פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה!
    שני
    09/04/2008

אני משתפת אתכם בתחושותי הקשות:

אני חיה בתוך זוגיות שככל שעובר הזמן(כבר 5 שנים!) אני קולטת עד כמה לא טוב לי,אני אומללה ומאמללת.
    בעלי אדם טוב ביסודו אך עצלן ותינוקי ונאיבי עד כאב!!!! כל חייו מתנהלים בקצב שונה משלי בראיה ובחשיבה מעוותת ללא שום חשיבה של צעד אחד קדימה,חוסר עשייה מוחלט המדרדר מיום ליום
    שנובע מחוסר מוטיבציה להתאמץ בכל תחום ורק להנות מחיי מותרות ללא הגיון.
    לא שאני כליל השלמות-אף רחוקה מכך,אך בכל זאת אני מגיעה למסקנה שאני חיה עם בנאדם אטום
    החי בבועה של אגואיזם וניתוק המקיפה אותו בחלק לא מבוטל מהחיים
    אני די משוכנעת-מתוך ניסיון ששום ייעוץ בעולם לא יועיל בשינוי תכונות אישיות הטמועות כ"כ עמוק בבנ"א המסרב לחיות חיים נורמליים.הפסימיות שלי היא מנסינוי הארוך והמר.
    ברור לכם שהגענו כבר מזמן למעגל קסמים מחריד ומייגע בו אני ה"אם" המוכיחה והוא "הלא יוצלח"
    אני יודעת ומודעת מצויין עד כמה זה גרוע אך גם כשאני יורדת ממנו או מנסה באלפי דרכים כולל ייעוץ
    כלום לא זז לטווח ארוך או באופן מהותי.
    יש לא מעט רגעים בהם אני מהרהרת ביני לבין עצמי שבא לי להתגרש ופשוט לברוח אבל אני יודעת שאין לי אומץ לצעד כזה שאולי בסופו של דבר התוצאות יותר גרועות ומזיקות יותר מאשר המצב הנוכחי ובפרט שיש שלושה ילדים בתמונה.
    בתוך תוכי אני די יודעת שבנראדם כה מקובע לא ישתנה באמת.
    נמאס לי כבר לרחם על עצמי,לבכות ולהיות בדיכאון,זה לא מביא לשום מקום.
    אני יותר מכל אחר בעולם יודעת שהסיכוי שהמצב ישתנה אפסי
    בעלי מעצבן אותי מהשניה שאנו פותחים את העיניים ובמשך כל זמן שאנו יחד וזה הרבה!!! מידי!!
    קצרה היריעה אך ליבי ונפשי גדושים ברגשות קשים ומורכבים שכבר קשה לשאת ולהכיל.
    בטח תשאלו אם ניסינו לדבר ברצינות בכנות ובפתיחות אז התשובה היא כן.
    עד כדי כך כן שכבר אין בי אנרגיות להוציא עוד מילה מהפה.
    זה המצב!!!
    אנו רבים ללא הרף במשך תקופות ארוכות/באפטיה
    האם לזה אפשר לקרוא משבר זמני וחולף???
    או שמא זה אבוד???
    הוא ממש מטריף אותי בכל מה שהוא עושה ובעיקר בכל מה שהוא לא עושה
    תחושותי כלפיו חסרות סבלנות אך יש בי גם רחמים כלפיו כם דחייה ותסכול ועוד ועוד.....
    תודה על ההקשבה-אשמח לתגובה.
    וסליחה על המגילה הארוכה..
    שני.
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר מוטיבציה בתוך קשר מאמלל

יהודית ברגמן
    10/04/2008

שני יקרה,
    כתבת שאת במצב במצב יאוש ושהוא לא משתנה למרות שניסיתם לדבר ופניתם לייעוץ. נראה שלא שהוא לא רוצה, אלא כנראה שבשלב זה לפחות – הוא אינו מסוגל. בקשר שלך איתו נכנסת לסיחרור. תני לו לשאת בתוצאות של עצלנותו או חוסר האיכפתיות שלו ואל תחֳפי על מחדליו. תאפשרי לו יותר, תפרגני. בדקי איפה במערכת היחסים ההתנהגות העצבנית, הביקורתית והמזלזלת שלך משפיעה ותורמת לריפיון ואוזלת היד שלו. יתכן שבגלל הביקורתיות האובססיבית וה"טחינה שלך אותו" רק סוגרת אותו מנתקת ממך ומרחיקה. וכדי לא להתמודד, הוא מעדיף לא לעשות כלום בכדי לא להכשל בשום דבר, כי כשהוא רק מרים את הראש- את נוזפת ומרירה כלפיו.
    ובאשר אליך, כפי שציינת יש לך שתי אפשרויות. האחת להתגרש על כל המשמעויות. והשניה להשאר איתו, מה שבעיניך נראה כרגע כאפשרות הפחות גרועה. אם תחליטי להישאר- קחי אחריות ועבדי על ההתפתחות האישית שלך במנותק ממנו. פתחי מעגל חברתי משלך, יחסים חברתיים משלך ועסקי במה שאת אוהבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה גורלית
    s.g
    07/04/2008

היי, אני בחורה בת 28 נשואה שש שנים היינו חברים שנתיים יש לי ילדה בת 4.5 כשנה לאחר לידת ביתי מצאתי את עצמי ברומן לוהט במשך כשנה וזאת כי הרגשתי שבעלי לא מתקשר אותי לא מבין אותי , כמות הסקס והשנקיות ירדו מצידי , לא יכלתי לסבול את מגעו של בעלי, גם לאחר סיום הרומן , מיצידי ניסיתי לחזור " למוטב" עם בעלי לא ע"י ייעוץ אלא שינוי בגישה לחיים ניסיתי להיות חמה מפנקת אוהבת אך זה לא הצליח הגעתי למצב שאני מחכה שבעלי יירדם בסלון וכך אוכל לברוח מסקס, וגם אם היינו עושים סקס לא יכלתי כ"כ שהוא ייגע בי או ינשק אותי וככה היחסים התקררו, אין לנו נושאי שיחה משותפים אם אנחנו יוצאים לבית קפה אין לנו על מה לשוחח כל אחד ישן בצד השני של המיטה, ושנים שלא התכרבלנו וראינו סרט ביחד, אני מרגישה זקנה איתו וממורמרת, אני רוצה לציין שאני נראית פצצה מכל הבחינות ותמיד מקבלת הצעות ותמיד מתחילים איתי.
    לפני כחמישה חודשים הכרתי מישהו התפתח רומן של חודשיים ואז הרגשתי שאני נחנקת ואמרתי לבעלי שיעזוב את הבית כי זה נגמר( בעלי לא הופתע כי זה משהו שתמיד אני אמרתי לו שייקרה) כרגע אני עדיין עם החבר הוא אוהב אותי מאוד ואני אותו יש לנו כימיה טובה סקס מעולה הוא מפנק עוזר קונה מפרגן , למרות שבעלי אבא מעולה אבל היחסים שלנו הזדקנו מאוד.
    אנחנו בהליכי גירושים כבר חתמנו על הסכם גירושים די בקלות הבעל אפילו לא ניסה להילחם, ובסוף החודש יש לנו דיון נוסף כנראה קבלת הגט. אני במצב שעכשיו אני מתחילה לחשוב שלא עשיתי מספיק למען הקשר ורגשיי האשם מחלחלים בי, אני גם לא יודעת איך לספר לחבר שזה נגמר דרך אגב הוא רווק, ומוכן לקבל אותי כמו שאני וגם משפחתו שכבר הכרתי... מצד שני האם להגיד לבעל שבגתי בו, למרות שהוא עידכן אותי שאם היה לי משהו בשלושה חודשים שהוא לא גר בבית אז אין לנו סיכוי, אני בבעיה רצינית כי אם בעלי חוזר הבייתה זה לנצח ואני לעולם אני לא יעיז לדבר יותר. אני עובדת עצות ומרגישה שהחבר טרם ודחף אותי לעשות את הצעד כי הוא מעוניין בי ולא מוכן לוותר, הייתי בתקופה לא טובה והוא היחידי שהיה ליידי, מה לעשות??? הדבר היחידי שעולה לי בראש זה לקפוץ מהגג. תודה המיואשת...

לקביעת תור
    סגירה
    החלטה גורלית

הוספת תגובה

• החלטה גורלית

יהודית ברגמן
    08/04/2008

מיואשת יקרה,
    בכדי לקבל את ההחלטה הנכונה, פרטי לפרטים את התהליכים. זו הצעתי: את בעלך את הרי כבר לא רוצה. היחסים זקנים, אין אהבה , משיכה ואין תקשורת. האם את רוצה להמשיך בחיים כאשה כבויה ? אין לך סיבה לספר לו על הבגידה. השלימי את הליכי הגט, היי שלמה עם הבחירה לסיים את הקשר ולגבי החבר.. אל תזדרזי בשום מקרה, שיקלי היטב את צעדיך בהמשך ..."צעד צעד" .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלי גובה ואי נוחות.
    התלבטות קשה
    07/04/2008

יש בעיה שמאוד מטרידה אותי והיא בעיית הבדלי הגובה.
    אני בחור גבוה 1.88 והיא נמוכה בערך 1.56.היא מוצאת חן בעיניי .
    חשוב לי מה אנשים חושבים עליי...
    ואנ י מתבלט לגבי יחסים אלו , מפחד שזה יפריע לי בעתיד..
    האם זו סיבה מוצדקת לגמור יחסים בגלל סיבה זו.
    מודאג מהנושא ומקווה לקבל את עזרתכם לצורת חשיבה נכונה.

לקביעת תור
    סגירה
    הבדלי גובה ואי נוחות.

הוספת תגובה

• לרָצות את הסביבה במקום "לחיות"

יהודית ברגמן
    08/04/2008

מתלבט יקר,
    כדי לחיות את החיים במלוא העוצמה, אתה חייב קודם כל להתחשב בך-בעצמך. מי שחי את החיים שלך - זה אתה. ולך אתה חייב את הבחירות הנכונות לך. לעולם לא תוכל לרָצוֹת את כל הסביבה. כשתהיה מאושר אנשים שאתה חפץ ביקרם יקבלו אותך כפי שאתה ועם מי שאתה (בתרתיי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה
    סול
    06/04/2008

הכרתי בחור מקסים גרוש+1
    נפגשנו כמה פעמים, וביום שישי היתי עם הילדים בחנות צעצועים, וקניתי גם לבת שלו מתנה, אתמולל שוחחנו בטלפון ואמרתי לו שקיניתי לה מתנה, ספרתי לחברה והיא אמרה שעשיתי טעות שאני מתלבהת, אכן עשיתי טעטת? זה ילחץ אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה

הוספת תגובה

• מצוקה

יהודית ברגמן
    07/04/2008

סול יקרה,
    איננני מכירה אותך ואת החבר איתו נפגשת ועל כן איני יכולה ליצפות את תגובתו. אבל אני תוהה האם יש קשר לכותרת "מצוקה" כהגדרת מצבך ושמתוכה פעלת. יתכן שזה גם הרושם שיתקבל אצלו....
    מאחלת לך שהמחווה שלך תתקבל אצלו בחום ואהדה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהודית שלום
    יהלי
    05/04/2008

יש לי חבר כשנה וחצי , אני בת 28 והוא בן 30 , טוב לנו ביחד , אנו מסתדרים מעולה , אך יש לי בעיה.
    לאחרונה , הבנתי שהוא הרבה יותר פתוח ממני , ויש לנו דעות שונות בנושא מסוים. לדוגמא : בעבר כשגילה שאני בתולה , הציע לי על מנת שלא אבגוד בו , שאם ממש ארצה לנסות טכנית מישהו אחר , תגידי לי ואני אארגן לך גיגולו או הומו , רק שזה לא יהיה מאחורי גבו , לדעתו בגלל שלא חוויתי גבר אחר , יש סיכוי שאסתקרן.

בנוסף , במסיבת רווקים של חבר שלו , הם יצאו למועדון חשפנות , בו יש אפשרות שהחשפנית תירקוד עלייך וניתן לנגוע לה בחזה , הצלחתי להאמין שהוא לא נגע בה , אך החברים שלו כן , אך לדעתי הוא לא עשה זאת מהסיבות הנכונות , כלומר , אם לא היינו מדברים על כך לפני , והוא הבין שזה יפגע בי , לדעתי הוא היה נוגע , לאחר המסיבה , הבנתי שדעותינו שונות , לדעתו , לרקוד עם חשפנית זה לא בגידה , זה שואו , הוא אמר : לא רקדתי מ2 סיבות : גם כי זה לא עושה לי את זה , וגם כי אני מכבד אותך, אך אם לא היינו מדברים על כך הוא היה נוגע , כי הוא לא רואה בך בגידה.
    בנוסף , הוא סיפר לי שאחד החברים הציע לחתן המיועד , להכנס עם החשפנית לחדר , ושהיא תעשה לו ביד עם קונדום , החתן אומנם סירב , אך שחבר שלי ראה שהתגובה שלי הייתה: איך הוא הציע לו זאת? הוא הולך להתחתן , הוא ענה : כי הוא ילד מה את מצפה , וחוץ מזה שלעשות ביד זה לא בגידה ,
    אז אמרתי לו , אז אני אלך לחשפן שיעשה לי ביד , והוא מייד הבין שזה ממש בגידה , והסביר : שזה
    כמו לעשות מסז' , והמסזיסטית , נוגעת בכך באזורים אינטימיים , והסביר שמבחינתו זו בגידה , אך אם זוג נשוי עם 3 ילדים , ואחד מעד , ועשו לו ביד , לא צריך לפרק נישואים בגלל זה , אך אם הוא שכב
    עם החשפנית או שהיא ירדה לו זה בגידה , הוא אומר לי תעשי הפרדה ביננו לבין מה שקורה בחוץ , זו דעתי זה לא אומר שכך אתנהג , אני פשוט מסביר לך את מה שקיים ( כביכול , אם יותר ניסיון ממני).
    מפריע לי שדעותינו שונות , שהוא לא חושב כמוני , ויותר מכך , האם זה סימן שבעתיד הוא חלילה עלול למעוד? כיום , אני סומכת עליו , ומאמינה שלא בגד בי

לקביעת תור
    סגירה
    יהודית שלום

הוספת תגובה

• מחכה לעצה... דורית .. יהודית....

יהלי
    06/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלי גישות מוקצנים

יהודית ברגמן
    08/04/2008

יהלי יקרה,
    יש הבדלים עקרוניים בגישות שלכם למין. ואם בשלב זה של חייכם הפער בגישות כל כך מפריע לך- זה יפריע לך תמיד. גישה עקרונית שונה כזו לחיים אחרי זמן כל כך קצר ביחד, לא תתאים לך לעולם. כנראה שאתם לא מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לשמוע דיעה
    ח.א
    05/04/2008

אני בת 38 ובעלי בן 40 ותפסתי אותו בוגד לא רק שהכאב של הדבר היה קשה אלא היה קשה עוד יותר לקבל את העניין שהוא רוצה להתגרש מה ניתן לעשות כדי לנסות להחזיר אותו אלי כי אולי כשיתפקח כבר יהיה מאורחר הוא לא רוצה ללכת ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לשמוע דיעה

הוספת תגובה

• לח.א

דיקלה
    06/04/2008

שלום,

למה את כול כך מנסה להחזיר אותו?........ עם כל הקושי הכרוך בדבר הוא בגד בך! ולא רק שהוא לא מתחרט הוא מעוניין להתגרש, מאמי אין לך מה לחפור בעניין זה רק יגרום לך סבל, ואם הוא יתחרט בעתיד זו בעיה והפסד שלו אל תגררי את עצמך לתוך מערכת יחסים שאין בה אהבהמשיכה ורצון להיות יחד משני הצדדים. אולי אם תראי לו שאת מוכנה להתגרש כי בסך הכל את צריכה לסלוח לו על הבגידה ואת זו שאולי צריכה לבקש גט.......... אז אולי הוא ירתע קצת מהסיפור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם תמי

יהודית ברגמן
    08/04/2008

ח.א. יקרה,
    הוא זה שבגד. כאבת. הוא רוצה להפרד ולא מעוניין בך ולא מעוניין לתקן וללכת ליעוץ. פשוט לא מעוניין בחיים איתך.האם את כל כך נואשת, שלא מוכנה לוותר?! הניחי לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קינאה היא רגש נשלט ?
    ליאת
    05/04/2008

שלום למנהלי הפורום:

רציתי לשאול האם קינאה רומנטית זהו רגש שניתן לשלוט עליו ?
    האם בחור שלא מקנא לבחורה שהוא בעצם טוען שאוהב, משמע שהוא רק חושב שאוהב ?

ועוד שאלה, אם הסיטואציה היא כזו שהוא מודע לכך שהיא נפגשת עם בחור אחר ועדיין לא מקנא לה, זו עדיין יכולה להיות אהבה ? או סתם קישקוש מניפולטיבי שלו ??
    הוא טוען שזו מבחינתו "אהבה אמיתית ובוגרת" אם הוא יודע שמישהו אחר מצליח לגרום לה לאושר....גם אם הוא לא מקנא.
    ודעתי היא, שמי שבאמת אוהב לא יכול לחשוב על כך שהבחורה אותה אוהב נפגשת עם מישהו אחר מבלי לקנא.
    ומה דעתך ?

ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    האם קינאה היא רגש נשלט ?

הוספת תגובה

• קינאה או פירגון

יהודית ברגמן
    08/04/2008

ליאת יקרה,
    שאלתך מאוד תאורטית וללא פרטים על הקשר ביניכם ופרטי המקרים. אנשים שונים חווים קנאה באופן שונה. על פניו נוצר הרושם שהוא מפגין אדישות וחוסר איכפתיות כלפייך ומצייר אותה בצבעי "אהבה אמיתית ובוגרת". מצד שני, אולי הוא בעצם מפרגן לך ומבסס את הקשר על אמון מלא בך ביחד עם מתן חופש שאינו מוגבל וללא רכושנות וללא חשש נטישה. ראי זאת אולי כאיפשור מצידו שתהיי איתו מתוך בחירה אמיתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים ללא תשוקה
    קרנית
    03/04/2008

אני ובעלי נשואים שמונה שנים.יש לנו 2 ילדים מקסימים.לאחר ההריון השמנתי מאוד (יש לציין כי תמיד הייתה לי נטיה להשמנה ולפני שהכרתי את בעלי עשיתי דיאטה וירדתי 40 קילו).בעלי ביקש ממני מאוד לרזות אך לא הצלחתי(כנראה לא כ"כ השתדלתי או שלא באמת רציתי...),אז נכנסתי שוב להריון ובעלי ,כצעד ענישה ,עזב את החדר ומאז לא שב...(עברו 3.5 שנים.).לפני כחצי שנה הוא החליט לעזוב את הבית ולהתגרש -אני קיבלתי את החלטתו(עם כל הקושי הכרוך בכך..),במקביל התחלתי עבודה חדשה והתחלתי בדיאטה למען עצמי ובשבילי!!ולא דיאטה בשבילו-כפי שטען....שאשה שמשמינה-מזלזלת בבעלה.לבסוף,כשראה שהתחלתי דיאטה-חזר הביתה אך היחסים לא השתנו-אומנם רזיתי יפה ואני ממשיכה,אני מצליחה ומסופקת בעבודה אך איני יכולה לסלוח לו על שבעת ההריון עזב את חדרי ולא התקרב אליי 3.5 שנים.
    אני לא יודעת מה לעשות....האם להתגרש?האם להמשיך במצב בו אנו משמשים רק כשותפי דירה...
    יש לציין שניסינו ייעוץ זוגי שלא הלך.
    בנוסף,יחסיו עם הילדים נהדרים והאווירה בבית בסך הכל טובה-אין צעקות ומריבות אך אין זוגיות בכלל!!האם להקריב את הזוגיות תמורת השארות אב לילדים בבית??או שלוותר על הנוחות והבטחון ולצאת לדרך חדשה-לא נודעת...קצת מפחידה אבל עם תקווה?
    אני בת להורים גרושים ואין לי קשר עם אבי....בעלי בתחילה איים שאם נתגרש הוא יעדיף לנתק קשריו עם הילדים..(או שהתנה שאותר על זכותיות כספיות ובתמורה יסכים לראותם..).האם יעשה זאת-אינני יודעת....
    מה לעשות??הוא איש טוב והגון אך לא מפרגן,לא אוהב.היום אני לא חשה כל תשוקה אליו....אני יותר מרחמת עליו....

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים ללא תשוקה

הוספת תגובה

• לקרנית

דיקלה
    03/04/2008

קרנית שלום,
    קודם כל ולפני הכל תחשבי על עצמך ועל איך שאת מרגישה למרות שזה קצת קשה כשיש ילדים בתמונה.... אבל בכל זאת אם את אומרת שהגעת למצב בו את מרחמת עליו ואתם רק שותפים לדירה... אז כדאי לך לפתוח דלתות לחיים חדשים בלעדיו כי בסך הכל הילדים יגדלו וכל אחחד יפנה לדרכו שלו ואת זו שתצטרכי להתמודד עם חיי זוגיות בלי תשוקה ואהבה... אז כל עוד את צעירה וחושבת שיש לך מה להציע אני אומרת לכי על זה..... חוץ מזה שאת אמרת בעצמ שבעלך איש טוב והגון שמטפל בילדים אז לעזוב אותם?...... קשה להאמין.... למקרות זאת תחשבי טוב עם עצמך אם את באמת לא יכולה לסלוח ולהחזיר את התשוקה והזוגיות שלך ואם התשובה ברורה לך אז.....

בהצלחה בכל מקרה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קרנית

סווטלנה
    03/04/2008

כשקראתי את מכתבך נורא התרגזתי בעלך מתנהג באופן ילדותי למה לעזוב את החדר בגלל שהשמנת האם הוא עצמו במשקל תקין? ותמיד היה יש אנשים עם נטיה למשקל עודף כמוני גם ואני אוהבת לאכול וגם אני השמנתי 17 קג מאז שהתחתנתי ובעלי רומז לי לרזות הם פשוט לא מבינים שאנחנו כן רוצות לרזות ולהרגיש טוב עם עצמנו .....בכלל נראה לי שההשמנה היא סתם תירוץ לעזוב.....את אוכלת דברים מתוקים ? פיצוחיןם וכו.....? אני אישית לא מרזה אבל לא אוכלת מתוקים אך לא מאוכלת מאוזן ולא עושה מספיק ספורט.
    באמת ובתמים למרות שקשה לשמוע זה תירוץ שחבלז ההשמנה מילא אין יחסי אישות ......אני חייבת להודות שבעלי רזה ולא נראה לי שהיתי נמשכת אליו אם היה משמין יותר מ10 ק"ג ......
    אני כן מבינה אותך שקשה לך לרזות אבל בכל זאת תנסי לעשות ספורט לא לאכול דברים משמינים ואז אם תהיי עם עודף משקל קל זה לא יהיה כזה נורא ולא תרגישי כזה חוסר בטחון עם עצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל רע!
    נעמה
    02/04/2008

התחתנתי מתוך אהבה גדולה מאוד לבן אדם מבוגר ממני בכעשרים שנה. הבעיה היא שמרוב שהייתי מסונוורת העלמתי עין מדברים שהיום הורסים לי את החיים. הוא בן אדם טוב אבל גם עצבני מאוד (הוא בעצמו בזה) הבעיה שאני אף פעם לא יודעת מה יעצבן אותו. פתאום הוא חוטף קריזה מדבר שנראה בעיני כקטן. ומתחיל להתעצבן ולקלל אותי בקללות נמרצות. לקרוא לי בשמות גנאי להעליב ולהשפיל ליד הילדים.ולאחרונה גם ליד אנשים זרים. הוא בן אדם הפכפף מאוד יכול להיות לנו כמה ימים או שבוע טוב מאוד שטוב לי והוא מכבד אותי והוא צוחק וממש אוירה נעימה. ואז הוא חוטף קריזה ויש לנו שבוע רע שבו הוא בקושי מדבר איתי. "מעניש" אותי בזה שהוא לא אוכל.יושן על הספה עם בגדים וכו (תוך כדי שהוא דואג שאני אראה כמה שהוא חלש ומדוכא ובקושי יכול לדבר) הוא מדבר אלי בזלזלול .מעיר לי על כל דבר קטן. וכל מילה שאני אומרת נהפכת להיות משהו רע.וכמובן שתמיד הכל זו אשמתי . ואני זו שגרמתי לכל המתח הזה.(כך הוא טוען) ואז לאט לאט הוא נרגע ושוב הוא בן אדם טוב וחוזר חלילה..
    הבעיה שגם ב"זמן הטוב" אני הולכת על קליפות ביצים. לא סומכת עליו שהכל ימשיך להיות בסדר.מפחדת מכל שינוי בטון הדיבור שלו שפתאום עכשיו הוא ישתנה שוב..כל הזמן במתח. אף פעם לא רגועה .
    יש גם חוקים בבית: אסור לי להרים את הקול. אם לפעמים מתוך כאב שנגפעתי אני בוכה או מדברת איתו הקול שלי קצת נעשה גבוה יותר. ואז הוא מחליט שאני צועקת עליו. ועונה לי גם כן בקללות ועצבים. למרות שאני לא מתכוונת לצעוק אני רק כואבת ומנסה להעביר לו את שבליבי.
    הוא פעם אמר לי אני אוהב מלחמות אני אלוף בזה. אל תרימי עלי את הקול כי אני אחזיר לך פי אלף.
    נמאס לי כבר ממשחקי היו יון האלה. נהיה לי כבר ככ רע בנשמה.אנחנו גרים במקום נידח (לצורך העבודה שלו) ואין לי חברים או משפחה . רק הוא והילדים. כך שממש ממש רע לי. (לו יש חברים מהעבודה. לי אין אף אחד . כל היום לבד עם הקריזיונר הזה מרגישה שאני הולכת להשתגע

לקביעת תור
    סגירה
    בעל רע!

הוספת תגובה

• בעל רע...

לילוש
    02/04/2008

יש משהו שלא ממש הבנתי: מה את עושה איתו?????? את באמת חושבת שהוא ישתנה פתאום? את יכולה לקום וללכת, ותאמיני לי, את תגיעי למקום הרבה יותר טוב!!!!!!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ???

נירה
    09/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל עצבני

יהודית ברגמן
    10/04/2008

נעמה יקרה,
    הצגת פה שתי בעיות. האחת: התנהגות הפכפכה שיכולה להצביע על בעיות נפשיות שמתבטאות בשינויים קיצוניים בהתנהגותו ובמצבי רוחו של בעלך, שינויים קיצוניים ואיבוד שליטה שלא בהכרח קשורים אליך, אלא למצבו הנפשי/הבריאותי הדורש טיפול מקצועי. אל תקחי את האשמה עליך. יתכן מאוד שהוא לא שולט בזה וזקוק לטיפול של איש מקצוע.
    הבעיה השנייה, שאת טיפוס תלותי ומקבלת את הכללים שהוא הציב ואת כל חייך את מפנה אליו ואל הילדים, ללא חברה נוספת ובלי להתפתח. חיפשת למעשה אבא, ולא בעל ומצאת אבא עצבני.
    אסור לך להמשיך כך איתו. עימדי על דעתך, כי שום דבר טוב לא יקרה לבד ואת תהרסי את חייך, אם הוא לא יפנה לטיפול של איש מקצוע. ואם לא מוכן – שיקלי להתגרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עיצה

נירה
    13/04/2008

תודה על התגובה.
    אבל זה לא ממש פשוט לעזוב. המשפחה שלי הרוסה. ואין מצב שאני אחזור לשם עם הילדים שלי. זה" מן הפח אל הפחת" . לפחות פה יש לנו בטחון כלכלי . והילדים מקבלים כל מה שהם צריכים ויותר מדיור מרווח עד לטובי המשחקים והבגדים..
    שמתי לב שהוא תמיד פוסל מי שכן מנסה להיות חברים שלי/ שלנו. תמיד מוצא חסרונות ונותן להם להבין שהם לא רצויים. היתה לי חברה טובה לפני שנתיים והוא גרם לי לריב איתה. בטענות שהיא רעה ורכלנית וכו ואים שזה "או הוא או היא"..
    כעת זוג מבוגר שאוהבים את הילדים שלנו. ואני למרות הגיל די חברה של האישה. הינו אמורים לעשות אצלם את הסדר. עכשיו הוא החליט שהם לא טובים לנו. וממש גרש את הבן אדם מהבית. אמרתי לו שיהיה משעמם לעשות את הסדר לבד רק הוא (שאני לא סובלת ולא טוב לי איתו) והילדים
    אז הוא התחיל לצעוק שאני יכולה ללכת לבד עם הילדים. הוא נשאר בבית..לו יש חברים כמובן . אבל לא אכפת לו שלי לא יהיה אף אחד ואני אהיה בודדה
    אם הייתי מכירה משהו יותר טוב .הייתי עוזבת מזמן. אבל מפחדת לסכן את מה שיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    דיקלה
    01/04/2008

שלום רב,

אני אישה הנכנסת לגיל 40 נשואה 18 שנה עם 3 ילדים מקסימים לפני כשנתיים גילתי שבעלי מנהל רומן, הסיפור התגלה ע"י הבחורה ש "טרחה" להתקשר ולספר לי...... הנושא עורר רעש נורא שכמעט וגרם לגירושים ופירוק המשפחה, אבל אחרי שיחות מרובות עם בעלי שדרך אגב הסתיימו המון פעמים במריבות ומילים קשות מצידי כלפיו הבנתי שאולי יש מקום לסליחה כי בסך הכל יש בי אהבה, הערכה, כבוד כלפיו, למרות שבאותם הימים חשבתי שאין לי כלום כלפיו חוץ מכעס וכאב, חשוב לי מאוד מאוד לציין שבעלי ואני אוהבים מאוד וחיי הנישואים שלנו מוצלחים וטובים חשוב גם לציין שמבחינת בעלי זו הייתה מעידה חד פעמית בלבד (הרומן נמשך חודש בערך) הוא נורא התחרט על המעשה וחזר והתנצל והסביר שאני והילדים נורא חשובים לו ופשוט ברגע של משבר הוא נגרר לתוך הסיפור הזה... אני החלטתי לסלוח את העניין ובאמת לקבל אותו חזרה לבית (באותה התקופה כמעט לא יכולתי לראות אותו) העניין הוא שמאז אני לא מצליחה באמת לשכוח מהסיפור זה נושא שעולה לפחות פעמיים בשבוע וכמעט בכל יום המחשבות שלי עם עצמי לא מפסיקות היית רוצה ושמחה לשמוע דעה והצעה איך לנסות להתמודד עם העניין ולהתגבר עליו, מאז בעלי חזר להיות אותו בעל אוהב ומפנק כמו תמיד והכל בנינו בסדר מבחינה זוגית אבל אני לא מצליחה להשתחרר מזה אנא עזרו לי... תודה תמי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• כאב הבגידה עוד ישוב ויציף..

איריס
    01/04/2008

תמי יקרה! ליבי ליבי אליך! אני יודעת מצויין על מה את מדברת. כאבתי גם אני כאב איום ונורא. גם אנחנו אהבנו וכשזה קרה לא מצאתי את עצמי. הביטחון, היציבות, הכל התערער. התייסרתי. דעי לך שהזכרונות מציפים תמיד. הכאב רק מתעמעם אבל שב בכל הזדמנות ומעיב אם לא עושים חריש עמוק בעזרת יעוץ זוגי שמלמד איך להפיק תועלת לעתיד. תהיי חכמה אם תפני ליעוץ של פסיכולוג זוגי כדי לרפא פצעים ולא לטאטא מתחת לשטיח כאילו דבר לא קרה. גם אם היום נדמה לך שהכל "בסדר". וסליחה שאני אומרת אבל זה נכון: מי שבוגד פעם אחת ונתפס ... לומד איך לבגוד פעם הבאה בלי להתפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לעשות סדר בבאלגן
    רוני
    01/04/2008

אני נשוי 10 שנים, חי עם אשתי כבר 14 שנה, 2 ילדים והשלישי בדרך.
    בתקופה האחרונה התחלתי לחוש שמשהו אצלי נכבה, אני נוסע לא מעט בתפקידי והאסימון נפל כאשר הפסקתי להתגעגע הביתה, בניגוד לפעמים קודמות
    באיזה שהוא מקום תחושותי הן שהאהבה שלי אליה נגמרה, ויש לי כלפיה הרבה הערכה ואהבה מסוג אחר, חברות ואולי אף רעות במידה מסויימת.
    אני נמצא במקום מאוד מבולבל ואין לי מושג כיצד להתמודד עם הסוגיה.
    משתנה נוסף הוא הצטרפות של גורם שלישי למשואה בדמות עמיתה לעבודה, שלאחרונה יחסינו התקרבו אך לא קרה בינינו מאום.
    נהפוכו, למרות היותה רווקה ופנויה אני משתדל לא לעשות שום צעד בכיוון ללא קבלת החלטה על מעשי בתחום הזוגיות.

אשמח לקבל הארה לנושא
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לעשות סדר בבאלגן

הוספת תגובה

• עליות ומורדות בזוגיות

יהודית ברגמן
    01/04/2008

רוני יקר!
    יתכן שאתה עובר משבר קטן והוא יעבור. בכל זוגיות יש עליות ומורדות ועוצמות משתנות ברגש. אתה עדיין אוהב אותה וככל הנראה ההריון מפחית מתשוקתך שהופנתה לעמיתתך לעבודה. האם ערבת אותה בתחושותיך? האם אתם עושים לביחד שלכם, שאינו מובן מאליו? לגיוון ? לחוויות משותפות ומרגשות? אל תעשה החלטות לפני שתדבר אתה. גשו אולי ליועץ נישואים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר בבלאגן

רוני
    01/04/2008

יהודית שלום
    קודם כל תודה על התגובה המהירה.
    אני חושב שהבעיה הרצינית ביותר שלי כרגע היא אי היכולת לענות על השאלה,
    האם אני אוהב אותה...

תודה
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?
    יעל
    01/04/2008

ישנו בחור שמוצא חן בעיני אך הוא כל הזמן מתעלם ממני. בהתחלה חשבתי שאולי נדמה לי אך כיום אני בטוחה ללא כל ספק שהוא מתעלם. אם אני אגש אליו ואדבר איתו הוא לא יתעלם אלא ישיב לי -לא יפתח שיחה מי יודע מה אך יאמר כמה מילים ואולי השיחה תזרום לאן שהוא.

אך אם הוא רואה אותי בהפסקות או נמצא עם חברים ואני פתאום עוברת או שהוא יוצא משיעור ואני בדיוק נכנסת- הוא מתעלם ולא אומר אפילו שלום. אז ברור לי שחלק מכם יגידו שהוא לא מעוניין ושאולי הוא מרגיש שאני מעונינית ובגלל שהוא לא מעוניין אז הוא מתעלם. אבל השאלה שלי היא: למה להתעלם? גם אני לא מעוניינת בכולם ובכל זאת אני מגיבה באופן מינימלי.

בנוסף, אם אני יודעת שמשהו דלוק עליי ואני לא עליו- זה דווקא יכול להחמיא לי ולגרום לי כן להגיב לו כי זה מרגש אותי, מאתגר אותי. במקרה שלו נראה לי שהוא כאילו ממש מתעלם בכוונה ואין לי מושג למה. אולי אני טועה בחשיבה שלי וזה לא אומר שהוא לא מעוניין ? או שעכשיו אני משלה את עצמי. מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• תיזמי שיחה במקום להתחבט בשאלות

יהודית ברגמן
    01/04/2008

אורה יקרה!
    כל הסיבות שמנית יכולות להיות נכונות ואולי אף אחת מהן. אולי הוא ביישן. אולי לא הבחין בך וטרוד בשלו.. אולי יש לו חברה... רק אם תתפסי יוזמה ותיפני אליו - תדעי את התשובה ולא תתעסקי בניחושים וחיפוש אחר רמזים. לכל היותר ובמקרה הכי גרוע תגלי שאינו מתעניין בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

יעל
    08/04/2008

העיניין הוא שכבר נקתתי פעולה פעם אחת בכך שיזמתי שיח איתו ושוחחנו קצת אך מאז למרות זאת הוא מתעלם. כלומר: למרות שיצא לנו לדבר - הוא כאילו לא מתייחס אלי כשאני לידו. האם זה אומר שהוא לא מעוניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורה.. תמשיכי לנחש. אולי תזכי בסוף

מנחש מקצועי
    08/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי התחרפן ....
    מרסי
    31/03/2008

בעלי ואני נשואים כ-15 שנה ולנו 6 ילדים, בעלי לא מצליח להחזיק מעמד במקום עבודה יותר מ3-5 שנים. לפני כ-5 שנים החליט בעלי שעליו להיות נהג מונית ואכן הוציא רשיון נהיגה והחל לעבוד. הוא עובד סביב לשעון אבל ההכנסות על הפנים, מאחר ואנו משפחה גדולה יש הוצאות רבות, משכנתא וכיו' אני עובדת כל הזמן 9 שעות בחוץ ועוד 13 שעות בבית (כביסות, בישולים, נקיונות וכו'),אני מנסה לשכנע את בעלי מזה זמן רב להפסיק לעבוד כנהג מונית ולחפש עבודה נורמלית באיזה מקום מסודר עם כל התנאים הנילווים אבל כל נסיונותיי עלו בתוהו מה לעשות איתו?

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי התחרפן ....

הוספת תגובה

• לצערי

סווטלנה
    01/04/2008

אומנם לא נשואה הרבה זמן אך נדמה לי שגם אני באותה בעיה לפי מסמכים שראיתי הבעל לא עבד זמן רב באותה עבודה.....וכמו כן היה מעונין לפתוח עסק אני חשבתי שזה לא יילך ניסיתי לשכנע אותו לא הלך בסוף הוא השתכנע בגלל סיבות אחרות שלא אני הגורם להן.....נראה לי פשוט הם לא רוצים לשמוע לנקבות....פשו ט גברים שוביניסטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה בבקשה......
    רונית
    31/03/2008

אני במצב מאוד עדין כרגע וממש לא יודעת מה לעשות, אשמח לקבל עצות....
    אני וחבר שלי מזה שנה וחצי מתכננים חתונה, אנחנו מאוד אוהבים , אבל ישנו משהו בנינו שתמיד מפריע ויוצר חומה ענקית שאני ממש לא יודעת אם זה רעיון טוב להתחתן ולהקים משפחה יחד.
    עוד בתחילת הקשר שלנו, כמה חודשים אחרי שהתחלנו לצאת יחד, הוא סיפר שבעבר היה בישיבה
    ושתמיד ידע שיום אחד יחזור בתשובה, חשוב לי לציין שכשאני הכרתי אותו הוא עדיין לא הראה שום סממנים של חזרה בתשובה, הינו יוצאים ונפגשים בשבתות בעיקר.
    אחרי כמה זמן עברנו לגור יחד ואז הוא החל להכנס לעיניין של הדת שוב, התחיל לראות הרצאות דת באינטרנט לברך על כל דבר, ללכת עם כיפה(ועוד שחורה של חרדים,לא פחות ולא יותר) ולהתעקש שהוא רוצה לשמור את השבת.
    היו לנו המון ריבים על זה , כל פעם דיברנו על זה שאם הוא מתכוון להפוך לחרדי אין לנו מה לעשות יחד, כי אני ממש לא בכיוון הזה, ואז כל פעם הוא היה חוזר בו ואומר שהוא לא מתכוון לותר עלינו ועוד הפעם מתרחק קצת מהדת , הוא תמיד אומר שכנראה שאלוהים בודק אותו כי עד שהוא מצא אותי הוא פתאום מכניס בו גם את הרצון העז לדת ושהוא צריך לבחור אם לותר עליי או לותר על הדת והוא נקרע.
    וכך לאורך כל הדרך, הוא מתחיל להתחזק ואז אנחנו רבים שכנראה אין לנו מה לעשות יחד ואז הוא שוב מרגיע קצת ואז יש עוד פעם קצת שקט תעשייתי.......
    אני אוהבת אותו מאוד..... וכבר קיבלתי את זה שהוא כנראה ביום מן הימים הוא ישמור לגמרי את השבת וסיכמנו שאני אכבד אותו והוא יכבד אותי , אני אראה טלויזיה בחדר ואם ארצה לצאת עם חברות אני אצא והוא ישאר בבית לשמור את השבת.
    הוא גם כנראה ירצה ללכת עם כיפה על הראש, מידי פעם הוא שם את הכיפה השחורה הזאת שאני ממש לא יכולה לראות זה מוציא אותי מדעתי (אולי אני קטנונית אבל זה מעלה בי אסוציאציות שליליות ואני ממש מתקשה להלחם בזה), אז סיכמנו שאם הוא יתעקש ללכת עם כיפה לפחות שתהיה סרוגה ולא שחורה כי כל כיפה אומרת משהו אחר לגמרי על הבן אדם.
    ובלי שום קשר הסברתי לו שזה יראה מגוחך שהוא ילך עם כיפה על הראש ואני אלך לצידו עם גופיה.

אבל הפחד שלי הוא שזה לא יסתיים בזה, שהוא ישאב לתוך זה, שיהיו לנו ריבים בהמשך גם לגבי חינוך הילדים המשותפים שיהיו לנו. מה לעשות? איך אפשר לתכנן חתונה כשלא בטוח שנצליח לחיות בשלום יחד? כשכל אחד מעוניין בצורת חיים שונה מהאחר?
    חשוב לציין שאין לו תמיכה לגבי החזרה בתשובה גם מצד המשפחה שלו.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה בבקשה......

הוספת תגובה

• בעייה רצינית אך ניתנת לגישור

דורית כהן
    31/03/2008

רונית היקרה,
    את מעלה נושא לא פשוט כלל וכלל. לרוב אני מגלה שנושאים שהיוו קונפליקטים לפני החתונה ממשיכים להטריד ביתר שאת לאחר מכן. לדעתי מילות המפתח כאן הן סובלנות וגמישות.
    סובלנות - ככל שתקבלו יותר אחד את השנייה ואת בחירותיכם השונות בחיים - כך ייקל עליכם לצלוח את אזורי המחלוקת.
    גמישות - ככל ששניכם תגלו גמישות בפתרונות המעשיים - זה יהווה סימן להמשך טוב.
    כמו בדוגמת הכיפה, אם הוא מסכים לכיפה סרוגה ולא שחורה, ואם את מסכימה לכך שהוא ישמור את השבת. פגשתי כבר זוגות מעורבים שמצליחים לחיות לא רע יחד, אבל יש לציין שבכל פעם שישנו ריב - ולא יתכן שתחיו ללא ריבים - נושא הדת משחק תפקיד חשוב בתוך הריב וכל מיני כעסים שהצטברו להם יוצאים אז לאור. בני כמה אתם? כי אם אתם מאוד צעירים, אולי כדאי לשקול מחדש את החתונה, ולנסות לחיות יחד תקופת מה תוך יישום שני העקרונות הללו. כי יש אהבות גדולות שלא נועדו לנישואין, משום שהן נוגדות ערכים אחרים (מלבד האהבה) שחשובים לשני בני הזוג. את נשמעת לי מאוד בווגרת ומפוכחת, ואינך מתעלמת מנושא חינוך הילדים. עליכם לערוך שיחות נוקבות לגבי סגנון החיים שלכם, ולא להתעלם מן הנושאים השנויים במחלוקת. אם תצליחו להגיע להסכמות, זה מעיד על התאמה ביניכם, ובתנאי שלא יהיה כרוך בויתורים ובכניעה, אלא בהליכה מודעת אחד לקראת השנייה ולהיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....המתינו.. ........

יהודית ברגמן
    31/03/2008

רונית יקרה!
    צר לי, אך דומה שחברך עדיין לא מגובש מבחינת הערכים והאמונה שלו. בחירתו עדיין לא הושלמה. השינויים קיצוניים ועשויים עוד להשתנות לכאן או לכאן וסביר שישאב דווקא לכיוון הכיפה השחורה למרות אהבתו אליך, כי מטבעם של חוזרים בתשובה – להעצים את אמונתם. בשלב זה כדאי לך להמתין ולא להיחפז לחשוב על נישואים, משום שאם אכן אמונתו תתחזק, המרחק המנטאלי ביניכם ילך ויגדל ובלתי אפשרי לזוג נשוי לנהל חיים תקינים כשכל אחד נוטה באמונתו לכיוון נגדי וקיצוני. ואין מדובר בהופעה הפיזית השונה בהליכה בגופיה לצד כיפה שחורה בלבד. הפער מהותי ורגשי ועמוק יותר מהסממנים החיצוניים ועשוי רק לגדול. בשלב זה רצוי להמתין ולבחון מה יילד יום ובאיזה כיוון יבחר לעצמו. היום הוא נקרע בין אהבתו אליך, רונית, לבין כניסה לעומק הדת. קשה לי להאמין שכדאי או אפשר להשפיע עליו להניח לזה, כי בכל מקרה בבוא היום, אם העולם הזה כל כך מרתק אותו, הוא עשוי להימשך יותר ויגלה את עצמו שם למרות הכל. לא צריך לנסות להכניע זה את זה. במידה ויישאר במקום של "כיפה סרוגה" כערך, יש אפשרות להסכים אז על זוגיות עם הסכמות שכל אחד מכבד את החופש ואמונתו של האחר.
    איש באמונתו יחיה ואפשרי ביחד בתנאי שאין קיצוניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיסכול
    דיקלה
    27/03/2008

שלום רב,
    אני בחורה בת 26 ואחרי זוגיות בת 6 שנים מלאת מלחמות וקשיים (ההורים שלי התנגדו לקשר בחריפות והיו בעיות נוראיות...... אבל בסופו של דבר ניצחנו במלחמה שלנו ולפני כ 4 חודשים התחתנתי, כמובן שהורי השלימו עם העניין והוא נכנס אליי הביתה והכל היה נפלא הבעיה היא שכשהחתונה עברה בעלי החליט שהוא לא מוכן לסלוח ולשכוח את העניין עם ההורים שלי והחליט שהוא לא בא לביתם יותר... העניין פוגע ומייסר אותי מאוד, אני מנסה לדבר ולהסביר לו שזה מאוד חשוב לי ואני לא מוכנה לוותר על התא המשפחתי בו גדלתי ועכשיו הוא צריך להיות חלק ממנו אבל הוא לא מכבד אותי למרות שהוא רואה אותי בוכה ומיוסרת מהעניין, בלי קשר בעלי הוא בן אדם קשה ואת זה לקחתי בחשבון ... הוא נורא עצבני וסגור הוא לא יודע להפגין את האהבה שלו (הוא גדל בבית כזה...) והמצבי רוח שלו משתנים מדקה לדקה ואני זו שסופגת את העצבים גם אם אני לא קשורה לזה ההתנהגות שלו מאוד פוגעת ומעליבה אותי. חשוב לציין שבעלי בן אדם טוב לב ומקסים ואנחנו אוהבים מאוד מאוד.
    אשמח לקבל תגובה ואלי גם עצה איך לשנות את הדברים או לפחות חלק מהם.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תיסכול

הוספת תגובה

• שם המשחק- סבלנות והבנה

יהודית ברגמן
    29/03/2008

ליאת יקרה!
    בעלך נפגע מאוד מאי קבלת הורייך אותו במשך 6 שנים לפני הנישואים ומתחשבן אתם על כך היום. איך לדעתך אדם שחש לא רצוי ודחוי במשך 6 שנים, אמור להתייחס לאנשים שדחו אותו? מצידם, אני מניחה, ש"תעודת הנישואים" אמורה היתה לגרום להם, הבוגרים, להתחשב בך ולעשות ניסיון התקרבות, ביטול התנגדות ואיזושהי קבלה והסכמה שזו בחירתך ושעם זה צריך להתמודד ולהמשיך הלאה... עצם החתימה על תעודת הנישואים לא משנה רגשות. יחד עם זה, מן הראוי, שכל הצדדים יעשו מאמץ ללכת זה לקראת זה למענך. צרי מצב של שיחות ניקוי מהעבר כדי ליצור קשר חדש. מעין "סולחה" והסבירי לכל הצדדים שהריב לא מועיל לאף אחד וקורע אותך, האהובה- ביניהם!
    אזכור הנושא, תחנונים, בכי ומלחמות, לא ייטיבו עם היחסים. כל זה רק מבצר אותו יותר ומזכיר לו את כאב העבר: דחייה מצד הורייך. הדרך הנכונה בנישואים בכלל ובמקרה הזה בפרט, זה לא להלחם ולהתבצר בעמדות, אלא לפתוח את הדברים ולדבר עליהם בזמן מתאים. רק סבלנות, השתדלות ושינוי דפוס התנהגות והתכווננות אמיתית מכל הצדדים, יכולים לבנות מחדש אמון ויחסים ולקרב בין הורייך ובעלך. בשלב זה כל הצדדים פגועים וצריך הרבה סבלנות.
    לפני שמגיעים לנושא הקשר שלו עם הורייך, צריך לטפל ביחסים ביניכם. ציינת שבעלך אדם קשה, עצבני וסגור וזה משפיע על היחסים ביניכם. הוא מאשים אותך בהכל. האם את זה את מקבלת? זה פחות מפריע לך? נסי לבדוק מאיפה זה בא ותראי אם גם לך אולי יש איזו תרומה למתיחות ביחסים ביניכם. נסי לבדוק איך אפשר לשפר את התקשורת ביניכם ואיך אפשר לגרום לו להפתח ולהיות פחות עצבני עליך. יכול להיות שיצירת קשרים חברתיים חדשים ומימוש תחביבים ורצונות של שניכם יוכלו לעזור רבות לסיפוק ,למימוש העצמי וחשוב מכל: לאהבה העצמית- ומכאן לאהבת האחר.
    אם כל הנסיונות לא יעזרו, גשו לאיש מקצוע שיתן לכם כלים להתמודד עם המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה