מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם היה עליו ליידע אותי?נירית26/03/2008
היי
אני נשואה שנה וחצי ..ואנחנו גרים עם הורי בעלי ....בעלי סיפר לי לפני חתונה שהוא מרוויח 6000 ש"ח אחרי כמה חודשים מהחתונה הוא מספר לי שיש לו עקולים בחשבון בנק והוא אומר לי שחתם ערבויות לכל מיני אנשים ....והוא אומר שמפחד לברר על זה....כרגע הוא מפקיד המשכורת בחשבון בנק שלי ולפי ברורים שעשיתי אם מגלים שהוא עובד יכולים לעקל לו מהמשכורת ונשאר 2900 ש"ח. אני חושבת שדבר כזה חשוב ליידע את הבת זוג לפני חתונה. הוא עצמו טוען שלא ידע שהוא מעוקל.....אך לפני כמה ימים כשאמרתי לו שהפקידה בבנק אמרה לי שזה לא טוב שמשכורתו נכנס לחשבון שלי אז הוא אומר לי שהוא היה מפקיד את המשכורת בחשבון של אמא שלו......באותו רגע לא אמרתי כלום אך כשאני חושבת על זה עכשיו כנראה הוא כן ידע על העקולים ובגלל זה לא הפקיד הכסף בחשבונו.....איך עליי לנהוג כעת ? האם גם אני עלולה להסתבך בחובותיו ? היה עליי לדעת דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני בהקדם ליעוץ משפטי
יהודית ברגמן29/03/2008נירית יקרה!
ברגע שנישאתם ושיניתם סטאטוס – בעצם חתמתם על חוזה שותפות לחיים. לכן, ברור שבעלך אמור היה ליידע אותך בדבר ההסתבכויות שלו בבנק. לא נכון לבנות זוגיות שמהתחלה מסתירים דברים כה מהותיים ומשמעותיים. וכן. את בהחלט עשויה להסתבך עם עיקולים והוצאות לפועל שיפלו על ראשך. וכיוון שבפורום זוגיות לא עוסקים ביעוץ משפטי – המלצתי היא שעליך לפנות בהקדם ליעוץ שכזה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של משבר באמוןמישל25/03/2008
שלום רב,
ההודעה מופנית למנהלות הפורום.
שמי מישל ואני בת 28. לפני חצי שנה נישאתי לגבר מדהים ולפני כן יצאנו תקופה מאוד קצרה של 8 חודשים.
בעלי בן 35.
כאשר היינו חברים התעניינתי מאוד והיה חשוב לי לדעת על החוויה הראשונה שלו בקיום יחסי מין והוא אמר שזה היה בגיל 22 ולא פירט עם מי. הוא סיפר גם שיצא עם בחורה שנתיים וחצי בשם לימור.
לפני חודשיים בערך עלה הנושא של שירות במילואים והוא אמר שאינו משרת כי אין צורך בחיילים מהתפיד שלו.
לאחר ש"חקרתי" אותו הוא גילה שעשה בעיות בצבא ולכן איננו משרת במילואים.
אתמול עלה הנושא של החברות מהעבר ושוב, הייתי צריכה ממש להוציא את זה ממנו שהפעם הראשונה היתה בגיל 18 בכלל!!! וזה היה אחרי שהתחמק ואמר שאני הראשונה! (הוא אמר את זה כדי להתפטר משאלותיי)
וכאשר שאלתי אותו מה שם הבנות(כי הוא אמר שהיו רק 3 - מה שנשמע לי קצת מוזר) אז הוא פשוט עשה הכל אפילו לריב איתי ממש ורק לא לספר!
זה מטריד אותי מאוד ואני מרגישה שהבנאדם אמנם מאוד אוהב אותי אבל הוא נוטה לשקר ו"להעלים" ממני דברים בעוד אני (!!!) הכי כנה ואמיתית איתו אשר סיפרתי לו הכככל על עברי אפילו דבר קשה שהפעם הראשונה שלי היתה בכלל אונס!!!
מה דעתך? האם כעסי מוצדק?!?! בעלי חשוב לי מאוד ואני אוהבת אותו בכל ליבי ואני אעשה הכל כדי שנישואינו יצליחו אבל בכ"ז אני מרגישה מרומה.
מישל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בעייה גם בתקשורת ביניכם
דורית כהן25/03/2008תתפלאי, מישל, אבל יש לי טענה כלפייך: את מעידה על עצמך שאת "מתחקרת אותו" "ממש מוציאה ממנו", ומאוד יתכן שהנבירה והחיטוט הזה בעברו מאוד לא נוחים לו, ואז יש לו נטייה לזרוק לך פירורים, חצאי אמת או שקרים קטנים, רק כדי להפסיק את שטף השאלות. ואז כאשר את תופסת אותו בחוסר דיוקים את נעשית יותר חשדנית וטון הדיבור שלך נעשה יותר חקרני ומאיים לגביו והוא אפילו מעדיף לריב איתך מאשר לחשוף בפנייך את האמת.
אז כבר בתיאור שלך את צורת התקשורת ביניכם אני רואה בעייה.
יחד עם זאת, אני מסכימה שאת בבעייה: את כבר לא יכולה לסמוך עליו שיספר לך את האמת, ואת לא ממש בטוחה עם מי התחתנת. כנראה יש לו נטייה להסתיר דברים ואף לשקר, והוא למד משום מה לעשות זאת כי זה שרת אותו במובנים מסויימים. אני מציעה לך לעצור את ניהול החקירה בעצמך, לשתף אותו בכך שקשה לך עם התופעה הזאת וכי מאוד חשוב לך שייווצר ביניכם אמון, ולשאול אותו אם יש לו הצעה מה לעשות עם הבעייה. יש אנשים והוא כנראה כזה - שמאוד קשה להם לחשוף על עצמם דברים שהם תופסים כשליליים. זה מעיד על חוסר בטחון, על הערכה עצמית נמוכה, הזקוקה כל הזמן לאישורים של האחר. אני חושבת שהוא זקוק לעזרה, ויתכן שעליו להיכנס לטיפול פסיכולוגי. אם הוא יסרב, נסי להביאו לפחות לייעוץ זוגי קצר, כדי ליצור מקום יותר בטוח במסגרתו הוא ירגיש מוגן לחשוף דברים.
הערה חשובה: חשוב מאוד לטפל בבעייה מסוג זה מוקדם ככל האפשר, כדי לא להסתבך בשקרים לרבות בהיבטים הכלכליים. נתקלתי כבר בזוגות שאחד מבני הזוג הסתיר כל מיני צרות והסתבכויות מפני השני, מחשש לביקורת, והשקרים רק הלכו ותפחו, ואיתם גודל הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת טובה
מישל27/03/2008דורית היקרה,
אני מתייחסת לעניין שאמרת שיש לנו בעייה בתקשורת וזה מתחלק ל-2:
1. מאז שהכרנו ועד היום תמיד דיברנו על דברים, ליבנו עניינים שהיו ולמעשה לא היו לנו כמעט חילוקי דיעות או ריבים. היתה הבנה וכו' הקשר לא מבוסס על סקס או על אינטרסים הוא מאוד מאוד עמוק וכך שנינו מרגישים.
אבל -
2. כאשר אני חופרת בעומקו של עניין אני בעצם שמת ליבי לעובדה שאני בעיקר זו שמדברת, זו שנפתחת, זו שיוזמת שיחות. ובעלי הוא מאוד מאוד סגור!!! הוא מקשיב לי תמיד ומשתדל (כמוני ביחס אליו) לרצות אותי ולהבין אותי וכך היה עד היום.
היתה לנו שיחה אתמול בבית קפה לאחר התפרצות חזקה ביותר ושאלתי אותו למה הוא לא עונה לשאלות כאשר אני שואלת, למה הוא לא מדבר ! תשובתו היתה תוך כדי חיוך: "את יודעת שאת אוהבת לדבר יותר ממני." ו- לגבי השאלה מדוע הוא לא עונה לשאלות שאני שואלת הוא התייחס לכך שבדוגמא שסיפרתי לך : הוא לא רואה את עניין האקסיות שלו כדבר חשוב בכלל ולדעתו מיותר לדבר על זה ובעניין המילואים שאינו עושה (השקר שהוא לא באמת לא משרת כי אין תקנים אלא שהוא עשה בעיות) הוא אמר שפשוט זה מה ש"יצא לו".
אני הסברתי לו שהוא מאוד יקר וחשוב לי ושאני אוהבת אותו מאוד ולא משנה מה הוא יספר לי על עברו אני אקבל אבל עדיף להגיד את האמת מייד ולא לסלפה. ו-כן, אולי לא עשינו זאת מספיק לפני הנישואים אבל חשוב לי לדעת את עברו כפי שאני חשפתי בפניו הכככלללל!!!
כאשר דיברתי על הנושא של ייעוץ נישואים הוא שלל אותו על הסף ולא משנה מה אמרתי הוא לא קיבל. אני כעת מנסה למצוא פתרונות אחרים או פשוט לשכנע אותו ...
אני לא טלית שכולה תכלת אני אשה אוהבת, מפרגנת מאוד, אכפתית, לבעלי אין חסרים לא באוכל ולא במין (לגמריי לא!!) אבל אני מודעת לכך שיש לי חסרון בעייתי בקשר וזה הפחד המתמיד שלי שיעזוב אותי ועל כן אני נוטה להתקפי זעם. כמה שהוא אומר לי שהוא אוהב אותי ולעולם לא יעזוב אותי אני מגיעה לזה (רק לאחרונה). אני מטופלת אצל פסיכולוגית (הרבה מגיע גם מדברים שראיתי בבית) ואני לא רואה איך העניין הזה נפתר!!!
סיימנו את השיחה בחיבוקים ומילות אהבה.
שנינו מרגישים רע עם מה שקרה אבל יש לנו אהבה ענקית !!!!
אבקש התייחסותך,
מישל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר יותר מדוייק לתופעה
דורית כהן28/03/2008מישל שלום לך, ראשית, תודה על גילוי הלב. מה שאת מספרת נשמע יותר קל לתיקון ממה שחשבתי קודם לכן, כי כאשר הוספת לגבי התפרצויות הזעם שלך - קיבלתי את ההסבר מדוע הוא לא תמיד חושף הכל בפנייך. קשה לו התגובה שלך, ומכיוון שכתבת: "התפרצויות" - יש להניח שזה מגיע באופן בתי צפוי מבחינתו ובלתי נשלט מבחינתך, ולכן כדי להימנע מכך עליו להיות זהיר איתך, כמו ללכת על קליפות ביצים איתך, לא לעורר תגובות קשות שהוא מתקשה להתמודד איתן. אז הוא מחליק קצת את האמת, או מסתיר מפנייך דברים. הפתרון טמון בהצלחה שלו לא להיות כה מושפע מתגובותייך ולא להיבהל מהן, אלא להישאר עם האמת שלו, יחד עם העובדה שאת נמצאת בטיפול בתופעה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתע24/03/2008
אני בת 30 בעלי בן 38אנחנו נשואים 10 שנים +3 ילדים
היחסים ביננו מצוינים בדרך כלל החיסרון הענקי הוא שבעלי לא מת על סקס בלשון המעטה
מצידו לשכב פעם בחודש הוא לא רואה בכך בעיה וזו מבחינתי הבעיה הכי גדולה
אני מאוד אוהבת סקס והוא יודע את זה אבל לא עושה שום דבר בנדון
מה אפשר לעשות כדי להלהיט ביננו את העיניינים האם יש טיפול תרופתי שהוא יכול לקחת
ואיך אפשר להסביר לו שיש לו בעיה
אני חייבת לציין בביטחון מלא שבעלי לא בוגד בי והוא גם לא הומו
אנא עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבחון מספר היבטים
דורית כהן25/03/2008שלום לך ע,
אני רוצה להתייחס למה שהעלית בשני מישורים: האחד הוא מישור האנרגיות המיניות, שבו יש שונות בין אישית מאוד גדולה ואחת האפשרויות היא שלבעלך יש יצריות נמוכה יחסית ויש ביניכם פער בנושא החשק המיני עצמו. די קשה לעזור כאשר זהו המצב, כי זו נטייה פנימית, פיזיולוגית, ולעשות זאת בצורה מלאכותית (כלומר לאלץ את עצמו) לאורך זמן זה מאוד קשה ולא מומלץ.
המישור השני הוא מישור היחסים ביניכם. אחת השאלות הרלבנטיות היא איך זה היה בהתחלת היחסים שלכם. האם תמיד הרגשת שאת רוצה סקס יותר ממנו? אם התשובה לכך היא תמיד - אני נוטה יותר לכיוון של המישור הראשון, הפיזיולוגי. אבל אם זה משהו שקרה רק לאחר זמן מה ביחסיכם - אז יש מקום לבדוק את מערכת היחסים ואת התקשורת ביניכם. וכאן - שוב בשתי רמות: ברמת היחסים בכלל - איך אתם מסתדרים בבית, מטלות הבית, מי מוביל? מי יותר ביקורתי ושיפוטי, עד כמה יש ביניכם מחוות של אהבה מעבר לסקס, ועוד שאלות רבות. הרמה השנייה היא ספציפית יותר - מה קורה כאשר אתם מקיימים יחסי מין? עד כמה החויה כולה היא נעימה, מחברת, הרמונית, איך אתם מרגישים במשחק המקדים? איך ההרגשה כאשר זה נגמר? את כל השאלות הללו - גם מישור היחסים וגם איכות יחסי המין - יש לבחון עם יועץ זוגי, גם מכיוון שעלולים להיות דברים רגישים שתתקשו לפתוח ביניכם לבד, וגם כדי להיעזר בנסיונו ובידע שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מוכיחים?סנדי23/03/2008
נניח שבעלי לא ממש מספק אותי מינית והכוונה לא מעונין לשכב איתי ואני רוצה להתגרש איך מוכיחים דבר כזה בבית משפט? כי כו שכבנו אבל ממש מעט, הרי הוא בטח ישקר ויגיד שאני זאת שלא מעונינת בו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני ליעוץ משפטי
רות23/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות..ליאת22/03/2008
שלום רב !
יש לי דילמה רצינית....ככה פתאום באמצע החיים, מעולם לא חשבתי שאתקל בסיטואציה כפי שתפורט בהמשך, החיים מפתיעים , מסתבר...
אז זה סיפורי: אני בת 39 רווקה, ורציתי לשאול האם ייתכן מצב בו אפשר לאהוב 2 בחורים בו זמנית, אהבה רומנטית ??? אני בקשר עם 2 בחורים, שניהם מחזרים אחרי, ואף אחד מהם לא ממש רוצה לוותר על הקשר, אני לא שלמה עם אף אחד מהם, בכל אחד מהם יש חלקים מסויימים ואחרים שמתאימים לי, אבל קשה לי להחליט מי מהם באמת מתאים לי, מרגישה ששניהם חשובים לי, ונוח לי במחיצת כל אחד מהם לחוד.
אם אני חושבת מבחינה הגיונית, אחד מהם מתאים לי יותר מבחינת התכונות שלו והביטחון בקשר, אך חסר לי עניין וגם התשוקה לא בשיאה, עם השני הרגש חזק יותר, התשוקה מאוד גדולה, מעניין לי יותר, ואני חושבת שהחיים שלי במחיצתו יהיו כמו "אנקונדה" מבחינה מסויימת, מה שלא בטוח שמתאים לי, ואני לא בטוחה שהוא יהיה נאמן לי לעד. (אם היה אפשרי לעשות מיקס משניהם המצב היה אידיאלי) יחד עם זאת אני מרגישה שמאוד קשה לי לוותר על אחד מהם, ולחתוך, כל אחד מהם אני אוהבת במובנים אחרים. (שניהם גרושים פלוס).
אני מאוד אשמח לשמוע את חוות דעתכם, אני מרגישה בטלטלה ריגשית איומה.
המצב הזה ממש גורם לי להיות אובדת עצות ובסערת רגשות.
ושאלה נוספת- עד כמה לדעתכם חשובה התשוקה במערכת יחסים??
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא פשוטה
דורית כהן22/03/2008ליאת יקרה, מאוד קשה לתת לך עצה נכונה, כי צריך להכיר אותך קצת יותר על מנת לדעת מה יותר מתאים לך, והנתונים שכתבת לגבי שני הגברים - אף הם אינם מספיקים. עליך לבחון עד כמה את זקוקה לבטחון ולוודאות ולשלווה, לעומת ריגוש, עניין, ומתח בחיים. לאורך זמן - מה עדיף לך? האם את לא עלולה להשתעמם במחיצת הראשון ולחפש בעצמך ריגושים במקום אחר? ולהבדיל - אם השני כה מרתק - האם תעמדי בחששות שלך שמא הוא לא נאמן לך? האם חייכם לא יהיו כרוכים בעימותים ובקנאה? אני לא חושבת שאני מחדשת לך...את מכירה את עצמך יותר טוב מכולם. אם את חזקה וסומכת על עצמך, ולא סובלת מחוסר בטחון עצמי - אולי עדיף לבחור בשני, כי התנהגויותיו לא יערערו אותך עד כדי כך. לגבי שאלתך על תשוקה גופנית - לדעתי היא מאוד חשובה במערכת יחסים לאורך זמן. כל כך הרבה זוגות נשואים נופלים במלכודת הזו של חוסר משיכה גופנית והקושי הזה מנהל אותם לאורך כל השנים, זה לא משהו שנפתר ממש. או שהמשיכה הגופנית גוברת תוך כדי ההיכרות האינטימית, בחודשים הראשונים, כאשר לומדים זה את זו וקשובים אחד לשני ויש תקשורת גופנית טובה, או שהמשיכה הגופנית הנמוכה הולכת ודועכת. כאשר יש משיכה גופנית גבוהה - גם אז היא עלולה לדעוך עם השנים, אבל יש סיכוי יורת גבוה שהיא כן תישאר. אבל נתון כמו "מעניין לי" הרגש חזק יותר - גם אלו נתונים חשובים,לטובת השני. אבל הנקודה החשובה היא אחרי שאת בוחרת - איך לבנות יחד את החיים כך שהאינטימיות ביניכם - הרגשית והגופנית - רק תיגבר, וזוהי המשימה הרצינית והמאתגרת: לקחת את הבסיס ולהפוך אותו למשהו יותר ויותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובתך
ליאת22/03/2008דורית, תודה לתגובה...
למה האהבה צריכה להיות כזו מסובכת ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמלי או לא?דנה20/03/2008
שלום אני רוצה לשאול עצה? אני התחתנתי לפני חצי שנה, לפני זה היינו 3 שנים ביחד אך גרנו בערים שונות, בעלי לפני כחודשיים ראיתי שהוא מתקשר לבחורה שעבדה איתו ביחד אך עזבה למקום אחר, והם ממשיכים לפעמים לדבר- כשאני שאלתי אותו על מה אתם מדברים? אתה רק מכיר אותה 3 חודשים והיא עברה לעבוד למקום אחר ? אז הוא ענה שהיא סתם התקשרה אליו ושאלה מה קורה בעבודה ולפעמים הם מדברים סתם שואלים מה קורה אני רוצה רק להגיד שהיא יודעת שהוא נשוי ורק התחתן ? גם בעבודה הקודמת הייתה בחורה שהייתה אצלנו בחתונה ויש לה 3 ילדים והוא גם לפעמים מדבר איתה.. אני חושבת שזה לא נורמלי שגבר נשוי מדבר עם בחורות לא בגלל שאני ככה חושבת אלא בגלל שהוא לבד בהתחלה אמר לי שאין ידידות בין גבר ואישה וביקש שלא יהיו לי ידידים? אז מה עכשיו? האם זה נורמלי והאם זה מראה אולי שהוא כן רוצה יחסים חדשים? אני פשוט רוצה לדעת מה הסיבה שהוא רוצה לדבר להתקשר לבחורות? האם הוא רוצה משהו חדש? אני רוצה לציין שהוא מאוד קנאי תמיד מעיר לי על הבגדים שהם כאילו פתוחים לא אוהב כשאני לובשת חצאיו קצרות . אתמול אמרתי שאני לא אוהבת שהוא מדבר עם בחורות כי לדעתי אם אתה אומר לבד שאין ידידות בין גבר לאישה אז למה אתה עושה ככה? אז הוא אמר לי שאין בעיה הוא יכול לא לדבר שלא אכפת לו לא להתקשר והוא סתם התקשר להתעיניין מה חדש? מה אתם חושבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים של תחילת הזוגיות
דורית כהן22/03/2008דנה יקרה,
אני מודה שקצת עצוב לי לשמוע על קנאה חזקה מצד שניכם, בעצם. זו קנאה שמגבילה את החופש האישי שלכם ואת הביטוי העצמי שלכם. הוא לא מרשה לך להתלבש כפי שאת אוהבת, ואת לא מרשה לו לשוחח עם נשים אחרות. נכון שאלו נושאים שמאפיינים את הצעדים הראשונים של זוגיות, אבל תביאי בחשבון שרצוי לתת קצת יותר חופש אישי אחד לשני, ושכדאי לשוחח על כך כדי ליצור לעצמכם את הגבולות המתאימים לשניכם בנושא הקנאה והיחסים עם אחרים, וכדאי לדעת שמידי פעם רצוי לבחון מחדש את הכללים שקבעתם ומותר לשנות אותם בהסכמה אם הם לא מתאימים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רומן אסור עזרה!!!רמי20/03/2008
היי מבקש עצה.
קשה לי להחליט בעניין. אני מנהל רומן עם אישה נשואה (שנינו מתחת לגיל 30).
בנישואין שלה אין רכוש ואין ילדים. אנחנו מאוהבים קשות (באמת אלו לא רק מילים). היא הבטיחה לי שתפתח הליך גרושין אלא שההבטחות האלה באות והולכות והיא לא מממשת כלום למרות שזה די פשוט (לדעתי לפחות). כשאני שואל מדוע עדיין לא פתחה תיק היא אומרת לי "זה לא כזה פשוט". אני כבר יצאתי מתוסכל לגמרי מכל העניין. מצד אחד היא אומרת שהיא מאוהבת בי עד כאב ולא אוהבת את בעלה ומצד שני לא עושה כלום כדי לסיים את הקשר איתו. גם כשאמרתי לה שאני רוצה לגמור את זה כי אין לי אנרגיות יותר להיות צלע 3, היא אמרה "בחלומות שלך אתה לא מבין אתה תהיה בעלי אם תרצה ואם לא". למען האמת אני גם כן מאוהב בה קשות ולכן אני לא מצליח להחליט מה לעשות לחתוך או להמשיך. מבקש עזרה בתמונה הזו שאולי אני לא רואה את כולה בשלמות ואתם, חברי הפורום, אולי תאירו את עיני טוב יותר ..מה לדעתכם הסיבה האמיתית שהיא לא מתחילה בהליכי גרושין??? (אני מציין כבר היה בינינו הכל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא כל כך פשוט!
דורית כהן22/03/2008רמי יקר,
נדרש הרבה מאוד אומץ כדי לנקוט בצעדים לקראת גירושין, ואת האומץ הזה לפעמים לוקח יותר זמן כדי לאסוף אותו. יש תהליכים רגשיים ונפשיים שלוקחים יותר זמן ממה שנראה לך נכון והגיוני, ופעמים רבות במציאות יש פער בין הצהרה מילולית - הבטחה - לבין הביצוע שלה.
עלי לציין שעלול להיות מצב שההתאהבות בך מהווה בשביל חברתך הנשואה אמצעי עזר לסיים את הנישואין לבעלה, או להדליק אצלו נורת אזהרה - חייבים לטפל בזוגיות כי היא מדרדרת. כלל לא בטוח שהאהבה הגדולה עליה אתה מדבר נועדה להמשיך לזוגיות יציבה. עליך לבדוק עד כמה נראה לך מתאים להמשיך איתה, לחיות יחד, עד כמה אתם מתאימים זה לזו. חשוב שתדע שכרגע הכימייה של ההתאהבות מסנוורת אותך וסביר להניח שאינך קורא נכון את המציאות. אל תלחץ עליה לעשות צעדים, תן לה להתקדם בתהליך שלה בקצב הנכון לה. האם אתה רוצה למצוא עצמך אחר כך בתור הגבר שבגללו היא הרסה את נישואיה? היא עלולה לכעס עליך כל חייכם המשותפים אם אהבתכם לא תצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מובנת מאליו??שושה18/03/2008
שלום לכולם...
אני בת 20 ,היה לי חבר המון זמן ונפרדתי ממנו בתקופה האחרונה התחלתי לצאת עם מישהו חדש...
הבעיה שאני מרגישה שאני נותנת יותר במערכת יחסים הזו ולכן אני כול הזמן מתאכזבת אני לא יודעת איך להתנהג ...אני יציין שלו לא היה חברה הרבה זמן והוא אמר לי שהוא מפחד ממערכות יחסים שהם נהיות רציניות...אני לא יודעת מה לעשות...איך אני יהיה לא מובנת מאליו.? אני רוצה שהוא יחזר יותר...הוא מרגיש אליי משהו אני יודעת אבל יכול להיות שהוא לא יודע לבטא את האהבה שלו כמוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונות בין אישית
דורית כהן19/03/2008שושה היקרה,
מערכות יחסים הינן דבר מאוד מורכב ומשתנה מאדם לאדם. אותה התנהגות שאת מודאגת לגביה - חוסר חיזור ותשומת לב מספקת - יתכן שאצל חברך הנוכחי זה נחשב להרבה. יתכן שעכשו הוא זהיר איתך דווקא משום שהוא מרגיש שהעניק יותר מדי לחברתו הקודמת והוא רוצה הוכחות שאת באמת אוהבת אותו. ואפשרות נוספת היא שהוא לא כל כך מתלהב...בקיצור, בשלב זה הכל עיין פתוח לפרשנויות שונות. מה שאני יכולה להציע הוא שתהיי גלוייה ותשתפי אותו בצרכים שלך וברצונות שלך, ותבררי מה חשוב לו בקשר. את עוד מאוד צעירה ולא מנוסה, אבל את תראי שעם כל גבר מרגישים קצת אחרת, כי הוא מגיע עם היסטוריה שונה ועם עוצמות שונות של רגש וסגנון שונה בהבעת רגשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לחברי הפורום הנכבדיםרמי18/03/2008
מקרה אמיתי.
גבר נשוי לאישה בנישואין טריים.
לאחר זמן מה בנישואין, בעקבות יחס מזלזל של הגבר לאישה הוא הצליח לכבות את כל אהבתה אליו.
אני צד שלישי בעניין (ידיד טוב של האישה), והיא סיפרה לי שהיא חושבת להתגרש ושהמצב הגיע לזה שהיא אמרה לו שהיא לא אוהבת אותו יותר והיא לא מאמינה שתוכל לשוב ולאהוב אותו אי פעם שוב. היא ציינה שהיא גם לא מרגישה כלום אליו. יותר מזה, היא אפילו סיפרה לי שהיא מקבלת צמרמורת בלילה שהוא רק מניח עליה את היד. ומתנזרת מסקס איתו בתירוצים כמו הגניקולוג אמר שאסור וכו'
הדברים התגלגלו לכך שכשאמרה לו שזה נגמר הוא התחנן אליה שתתן לו צ'אנס רק עוד חודש (כך לדבריו).
ממה שהבנתי ממנה היא אמרה בסדר רק משום שכואב לה להכאיב לו כ"כ חזק. אבל בסתר ליבה היא יודעת שזה מת והיא לא מעוניינת בו עוד. היא אפילו סיפרה לי שעובר יום שלם והוא לא עובר לה בראש אפילו לשניה.
אני אמרתי לה שזה חסר סיכוי, אהבה שמתה היא קבר ולא ניתן לחזור לאחור. אולי היה אפשר אם היה יחס "רק" מזלזל מצידו כאשר האהבה לא כבויה לחלוטין..השאלה שלי האם אתם חושבים שיש סיכוי והאם זה בכלל טוב שהיא הסכימה לאותו חודש רק כדי לא לפגוע בו. אני חושב דווקא שהוא יחייה באשליה ויפגע יותר ...אשמח לדעתכם כדי לייעץ לה מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתאים לי לייעץ כאן
דורית כהן19/03/2008היי רמי,
לא נוח לי לייעץ בצורה עקיפה. המציאות עוברת כאן יותר מדי מסננות ופרשנויות, ולא יהיה נכון מצידי להתערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה זה לא הכל, מסתברדנה16/03/2008
אני בת 31, לפני שנה פגשתי את בן הזוג שלי, גרוש בן 39 ללא ילדים. במהלך השנה שחלפה נפרדנו פעמיים, בפעם הראשונה אחרי 4 חודשים כשהוא נכנס לפניקה מהרעיון שאנחנו רבים מדי פעם כי הוא מאמין שבני זוג "לא צריכים לריב" ובפעם השנייה אחרי חצי שנה כשהוא נדרש להתמודד עם סוגיית המגורים המשותפים שבעקבותיה הוא הבהיר לי שהוא לא רואה עתיד משותף עבורנו. הערכתי את הכנות שלו ועזבתי. חודשיים אח"כ וכמה ק"ג פחות הוא ביקש שנחזור והבטיח שהוא לא מפחד כבר מכלום והוא רוצה הכל, איתי. חזרתי אליו. אנחנו לא גרים עדיין יחד מסיבות טכניות שקשורות בי ואין לנו עדיין שיגרה וחיים משותפים במלוא מובן המילה מסיבה זו. לפני כמה ימים רבנו, ריב שהתחיל בגלל שטות ונגמר בטונים צורמים וכל מה שלכאורה בנינו - התמוטט. הוא שוב לא בטוח לאן פנינו מועדות ואני כבר לא בטוחה שיש טעם לעבור לגור אצלו, אולי המעשה הנכון יהיה פשוט להיפרד. ה"טרגדיה" היא שאנחנו אוהבים מאוד, טוב לנו מאוד רוב הזמן וקשה לנו לוותר האחד על השני. אני יודעת שאנחנו שונים ואולי לא מתאימים ב- 100% כפי שהוא מצפה מבת זוגתו להיות, לאחר שנכווה בנישואיו הראשונים. ברור לי שיש לו מחסומים נוראיים שלא הצלחתי לפרוץ אצלו, דיעות לא מתקבלות על הדעת לגבי מושג הזוגיות האידיאלית (המודל שיש לו בראש לא קיים) ואולי הוא לא בנוי כלל לזוגיות ומפחד להודות בזה. הוא מסרב בכל תוקף ללכת לטיפול (לבד או איתי). גם כאן יש לו ניסיון עבר מר עם הנושא (עם גרושתו). אנא - תגובתכם. לעזוב אותו ?. להלחם ?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומות
דורית כהן17/03/2008ערב טוב, דנה! את מיטיבה לתאר את יחסיכם. עושה רושם שהבחור בטראומה ממערכת היחסים הקודמת והוא על כן מאוד זהיר ולא נכנס שוב למקומות בהם נכווה. זה מעיד בעיני על אופי לא ממש חזק. כלומר אני יכולה להבין כמה הוא פגוע ונזהר, אבל אם הוא לא מבין שעם כל בת זוג זה יכול להיות אחרת, כי היא בן אדם אחר והאינטראקציה ביניכם היא אחרת - אז זה עצוב וחבל. אז יש לך שתי בעיות בהקשר אליו - האחת היא שהוא כל כך רגיש וזהיר וכתוצאה מכך את צריכה "ללכת על קליפות ביצים" איתו שזה מאוד לא בריא ליחסים, והשנייה היא שהוא אינו מוכן לטפל בבעייה ע"י הליכה לייעוץ. ההערכה שלי היא שבגלל חולשותיו הללו הוא דווקא ייתקל באותן בעיות בכל זוגיות חדשה שתהיה לו, אלא אם ימצא תהליך טיפולי ומטפל או סדנא רצינית של יחסי אנוש שתתאים לו. בגלל ההתנגדות העזה שלו לשינוי ולטיפול - אני הייתי נזהרת להיכנס ליחסים עמוקים איתו בלי עזרה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה רציניתאיתי16/03/2008
שלום רב,
אם זה לא היה קורה לי הייתי חושב שדברים כאלה יש רק בטלנובלות.אני מעוניין בהסבר ובדעתך המלומדת; לגבי מה שאכתוב כאן. אז ככה;
אני עו"ד במקצועי בסוף שנות ה - 20 לחיי.לפני 20 יום בערך, התחלתי לעבוד במשרד עו"ד ידוע בארץ.ליד הכיסא שלי ישבה מזכירה באמצע שנות ה- 20 לחייה. התחלנו לדבר תוך כדי עבודה, והרגשתי שיש משהו חזק באוויר בינינו. אלא מאי, יומיים לאחר מכן, כאשר השיחות בינינו היו כבר יותר 'פולשניות', הוברר לי שהיא נשואה טרייה - כבר 4 חודשים.עם קצת אכזבה ירדתי מהעניין. מאוחר יותר היא סיפרה לי שרע לה בנישואין האלה, ושהיא כבר לא אוהבת את בעלה. חשבתי אולי הקסמתי אותה והיא סתם אומרת את זה מתוך התאהבות של רגע, אבל לאט לאט הבנתי שזה הולך ונעשה רציני מיום ליום.תוך ימים הקשר הלך והתהדק, פגישות נסתרות, סקס מטורף ומלא תשוקה. הכל כמובן בסתר ומבלי שבעלה ידע דבר. ככול שחלפו הימים והפגישות בינינו ידועות לאיש. כך גם החלו להופיע תחושות חזקות - גם אצלי וגם אצלה. ואני בלב שלם יכול לומר שאני חושב שאני אוהב אותה (וזה מוזר לי כי זה די מהר בהשוואה לניסיוני בעבר - אני צריך זמן כדי להתאהב וכאן זה היה משהו אחר). היא גם הבהירה לי שהיא לא תוותר והיא מתכוונת לדרוש מבעלה גט. ביקשתי שזה לא יהיה בגללי והיא הגדירה את זה "5% בגללי ו 95% בגלל שממילא היא לא מעוניינת בנישואין האלה". הייתה לה שיחה עם בעלה במהלכה היא אכן ביקשה גט. בעלה שלהבנתי היה המום, אמר לה, כך היא סיפרה לי, "את יכולה לחלום על זה". כאשר שמעתי את זה באו לי כל מיני הרהורים האם זה בכלל בריא שאני במערכת כזו והאם כאן מבחן האהבה יכול לעבוד, האם האהבה תנצח ותגבור על המכשולים שהוא ינסה להציב לה. כמשפטן, אני בוודאי ער לסחבת שיכולה להיות אבל הנחמה שלי היא שאין ילדים, אין רכוש וכל מה שיש כרגע זה טבעת על היד שלה ואהבה מטורפת בין שנינו. מה את חושבת שעומד לקרות והאם לדעתך, אני צריך להמשיך או שאם כל הכאב, ואני יודע שיכאב לי, אני צריך לוותר???
על תשובתך אודה מאוד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי אפשרויות
דורית כהן17/03/2008ערב טוב לך איתי, שמתי לב שדיברת על מערכת יחסים בת פחות מעשרים יום. ברור שהתאהבות שכזאת יכולה לקרות, אלא שעל מנת שתהפוך למערכת יחסים של אהבה יציבה וזוגיות - עליה לעמוד במבחן הזמן והאירועים הלא פשוטים שעומדים להגיע.
מה שקצת מדאיג אותי הוא הצורך שלה בריגוש. אני שואלת את עצמי האם היא לא בן אדם שתמיד יזדקק לריגוש הבא? ומה יקרה כאשר אתה תהיה בן הזוג הננטש על ידיה? כי אני נתקלת בהרבה זוגות שהתחתנו "בטרם עת", מן הסיבות הלא נכונות, אשר לא השכילו לעבור יחד את השלבים השונים באהבה ובזוגיות מתמשכת.
מה שאני מציעה לך זה לתפוס קצת מרחק, ולאפשר לה לסיים את נישואיה. מאוד יתכן שההתאהבות שלה בך משמשת לה טריגר לסיום הנישואין שלה. עליך לבחון עד כמה היא מתאימה לך כבת זוג. גישה אחרת יכולה להיות לקחת זאת יותר בקלילות, להישאר בקשר איתה ולעבור איתה את התקופה הזאת, ולהכירה טוב יותר ככל שעובר יותר זמן.
לגבי כאב לב - ככה אנחנו בנויים, איתי, כגודל האהבה כך גדול יותר כאב הלב במקרה והדברים משתבשים. אבל האם תרצה לוותר על העונג שבאהבה כדי להימנע מכאב הלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחתי לא מתייחסת יפה לאשתישלמה16/03/2008
שלום רב,
מאז שהצעתי לאישתי נישואין לפני כשנתיים משפחתי הקרובה (הוריי, אחי ואחיותיי) התייחסו בצורה לא יפה לאישתי (מילים לא יפות, העלבות), הדבר גרם להרבה סיכסוכין ביני לבין אישתי (עקב כך שאני לא מגן עליה מול המשפחה), התחתנו למרות הכל מכיוון שאהבנו אחד את השני וכשהיינו לבד ללא התערבות המשפחה היה לנו תמיד טוב ביחד.
עד לפני חצי שנה היינו עושים אצל הוריי שבתות מדי פעם, לאחר שפגעו באישתי שוב אני יצאתי להגנתה ומאז אישתי הפסיקה להגיע לשם וקל וחומר שלא עשינו שם שבתות.
אני עדיין הייתי מבקר את הוריי פעם בשבוע (להוריי לא הפריע שאשתי לא הייתה באה).
הוריי לא מבינים שהם פגעו באישתי בצורת הדיבור שלהם ובמעשים שלהם, ניסיתי המון פעמים להסביר להם (מאז החתונה) אבל כלום לא נתפס אצלהם.
לפני כארבעה חודשים הייתה לאחותי חתונה ולא הגענו על מנת לזעזע אותם (אחותי הייתה בין המובילות ביחס הפוגע לאישתי).
הוריי קיבלו את זה שלא באתי (לא היה אכפת להם שאישתי לא תבוא) בצורה כואבת וטענו שפגעתי בהם (יותר כאב להם שפתאום אנשים התחילו לשאול שאלות). אני אמרתי להם שעשינו זאת על מנת לזעזע ושיבינו שקיימת סיטואציה שמפריעה והפגיעה באישתי היא כמו פגיעה בי.
לפני כחודשיים שיכנעתי את אישתי להגיע אליהם יחד איתי לביקורים, היא לא נהנית מזה (ואף סובלת מכך שהיא צריכה להיות במחיצת האנשים שפגעו בה) אבל מגיעה.
נוסף לאמור לעיל גם אני סופג העלבות וירידות מהוריי, אבל אני גדלתי כך ולמדתי לחיות עם זה.
היחס הזה גרם לי לבעיות בבטחון העצמי שלי (האם כדאי לפנות לטיפול?).
גם אישתי ואנוכי אקדמאים בעלי הישגים בעבודתינו ומרגישים שמתייחסים שאנו לא מקבלים הערכה מהמשפחה שלי.
עם שאר המשפחה שלי אנו ביחסים טובים.
עכשיו שפסח מתקרב, דודה שלי הזמינה אותנו לחג אצלה, האם ללכת? אני חושש שהוריי יפגעו מכך שאני הולך לדודה במקום אליהם.
אשמח לעזרתכם בנושאים:
1. איך ניתן לגשר את הבעיות עם משפחתי?
2. האם כדאי לפנות לטיפול בנושא הבטחון עצמי?
3. המלצה לגבי חג הפסח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אימי נפגעה
מישהי16/03/2008הנה לך מס דוגמאות.
פעם סבתא שלי טענה שאימי שפכה עליה תבשיל רותח למרות שזה לא נכון ........ניסו לגרום להם להתגרש לאחר שלא יכלה לשכב עם אבי עקב דימום אחרי היריון.
לעולם לא נתנו לאבי לקחת אותנו לרופא כשהיינו ילדים ולא נתנו לו ללכת בשבילה לחנות להביא מצרכים כשהייתה בהיריון וכל ההיריון הקיאה ולא הרגישה טוב
כשהיינו יוצאים לבקר קרובי משפחה של אימי היו נועלים את השער הגדולה מבפנים שלא נוכל להכנס היתה סוגרת את הברז כשאימי ניקתה מדרגות או ניקתה שטיח.בקיצור פגעו בה המון..........ואני מבינה מאוד אשתך הסובלת.......חבל שיש אנשים רעים כאלה בעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לכתוב
מישהי16/03/2008גם סבתי (מצד אבי) ובנותיה ובניה היו פוגים באימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל למה הם מתנהגים אליה ככה?
שני16/03/2008לא יכול להיות כי סתם בא להם. כנראה שיש סיבה טובה, ולך די נח להתעלם מהסיבה/ות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון
מישהי16/03/2008הסיבה היחידה שיכולה להיות כי יש לה אופי חלש וכי היא נוחה לפגיעה לא חס וחלילה שעשתה להם רע
את מאוד תמימה לילי ואם היית רואה דברים כאלה במו עינייך היית מבינה שבפירוש יש אנשים רעים ולא סובלניים (אולי היא באה מרקע אחר כמו אשכנזים ומרוקאים אולי ההשכלה שלה שונה או מעמד כלכלי שונה רק התנשאות יכולה להביא לדברים כאלה וחבל.
למשל אימי חשבו שיש לה כסף אז ייעצו לאבי להתחתן איתה ואז לא רצו שתעבוד ואם כן תעבוד שמשפחתה של אימי תטפל בילד וגרמו לה המון סבל בגלל שלא הרוויחה כסף וידעו שהיא לא תוכל לכלכל את עצמה והילדים אז עשו לה גהנום כי בכל מקרה היא לא תעזוב...........מי שראה יודע ומי שלא אז לא.....לפחות עד שתתנסה בעצמה (ואני לא מאחלת לאף אחד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו אז...ומה הפתרון לכך?
שלמה16/03/2008התייחסו אליה כך כי היא בעלת אופי שונה משלהם, יותר מוחצנת לעומתם שהם משפחה קרה יותר.
בכל אופן, אני נקרע בין משפחתי לאישתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסיםתמר16/03/2008
שלומות .
אני נשואה פעם שנייה + ילדה מנשןאיי הקודמים , לנו 2 ילדים משותפים קטנים .
לבעלי אח נשוי +2 ילדים ולצערי לא תמיד נוח להיות בחברתו או בחברת משפחתו ולכן אני נמנעת להפגש איתם .
היחס שלי לאחיו מרגיז את בעלי ולכן הוא טוען שאם לא אתייחס יפה לאחיו ולמשפחתו הוא לא יתייחס יפה לבתי מנשואי הקודמים .
אני במלכוד כי לדעתי אין קשר בין הדברים , בעלי התחתן איתי וידע שיש לי ילדה מנשואי הקודמים ויהיה עליו להתייחס אלייה בהתאם , אני לא התחתנתי עם אחיו ולא תמיד נוח לי להפגש איתם .
אינני מצליחה לשכנע את בעלי שאין קשר בין היחסים ,
איך עושים זאת לדעתכם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה
מישהי16/03/2008למה לא נוח לך עם משפחת אחיו? לדעתי מדברים שקורים לי אם את מצפה שיעריך את משפחתך את חייבת להעריך את שלו....הכי קל זה לא להתמודד עם דברים להתרחק....גם לי למשל יש דמויות במשפחת בעלי שאני לא ככ סובלת ואני הולכת איתו לבקר אותם כי אני מתפה שגם יעריך את משפחתי אבל הקטע שהוא לא הוא ממש נמנע בחגים לבקר קרובי משפחה שלא נוח לו איתם כאלה שלא ככ מדברים (לא שיש להם בקורת כלפיו ואותי זה מאוד מעליב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
רחל16/03/2008תודה.
אז ככה לא נוח לי עם אחיו כי אחיו אגואיסט וסנוב וחושב רק על עצמו , לפעמים גם פוגע בהתנהגות שלו בילדיי .
אינני חושבת שבמקרה שלי היחסים מותנים , ז"א תתיחסי יפה למשפחתי אתייחס יפה לילדייך. האם משפט כזה לא צריך להדליק מנורות אדומות במע' היחסים שלנו ?
אם לא הבנת נכון אני הולכת למשפחתו אבל לא תמיד .
השאלה הגדולה האם המשפט "תתיחסי יפה למשפחתי גם אם הם סנובים , אגואיסטים וקמצנים ואם לא לא אתייחס יפה לילדייך ?
זו שאלת המפתח , האם יש קשר בין הדברים ?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התכוונתי
מישהי16/03/2008לילדייך זה משהו אחר בכלל כי בעלך הוא אבא חורג שלהם ברגע שהתחתנת איתו אני התכוונתי משפה זה אחים ואחיות הנשים והבעלים שלהם הוריו.....אולי תדברי עם אחיו שלא ידבר ככה לילדייך? למרות שמניסיון זה בדרכ לא עוזר.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב להכיר בצורך שלו לשמור על היחסי
דורית כהן17/03/2008תמר היקרה, אני מסכימה איתך שתגובתו המציבה את יחסו לבת שלך מנישואייך הקודמים מול יחסך לאח שלו - היא מדאיגה. זוהי דרך ילדותית "לסדר" בעיות. יחד עם זאת, חשוב שתזכרי שמה שהוא רוצה בא ממקום של דאגה ליחסים שלו עם אחיו, ורצון חזק לא לאבד איתו את הקשר, כלומר זה בא ממקום חיובי. אלא שהאיום שלו נובע מסוג של חוסר אונים, הוא לא רואה שום דרך חרת להתמודד עם הבעייה שאת אינך מרגישה נוח עם משפחת אחיו, אז הוא מידרדר לאמצעים הילדותיים של האיום שהוא נקט בו. חשוב שתנסו לנהל שיחה בוגרת, שבה את תכירי בצורך החשוב שלו לשמור על קשר טוב עם אחיו, אני חושבת שחשוב לו לשמוע זאת ממך, ותראו מה ניתן לעשות כדי לשפר. אני רוצה להאמין שמעבר לתכונות שציינת - אגואיסט וסנוב - יש לאח גם תכונות חיוביות, ותראי אם את מצליחה לגלות אותן מעבר לחזות שמעוררת בך התנגדות. קרה לי המון פעמים עם אנשים שהרושם הראשוני לגביהם היה שלילי ואחר כך גיליתי בהם תכונות נהדרות ולא הבנתי איך פיספסתי אותם.
אמרי לו עד כמה מפריע לך האיום שלו לגבי היחסים עם ביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה!נעמה16/03/2008
אני אישה דתיה ששומרת הלכות נידה. כך שלפעמים יוצא שאפילו שבועיים וחצי אנחנו לא שוכבים. אבל תמיד כשאני חוזרת מהמקווה בעלי מתחיל לשתות שתיה חריפה מאוד . בכמויות גדולות .(הוא אוהב לשתות ופה ושם שותה כוסית קטנה) אבל הכמות שהוא שותה בלילה שהוא אמור לשכב איתי עוברת את כל הטעם הטוב.
זה מאוד פוגע בי נותן לי הרגשה שהוא צריך להיות שיכור כדי להיות איתי. (הוא טוען שזה משמחה והוא רוצה שיהיה לו מצב רוח)
אנחנו יותר משבועיים בלי סקס הוא אמור להיות שמח גם בלי חצי בקבוק של וויסקי.
גם לא טוב לי לעשות את הסקס "הראשון" הזה עם בן אדם שיכור או חצי שיכור שריח של אלכוהול נודף לו מהפה ומכל הגוף.ומדבר בלי טעם מתוך שכרות. אני מחפשת את החיבור הרגשי גם את ההתקשרות של הנפש אבל את זה אי אפשר לעשות עם שיכור..
אני כל פעם מעירה לו ומסבירה לו שזה פוגע בי . ושיכבד אותי ולא ישתה בלילה שאני חוזרת מהמקווה. אבל הוא בשלו מחסל את הבקבוק.
זה הגיע למצב שבחודשים האחרונים אני פשוט מתעצבנת וצועקת עליו שהו פוגע בי. ומספיק כבר עם זה וכו הו א כמובן מחזיר לי בעצבים וכך יוצא שבערב שאמור להיות "מיוחד" אנחנו תמיד רבים ולא שוכבים בסוף
ואני תמיד נשארת עם טעם רע בפה..מרגישה דחויה ומושפלת..
אני לא יודעת מי צודק פה . אולי עלי לתת לו "לשמח את עצמו" ולשתות ללא סוף ולשתוק
או אני שסה"כ מבקשת קצת להרגיש נחשקת ולא אחת שצריך חצי בקבוק וויסקי כדי להיות איתה.
פשוט כבר נמאס לי מכל המצב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מאוד לא תקין
דורית כהן17/03/2008נעמה היקרה, אני לא חושבת שאת צריכה להשלים עם מצב זה. אני חושבת שהצורך שלו בשתיית אלכוהול מעיד על בעייה ביחסים ביניכם, שלפעמים ניתנת לפתרון די מהיר אם תצליחו לשוחח על כך. את חייבת להבהיר לו שזה דוחה אותך, אבל לא לצעוק עליו ולהאשים אותו, אלא להציב עובדות בשטח. פשוט להגיד לו שאינך מוכנה להתקרב אליו כאשר הוא שיכור כי זה דוחה אותך. החשש שלי הוא שהוא נמנע מאיזושהי סיבה להתקרב אליך ולהיות איתך באינטימיות, וחשוב מאוד לברר מהי הסיבה, כי או שהוא שיכור או שאתם רבים - בכל מקרה אין התקרבות אמיתית. משהו כאן לא תקין כנראה מצידו, ויש לברר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת !שני16/03/2008
שלום ,
יש לי בעיה ממש רצינית שאני כבר לא יודעת איך לפתור !
אני בת 16 וחצי ( נורא בוגרת לגילי ) ויש לי חבר כבר 4 שנים ( הוא בן 20)
אני מירושלים והוא מראשון לציון,
יש בנינו אהבה ענקית שבאמת לא רואים כל יום ,
אבל מאז שהוא התגייס ( לפני שנה ו3 חודשים) ,המצב פשוט בלתי נסבל
הוא קרבי ,
כשהוא חוזר מהצבא אני נוסעת אליו לחמשושים,
הכל טוב ויפה,יש בנינו געגועים עזים שזה דבר מדהים
אבל הוא רוצה לצאת רק עם חברים שלו,יותר משנה לא יצאנו לבד,
וזה נמאס עלי,
בהתחלה זה היה בסדר היינו יוצאים איתם אבל נמאס לי,
אנחנו יוצאים הוא מדבר איתם על הצבא אני לא מבינה כלום יושבת בצד,הוא בקושי זוכר שאני קיימת
דיברנו על זה המון ורבנו בגלל זה כבר יותר מדיי,
הוא פשוט לא מבין
הוא אומר שאין לו אוטו ואין איך לצאת לבד רק אני והוא,
אלא רק עם חברים שלהם יש אוטו
אני מרגישה שאני מקום שני בשבילו,
הוא ממש אגואיסט ולא מתחשב בעיניין הזה,אני מרגישה שהוא לא מעריך את כל מה שאני עושה בשבילו,
אני מחכה לו שבועיים לפעמיים גם שלושה,כולי בציפיות שאולי ישתנה משהו,וכלום!
דיבורים כבר לא עוזרים,
הוא אומר שאין מה לעשות..
בחודשיים האחרונים אני מרגישה שהוא מבין אותי קצת יותר,הוא מבין שמשעמם לי עם חברים שלו
אבל עדיין לא משנה את ההתנהגות שלו,
אם הוא באמת היה רוצה לצאת איתי לבד הוא היה מתאמץ,היינו לוקחים מונית,או את האוטו של אבא שלו או משהו ,ואמרתי לו את כל זה
אני מרגישה שהוא חוזר מהצבא בשביל חברים שלו יותר מאשר אלי
הוא חוזר יום חמישי הכל קסום בנינו ,
מגיע הערב החברים שלו מתקשרים והוא קופץ,
ככה גם יום שישי ומוצ"ש
זה מגיע למצב של אי נעימות של ממש
שהוא מתחיל לשכנע אותי לבוא איתו,ואני כמובן בסוף הולכת
אבל אני סובלת,משעמם לי,אין לי נושא שיחה איתם,אני רק מחכה לחזור הבייתה!
אני כבר לא יודעת מה לעשות ,
יש בנינו אהבה ענקית שחבל להרוס בגלל דברים כאלה,
אני לא מוכנה לוותר עליו,וגם הוא לא עלי ואני יודעת את זה !
אבל התייאשתי תעזרו לי בבקשה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ? :\
שני17/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן לאהבה
דורית כהן17/03/2008שני היקרה, בזוגיות הצעירה שלכם נתקלתם במשבר הראשון, או במבחן הראשון: הוא עבר לתפקד בסביבה מאוד שונה ממה שאת מכירה, ועוברות עליו החוויות הכי חזקות שהוא אי פעם חווה. האם קראת את הספר "אם יש גן עדן" - שממנו עיבדו את הסרט "בופור"? כדאי לך לקרוא אותו, גם כי הוא ספר מעולה ומיוחד, וגם כי הוא יכול לתת לך מושג מהי אחווה בין חיילם. עד כמה חשוב לחברך מכיוון שהוא חייל קרבי - החברות ובילוי הזמן עם החברים. אני מציעה לך לא ללחוץ עליו. יש לו מסםפיק לחצים. את תראי שככל שאת תלחצי עליו פחול ותביני את הצרכים שלו - כך הוא ירצה לבלות איתך יותר זמן. זה עובד הפוך על הפוך! הרי אם אתם נפגשים ואת מתלוננת ומקטרת - כל הכיף של הפגישה הולך, ולקאת הפגישה הבאה איתך הוא זוכר את הקיטורים ומעדיף לצאת עם החברים. את כותבת על עצמך שאת בוגרת - המבחן שלך הוא לאפשר לו למלא את המצברים שלו על פי הצרכים החשובים לו. פשוט לקבל אותו כמו שהוא. אז נכון שלא יהיה לכם את כל זמן האיכות שהיה לכם קודם, אבל אם האהבה היא גדולה ומיוחדת - היא יכולה לשרוד זאת. בדיוק שוחחתי עם זוג חברים שלי, והאישה סיפרה איך היה בשנים הראשונות לחברותם כאשר בעלה היה מאוד עסק בתפקידייו בצבא ובקושי חזר הביתה, ואז גם לא היו טלפונים. היא הבינה זאת ולא התלוננה. האהבה שלהם עמדה במבחן הזה ועומדת בכך עד היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני באמת מבינה אותו אבל..
שני18/03/2008אני מרגישה שהוא לא מבין אותי,שהוא לא מתאמץ אפילו טיפה בשבילי
אין ספק בכלל שהוא חוזר ממסגרת והוא צריך גם את החופש שלו,ויש לו חיים חוץ ממני
אבל גם יש גבול,
אני מרגישה כאילו הוא חוזר אל החברים שלו מאשר אליי
וזה כואב לי,
סבלתי בשקט יותר משנה,ניסיתי ליהיות איתו הכי בסדר שאפשר,באמת
אבל אני אתן לך דוגמה :
מגיע מוצ"ש,היום האחרון שלנו ביחד לשבועיים שלושה הקרובים
בא לו ללכת עם חברים למסעדה,
לא משנה שאת השעות האחרונות הוא לא מבלה איתי,לבד ..
בסדר..אני לא רוצה לבוא איתו
אין לי מה לעשות שם ,אז הוא המתחיל לשכנע אותי,אז בשביל לא לבאס אותו אני מסכימה
אני הולכת איתו,יושבת כמו איזה פודל ומשתעממת
אין לי נושא שיחה עם אף אחד,כל היום באוזניים שלי צבא צבא צבא
אני רק מחכה שזה יגמר,
זה לא צריך ליהיות ככה,עם כל הכבוד הוא צריך להבין גם אותי
את לא חושבת ?
אני ממש מתוסכלת מכל העיניין הזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)