פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גברים
    שירי
    15/05/2008

אני בת 25.
    רוב הגברים, בעיקר אלה שאני מעוניינת בהם מעוניינים בי רק בתחום היצרי, המיני.
    למעשה לא היה לי חבר שרצה אותי באמת.
    אני לא חושבת שזה קשור לאינטליגנציה שלי, אני לא בטוחה למה זה קשור, אני מקרינה מיניות את זה אני יודעת כי זה מה שאומרים לי כל הזמן, אבל אני חושבת שכיף איתי, אני חושבת שיש לי הרבה להעניק. אני חושבת שאני נהדרת.
    בעברי הייתי ילדה מאוד לא יפה, ספגתי רק דחיות, אני הייתי מציעה חברות לבנים שחיבבתי (כמה מהם פגשתי לאחרונה, הם רצו אותי עכשיו:) ) אבל אז נדחיתי על ידם.
    עד גיל 21, השתנתי מאוד מבחינה חיצונית, גם פנימית, מבחינת ההערכה העצמית.

אבל אני עדיין לבד. אמנם גברים לא דוחים אותי, אבל הם לא רוצים קשר רציני.
    אני מסרבת להאמין שכולם חלאות שמעוניינים אך ורק בסקס. פשוט משהו כאן לא עובד כמו שצריך.

והנה אני רוצה להתייעץ בקשר לגבר מסויים. הוא קטן ממני בשנתיים. אני הייתי בת 21 כשנפגשנו, הוא לא משך אותי, אבל עדיין, למרות שהשתנתי חיצונית לא יכולתי להאמין שגברים מעוניינים בי, והוא היה מעוניין אבל בגלל הביטחון העצמי הירוד שלי, סיפרתי לעצמי שאני זו שמנצלת אותו. כלומר לפני שיתברר לי שהוא רוצה אותי רק בשביל מין אמרתי לעצמי שאני רוצה אותו בשביל מין, מעבר לזה הוא היה נורא ילדון ולא ממש רציתי אותו כחבר.... הוא היה בקושי בן 18.

וזה מה שהיה. קשר מיני, אומנם לא קיימנו יחסים אבל עשינו הכל חוץ מ...

והנה עכשיו חודש הקשר. אני רוצה אותו, אני רוצה אותו באופן רציני.
    אין לי מושג איך עושים את זה. איך אני אמורה להתנהג שזה הרושם שהוא יקבל.
    הוא הגיע אלי מרחוק, הוא נסע עד אלי, יצאנו וכשחזרנו הביתה ישר התחלנו להתגפף. אבל לא קיימנו יחסי מין.
    והנה, הוא לא מתקשר אלי, הייתי צריכה לבקשר שיתקשר יום אחד, הוא התקשר אבל רק פעם אחת, כל התקשורת ביננו היא מאוד קצרה, והיא דרך האינטרנט, דרך הפייסבוק.. וזה נורא..
    אני מאוד בודדה. מעבר לבעיית התקשורת שמתבצעת רק דרך המחשב, אני חושבת שגם הוא השתנה.... כלומר אני לא בטוחה שהוא רוצה משהו רציני באופן כללי, אבל אני לא יודעת... יש לי בעיה.....

איך לשפר? מה לעשות? איך לעשות?

אני באמת חושבת שאני זקוקה להכוונה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין

שירי
    15/05/2008

שהוא כתב לי הודעה מאוד קצרה..( מה חדש?) :)

ובה הוא שואל מאוד בתמציתיות מה קורה איתי בשבת.

זה אחרי שהוא לא התקשר, לא דיבר...

מה אני צריכה לחשוב? הוא לא מדבר, הוא אומר שהוא ביישן, מעבר לזה הוא אומר שהוא יהיר... אני לא יודעת מה לחשוב! האם גם הוא רוצה רק ל***ן?

הוא בהחלט לא מחזר אחרי.

אני לגמרי לא רוצה דברים כאלה!
    זה מוציא ממני את הפאסיבית אגרסיבית, וכל מה שהתחשק לי לעשות זה למחוק אותו מהחשבון בפייסבוק ולהתעלם ממנו, או לחלופין מחשבה שהייתה לי בראש, פשוט להמשיך להיות איתו בקשר, לקבל מה שהוא נותן אבל בעצם אני שומרת אותו על אש קטנה... אני לא יודעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי - את מזכירה לי את עצמי

שני
    15/05/2008

בחורה שיש לה הרבה מאוד מה להציע - אבל לא מעריכה את עצמה כמו שצריך.

יש לי עצה אחת לתת לך: תתחילי להחזיק מעצמך. כל אפס שגורם לך להרגיש רע - תזרקי אותו קיבינימט כי את ראויה ליותר.
    מי הוא בכלל שיגרום לך לפקפק בעצמך? אל תתקשרי/תכתבי/תיפני אליו בכלל. למחוק את הטלפון שלו. מה הוא נתן לך? במה הוא טוב לך? סתם מענה את עצמך...

תמשיכי הלאה. אני בטוחה שתיפגשי מישהו שידע להעריך את יכולותייך.

תתחילי להיות מנייקית. כן מנייקית שחושבת רק עת התחת שלה. מצטערת על הבוטוח\ת אבל רק ככה זה ילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשמעי

שירי
    15/05/2008

אני כבר בת 25 בנות מסביבי מתחתנות. אם ננהג בגישה של לזרוק כאילו אין מחר, באמת אני אראה את העתיד שלי לבד.

אני מנסה לעבוד על דברים, אני בטוח לא מושלמת, אולי יש משהו בהתנהגות שאני יכולה לשנות. ולכן אני פונה כאן לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לאויר
    תות
    14/05/2008

בן זוגי לפחות פעמיים בשבוע זקוק לאויר עוד מעט לי נגמר האויר

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לאויר

הוספת תגובה

• בן זוג חנוק J

ערן
    18/05/2008

בן זוגך לפחות פעמיים בשבוע זקוק לאויר עוד מעט לך נגמר האויר? חשבתי. אולי גמרת כבר את האויר ונשמת את שלו? ותחשבו על זה...........

(בעל חנוק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן

תות
    18/05/2008

ממש לא יש אנשים כמה חופש שהם מקבלים הם רוצים יותר נקודה ואם אתה מרגיש חנוק אז עזוב הכל וצא לדרך חדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאחזים זה בזה
    מוריס טובול
    14/05/2008

קשר מתמשך עם אשה. שנינו לא צעירים. אני מבוגר ממנה בכמה שנים טובות. שנינו אוהבים מאד, נאחזים זה בזה. היא רוצה לצאת מחיי הנשואין שלה נואשות .רוצה אותי. אצלי לא בוער. גם לא הגיוני . כלכלית זה יהיה בעייתי. נזרק לרחוב עם משכורות זעומות. להורי אשתי יש מפעל מצליח.אין לנו בעיות כלכליות ואנחנו חיים ברווחה כלכלית. מה יגידו המשפחות והילדים? אפשר להתסמך רק על האהבה? אנחנו קשורים מאד , שנינו דתיים וינדו אותנו ממעגל המוכר לנו. . מה עושים.

לקביעת תור
    סגירה
    נאחזים זה בזה

הוספת תגובה

• שבירת מסגרות

יהודית ברגמן
    18/05/2008

מוריס יקר,
    אין ספק שאהבה בין אנשים הנשואים לאחרים הינו מצב מורכב ומסובך ואתם צריכים לשקול היטב את הסיכוי מול הסיכון בשינוי מצב ולהבין שאהבה גנובה לפעמים מתוקה יותר ויתכן שאחרי שבירת מסגרות תגלו שהפנטזיה לא וורודה כל כך כמו המציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יהודית ועוד משהו..

מוריס
    27/05/2008

היא מעוננינת לפרק את חייה ולהתחבר אלי. אני מודה שאני אוהב אותה מעוד. אך העם פירוק המסגרת באמת שווה את המהלך המסובך של שנינו . מי יודע מה יהיה מחר. מה לגבי פירוק המשפחות , ילדים נכדים וכו..ונטישת המעוז הכלכלי הבטוח. האם החיים המתוקים הניצפים כרגע בשלב זה, באמת יהיו כאלה כעבור זמן מה, ובמידה ולא? אי אפשר יהיה להחזיר את הגלגל לאחור. כיום המשיכה ורצון להיות יחד מעוד חזקים. מה יהיה כאבור שנה שנתיים וכאבור עשר. חבר עומר לי שזה יהיה בדיוק אוטו דבר כמו היום. תהיה שיגרת חיי נשואים בפרק שני - כמו לכולם. אז בשביל מה??? יש הצלחות עם דברים כאלה ?? הבעיה היא שאן שום אפשרות לצפות מכאן - איך יתגלגלו הדברים .. וכמה אהבה תהיה שם...

אשמח לשמוא את דעתך

מוריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהודית, התוכלי להתייחס?

מוריס
    01/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעורבות בין זוגית
    נועה
    12/05/2008

שלום רב. אני נשואה 17 שנים לבעל שאני מאד אוהבת . הוא אדם מקסים, קשוב ואכפתי שמעורב מאד בנעשה בבית ועוזר עם הילדים מעל ומעבר(יש לנו ששה ילדים). הענין הוא שכל האכפתיות והמעורבות הם במובן הפיזי, כלומר הוא יעזור עם הילדים יערוך קניות ויאפשר לי לנוח כשאני צריכה .הוא גם מקשיב לי כשאני צריכה להתלונן או להוציא מהלב .אבל זהו, עד כאן .וזה מה שמציק לי :במובן הרגשי אני פשוט לבד לבד לאורך כל הדרך. ואני אנסה להסביר: אני יכולה לספר לו משהו שמציק לי הוא יקשיב ,יהנהן, אבל בזה הוא גמר את תפקידו. הוא לא ינסה לעזור לי למצוא פתרון ולא יתן לי עצה ולא יגיד מילה טובה וגם אם אני מנסה למצוא פתרון ומספרת לו הוא לא יתעניין מעבר למה שסיפרתי לו. וכך זה לאורך כל השנים . ניסיתי להעיר לו על כך וזה לא עזר ואני ניסיתי לבלוע ולהמשיך אבל לאחרונה ילדתי והיו דברים שלא ממש הסתדרו ומאד הציקו לי ולמרות שסיפרתי לו וניסיתי לערב אותו הוא כאילו התעלם. ואני מציינת "כאילו "כי הוא לא עושה את זה בכוונה רעה זה פשוט הטבע שלו אבל הוא גם לא מנסה להשתנות. אני אנסה לתת דוגמא: אחרי שילדתי הייתי מאד דאון היות וכמו שאמרתי היו דברים שלא הסתדרו. ניסיתי לספר לו שרע לי ואני לא יודעת מה לעשות הוא הקשיב וזהו. בעצם יכלתי באותה מידה לדבר לקיר .אחרי הרבה נסיונות שלי לצאת מזה אמרתי לו שאפנה לרופא שיתן לי משהו שיעזור לי ( בטבע שלי זה משהו מאד קיצוני לעשות את זה.) הוא שמע וזהו. הוא לא ניסה לחשוב איתי אולי יש משהו שיעזור לי והוא גם לא הציע לי ללכת איתי לרופא. הלכתי והבאתי כדורים וכבר מאד כעסתי. וכשהוא שאל מה זה התחמקתי ובזה זה נגמר. הוא לא התעניין יותר ולא שאל מה קורה עם זה שרציתי ללכת לרופא למרות שהוא ראה שיש לי רגעים קשים. אחר כך הכדורים עמדו לי ד המיטה שבועיים ולא נגעתי בהם כי לא היה לי אומץ והוא התעלם מכל העניין ולא שאל מה זה הכדורים למרות שבלחיצת מחשב אחת הוא יכל לברר . פשוט התעלמות . וזה המם אותי כי הוא בן אדם טוב וזה חוזר על עצמו בכל מיני וריאציות: למשל: אני יכולה לספר לו שאני רוצה לעבוד, הוא מקשיב וזהו אני יכולה לספר לו על כל מיני עבודות שחשבתי עליהן או שהתעניינתי בהן הןוא מקשיב וזהו. יכולות לעבור שנתיים והוא כאילו שכח מהעניין.ואפילו אם הוא יראה שאני משועממת וזה גורם לכל מיני דברים ואפילו לנזק לו הוא לא ינסה להתעניין או להציע או לתפוס יוזמה. ממש כלום. ואלו רק דוגמאות.האם זה נורמלי אצל גבר? מה אני יכולה לעשות?בזמן האחרון וגם בגלל המצב הנפשי שלי שהוא לא הכי זה גורם לי לריחוק ממנו וזה משהו שאני ממש פוחדת ממנו ולא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעורבות בין זוגית

הוספת תגובה

• תקשורת עם בן הזוג

דורית כהן
    13/05/2008

היי נועה!
    יש כאן שתי אפשרויות:
    או שבאמת אין לו את היכולת הזאת לדסקס כל מיני פתרונות או רעיונות, כמו שיש לנו הנשים עם חברות קרובות, והוא לא חזק בתחום הורבאלי. את יכולה לבחון זאת על פי סוג עבודתו. האם הוא בחר מקצוע שבו הוא נדרש לשוחח הרבה עם אנשים או שהוא עובד בעיקר לבד- מול מחשב, מול מכונות? נהיגה? נאי מנחשת שהוא לא עובד מול אנשים.
    אפשרות אחרת היא שמשהו בשיחות איתך אולי - התגובות שלך לדבריו בעבר הרחוק - היו ביקורתיות, שיפוטיות, אולי הוא הציע הצעות ולא קיבלת אותן והוא לקח זאת קשה (אני לא אומרת שהיית צריכה לקבלן, אלא מדגישה שאולי עבורו העובדה שלא שעית לעצתו איכזבה אותו).
    אם זו האפשרות הראשונה - קבלי את הטוב שיש בו וחפשי את השיחות המעמיקות יותר עם מישהי אחרת, חברה טובה. הרבה אנשים מוצאים אדם נוסף עימו הם יכולים לדסקס לעומק את רגשותיהם. זה בכלל לא סוף העולם. אדם אחד לא יכול לספק עבורינו את כל הצרכים שלנו.
    אם זו האפשרות השנייה - אפשר לפצח את התקיעות הזאת עם קצת ייעוץ זוגי שיאתר את הקושי בתקשורת הזוגית ויציע לכם דרכי תקשורת ]תוחות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מעורבות

נועה
    13/05/2008

שלום דורית ותודה על העצות המועילות אבל עדיין נשארתי בלי מענה ברור . ראשית משום שבעבודתו עובד בעלי אך ורק עם ומול אמשים והוא אשף בעניין. ועלי לציין שתמיד אני טוענת שעליו לעבוד בעיקר בחינוך היות ויש לו גישה מדהימה לאנשים כך שהוא בכלל לא טיפוס של זאב בודד . ופרט לכך : למרות שאני מסכימה איתך שבעלי טיפוס קצת יותר שטוח אני לא מצפה ממנו לשיחות מעמיקות ןהשתפכויות רגשיות אלא מדברת על מעורבות הגיונית והתענינות מינימלית בחיי ובמיוחד שאני מדכנת אותו ומבקשת ממנו לגלות מעורבות.לדוגמא: אם הוא מודע לכך שיש לי בעיות של מצב רוח אחרי לידה הייתי מצפה שיציע ללכת איתי לרופא. שיתעניין האם לקחתי כדורים והאם הם עוזרים לי ולא יתנהג כאילו העניין בכלל לא עלה על הפרק. או אם אני מתלוננת שאין לי עבודה הוא יכול לפחות לנסות לעזור לי אולי לחשוב ביחד או להתעניין במה התקדמתי בחיפושי . האם זה מדי הרבה לצפות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעלות את הקושי לשיחה ביניכם

דורית כהן
    14/05/2008

נועה היקרה, תודה על התוספת החשובה. אם כך, יש לו את היכולת אבל הוא לא מספיק קשוב אלייך. אז יתכן שהוא "למד" בדרך הקשה, ע"י התגובות שהגבת להצעות שלו בעבר, שהוא לא ממש יכול להועיל לך, והחל לוותר על כך שלא ביודעין, לא בכוונה. אם הוא חש שתגובותיו ורעיונותיו אינם מתקבלים באהדה ואינם מיושמים - מאוד יתכן שזה מכבה אותו. האם את יכולה לבדוק את עצמך, מזמן, לפני הרבה שנים, איך הגבת כאשר הציע לך הצעות לגבי החיים שלך? או שקרה והוא הציע לך לעושת כל מיני דברים אבל את דחית את העשייה והיישום שלהם. אם הוא חושב שהוא לא מביא לך תועלת זו יכולה להיות סיבה שהוא יוותר על הנסיון להיות מעורב בבעיות שלך.
    אפשרות נוספת היא שהוא מספיק לחוץ ופשוט קשה לו להכיל רגשית את העומסים שלך, או שהוא מרגיש שאין לו כבר רעיונות אז הוא מעדיף לא להיכנס לשיחות האלו איתך, כי זה מדכא אותו.
    אם זה נראה לך את יכולה לשוחח איתו על כך ולשאול אותו מה חוסם אותו מלהיכנס איתך לשיחות על הבעיות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    גלית
    12/05/2008

שלום,

אני בת 26 יוצאת כשבועיים בלבד עם בחור בן 30.
    הכרנו דרך אתר היכרויות באינטרנט.
    יצאנו מס' פעמיים הוא מראה התלהבות יתרה הייתי אומרת ומתקשר כל יום נפגשים הרבה במשך השבועיים הללו.
    העניין הוא כזה אתמול נכנסתי לאתר שבו היכרנו עם שם אחר רציתי לראות האם הוא נכנס ומסתבר שהוא נכנס והיה שם און ליין...שלחתי אליו פנייה כביכול...לא הגיב אך צפה בפנייה.
    אני די מבולבלת ולא יודעת איך להתנהג איתו ..מצד אחד מראה נכונות ורצינות כל יום מתקשר ורוצה להיפגש ...(איזה ערב לא הייתי פנויה ולא יכולתי לחזור אליו אז הוא לקח את זה מאוד אישי ואמר לי שזה מעצבן אותו שאיני חוזרת אליו...שזה מראה לו על חוסר רצינות... שהוא מצפה למשהו רציני ...) ומצד שני אני שואלת את עצמי מה לעזאזל הוא מחפש עדיין שם הרי רק בשבת אמר לי כמה התגעגע אליי.
    נכון שרק שבועיים אנחנו יוצאים אבל אם אתה בחור רציני כמו שאתה משדר בכל אופן למה אתה ממשיך להיכנס לבדוק אופציות אחרות?
    מה לעשות?
    תודה,
    גליה

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• רצינות

יהודית ברגמן
    12/05/2008

גליה יקרה, סביר שהבחור לא כל כך רציני כלפייך כמו שמנסה לשדר. סביר שבתקופה כזו קצרה הוא אינו מגובש כמוך ולא נעול עליך. לא רציני לצפות לרצינות יתר בתקופה כזו קצרה. אולי הוא מחפש קשר רציני ובודק במקביל עוד אופציות עד שייתקל באחת ויחידה? אתם יוצאים רק שבועיים, גליה, ולא מאוהבים . עוד לא התחתנתם. מאידך, אולי הוא גם חושד שאינך רק שלו בגלל אותו ערב שלא חזרת אליו. ומה לך יש לחפש עדיין באותו אתר היכרויות? אולי זו הסיבה שהיה און ליין וצפה ? אולי גם הוא התכוון לבחון אותך? יש לכם יחסים מאוד מעניינים. תוך שבועיים פיתחתם ציפיות, חשדנות והיאחזות חונקת זה בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גלית
    12/05/2008

שלום,
    תודה על תגובתך.
    אני חייבת לציין שנכנסתי לאתר אבל בשם אחר ככה שאין לו מושג שזו אני.
    ואם הוא באמת היה בודק אותי הוא לא היה צופה בכרטיס שהרי הוא לא שלי אלא של "בחורה אחרת"
    האם להתעמת איתו בשלב כה מוקדם? הוא להניח לזה כרגע ולשכוח מהסיפור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תציקי אל תמאיסי אל תנדנדיJ

עזר מציון
    12/05/2008

חפשי לך עוד עיסוקים בחיים כדי שלא תתעסקי במסקנות חפוזות וחיטוטים אחריו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקבל בסובלנות

דורית כהן
    13/05/2008

אני גם חושבת שזה מוקדם מדי לצפות לבלעדיות. לא צריך להתעמת איתו על כך, אלא להכירו לאט לאט תוך סובלנות לאפשרות שהוא בכל זאת בודק קשרים נוספים. יש לכך גם יתרון מסויים, למרות שזה מלחיץ: אם הוא בוחר להיות איתך למרות שיש לו עוד אופציות - יש בכך אמירה חזקה. אני חושבת שרק אחרי זמן רב יותר ומחוייבות גדולה יותר, אפשר לצפות להימנעות מהתעסקות בהיכרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום ואהבה
    דיקלה
    10/05/2008

שלום...

אני בחורה בת 26 נשואה 5 חודשים (חברים 5 שנים) בעלי בן 40 (הוא נראה בן 31 הכי הרבה) אני כמו כול אחד ואחת לפעמים גם עצבנית ועם מצבי רוח משונים לפעמים אומרת מילים לא במקום אבל בסך הכל אני בחורה מאוד אכפתית שיודעת לפרגן להראות ולתת חום ואהבה ללא גבולות הבעיה היא שבעלי לא...... אני לא יודעת מה לעשות אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל הוא כמעט אף פעם לא אומר קשה לו עם הקטע הזה של לתת תשומת לב ויחס חם ואוהב ואני זקוקה לזה...... אמרתי לו כבר כמה פעמים אבל כבר לא נעים לי להעיר אני מרגישה כמו מסכנה שמתחחננת לגבר שלה לקצת חום ויחס טוב..... הוא גבר איכפתי וטוב שלא מחסיר לי כלום באופן כללי ודרך אגב המיניות בנינו נפלאה ומושלמת שם הוא בד"כ מאהב אמיתי.... אבל אני צריכה קצת יחס ממנו מילה טובה פינוק פירגון והערכה אולי אני ילדותית קצת אבל אני צריכה את זה אני צריכה להרגיש שהוא אוהב אותי שהתגעגע אליי שקודם כול אני ונוא ואהבה שלנו ורק אח"כ כל השאר..... לפעמים אני כבר חושדת אולי יש לו מישהי אחרת אבל אני לא רוצה לחיות בהרגשה כזאת,,,,, מה אני מבקשת קצת אהבה?..... קצת חום?......

מה עושים למה זה קשה כל כך........?
    חשוב לי להגיד שאנחנו מאוד אוהבים והתחתנו אחרי הרבה מלחמות כדי שהזוגיות הזאת תצליח ועד שזה סוף סוף הצליח אני לא רוצה שיהרס......

לקביעת תור
    סגירה
    חום ואהבה

הוספת תגובה

• דורית ויהודית בבקשה התייחסות

דיקלה
    12/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תנדנדי לו J

עזר מציון
    12/05/2008

לא לכל אחד יש כושר ביטוי מילולי אז תסתפקי במה שהגוף שלו משדר לך .אל תציקי אל תמאיסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא הטבע שלו

דורית כהן
    13/05/2008

ליאת היקרה, אני חוששת שיהיה עלייך להסתגל לכך שזה לא בטבע שלו להרעיף עלייך מילות אהבה וחיזורים ומחמאות. כאשר הוא כן עשה זאת בעבר - זה היה עבורו כנראה היוצא דופן, ועכשו הוא עבר למציאות הרגילה של חיי היום יום - וזה לא טבעי בשבילו כנראה. חפשי את הביטויים האחרים לאהבתו אלייך במעשים שלו, בהתחשבות שלו, בסקס הטוב שלכם ונסי להסתפק בכך. יש הרבה מאוד גברים שפשוט מאוד קשה להם ולא טבעי להם לבטא אהבה במילים. יחד עם זאת, המשיכי את בדרך השונה שלך, אמרי לו במילים כמה את אוהבת אותו - אל תפסיקי. את יכולה לשאול אותו אם זה נעים לו לשמוע מילים של אהבה. הקשיבי לתשובתו. יתכן שיגיד לך שזה מאוד נעים לו. יתכן שיגיד לך שזה נעים לו אבל מביך אותו שהוא לא מחזיר לך באותה מטבע, אז הוא מעדיף שלא תרעיפי עליו יותר מדי כדי שלא "יישאר חייב". ויתכן שיגיד משהו אחר.
    אולי, ע"י דוגמה אישית שלך, לאט לאט הוא ילמד לתתלך מילות אהבה בעצמו. אם זה קורה אפילו בצורה מזערית מצידו, שהוא אומר לך משהו נעים - מייד חבקי אותו והראי לו כמה זה נעים לך. אל תתלונני בסגנון - עד שיוצא ממך משהו טוב אז זה כל כך מעט - כי זה יכבה אותו. אני מאמינה שע"י וגמה אישית פלוס הרבה שבחים מן הלב כאשר הוא כן מחמיא לך - יש סיכוי שזה ישתנה. לגבי החשש שלך שהוא אולי אוהב כבר מישהי אחרת - זה ממש לא הסימן לכך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתייאשת.....

דיקלה
    13/05/2008

דורית תודה רבה על תגובתך....

אני באמת מקווה שאולי לאט לאט באמת ילמד להראות את אהבתו יותר...... בכל אופן אני ביינתיים מסתפקת וממש לא מפיקה להגיד את מה שאני מרגישה.....
    חשוב לי להגיד שכשאני אומרת הוא מחזיר לי אולי לא בהתבטאות כמו שלי אבל מחזיר לי בדר צנועה משלו........ פשוט סתם בא לי שלפעמים זה יבוא ממנו......... ולא רק ממני..........
    טוב תודה בכל אופן...... יום מקסים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לפתור בעיה כל כך מורכבת?
    יוגב
    09/05/2008

שלום רב
    שמי יוגב ואני בן 30.אני נמצא במערכת יחסים עם בחורה מקסימה בת 24.אנחנו כבר ביחד שנתיים וחצי,שהיו נטולות מבעיות ואמורים לעבור לגור ביחד בעוד שבועיים.

בחודשיים האחרונים היא התחילה להתלבש בצורה מאוד פרובוקטיבית וחושפנית.אמרתי לה שהיא יכולה להתלבש ככה לחדר המיטות שלנו אבל בטח לא להצטלם כך לאתרים(היא עוסקת בצילום) או לצאת ככה מהבית ומאז אנו רבים על הנושא כל פעם שאנו נפגשים.היא מעבירה לי הרצאה על זה שעירום ואירוטיקה זה גם סוג של אומנות ודרך להבעה עצמית וכמה שהחופש שלה חשוב לה ואני אומר לה שאני מבין שזו אומנות אבל אני לא מוכן לקבל את זה שהיא תדגמן עם בגדים כל כך חושפניים(אני לא מתכוון לבגדי ים או חצאיות מיני...) תצטלם בעירום מלא או חלקי או שמישהו אחר יגע בה(בצורה מינית) או ינשק אותה(אפילו לא בכאילו) בשביל תמונה.זה משהו שאני לא מסוגל להשלים איתו ופוגע בי מאוד.

היא לעומת זאת טוענת שאני פוגע בחופש שלה והיא מרגישה שאני נהייתי מפקח שהיא חייבת לו דין וחשבון,דבר שפוגע בי עוד יותר כי אני רואה את עצמי
    כבן זוג מאוד פתוח ומאוד מפרגן ולא שוטר שמחזיק אותה ברצועה בבית.היא מאוד עצמאית (דבר שבעיני טבעי) והיא עושה דברים יותר בלעדיי מאשר איתי(יוצאת לפאבים עם חברות,מועדונים,נפגשת עם חברים, נפגשת עם אנשים שהיא הכירה באינטרנט...).
    למרות שהייתי רוצה להיות יותר שותף בחלק מהחיים הפרטיים שלה כי יש לה כל כך הרבה מהם אני לא דוחף ומחכה שזה יקרה בטבעיות כי אני יודע שזה מאוד קשה לה ושהיא מאוד "קנאית" לשטח הזה בחיים שלה.

בשיחה האחרונה שלנו היא קצת נשברה ואמרה כמה דברים שמאוד הדאיגו אותי ויותר הבהירו לי את המקור למריבה: היא אמרה שאני לא גורם לה להרגיש מספיק סקסית ושהיא לא מרגישה מספיק
    אישה.כששאלתי אותה איך היא רואה נשיות היא אמרה שהיא לא יודעת...

אני רואה את עצמי כבן זוג מאוד מחזר דואג ואוהב ועושה המון.החל ממסרונים קטנים בפלאפון באמצע היום וארוחות ערב שמוגשות לה כשהיא מגיעה עד למסאז ברגליים כל יום לפני השינה(אם זה לא גורם לבחורה להרגיש נחשקת מה כן?)
    וברוב המקרים שם את רצונותיה לפני שלי.אני באמת מאוד מפנק ומחזר וגם במיטה הכל היה מדהים לפני המריבות.

יחד עם זאת אני מרגיש שאינני יכול להתפשר על הנושא.מעבר לכך אני יותר קושר את המריבה עם בעיות שלה בנוגע לדימוי עצמי נמוך,רגישות נמוכה כלפיי וכלפי אחרים ,החופש המוגזם שלה שנראה לי כמו פינוק יתר(היא בת יחידה) שאני דווקא מטפח אבל יש גבול
    וחוסר יכולת שלה להתפשר.

בכל מריבה היא טוענת שזה לא נראה לה ושהיא בסדר גמור. לטענתה אני צריך להפסיק להיות כזה עקשן ולקבל את הדעות שלה...

מה אנחנו אמורים לעשות? ומה אני אמור לעשות?
    בתודה מראש
    יוגב.

הוספת תגובה

• בעיה מורכבת

יהודית ברגמן
    12/05/2008

יוגב, חברה שלך פורצת גבולות כדי לקבל בחוץ חיזוקים ומחמאות על המראה הסקסי והנשי המושך שלה וכנראה שממך היא לא מקבלת את אותן תגובות ואישורים. היא זקוקה להרבה חיזוקים וחיזורים כדי לחוש אשה נשיית מושכת ונחשקת וכנראה שמסאז לכפות רגליים והכנת ארוחות לא עונים על הצורך הנשיי הזה. זה משהו שצריך לבוא ממך ואם בכל זאת אינך חש מהו הדבר - כנראה שהבעיה אכן מורכבת. דברו גלוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא באותו שלב בחיים

דורית כהן
    13/05/2008

יוגב יקר, מעבר למה שיהודית כתבה לך, יש לי הרגשה שהחברות שלכם עוד עתידה לאמלל את שניכם, סליחה על הבוטות שלי. חברתך עוברת תהליך של התחברות למיניות המתפרצת שלה, וכנראה רוצה התייחסות אינטנסיבית לנשיות ולמיניות שלה, אחרת היא לא היתה מתעקשת על הלבוש החושפני שאתה מתאר. נקודה נוספת היא הצורך שלה בעולם משלה שלך אין חלק בו. אם לא תעבדו ביניכם על הנושאים האלו בשיחה טובה, פתוחה, אני צופה שהיא תמשיך להיאבק מולך על החופש שלה לצאת לבילויים בלעדיך, ואילו אתה תתפתל מרוב דאגה וקנאה. הכיוון שלכם הוא לא טוב. או שתצליחו לפרק את המוקשים, או שלא כדאי להמשיך, כי אני לא רואה אותה מתחייבת למערכת יחסים בלעדית איתך בשלב הזה של החיים שלה. יתכן שעבורה זה מוקדם מדי והיא רוצה עוד "לקרוע את העיר" - לבלות, להיות מחוזרת, להרגיש שרוצים אותה. אני חושבת שאתם לא באותו שלב בחיים ולא באותו כיוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם תוכלי להבהיר

יוגב
    14/05/2008

אני נותן הרבה מחמאות על המראה שלה ובאמת נותן הרבה חיזוקים חיוביים.אני מבין את הצורך שלה להרגיש מחוזרת ועושה לא מעט כדי להראות לה את זה(דבר שאולי לא הובהר מספיק) וכמו כן לא שולל גם שתצא,תבלה ותמשוך תגובות כאלה, שבעיני קצת שונות מאלה שמקבלים בקשר.
    גם אני מרגיש מאוד מוחמא כאשר מישהי ניגשת אליי ומתחילה איתי כאשר אני יוצא עם חברים ולא רואה דבר פסול מלהנות מזה.
    ארוחה רומנטית לאור נרות בעיני זה חיזור,כמו כן גם פרחים,פתקים,הודעות והרבה דברים אחרים שאני עושה ובעינייך נראה שלא...אולי אנחנו לא מדברים על אותו סוג של חיזור ולכן אשמח לקבל תשובה קצת יותר מפורטת וקצת הכוונה אולי אני באמת מפספס משהו.
    בתודה מראש
    יוגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף לדורית

יוגב
    14/05/2008

"חברתך עוברת תהליך של התחברות למיניות המתפרצת שלה, וכנראה רוצה התייחסות אינטנסיבית לנשיות ולמיניות שלה"
    אני מאמין שיש דרך פשוטה יותר לומר זאת...פשוט אין לי מושג מה זה אומר...

אני מבין שהיא רוצה להרגיש יותר "אישה" אך האם זו הדרך המקובלת?(מעבר לכך שבעצמה אמרה שאין לה מושג מה אישה זה בשבילה)...ולמה כל כך באינטנסיביות?...והאם זה משהו שאני יכול לעשות כדי להעניק לה זאת במערכת יחסים?...כמו שכתבתי לפני כן: התגובות והחיזוקים שהיא מקבלת מבחוץ הם בעלי אופי שונה בעיני(לפחות כך אני מרגיש כאשר אני מקבל חיזוקים דומים).
    כמו כן לגבי העולם משלה בו אין לי חלק...גם לי יש חלק כזה אם כי יותר קטן ולכן חשבתי שזהו דבר טבעי ובא בגדלים שונים.
    אין לי בעיה אם זה "שתקרע את העיר ותהיה מחוזרת ותבלה"וזה לא גורם לי לקנא או לדאוג...כל עוד זה עד הגבול הנכון ולא בצורה שעוברת את הטעם הטוב ופוגעת בזוגיות שלנו(אני לא חושב שאישה צריכה להיות חשפנית ולהעלות תמונות פרובוקטיביות שלה למקומות בשביל להרגיש נחשקת).

כמו כן ההבדלים בין ה"גודל" של החופש גוררים חיכוכים אך חשבתי שדברים ישתנו אם כי זה ייקח זמן מאחר ובתחילת הקשר היא היתה הרבה יותר "סגורה וקנאית לחלק זה בחיים שלה"(תקני אותי אם אני טועה).
    כמו כן אני בהחלט מרגיש שהיא נמצאת איתי במערכת יחסים בלעדית(לפחות איך שאני מגדיר אותה)...
    אשמח גם אם תבהירי את מסקנתך שאנחנו לא באותו שלב וכיוון בחיים.
    בתודה מראש
    יוגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילים וחיזורים

דורית כהן
    14/05/2008

היי יוגב, ראשית, מאוד יתכן שאני טועה, ושהלכתי רחוק מדי במסקנות שלי. יחד עם זאת מכיוון שאתה נשמעת לי מודאג מן השינוי שהחל לעבור עליה, ומשום שעצם השינוי והכיוון שלו - יותר מיניות פרובוקטיבית (זה יותר ברור מ"מתפרצת"?) - מעידים שהיא מחפשת בחוץ משהו בנוסף על מה שהיא מקבלת ממך, ואני מרגישה שאתה מודאג מכך ויחד עם זאת - אם תביע את דאגתך יותר מדי זה עלול לתסכל אותה בגלל שהיא רוצה תחושת חופש, ושלא תשים לה גבולות.
    לגבי חיזור - מה שאתה מתאר הוא בהחלט חיזורים לתפארת, הלוואי על כל אחת!!! אולי היא לא יודעת להגדיר במדוייק מה חסר לה. אולי חסרים לה דיבורים, שימוש במילים נאמרות כמו בא לי עלייך עכשו, או את סקסית במיוחד היום, או אני מת על הרגליים שלך וכו...
    מקווה שהבהרתי את עצמי. אבל, הערה חשובה. אם אתה מרגיש שהדאגה שלך הולכת וגוברת עם הזמן במקום להירגע - זה לא סימן טוב. לא כל מערכות היחסים בגיל בו היא בעיקר נמצאת נועדו להתמסד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים מתנהגים בקמצנות
    רחל
    09/05/2008

יצאנו לפיקניק ביום העצמאות עם זוג חברים שאנחנו בקשרים מספר שנים.
    אשתי שמה לב כי הזוג התנהג בצורה קמצנית במהלך הפיקניק הבעל הלך לקנות קרטיבים רק לילדיו ולא שאל אם ילדיי גם כן רוצים .
    אנחנו תמיד כשאנחנו יוצאים איתם עם הילדים קונים ומכבדים גם את ילדיהם מבלי לעשות חשבון .
    התופעה הזו מוכרת לנו מכל מיני מפגשים קודמים אבל התעלמנו מהם בעבר והפעם קשה גם לי וגם לבעלי לבלוע את תופעת הקמצנות .
    אין כאן בעיית כספית שלהם או קשיים כלכליים הלואי על כל עם ישראל מצבם הכלכלים .
    מה לדעתכם עלינו לעשות:
    להתעלם מהסיפור .
    לנתק קשרים .
    להגיד להם שכך לא מתנהגים .
    להתנהג באותה צורה .
    מה עוד אפשר ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חברים מתנהגים בקמצנות

הוספת תגובה

• חברים מתנהגים בקמצנות

יהודית ברגמן
    10/05/2008

צביה יקרה, הנושא שהעלית לא קשור לבעיה זוגית ביניכם ועל כן הפניית השאלה לפורום זוגיות אינה רלוונטית. אבל אוכל לענות באופן כללי שנושא שמציק - רצוי להעלות ולשתף מיד ולא "לטאטא מתחת לשטיח" ולצבור עד הפעם הבאה - כי אז הכעס עלול להתפוצץ ולגרום לניתוק יחסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ מדורית ויהודית.....בבקשה
    יעלה
    07/05/2008

נשואים באושר ובסיפוק מיני רב.בעלי חסר מנוחה בזמן האחרון; ושאלתי אותו על כך והוא אמר לי שהוא לא יבגוד בי לעולם כי אני מושכת אותו כמו בהתחלה ואוהב אותי מאוד אך הוא חייב לפתוח בפני שהוא ממש רוצה ריגושים חוויתיים ומיניים אבל רק ביחד איתי. כי אנו המון שנים ביחד והוא "מת" לחוות איתי דברים שיעצימו את הזוגיות וגם את המיניות. יש לציין שהוא מאוד פתוח מינית אפילו יותר ממני. מה אעשה? האם יש לכן רעיונות היכן אפשר ללכת .. הוא רוצה ריגושים מיניים אבל בגבולות ורק ביחד איתי... האמת שזה די מלחיץ אותי ואני מקווה שזה לא יפגום בזוגיות המדהימה שיש לנו אבל ישנה מצוקה מצידו והוא ניפתח בפני ודיבר על רצונותיו.... הוא בשום פנים ואופן לא רוצה לבד אלא רק בשיתוף איתי ובהסכמתי.. האם אתן רואות בזה פתח לקטסטרופה? או העצמה זוגית והאם תעזרו לי עם רעיונות...
    תודה מקרב ליבי על התשובות...

הוספת תגובה

• ריגושים חווייתיים ומיניים נוספים

דורית כהן
    07/05/2008

יעלה שלום,
    אני חושבת שזה נהדר עד כמה שהוא פתוח איתך ומשתף אותך ברצונות הכמוסים שלו וחשוב לו שהחוויות יהיו בשיתוף איתך.
    לדעתי הרוב המכריע של הגברים (וכמובן הרבה נשים גם כן ) חושק בדיוק באותן חוויות וריגושים ו"לוקח" בפועל את החוויות ההן לעצמו, בסתר, מאחורי הגב, משתי סיבות: ראשית - לא לפגוע באישה ולא לזעזע את המערכת המשפחתית. שנית -מים גנובים ימתקו. הריגוש והארוטיקה גוברים כאשר יש מתח וחששות ומסתורין.
    אז בעלך יוצא דופן. מה שאפשרי לכם הוא להתחיל נניח מסדנת טנטרה לזוגות, כאשר אני יכולה להמליץ להיכנס לאתר הטנטרה הישראלי כדי ללמוד קצת יותר על כך ולהכיר מנחים שונים. אני יכולה להמליץ מנסיוני האישי - על ארבעה מנחים שונים, כל אחד מצויין בדרך הייחודית שלו: תיקי וזאב, חיה כספי, תמיר קמחי (רפיק) וסוג'יי. כמובן שבסדנה כזאת אתם מחליטים על דרגות החופש שלכם גם מראש וגם תוך כדי. בדרך כלל יש בסדנאות האלו גם שיחות מעניינות על מיניות ועל הזוגיות, וגם מגע גופני - לא מיני אבל כן ארוטי - עם אנשים אחרים ולא רק עם בן הזוג, אבל אין לחץ לעבור כל גבול שמישהו שם לעצמו. הסדנאות מאוד מרגשות וחווייתיות, ופותחות פתח לבדיקה עצמית וזוגית - האם הכיוון הזה מתאים לכם או שהוא מעלה יותר מדי קונפליקטים שעלולים לאיים עליכם. יש זוגות שמאוד צומחים מן הסדנאות האלו ומפרגנים זה לזו התנסויות חדשות מרגשות, בגבולות מוסכמים, אך יש זוגות שההתנסויות האלו מעמתות אותם עם בעיות חבויות שתמיד היו קיימות וזה עלול לזעזע את הקיים - לטוב או לרע, תלוי איך מסתכלים על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית יקרה

......
    09/05/2008

למשל הוא דיבר איתי אחרי שהראיתי נכונות לבוא ולהיפתח לרעיונות.... מאוד רוצה ללכת ביחד לעיסוי טנטרי משותף ואני מאוד מסויגת כי בכל זאת מנחה תיגע בו באופן מיני וגם בי גבר אבל הוא אומר לי שהוא מאוד אוהב אותי והם בסך הכול "כלים" להנאה משותפת והוא לא רואה אותם חלילה באופן מיני אלא "כלים" להנאה משותפת וחוויתית. האם נכונה גישתו? לי מפריע האינטימיות המינית שהוא יחווה איתה בעיסוי למרות שאני לידו האם זה לא פוגם בזוגיות ביננו? אני ממש אובדת עצות .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטעום משהו חדש

דורית כהן
    13/05/2008

לפי תגובתך אני מרגישה שסדנא לזוגות היא בשבילך צעד גדול מדי. צריך להתחיל בקטן, בהדרגה, והרעיון שלו של מסג' משותף הוא רעיון מצויין. אני מבינה שאת חוששת, אבל אם את רוצה קצת "לצמוח" ולהישאר שותפה לבעלך בחוויות שהוא מאוד זקוק להן ולא נותנות לו מנוח - עלייך להיחשף לדרגה מסויימת של חששות ולחץ מן החדש והמוזר הזה. חשבי עד כמה היית לחוצה מן הפעם הראשונה שקיימת יחסי מין. האם אני טועה? כדי לחוות דברים חדשים ומרגשים עלינו לחשוף את עצמנו למשהו בלתי ידוע ומעורר קצת חרדה. אם נישאר כל הזמן במעגלים המוכרים הנוחים והבטוחים - נצטרך לוותר על הרבה חוויות מרתקות בחיים, ואצלך התוצאה עלולה להיות שבעלך ייקח את החוויות הללו בלעדייך ויתרגל לכך, וחבל.
    איזרי אומץ, לכי איתו ואחר כך שוחחו על הכל, מה היה טוב ומה היה גרוע, מה היה מרגש ומעורר ומה עורר אצלך חששות ודחייה. נצלו את החווייה כדי לטעום יחד משהו חדש ומרגש ולהתקרב זה לזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית

......
    13/05/2008

אני אעשה כעצתך ואנסה להיפתח.. ממש תודה את מאוד פתוחה וחדשנית ועוזרת..ניתן ללמוד ממך רבות ואני חושבת שאפילו אבוא עם בעלי לייעוץ זוגי אצלך. מודה לך ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת לבד ליעוץ
    צביה
    07/05/2008

שלום.

אני מבקשת לשאול שאלה אישית .

היה לי ויכוח קשה עם בעלי ואני מאוד מעונינת ללכת ליעוץ על מנת לבדוק את דרכי , האם דרכי נכונה או שדרכו של בעלי נכונה .

האם עלי לספר לבעלי שאני הולכת ליעוץ ומה תוצאות היעוץ ?

עד היום לא הסתרתי מבעלי דבר וגם בעלי לא הסתיר ממני דבר , אני חוששת שברגע שיוודא לבעלי שהלכתי ליעוץ ולא סיפרתי לו הוא יאבד את האימון בי , כי בעלי הלך בעבר ליעוץ לבדו וסיפר לי עלכך כולל מה שנאמר באותה פגישה .

איך לנהוג ?

חג שמח ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    ללכת לבד ליעוץ

הוספת תגובה

• לא להסתיר

דורית כהן
    07/05/2008

יעלונה היקרה, מה דעתך לומר לבעלך שחשוב לך להתייעץ כדי לבחון את הנושא עליו אתם בויכוח, וכי חשוב לך ללכת לבדך, וכי לאחר מכן תשתפי אותו בדברים שיעלו. זוהי כמובן ההחלטה שלך עד כמה לשתף. כי אם תלכי לייעוץ ותסתירי זאת מפניו, את עלולה לפלוט בשעת לחץ - כן, אפילו היועץ אמר שאני צודקת, והוא ייפגע מן הסתם שעשית זאת ללא ידיעתו.
    אפשרות אחרת היא ללכת יחד איתו. האם את חוששת שלא תצליחי להציג את עמדתך כמו שאת רוצה בנוכחותו? אצל חלק מן היועצים מתקיימת גם פגישה נפרדת עם כל אחד מבני הזוג כבר בתחילת התהליך הייעוצי.
    מקווה שעזרתי לך בדילמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה שהודעותיי יחקו
    לינדה
    06/05/2008

למי אני צריכה לפנות? זה מאוד חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה שהודעותיי יחקו

הוספת תגובה

• קצת יותר פרטים

דורית כהן
    07/05/2008

אביבה, אין בעייה למחוק את הודעותייך, אבל כתבי לנו את הכותרת שלהן ואת התאריכים בהם הן הופיעו, כי אינני רוצה למחוק בטעות הודעה של "אביבה" אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות
    דניאל
    05/05/2008

שלום רב!
    שמי דניאל ואני בת 26 נשואה מזה שנתיים ואמא לתינוקת בת שנה.
    לאחרונה התחילו אצלי כל מיני תחשות מוזרות לגבי טיב הזוגיות שלי. כרגע המצב לא מזהיר פנים. בעלי כל הזמן מעיר לי שאני מתלוננת כל היום דברים כמו - אני עייפה, כואב לי הראש, אין לי מה ללבוש וכד', הוא מתעצבן עליי כל הזמן ואומר שהוא פשוט כבר לא מקשיב לי . עניתי בתשובה שזו אני ולא ייתכן שארגיש שאני לא יכולה לדבר עם בעלי כי כרגע זו תחושתי. מבחינת הזוגיות לארונה הוא מגיע הבייתה מהעבודה מתקלח ומתיישב מול הטלוויזיה כמו איזה שייח סעודי ולא עושה כלום מלבד לשחק עם היילדה. הגעתי למצב בו אני מרגישה שאני חא יכולה לדבר איתו, שלא אכפת לו ממני (הוא לא כל כך מתעניין בשלומי כשחוזר מהעבודה), לא אוהב אותי (אני תמיד זו שאומרת שאני אוהבת ומרעיפה אהבה בכל מיני דרכים והוא כלום - מת), לא נמשך אליי (אני זו שתמיד יוזמת ואפילו יש מצבים בהם הוא אומר שאין לו כח כשזו בדרך כלל תפקיד האישה).כשאני פונה לדבר איתו הוא אומר שאני בכיינית ומדמיינת ושאני מחפשת בעיות, כל כך נמאס לי מהתחושה של לא להיות נאהבת ולהרגיש כמו שני זקנים - לא יוצאים, לא מבלים כלום. בשעות הערב כשהיילדה ישנה אני קוראת לו לעשן איתי סיגרייה בחוץ סתם כדי לדבר קצת והוא תמיד אומר שהוא רואה טלויזיה או שלא בא לו סיגרייה למרות שאני מסבירה שלא הסיגרייה היא המהות אלא הזמן יחד גם אם מדובר ב-5 דקו.
    בקיצור אני מרגישה שאני הולכת לאבדון ואין לי עם מי לדבר , כשאני מדבר הוא אומר שאם לא טוב לי אז שאעזוב, אני לא רוצה למהר לכיוונים של פרידה אבל אם הדברים לא ישתפרו המצב יחמיר ולא רק שניפרד בסוף אלא שניפרד בצורה רעה ומגעילה .
    תעזרי לי מה עוד אוכל לעשות. האם באמת קיימת בעיית "התבכיינות" אצלי , האם יש גבול למהשאפשר לדבר עם הבעל.
    לתשובתך מהירה אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזוגיות

הוספת תגובה

• שלב כאוב אבל הכרחי בזוגיות

דורית כהן
    07/05/2008

דניאל היקרה, צא לי על מה שאת ובעצם גם הוא - עוברים. כל התופעות שאת מתארת מאוד אופייניות לשלב הנישואין בו אתם מצויים, כאשר בבת אחת יש הרבה מטלות בבית, קיימת כל הזמן עייפות מצטברת, ותחושת החופש שהיתה בעבר מתחלפת בתחושת שעבוד וכבלים, ובעיקר - ההתאהבות הסתיימה ואתם מתחילים להכיר זה את זו בלי הסינוור שהיה בעבר. זוהי תקופה שבה כל אחד נלחם על ה"זכות" שלו לחיים נורמליים ולקצת נוחיות ופרטיות. הקסם של להיות ביחד איננו כמו שהיה בעבר. כדי להתגבר על השלב המדכא הזה - שאני מבטיחה לך שכל זוג עובר, בעוצמות שונות - אפשר או ע"י היעזרות בספרים על זוגיות כגון "אינטליגנציה ארוטית" שאני מאוד ממליצה עליו, או ע"י הליכה לייעוץ זוגי. לדעתי דחוף מאוד לטפל במצב כי הוא עלול במהירות להדרדר לפגיעה אנושה באהבה ובמשיכה המינית כמו שאת כבר מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרושין
    עמי
    05/05/2008

שלום רב,

רציתי עזרה בשאלה, מה קורה כאשר בתיק גרושין (ללא רכוש או ילדים- רק להוציא את הטבעת ממש ככה) נקבע מועד ראשון לדיון בבית הדין הרבני, האישה מעוניינת להתגרש ונחושה מאוד לכך והבעל מבקש שלום בית.

האם יכפו על האישה שלוםמ בית גם במידה שהיא מסרבת להמשיך את הנישואין בכל מחיר.. כמה זמן זה עלול לעכב את ההליכים אם בכלל ומה בסופו של יום התוצאה ?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גרושין

הוספת תגובה

• הפורום אינו עוסק בהערכה/יעוץ משפטי

יהודית ברגמן
    06/05/2008

הערכה משפטית אינה בתחום עיסוקו של פורום זה. נסו את הפורום הבא:
    http://forums.mypi.co.il/forum_topics.asp?FID=21

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת..
    ס- חסוי
    05/05/2008

שלום...אשמח אם תוכלו לעזור לי במקצת,
    אני בת 24 ויש לי חבר שאני איתו כבר 6 שנים והוא בן 26. הוא החבר הראשון שלי ובחיים לא יצאתי עם אחר. אני יודעת בביטחון רב שאהבתי אותו מאוד יש לי הערכה כלפיו גדולה מאוד.
    בחודשים האחרונים המצב אצלי התערער ואני מבולבלת עם עצמי.
    זה התחיל כבר לפני כשנה בערך.. הרגשתי שאני חסרת סבלנות כלפיו, אני כל הזמן עצבנית מכל סיבה פשוטה, אבל עדיין המשכתי להנות איתו ולהיות לצידו. בנוסף, החשק המיני הלך ופחת עד שהגיע לכדי אפס מוחלט, זה התחיל עם תירוצים ואחרי זה חשבתי שאולי זהבגלל הגלולות שאני לוקח המון שנים אז הפסקתי וכבר 3 חודשים שאני לא לוקחת ובנתיים זה לא ממש עזר.
    במקביל הכרתי מישהו לא יצאתי איתו מאחורי גבו אבל אנחנו מדברים בטלפון המון ומאז אני מרגישה החמצה נוראית שמא לא הייתי עם אחר ולא הייתי בקשר אחר מה שלא הרגשתי אף פעם למרות שתמיד התחילו איתי ואני אדם מאוד חברותי לא נמשכתי לאף אחד אחר.
    אני מבולבלת נורא, אני פוחדת לאבד אותו הוא עדיין הכי יקר לי בעולם איכפת לי ממנו נורא וזה כואב לי, ראיתי את עצמי מתחתנת איתו ואני עדיין רוצה אבל לא עכשיו. אני מרגישה שאני רוצה לנסות דברים אחרים להכיר דברים אחרים אבל במקביל מפחדת לאבד אותו.
    אני מפחדת שאם אשאר איתו את תחושת החוסר והריקנות הזו אמשיך להרגיש לעולם.
    דיברתי איתו על זה זהכאב לו מאוד הוא מעוניין שננסה לשפר את מערכת היחסים בכל צורהאפשרית והוא מוכן להכל. אבל אני עדיין לא יודעת אם אני רוצה לנסות...

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת..

הוספת תגובה

• המשך...

ס- חסוי
    05/05/2008

דילגתי על משהו שהוא נורא חשוב...
    בגלל סיבות במערכת היחסים בשלושה חודשים אחרונים הוא גם היה מבולבל נורא ויצא מאוחרי גבי עם ידידה שלו מהעבודה הוא הרגיש שאני מתרחקת ויצא עם מישהי אחרת . הוא נפגש איתה 4 פעמים ובפעם הרביעית היא באה ונישקה אותו וזה צולם וראיתי את התמונה.. לטענתו הוא אמר שמבחינתו זה לא היה כלום הוא הרגיש מבולבל הוא הצחרט שהלך איתה בשנייה שהיא נישקה אותו והרגיש שהוא עשה טעות ענקית ומתוך כך הבין שהוא לא יכול להיות עם מישהי אחרת ורק אני האחת בשבילו... זה כאב לי .. אבל הבנתי מאיפה זה בא.. ולא כל כך כעסתי כמו ציפיתי שאכעס אם דבר כזה יקרה לי אי פעם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמיני לגוף שלך ותיפרדי ממנו

דורית כהן
    07/05/2008

שלום לך,
    מכל מה שכתבת בשתי ההודעות עלי לומר לך שלדעתי עליך להפסיק את החברות איתו וללכת אחרי מה שהגוף שלך כבר הודיע לך מזמן - את כבר לא נמשכת אליו ומכיוון שאינכם נשואים ואין ילדים - זה סימן בדוק שהוא לא האחד בשבילך. עם כל הצער והכאב והציפיות של שניכם - חשוב שתכירו במציאות הזאת ולטובת שניכם והעתיד שלכם - תיפרדו. ברור שפרידה היא מכאיבה ומפחידה, החברות מאוד מחזקת ומשרה בטחון, אבל בגילכם - מאוד חשוב להתנסות עם עוד בני זוג ולחפש היטב עם מי את מתמסדת בסופו של דבר. האמיני לגוף שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש זכויות לאישה פרודה??
    s.g
    04/05/2008

שלום, אני לא יודעת אם זו הכתובת לשאלה שלי, אבל אני פרודה ארבעה חודשים התחלנו תהלכים ברבנות יש לנו הסכם גירושין, בעלי לא גר בבית, והתחיל לשלם מזונותע"פ ההסכם שערכנו בינינו.
    שאלתי היא האם יש לי זכויות הנחות הטבות בגני ילדים, ארנונה, חשמל וכ"ו.??? אשמח אם תוכלו לענות לי, תודה מראש.

הוספת תגובה

• יש זכויות לאישה פרודה

יהודית ברגמן
    04/05/2008

s.g. יקרה, עד כמה שידוע לי – יש לך זכויות להנחות שונות. פני לנעמ"ת או לכל גוף משפטי אחר. אולי לראשות העירונית במקום מגורייך לברר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה