פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענת
    חיים1
    01/09/2008

הי ענת יש לי שאלות! 1. ראיתי שגיא דיבר על שמרים מה את חושבת זה יתאים לי? יש בזה הרבה שומן לא? 2. אני מרגיש אני לא כל כך מתקדם מבחינת משקלים אני מתקדם יופי אבל אני לא כל כך מרגיש שאני עולה במשקל, בחודש שעבר הרגשתי שאני גדל ונהיה יותר גדול מה את אומרת כדאי לי ללכת להישקל ולבדוק את מצבי? למרות שבעיקרון אני רוצה להישקל פעם בחודש. 3. מיץ מנגו מה את אומרת זה טוב כי מים די קשה לי לשתות כל הזמן כי לפני שהתחלתי להתאמן הייתי שותה שתייה מוגזת בכמויות לפחות 2 בקבוקים ביום ולמזלי הצלחתי להפסיק ועכשיו התחלתי לשתות מנגו זה גם טעים לי וגם בריא אני חושב, ברור שאני שותה גם מים אבל בארוחות צהריים וערב בדרך כלל זה מיץ מנגו כי לפעמים נמאס לי מהמים מה את אומרת זה טוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ענת

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    01/09/2008

אם אתה אוכל מוסדר ומאוזן אתה לא צריך שמרים, זו התעסקות. אני לא יודעת אם גיא התחיל עם זה - שווה להתייעץ איתו.
    להישקל אפשר פעם בשבוע. ככה בשביל לקבל איניקציה וכוון. זה נשמע שאתה עושה הכל כמו שצריך ולא צריכה להיות בעיה. להישקל זה בסדר, לך על זה.
    טוב שהורדת במוגזים - זה לא בריא לעצמות. רק רק רק מים. מיץ מנגו אם הוא טבעי זה יופי. בדרכ המיצים האלה מלאים סוכר. אפשר במידה ולא להגזים, כרגיל... אתה יכול לדלל אותו במים ואז כל כוס מכילה מן הסתם פחות סוכר. פה ושם אתה בהחלט יכול לשתות את זה.
    איך היה היום הראשון בבית הספר? שתהיה שנה מוצלחת :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה מוצלחת לכולם!

חיים1
    01/09/2008

את האמת ענת היה כייף להרגיש את ההרגשה ששוב כל הח'ברה ביחד אין אני חולה על זה! שנה הבאה בעזרת ה' אני יילך למגמת חינוך גופני 5 יחידות ובעוד כמה ימים אני אדבר אם המורה לספורט שלי ואשאל אותו על מה מדובר חוץ מבחני כושר שונים אני חושב שמדובר על האסטרונמיה של הגוף משהו כזה כל השרירים וזה ואני יתחיל לחפש חומר באינטרנט וכל פעם אני יקרא קצת כדי שיהיה לי רקע כללי למגמה! שנה טובה ופורייה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה לשמוע

ענת פלדמן
    01/09/2008

אנטומיה, פיזיולוגיה. יהיה לך מעניין לאללה. אשמח לעזור. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענתוש

חיים1
    01/09/2008

רציתי להגיד לך שהיום סיימתי את אימוני הכוח ליד קדמית ואחורית והם עברו בהצלחה ביד אחורית אני מרים 23 ק"ג בלחיצה צרפתית ולפני הייתי מרים 16 ק"ג ככה שכמו שאת רואה יש התקדמות גדולה ועכשיו אני חוזר לתוכנית הרגילה שבניתי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש !

ענת פלדמן
    01/09/2008

נהדר, שמחה לשמוע, תודה על העדכון :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש!

חיים1
    02/09/2008

ענת אני מתחיל להתייאש באמת! אולי עליתי במשקלי עבודה ובמשקל אבל החיטובים מתחילים להיעלם וזה מעצבן מילא אם היה חורף לא היו רואים אבל היום הלכתי עם גופייה ומישהו בא ואומר לי מזה חיים גדלת זה נראה כאילו השמנת זה מאוד מבאס למרות שאני יודע שהוא לא מבין כלום בנושא והוא סתם אחד שעושה שכיבות שמיכה כל יום וגם הוא לא עושה נכון, מה לעשות כי באמת זה מתחיל להציק כי אני מתחיל לאבד את כל החיטובים שהיו לי מה שאני רוצה זה להגיע ל80 ק"ג ואז לעשות חיטוב עד 75-77 ואם אחוז שומן של 10-9 מה את אומרת ייקח לי עוד הרבה זמן להגיע למשקל 80 זה נשמע קשה אבל מצד אחד תוך חודשיים עליתי 5 ק"ג ככה שתוך 4 חודשים אם אני עובד באותה מתכונת זה יכול להצליח אבל זה מייאש כי עכשיו קיץ ואני סתם נראה אחד שהשמין טיפה ואני יודע שזה שריר למרות שהידיים מחוטבות אבל הבטן והחזה לא ממש אולי יש מסה אבל לא רואים חיטובים גדולים וזה מייאש !! אוףףףףף! שיבוא כבר החורף אני מחכה לחולצות ארוכות !! בנתיים החלטתי אני לא יוצא החוצה אם גופיות עד שאני מסיים חיטוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    02/09/2008

מה קורה לכם היום? היאוש מדבק או משהו? אתה באמת נותן למישהו שלא ממש מבין להשפיע עליך ככה?
    1. מתי מדדת לאחרונה אחוזי שומן ? [אני שולחת לך במייל את המחשבון המתאים]
    2. למה לשקול 80?
    3. תתמקד בדברים המדהימים שהשגת עד עכשיו. ולמה לסבול ולא ללכת עם גופיה?! כל כך חם. אתה לא מסיים חיטוב אף פעם. העבודה על הגוף היא תהליך. אתה מגיע למטרה מסוימת אתה משמר אותה. כי אם לא תשמר אותה המצב יחזור לקדמותו. אתה עכשיו בתהליך של חיטוב, אתה עושה עבודה מדהימה עם המון מודעות והישגים. אתה אמור להסתובב כמו טווס עם המון גאווה וביטחון. ומי שזורק לך הערה מנמיכה [שנובעת מחוסר ביטחון אצלו ] לא אמורה להשפיע עליך. להיפך. אם הוא לא מבין אתה יכול להסביר לו שאכן העלית במשקל אבל זה שריר ושתשמח להסביר לו מה הוא עושה לא נכון ואיך הוא יכול להיראות כמוך [או שתשלח אותו לפורום... :) ]
    חיוך בבקשה, עכשיו
    :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהו!

חיים1
    02/09/2008

ענת החלטתי אני עכשיו מתאמן ואוכל כמו שצריך ולא מעניין אותי כלום! נראה לאיזה תוצאות אני יגיע ובכמה זמן ומשם אני יראה לאן אני ממשיך! תודה על העזרה! ויש לי שאלה את מכירה אולי מתכון שקל להכין אותו והוא עשיר בחלבונים והוא לא מסובך הוא מורכב מהמון דברים מן תוסף כזה שאם בסוף היום אני שם לב שלא אכלתי מספיק חלבון אז אני מכין אותו ואוכל ? כי בדרך כלל זה די מעצבן לבדוק ולגלות שבסוף היום חסר לך בערך 40 גרם חלבון ובגלל זה אתה יושב בשעה 9 או 10 בלילה ואוכל איזושהי ארוחה כי אני חושב שזה מכביד על הבטן לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם שאלה

גיא...
    02/09/2008

כמה אתה שוקל? וכמה אתה עובד על התוכנית שלך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא

חיים1
    03/09/2008

אחי כרגע אני שוקל 70 גובה 1.81 ומתאמן רציני אם תזונה חודשיים לפני כן הייתי מתאמן סתם שכיבות שמיכה וטיפה בטן וזהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    03/09/2008

זה לא נשמע לי כזה קריטי אם בערב אתה מגלה שפספסת חלבון במהלך היום. עדיף ללכת לישון [אלא אם כן אתה רעב !] מאשר, כמו שאמרת, למלא את הבטן. תשלים ביום המחרת. תזרום עם זה. תשחרר קצת את החבל כי אני קצת חוששת שאתה כל כך כל כך מקפיד ובאיזשהו שלב זה ימאס לך ותקצין לכיון השני. אז לא נורא אם לא אכלת, תשלים ביום שלמחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיים

משה
    03/09/2008

בשביל זה יש תוספי חלבון ,על מנת שלא נגיע לחסך חלבוני ולתהליך קטבולי עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה

ענת פלדמן
    03/09/2008

אני לא בעד תוספי חלבון, אפשר לקבל הכל מהאוכל שלנו. אבל כל אחד ושיקוליו הוא... תודה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה ולענת

חיים1
    03/09/2008

תודה לשניכם אני מעדיף שלא לקחת תוספי מזון אני מעדיף לאכול בריא וזהו ואני יראה כבר איך אני ימשיך אני פשוט יאכל יותר חלבון. ועכשיו אי צריך עזרה יש לי מבחן עוד מעט בבית הספר של מתח וברצוני לשפר כמה שיותר ולהגיע לפחות ל10 עליות מתח כיום אני עושה 5 ואני גם מאמן גב בתוכנית אימונים אם לא ידעת משה, וגם כשאני עושה הרגליים על הרצפה ולא באוויר והידיים מתוחות אבל לא עד כדי כך יש טיפה שיפוע קטן אשמח לעזרה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    03/09/2008

בוא נשאל את גיא איך הוא שיפר את התוצאה שלו?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה התשובה.

גיא...
    03/09/2008

תתחיל מהמקסימום שלך . תעשה הכי הרבה שאתה יכול. תתאמן על התוצאה הזאת בסביבות ה - 4 או 5 ימים. ותעלה ב - 1 או ב 2 עליות נוספות , אל תשכח לעשות כל יום עליות מתח. כדי שתוכל באמת לשפר את העליות שלך . בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב ענת
    גיא...
    01/09/2008

אני חושב שהגעתי לאיזשהו החלטה . הנה הסדר יום שלי אחרי כמה התלבטויות. סדר יום: קם ב - 7:30 ארוחת בוקר:קוטג' או גבינה 0.5% 3 פרוסות לחם חיטה מלאה. ירק כלשהו. כף שמן זית. ארוחת 10: 3 פרוסות לחם חיטה מלאה כף גבינה/קוטג' (60 גרם) גדושה. כפית חמאת בוטנים. חוזר הביתה אוכל ארוחת צהריים:ארוחת צהריים: 200 גרם של עופות – חזה הודו, חזה עוף, שווארמה, פסטרמה – דלי שומן. 2 כוסות אורז כוס תירס ללא סוכר סלט ירקות ללא הגבלה (ללא שמן) אחרי איזה שעה הולך לשחות אצל המאמן שלי. שאני חוזר עושה את האימון ביתי:שכיבות סמיכה רגיל[רוחב כתפיים]2 סטים של 24 שכיבות סמיכה צמוד[יהלום]: סט 1 של 7 עליות מתח רגיל :2 סטים של 15 חזרות . כפיפות בטן : 2 סטים של 35. כל שבוע אני עולה ב - 5 שכיבות סמיכה , 3 עליות מתח , ו - 8 כפיפות בטן. נראה לך טוב ? אני יגדל?

לקביעת תור
    סגירה
    טוב ענת

הוספת תגובה

• הי גיא !

ענת פלדמן
    01/09/2008

איך עבר היום הראשון??
    לגבי האוכל: אתה יכול לסלט הירקות של הצהרים [זה שללא שמן] להוסיף כפית שמן זית, זה עוזר לגוף לספוג טוב יותר את הויטמינים.
    אני מניחה שאחרי האימון אתה ממשיך גם לארוחת 4 וארוחת ערב כמו שפירטני בזמנו.
    תן לחודשים הבאים לחלוף להם ואתה תגדל.
    בהצלחה בשנה"ל !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ענת.

גיא...
    01/09/2008

תודה על כל מה שאתה עושה אני עוד מעט מתחיל לשחות רציני ככה שזה טוב . עוד משהו מתי כדאי לי ללכת לחדר כושר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת?

גיא...
    01/09/2008

לא כל כך קשור אבל אולי את יודעת ? איך אפשר להפטר משקיות מתחת לעיניים ? כי יש לי את זה כבר הרבה זמן ואני לא יודע איך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    01/09/2008

לגבי חדר כושר. מה זאת אומרת "מתי כדאי": באופן כללי או בסדר היום שלך? בעיקרון אתה יכול ללכת לחד"כ יש שם אחלה מכשירים וכאלה ואתה יכול מאד להנות.
    לגבי השקיות. אתה ישן מספיק בלילה? צריך לפחות 7 שעות רצופות, עדיף 8.
    שאל את אמא שלך אם זה תורשתי, לפעמים זו נטיה גנטית.
    יש כל מיני דברים טבעיים כאלה שמפחיתים נפיחות [כמו שקיות תה חמים ששמים על העיניים, במיוחד כשיש דלקת, זה מרגיע ומפחית נפיחות. זה לא המקרה כנראה אבל לפעמים זה מקל].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיבוש בצבא
    יהודה
    01/09/2008

שלום ברצוני להגיע בכושר שיא לגיבוש ליחידת עילית.. השאלה שלי האם זה מספיק לעבוד על כושר אירובי טוב בכדי שיכולת ההתאוששות שלי בין פעולה לפעולה תיהיה מהירה יותר? (תרגילי כוח אני כבר עובד) האם אני צריך להוסיף גם ספרינטים?

לקביעת תור
    סגירה
    לגיבוש בצבא

הוספת תגובה

• יהודה

ענת פלדמן
    01/09/2008

בוקר טוב. יש לנו פורום של כושר קרבי, הם מעורים הרבה יותר ממני לגבי מה קורה שם בדיוק בגיבושים ויוכלו לעזור יותר ממני. ככלל ספרינטים [שנחשבים שילוב של אירובי ואנאירובי] ופעילות אירובית יכולים להעלות את רמת הכושר שלך. הספרינטים [כמו גם אימון אינטרוולים. ממליצה ! ] עובד על שינויי דפקים ומשפר כושר. הכה את המומחים בפורום השכן?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת פלדמן, את מדהימה!!!
    אבי
    31/08/2008

את עונה תשובות מעולות, משקיעה, המאמרים שלך באתר מעולים, אני אינטיליגנטית, ותסלחי לי, אבל את גם סקסית בטירוף. תקשיבי, אני גבר נאה בן 35 ואני מת להכיר אותך. אולי תתני לי דרך לתקשר איתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ענת פלדמן, את מדהימה!!!

הוספת תגובה

• לאבי!

חיים1
    31/08/2008

שמע כמו שאני יודע ענת באמת אישה מדהימה בכל קנה מידה אבל היא נשואה ויש לה ילדים ככה שזה לא לעניין! בלי כעס או משהו סתם ליידע אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיים

ענת פלדמן
    31/08/2008

תודה, חמוד אמיתי ששומר לי על האינטרסים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    31/08/2008

תודות על המחמאות :) בעלי מסכים איתך ו... גם שלושת ילדי. אמשיך בשמחה לענות על שאלות... שוב תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

גיא...
    01/09/2008

אין לך חיים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת!
    עומר
    31/08/2008

יש לי שאלה שחיפשתי עליה תשובה בפורום ולא מצאתי: איזה תרגילים לשרירי החזה אני יכול לעשות בבית? יש לי "רק" מולטי טריינר ומשקוליות ואין לי ספסל. אני כבר עושה דחיקה במולטי ושכיבות סמיכה, פשוט רציתי לגוון קצת... חוץ מזה, יש באמת שני סוגים של שרירי חזה? התחלתי שוב עם האימון האירובי (בינתיים פעמיים בשבוע, מקווה שיותר אח"כ). איך אני יכול לגרום לכך שאני לא ארד במשקל מהאימון הזה, אלא רק אוריד אחוזי שומן? תודה מראש ושנת לימודים מהנה, למי שמתחיל מחר D: ....

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת!

הוספת תגובה

• עומר הי

ענת פלדמן
    31/08/2008

גם בפוש אפ אפשר לגוון. פתיחה של הידים לצדדים, סגירה שלהם לגמרי [כלומר נוגעות זו בזו על הרצפה], להישען קדימה יותר עם הסנטר כשאתה מכופף את המרפקים, לנסות להרים את היד והגוף כולו הצידה ואולי אפילו לכפוף ביד אחת.
    אני מודה שיש לי בסטודיו מכשיר קטן ומושלם לפוש אפ - הולך חזק מאד בארה"ב. זה נראה כמו ידיות קטנות ששמים על הרצפה ואוחזים בהן במנח של פוש אפ. ובזמן שמכופפים את המרפקים גם מסובבים את כף היד לצדדים. זה מאפשר עבודה על זויות נוספות וממש מדהים.
    אפשר לעשות גם פוש אפ על מדרגה [רגילה, בבית] שוב, זה נותן זוית נוספת לאימון.
    לפעמים התרגילים הפשוטים הם הטובים ביותר וגוונים קלים באותה תנוחה יתנו תוצאות מצויינות.
    שני סוגים של שרירי חזה - זה ממש חדש לי. אני אבדוק את הנושא
    נפלא שחזרת לאימון האירובי, 3 פעמים יהיה מצוין. אתה לא תרזה פשוט אם תאכל חזרה את האנרגיה שהוצאת. [קלוריה היא יחידת אנרגיה. שרפת אנרגיה בריצה, תחזיר אותה עם האוכל]
    המשך לעדכן :)
    שנה נפלאה לכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עומר
    02/09/2008

ענת, כשאת אומרת פוש אפ על מדרגה, זאת אומרת עם הרגליים על המדרגה, לא? אני עושה פוש אפ עם ידיים די צמודות, נראה לי שזה קשה מאוד עם ידיים ממש צמודות :) איך קוראים למכשיר הזה? אפשר לקנות אותו במגה ספורט או חנויות כאלה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    02/09/2008

דווקא התכוונתי עם ידיים על המדרגה , אבל עם הרגליים זה רעיון נפלא!
    נכון, זה קשה יותר בידיים צמודות כי רוב העומס נופל על התלת ראשי שהוא יחסית חלש יותר אצל כולנו. זה שזה קשה זה סימן שיש עבודה ויש מקום לשיפור. אז תתחיל במספר חזרות נמוך מאד ובהדרגה תעלה.
    "פוש אפ". אין לי מושג איפה ואם יש אותו בארץ. אם יש מישהו מהחברים או המשפחה נוסע לארה"ב זה קיים ב Wal Mart או ב Sports Authority... סורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להיות כמו מייקל לואיס
    יוסי
    31/08/2008

שלום לך ענת אני בן 22 גובה 1.80 שוקל 75 ק"ג אני מאוד רוצה גוף כמו מייקל לואיס, איך אפשר לעשות זאת? תראי את סדר היום שלי ותגידי עם אפשר להיות כמו מייקל.... ככה: התפריט שלי בבוקר : 3-4 ביצים (רק את הלבן) סלט ירקות ,2-3 פרוסות לחם ,וגבינה לפעמיים. . צוהריים : פחממות:אורז או תפוח אדמה או פסטה בשר : עוף או שניצל (חזה עוף) בערב( אחרי האימון) סלט ירקות, 2-3 ביצים רק את הלבן, טונה, וגבינה ,ו2-3 פרוסות לחם ופרי האימונים שלי ככה : ראשון גב יד קדמית ויד אחורית ובטן שני חזה כתפיים ובטן שלישי מנוחה רביעי -כמו ראשון חמישי מנוחה שישי ריצה 30-40 דקות +סטים של בטן שבת ריצה 30-45 דקות תודה רבה מראש...

הוספת תגובה

• אפשר להגיד את דעתי

גיא...
    31/08/2008

זה נשמע קצת פאתטי. מה זה להראות כמו מייקל לואיס . [משהו שלמדתי מענת] "אל תשאף להיות מישהו אחר" תשאף להכי גבוה שלך , בלי לחקות אותו . וגם זה טיפה גנטי גם אם תואכל את אותם הדברים שהוא אוכל אתה לא תהיה כמוהו כי אתם שונים, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים!

חיים1
    31/08/2008

שמע אני מסכים אם גיא בכל מילה גנטיקה זה לא תלוי בנו כל אחד והגוף שלו יש אנשים שיהיו על אחוז שומן נמוך ומתאמנים כמו שצריך תקופה ארוכה ולא יראו להם קוביות ויש אנשים שאחרי חודש-חודשיים כבר מתחילים לראות קוביות זה הכל גנטי! בהצלחה בהמשך הדרך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חיים וגיא

ענת פלדמן
    31/08/2008

אני ממש גאה בכם :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוסי - מייקל

ענת פלדמן
    31/08/2008

זה נפלא לרצות להיות כמו מישהו אחר -כל עוד אתה שומר על האני שלך [הפנימי]. מסכימה עם גיא [תודה גיא] ו לגבי להיות הכי טוב שאתה יכול, הכי "אתה", ואני גם מסכימה ומברכת אותך על הרצון שלך לשאוף למי שלדעתך הוא בטופ. יחד עם זאת שווה לעשות תאום ציפיות [תודה חיים] כי לא תמיד הגנים שלנו מאפשרים לנו גם אם ממש ממש נשתדל.
    ולשאלתך:
    לגבי התזונה ארשום לך את ההערות והשינויים שלדעתי כדאי לאמץ למען הבריאות שלך [וכן, גם בשביל לתרום להורדת אחוזי השומן והמטרה להיות כמו מייקל]
    בוקר: עדיף לחם מדגנים, גבינה - עד 5 אחוזים
    צהרים: עדיף אורז מלא, חזה עוף לא מטוגן
    הוסף פרי אחהצ
    בערב: לדעתי אכלת מספיק ביצים, לחם מדגנים.
    לגבי האימונים:
    זה נשמע בסדר גמור, הייתי מוסיפה אולי עוד אימון אירובי [יש לך רק שניים אחד בשישי ואחד בשבת?]
    האם יוצא שאתה עובד על חזה וכתפיים רק יום אחד?
    ה BMI שלך הוא 23.1 שזה משקל תקין, אבל יש אולי מקום לרזות - וכראה להוריד באחוזי השומן.
    הייתי שמחה לדעת כמה אחוזי שומן יש לך [תוכל למצוא את המחשבון באינטרנט? אסור לך להפנות אותך דרך הפורום]. אם אתה לא מוצא תגיד לי
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

יוסי
    01/09/2008

בקשר לאירובי אני עושה פעמיים בשבוע שישי ושבת, זה לא מספיק? והחדר כושר, שאלת אותי אם אני עושה פעם בשבוע חזה וכתפיים אז התשובה שלי שאני מחלק את זה ככה: שבוע אחד אני עושה ראשון ורביעי : יד קדמית ויד אחורית ויום שני אני עושה כתפיים וחזה. זה אומר שבשבוע אחד יוצא לי כתפיים וחזה פעם בשבוע ויד קדמית ואחורית פעמיים בששבוע ושבוע לאחר מכן אני עושה ראשון ורביעי כתפיים וחזה ויום שני יד קדמית ואחורית הבנת? האם זה טוב ככה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, תודה

ענת פלדמן
    01/09/2008

לדעתי עדיף אירובי 3 פעמים בשבוע ובמרווחים [זה לא חובה] אבל כן כדאי לשלב עוד יום בשבוע, אם אתה יכול. לגבי האנאירובי: זה לא ממש אפקטיבי אם על קב' שרירים מסוימת אתה לא עובד במשך שבוע שלם. שווה להגיע לשגרת אימונים שבמהלכה אתה עושה יום כן יום לא על כל קבוצות או על רוב השרירים. יש מצב לזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

יוסי
    01/09/2008

לא הבנתי.. מה הכוונה שלך שאת אומרת ,זה לא ממש אפקטיבי אם על קב' שרירים מסוימת אתה לא עובד במשך שבוע שלם. שווה להגיע לשגרת אימונים שבמהלכה אתה עושה יום כן יום לא על כל קבוצות או על רוב השרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורי

ענת פלדמן
    01/09/2008

זה אומר ששלושה ימים בשבוע [למשל שני רביעי ושישי] אתה עושה אימון אנאירובי, אימוני כוח, על פלג גוף עליון, בטן ורגליים. ביום שני, ביום רביעי וביום שישי [יום כן יום לא] בעצם על כל השרירים.
    ואז נניח בראשון שלישי וחמישי אתה עושה אימונים אירוביים [למשל הריצה].
    זה נראה לי הכי מאוזן.
    זה מסתדר לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה משנה?

יוסי
    02/09/2008

למה זה כל כך משנה ואי אפשר לעשות נגיד סוף שבוע אירובי ותחילת שבוע חדר כושר? מה זה כל כך משנה? ועוד שאלה למה שתיה מוגזת זה לא בריא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ברשותך...

יוסי
    02/09/2008

לפי התוכנית שלך שאת אומרת שני רביעי ושישי חדר כושר וראשון שלישי וחמישי אירובי זה אומר שרק יום שבת מנוחה האם מספיק לדעתך רק יום אחד בשבוע מנוחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    02/09/2008

זה מספיק, במיוחד שהאימונים מחולקים ומאוזנים ואתה לא בתחילת הדרך.
    זה די חשוב החלוקה והמנוחה כי למעשה בימים שאתה לא עוסק בפעילות האנאירובית אתה מאפשר לשרירים לנוח, לבנות את עצמם מחדש, להמיס בדם את חומצת החלב שאולי הצטברה ולהיות מוכנים להמשיך להיבנות.
    רצוי שלא לשתות משקאות מוגזים כיון שיש בהם חומצה פוספורית [וודאי בקולה] שפוגעת בסידן שבעצמות מה שעלול לימים לגרום לאוסטיופרוזיס. פעם ב זה בסדר, לא בהגזמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד

ענת פלדמן
    02/09/2008

כמובן שאם לא מתאפשר לך באמצע השבוע לעשות אימון אירובי כלל זה בסדר גמור לעשות בשישי ובשבת. אל תפסיק. אם אתה יכול לארגן את הפעילות מעט אחרת זה עדיף.
    כמאמנת כושר אני עושה את כל הפעילות [כל הפעילות ] עם המתאמן. ובימים עמוסים בקליפורניה [אינשאללה שיגיעו במהירה גם כאן ] הייתי עושה גם שישה אימונים ביום - רובם ככולם שילוב של אירובי ואנאירובי. עם תזונה נבונה ועם מינימום מנוחה [כן, עבדתי גם בשבת, שם זה ראשון] זה היה ממש בסדר.
    אז אתה יכול רק יום אחד לנוח, ואפשר לעשות יומיים רצוף אימון אירובי, עדיף לעשות את זה מאוזן מעט יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמיר
    31/08/2008

איך אני צריך לנפח את השריר כאילו אני מתאמן כבר איזה חצי שנה והתנפח קצת ולא באופן משמעותי. {אני עבדתי אם 8 קילו ועכשיו 12 קילו} אני בן 13

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי אמיר

ענת פלדמן
    31/08/2008

מה אתה עושה בדיוק באימון? האם אתה אוכל נכון בשביל האימון שלך? אני מפנה את כל השאלות האלו להציץ באימון של חיים - כמה שאלות למטה שנתן יופי של דוגמא לאימון מגוון ויכול לעזור. חצי שנה זה זמן יפה להתחיל לגוון, אכן להעלות משקלים ולהוסיף עוד תרגילים. אבל רגע, אתה בן 13. לאט לך עם המשקולות. מה עם שחיה? כדור-רגל? אופניים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם שאלה

גיא...
    31/08/2008

יש מצב אני מכיר אותך , אתה גר במרום גולן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אהרון או ענת.
    גיא...
    31/08/2008

ענת מכירה את התפריט שלי אבל אני יראה אותו לך גם תסתכל : ארוחת בוקר: חביתה מ-2 ביצים+2 לחם+קפה ארוחת 10: 3 לחמניות עם : אחת עם פסטרמה וחומוס ,אחת עם פסטרמה וטחינה ,אחת עם טונה ומיונז. ארוחת צהריים: פסטה עם רוטב צ'ילי,חזה עוף,טחינה בצד ארוחת אחרי שחייה: פירות[בננה,תפוח.]ועוד. אבל האם רק פירות? ארוחה אחרי אימון בבית:,תפוח אדמה מבושל+קוט'ג+ירקות. ארוחת ערב:חזה עוף,חומוס,ירקות,קופסת טונה,פיתה אחת. אני שוקל 56 ואני גובה 1:70 . ואנ י מנסה לעלות במשקל הרבה זמן אז אמשח אם תביא לי דברים שיותר יעלו אותי במשקל אבל גם דברים בריאים , וגם תגיד לי איפה לשים את השמרים , תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    אז אהרון או ענת.

הוספת תגובה

• שינוי בתוכנית!

גיא...
    31/08/2008

ענת ואהרון ! התסכלתי באיזה אתר וראיתי שמה תפריט שמאוד אהבתי. תסתכלו : ארוחת בוקר:קוטג' או גבינה 0.5% 3 פרוסות לחם חיטה מלאה. ירק כלשהו. כף שמן זית. ארוחת 10: 3 פרוסות לחם חיטה מלאה כף גבינה/קוטג' (60 גרם) גדושה. כפית חמאת בוטנים. ארוחת צהריים: 200 גרם של עופות – חזה הודו, חזה עוף, שווארמה, פסטרמה – דלי שומן. 2 כוסות אורז כוס תירס ללא סוכר סלט ירקות ללא הגבלה (ללא שמן) אחרי שחייה: 2 חלבוני ביצה – חביתה או קשה חצי קופסת גבינה/קוטג' 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה 2 ירקות רסק עגבניות – 2 כפות ארוחה לפני שינה : טונה במים – קופסה סלט ירקות חצי כוס אורז. מה אתם אומרים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    31/08/2008

יאמי. תמיד כדאי לגוון. שיהיו לך מספר אופציות. מבחינת הרכבי המזון זה נראה טוב. בתאבון ובהצלחה עם תחילת שנה"ל !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא

אהרון
    31/08/2008

ענת ואהרון ! התסכלתי באיזה אתר וראיתי שמה תפריט שמאוד אהבתי. תסתכלו : ארוחת בוקר:קוטג' או גבינה 0.5% ===3% 3 פרוסות לחם חיטה מלאה. ירק כלשהו. ====אם רק אחד, מומלץ פילפל אדום שלם כף שמן זית. ====כפית ארוחת 10: 3 פרוסות לחם חיטה מלאה (במקום) --->===כף גדושת פתיתי שמרים + 2 כפות שיבולת שועל יחד עם הגבינה כף גבינה/קוטג' (60 גרם) גדושה. ====100 גר 3% כפית חמאת בוטנים. ====אפשר לוותר ארוחת צהריים: 200 גרם של עופות – חזה הודו, חזה עוף, שווארמה, פסטרמה – דלי שומן. ====במקום חזה עוף --->פרגית ללא שומן (אם לזה אתה קורא שווארמה, זה בסדר) בגלל שלחזה עוף אין ערך תזונתי רב. לפחות 2 פעמים בשבוע דג טרי איכותי: 2 כוסות אורז ====מספיק אחת אבל אורז מלא. לסרוגין פסטה מלאה כוס תירס ללא סוכר ====לא חייב . בכל מקרה עדיף קלח תירס טרי חלבי מבושל רק כמה דקות סלט ירקות ללא הגבלה (ללא שמן) ====+ כפית שמן. חובה לכלול חסה, פילפל אדום, אגבניה, גזר מגורד, בצל , שן שום אחרי שחייה: 2 חלבוני ביצה – חביתה או קשה חצי קופסת גבינה/קוטג' 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה 2 ירקות רסק עגבניות – 2 כפות ארוחה לפני שינה : טונה במים – קופסה סלט ירקות=== + כפית שמן חצי כוס אורז\====כף נבט חיטה בתוך יוגורט טבעי מה אתם אומרים ? === הוסף 3 פירות העונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גיא...
    31/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה?
    שני
    31/08/2008

שלום אני בת 25 שוקלת 59 גובהי הוא 1.62 עליי להוריד חמש קילו נירשמתי לקאנטרי שבו יש בריכה ומכון כושר איזה אימון הייתם ממליצים לי על מנת להוריד במשקל וכמובן לחטב? והאם שחייה היא יותר טובה מאימון אירובי במכון כושר? כמובן שביחד עם זה משולבת תזונה נכונה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה?

הוספת תגובה

• שחיה !

ענת פלדמן
    31/08/2008

שחיה זה ספורט אירובי מדהים שגם מחזק ומעצב את הגוף. שאלה היא אם את שוחה טוב, כמה את שוחה, ובאיזה סגנון.
    הרעיון הוא שתהני מאימון ותפיקי ממנו את מירב התועלת הפיזית [והמנטלית].
    אשמח לעבוד איתך על אימון השחיה, לכוון כיצד כדאי לבנות אימון שכזה.
    אם את אוהבת חדר כושר [האליפטיקל מגניב] ומשקולות פה ושם ובטן - אפשר וכדאי לשלב.
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה?

שני
    31/08/2008

קודם כל תודה על תשובתך המהירה לגבי שחייה אני שוחה בסדר אני מאמינה שעם הזמן אני אשתפר מה שאני בעצם רוצה לעשות זה שעה אירובי במכון כושר שכולל 15 דק קרוסטריינר 15 דק אופניים חצי שעה הליכון ואחרי זה להמשיך לבריכה ובתור התחלה חצי שעה שחייה וכך עם הזמן להשתפר..... מה ממולץ לאכול לפני ואחרי אימון כזה? ומה נראה לגבי האימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    31/08/2008

האימון נראה מעולה. כולי קנאה. לגבי האוכל. לפני האימון כדאי פחממות, כשעה וחצי עד שעתיים לפני. אם זה אימון בוקר [ואז את לא קמה ב - 7 ואוכלת פסטה] אפשר גם חצי שעה לפני בננה, יוגורט, פרוסת לחם. תןך שעה מסיום האימון - שילוב של פחממות וחלבונים. האם מטרתך היא לרזות? כי אז רצוי לחשוב גם על הכמויות והקלוריות.
    זה נראה אימון ארוך מאוד, הצטיידי בבקבוק מים בקרבת מקום, אולי אפילו לשתות משקה ספורטאים תוך כדי. בכל מקרה להקפיד לשתות.
    מתיחות
    המשיכי לשאול אם את זקוקה לי... בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואווווווווווווו איזה מותק את!

שני
    31/08/2008

איזה רצון לעזור אני הרבה בפורומים ועוד לא נתקלתי בדבר כזה אז קודם כל תודה תודה תודה. דבר שני כן המטרה היא לרזות האימון הוא בשעות הצהריים לפני זה אני רוצה לאכול חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות עם פרי ולאחר מכן ארוחת צהריים של פחמימות וחלבונים מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)))))))))

ענת פלדמן
    31/08/2008

בבקשה בבקשה בבקשה. מה שאת אוכלת לפני ואחרי האימון נשמע מעולה. נו, אז תיעזרי בי כבר עד הסוף.
    מה הגובה שלך? משקל נוכחי? משקל יעד? בת כמה את? אחוזי שומן? כמה פעמים בשבוע את עושה את האימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה:

שני
    31/08/2008

הגובה שלי 1.62 משקלי 59 שקלתי בעבר 54 ואני רוצה לחזור למשקל הזה כמובן שהייתי רוצה 50 אבל זה יהיה כבר מוגזם ולא יפה אני פשוט רוצה להיות חטובה יותר מהכל. אחוז שומן אין לי מושג בעיקרון שנים שאני מתאמנת אבל בארבעה חודשים האחרונים הפסקתי כי פשוט לא אהבתי ללכת למכון כושר אז עכשיו שיניתי ואני מחכה כבר לרגע להתחיל להתאמן כי אי אפשר בלי זה! מה נראה לך מתי אחזור למשקלי הקודם? כמובן שכל זה עם תזונה נכונה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין אני בת 25.5

שני
    31/08/2008

.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    31/08/2008

אז על איזו תזונה נכונה אנחנו מדברות?
    יש כמה עקרונות שכדאי לשמור עליהם על מנת שהירידה במשקל תהיה מתונה, בריאה ושפויה ובעירק על מנת שתוכלי לשמור על המשקל האידיאלי שלך [54 זה מצוין] לשנים ארוכות. [מצב של "יו יו" - עליה וירידה ושוב עליה וירידה מאד מאד לא מומלץ].
    6 ארוחות ביום [גם תפוח זו ארוחה]
    מכל אבות המזון ולאכול עם הרבה מודעות.
    לשתות רק מים
    בין שעה וחצי עד 3 שעות בין כל ארוחה
    פעם בשבוע מנת כיף
    להישקל פעם בשבוע ולכוון לכחצי קילו בשבוע. [זה עונה על השאלה בכמה זמן]
    באתר שלי תחת nutrition tips יש עוד כמה הגיגים בנושא, שווה להציץ.
    ההוצאה הקלורית המינימלית שלך ליום BMR הוא 1397. ביום ללא אימון שווה לאכול מעט פחות וביום עם אימון בערך 1400. זה יביא אותנו לחצי קילו לשבוע, אינשאללה.
    ננסה את זה למשך שבוע ונראה מה יראה המשקל ביום ראשון הבא?! בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר אחרי 10 קילו ירידה

שני
    31/08/2008

לגבי תזונה נכונה אני כבר יודעתתתתתת מעל ומעבר שנתיים בתוכנית של "חלי ממן" אם את מכירה אז בקטע הזה אני בסדר נחזור לכושר הכל יהיה בסדר תודה רבה בכל אופן וכמובן שאכנס לאתר תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה :))

ענת פלדמן
    31/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ענת ?
    גיא...
    31/08/2008

מה שאת ואהרון אמרתם זה שכדאי לי לשים את זה בתפריט ? אהרון אמר את השמרים להמיס בחלב ועם שיבולת שועל ועם כפית סוכר זה טוב? זה לא יעזור לי ברמות גדולות אבל זה יעזור טיפה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אז ענת ?

הוספת תגובה

• גיא...

ענת פלדמן
    31/08/2008

זה נשמע בריא ומזין, אפשרי לשלב בתפריט שלך. לדעתי יש לך מספיק מכל אבות המזון אבל לנסות לשלב - למה לא. אם זה טעים לך אז נפלא. מה שיעזור זה הזמן והסבלנות. יום נפלא !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטובים
    בני
    31/08/2008

שלום אני מתאמן די הרבה זמן וצברתי נפח לשרירים וקצת עיצוב כיום אני מרגיש שהאימון שלי לא אפקטיבי לגביי מהי כמות הססטים והחזרות המומלצת (כמובבן גם משקל קל או כבד או בינוני) אם המטרה שלי היא בעיקר לחטב את הגוף שהשרירים לא רק יראו גדולים אלא יקבלו גם צורה יפה של שריר (הגוף נראה דיי יפה אבל "דיי" לא מספק אותי..) תודה מראש בני

לקביעת תור
    סגירה
    חיטובים

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    31/08/2008

בני הי, שווה לשמוע מה עשית עד עכשיו כדי לדעת כיצד תוכל לגוון. אם תדפדף בשאלות קודמות לפני זמן לא רב תראה את ההצעה של חיים לאימון. אתה יכול להשוות בין מה שהוא מציע לבין מה שעשית עד עכשיו.
    במקביל: כדאי מאד להקפיד על תזונה ועל פעילות אירובית.
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חיטובים

בני
    31/08/2008

האימון שהייתי עושה :
    יום א (-A) יד אחורית: -1) משקולת מעל הראש: 4 סטים -12 חזרות (משקל קל)
    2)בשכיבה עם מוט W : סטים 4 חזרות 12 (עלייה במשקל בין הסטים)
    3)פולי ליד אחורית: 4 סטים 12 חזרות (משקל קל)
    משך האימון -20 דקות
    ( B) כתפיים - 1)כתף קדמית -(משקל בינוני) עם משקולות חופשיות 3 סטים 12 חזרות
    2)כתף אמצע-כנ"ל(משקל בינוני)
    3)כתף אחורית-כנ"ל(משקל כבד)
    משך אימון-15 דקות

יום ב: A חזה -דחיקה של 60 אחוז ממשקל מקסימלי שאני מסוגל להרים , 3 סטים כאשר כל סט עלייה במשקל (תלוי במנטליות שלי לאותו רגע) 12 חזרות
    1)שיפוע ישר 2)עלייה ב30 אחוז 3)45% 4)60%
    הערה:יש לציין שאינני עובד על חזה תחתון
    משך אימון -35-40 דקות

יום ג:A: יד קדמית - 1)משקולת בודדת לכל יד (משקל כבד)4 כפול 12
    2)מוט W סגור- (משקל כבד) 4 כפול 12

יום ד-ככמו יום א
    יום ה-כנמו יום ב
    יום ו -כמו יום ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חלק ב

בני
    31/08/2008

יש לציין שלא בהתמדה כלומר מקסימום יוצא לי פעמים בשבוע על אותו שריר אבל רוב הפעמים יוצא פעם אחת בלבד נב:כל יום אני עושה בטן בסביבו ה20 דקות אימון בטן: (יש כמה סוגים אך הרוב כך) 12 חזרות עם עלייה של 30מעלות ממשיך 12 לכל צד ממשיך 10 כפיופות רגילות ואז 12 של בטן תחתונה(מעלה ומוריד רגליים)= כל זה סט 1 אני עושה זאת 4 פעמים נב 2: אני משתדל לרוץ 3 פעמים בשבוע ולפעמים אם לא התאמנתי מספיק אני עושה מידי פעם עבודה עם משקל עצמי כגון מתח מקבילים ושכיבות סמיכה תוצאות(:1- 10 הכי גבוה) יד אחורית= 9 , השריר נראה גדול ומעוצב אין לי תלונות אך מבינת כח אינני מרגיש ממש חזק איתו יד קדמית= 7,היד נראית מנופחת מאוד לאחרים(אינני מרגיש אותה כמנופחת)מבחינת כח אינני מסופק מבחינת הרמת משקלים מבחינת עיצוב -היד נראית סתם גדולה אך לא יפה אם אינני עושה שריר (וזה מעצבן) כתפיים= 5, ממש החוליה החלשה אצלי מבחינת כח ומראה חייב תכנית במיוחד לשיפור המצב חזה=7,מנופח ברמה סבירה בעיני(בעיני אחרים גדול) חזה עליון ממש יפה אך כשעבדתי בעבר על חזה תחתון נאמר לי שלא מתאים לי חזה תחתון אז הפסקתי (מוזר לי?!...אשמח לקבל הסבר על התופעה) מבחינת עיצוב נראה מעוצב בקטנה בטן=6, לפעמים רואים 4 ולפעמים רואים 6 קוביות לפעמים לא רואים אפילו כלום תלוי בזוית ואור שיש עליי כמו כן אחרי אימון רואים 8 קוביות גם אם אינני מקשה כמו כן אם אני מותח את העור (לא שומן,כי אין ממש) רוןאים את כל ה8 ...הייתכן שבגלל העור לא רואים אצלי את הקוביות? פירטתי הכי הרבה שיכולתי אשמח לקבל יעוץ ממך ליעול אגב כרגע אני מנסה תכנית חדשה וקצת שונה מזו אם ברצונך לשמוע גם אותה אשמח לפרט אך אנא ממך שפכי לי אור על מה שעשיתי וכיצד עליי לעבוד כעת מבחינת משקלים תרגילים סטים וחזרות אם המטרה היא לקבל גוף חטוב עם קצת נפח (אינני גבוה לצערי לכן אסתפק בקצת) אשמח אם תפרטי לי כמה שיותר תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני

ענת פלדמן
    31/08/2008

אנסה לעזור כמיטב יכולתי.
    לגבי העבודה על השרירים, יש מצב שאם אתה עובד על קבוצת שרירים רק פעם בשבוע - שזה לא מספיק. לפחות פעמיים. מה שכן - עדיף אולי להוריד במספר החזרות או לגוון לאימון "מעיק" פחות ובלבד שתשמר את האימון הדו שבועי שלך על אותם שרירים.
    בטן - מעולה
    הריצה זה מצוין, לסבולת לב ריאה, הרגשה כללית וכו'.
    עבודה מול התנגדות הגוף זה נפלא, במיוחד שאתה מגוון באימון.
    אתה לא מרגיש חזק בשריר הטרייספס? [תחת ראשי, שריר אחורי? ] זה שריר שבדרכ חלש יותר אצל כולנו. זה בסדר.
    יד קדמית - הכל נשמע טוב, הדבר היחיד שלא נשמע טוב זה שאתה [דגש על המילה "אתה", אין לי פה קו תחתון] לא מרוצה. רוב השרירנים הגדולים ביותר עושים פוזות למצלמה כשהם "עושים שריר". ביום יום הם "סתם" גדולים. אבל לא משנה מה אני אגיד משנה מה אתה מרגיש. ואם אתה לא מרוצה זה מה שחשוב.
    אני ממשיכה לקרוא את הפירוט ומחייכת להנאתי. חלילה לא בזלזול, חלילה לא. באמת בהנאה על הפרפקציוניזם והיחס לפרטים הקטנים. זה מעורר הערצה. ממש.
    אני חייבת לציין שזו פעם ראשונה שאני שומעת על ההפרדה בין "חזה עליון" ו"חזה תחתון". אם מישהו בפורום יוכל להאיר גם את עיני בנושא - אשמח מאד.
    תראה, בגדול נשמע שאתה עושה הכל נכון ושאתה עובד עם המון מודעות. יכול להיות ששינויים פה ושם באימון יעזרו, כיון שאנחנו מאד בעד גיוון. למשל בתרגילי הבטן לבחור כל פעם שני תרגילים שונים לאימון. כך גם לשריר החזה, או הכתפיים. בכל אימון לבחור שני תרגילים ולהתמקד בהם.
    האם דיברנו על תזונה? אתה אוכל נכון לפני האימון, אחרי האימון ובמשך היום? שווה לתת על כך את הדעת, זה קשור גם לאחוזי השומן שלך בגוף [ויכול לתרום לעניין הקוביות, שיראו את כל ה - 8].
    מה אתה אוכל?
    אשמח לקבל גם גובה ומשקל וגיל כדי שנדע מה ה BMR שלך [צריכה קלורית יומית אינדיקטיבית] וכמובן אחוזי שומן. יש מחשבונים באינטרנט שאני לא יכולה להפנות אליהם [אתרים מתחרים] אבל אם לא תמצא אבקש ממך למדוד היקפים במספר מקומות ואוכל לתת לך מספר משוער של אחוזי שומן.
    מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנתונים שלי

בני
    01/09/2008

קודם תודה על התגובה :) הנני בן 21 גובה 1.73 משקל 71 (מוזר לי רצח היום נשקלתי לפני שבוע הייתי 5 קילו יותר) מבחינת תזונה- אני לא אוכל כ"כ מסודר שותה הרבה אלכוהול(שבטוח זה משפיע על איכשהו) אבל אני מבין בתחום מתרחק משומנים ומשתדל לאכול כמה שיותר בריא אני מאמין שאני שורף ביום כמות מטורפת של קלוריות ואייני עובר אותם באכילה (אשמח לדעת כיצד לחשב את צריכת הקלוריות שלי) ביום יום אני בצבא-עבודה-אימון -ויוצא עד מאוחר (חח לא כל השירות זה היה ככה אז לא להתעצבן 2\3 מהשירות הייתי הכי מורעל ) בקשר ל"חזה תחתון" ו"חזה עליון" הכוונה היא במראה של החזה בחלק העליון שלו ובחלק התחתון שלו כלומר אם אני דוחק בשיפוע חיובי רוב העבודה מתבצעת על החלק העליון של החזה ולכן החזה למעלה נראה שרירי וחטוב ושיפוע שלילי זה על החלק התחתון יש לי מספר שאלות קטנטנות : 1) האם יש בעיתיות לעבוד על היד האחורית והקדמית באותו יום? 2)איך אני מחשב את כמות הקלויריות היומית שלי? 3) המטרה העיקרית שלי בכל הדיון פה הוא סביב השאלה הבאה שלא ככ קיבלתי תשובה או שלא ממש הבנתי השאלה:ברצוני לקבל מראה חטוב כלומר שיראו סיבים של השריראם מבלי שיהיו מנופחים מידי מהם כמות התרגילים החזרות והסטים והמשקל המומלצת לכל שריר על מנת שיראה כשריר חטוב ??? (ברור לי שבמקביל עליי להפטר משומן ולאכול נכון -זה כבר יעשה ) שוב תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי בני

ענת פלדמן
    01/09/2008

נתחיל: מאד מוזר עניין המשקל, הגיוני מאד שזה לא הגיוני ושהמשקל מזייף. אלא אם כן עשית משהו חריג מאד השבוע מבחינת האוכל וגם אז זה ממש מוזר.
    אם נתייחס למשקל הזה - 71 אז מכניסים את הנתונים למחשבון BMR ומקבלים את השריפה הקלורית היומית שלך במנוחה. מאד באופן כללי, אך עדיין אינדיקציה.
    http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx

אצלך: 1765.

כמה קלוריות אתה שורף ביום עם פעילות למשל - את זה אפשר לבדוק יותר לעומק עם שעון פולר. לא הייתי מכניסה אותך להוצאה כספית עכשיו אבל אם אתה יודע מה הפעילות הפיזית שאתה עושה גם לזה יש מחשבונים ואז אתה יכול לדעת כמה אתה מוציא ביום פעילות. למשל:

http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx

לגבי השאלות:
    1. אין בעיה, אפילו מומלץ. אתה יכול לעשות את הסטים לסרוגין כמעט ללא מנוחה. זרוע אחורית וזרוע קדמית.
    2. עניתי למעלה. אשמח להמשיך להבהיר. [יש לי באתר הסברים פיזיולוגיים על מה קורה בגוף בפעילות, זה גם יכול לעשות סדר]
    3. כמות התרגילים והחזרות היא מאד מאד אישית. זה יותר בעניין של ניסוי וטעיה. וגם המון עניין של גוון. מה שהמלצתי קודם זה לקחת שני תרגילים בלבד על כל קבוצת שריר ובהם להתמקד. כלומר לעשות איזשהו גוון באימון שעשית עד עכשיו ואולי כך נראה תוצאות. כ מ ו ב ן בשילוב של תזונה. זה באמת חשוב לשלב. ואז תראה תוצאות.
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בני
    02/09/2008

טנקס על כל התגובות והיחס הדיון עושה לי חשק להתאמן :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

ענת פלדמן
    02/09/2008

שמחה לשמוע, תהנה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון תזונתי
    רונית
    30/08/2008

הי, מהו "אימון תזונתי"? שמעתי את המושג, נשמע מעניין....

לקביעת תור
    סגירה
    אימון תזונתי

הוספת תגובה

• אימון

ענת פלדמן
    30/08/2008

היום מאד אופנתי ללכת למאמן אישי, קואוצ', לא בהכרח לכושר. זה יכול להיות "יועץ", "מכוון" בענייני תזונה שמלווה אותך אפילו במשך היום, טלפונית. אין לזה ממש תרגום כי מאמן טוב לא אומר לך מה לעשות וגם לא מייעץ אלא יותר מכוון, מאיר את הדרך, נותן לך את הכוחות בסופו של דבר להגיע לבד לאמת שלך. לדוגמא: אני פיטנס קואצ'. כלומר אני מאמנת אישית [לא בהכרח כושר] כלומר אני מלווה אנשים ביום יום שלהם [אם הם מעוניינים בכך] גם מעבר לשעות האימון הפיזיות שלנו, עושה טיפולים אפילו בטלפון. במסגרת הקשר בינינו אפשר להתקשר אלי ממסעדה - מה להזמין. אם נתקעים מול המקרר - מה לאכול. וכו'. פינוק אמיתי ולחלק מאיתנו מאד עוזר. יש גם "אימון עסקי" על אותו משקל "אימון זוגי" ועוד ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוז שומן שמתמקד באזור 'הבטן.
    אבי
    30/08/2008

שלום רב, יש לי בעיה שמציקה לי מאוד בתפקוד היום יומי. לפני מספר חודשים/שנים הייתי ילד שמן מאוד והחלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהרזות, וכך הייה. כיום אני נמצא במשקל של תת משקל אבל אינני מרגיש כך. אם נלך לפי מספרים אז אני נחשב כתת משקל בהפרש של 3-4 קילו ( שוקל 44 ק"ג ), יש לי עצמות דקות וחלשות ורוב הגוף שלי רזה ואף הצלעות בולטות כמו אנורקס ( ואינני אחד כזה ). הבעיה המרכזית שרוב אחוז השומן נדבק ומתמקד באזור הבטן התחתונה (אולי בגלל שאני נמוך) ותאמינו לי שיש לי כרס גדולה. בחודשים האחרונים אני עושה כמעט כל יום בסביבות ה 200 כפיפות בטן ואני עדיין לא מצליח להוריד את אותו אחוז שומן גבוה. כבר אינני יודע מה לעשות, אני קצת מיואש ואפילו פוחד מכיוון שאם אני יתחיל לעשות שוב פעם דיאטה וריצות וכ"ו אני יגיע למצב מסוכן של אנורקסיה. איזה תרגילים חוץ מכפיפות בטן/שכיבות סמיכה יכולים לעזור? צריך לזכור שאין לי הרבה זמן להתמקד בכושר גופני מכיוון שהצבא משפיע על הסדר והתפקוד היום יומי.

הוספת תגובה

• אבי

ענת פלדמן
    30/08/2008

אופטימיות בבקשה. אין ירידת שומנים נקודתית. על מנת להוריד את אחוזי השומן בבטן - רק כפיפות בטן פשוט לא יעזרו. הם אולי יחזקו את הבטן אבל בשביל "להמיס " את השומנים לא די בכך.
    תזונה נכונה או יותר נכון נבונה. כלומר לאכול דברים בריאים בשילוב עם פעילות אירובית ואנאירובית [בשילוב עם תרגילי החיזוק] יורידו בהדרגה [וזה תהליך, וטוב שזה תהליך ולא ב"זבנג וגמרנו"...] את אחוזי השומן בגוף ואת הבטן.
    מהם אחוזי השומן שלך [יש מחשבונים פשוטים באינטרנט לפי משקל גובה והיקפים. הזן את הנתונים וחזור אלי עם מספר?]
    גובה?
    גיל?
    יש כזה מונח שנקרא "סקיני פאט" כלומר "רזה שמן". אנשים שהם נראים רזים מאד אבל בגלל תזונה לא נכונה [הרבה ג'אנק] וחוסר פעילות יש להם 30 אחוזי שומן ואפילו יותר. זה לא בריא. אני לא יודעת אם אתה בקטגוריה אבל שווה לדעת מהם אחוזי השומן שלך.
    שורה תחתונה: רק תרגילי חיזוק זה לא מספיק
    חזור אלי עם הנתונים ונבנה לך ביחד תכנית תזונה ואימון מתאימים
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת.

אבי
    30/08/2008

שלום רב, קודם כל תודה על ההתייחסות. בקשר לשאלותיך, להלן התשובות: גובה: בסביבות ה- 1.57/8 גיל: 19 משקל: 44 אני משתדל לאכול כמה שיותר דברים בריאים, אבל אני בן אדם שקצת קשה לו להתמיד בתזונה נכונה ובשעות נכונות ועם כל החישובים של הקלוריות, מה גם שעכשיו אני נמצא בצבא ורוב האוכל עשוי שמן למרות שאני משתדל לאכול כמה שיותר פירות וירקות שם ואת השאר באופן מתון ונכון. בקשר לאחוזי שומן שלי להגיד לך את האמת אין לי מושג איך להגיע למחשבונים ולברר את זה, האם אני צריך לחשב עיקפים? כי אין לי מושג איך. אבל מה שכן שאני נראה ממש רזה, ורוב האנשים שפוגשים אותי אומרים שאני נראה כל הזמן חיוור ( תמיד נראה ככה, התרגלתי ) ורזה - ממש רזה, ואני כל הזמן אוכל סרטים על זה כי אני חושב שיש לי כרס ממש גדולה ואפילו על גבול של שמן. וכן, להגיד לך את האמת אני כמעט ולא עושה פעילות. משתדל לעשות באופן קבוע בסביבות ה 200 כפיפות בטן ביום ( כמובן שיש ימים שלא יוצא לי ). מחר אני חוזר לצבא ואת האמת הקטע הזה ממש מפריע לי, אני פוחד לאכול כי אני לא רוצה לחזור למה שהייתי לפני כמה חודשים/שנים. לא יכול להתמיד בכושר גופני בכל יום בגלל לוח הזמנים של הצבא ועייפות שנופלת עלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    30/08/2008

נתחיל מזה: בשביל לחשב את הערכת אחוזי השומן שלך אני צריכה ממך מדידות היקפים [עם סרט מדידה פשוט, תראה אם לאמא שלך יש מארגז התפירה שלה]:
    היקף ירכיים [בחלק הרחב]
    היקף מתניים
    היקף הגבולות העליונים של עצם הכסל [בקו החגורה]
    את הנתונים האלו אכניס למחשבון ביחד עם הגובה המשקל והגיל וזה יתן לנו אינדיקציה.

ועוד: נכון לעכשיו מה שאתה עושה לא יביא אותך למטרה שלך. 200 או 400 כפיפות בטן. כדאי לעשות שינוי, וגם במסגרת הצבא זה אפשרי. נעבור בהמשך על סדר היום שלך ועל מה מגישים שם ומה מוכרים שם [בשקם יש יוגורטים?!?!] ונראה איך עושים את זה.

כיון שאני לא רואה אותך אני יכולה רק להתרשם ממה שאני קוראת. "אני כל הזמן אוכל סרטים על זה כי אני חושב שיש לי כרס". עצם ההתעסקות, הטענת הסרטים השליליים ממקדת אותך לדברים שאתה פחות אוהב בעצמך. כולנו לא מושלמים. אבל התמקדות בשלילי לא עושה לנו טוב. נסה לראות את הדברים החיוביים שבך. וגם עכשיו, הרי פנית אלי ואנחנו עומדים לעשות שינוי מסויים גם מעשי [שינוי הרגלי אכילה, ספורט] אבל גם מחשבתי. אפשר להתמקד בטוב ולא חובה להיות בדאון מהפחות טוב. אני לא מצפה שזה יקרה ברגע, זה תהליך, אבל אני זורעת לך מחשבה ראשונית בנושא.

נתחיל מאחוזי השומן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרתכם- הליכה מוקדם בבוקר-
    יעל
    30/08/2008

בוקר טוב אני מעוניינת להתחיל ללכת ממש עם הקימה על הליכון שרכשתי. אני ממש לא רעבה על הבוקר. האם ניתן לקום ולאחר 5 דק' להתחיל ללכת? אולי כוס קפה קודם. המון תודה טליה

הוספת תגובה

• בטח!

גיא...
    30/08/2008

תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טליה

ענת פלדמן
    30/08/2008

אני אענה לך בהרחבה בערב, חייבת לרוץ.. אבל בעיקרון כן, את יכולה לשים בפה קוביית שוקולד מריר, כוס קפה ולצאת לדרך. בהצלחה, את מוזמנת להמשיך לשאול אבל אהיה ליד המחשב רק בערב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת- אנצל אותך להמשך השאלה-

יעל
    30/08/2008

אין לי הרבה זמן ואני יכולה ללכת רק 30 דק' בבוקר. היום אני הולכת בקצב של 6.4 במשך 30 דק'. אני מתארת לי שזה לא מי יודע מה, אבל אני מרגישה שזה הגבול שלי וזאת הליכה די מהירה בשבילי. אני בת 38, לאחר דיאטה בה הורדתי כ-14 ק"ג. עכשיו שוב עליתי קצת ואני מתה מפחד ומעוניינת להוריד גם עם אימון קצר. (דרך אגב, במהלך הגיאטה, לא זזתי בכלל...). מה את ממליצה לי לעשות? לא נראה לי שאוכל ללכת כל יום, אלא 3 פעמים בשבוע. (בשבילי זה די הרבה, למרות שזה נשמע די רע, נכון?) תודה טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טליה

ענת פלדמן
    30/08/2008

זה נשמע מוצין [הזמן שאת מקדישה לאימון, זה עדיף מכלום !] סביר מאד להניח שבמהלך הדיאטה [כל הכבוד על ה- 14 ק"ג !!!] נשרו 70 אחוז מזה שומן ו - 30 אחוז שריר. ננסה לבנות לך תכנית של 30 דק' 3 פעמים בשבוע - כזו שתבנה גם מסת שריר. אז בואי נתחיל רגע מזה.
    הליכה בבוקר: הקצב שלך מצוין, הייתי רוצה להעלות את עצימות האימון על מנת לשרוף כמה שיותר קלוריות:
    5 דק' ראשונות הליכה מהירה.
    2 דק' דילוגים [כמו בכיתה ג'. זה גם נורא כיף]
    5 דק' הליכה מהירה
    2 דק' ריצה קלה
    5 דק' הליכה מהירה
    2 דק' דהרות ברגל ימין קדימה
    5 דק' הליכה מהירה
    2 דק' דילוגים בשמאל קדימה.
    2 דק' אחרונות הליכה לסיום
    באימון כזה את בשינויי דופק, מעלה את מה שנקרא "סף חומצת החלב" או "הסף האנאירובי" שזה למעשה להעלות את הכושר שלך. כלומר האימון הראשון יהיה אולי קשה, אוחכ זה נהיה יותר ויותר קל ונוכל לשנות ולהעלות את העצימות.
    בסיום האימון הקדישי לי עוד 5- 10 דק'. פוש אפ. אפילו של בנות. או שכיבה על האמות במשך דקה אחת, כפיפות בטן [הציצי במאמר שלי, שלחתי לחיים, אוכל לצרף אותו שוב] ומתיחות. אם תרצי נעשה סדר מה בדיוק לעשות בדקות האלה שאחרי האימון האירובי העצים יותר מההליכה שעשית עד עכשיו.
    זה יכול להיות סוג אימון אחד. ביום השני שאת הולכת אפשר לגוון את ההליכה עם משקוליות בידיים [אני לא ממליצה בכל אימון כי זה יכול ליצור עומס על שורש כף היד]. אבל הליכה עם משקוליות מעלה את הדופק ואת שריפת הקלוריות וכמובן "על הדרך" את עובדת על הזרועות. זה לא חייב להיות משקוליות זה יכול להיות גם שני בקבוקי מים. או אפילו גומיה - אם יש לך כזאת. לא לרוץ לקנות, אפשר גם בלי.
    5 דק' הליכה מהירה
    2 דק' בעיטות גובה תוך כדי הליכה
    5 דק' הליכה מהירה
    2 דק' הליכה עם תרגילים לכתפיים, לזרועות, הרמות ידיים בזויות שונות
    5 דק' הליכה מהירה
    2 דק' סקווטים בהליכה או דהרות צד
    וכך הלאה.
    באימון כזה כבר עבדנו על הידיים אבל כדאי לשלב חיזוק בטן וגב ולעשות מתיחות.

כלומר: אפשר למקסם את מחצית השעה לטובת אימון אפקטיבי הרבה יותר

לגבי האוכל. את הרי יודעת שאת אמורה לאכול פחות ממה שאת מכניסה על מנת להמשיך לרדת.
    מה המשקל הנוכחי שלך?
    מה הגובה?
    מה המשקל האידיאלי שלך?
    עם פיין טיונינג נכון לתזונה שלך לאורך היום את ממשיכה לרזות ולא רק זה - גם שומרת על המשקל די בקלות. שתפי אותי בנתונים הנוספים ונמשיך מכאן?
    איך נשמעת לך תכנית האימונים ?
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת,

יעל
    30/08/2008

קודם כל כל הכבוד על התשובה המפורטת. העניין הוא שאני הולכת על הליכון. האם האימון שהצעת לי מתאים? יש לי הרושם שזה מתאים יותר להליכה בחוץ, אבל אולי אני טועה. אתן לך פרטים מחר בבוקר ואשמח לדעת את דעתך. המון המון תודה ו"נדבר" מחר. טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאים

ענת פלדמן
    30/08/2008

בהחלט, במקום "דילוגים" ו"דהרות" את מעלה את השיפוע, עושה שינויי מהירויות ולמעשה "מזיעה" יותר על ההליכון. לגבי המשקוליות - אפשר, אבל בזהירות על מנת שלא לאבד שיווי משקל על המסלול. אם יש לך משקוליות ששמים סביב שורש כף היד כמו צמיד זה טוב. שוב, לא לרוץ לקנות- אפשר בזהירות גם עם בקבוקי מים
    האם המסלול מוצב מול הטלויזיה? למה לא יותר מחצי שעה?
    אשמח לשמוע עוד פרטים
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב ענת

יעל
    31/08/2008

אז ככה אין לי הרבה זמן במשך היום, אני עובדת, עם נסיעות ארוכות לכל כיוון ובנוסף שני זאטוטים. קניתי הליכון וחשבתי ללכת על הבוקר ואין לי יותר מחצי שעה. גם ככה זה גבולי. את מתכוונת שבכל פעם שכתבת דילוגים, פשוט להעלות שיפוע? אני מעלה מדי פעם ל-4 והולכת בערך 2 דק. אני עליתי עכשיו. הייתי 63 ק"ג על 1.64. לא רזה, אבל בהחלט סביר. במהלך החופש עליתי בערך 3 ק"ג (לא נשקלתי, אני מפחדת...) החלטתי שאני חייבת לעשות קצת ספורט. האם 3 פעמים בשבוע, חצישעה זה עושה משהו בכלל? או שחבל על האנרגיות שלי? תודה רבה רבה, את בהחלט מקסימה טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    31/08/2008

המשיכי, לא לוותר, זה עושה המון, במיוחד אם את מקפידה על תזונה. עלי על המשקל, הוא ייתן לנו אינדיקציה אמיתית על המצב ומשם אפשר להתחיל\להמשיך.
    כן, להעלות שיפוע, להגביר קצב, מעט לרוץ, לצאת מזיעה ממש מהאימון ולהוסיף מעט תרגילי כוח. את תרגילי הכוח והמתיחות את יכולה לעשות עם הזאטוטים לידך, זה צחוק אמיתי. הם רוצים לעשות כמוך ובינתיים גם את מתאמנת וגם מטמיעה בהם חינוך לפעילות.
    לשתות רק מים
    כדאי לעלות על המשקל ולעשות איתו הסכם ששבוע מעכשיו כבר יש ירידה [כווני לכחצי קילו לשבוע]
    התיעצי איתי לגבי האוכל [את לוקחת לעבודה? אוכלת נכון?]
    אפשרי בהחלט עם מודעות מכוונת לשינוי
    אני פה להמשך עדכונים :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם המטרה הרזיה

אהרון
    30/08/2008

את לא חייבת לאכול כלום, בעיקר שאינך רעבה. לא רק שלא חייבת אלא מומלץ לשרוף את הגליקוגן שהצטבר במשך הלילה בעיקבות העיכול וההטמעה, לפני שהופך לשומן. אם משך הפעילות ועצימותה מספיקים , תורידי אפילו קצת מרקמת השומן. אפילו אחרי ההליכה את לא צריכה לקזז באוכל את כול מה ששרפת, אחרת אין הרזיה. אם את מספיק רזה ומטרתך היא כושר בלבד, תיישמי במלואן את העצות המלומדות שתקבלי הערב מענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

ענת פלדמן
    30/08/2008

תודות, אגב, היצצת לאחרונה בפורום תמיכה לדיאטה? כרגיל מסכימה עם הכתוב ומודה שמילאת את מקומי, אמשיך מכאן. שבת נעימה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

אהרון
    30/08/2008

את מקומך קשה למלא אך אפשר להשתדל. הצצתי עכשיו אבל לא ראיתי שום דבר מיוחד מלבד אותה שאלה שמסתובבת בכמה פורומים בשמות שונים וזה בסדר גמור. אינני מבין למה צריך לשנות כינוי. שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

ענת פלדמן
    30/08/2008

גם אני לא. זה חמוד לדעתי. "בעילום שם", נחמד לקרוא תשובות נוספות באותו עניין. הפעם חשבתי שכיסינו את הנושא... תודה על הכל, שבוע נפלא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

אהרון
    30/08/2008

נחמד, אבל לא מעבר. מהסיגנון הזה לא לומדים הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהכל לומדים

ענת פלדמן
    30/08/2008

אנחנו לומדים איך לעשות את זה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גיא...
    30/08/2008

באיזה דברים יש שמרים ? והאם לאכול שמרים לבד או עם עוד משהו זה טוב ? כי אומרים שזה טוב שמרים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שמרים

ענת פלדמן
    30/08/2008

הי. חזרתי. שמרים יש במשקאות חריפים. יין, בירה, יש במוצרי מאפה - זה עוזר לתפיחה. כלומר בבצקים. רגע, אתה חושב שזה עוזר לגדול? זה אכן עוזר לבצק לתפוח. אבל אנחנו הרי לא כל כך בעד מאפים ומשקאות חריפים עדיין אסור לך... אתה יכול לקרוא על זה באינטרנט, מצאתי כמה דברים [אני לא יכולה להפנות אותך במסגרת הפורום]. זה נמצא בהרכבים תזונתיים לא ממש מומלצים. שאלה מעניינת לתזונאים. הצגת את זה בפורום תזונה ודיאטה? אני במקביל אמשיך לחפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמרים היא פצצת וויטמינים ומינרלים

אהרון
    30/08/2008

קבוצת B למעט B12, ברזל, מגנזיום, חומצה פולית ועוד. מומלץ כל יום 50 גר שמרים טריים, מומסים בחלב, ובמקרה שלך (אינך שמן) אפשר להוסיף גם כפית סוכר. אפשר לערבב עם שיבולת שועל. גם יבשים אפשר, כף אחד באותה מתכונת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

ענת פלדמן
    30/08/2008

מעולה. גיא מנסה להעלות במשקל כבר הרבה זמן. גיא - כדאי לשלב בתזונה היומית. תודה אהרון !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה