פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה תענו לי בבקשה
    שירןן
    07/09/2008

היום עשיתי אימון מדרגות ואחרי שהפסקתי הסתכלתי במראה וראיתי שכל הפנים שלי נהיו אדומות ממש כאילו כמו שנשרפים בשמש,ועשיתי אימון בבית,זה ממש מפחיד אותי אני יודעת שזה נורמלי אחרי אימון שאדומים בפנים אבל לא כמו עגבניה יש סיבה לדאגה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה תענו לי בבקשה

הוספת תגובה

• הכל בסדר

ענת פלדמן
    07/09/2008

שתי מים. שתית מספיק?? זה חשוב לצנן את הגוף ולהחזיר את הנוזלים שאיבדת באימון [שאפו על האימון ! ] נראה לי שהכל בסדר, במיוחד אם את מרגישה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חח האמתי שאני מרגישה טוב וכן עכשיו

שירןן
    07/09/2008

זה עבר... תודה :) אגב כמה קלוריות שורפים בעליה במדרגות 30 דקות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    07/09/2008

שמחה לשמוע
    זה תלוי בנתונים האישיים שלך. מצ"ב מחשבון פעילות
    http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx
    החשיבי זאת כפעילות אירובית, לפי המשקל שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאימון
    גיא
    07/09/2008

ענת שלום.. נרשמתי בשנה האחרונה לחדר כושר ואם אפשר היתיי שמח לקבל כמה עצות: 1 מה צריך לאכול לפני אימון? (עד עכשיו היתיי יוצא לאימון בלי לאכול שום דבר) 2 שמסימיים את האימון מה צריך לאכול .?..אמרו לי שיש ארוחה מידיית וארוחה גדולה אם תוכלי לפרט לי מה צריך לאכול זה יהיה נחמד.. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאימון

הוספת תגובה

• ברוך הבא לפורום

ענת פלדמן
    07/09/2008

1. כדאי לאכול לפני אימון. כשעתיים לפני פחממות [פסטה, אורז חום, תפו"א, פירות, כמובן אפשרי בשילוב ירקות]. אם האימון הוא בבוקר אתה יכול לאכול גם משהו קטן כחצי שעה לפני: בננה, יוגורט, חטיף אנרגיה מזין.
    2. לגבי האוכל שאחרי. כן, בעיקרון אפשר למשל לשתות כוס חלב כרבע שעה אחרי האימון, [משהו חלבוני] ושעה אחרי ארוחה שמשלבת פחממות וחלבונים. זה יכול להיות חזה עוף עם ירקות ופירות או קינואה ולחם דגנים או כריך מחיטה מלאה עם גבינה וירקות או חביתה עם סלט ופסטה.
    תלוי בטעם האישי. לגבי הכמויות - זה גם מאד אישי ותלוי בהוצאה הקלורית שלך במשך היום, במטרות האימון, גובה, משקל, גיל.
    אשמח להמשיך לעזור
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת החלב

גיא
    07/09/2008

רציתי לדעת במה אפשר להחליף את הכוס חלב רבע שעה אחרי האימון או את הלחם עם הגבינה אחריו בגלל שאני לא אוכל חלב וגבינות(אלרגיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בנוגע

ענת פלדמן
    07/09/2008

לחלב עיזים, גם לזה אתה אלרגי? יוגורט עיזים הוא מצוין [פשוט טעים]. אתה יכול לאכול טונה, או כל דג שהוא. ביצה זה מצוין. אבל רבע שעה אחרי זו לא חובת המציאות. אתה יכול תוך שעה לאכול את ארוחת החלבונים והפחממות והכל בסדר. זה גם תלוי בעצימות האימון. מה בדיוק אתה עושה שם? אל תדאג, לא תסבול מקטבוליזם אם לא תהיה לך פחית טונה בקיבה רבע שעה אחרי האימון. אתה יכול לנגוס בתפוח עסיסי ולחכות מעט לארוחה מזינה שמכילה חלבונים ופחממות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גיא
    08/09/2008

תודה ענת עזרת לי..אני ישתמש בעצות שלך וידווח בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

ענת פלדמן
    08/09/2008

ובתאבון :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת לפני האימון וארוחת אחרי אימון

חיים
    07/09/2008

הן ארוחות חשובות במיוחד, משום שיכולה להיות להן השפעה רבה על ההרגשה שלך באימון ועל העצימות שלו, על תגובת הגוף לאימון, על ההתאוששות לאחר האימון, ועל התוצאות ממש! מחקרים מוכחים כי אכילה של חלבון ופחמימות לפני האימון קשורה ישירות לשמירה ובנייה מסת שריר, כנ"ל לארוחה שלאחר האימון. לא אפרט עוד יותר על הארוחות האלה, משום שזה המון להסביר רק אתייחס כאן לנושא קטן שצץ לא מעט פעמים בקשר לארוחה שמייד לאחר האימון: לאחר שסיימת אימון, יש לך מעין חלון הזדמנויות של כחצי שעה עד 45 דקות לאכול את ארוחת לאחר האימון שלך, בכדי להשיג תוצאות מירביות. הארוחה צריכה לכלול חלבונים "מהירים" יחד עם פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה במיוחד טיפ נוסף: נסו להימנע לחלוטין מצריכת שומן בשייק שמיד לאחר האימון. בכדי לדעת כמה פחמימות עליכם לאכול אחרי האימון הכפילו את משקל גופכם פי 0.75 בכדי לדעת כמה חלבון עליכם לאכול מיד לאחר האימון חלקו את כמות הפחמימות בשתיים. החלבון המהיר ביותר י היה - חלבון מי גבינה באבקה/משקה או חומצות אמינו בטבליות. אם אין לכם בשלב זה תקציב לתוסף מזון, אז יכול להיות בשבילכם טונה במים, או חזה הודו דל שומן ואפילו ביצים. פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה במיוחד יכולות להיות סוכר ענבים (דקסטרוז), תמרים, מלטודקסטרין או בננות (בננה היא אופציה קצת פחות טובה, אבל עדיין אפשרית). הסיבות לצורך לחלבונים ולפחמימות הללו - לאחר האימון הגוף צריך חלבון במהירות האפשרית, משום שהגוף "פצוע" וצריך להתאושש באופן נואש. פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה יביאו לשלוש התוצאות הבאות: - מילוי וחידוש מאגרי הגליקוגן בגוף (צורת האחסון של פחמימות בכבד ובשרירים) - הקפצת האינסולין, אשר תגרום לירידה ברמת הקורטיזול (הורמון מפרק שריר) הגואה לאחר האימון לרדת. - הובלה טובה יותר של החלבון אל תאי השריר. כל אלו הם סידורים הכרחיים שלמען התרחשותם אתה מחויב לצרוך את אבות המזון שציינתי. בהצלחה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה

ענת פלדמן
    07/09/2008

אמרת ! מחקר חדש שיצא ממליץ על שתיית שוקו [כן, למרות הסוכר] כרבע שעה אחרי האימון. איזה כיף, לגיטימציה לשוקו...
    אני לא בעד תוספים ואבקות [חיים, אני מקווה שאתה לא מוכר ואני פוגעת לך בפרנסה...] אני בעד אכילה בריאה ומאוזנת.
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת לפני השינה

חיים
    07/09/2008

גם היא אחת מהארוחות החשובות ביותר בתפריט שלך. "לפני השינה"? אתה בטח שואל את עצמך, "זה לא משמין?" אז כן, אכילה לפני השינה היא משמינה.. אם אתה אוכל חצי קופסת גלידה עם במבה ! בתפריט עלייה במסה אין דבר כזה דילוג על ארוחת לפני השינה, פשוט אסור! זכור כי בזמן השינה אינך יכול לאכול, ולכן יש צורך בחלבון איטי אשר ייספג לאט במשך כל הלילה, כך תתקבל אספקה סדירה ואיטית של חומצות אמינו לגוף במהלך השינה ותימנע מצב של קטבוליזם (פירוק תאי שריר). צריכת שומנים איכותיים יחד עם החלבון תעזור להאט את החלבון, ולכן היא מומלצת אבל שוב, תבינו את חוקי המשחק – – "כדי לגדול צריך לאכול". הגוף לא יגדל ללא היסודות, ללא האנרגיה הדרושה לו לשם גדילה, ללא קשר לכמה שתאמן אותו. ארוחת לפני שינה כזו תהיה נהדרת בשביל המתאמן המעונין לגדול. ארוחות הביניים (בין ארוחת הבוקר לארוחת לפני האימון, בין ארוחת אחרי האימון לארוחת לפני השינה וכו') חשובות כמובן גם הן, ולפי היחס בין אבות המזון אותו תכננת, ולפי הטווח הקלורי אליו אתה מבקש להגיע, עליך לבנות את ארוחות הביניים שלך, בהתאם לזמנים שלהן וליכולות שלך לעמוד בתכנונים, כמובן. משמע, בחור בן 23 שגר בדירה פרטית ועובד בבית דרך המחשב, לא יתכנן את אותה ארוחת הביניים כמו תלמיד בתיכון שבשעות הבוקר נמצא בבי"ס – תלמיד תיכון לא יכול להביא גביע קוטג' חצי אחוז ופסטה מלאה עימו לביה"ס. בעיקרון, ארוחות הביניים יכולות לכלול כל אב מזון שהוא – חלבון, פחמימה או שומן. שילוב טוב של אבות מזון יהיה פחמימות + חלבונים, או חלבונים + שומנים. כן, כדאי מאוד שתכניס חלבונים לכל ארוחה שלך – צריכת חלבון נמוכה היא טעות כאשר אתה מחפש תוצאות מרביות! עדיף שהחלבונים בארוחות הביניים יהיו איטיים, בכדי שלאחר הארוחה אספקת חומצות האמינו לגוף תהיה ארוכה יחסית. דוגמא לארוחת ביניים טובה: * 150 גרם חזה עוף או פסטרמה דלת שומן * כוס וחצי אורז חום מלא או 3-4 פרוסות לחם מלא * כמה חתיכות גזר גמדי / או מלפפונים ירוקים * כפית שמן זית / כפית טחינה * פרי כלשהו ארוחות ביניים כמו האחרונה יהיו מצוינות לבניית תפריט של עלייה במסה. כמובן שניתן לשחק עם העניין, ולהחליף את חזה העוף בפרגית, או בגביע קוטג', או בכמה ביצים טובות, להחליף את האורז החום המלא בפסטה מלאה, בירקות, קטניות ההצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    07/09/2008

אנחנו צריכים להיזהר עם תפריטים "גורפים" וקביעות - אם כי נכונות הן - כלליות. יש להתאים לכל מתאמן תפריט לפי מטרות האימון שלו. למתאמן שמבקש לרזות ולהוריד באחוזי השומן כמויות של חלבון לפני השינה מומלצות פחות. בתאוריה אתה צודק, כדאי לדייק מול כל מקרה בנפרד.
    אנא המשך לפרט להוסיף ולהרחיב, רבים קוראים מחכימים ומודים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק אם אתה יכול

גיא...
    07/09/2008

לשנות את השם או משהו שלא יתבלבלו ביני ובינך. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    07/09/2008

יש שני גיא ושני חיים. אבל בגיא אפשר להבדיל כי אתה חתום עם 3 נקודות. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח כן

גיא...
    07/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    איש השאלות
    07/09/2008

בשביל שהקוביות יהיו יותר בולטות צריך לרוץ ?..

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    07/09/2008

כמו שאתה כבר מכיר אותי אני לא עונה ב"כן" ו"לא". זה יותר מורכב. התשובה היא "גם" גם לאכול נכון, גם לרוץ [או כל פעילות אירובית] וגם לחזק את השרירים. כך אתה מוריד את אחוזי השומן בגוף ו"מבליט" את הקוביות. קח בחשבון שקוביות בבטן זה גם עניין גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?....

איש השאלות
    07/09/2008

הבנתי ............ כמה זמן ריצה ?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• !

ענת פלדמן
    07/09/2008

זה מאד אישי. זה תלוי בכושר שלך, בעיקרון אתה אמור לשמור על דופק של 70-80 אחוזים מהדופק המירבי במשך לפחות 20 דק', 30 או 40 אפילו רצוי. אני נאלצת לענות תשובות כלליות ולא נוח לי עם זה. אשמח אם תפרט יותר לגבי הנתונים האישיים שלך ונבנה יחד תכנית אימונים אחראית יותר לפעילות שתביא אותך למטרה הרצויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר והריון
    שרונה
    06/09/2008

הי. אני מדריכת חדר כושר באמצע חודש רביעי, מתחילת ההריון (ילד מס 6 )כשאני עולה במדרגות או לפעמים כשאני קמה מהכורסה יש לי דפיקות לב מוגברות כאילו שרצתי,זה עובר תול מספר שניות,הרופאה אמרה שזו תופעת הריון ידועה הענין הוא שאני נירתעת מלעסוק בפעילות גופנית (לפני ההריון הייתי רצה, מרימה משקולות וכו)אפילו הליכה בהליכון גורמת לי לחשש. מה עושים? הולכים? אם כן מה יהיה דופק רצוי? (בריצה היה לי דופק מקסימלי 170 והרגשתי בסדר) תודה (אה כן אני כמעט בת 41 אם זה חשוב) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר והריון

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    07/09/2008

כן. תופעה מוכרת. היה לי את זה כמעט בכל ההריונות. קשה לי לתת תשובה אוביקטיבית כיון שבהריונות שלי פשוט נחתי. הקשבתי לעייפות ולחולשה ומפעילות טורבו הורדתי כמעט לאפס. והייתי בשנות ה 20 שלי...
    בעיקרון שחייה יכולה לעשות לך ממש טוב, אם את שוחה.
    אבל אני אפילו חוששת לתת לך הכוונה או המלצה וחס וחלילה יקרה משהו. אני יודעת, היריון זו לא מחלה ובעיקרון מי שהייתה פעילה קודם יכולה להמשיך, אפילו לרוץ. בהתחשב בגיל ובתופעה שאת מתארת -פשוט תנוחי ותחזרי לפעילות בהדרגה אחרי הלידה שבע"ה עובדרת בשלום.
    אשמח להמשיך לדבר על זה.
    בהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להוריד את הכרס
    חיים.ט
    06/09/2008

שלום השאלה שלי היא כזאת: אם אני יתאמן בחדר כושר האם הכרס שלי תרד או שתהיה לי כרס שרירית? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    להוריד את הכרס

הוספת תגובה

• מצחיק!

גיא...
    06/09/2008

תלוי על מה תתאמן! יש כאלה שאני מכיר אותם שמתאמנים על הרמת משקולות ולא רוצים להוריד את הכרס. אבל הם חזקים בידיים. הכול תלוי מה תעשה שמה, תבנה לך תוכנית אימון עם המדריך של החדר כושר , ותגיד לו שאתה רוצה להרזות. הוא ייתן לך תוכנית אימון שתכלול : ריצה,אופניים,כפיפות בטן,וכו' וגם תוכנית תזונה שתתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרס

ענת פלדמן
    07/09/2008

יורדת כשקורים כמה דברים במקביל: 1. שומרים על תזונה נכונה
    2. עוסקים בפעילות אירובית סדירה
    3. מבצעים גם תרגילים אנאירוביים בכלל ולחיזוק הבטן בפרט
    אשמח להמשיך לפרט לאור מצבך האישי: גובה? משקל? גיל?
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר פרטים...

חיים.ט
    13/09/2008

גובהי הוא 179 ס"מ אני בן 32 ומשקלי הוא 76 קילו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    14/09/2008

23.75 זה ה BMI שלך שהוא תקין, אבל כנראה יש מקום לרדת במשקל וודאי להוריד באחוזי השומן. תודה ללינוי, אני מחזירה אותך גם לתשובתי הקודמת. אין מנוס מלעבוד על שלושת הפרמטרים במקביל. חיזוק שרירי הבטן בלבד יעשה רק את זה, כלומר רק חיזוק ויש צורך בשילוב פעילות אירובית ולהקפיד על תזונה נכונה. אחד המתאמנים שלי עוד בקליפורניה [אתה יכול לקרוא עליו באתר שלי] היה בדיוק במצבך, נוסחת הקסם הייתה הרבה סבלנות בתהליך נכון ומאוזן של תזונה וספורט. אשמח להמשיך ליעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תראה

לינוי
    14/09/2008

בכדי להוריד את הכרס אתה צריך לעשות כפיפות בטן... כשהבטן שלך תיהיה שטוחה תוכל להמשיך לעשות כפיפות בטן וכדאי שגם שכיבות שמיכה... ואז יהיו לך גם ריבועים... ותשמור על תזונה בריאה ונכונה לא כל היום מול הטלויזיה עם בירה וגרעינים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינוי נראה שאת....

גיא...
    14/09/2008

טיפה לא מבינה, לא בקלות אפשר להשיג ריבועים וגוף טוב. במיוחד שיש שלך כרס[שמנמן] לא מקבלים את זה בימים. למשל זה גם קשור בגנטיקה. אני לא עושה בכלל כפיפות בטן ויש לי 6 ריבועים. ולא עשיתי אף פעם כמעט אז זה גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר'ה קצת מוטביציה
    חיים
    06/09/2008

מרגיש שאין לך עוד כוח להתאמן?? קרא את זה רק חשוב על הפעם הראשונה בה תוריד את החולצה שלך בים או בבריכה. רק חשבי על הפעם הראשונה בה תלבשי ביקיני. נכון שזה פשוט ירגיש נפלא לדעת שכולם מסתכלים עליך? ואתה תמשוך את הכתפיים שלך לאחור ותצעד בגאווה כשאתה יודע שאתה פשוט נראה טוב. ברצינות – תדמיין את זה קורה להיות חזק! אחת מהסיבות העיקריות שאנשים מתחילים להתאמן היא כדי להתחזק ולהיות בר עצמה. סופרמן הוא הגיבור שאני הכי אוהב. ההרגשה היא פשוט נהדרת כשמישהו מבקש דווקא ממך לפתוח בקבוק קטשופ במקום לבקש מאחד מעשרת האנשים שנמצאים באותו המקום. נכון שזה יהיה נהדר שאנשים יסתכלו עליך כשאתה מכניס יותר ויותר פלטות למוט האולימפי בשביל כמה סדרות טובות של לחיצת חזה? להיות מסוגל לעשות שכיבות שמיכה עם משקל עליך או מקבילים נותן לך את ההרגשה של כוח מעל הסובבים אותך. חייה את החיים החלומיים הרעיון של רוב האנשים לחיים מושלמים הוא להיות עשיר, חכם, להיראות טוב, שרירי, שזוף ושמח. כמובן, בודיבילדינג יכול לעזור לך להיראות טוב יותר ושרירי. בודיבילדינג יעזור לך להיות יותר אנרגטי ולהרגיש טוב לגבי עצמך. זה בוודאי יעזור לך להצליח יותר בקריירה. הרבה אנשים יניחו שאתה חכם יותר מאחרים בגלל ההופעה הבריאה שלך. כל הדברים הללו יכולים לקרב אותך לחיים עליהם רוב האנשים חולמים! המין השני זוהי סיבה מספר אחת ללמה רוב האנשים מתחילים להתאמן. הם\ן רוצים\ות למשוך את הבחורות או הבחורים שנראים\ות הכי טוב. בפעם הראשונה שאישה יפה מבקשת ממך "לעשות שריר" בבייספס המנופחים שלך, אתה תדע שכל טיפת זיעה ומאמץ היו שווים את זה. אם אתה נשוי או מאורס אתה עלול לחשוב שזה לא חשוב לגביך. טעות! האם אתה לא רוצה לעשות את בת הזוג שלך גאה וברת-מזל שיש לה אותך? אני בטוח שהיא תהיה מעט יותר נחמדה אליך כשהיא יודעת שאתה יכול להשיג כל בת אחרת שאתה רוצה. אולי זה אפילו יגרום לה להתחיל להתאמן גם כן..

לקביעת תור
    סגירה
    חבר'ה קצת מוטביציה

הוספת תגובה

• ממ..

גיא...
    06/09/2008

להיות חזק ויפה מבחינה חיצונית זה בערך 10 % . אתה צריך להיות נחמד ועם אופי פנימי שזה 90% .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמממ

חיים
    06/09/2008

זה 90% פסיכולוגי. ברוב המקרים אתה מחמיץ אימון או פורש מהתכנית שלך אך ורק בגלל שאתה פשוט וחלק – היית עצלן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לזה התכוונתי

גיא...
    06/09/2008

מה שהתכוונתי שמה שחשוב שבנות יאהבו אותו בך זה האופי והיופי הפנימי שלך לא החיצוני. ורק 10% זה ההופעה החיצונית. בקשר למה שאתה התכוונת . %100 פסיכולוגי. חייבים להיות חזקים מנטאלית. יש כאלה שאין להם את זה, אבל אפשר לעבוד על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה

ענת פלדמן
    06/09/2008

מקסים מה שהבאת לנו. מאיפה זה לקוח? מאד התחברתי לחלק הראשון דווקא - לדמיין את התוצאה הסופית, להיות שם כבר. לראות את זה, להרגיש את זה, לשמוע את המחמאות, להנות מהפדבקים. זה נקרא "למגנט מציאות" וזו ממש שיטת הטיפול שאני עובדת איתה. לחוות בכאן ובעכשיו את מה שאתה רוצה שיהיה, כי בעצם כבר יש לך את זה, זה רק פשוט במציאות לוקח זמן.
    זה להפיל את החסימות, להיות ממוקד מטרה ואז אתה משיג אותה. כן כן, הכל בראש...
    תודה חיים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חח!

חיים1
    07/09/2008

ענת זה חיים המקורי עכשיו זה שמתכתב איתכם תמיד ולא אני כתבתי את זה יש פה כנראה עוד חיים חדש חח! בכל זאת יפה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגיא...

חיים
    07/09/2008

אבן בניין בשביל כל מתאמן - ההרגשה היא הקובעת בעסק הזה. תהיה אינטליגנטי - הגוף שלך שולח לך מסרים, אותות. כואב לי, תפוס לי - אני משתקם, אני מתאושש - אימון היום לא יעשה לי כל טוב. אל תתבלבל בשום פנים ואופן בין ההרגשה של הגוף להרגשה של "אין חשק ללכת למכון". כשאתה באמת צריך לוותר על איזשהו אימון הגוף שלך ידאג להבהיר לך את זה בצורה מעולה, אני ערב לכך. יש גם את הזווית השנייה - הגוף אנרגטי, אתה מרגיש כאילו אתה חייב להוציא אנרגיות, להשתולל - אל תאמר כי "היום זה יום המנוחה שלי, איזה באסה". למד "לגלוש על הגל", אם הגוף שלך באטרף של אנרגיה נצל זאת בדרך הכי טובה לך - שוב - הכל בחכמה ובמידה. מצא מה נותן לך מוטיבציית שיא. זה לא אמור להיות "אני רוצה לעלות ק"ג עוד חודש", אלא זה צריך להיות משהו שאתה כמה אליו, משתוקק בכל ליבך. המשאלה הנואשת ביותר שלך. זה יכול להיות רצון של שנים, אולי של תקופת החיים שלך - בת-זוג, הבן-אדם שאתה הכי שונא, הפעם האחרונה בה כיסחו אותך במכות, מקרה בו נמצאת בסיטואציה רגשנית ביותר, אולי אפילו זיכרון של בן אדם שהיה קרוב אליך. כן - זה יכול להגיע כל כך רחוק. לכל אחד יש "מקור מוטיבציה" בתוך תוכו. אנחנו רק צריכים לנבור עמוק מספיק בנשמה כדי למצוא אותו. התת-מודע שלך יכול להכיל דברים שלא היית מדמיין לעולם שאתה נושא אותם עמך. כנס לצד האפל של המוח שלך, הבן את הפוטנציאל המנטלי שלך, כמה הוא מוסיף. כמה הוא תורם. כמה הוא מחזק ודוחף. בהצלחה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים יקר

ענת פלדמן
    07/09/2008

את "הצד האפל" - אותו הייתי מכנה הצד שאנחנו פחות מודעים לו, או "האינטואיציה" או "הקול הפנימי" - אני מתמוגגת לקרוא את הדברים. תודה על ההארה [כן, ב "א" ] על חשיבות הדימיון מיחד וההקשבה לגוף מאידך. מי ייתן וכולם יפנימו ויחיו חייהם בתבנית דומה, מתוך מודעות, אחריות והקשבה לאני הפנימי ולכוחות שטמונים בכל אחד ואחד מאיתנו.
    תודה !
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת
    גיא...
    06/09/2008

מחר יש לי עוד אימון שחייה אז שיהיה לי בהצלחה. בקשר לשכיבות סמיכה ועליות מתח. אני רוצה להצליח בשניהם אבל אני לא יודע תוך כמה ימים כדאי לעלות את מספר החזרות. נגיד אני יתחיל מחר , אני יעשה 2 סטים של 27 שכיבות סמיכה , ו 2 סטים של 8 עליות מתח. ואני יעלה כל יומיים בעליית מתח נוספת ובעוד 2 שכיבות סמיכה. זה נראה לך טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת

הוספת תגובה

• אכן

ענת פלדמן
    06/09/2008

שיהיה לך בהצלחה, בעיקר שתהנה ותרגיש טוב !
    לגבי עליות העומסים, פשוט תתחיל ותראה איך זה נראה לך באימון עצמו. לא נשמע לי ממש קריטי. אם אתה מצליח להעלות אז יופי, אם אתה מרגיש עייפות, דחה את זה לאימון הבא או לעוד שני אימונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת אליפטיקל
    מיכאל
    06/09/2008

אני רוצה לבחור אחד מבין האלפטיקלים kettler mondeo ובין kettler ext7. אם אתם מכירים אשמח לקבל המלצות, מבחינת בריאות, כושר ואיכות. למכשיר ה- ext7 שיפוע יותר מתון ברגליים, כלומר אין הרבה כיפוף של הברכיים בזמן פעולת הפידול (יותק קרוב לסקי). למכשיר ה- mondeo, כמו למרבית המכשירים שיפוי יותר גדול. האם יש לזה משמעות בריאותית? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת אליפטיקל

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    06/09/2008

צר לי, לא מכירה, לא ארצה לחוות דעה כללית וסתמית שאיננה תואמת את המכשירים שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שכן

ענת פלדמן
    06/09/2008

בכל מקרה מומלץ לנסות כל מכשיר לראות אם הוא נוח ומתאים לך. הרבה פעמים זה פשוט עניין של נוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיפוף הברך

מיכאל
    06/09/2008

רציתי לדעת אם יש משמעות בריאותית לכיפוף הברך בפעולת האליפטיקל. מאחר ובאחד מהן הכיפוף הוא יותר קטן?

שני האליפטיקלים מאוד יקרים והם כוללים משקל תנופה מאוד כבד, מאוד מסיביים וכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה

ענת פלדמן
    06/09/2008

לא תעזור לנו פה. אם יש מקום שאתה יכול ללכת ולנסות את שני המכשירים ולראות מה יותר נוח לך בעת ביצוע הפעילות -זו הדרך לבצע את הרכישה. אני ממש לא יכולה לעזור, המלצה יכולה רק להטעות זה כל כך אישי ולפי מה שנוח לך.
    בהצלחה ותתחדש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בתי עסק

אהרון
    06/09/2008

שמוכנים לאפשר תקופת ניסיון. זאת הדרך הכי טובה. אינני רוצה להוציא לך את הרוח מהמפרשים, אבל לא מעט אנשים מתעייפים אחרי כמה חודשים, אפילו כמה שבועות ומכשירים יקרים וגדולים הופכים למטרד או במקרה הטוב לקולב. חשוב אם לא כדאי לך להרשם לחודש לחדר כושר מצוייד בין היתר באותו סוג מכשיר ולהתאמן בו באופן אינטנסיבי, כמובן תוך הפקת תועלת כללית מן המקום. יכול להיות ששם יש יותר מדגם אחד, כך שיקל על החלטתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת פלדמן
    רינת אטיאס
    05/09/2008

היי עינת.. הייתי נורא מעוניינת לקבל את עזרתך..לפני כן אתן לך רקע עליי.. שמי רינת..אני בת 16..כרגע אני נמצאת בתת משקל לאחר דיאטה קיצונית שגרמה לי לאיבוד מסת שריר אני מטופלת אצל דיאטנית ואני בתהליך השמנה....אני צריכה לשלב ספורט אבל אני לא יכולה לעשות הליכות כי הרגליים שלי מתנפחות אחרי שאני הולכת אפילו כמה צעדים...לאחר הבדיקות שעברתי הוחלט שהגוף שלי לא יכול לסחוב את המסה שלי בגלל שאבדו השרירים...נקבע לי שעליי לעשות פעילות בונה שריר לעליית המסה ולחיזוק הרגליים הכפות רגליים והעצמות... הבקשה שלי היא לקבל הסברים ממך לתרגילים שאני יוכל לעשות בבית ושיחזקו לי את השרירים בחלק גוף תחתון וכפות הרגליים בלי הליכות אפילו דברים שדורשים רק מאמץ פיזי יש לי הרבה כוח רצון להתמיד....אני ממש יששמח אם תעזרי לי בעקבות המומחיות שלך בתחום....

לקביעת תור
    סגירה
    לענת פלדמן

הוספת תגובה

• רינת יקרה

ענת פלדמן
    05/09/2008

תודה על פנייתך, כולי תקווה שנוכל לעבוד יחד ולהתקדם ותוכלי לחזור לפעילות רגילה כמה שיותר מהר.
    שאלה ראשונה לפני שנתחיל: האם את שוחה? אפשר לעשות פעילות מצויינת בבריכה לחיזוק פלג גוף עליון ותחתון. אם יש לך בריכה ליד הבית אוכל לכוון אותך לתרגילים במים, זה לא סותר את התרגילים בבית.
    האם יש לך משקוליות לרגליים? כמו "צמיד" כזה ששמים על שורש כף הרגל. זה יכול לעזור בהמשך, כשנעלה את עצימות התרגילים
    יש לי תחושה שאני נכנסת כאן לתחום אפור של המלצות בשלט רחוק, במקרה שדווקא השגחה צמודה על דיוק התרגילים יהיה מתאים ונכון יותר.
    האם תרצי לפנות אלי ישירות ונוכל לעשות זאת במסגרת אישית? אני בנוסף זקוקה לעוד מידע רפואי, עד כמה שניתן.
    בכל מקרה יהיה לי יותר פשוט לתאר לך את התרגילים בשיחה ישירה ולכוון אותך לתרגילים המותאמים אישית למצבך
    052-4541712
    מחכה לשמוע
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות....

רינת אטיאס
    05/09/2008

היי, תודה על רצונך לעזור לי ! אני לא שוחה.. אין לי מכשירים לשרירים... אני מעוניינת בהסברים לתרגילים כללים לבניית מסת שריר בייתית שאוכל לעשות לחיזוק השרירים... מידע נוסף: אני כרגע אוכלת בתפריט של 2000-2500 קלוריות ואני צריכה בנוסף לשלב פעילות גופנית להפחתת קצב הקלוריות כי הן רבות מידי...הומלץ לי על הליכות אבל הן קשות לי יותר ואשמח לשמוע עצות לפעילות גופנית בייתית שאוכל לעשות חוץ מעבודת השרירים לאיזון הקלוריות....כרגע לא מתאפשר לי לקבל עזרה ממאמנים ורק מעוניינת בעצות לתרגילים ביתיים.... מחכה לתגובתך תווודה ......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    05/09/2008

אני ארשום לך את הדברים ואבקש הבטחה לשיחת טלפון [חינם ....] בנוסף על מנת שאהיה רגועה שאלו תרגילים שתואמים את מצבך. אני לא מרגישה שהפורום יכול לספק בשלט רחוק את ההכוונה המדויקת ושיחת טלפון תבהיר שאלות שוודאי יעלו. מתאים?
    1. כמות הקלוריות שאת צורכת אכן גבוהה, זה מה שנאמר לך לאכול או שאפשר להקטין את הכמות ונעבוד כאן בפורום ביחד על תפריט אחר?
    2. אם את חייבת לאכול את כל ה 2500 קלוריות אכן רצוי לשלב פעילות אירובית. בבית זה יכול להיות בעצם כל דבר: עליה במדרגות, כמה שזה נשמע בנאלי העליה במדרגות מעלה את הדופק בנוסף לחיזוק השרירים. כך את משלבת בעצם את האימון האירובי והאנאירובי שלך. יש לך בית עם מדרגות? 20 דקות רצופות, לפחות. נוחי מידי פעם והמשיכי. בקרוב זה יהיה קל יותר.
    3. אם אין, שימי MTV בטלויזיה והתחילי לרקוד. את בבית אז זה לא מביך. שוב, לפחות 20 דק'. מידי פעם את יכולה לעצור ולקפוץ בחבל.או ללכת במקום ולהסדיר נשימה. הרגישי שאת מזיעה ומתנשמת במשך למעלה מ - 20 דק'. עבודה יומיומית שכזו תהיה עם הזמן יותר ויותר קלה לך ותוכלי לצאת להליכות עצימות בחוץ.
    לגבי התרגילים. אני מצרפת לך תרגילים לחיזוק הירכיים.

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380

בנוסף להם את יכולה לעשות את התרגיל הבא:
    שכיבה על הצד, הרגל הקרובה לרצפה מעט כפופה והרגל השניה מקבילה לקרקע. את עושה ניעות של הירך לכוון התקרה [שוב, הקפידי על רגל מקבילה לקרקע] . 20 חזרות בהתחלה, והחליפי לצד שני.
    עוד תרגיל שאת יכולה להוסיף: מעמידת 6, רגל אחת מתיישרת אחורה ואת עושה 20 ניעות לכוון התקרה, פעם בימין ופעם בשמאל.
    ננסה להתחיל עם זה.?
    מחכה לשמוע איך את מסתדרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת
    גיא...
    04/09/2008

בשעה טובה עברתי היום את האימון הראשון שלי , למרות שהקאתי בסופו בגלל שאכלתי לפני האימון. אבל אני ימשיך בזה , ויהיה טוב אני מקווה כולל שני התפריטים של שראית. אמרת 6 קילו בחצי שנה ? כאילו פחות או יותר אם אני יתמיד? אני מקווה מאוד כי זה משהו שאני רוצה אני לא רוצה להיות רזה. והאם כמות האוכל מספיקה או שכדאי שאני יוסיף עוד ? את רוצה להתבונן בהם עוד פעם?

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת

הוספת תגובה

• הי חמוד

ענת פלדמן
    04/09/2008

היקאת? אמא'לה... תשתדל לאכול לא קרוב מידי לפני האימון. בסה"כ התפריט שלך על הכיפק, תזרום איתו ותראה איך זה מסתדר. אתה נהנה מהאימון?
    לגבי המשקל - כדאי להרגע, הכל בסדר, אתה גדל ומתפתח טפו טפו. ימים יגידו.
    ס
    ב
    ל
    נ
    ו
    ת

:))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי.

גיא...
    04/09/2008

אני עכשיו ייתן עבודה 3 ימים בשבוע בשחייה. ואני עושה את האימון ביתי רק בשילוב עם השחייה, זתומרת שגם שלוש פעמים בשבוע. בימים שאני לא שוחה אני יעשה אופניים או אולי ירוץ , יעשה עליות מתח שכיבות סמיכה. אבל לא את האימון כולו. ואני יחכה לתוצאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק.

ענת פלדמן
    04/09/2008

כל הכבוד !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני ייתן לך .

גיא...
    05/09/2008

ואני יגידן לך עוד איזה כמה זמן אם היה שינויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוין :)

ענת פלדמן
    05/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת משהו דחוף

גיא...
    05/09/2008

הארוחות של לפני ואחרי אימון. אז בגלל שאני מסיים לשחות בערב. מייד אחרי השחייה אני יאכל איזה סנדוויץ עם טונה או עם נקניק. ואז שאני יגיע הביתה[הבריכה בקיבוץ שלי, זה דקה הליכה] אז אני יאכל את הארוחת ערב. אבל מה כדאי לאכול לפני האימון? כי אכלתי ב - 14:00 והתחלתי לשחות בשעה 16:50 ככה שזה הרבה זמן ובכל זאת הקאתי. אז מכיוון שאת מבינה בדברים האלה אשמח אם תתני לי עצות. תודה רבה לך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    05/09/2008

לדעתי הקאת כי אכלת המון בשתיים. נסה הפעם לחלק את הארוחה, חלק לאכול בשתיים, וחלק קטן יותר לאכול בשלוש וחצי. תאכל לאט, בנחת, וכשאתה מרגיש מלא פשוט תפסיק. אל "תפוצץ" את הבטן. נסה את זה כך היום ונראה אם תרגיש טוב יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם .

גיא...
    05/09/2008

אם אני לא יפןצץ את הבטן אז איך אני יגדל ? :|

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידעתי

ענת פלדמן
    05/09/2008

שתשאל את זה. אבל המטרה שלך היא לא להיות שמן. ואם אתה מפוצץ את הקיבה זה 1. תחושה לא נעימה 2. כבד על הגוף, הוא לא עומד בקצב פירוק האוכל וחלק גדול יותר ממה שאמור מגיע למצבורי השומן. 3. אנחנו בעד איזון שפיות ובריאות. ואם אתה מפוצץ ומקיא באימון כנראה משהו לא בסדר. בסך הקלורי היומי שלך אתה צריך לאכול יותר ממה שאתה מכניס, זה נכון, אבל בגבול השפוי והנעים. תחשוב על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אם.

גיא...
    05/09/2008

אז אם אני אוכל אותה כמות כמו של אח שלי ורק הוא משמין. אז יש לו מבנה שונה משלי.? כי הוא היה דומה לי בגיל מבחינת הגוף הוא לא היה תמיד גדול כזה. הוא היה בגיל שלי אותו הדבר , האם יש סיכוי שגם אני ישתנה במשך השנים? והמבנה גוף שלי ישתנה למבנה גוף אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

יוני
    05/09/2008

אני אף פעם לא אוכל לפני אימון. תאכל לפחות בהפרש 45 דקות מהאימון ואל תאכל יש אחרי האימון. תחכה איזה חצי שעה ואז תאכל. בכל מיקרה יש לי אח תאום רזה והוא גם רוצה להשמין ולא להרזות. שנינו בשנה האחרונה לא הצלחנו להשמין והדיאטנית שלנו אמרה לנו שזה מכיוון שבגיל שלנו (אנחנו בני 14 אבל זה מתחיל כבר מ13) קשה להשמין ובד"כ בגיל הזה מצליחים רק להישאר במשקל. בכל מיקרה בגיל שלנו אני חושב שכדי "להשמין" צריך להעלות את המסה של השריר ולא את המסה של השומן שלנו. מקווה שיכולתי לעזור. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוני תודה

ענת פלדמן
    05/09/2008

זה נכון, בגיל ההתבגרות אתם עדיין גדלים, גם גובהים ולכן אפילו לפעמים נראים רזים יותר כי פשוט צומחים לגובה. בכל אופן תודה על התגובה. :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע

ענת פלדמן
    05/09/2008

בוא נבדיל בין מבנה גוף לנטייה גנטית להשמין, א פשוט לצמוח. את מבנה העצמות אתה לא יכול לשנות. ואם יש לך מבנה צר אז הוא צר. על השרירים אתה יכול בהחלט לעבוד ולפתח אותם. ובכלל אתה עוד בשלבי גדילה וצמיחה. אחיך גדול ממך, ובהחלט יש סיכוי שתראה כמוהו במיוחד לאור העובדה שהוא היה כמוך בגיל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• D:

גיא...
    05/09/2008

תודה רבה , זה נותן מוטיבציה , אני מחכה לתוצאות מהתוכנית אימון שלי והתוכנית תזונה. D:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני

ענת פלדמן
    05/09/2008

ובינתיים תהנה מהחיים, תהנה ותצליח בבית הספר, ושמור על עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה D:

גיא...
    05/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת כנסי !
    חיים1
    04/09/2008

תשמעי משהו ממש מפחיד שהיה לי היום באימון התאמנתי גב+כתפיים וכשעשיתי מתח אז עשיתי 5 סטים במקום 3 כי רציתי לסחוט עוד טיפה את השריר עשיתי 3 רגיל ו2 רחב והגעתי למצב שב2 סטים האחרונים לא הצלחתי לעלות בקושי רבע מהדרך חח. ובגלל זה אני חושב שהכתפיים שלי ממש התעייפו ברמה גבוהה מאוד הייתי מותש והמשכתי באימון כרגיל ואז הגעתי ללחיצת כתפיים בישיבה לקחתי משקל די כבד ועשיתי 16.25 ק"ג (עשיתי יד יד) ביד שמאל סיימתי רגיל אם קושי מאוד גדול וביד ימין עשיתי 5 חזרות ופתאום נתקעתי ובום!! פתאום המשקולות זזות אחורה ואני איתן ובום אין נפלו ואני נפלתי ביחד אני אומר לך זה היה ממש מפחיד למזלי שחררתי את המשקולות ממש בזמן לפני שהם נפלו לי על הראש! ואת לא תאמיני מה עשיתי אחר כך נחתי איזה 40 שניות ועשיתי אם אותו משקל עוד 3 חזרות בכל יד ואחר כך ישר הורדתי 2.5 ק"ג ומשם המשכתי כרגיל והכל היה טוב. אני אומר לך במזל זה לא נפל עליי ומהיום אני בחיים לא עושה ככה יותר מתח אני ממש סחטתי את הגוף והכתפיים גם עבדו חזק ובגלל זה אני חושב שלא היה לא כוח ובגלל זה המשקולות נפלו לי, וחוץ מזה מעכשיו אני בחיים לא מנסה לעשות משקל שאני חושב שאני יצליח אני רוצה להיות בטוח במאה אחוז שאני יצליח כי אני אומר לך זה נפל לי כמה סנטימטרים לייד המפרקת. תודה לאל שלא קרה כלום!! ושאני בריא לגמרי

לקביעת תור
    סגירה
    ענת כנסי !

הוספת תגובה

• איזה מזל!

ענת פלדמן
    04/09/2008

תודה ששיתפת אותנו, נוכל ללמוד מזה על גבולות וזהירות עם משקלים. תודה לאל שהכל בסדר, טוב לשמוע שעבר בשלום.

אני שמחה על הקשר עם גיא ותודה על התגובות המושקעות שלך. אני בטוחה שאתה עוזר להרבה אנשים שקוראים אותנו. יישר כוח ! [תרתי משמע :))) ]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חיים1
    05/09/2008

ענת תודה רבה לך! וגם הכי חשוב תודה לך על כל העזרה שאת נותנת פה לאנשים באמת אישה עם לב ענק !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה

חיים1
    05/09/2008

ענת אני חושב שהגעתי לאימון יתר, היום קמתי בבוקר והייתי ממש עייף וכל השרירים כמעט כאבו אחרי בית ספר באתי הביתה וישר אכלתי והלכתי לישון ואחרי שקמתי הרגשתי טיפה יותר טוב וגם כשאני משתעל אני מרגיש את הבטן או את הצלעות משהו כזה אני לא בדיוק יודע והשרירים די כואבים לא תפוסים כמו תמיד. היום היה צריך להיות אימון אבל ויתרתי עליו לצורך מנוחה ויום ראשון אני יחזור להתאמן. את יכולה בבקשה לעזור לי לזהות אם זה אימון יתר או סתם חולשה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    05/09/2008

אימון יתר זה סוג של חולשה והגוף שלך בכל מקרה מאותת לך לנוח. בנוסף לאימונים נכנס הפן המנטלי. התחילו הלימודים, חובות חדשות, האנרגיות אחרות עם עוד מטלות. הגיוני שאתה זקוק להוריד הילוך. וזה בסדר, באמת. תנוח כמו שצריך, תאכל בריא ותשתה מים וביום ראשון תחזור לפעילות, אולי אפילו אז רק בהדרגה. זה מצוין שאתה מקשיב לגוף שלך ונח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    05/09/2008

שמור על עצמך. שבת נפלאה ! ותודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות..
    יוסי
    04/09/2008

להתאמץ עד כאב,האם זה טוב לפיתוח גוף? האם המאמץ גורם לניפוח השרירים? האם זה טוב להגיע באימון למאמץ שיא? תודה מראש יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות..

הוספת תגובה

• להתאמץ זה טוב

ענת פלדמן
    04/09/2008

אבל לא יותר מידי. אם כואב לך אתה מפסיק רגע. לא בכל מחיר. זה טוב להרגיש שאתה עובד, מאמץ את השריר ומפתח אותו אבל עד גבול מסוים. קשה לי לאמוד את הגבול הזה - זה מאד אישי. סמוך על עצמך מתי לעשות את הסטופ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקות למיניהם
    יוסי
    04/09/2008

ענת שלום! את ממליצה לקחת אבקת חלבון וכל האבקות האלה שמוכרים? זה בריא?

לקביעת תור
    סגירה
    אבקות למיניהם

הוספת תגובה

• לא

ענת פלדמן
    04/09/2008

ולא לצלוב אותי בבקשה. אני אוהבת הכל מהאוכל שלנו ללא תוספים. הולך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטח שהולך

יוסי
    04/09/2008

גם אני חושב ככה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי :))

ענת פלדמן
    04/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז הנה חיים
    גיא...
    04/09/2008

ענת כבר ראתה את התוכניות שלי. הנה תסתכל גם אתה זאת קודם כל 2 התוכניות תזונה,כל שבוע אני מחליף ביניהם. כדי לגוון כזה. אז הנה הראשונה:ארוחת בוקר: מקושקשת עם 3 ביצים קוט"ג 2 לחם קפה עם 2 סוכר ארוחת 10: 3 לחמניות : 1 - חמאת בוטנים וריבה 2 - חמאת בוטנים וריבה 3 - חמאת בוטנים וריבה ארוחת צהריים: 200 גרם של עופות – חזה הודו או חזה עוף 2 כוסות אורז אפשר להחליף עם פסטה או פתיתים. כוס תירס ללא סוכר סלט ירקות ללא הגבלה (ללא שמן) אחרי שחייה: ביצת עין מ - 2 ביצים. חצי קופסת גבינה/קוטג' 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה 2 ירקות רסק עגבניות – 2 כפות ארוחה לפני שינה : טונה במים – קופסה סלט ירקות חצי כוס אורז. ה - 2 ארוחת בוקר: קופסת קוטג' 0.5% שומן 4 פרוסות לחם חיטה מלאה עגבנייה רסק עגבניות ארוחה 2 : 3 פרוסות לחם חיטה מלאה 50 גרם קוטג' חצי אחוז 1 כדור גבינה עמק ביס 5% (20 גרם) 1 פרי – תפוח,אגס ארוחה 3 : 2 כוסות אורז מלא + עדשים 200 גרם עופות דלי שומן סלט ירקות ללא שמן – עגבנייה מלפפון בצל... ארוחה 4 : 2 ביצים חלבון בלבד חצי קופסת קוטג' חצי אחוז 3 פרוסות לחם חיטה מלאה 2 ירקות ארוחה 5 לילה ממש לפני השינה: טונה במים 130 גרם שלושה רבעי כוס אורז מלא עם עדשים ירק רסק עגבניות וכל יום ראשון שלישי וחמישי אני שוחה. ולפני כל שחייה אני עושה אימון כזה בבית: האימון:שכיבות סמיכה רגיל: 3 סטים של 18. שכיבות סמיכה יהלום: 2 סטים של 7 הרמת משקולות של 6 ק"ג עם הרגליים: 3 סטים של 8. עליות מתח רגיל: 2 סטים של 10 2 סטים של 40 כפיפות בטן אוקיי זהו סה"ב הכול , ענת כבר ראתה את זה תגיד לי מה דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    אז הנה חיים

הוספת תגובה

• אה ואני שוחה 3 שעות

גיא...
    04/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא

חיים1
    04/09/2008

תראה ראיתי את הכל ושמתי לב לכמה דברים! בעיקרון התפריטים טובים אבל בתפריט הראשון הייתי מוריד את הביצים אחרי השחייה יותר מדי כולסטרול ביום אחד זה לא בריא אתה יכול להוריד גם בארוחה הזאת את הקוטג/גבינה ולהוסיף במקום 2 כפות טחינה ובערך 4 פרוסות פסטרמה דלת שומן היא עשירה מאוד בחלבון ואתה יכול לאכול את זה בלחם חיטה 2 פרוסות וזה יהיה מצויין! חוץ מזה הייתי מוסיף אולי עוד איזה פרי או שתיים בתפריט השני אני חושב וגם טחינה 2-3 כפות היא עשירה בשומנים טובים ובברזל. בקשר לאימון: הוא טוב הייתי מוסיף ומשנה מספר דברים. 1. הייתי עושה 15 חזרות בשכיבות שמיכה 3 סטים והייתי מוסיף עוד 2 סטים של שכיבות שמיכה בשיפוע שלילי הרגליים על הכיסא או המיטה וידיים רחבות 15 חזרות אם זה קשה אז תעשה כמה שאתה יכול וכל פעם תעלה חזרה או שתיים עד שתגיע ל15 כי אם תעשה יותר זה כבר יעבוד על סיבולת ויהיה לך יותר קשה לעלות במשקל. 2.במתח הייתי מוסיף עוד סט בסוף של מתח רחב מקסימום חזרות 3.הייתי מוסיף הנפת כתפיים לצדדים 3 סטים של 10-12 אם המשקולות של ה6 ק"ג ואם זה קשה תעשה פחות חזרות כמה שאתה מצליח ולאט לאט תעלה. 4.תוסיף עוד תרגיל לרגליים מכרעיים או הרמת עקבים 15 חזרות 3 סטים ולאט לאט ככל ששים לב שזה כבר קל לך אז פשוט תחזיק משקולות בידיים ככה זה יהיה יותר קשה ואל תתחיל יש ממשקל גבוהה תתחיל מ6 ממה שיש לך ולאט לאט תתקדם. 5.אתה יודע שאתה לא מאמן בכלל את יד קדמית כדי שתוסיף תרגיל אחד בעיניי כפיפות מרפקים אם משקולות 12 חזרות 3-4 סטים . 6. בקשר לבטן אתה עושה טעות שאתה עושה 40 כפיפות אם תעשה יותר זה לא יעזור עדיף לעשות פחות ולעבוד לאט ממש לאט וככה הבטן תעבוד יותר (מניסיון פעם הייתי עושה בסט 200 כפיפות ולא הייתי מתעייף) הייתי מוסיף עוד תרגיל לאלכסונים כפיפות בטן ופשוט הידיים נוגעות בברך הנגדית. וגם לא יותר מ20 חזרות. בוא אני ייתן לך הסבר קטן על מס' חזרות 1-6 עובד על כוח 6-12 עובד על בניית שריר וגדילה 15-20 ויותר עובד על סיבולת בלי עלייה במסת השריר כלל אם אתה רוצה לביא לי את האיימיל שלך ואני ישלח לך מאמר מצויין אם כמה תרגילים מצויינים לבטן שאפשר לעשות בבית ממש טוב! מצטער שכתבתי הרבה חח ! בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז רגע חיים.

גיא...
    04/09/2008

היום ששחיתי לקראת הסוף הרגשתי שאני מקיא , הקיצר הקאתי. בגלל שאכלתי הרבה. יש לך איזה משהו טוב להגיד לי לאכול לפני אימון שחייה? והאם מה שאני עושה יגדל אותי הוא יעשה אותי רזה כי אני רוצה להיות גדול כזה לא רזה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תראה

חיים1
    04/09/2008

אני לא כל כך מבין במה צריך לאכול לפני שחייה אבל אני חושב כמו לפני אימון פשוט לאכול שעה-שעה וחצי לפני אורז/פתיתים/ספגטי/קוסקוס וחצי שעה לפני איזה פרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז חיים תקשיב רגע

גיא...
    04/09/2008

בקשר לתוכניות תזונה: אלא תוכניות תזונה שנכתבו בידי מקצוענים, לקחתי את זה מישראלבודי שזה מעולה! הקיצור , אני לא מעוניין להרים משקולות בסוף לא עם הרגליים ולא עם הידיים. אני רוצה לעבוד רק משקל גוף, תסתכל על זה אולי : שכיבות סמיכה רגיל: 3 סטים של 16. שכיבות סמיכה בשיפוע שלילי: 2 סטים של 13. עליות מתח רגיל: 2 סטים של 10. עליות מתח רחב: מקסימום שאני יכול לעשות. כפיפות בטן: 2 סטים של 25. כפיפות בטן באלכסון: 2 סטים של 25

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצויין

חיים1
    04/09/2008

אם אתה לא מעוניין להתעסק במשקולות כרגע אז זה מצויין ואני מכיר את ישראלבודי ואני יודע שהתפריטים שלהם ממש טובים בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהניתי לקרוא את השרשור :)

ענת פלדמן
    04/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר האימון
    אריקו
    04/09/2008

שלום, בן 46, בריא, 1.75, 90 ק"ג. BMI=30. מתאמן 4-5 פעמים בשבוע באיזור הבית (לא חדר כושר) בעיקר בהליכה+ריצה. כשעה בכל אימון. אני רוצה להוסיף אימון כח. שכיבות שמיכה, מתח, כפיפות בטן. האם התוכנית הבאה טובה ? : 5 דקות הליכה מהירה 5 דקות ריצה קלה 6 שכיבות שמיכה, מנוחה דקה, 30 כפיפות בטן, מנוחה דקה, 5 מתח. 4 סטים כאלה. ולבסוף 20 דקות הליכה+ריצה קלה בדופק של 140. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    סדר האימון

הוספת תגובה

• תראה

חיים1
    04/09/2008

זה בסדר גמור מה שאתה עושה אבל אני הייתי ממליץ לך לעלות כל שבוע שבועיים בערך את הקושי למשל אתה כיום רץ בערך שליש מהדרך והשאר הליכה אז תרוץ טיפה יותר ככה כל פעם תשתפר עד שתוכל לרוץ הכל בלי הפסקה ומתי שאתה מרגיש שאתה לא מסוגל פשוט תעצור ותמשיך ללכת מהר, בקשר לאימוני כוח תנסה לעלות בשכיבות שמיכה בערך כ1-3 חזרות כל שני אימונים בערך ותנסה גם במתח ולגבי הבטן אני לא ממליץ על יותר חזרות כי זה לא בהכרח יעזור לך תנסה פשוט לעשות כפיפות אם כמה שיותר שיפוע ותעשה אותם לאט ככה אתה תתחזק יותר (כשעובדים על בטן אמורים להרגיש מן שריפה בבטן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריקו

ענת פלדמן
    04/09/2008

יופי של המלצה נתן לך חיים. אבקש להוסיף מספר דברים:
    1. אני מבינה שמטרה שלך היא להוריד במשקל וב BMI? הייתי מעלה בהדרגה את עצימות האימון האנאירובי והאירובי כמו שהציע חיים. אפשר להוריד את המנוחה בין הסטים ל20 שניות בלבד. לאימון האירובי אפשר לשלב אינטרוולים של הליכה וריצה קלה במשך 40 דק', [הדופק שלך בסדר] אחכ לבצע את אימון הכח ולבסוף מתיחות. זה חשוב, האם אתה עושה מתיחות?
    2. מה לגבי תזונה? האם אתה מקפיד על כך? תרצה שנדבר גם על זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה