי מקדולנדס [אכן זבל] זה פשוט שאלה של מידה. "הכל במידה" זו אימרה יונית עתיקה ומאד חכמה שכדאי לאמץ. אבל גם בג'נק הזה יש יתרונות: הקציצה - חלבון. הלחמניה - פחממה ויש ירקות. נכון שהקציצה לא מבשר מי יודע מה והפחממה ריקה אבל פעם ב זה לא נורא וזה נותן לו מרץ לריצה.
    כמו שציינת הם ספורטאים אדירים, הכל אדיר ומועצם וגרנדיוזי וקסום. אם הם היו כאחד האדם ואוכלים את מה שהם אוכלים הם היו נראים אחרת לגמרי...
    ותודה ששאלת, שאלתי גם את עצמי אותו הדבר כשראיתי את זה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב לאחר לידה
    קורין
    19/08/2008

היי ענת, אני בת 29, 5 חודשים לאחר לידה. במהלך הלידה העלתי משקל רב היות ולא הקפדתי על תזונה נכונה ותרגילי כושר. היום 5 חודשים אחרי אני מעוניינת לשוב למידות המקוריות שלי אך זה די אתגר מבחינתי. בין הטיפול בתינוק והחזרה לעבודה קשה לי למצוא זמן לעצמי לחזור לכשור ולחטב את הגוף. נשאר לי משקל עודף בעיקר באיזור הירכיים והתחת. אני נזכרת בגוף החטוב שהיה לי לפני הלידה ואני נהיית מתוסכלת. התיסכול הזה משום מה לא מצליח להניע אותי לחזור לכושר. הייתי מעוניינת לשמוע ממך כיצד אני יכולה לשכנע את עצמי לחזור לכושר, על אילו מסגרות אימון את ממליצה, ואילו תרגילים מומלצים לאיזור הירכיים והתחת. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב לאחר לידה

הוספת תגובה

• קורין

ענת פלדמן
    19/08/2008

אני מבינה את התסכול שלך, סדר היום העמוס והטיפול בתינוק לוקחים את כל הכוחות והאנרגיה. התסכול כרגע הוא כמו כדור שלג.
    זה יכול להיות גם אחרת. כמה דברים:
    1. מכירה את המשפט "תנו לאיש עסוק לעשות את הדברים החשובים ביותר?" את עמוסה, עסוקה, "מתקתקת" את סדר היום - בתוך כל זה הוסיפי גם טיפול קטן בעצמך. הכיני סנדויצ'ים קלים לעבודה, הכיני מראש אוכל בריא לכל השבוע, קחי לך בקבוק מים בתיק, קחי בחשבון גם אותך
    2. טפלי קודם כל בעצמך. זה נשמע אגואיסטי אבל התינוק שלך זקוק לאמא חזקה ומאושרת. מכירה את הסיפור על האמא שהיו לה 10 ילדים והם חזרו מורעבים הבייתה כולם, והיא קודם כל הכינה אוכל לעצמה וישבה לאכול. כדי שיהיה לה כוח להאכיל את כולם...
    3. התחילי בקטן. שינויים גדולים מתחילים בדברים הקטנים. עלי על המשקל פעם בשבוע, עשי איתו "הסכם" ' קטן - ששבוע מהיום את רואה 800 גרם פחות. וכך כל שבוע.
    אני מצרפת לך טיפים קטנים לירידה במשקל.
    4. אולי מתאים לסעיף הראשון. התמקדי בדברים הטובים בחיים שלך. ככלל. התמקדות בתסכול תביא תסכול נוסף. עשי לך כל ערב רשימת תודות - הדברים המבורכים של חייך: התינוק החדש, הבריאות שלך [טפו טפו], העבודה, חכמתך, יופייך, ועוד ועוד. התמקדי בדברים הטובים. תלי לך אותם על המקרר וכל פעם שתסכול קטן מתגנב הציצי לרשימת הברכות שלך. התמקדות בטוב ממגנטת טוב.
    5. התחילי בפעילות גופנית. כל דבר. הליכה מהירה עם עגלת התינוק, מצאי לך זמן אולי במשך יום העבודה לצאת לחצי שעה הליכה. זה ישפר את התחושה שלך פלאים ויתרום למוטיבציה לירידה במשקל
    6. תרגילים ממקודים לאזור הירכיים והטוסיק - יעלה אייטם שלי מחר ב BEOK. במקביל אני ממליצה לך לחזק את כל הגוף ולא רק את הירכיים על מנת לשמר את מסת השריר .
    7. אני מאמינה גדולה בשילוב של גוף ונפש, פעילות גופנית, תזונה נכונה וחשיבה חיובית. טכניקות NLP ודימיון מודרך למוטיבציה לפעילות, לשחרור רגשות שליליים. יכול מאד לעזור
    עדכני אותי

טיפים לתזונה נכונה:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7241
    טיפים לתרגילי בטן
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירכיים

ענת פלדמן
    20/08/2008

קורין הי, אני מצרפת את הקישור לתרגילים. אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת המקסימה

קורין
    25/08/2008

הי, תודה רבה על כל מה שכתבת. אפילו אם אני אצליח ליישם חלק מזה בזכותך אני אראה הישגים. לגבי התרגילים לירכיים, האם הם גם משפיעים על איזור הישבנים? קורין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקורין המתוקה

ענת פלדמן
    25/08/2008

התרגילים משפיעים גם על הטוסיק, וודאי. שימי לב לתשובה שנתתי לליאת -היא בדיוק שאלה אותו הדבר ורשמתי לה תרגיל ממוקד לגלוטאוס מקסימוס.
    אני פה לשאלות נוספות
    בהצלחה ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום נרשמה הצלחה

קורין
    27/08/2008

היי ענת, היום הצלחתי למצוא זמן פנוי לעצמי. ליתר דיוק הצלחתי למצוא חצי שעה בלי טלפונים, בלי בכי של תינוק, בלי עבודה ובלי הכנת אוכל. מצאתי זמן להיות עם עצמי ולהקשיב לצרכים הפנימיים שלי. הסתגרתי בחדר השינה ועשיתי חלק מהתרגילים שפירסמת פה. אז אמנם יקח זמן עד שהתחת יחזור לקדמותו אבל גם זאת התחלה. תודה לך:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש !!

ענת פלדמן
    27/08/2008

אני גאה בך מאד, כל הכבוד. השינוי הגדול מתחיל בקטן. ואת מהר מאד מגיע למצב שאת מקשיבה לקול הפנימי שלך ולצרכים שלך גם בתוך הכאוס [שעובר. זה לא נראה ככה עכשיו אבל זה עובר. התאומים שלי עכשיו בני כמעט 6 והקטן כמעט בן 4 והם כמו שלישייה וזה כיף גדול וכל כך הרבה יותר קל. ואת רק יוצאת יותר מחושלת, יותר חזקה ושלמה להמשך חייך. את חוזרת לגזרה שלך עם כל כך הרבה כוחות חדשים ותובנות].

עוד טיפ שתמיד יש זמן אליו. אני לא זוכרת אם אמרתי את זה במסגרת הפורום אבל שימי לך פנקס, "פנקס ברכות" ליד המיטה עם עט. וגם כשאת בשיא העייפות רשמי לך ככה לפני השינה את הדברים הטובים בחיים שלך [כן, אמרתי לך לשים על המקרר. לפני השינה יש לזה אפקט נוסף. זה חודר לתת המודע לפני השינה]. התמקדות בטוב ממגנטת טוב והתמקדות באושר מביאה אושר. אחד הדברים שאת רושמת לך למשל זה שהנה מצאת לך חצי שעה לעצמך. [מי יודע? אולי יגיעו עוד כאלה...] זה יכול להיות גם רק 5 דברים אבל האפקט של זה עצום.
    המשיכי לעדכן ותודה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל לאחר לידה
    א
    19/08/2008

שלום רב, ילדתי לפני חודש וחצי והיום הבטן שלי נראת פשוט כפולה יש לי שכבה של עור שלא נעלמת לשום מקום. בהריון שקלתי 79 קילו והיום אני שוקלת 67. המשקל הרגיל שלי לפני ההריון היה 55-59 קילו. עברתי ניתוח קיסרי. איזה תרגילים צריך לעשות ובאיזו תדירות כדי לחזור לגיזרה שלי? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    משקל לאחר לידה

הוספת תגובה

• לאחר לידה

ענת פלדמן
    19/08/2008

מזל טוב ובשעה טובה!
    מספר דברים: לאחר לידה לגוף לוקח עד שנה עד שהוא חוזר לקדמותו [והוא חוזר !!]
    מומלץ לנוח אחרי ניתוח קיסרי 8 שבועות, אז בלי לחץ. הוועצי ברופא לפני שאת מתחילה בפעילות.
    על מנת לחזור לגזרה שלך, [חוץ מסבלנות] כדאי לעשות כמה דברים במקביל:
    1. מעקב שבועי של המשקל. הבטן שלך לא תחזור לקדמותה אם לא תרזי בכל הגוף ותורידי באחוזי השומן. פעם בשבוע קחי לך יום שקילה כאינדיקציה להיכן את עומדת. ירידה "שפויה" במשקל של עד קילו לשבוע.
    2. הקפידי על תזונה מאוזנת ונבונה, אכלי מכל אבות המזון, תמעטי ב"שטויות" עד כמה שאפשר.
    3. במקביל התחילי בהדרגה בפעילות גופנית מתונה [את אחרי לידה אז בזהירות, שוב -בעצת רופא] הליכות, שחיה.
    4. שלבי אימון תרגילי כוח, גם לבטן אבל גם לכל הגוף על מנת לשמר את מסת השריר בגוף.
    אני מצרפת מאמר שלי על תרגילים לחלק התחתון של הבטן
    אנא עדכני בהמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    peri
    19/08/2008

לפני כחודשיים התחלתי לעשות הליכות למרחקים כ חמש ק"מ ל45 ד' במהלך החודשיים הרגשתי שאני מיציתי את עצמי ועלית ל11 ק"מ ל90 דקות עד כאן הרגשתי מצויין:) לפני כשבוע ראיתי מישהוא שעושה הלכה מהירה מוזרה ופשוט אימצתי את זה הרגשתי מן אתגר זה קשה קשה מאוד ההליכה היא מהירה עם הידיים והרגליים עובדות קשה מאוד מאז כל השרירים שלי תפוסים חזק של הרגליים):אני לא יודעת איזה סוג של הליכה זו?אבל היא ללא ספק קשה ומאתגרת בין לבין אני עושה ספרינט):הכל תפוס לי והאם אתם יודעים למה אני מתכוונת ואולי זה לא טוב...וזו הסיבה שהכל תפוס אצלי :(או שסוף סוף אני מרגישה שרירים HELP ME:(

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה

ענת פלדמן
    19/08/2008

הי, יופי של שאלה. יש ענף תחרות כזה של הליכה מהירה. לדעתי זה קצת מצחיק ללכת ככה, אבל בהחלט יעיל. לפי ענף הספורט הזה בכל צעד אחת הרגליים אמורה לגעת בקרקע אחרת זה נחשב לריצה.
    השרירים התפוסים הם כתוצאה מהעליה בעצימות הפעילות, [לדעתי הרגשה נהדרת, שהגוף עבד קשה...] כדאי היה לבצע מתיחות לפני ואחרי [מעכשיו התחילי להקפיד על זה] אבל יכול להיות שהשרירים היו נתפסים למרות המתיחות - שוב מעליה תלולה בעצימות. זה בסדר, כל עוד זה השרירים שכואבים ולא מפרקים זה מצוין. לא לפחד מכווץ שרירים - זו הצטברות של חומצת חלב בשריר [ממחקרים מדובר גם על קרעים מקרוסקופיים בשריר אבל גם זה לא אמור להדאיג !]. המשיכי כעת בהליכות איטיות מעט יותר. בדומה למסאז' או לקומפרסים חמים אם אנחנו ממשיכים בפעילות זה עוזר לגוף לפזר את חומצת החלב בדם. זה עדיף מלנוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמיר
    19/08/2008

אני עושה כל יום כפיפות בטן וגם קופץ בדילגית ועוד מתאמן אם משקולות. רציתי לדעת כמה זמן יקח לי לעשות קוביות בטן?(יש כבר תוצאות אבל קטנות)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אמיר

ענת פלדמן
    19/08/2008

נראה שאתה בדרך הנכונה [תגיד שאתה גם אוכל מאוזן אז זה בכלל טוב] אפשר להעלות את העצימות של כפיפות הבטן כשאתה לוקח משקולת למשל, מניח אותה על החזה ועושה מישיבה ניעות לאחור. בכל מקרה זה לוקח זמן. הנה אתה רואה כבר תוצאות, סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן תחתונה
    sassi
    18/08/2008

היי... אני מתאמן בשכיבות סמיכה וכפיפות בטן, ואני מרגיש שאני מפתח את שרירי החזה והבטן אבל לגבי הבטן התחתונה יש קצת בעיה אני עדיין לא רואה ריבועים או תורה כלשהיא, למרות שכשאני מחזק את שרירי הבטן אני מרגיש חוזק כלשהוא, רציתי לדעת אם יש במיוחד תרגילים לאזור...!! נ.ב אני בן 15.7 אני די רזה בסביבות שוקל 50 וגובהי בערך 1.65 תודה מראש !!

לקביעת תור
    סגירה
    שרירי בטן תחתונה

הוספת תגובה

• בטן תחתונה

ענת פלדמן
    19/08/2008

הי, ברכות על האימונים. כדאי לדעת שקוביות בבטן זה בין היתר גנטי, לא כל אחד מגיע לזה. יחד עם זאת - אם התחלת לא מזמן אתה בהחלט יכול לראות שינוי אם אתה שומר על תזונה נכונה. מרכיבי המזון משחקים תפקיד חשוב בכל הנוגע לאחוזי שומן, האם בנוסף לתרגילי הכוח אתה עוסק בפעילות אירובית מסוימת?
    אני מצרפת תרגילים ממוקדים לבטן התחתונה, אל תיבהל, כתוב לנשים אבל זה לכולם.
    שורה תחתונה: סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת!
    חיים
    18/08/2008

הנה מצאתי תוכניות אימונים אשמח אם תעזרי לי לבחור את הטובה ביותר ואז את התרגילים והסטים אני ירכיב לבד ויכתוב לך: 1. יום ראשון- A רגליים יום שני-B ידיים ( יד אחורית+ יד קדמית) יום שלישי- מנוחה יום רביעי-C גב+כתפיים יום חמישי-D חזה+בטן יום שישי- מנוחה יום שבת- מנוחה 2. ראשון- A גב+יד קדמית שני- מנוחה שלישי-B כתפיים+רגליים רביעי- מנוחה חמישי-C יד אחורית+חזה יום שישי- מנוחה יום שבת-מנוחה אני גם רוצה לשלב את שיטת הפרמידה במספר תרגילים ביד קדמית,כתפיים ורגליים אשמח אם תוכלי לעזור לי לבחור תוכנית מתאימה וגם אשמח אם תוכלי לתת לי את ההגדרה המדויקת ל "דרופ סט" כי מצאתי כמה הגדרות אבל כל אחת אומרת משהו שונה וזה גם לא כל כך מובן.

לקביעת תור
    סגירה
    לענת!

הוספת תגובה

• לחיים !

ענת פלדמן
    18/08/2008

מעריצה אותך על היסודיות והפרפקציוניזם. כל הכבוד.
    הוצאתי לך הגדרה מילונית של Drop set:
    In bodybuilding and weight training, using drop sets is a technique for continuing an exercise with a lower weight once muscle failure has been achieved at a higher weight. It is most often performed on weight machines because reducing the weight quickly is thought by some to be extremely important, but it can also be performed with dumbbells and other free weights.

בתרגום חופשי הכוונה היא שבהרמת משקולות [זה יכול להיות או במכונות או במשקוליות חופשיות] זו טכניקה שממשיכים בה את אותו תרגיל אבל מורידים את המשקל כשהשריר התעייף לגמרי. כלומר אתה עובד במשקל גבוה, מגיע לעיפות ואז מוריד את המשקל וממשיך לעבוד.
    לגבי התכנית אני סומכת עליך - אתה מכיר את הגוף שלך לפני ולפנים. עדכן אותי מה החלטת, אני איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצנים
    עידו
    18/08/2008

עם אני מפתח מסה ברגליים זה יכול לשפא לי את המהירות בספרינטים או שצריך גם טכניקה?

לקביעת תור
    סגירה
    אצנים

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    18/08/2008

חיזוק בהחלט יכול לשפר את הריצה, זה נכון שצריך גם טכניקה. אז גם וגם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה