פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משתוקקת
    דקל
    24/01/2008

שלום,
    אני בת 25 (כמעט) ומחלימה מסיום של קשר עם בחור שנמשך כ3 חדשים.
    זה אולי פרק זמן לא ארוך אבל כיוון ששנינו אנשים רגשיים ופתוחים נוצר קשר אינטימי מיוחד וקרוב.
    לאורך הקשר כולו,החוויה שלי הייתה ספק, שנע בין אהבה עזה ואמיתית (מעורב בשיקולים שכליים,שכן מבחינות רבות אהיה מאושרת איתו) לבין הרגשה של חוסר שלמות,שמשהו חסר.
    והוא- תוך זמן קצר, התאהב והחליט בנחישות, שקשר זה דבר שעובדים עליו ולא נתן לי ליפול ולהישבר, להיפך פרגן,תמך והעניק לי חופש רב.

בשבוע האחרון ליחסינו, לאחר שהצלחנו (הצלחתי) לייצב אותו, הרגשתי ריקנות, שיתפתי אותו. ולאחר שבוע מחלה, נפגשנו והוא הודיע לי שהוא רוצה לסיים את הקשר, כי הוא "כלוא " וכל אחד הולך לכיוון אחר.
    כששאלתי אותו אם הוא מרגיש אליי משהו? הוא ענה (עם דמעות בעיניו) שהוא מרגיש הרבה דברים אבל זה לא שייך. ושעכשיו זה לא עובד, ומי יודע אולי בעתיד...

התחושה שאיתה אני נמצאת עכשיו (לאחר שהתאבלתי עליו 3 ימים) היא שאני מוכנה לאהבה אמיתית(איתו או בלעדיו) . אך לא רוצה להשאיר שאריות בקשר לא פתור...

אינני יודעת האם הדברים לא עבדו מחוסר התאמה או מסיבות אחרות?
    אני אוסיף, שלקח לי זמן להשלים עם המראה החיצוני שהפריע לי מנטלית (ולא מינית, כיוון שאני נמשכת אליו)
    הוא אדם מיוחד, והקשר היה מיוחד. וגם עכשיו נשארה איזה אמונה שזה האיש שלי, ושהוא יחזור כשאהיה בשלה. ואולי לא...

ואני כבר רוצה מאוד בקשר אמיתי, יציב ונכון.

עזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משתוקקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אהבה, בשלות, קשר אמיתי

דורית כהן
    27/01/2008

דקל יקרה, את סופרת ימים, אז יתכן ותשובתי המתאחרת תמצא אותך במקום רגשית יציב יותר, כבר לא מתאבל.
    בכל אופן, הדברים שאת מתארת אופייניים לקשר התאהבות צעיר, כאשר קורים דברים ביניכם וכל אחד מנסה להבין מה קורה לעצמו ומה קורה עם השני, על סמך התקשורת המתקיימת ביניכם ועל סמך נסיון העבר הלא כל כך עשיר. נתפסתי למה שכתבת שהוא אמר שקשר זה דבר שעובדים עליו, אבל כמה היה לו קשה לשמוע אחרי כל ההיסוסים שלך, כאשר זה נראה לו כאילו סוף סוף הגעתם למצב יציב יותר, רק חלף שבוע ושוב את מרגישה ריקנות. בכך הוא כנראה לא יכול היה לעמוד רגשית. ההיסוסים שלך כנראה טלטלו והסעירו אותו יותר מדי. יתכן שכבר חווה בעבר נשים שסיימו איתו קשר והוא מסתובב פגוע ורוצה לשמור על עצמו לבל ייפגע שוב.
    חלק מקשר שהולך ונבנה הוא היכולת לעבור שלבים יחד ולהעמיק את האינטימיות, להגדיל את הבטחון, והיכולת לעמוד מול האמת, מול חשיפה רגשית ולהיות מסוגל להכיל את רגשותיו של השני. יחד עם כל מה שכתבתי, מתרחש כל הזמן אצל כל אחד איזה מאזן המשקלל הכל, ומצרף לכל התחושות והתובנות לגבי הקשר גם את האינטואיציות, את תחושת הבטן הבסיסית בתוך הקשר, ויתכן שעד כמה שהוא רצה שזה יצליח, הוא לא עמד בפגיעה ובספקות שניהלו אותך. אולי זה מעיד על חולשה, על חוסר בגרות, בודאי על פגיעות. אפשרות אחרת היא שהתרחשו דברים מתחת לפני השטח שלא ידעת עליהם, כמו קשר עם מישהי אחרת, או קשר עם מישהי מעברו שפתאום התחדש, והקשר שלכם לא היה עבורו מספיק מעצים ומעשיר ובטוח על מנת שייאבק עליו.
    לגבי העתיד, ראי, כדי להגיע ל"קשר אמיתי, יציב ונכון", כמו שאת כל כך רוצה, צריך ואפילו רצוי (בהנחה שיש התאהבות הדדית, כמובן) לעבור עם בן הזוג כמה שלבים, כמה משברים, כמה ריבים, פערים ומחלוקות, כדי לראות מה קורה לכם בעיתות לחץ, איך אתם מתגברים על כך. אני מאמינה שכאשר יש אהבה גדולה, את מסוגלת להיות נוכחת לפער ולאי ההסכמה, אבל להרגיש, לחוות בו בזמן חזק מאוד את האהבה כלפיו. והאהבה מאפשרת להסתכל על אי ההסכמות ממקום חיובי, מאפשר, מפרגן, שמביא בחשבון וגם מכבד את השונות שלנו כבני אדם. וגישה כזאת שהיא מאוד בוגרת בעיני, מחוללת פתרונות יצירתיים, המתחשבים בצרכים של שני בני הזוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות שניה
    דורי
    23/01/2008

אנחנו בשנות הארבעים לחיינו.
    לה יש ילד אחד . ולי שני ילדים .
    הילדים שלי גרים אצל גרושתי.
    הילד שלה גר אצלה בבית.
    אנחנו בקשר טוב כבר למעלה משנה, במהלך השנה הזו גרתי אצלה חצי שנה עד שקניתי דירה ועברתי לגור בדירה שלי. (בהסכם הגירושין ויתרתי על הבית לטובת גרושתי)
    היחסים ביננו מצוינים יש ביננו אהבה.
    כרגע יש ביננו מתיחות בעקבות הרצון שלה לגור יחד וליצור משפחה. היא רוצה שתהיה לה משפחה , אפילו מדברת על תינוק משותף , מה שאצלי לא בא בחשבון.
    היא רוצה שנגור באותה הדירה שנחיה יחד.
    לי כרגע מתאים לגור בדירה משלי , לארח אתשני ילדי בדירה שלי ולא לגור עם הבן שלה באותה דירה, אני זקוק לפרטיות שלי.
    היא לא מקבלת את זה וכרגע יש כעסים ומתחים סביב הענין.
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות שניה

הוספת תגובה

• אל תוותר על המרחב הפרטי שלך

יהודית ברגמן
    23/01/2008

דורי יקר!
    שניכם חוויתם גירושין ולך כרגע מתאים לגור בגפך, עם החופש לארח את שני ילדיך בדירתך ולא לגור ביחד איתה ובנה שלה, לפחות לעת עתה. כל עוד הפרטיות יקרה לך, כבד ושמור עליה. נישואין שניים, יצירת משפחה חדשה וודאי ילד משותף- לא יבואו בכפייה ושידולים. עליה לכבד את הצורך הלגיטימי העכשווי שלך לפרטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה ב"לעזוב"
    עדן
    22/01/2008

שלום רב,
    פעם כבר כתבתי בפורופ וקיבלתי הרבה תמיכה ועזרה ואני מאוד מודה על כך שוב.
    אך הבעיה עדיין קיימת (רק התקדמתי צעד)
    אני בת 28, גרה עם חבר קצת יותר משנה. אנחנו יוצאים שנה וכמה חודשים.
    בחודשים אחרונים אני מרגישה שהוא לא האחד שלי. מהרבה מאוד סיבות שאני לא רוצה לפרט כאן שוב, אבל אני מרגישה שאני לא יכולה לתמוך בו כל החיים ועוד הרבה דברים....
    אבל!!! אני לא מצליחה ללכת. בגלל שאנחנו גרים ביחד והורים שלי גרים דיי רחוק כל ניסיון שלי לעזוב ולעבור לחברות או לעזוב להורים ולנסוע כל יום מרחקים לעבודה הביאו אותי לתשישות פיזית ונפשית והחזירו אותי הביתה. הוא לא עוזב את הבית כי הוא יודע שאני אחזור. כל התקופה שאני לא שם הוא מפציץ אותי בשיחות טלפון ומכתבי אהבה (מניפולציות) אפילו הצעת נישואים קיבלתי בתקופות כאלו (רק בלי טבעת אמיתית). זה מאוד מושך חזרה, לבית שהוא שלי, לחיבוק של מישהו שאוהב (או תלותי).
    כל פעם שאני הולכת הוא רומז לי שיתאבד, או הולך ועושה משהו גרוע...
    אני מבינה שאני צריכה לבנות אסטרטגיה (אני יודעת שזה נשמע גרוע אבל זאת אמת:( גם אם מאוד כואבת).
    אני ממש צריכה עזרה.
    אני רוצה למזער את הנזקים שאני גורמת לו (לשנינו).
    חשבתי , קודם למצוא דירה ואז לעזוב, ככה יהיה לי מקום ללכת אליו בלי שאני אגיע לתשישות אבל זה מרגיש לי מאוד לא נכון לחפש דירה מאחורי הגב שלו.
    יש לכם ראיונות איך עושים את זה בצורה הכי יפה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה ב"לעזוב"

הוספת תגובה

• לא יודעת איך להפרד מחבר תלותי

יהודית ברגמן
    22/01/2008

עדן יקרה!
    אין ספק שהתלותיות שלו בך והאיומים להתאבד מקשים עליך ועל קשר בריא בכלל ומחייבים טיפול עדין בבחירת דרך הפרידה. במקרה אחר, נכון היה לאמר לו שאת מרגישה שהוא לא האחד, ולא איתו תרצי לבנות חיים ובשלב זה את רוצה להפרד. אילו היה שקול, נכון היה מצידך להעמידו על מקומו ולהודיע באסרטיביות שאתם נפרדים ואת מחפשת מגורים בנפרד ממנו. אבל לא כך. כיוון שהמצב עדין איתו, עצתי לך לקחת יעוץ מקצועי. יתכן והוא יזדקק לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווקה זקנה
    לירון
    21/01/2008

אני ממש בדיכאון שאני רווקה זקנה בת 35. אני בטוחה שכולם מרחמים עלי במיוחד לאור העובדה שאני ניראית ממש טוב ומקבלת מחמאות על עצמי גם על האישיות ובטח חושבים שאני דפוקה אם עד עכשיו אף גבר לא רצה להתחתן איתי. איך אמשיך לחיות עם העובדה שאני ממש ברגשי נחיתות בגלל זה? לא בא לי לעבוד כל כך כי אני יודעת שבמקומות עבודה ירחמו עלי כי בכל מקום שעבדתי כולן נשואות ועוד צעירות וכל היום דיברו על הבעל והילדים ורק אני מסכנה שאין לי על מי לדבר. בא לי להתאבד כדאי לי?

לקביעת תור
    סגירה
    רווקה זקנה

הוספת תגובה

• עליך להיעזר באיש מקצוע

דורית כהן
    21/01/2008

מיה יקרה, קחי עצמך בידיים וגשי באופן דחוף לטיפול נפשי. נכנסת למעגל קסמים שלילי בדימוי העצמי שלך ואינך יכולה לצאת משם בכוחות עצמך. זה משהו שיכול להיות חולף, ניתן לטפל בכך החל מן ההיבט של איך את מרגישה עם עצמך וכלה בצעדים מעשיים לפתרון הבעייה הספציפית עליה דיברת - מציאת בן זוג רציני. חפשי עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא אומר שמשהו לא בסדר בך!

לילי
    23/01/2008

יש הרבה חורות מוצלחות ונאות שהגיעו לגיל כזה ומה לעשות.. לא מצאו את האביר. זה לא אומר שהן לא בסדר והן לא צריכות שום עזרה. להיפך. תהיי חזקה ותאמיני בעצמך. מקסימום תעשי ילד בלי בעל. זה לא כזה נורא וזה מאוד מקובל. אל תיתני לאחרים לרמוס את ביטחונך. אז הן מדברות על בעלים וילדים וחיתולים. את לעומתן יכולה לדבר על חופש, בילויים, חברים וזיונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 35 ולא מצאת עדיין את בחיר ליבך

יהודית ברגמן
    24/01/2008

לירון יקרה!
    את נראית ממש טוב ומרוצה מהאישיות שלך, ולא אָת הבעיה לאי מציאת בן זוג לחייך עד כה . הבעיה שלא הזדמן ועדיין לא נתקלת בו באחד המיוחד. אולי מכריך חושבים: הנה לירון הנפלאה, עדיין לא מצאה את היחיד שיגרום לה להתאהב בו ורוצים לעזור ואף בסתר ליבם מרגישים תקועים ומקנאים בחופש ובמגוון האפשרויות שלך. עולם מלא הפתעות והזדמנויות פרוש לפניך אם רק תאמיני.. ככל שתבלי, תעבדי ותהיי בחברת אנשים ולא תסתתרי - כך יגדל הסיכוי שתיתקלי בו. (אגב, מי שנישאה, לא בהכרח "שווה" יותר ממך.) חשבי עד כמה צר עולמן של אותן צעירות נשואות, אם כל נושאי השיחה שלהן הוא הבעל והילדים, הרי את יכולה לאתגר ולמשוך לנושאים מרתקים ומגוונים יותר. ואולי תאזרי אומץ וכן תשתפי ותחשפי כמה הרווקוּת מטרידה אותך, ומה שייצא מליבך יכנס לליבם ואולי תכירי מישהו באמצעות אחת מהבנות בעבודה? בכל מקרה, לירון יקרה, הסתתרותך רק תרחיק אותך מהמטרה ומפני ההזדמנויות והאפשרויות להכיר את המיועד.
    אני מסכימה עם דורית שראוי שתיגשי בהקדם לטיפול נפשי שיחזק את מצב רוחך, הדימוי העצמי שלך וייתן לך כלים ליצירת אפשרויות חדשות!!!!!!!!!!!!!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגורים נפרדים וזוגיות
    עמי
    20/01/2008

אני בזוגיות כ 3 שנים, נהנה מכל יום, שמח בחלקי, אנחנו גרים בדירה שלה והכל תקין.
    לאחרונה התחלתי לשמוע מבת זוגתי רעיונות בקשר למעבר למגורים נפרדים, מכמה טעמים
    1 מעבר למצב הזה יביא לה יותר ריגושים
    2 יוכיח לה שאני אכן אוהב אותה למרות שאני גר בכתובת אחרת ושזה לא בא מחוסר ברירה
    3 יגרום לה להנות יותר מיחסי מין במינון פחות ולא כפי שזה היום (כמעט על בסיס של יום כן יום לא)
    4 רוצה לחוות את הרגשת החופש שהיתה לה לפני שהכרנו
    עד כאן מה שהיא אומרת לי
    הפירוש שלי להצעה הזו לגמרי שונה ואני חושב שבעצם מה שהיא באמת רוצה זה חופש מלא "להתפרפר", לדעתי זה הולך להיות המרשם שיביא את הזוגיות שלנו לסיומו.
    השאלה: האם אני צריך ל"חתוך" ולסיים את הקשר או לנסות ולתת לרעיון הזה את הזמן ולתת למציאות להכתיב את ההמשך.
    מטבעי אני בעד קשר של 24 שעות עם בת הזוג ממילא אנחנו לא רואים אחד את השניה כמעט יום יום
    במשך כ 12 שעות ויותר כך שלא נשאר לנו להיות הרבה ביחד.
    מבחינה כספית מינית ורוחנית אנחנו מאוד מתאימים ואוהבים לבלות יחד.
    סקרן לשמוע דעה מקצועית בענין, שנינו גרושים ואין לנו שום כוונה להתחתן בגלגול הזה.

לקביעת תור
    סגירה
    מגורים נפרדים וזוגיות

הוספת תגובה

• דרגות חופש בזוגיות פרק ב

דורית כהן
    20/01/2008

עמי היקר,
    עושה רושם שחברתך מרגישה קצת חנוקה בקשר, וזקוקה לעצמאות ולחופש. יתכן שאתה צודק באבחנתך וזהו שלב אחד לפני סיום היחסים, אולי היא לא רוצה לוותר על הנוחיות שיש בזוגיות המוכרת, או אולי לא רוצה לפגוע בך והחליטה לעשות זאת בהדרגה.

יחד עם זאת, יש זוגות של פרק ב' שמעדיפים לנהל זוגיות "מאווררת", עם יותר דרגות חפש לכל אחד, אבל זו גישה שצריכה להיות מתאימה לשני הצדדים, ונראה לי שיש ביניכם פער בצרכים שלכם.

אז או שהאהבה שהיא מרגישה כלפיך אינה כה חזקה, או שהיא באמת בן אדם שהחופש מאוד חשוב לו. איך היא היתה מבחינה זו בתחילת היכרות שלכם? האם היא דגלה גם אז במודל החופשי הזה?
    אני מציעה גם שתשים לב למה שהיא אומרת לגבי הסקס - משהו מתחיל להיות שם לא טוב, ותראה אם לא הגעתם לסקס "טכני", במקום שייצור קירבה ואהבה.
    בכל מקרה יש ביניכם פער וזה גורם לך להיות זה שנאחז יותר ביחסים, וזה מחליש אותך בזוגיות שלכם. אם ברור לך שזה לא המודל של זוגיות שתה רוצה, בקש ממנה להיות ישירה איתך כדי שתדע באמת איפה היא עומדת מבחינה רגשית כלפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות... עזרה דחוף
    אוהבת
    19/01/2008

אני איתו כבר 4 שנים ואני רוצה להתחתן ולהביא ילדים
    הבעיה היא שכל פעם יש סיבה אחרת לא להתחתן
    *בעיות כלכליות
    *פתירת קרוב משפחה
    *מערכת היחסים מעורערת בעיקבות ריבים בילתי פוסקים על חוסר תיקשורת ביינינו
    אני חייבת לציין שהחוסר תיקשורת שלנו נובעת מכך שהוא רוצה שאתן לו את הזמן שלו
    ואני לא מוכנה לחכות יותר
    אני בת 28 ורוצה להתחתן ולהביא ילדים
    כל התירוצים בעולם לא מעניינים אותי
    אני שוקלת לבקש פסק זמן כדי לחשוב מה אני עושה הלאה כי אני מוצאת את עצמי בכל פעם מחדש יותר ויותר מבולבלת וחסרת ביטחון בקשר הזה
    אשמח לקרוא תגובות ולענות על שאלות שיעזרו לפתור את החידה שניקראת החיים שלי.
    מודה לכם מראש על התגובות
    אני האוהבת

הוספת תגובה

• בין השורות

דורית כהן
    20/01/2008

תראי, אוהבת, אני חושבת שלא בריא להיכנס לנישואין ולהביא ילדים לעולם ע"י שימוש בלחץ. עושה רושם שבן זוגך אינו שלם עם הצעד החשוב הזה.
    אני חייבת לספר לך משהו די עצוב:
    לפני זמן מה ישב אצלי זוג צעיר, הורים לשני ילדים קטנים, והבעל העיז לומר לאישתו שאת ההחלטות החשובות ביותר בחיים שלו הוא לא באמת קיבל אלא נגרר אליהן. הוא הרגיש ממש רע בקשר לכך. את יודעת מה אישתו אמרה? לאחר שהיא התגברה על הפגיעה שהיא חשה, היא אמרה - ואילו אני רואה עכשו שלפני כמה שנים קיבלתי החלטות מוטעות. אז היה לי ברור שמה שצריך לעשות זה להתחתן מהר, לקנות דירה ולהביא ילדים, ופתאום אני רואה שזה לא מה שמתאים לי. מתחשק לי לנסוע לחול לשנה, לא רוצה עדיין להיות משועבדת לילדים ולדירה.
    אני כותבת זאת כי נאי נתקלת בהמון זוגות שהתחתנו מן הסיבות הלא נכונות. לנגד עיניהם עמד טקס חתונה מפואר, בתור משאת נפש, או הבאת ילדים, והם "לא ראו ממטר", לא שמו לב שאין מספיק אהבה, או אין מספיק משיכה מינית, או אין תקשורת. היו מסונוורים.
    לפעמים צריך לדעת לחתוך יחסים, דווקא בשלב החיים בו את נמצאת , כדי לחפש הלאה את האדם היותר מתאים לך להקים איתו משפחה. פגשת את חברך הנוכחי בגיל 24 לפי חשבוני, בשלב אחר בחיים שלך ושלו. אני יודעת שבכלל לא פשוט להתנתק ממערכת יחסים, אבל מצד שני לא נבון להיאחז במשהו שלא מתאים. כאשר את כותבת "מערכת היחסים מעורערת בעיקבות ריבים בילתי פוסקים על חוסר תיקשורת בינינו", אני חושבת שבן זוגך אינו מסוגל להיות ישיר איתך ולהגיד לך בפנים שלא מתאים לו להתחתן, והוא מחפש סיבות עקיפות, וכמובן שתקשורת "עקומה" כזאת יוצרת גם בעיות תקשורת רציניות, שבדרך שלהם מזרזות את הניתוק. אין לו וכנראה גם לך את האומץ להתנתק.
    אני יודעת שכתבתי לך דברים חריפים. אבל זה מה שאני קולטת בין השורות.
    אשמח לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בגידה טוב לזוגיות?
    רחלי
    16/01/2008

היחסים עם בעלי משעממים. הם תמיד אותו דבר. מדברים על אותם דברים, הסקס אותו דבר והשיגרה הורסת. (כמובן שיש ילדים ברקע).
    ניסיתי מספר רב של פעמים לצאת מהשיגרה. הזמנתי נופשים שונים, בילויים ובעיקר ניסיתי לגוון בסקס.
    בעלי שונא שינויים והוא מצהיר על כך בכל הזדמנות, הוא רוצה אותה תנוחה, אותה שיגרה, אותם בילויים. נמאס לי משעמם לי. גם ככה החיים לא פשוטים ההתמודדות היומיומית בעבודה ועם הילדים.
    לאחרונה נכנס לחיי גבר שמאוד חושק בי . במשך זמן רב הוא חושק בי (יותר משנתיים). לי לא היה את האומץ לעשות משהו בעניין. אני מכירה את אותו גבר באופן מאוד קרוב. הוא טען בפניי מספר פעמים שהוא התאהב בי ורוצה אותי. לא אני ולא הוא רוצים לפרק את הזוגיות, רק להנות. להכניס קצת עניין וסקס שונה מהבן זוג שלנו. (לי באופן אישי אין ניסיון מיני).
    אני מאוד מתלבטת, אני יודעת שהרבה נשואים עושים זאת. מה אתן אומרות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם בגידה טוב לזוגיות?

הוספת תגובה

• שונא שינויים

דורית כהן
    17/01/2008

רחלי היקרה,
    אני מוכרחה לומר שתגובותיו של בעלך על פי התיאור שלך מוזרות בעיני. בדרך כלל התלונה היא הפוכה - הרבה גברים מתלוננים שנשותיהם לא מסכימות לשנות תנוחות או להגדיל את הרפרטואר המיני.
    אני כמובן מאמינה לך, אבל הייתי שואלת מה גורם לבעלך להיות כה נעול ושונא שינויים. יכול להיות שהוא נכנס ללחץ כל פעם שאת מציעה משהו חדש, יתכן שזה משהו באישיות שלו שחושש משינויים. אני חושבת שרצוי להיכנס לעניין ולהבין, בשיחה עם שניכם, מה גרם לכם להיכנס למתכונת זו. לפעמים זה קשור לדרך בה הוא גדל במשפחתו ונחשף לזוגיות של הוריו. יתכן שהוא חווה ריבים של הוריו סביב נושאים דומים וזה מפחיד אותו.
    אלו נושאים ששווה לעבד אותם בתהליך טיפולי, כי אנשים שנמנעים משינויים עושים זאת לא כי הם משעממים ורגילים, אלא בעיקר כי השינוי מעורר בהם יותר מדי חרדה ולחץ ובכך הם לא רוצים לעמוד.
    אני מבינה את הצורך שלך בשינויים ובגיוון, ומן הסתם גם בריגוש, אבל את מסכנת כאן את נישואייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?
    צביה
    16/01/2008

שלום.
    אני נשוי כ-5 שנים + ילד 1, עד היום היינו מקיימים יחסי מין לפי החשק שלי שנראה לי שקיים גם אצלה .
    להפתעתי אישתי באה בדרישה לקיים רק 2 בשבוע ולא יותר ז"א שנגיע להסכם בנושא .
    אבקש לקבל את דעתכם .
    על מה זה מצביע ?
    מדוע דרישה כזו לא הייתה לפני הנשואים ?
    האם היא לא מסתירה חוסר חשק מיני מהעבר?
    לטענתה 2 יכול להיות בבוקר ובערב באותו יום ובזה הסתיים הסיפור לשבוע ?
    האם זו דרישה נורמאלית ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• הזדמנות לראות מה חסר במיניות שלכם

דורית כהן
    17/01/2008

משה היקר, שים לב, אישתך הדליקה אור אדום! נורת אזהרה!
    במקום להתרגז עליה, אתה יכול לראות בכך הזדמנות לעשות שיחה מאוד חשובה ולבחון האם הסקס שלכם יכול להשתפר. כי אני יכולה להגיד לך שאילו היא היתה נהנית מאוד מן הסקס, בכל המובנים, היא לא היתה מקצצת בו.
    מה הכוונה "בכל המובנים"?
    בסקס יש הרבה מאוד היבטים ושלבים. הרבה זוגות בהדרגה מצמצמים את ההיבטים ואת השלבים ומגיעים לסקס מאוד פונקציונלי, שמטרתו המעשית היא ששני בני הזוג יגמרו כמה שיותר מהר. במקרה הפחות גרוע אתם לומדים לענג אחד את השני, ובמקרה היותר גרוע - אחד מתענג ואילו השני "עומד לרשותו" בלית ברירה. אני יודעת שזה נשמע נורא, אבל אני נתקלת בהמון זוגות שזה המצב אצלם.
    מה חסר?
    כל המובנים, הכוונה היא לחיזור, למשחק מקדים ממושך, לדיבורים קרובים תוך כדי הסקס, לקשר עין, לנשיקות ארוכות, להמציא תנוחות חדשות, להתמסר, לבקש בקשות, להרגיש מחוברים גם אחרי הסקס.
    כאשר האלמנטים האלו חסרים, הרבה מאוד נשים (אולי כי אצל הרבה נשים וגם אצל לא מעט גברים) הרגש ותחושת החיבור מאוד חשובים, ואם הסקס אינו כזה, אזי בהדרגה מעדיפים לא לקיים יחסי מין, כי כל פעם שמקיימים יחסים בצורה המצומצמת, הפונקציונלית, יש תחושה של ניכור ואכזבה.
    לכן חשוב מאוד לנצל את ההזדמנות ולקיים איתה שיחה ולראות מה חסר. גם לא יזיק לקחת ייעוץ, לפני שתהיה הידרדרות נוספת.
    אתה מוזמן גם לקרוא את המאמר באתר שלי העוסק בנושא זה: [a href='http://www.zugiut.net/?p=73' id='link']"כאשר בן זוגי יוזם סקס ולי (כמעט אף פעם) לא מתאים"[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...
    אודל
    15/01/2008

אני חייבת להמשיך את הסוף כך תוכל להבין....בקיצור הייתי מבקרת אותו בקהילה לאט לאט התחלתי להבין שזה עולם שלם,כל ההתמכרויות והסמים ומלא אנשים שתומכים,והיה לי קשה לקבל את זה..."אני"?..."הוא"?...אני רוצה לציין ששנינו אנשים מלומדים הפועלים בהגיון...לכן גם היה לי לקבל את זה שבן אדם כמהו{הוא לומד רפואה} נמצא במצב כזה בהתחלה לא האנתי ואז הבנתי עם הזמן שהוא מכור והוא יהיה כך כל החיים....
    מאוד היה לי קשה לחזור לעצמ ולחיים הרגילים שלי,שלא לדבר על להכיר בן זוג חדש.. והחלטתי שאני עוברת לחו"ל ללמוד וגם לשכוח את כל העבר הזה...
    הבעיה זה שעד היום אותו בחור לא מרפה ממני ותמיד שולח מכתבים ומתקשר ומבקש את סליחתי ושנחזור..
    אני כבר לא יודעת מה לעשות,אני עדיין אוהבת אותו ורוצה להיות איתו בכל מאודי,אבל מצד שני פוחדת מהמחלה שלו מההתמכרות...אני בהחלט לא רוצה למצוא את עצמי מבקרת אותו במוסד כלשהוא של גמילה עם ילד בידיים...אשמח לקבל עצה,עזרה..
    וגם אם לא הייתי שמחה שהיית לי לאוזן קשבת,זה עוזר...
    י בברכת יום טוב וחיים וחורף חם.תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    המשך...

הוספת תגובה

• לחסויה....

ליאל
    16/01/2008

וואו איזה סיפור .... כולי צמרמורות הצלחת לרגש אותי מאוד .......... ואני בטוחה שהצלחת לרגש ולצמרר עוד הרבה אנשים פה בפורום............
    אני מאוד מאמינה באהבה... באהבת אמת והאמת? שהאהבה הראשונה היא האהבה הכי חזקה שיש .... אבל לאט לאט מגלים שאהבה זה לא הכל בחיים את צריכה כל כך הרבה דברים מעבר לאהבה עם כל האהבה שיש לך אליו את צריכה לחשוב טוב טוב האם הוא יצא מהסמים? הרי זה חזר לו.... אם תהיו עוד כמה שנים נשואים עם תינוק והוא עוד פעם יכנס לדיכאון וישתמש בסמים מה תעשי??? מה חסר לך ?? הרי לא חסר לך כלום את בחורה חכמה , בחורה עם ראש על הכתפיים למה לך להיכנס למיטה חולה?? הוא הרי מכור לסמים ..... אם הוא יהיה "נקי" במשך שנה ואז שוב יחזור לסם.... האם זה סיכון שאת מוכנה לקחת? האם האהבה שלך כל כך חזקה שאולי תהרסי לעצמך את החיים ותשארי עם תינוק ובעל מסומם ..
    תראי, אני לא שופטת אף אחד ... אבל מאמי את צעירה .... כל כך צעירה תצאי , תבלי, תצאי עם אנשים תשתחררי , תכירי אנשים חדשים .... תסעי לטייל ..... וכשיעבור הזמן ועדיין תרצי להיות איתו והוא יהיה כבר נקי במשך תקופה ארוכה רק אז תבדקי אם את רוצה להיות איתו ולבלות איתו את שארית חייך ........
    אני יגיד לך את האמת ... אני בת 25 היה לי חבר 5 שנים אהבת אמת אהבתי הראשונה שהיה בוגד בי כמו מחלה ...... וסלחתי ושוב בגד ושוב עד שהתעוררתי וויתרתי על אהבתי אליו כי בעתיד הייתי סובלת עוד יותר ......... והיום אני מאושרת שלא התחתנתי איתו כי הייתי סובלת
    השאלה היא אם החבר שלך יגמל מסמים.... זאת שאלה שאין עליה תשובה אבל מה שכן אל תתחתני איתו כרגע קחי את הזמן לעצמך תחשבי טוב טוב אם את מוכנה לקחת סיכון כל כך גדול סיכון גורלי....
    אני מקווה שקצת עזרתי לך אולי תתייעצי גם עם יועצים לאנשים שניגמלים מסמים אולי הם יעזרו לך
    אבל מצד שני אולי הם ינסו לעודד שתתמכי בו כי המטרה שלהם זה לנסות לעזור לנגמל
    מאמי קחי זמן לעצמך את צעירה ויפה וחכמה אל תמהרי כל החיים לפנייך .....
    חיים רק פעם אחת.............................
    ממני ליאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אפשרי להתאהב באחר

דורית כהן
    17/01/2008

שירן יקרה,
    באמת סיפור מרגש ועצוב, אבל אני חושבת שטוב עשית שהצלחת להתנתק ממנו. לדעתי עליך להמשיך בחיים שלך ולמצוא אהבה חזקה אחרת. זה אפשרי, אם את מחליטה שאת רוצה שתהיה אהבה בחיים שלך - היא פשוט תופיע. אני מאמינה שניתן לאהוב בחיים אהבה חזקה יותר מפעם אחת, פשוט עלייך לחפש היטב, ולא לוותר על כך. הבחור עליו את מספרת לנו נראה לי עמוק מדי בתוך העולם הזה ומועד לפורענות כל החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודליה היקרה

הילה
    28/01/2008

אני נמצאת במערכת יחסים קצת דומה לשלך יש לי חבר 5 שנים אנחנו גרים ביחד שנינו מלומדים מרוויחים טוב, ומה?
    גם הוא משתמש בסמים (סמים קלים ביותר, אבל סמים הם סמים)...
    בהתחלה לא הבנתי את זה הייתי קמה הולכת, נפרדת, חוזרת כמה וכמה פעמים...
    עד ...
    שהבנתי...
    הבנתי שהוא נהנה מזה, שאין בזה כל פגיעה (אני מדברת עם סמים -גראס וכאלה), הבנתי שזה עושה לו טוב, שזה מרגיע אותו.
    והגבלתי אותו רק לסופ"ש או ביום שהוא חוזר מהעבודה לחוץ אז אין לי בעיה אם זה מרגיע אותו.
    לפעמים צריך לנסות ולהבין, ואני מבינה מה את מרגישה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה
    אלמונית
    15/01/2008

דורית שלום רב
    אני בחורה הנשואה כבר 10 שנים (+3 ילדים) לבעל מקסים, איש משפחה אשר עובד קשה ודואג לכל מחסורינו הוא אבא טוב ובעל טוב, מבחינת סקס ממש טוב לנו ביחד אך הבעיה היא שהוא לא חבר שלי ואני אף לא אהיה מופתעת ממנו מבחינת מתנות או כל דבר אחר , הוא לא יוזם כלום.
    אני בחורה מאוד חמה הזקוקה לחיזוקים ופרגון כדי להמשיך בטיפול הבית וחינוך הילדים על הצד הטוב ביותר ( כפי שאני עושה)ומכאן מתחילה הבעיה שמצאתי את זה אצל חבר שלו שאף הוא נשוי וסובל מאותה הבעיה אנו יודעים שאנו טועים ומנסים להפסיק להפגש בסתר אך כל פעם אנו נשברים וניפגשים (הקשר נימשך כבר 5 שנים ) אני מאוד פוחדת לאבד את בעלי אך בכל זאת מתפתה ועושה זאת בלי לחשוב.
    אני מבקשת עזרה ודרך איך לצאת מזה ולא ביקורת . (אני רוצה להוסיף שאנו לא נפגשים קבוע אלא רק פעם בכמה זמן כשאחד מאיתנו על סף שבירה וזקוק לחיזוק).

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה

הוספת תגובה

• סובלת מאותה בעיה

רחלי
    16/01/2008

אני נשואה יחסית באושר. אני נמצאת בקשר עם גבר למעלה משנה. אני מאוד רוצה להפסיק זאת אך קשה לי. הוא מושך אותי, נותן לי חיזוקים חיוביים ונותן לי את הכוח להמשיך בשיגרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות

אלמונית
    17/01/2008

שלום רחלי
    אני לצערי הרב שמחה שיש בנינו הזדהות רק חבל שזה בדבר לא כ"כ מקובל, ודבר כואב אני בטוחה ששנינו היינו מחפשות את השלמות הזו עם הבעל ולא עם המאהב, אני מאחלת לשנינו שנמצא את הדרך הנכונה במהירות כי לפי דעתי אנחנו לא בכיוון הנכון, ובדרך כלל אין לזה סוף טוב
    לפני שנתיים בעלי תפס אותי בקשר הזה והרגשתי שעולמי חרב עלי הצלחתי לשכנע אותו שלא עשיתי כלום והנה אני שוב לוקחת את הסיכון אז שוב שיהיה לשנינו בהצלחה ושנבחר את הדרך הטובה ביי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאת לך מפלט נוח

דורית כהן
    17/01/2008

שלום לך אלמונית,
    אני חושבת שכל עוד המקור לבעייה אינו מטופל, התופעה תמשיך, כי יש אצלך צורך חזק בשיחות נפש, ובמישהו שיתן לך תשומת לב ויקבל ממך את אותה עוצמת רגש.
    ראי, כאשר אנחנו נישאים לאהוב ליבנו, אנחנו מצפים שהוא יהיה זה שיספק לנו את כל צרכינו - חמריים ורגשיים. אבל אדם אחד בדרך כלל לא מוכשר בכל התחומים. אז התחום החלש יותר של בעלך הוא התחום הרגשי.
    זה תחום שניתן לפתח אותו. השאלה היא אם הוא יהיה מוכן לעשות משהו בקשר לכך. לפעמים המוכנות הזאת קורית רק כאשר נוצר משבר בזוגיות (אם למשל הוא יתפוס אותך שוב בבגידה)והולכים יחד לייעוץ זוגי ושם לומדים דרכים חדשות לנהל שיחות עמוקות, בין היתר. אבל, האם את רוצה לחכות שהוא עוד פעם יתפוס אותך וייפגע ויפסיק לסמוך עלייך? מה דעתך ליזום איתו שיחה רצינית ולבקש ממנו שתלכו יחד לייעוץ כדי לשפר את מה שצריך בזוגיות שלכם? מה דעתך לעשות זאת לפני שתיחשף הפרשייה שלך?
    אני גם חושבת שאם הוא יהיה מוכן לעשות זאת למענך (ברור שגם הוא ירוויח מכך) - כדאי שגם את תעשי מחווה עבורו ותתנתקי מידידך, על מנת שלא יהיה לך ה"מפלט" הנוח והזמין הזה, וזה יחייב אותך להשקיע יותר בקשר עם בעלך.
    בכלל, תראי, יש כאן סוג של מעגל קסמים: ככל שאת נמנעת משיחות נפש עם בעלך, את מוצאת יותר הצדקה בעיני עצמך להשאיר את הפרשייה שלך, כי את אומרת לעצמך שאת בחורה מאוד חמה ורגישה וזקוקה לכך. אני מאמינה לך, כמובן, אבל הבחירה שלך לצאת החוצה ולבגוד "מייבשת" את האפשרות שתנסי להגיע ליחסים האלו עם בעלך. יש לך מפלט מאוד נוח... כל פעם שאת מרגישה שהוא לא מבין אותך, יש לך אל מי לפנות ועם מי לקטר עליו.
    אנשים יכולים להשתנות, להתאמן על יכולת התקשורת שלהם. זה יקח זמן, זה דורש למידה ואימון, אבל זה אפשרי. תבדקי את עצמך אם לא מצאת את המסלול היותר נוח ואגואיסטי לספק את צרכייך, ותראי אם את יכולה לקחת אחריות ולשנות את מעגל הקסמים הזה.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית

אלמונית
    18/01/2008

תודה רבה לך על המילים הנכונות
    בעלי באמת חשוב לי ואני מאוד אוהבת אותו , ואני מוכנה לעשות וליזום את כל מה שהמלצת לי , ושוב תודה רבה על שפקחת את עיני, ואכן היום שוחחתי איתו על כך והוא הסכים לטיפול זוגי תשובתו היתה שהוא יעשה הכל כדי שאהיה מאושרת.
    תודה מהאלמונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסירה את הכובע! כל הכבוד!

דורית כהן
    18/01/2008

יקירתי, אני מאוד מודה לך!
    חששתי שמא תיפגעי מן הישירות שלי, ותסרבי להתבונן במסר. את גם מאוד אמיצה, וגם מאוד חמה, כמו שכתבת, כפי שאני רואה מן היכולת שלך להכיר תודה. המון הצלחה, ונשמח לשמוע איך זה מתפתח. שלך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר לא בריא

חילי
    26/01/2008

לפני כ14 שנה מצאה אשתי תנחומים אצל גבר אחר, מרכילויות שהגיעו אלי די בתחילת ליחסיהם התברר שאשתי מאוהבת (אני מאלה שלא קונה מתנות)בשבילי זו היתה מכה לא הגבתי הייתי עם היד על הדופק ואכן האהבה הראשונה ניצחה. רק לאחר מסה של שנים הודתה אשתי שהתאהבה
    אבל לא הגיעה רחוק. סלחתי לה בעבר . למרות הכתם שלא נמחק. כיום הזוגיות נפלאה .
    אני מציע לך לא לחיות ברמיה ולסגור ענינים שנה זה הרבה זמן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להחליט נכון....
    מיכל
    14/01/2008

אני נמצאת בזוגיות מדהימה עם גרוש+2 (אני עצמי גרושה+2), החלטנו לאחד כוחות ולצאת לדרך משותפת תחת קורת גג אחת. החלטנו לקבל ייעוץ כדי לנהוג נכון בנוגע למגורים יחד עם הילדים שלי באופן קבוע ועם בנותיו בחלק מהשבוע ובסופ"ש. חייבת לציין שהיחסים מעולים בין כל המעורבים (טפו טפו טפו) אך בכל זאת ? האם יש טיפים ראשוניים לתהנהגות הנכונה שלנו לילדים הלא בילוגיים ? האם לדעתכן אנו אכן מחוייבים ייעוץ על מנת לפעול בצורה נכונה ?

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להחליט נכון....

הוספת תגובה

• חשוב לקחת ייעוץ

דורית כהן
    17/01/2008

אני חושבת שמאוד רצוי לקחת ייעוץ במצב כזה ונכון החלטתם. הבעיות עלולות להתגלות לאחר "ירח הדבש", כי אפילו כאשר רק שני בני זוג, ללא ילדים, מתחילים להתגורר יחד - ישנם חיכוחים, ומאוד יפתיע אותי אם לא יהיו אצלכם. אבל אל תשכחי - כל פיצוף, קטן וגדול - יכול גם להוות הזדמנות לאוורר רגשות, לברר צרכים של כל אחד, ולמצוא פתרונות מתאימים. אני מאמינה שככה זה ייראה בשנים הראשונות.
    טיפ אחד: כאשר מישהו כועס, אני הרגלתי את עצמי להקשיב ממקום מסויים: במקום להתעצבן על הכעס, על טון הדיבור, על שימוש במילים לא נאותות, נאי שואלת את עצמי קודם כל - ממה הוא נפגע. לדעתי אין אף פעם כעס מבלי שמשהו נפגע. משהו שמאוד חשוב לכועס. ערך, צורך, דאגה. וכאשר אני מנסה למצוא מה אצלו נפגע - יש לי היכולת להיות אמפטית כלפיו, ובדרך כלל למוסס את הכעס ע"י כך שאני מראה לו שאני מבינה מה חשוב לו, ואז גם אפשר לחפש איך ניתן לפתור ולבוא לקראתו.
    מאלחת לכם המון הצלחה וסבלנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתביישת
    לירון
    14/01/2008

אני בת 32 הכרתי בחור מקסים שיש ביננו כימיה זאת אחרי הרבה בחורים שהכרתי ולא מצאו חן בעיני אך מה שהורס לי זה שאני מתביישת בפגם שיש לו והוא גימגום. זה מפריע לי שהוא מגמגם אבל בעיקר אני מתביישת ליד אנשים שקשורים אלי למרות שעדיין לא הפגשתי אותו איתם. אני שונאת את זה שאני כה חסרת ביטחון ואכפת לי מה יגידו בנושא זה. האם לדעתך זה תמיד יפריע לי?

לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת

הוספת תגובה

• לא בריא

דורית כהן
    17/01/2008

היי ליאת, מצטערת על העיכוב בתשובתי.
    אני חושבת שמאוד נחוץ להגיע למצב בו את גאה בבן זוגך. אם את מרגישה שזה כל הזמן מפריע לך, יש שתי אפשרויות:
    1.תעברי הלאה ותחפשי מישהו שלא תתביישי בו
    2. יתכן שאת מתביישת כי את מרגישה שזה אומר משהו עלייך, כאילו זה מוריד ממך. אבל אם את שלמה איתו ואוהבת אותו וחושבת שמצאת מישהו שמתאים לך, תראי אם את יכולה לחקור קצת את מקור הבושה הזו, בינך לבין עצמך.

בכל מקרה - אם זה נמשך - עליך לעשות עם זה משהו. או ייעוץ אישי לעצמך, או לעזוב אותו, כי אני חושבת שאסור להמשיך יחד כאשר היחסים הם כאלו. לאורך זמן זה מאוד יציק לך ובוודאי יפגע גם בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית כהן היקרה...
    ליאן
    12/01/2008

שלום דורית...בזמן האחרון אני והחבר שלי מסתדרים .."בלי עין הרע".
    הוא סוף סוף אמר לי שהוא מתחיל להתאב בי..אני מאוד נרשת ומאושר שזכיתי לשמוע זאת ממנו.
    אתמול זה היה יום שישי יצאנו יחד למועדון היה ממש כיף להיות שם ביחד לרקוד וכו' ממש נהנתי איתו ..
    ועם את זוכרת פעם היה לי ארוע של סמים ובגלל זה היה לנו ריב אך התגברנו ועכשיו אני לא נוגעת ברעל הזה והכל בזכותו וגם הוא ממש שונאה את והוא אמר לי אתמול שנוא בוחן ת'אהבה הזאת ורק אחרי שהוא יהיה בטוח שאני לא נוגעת הוא יוכל להרשות לעצמו לאהוב אותי וגם כאשר שיהיה בטוח שאין שקרים מצידי כלפיו לגבי הנושא הזה ...

דורית , אני רוצה מאוד לדעת מה דעתך על כל הנושא הזה ומה את חושבת שהוא מרגיש או שאולי זה היה התרוץ שלו מה דעתך ...
    ואני שואלת אותך מכוון שאת היחידה שאני סומכת עליה ונהנת להתחלק איתה בבעיותי ..

אשמח לקבל תשובה ליאן.

לקביעת תור
    סגירה
    לדורית כהן היקרה...

הוספת תגובה

• הצלחתם לעבור ביחד הרבה מכשולים

דורית כהן
    14/01/2008

היי ליאן היקרה, תמיד טוב לשמוע ממך, ובמיוחד חדשות טובות. תראי כמה התקדמתם מאז לפני כמעט שנה, אני חושבת, אתם לאט לאט מפלסים את הדרך (לאחר הרבה מוקשים שהיו) - ליחסים של אהבה ואמון.
    אני חושבת שאם יחסיכם שרדו עד כה, את יכולה להתייחס לדבריו ברצינות. לא נשמע לי תירוץ. הוא כנראה מייחס חשיבות רבה למילים ולהצהרות ולבטחות, ואינו מפזר אותן כלאחר יד. הכי חשוב זה - גם אם קורה משהו לא טוב - לשתף אותו ולא להסתיר מפניו, כי הוא רוצה להרגיש שהוא יכול לסמוך על המילה שלך. אבל עליך להיות אחראית לעצמך, לא לחפש אצלו משענת. אך אחד לא אוהב שמישהי חלשה נשענת עליו ונעשית תלוייה בו והוא מתחיל להרגיש כבול אליה.
    אני מציינת זאת כי יש לי חשש שאת רואה בו משענת ומקור חוזק עבורך, וחשוב שהחוזק יגיע מתוך עצמך, למשל התחושה שאת יכולה לסמוך על עצמך שאינך מתפתה יותר לסמים - למען עצמך ולא רק בשבילו. וגם אם קורים לך דברים גרועים, מצאי דרכים אחרות להרגיע את עצמך: שיחה עם מישהו את סומכת עליו, טיול על שפת הים, ריקוד סוער שמנקה את הראש וכו - דרכים לנקות את הראש שמצליחות להרבה אנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתגעגעת לאקס
    לירון
    12/01/2008

היי
    אני גרושה שנתיים +, מאז גירושיי לא יצרתי קשר משמעותי עם גבר.
    אני כל הזמן חושבת על האקס, במיוחד על הסקס.
    הגירושין הסתיימו בצורה מאד לא יפה, ולצערי אין שום קשר גם לא ברמה הבסיסית
    אני מאד רוצה לדבר איתו ולנסות להבין ממנו למה הוא כל כך אנטי לשמור על יחסים טובים למען הילד
    ובכלל אולי לנסות להחזיר אותו

לקביעת תור
    סגירה
    מתגעגעת לאקס

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

דורית כהן
    14/01/2008

היי לירון, סליחה על האיחור בתגובה.
    אני מבינה שיש לכם ילד משותף. האם הוא לא משתתף בגידולו?
    את יכולה להציע שתלכו יחד להדרכת הורים, כדי לבנות מחדש את התקשורת שלכם, למען הילד קודם כל. במשך הזמן, אם תתחילו להשתמש בתקשורת יותר נעימה, יתכן ויווצר חשק ורצון להיפגש קצת יותר. אבל צריך להבטיח שהריבים שקרו לא יחזרו לקרות, ולשם כך יש ללמוד דרך חדש לתקשורת, בעזרת ייעוץ והדרכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלתתתתת וזקוקה לעזרה...
    שונטל
    09/01/2008

שלום לכולם!!
    אני צריכה עזרה דיי דחופה, כבר כואב לי הראש מלחשוב ולשבור ת'ראש.
    אני בת 22 יש לי חבר כבר שנתיים.
    מה שקורה הוא שהתחלתי לעבוד לפני 3 חודשים בעבודה חדשה ומאז שהתחלתי לעבוד שם נוצרה כימיה מיוחדת ביני לבין המנהל שלי.
    שנינו כל הזמן מסתכלים אחד על השני,וכשאני קולטת אותו מסתכל עליי הוא פתאום מחייך לי בצורה שונה ממה שמחייך ברגיל.
    בקיוצר כל הזמן העיניים שלנו נפגשות, כל הזמן הוא מחייך אליי, ובתור מנהל שלי הוא עוזר לי ונותן לי כל מה שאני מבקשת מבחינת תנאי עבודה כמובן.
    חשוב לציין שיש לו גם כן חברה שנתיים.
    לעומת זאת,הוא סיפר לחברהב קרובה שלי שהוא נמשך אליי אבל אין מצב כי הוא אוהב את החברה שלו, אני מרגישה כבר שהרבה מהעובדים שמים לב לאיך שהוא מתייחס אליי,מסתכל עליי, מגן עליי.
    בכל פעם שאני מנסה להתרחק ממנו, ולנסות להבהיר לו שאני אוהבת את החבר שלי וגם הוא מספר לי על החברה שלו, הוא שוב ממיס אותי עם המבטים שלו והחיוכים שלו,אין לי מושג למה זה קורה לי בחיים לא קרה לי דבר כזה. בחיים לא חשבתי על מישהו אחר מלבד חבר שלי והנה פתאום זה קורה לי.
    מה עושים במצב כזה?לפי דעתכם מה קורה לי ולמנהל שלי?זה פלירטוט?רומנטיקה?התחלתה של משהו?ממה לעשות?

הוספת תגובה

• זוהי התאהבות, יקירתי

דורית כהן
    10/01/2008

שונטל היקרה,
    מה שקורה לכם הוא הריגוש שבהתאהבות. ככה זה מרגיש, בדיוק כמו שאת מתארת, וזה מאוד נעים וקשה לעצור זאת.
    מכיוון שאת כה צעירה, אני יכולה לומר לך שאולי מיצית את הקשר עם בן זוגך והגעת לשיגרה איתו? לדעתי אם אינך מאוהבת בבן זוגך עכשו, יש לך הזדמנות להתנסות במערכת יחסים נוספת, לא בוער שום דבר, רצוי להכיר כמה גברים ולהיכנס איתם למערכות יחסים רציניות לפני שאת בוחרת את האחד והיחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית שלום

שונטל
    11/01/2008

קודם כל המון המון תודות!!!
    שנית, שנינו תפוסים אני עם החבר שלי והוא עם החברה שלו.
    מצד אחד אני מרגישה שאני לא יכולה לעזוב את החבר שלי,אני אוהבת אותו,מעריכה אותו אבל אין את הריגוש,והחיזור וזה מאוד חסר לי!!!
    אני מפחדת להרוס זוגיות של שנתיים בשביל משהו שאולי יחלוף לי ובשביל מישהו שגם כן תפוס רגשית!!אני מבולבלת נורא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה