פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• במשבר של ממש לא יודעת איך לפתור,?
    מיכל
    15/03/2008

שלום לך,,
    אני בת 28 נשואה מזה שנתיים וחצי ללא ילדים ,מנסים מזה שנה וקצת,
    עוד בזמן שהכרתי את בעלי ,היתי מודעת לבעיה גדולה שיש לו,הוא טיפוס שקט,לא מרבה לדבר ואף מופנם,,מסוגל לחיות באי בודד 20 שנה ,גם אם נהיה באוירת מסיבה ,הוא ידכא לי את הרגע,,ואני לעומת זאת טיפוס שאוהב לצחוק ,לדבר לחיות ,לעשות מה שבא לי ,
    אני אדם עם ערכי דת למרות שהוא חילוני וההפך ממני ,עדין אני למדתי לקבל אותו כמו שהו ,כי הוא אדם טוב מבין ומתחשב,אבל בכל הנוגע לרגש,אין לו אלי,הוא לא יודע להביע אהבה ,חוץ ממין אין ביננו כלום,,אולי מדי פעם רחוקות,פה ושם לטיפה,,
    אם אני לא יוזמת יציאות אפשר שלא לצאת חודשים,,
    אבל טיולים לחול הוא אוהב איתי,לא ניראה לי שזה קשור אלי ,הסיבה לטיולים,זה לראות את העולם,,"
    בבית שבו גדלתי היה לי אבא בדיוק כזה ,ותמיד כעסתי על אמא שלי שגורמת לו חוסר בטחון עם הערות האלה ,,
    שהוא שקט,ותמיד פרצוף תשעה באב,והנה משמים,קורה לי אותו הדבר,,,
    ולאחר ויכוח האחרון שלנו ,,שהוא התחיל אותו,טוען כי נימאס לו להעיר לי כבר שנתיים,על פצעים שיש לי בחלקי הגוף כתוצאה מגירוד,והוא לא נימשך אלי כבר,ואז הטחתי בו את האשמה שהוא משעמם לי את החיים ,
    ואז אמר :בואי ניתגרש,אניחנו צעירים ,ויפים,
    אז אמרתי,,אני לעומתך נילחמת ,ומנסה לטל בבעיה,ולעלות לך תמצב רוח ,הקריזיונרי שלך ,
    רק לידעתכן,אני אדם משיקע בבית תמיד אוכל חם,תמיד מפנקת במילות ,אהבה ,אולי זאת הבעיה שלי--שאני תמיד מחזרת אחריו,,כדי לקבל טיפת אהבה,כמו כלב מסכן,,
    אני מודעת לבעיה הקוסמטית שלי ,ואני מנבה לפתור אותה אך זה חזק ממני,והוא חושב שזה לא חשוב לי ,
    הבעיה היא האם שווה וכדאי לנסות יחד לתקן או,שהוא לא ישתנה ,וישאר עצוב בחיו,,ואני פשוט אמשיך לחיות לבד ממש לבד בתוך הזוגיות שלנו,,
    אני לפעמים מתקשרת כדי לספר לו משהו,ורק שומעת תקול העצבני שלו,פשוט מוותרת ומתקשרת לחבברה לדבר איתה ,אין ביננו תקשורת,,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפוך על הפוך

דורית כהן
    17/03/2008

מיכל היקרה, ראשית, סליחה על העיכוב בתשובות.
    את מציינת עד כמה בעלך מזכיר לך את אביך. אני לא מופתעת. יש לנו נטייה להתאהב דווקא בגבר שיש לו הרבה קווי דמיון לאחד ההורים שלנו, כי ברמה לא מודעת - זה מוכר, עם "זה" אנחנו כבר יודעים להתמודד, ובאמת את אומרת עליו ואליו דברים שמזכירים לך את אמא שלך ותלונותיה על אבא...תראי, השינוי שנדרש כאן הוא מאוד גדול, וניתן להגיע אליו רק בתהליך טיפול זוגי רציני, רצוי בשיטת "אימאגו", המבוססת בדיוק על מה שכתבתי לך במשפטים הראשונים. עדיין - לא ניתן לשנות הרבה, אבל מה שאפשר זה להסתכל על מה שיש בצורה חיובית: להבליט כלפי עצמך את הטוב שבו ולהשלים עם הדברים האחרים. אני מאמינה שאת אבא שלך את אוהבת כבן אדם למרות התכונות הללו. האם את יכולה לאהוב את בעלך כבן אדם למרות התכונות הללו? רי ככל שאת תקבלי אותו יותר כמו ש/הוא ולא תנסי לשנותו ולקטר - כך יהיה לשניכם יותר רגוע ויותר נעים זה עם זו. זה עובד "הפוך על הפוך"...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך עליו??
    תשובה
    13/03/2008

גבר הגר המכיר אותי מקרוב, פגשתי אותו ברחוב, הלך מולי, כשקלט אותי מרחוק, הרכין ראשו עד שהתקרב אלי וכשהתקרב אמרתי לו בוקר טוב עם חיוך קל, הוא ענה לי בטון מתלהב :"בוקר מצויין" הביט בעיניים, בפה ועבר לחזה (מין סריקה מהירה כזאת...) ואחר כל אחד חלף לדרכו. מדוע הגבר אינו מישיר מבט אלי כשראה אותי מרחוק אלא השפיל מבטו עד שהתקרב אלי הרי הוא ידוע לא בתור טיפוס ביישני? והאם נראה לפי התנהגותו שהוא משדר במובן החיובי כלפי??? מה נראה לך תאורי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה דעתך עליו??

הוספת תגובה

• הוא מעוניין בך

דורית כהן
    17/03/2008

תשובה היקרה, ראשית התנצלות על האחור בתשובה. שנית, אבקש לא להשתמש בשפה לא יפה אפילו אם מישהי עצבנה אותך, כי איננו יכולות להשאיר תשובות שבהן ביטויים לא מקובלים. לפעמים זה לוקח קצת זמן, אבל אנו מוחקות תשובות לא נאותות.
    ממה שאת מתארת נראה לי שהגבר הזה מעוניין בך. אולי הוא תכנן להעיף בך מבט חודר ברגע שאת מתקרבת ולא לפני כן - להגברת המתח והדריכות שלך ואולי מסיבה אחרת. אבל לא משנה מה היתה הסיבה - מספיק שכאשר התקרבת הוא נתן לך סקירה כל כך ממצה - שנראה לי שהוא מאוד מעוניין בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה.......
    דידי
    12/03/2008

אני בת 27 ובן זוגי בן 35, בזוגיות שנתיים (+ גרים יחד)
    אני פונה אליכן כי הוא עומד להציע לי נישואין ואני מבולבלת. ראשית, כשאני מדברת איתו על נושא שמציק לי, הוא לא מקשיב לי, הוא בוהה בתקרה וחושב על דברים אחרים. אני מבקשת ממנו יפה להקשיב כי הנושא חשוב לי וגם בוחרת זמן לשיחה שמתאים לו ועדיין הוא לא מסוגל להקשיב. לעיתים הוא מלווה את החוסר הקשבה באיזה שטות כדוגמת: מחיאת כפיים,חיקוי של מישהו... אני יודעת שזה נשמע הזוי ואולי מצחיק אבל זה מאוד פוגע בי.
    כשזה קורה אני מרימה את הקול וצועקת עליו ואז הוא אומר לי: "עכשיו בגלל שצעקת,אני לא מתכוון להקשיב לך,את יודעת שאני שונא צעקות" וזורק לעברי קללה עסיסית. אני מתחילה לבכות ואז הוא אומר: "יא חתיכת מניפולטיבית, הבכי שלך לא משפיע עלי,נמאס לי מהצעקות שלך"- אני בוכה כי כואב לי ולא בגלל צורך שלי לעורר את תשומת הלב שלו.
    איך אני לא ארים את הקול כשאני מדברת איתו על נושא חשוב והוא מזלזל בי? !
    הוא לא מסוגל לצעוק ובוחר להוציא את העצבים בקללות: "טיפשה", "כלבה", "פסיכית", "מטומטמת", "צריכה תרופות".
    ישנם מקרים אחרים שאז הוא כן מקשיב ולבסוף אומר: "אוקיי..זה ישתנה" ,אך כמובן שהוא אומר זאת כדי שאסיים את השיחה כי כבר למחרת הוא ממשיך לעשות את מה שהבטיח לא לעשות.

נושא נוסף שמתסכל אותי הוא כסף. הדירה בה אנו גרים היא שלו (משכנתא) ואני סטודנטית (בחודשים האחרונים ללא עבודה).
    בשנה וחצי הראשונות ,עבדתי במקביל ללימודים,השתתפתי בחשבונות בבית,אוכל,בילויים. בחודשים האחרונים נקלעתי לבעיה בלימודים והייתי חייבת להשלים המון חומר לכן לא עבדתי והסברתי לו שלא אוכל להשתתף בהוצאות כלל ואם זה מציק לו אז אני יכולה לחזור לבית ההורים שלי עד שאעמוד שוב על הרגליים ואמצא עבודה.
    הוא אמר שאין לו בעיה ואכן הוא משלם על הכל לבד. אני עושה הכל בבית לבד, נקיונות,בישול וכו'.
    אני רוצה שיהיה ברור שאני לא בחורה נצלנית,רע לי מאוד עם המצב והבהרתי לו מס' פעמים שאין לי בעיה לעבור להורים שלי ..
    העניין הוא כזה, הוא לא מדבר איתי כלל על הלוואות שהוא לוקח וזה משגע אותי. הוא אומר שזה לא ענייני כי אנחנו לא נשואים אבל ההתחייבויות שלו לבנק הן לשנים רבות וגם אני אקח חלק בתשלומים.
    הוא מתכוון למכור את הדירה בה אנו גרים ועם חלק מהרווח לרכוש רכב ב70 אלף שקל.הוא מתכוון להתחייב לעוד משכנתא ולקנות 2 נכסים להשקעה...וכל זה מבלי להתייעץ איתי. הוא פשוט הודיע לי שכך יהיה. הוא רוצה ח-ן בנק בנפרד כשנתחתן.
    הוא עקשן מאוד,חושב שהוא צודק בהכל. קשה לו מאוד לקבל את הדעות שלי ,להתייעץ או להתפשר.
    אני רוצה שנקנה יחד נכס עם הסכום שלו והסכום שההורים שלי יתנו לי,נתחייב יחד למשכנתא,נשלם יחד ח-ן. הוא טוען שאני "בחורה בינונית" כמו כל מי שהוא מכיר. שאני מסתפקת בדירה אחת ובחיים ממוצעים. קשה לי שהוא לא מתייעץ איתי אלא פשוט מודיע.
    איך אני יכולה לנהל איתו חיי משפחה תקינים בצורה כזו?!
    תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.......

הוספת תגובה

• לא מעריך אותך-הוא מזלזל. רוצה אותו?

זוהר
    12/03/2008

כתבת "איך אני יכולה לנהל איתו חיי משפחה תקינים בצורה כזו?!"
    נו.. באמת! איך?????? למה הוא מתעקש להתחתן אתך אם את כלבה וטיפשה?
    למה את רוצה להתחתן איתו אם את לא מוערכת בעיניו בכלל ולא "שותפה"
    אתם לא יודעים לנהל שיחה. לא ויכוח ולא תקשורת בכלל. הוא גס ושתלטן ואת כנועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דידי יקירתי

נעמי
    13/03/2008

תמלטי ממנו מהר ככל האפשר!!!
    החיים שלך איתו עכשיו נשמעים נורא ואיום, מה את חושבת,שמשהו ישתפר אחרי הנישואין???
    את מכניסה את עצמך למקום גרוע!! בבקשה תברחי משם.לא מגיע לך חולירה כזאת.
    אחרי הנישואין את תצטערי כל כך שהתחתנת ,ותצטערי כל כך שלא הקשבת לאנשים שעברו מערכות יחסים עם גברים חלאות כמוהו. אם היית חברה שלי, הייתי אוספת אותך לחיקי ומבודדת אותך מהגבר הדוחה הזאת,שאני לא יודעת אם אפשר לקרוא לו גבר.
    הוא בטח גדל בבית ששם לא נתנו כבוד וכל היום זלזלו באמא שלו ולכן הוא שאב את כל הגועל בהתנהגות שלו מהאבא ולכן הוא מתנהג ככה, כמו חיית פרא שלוחת רסן.
    שייתבייש בעצמו, הוא לא ראוי לזוגיות.קחי את הרגליים ואל תנסי אפילו לתקן את המערכת.
    גבר שלא מעריך את אשתו,שלא רוכש לה את הכבוד המגיע לה מעצם היותה אישתו-לא ראוי לחיי נישואין אלא להיות בודד וגלמוד ושיחנק עם הכסף שלו!!!
    זה מה שאת רוצה? שככה הילדים שלכם יראו אותו מתנהג אלייך,בחוסר כבוד,בזלזול?
    אל תעשי את הטעות שלי,בבקשה. לא חסרים גבריםמקסימים בחוץ, את צריכה לחזור להורים שלך להתמקד בלימודייך ולסיים אותם ולשכוח מהאפס הזה.
    אם את אוהבת את עצמך ואיכפת לך מהנפש שלך,אל תשאירי את עצמך איתו להתענות.
    הייתי המומה שכתבת :הוא מוחא כפיים או מחקה מישהו כשאת מדברת" מה זה צריך להיות? התנהגות של ילד עם פיגור שיכלי, תעשי טובה לעצמך: תעריכי את עצמך ותעופי משם.
    החיים לא נגמרים אחריו.ואת עוד תצחקי ותנשמי לרווחה אחרי שתמשיכי בחייך ותפגשי את האחד המיועד בשבילך.
    גבר כמוהו ,שרוצה להיות עבאדיי על נשים,הוא חתיכת שוביניסט דוחה ומגיע לו חיים בנפרד,נטולי זוגיות .
    המחייה איתו לא פשוטה עכשיו, והיא בטוח לא תתבהר ותהיה קלה אחרי הנישואין.
    מקווה שתהיה חכמה בהחלטה
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיבי דחוף

מישהי
    13/03/2008

אם את רואה את כל הבעיות האלה לפני חתונה תברחי מהר.
    ם אתם חברים רציניים גם אם הוא לא בעלך הוא חייב להתייעץ איתך.
    וחוצמזה הוא אמר לך שאת תשתתפי בהתחייבויות הכספיות שלו זו חוצפה אלהההתחייבות שלו למה את חייבת להשתתף בהן.
    אני אישית התחתנתי עם בחור שעכשיו גיליתי שהוא לא מתאים כלל אני מחברה שמרנית מאוד ולא מתגרשים בדרכ בעלי כמעט לא פותח את הפה משעמם אותי מאוד כמעט לא שוכב איתי וגם לו יש התחבויות בבנק ואין לי שום כוונה להשתתף בהן.
    בקיצור מצבך קשה משלי לפחות בעלי לא מקלל אותי ולא מכריח אותי להשתתף בהתחייבויותיו ובדרכ לפי ה שידוע לי כרגע כי אני נשואה טרייה הוא כן מתיעץ איתי.
    תעזבי אותו זה רק יחמיר אחרי חתונה אחרי שתהיי כבולה אליו לא נראה שהוא מכבד אותך כלל צר לי את טובה מדי בשבילו.........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נשמע טוב כלל וכלל

דורית כהן
    17/03/2008

בוקר טוב דידי, וסליחה על העיכוב.
    התיאור שאת מתארת את יחסיכם מעורר אצלי המון סימני שאלה. הוא נשמע כמו אדם מאוד שתלטן ודעתן, ואת עלולה ללכת לאיבוד לידו, גם בגלל אופיו וגם בגלל חוסר הרגישות שלו וחוסר ההקשבה כלפייך. הוא מאוד מרוכז בעצמו ובמטרותיו ואינו רגיש לזולת. אני שואלת את עצמי מה את מוצאת בו? מה הן התכונות החיוביות שלו, שבגללן עברת לגור איתו והפכת להיות בת זוגו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים בין אחיות
    רחל
    11/03/2008

לאשתי אחות שחושבת רק על עצמה , קצת קמצנית ואגואיסטית , הקשר בינהם נעשה במפגשי שבת לפעמים או בחגים .
    אני כבעלה לא אוהב אותה במיוחד בגלל האופי שלה ומשתדל לא להיות בחברתה של אחותה , אם אני עושה זאת זה נעשה עבור אישתי שתרגיש טוב , אינני מתנגד או מסרב או מקשה על הקשר ביניהם.
    אשתי טוענת כי אני הוא הגורם לקשר הלא טוב שיש לה עם אחותה ומאשימצה אותי בכך .
    מה לדעתך אני צריך לעשות , אשתי רואה את ההתנהגות של אחותה ומתעלמת ממנה ודורשת זאת גם ממני שאתיחס יפה לאחותה למרות האופי שלה .
    הקשר ביהנם היה לא טוב בעבר ללא קשר אלי ואשתי מנסה להאשים אותי בכך , לי אין יד ורגל בנושא .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים בין אחיות

הוספת תגובה

• לקיחת אחריות אישית

דורית כהן
    12/03/2008

חיים היקר, כאשר קראתי את מכתבך מאוד בלט לי נושא ההאשמה, ואני רוצה להתייחס לכך: אתה כותב שאשתך מאשימה אותך בהיותך הגורם לקשר הלא טוב בינה לבין אחותה. במקביל להאשמות שלה אתה מנסה להראות במכתבך אלינו עד כמה אתה בסדר - אינך מתנגד או מקשה על הקשר ביניהן ונפגש עם האחות למרות שאינך אוהב זאת - למען שלום בית עם זוגתך.
    אני חושבת שכל אדם אחראי למעשיו הוא.
    אם לאשתך חשוב הקשר הטוב עם אחותה - זוהי אחריות שלה לעבוד על כך, ואל לה לחפש אשמים חיצוניים. תליית האחריות לכשל אצל מישהו אחר - גורמת לה לא לבדוק את עצמה. זהו הפתרון הקל והנוח עבורה. כאילו היא אומרת - עד שחיים לא ישנה את התנהגותו ואת יחסו לאחותי - שום דבר לא יעזור. זה מאפשר לה לא להתאמץ ולהשקיע בקשר. תמיד יש את חיים שאפשר להאשים אותו שלא התנהג מספיק יפה עם האחות.
    אני יכולה להציע שכאשר היא מאשימה אותך בנושא, תבדוק את עצמך - ואם אתה מרגיש שעשית כמיטב יכולתך -אל תיקח על עצמך אשמה או אחריות. אם אתה מסכים איתה באופן מלא או חלקי שהיה משהו לא תקין ביחסך אל האחות - קח אחריות על מה שאתה מסכים לגביו, ותקן דרכיך. אוסיף כאן ואומר כי כמעט תמיד יש איזשהו בסיס אמת להאשמות, אבל זה לא אומר שהיא לא אחראית.. יתכן שגם אתה וגם היא תורמים לקשיים במערכת היחסים עם האחות, כל אחד בדרכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה מכם דחוף
    נעמי
    11/03/2008

שלום לכולם
    אני נשואה מיולי האחרון, ואני מודאגת מאוד מעניין הכספים בינינו.
    מעולם לא היה לי בו אמון ותמיד חשדתי בהתנהלות הכספים שלו.
    מזה חצי שנה של נישואין אנחנו מתנהלים בחשבונות נפרדים וכל חודש אני מעבירה אליו סכום על שכר דירה ושאר מיסים, והוא משלם את השאר. אני רוצה לציין שהוא מרוויח כפול ממני.
    אתמול דיברנו על כמה שזה מפריע כל ההתנהלות הנפרדת הזאת וכדאי לאחד חשבונות אבל אני מפחדת ולא בטוחה. השאלה הנשאלת היא :
    האם מרגע שהתחתנו ,כל הכספים שנחסכו אצל כל אחד בחשבון-הם של כל אחד באופן פרטי או שיש חוק האומר שבעת גירושין,הכסף מתחלק בין שנינו?
    יש לציין שכל התקופה שאנחנו נשואים, הוא עשה מה שהוא רוצה עם הכסף ואילו אני הצלחתי לחסוך כמה גרושים.עכשיו באיחוד הוא מבקש ממני לאחד גם את החיסכון שלי ואילו הוא בכל התקופה הלא מאוחדת,חסך לעצמו והשתמש לצורכיו האישיים כמו קניית קטנוע ותשלומי ביטוחים ועוד הוצאות שהוציא על עצמו בלבד (גםביטוח לרכב שרשום על שמו). מה נכון לעשות? להכנס איתו לחשבון מאוחד אבל לא לשתף אותו בחסכון שצברתי
    או שאני זכאית להשתמש בכסף מבלי לחשוש ולהתנצל לצורך למשל לימודים או ניתוח אסטתי...?

הוא מצידו,בעל סכום מכובד מלפני החתונה שאותו הוא "העלים" ונתן לי אופציה של בחירה אם ארצה אז אחתום איתו על הסכם ממון ובכך לא יהיה לי שום נגיעה לכספו שצבר מלפני הנישואין.
    זכותו המלאה להגן על משהו שצבר מלפני החתונה אבל לא זכותו להשתמש בכסף שנצבר אצלו אחרי החתונה למטרותיו האישיות בין היתר ועוד לבוא ולבקש ממני להכניס את החיסכון הזעום שחסכתי בחשבוני אחרי החתונה -לאיחוד איתו.
    האם רק אני רואה את תפיסתו המעוותת והלא ישרה?
    בבקשה את עזרתכם הדחופה לפני שאעשה מהלכים לא חכמים מבלי לדעת לאן אני נכנסת
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה מכם דחוף

הוספת תגובה

• נדרשת כאן מיומנות של מגשר

דורית כהן
    11/03/2008

אני גם מייעצת לך לבדוק את השאלות שלך קודם בפורום משפטי. אבל, לאחר מכן, כאשר כבר תדעי מה הזכויות שלך ושלו, אם לא תצליחו אז להגיע להסכמות, זה לא סימן טוב. אני מציעה לראות בנושא הכספים והשיתוף - אתגר שהזוגיות שלכם יכולה להתגבר עליו ולהתקדם לפאזה קרובה ואינטימית יותר, בתנאי שאתם מצליחים להיות מאוד כנים ופתוחים לגבי רצונותיכם, חששותיכם, והעקרונות החשובים לכם. אם תראו שאתם מאוד מתקשים לעשות זאת לבד, לכו לפגישה או שתי פגישות של גישור (לאו דווקא ייעוץ זוגי), כי המיומנויות שחסרות לכם הינן בתחום המומחיות של המגשר, שתפקידו יהיה להקשיב לשניכם ולעזור לכם לחדד זה בפני זו את הצרכים, הדאגות והחששות שלכם ולאחר מכן לייצר ביחד כמה פתרונות כדי להיות מסוגלים לבחור מתוכם את הפתרון שיהיה הכי מוסכם על שניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת לחלוטין
    סינתיה
    11/03/2008

אשמח אם תעזרו לי
    אחרי שהתחתנתי גיליתי שנפלתי לבעיה רצינית
    אני באהמחברה שמרנית התחתנתי עם בחור שמבוגר ממני ב13 שנה כמובן שאסור לגור יחד לפני חתונה רק לדבר אחד עם השני לצערי התחתנתי אחרי הכרות של כמה חודשים בלבד.
    בהתחלה בעלי אמר שיהיה לנו מטבח משותף עם הוריו אך תוך שנה יבנה מטבח חדש פתאום אחרי חתונה הוא אומר לי שאי אפשר להוסיף לבית (זה בית פרטי על הקרקע עם גינה די גדולה.)
    פתאום אחרי חתונה מתברר שהיה לו פסילת רשיון והוא טוען שלא ידע מזה עכשיו היה לו משפט והוא אומר לי שבשביל לחדש רשיון צריך תעודת שחרור מצהל והוא איבד אותה וצריך ללכת לעוד ביררתי עם מקורות משלי כמו להתקשר למכון רישוי ומורה פרטי שעובד כ20 שנה אומרים שאין קשר בכלל.
    פתאום גם מתברר שחשבון שלו מעוקל כנראה בסכומים גבוהים ושהוא פוחד בכלל לברר מה סכום העיקול זה דבר שמאוד עצבן אותי כמובן השאלה אם במקרה שנרצה לבנות בית נניח האם אניי זו שאצטרך לקחת המשכנתה?
    בעלי תמיד מתלונן על כאבי בטן אמרתי לו כבר שילך לרופא והוא ומר שכבר הלך ולא גילו כלום כל הזמן מצפה ממנני להתחשבות אך לי כבר נמאס אני מבינה שקשה לו עם הכאבים אך חייב לראות רופא.
    בעלי מצפה שאתנהג למשפחתו כמו משפחתי הוא לא מתייחס למשפחתי כלל.
    אני אישית קשורה למשפחתי וקשה לי לא לראות אותם זמן רב וכשאני רוצה לבקר אותם פעם בשבוע הוא לא מסכים בטענה שרק לפני כמה ימים ביקרתי אותם לעומת זאת כל המשפחה של בעלי גרה באותו כפר שדאנו גרים. וכל החברים שלו והוא רואה אותם הרבה.
    היחסי מין שלנו על הפנים פעם בחודש לא יותר דיברנו הרבה על העניין היה פעם שיפור לשבועיים ואחרי זה הכל חזר לקדמותו התירוצים שכאילו הורגים לו חשק מטופשים כמו את קוטעת אותי באמצע משפט משחקת עם האוכל כשאוכלת אומרת אהלן במקום שלום שאני קונה דברים שלא צריך בחנות.
    מכיוון שחפני חתונה לא יכולנו לשכב אמרתי לו שסקס חשוב בעיניי ואם הוא חושב שלא אז עדיף שלא נתחתן הוא אמר לי אני חזק כמו בן 18 ארדוף אחרייך כל הזמן מה שהתברר כשקר במצח נחושה אולי חזק כמו בן 80.
    מה עושים איך יוצאים מהברוך? כרגע אין שום סיכוי שאוכל ללכת לטיפול זוגי אני מתקשה למצוא עבודה אני סטודנטית בעלי תומך בהוריו ובקושי מצליח לתת לי כסף לנסיעות

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת לחלוטין

הוספת תגובה

• מתוך יאוש לא תוכלי לפעול

זוהר
    11/03/2008

ראשית, אל יאוש כל החיים לפניך. תירגעי כדי שתוכלי לחשוב בעצמך
    תחשבי מה את רוצה לחיים שלך
    אחר כך תחשבי מה את ממה שבחרת לחיים שלך יכולה לקחת במיסגרת האפשרויות האובייקטיביות שלך מבחינת הדת והמישפחה. האם יש לך חבר או חברה או מישהו בחיים שלך שמבין את המקום בו את נימצאת כדי שתוכלי להתייעץ איתם
    אם לא היית בחברה חרדית הייתי מייעץ לך פשוט לא להכנס עמוק ולהתגרש. נפלת על משהו רע לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אני רוצה

מישהי
    11/03/2008

אני רוצה חיים נורמליים בטחון גבר לדבר איתו שלא ארגיש מועקה בלב כשאני איתו
    שיבין שקשה לי להתרגל לכפר החדש ויתן יחס קצת יותר הוגן להורי ויתן לי לבקר אותם קצת יותר מפעם בשבועיים
    שיבין שלא יכול לתמוך בהוריו במחצית מהשכורת שלו כשגם לאשתו יש צרכים ואני לא יכולה לעבוד כמו שאני רוצה ואני סטודנטית ויש לו עיקולים לטפל בהם וחידוש רשיון נהיגה
    שיהיה בו קצת דת כי זה התחום שעליו אנחנו לא מסכימים .......
    שיקיים איתי יחסי מין נורמליים אם היתי יודעת שהוא כזה אימפוטנט נפשית היתי מתחתנת עם חברה שלי וזהו בנתים אני חיה בפנטזיות שיש לי סקס .
    שאני אדע מה קורה בחשבון שלו כמה עיקולים ש לו ואיך הוא מתכון לטפל בזה כי אני לא שותפה לדירה שלו או מישהי שאסף מהרחוב אלא אישתו לצערו או לשמחתו
    אני מקשת יותר מדי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתם ברגל שמאל

דורית כהן
    11/03/2008

סינתיה היקרה,
    צר לי על מה שאת עוברת, אם כי אני מנחשת שגם לבעלך מאד לא קל מנקודת המבט שלו. על פי כל מה שאת מתארת - אין מנוס מללכת לייעוץ, כי אתם נלחמים זה בזו במקום לעזור אחד לשנייה. אתם ננעלים על ההיבטים השליליים בבן הזוג ומלאים אכזבות, והעתיד על כן נצבע בשחור. תדעי, שההסתכלות הזאת יש לה אנרגיות מאוד שליליות, ולא פלא שאין אצלו תשוקה. נושא המין הוא מאוד רגיש ואינטימי, וכאשר שם מתחילים ברגל שמאל, כל השאר עלול להיראות גרוע בהתאם. הביאי בחשבון שגם את באת עם ציפיות מסויימות לגבי הסקס. האם זה מבוסס על נסיון חיים אמיתי או על סיפורים וסרטים? אנילא אומרת שאין אצלו בעייה, אבל יש מצב שמה שמוגדר אצלך כבעייה הוא אולי תיפקוד נורמלי של גבר בגילו, ואולי התגובות שלך כלפיו כיבו אותו, הרי גבריות זה נושא מאוד רגיש, אפילו גברים מנוסים הרבה יותר זקוקים על פי רוב לחיזוקים לגבי הגבריות שלהם, כמו שאנו הנשים זקוקות לחיזור ולמחמאות לגבי הנשיות שלנו.
    לכן, חבל על כל רגע בתוך המלחמה הזאת, לכו לייעוץ, ואם זה לא יעזור, רק אז תבדקי מה האפשרויות שלך לצאת מן הנישואין הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תיאור המשבר...
    רווית
    10/03/2008

הסיפור הזה גמר אותי, שבר אותי לרסיסים, דיברתי עם החבר הכי טוב שלו כשגיליתי את כל העניין וכעסתי גם עליו, חבר רווק, ילדותי לטעמי שנראה לי שגורר אותו לכל מיני שטויות של רווקים. החבר נשבע לי שלא היה כלום ושבחיים הוא לא בגד בי ושהוא נורא אוהב אותי ושכנראה שאנחנו עוברים איזה משבר..ושאנחנו חייבים לפתור אותו.
    נסעתי להורים שלי הוא התקשר הייתה לנו שיחה נורא כואבת , בכיתי, צרחתי הוצאתי את כל הכאב, הוא צרח והוציא את הכל אמרתי לו שאולי אנחנו צריכים להפרד כי אני כבר לא מאמינה בו.
    הוא אמר לי שהוא נורא אוהב אותי הוא לא רוצה לאבד אותי אבל הוא רוצה שאני אשקיע בעצמי, שאטפח את עצמי, הוא מרגיש שאני מזלזלת בו בזה שאני לא משקיעה בעצמי, הוא רוצה שאשתו תראה הכי טוב בעולם, זה מקור הבעיה מבחינתו, זה גורם לו לא להמשך אלי, זה הורס לנו את כל הזוגיות, לא בא לו ליזום סקס, הוא אומר שהוא ניסה בכל דרך אפשרית להגיע אלי בעניין ואני פשוט לא מבינה כמה זה עושה לו רע. הוא מרגיש שאני פשוט לא סופרת אותו, שהוא לא מעניין אותי.
    לא הצלחתי להבין איך טל' מבחורה יכול לגרום לו להרגיש טוב?ועצם המחשבה על זה פשוט גמרה אותי. הוא פשוט בגד בי קשה לי אפילו לכתוב את זה.תפסתי את עצמי וחשבתי רבות על הכל ואני והבנתי שבעצם זה נכון אני מחפשת את כל התירוצים שבעולם למה לא להשקיע ולמה לא לטפח את עצמי ואני לא הבנתי עד כמה זה משגע מטריף אותו ופוגע בו.הוא לא רוצה להפרד, הוא אוהב אותי נורא אבל הוא נורא רוצה שאני יעשה שינוי ושאני אשים את עצמי במקום הראשון מה שאני לא עושה היום והוא מוכן לעשות הכל כדי לעזור לי בכך.אני לחלוטין לא שמה את עצמי במקום הראשון ומאז שילדתי את כל הזמן אני מנתבת לילד המקסים שלנו והאמת שאני גם נורא עייפה תמיד, מגיעה לערב על ארבע ונרדמת בתשע בערב שזה בכלל בעיה בפני עצמה. .הפעם אני חייבת להודות שהצלחתי להבין שמשהו אצלי באמת לא בסדר אבל עדיין יש אותו בתמונה ויש דברים שהשפיעו במידה זו אחרת לכאן ולכאן.אך כל עניין הבגידה פשוט לא עוזב אותי, אני יודעת שהוא לא שכב עם מישהי אחרת, אני מרגישה שהוא לא מסוגל לעשות את זה אבל איך שלא מסתכלים על זה זה סוג של בגידה באמון.אני לא רוצה לאבד אותו.
    אני אוהבת אותו בכל ליבי כמו שלא אהבתי מעולם, אני רוצה לסלוח לו ולצמוח מזה - האם זה אפשרי ? ואם נעבוד על זה והכל יהיה טוב ושוב יהיה חסר לו ריגוש והוא יחפש ריגושים בחוץ? המחשבה על פרידה מצד שני גומרת אותי אני לא יכולה לחשוב על להפרד אך מצד שני אני מרגישה שאולי אני סלחנית מידי ? אולי הייתי צריכה לקום וללכת? אני לא טיפוס ששובר את הכלים אני בן אדם של שלום ואחרי כל השיחה ביננו באמת הבנתי שהוא פגוע ממני . מה עושים??????????

לקביעת תור
    סגירה
    המשך תיאור המשבר...

הוספת תגובה

• כל זוגיות עוברת שינויים מידי פעם

דורית כהן
    11/03/2008

נירית היקרה,
    ראשית תודה לך על כל מה שכתבת. היטבת לתאר שלב כה אופייני בזוגיות, השלב בו התא הזוגי מתרחב ועובר שינוי, ואיך כל אחד מכם מגיב לשינוי.
    מה שעובר עליך הוא מערבולת רגשית מאוד חזקה, ובודאי גם על בן זוגך. אבל כאשר קצת תירגעו מעוצמת הרגשות, ותסתכלו על מה שקרה בעיניים פקוחות, מה שקרה כלל לא נורא. בעלך, המרגיש שהוא כבר לא בעדיפות הכי גבוהה אצלך, מתקשה לקבל זאת, ומרגיש זנוח. כל תשומת לב שהוא מקבל ממישהי בחוץ מזינה קצת את האגו הפגוע שלו ומכניסה לחייו קצת ריגוש. הוא עושה קצת בכיוון הזה (יש בעלים שכבר מזמן היו עושים הרבה יותר) - מחזיר טלפון או מסמס, אך לא יותר מכך. מצד שני את, אשר מודעת לגמרי לבקשות שלו לטפח את עצמך - ודי ביודעין לא עושה זאת. יש לי ניחוש שאולי מתאים לך פחות סקס בימים אלו, ואולי אינך מודה בפני עצמך שכך עדיף לך. (תקני אותי אם אני טועה כאן).
    תראי, הציפייה של שניכם לחזור לאותה אהבה מיוחדת ומשיכה חזקה שהיתה בעבר היא לא ריאלית. אתם בשלב אחר, והזוגיות שלכם, אם תשכילו להתגמש, תעבור כל פעם משברים ובעקבותיהם שינויים בלתי צפויים מראש. פשוט ככה זה בחיים, יקירתי. לא ממש סיפרו לנו כאשר התאהבנו והתחתנו עד כמה דברים משתנים. יש זוגות שעוברים את השינויים בזרימה קלה יותר, ביותר הבנות למה שעובר על השני. ויש זוגות שאצלם זה בעוצמות מכאיבות, כמו אצלכם. אני באמת חושבת שעליכם להיעזר עוד קצת בייעוץ, זו לא בושה, וכבר כתבת שהתחלתם וכי זה עזר לכם. אם אני צודקת לגבי הסקס, עליכם להיכנס בתוך הייעוץ גם לתחום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר!!
    רווית
    10/03/2008

שלום רב,
    אנחנו נשואים ואוהבים 3 שנים וחובקים ילד מטריף בן שנה וחצי, אנחנו חברים טובים, יש לנו תקשורת טובה ויש לנו זוגיות טובה .
    מאז לידת הילד חווינו כמה וכמה משברים שנבעו מכל השינויים מזוג לשלישיה המשבר המוכר הזה! שבהרבה דברים כן הצלחנו לעבוד, לתקן, לשפר ולהיות מודעים יותר לעצמנו ולזוגיות שלנו.
    אחת הבעיות שמאוד מטרידות ומפריעות לבן זוגי בי שאני לא משקיעה ומטפחת את עצמי כמו בתקופה שהכרנו ויש בזה מין האמת לא שאני מוזנחת אבל אני עושה את זה די לצאת לידי חובה בכל ריב כמעט הנושא הזה עולה, אני לחלוטין מסכימה איתו בעניין ואני מנסה לשפר אבל זה לא מספיק בא לי מפנים ואני לא ממש מתמידה עם זה. אני מודה הוא ניסה להגיע אלי בעניין כמעט בכל דרך אפשרית, בשיחות, בלקנות לי דברים/בגדים, לרמוז לי, לכעוס עלי וזה תופס לזמן מה ועובר לי.
    כל העניין הזה מסתבר משפיע עליו עד כדי כך שהוא לא נמשך אלי כמו בעבר, הוא טוען שזה פוגע לו בגבריות, הוא מרגיש שאני מזלזלת בו, שזה למעשה סוג של חיזוק - זה שאני משקיעה בעצמי ומטפחת את עצמי. הוא טוען שזה מוריד לו את החשק לשכב איתי והאמת זה כנראה משליך עלי בזה שהוא לא יוזם סקס וגורם לי להרגיש לא נחשקת, לא סקסית ומשליך על זה שאני לא משקיעה בעצמי כמו שהייתי פעם.. הביצה והתרנגולת...לפניי כחצי שנה גיליתי שהוא נכנס לאיזה אתר של נערות ליווי ושלח SMS - הוא טען שזה סוג של משהו שריגש אותו אבל הוא לא עשה עם זה כלום ובזה זה נגמר ושזה משהו שגרם/גורם לו לריגוש בגלל שנורא חסר לו ריגושים איתי. קיבלתי את העניין מאוד קשה, שקלתי עד כדי כך פרידה בעקבות העניין ובסופו של דבר פנינו לטיפול זוגי.
    בטיפול הוא הרגיש די מותקף לטעמי ובכלל כל החפירות בעבר ובילדות לא עשו לו טוב הגענו לנקודה בה הוא הבין שאנחנו די שונים מהבחינה הזאת, הוא נורא משקיע בעצמו, מתלבש ואוהב את זה ואני עם כל השינויים, הריון לידה לוקח לי ולקח לי זמן לחזור לעצמי ולהשקיע בעצמי. הגענו לאיזה שהיא נקודה שהבנו מאיפה כל אחד מאיתנו בא ומה הביא איתו לזוגיות הזאת ואיך בחרנו אחד את השני בלרפא את פצעי הילדות שלנו, הרגשנו שאנחנו יכולים להתמודד ולנסות לחזק ולטפח את הזוגיות שלנו והפסקנו את הטיפול באמצע לצערי ובאמת היו כמה חודשים של שקט. הפסקנו לריב וגם כשרבנו לא פגענו אחד בשני. גם עברנו לדירה חדשה, אני ניסיתי להשקיע בעצמי אך כנראה לא מספיק.. היה נראה בסה"כ שדברים הסתדרו ומסתדרים והוא עדיין הרגיש חרא ועדיין לא היה מרוצה ממני..בסופשבוע האחרון הוא יצא לבלות עם חבר וראיתי בטל' שלו איזה שהיא שיחה טלפון מוזרה בלילה מבירור התברר לי שהוא היה עם חברים במועדון והבחורה נדלקה עליו ונתנה לו את הטל' שלה לטענתו לא קרה כלום ושוב זה היה איזה שהוא סוג של ריגוש, חיזוק, שוב משהו שכנראה אני כבר לא מספקת לו. איך שגיליתי התקשרתי בעצמי לבחורה והיא אמרה לי שלא היה כלום ושהיא בסה"כ נתנה לו את הטל'. הסיפור הזה גמר אותי.. המשך בהודעה הבאה..

לקביעת תור
    סגירה
    משבר!!

הוספת תגובה

• את הרי פגועה ולא רוצה להפרד: יעוץ

זוהר
    11/03/2008

לכו ליעוץ. בחיים. אבל בחים לא תוכלי למחוק את מה שהיה בכוחות עצמך. אם תתיעצי במישהי/ו מיקצועי אז קרוב לודאי שאפילו ייצא לכם יותר טוב ממה שהיה . לא תתחרטי רק תרוויחי כלי לחיים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בתקשורת בזוגיות
    חלי
    08/03/2008

ליהודית שלום רב,
    נא עצתך באמור מטה:
    אני נשואה 34 שנה לנו ארבע ילדים, עד לפני כ16 שנה הכל היה בסדר, עשינו הכל יחד
    מהיום שהתחיל לבקר במועדון בילארד ומגיע בשעות מאוחרות ז"א אחרי העבודה 5.00 לא מגיע הביתה 10.00 -12.00 בערב, דבר שמכעיס אותי מאוד, אבל לא נראה שזה מעניין אותו,
    ובנוסף שגם התחיל להמר, אני יודעת שהוא לא משתף אותי בכל מעשיו לא מדבר, הדברים נעשים אצלו הכל בשקט, דבר שמאוד מרגיז איני יודעת מאיפה תבוא הצרה. אבל שום שיחה ודיבורים לא עוזר.א6ני מרגישה חוסר היתייחסות מוחלטת.
    אני לאחרונה החלטתי שאני לוקחת עצמי לידיים, התחלתי לצאת להרצאות , חוגים, ולטפל בעצמי
    מספרת לו אבל לא הכל
    איני יודעת אם אני פועלת נכון,
    שאני מבקשת לצאת יחד לשתות קפה תמיד הוא דוחה בצורה דפלומטית
    יש לי גם הרגשה שיש פה עניין של קנאה, איני נראת בגילי, אני עובדת מקושרת עם הרבה אנשים.
    שאנו בבית ללא הילדים אינו מדבר כלל. כאילו לא קיימת, בנוסף אינו מפנק לא יום הולדת , נישואין ,אומר מילה טובה
    אני מרגישה שאני חייה לבד.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בתקשורת בזוגיות

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת בזוגיות משמימה

יהודית ברגמן
    08/03/2008

חלי יקרה!
    את מתארת מצב עגום למדי בחייכם כזוג. או בעצם - חוסר זוגיות. אתם חיים לגמרי בנפרד תחת קורת גג אחת. נכון עשית שהתחלת לטפח את עצמך בהרחבת תחומי ההתעניינות.
    על אף שנראה שאין הרבה מה להציל בקשר, אל תוותרי על המאמץ לדבר איתו או ללכת לייעוץ זוגי. אבל אם תגלי שאין תגובה – תמשיכי בדרך של התפתחות והעצמה אישית בה התחלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    טלי
    05/03/2008

אני בת 27 נמצאת בקשר און אוף עם בחור בן 30 כתשעה חודשים בערך, במהלך התשעה חודשים האלו היו לנו המון פרידות וניתוקים, פעמיים היו מצידי,עקב כך שלבחור קשה להתחייב לקשר רציני איתי, לא סופי שבוע ביחד, פעם אחת נפרדתי ממנו בגלל שלא הסכים להיות איתי סופי שבוע,אז אחרי כמה זמן התקשר ואמר שהוא מוכן לבוא אליי להיות איתי בסופ"ש, אומר שקשה לו להיות הרבה עם בחורה, במהלך הקשר שלנו הרגשתי כימיה גדולה בינינו שיחות טלפון ארוכות, בחודשים הראשונים של הקשר היינו נפגשים הרבה רוב הפעמים היינו נפגשים אצלי, יש לציין שהבחור מתגורר עם אביו ואחי(אף על פי שעובד בעבודה מסודרת עם רכב צמוד)ו, שברקע גירושים של הוריו שהתרחשו בגיל 18 שהוא טוען שהשפיעו עלייו. בפרידה שלנו לפני חודש (אחת מיני כמה) אני אני זאת שיזמתי את הפרידה אחת הסיבות שהוא הלך אחרי שהוא גמר בסקס, אני נפגעתי אמרתי לו מילים לא יפות כמו שהוא לוזר ולא מגיע לי יחס כזה ואיחלתי לו הצלחה עם בנות אחרות.לא ברור לי מצד אחד הוא מתקשר מחזר מראה איכפתיות ומצד שני חסר התחייבות לקשר,אחרי שקראתי לו לוזר היו לי רגשות של חרטה שהייתי אימפולסיבית ושבעצם שלחתי אותו לדרכו,אז שלחתי לו הודעה ואמרתישאני לא חושבת עליו שלילי והוא מוזמן להתקשר אליי, כאשר כל הזמן הזה אני ממשיכה לחשוב עליואז הוא ענה לי בהודעה למחרת שאפשר לדבר טוב עבר כמה ימים שלא
    שמעתי ממנו אז שלחתי לו הודעה מה המצב? שלא רואים אותו במסנגר ויהיה נחמד לדבר איתו, הוא ישר התקשר ודברנו שעתיים בטלפון,יום שישי האחרון יצאנו לבית קפה אף על פי שאמר לי שאם המפגש איתו לא עושה לי טוב עדיף שלא נפגש, אחרי הבית קפה הלכנו אליי לדירה לא קיימנו יחסי מין מלאים למרות שהיו התמזמזויות, במהלך השהות שלו איתי הוא שאל "טלי מה יהיה איתנו?", ואז השיחה התגלגלה ואמרתי לו שאני רואה את עצמי מתחתנת תוך שנה שנתיים, יכול להיות שזה היה שטות לומר זאת( כך אמרה לי הפסיכולוגית שלי, שכל הזמן אומרת שהוא בסדר פשוט יש לו חשש להבלע בקשר..)הוא אמר שאין מצב שהוא לא חושב להתחתן בשנתיים הקרובות, ושהוא לא יודע עם הוא בכלל רוצה ילדים ואולי אפילו מעדיף לעשות תואר שני במקום ואמר לי גם שאהבה בשבילו זה לא הדבר הכי חשוב לו בעולם,אני התוודעתי בפניו אני חושבת שלראשונה שיש לי רגשות אליו, אז זה נגמר בכך שהוא אומר לי תצאי עם חברות תראי שתכירי מישהו, לקחתתי את זה מאוד קשה, הפעם באמת הצליח לשבור לי את הלב, אני שתמיד חששתי מזה,יש לי רגשות של חרטה שלא הייתי צריכה להיות איתו כל כך ישירה ולשתף אותו ברצונות ובתקוות שלי. שאלתי לפסיכולוגית האם היה נכון מצידי לשתף אותו ברצון שלי להתחתן? האם הברחתי אותו סופית? האם זאת הוכחה שהוא לא אוהב? האם באמת יש לו בעיית התחייבות? והאם יכול להיות שיתעורר יום אחד ואולי יהיה רציני?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• תגובה

שני
    06/03/2008

הבחור "שלך" אמר את כל הדברים ועשה את כל המעשים שיכולים להיעשות / להיאמר על מנת שתביני שהוא לא מעוניין.
    צאי מזה. אל תרדפי אחריו ואל תעשי מעצמך סמרטוט. את צריכה להבין - לדעתי - שהוא לא בקטע שלך.
    זה קשה אבל זה יעבור לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תני לו ללכת

דורית כהן
    06/03/2008

אני מסכימה עם לילי לגמרי. אני חושבת, בנוסף, שיש לו בעיות משלו וקשה לו להתמסר לקשר, אולי בגלל צל הגירושים של הוריו וכנראה מערכת היחסים לצילה הוא גדל. אבל אלו תהליכים שעליו לעבור בינו לבין עצמו, וזה ייקח המון זמן אם בכלל הוא יצליח להתגבר על בעיותיו, ואת כבר בשלב בחיים שאת רוצה להתחתן. לכן - שמעי בעצתה של לילי, התנתקי, עם כל הכאב, וחפשי מישהו מתאים ובשל יותר, שנמצא בשלב כמו שאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר עליה.???
    תשובה
    04/03/2008

אשתי בת 57 וזוהי הפעם השלישית ברציפות שהיא מטפלת בתאומים. האם לא מספיק עבורה בגיל הזה לטפל רק בתינוק אחד?, מדוע תמיד היא בוחרת דווקא תאומים, מה היא רוצה להראות בזה? גבורה?, היא טוענת שיש לה הבנה גדולה בתינוקות ויש לה שליטה רבה בשני ילדים וולעומת זאת לטפל בתינוק אחד כאילו ישעמם לה. היא עובדת יום יום במשה מלאה תינוקות שרק נולדו וחוזרת גמורה הביתה. אני חושש שיום אחד תקרוס. היא לא בחורה בת 18. גם לבחורה בת 18 זה חתיכת תיק לטפל בתאומים שרק נולדו. אנו לא סובלים מבעייה כלכלית. אני רואה שהיא מתעלה על עצמה וזה כן קשה לה. לנדנד לה זה לא עוזר כי היא אינה מוכנה לשמוע וזו היתה בחירת מקצועה, ולראות אותה גמורה גם כואב לי. מה עושים ומדוע תמיד בוחרת לטפל בזוג תאומים בלבד ולא מוכנה בתינוק אחד? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר עליה.???

הוספת תגובה

• מה זה אומר עליה?

יהודית ברגמן
    05/03/2008

בעל יקר! קודם כל, להוריד את הכובע בפניה. בוודאי שקשה בגילה לטפל בתינוקות, אבל אם היא נהנית ומסופקת, אין סיבה שתנסה לעצור בעדה. יתכן וחווית הטיפול הראשונה בתאומים מצאה חן בעיניה ולכן חוזרת לטפל בשניים. לפעמים לטפל בשני תינוקות, כייף יותר כשהם מתחילים לשחק יחד ויש להם זה את זה. נפלא שאיכפת לך ויפה שהתשישות שלה בסוף יום עבודה מדאיגה אותך, אבל תפרגן לה על המסירות ועל כך שהיא נהנית מהתפקיד שבחרה לעצמה ותן לה קרדיט להחליט מתי עליה לחדול ולפרוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בצרה רצינית
    ורדית
    04/03/2008

אני נשואה קרוב ל-21 שנה יש לי בעל שתלטן בצורה מוגזמת, ראיתי את זה כל הזמן אבל האמנתי שעם הזמן והרבה אהבה זה יעבור.
    וככה חלפו להם השנים ואיתם השחיקה. היום הילדים בגילאים מתבגרים ואני כבר לא מסוגלת לשתוק לא פעם ניסיתי בטוב בצעקות בחיבה בצניעות ברמזים בכל מיני דרכים ואני פשוט לא מצליחה להגיע אליו. ושוב אני נשברת ואני אומרת אין דבר זה יעבור אלא שהאימרה הזאת נוגדת לאופי שלי.
    בכל מריבה רצינית שאני מוכיחה אותו יש את אותה תשובה "ככה זה אני לא יכול להשתנות בואי נתגרש"
    עלי לציין שבבית הוא מתפקד 10 הילדים אוהבים אותו למרות הקשיחות והקשות שבו יש לו חסרון אחד קטן "כל עוד הולכים איתו ושומעים את דעתו הכל בסדר ברגע שיש התנגדות הבית מתהפך"
    לבסוף.............

הרמתי ידיים, ואני הולכת לקראת גירושים והאמינו לי יש רכוש לא קטן ואני מוותרת על הכול לטובת האישיות שלי , הבטחון והשקט הנפשי . אבל אני עדיין קשורה אליו ואולי אפילו אוהבת אותו , פשוט נמאס לי לוותר
    האם אני ברך הנכונה?

לקביעת תור
    סגירה
    אני בצרה רצינית

הוספת תגובה

• לא בטוח שאת בדרך הנכונה לך J

מירית
    04/03/2008

למה אתם נפרדים כשהאהבה עוד קיימת אני לא מבינה. זו שטות לעשות את זה בלי שתנסי לפעול לתקן עם עזרה מיקצועית. ניסתם פעם ללכת לייעוץ? לפגישה אחת לפחות! עם 10 ילדים לפרוש ככה. את מי את מנסה לחנך. כולם ייפגעו מהמעשה הזה שלך. תחזרי בך ולכו לטיפול זוגי. אני מאמינה שאם את עוד קצת אוהבת אותו בסוף עוד תעשו ירח דבש בחתונה שנייה אם תהיו בפגישת יעוץ מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעד כה גורלי דורש יעוץ

דורית כהן
    06/03/2008

ורדית היקרה, באמת כמו שכתבה מירית - לא סיפרת האם ניסיתם ייעוץ זוגי. הדברים שאת מתארת ניתנים לטיפול!!! האם את מוכנה להיעזר בייעוץ? האם הוא מוכן? החלטות כאלו, הבאות מאוד ממקום רגשי, לא נכון לקבל כך. שאת - נמאס לך ואילו הוא - אולי מתוך גאווה גברית אומר לך - לא מתאים לך - תתגרשי ממני. נסו כמה פגישות ואם לא יהיה שיפור תוכלי להרגיש הרבה יותר שלמה עם הצעד הכל כך גורלי שאת עושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמוני כמוך......מבינה אותך מאוד.

מירי
    11/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בזוגיות
    חגית
    04/03/2008

שלום
    אני ובן זוגי יוצאים כמעט שנתיים התכנון הוא להתחתן בשנה הקרובה אני סטודניטית ובן זוגי הוא איש קבע הבעיה היא בעתיד שנרצה להתחתן הוא מקום מגורים, בן זוגי רוצה להמשיך ולגור בעיירה שלו שהיא לא מפותחת בכלל ואני לא חושבת שאוכל להתקדם שם בכלל כל המשפחה שלו מתגוררת שם ולי מצידי אין שם אף אחד לא חברות ולא משפחה הוא מצידו אומר שאינו מוכן להתפשר אלא אפ כן נגור שם עד שאני יסיים ללמוד וימצא עבודה כך יהיו לנו שתי משכורות ונוכל לעבור לקום יותר נורמלי הבעיה שלי שאני לא רואה את עצמי במקום כזה והפחד שלי אם איני יסכים להישאר שם לזמן הזה האם אחרי שנתחתן הוא ישאיר אותי שם ולא באמת נעבור האם כדי להתחיל לסיים את הקשר? משום שאני לא רוצה להמשיך עם הקשר וז אחרי עוד תקופה ארוכה להיפגע.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזוגיות

הוספת תגובה

• מתכון להרבה צרות

דורית כהן
    04/03/2008

חגית היקרה,
    נראה לי שלא ממש דיסקסתם עד הסוף את כל השיקולים סביב מקום המגורים. מנסיוני מול הרבה מאוד זוגות - מגורים בצמוד למשפחת הבעל הם מתכון להרבה צרות בתחילת הזוגיות! במיוחד כאשר את מלכתחילה נגד העניין.
    אני מציעה שתקיימו על כך עוד שיחות ואפילו קחו שעת ייעוץ זוגי בנוגע לכך אם לא תצליחו להגיע להסכמה. הנזק שיכול להיות מכך שאת תיכנעי לדעתו - עלול להיות גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להעביר שנפגעתי במסר מדויק?
    ליה
    03/03/2008

אני ובן זוגי יחד 8 חוד'. לפני כ-שבועיים קיבלתי ממנו את ה-הצעה...
    מאד שמחתי כמובן אבל החל מאותו רגע והלאה- התחילו לצוץ כל הפחדים/חרדות/ בעיות אפשריות. פתאם אני מרגישה חנוקה ומפחדת שמה אני הולכת לעשות צעד שאני אתחרט עליו אח"כ. בתחושה שלי- אני עדיין לא מכירה אותו מספיק ומעבר לכך- יש בו צד מסויים שמאד מפרע לי- צד של אגרסיביות שחלילה לא מתבטאת באלימות פיזית או משהו כזה כלפי- אבל כן מתבטאת בהתפרצויות זעם שעליי לא מקובלות. לא הייתי רוצה למצוא את עצמי עוד כמה שנים- עם ילדים -מתמודדת עם הדבר הזה ונשארת עם התסכול ...
    השאלה שלי היא איך להעלות את הנושא הכי בעדינות ובאופן שיובן כמו שצריך בכדיי להשיג את המטרה ולא ליצור מצב נוסף של מתח וכעס.
    אני חשבתי מאד על יעוץ זוגי ומפחדת שהוא לא יבין את זה ולא יקבל...

הוספת תגובה

• החיפזון מהשטן

יהודית ברגמן
    03/03/2008

ליה יקרה! על פי דבריך, את לא בטוחה חד משמעית, מדברת ברמיזות ואפילו לא מעיזה להעלות את המילה במפורש על הכתב: "הצעת נישואין"...זה אומר דרשני! אם את לא מכירה אותו מספיק, וחוששת מהצד האגרסיבי שבו, אין לך סיבה להחפז להיענות להצעת הנישואין שלו. תאמרי לו שעדיין מוקדם לך לקבל החלטה כזו רצינית לחייך.לא חייתם יחד ואת מעוניינת להכיר אותו יותר. וכי 8 חודשי היכרות מבחינתך לא מספיקים. מטרידה אותי בעיקר בעיית התקשורת ביניכם. ההתלבטות שלך איך להעלות את השאלה, הפחד הגדול לפני שיחה איתו, שמא חמתו תעלה ,מתח ההכנה והשאלה שלך "איך להעלות את הנושא הכי בעדינות ובאופן שיובן כמו שצריך בכדיי להשיג את המטרה ולא ליצור מצב נוסף של מתח וכעס...."
    אל תיחפזי, ליה! הקשיבי לאינטואיציות שלך. הישמרי לנפשך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיצוניות בזוגיות
    יובל
    02/03/2008

שלום. יש לי חברה כחודש ימים ומפריע לי משהו בחיצוניות שלה( חזה גדול מדי ונוטה ליפול). אני מרגיש מאוד טוב עם מערכת היחסים בינינו ולא רוצה שהיא תגמר בגלל זה. אבל מצד שני זה מאוד מפריע לי גם כרגע וגם אני חושב על מה שיהיה עוד מספר שנים. ברור שאני לא יכול להגיד לה משהו בנושא כי היא תפגע מאוד. רציתי לדעת מה אני יכול לעשות בנידון האם כן להגיד לה שמשהו מפריע בחיצוניות ולקוות שהיא תעשה משהו בנידון או שאולי עדיף לי לעזוב אותה עכשיו שלא תפגע יותר בהמשך. בכל אופן אני מבולבל מאוד ומקווה שתוכלו לעזור לי להגיע להחלטה הנכונה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיצוניות בזוגיות

הוספת תגובה

• יש פתרון

שני
    02/03/2008

יש פיתרון לחזה נפול : ניתוח סיליקון.
    כשיש תיקשורת טובה, אפשר לשלב ולתקשר.. חברתך תנותח והכל יבוא על מקומו בשלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה