מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה קשה להתגרש או לא ????????????פגסוס03/02/2008
אני נשוי כבר 25 שנים .ולנו שני ילדים גדולים , מזה כשבע שנים אני מרגיש שאני כבר לא יכול יותר לסבול את נוכחותה של אישתי בקירבתי ..במשך כל השנים עיקר העול עלי .בענייני פרנסה החלטות וכו'..בתחומים רבים אני מאוד דומיננטי ואני חש שהיא כל הזמן חוסה בצילי ,הדבר גרם לירידה בדימוי שלה בעיני ,מבחינה חיצוני וסליחה אם נשמע שחצני משהו אבל נראה היטב ויש לי תחושה שאשתי מתכווצת כשהיא שומעת שמחמיאים לי,אשתי לא נותנת ספייס לא מצא חן בעיניה שאני יוצא עם חברים (דבר שעשיתי לעיתים נדירות ..) במשך היום שיחות טלפון ותמיד השאלה איפה אתה ? לפני כשנתיים הכרתי מישהי והתפתח רומן אשר נחשף הצגתי את הקשר כסטוץ למרות שלא היה כזה , הרגשתי שאני לא מוכן לוותר על הקשר והמשכתי תוך שמירה יתרה על דיסקרטיות ,כלפי חוץ לכאורה הקשר היה מזדמן ונגמר אך אישתי בשלה עושה המון סצינות והלחץ לא מפסיק ,אני ממש מרגיש חנוק בבית מחד לא רוצה להתגרש בשביל שום אישה מאחר ואיני מאמין על בניית קן חדש על גבי הריסות , אמרתי שאם אי פעם אעזוב את הבית זה כי רע לי .
הדילמה מלווה אותי כבר הרבה שנים ואני מרגיש שאני צריך לקבל החלטה כי גם נסיונות לעשות את המקסימום שאני יכול (והיתה תקופה שהקשר עם החברה נותק לא גרמו לאישתי להיות שביעת רצון) ואז הגעתי למסקנה שצדקתי שלא וויתרתי על הקשר עם החברה שהרי זה ממילא לא היה משנה כלום לאישתי ואם זה עושה לי טוב ..אז זה מגיע לי .
לסיכום כבר כשבע שנים מלווה אותי הדילמה לעזוב או מה ?? אישתי מרגישה שאני מרוחק והמצב לא משתפר ..אני לא מוכן ללכת לטיפול זוגי לא מאמין בזה ולא מוכן להחשף ולחשוף את חיי בפני גורם זר
אשמח לשמוע זוית ראייה אחרת ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכו לטיפול זוג
שרית03/02/2008נראה שאתה כבר "תקוע" בבחירה שלך לקום וללכת והכנסת לראש שהיא תלותית בך. האם חשבת אי פעם שההתנהגות שלך וחוסר התקשורת פוגעים? אם אתה מתלבט, למה שלא תחשוף בפני איש מקצוע אמין שמחוייב לשמור מבחינה אתית על הדברים שתוציא? קמצנות? קורה לך משהו שלאחרים לא? פחד? כדי להיות שלם עם כל החלטה שהיא שתקבל לך ליעוץ זוגי. בכל מקרה אפילו אם תתגרשו ותרצה מתישהו זוגיות חדשה, תהיה לך בדיוק אותו דפוס התנהגות עם החדשה ושום דבר לא ישתנה. לדעתי גם בך יש איזושהיא בעיה ואתה לא רואה. תן ליועץ לשקף לך ולעזור לך לגבש החלטה. ביקשתי עזרה - אתה יכול לקחת או לדחות אותה. סביר שתדחה. כי זה האופי שלך: לברוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיכה לטיפול זוגי - תגובה
פגסוס04/02/2008קראתי כאן פניות לתגובות של אחרים והתגובה המיידית של המגיבים הן בקרב מנהלי הפורום ואחרים הינה טיפול זוגי ,משיחות עם חברים שעברו את החוויה הזו יש בה מעמד מאוד לא נעים והוא הוצאת רפש ממש רפש והכל בעידוד המנחה מתוך כוונה להוציא הכל וליישר את ההדורים .
הבעיה שאחרי הדינמיקה הזו הרפש חרוט בזכרון ממש , גם אם פתאום מסתדרים לכאורה יש בכך עילבון ומאחר ואני מכיר את אישתי כאישה רגישה ביותר אני רוצה להמנע ממצב בו אני מזעזע אותה באמירות קשות ..לפיכך אני מתאפק ובוחן ומתלבט ..עד שארגיש שקלו כל הקיצים .
פנייתי לכאן היתה עמ לשמוע דעות ושיקולים שאולי יאירו את עיני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה....
:)04/02/2008אני חושבת שאם הגעת למצב שאתה בוגד באישתך... הבסיס בקשר נהרס, עם זאת שאינך יכול לסבול אותה... מה אתה עושה איתה??? נשאר איתה מתוך רחמים??? רחמים עלייך או עליה???
סביר להניח שאחרי תקופה כזאת ארוכה של נישואים לא קל לפרק את החבילה, אבל זה עדיף אם המוצא השלך הוא דלתות אחרות בכל מחיר!!! זאת אומרת, שגם אם יש בחורה מהצד או לא אתה פשוט מעדיף להיות מחוץ לבית ולא בקרבת אישתך - שזה מאד עצוב.
לטנגו יש שניים, אם המצב מדרדר ככה במשך 7 שנים ולא הלכתם לייעוץ מה הטעם בלמרמר לאחד ואת השני את החיים... זה לא מה שאמרתם מתחת לחופה ביום חתונתכם... השאלה אם אתה מעוניין בלשקם את היחסים בינכם??? אני מציעה שתלך קודם כל לבד ליועץ זוגי... ורק לאחר מכן תצרף את אישתך.... במקרים מסויימים זה מאד עוזר... אם אתה לא מוכן לפנות לשום ייעוץ, להזכירך הפורום זה גם סוג של ייעוץ.... עדיף שתעשה את זה עם בן אדם מיקצועי כמו שאמרתי בהתחלה לבד ואח"כ לצרף את אישתך... תחשוב על זה.
לפחות תגיד שניסית... השאלה הגדולה אם אתה באמת רוצה לנסות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיר הבגידה ..
פגסוס04/02/2008תודה על התגובה .
אכן אני באמת רוצה לנסות ולכן פניתי לפורום .
לגבי הבגידה ,היא סוג של חיפוש אחר משהו שלא קיים בקשר המשפחתי סוג של בריחה מהמציאות למשהו וורוד יותר (לכאורה ) מאידך כתוצאה מהקשר הזה נוצרת סיטואציה תמידית של השוואה ואז האישה נראית באור חיוור יותר ולכן התדרדרות נמשכת..
ובגלל המצב הזה אני לא מוכן לוותר על הקשר עם החברה כי חרא לי בבית ..מאידך לאור התנהגותה של אישתי אני מוצא עצמי אומר "שאם היא מתנהת ככה למה שאוותר על הקשר עם החברה "..
למרות האמור לעיל ומאחר ואני חושב שיש סיכוי והבסיס בקשר המשפחתי בעל פוטנציאל (היו לנו שנים יפות) אז אני לא ממהר לפרק מתוך מחשבה שאולי זה זמני ואולי יחלוף..ולא מדובר בקניית מוצר וקבלת החלטה מהירה מדובר במשהו מאוד מורכב עם עבר מפואר ..
כמו שכתבתי בתגובה למעלה הצעה כמעט ספונטניתבפורום הינה לייעוץ זוגי וזה פשוט לומר אולי ציפיתי כאן לקבל איזה צ'ק ליסט או רשימת מאפיינים שאם הם לא מתקייימים אז זה סימן או שלא לפרק או לא וכו..או כל מיני אמירות אחרות
אבל בהחלט ההצעה של פניה לייעוץ אישי נראית ויכול להיות שאפעל בכיוון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מחיר לבגידה J
רעיה04/02/2008בחור יקר! בוודאי שאישה מזדמנת שערוכה לפינוקים בלבד ללא שום מחוייבויות נוספות, קל לה להצטייר אחרת וורוד יותר מהחוקית! אבל אתה נכנס כך ל"לוּפ" שממנו קשה יהיה לצאת. היחסים והאמון, הקשר והשיחות כבר לא יהיו שלמים. היחס - מזוהה ומורגש כמנוכר. אתה באמת חושב שהזמן יעשה את שלו ללא עזרה וחשיבה ואיכפתיות מצדך גם???? המילים שלך קוממו אותי: " לא ממהר לפרק מתוך מחשבה שאולי זה זמני ואולי יחלוף...." למה בדיוק אתה מחכה ???! יום אחד תקום.. תתעורר ו..הופס.. החיים חלפו ואשתך לא רוצה אותך יותר. מה תעשה אז? היא תגלה שיש מוצר חביב יותר בחוץ שמספק לה תשומת לב חיבה ואהבה. היא תגלה מישהו שיזהה בה את הקסם . "היה עבר מפואר..." מי אמון על רענון העבר המפואר שהיה? וגיוון ושיחות וחידוש? השכן שלכם??? אתה שוחה בבוץ, יקירי! ולא בדיוק אחראי וישר. המשפט היחידי שבגינו התחשק לי כן להתייחס אליך בכלל הוא, שקיבלת בחיוב את ההצעה לפנות ליעוץ ובהקדם! קח את גורלכם בידיים ואל תחכה לניסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפינקת אותה אי פעם כמו את המאהבת? J
שרון04/02/2008נכון שלא? למה אתה מצפה??? היא רגישה וודאי חשה שאתה לא מגלה אהבה ולכן לא מחזירה אהבה. הזהר. אם לא תתקן את הסדק עכשיו, יהיה מאוחר והכל יתנפץ לך בפנים. לא תוכל לתקן דבר כשהיא תימאס בך. נסה לשחזר תקופות יפות ביניכם. גם בפועל. תראה איך זה מרגיש לך. תפנק. תיזום יציאה רומנטית. תרגש. זה יחזור אליך עם ריבית ואולי יחזרו ימים כקדם..............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת החלטות
דורית כהן04/02/2008שבע שנים לשבת על הגדר זה מאוד לא בריא. אז שמעת מחברים שייעוץ זוגי זה להוציא את הרפש. יש בזה משהו, כי אחרי שבע שנים מצטבר הרבה רפש, שעד שלא מוציאים אותו אי אפשר להתקדם הלאה. אבל ייעוץ טוב לא מסתפק וגם לא מתרכז בהוצאת הרפש אלא נותן לכם כמה כלים לתקשורת יותר טובה, ואולי יאפשר לאישתך לבנות את עצמה מן המקום הנמוך שהזוגיות שלכם גלגלה אותה אליו.
אתה יודע משהו? אם תתגרשו, אני חותמת לך שתופתע למראה אשתך - עד כמה היא תצליח לפרוח גם חיצונית וגם באישיות שלה.
קרה משהו בזוגיות שלכם שהותיר אותה עם השנים מדוכאת, חשדנית, ולא מעיזה לעשות עם עצמה משהו. את הפלונטר הזה צריך להתיר, לשחרר שם משהו ששניכם לא מעיזים לעשות ואת זה יכול לעשות איש מקצוע חיצוני. עזיבה ללא נסיון ייעוץ היא בעיני לא אחראית. נכון שלא בכל מקרה ניתן לעזור, ונכון שלא כל יועץ יהיה מתאים לכם. אבל אני מציעה שתבחן קצת את התחום הזה ותלמד אותו לפני שאתה פוסל אותו. אני חושבת שהיה לך נוח להקשיב עד כה דווקא לטיעונים שתומכים בחוסר הרצון שלך להיפתח בפני אדם זר, שזה מובן, אנושי וטבעי, אבל לא חכם, אם יורשה לי.
אבל חשוב על כך - מה עדיף להמשיך לשבת על הגדר עם כל הריחוק והתיעוב הזה, או לחתוך סוף סוף ולראות את אישתך פורחת (כמעט תמיד זה קורה לאחר משבר זמני מסויים) כאשר אתה כבר לא שם, או לנסות לעשות שינוי מבפנים עם עזרה חיצוני, נכון, כי מה שאצתם יודעים ויכולים לא הצליח לגבור על הבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית - כיצד ניתן לבחור יועץ זוגי
פגסוס05/02/2008כפי שכתבתי לעיל תגובה מיידית של כל גורם הינה פנייה לייעוץ .
איני מזלזל חלילה בגורם מקצועי אשר למד את התחום על בוריו.מאידך .יש אנשים שקל להם להיחשף ולדבר בפתיחות ויש שאצלם התהליך מורכב יותר .
.אישתי חשובה לי כאדם ,כאם ילדי וכחברה , אומנם רגשותי כלפיה לא כתמול שלשום ובטני מלאה על תחומים כאלה ואחרים בנוגע להתנהלותה עימי ..יש דברים שאני יכול לומר בפניה ואכן אמרתי אולם יש דברים שלעולם לא אוכל לומר לה, אני בטוח שהיא תתרסק ..
שאלתי לסיכום כיצד ניתן ללמוד על נושא הייעוץ הזוגי ולא מתוך התנסות אישית .כיצד מחליטים מי הגורם המתאים לייעץ והאם טיפול אישי מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעיו ושיקוליו של הצד הבוגד
פגסוס05/02/2008כן אומנם הגברים מנסים להצטיירים כמצ'ואיסיטים מחספסים אך פנימה בתוך תוכנו וכולנו רגשות וצרכים .בגידה היא סימפסטום של משהו פגום ..אומנם קל להצביע על הצד הבוגד כאשם אבל גם לצד הנבגד יש "אשם תורם" כלומר התנהגות או מעשים שגרמו לחסר כלשהו ביחסים .
לפנק לפרגן וכו'..קל לומר אולם אם האישה לא מתנהגת באופן שנעים לחזר לפרגן וכו'..אז איך אפשר לעשות זאת זה ? באופן מאולץ ולא אמיתי ..?
אינ לא מצדיק שום בגידה אבל לחלוטין היום אני מבין את מניעיו ושיקוליו של הצד הבוגד..הוא אשם ללא ספק אבל גם לבת זוגו יש חלק באשמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק ההתיישנות...?!לנה02/02/2008
שלום,
אני ובן זוגי חיים ביחד מזה 24 שנה, מתוכם 17 שנות נישואים ושני ילדים בני -16,10.
יחסינו ידעו עליות וגם הרבה התרסקויות, כשתמיד היתה אהבה ומשיכה, אנו שני אנשים מאוד פתוחים ויצריים ותמיד מדברים על הכל בגילוי לב.
לפני 10 שנים "החלמנו" מבגידה של בן זוגי, והמשכנו הלאה .(אני הייתי בשיחות ועיבדתי לעומק את הסיפור, שבכל זאת יילך איתי כנראה עד הקבר...).
מזה כשנתיים אני מרגישה שהקשר נפגם. זו כבר לא אותה אהבה . אני מתעצבנת מדברים שעד כה הצלחתי איכשהו כן לחיות איתם- התחמקות טוטלית מעזרה בעבודות הבית, אנוכיות , ועוד ..- אין לי ספק שהדברים שמכעיסים אותי מוצדקים ואנחנו מדברים על זה, אבל שינוי מהותי אין.
אני נורא מתוסכלת ובוכה המון ומרגישה שכל העול מוטל עלי, למרות שאני עובדת קשה מאוד ומשתכרת מעולה ויכולה להחזיק עוזרת,אבל עדיין מצפה להבנה ושיתוף. אפשר לומר שאצלי יש ייאוש באויר, ומחשבות על פרידה.
מעבר לכך,אני מרגישה שאת הנחמדות והסבלנות שלו שומר בן זוגי לחבריו בחוג לריקודי עם-שאני כל כך מתנגדת לו, אבל אינו מוכן לוותר עליו. סיפור מורכב.
בקיצור, נגמרה לי הסבלנות. אני מרגישה שנלחמתי די בשבילנו , מרגישה מנוצלת,והכי גרוע-ריקנות בלב וכעס.
אני אישה יפה ומשכילה, הבית החם חשוב לי מאוד . אבל אני מרגישה כמעט לבד במערכה. מתייסרת בלבטים- איך להמשיך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקידים בזוגיות
דורית כהן02/02/2008לנה היקרה, צר לי על מה שאת עוברת בשנתיים האלו, יחד עם זה נדלקות אצלי כמה "נורות אדומות" כאשר אני קוראת את תוכן הדברים ושומעת את "המוסיקה". נראה לי שבמערכת שלכם שניכם התרגלתם למצב שבו את נושאת בעול ואילו הוא משתעשע. את הבוגרת ואילו הוא הילדון. את הביקורתית והוא ה"לא בסדר", הנאשם.
ככל שאחד מבני הזוג לוקח על עצמו תפקיד מסויים בזוגיות כך השני נשאב לתפקיד ההופכי, ואז המערכת נשארת מאוזנת, אך כל אחד מכם סובל.
את סובלת מרגישה פראיירית, יש בך המון כעס וקוצר רוח, וחסרה אהבה, חסרה אינטימיות איתו. אני מנחשת שהוא מרגיש שאת מנסה להחזיק אותו קצר, מבקרת אותו, הוא מרגיש חנוק ומואשם, ומרגיש צורך בחופש ממך.
אם אני צודקת, לנה, אז נכנסתם למעגל קסמים שאינכם מצליחים לצאת ממנו.
אבל, יש לי חדשות טובות: דווקא בגלל שכתבת בתחילה שהצלחתם להתגבר על משבר הבגידה, ושהיתה תשוקה ואהבה שנים כה רבות - אלה סימני חוזק מצויינים. אלא שכדי להציל את הזוגיות מן המצב אליו הדרדרה עכשו - צריך לעצור את מעגל הקסמים הזה, ולדעתי לא ניתן לעשות זאת ללא ייעוץ. שניכם צריכים להגיע, לא רק את. במקביל, אני מציעה לך לשקול לעשות את סדנת [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/' id='link']הפורום של לנדמרק[/a], עליה אני נוהגת להמליץ כמעט לכל אחד, בתור תהליך מהיר ואינטנסיבי המאפשר בין היתר להיפטר מהרגלי חשיבה מקובעים ולהתחיל לפעול ולהתנהג בצורה אחרת מן ה"אוטומט" של כל אחד.
לנה, בכוונה לא הזדהיתי איתך ולא נתתי לך יותר מדי תמיכה וסימפטיה, לא כי יש לי משהו נגדך, אלא כדי שתראי ששניכם תורמים למצב שנוצר, וששניכם צריכים להשקיע בשינוי. לא יהיה נכון שרק את תילחמי עכשו על הזוגיות כמו אז, והוא יישאר הילד המקסים והשובב שלא צריך להתאמץ וכולם סולחים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא רוצה להפרד?ניקול31/01/2008
היי
התחתנתי לפני שנתיים אני בת 23בעלי סיפר לי לפני חתונה שהיו לו חברות אחרות אך זה נגמר איתן ואין מה לחשוש.....אחרי חתונה נכנסתי פעם לאימייל שלו ראיתי שחברתו לשעבר שלחה לו איזה שיר רבנו נפרדנו לכמה זמן שוב חזרתי עדיין לא סומכת עליו לגמרי הוא לא אומר אני לא בוגד אני אוהב אותך אלא את סתם מדמיינת דברים אני לא בוגד....וגם בקשר לאותה בחורה שיקר שזו אשתו של חבר ושהחבר זה ששלח לו את השיר והוא משתמש באימייל של אשתו...גם אחרי שחזרתי כשהוא ישן ראיתי בשיחות יוצאות שהוא התקשר לאיזה אישה נשואה בחסוי...בשעה מאוחרת...וגם יש את המספר של אותה חברה לשעבר...רק כשהתחתנו גליתי תמונות שלו ושל חברה שלו והוא לא הסכים לזרוק בטענה שאלה זכרונות לאחר כמה חודשים גיליתי על דיסקט תנמונות שלו ושל חברה אחרת..הוא אומר שאפילו שכח שהתמונות בבית...פשוט נמאס לי מהשקרים גם הסקס גרוע..פעם בחודש לכל היותר...אמרתי לו שאם הוא לא רוצה עדיף שנתגרש כבר הוא לא רוצה הוא אומר שאנו יכולים להסתדר אמרתי לו שאני לא יודעת אם בא לי להסתדר איתו בכלל שאני מתחרטת שהתחתנתי ושלא ידעתי שחיי הנישואין כאלה מגעילים שאפילו אם לא אראה אותו כמה חודשים לא אתגעגע אליו בכלל נמאס לי שהוא שובכר לי את הלב כל הזמן....לדעתי הסיבה שהוא לא רוצה להתגרש זה מה אנשים יגידו כי אנו חיים בחברה קטנה שכולם מכירים את כולם אני מפחדת להכנס להיריון ולהתקע איתו כל החיים מה עושים?אגב אותה חברה לשעבר כבר התחתנה ויש לה ילדה והיא הרבה יותר מבוגרת ממני...עד כה השתדלתי להתייחס אליו יפה להתגנדר בשבילו אך כבר אין לי חשק יותר....לא מבינה מאיפה המזל הזה נפל עליי....מיואשת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקול המתוקה
ליאל31/01/2008היי
לדעתי ... אם היום הקשר וההרגשה שלך כלפיו נראה ככה את פשוט צריכה להתגרש
הרי אין לך אפילו 5 דברים טובים לומר עליו הוא שובר לך את הלב, הוא נותן לך הרגשה שהוא בוגד בך, הוא משקר, מתקשר לבחורות אחרות ... סליחה??? למה מגיע לך לעזעזל יחס כזה ???
מה את לא שווה מספיק??? למה את לא מעריכה את עצמך? למה את מפחדת מהמילה גרושה??
עדיף גרושה + ילדים??? הרי את יודעת שזה לא זה את כל כך צעירה 23 כל החיים לפנייך תתגרשי עכשיו כי אם לא עכשיו זה יהיה שתהיה בת 30 עם יותר ניסיון מלכאוב ולהתאכזב + ילדים לא חבל ??
אני בטוחה שמלא בחורים יחטפו אותך ..... אז תהססי ...את כל כך צעירה
מאמי תחזקי את הביטחון עצמי שלך תהיה חזקה .........
עדיף שתהיה בלי ילדים וגרושה מאשר עם ילדים וגרושה ...
אני פה אם צריכה סתם ההקשבה או עצה
ב=ה=צ=ל=ח=ה
ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזבי אותו
דורית כהן31/01/2008ניקול, אני מצטרפת למה שליאל כתבה לך. מכל מה שאת מתארת אלו לא נישואין ששווה להשקיע בהם. מצאי מהי הדרך הפשוטה ביותר החוצה ולכי על זה לפני שיהיה מסובך עוד יותר. קורה שמקבלים החלטות לא נכונות בחיים. אבל אין סיבה להמשיך לשלם על ההחלטה שלך כל החיים, לא? בפעם הבאה קחי את הזמן שלך, ותעשי היכרות קרובה יותר עם בן זוגך לפני שאת מחליטה להתחתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשה דחוף- אני בבעיהדנה31/01/2008
שלום יש לי בעיה שאני סובלת ממנה. אני נשואה 4 חודש ונפגשנו עם בעלי לפני חתונה 3 שנים. נפגשנו 3 פעמים בשבוע כי גרנו רחוק אחד משני ושכבנו פעמים 3 בשבוע הבנתי שזה לא בסדר אך חשבי שזה בגלל שאנו במרחקים וכשנתחתן הכל יהיה אחרת. כשהתחתנו זה לא השתפר הוא לא רוצה אותי כל יום הוא מתייעף לעומת שאני עובדת כמוהו ובכל אופן רוצה. הוא לא עובד בעבודה פיזית לכן אני חושבת שלא מתעייף כל כך. מה שהכי פוגע בי זה ש כשאני מציעה לו ועושה צעד ראשון ורוצה אותו הוא כבר כמה פעמים סירב לי אמר שהוא עייף, אבל אתמול זה היה בכלל מה ששבר אותי . אמרתי לו שאני רוצה והוא ענה לי שקר לו וכבר מאוחר לעומת שהיה לא כל כך מאוחר בכלל. זה מוריד ממני את הביטחון לעומת שאני נראת טוב והרבה מאוד גברים מתחילים ועושים לי מחמאות אבל גבר שגר איתי עושה לי דברים כאלו.
איך אפשר להסביר מה שקורה? הוא לא חולה מין בכלל נראה לי שהוא לא זקוק לזה בכלל. הוא גם לא רוצה לשנות שום דבר במין תמיד הכל אותו דבר .. ואם אני כשמציע לו לשכב והוא אומר לי שקר או עייף ואני אומרת לו שזה לא נורמלי מה שהוא אומר- אז הוא נעלב עליי עוד. מה עלי לעשות
אני לא יכולה יותר הוא לא מוכן לדבר על זה . אנחנו שוכבים פעמים שלוש בשבוע וגם בדרך כלל בסופי שבוע. אנחנו בני 25 וזה מאוד כואב לי אני חושבת אולי זה גם סיבה לגירושין האם זה נורמלי הוא גם לא מרבה להתנשק בשתיים הרבה אני מרגישה שבורהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחון מה גורם לו לאבד את החשק
דורית כהן31/01/2008דנה היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. כנראה שיש ביניכם פער בצרכים המיניים ובתפיסת המיניות. רק לידיעה כללית יש הרבה זוגות, גם בגילכם, ששלוש פעמים בשבוע נראה להם הרבה, אז חשוב שתדעי שהכל יחסי, והשאלה היא מה גורם הפער הזה ליחסים ביניכם. כרגע ברור שזה עושה לכם ממש רע, כי יש להניח שהאכזבה שלך לא נשארת מוסתרת ומאוד יתכן שבעלך איבד את הבטחון שאולי היה לו מקודם ביכולותיו המיניות והוא מרגיש מתוח ולחוץ במגע איתך וזה משפיע על התפקוד שלו, כמו מעגל קסמים. יכול להיות שקורה משהו במערכת היחסים שלכם שמכבה אותו, וצריך לבחון את זה. אני רוצה שתביאי בחשבון שאולי יש משהו בתגובות שלך שגורם לו להילחץ ולהירתע מסקס. זהו תחום מאוד רגיש ומאוד קל להיפגע ולהיעלב ולאבד את הבטחון העצמי, וזה קורה להרבה גברים ברגע שבת זוגם יותר יוזמת מהם - משהו בגבריות שלהם הולך לאיבוד. אני מציעה שתלכו לייעוץ סקסולוגי או זוגי שמטפל גם ביחסי מין, בקיצור - לכו לייעוץ מהר, לפני שהדברים ייגררו לתחומים נוספים של הזוגיות. אם זה כבר עבר לתחומים נוספים- עדיף ללכת לייעוץ זוגי. אם זה בינתיים אך ורק בתחום המיני - לכו לסקסולוג/ית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילופי נכסיםאלכס29/01/2008
פסיכולוגים רבים מדברים על תיאורית חילופי הנכסים במערכת יחסים זוגית.
כלומר,אם גבר רוצה להשיג אישה יפה ומעניינת,הוא מוכרח להיות או חתיך,או עשיר או לפחות פרופסור באוניברסיטה.
אז מה אתם מציעים בעצם?
אם אתה בחור ממוצע ואתה רואה בחורה יפה-אל תיגש אליה שלא תתאכזב,חפש לך מישהי יותר "ברמה שלך"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נינוחות ובטחון עצמי
דורית כהן30/01/2008אלכס יקר, אני דווקא לא מסכימה עם הכיוון הזה. יש משהו תבוסתני באיך שאתה מציג את עצמך, אתה מראש מחדיר לעצמך שאתה ממוצע, ומוריד ציפיות מעצמך ומבת הזוג הפוטנציאלית. שני דברים אני רוצה להגיד לך:
האחד - אין אדם מושלם. גם מי שבעיניך נראה או נראית, לצורך העניין, מושלמת, מן הסתם אינה חושבת את עצמה למושלמת, ותתפלא עד כמה הכל יחסי גם בהיבט הזה. כלומר מאוד יתכן שתפגוש אישה שנראית לך יפהפייה ומרתקת, אבל כאשר תיצור איתה קירבה תגלה שהיא לא מרגישה כך עם עצמה. ולהיפך. יש אנשים ונשים שאינם מרשימים במבט ראשון אבל משדרים נינוחות ובטחון עצמי, כי כך הם מרגישים עם עצמם, ולדעתי זה אחד הדברים שהכי מושכים בבן זוג.
השני - תתחיל לחפש דרך להתיידד יותר עם עצמך: לאהוב את הדברים הטובים בך, לעבוד על מה שניתן לשנות, כדי לאהוב את עצמך עוד יותר, ולהשלים עם מה שלא ניתן לשנות. אם תעבור את התהליך הזה תתחיל גם אתה לשדר החוצה - אני בסדר גמור כמו שאני, ונשים יימשכו לכך. ממליצה לך לשם כך לעשות את סדנת [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/Default.aspx?tabid=1' id='link'] הפורום של לנדמרק [/a]לצמיחה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקשורת בין שני בניי זוגיואל29/01/2008
שלום לכולם אני נשוי 22 שנה ואישתי אומרת לי שהיא רוצה להפרד אחריי 22 שנה אומרת לי אין לימה לדבר איתך ואגב אני עושה הכול בבית עוזר עושה קניות מבשל אבא נהדר לילדים שלי ובעל מסור לאישתי אישתי מגיעה הביתה הנס מוכן הבית נקי רק שהיא תנוח מטפל בילדיםמכין אוכל בלילה מה אני יגיד לכם ניתקלתם במצב כזה אנה כתבו לי היא רצתה להתקדם אמרתי לה אני כאן לכי אני יטפל בילדים וכהה היה הכול עשיתי בישבילה ממש הכול כרגע הולכים ליעוץ מקווה שזה יעזור
תודה אשמח לקבל במייל תגובות יום מקסים לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה של אחד מבני הזוג
דורית כהן29/01/2008יואל היקר, זה אכן מאוד מצער שלאחר כל המחוייבות שלך וההקרבה שלך והתמיכה הגדולה אישתך מרגישה שאין לכם שפה משותפת.
אבל אם תחשוב על כך בצורה אובייקטיבית, תבין שמה שקרה, למרבה הצער הוא, שאשתך התפתחה מאוד בחוץ (נכון, בזכותך) והשתנתה, ואילו אתה די נתקעת בבית ולא התפתחת, ומאודג אפשרי שכיום יש ביניכם פער. אי אפשר לצפות שאישתך "תחזור אחרונית". אפשר לצפות רק שאתה תיקח עצמך בידיים ותתחיל למצוא תחומי עניין משלך, תלמד משהו חדש, ואז - או שתחזרו למצוא עניין זה בזו, או שתיפרדו אבל אתה כבר תהיה על בסיס יותר מוצלח, לאחר שגם אתה עשית שינויים בחיים שלך.
זה עצוב, שאחד מבני הזוג מתפתח וצומח, ומשאיר את בן זוגו מאחורה. אבל הרי לא תרצה שהיא תישאר איתך רק מתוך המחוייבות ומתוך חובה. זה קשר לא בריא ושניכם לא תעמדו בכך. אם תיכנס לתהליכים של צמיחה ושינוי אישי יש סיכוי שהיא תבחר להישאר איתך מתוך אהבה והערכה ולא מתוך חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
יואל30/01/2008שלום לך דורית אישתי למדה 12 שנות לימוד היא למדה קורסים שהיא בכלל לא עובדת בזה אין לה תואר או משהוא כזה סך הכול לידע שלה זה אומר שהיא התקדמה יותר ממי? האמני לי לי יש ידע הרבה יותר זה לא אומר שאני נישארתי אחורה
אני ההיתי מבין מה שהיא למדה אבל היא לא עובדת בזה בכלל תחום אחר בכלל מה קשור למה שהיא למדה יש איזה משבר שהיא עוברת לכן הלכנו ליעוץ מקווה מאוד שהיא תעבור ואנחנו נחזור אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רצינית...גיל29/01/2008
שלום
שמי גיל אני בן 22 ויש לי בלאגן רציני בראש אני ממש לא יודע מה לעשות..אז ככה כשהייתי בצבא הכרתי בחורה ממוצא אתיופי יש לציין שאף פעם לא הייתה לי משיכה לאתיופיות לפניה פשוט אני לא יודע יש בה משהו.. בכל מקרה התקרבנו אחד לשני ממש וניהיינו חברים כמה חודשים עד שהיא השתחררה( היא גדולה ממני בשנתיים) אבל אהבה נשארה למרות שהיא עברה לגור רחוק ממני היינו נפגשים מידי פעם ומדברים בטלפון מידי פעם וגם כשהייתי בחו"ל חצי שנה שמרתי איתה על קשר של הודעות וטלפונים וקרו דברים אני הייתי עם בחורות אחרות לא קשרים ממש רציניים והיא גם הייתה לפי מה שהבנתי גם לא ממש קשרים רציניים בכלל מקרה אחרי שלא ראינו אחד את השני איזה שמונה חודשים היא באה אלי לסוף שבוע והיה ממש כיף אפילו שכבנו..כי מאז הצבא שהיינו חברים לא שכבנו יותר זה בערך שנתיים בכל מקרה המשפחה שלי הם פולנים שלמים..הם לא ממש מרוצים מהקשר שלנו בגלל שהיא אתיופית במיוחד האמא והסבתא למרות שהם נחמדים אליה מאד ותמיד מארחים אותה יפה כשהיא באה אבל אני חושב שאפילו היא מרגישה את זה קצת בשאלות שהיא זורקת לי מידי פעם וכמובן שאני לא אומר לה כלום על זה.. בכל מקרה אין לי מושג מה לעשות היא באמת נראה לי הבחורה היחידה בחיים שלי שממש אהבתי ואני אוהב ומאוהב וכל הדברים האלו ואני מנסה להסביר לאמא שלי וסבתא שזה לא ישר חתונה כמו שהם חושבות ונכנסות לפניקה ומשגעות אותי אז הם כבר לא אומרות כלום אבל אני יודע שמבפנים הם לא אוהבים את הקשר שלנו...אני מאד מאד הודה לכם עם תעזרו לי ותייעצו לי בהקדם... תודה גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה משני עולמות
דורית כהן29/01/2008גיל היקר, כאשר נכנסים לקשר אהבה משני עולמות שונים, צפה לבעיות סביבתיות רבות מן הרגיל. האהבה צריכה להיות חזקה במיוחד כדי לשרוד את כל מה שצפוי לה בדרך, בנוסף על התהליכים הרגילים שאמורים לעבור על כל זוג. אגב, לפעמים נדמה שהאהבה מאוד חזקה, אבל היא מחוזקת דווקא בגלל ההרגשה של "שנינו מול כל העולם", סוג של דווקא. אגב, זה לא נשמע לי המקרה שלכם. אבל שווה לבחון את עצמך אם אין לך צורך במרד וסוג של "אנטי" כלפי משפחתך אשר הקשר הזה עשוי לשרת אותך בכיוון הזה.
מכיון שאתם כה צעירים, אני חושבת ששווה למצות את האהבה הזו ולהתנסות בה מבלי להתחשב בלחץ הסביבתי, ולבחון את היחסים לאורך הזמן לגבי איכות הקשר בכל ההיבטים - תקשורת ויכולת לקיים שיחות נפש לאורך זמן, סקס איכותי ומקרב, בילויים משותפים, תחומי עניין משותפים ונפרדים כדאי שיהיו שני הסוגים (לכל זוג) וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל שלום
:)04/02/2008אשמח לייעץ לך מניסיוני האישי, בעבר יצאתי עם אתיופי כ3 וחצי שנים.... (חתיכת תקופה...)
אגיד לך שגם משפחתי אהבה את הרעיון, בכלל לא (!!!) ובנוסף הורי לא דיברו איתי כשבועיים... אך עמדתי על שלי וכן המשכתי לצאת עם הבחור... אני מכירה את ההרגשה שנותנים לבן זוג... הרגשה לא נעימה, הרגשה שאתה מקווה שאולי תחלוף... סביר להניח שעברת שיחות על העתיד שלכם כזוג שחור ולבן ואיך הילדים יצאו... ויצחקו עליהם...
אני חושבת שאם אתה רואה אותה בתור הבת זוג לחיים תלך על זה, ואל תתן לאמא ולסבתא "לנהל" לך את החיים, צבע בימנו לא משמעותי כלל, אלא, בדיוק ההיפך, האופי, הרגש... וכל הקשר העמוק שנמצא באהבה, הרי אם הייתה לבנה סביר להניח שהאמא והסבתא היו מחבבות אותה... אני חושבת שתקח לתשומת לבך שאם היא אהבת חייך אתה צריך ללכת לפי הרגש, עם הזמן האמא והסבתא יבינו שאתה עושה מה שטוב לך בחיים ולא מה שטוב להן... וגם אם זה לא יעזור אני חושבת שפשוט לשבת ולדבר איתן יגרום להן להבין שלא משנה מה הן יעשו זה לא יגרום לך לעזוב אותה.
אני מקווה שאתה באמת נלחם על אהבת חייך ולא מוותר עליה ככה... כי זה לא מצוא חן בעיני אמא...
היא תלמד לקבל. השאלה אם אתה תלמד לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהדני28/01/2008
היי אני דני בן20, לפני שהכרתי את בת זוגתי היא נקלעה לסיטואציה של קיום יחסי מין בעט שכרות והסתממות, עם אדם שהיה חבר שלי לשעבר. אני מאוד שונא את אותו האדם. את זוגתי הכרתי עוד לפני המכרה אך לא היינו זוג עוד... לאחר המקרה הזדעזנו כולם לגביי מה שקרה. . אני, ידידה שלי שהיא חברה של בת זוגתי, ובת זוגתי בעצמה לא הייתה שלמה עם מה שעשתה באותו המקרה. לאחר המקרה אני והיא הפכנו לבני זוג עד היום. הבעייה שלי שלאורך כל זמן מערכת היחסים שלנו, בערך כשנה אני עדיין לא שוכח את אותו מקרה ועדיין קועס על זה, ואפילו מתעצב בגלל זה אני כועס על עצמי שלא יכלתי לעצור אתה זה אני כועס על בת זוגתי שלא עצרה את זה בזמן ואני כועס בעיקר ומביע רגשות נקמה על אותו הבחור. עד היום אני סוחב איתי את הסיפור הזה כמעין מועקה נפשית שמפריעה לי בקשר מאוד ,בעיקר מעציבה אותי הייתי רוצה בבקשה לקבל יעוץ התמודדות או סוגים של עצות שונות בנושא . תודה דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מטרידות
דורית כהן28/01/2008דני היקר,בטבע שלנו, כאשר קורים דברים שמאוד מסעירים אותנו כמו האירוע שתיארת, זה גורם ל"טראומה" שחוזרת ומפחידה אותנו ומפריעה לנו לחיות את החיים השוטפים שלנו. יש כל מיני שיטות להיפטר מטראומה, השאלה היא אם אין מצד שע"י החלטה מן השכל שלך, מן ההגיון, אתה תנסה לצמצם אותה ככל האפשר.
אתה יכול, למשל, לחשוב על מה שקרה בתור סימן דרך, שלפניו חברתך היתה אולי קלת דעת, ואילו כיום היא למדה להיות זהירה יותר ולא להגיע לאובדן שליטה. כל החבורה למדה ממה שקרה ופיתחה עמדות מוצקות כנגד שתייה וסמים, וגם זה יתרון, שאתה מסתובב בחבורה שהבינה "דרך הרגליים" עד כמה זה מסוכן.
יתכן שאתה חושש שמא מה שקרה יקרה שוב. זו דאגה לגיטימית, בתנאי שיש לה ביסוס ע"י התנהגויות של חברתך. האם היא ממשיכה להשתכר? לקחת סמים? כי אם היא נמנעת מכך זה סימן שהיא למדה את הלקח שלה, ואולי הדאגה שלך מיותרת.
אתה כועס על עצמך שלא יכולת לעצור את מה שקרה אז עם החבר לשעבר שלך. אולי אתה יכול להתגבר על כך ע"י הבטחה לעצמך שאם תתקל שוב במצב דומה אתה לא תהסס ותעשה כל מה שאתה יכול כדי למנוע אירוע כזה.
בכלל, תגובה בריאה יותר היא לשים את מה שקרה בעבר, במקום המתאים לו - בעבר! וליהנות מן החיים עכשו, בלי שהעבר ירעיל כל הזמן את ההווה. אתה יכול להחליט שאתה שם את כל מה שקרה במגרה הנכונה - של "זמן עבר" כדי לפנות את מגרת ההווה ולהצליח לחיות וליהנות ממה שקורה עכשו.
אם כל זה לא יצלח - לא יזיק ללכת לטיפול קצר מועד שיעזור לך באופן אישי לתמודד עם המחשבות המטרידות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גישה לא נכונהרוני27/01/2008
הי, שמי רוני ואני בת 22,
היו לי כמה וכמה קשרים שלא הלכו וטוב שכך...
כנראה שמהסטוריית הקשרים טבועה בי המחשבה שכל קשר שיהיה לי ייגמר במוקדם או במאוחר,
הכרתי את אהבת חיי לפני 3 חודשים, בהתחלה לא רציתי אותו ולא דמיינתי אותנו כמשהו יותר משיחות הטלפון שהוא התקשר, הוא לא הרפה, חיזר וחיזר, החמיא והיה שם והיום אני אוהבת אותו מאוד והקשר בריא ונעים, אך זה תמיד בראש שלי שאולי זה ייגמר, מצד אחד אני לא רואה אותנו נפרדים ומצד שני המחשבות שמרעילות לי את הקשר חוזרות אליי כמה פעמים ביום, מחשבות כמו אולי אנימראה יותר מדי, בסוף אני אצטער על זה, אולי יימאס לו , אולי יתאהב במישהי אחרת...
איך אני יכולה להפסיק עם זה, להפסיק עם המחשבות השליליות, עם הכעסים שאני מוציאה עליו ועם הדברים הכי קטנים שפוגעים בי ולא אמורים לפגוע... אשמח לקבל עידוד...
רוני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות שליליות מביאות תוצאות שליליו
דורית כהן28/01/2008רוני היקרה, זה מצויין שאת מבחינה עד כמה המחשבות השליליות, הדאגות שלך יוצרות אפקט מרעיל, כלפי עצמך וזה בטוח מוקרן גם כלפי בן זוגך.
בעצמך את מספרת על הכעסים שאת מוציאה עליו, הפגיעות שלך לכל דבר קטן, ועלול לקרות במהרה מצב בו הוא יתחיל לסבול מתגובותייך וירצה ללכת רק בגללן, ואז את שוב תגידי לעצמך - צדקתי - הנה גם הוא נימאס לו ועזב אותי, כמו כולם... ובעצם מאוד יתכן שרק ההתנהגות שלך היא זו שתבריח אותו...
את שואלת איך נפטרים מן המחשבות? ראית אני מציעה לך לקרוא את הספר "הסוד" או לצפות [a href='http://awareness.co.il/%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%98-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%93/' id='link']בסרט - אפשר גם באינטרנט [/a]- ולו רק כדי לקלוט את האפקט החזק של מחשבות חיוביות לעומת שליליות על כל תחום בחיים. שם יש טכניקות שמאמנות אותך לרדת מחשיבה שלילית ולהתרכז בחיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסוד
יעל11/07/2008קראתי את הספר הסוד זה באמת ספר מעולה ואני הכי ממליצה לקרוא אותו יש דברים כל כך נכונים. אומרים שם שבעצם כל מה שקורה לנו הוא תוצאה של המחשבות שלנו ואנחנו יכולים לשלוט במה שקורה לנו על ידי שליטה על המחשבות שלנו. הבעיה היא אחרת-איך אפשר להוציא את המחשבות הרעות מהראש זה הדבר הכי קשה שיש, כי לרוב אנשים חושבים על הגרוע מכל. תמציד את חושבת שהבן זוג שלך משקר, לא אוהב אותך, עושה דברים שאת לא אוהבת ובעקבות כך היחס שלך אליו משתנה והקשר נהרס, איך אפשר לשלוט על המחשבוצת שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לנסות לשלוט על המחשבות
יונתן14/07/2008המחשבות שלנו באות והולכות, האפשרות היחידה היא להתבונן עליהן ולהבין שאין לנו שליטה עליהן. להתייחס אליהן כמחשבות בלבד, אם אני חושב על דברים נוראיים זה לא אומר שהם יקרו. אם אני חושב הרבה על מין או אלימות זה לא דבר יוצא דופן. בכל בני האדם תופס היצר מקום נכבד, אני לא חושב שכדאי למקד אנרגיות בלא לחשוב את המחשבות הללו. משטרת המחשבות לא תצליח ותוליד תגובה הפוכה, עדיף להבין שזה חלק מטבענו האנושי ולחיות את החיים בלי קשר למחשבות שעוברות בראש. ברגע שהמחשבות מתחילות להפריע למהלך חיים תקין, לכו לטיפול פסיכולוגי. אני עשיתי את זה וזה היה מעשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,נטלי27/01/2008
או. קיי, אז ככה
אני בת 24 יש לי חבר 5 שנים!!! הייתה לנו פרידה לפני שנה של כ 8 חודשים, אפשר להגיד מאז שחזרנו הכל השתנה האהבה גדלה, והיחסים שלנו לקחו צעד אחד קדימה.
אנחנו גרים בערך חצי שנה ביחד, יש לנו המון ריבים כי אני בחורה שלא יודעת לשמור בלב, אני מאוד ישירה וכל דבר חייבת להגיד, אני פשוט לא יכולה לשמור דברים בבטן לא משנה באיזו סיטואציה.
היה לנו חודש מושלם, חשבתי שהכל באמת מושלם ושהוא מתכוון להציע לי (אנחנו מדברים על זה) והתאכזבתי נורא כי היינו ליד ההורים שלו והוא במקום להתנהג כמו בוגר ולהוכיח לי את ההתקדמות ביחסים שלנו ולהתייחס לנושא הזה ברצינות הוא לא עשה את זה. אמרתי לו שהייתה לו הזדמנות הוא אמר שהיה עושה את זה (מתייחס ברצינות אם 10 דק' לפני זה לא הייתי מעירה לו איזשהיא הערה שהערתי לו...)
ממש התאכזבתי, דיברנו רבנו, ואז פתחתי את הנושא רציתי לדעת מה עובר עליו...
אמרתי לו מתי אתה חושב להתחתן? השנה הזאת שנה הבאה? הוא ענה לי ואמר לי לפני חצי שנה רציתי. הוא גם פעם אמר לי שהתכוון לקנות טבעת והתחרט כי בדיוק הרסתי הכל, כי רבתי איתו.
הוא אמר שבשביל להתחתן הוא צריך להיות מאושר והוא לא מאושר... מאוד נפגעתי הוא הסביר לי שכשאנחנו רבים הוא מרגיש שלא טוב לו, שזה הורס לו את הבריאות ואי אפשר להמשיך כל החיים לריב. אני הסברתי לו שאני אחת כזאת שאם יהיה לה על מה להעיר היא תבוא ותגיד והוא מבחינתו צריך להבליג, להעביר. אמרתי לו שהבן אדם קובע לעצמו את האושר ואם הוא היה רוצה להיות מאושר הוא היה יודע להעביר דברים.
האמת שביקשתי ממנו זמן לחשוב, אני עכשיו אצל ההורים שלו, הוא מתקשר ושולח הודעות אבל הוא לא הבין עדיין, ואני לא רוצה להשאר עם מישהו שחושב שהכל אמור להיות מושלם ורק ברגע שזה יהיה ככה הוא יציע, וכשהוא יציע אני צריכה להיות בחרדות לא לריב איתו כי אם אני יריב איתו אז אולי הוא יתחרט...
בבקשה תעזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומנויות תקשורת וניהול ויכוחים
דורית כהן28/01/2008שלום לילך יקרה,
יש לי הרגשה שאתם באים מבתים בעלי סגנון תקשורת שונה מאוד. אצלך זה דבר שבשגרה להתווכח, להעיר הערות, לבטא את עצמך בתוך המשפחה. אצלו כנראה האוירה יותר מכופתרת, שקטה וכביכול רגועה ושלווה, והוא כנראה לא נחשף כמעט לריבים כי הוא לוקח אותם מאוד קשה, כאילו זה סוף העולם (ויתכן, במשפחה כזאת עצורה, שכאשר כבר יש ריב הוא מורגש כמו אסון, כמו מלחמת עולם, דווקא כי הוא כל כך נדיר ובני הבית לא יודעים איך להתמודד עם רגשותיהם ועם הכעס)במקום לזרום הלאה כמו שאת נוהגת.
אבל את חייבת להבין שכמו שבשבילך זה מובן מאליו להוציא קיטור ולהגיד את כל מה שאת חושבת, בשבילו המצב הטבעי הוא להבליג, לרסן את עצמו, ולקחת הערות וביקורת ללב כי הוא לא נחשף לכך כמוך. וכאשר הוא אומר שהוא לא מאושר, אני מבינה את החשש שלו. הוא חושש להיכנס לחיי נישואין שבהם הוא ירגיש פעמים רבות לא מאושר, פגוע ממילים או מטון הדיבור שלך.
מכיוון ששניכם צודקים, כל אחד עם הרקע ממנו הוא מגיע, א אם היחסים מאוד חשובים לכם - לכו קצת ללמוד את הנושא של תקשורת זוגית בייעוץ או בסדנא. זוהי השקעה כדאית, היא תשרת אתכם גם בזוגיות הנוכחית, ואם זה לא יחזיק מעמד - ואני מקווה שבילך שכן - ניתן יהיה ליישם את המיומנויות שתרכשו במערכות היחסים הבאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממחויבותלירון26/01/2008
אני בת 35 רווקה. מצד אחד אני לפעמים נהיית עצובה שאני לא נשואה עם ילדים מצד שני כשרוצים אותי ומנסים להתקרב אלי אני מפתחת קשרים ללא התחייבות או שבכלל לא מפתחת כלום בתואנה שאין לי משיכה פיזית, הוא לא נראה לי, הוא ככה וככה... יש לציין שמעולם לא היה לי קשר עם מחוייבות רצינית. אני גדלתי בבית עם אלימות מילולית אבל אחיי כן הסתדרו במערכות יחסים והצעקות בבית שלשמחתי הופסקו איכשהוא (אני גרה ממש ליד הורי) לא השפיעו עליהם ביצירת קשרים. האם אני צריכה לחכות ל"אחד" שיעשה לי את זה ממש או שגם אחד כזה יגיע יהיו לי תירוצים. אני גם בד"כ מושכת גברים בהתחלה ואז עם ההתנהגות שלי מנסה להבריח אותם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר התובנות יש לעשות משהו שונה
דורית כהן28/01/2008לירון יקרה, התובנות אליהן הגעת לגבי מה קורה לך בקשר עם גברים הן חשובות מאוד, והן מהוות את הצעד הראשון וההכרחי לשינוי. עכשו, שאת כבר מכירה את הסגנון הזה ומבינה שזה מכשיל ועוצר אותך, חישבי מה יוציא אותך מזה. אני מציעה שלא תחכי לאביר המיוחד. מאוד יתכן שהוא כבר הסתובב בשטח שלך אבל לא נתת לעצמך ולו צ'אנס להתקרב. יש משהו באינטימיות שמפחיד אותך, אולי כי נפגעת ממישהו בעבר ואינך רוצה לחוות זאת שוב, ואולי זה באמת קשור למה שראית בבית הורייך, ואת יותר רגישה מאחייך. אני מציעה לך או לקחת ייעוץ כדי להיעזר באיש מקצוע טיפולי על מנת להבין יותר טוב מהם המקורות של הבעייה, או אם מתאים לך פתרון יותר מהיר ודראסטי - לכי [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/Default.aspx?tabid=1' id='link']לסדנת הפורום של לנדמרק [/a]שאני מאוד ממליצה עליה לכל אחד, ובמיוחד לאנשים שמרגישים תקועים בנושא שחשוב להם בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתכם למיואשת דחוף....רחלי26/01/2008
אני נשואה 33 שנה 4 ילדים, בעלי אדם אדיש מיסודו, לא מעניין אותו דבר . לא מפרגן
ימי הולדת נשואין לא מעניין אותו ואם קונה מתנה בגלל שאמרו לא ביוזמתו.
הגרוע מכל שלפני כ 16 שנה לאחר שעזב מקום עבודה התחיל להגיע לבילארד לשחק ולאט לאט
נמשך למקום יותר, לא עניין אותו הילדים ואשה שמחכים בבית .
יוצא בבקור לעבודה וחוזר בערב היום כבר בשעות מאוחרות יותר, 10.00-12.00 בערב.
אציין היום יש שניים נשואים ושניים בבית אחד לפני חתונה.
היום , הגרוע מכל שהוא מהמר במכונות הקיימות במקום.כיוון שהוא גם חולה לא מעניין משום דבר
פתח כל תכנית שהיתה כולל ביטוח חיים אין שום ביטחון ליום המחר.
איני יודעת מה לעשות אילו הייתי עושה צעד לפני שנים אולי הייתי במצב יותר טוב.
פשוט אדם שלא מעניין אותו דבר בחיים מצב שאלול לסבך אותי עמוקות.
נלחמתי שנים לשלמות המשפחה.
כלפי הילדים הנכדים מראה את האבא הסבא הטוב שמוכן לעזור\ לקנות מתנות להם - ממש לא.
כל שקל חשוב להשקיע שם במקום.
אציין שהלך לגמילה, אך לא שרד ברגע שהייתיי אמורה להשתתף בפגישות, התנתק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורומים בנושא התמכרויות, הימורים
דורית כהן28/01/2008רחלי היקרה, צר לי מאוד על מה שאת עוברת. אינני מתמצאת בתחום ההתמכרויות, כך שאני מציעה לך לחפש תמיכה ועצות בפורומים העוסקים בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמלי עזרו לישני26/01/2008
חברי זה כמה שנים חשדתי בו בבגידה אך לא הצלחתי להוכיח דבר ,לאחרונה למרות שיודע בוודאות כי אני נאמנה מציק לי באמרות של אני יודע מי את או אני מכיר אותך שאת משתרללת,גם במיטה אחרי כמה דקות איתי הזקפה יורדת לו כשלפני חודשיים המין הייה נהדר לשנינו ,יש לי גוף יפה ואני נראית טוב מה יכולה להיות סיבה למה שקורה ,אני מקווה שאין אחרת ,אך מהססת בזה ,עזרה בבקשה אגב בזמן אחרון הייתי בנתק איתו של שבועיים עקב מחלה ובזמן זה טען שגם הוא חולה ולא בא אפילו פעם אחת .
מתוך כל זה עדיין מדבר איתי על עתיד משותף ונישואים מה קורה פה?
עכשיו כשהבראתי נפגשנו ביחד והוא שונה לגמרי פתאום מדבר יפה ומציע שנתחתן בקרוב מצד שני שוב נעלם כל פעם ליום יומיים ורק מתקשר אני מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תמתיני עם התחושות שלך
דורית כהן28/01/2008שני היקרה, מכל מה שאת מתארת יש לי הרגשה חזקה שאת צודקת בתחושותייך (נשים מאוד חזקות באינטואיציות שלהן), כי הסימנים עליהם דיברת מצטרפים לתמונה שיש לו מישהי אחרת כנראה. אלא שהוא שומר אותך כנראה על אש קטנה, בתור אופציה. ואולי לא מעז להיות ישיר איתך ולספר לך שהוא מתעניין ואולי יותר מכך באישה אחרת כי הוא חושש מתגובותייך או רוצה להמינע מלפגוע בך ופשוט דוחה את השיחה מרוב פחד...
אני מציעה שתהיי ישירה איתו ותדרשי ממנו להגיד לך מה קורה איתו. אני מכירה אישה צעירה שהיתה בטוחה שבן זוגה הוא איתה ורק שלה, ובעצם לא היה לה מושג מה קורה ופתאום הוא עזב אותה ללא הסברים ותוך חודשיים התחתן (III) עם מישהי אחרת ולא בגלל שהיא היתה בהריון. מישהי ששניהם הכירו...הצעירה הזו עד היום, חמש שנים לאחר מכן, מתקשה להתאושש מהפגיעה שחוותה כתוצאה ממערכת היחסים הזו. היא הרגישה מושפלת וחסרת ערך (בחורה יפהפייה וחכמה) ובהמשך היו לה בעיות רציניות להיכנס לקשרים נוספים עם גברים. את מאוד צעירה, את לא חייבת להישאר במערכת יחסים שאינה שלמה ואת מרגישה בה חוסר בטחון. תבדקי את עצמך - אולי את משדרת שבריריות ופגיעות וזה מרתיע את בן זוגך מלשתף אותך מה קורה איתו. הביאי בחשבון שחולשה כזאת עלולה לקבע תקשורת לא בריאה של הסתרת האמת מפנייך רק כדי לא לפגוע בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאוד..........רונית25/01/2008
אני בחורה בת 27 ונמצאת במערכת יחסים כבר שנה וחצי, אנחנו גרים יחד בערך שנה.
אני ובן זוגי אוהבים מאוד, פה אין ספק......אך יש כלכך הרבה דברים שמפריעים לי (וגם לו) במערכת היחסים הזאת.
אנחנו מאוד שונים והדבר היחיד שדומה אצלנו הוא ששנינו עקשנים מאוד, אז אנחנו רבים המון ,בשל העובדה שאנו שונים וגם מתקשים מאוד להשלים מכיון ששנינו מאוד עקשניים.
אנחנו גם מאוד ספקניים לגבי עתידנו יחד מכיוון שאני חילונית והוא מסורתי-דתי , אז מה יהיה על ילדינו כאשר הם יגיעו? זה שוב עיניין של פשרה ושנינו מאוד עקשניים ובטוחים כי הדרך של כל אחד מאיתנו היא הנכונה לגדל את ילדינו. איך אפשר לגשר על פערים כאלו??
אם לא הייתי אוהבת אותו, הכל היה פשוט יותר.
המערכת יחסים שלנו כלל לא קלה, אנחנו רבים כמעט כל יום ומאיימים להפרד , אבל לאף אחד מאיתנו אין אומץ באמת לעשות זאת.
הוא מאשים אותי בחוסר פרגון וביקורתיות ואני מאשימה אותו באדישות וחוסר יוזמה וחוסר אחריות , כי אם אני לא דוחפת אותו לעשות משהו, הוא פשוט לא יעשה אותו.
אז איך אני יכולה לפרגן אם הוא כלכך לא אחראי ולא יוזם והכל נופל עליי בסופו של דבר?
מה לעשות?? האם אפשר לגשר על הכל?? או שאנחנו כנראה פשוט לא מתאימים ואין מה לעשות אהבה זה לא הכל.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים להיאחז בקשר בכל מחיר
דורית כהן27/01/2008אני היקרה, אכן, מה שאת מתארת מעורר סימני שאלה רבים. לא רק שיש לכם פערים אובייקטיביים בגלל נושא הדת, יש לכם גם אכזבה זה מזה בנושא של אופי ואישיות - את מתלונת על כך שאינו יוזם ואינו אחראי, והוא קשה לו עם הביקורתיות שלך.
תראי, אם זה מתבטא בריבים ובספקות כה רבים - אז למה להיאחז בקשר? למה שלא תיפרדו ותחפשו בני זוג מתאימים יותר? אפשרות אחרת היא להגיע לייעוץ ולראות אם כאשר מתאמנים על תקשורת אחרת, בה את לא תהיי כה ביקורתית, והוא יקבל החלטות באופן עצמאי, לא מתוך רצון לרצות אותך או מתוך חשש מה תגידי - האם אז החווייה שלכם בזוגיות תשתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קרה לנו?!שיר24/01/2008
אני כותבת את הסיפור שלי מתוך כאב גדול שפשוט רובץ לי על הלב כבר כמה ימים! אז ככה... אני נשואה כבר שנה וחצי זוגיות שהגדרתי כ"מושלמת"! באמת,יש לי בעל כריזמתי עם אופי מדהים ובכלל מהתחלה היתה ביננו אהבה גדולה!
לפני 4 חודשים נולדה לנו בת ומאז...הכל השתנה! ולא מהסיבות של קנאה מצד הבעל או משהו כזה.. בחודשיים/שלוש הראשונים,אומנם החיים שלנו השתנו אבל הסתגלנו יפה והכל היה בסדר... בחודש האחרון,אני מרגישה שקרה משהו בקשר שלנו.
זה התחיל מזה שלאחר 3 חודשים התחלתי עבודה חדשה,עברנו דירה והיה לי גם המון לחץ בקשר לסידור שנמצא לה,מה שגרם לי להיות מאוד לחוצה (למרות שבד"כ אני נורא רגועה) וזה מעבר לשינוי שעבר עלי אחרי הלידה,שאני מרגישה שמשהו בי נפתח-אני תיפוס מאוד סגור,עם בעלי תמיד הייתי פתוחה מאוד!אך לאחר הלידה התברר לי שכנראה לא מספיק!והדיסטנס הקטן שנשאר לי נשבר לגמרי!
בכ"א העניין הוא שבחודש האחרון,אין יום שאין ביננו מתח!כל הזמן אנחנו כועסים אחד על השני על דברים קטנים שפעם היינו מבליגים עליהם!בקיצור,כבר קשה לי למצוא בעצמי את האהבה הענקית וההתרגשות שהיתה בי רק לפני חודש!
איך עוצרים את זה????
אני חייבת עצה...
תודה וסליחה על המגילה..היה לי הרבה מה לשפוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתקדם לשלב חדש
דורית כהן27/01/2008שיר היקרה, מה שאת מתארת קורה כמעט לכל זוג, בין אם בגלל חלוף השנים וההתרגלות, ובין אם בגלל אירועים מלחיצים שמזרזים את בוא המשבר.
את מתארת כמה שינויים שעברו עליכם לאחרונה: לידת הבת, יציאתך לעבודה,, לחץ וחוסר שלווה שלך להשאיר את הילדה עם מטפלת שאינך ממש סומכת, מעבר דירה...כל אחד מהדברים הללו בפני עצמו יוצר לחץ על המערכת כולה, ודברים שבמצב הרגיל אנחנו זורמים איתם פתאום מופיעים לנו כעוד לחץ, כעוד - "לא מתחשבים בי" , וכאשר כמות התחושות השליליות האלו גדלה, היא משנה את איכות היחסים. הכמות הופכת לאיכות (שלילית, במקרה הזה).
יתכן שגם על בעלך הנהדר הזה עוברים לחצים, מסיבות דומות, או אולי בגלל דברים שקרים אצלו בעבודה, והצטברו אצלו תחושות תרעומת, אולי על טון הדיבור שלך, אולי הוא מרגיש שאינו מקבל ממך את החום והאהבה שהיה רגיל לקבל ממך עד אז, אולי המין השתנה - זה קורה לרוב אחרי הלידה - ועליכם לעבור לשלב חדש בזוגיות.
את יודעת, למשבר ביחסים יש דווקא את הפוטנציאל לפתוח פתח לקירבה עוד יותר גדולה, אם מצליחים לצאת ממנו טוב. אבל רוב הזוגות כל כך נבהלים ממצב משברי שהם מבליגים, מחליקים, מעבירים הלאה, ולו רק כדי לקבל בחזרה קצת אישור וחום מבן הזוג. אבל כך מצטברים להם כעסים סמויים שלא טופלו, פגיעות ואכזבות, וכל אלו צצים בריב הבא. מה שאני מאוד ממליצה לכם הוא לקחת ייעוץ, שיכול לתת לכם כלים לתקשורת טובה ולבניית אינטימיות רגשית עמוקה. זה הזמן, לא כדאי לחכות עד שתרגישי או הוא ירגיש שהאהבה נעלמה לגמרי.
מאוד ממליצה לקרוא את הכתבה של דנה ספקטור ב"7 ימים" של ידיעות אחרונות, עם הכותרת - "גואה ושפל", הנוגעת בהמון אומץ בהידרדרות הקשר והאהבה המדהימה שהיתה. אני מאמינה שאפשר לצאת טוב ממצב כזה, אבל חשוב למצוא ייעוץ טוב במהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית,תודה על התשובה,אבל...
שיר27/01/2008אני פשוט חייבת לספר לך...השבת קרה לנו מקרה שהרגשתי שאני כבר לא יכולה יותר...( הוא אמר משהו שאני לא בטוחה עד כמה היה באמת לא במקום...אבל עם כל החודש האחרון פשוט כאילו הרס אותי לגמרי)וכנראה זה מה שהיה צריך לקרות...התחלתי לדבר איתו על כמה שנפגעתי ובכלל על כל החודש שעבר עלינו..ובמשך מה שעות פשוט ניתחנו את המצב עד הפרט האחרון! הבנו מה קרה לנו והחלתנו לפתוח דף חדש! ואנחנו כבר יומיים ב"ה...פשוט לא להאמין שמשהו קרה!
סלחנו אחד לשני בלב שלם על כל דבר שנאמר ופגע ואחרי שבאמת הסברנו אחד לשני את כל השינויים הנפשיים שעברו עלינו (בעיקר עלי) ואיך נתמודד איתם!
בכ"א אני לא מאמינה...אני יודעת!שיצאנו הרבה יותר מחוזקים מהמשבר הזה! ואני שמחה שלא חיכנו עד שכבר לא נוכל יותר אלא יישבנו את זה כבר עכשיו!
בכ"א תודה רבה...ואם ח"ו הדברים לא היו מסתדרים כמו שהם יסתדרו אני הייתי באמת שומעת בעצתך!כי בתוכי ידעתי שזה מה שנצטרך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות שמתחזקת ממשבר למשבר
דורית כהן28/01/2008שיר יקרה, כל הכבוד לשניכם!!!
הצלחתם לעבור את המכשול הראשון בכוחות עצמכם וזה אפילו קרב אתכם. תראי כמה את מאושרת עכשו כי זה אומר שיש לשניכם יחד את היכולת לצאת ממשברים בכוחות משותפים ולהתקרב עוד יותר. זה סימן לזוגיות שיכולה להגיע ממש רחוק, כי יש בה הרבה הקשבה וכבוד לזולת ולרגשותיו. אם תמשיכו להבין שמשברים בזוגיות יכולים להעשיר אתכם ולהצמיח אתכם כבני אדם יותר שלמים - הם לא יפחידו אתכם כל כך, ובמשך הזמן תראו שאתם מתגברים יותר ויותר בקלות עליהם. מציעה לך לקרוא מאמר שלי בנושא זה - "כנות ביחסים זוגיים - הפחד מאינטימיות"[a href='http://www.zugiut.net/?p=69' id='link'][/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)