פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיוון עם עוד זוג או אישה
    יובל
    23/05/2007

היי,
    אנחנו יחד כבר כמעט 14 שנה.
    שלושה ילדים ומאושרים.
    מחפשים להתפרק, להתרגש ולא לבגוד.
    מה דעתכן על צירוף זוג או אישה?
    יכול לתרום או להרוס את הקשר?
    אין לנו שום נסיון רק כמיהות להגיע למחוזות חדשים אבל מאוד מאוד חוששים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיוון עם עוד זוג או אישה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת על פתיחת הנישואין

דורית כהן
    25/05/2007

ראשית, כל רעיון ודרך ששני בני הזוג שלמים איתה (וגם בוחנים לאורך התהליך איך הם מרגישים ומשנים בהתאם) - מתאימה. כל זוג צריך לאמץ לעצמו משהו שמתאים לו ומדבר אליו מתוך מבחר של אפשרויות. מצד אחד אתם מרגישים צמאים לחוויות חדשות, אך יש חשש מוצדק בגלל החשיפה לסיכונים.
    מה שאני יכולה להמליץ עליו הוא דווקא שתתחילו עם סדנת טנטרה לזוגות, שלב א (יש הרבה מנחים בסגנונות שונים).
    סדנא כזאת תורמת בכמה מובנים. היא מאוד מעוררת ומחברת כל אחד למיניות שלו, מקנה כלים חדשים וגישה אחרת למעשה האהבה, כך שאתם יכולים להפיק תועלת לחוויות שלכם גם בלי שתהיו עם זוג או אישה אחרת. בנוסף, שם אתם יכולים לבחון איך אתם מרגישים עם אוירה ארוטית, עם מגע (קל) עם בני זוג אחרים, תוכלו לבחון עד כמה אתם מפרגנים זה לזו, או האם הקנאה לא מאפשרת לכם חופש. יתכן שתתקלו בתחושות של קנאה, ואז יש אפשרות שתצליחו להתגבר, לדבר, לבנות אמון, להבין שמשיכה לאחרים היא תופעה אנושית וטבעית, ויש בעולם כמות מאוד גדולה של אהבה לתת לאנשים. אני חושבת שאפשר למצוא בלב אהבה ליותר מאדם אחד. אנחנו מחונכים לאהבה יחידה, אבל יש בינינו רבים שיכולת האהבה שלהם היא מעבר לכך. ואפשר לאהוב יותר מבן זוג אחד מבלי שכמות ועוצמת האהבה לראשון תפחת. מאוד חשוב להיות פתוחים זה עם זו ולשתף בחוויות, כדי להקטין את החשדנות והקינאה.
    אבל אם הרעיון הזה מפחיד את מי מכם, קחו זאת בזהירות, חישבו פעמיים ושלוש...כי יחד עם החוויות המרגשות באים גם סיכונים גדולים יותר לזוגיות, ולא כל מערכת יחסים יכולה להתמודד איתם.
    אם אתם מרגישים שהאהבה שלכם חזקה ושאתם מפרגנים זה לזו הנאות שונות, יש סיכוי שתצמחו עם ההיפתחות לחוויות מסוג זה. אני מכירה כמה וכמה זוגות שזה עשה להם טוב והגדיל את האהבה ושיפר את האינטימיות שלהם. יש להתכונן גם לכך שזהו תהליך עם עליות וירידות, מלווה ברגשות סוערים, לטוב ולרע. בהתרחקות ובהתקרבות, זה עושה את החיים מעניינים הרבה יותר ומרגשים הרבה יותר, ומעמת את היחד שלכם עם אתגרים חדשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית, את אשה מדהימה ואמיצה. תודה!

יובל
    26/05/2007

עם האמת בתפישתך והחשיבה הצלולה פרשת בפנינו עולם חדש וקסום. חיפשנו חומר באינטרנט ומצאנו תשובה. תודה גם בשם זוגתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית כהן-המשך לבגידה..
    שירה
    21/05/2007

דורית שלום,תיראי יש לנו תקשורת מעולה בקשר, בכל דבר ונושא אנחנו פתוחים ופותרים ומדברים ומלבנים, חוץ מבנושא הזה שבו אנחנו מפחדים לגעת.
    אני לא חושבת שיש בו חשש כי הדבר יחזור בשנית,אני לא אדם בוגדני שמחפש הרפתקאות,הבגידה קרתה בתחילת הקשר מאהבה לחבר הקודם.וגם אין שום סיבה שיהיו לנו בעיות בתקשורת בעתיד זהו לא דפוס היתנהגותי שלו או שלי. זה רק בנוגע לנושא הספציפי הזה ולכן קשה לי להחליט האם לדבר על הנושא או להמשיך הלאה, בכל זאת אנחנו כבר 2 וחצי בקשר מעולה , אפשר להמשיך הלאה כך או להעלות את הנושא והשאלה היא האם זהו הדבר הנכון לעשות או שזה יגרום יותר נזק יותר מאשר תועלת..

לקביעת תור
    סגירה
    לדורית כהן-המשך לבגידה..

הוספת תגובה

• היו אמיצים

דורית כהן
    21/05/2007

ערב טוב, שירה
    אני שמחהלשמוע שהתקשורת שלכם מעולה בשאר התחומים. עדיין אני חושבת שהעובדה שאינכם יכולים לנהל שיחה בוגרת ופתוחה על הארוע ההוא במיוחד על רקע מה שאת מוסיפה שעוד היתה בך אהבה לחבר הקודם, שזה הופך את הארוע לפחות קשה (לדעתי). כנראה שיש בכל זאת נושאים שאינכם נוגעים בהם (אולי סביב סקס). מכיוון שאתם שוקלים להינשא והיחסים חשובים מאוד לכם מטבע הדברים - היו אמיצים! קחו את הנושא כאתגר לזוגיות ולאהבה שלכם. לא טוב להיכנס לנישואין כאשר יש נושאים בלתי סגורים רגשית, זה באמת יכול להתנקם בכם בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    טלי
    21/05/2007

שלום לכן..
    מה הייתן אומרות על בעל שלא יודע להתנהג בחברת אנשים?
    לא ממש מתייחס אלי,
    קשה לי להסביר לו שזה מפריע לי שברבים הוא מתעלם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• ספרי קצת יותר

דורית כהן
    21/05/2007

טלי, בואי ספרי קצת יותר עליכם, כי ממה שכתבת קשה לתת לך כיוונים. האם הוא לא יודע להתנהג בחברת אנשים בכלל או רק בהיבט של התנהגותו כלפייך? כמה זמן אתם יחד? האם הוא מסמר חברתי? האם את ביקורתית כלפיו? ספרי לנו קצת יותר, בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה
    שירה
    20/05/2007

שלום ,אני ובן זוגי כ2.5 יחדיו. עברנו פרידה אחת(שאני יזמתי אותה) בתחילת הקשר בעקבות בגידה.שלי בו. וחזרנו לאחר כחצי שנה ולא דיברנו על הנושא.פשוט חזרנו כי הבנו שזה מה שטוב לנו,
    אני דגלתי בשיטת ההדחקה של הנושא וכך התמודדתי עם הדבר. ואילו אצלו זה נישאר. כרגע אנחנו זוג ממש טוב,בטוחים אחד לגבי השני אפילו לחתונה, הכל בסדר חוץ מהדבר הזה שלעיתים עולה ומנקר ומעיק.זה ליפעמים צף וליפעמים שוקע ,האם כדי לדבר על הנושא,או להשאיר אותו בעבר,אני לא יודעת איך לגשת לעיניין.
    (זו הבעיה בעיקר, אך יש עוד כמה פרטים נילווים ליצירת תמונה מלאה,הבגידה נעשתה עם אחד מעמיתיו לסוג של מקום "עבודה",ששנינו הינו הולכים אליו, לאחר כשנה לאחר המעשה הבנתי שהדבר מזיק לי להיות בסביבת שניהם, והפסקתי לבוא לשם ואף עברתי לעיר אחרת. אך הוא מגיע לשם לעיתים כי הוא צריך, ועצם המקום מציף את הדברים אך לפי דבריו זה לא רק המקום הוא אומר כי הבעיה היא בו,הוא לא שלם עם הדבר ,אצלו זה לא נירפא וזה צף ועולה כל כמה זמן.) מאוד קשה לי לדבר על כל הנושא איתו ואני נימנעת ,יכול להיות שאני לא החלמתי לחלוטין אך זו דרכי להתמודד

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה

הוספת תגובה

• בריחה מהתמודדות

יהודית ברגמן
    20/05/2007

שירה יקרה! נושא הבגידה תמיד יהיה ברקע ויעיב על היחסים ביניכם, עד שתלבנו ביניכם את הדברים ותנקו את השטח. לבן זוגך קשה מאוד לסלוח ולשכוח וגם את סובלת מכך. למען חיים משותפים ומאושרים אתם חייבים קודם כל לדבר על הכל בפתיחות ולא "לטאטא מתחת לשטיח". רק אם תצליחו להתגבר על משקעי העבר יש איזשהו סיכוי לבנות חיים זוגיים תקינים, אחרת הנושא יצוף מחדש בהזדמנויות שונות ובעוצמות שונות ולא יניח לנפשותיכם. אם על נושא כה מהותי ביחסים שלכם אתם לא מסוגלים לדבר, איזה סיכוי את רואה ליחסים שלכם בעתיד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בגידה-הדחקה?

שירה
    21/05/2007

היחסים שלנו מעולים מכל הבחינות. קשר בריא מלא בהבנה הקשבה זרימה עזרה.אין כל רע במה שיש לנו כיום. ואנו רואים את עצמנו מתחתנים ונשואים הרבה שנים ביגלל ההתאמה הזו, בהחלט מצאנו את "הבעל"/"האשה" שתמיד רצינו אני רואה בו דמות אבהית ליילדיי ובעל נפלא ותומך ונאמן לחלוטין!

הסיבה שהחלטנו לחזור כי הרגשנו שזה זה. ויש על מה לעבוד כי אנחנו רוצים את הקשר הזה ויהיה ממנו רק טוב. ואכן כך עבדנו על הקשר והשקענו בו ורצינו אותו ואנחנו זוג ממש טוב היתי אומרת אפילו, הבעיה היא שחזרתנו לא היתה מלווה בהתמודדות כלשהיא עם הדבר שקרה, אני ניסיתילהדחיק על מנת לשכוח והוא אכל את עצמו עם הצורך לדבר על הנושא . ופשוט המשכנו הלאה בנינו מערכת יחסים טובה בריאה ונאמנה עם המון הערכה לאחר.
    הבעיה היא "ההצפות" הפתאומיות הללו .זה בא והולך. אנחנו אנשים שונים ,אני מהסוג "מה שלא יודעים לא מפריע" , שיטתי היא הבלגה והדחקה ולא התמודדות עם המצב ורק כך הדבר עובר אצלי ואילו הוא נורא מחושב ושקול ויש לו את הצורך לשפוך לי כשצף לו ואחרכ הוא נירגע , וכאשר הוא מספר לי הדבר מציף אצלי לכמה ימים אני שקועה בדבר ואחרכ שוב ממשיכה את חיי. ולאחר שהוא שופך אצלי את ריגשותיו הוא ממשיך הלאה. זה אינו דבר שמהוה איום על הקשר אך זה מיטרד לעיתים. אנחנו מדברים מעט ווממשיכים הלאה ולא מוצאים פיתרון לדבר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתמודד עם שיחות קשות

דורית כהן
    21/05/2007

היי שירה,
    אני חושבת שמה שקרה לכם הוא די טבעי. הבגידה היתה מאוד מכאיבה עבורו, ואולי לך זה היה מפחיד לגלות בעצמך את עצם ההיתכנות של בגידה. זה צף ועולה משום שיש נושאים בלתי סגורים, וגם בלתי מובנים לשניכם, בעיקר לבן זוגך, והם מציפים אותו בדאגות כלפי העתיד המשותף. מכיוון שאת מספרת שעבורו זה חשוב לשוחח וללבן נושאים ולשפוך את רגשותיו, ואילו התגובה הטבעית שלך היא להבליג ולהדחיק ולעבור הלאה, הנושא הזה מהווה בשבילכם סוג של "מבחן אש". דרכו אתם בוחנים את התקשורת שלכם ולומדים אחד את השני. את אומרת שזה מהווה מיטרד, ושאינכם מוצאים פתרון לדבר, ומה שאני חושבת שיש סכנה שצורת התקשורת הזאת, שאינה כל כך אפקטיבית, תתקבע, וכאשר יעלו על הפרק נושאים בעייתיים בעתיד - הוא ירצה ללבנם ולדסקס אותם לעומק ואילו את תעדיפי להימנע משיחות.
    לכן, אני מסכימה עם יהודית, שצריך לעשות משהו עם הארוע ולא לעבור הלאה. גם בגלל התוכן המדאיג של ארוע הבגידה (בני זוג שנבגדו פעם אחת חוששים מאוד שזה יקרה עוד, שזה משהו באישיות של הבוגד), וגם בגלל צורת התקשורת שלכם סביב המשבר הכי גדול שהיה לכם עד כה, חשוב ללמוד דרכים אחרות לנהל ביניכם "שיחות קשות" - כי סביר להניח שכל אחד הגיע עם סגנון מן הבית שלו לגבי מה ואיך עושים עם ארועים בעייתיים, ורצוי ללמוד גם דרכי תקשורת אחרות, יותר נעימות. ויש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה, זה כואב
    הנבגד
    20/05/2007

אשתי בוגדת בי. לא אתחיל לגולל את כל פרטי נישואנו. אני יכול רק לומר שזה לא קרה פעם אחת, ולמרות אהבתה אלי, היא לא מצליחה לרסן את עצמה ואת התיאבון המיני ויצר ההרפתקנות שלה. אני אגב, נאמן לה.

אבל לאחרונה אני חש שההבלגה שלי רק מפחיתה את ערכי בעיניה. האם היא משחקת משחקים? האם היא רוצה שאראה לה שאני נלחם עליה. אני לא רוצה לפרק את התא המשפחתי ולפגוע בילדינו (יש לנו שניים, בן 11 ובת 8). אני בעל אוהב, מצבנו הכלכלי סביר+ , היחסים רגועים - למה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה, זה כואב

הוספת תגובה

• בגידות

יהודית ברגמן
    20/05/2007

לא פירטת מה משך הנישואים ביניכם ואיך היו היחסים ביניכם כל השנים, ממתי אתה יודע על הבגידות של אשתך והאם היא מודעת לכך שאתה יודע. האם שוחחתם על זה? אין להתעלם מכך שישנה בעיה ואין להבליג עליה. אתם צריכים לפתוח את הנושא לשיחה ולברר למה היא אינה מסתפקת בך. אפשר לפנות ביחד ליועץ מיני או יועץ נישואים לקבלת יעוץ וללכת לסדנאות להתפתחות אישית וזוגית.
    חיי נישואים ואהבה אינם מובנים מאליהם וצריך לטפח, לחזר, לגוון ולעורר את האהבה והתשוקה וכך אולי לאשתך לא יהיה צורך לחפש בחוץ את מה שחסר לה בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב.. תייעצו בבקשה..
    חגית
    17/05/2007

כשהבעל לא מבין שלאישה קשה לשהות בתדירות גבוהה אצל הוריו ,בין השאר בגלל מתחים תמידיים הקיימים בינו לבין אביו היוצרים אווירה עכורה.
    מה עושים?
    הוא נפגע שוב ושוב כשמסבירים לו שלטובת כל הצדדים רצוי להפחית במינון הביקורים.
    קשה לי לתפוס מדוע הוא מחפש כל פעם לרצות אותם, כשהם מצידם יורדים לחייו,מבקרים אותו ללא סוף-זהו כאמור הדפוס שהוא גדל עליו בביתו במשך שנים..
    בסופו של דבר אני תמיד יוצאת "הרעה" שלא מוכנה לבוא.
    איך זה שהוא לא מבין?????????
    מה אפשר לומר לו כדי שיפקח עניים ויבין שאחרי שחוזרים מהם רק רבים ומתוחים זמן רב!!!!
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב.. תייעצו בבקשה..

הוספת תגובה

• אולי ייעוץ קצר מועד יעזור

דורית כהן
    17/05/2007

חגית היקרה, טוב שהוספת כאן והיית יותר ספציפית. נראה לי שבנושא הביקורים אצל הורי בעלך נכנסתם למילכוד, ואינכם מצליחים לשוחח על כך בצורה רגועה, כי הנושא הפך להיות מלא מתח, וכל שיחה נועדה מראש לכישלון. אמנם נגעת רק בנושא אחד, אבל מן המוסיקה של מכתבך אני לומדת שאת מותשת ומתוחה ומתוסכלת. אינני חושבת שכרגע אתם יכולים להסתדר ללא ייעוץ. לפעמים לא צריך יותר מייעוץ קצר מועד, שקצת יתן לכם אפשרות לפרוק מתחים, להגיד כל אחד מה הוא מרגיש וחושב באוירה מוגנת ולא מאיימת, וללמוד כמה דרכים מועילות יותר לנהל שיחות, תקשורת בין אישית - שווה להשקיע בכך זמן וכסף, לפני שמאבדים את האהבה מרוב מתח וריבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    אלינור
    17/05/2007

דורית שלום לך חשבתי אולי תוכלי את לתת לי עצה אני נימצאת במצב די מעצבן ומבלבל שחוסם אותי באמצע החיים אני נשואה שנה כמעט ללא ילדים בת 25 מואד קשה לי כל הקטע שלהיות נשואה אני ממש לא מקבלת את זה אני כל הזמן בדיכאון מאז שיתחתנתי אני כבר מתה ליתגרש תמיד חוששת מהעתיד מהמילים לכל החיים בעלי מודע לבעיה ומבחינתו הכי חשוב שאני יהיה מאושרת ואז כל פעם שמדברים על זה מחליטים ליתגרש ופשוט לא מסוגלים היינו כבר פעם ברבנות ויתחרטנו בסך הכל שנינו יודעים שאנחנו מתאימים ויכולים מאוד להצליח בתור זוג נושא זה משפיע לשתינו על מהלך היום וכמובן גם על הסקס למרות שהוא יום יומי פשוט לא נהנים ממנו המתח בבית גובר מיום ליום ולשנינו לא טוב אבל פשוט נותנים עוד היזדמנויות כל פעם ואני ממשיכה לסחוב איתי את המועקה עדיין קשה לי להגיע למסקנה אולי אני לא מאוהבת? אולי חסרים לי הריגושים שנימצאים בהרפתקאות חולפות? או שאולי אני בכלל לא בנוייה לנישואים בעלי כבר בן 30 ורוצה ילדים הוא מבקש ממני להחליט כבר עברה שנה הוא רוצה לדעת איפה הוא עומד ואני ממשיכה להילחץ ולא יכולה להחליט האם יש לך הצעה?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• תסתכלי אל תוך עצמך

דורית כהן
    17/05/2007

אלינור היקרה,
    כתבת על עצמך "באמצע החיים" וזה מפליא אותי. את מאוד צעירה! את רחוקה מאמצע החיים! מעניין מה הרגשת כלפי החתונה, עד כמה היית שלמה עם הצעד הזה. ואולי היה לך חשוב להגיע לשלב הזה בחיים, להיות כלה, ולא חשבת בזמנו על כל התמונה?

את משתמשת במספר ביטויים שמדאיגים אותי כמו "מצב מעצבן ומבלבל", "חוסם אותי", "כל הזמן בדיכאון", חוששת לקבל החלטות, מועקה.
    כל המילים הללו מעידות שאת זקוקה ליעוץ, אולי ייעוץ אישי שיעזור לך להבהיר את כל הבלבול הזה לעצמך. לפעמים התחושות הללו מקורן לאו דווקא בזוגיות כמו שאת העלית את ההשערה שאולי חסרים לך ההתאהבות והריגושים. לפעמים מקור הבלבול והמועקה הוא באיך את מרגישה עם עצמך, עד כמה יש לך מטרות בחיים, דברים שאת יודעת שאת נהנית מהם, מקצוע, לימודים, תחומים בהם את רוצה להתפתח ולהגשים את עצמך. בגילך - אלו דברים מאוד חשובים, ואם הם אינם ברורים - יהיה לך קשה לאהב את עצמך ולהעריך את עצמך, וכל עוד זה כך גם יהיה לך קשה לאהוב מישהו אחר. גם לא יהיה נכון להיכנס להריון. הבלבול שלך כרגע הוא סימן עבורך שעליך לעשות שינוי כלשהו כי לא טוב לך, ואני חושבת שהכיוון צריך להיות את עצמך, ולא דווקא הזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

אלינור
    19/05/2007

דורית קודם כל תודה רבה שענית לי זה כבר העלה לי קצת את המצב רוח כי באמת שאני לא רוצה לוותר על הזוגיות שלי שיכולה להיות ניפלאה הייתי רוצה באמת ללכת ליעוץ אבל אני לא יודעת למי לפנות אם תוכלי לכוון אותי אני ישמח מאוד אני מהצפון. ולגבי מה שאמרת על לפני החתונה גם צדקת בהתחלה יתלהבתי בעיקר מהחתונה עצמה הייתי גם בטוחה שאני בשלה לחיי נישואין אני מאוד בייתית ומאוד אוהבת ילדים אבל כניראה שזה לא העיקר כבר ממש כמה רגעים לפני החתונה התחלתי להבין שאני עדיין לא ממש בשלה אבל כבר היה מאוחר מדי לבטל לא היה לי את האומץ לפגוע בבעלי ועכשיו אני משלמת על הטעויות באמת שאני זקוקה למישהו מיקצועי שידריך אותי הלאה אשמח אם תעזרי לי בזה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דורית כהן
    19/05/2007

אלינור היקרה, תודה לך, על תגובתך. את מוזמנת לכתוב אלי למייל שלי ואנסה לעזור בהפנייה באזור הצפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד שהבעל הומוסקסואל בהסתר
    אשה מיואשת
    17/05/2007

שלום רב,
    אני אשה כבת 40+ נשואה כבר 15 שנה.לפני הנישואים חייתי עם בעלי כ7 שנים נוספות.
    אנו יחד כבר מגיל הנעורים.היות וחונכתי חינוך שמרני לא היה לי עניין בסקס בשנות הנעורים ותחילת שנות העשרים שלי.בתקופה זו נקשרתי רגשית למי שכיום בעלי.
    בעלי הוא איש מוכשר וכלפי חוץ בעל עוצמה.כיום אני יודעת שהוא חסר בטחון וחלש רגשית.מגיל צעיר הוא התקדם בעבודה בתפקידים נחשקים,נשאב לעבודה וללימודים גבוהים והם כל מעייניו (עד היום).בצעירותו הוא התעניין בגברים הומוסקסואליים,גברים כאלו נמנו על ידידיו והוא "בדק" את יחסיו איתם במסווה של ידידים.הוא גם אהב לקרוא על הומוסקסואליים,ולראות סרטים.מאד נמשך לתחום.
    במשך שנות חברותינו ונישואינו,היו מדי פעם "צלע שלישית".או שהייתי מגלה שהוא הומוסקסואל או בי או משהו לא ברור או בחורה שהיתה "ידידה" כמו שבחורה מחפשת בחורה.
    העניין הוא שהוא לעולם לא גילה עניין בסקס.בהתחלה כשגיליתי את מיניותי ורציתי להגשימה אני יזמתי.הוא היה לחוץ מאד.לא היתה לו זקפה והוא רצה שאני אבצע הכל לבדי כלומר אתיחס אליו כאל "ויברטור".שכב ולא ידע מה לעשות.הוא לעולם לא יזם סקס.
    לאחר מספר מועט של פעמים ויתרתי על סקס.היתה לי חוויה לא טובה ולא רציתי יותר.
    מדי פעם שאלתי אותו למה זה ככה אצלו אך הוא תמיד טען שאין לו זמן,הוא לחוץ,לא עכשיו וכד'.
    זמן רב קיבלתי את תשובותיו כמובן מאליו.נקשרתי ואהבתי אותו ולא רציתי לאבדו.
    שרשרת של ארועים שקרו במקביל וכן הרצון להתחתן גרמו לנושא להידחק הצידה.יותר לא דיברנו על זה.בד בבד לא נפסקו קשריו המשונים עם גברים אך לא היה להם ביטוי רגשי חיצוני.
    חשדת בו כל הזמן אבל לא רציתי להאמין.כל מיני "שריפות קטנות" החשידו אותו (ארוע עם מישהו שטען שניסה להטרידו מינית,נשיקה שראיתי אותו מנשק נער צעיר ומחבק וכו')
    קשריו עם חברים גברים הוא "אינטרסנטי" אין לו ממש חברים.לעומת זאת הוא מתחבר לנשים אך לא במובן הסקסואלי אלא כידידות.(פעם אף מישהי לא הבינה מדוע היא מנסה לגרותו וזה לא משפיע עליו).
    בשנות השלושים שלנו נולדו נו שלושה ילדים מהפריות מבחנה.לא היה בינינו שום סקס.הוא לעולם לא רצה,לא ביקש לא יזם.רק חיבוקים,נשיקות חטופות ואחיזות ידיים.זו מקסימום האינטימיות שהיתה.
    לפני כשנתיים לאחר משבר תעסוקתי שלי,הכרתי מישהו והיה בינינו רומן.הסכר ש"נסגר "
    נפרץ וחיי הנזירות שלי תמו.הרגשתי בעננים.התאהבתי ועיני נפקחו.
    גילוי הרומן זעזע אותו ואותי וגרמו למשבר בינינו.יותר לא הסכמתי לקבל תשובות סתמיות שזורות בעיני חול.כשביקתי תשובות לשאלות שלי מדוע אני צריכה לוותר על סקס
    בשביל שלמות הזוגיות שלנו,הוא הביא תשובות מגוכחות:אין לו זקפה,הוא עסוק,וכד'
    מי שאין לו זקפה אך יש לו תשוקה דואג שתהיה לו זקפה.
    הלכנו לטיפול אך ממש לא ידעו לטפל בנו.שכבר הלכנו למישהו כן טוב,הוא נבהל והפסיק את הטיפול באמצע (הציעו לו לבדוק עם עצמו מה הוא באמת רוצה מהמיניות שלו).
    עד היום לא קיבלתי תשובות.אך אני ממשיכ

הוספת תגובה

• ממליצה על טיפול פסיכולוגי

דורית כהן
    17/05/2007

שלום רב לך,
    ראשית תודה לך על ששיתפת אותנו בסיפור הכאוב שלך, צר לי מאוד על מה ששניכם עוברים כל השנים הללו. למרות הפרטים הרבים ולמרות שמצטיירת תמונה מסויימת, מדובר כאן במשהו מאוד גורלי, ולכן אני לא רוצה לקחת על עצמי לכוון אותך כאן. נדרשות שיחות עמוקות לליבון העניין ולכניסה לתהליך שדורש מתן אמון במטפל כדי לחשוף תכנים שעד היום גבר מבוגר וחכם אינו מעז לחשוף אולי גם בפני עצמו.

לכן מה שאני ממליצה הוא שכל אחד מכם יגש לטיפול פסיכולוגי אינדיבידואלי. בעלך צריך להרגיש שיש מישהו שהוא יכול לבטוח בו לחלוטין ובעזרתו לעבור תהליך בו יהיה מודע לעצמו. ואילו את - עם כל המודעות שלך והרצונות הברורים שלך, זקוקה לתמיכה ללא ספק.

אני מאחלת לך ולו הרבה אומץ ואושר, כמו שמגיע לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    No NaMe
    16/05/2007

איך נפרדים מחבר בלי לפגוע הרבה..?

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• להפרד בלי לפגוע

יהודית ברגמן
    16/05/2007

צייני בפניו את התכונות הטובות, הרגעים היפים והחוויות הטובות שהיו לכם. ודאי היו גם כאלה. תוכלי לאמר לו שכל פרידה היא פתח להתחלה חדשה- ואולי אף מוצלחת יותר- לשניכם. אל תתחרטי על שנייה אחת מתוך הקשר, כי כל חוויה היא שיעור לחיים ותשמש את שניכם לקשר הבא. לעיתים יש רוויה. מיציתם את החברות ואולי יש חוסר התאמה. אין צורך להפרד בריב או לפגוע. ובעיקר - לדבר בכנות ובגובה העיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייך אפשר לרגש ולהתרגש בנישואין?
    עדנה
    16/05/2007

שלום , אני נשואה +2 אוהבת את בעלי אך השגרה מאוד מחלחלת,

תני לי טיפים אייך אפשר לשוב ולהתרגש אחד מהשני, אייך אפשר לא

להשתעמם אחד מהשני?

אייך שוברים את השיגרה הזו?

בתודה עדנה!!!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• שיגרה

יעל
    16/05/2007

מזדהה איתך ומחכה לראות את העצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר רעיונות

דורית כהן
    16/05/2007

ליעל ועדנה, אדביק כאן תשובות שנכתבו בנושא זה:
    נראה לי שנכנסתם לישורת המשמימה מבחינה רגשית של מה שמוכר בשם חיי נישואין. כל הכימייה הראשונית כבר נרגעה, נוצרה התרגלות, בטחון, וודאות, הרגלים קבועים, צפייה מראש מה הוא יאמר באילו נסיבות. כל אלו הם אוייבי הריגוש, הזקוק לחידוש, אי וודאות, הפתעות, מיסתורין.
    מה דעתכן על הרעיון הבא:
    כל שבוע אחד מכם לוקח על עצמו לארגן בילוי זוגי בדרך שתפתיע את השני. יש להשאיר כמה שיותר אלמנטים חסויים. באינטרנט יש המון טיפים מה לעשות, אם אתם כבר פחות יצירתיים. כך אתם גם מפנים זמן לעשות משהו ביחד, וגם מעלים את רמת הריגוש. אגב, זה לא חייב להיות רק שניכם, אתם יכולים לצרף מידי פעם זוג חברים בסוד העניין ולחלק את המעמסה ולהוסיף ליצירתיות.
    העקרון הוא ליצור הפתעה ומתח לקראת הבילוי, וההנחייה לבן הזוג השני היא להתמסר, לפרגן, לא להשבית את השימחה. זו הזדמנות להגשים כל מיני חלומות משוגעים.

ועוד... "מחרוזת" רעיונות לעורר ולהתעורר:
    לצאת מן השיגרה, מן הצפוי, בכל היבט שאפשר, כי כאשר אלמנט ההפתעה והחידוש נכנס - זה שמפתיע מקבל אתגר להצליח, וזה שמופתע נכנס למקום של סקרנות, ציפייה ולבסוף הערכה כלפי בן זוגו שמצליח לחשוף מעצמו פן חדש.
    ליזום יציאה מיוחדת לבילוי, לטיול...
    להגיד, לכתוב מילות אהבה והערכה...
    לספר סודות קטנים וגדולים
    לעשות אהבה הכי לאט שאפשר...
    לעשות אהבה במקומות חדשים
    להתנשק בעיניים פקוחות...לעשות אהבה בעיניים פקוחות
    להקריא קטע יפה מספר, משיר... יש חמשירי זימה חמודים, ויש ספר סיני עתיק, מרתק ומצחיק בשם "מחצלת הבשרים" שמלמד כמה טריקים מעניינים בתאוות הבשרים!

לסיכום, ככל שתצברו יותר "שעות שעון" של התרגשות במשותף, של יציאה מן השיגרה ביחד, של זכרונות כיפיים, כך גדול יותר הסיכוי שהריגוש כלפי בן הזוג יגדל. ככל שתעבירו יותר זמן בתוך שיגרה צפוייה - כך ירד הריגוש. נוסחה מאוד פשוטה. הכמות והאיכות קובעות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרי לי אני נואש
    טל
    15/05/2007

היי יש לי חברה 7 חודשים שאני מטורף עליה ברמות קשות אבל יש לי שריטה שזה לעשות דברים בכוונה ואני מאוד מאוד כן ברמת שאם עוברת לי כל מחשבה בראש אני מרגיש רע אם אני לא מספר לה אפילו אם סתם אני רואה מישהי ברחוב אני כאילו אומר לעצמי בכוונה לדמיין שאני שוכב איתה ואז אני הולך ומספר לה וכל זה קרה לגבי מישהי שהכרתי לפניה שהיינו סה"כ 3 שבועות ביחד והקשר נגמר למעלה משנה .3 ימים לפני שהכרתי את חברתי נפגשתי עם הקודמת שוב והיא הבהירה לי שזה לא יילך לא התבאסתי מזה והמשכתי הלאה לא חשבתי על זה יותר מידי למרות שרציתי לחזור אליה אז אחרי זה הכרתי את חברה שלי והיינו חודש ביחד והכל היה מדהים בכלל לא חשבתי עליה (חשוב לי לציין) רק לאחר ששאלה אותי אם באמת התגברתי עליה מצאתי את עצמי נובר בקשר הקודם םשהיה לי מתוך רצון לספק תשובות מאוד אמיתיות ולא להסתיר שום דבר (לפני חברתי הנוכחית יצאתי עם בנות אחרות ומעולם לא יצא לי לנבור בזה או לחשוב על זה בכוונה זה לא עניין אותי פשוט ) ובכל אופן מאז ועד היום זה כל הזמן רץ לי בראש ואפילו נפגשתי עם הקודמת ושום דבר לא היה שם זה היה פשוט מוזר אולי היה קשה לי לענות לעצי כי אם אני אראה אותה זה טבעי שאמורים להיות פרפרים מסויימים אבל חשוב לי מה דעתך מאוד אני לא מתעורר ובאופן טבעי חושב עליה או עם מי היא נמצאת כי זה לא עניין אותי ממזמן רק לאחר שחברה שלי שאלה אותי את השאלה הזאת התחלתי לחשוב על זה וזה כאילו שאני מזכיר לעצמי לחשוב על זה בכונה וזה כבר חצי שנה ככה !!!!
    הכנסתי לעצמי למודעות דברים שלא היו לי קודם לכן כמו אם הייתי רואה אותו מסוג מסויים אז כאילו הייתי נזכר בה או דברים כאלה ושוב אני מציין לפני זה לא היה לי בכלל מצב כזה הייתי בקשר עם בחורות ואפילו לא חשבתי עליה הייתי מספר להן על הקשר שהיה לי ולא יותר מזה לא התעכבתי בכלל על זה ואני אומר לחברה שלי תמיד שהיא לא תמצא מישהו כן ברמות שלי כי זה כבר ממש מטורף אנא ממך תגידי לי מה את חושבת זה ממש חשוב

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרי לי אני נואש

הוספת תגובה

• סוג של הפקת לקחים מהחברות הקודמת?

דורית כהן
    16/05/2007

טל שלום לך, סליחה על העיכוב בתשובתי.
    אתה מתאר מצב בו המחשבות על חברתך הקודמת הפכו להיות משהו שמטריד אותך באופן קבוע וצץ במחשבותיך בלי שיהיה לכך הסבר הגיוני כי אתה כבר לא אוהב אותה ולא מתרגש ממנה. לא ברור לך למה המחשבות צצות ומה עליך לעשות כדי שזה ייפסק. אתה מעריך שחלק מן העניין הוא איזה צורך חזק שלא הכרת קודם בעצמך- לספר ולחשוף כל דבר מול חברתך הנוכחית.
    יש לי הרגשה שאולי זה קשור למשהו ש"למדת" כתוצאה מן המערכת הקודמת. האם יתכן שחברתך הקודמת באה אליך בטענות לגבי דברים שאתה מסתיר ממנה? שזו היתה טענתה נגדך ובגלל זה היא הפסיקה את יחסיכם ולא הסכימה להמשיך? ואולי החלטת שמעכשו אתה חושף כל דבר בחברות החדשה, כדי למנוע טענה מסוג זה. אינני רוצה להמשיך כרגע את ההשערות שלי אלא אחכה לתגובתך. אם זה נכון, אמשיך שלב נוסף. אם זה לא נכון, אנסה לענות לך בכיוון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תקראי

טל
    16/05/2007

לא זה ממש לא קשור לזה כי לא הסתרתי כלום זה היה סה"כ 3 שבועות של קשר הצורך הזה נבע רק ספציפית עם חברתי הנוכחית כי היא מאוד מאוד חשובה לי ומאוד רציתי להיות כן איתה בהכל חשוב לציין כי תקופה לפני שהכרתי אותה 8 חודשים בערך הייתי עם בחורות אחרות ומעולם לא התעכבתי על כך זה כאילו שאני עושה את זה בכוונה המחשבות הן לא מחשבות על "עם מי היא נמצאת עכשיו " או משהו בסגנון זה לא מעניין אותי כל מה שמעניין אותי זה להיות ודאי לגבי מצב שאם אני אראה אותה אני לא ירגיש כלום אולי פה הטעות שלי שאני צריך להבין שגם אם יהיה משהו זה לגיטי כי זאת מישהי שיצאתי איתה אבל אלה דברים שהכנסתי לעצמי לראש וזה פשוט הורג אותי כי זה משהו שלא היה קיים בכלל לפני ודווקא עכשיו שהגיע דבר ממש מושלם זה קרה לי אני מתנשק עם חברה שלי ובכוונה מדמיין כאילו אני מתנשק איתה (שאני אפילו לא זוכר איך זה להתנשק איתה !!!) דברים בסגנון הזה ואז עצם השבריר שנייה שחולפת המחשבה הזאת בראשי ולא סיפרתי עליה אני מרגיש כאילו אני מסתיר ממנה משהו אני מסתכל עליה וכאילו בכוונה אני מדמיין את האקסית ואני לא ממש מדמיין זה עצם המחשבה רק על זה אין לי שום כוונה שבאה ממקום טבעי שזה חסר או שאני רוצה
    תודה שענית לי מקווה שתגיבי גם לזה אני ממש שבור אני בעבודה חדשה עכשיו ואני לא מתפקד וכל החיים שלי מתמוטטים לי אני פשוט לא יכול עם זה היא עכשיו לא רוצה להיות איתי ואני כל כך רוצה להעניק לחברה שלי הכל מוכן לתת את החיים בשבילה בבקשה ממך תעזרי לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שני כיוונים

דורית כהן
    16/05/2007

היי טל יקר,
    צר לי שזה מטריד אותך כל כך. האמת היא שאולי כדאי שתיגש לפסיכולוג כי כפי שאתה אומר זה משפיע מאוד לרעה על כל התיפקוד שלך. עד אז אנסה עוד שני כיוונים:
    1. אולי נשאר משהו לא נקי ולא גמור "לא שלם" בינך לבין אותה חברה קודמת. או אולי משהו בדרך בה גמרתם את יחסיכם. אולי זו פעם ראשונה שמישהי לא רצתה אותך וסיימה איתך? אולי יש עוד משהו שנשאר לך להגיד לה ולא אמרת? כל עוד יש דבר כזה הוא עלול "לנהל אותך" ולא לתת לך מנוח עד שלא תגיד זאת, או תכתוב לה, פשוט תוציא זאת מן המערכת שלך, כי אתה לא מצליח להוציא אותה מן הראש שלך.אגב, אני מסכימה עם מה שציינת שזה טבעי שאם תראה אותה שוב היא תעורר בך איזה ריגוש כי פעם בחרת בה בתור בת זוג וזה לא היה סתם, וכנראה שמערכת היחסים לא מיצתה עת עצמה מבחינתך.
    2. המחשבה שצריך כל דבר שעולה לך בראש לחשוף ולשתף היא בעייתית בעיני. אנחנו לא בנויים ביולוגית לשיתוף מוחלט, אחרת היינו כולנו קוראי מחשבות. לא סתם מתאפשר לנו לחשוב בפרטיות וגם לפנטז בינינו לבין עצמנו. ויש דברים שעדיף לא לשתף את בת הזוג הנוכחית כי היא בקלות עלולה "להיכנס לסרטים" מן המחשבה שהקודמת לא יוצאת לך מן הראש. אגב, אני חושבת שכאשר ממש הכל חשוף, לא נותר כל מיסתורין, אין מתח, אין אי וודאות, וזה מאוד עלול לפגוע בעוררות המינית, במשיכה המינית, בארוטיקה, שניזונה מקצת מתח ומיסתורין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מבולבלת
    אור
    14/05/2007

שלום, אני בת 25 אני ובן זוגי יחד כבר 5 שנים (גם הוא בגילי). שנינו סטודנטים , אני מסיימת את התואר השנה ולו נשארה שנה וחצי. בזמן האחרון אני מאוד מבולבלת בקשר ליחסים בינינו. אנחנו נפגשים בעיקר בסופי שבוע ואם אנחנו יוצאים זה רק עם חברים, כמעט ואין לנו אינטימיות. בן זוגי טוען שליציאה צריך להיות תוכן כלומר אם יוצאים אז זה בשביל לפגוש אנשים שמזמן לא ראינו ואם זה רק שנינו אז אפשר פשוט להשאר בבית. בזמן האחרון התחלתי לחשוב שבעצם אנחנו ביחד כבר די הרבה זמן והייתי רוצה לדעת מה יהיה איתנו. לשנינו מאוד חשובה הקריירה , בן זוגי מזכיר את המילה "חתונה" בתור משהו שיקרה אך באוד זמן רב. קודם יש לסיים את הלימודים, לעשות טיול ארוך (ביחד) וכו' ורק אז... מאז ומתמיד דיברנו על כך אבל בזמן האחרון אני התחלתי להלחץ קצת (אני בגיל שהייתי רוצה קצת יותר וודאות). אני מרגישה שעם הזמן נהינו למשהו שיותר דומה לידידים מאשר לזוג. את הסקס אני יוזמת ברוב המקרים (הוא בחור שקשה לו להביע רגש וליזום דברים). כל הדברים האלה לא מוסיפים להרגשה הכללית שלי. אני מאוד מאוד אוהבת אותו אני יודעת שגם אני מאוד חשובה לו למרות שקשה לו להביע את זה. אני באמת לא יודעת מה לעשות אני נמצאת בבלבול מאוד גדול. ניסיתי לדבר איתו על זה , הוא לא כל כך משתף פעולה בשיחות מסוג זה (הוא מאוד מאוד סגור) הוא אומר שמבחינתו שום דבר ברגשות שלו אליי לא השתנה, ושאני יודעת שהוא כזה (לא מסוגל להביע רגש) ושאני לא אבקש ממנו להשתנות כי גם הוא מקבל אותי כמו שאני.
    חשבתי הרבה על מה שהוא אומר, אני יודעת שהוא טיפוס מאוד לא רומנטי (בניגוד אליי) , הוא עובד כל השבוע ועובד בערבים ואני מבינה שבסופי שבוע הוא רוצה לנוח (מה לעשות שזה הזמן היחיד בו אנחנו נפגשים) . אמרתי לו שאני חושבת שאנחנו צריכים לעשות משהו בשביל להתקרב, הוא אמר שלעבור לגור ביחד לא עומד על הפרק בינתיים כי אין לנו כסף. אמרתי לו שאני יודעת אך אני רוצה שנעשה את זה ברגע שזה יתאפשר (כשאני אסיים ללמוד ואמצא עבודה).
    כמו שאפשר לראות מהמכתב אני קופצת ממקום למקום כי יש לי הרבה דברים לאמר. סך הכל אני פשוט לא יודעת איפה אני עומדת. הוא הראשון שלי ואני הראשונה שלו בשביל שנינו זאת מערכת היחסים הראשונה וכנראה שחוסר הניסיון שלנו קצת מפריע לנו למצוא פתרונות.
    קשה מאוד לדובב אותו ולשכנע אותו לעשות משהו סתמי אפילו ביחד, לכל דבר אצלו צריך להיות תוכן והוא פשוט לא מבין מה הקטע ללכת לשבת בבית קפה ביחד כשאפשר פשוט להזמין פיצה הבית ולאכול אותה בבית מול הטלויזיה.
    נראה לי שעכשיו אני פשוט חושבת על העתיד ואני מפחדת שחוסר האינטימיות הזאת מאוד תפריע לי בעתיד, גם העובדה שאני זאת שתמיד צריכה ליזום את הסקס מאוד מפריעה לי ומוציאה לי את החשק.
    אני כן רוצה להשאר איתו .
    אני מאוד אודה על כל תגובה/עצה
    תודה, אור

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד מבולבלת

הוספת תגובה

• לא להתפשר

דורית כהן
    15/05/2007

בוקר טוב לך אור,
    דווקא היטבת לתאר את יחסיכם...ראי, הדברים שמפריעים לך עכשו עלולים לגבור עם הזמן ולהפריע לך יותר. את אומרת שזוהי הזוגיות הראשונה לשניכם. אני חושבת שמכיוון שהוא כל כך סגור וממה שאת מתארת הוא לא יעבור שינוי פנימי רציני אלא אם ילך לטיפול או לסדנת צמיחה, אני מציעה לך לא להתפשר על הדברים הללו, שלך הינם חשובים. אם בכל זאת את מאוד אוהבת אותו וגם מזהה אצלו פוטנציאל כבן אדם שמאוד מתאים לך לחיות איתו לאורך כל השנים, אולי תזמיני אותו לסדנא ביחד, כדי לראות עד כה הוא מסוגל לפרוץ מתוך ההרגלים הסגורים שלו.

בגילך - 25 - את עדיין מאוד צעירה, וודאי שאינך מנוסה במערכות יחסים. הרשי לעצמך לחוות עוד יחסים. אל תתפשרי. את צודקת כאשר את חושבת על העתיד איתו לאורך זמן ומפעילה שיקול דעת ולא רק רגש. מגיע לך הכי טוב! מה בוער לך להתמסד???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתנו

אור
    15/05/2007

אני מאוד פחדתי לקבל את התשובה שקיבלתי ממך. קשה לי עד כדי כך שזה בלתי אפשרי לחשוב על עצמי עם מישהו אחר. אני בכלל לא יכולה לחשוב על זה. לא נראה לי שהוא יסכים ללכת לסדנא כלשהי (אני אפילו בטוחה שלא). אני חושבת שאולי בגלל שכרגע אנחנו נפגשים רק בסופי השבוע אז אנחנו מרוחקים יותר ואין ביננו מספיק מגע. אולי אם נגור ביחד אז הוא יפתח אליי יותר.
    בקיץ שעבר היינו ביחד בטיול של חודשיים אני מאוד חששתי מהיחסים שלנו בטיול לפני שטסנו, אבל הסתבר שזה היה לשוא אנחנו הסתדרנו נפלא והיה מדהים. אבל אני מודעת לזה שטיול זה לא חיי שיגרה . מאוד קשה לי! אני יודעת שאם אני אחליט להפרד זה ממש ממש ישבור אותי ואני בכלל לא בטוחה שאני אהיה מסוגלת להיות שוב במערכת יחסים.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות, כשאני מעלה את הנושאים שמפריעים לי הוא מאוד נסגר , אני רואה שזה כואב לו אבל גם מאוד קשה לו להפתח.
    אולי אם אני אכתוב לו מכתב בו אני אגיד לו שאני אוהבת אותו ומבינה את הקשיים שלו אבל שינסה בכל זאת להפתח אפילו מעט, אולי זה יעזור?
    מה את חושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אור
    15/05/2007

כתבתי לו מכתב באימייל , שפכתי את כל מה שהיה לי על הלב ב 4 עמודים שלמים ואני מקווה שהוא יפנים את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידידים
    מיכל
    14/05/2007

שלום לכן,
    יש לי חבר למעלה משנה, אנחנו מסתדרים טוב ביחד (קצת מריבות פה ושם, אבל שום דבר נורא), הבעיה שמפריעה לי היא שהוא לא יכול לסבול שיש לי ידידים, בפרט שעם חלק מהם שכבתי או שהם רצו אותי. זה לא עוזר כמה שאני אומרת לו שאני לא רוצה אף אחד חוץ ממנו, הוא פשוט לא מרגיש עם זה נוח. הוא אומר לי שאני יכולה לפגוש אותם אבל שרע לו עם זה, אז אני לא פוגשת. זה מציק לי. מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ידידים

הוספת תגובה

• לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

יהודית ברגמן
    14/05/2007

מיכל יקרה!
    אני מניחה שתחושותיו של חברך אמיתיות. קשה לו מאוד להתמודד עם/לקבל את שמירת הקשרים שלך עם אותם ידידים רומנטיים מן העבר. ולמרות זאת, כנראה מתוך אהבה אליך, הוא מאפשר לך להפגש עמם. עליך להפעיל את שיקול הדעת, האם אהבתך אליו חזקה מספיק כך שתהיי מוכנה לוותר על הקשרים ההם, או שהקשרים חשובים יותר - ואז כנראה תוותרו אחד על השני באיזה שהוא שלב. נראה שלא ניתן במקרה הזה להינות בו זמנית משני העולמות לאורך זמן. עליך להחליט מה את מעדיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הוא נותן לך מספיק חופש?

דורית כהן
    15/05/2007

אני מסכימה עם יהודית שתחושותיו של חברך אמיתיות וכי קשה לו.
    אבל מצד שני לדעתי צריך גם להסתכל על מידת החופש באופן כללי שאת מרגישה שיש לך ביחסיכם. כי אם את מרגישה מוגבלת על ידי תגובותיו בעוד תחומים, ואת מוצאת את עצמך נזהרת לא לפגוע בו - זוהי מערכת יחסים לא הכי בריאה. מערכת יחסים בה כל אחד מצמצם את עולמו מתוך חשש לפגוע בבן זוגו - פוגעת בביטוי העצמי של כל אחד, ביכולת ההתפתחות האישית, בצמיחה הטבעית של כל אחד. נאי חושבת שחשוב מאוד להרגיש שיש לך מרחב בטוח להיות מי שאת, בלי ללכת על קליפות ביצים בגללו. אבל, אם זה רק בנושא הזה, אז ניחא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות הדדית ביחסים?

יהודית ברגמן
    15/05/2007

אכן, מיכל, דורית פקחה את עיני. בתגובתי הקודמת ראיתי את הדברים בחוסר גמישות ורק מהצד שלו. חד וחלק. רשמתי שעליך להחליט מה את מעדיפה, כשבעצם אמרתי שעליך להחליט מה הוא מעדיף. וזה בעצם להכנע לשליטה, בבחירה להיות רק שלו ולוותר על כל היתר. אין פה מתן בחירה של להיות איתו וגם עם חייך הקודמים לפני שהוא נכנס אליהם. כי בעצם האמירה הוא או הם, הוא שולט בך ומציב אולטימטום, על אף שנעשה ברכות וכביכול לא בכפייה.
    אולי הוא זה שצריך להתרכך ולהתגמש ולראות אותך כאדם חופשי ולהמשיך לאהוב ולבטוח בך כאדם חופשי, ולא את שצריכה להצטמצם, לוותר לחלוטין על העצמי שלך ולהתבטל למען הזוגיות איתו. יש באמת מקום לבחון אם נושא השליטה שלו עליך כובל ומכביד על היחסים ביניכם בעוד תחומים. (בעצם גם במקרה שלו, הוא הולך על קליפות ביצים. רוצה אותך לעצמו ונזהר שלא ייתפס כמי שכופה עליך את הבחירה.)

הצורך הוא בהתחשבות ה ד ד י ת. וכשמדובר בשמירה על יחסים אינטימיים עם ידידים בתוך מערכת זוגית אוהבת - המצב בעייתי. יחד עם זאת, אינך צריכה לוותר על קשרים אחרים שאינם אינטימיים.

נשמח לראות תגובות גולשים לנושא כל כך מהותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע טוב דורית!
    נילי
    12/05/2007

רציתי לשאול אם אני מחליטה ללכת לטיפול זוגי האם מקובל/הוגן לבצע שיחה מקדימה-טלפונית אישית עם המטפל- על מנת להבהיר לו
    את מורכבות המצב והכל כדי שהפגישה תהיה יותר יעילה ועניינית
    אני משערת שמטפלים(או לפחות חלקם)לא יאהבו את הרעיון כי זה נשמע לא אובייקטיבי וכו' אך אני מרגישה נחיצות לעשות זאת-ורק אני יודעת למה..
    רציתי לשאול מה את חושבת על בנושא?
    תודה רבה,
    נילי.

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע טוב דורית!

הוספת תגובה

• גישות שונות

דורית כהן
    13/05/2007

היי נילי,
    אני מציעה בכל מקרה לנסות לדבר עם המטפל. אם הוא יעדיף לא להיכנס לתכנים מסויימים בשיחה המקדימה בטלפון- הוא כבר יאמר לך, זהו תפקידו, וכל אחד עושה זאת על פי הדרך בה הוא עובד: יש כאלה שפתוחים לשמוע כל מידע שחשוב לך להעביר, ויש כאלה שמעדיפים לחכות לפגישה עצמה. בכל מקרה, במוקדם או במאוחר - אני מניחה שתוכלי להגיד את הדברים שחשוב לך לומר. יש יועצים - לא כולם - שנוהגים לערוך גם פגישות אישיות עם כל בן זוג, בנוסף למשותפות (גם אני עושה זאת תמיד, כחלק מן הפגישה הראשונה). זה משהו שאת יכולה לברר דרך הטלפון לפני שאת מחליטה למי את הולכת.
    בכל מקרה, אני מאחלת לכם הצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות עם החבר בטיול
    נועה
    11/05/2007

נסעתי לטיול עם חברי. חשוב לי לציין כי במשך שבועיים הוא ביקש שוב ושוב שאבוא לטיול עמו למזרח. לא נענתי ישירות, אך החלטתי לבסוף לצאת לחופש וגם לבדוק את הזוגיות.
    תחילה הסתדרנו טוב, אך כעבור שלושה ימים התחלנו לריב. רבנו על דברים " קטנים", תוך האשמות אחד כלפי השני. התחלנו להתרחק זה מזו ולריב - ריב קולני, מרחיק. כל הזמן הוא איים לעזוב אותי במהלך הטיול. לא הצלחנו להשלים זה עם זו, למרות שניסיתי מספר פעמים.. להתחנף אליו, אך הוא הרחיק אותי ממנו והתבצר בעמדתו. אחרי כמה ימים גם אני פיתחתי אנטי כלפיו. הוא טען שאני מתלוננת על כל דבר. למרות זאת הוא לא הפסיק לדאוג לי וגם יותר מאוחר הוא ניסה להתקרב אליי, אך אני התחלתי להתרחק ממנו. שכבנו מספר פעמים, אך לא לשביעות רצוני.
    חזרנו מן הטיול כעוסים ומרירים אחד כלפי השני.
    לפני הטיול לא גרנו ביחד כי לא הייתי סגורה על עצמי במשך 8 חודשים. (הקשר לא היה רציף).
    ונפגשתי עם מספר אנשים - מבחינתו זו היתה בגידה. לא עשיתי דבר עמם פשוט הוא לא היה איתי כל הזמן.
    האם יש סיכוי לזוגיות כזו? אני כן אוהבת אותו וקשה לי להחליט אם זה טוב בשבילי. הוא מאד רוצה וכרגע מחזר.. האם עליי לזרוק אותו אחרי התנהגות כזו במהלך הטיול?

לקביעת תור
    סגירה
    מריבות עם החבר בטיול

הוספת תגובה

• טיול כייף במבחן הזוגיות

יהודית ברגמן
    11/05/2007

נועה יקרה!
    למזלך יצאתם לטיול כייף וגיליתם שאתם לא מתאימים. אם בקשר אינטנסיבי תוך בילוי היה ביניכם מתח, תקשורת לקויה ולא הסתדרתם, איך תסתדרו בחיים שלמים עם משכנתא לוחצת וילדים. ואם כבר היום אתם לא מסתדרים ומסופקים מינית- אתם לא מתאימים ולזוגיות אין סיכוי. יחד עם זאת, תמיד, אם למישהו יש טענות כלפיך, תבדקי אם אין לפחות שמץ של אמת בדבריו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדוייק....

ב-כ
    14/05/2007

דבר ראשון היו לנו המון טיולים בייחד והכל היה טוב עד מעולה, כל פעם ויתרתי לה על חוסר ההחלטיות שלה בכל נושא ובדרך כלל ניסיתי לרצות אותה למרות התלונות הרבות מצידה.
    לא נראה לי ששבועים לא מוצלחים (לא היה מדהים, אבל גם לא כל כך גרוע...) יכולים להעיד על משהו, מכיוון שהיו לנו המון ימים טובים בייחד גם בטיולים וגם בחיי היום יום (גם סקס!!!), כמובן שתמיד יש ריבים כמו אצל כל אחד.
    לפי דעתי הבעיה נובעת מעקשנות יתר וחוסר רצון להתפשר לפעמים (משני הצדדים).
    הטיול לא יצא מוצלח וזה קורה להרבה אנשים...
    יש לציין שזאת כבר הפעם השלישית או הרביעית שביקשתי ממנה לצאת לחופשה בחו"ל וכל פעם קיבלתי תשובות של "לא יודעת..." "נחשוב" "נראה"....
    אוליי בגלל זה הרגשתי שהיא "עושה לי טובה" שהיא בכלל באה ועוד לא מפסיקה ליילל על כל שטות
    גרמו לי לריב איתה יותר...
    לסיכום!
    תפסיקי לבכות על כל דבר קטן ותעבדי קצת על עצמך!
    לא חוכמה להתלונן כל הזמן! תלמדי לוותר ולהבין את הצד השני מדי פעם, כמו שאני מנסה וניסיתי להבין אותך.
    לא נראה לי שהייתי מתעקש כל כך הרבה זמן אם לא הייתי חושב שיש סיכוי, ובינינו גם את חושבת כך.

Have a nice day
    (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה