פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח לחוות דעתכן... בעל לחוץ ועצבני
    מיכל
    14/02/2008

אני נשואה שנה וארבעעה חודשים(ללא ילדים) לבעל שנדלק בשניות , כל דבר מעצבן אותו וגורם לו לצעוק עלי על שטויות,מין התפרצויות כאלו, מאז שנישאנו היו רק 3 שבועות בתפזורת שלא רבנו בהם, עם זאת הוא חסר ביטחון עצמי בצורה מוגזמת, נפגע מכל דבר בימים האחרונים אני נשברתי מההתיחסות שלו והתחלתי לדבר ברצינות על גרושים, במצב הנתון הוא מסכים איתי עם כל טענה, יש לו נקיפות מצפון על איך שסבלתי ממנו מאז שהכרנו, הרקע לבעיות של ההתפרצות שלו ויתר הבעיות זה הבית בו גדל שלא ראה זוגיות, (אמו התאלמנה ונישאה בשנית לגרוש)ראה אמא שבוכה כל היום ונפגעת מכל מילה שאומרים לה, בעלי מנסה לעשות הכל כדי לפייס אותי, הוא הגיע למסקנה שהכל בא ממה שראה בבית ושהוא רוצה להשתנות..הוא מבקש ממני צאנס להשתנות , שאלתי, יש מצב שעם רצון גדול הוא יצליח להשתנות מהקצה אל הקצה,להיות רגוע, לא להתעצבן, לא להתפרץ, ולהיות בעל בטחון עצמי, המצב קטסטרופה, הוא כל הזמן אומר על עצמו שהוא דפוק וכלום לא הולך לו, אני רוצה לדעת האם לפתח ציפיות ולתת צאנס או שבן אדם כזה עצבני לא יכול להפוך לרגועלחלוטין לעולם אשמח לתשובה מהירה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל לחוץ ועצבני

יהודית ברגמן
    17/02/2008

מיכל יקרה!
    אם אתם אוהבים ורוצים המשך חיים משותפים ואת בטוחה שהוא אכן באמת רוצה להפסיק עם דפוסי ההתנהגות שספג ולשלוט בחייו, זה אפשרי. אבל למרות כל נקיפות המצפון שיש לו אחרי כל ריב, בעצמו לא יוכל להתגבר. עצם העובדה שהוא מכיר בבעיה ורוצה בשינוי מוכיח שזה אפשרי, אבל לבד זה לא יקרה ועשוי אף להחמיר. רק בעזרת פסיכולוג הוא יוכל לעשות את ההבדל בחייכם. לגלות את הגורם והסיבות, גם ההיסטוריות, להתנקות מהעבר ולבחור בהווה ועתיד אחרים למען עצמו קודם כל ולמען חייכם המשותפים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    צביה
    14/02/2008

שלום
    אני ואשתי הולעים ליעוץ זוגי .
    אני לא מסכים לדרך שהיועץ הולך אבל פועל לפי המלצתו למרות שאינני מסכים לדרך ולגישה שלו .
    אשתי זורמת איתו ואין לה בעיה .
    האם אני צריך להחליף יועץ או להמשיך בדרכו למרות שאינני מסכים ומקבל את הדרך והגישה.
    תודה
    פרדי

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• נסו לדבר על כך

יפית
    14/02/2008

אם לך היועץ לא מתאים תדבר על זה עם אשתך אולי תנסו זמן מה והדרך שלו כן תפעל. ואם לא אז תחפשו אחר שיתאים לשניכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אתה עושה בקשר לכך?

דורית כהן
    19/02/2008

שלום גלעד, האם העלית את השגותיך בפני אישתך? מה היא אומרת על עך? האם העלית את ההתנגדות שלך מול היועץ? או שאתה מרגיש לא נוח לעשות זאת? לא תמיד היועץ מתאים לשני בני הזוג, וזה מצב שצריך לעשות איתו משהו, כי אם אתה מבצע את ההנחיות שלו לא בלב שלם, הסיכוי שזה יצליח הוא קטן. אתם משלמים לו במיטב כספכם, אני מציעה שתהיה פתוח וישיר איתו ותראה איך הוא מתמודד עם ההשגות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלים
    ארי
    13/02/2008

שלום, אני מאד אוהב אצת אשתי אך יש מספר הרגלים שאיני אוהב ואני לא רוצה ללחוץ עליה בעניין. א. היא מעשנת ולא מנסה להפסיק למרות שאנחנו מנסים להיכנס להריון, היא יודגעת את דעתי בנושא ומתרגזת כשאני מזכיר
    ב. סדר העדיפויות שלה מעט שגוי, היא מצדה תהיה אצל חברות עד מאוחר, תעבוד בשעות מטורפות, ולמרות שנניח לא נפגשנו יומיים כי אני עוובד ולומד, היא לא תעשה מאמצים לבוא הביתה לראות אותי. זה מפריע לי אך אני רוצה שזה יבוא ממנה

אני לא כל כך יודע כיצד כדאי להתייחס לדברים האלו

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלים

הוספת תגובה

• סדר עדיפויות

יהודית ברגמן
    17/02/2008

ארי יקר, אולי יותר ממך, היא זקוקה להרבה מרחב בקשר, ובעבודה - אולי רוצה קידום או דאגה כלכלית שמטרידה אותה. אבל להעדיף לבלות שעות נוספות בעבודה ועם חברות על פני בילוי זוגי משותף מעורר תמיהה אם זה קורה הרבה ובשלב כה מוקדם בזוגיות ועל הנושא הזה רצוי מאוד שתפתח בשיחה מלב אל לב ולא תתהלך עם השאלות המטרידות בלי מענה. לגבי העישון -היא מורדת מפגינה עצמאות ומבקשת שלא תתערב. הכוונה שלך טובה והדאגה שלך מובנת ורצוי שגם היא תבין שבשלב מתקדם יותר, כשתכנס להריון, אמנם לא תוכל לכפות עליה להפסיק, אבל כיוון שאז היא תהיה אחראית גם על חיי תינוק חסר אונים וודאי תרצה בבריאותו, מוטב שתחשוב כבר עכשיו בנוגע לכך ותעשה מאמץ להיגמל כבר עכשיו, למענו ולמענה וכמובן גם להתחשב בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית
    יואל
    11/02/2008

קראתי מה שכתבת וכוונה שלי שהיא היתה העניים שלי זה בניהול הכספים בבית וטיפול בחינוך של הילדים הלכנו אתמול ליועצת היה מאוד קשה שם
    היא שאלה אך אתה מרגיש אמרתי שאני מרגיש שאני משקיע ומנסה לדבר לפעמים מדברת לפעמים כן ולא מנסה ללטף אותה אין יחס הרגשה איומה
    אחריי זה שאלה אותה מה את מרגישה היא אמרה אין לי רגש היא שאלה מה אתה אומר על זה אמרתי ליועצת עם כהה רוצה להתרגש ככה לא יכול לחיות ואמרתי לאישתי בעניים ליד היועצת אחד כמוני לא תמצאי והיא יודעת את זה שמפנק מפרגן עוזר לה רץ בישבילה עושה בישבלך אני יעלם לך מהחיים ואין דרך חזרה כי אני לא יקבל אותה שתידעי היא התחילה לבכות אומרת מה מהר כזה להתגרש אמרתי כן שלושה שבועות מנסה להתקרב לדבר איתך ומיצדך כלום אמרתי לה תראי אני אוהב אותך הרבה אבל כהה לחיות לא רוצה לחיות איתךךךךךךךךךך לרגע אמרתי נלך לרבנות את שברת אותי לגורמים 22 שנה הלכו כהה שיצאנו היא אמרה לי זה לא יואל שאני מכירה היא היתה בשוק אמרתי לה היואל שאת מכירה מת יש יואל אחר מרגע זה את הצלחת לכבות בי משהוא
    לא מתכוון לעזור לה בבית שהיא תבוא היא תעשה אני יעשה מה שאני יכול
    שתרגיש שאחריי עבודה יש עוד עבודה בבית
    אני נישברתי לגמרי לא רוצה לחיות איתה יותר כמה שזה כואב לי ויכאב לי הרבה זמן
    תודה יואל

לקביעת תור
    סגירה
    לדורית

הוספת תגובה

• הכעס והאגו מכלים כל חלקה טובהJ

שמרית
    13/02/2008

יואל, נראה שאתה פשוט לא מבין את ההבדל בין גבר לשטיח. להיות מאהב, משמעו אינו רק לפנות את הזבל "בשבילה" ולנקות את הבית "בשבילה" . ולגרד לה את הגב כהכנה ל"צרכים" שלך כגבר. משמעו יותר עמוק. להיות חבר. להיות קשוב ולהיות יותר עמוק. לאהוב באמת להעריך ולהיות ראוי להערכה ולאהבה בזכות מי שאתה באמת ולא במאמץ זמני מלאכותי ומחושב. האגו שלך התנפץ לכן אתה שובר את כל הכלים . הזעם מסנוור אותך. מכלה את כל האפשרויות. אתה לא נותן הזדמנות שניה. ממש כמו ילד בארגז החול. אתה עסוק מידי כעת בלהרוס את מה שנותר. נסה לספור עד עשר ולראות את התכונות הטובות שמצאת בה ושאותן אתה עדיין אוהב. היתכן שהיא עוברת משבר ואתה עיוור לגביה? לא תומך ורואה רק את עצמך בזוגיות? תן לה הזדמנות להביע. תהיה קשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת יעוץ מה לעשות
    פרי
    10/02/2008

שלום לכולם אני בחורה חולה עם מחלת שרירים שבשעות הבוקר לא מתפקדת זו מחלה עם עליות וירידות יש לי בעיה ביני לבין בעלי יש הרבה מתח בגלל הילדים אנחנו רבים די הרבה יש לי ילד עם בעיות קשב וריכוז בעלי לא יודע להתיחס לבן שלי יפה הוא תמיד מעליב ופוגע בו בצורה שאני לא יכולה לשתוק על זה תמיד אמרתי לו שאני יעיזוב אותו ויתגרש ממנו עם הוא לא ישנה את היחס שלו כלפי הילדים אז הוא עונה לי תשובה שאני לא שווה כלום בלעדיו כי הוא לוקח לי את הילדים בבוקר לגנים מכיון שאני לא מסוגלת לתפגד מה עלי לעשות כדי להמשיך אלאה עם אני באמת חושבת שזה כבר הסוף וזה פרידה איך אני אטפל בילדים וישלח אותם לגנים בכחות עצמי אני רוצה להתגרש אבל פוחדת מאוד שאני לא יצליח להסתדר בכחות עצמי תעזרו ליי בבקה תציאו לי מה לעשות עם עלי לאשאר ולסבול את כול הפגיעות האלה מבקשת עזרה דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת יעוץ מה לעשות

הוספת תגובה

• לפנות לפסיכולוג בית הספר

דורית כהן
    11/02/2008

פרי היקרה, מה שאת מתארת הוא מאוד בעייתי, קשה לך קודם כל עם עצמך, בגלל המחלה הקשה, ומאוד חשוב לך לעשות את הדברים בצורה טובה עם הילדים וקשה לך עם ההתנהגות של בעלך כלפי הילד. העניין הוא שדווקא כאשר ישנם כל כך הרבה קשיים (ואני בטוחה שגם לבעלך המצב מאוד קשה כי רובץ עליו עול גדול מאוד גם פיזית וגם נפשית, ואולי גם בעיות הפרנסה, ועוד יותר קשה כאשר הוא עושה מה שהוא יודע לעשות, כמיטב יכולתו, וחוטף ממך הערות וביקורת. אני מניחה ששניכם עושים כמיטב יכולתכם, ולמרות זאת יש בעיות בתקשורת שלכם ויש בעיות אובייקטיביות עם הילד.

מה דעתך שתיעזרי במסגרות החינוכיות מסביב לילד שלכם על מנת לקבל ייעוץ והדרכת הורים? ישנה מסגרת שנקראת שפ"ח - שרות פסיכולוגי חינוכי, בכל מועצה עירונית או אזורית, ויש להם נציג בכל מקום חינוך, בכל בית ספר, או גן. בבית הספר הנציגה היא היועצת החינוכית, ואילו בגן - הגננת הטיפולית. ואת צריכה לפנת אל המחנכת או הגננת שעובדות עם הילד ולבקש פגישה עם פסיכולוגית חינוכית. מאוד יתכן שזה יאפשר לכם להיפגש עם פסיכולוג ולקבל הרבה הדרכה וגם בין היתר לעבוד על בעיות התקשורת שלכם. אל תרימי ידיים כה מהר, יש פתרונות שיכולים מאוד להקל, הרי גם בעלך סובל מאותם דברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתק בזוגיות
    יואל
    10/02/2008

שלום לכם כתבתי כאן את הבעיה שלי הלכנו ליעוץ דברנו היא ביקשה את אישתי לשיחה דחופה פעם או פעמיים ואחריי זה אותי היא הלכה פעם אחת שעה ישבה אצלה אחריי זה אמרה לשאני והיא צריכים לבוא לשיחה
    אנחנו מדברים בבית חופשי על הכול צוחקים עושים הכול ביחד המצחיק הוא שלפעמים יש לה פיקים היא לא מדברת ואני מנסה לפתוח שיחה והיא עונה כן ולא ופתאום היא מדברת בלי הפסקה והשיחה זורמת וגם אני מנסה להתקרב בלילות מלטף אותה מגרד לה את הגב מתחת לחולצה וגם מכניס יד לתחת למיכנס היא אוהבת שמגרדים לה את הישבן היא נהנת מיזה .
    אני מנשק אותה בגב אבל מצידה היא לא מגיבה כלום למה לגרד זה טוב אבל לתת לי קצת יחס ?
    היא ממש הורידה לי את הביטחון מפחד לזרום עוד לא יודע אך תגיב .
    כהה לחיות בלתי אפשרי אני גבר יש לי צרכים ואני מאוד אוהב אותה ואני לא מחפש בחוץ כי אני לא כזה.
    ביום המשפחה קניתי לה תחתונים חוטיני מה שהיא אוהבת קונה לה שוקולד מה שהיא אוהבת ממש מטפל בה כמו פרח מה שהיא רוצה עושה לה
    לחיות כה קשה לי מה היא רוצה?
    חברים אין לה מלומדים שתגיד לי שהיא התקדמה אפלו בגרות אין לה
    לא יכול לחיות ככה מרגיש שהיא מותחת את החוט יותר מידיי ואני מרגיש שהחוט ניקרע ואני לא רוצה שיקרע ואנחנו לא רבים מדברים רגיל
    מה הבעיה שלה עזרו לי בבקשה יתכן שהיא עוברת משבר היא בת 38
    רוצה מאוד לצאת איתה לכול מקום אבל פוחד מאוד מאוד 22 שנה של אמון ירדו לטמיון היא היתה העיניים שלי סמכתי מאוד על אישתי אחריי היעוץ זה כבר לא היה מה שהיה איתה כי משהוא כבה בי האמון השתנה
    תודה יואל.

לקביעת תור
    סגירה
    נתק בזוגיות

הוספת תגובה

• זוגיות שעוברת שינויים ותהפוכות

דורית כהן
    11/02/2008

יואל היקר, אתה מספר על השינוי שאשתך עוברת ועל התחושה שלך שהכל ביניכם השתנה ושאתה לא יודע כבר איך להתנהג איתה, מה כן לעשות ומה לא לעשות.
    תראה, אצל רוב הזוגות חיי הנישואין עוברים מידי פעם תהפוכות ושינויים, בדרך כלל כאשר אחד מבני הזוג עובר עליו משהו חדש, שקודם לא היה. ברור לי שמשהו עובר עליה, וזו גם הסיבה שהיועצת ביקשה להיפגש במיוחד איתה בנפרד, כדי לבחון איתה מה קורה ולמה. יואל, אני מציעה לך לא להיאחז במה שהיה ביניכם, כי אתה צריך לקלוט שהדברים הולכים להשתנות.
    נסה להיות קשוב מה עובר על אישתך, להבין אותה, כרגע כל מה שקורה איתה מאיים עליך ואתה רק רוצה שזה יעבור ויחזור הכל לקדמותו - לצחוקים שלכם ולכיף שנהגתם לעשות. אבל נישואים זה לטוב וגם לרע... וכיום עובר עליה משהו לא כל כך טוב. נסה להבין זאת ולראות איך את המתארגן עם השינוי. האם אתה יכול להיות יותר עצמאי? כתבת שהיא היתה "העיניים שלך". אולי אתה יותר מדי תלוי בה, וזה יוצר אצלה עול כבד מדי? זה לא מצב בריא. תראה אם אתה יכול לתפוס יותר עצמאות. נסה להיעזר בכיוון הזה ביועצת שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר התייחסות לדברים שאני אומרת
    אורלי
    09/02/2008

שלום רב,

לעתים אני מנסה לדבר עם בעלי על תסכולים שלי, על כעס, עצב...

יש לציין כי בעלי מאוד ביקורתי ולא פעם מעליב אותי אפילו ברבים תחת איצטלה של: סתם צחקתי, או: מה, זה לא נכון ? במין קלילות כזו. כשאני מתרעמת תמיד יש לו מה לומר, למשל - למה זה נכון מה שהוא אמר עלי.

לפעמים אני באה ואומרת לו: אני מתוסכלת... או: אני עצובה או נעלבתי. התגובה שלו היא כמעט מיידית ונאמרת בתוקפנות: גם אני. בצורה כזו אני מרגישה שאני נהדפת ודברי נחסמים. ניסתי לדבר איתו ולהסביר לו שזכותו לקבל התייחסות ממני על כל דבר, אך כשהוא כורך את דבריו באופן אוטומטי עם דברי, הרי שאני נהדפת, שנינו כועסים והתקשורת נפגמת. תגובותיו הן בין הסכמה, לבין: את מדברת איתי כמו מורה, ואם את אומרת לי שאת ככה, סימן שאני לא בסדר. כך או כך, זה ממשיך. כיצד עלי להסביר לו כי התגובה הזו שגויה ופוגמת בקשר ובתקשורת ביננו ? כיצד בכלל מתמודדים מול אדם שפוחד ואולי לא מסוגל להכיל שום דברים רגשיים מצד בת זוגו ?

אודה לתשובה,

אורלי

הוספת תגובה

• כאשר התסכול הוא הדדי

דורית כהן
    11/02/2008

אורלי היקרה, ראשית, סליחה על האיחור במענה למכתבך. שנית, את כותבת מאוד יפה וברור.
    עושה רושם לבעלך קשה לקבל ממך הנחיות, כאילו אם יקבל את דעותייך ויעשה כדברייך זה ינמיך אותו. זו גם הסיבה שעליך להימנע מלתת לו הנחיות או הוראות לגבי סגנון הדיבור שלו. כי הוא לא יקשיב לך וזה רק יקפיץ אותו. את יכולה לקחת אחריות רק על עצמך ולהמשיך לשתף אותו ברגשותיך, אלא שיש להניח שהוא לא ימלא את מבוקשך ויהיה לו קושי להיות איתך מבחינה רגשית. הציניות שלו שומרת עליו לא להתעמת מול הרגשות שכנראה הצדק איתך - קשה לו איתם, כמו לדי הרבה גברים.
    אם את רוצה שהתקשורת שלכם תשתנה, שנכים צריכים להיכנס לתהליך למידה, לא רק את ולא רק הוא. או דרך סדנא כמו [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/' id='link']הפורום של לנדמרק [/a]או דרך ייעוץ זוגי שיעזור לשניכם לעבוד על התקשורת שלכם ולברר מן הסתם נושאים נוספים שמטרידים אתכם, כי כאשר אני שומעת גבר שאומר "גם אני מתוסכל" - ישר אני חושבת (כיועצת) על התחום המיני (סילחי לי אם אני טועה במקרה שלכם). כי פעמים רבות כאשר גבר מתוסכל בתחום הזה הוא מסרב לעשות מאמצים בתחום הרגשי והתקשורתי, הוא כאילו מרגיש שלא מגיע לבת זוגו שהוא יתאמץ בשבילה במה שחשוב עבורה, אם היא לא משקיעה בסקס, מה שחשוב עבורו. ועכשו רק נגעתי בקצה הקרחון, וזה לא שאני אומרת שאת צריכה לבוא לקראתו בנושא הסקס, אלא שאם אני צודקת ויש בעיות בתחום התשוקה המינית ופער ביוזמה - אלו גם נושאים שיש לטפל בהם ולהיכנס אליהם בדיוק כמו נושא התקשורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחוייבות או חופש מזוגיות
    פשוט
    08/02/2008

שלום,
    ברצוני לדעת מה גורם לאותם אנשים שחוששים מלהכנס לזוגיות, כי הלבד שלהם והחופש שלהם לדעתם "נלקח"?
    האם אלו אנשים שאינם בשלים לזוגיות?
    אינם,אולי,אוהבים את הבן זוג ספציפי על מנת להתחייב אליו?

גם אם היו זמן רב לבד וייחלו לרגעי אהבה, וכשהיא הגיעה..הם עשו הכל על מנת להרחיקה - למה זה?

אשמח לקבל כל תגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחוייבות או חופש מזוגיות

הוספת תגובה

• מחוייבות או חופש מזוגיות

יונת
    09/02/2008

פשוט שלום,
    לאי מחוייבות לזוגיות יכולות להיות סיבות שונות לכל אחד. וזה יכול להיות מטראומה מהורים שהתגרשו, חוויית קשר חברי בילדות או תקופה אחרת בחיים שלא הצליח והשאיר מישקעים, זה יכול להיות אי בטחון במיוחדותה של האהבה הספציפית ותחושה שזה עוד לא זה. זה יכול להיות פחד נטישה שמתבטא במי ינטוש ראשון. זה יהיה אני ואף אחד אחר לא ינטוש אותי כי ננטשתי בעבר.. זו יכולה להיות תחושה של פחד מלקיחת החופש שנעים לי בו ופחד מבן זוג שתלטן או תלותי ש יגזול אותו ממני.
    הקיצר: הרבה סיבות ואישיות. צריך לבחון לגופו של עניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החוסר..

פשוט
    09/02/2008

אני יודעת שהאדם אוהב אותי..
    ואני יודעת שיש לורצון כלשהו ..
    אבל השאלה היא האם מדובר באמת שאולי הוא לא מספיק אוהב על מנת לוותר על תחביבי הרווקות שלו?
    או שהוא כ"כ פוחד ממשהו?
    ומחוייבות זוהי תלות,אבל לא תלות רגשית..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תנסי לנחש. דברי איתו.

יונת
    10/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ זוגי
    זיוה
    06/02/2008

אני מחפשת יועצ/ת זוגי רציני מאזור המרכז לא יקר מידי האם אפשר לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ זוגי

הוספת תגובה

• כמו שידעת לגלוש לפורום הזה כך תמצאי

יפית
    14/02/2008

כמו שידעת לגלוש לפורום הזה כך תמצאי יוצץ זוגי באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות
    יואל
    06/02/2008

היי בוקר טוב לכם אני ואישתי הלכנו לטיפול אצל יועצץ אחרי זה היועצץ אמרה שהיא רוצה את אישתי שהיא תבוא פעם או פעמים בגלל שהיא כעוסה היא תחליט ואחרי זה תגיד לי לבוא אישתי הלכה היתה שעה אצלה ואחרי זה אמרה לאישתי שהיא רוצה שאני יבוא גם איתה בפעם השלישית כי מוזר לי היא היתה לקרוא לי לשיחה למה שנינו העם זה נורמלי בטיפולים?
    היחסים עם אישתי בסדר גמור אנחנו לא רבים בבית מדברים עוזרים אחד לשני אז במחשבות על זה? אנא כתבו לי
    בכבוד רב יואל

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות

הוספת תגובה

• מקובל לערוך פגישות אישיות

דורית כהן
    06/02/2008

יואל היקר,
    בהחלט מקובל בייעוץ זוגי שיוצרים גם שיחות אישיות עם כל אחד מבני הזוג, או לפעמים משוחחים עם אחד מבני הזוג פעמים רבות יותר, על פי הצורך. לפעמים, בתחילת הייעוץ, היועץ מתרשם שישנם נושאים ותהליכים שכל אחד מבני הזוג צריך לעבור קודם בנפרד. אולי היה נכון להסביר זאת בתחילת הייעוץ כדי שזה לא ידאיג אותך. אני מניחה שאילו היתה מסבירה זאת כבר בהתחלה לא היית רואה בכך משהו יוצא דופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות

יואל
    06/02/2008

לדורית אוקיי מקובל על מה שאת אומרת אבל למה היא לא הזמינה אותי לשיחה איתה בניפרד ורק אותה? ואחריי זה מזמינה אותי ואותה לשיחה זה השאלה שלי תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאול את היועצת

דורית כהן
    06/02/2008

היי יואל, ראשית אני מציעה שתאמר ליועצת מה מטריד אותך, זה יותר נכון מאשר שאני אעלה כאן השערות מה היו הסיבות שלה. בכלל, כל דבר שאתה מוטרד בו ויש לך שאלות לגביו - הכי נכון זה להעלות זאת מול היועצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת מאד מהבעל
    אישה
    05/02/2008

אנחנו כבני 50. בעלי חולה כסיבוך של שפעת. חומו ירד. והרופא אסר עליו לעבוד שבועיים (שבוע חום ושבוע הוא כבר בלי חום), אני תומכת בו בכל. לפתע קם מהמיטה, אומר שצריך את השקט והמנוחה (בבית אין רעש ואין ילדים קטנים) ולא מסוגל כבר להיות בבית ולהוריד מהלחץ של העבודה שלא התווסף לו כשיחזור, חזר לעבודה למשך 3 שעות למרות שהוא חלש מאד, ולמרות סירובי. אמרתי לו שאם רוצה תעסוקה, יש בבית משהו לעשות בישיבה עם ניירת שביקשתי ממנו זמן רב שהוא דחה אותה. לי יש הרגשה שהוא מעדיף לתרום ולעזור בעבודתו מאשר לעזור בבית. שאלתי אותו בצחוק האם ההתגעגעת לבחורות בעבודה, העבודה הרי תחכה לך שתבוא. אז הוא העדיף לנסוע לעבודה (שהוא קרוב לבית) מאשר לגמור פיגור בעבודה של הבית ( שזה רק ניירת ולא כרוך בעבודה פיזית קשה). אני מרגישה תסכול וגם כשהיה בריא תמיד היתה לי ההרגשה שהוא משקיע מכל הבחינות מחוץ לבית, באנשים, אמפתי מאד לעובדים (לפי טון הדיבור שלו בשיחות הטלפון עם העובדים שלו בעבודה שהוא מאד שונה לסגנון הדיבור איתי, שאיתי הוא מדבר קצר מאד, וללא חיוכים). שאלתי אותו בעבר וטוען שאין לו כלום נגדי, אך בכל זאת אני סוחבת תמיד את ההרגשה שאחרים וגם עכשיו שהוא חולה הם בעדיפות עליונה, גם בפלפון איתי הוא רציני ולא כזה אמפת כמו עם האחרות בעבודה שלו. עצוב לי מאד. פשוט עצוב. ואני לא אישה רעה, ולא מכשיפה ולא נודניקית. האם כדאי גם לתת לו את אותו היחס, כשהוא שוכב בבית, לבלות אצל שכינות, אצל חבירות ושיהיה לבד, בודד, כמו שאני תמיד מרגישה לצידו?, מה יתן לו להיות בערך שעתיים בעבודה ולא לנוח בבית לפי הוראת הרופא. אני מרגישה פגועה, מתוסכלת ומבפנים אני מאד חשדנית, למרות שהוא יום יום מגיע הביתה מעבודתו.
    מה יש לכם לומר לי, אני במצוקה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת מאד מהבעל

הוספת תגובה

• הגעתם לשיעמום בזוגיות. נסו לגוון

תמרה
    05/02/2008

נראש שבעלך משועמם בזוגיות ואין חידושים ובגלל זה בורח למקומות שבהם יעניין לו. תיזמי יציאות לבילוי משותף, חפסי תחומי עניין משותפים ובעיקר שיחה רגועה שם תאפשרי לו לדבר בלי שיפוט ושיוציא מה חסר לו בבית שידבר בכנות. איך נראה לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתה של דורית כהן

אישה
    05/02/2008

חשוב לי גם דעתה של דורית כהן, תודה רבה על התמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מנוס מאשר ייעוץ

דורית כהן
    05/02/2008

שלום לך,
    השהות של בעלך בבית יצרה מצב מוקצן שבו יצאו לאור דברים שכבר היו ביניכם שנים רבות, מן הסתם. מערכת היחסים שאת מתארת זקוקה לניעור. הסגנון המזלזל הזה שהתקבע אצלו כלפייך גורם נזק לשניכם וגם לא טוב שהילדים אפילו שהם כבר גדולים - יחוו אותו. את אומרת שיש לבעלך את היכולת לשוחח עם אנשים אחרים בהמון עדינות ואמפטיה אבל כלפייך הוא חסר סבלנות. צריך לבחון מה עושה את התקשורת שלכם לבלתי נעימה לשניכם, ולראות האם ניתן לשנות משהו במערכת היחסים ובתקשורת. אינני יכולה לעזור יותר ממה שהצבעתי עליו. זה דורש עבודה של יועץ זוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מיואשת תעזרו לי לא יכולה יותר
    דנה
    05/02/2008

שלום יש לי בעיה אני 5 חודשים נשואה ולפני זה היינו 3 שנים ביחד הימים אחרונים אי אפשר לסבול את בעלי כל בוקר לפני עבודה הוא צועק עליי ועושה פאניקות כאלו שאי אפשר לסבול בגלל שאיך אני מתלבשת. בעייניו הכל פתוח לעומת ששום דבר לא פתוח אפילו אני שואלת אנשים ואמא שלו והם אומרים שלא פתןח לדוגמא שלשום לבשתי חולצה מאוד חמודה סגורה והוא קם בבוקר והתחיל לעשות לי כאלו צעקות וסצינות שהתחלתי לבכות רבנו איתו מאוד כי אני אמרתי לו שלא לבשתי שום דבר פתוח בערב כשהוא בא מעבודה הוא ביקש סליחה אני סלחתי לו לעומת שקצת התנהגתי בקרירות אליו, עבר יום..... ובבוקר קמתי לעבודה הוא עוד הפעם התחיל לצעוק לדבר איתי לא יפה עוד הפעם התחלתי לבכות אני מרגישה זוועה.מה עלי לעשות בעבר אולי לבשתי קצת יותר פתוח אבל עכשיו אני פוחדת בכלל משהו ללבוש מה עליי לעשות אני חושבת להתגרש כי אני כל הזמן בוכה- וכשאני בוכה הוא אומר לי למה את בוכה לא צריך, אני לא יודעת ממה זה נובע. הכל טוב אנחנו שנינו עובדים הוא עובד , לומד, אני מכינה אוכל עושה הכל שירגיש טוב משתדלת להיות הכי טובה שאפשר אבל בכל אופן אני נשארת הכי רעה.מה עלי לעשות אני לא יכולה יותר כשאני אומרת לו שהוא חולה ושהוא צריך עזרה הוא אומר לי שאני חולה הוא לא רואה שיש לו בעיה. אני כל הזמן צריכה לקבל אישור שלו מה ללבוש אני מקבלת כאלו צעקות על כלום לא עשיתי שום דבר רע.

הוספת תגובה

• בעלך צריך טיפול פסיכיאטרי. דחוף!

תמרה
    05/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל מקרה עליכם לגשת לייעוץ

דורית כהן
    05/02/2008

לדנה המיואשת, ממה שאת מתארת זהו מצב מאוד בעייתי שאי אפשר להתעלם ממנו. אבל, שימי לב, בעיני יש כאן שלוש אפשרויות:
    1. יש קצר בתקשורת שלכם וכל דבר שאתם אומרים אחד לשני נתפס כחמור ומוגזם ושניכם נפגעים. זה דורש ייעוץ זוגי.
    2. בעלך איבד קצת קשר למציאות והוא זקוק לטיפול פסיכולוגי באופן אישי.
    3. את (תסלחי לי) מגזימה בתגובות שלך ואת זקוקה לטיפול אישי.

אני חושבת שאם תיגשו יחד - לפסיכולוג שעוסק גם בייעוץ זוגי, הוא יידע לשים את האצבע ולהנחות אתכם איפה לקבל את העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע כמו בעל מתעלל

ל
    10/02/2008

לי זה נשמע כמו בעל מתעלל. זה מתחיל בשליטה על מה מותר לך ללבוש וצעקות ונסיון לגרום לך להרגיש לא בסדר ו"רעה" ויכול להגיע אף להתעללות פיזית כמו מכות או כמו לאסור עליך לצאת מהבית בלבוש מסויים או לאסור עליך לדבר עם אנשים מסויימים. שמעתי על מקרים שלפני הנישואין הכל "ורוד" ואחרי החתונה הבעל מראה את פרצופו האמיתי, ברגע שיודע שאת "שלו" . עצתי היא היזהרי! לפני שיהיה מאוחר מידי. לפני שיהיו ילדים וכבר לא תוכלי לעזוב מבחינה כלכלית. את לא צריכה לבכות כל יום. זה לא מגיע לך. לאף אחד אין זכות להגיד לך מה ללבוש את כבר ילדה גדולה. את מנסה לרצות אותו ומכינה לו אוכל וכו' ועדיין הוא גורם לך להרגיש לא בסדר. בוודאי שאת לא צריכה לחיות כך. בעלך אמור להחמיא לך על איך שאת נראית ולמה שלא יכין לך אוכל אם שניכים עובדים?... בקיצור לדעתי בידקי עם גורמים אובייקטיבים אם אכן תגובתך אינה מוגזמת כפי שנכתב לך כאן ואם זו אכן הוא שמגיב בצורה לא כל כך שפויה ואם זה הוא בירחי ומיצאי לך מישהו שלא ינסה לגרום לך להאמין שאת חולה ולא בסדר אלא יגרום לך לחייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    14/02/2008

תודה רבה על התגובה. כתבת דברים מאוד נכונים שעזרו לי להחליט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמון
    מילנה
    05/02/2008

לפני כמה שבועות העלתי לפורום זה הודעה בה גיליתי שחברי פתח חשבון ברשת חברתית כלשהי, הגדיר עצמו כפנוי ולא היה מוכן לשנות את הסטטוס בטענה שלא אתערב לו בחשבון ושאם אני רוצה לפתוח גם חשבון אני מוזמנת. ייעצתם לי לשוחח עימו, אכן התקיימה שיחה ולאחריה הגדיר עצמו כתפוס ולאחר גישוש גיליתי שהוא הסיר הגדרה זו שוב.

כתבתי בהמשך לפורום אך הודעתי נמחקה משום מה...

בכל אופן, לא משנה איך, גיליתי שמשהו לא כשורה ואכן התברר לי שהוא בוגד בי, הוא כמובן הכחיש הכל עד הרגע האחרון, על אף היחסים מלאי הפתיחות ואהבה שיש בינינו, הוא היה מאוד כאוב באותו היום ואני גם כן (פי כמה וכמה).

מה שגיליתי הוא שהוא קיים מע' יחסים קצרה שהתבססה על שיחות טלפון, מס' מפגשים בודדים עם מישהי ופעם אחת שכב איתה. ידוע לי גם על עוד מפגש בבית קפה עם בחורה נוספת בצהרי יום אחד.

חברי הוא אדם שנגעל מבגידות, הוא קנאי לי ושם דגש על זוגיות ("ביחד") ותמיד דיברנו על המשך הקשר ומיסודו בהמשך (היות ושנינו בשנות ה20 המוקדמות לחיינו).

בנוסף נוטל סרוקסט מזה כ3 חודשים בהם חשתי שיש תפנית בהתנהגותו.

אני חשה שאין לי יציבות כרגע, אני עצובה, מבולבלת, מתקשה להתרכז בחיי היום יום, מה גם שהוא היה כל עולמי (במילים המועטות) מזה כמס' שנים והיה החבר הכי טוב שלי.

איני יודעת מהיכן הכל נבע, תחילה חשדתי שמא ישנה השפעה של חברים חדשים...

אני לא מסכימה עם ההתנהגות שלו, אך לפני שגיליתי על הבגידה שוחחתי איתו על שיחות הטלפון (שרק אותן הספקתי לגלות עד אותה השיחה) והוא מצידו טען שהוא חש בלבול, קצת חששות וחיפש טפיחה לאגו שלו ואני יכולה להבין שדבר כזה קורה אחרי זמן רב יחד שיש חשש כשחושבים להיות עם אותו אדם למשך כל חייך מתובנה שהקשר רציני (אבל המחשבות הללו לא היו אמורות להיפסק לאחר השנה הראשונה גג שניה של הקשר?!).

כרגע הוא מכחיש שהוא חש בלבול, הוא טוען שהוא מאוד בטוח בקשר ואמר שהוא מבולבל בעבר מכיוון שלא ידע מה לעשות עם המעשים הנוראים שעשה מאחורי גבי.(אבל הוא שיקר לי ובגד אז אני לא יודעת אם להאמין).

הוא מבקש שאתן לו עוד הזדמנות, אני לא יודעת מה אמורה לכלול עוד הזדמנות שכזו, מכיוון שהאמון שלי ממש נהרס. כמובן שהעדפתי שיספר לי על הכל, אך עדיין זה צובט את הלב ואיני נרדמת בלילות , כמו עכשיו (לציין שביקשתי מרחק ואנו מתראים כמה שעות בודדות ביום שהן נעימות וקשות לי גם יחד ובלילה אינינו יחד).

איני יודעת ממה נבעה ההתנהגות שלו (מהתרופות, או מסתם מחשבות שהיו לו) וזה מקשה עלי לקחת החלטות בשלב זה.

אני חייבת לציין שלפני כל המקרה היינו ממש כל היום וכל הלילה יחד, לא נפגשנו עם ידידים/ ידידות בנפרד והיינו נפגשים עם חברים יחד ויוצאים למקומות יחד.(בעבר חווינו הפסקה אחת ושוב חזרנו).

אני לא יודעת כיצד ממשיכים מכאן, האם ההחלטה לנסות לסלוח ולתת הזדמנות שניה היא הגיונית? האם עלי להציב מטרות חדשות עבור שנינו בחלק הזה של הקשר בו אנו מנסים להת

לקביעת תור
    סגירה
    אמון

הוספת תגובה

• המשך הודעה ותיקון

מילנה
    05/02/2008

(תיקון- ההודעה ששלחתי הייתה לפורום אחר ושם קיבלתי את התשובה שכתבתי עליה)
    המשך הודעה:
    אני לא יודעת כיצד ממשיכים מכאן, האם ההחלטה לנסות לסלוח ולתת הזדמנות שניה היא הגיונית? האם עלי להציב מטרות חדשות עבור שנינו בחלק הזה של הקשר בו אנו מנסים להתחיל מחדש? אני ממש מבולבלת...
    האם הוא לא "ימעוד" שוב? במיוחד מאחר שאני מתכוונת לתפוס קצת מרחק ולעבור לגור לחוד לתקופה מסויימת של כמה חודשים.
    אני מפחדת שאם לא אהיה שם לידו אולי גם לא אדע על מקרה כזה בפעם הבאה, שאני מקווה שלא תהיה.
    אני יודעת שיש אופציה של טיפול זוגי, חשבתי שאולי צריך לתת לעניינים להרגע, שילך לטפל בעצמו קודם ואחר כך נלך לטיפול זוגי. כאילו שאני רוצה לבחון אותו תקופה מסויימת אם הוא אמין ונאמן ואז ללכת לטיפול, כי אז גם יהיה רצון להמשיך את מה שיש בינינו.
    סיכמנו שבתקופה הקרובה נהיה כמו זוג טרי ומפגשינו יהיו בציבור עד שאני ארגיש נוח לבוא אליו ואולי לשוב ולחיות לצידו כמו שהיה עד כה.
    מהדהדת לי בראש המחשבה שאולי זה כמו לתת לו פרס להיות לבד ולאפשר לו חופש אחרי כל מה שהוא עשה, אך מאידך אני רואה שקשה לו והוא מתחנן שלא אעזוב, על אף שאם אעזוב עדיין נמשיך את החברות שלנו ונהיה אחד לצד השני (אך מרחוק).

שנינו מכירים את המשפחות של כל אחד (לאחר השנים הרבות יחד) והעסק הופך לא נעים. אני בחרתי שלא לספר להורי על סיבת הויכוח שהוביל לקירור היחסים בינינו, אך בחרתי לערב את הוריו מתוך חשש למצבו הנפשי לאחרונה ומכיוון שחשתי שאין לי למי לפנות. אני גם לא מרגישה בנוח לדבר עם אף אחד על הנושא וכאשר כן דיברתי על ההתנהגות שלו לאחרונה (לא על הבגידה!!) חברה אחת ייעצה לי לנתק איתו את הקשר וחברה שניה שמכירה אותו הרבה יותר ממנה טענה שזו ההתנהגות שלו כבר המון זמן ושאנחנו יכולים לעבור את זה (היא כמובן ייעצה את זה על כך שגיליתי על שיחות הטלפון ושוב לא סיפרתי לה על הבגידה אחר כך).
    אני רוצה מצד אחד לא להיות איתו מתוך כעס ופגיעות, אך רוב רובי כן רוצה להיות איתו.
    אני לא רוצה לאבד את החבר הטוב שהוא ואני תמיד נזכרת בזוגיות המקסימה שהייתה לנו עד המקרה. השאלה אם כך מתנהגים חברים טובים, פוגעים אחד בשני? וזה מאכזב.
    אני חוששת שהמקרה יחזור על עצמו עוד כמה שנים כשאולי נתחתן ואולי יהיו לנו ילדים יחד.
    ועוד משהו, אומרים שמי שמשקר תמיד ישקר ומי שבוגד תמיד יבגוד... אך האם טיפול שלו עם מטפלת וטיפול זוגי יכולים לנסות ו"לתקן" את כל זה או שזו התנהגות ש"טבועה" בו?
    כל כך קשה לי לבד ואני רוצה להיות איתו, אך אני נזכרת במעשיו וזה שובר את ליבי.
    אני מודה מראש על כל ניסיון לייעץ לי ומתנצלת על אורך ההודעה(מה לעשות המצב מורכב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה זה כואב

דורית כהן
    05/02/2008

מילנה היקרה, מאוד כואב לגלות בגידה, הגוף שלנו מגיב על כך לפעמים בסלידה, למחשבה שבן זוגנו היה עם מישהי אחרת, ומכאן ואילך קיימת בעיית אמון רצינית, שלא יכולה להישכח. מה שעוזר לפי נסיוני להתגבר על כך הוא להגיע לשורש הצורך שלו בחידוש ובריגוש. מה קרה ביחסים שלכם שכנראה העיק עליו - יחד עם כל הדברים הטובים שהורעפו עליו - איזה חוסר בחופש, חוסר בפרטיות. לי נראה שהוא מאוד אוהב אותך, ויחד עם זה נוצר אצלו מחנק מסויים. יחסים כה צמודים כמו שאת מתארת יכולים להיות נפלאים וכייפיים, אבל לא כל אחד בנוי לאינטימיות הזאת. יתכן שבשבילך היא ממש מתאימה ואילו למבנה האישיות שלו היא תובענית מדי. האם את יכולה לקבל ששניכם אינכם בנויים אותו דבר?
    את יודעת, אולי, אם הייתם ממשיכים עוד שנים באינטימיות העמוקה אותה תיארת, יש מצב שדווקא את היית נשברת ראשונה ומרגישה צורך ברענון, חידוש , ריגוש, בדיקה עצמית...כי זה עלול לקרות לכל אחד בשלב מסויים. אז זה קרה לו ראשון...
    אם אפשר היה לראות בכל מערכת זוגית משהו יותר דינמי, משתנה, המגיב לתהליכים הפנימיים שלנו ומגמיש את עצמו, יתכן והאירועים המסעירים והמטלטלים האלו, שקורים אצל הרבה זוגות, לא היו נתפסים כהרסניים כל כך.
    חישבי על כך שהיום את מכירה אותו יותר טוב. נחשף רובדבאישיות שלו שקשה לך לקבל. בידקי עם עצמך - נדמה לי שעדיין את מאוד אוהבת אותו עם כל מה שהתגלה. אהבה זה גם לקבל את הדברים בבן הזוג שקשה לך איתם. זה לקבל את המכלול, על הטוב ועל הרע שבו. זה גם להיות מסוגלת להגיד לעצמך - נכון, זה כאב מאוד, ויתכן שגם בעתיד זה יכאיב לי, כי כנראה י בו את הנטייה הזו, אבל, זה מי שאני אוהבת, ואיתו אני רוצה להיות, ואני יכולה לעמוד בכאב הזה, שווה לי בגלל עוצמת האהבה אליו.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנת את הסיפור נכון לצערי

מילנה
    05/02/2008

המחנק שאת מתארת אינו נובע ממני...
    הזוגיות הצמודה היא מיוזמתו, אני תמיד עודדתי לפגוש ידידות וחברים שלו ע"מ ליצור פתיחות גדולה יותר, אך מצידו הוא זה שלא רצה את זה, הוא שרצה שנהיה כל הזמן יחד, הוא זה שרצה שנעבור לגור יחד, הוא זה שהעדיף אפילו שאנתק קשר עם ידידים מסויימים על אף אישיותם הנפלאה ואני זו שחשתי מחנק אך הסכמתי להתמודד עם הקרבה שכזו למען האהבה החברות והזוגיות והשתדלתי שלא להתלונן.
    השאלה שלי הייתה למה זה נובע ממישהו ששם בעצמו דגש על הזוגיות הצמודה ורוצה להיות כל הזמן יחד ???
    בערב הבגידה (הכוונה לאקט עצמו) היינו יחד בבית שכבנו מתחבקים ומטלטפים אל מול מסך הטלוויזיה וראינו סרט (שבאופן אירוני גם היה על בגידה),הוא מבחינתו טען שהוא ממהר למשמרת בעבודה ושמאוד עצוב לו ללכת ממני והלוואי והיה יכול לא ללכת.
    הוא אפילו שוחח איתי בדרך לבגידה וכשחזר נשק לי וסיפר לי כמה שאני חשובה לו ואוהב אותי.
    לפני אותו לילה גורלי הוא טען שאותה בחורה עובדת איתו והכחיש הכל למרות שהוא נפגש איתה ואני לא מבינה איך אפשר לשוב הביתה ולספר לי כמה שהוא אוהב אותי בזמן שהוא מנהל "רומן"..
    לשאלה מדוע בגד אין לו תשובה,התשובה היחידה לאחר שיחות רבות בנסיונות לדלות מידע היא שהוא עשה שטויות והוא מתחרט על זה,הוא טען שוב שאין סיבה למעשים.
    אם זו הייתה שטות של רגע הייתי יכולה לנסות ולהבין שאולי זו החלטה לא נכונה שלקח, אבל לשקר במשך תקופת זמן ולהתקשר אלי תוך כדי שהוא איתה ולומר לי שהוא אוהב אותי זה קצת מוזר?
    (אגב היא חשבה שהיא היחידה בחייו)..
    הזוגיות שלנו היא כן דינאמית,אני אוהבת אותו עדיין כי הוא חבר טוב שלי ועד עכשיו היה בן זוג מעולה, משקיע,אוהב,נותן מעצמו (את הבחורה השניה הוא לא פינק כמו שאותי הוא מפנק,אבל הם כן יצאו לכל מיני מקומות).
    את חייבת להבין שגם כל המקרה טרי עברו רק כמה ימים ואולי אני מסרבת לקבל את המעשה שלו ולכן רוצה עדיין את החום והאהבה שלו.
    הוא מבחינתו אמר שהוא מוכן לכל דרישה שתבוא ממני (טיפול פסיכולוגי הומלץ לו והוא יודע שהוא צריך ומוכן לכך וגם לטיפול זוגי הוא מסכים),הוא מתקשר להעיר אותי בבקרים,מתקשר לומר לילה טוב בלילות וכמובן שאנחנו נפגשים בתדירות שפירטתי בהודעה הקודמת.
    יש לי כמה אופציות:
    1. להישאר לגור יחד כאילו כלום לא קרה ולנסות לתקן מקרוב
    2. לעבור לגור לחוד ולהפגש בציבור (כמו שהחלטנו שיהיה ופירטתי בהודעה הקודמת),עד שאהיה מוכנה לשוב ולנהל איתו חיים משותפים כמו ברמה שהייתה עד כה
    3. לעזוב מה שיכאב לי ואמרתי לו שאני אשתדל לא לעשות וקודם אתן לו הזדמנות נוספת
    השאלה שלי הייתה האם זה נובע ממצב נפשי?
    האם כדאי לצנן את היחסים במגורים לחוד לכמה חודשים אפילו רק לחלק מהשבוע ואז לעבוד על הזוגיות או שעדיף לעבוד על הזוגיות כבר עכשיו מבלי לבחון אותו תקופה מסויימת שתיתן לי נק' נוספת לגבי אמינותו.
    שנינו אחראיים בד"כ ואני יודעת שנוכל לעמוד במעבר וחווינו תקופות בהן נאלצתי להתגורר רחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית /יהודית אשמח לשמוע את דעתכן*

מילנה
    05/02/2008

הוספתי פרטים שיכולים להאיר את סיפורי באור שונה ואולי נכון יותר.
    כולי שבורה וכאובה ואני מחכה בקוצר רוח לתשובה שאולי תאיר את הימים האפלים והקשים שחוויתי לאחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיוון אחר

דורית כהן
    05/02/2008

ובכן, מילנה יקרה, ראשית, תודה על התיקון. לאור מה שאת מוסיפה אני חושבת על כיוון אחר. שיש בבן זוגך משהו מאוד טוטאלי ומוחלט, שאיננו המהות הטבעית שלו אלא דרישות גבוהות שהוא דורש מעצמו, מערכת ערכים מאוד אידיאליסטית שהוא דבק בה מצד אחד, אבל מתקשה לעמוד בה מצד שני. ואז נוצר פיצול - הוא לא מרשה לעצמו להראות את הטבע האמיתי המאוד אנושי, שמסוגל לטעות ולהיות אגואיסטי. הוא לא מסוגל לעמוד בפני ה"אני" הלא אידיאלי הזה, אבל "מתפלק" לו לפעמים כי קשה מאוד לשמור פאסון כל הזמן. זו גם הסיבה שהוא לא היה יכול להרשות לעצמו להגיד לך את האמת - לא כי הוא חושש כל כך מפנייך אלא כי הוא לא מסוגל להביט בעיני עצמו. אינני יודעת מה הסיבה בגללה הוא לוקח את התרופה שסיפרת, אבל אם הכיוון שלי נכון, אז הוא זקוק לטיפול פסיכולוגי ולא רק לתרופה, כדי לחבר בצורה יותר טבעית ואנושית את החלק האידיאליסטי לחלק הגשמי, ולחיות עם שניהם בשלום. אגב, עדיין יתכן שלמרות כל מה שכתבתי הוא כן חושש להציג את החלקים הללו בפנייך - לא כי את טיפוס מלחיץ אלא כי הוא לא מסוגל לראות את עצמו כך בעיניים שלך, לראות את האכזבה ממנו אצלך. אשמח לתגובתך. כמובן שבדרך הזאת של התכתבות אני יכולה רק לשער השערות ועלולה לטעות, אז עימך הסליחה. מקווה שתתחזקי ושהזמן יביא לך רגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה והנה עוד פרטים

מילנה
    05/02/2008

נכון, הוא אמר שהוא מעדיף לשקר מכיוון שמפחד לאכזב את האנשים שיקרים לו וקרובים אליו (כמו שהוא שיקר לי). האם זו שקרנות אובססיבית???!!!
    הוא לא אדם מאופק.
    קצת לפני ש"תפסתי" אותו הוא שוחח איתי על כך שאין לו בעיה שאפגוש כל מיני ידידים שהוא בבכלל לא מכיר וזה לא אופייני לו (כי הוא מאוד קנאי!) וגם הדליק אצלי נורה אדומה.
    הוא נוטל את התרופות עקב אבחנה של OCD שכרגע אני לא יכולה לפרט על זה עד כמה שאני רוצה.
    לגבי טיפול פסיכולוגי (התנהגותי קוגניטיבי) הוא יודע שיש צורך ושוב הוא דחה את זה כבר 3 חודשים כי ברגע שקיבל את המרשם לתרופה נאמר לו שיש צורך לשלב בין השניים!
    הוא טוען שהוא נורא עסוק בעבודה ולא מצא מטפל מתאים (אך איך מצא זמן לבגוד מאחורי גבי ולא היה עסוק או עיף?)
    ניסיתי שוב לדלות מידע למה זה קרה? הוא טוען שיש מקום להנחה שלי-ששיעמם לו ואולי הוא חיפש גיוון, אבל כל הזמן הוא חוזר ומדגיש שזו סתם שטות. יכול להיות שנתפסתי אצלו כמובן מאליו?
    בכל קשר יש עליות ומורדות ותמיד באנו ודיברנו אחד עם השני על הרגשות והחששות והפעם זה לא קרה, הוא אדם מאוד חם כלפי, כלפי חבריו ומשפחתו נמרץ ומשעשע, אך הוא לא מפגין רגש (או אולי רגש שנתפס בעיניו כרגש רע, או משהו שיכול לצער אחרים). לידי הוא בוכה לפעמים והרבה יותר חם.

בנוסף לא האמנתי שהוא חלק איתה אינטימיות שכזו, מעבר לסתם לפלרטט איתה, מכיוון שכל האינטימיות הייתה דבר מקודש וטהור בינינו, זה קצת מרתיע ומגעיל אותי...

הייתי מעוניינת לשמוע קצת תשובות לגבי האלטרנטיבות שהצעתי בהודעות הקודמות, שכן כרגע מצאתי שהדבר הכי נכון לעשות הוא לישון במקומות נפרדים והתכוונתי לעבור לגור לחוד במקום אחר (פירטתי בהודעה הקודמת), לכן אני גם מאוד לחוצה מבחינת זמן כי המצב לא מאפשר עוד לישון לחוד במצב הזה מעבר לעוד כמה ימים ועלי למצוא פתרון.

אני מודה על הנסיון מצדך לעזור לי ומקווה באמת למצוא את הכלים להתמודד עם הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה מול הפיתויים הבאים

דורית כהן
    05/02/2008

ערב טוב, מילנה, לגבי האופציות שאת מתלבטת לגביהן, כאן אינני מרגישה שאני יכולה לייעץ לך, אכתוב כאן רק שיקול אחד: יתכן שאם תמשיכו להיות יחד עכשו הוא לא באמת יפנים עד כמה הכאיב לך, ואולי כדאי שיחוש זאת על בשרו, כי יקרו עוד פעמים בעתיד שהוא יעמוד מול פיתויים וחשוב שהוא יזכור לעומק מה היו התוצאות של הפעם הזאת, כדי שזה ייכנס במערכת השיקולים שלו אם להתפתות או לעמוד מול הפיתוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש עזרת לי תודה לך דורית

מילנה
    05/02/2008

אין צורך לדון בסוגיה האם לעבור או לא, כי הבנתי מדברייך דברים שהיו אצלי בסימן שאלה.
    עכשיו יש לי סימן קריאה ענקי!!!
    שאלות נוספות:
    מאחר ששנינו רציניים ורואים בקשר כמשהו שיהיה לו המשך, האם יש צורך בטיפול זוגי ומתי כדאי לעשות זאת?(אחרי המעבר, בזמן המעבר?)
    ועוד משהו:
    האם יש אופציה לאחר שהחלטתי את החלטותי לתת לעניינים להתגלגל ולשוב ולהתייעץ איתך בהמשך? (ז"א לומר שזאת אני ולספר מה חדש בעניין)

אני מודה לך מקרב לב על התמיכה והמענה המהיר!
    תודה! תודה! תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה שמציקה

מילנה
    06/02/2008

אני יודעת שאני שואלת בלי סוף אבל צצו לי כמה מחשבות לפני שאני הולכת לישון וחשתי צורך לשתף ולשאול.
    כמו שסיפרתי משפחת החבר יודעת.
    ידוע לי שעקב המעבר המתוכנן לא אראה אותם בתדירות גבוהה.
    במשפחתו ישנה מסורת של ארוחות שישי השאלה היא האם עלי להמשיך בהן כאילו כלום לא קרה?, להפחית את התדירות? או שלא ללכת בכלל?
    ובאיזה אופן את ממליצה להיפגש איתו אחרי המעבר?
    הוא מעוניין שאבוא לסופי שבוע, מה את אומרת? (האם כדאי להגיע ולא ללון יחד?)

לציין כי ביקש שאשקול את האפשרות ללון באותו בית (לא מחייב באותו חדר) בסוף השבוע שלפני המעבר, האם זה יהיה בריא? (אני מבחינתי יודעת שלא משנה מה, איני מסוגלת לפתח אינטימיות אחרי המקרה ויעבור זמן, לכן אני לא חוששת שזה יאיים עלי, או ילחיץ אותי).

שוב תודה וליל מנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההחלטות הן שלך, יקירתי

דורית כהן
    06/02/2008

מילנה, אני ממש קולטת על פי טון דבריך שאת במקום רגשי חזק יותר, פחות התלבטויות. יותר סימני קריאה, כמו שכתבת... את כל השאלות הללו אני מציעה שתפתרי לבדך. אני חושבת שאת האדם הנכון לתת לעצמך תשובות, ולא אף אחד אחר. אין כאן עניין של נכון או לא נכון , כל דבר שתבחרי בו יכול להצליח, ואם לא - תמיד ניתן לשנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים אם הוא האחד?
    :)
    03/02/2008

בס"ד

שלום רב,

שמי שרונה בת 22, יש לי קשר זוגי כבר כשנתיים וחצי עם בן זוג באותו גיל שלי.
    אני חושבת שזה הגיל שאני הכי אמורה להנות בו, לצחוק בו, לבלות בו, וזה לא שאני לא מבלה ובמיוחד עם הבן זוג, אלא השאלה מה התוכן שבכל פגישה/יציאה/בילוי/נסיעה.... אני והחבר נוסעים ומבלים אך הכימיה היא יבשה... רצינית מידי... אני יודעת שזה גם מאד קשור באופי של בן אדם, אני בן אדם מאוד פלפל, בעלת מרץ, אוהבת לחייך והבן זוג, רציני מאד!!!! מפונק... אוהב כל הזמן מגע פיזי.... שקט... (ואני מתכוונת שהוא לא מרבה במילים.... גם לי וגם לכל הסובב אותו, סוג של בן אדם מאד סגור.
    יש לי כל הזמן מחשבות, אם הוא האחד... (מחשבות כבר שנה פלוס....)אם הוא זה שעושה אותי מאושרת? אם הוא זה שכן יעזור לי בבית כשנגור ביחד? וכל המחשבות של העתיד...
    הרבה שואלים אותי אם הוא עושה אותי מאושרת, ואני לא יודעת לענות על זה, כי מאושרת בשבילי זה שמחת חיים, ואני לא מרגישה שאני חווה את זה יחד איתו אבל אני מאד אוהבת אותו...
    הוא בן אדם רומנטיקן (כשרוצה להיות... לאט לאט הוא לומד....), אוהב, מכבד, מראה המון חום ואהבה כשאנחנו לבד!!! בפומבי זה דיסטנס..,. לפעמים (!!!) צוחקים... משהו שמאד מפריע לי שאין בקשר...
    היה לנו משבר לפני חודשיים וקצת... נפרדנו לשבוע וחצי, היה קשה, מאד התרגשנו לחזור... אבל עכשיו הכל שגרתי.,... דברים נראיים מאד לא סגורים בחיים, זאת אומרת, בגלל שאנחנו בגיל שאין לנו מושג מה אנחנו רוצים מעצמנו לעתיד, זה מאד מטריד אותי שאין לו שאיפות, שהוא לא חוסך....
    התחלנו קורס פסיכומטרי לפני שבועיים, אחרי השיעור הראשון הוא כבר רצה לעזוב.... כי הוא מרגיש לחוץ, לחוץ מבחינת עבודה (סייר בקניון - אבטחה) לחוץ מבחינת זמן... אני הרגשתי תירוצים!
    הוא החליט להישאר בקורס... סביר להניח כי אני שיכנעתי אותו, אבל לדעתי זה למטרה טובה... לחיים שלו.
    הוא הפסיק לעשן לפני חצי שנה, ועכשיו מתחיל לדבר על החזרה לעישון... משהו שאני מאד לא רוצה ומאד מעלה לי ספק אם הוא יתחיל אז מה יהיה... אני אסביר, פעם הייתי מעשנת - פעם בשבוע, לא משהו רציני בכלל. הכרתי אותו כמעשן, עם הזמן "ניסחבתי" אחריו... התחלתי גם לעשן... ומה שנקרא... נגררתי.
    היו לנו מלא ריבים שיפסיק לעשן, אחרי יום כיפור הוא החליט ששתינו לא מעשנים!
    עכשיו כשהתחלנו ללמוד הוא החליט שמתאים לו לחזור לעשן, סוג של שחרור מהלחץ שקיים... אבל קשה לי עם זה... (הוא עוד לא התחיל כי אני גם כל הזמן מאיימת שאם הוא יתחיל אז זה לא ייגמר בטוב בקשר שלנו).

איך יודעים אם הוא האחד? לפעמים אני מרגישה כל כך קרובה אליו ריגשית שאני רוצה שנתחתן ואיתו אני אחייה ולפעמים אני תוהה ושואלת את עצמי מה אני עושה איתו??? אני יכולה למצוא מישהו שיעשה אותי גם מאושרת אבל גם שמחה!!! מחוייכת, צוחקת... מלאת חיים!!!
    אני יודעת שאת הדברים האלה לא יהיה לי אם זה הבן אדם שאחיה איתו כל חיי, והוא כבר אמר לי שאני האישה שהוא רוצה להתח

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים אם הוא האחד?

הוספת תגובה

• התשובה לך אינה חד ערכית

דורית כהן
    04/02/2008

שלום לך, היטבת לכתוב ולתאר את נקודת מבטך.
    את עוד מאוד צעירה. אני חושבת שכל קשר אהבה שיש לנו מלמד אותנו הרבה מאוד לגבי מה אנחנו זקוקים מבן הזוג, מה טוב לנו בן זוג ומה מפריע. בדרך כלל אם אנחנו מסיימים קשר מסויים, בפעם הבאה נחפש מישהו שיעשה עבורנו "תיקון" ויהיו לו בדיוק את התכונות שחסרו לנו בקודם. ואז אנחנו מגלים שגם זה לא מושלם...
    האם את יכולה להעמיק ולראות אל תוך הגרעין של בן זוגך, הפוטנציאל שלו, מבחינת כשרונות, חוכמה, תכונות אישיות, ולמצוא בו דברים שאולי עדיין לא יצאו לאור כי הוא גדל בסביבה מסויימת, לצד הורים מסויימים ואחים מסויימים?

זוגיות מוצלחת מצליחה להוציא לאור את רוב הכשרונות החבויים של כל אחד מבני הזוג ושניהם פורחים בזכות היחד שלהם.
    אבל במציאות, אני נתקלת בהמון זוגות שקורה בדיוק ההיפך, בגלל צורך לרצות ולפייס ולא להיכנס לעימותים, כל אחד קצת מתכופף ומוותר על דברים שחשובים לו על מנת לקבל את אישורו והסכמתו של השני.
    תכונות מסויימות אצלו משכו אותך אבל ככל שהכרת אותו יותר יש לך יותר ספקות. בעיני אהבה אמיתית היא כאשר ככל שאני מכירה את בן זוגי יותר כך אני אוהבת בו יותר דברים, ומקבלת את הדברים שאינם מושלמים בו, כי תמיד יהיו כאלו, אף אחד אינו מושלם ואינו תפור על פי המידות שלנו בדיוק.
    אני מקווה שתשובתי נותנת לך איזה כיוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה מאוד לליבך ומחפשת עצה..

דנה
    06/05/2010

היי, שמי דנה ואני בת 25.
    קראתי את מכתבך ואת תגובת הפסיכולוגית והרגשתי הזדהות עמוקה. אני מאוד מבולבלת כבר הרבה מאוד זמן.. אני נמצאת במערכת זוגית כבר 4 שנים. השנה עברנו לגור ביחד. ובשנה האחרונה הבלבול רק גבר.. הייתי בטיפול פסיכולוגי במשך החצי שנה האחורנה והחלטתי לעזוב כי זה הכניס אותי לדכאונות עמוקים..
    אני ממש כמוך! מלאת שמחת חיים ביום יום. אוהבת לצאת להנות לחוות לראות אנשים. והוא ההפך: אוהב להיות בבית לא לעשות כלום.. ללא שאיפות מיוחדות וללא רצון להרוויח יותר מידי כסף ולחסוך.
    אני מרגשיה שאנחו בבסיס האופי מאוד מאוד שונים. וגם מבחינה מינית אני לא ממש נמשכת אליו.
    בקיצור יש המון שוני ופערים ביניינו שמקשים עליי מאוד.חשוב לציין שלו ממש טוב במערכת הזוגית ומבחינתו (למרות שלא דיברנו על כך) זה לנצח.
    עם כל הקשיים והבעיות אני מאוד מאוד אוהבת אותו הוא חלק ממני. החברה הכי טובה שלי. אני אפילו לא מסוגלת לדמיין מצב של פרידה. אני ממש מפחדת לעשות צעד ולאבד אותו.
    אני חושבת המון על העתיד (בעיקר בשנה האחרונה) וכמו שאמרת לפעמים מדמיינת את שנינו ביחד עם ילדים וצחוק וכיף. ולפעמים מדמיינת את עצמי כבולה וכלואה עם הילדים בבית. כמעט לא יוצאים.. בית עם הרבה עצב. מאחר ואני הקיצוניות ההפוכה זה מתסכל אותי מאוד וגורם לי להיות בדיכאונות רבים.. חשוב לי להדגיש שאני מאוד אוהבת אותו!!!
    קשה לי..בכל זאת אנחנו כבר 4 שנים ביחד!!
    לדעתי אם אתם שנתיים זה עדיין לא הרבה זמן..את עוד צעירה! אל תמתחי את זה יותר מידי ואחר כך מאוד תצטערי...
    מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את נשארת מתוך פחד, לא מאהבה

דורית כהן
    08/05/2010

דנה יקרה, ממה שתיארת את לא במקום הנכון עם החבר שלך. זה שיש לכם תחומי עניין כה שונים, העדפות כה שונות, ושאין לך משיכה מינית כלפיו - די מוכיחה את הנקודה הזאת.זה שנכנסת לדכאון בעקבות הטיפול הפסיכולוגי יכול להעיד שכאשר את נמצאת בהתבוננות פנימית מעמיקה יותר - את רואה דברים שמפחידים אותך ומעדיפה לא להסתכל לכיוון הזה. אז את עוזבת את הטיפול. זה קצת כמו "בת יענה", כך נדמה לי. איני רוצה לפגוע בך אלא להיות ישירה איתך, כי זה מה שעולה לי כאשר אני קוראת את מחשבותייך ותחושותייך כלפיו.
    אני חושבת שלא נכון להתחתן עם "החברה הכי טובה שלך". זה לא מספיק.
    את נצמדת אליו מתוך פחדייך ולא מתוך אהבתך אליו.
    אל תיכנסי לזוגיות מתמשכת עם מישהו כזה.
    את עלולה לעשות טעות חמורה שתימשך לכל החיים, עם ילדים משותפים, לעומת ההחלטה עכשו שאת עוד כה צעירה - להתנסות במערכות יחסים מסוג אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משעמם
    יפית
    03/02/2008

שלום לכולם שמי יפית ואני בת 24, אני נשואה שלושה חודשים ונקלענו למצב שאני לא יודעת איך לצאת ממנו.
    אני עם בעלי כבר ארבע שנים הקשר שלנו ידע עליות וירידות, היו גם פרידות ותמיד חזרנו להיות יחד כי לא יכולנו להיות אחד בלי השניה. אבל כרגע נכנסנו עמוק לשיגרה וזה לא תורם לנו לקשר כי נהיה לנו משעמם, אין על מה לדבר אפילו בטלפון במשך היום.
    אנחנו אוהבים מאוד ולא רוצים להיפרד, ולכן היתי רוצה לשמוע עצות איך אני יכולה להכניס קצת אש ליחסים שלנו כי פוטנציאל ליחסים טובים יש לנו!
    אשמח לשמוע עצות גם מאורחי הפורום. תודה מראש. יפית

לקביעת תור
    סגירה
    משעמם

הוספת תגובה

• דברים ש"הורגים" את שיחות הנפש שלנו

דורית כהן
    04/02/2008

יפית היקרה,
    כאשר את כותבת שאין לכם על מה לדבר זה עם זו, את מוכנה לבדוק איתי משהו?
    קורה מצב אופייני להרבה זוגות שבו מפסיקים לשתף את בן הזוג במה שקורה לי בחיים כי אני כבר יודעת מנסיון מה תהיה התגובה שלו על דבר מסויים שאגיד, והאמת היא שאני מעדיפה לא לשמוע ממנו את התגובה הזו. ולאט לאט הרבה נושאים "מתים להם" ונעשים פסולים: חלקם נפסלים ע"י האחד וחלקם נפסלים ע"י השנייה, ומשתרות להן שתיקות. זה נראה כאילו אין לכם על מה לדבר, אבל בעצם יש לכם אבל אתם נמנעים מלפתוח בשיחה על מנת לא לקבל תגובה צפוייה מסויימת שאינה נעימה לכם. את יכולה לבחון את עצמך האם זהו המצב. תראי אם את יכולה לשתף אותו באותם דברים קטנים וטפשיים אולי שאת משתפת אנשים אחרים בחיים שלך כמו את אמא שלך או חברה טובה? ואם לא, אז משהו באינטימיות שלכם נפגם, ורצוי לטפל בכך מהר, לפני שמישהו מכם ירגיש שהוא מעדיף למצוא פרטנר אחר לאותן שיחות נפש כה חשובות. בייעוץ יעזרו לכם להסתכל קצת על סגנון התקשורת שלכם, מה "הורג" את השיחות. למשל אם את מסםרת לו מה הרגשת במצב מסויים ועד כמה היית נסרת הוא מייד מנסה להגיד לך שלא היית צריכה להרגיש כך וכך ונותן לך עצות ואת מקבלת ממנו את ההרגשה שאת לא בסדר. זה סגנון תקשורת אופייני שנאי נתקלת בו בהרבה זוגות. האישה אומרת - אני רק רוצה שתבין מה עובר עלי. לא רוצה את העצות שלך. ואילו הגבר אומר - נאי לא מבין ברגשות, אני רוצה להרגיש שאני מביא תועלת ופותר בעיות. כאשר מתחילים לראות את הסגנון הזה למשל, לומדים מהם הצרכים בשיחה של כל אחד ומצליחים להביא את השיחה למקומות אחרים.
    אשמח לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית

יפית
    06/02/2008

שלום דורית ואני מאוד מודה לך על התשובה!
    המצב שאנו נקלענו אליו זה לא המצב שאת מתארת. אנחנו כן חולקים הכל בינינו ויודעים הכל אחד על השני. אנחנו מדברים המון במשך היום בטלפון ולפעמים פשוט כבר אין על מה לדבר כאילו אין יותר התלהבות בינינו. בקיצור השגרה משתלטת על חיינו ולנו אין ניסיון להיתמודד עם זה בצורה הנכונה.
    היתי פשוט רוצה לדעת איך מתמודדים עם זה לפני שזה יהפוך למשהו גדול יותר מסתם חוסר התלהבות.
    תודה, יפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה