מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכל עובד הפוך אצליאחת25/09/2008
יש לי בעיה שאני לא יודעת איך לפתור אותה ונראה לי שאני בין הבודדות ואולי היחידה שמרגישה כך בגלל זה אני מייחסת לזה בעיה רצינית. רוב הזוגות בקשרים הראשונים שלהם צריכים להיות מאותגרים כדי שהקשר ימשך ואני דווקא לא מתחברת לזה בשיט. לצורך הדוגמא לא משנה אם בחורה דלוקה על בחור או לא, אם יראה שהוא דלוק עליה ברמות מטורפות, אז ההשפעה שזה יתפוס אותה תהיה פחות חזקה ממישהו שהוא די קול או משחק קצת את המשחק. אז זהו שאצלי הכל עובד הפוך וזה מבאס אותי כי בחור שדווקא מוצא חן בעיני (משיכה וכו עדיין לא הדלקות) התנהגות הזאת של האדישות והתרחקות מדי פעם לא תעשה לי כלום ויתרה מזאת עלולה לגרום לי לתפוס מרחק ואפילו לוותר על הקשר. כבר שנים שאני מוותרת על קשרים שבהם אני מרגישה שהגבר קצת משחק, לא אמין ולא מראה לי שהוא מטורף עלי. אני פשוט אוהבת את הבחורים שלא מפחדים להראות כמה הם אוהבים והבעיה שאין כאלה כמעט היום כי כולם חיים בעולם מודרני מגעיל שהתמימות בה אבדה מזמן. איך אני פותרת את זה? אני לא רוצה להגיד לגבר שאיתי מה שאני אוהבת כי מה זה שווה אם זה לא בא ממנו ולהראות לו את זה אני לא יודעת איך בדיוק עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה לקשר בריא טבעי בוגר ולא מסובך
יהודית ברגמן02/10/2008אחת יקרה,
הצורך שלך בשקיפות בכנות וביושר מהצד השני אינו בעייתי כלל. נהפוך הוא. ובמידה ותנהגי גם את בטבעיות, אין יותר נכון מאשר להעלות בפניו את הציפייה שלך ממנו להתנהגות הדדית בוגרת וטבעית ללא משחקים – אין ספק שהגבר הנכון לך, יהיה קשוב , רגיש, יגיב אליך בהתאם ויהיה אמיתי כמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הוא בוגד ביטל25/09/2008
אני וחבר שלי ביחד קצת יותר משנה ולאחרונה התארסנו אנו עומדים להתחתן.כשהכרתי את החבר שלי הוא סיפר לי שהוא לא מאמין בידידים/ות .בזמו האחרון הוא כל הזמן מדבר על בחורה בעבודה ולפני כמב חודשים היא היתה מתקשרת אלינו כל יום בעבר כדי לדבר איתו על "העבודה" .לי זה מאוד הפיע ולאחר כמה זמן היא הפסיקה להתקשר, נכון להיום הם עדיין מדברים כמה פעמים בטלפון (אפילו יותר ממה שהוא מדבר איתי). האם יש לי מה לדאוג ? הא הוא בוגד בי? האם הוא מתכוון לבגוד בי ? (הבחורה ההיא יותר מבוגרת ממנו בכמה שנים , נשואה עם ילדים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסבירי לו בדיוק מה שכתבת כאן
מישהי02/10/2008את החששות שלך, את הדאגות שלך , תסבירי לו למה את מרגישה ככה תגידי לו שלא נוח לך עם הקשר שלהם. מותר לך! אי אפשר להגיד לך מכאן איזה סוג של קשר יש להם ואם זה בגידה. אתם מכירות? את יכולה גם לדבר איתה על זה? אם תסבירי לו את עצמך בנעימות בלי איומים ודראמות, אולי הוא יבין כמה שזה חשוב לך וימעיט או יחתוך את הקשר איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאנונימית24/09/2008
הסיפר שלי קצת מורכב, אני ובן זוגי כיום הכרנו עוד במהלך נישואינו. אני הייתי נשואה כ10 שנים והוא כ4 שנים. הוא גדול ממני ב6 שנים. אני חייבת לציין כי התחתנתי די מוקדם ובאיזה שהוא שלב הרגשתי שלא מיציתי את עצמי. במהלך הקשר שלנו גרושתו גילתה את הקשר בינינו ושיתפה גם את הגרוש שלי בהיותו עוד כבעלי. הדבר כמובן זירז את תהליך הגירושין. כשהוא הועזב מביתו הוא עבר לגרו בבית הוריו, הוריו בהתחלה תמכו בו כי לא היה להם קשר עם גרושתו, יצא לי להכיר את אימו וניפגשתי איתה פעמים. גרושתו מצאה שיטה לשחק בהוריו עם הילדה שלו והסיטה את הוריו כנגדו, נוצר מצב שהוריו ביקשו ממנו להעזוב את הבית, כמובן אני כבר הייתי בהליכים והוא עבר לגור איתי ועם שתי ילדותיי. בעקבות גירושיו הוריו ניתקו עמו קשר, במהלך התקופה הזאת לא ניפגש עם הילדה שלו בהתחלה כי הגרושה מנעה ממנו להיפגש עם הילדה ולאחר מכן כבר הוא לא היה מוכן להיפגש איתה. יש לציין כי אני נלחמתי בו ע"מ שכן יפגש עם ילדה אך הוא אינו מוכן ומעוניין וכמובן אחרי שהוא ביקש ממני לו להתערב בינו לבין ילדתו אני ירדתי מזה. כיום אינו בקשר עם אף אחד במשפחתו, לפי הידוע לי אימו פשוט אמרה לו אז שלא רוצה לראות אותו ושלא יתקרב לביתה. מאז כמובן עברה שנה, לפני כחודשיים בתו חגגה יום הולדת ואימו שלחה לו הודעה שראיתי בפלאפון שלו היא כתבה ככה "ארור היום שבו הכרת את המכשפה שמונעת ממך לראות את ילדתך היפה והחכמה וכד'", הדבר כמובן פגע בי והציק לי מאוד, בשיחה איתו כמובן הוא אמר לי לא להתייחס אליה . אחרי כמה ימים זה עבר לי ושכחתי. כחודש לאחר מכן ביום הולדתו היא חייגה אליו אך הוא לא ענה לה והיא השאירה הודעה מאוד חמה "בני אני מאוד מתגעגעת אליך ורציתי לדעת מה שלומך" הוא כמובן לא חזר אליה וגם אינו מוכן לסלוח לה על כך שהיא בעצם בזמנו לא תמכה בו ובחרה להיות בקשר בגרושתו. אני כמובן רציתי שהוא יתקשר אליה אך אינו היה מוכן להקשיב לזה וביקש ממני לא להתערב בנושא. כמובן לדעתי יש כאלה שיגידו מה אכפת לך מה יש להתרגש מזה תמשיכי בחייך עם הגבר, אך לי זה מאוד מציק ואוכל אותי מבפנים. אני חשבתי כן דווקא לפנות לאימו אך מצד שני אני חוששת כיוון שלדעתי היא שונאת אותי ומאשימה אותי בכל. דווקא לקראת החגים לדעתי זה הצד שכן כדאי לעשות אך אינני יודעת איך עוד אני יכולה לשנות את דעתו. הוא אדם מאוד עקשן ואם הוא נחוש קשה מאוד לשנות את דעתו. אך מצד שני אני גם לא יודעת מה תהיה תגובתה של אימו במידה והוא כן ישלים איתה, יכול להיות שהיא תנסה להסיט אותו נגדי. זקוקה להמלצה בהקדפ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני זקוקה לעצה, ממתינה לעצה!!!!
אנונימית28/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי נכון
מישהי02/10/2008אתם לא נשואים, הוא בן זוגך מה שאומר שאין לך ברגע זה עמדה מיוחדת להתערב לו מה שקורה עם אמא שלו. וסביר להניח שאמא שלו גם לא תקח אותך ברצינות כי את רק בת זוגו להיום, ומי יודע מה יהיה מחר,,,, נראה לי עם כל הכאב, נכון להיום פשוט תתני לזמן לעשות את שלו, אולי בן זוגך צריך יותר זמן לאכול את כל הסיפור הזה, ואולי עם הזמן הוא יתרכך. אל תלחצי, הצעת את עזרתך אמרת את דעתך, המקסימום את יכולה מדי פעם לשאול אותו איך הוא מרגיש עם הסיפור הזה. אולי יש עוד דברים בנהם שקראו ואת לא יודעת אולי הוא לא סיפר לך את הכל. תזכירי שמעת רק צד אחד. וכמו שאמרתי, תני לזמן לעשות את שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה נואשות לייעוץ...עדי24/09/2008
שלום! אני בת 22 מנהלת רומן עם גבר נשוי כבר חצי שנה. אני יודעת שההתנהגות שלי לא מוסרית, לא ראויה, ושמערכת היחסים בינינו לא יכולה להוביל אותנו לשום מקום אמיתי. אך עדיין קשה לי מאוד להתנתק ממנו, אני מאוהבת בו, וחושבת עליו כל הזמן. מצד אחד אני יודעת שאני צריכה להתנתק ממנו כמה שיותר מהר, אבל מצד שני הוא מביא אותי לריגושים שאף פעם לא חוויתי עם אף אחד. כל פעם שאני מחליטה עם עצמי לא להגיע איתו שוב למקומות האלה- אני נסחפת אחריו ולא מצליחה לעצור את עצמי. אני מתחילה ללמוד באוניברסיטה חודש הבא ומפחדת שהמחשבות עליו והצורך להיות איתו יפריעו לי בלימודים. מה עליי לעשות??? בבקשה עזרו לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה להתנתק ממנו כמה שיותר מהר
יהודית ברגמן24/09/2008יקרה, מערכת היחסים הזו אכן לא תוביל אותך לשום מקום אמיתי וככל שתאריכי, כך הפרידה תקשה עליך. מוטב לסיים מהר ככל האפשר וקרוב לוודאי שהאינטנסיביות בלימודים ידחקו את המחשבות עליו ויקלו על הפרידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
.27/09/2008יהודית, אני מאוד שמחה שהתייחסת להודעה שלי. תודה! בבקשה, תנסי להנחות אותי, איך אני עושה את זה??? איך אני מחזיקה את עצמי לא להגיע איתו לסיטואציות מיניות, אני כ"כ נמשכת אליו, הוא הגבר השני ששכבתי איתו בחיי, הוא גורם לי לתחושות שאף פעם לא הרגשתי. בנוסף להכל, אני רואה אותו יום יום במקום העבודה שלי........ חשוב לי לציין שאני מתכננת לעזוב את מקום העבודה שלי אחרי החגים כדי שאוכל לפנות את כל כוחי ומרצי ללימודים. כדאי להקדים את מועד עזיבתי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את באמת רוצה לנתק איתו קשר
מישהי02/10/2008ואני לגמרי ממליצה לך גם לעשות זאת כי היו לי חברות שנתקעו ככה כמה שנים טובות וארוכות עם גבר נשוי ,,,, תודיעי לו שאת מנתקת מימנו כל קשר תודיעי לו שיש לך שהכרת מישהו רציני תחליפי מספר טלפון ותעזבי את העבודה כמה שיותר מהר תנסי ליצור יותר קשר עם חברים שלך שלא קשורים אליו בכלל ותוך זמן קצר הוא יהיה הסטוריה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מאמי......
עדי02/10/2008תודה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא כ ז ב ה
אנונימי03/10/2008שלום,
עד לא מזמן ההיתי בקשר עם בחורה מקסימה,יפה,חכמה באמת "מה שאני מחפש".בת 28
עוד בתחילת הקשר היא ציינה באוזני שהיא מתעתדת לנסוע לנסיעה ארוכה לחול לטיול בצד השני של העולם.
אני בהתלהבות יתרה ניסיתי לא לייחס חשיבות לענין -כלומר התעלמות אך הנושא כל הזמן עלה ככל שהקשר התהדק,חזרה להורים,חיסונים,ויזה הכל נרקם עבור הטיול.
הסיבה לטיול הוא כי היא עברה חיים מאוד קשים בזוגיות{התעללות פיזית ומינית ,בגידה}מצד בני הזוג הקודמים שלה,ניסיתי אולי יותר מדי להראות לה שיש עולם אחר אך ללא הועיל היא אמרה לי שאני מלחיץ ביתר ההתייחסות שלי כלפיה וזה לא מה שהיא רגילה.
אמנם נפרדנו למרות שאנו משוחחים בטלפון משהו כמו אחת לשבוע-השיחות עושות לי טוב ומצד שני כל כך רע,אני מאוד מתגעגע אליה למרות פרק הזמן הקצר שהיינו ביחד,אני יודע שגם לה לא קל כך לפחות על פי דבריה.
היא חוזרת ארצה רק בעוד כ7 חודשים...
עיזרו לי מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלך תבקר אותה, היא לא נסעה לירח
מישהי04/10/2008אם היא כל כך חשובה לך נראה לי שהיא בכלל לא יודעת כמה שהיא חשובה לך אל תפתיע אותה, תשאל אותה קודם אם באמת אתה חושב לבקר אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא כ ז ב ה
יהודית ברגמן05/10/2008אנונימי יקר, האם תקשרת איתה עד כמה היא חשובה לך ובאם זה הדדי? אולי אתה חש העָצמה אישית מהקשר איתה כמושיע מתוך רחמים, בגלל מה שהיא עברה, ולא מאהבה טהורה? בתחילת היחסים היא יידעה אותך בדבר הטיול הממושך אליו יוצאת כדי לא ליצור מצב של אכזבה מצידך. קרוב לוודאי שהיא זקוקה להתאוורר ולמצוא את עצמה ושלוותה בכוחות עצמה ללא לחץ דביק ולכן יצאה למסע. אין לך ברירה בשלב זה, אלא להתגבר ולהמתין באבירות לשובה. אם כשתשוב, היא תבחר לחדש את הקשר שיצרתם לפני המסע - אשריכם.
ועל האמירה שלך: "ניסיתי אולי יותר מדי להראות לה שיש עולם אחר אך ללא הועיל היא אמרה לי שאני מלחיץ ביתר ההתייחסות שלי כלפיה וזה לא מה שהיא רגילה..." אמרו אבותינו שהפרה רוצה להיניק יותר משהעגל רוצה לינוק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדמת עד לפיצוץ חדשיפת24/09/2008
שלום. אי נשוי כעשר שנים ומדי פעם יש ביני ובין אישתי חילוקי דעות שמגיעים ל"פיצוצים" כאשר אני מציע ללכת ליעוץ זוגי שיעזור לנו להתגבר על הקשיים "הפיצוצים " , אשתי מסכימה אבל אינה מגיבה ונרדמת בעמידה עד לפיצוץ הבא למרות שאני מזכיר לה ומציע לה שאני אקבע פגישה אך היא מבקשת שהיא תמצא את היועץ המתאים וכך הסיפור נגרר ונגרר בין "פיצוץ לפיצוץ" . בזמנו יזמתי פגישת יעוץ שנעשתה כמובן תחת לחץ ולא מתוך הסכמה והבנה מצידה שיש ללכת ליעוץ בטענה שאינה מאמינה ליועצים והיא נוהגת , פועלת וחושבת נכון . הלכתי בזמנו ליעוץ לבדי שלבסוף התבקשתי להביא אותה והיא לא כל כך שיתפה פעולה . נושא היעוץ עולה כל פעם שיש פיצוץ בינינו , המריבה נסגרת לבסוף בשתיקה מצידה שכמובן לא מוביל לכלום זה כמו לנפח בלון ולהפריח אותו עם הבעיות כל פעם מחדש ואני נשאר תלוש עם המציאות . הסברתי לה לא פעם שכך לא ניתן להמשיך ויש להתגבר בעזרת יועץ חיצוני על הקשיים בינינו אבל כלום לא עוזר היא מפסיקה להתעסק בקשיים מתוך תקווה שאשכח אותם כמובן עד לפיצוץ הבא . מה לדעתך עלי לעשות . תודה ושנה טובה צבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לוותר על יעוץ זוגי- דחוף
יהודית ברגמן24/09/2008צבי יקר, תיזום שיחה ולא דווקא בשעת רוגז, ותאמר לה באופן הכי אסרטיבי שלך לא מתאים להמשיך כך לקיים איתה זוגיות. יש סיפור עם מוסר השכל שמתאים לצלקות שקשר שכזה מותירות:
היו היה פעם ילד בעל מזג רע מאד.
אביו נתן לו שקית של מסמרים ואמר לו לתקוע מסמר בגדר הגינה
בכל פעם שהוא יאבד את סבלנותו או שהוא יריב עם מישהו.
ביום הראשון, הוא תקע 37 מסמרים בגדר.
בשבועות הבאים , הוא למד לשלוט בעצמו
ומספר המסמרים פחת בגדר מיום ליום
הוא גילה שיותר קל לשלוט בעצמו מאשר לתקוע מסמרים.
לבסוף, היגיע היום בו הילד לא תקע אף מסמר בגדר.
הוא הלך לאביו ואמר לו שבאותו יום הוא לא תקע אף מסמר.
אז אביו אמר לו להוציא מסמר מהגדר עבור כל יום שהוא לא איבד את סבלנותו.
הימים עברו ולבסוף הילד היה יכול לבשר לאביו
כי הוא הסיר את כל המסמרים מהגדר.
האב הוביל את בנו לגדר ואמר לו :
בני, התנהגת למופת, אבל תסתכל על כל החורים שנותרו בגדר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 חודשים של ניסויים בנישואיםיוסי24/09/2008
שלום רב, שמי יוסי בן 28,נשוי טרי 3 חודשים בלבד כמו כולם.. מצאתי את אהבת נפשי והיא מצאה אותי אשתי בת 24,שנינו עובדים ומרוויחים משכורות מינימום החלטנו ביחד שהכי נכון לנו לקנות דירה חלק מחסכונות וחלק מעזרת ההורים והשאר משכנתא.. ושוב כמו כולם :-) מאז שהתחתנו וניכנסנו לדירה התחלנו להתווכח על כל דבר ולריב בממוצע כל שבוע שבועיים היא תמיד חושבת שאני זה שמחפש את זה עלי להיות גלוי ולומר שהמון וויתורים עשיתי בקשר הזה היא רצתה לגור קרוב לאמא בלבד וקיבלה היא רצתה דירה משלה ישר ולא שכירות והסכמתי המון ויתורים. היום אני מוצא את עצמי מגיע אחרי יום עבודה קשה של 10 שעות מגיע לבית שומם אין לי חברים כי אני גר יחסית במרחק מהם שלא מאפשר להגיע האזור חדש לי ,הכל חדש לי ולפעמים קשה לה להבין את זה אני טיפוס מאוד חייכן ומצחיק,אני שר יש לי אולפן ביתי כזה,שזה הפינה שלי הרבה היו לי הצעות לשיר ולהכניס עוד כסף לבית והיא דחתה את זה על הסף אמרה שזה יפגע בקשר... התבאסתי אבל הבנתי בכל זאת וקיבלתי הרבה פעמים כאשר אני מסביר לה שבזוגיות צריך עוד משהו בשביל הנשמה איזה תחביב,עיסוק,חברים... משהו שימלא ויעשיר את החיים אז היא נפגעת וטוענת שזה מראה שאני לא מסופק מהזוגיות וממנה ושהיא לא מספיקה לי.. כמה שדיברתי והסברתי לה שחסר לי המשהו הזה בשבילי... אמרתי לה שבכיף אני ישמח אם גם היא תדאג לעצמה למשהו אפילו חברות לצאת מה שבא לה היא נפגעת מזה...ולא מקבלת את זה כדבר שהוא תקין.. להפך לוקחת את זה בקטע של כעס אני מתחיל לחשוב שאני לא בסדר.... אנחנו קצת מצמצמים בהוצאות כי קנינו מוצרי חשמל בתשלומים לבית,וגם משכנתא וזה משתדלים.. אז שהולכים לקניות ולדוגמא אני רואה משהו שהוא יותר מוזל אני לוקח והיא כועסת עלי אומרת שאני מבייש אותה שאני לוקח משהו אחר במקום מה שלקחה אף פעם לא הייתי כזה חסכן... אבל אני רואה את המציאות ומשתדל לנתב את זה נכון ואני לא מצליח,היא כועסת נפגעת,וזה חוזר אלי כבומרנג.אנחנו אז קצת מתווכחים ונוצר ריב קטן אחר כך היא אומרת לי שהיא מפחדת ממני .. ושיש לי התפרצויות ואז אני מסביר לה שאני מרגיש בזוגיות הזו שכל דבר שאני עושה לא בסדר.. אני מסביר לה שאין לי משהו בשביל הנשמה אין לי את הפרגון הזה וההבנה,הרי בשביל מי אני משתדל לחסוך רק בשבילנו איך אפשר להיות במינוס ולקנות דברים יקרים... ולהתפנק מעל ומעבר ועל הדרך להגיד לי אני רוצה את זה ואת זה... והדבר הכי חשוב שכואב לי ותגידו לי אם אני לא בסדר.... היא רוצה ילד עכשיו,למעשה אפילו בערב של החתונה הסברתי לה שקשה לי אני מרגיש לא מוכן נפשית תניח לי עוד זמן והיא נלחצת וכועסת אני מפחד שהיא תעשה צעד לא נבון בגלל זה ותהפוך את הזוגיות לאסון תעזרו לי אני באמת כזה רע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדדיות או וויתורים בנישואים
יהודית ברגמן24/09/2008יוסי יקר,
בכל קשר צריכה להיות הדדיות. כרגע אתה במצוקה כי לגמרי וויתרת על התחביבים, החברים והמשפחה ובעיקר על עצמך, למענה. רצוי לכם ללכת ליעוץ זוגי ובהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תמהרו להביא ילד זו הטעות הקלאסית
הדס24/09/2008אני מבינה את מצבך, אני נמצאת במצב דומה לאחר כמעט שנה של נישואים. אני יכולה לומר לך שגם אני רציתי להביא ילד לזוגיות ואחרי תקופה לא ארוכה הבנתי שזו טעות והחלטתי שאנחנו צריכים להפסיק לנסות. עד שהיחסים לא תקינים ומלאי אושר ורוגע אסור לקוות שהילד יהיה המפלט או החיבור. אני חושבת שכל מה שתיארת לגבי זוגתך מעיד על חוסר בגרות. היא צריכה לגלות בגרות בדבר הכי חשוב וזה בהבאת ילד משותף. השיקולים הכלכליים רק מקשים ומרחיקים והיא צריכה להיות שותפה לבעיות ולהבין אותך ואת המצב. זה נכון גם לגבי המימוש העצמי שלך. נראה שהיא מאויימת מהרצון שלך לממש את השאיפות שלך והיא צריכה להבין (ואולי גם אתה) שכשאתה לא מאושר בחייך אתה לא טוב לאחרים ובטח לא לבת הזוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גורם לגבר...בעל24/09/2008
גבר אחד בסביבות גיל ה-50 הגר בקרבת ביתי יש לו סטיגמה שנוהג לפלרטט עם נשים/בחורות יפות. בעבר הרחוק פילרטט איתי מעט ובזה נגמר. לאחרונה, כשרואה אותי ברחוב בו בזמן שאני אפילו לא רואה אותו גם שהוא מרוחק ממני- הוא לפתע קורה בשמי, אני מסובבת את הראש והוא בסך הכל אומר לי "שלום" , מחייך ומניף ידו לשלום, הוא יכול לנצל זאת שאני לא שמתי לב לנוכחותו ולהמשיך הלאה בדרכו, מדוע הוא חייב לאחרונה תמיד (וזה כבר לעיתים קרובות מאד) כשפוגש אותי לקרוא לי ולומר שלום וזה לא שפוגש אותי פנים אל פנים ושיש פה מטעמי נימוס, זה משהו קיצוני, מה יוצא לו בעצם מיזה, מה גורם לו להתנהג כך???????? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת, שילחי אותו אליי לקליניקה J
פסיכלוג קליני24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה
בעל24/09/2008תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלת את התשובה..הוא קצת לא בסדרJ..
פסיכלוג קליני25/09/2008אחת, את מוחמאת מהתייחסותו אליך ויחד עם זאת מודעת לעובדה שהתנהגותו מוזרה. האם היית רוצה קשר איתו???!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב..חסויה23/09/2008
שלום קוראים לי אודליה אני בת 22 לפני לפני ארבע שנים {בזמן השירות הלאומי} הכרתי את גבר חלומותיי הבן אדם שחלמתי מילדותי להכיר..אוהב מפנק בעל חוש הומור מבין תומך וקשוב...התפתך בנינו קשר מדהים אז הוא היה בן 27 ואני הייתי בת 18 לא היה לי אכפת הפרשמי הגילאים,שאני ממוצא ספרדי והוא בכלל רוסי והמנטליות שלנו שונה לחלטוטין..היו לנו המון חילוקי דעות בנושא של דת..אבל עדיין אהבנו בטירוף...עם התפתחות הקשר יום אחד הוא התוודה בפני שבעברו היה נוהג להשתמש בסמים..כמובן שנלחצי אבל כשהתחלתי להבין את הסיפור בחרתי לא לשפוט אותו על פי העבר שלו {כי הוא נקי כבר שלוש שנים}ופשוט לקוות שזה לא יקרה שוב.. עם הזמן ככל שאהבתנו התעצמה הקשר התחזק והחלטנו לעבור לגור יחד..היה מדהים היינו עושים הכל ביחד..ומבחינתי הוא היה הגבר של חיי... עם הזמן בערב אחד הוא הציע לי נישואין..נורא שמחתי ופחדתי אבל הסכמתי ואמרתי לו שלא עכשיו כי אני רוצה ללמוד וכו' אבל עם הזמן ברור לי שהוא יהיה בעלי... יום אחד פרצה בנינו מריבה כי הוא ממש השתנה ולא היה אותו אדם שהכרתי אז לקחתי את הדברים שלי ועזבתי...לא דיברנו במשך שבוע ואז יום אחד הוא נפגש איתי וסיפר לי שהוא חזר להשתמש... חרב עלי עולמי...לא ידעתי מה לעשות,למי לפנות,למה?איך?..פשוט נכנסתי למשבר וכל הבועה שחייתי בה התפוצצה לי בפרצוף...אני לא רוצה לדבר על התקופה שעברתי כי זה משהו שאני לא רוצה לזכור..בכל מקרה נפרדנו הוא הלך לגמילה אני סיימתי את השרות ועברתי לגור בארה"ב במשך שנה...כשחזרתי לארץ הוא ביקש להיפגש..נפגשנו...הוא סיפר לי שהוא נקי כבר הרבה זמן וכיום הוא עובד באותו מרכז גמילה שבו טופל כמדריך{פעמיים בשבוע}כמו כן הוא עובד ברווחה עם נוער נפגעי סמים..כמובן שזה שינוי משמעותי עבור בן אדם שעד לא מזמן היה בצד השני של הסיפור... בכל מקרה הקשר חודש...והוא שוב מדבר על חתונה..אני מפחדת שנתחתן ואז הוא יפול שוב..אני לא חושבת שאני אוכל להתמודד עם זה שוב...אני פשוט אמות!הפחד מנקר בי מצד שני אני אוהבת אותו בטירוף ולא נראה לי שעוד אפשרי שתיהיה לי אהבה כזאת...אנחנו משלימים אחד את השני...אבל אני מפחדת לטעות... בבקשה תעזרו לי להגיע להחטלה הראש שלי מתפוצץ ממחשבות....אני מרגישה כמו בן אדם שעומד על מקפצה ומתנדנד...לא קופץ למים אבל גם לא חוזר לאחור..זה ממש קשה לחיות ככה...אני לא מרוכזת בחיי ואין לי מנוחה נפשית מה לעשותתת??!!! אשמח לתשובות ועצות..אודליה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהנות מהקיים ולא להחפז להנשא
יהודית ברגמן24/09/2008אודליה יקרה,
אשריכם. לא הרבה אנשים חווים ויודעים בחייהם אהבה כל כך חזקה כמו זו שלכם. אבל החשש שלך מחזרתו לסמים לגיטימי, בפרט בגלל המעידה שהיתה לו בעת משבר. על אף שבן זוגך עושה הרבה למען השיקום שלו, למען אחרים ולמען הקשר שלכם, את עדיין צעירה ולכן מוטב לא להיחפז ולהיכנס למחויבות, ליהנות מאותה אהבה קסומה ולבחון איך הוא מתמודד עם הגמילה לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן את ממהרת?
שני27/09/2008את בת 22. מה יש למהר ולהתחתן? חכי. תכירי עוד גברים. יש עוד גברים חוץ ממנו. לא טעמת עוד כלום. בגלל זה הוא נראה לך מושלם. תיתנסי, תצאי, תיראי, תפתחי את העיניים ואז תחליטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודת עצות...חסויה22/09/2008
שלום קוראים לי אודליה אני בת 22 לפני לפני ארבע שנים {בזמן השירות הלאומי} הכרתי את גבר חלומותיי הבן אדם שחלמתי מילדותי להכיר..אוהב מפנק בעל חוש הומור מבין תומך וקשוב...התפתך בנינו קשר מדהים אז הוא היה בן 27 ואני הייתי בת 18 לא היה לי אכפת הפרשמי הגילאים,שאני ממוצא ספרדי והוא בכלל רוסי והמנטליות שלנו שונה לחלטוטין..היו לנו המון חילוקי דעות בנושא של דת..אבל עדיין אהבנו בטירוף...עם התפתחות הקשר יום אחד הוא התוודה בפני שבעברו היה נוהג להשתמש בסמים..כמובן שנלחצי אבל כשהתחלתי להבין את הסיפור בחרתי לא לשפוט אותו על פי העבר שלו {כי הוא נקי כבר שלוש שנים}ופשוט לקוות שזה לא יקרה שוב.. עם הזמן ככל שאהבתנו התעצמה הקשר התחזק והחלטנו לעבור לגור יחד..היה מדהים היינו עושים הכל ביחד..ומבחינתי הוא היה הגבר של חיי... עם הזמן בערב אחד הוא הציע לי נישואין..נורא שמחתי ופחדתי אבל הסכמתי ואמרתי לו שלא עכשיו כי אני רוצה ללמוד וכו' אבל עם הזמן ברור לי שהוא יהיה בעלי... יום אחד פרצה בנינו מריבה כי הוא ממש השתנה ולא היה אותו אדם שהכרתי אז לקחתי את הדברים שלי ועזבתי...לא דיברנו במשך שבוע ואז יום אחד הוא נפגש איתי וסיפר לי שהוא חזר להשתמש... חרב עלי עולמי...לא ידעתי מה לעשות,למי לפנות,למה?איך?..פשוט נכנסתי למשבר וכל הבועה שחייתי בה התפוצצה לי בפרצוף...אני לא רוצה לדבר על התקופה שעברתי כי זה משהו שאני לא רוצה לזכור..בכל מקרה נפרדנו הוא הלך לגמילה אני סיימתי את השרות ועברתי לגור בארה"ב במשך שנה...כשחזרתי לארץ הוא ביקש להיפגש..נפגשנו...הוא סיפר לי שהוא נקי כבר הרבה זמן וכיום הוא עובד באותו מרכז גמילה שבו טופל כמדריך{פעמיים בשבוע}כמו כן הוא עובד ברווחה עם נוער נפגעי סמים..כמובן שזה שינוי משמעותי עבור בן אדם שעד לא מזמן היה בצד השני של הסיפור... בכל מקרה הקשר חודש...והוא שוב מדבר על חתונה..אני מפחדת שנתחתן ואז הוא יפול שוב..אני לא חושבת שאני אוכל להתמודד עם זה שוב...אני פשוט אמות!הפחד מנקר בי מצד שני אני אוהבת אותו בטירוף ולא נראה לי שעוד אפשרי שתיהיה לי אהבה כזאת...אנחנו משלימים אחד את השני...אבל אני מפחדת לטעות... בבקשה תעזרו לי להגיע להחטלה הראש שלי מתפוצץ ממחשבות....אני מרגישה כמו בן אדם שעומד על מקפצה ומתנדנד...לא קופץ למים אבל גם לא חוזר לאחור..זה ממש קשה לחיות ככה...אני לא מרוכזת בחיי ואין לי מנוחה נפשית מה לעשותתת??!!! אשמח לתשובות ועצות..אודליה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחזק בעצמך
דורית כהן02/10/2008אודליה היקרה, ראשית קבלי את התנצלותי על האחור בתשובה.
אני מתרשמת שבן זוגך עשה מאמצים אדירים להתגבר על בעיית הסמים, וכיום הוא ממש שם את עצמו במקום שבו הוא לוקח אחריות על חייו ככל האפשר ואפילו עוסק בשיקום בני נוער שהדרדרו לסמים.
עדיין אין בכך "שטר בטחון" שהוא לא ידרדר שנית.
דווקא יש משהו אחר שמדאיג אותי יותר והוא עוצמת התגובות שלך. כתבת: חרב עלי עולמי...לא ידעתי מה לעשות,למי לפנות,למה?איך?..פשוט נכנסתי למשבר וכל הבועה שחייתי בה התפוצצה לי בפרצוף...אני לא רוצה לדבר על התקופה שעברתי כי זה משהו שאני לא רוצה לזכור. כאן יש בעייה רצינית: את מצפה ממנו שיהיה האביר על הסוס הלבן. את מצפה ממנו שתמיד יהיה החזק, המפנק, המושיע, וכאשר הוא מתפרק - חרב עלייך עולמך ואת נכנסת למשבר. אני מתרשמת שאת שואבת את הכוח שלך ממנו, במקום מעצמך.
אם את תתחזקי בעצמך, תהיה לך היכולת להיות לצידו אם חס וחלילה זה יקרה לו שנית. דבר נוסף שיכול לקרות, אם תתחזקי נפשית, אישיותית, הוא שהצורך העמוק שלך בו ישתנה ולא תראי בו יותר את המציל, את האביר, ומאוד יתכן שלא תאהבי אותו באותה צורה של היום, או לא תאהבי אותו כלל.
האם את מוכנה לקחת את הצ'אנס הזה?
למה אני מתכוונת בלהתחזק בעצמך? להתחיל להכיר יותר טוב את עצמך, להיות יותר מודעת, יותר עצמאית בפעולותייך ובמחשבותייך, לקחת אחריות על החיים שלך, לעמוד על רגלייך מבחינה כלכלית. ממקום עצמאי כזה גם אם יקרה לו משהו את לא תרגישי כה אבודה. יתכן גם שהעול עליו יהיה קל יותר אם הוא ירגיש שיש עוד מישהו בוגר ואחראי לצידו.
אשמח לשמוע את תגובתך לתשובתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה ממאהבמיכל21/09/2008
שלום אני בת 28 נשואה 4 שנים עם ילד בן שנתיים. מזה כשנה אני מנהלת רומן עם בחור שצעיר ממני ב 4 שנים(רווק) אני יודעת וידעתי תמיד שמה שאני עושה הוא לא מוסרי ועלול לפגוע במשפחתי ,עתה כשאני מוכנה לשים קץ למערכת היחסים עם הבחור אני מפחדת שהוא ינסה להתנקם בי ויספר הכל לבעלי. אני רוצה לסיים את זה יפה ולהשאיר את הפרק הזה מאחוריי לפני שיקרה משהו בלתי הפיך. איך כדאי לעשות זאת מבלי שמישהו ייפגע? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת להוסיף פרטים חשובים
מיכל21/09/2008אני חייבת להוסיף כי אני יודעת שגם עבורי הפרידה תהיה מאוד קשה כי יש בינינו קשר מאוד חזק אנחנו אוהבים אחד את השני ויש בינינו משיכה אדירה שאין לי עם בעלי,כבר תקופה ארוכה הוא מבקש שאעזוב את בעלי ואעבור לחיות איתו ועם בני, אני יודעת שלעולם לא אוכל לעשות זאת כי אני מאוד אוהבת בעלי,אני יודעת שזה ממש אבסורד אך אני מאוהבת בשני אנשים,שמשלימים אחד את השני,אך לעולם לא אוכל לעזוב את בעלי ,אדם מקסים שאין כמוהו שמעניק לי ולבני את כל כולו,בין בני ובעלי יש קשר מדהים של אב ובן אני לא אעשה זאת גם אם גורלי הוא לחיות ללא אהבה ולהצטער על הפרידה כל חיי.אני יודעת שהדבר הנכון הוא לסיים את הרומן לחזור לחיות חיים רגילים עם משפחתי ולסיים עם כל השקרים שמתישים אותי עד דמעות,איך עושים את זה??? אני חייבת לציין כי הסיבה לתחילתו של הרומן היא בעיה של חוסר סיפוק מיני עם בעלי,לאחר הלידה הפסקתי להמשך לבעלי ולמרות אהבתי הגדולה אליו אני לא נהנית עימו יחסי מין אפשר לאמר שאני ממש סובלת,אני זקוקה נואשות לעזרה חייבת הנחיה כיצד לפעול אני מרגישה שהשמיים עומדים ליפול עלי, בבקשה תעזרו לי לפני שמשפחתי מתפרקת. תודה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן למאהב ולנישואין
דורית כהן23/09/2008מיכל היקרה, אני חושבת שאין הצעה שמישהו יכול לתת לך שיכולה להבטיח לך שהכל יסתדר. אם הבחור אוהב אותך, הוא לא ירצה לפגוע בך ויתן לך לעזוב אותו ללא גרימת נזקים. אם הוא אגואיסט ולא חכם - הוא עלול לגרום לך נזקים, אבל אז את כבר תדעי שהוא לא האדם הנכון לחיות איתו. ואם יקרה הרע מכל והוא ילשין לבעלך - את יכולה לראות בכך הזדמנות לתיקון רציני ויסודי בחיי הנישואין שלכם, כי הפתרון שאת מצאת - לקחת מאהב, הוא הפתרון הקל והכייפי, ואילו מה שצריך היה לעשות הוא לעצור את המין הלא מוצלח בינך ובין בעלך ולהגיד לו שיש צורך בהתערבות, בטיפול זוגי או מיני. כי מה שאת עוברת, קורה הרבה מאוד אחרי הלידה - פתאום דברים משתנים גופנית ורגשית, אצל האישה ואצל הגבר, אבל הזוג לא מספיק נינוח לתקשר זאת ולהבין מה מפריע ולנסות לתקן. ומאוד בקלות נוצרים תסכולים, מתחים, והסקס נעשה קצר ולא מספק. האם אני צודקת? ויש הרבה מה לעשות ומה לתקן, בעיקר אם מגיעים לטפל בכך מהר, לפני שנוצרים משקעים של שנים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נמשכת לבעלי-דוריתדורית18/09/2008
שלום,אני בת 27 נשואה מזה 3 שנים עם ילד בן שנה וחצי. אני ובעלי ביחד מהתיכון,אני מאוד אוהבת אותו כבן אדם הוא מקסים אלי ואל בני, ממש חלום של כל אישה.חכם,מפנק,מכבד, מפרנס,עוזר בבית ואוהב אותי עד טירוף.הבעיה היא אצלי שהפסקתי להמשך אליו אין יותר תשוקה אני ממש נגעלת כשהוא נוגע בי לא רוצה לקיים יחסי מין,הבעיה התחילה כשנכנסתי להריון והחמירה עם הזמן,בהתחלה הייתה רק ירידה בחשק המיני חשבתי שזה בסדר בגלל ההריון אבל גיליתי שחוסר החשק הוא רק כלפיו.אני נמשכת לגברים אחרים אני מפנטזת על גברים אחרים. חשוב לציין שאף פעם גמרתי מיחסי מין,אבל תמיד נהניתי מהמשחק המקדים וזה סיפק אותי . בתק' שהיינו חברים נמשכתי אליו מאוד,למרות שבעלי גבר מאוד נאה ומושך אני מוצאת את עצמי נמשכת לגברים שנראים פחות טוב, רק לא אליו,אני מתוסכלת וסקרנית אני רוצה ליהנות מיחסי מין אני רוצה לגמור מיחסי מין עם בעלי ולא להסתכל לצדדים,אני מפחדת ומשום מה יודעת שהסיטואציה תביא אותי לבגידה,מספר פעמים הייתי מאוד קרובה לזה אך עצרתי,אני חוששת שיגיע יום ואני לא אוכל לעצור.מס' אנשיפ שמאוד קרובים אלי ומכירים את הבעיה אומרים שאני צריכה להפרד מבעלי כי איך אפשר לחיות ככה? מה לעשות??,תודה מראש דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לחקור אל תוך יחסי המין שלכם
דורית כהן22/09/2008דורית יקרה, אני מתרשמת שהבעייה אותה את מתארת מקורה במערכת היחסים שלכם, יש להניח שקרה משהו ביניכם שחוסם כיום את ההתעוררות המינית שלך בנוכחותו. מכיוון שאת מספרת שבתחילת הקשר היתה משיכה חזקה, ומאוד נהנית ממשחק מקדים, אני משערת שמה שקרה הוא שיש לך אכזבה מן המעבר ליחסי מין מלאים, ואינך מצליחה להשתחרר שם ולהגיע לאורגזמה, וכל זה מעיב על תחושותייך. יש צורך שתגיעו שניכם לשיחה מאוד פתוחה כדי שתחקרו מה קורה לכם בעת קיום יחסי המין - משהו לא עובד נכון ואינכם מצליחים להתשחרר מזה. אפשר לעשות זאת בייעוץ זוגי -במקרה זה עליכם לוודא עם היועץ שהוא נכנס לתחום הסקס, או עם סקסולוג טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהאני17/09/2008
שלום רב, לפני כחודשיים תפסתי את את אישתי בבגידה בטלפון למרות שאני מגלה הבנה למה שהיא עשתה ולוקח חלק נכבד מהאחריות , הייתי די רחוק ממנה ואמרתי לה דברים די כואבים ופגעתי בה במהלך הנישואין. יש בי הרצון להמשיך לחיות איתה ועם שתי בנותיי , ואפילו האהבה אליה התעצמה למשהו שלא הכרתי איתה מעולם. דיברנו במהלך החודשיים הללו כמו שלא דיברנו בכל 5 שנות נישואינו והיא אמרה לי שהיא קיוותה שבמהלך השנה האחרונה האחרונה ייגמרו הנישואין הללו כי לא יכלה לסבול יותר . אני די מבין אותה ועושה חשבון נפש גדול ומבין שלא הייתי שם בשבילה ומרגיש לא טוב עם עצמי כרגע היא לא מעוניינת להתגרש ואפילו אופטימית לגביי המשך הקשר הזה , ואומרת לי שהיא שמחה שהתעוררתי בזמן , ומעולם לא יכלה לחשוב על האפשרות שנחיה האחד ללא השני . משום מה נראה לי שנשארתי עם כל תחושת הכאב ותחושות האשמה ואני נחנק מהם וכל הזמן יש בי תחושה שזה מאוחר מידי עבורי ( למרות שהיא אומרת שלא ) ומחשבות על האם אני סוג של ברירית מחדל עבורה , האם ליבה לא בלב שלם איתי . יש בי רצון עז לתקן את כל הרע שעשיתי . אך משום מה מה אני חיי בחשש כבד שזה לא מספיק אני נורא אוהב אותה ולא יודע כיצד לעבור את המשבר הזה , למרות שאני מטופל בשיחות אצל הפסיכולוגית עדיין קשה לי ולא יודע מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני עידן יועץ זוגי
עידן זוגי20/09/2008חשוב לי שתדע שיש המון מצבים שזוגות שבגדו הפכו לזוגות הכי מאושרים היום .האירוע הגדול הזה לפעמים עוזר כי אנחנו מקבלים סטירה חזקה ולפעמים מתעוררים ומבינים שיש פה בעיה כי בגידה לא קוראת סתם היא קוראת בעקבות משהו .לדעתי אתה צריך לשים כרגע את הבגידה בצד זה לא מה שחשוב כרגע מה שחשוב שתבנה תקשורת עם אישתך ואל תתעסק בתקלה כרגע זה לא חשוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהביא אותה לשיחות משותפות
דורית כהן22/09/2008אני חוששת שמעבר לשיחות עם הפסיכולוגית, אשר שומעת רק אותך ואיך אתה תופס את המציאות, רצוי מאוד להגיע לפגישה עם יועץ זוגיות, כדי לברר אם עדיין, לאחר כל השיחות שהיו לכם בשבועות האחרונים, יש דברים שכדאי לעבוד עליהם ולשפרם, דווקא עכשו שהדברים נראים יותר מוצלחים, כי אצלך יש עדיין ספקות כבדים, ואני מניחה שמאוד נפגעת מעצם הבגידה, אלא שאתה חושש שמשהו אצלך לא מספיק טוב עבורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה גדולהחלי16/09/2008
אני בת 25 נשואה פעם שניה 5 חודשים יש לי 2 ילדים בני 6 ו 4 מבעלי הראשון עכשיו בעלי אומר לי שהוא לא מתחבר לילדים שלי ורוצה להתגרש הוא עזבב אתמול את הבית הוא אצל אמא שלו מה אתם אומרים לעשות? הוא ואמר שכלום לא יעזור כי הוא לא יכול לשמוע אותם אפילו מה עושים?? מתגרשים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שגם לו יש 2 ילדים
חלי16/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי מאוחר מדי
דורית כהן16/09/2008חלי היקרה, האם פניתם לייעוץ? כנראה אצל בעלך זה הצטבר בשקט זמן רב ובמקום להוציא את הבעייה החוצה הוא חיכה עד שהרגיש שהוא לא יכול יותר לשאת את המצב שהוא עם שני הילדים שלך ולא עם ילדיו הוא. לי זה נשמע די מאוחר לטפל בבעייה, כי רגשותיו נשמעים לי מאוד חזקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להתגרש??
חלי16/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כזה מהר
מישהי29/09/2008אתם פרודים עכשיו. תשמרי איתו על קשר טוב בלי לריב ולבי להתווכח, ובלי להזכיר את הילדים. תשאלי לשלומו, תתעניני בחיים שלו, תציעי עזרה אם הוא צריך במשהו, תפתיעי אותו, תציעי לו להפגש לקפה ובזמן הזה תראי אם הקשר שלכם חזק ויש אהבה אז אולי הוא יחשוב פעמים ויבין שהוא לא מוכן לוותר עלייך. את והילדים שלך זאת חבילה אחת, מי שרוצה לחיות איתך חייב להבין את הילדים שלך גם. הילדים היום בני 4 ו 6 הוא צריך להבין שהם לא ישארו בגילאים כאלו לנצח, צריך סבלנות, והרבה. ותזכרי!!!!! אל תכעסי על הילדים שלך ואל תאשימי אותם שהוא עזב, גברים יכולים לבוא וללכת , הילדים תמיד ישארו ילדים שלך. ואם הוא לא יכול לסבול אותם כנראה שהוא גם לא ראוי להיות דמות אבא שלהם בבית ואולי זה לטובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים שרוצים לפרק חבילה...אורית15/09/2008
שלום רב, הוריי נשואים 30 שנה ותמיד הנישוואים שלהם היו בגלים רגיעה ומריבות. אבי נהג להכות אותנו קשות כשהיינו קטנים ואימי חששה ממנו כל השנים ולא עשתה כלום עד היום היא אוגרת את כל הכאב והסבל שעל ליבה ולאחרונה מאד מתוסכלת ועצבנית עליו ומדברת איתי כל יום על להתגרש מאבא. בביתם חיים 3 אחיי בני 27,22,17 ואני נשואה בביתי עם בעלי והתינוקת רחוקה מהם. שלושת אחיי מאוד תלויים באימי וקרובים אליה ומאבי הם מרוחקים (ואפשר להבין למה) אבי אדם ש"נדלק" מהר משטויות וישר צועק וכועס ונטפל לאחי שהגדול(שאחי סבל ממנו בקטנותו) ואימי כבר לא עומדת בכך, נמאס לה מהמריבות ביניהם ושהוא מאשים אותה כל הזמן בחינוך הילדים שלא מתייחסים אליו. אימי מיואשת, לא עובדת, ממורמרת, עצובה ואובדת עצות. ללא חיי זוגיות, "עבד" של הבית ומאוד רוצה להשתחרר וחוששת... מה את מציעה לעשות??????????????? (אני הבת הגדולה ומודאגת מאד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות ייעוץ זוגי
דורית כהן16/09/2008אורית יקרה, אימך צריכה לעשות בעצמה את הצעדים הנדרשים על מנת להתחיל איזה שינוי. היא צריכה להתחזק, להתחיל לברר עם עצמה מה חשוב לה בחיים ובהדרגה לבצע את השינויים הנדרשים. השאלה היא האם היא יכולה להרשות לעצמה לקחת ייעוץ מקצועי, בין אם מדובר בטיפול אישי או טיפול זוגי יחד עם אביך. תתפלאי, אבל לפעמים ייעוץ זוגי יכול מאוד לשנות את מצב הדברים ביניהם. חלוקת התפקידים ביניהם התקבעה במשך שנים, ובדרך כלל זה מאוד מורכב ולא פשוט, מורכב מרובדים שונים של תקשורת ושל צרכים רגשיים של שניהם, מין "מאזן אימה" שמאוד קשה לעצור אותו לבד.
לא הייתי מייעצת לה לפרק את החבילה ללא נסיון של ייעוץ זוגי. יתכן שהייעוץ יוביל אותם בסופו של דבר לגירושין, אבל יכול לעזור להם לעשות זאת בצורה יותר ידידותית, ויכול אפילו להצליח ולשקם את הזוגיות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אורית17/09/2008ראשית תודה על התגובה המהירה דורית.. לצערי הדבר הראשון שהצעתי להם זה ייעוץ זוגי ואבי סרב בכל תוקף "אני לא אשלם סתם על בילבולי שכל..היא לא רוצה לחיות איתי ..אז נתגרש" אמא שלי מעט יותר פתוחה לעניין אבל אינני יודעת בכמה כסף זה כרוך..היות והיא חסרת אמצעים ולא עובדת. כמה עולה מפגש כזה..האם יש שירותים כאלה דרך העירייה/קופ"ח וכד' במחירים זולים יותר? (הם תושבי יפו) אני מאוד מודאגת והמצב רק מחמיר מיום ליום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מציעה לאמא שלך
מישהי29/09/2008לא חשבתי לשניה שאבא שלך ירצה ללכת לטיפול זוגי. אבל בינתיים אמא שלך יכולה קודם כל לשנות קצת את אורך החיים, לצאת מהבית, למצוא עבודה, אם אין לה נסיון במשהו ספציפי תמיד היא יכולה לטפל בילד, היא גידלה אותכם זה נסיון עשיר! שתשתתף בחוגים- ואם אין לה תקציב אז היא יכולה למצוא חוג שהיא נמשכת אליו ולהציע את עזרתה או להתנדב במקום מסוים. קצת ספורט- ואם אין לה תקציב להרשם למכון, היא תמיד יכולה לצאת להליכה בטבע או בשכונה גם לנקות את הראש וגם בריא! כל הדברים האלו יעלו לה את הבטחון העצמי, היא תיהיה יותר עסוקה בחוץ מה שיגרום לה להיות פחות בבית ופחות זמן לריב עם אבא שלך. פעם אמרו לי "מי שתנהגת כמו עוזרת בבית שלה יתיחסו אליה גם כמו עוזרת בית" ! וזה כל כך נכון אישה צריכה לדעת גם להיות ליידי. ועוד משהו,,,,לגבי אח שלך הגדול, הוא בן 27 לא מסתדר שנים עם אבא שלך, הוא צריך לקחת את החיים שלו בידיים ולצאת מהבית ולהיות עצמאי. הגיע הזמן לטובתו, בטוחה שהוא ישרוד. שנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוקי דעותדניאלה15/09/2008
שלום רב לפני כחודשיים פגשתי בחור מקסים וממש טוב לנו ביחד. אני בת 27 והוא 29. יש משהו שקצת מציק לי ביחס שלו לכל מה שקשור להומואים אבל אני לא רוצה להכריע את הזוגיות על דבר כזה ואני מבקשת את דעתך.תמיד כשאני מעלה נושא שקשור להומואים הוא אומר לי שהוא נגעל מזה והוא לא אוהב לראות הומואים מוחצנים מידי וכו'. אני בן אדם שמכבד כל אדם באשר הוא ומסוקרנת מאוד מאנשים אחרים - אין לי בעיה עם הומואים. האם זה צריך להציק לי שאנחנו חלוקי דעות בנושא הזה? האם זה בעייתי? חוץ מזה אנחנו מאוד נהנים ביחד. אשמח לשמוע את דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קריטי
דורית כהן16/09/2008שלום דניאלה, הרבה פעמים כאשר מישהו כל כך נגעל בנושא הזה זה מעיד על כך שהוא כועס על עצמו שיש בכך משהו שמושך אותו ומסקרן אותו והוא לא רוצה להכיר בכך. זה לא אומר שהוא הומו חבוי, אלא שהמיניות שלו לא מספיק מפותחת, ושאינו פתוח לנושאים מסויימים בתחום המין. כי בכל אחד מאיתנו יש כמות מסויימת של משיכה לבני אותו המין, וזה משתנה מאדם לאדם. בגלל שיש בתרבויות מסויימות או במשפחות מסויימות סטיגמות נגד הומואים, אז מי שמזהה בעצמו טיפה התעניינות לבני אותו מין - עלול לפתח תגובה הפוכה כדי לשמור על עצמו לא להיגרר. זה אופייני לגברים צעירים רבים.
אני לא רואה בכך סיבה להפסיק יחסים עם מישהו. זה עניין התפתחותי. אני מאמינה שעם השנים ההומופוביה הזאת יכולה לקטון, וכבר פגשתי גברים שעברו ממש שינוי בנושא ההתייחסות להומואים.
תני לזוגיות הזאת עוד צ'אנסים ונסי להכירו בהרבה זוויות לפני שאת מקבלת החלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאלה16/09/2008תודה על התגובה וההתיחסות הרצינית- דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני עידן יועץ זוגי
עידן זוגי20/09/2008תראי בזוגיות יכולה להיות חילוקי דעות וזה בסדר וטבעי ואני מאמין שיצא לכם לפגום אפילו עוד חילוקי דעות בהמשך . כל אחד יש לו דעה ותפיסה משלו שהוא הכיר מהעולם שהוא חיי בו וזה בסדר גמור ואל תרגישי שזה לא בסדר .התקשורת שלכם צריכה להיות חזקה אני יתן לך כלי תקשורת שמעולה בשבילך לחיים ולזוגיות .בחילוקי דעות וויכוחים אנחנו דבר ראשון את אומרת לו שאת מבינה אותו קודם כל ואת לא רבה איתו ואתם משוחחים יפה ואחרכך את שואלת אותו איך הגעת לזה איך אתה חושב ככה איך הגעת לתפיסה הזאת .יש לכל אחד תפיסה ואת העולם שלו ואת האירועים שעבר בחיים בשביל לאמין בכל מיני דברים ושוב זה בסדר גמור וזה לא מה שיפריד ותזכרי שעוד יהיה הרבה חילוקי דעות רק תלמדי להתמודד איתם בתקשורת . אשמח לעזור תמיד ומקווה שאני עוזר לך . עידו זוגי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)