פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לדורית היקרה!
    תמר
    23/07/2007

איך מסבירים לבעל-(שלא מבין) שהתלות הכלכלית שלנו בהוריו גורמת לשליטה שלהם בחיינו,התערבות,יחס משפיל,חוסר כבוד וזלזול ?

הרי שנינו עובדים, וברור שמוטב שיכנס עוד כסף אך המצב הוא שיש פלוס בבנק והרבה מינוסים בחיים.

כיצד לשכנע אותו לוותר על הכסף תמורת יחס הולם???

אשמח לתגובה,

נועה.ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדורית היקרה!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת זוגית

דורית כהן
    24/07/2007

נועה יקרה,
    את מבקשת ממני לעזור לך לשכנע את בעלך שהוא טועה.
    הנקודה היא לא הטיעונים המסויימים שיעזרו לך, אלא שיש ביניכם פער ומחלוקת בנושא הזה, והוא מכניס אתכם לויכוח קשה, אולי לריבים, וגורם מן הסתם להתרחקות ביניכם.
    בזוגיות מידי פעם עולים נושאים כאלה ואחרים שגורמים לויכוחים, ומעמידים במבחן את יכולת התקשורת שלכם.
    מה שיעזור לכם הוא אם תצליחו לנהל שיחה שבה כל אחד יוכל להגיד את דעתו ואת רגשותיו ודאגותיו בצורה מלאה, בלי שהשני יפריע לו, ולאחר מכן לראות מהן האופציות השונות שניתן לבצע. לא נראה לי נכון לחמש אותך בטיעונים נגד עמדתו, כי אני יוצאת מן ההנחה שגם הוא, כמוך, מרגיש שהוא צודק, מן הסתם השיקולים שלו הם שונים משלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית-הבהרה קטנה..

תמר
    25/07/2007

היי דורית,

לא התכוונתי שתכיני לי תחמושת של טיעונים...

בסכ"ה הייתי שמחה לדעת את דעתך בצעד שאני הולכת לעשות שלא יהיה קל גם בשבילי, ושוב להזכירך בבעיה:

הורים שנותנים כסף וכל הזמן דורשים בתמורה יחס ולהיות מעורבים באופן חונק אז לא בריא ולא נכון לזוגיות לקחת מהם כסף.

מובן שכל סכום מסייע, אך תודה לאל נולדנו עם ידיים ורגליים ואנחנו בריאים ועובדים ויכולים להחזיק את עצמנו.

אני יודעת מראש שבעלי יתנגד כי הוא אוהב חיי נוחות והתרגל אליהם אך את לא מבינה עד כמה זה הרסני-במיוחד שמדובר בנו.

זה נכון שיש פער תקשורתי אדיר ביננו-עד כמה שזה נשמע נורא וטעון שיפור ואני צריכה לחשוב המון איך אני מנסחת ומתבטאת כלפיו כדי להשמע הכי פייר שאפשר ושהוא יבין שזה בא ממקום של דווקא לשפר את היחסים עם הוריו ולא להתרחק מהם-
    כי אני מאמינה שברגע שלא נהיה תלותיים כל צד יותר יכבד את עצמו
    ויהיה ראוי למרחב שלו.

רציתי לדעת האם את מצודדת בגישה הזו?

תודה ויום ניעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את נשמעת כמו...

רונה
    25/07/2007

אחת שחושבת שהיא צודקת וחכמה וחשוב לה שיגידו לה את זה גם.....לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונה: "הפוסל במומו פוסל!"

יקיר
    25/07/2007

רונה מרושעת, האם חשבת שדברי החוכמה שלך שנאמרו ביוהרה מרגיזה, יישמעו ויתקבלו באהדה?! האם את יודעת שלפי כל ספרי הפסיכולוגיה אנשים מוצאים את המומים שלהם אצל אחרים כמו מבט במראה ?! האם יפה לך לעקוץ!? בכך את מסופקת, כשאת רוטנת ומעיפה זעמך ותחלואיך על אחרים?! זה מרושע. אולי לבחורה הנחמדה היה באמת משהו חשוב שביקשה לשאול?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת זוגית .

יהודית ברגמן
    25/07/2007

נועה יקרה!
    אני מסכימה עם דורית, שאיכות ויכולת התקשורת ביניכם בתוך הזוגיות חשובה יותר מנושא הוויכוח. ואם נִכָּנֶס בכל זאת לנושא הויכוח, לדעתי, אין בהכרח קשר לקבלת הכסף מהוריו לבין החשיפה להתערבות יתר מצדם בחייכם. ישנם הורים שמתערבים בחיי הזוג הצעיר, גם ללא תמיכה כספית. על אף שיתכן ותלות כספית מעודדת חולשה במידה ולא שמים גבולות. אפשר להיתמך בהם ויחד עם זאת לבקש את המרחב לו אתם זקוקים. כל צד צריך לכבד את עצמו וזולתו ואתם ראויים למרחב שלכם בלי כל קשר למתן או אי מתן הכסף. וכל עוד לא מתאפשר לכם להתקיים ברמה שהורגלתם ובזכות עצמכם, כדאי שתדונו על כך שניכם ביחד ובשיחה כנה וגלויה ועם כבוד הדדי והבנה. אני מניחה שאם יחד ולאחר שתגבשו יחד את הטיעונים לצורך בפרטיות שלכם, ללא קשר לתמורה הכספית - וביחד תציגו את עמדתכם, ההורים יכבדו את בקשתכם לצמוח בפרטיות. כי לא ראוי שהעזרה הכספית תהווה תנאי ליחס ביניכם ולעצם היותם שולטים ומעורבים באופן חונק בחייכם כזוג. לא קונים יחס בכסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם כל מילה!

דורית כהן
    25/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *****אני עוקב אחרי הפורום בשקיקה **

שון
    05/08/2007

דורית ויהודית מקסימות
    שתיכן מדהימות .
    זה הפורום האיכפתי ביותר שנתקלתי בו בנושא זוגיות .
    אהבתי את האופטימיות והגישה החיובית שאתן מקנות פה.
    יישר כוחכן
    תודה.
    סטודנט לפסיכולוגיה,
    שון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    יעל29
    23/07/2007

אנחנו זוג בני 29,נשואים מגיל 20,ללא ילדים מתוך אי רצון שלי בילדים בנתיים.בעלי רוצה מאד ילדים,ומתוסכל מהמצב.שנינו עובדים מהבוקר עד הלילה ובמקביל מסיימים תואר שני.בקיצור מאד עסוקים,וכמעט ולא עושים כלום ביחד.יוצא שאנחנו עובדים הרבה פעמים יחד ובעלי כל הזמן מבקר אותי בחומה,משפיל,ומדבר אלי לא יפה.לפעמים זה עובר את הגבול כשהוא עושה את זה ליד חברים ומשפחה,ואפילו הוריו העירו לו על כך ליד כולם.לי יש חששות ופחדים מהריון ולידה באופן כללי,אבל גם בלי קשר אני מרגישה שאני מאד לבד בתוך הקשר שלנו.הוא לא עושה כלום בבית,תמיד צריך שאני אגיד לו מה לעשות,וגם אם אני מבקשת הוא לא עושה,כי הוא עסוק/רואה טלויזיה,וכ"ו.אין לי חשק ללדת כך,ילד,כי אני יודעת שכל האחריות תיפול עלי.(הוא רוצה 5 ילדים)כששאלתי כיצד הוא רואה את עצמו כאבא,הוא אמר שהוא ירצה שאני אגיד לו מה לעשות,ושמתוקף זה שהוא גבר הוא יפרנס וכמעט לא יהיה בבית.אני מרגישה יותר כאילו אני אמא שלו,ואין לי כוחות לאחריות הזאת.ניסיתי לדבר איתו על זה אתמול,אמרתי ושפכתי כל מה שאני מרגישה,שהוא מדבר אלי לא יפה,מעליב,וצוחק עלי,ושאני מרגישה שהוא לא מקשיב לי בכלל.לדוגמה כשאני לא מרגישה טוב ומספרת לו על זה,הוא לא מגיב ומתחיל לספר משהו אחר.האם יש לו בעיית קשב??בתגובה קיבלתי מטח של כעסים מצידו שאני מנסה לשנות אותו ולאלף אותו והוא לא מוכן לזה.שככה הוא וזהו.אני לא יודעת מה לעשות.האם כל הגברים כאלה?אני אתן דוגמה למריבה שהייתה לנו :בשבוע שעבר הוא היה אמור לצאת למילואים והתקשרו והודיעו לו שאין צורך ושיש לו עוד לילה להיות בבית,כל כך שמחנו על זה יחד...סיימנו לעבוד ב 21:00 והגענו הבייתה,התחלנו להתארגן לראות קצת טלויזיה יחד,ופתאום החברים מהמילואים מתקשרים אליו ומזמינים אותו לצאת איתם.הוא אמר שהוא יבדוק איתי וייתן להם תשובה.האמת היא שלא התאים לו שהוא ייצא איתם כי נורא רציתי להעביר עוד ערב יחד איתו(אנחנו כמעט ולא מתראים,רק בערבים כשאנחנו סחוטים מעייפות)ואז הוא התחיל להשתולל ואמר שהוא מרגיש בכלא,ומה פתאום שאני אחליט שהוא לא ייצא.אמרתי שאני לא מחליטה,אבל שהוא שאל מה אני מעדיפה ועניתי את האמת.מאותו רגע,הוא הפסיק לדבר איתי,נשכב על המיטה,וזהו...שום דיבורים,אני חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שהבעתי את דעתי,ותמיד הוא עושה מה שהוא רוצה,ואני שותקת....(לא רוצה להיות "פולנייה" ונותנת לו המון המון חופש)גם בגלל שידעתי שלמחרת הוא יראה את החברה מהמילואים לא הבנתי מה הדחיפות לראות אותם בערב שלפני....וככה הוא הלך בכעס למילואים...אני ממש בספקות האם אני בקשר הנכון.אני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך עליו,אם אני מבקשת/אבקש דברים כשיהיו ילדים,אני תמיד אקבל סירוב,או פרצוף חמוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

רחל
    24/07/2007

כנראה שהוא רואה אותך כדבר קבוע בחייו בלי קשר למה שיגיד או יעשה.
    את צריכה לגרום לו להבין שאסור לו לחשוב שתישארי איתו בכל מצב, אסור לו לדבר אליך לא יפה, הבסיס לחיי נישואין מאושרים הוא הכבוד ההדדי. את בחורה משכילה ועצמאית כלכלית, אין לכם ילדים אז למה את מקבלת את ההתנהגות הזאת למה את לא משדרת לו את כוחך? את הרי יכולה לעזוב מתי שתירצי. אם הוא יבין שאת לא חייבת להיות איתו והוא הקובע (לפי יחסו אליך) אז הוא ישנה את התנהגותו (במידה והוא אוהב אותך ורוצה להמשיך בחיים משותפים איתך) ואם לא ישנה התנהגותו תדעי שצריך ללכת וטוב עכשיו מאשר בעוד שנה או עם ילד.
    חכי בנושא הילד עד שתיראי שיחסו ישתנה אליך.
    דבר אחרון- אם את רוצה שיכבד אותך לאורך כל חייכם המשותפים לעולם אל תראי לו חולשה, תמיד תתני לו להבין שאת יכולה להסתדר מצויין בלעדיו.
    בהצלחה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות בעייתית

יהודית ברגמן
    24/07/2007

יעל יקרה!
    ברור שככה אי אפשר, לא נכון ולא בריא להמשיך. זה לא נישואים. אין משותף ביניכם, אין אהבה, אין הערכה וכבוד מצידו, אין תקשורת. לא ציינת אם את אוהבת אותו או מעריכה אותו וכנראה שלא במקרה. אם את מרגישה רע כבר עכשיו בקשר ולא נוח ולא מתאים לך לשרת את סגנון החיים שהוא מבקש לעצמו - זה הזמן לפרק לפני שתהיי מטופלת בילדים שרק יחמירו את המצב. שווה להציף ולדבר על הכל ואם אין נכונות מבחינתו להתעמת ואינו עושה מעשים כנים להשתנות - המסקנה היחידה היא שלא כדאי להכנס לזה עמוק יותר. זה לא הקשר ולא הבן אדם הנכון לך ועליך לשקול פרידה. אל תשדרי חולשה. מגיע לך יותר בחיים. את עדיין צעירה וכל החיים לפניך ואת יכולה בהחלט לבנות חיים אחרים - מאושרים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר חריף בנישואים
    תמר
    22/07/2007

בעלי ואני חיים יחד כ-7 שנים, לנו שלושה ילדים הקטן בן חצי שנה והגדול בן 4.5 . חיי הנישואין שלנו מאופיינים במריבות רבות. היינו אצל יועץ זוגי במשך שלוש פגישות אך הוא לא הועיל לנו בדבר. המצב כיום חמור ביותר. בעלי טוען כי הוא לא אוהב אותי. אנחנו לא מצליחים לתקשר אלא רק לריב. אין כבר אינטימיות ביחסיינו. בעבר היה לבעלי, קשר עם אישה אחרת - לדבריו, הקשר היה אפלטוני בלבד. הוא לא מוכן לנסות מטפל זוגי נוסף ואני לא יודעת איך לתקשר עימו עוד או לנסות והביא למערכת יחסים טובה יותר. יש לי רגשות עזים כלפי בעלי, אולם קשה לי לחיות איתו בידיעה כי אין הוא אוהב אותי. התחושה שהוא מעניק לי היא כי הוא אינו מעריך אותי בתור אדם. לדעתי הוא נשאר איתי רק בגלל הילדים. אני ממש לא יודעת מה לעשות. אולי תוכלו לתת לי עיצה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    משבר חריף בנישואים

הוספת תגובה

• תתחילי מעבודה על ההתפתחות שלך

דורית כהן
    22/07/2007

תמר יקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
    מכיוון שבעלך לא מוכן ללכת לייעוץ נוסף, הדבר היחידי שאת יכולה לעשות (מכיוון שהוא לא מוכן) הוא לעבוד על עצמך. למשל ללכת בעצמך לטיפול נפשי, או לסדנת צמיחה (כמו הפורום של לנדמרק), כדי שתוכלי להתבונן בחייך ולקבל החלטות חשובות. כי את אומרת שקשה לך לחיות איתו בהרגשה שהוא לא אוהב אותך, ואפשר להבין אותך. צפי לכך שאם את תלכי - יתחילו כל מיני שינויים - חלקם לטובה, למשל בתחום התקשורת, יכולים להיות פחות ריבים ויותר מחוות של אהבה, ולפעמים דברים משתנים עבור שני בני הזוג גם אם רק אחד מהם עובר את התהליך.
    אך יתכן גם שיהיו שינויים לרעה, כמו שלפעמים בן זוג שאינו שותף לתהליך הצמיחה - זה מאיים עליו, והוא נכנס להתנגדויות כלפי התהליכים שאת מתחילה לעבור.
    בכל מקרה, אני לא מציעה לך להישאר במצב העכשוי מבלי לעשות עם זה כלום, כי תמצאי את עצמך בעוד כמה שנים באותו מצב רק יותר שחוקה ויותר מבוגרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה - עזרה דחופה
    women
    22/07/2007

אני נשואה כבר 8 שנים +2 , גיל 32 ובעלי 39 חיי הזוגיות שלנו מתאפפינת בחיי זוג רגיל עם עליות וירידות, הוא טיפוס אדיש שכל מה שחשוב לו בחיים זו העבודה שלו, ואני טיפוס רגיש מאוד ועצבנית.
    לפני 6 חודשים גיליתי שלבעלי קשר רומנטי עם אשה שעובדת איתו בהתחלה הכחיש הכל. אחרי זה סיפר לי שבכלל זו לא הגברת מהעבודה אלא הבחורה שהוא התאהב בה לפני 18 שנה והצלחתח בדרכים שלי להגיע לאותה בחורה שהתברר שהיא עזבה את הארץ כבר מלפני 7 שנים והיא לא חזרה כלל והיא התחתננה וגרה בארה"ב.
    עקבתי אחרי המיילים שלו וה- SMS שלי הטלפון שלו והתברר לי שזו לא אחרת מאותה גברת שעובד איתה.
    בתחילת הילוי אמר לי שהוא אוהב אותי ובכלל לא יודע מה קורה לו .
    אבל הסיפור המשיך וההודעות והמכתבים המשיכו חוץ כמובן מהזמן המשותף בעבודה.
    הצלחתי בשלב מסויים לדבר איתה אבל טענה שזה לא קשור אליה והיא בכלל חושבת לשקם את הקשר שלה עם בעלה. והאירוניה שהיא שולחת לו מייל שבוע אחרי זה ומבקשת ממנו שימשיך לאהוב אותה.
    לפני חודש הוא התוודה בפני שהוא התאהב, והתירץ שלו שלרגשות אין לבנאדם שליטה, ובה מצא תאומת הנפש שחיפש ולמרות זאת הוא עדיין אוהב אותי כמובן אני לא מאמינה לו וקשה לי לסלוח לו למרות שהחלטתי לשקם את חיי הזוגיות שלו אבל הוא בכלל לא מוכן לעזור לי. נא עיצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה - עזרה דחופה

הוספת תגובה

• בגידה

יהודית ברגמן
    22/07/2007

אשה יקרה! בשיקום הזוגיות שניכם צריכים לרצות בכדי להשיג את המטרה. כפי שאת מציגה זאת, הרי שרק את מעוניינת לשקם ואילו הוא, שבגד, לא מוכן "לעזור לך". הוא צריך להבין שבכדי שתרצי להשאר איתו ובכדי להציל ולהחיות את הזוגיות שלכם - תזדקקו לעזרה מקצועית. רק עם עזרה של יועץ זוגי ועבודה קשה ביחד, תגיעו אולי- להשבת האמון, להשבת האהבה, הסיפוק ההדדי והתקשורת הבונה ולברר איך הקשר ביניכם התדרדר עד כדי שרגשותיו התפנו לאהבה אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגדיה וגירושים

ענת
    23/07/2007

אצל רוב האנשים (95%) בגידה היא כתם לכל חיי הנישואים.
    גם אם תשקמו את הנישואים שלכם את לא תשכחי את הבגידה של בעלך
    ולא תתני בו באמת אמון כמו שנתת בו לפני,
    אם את מוכנה לחיות עם העובדה שבעלך בגד בן ושסביר להניח שהוא יעשה זאת שוב כי את בכל זאת אוהבת אותו אוו שיש לך ילדים קטנים שאת לא מוכנה להסתכן בלהתרחק מהם תשארי איתו. אם לא, תתגרשי ממנו כי אין סיבה אחרת בעולם להמשיך נישואים כאלה גם לא הפחד להישאר לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחזיר את האמון בה
    עודד
    22/07/2007

אני נשוי 7 שנים ועליתי על אישתי לאחר שנתיים נשואים כי היא בוגדת בי
    היה בלגן ולבסוף החלטתי להישאר ולשקם את הקשר.לא מזמן תפסת אותה שוב בביגה טלפונית לא ידוע לי אם היא נפגשה והיה לה משהו האמון שלי בה שווה ל-0 תעזרו לי מה אני צריך לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    להחזיר את האמון בה

הוספת תגובה

• כאשר אין אמון - חייבים ייעוץ

דורית כהן
    22/07/2007

תראה, עודד, ראשית - נשאלת השאלה מה פירוש בגידה טלפונית? אבל מעבר לכך, אם אתה אומר שהאמון שלך בה שווה לאפס, ואינך סומך עליה - הדרך היחידה לעזור לך היא ע"י כניסה לייעוץ זוגי. אתם זקוקים לעזרה של אדם חיצוני מקצועי, שיאפשר לכם לדבר על בעיית האמון שנוצרה, ואולי היא מכסה עוד בעיות כמו תקשורת פתוחה, מיניות, הבעת רגשות ומחוות של אהבה. אולי זו תהיה ההזדמנות לשדרג את נישואיכם, או בכל מקרה להתעמת מול הבעיות שלא נותנות לך מנוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת
    ללא שם
    22/07/2007

היי,
    אנו נשואים מזה חודש וחצי
    ובעלי מאוכזב מחיי המין שלנו. לדבריו אני לא מספקת אותו.
    הוא 98% מהזמן "עושה את העבודה" וכן גם ממנו בא הרצון לשכב.
    ברוב הזמן אני מעדיפה שישב מול המחשב ויספק את עצמו. אני לא מתכוונת לומר שהוא טועה, כמובן שיש משהו בדבריו אך בצורה שהוא מציג את זה, זה סוף העולם מבחינתו והוא מוטרד בלי סוף.

אני לא יודעת מה לעשות. אני רוצה לספק אותו ולהיות חיית מין כמו בסרטים אבל במציאות אני לא כזאת בכלל. אני לא מצליחה לגרום לעצמי לרצות סקס יותר ממה שקיים. אני מרגישה עצורה מאד מהבחינה הזאת.
    אני עייפה ואין לי כח. אוליי זה גם בגלל שאני מרגישה שדורשים ממני בכוח. ולפני שאני מספיקה לרצות הוא כבר ערום ורוצה מין.

מה לעשות? איך אני יכולה לספק אותו? מה לא בסדר איתי?
    אנחנו צריכים ללכת לפגישת יעוץ? זה נורמאלי אחרי חודש נישואים?

בבקשה צריכה עזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת

הוספת תגובה

• למה אין לי מענה?

ללא שם
    22/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשה לא מנוסה היא כמו צעצוע טמגוצ'י

דורית כהן
    22/07/2007

מתוסכלת יקרה, אני ממש מודה לך על השאלה, ומצדיעה לך שאת מעיזה לנגוע בבעיות בשלב כה מוקדם של הזוגיות. הרבה נשים עוברות בדיוק אותן תחושות ואינן מעיזות לדבר על כך.
    ראשית, אני רוצה להרגיע אותך - לדעתי את בסדר גמור. לא ניתן להפוך בבת אחת ל"חיית מין כמו בסרטים", ואם בן זוגך הוא צעיר להוט שמרגיש שמרגע שהתחתן מותר לו לדרוש מין כל רגע שמתחשק לו - את בקלות עלולה להיהפך לשונאת מין רק בגללו.
    אישה צעירה ולא מנוסה מינית היא כמו הצעצוע היפני - טמגוצ'י - שצריך לטפל בו בעדינות ולהיות מאוד קשוב לצרכים שלו, אחרת הוא נובל ומתקלקל או "מת" (מבחינה מינית)
    כי הוא כנראה לא מבין שמולו יש יצור עדין שהמיניות שלו רק בראשיתה, וכל התייחסות לא מתאימה עלולה לגרום לך להתנגדויות, כאבים, רתיעה כעס ותסכול.
    מאוד יכול להיות שהוא יוצא מן ההנחה שאת אמורה להיות בדיוק כמוהו - שהוא גבר צעיר במלוא אונו, שכל דבר מחרמן אותו, ובכל רגע מתחשק לו מין, ואת אמורה להיות אותו דבר בדיוק, לפי דעתו. הוא לא מבין שרוב הנשים עוברות חינוך מאוד שונה מגברים לגבי המיניות שלהן. נשים לא נפגשות בשרותים הציבוריים ומשוות גודל, לא מדברות גסויות, לא מספרות על הכיבושים שלהן, לא מתלהבות בקל רם ושורקות לכל גברבר חתיך שהן רואות. לא מאוננות בצוותא ומתחרות מי גומר מהר יותר...רוב הנשים עצורות, ביישניות, ואינן מכירות את עצמן גופנית ומינית. בן הזוג המתאים ביותר לאישה צעירה בתחילת התהליך המיני שלה הוא מאהב מנוסה שמבין באיזה שלב מוקדם נמצאת האישה הצעירה, מקשיב לה, יודע לגרות אותה באיטיות כך שתהיה מוכנה ומשתוקקת, יודע ליצור אצלה רעב ורצון למין, ומצוייד בהמון סבלנות ויכולת שליטה עצמית, כך שהוא מסוגל לשים את צרכיו המיניים בעדיפות שנייה כל עוד הצעירה הלא מנוסה לומדת להכיר את גופה ומה עושה לה טוב. הרבה גברים הצעירים אינם מודעים לכך, וניגשים לבת זוגם כאילו גם היא מוכנה ומזומנה בכל רגע לסקס. ואז הם גורמים לנזק מתמשך שלפעמים מאוד קשה לתקן אותו, וכעבור זמן מסויים, כאשר התרחיש הזה חוזר על עצמו, הגבר מתחיל להאשים את בת זוגו בקרירות ובחוסר עניין בסקס (וזה נכון בפועל, אבל רק בגלל גישה לא נכונה בשלבים ההתחלתיים של יחסי המין) האישה מתחילה לחשוב על עצמה בתור פגומה, קרירה מינית, ומתמלאת אשמה ויחד עם זה סלידה ממין.
    הראי לו את התשובה שלי, ואני ממליצה שתקראו שניכם את שני המאמרים שכתבתי בנושא הזה.
    [a href=http://www.zugiut.net/?p=72 id=link]מי משניכם יוזם סקס
    [/a][a href=http://www.zugiut.net/?p=73 id=link]כאשר בן זוגי יוזם סקס ולי (כמעט אף פעם) לא מתחשק[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש מודה לך

ללא שם
    22/07/2007

קודם כל תודה על התשובה,
    רציתי לומר שהייתי אמיצה והקראתי לבעלי את השאלה והתשובה,
    מקווה לטוב...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד!!!

דורית כהן
    23/07/2007

לפעמים נדרש אומץ לב כדי להתחיל שינוי - אפילו אם השיחה הראשונה קשה וכואבת.
    הרי בסך הכל לשניכם יש כוונות טובות, ושניכם פעלתם ללא מספיק ידע.

אנא, שתפי אותנו בהמשך מה קורה איתכם. זה חשוב גם לי וגם לאחרים שקוראים ומוטרדים בבעיות דומות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורגזמה
    אירית
    20/07/2007

אני נשואה 13 שנה ומעולם לא הגעתי לאורגזמה, לא באוננות ולא עם בני זוג לפני הנישואים.
    בתקופה האחרונה אני מנסה בצורות רבות כמו ויברטור ומקלחת לגלות מה עושה לי טוב.
    אני מרגישה לפעמים איזו שהיא תחושה שאני משערת שהיא ההתחלה של אורגזמה ,אבל מאבדת אותה בהמשך.האם ישנם משחות שיכולות לעזור לשפר ולהעצים את הנאתה המינית של האישה?
    האם מישהו מכיר משחה ששמה "פיינלי"?
    האם למישהו יש רעיון איך להגיע לאורגזמה?
    דרך אגב בעלי מכיר את כל הסיפור ומוכן לעשות הכל כדי לעזור אבל אני חושבת שאני צריכה להגיע לשם לבדי לפני שאוכל לשתף אותו בעניין.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אורגזמה

הוספת תגובה

• ניתן לעזור לך, זו לא בעיה גדולה כלל

דורית כהן
    21/07/2007

אירית היקרה,

מציעה לך לקצר את הדרך ולקבוע פגישה עם סקסולוגית, שתנחה אותך לגבי הפתרונות האפשריים.

פתרון יותר מהיר הוא הטנטרה הטיפולית - לא סדנאות של טנטרה אלא מטפלים בגישה הזו. הביאי בחשבון שזה כרוך במגע (ידני) אינטימי - זה יכול להיעשות ע"י אישה או גבר, לפי העדפתך. זו גם דרך הרבה יותר קצרה. לאחר שתחווי זאת פעם אחת, סביר שתוכלי כבר לבצע זאת בעצמך, ותוכלי להדריך את בעלך כיצד לענג אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה חוזרת-עזרה דחופה.
    הדר
    19/07/2007

לפני 3 חודשים נודה לי שבעלי בוגד בי היה פיצוץ גדול הוא הבטיח לנתק קשר עם הבחורה ולשקם את הנישואים בזמן ישיבה עם מטפלת זוגית כך התברר לי היום לא רק שהוא עבד עלי הוא עבד גם על המטפלת וטען שאין קשר בינו לבין הבחורה ,מה שהתברר כשקר .
    לפי פירוט הטלפון וחוכמתי הבחורה החליפה פשוט פלאפון והוא עדין נשאר איתה בקשר.היום שלחתי לו הודעת אס.אמ.אס שאני יודעת הכול וזה נגמר בינינו .תוך שניה הוא הגיע הפעם לא הכחיש כלום טען שאני פרנוידת וכשביקשת להשקשר מהנייד סירב ואמר שזה שטות שלי.
    כשאמרתי לו שאני רוצה להתגרש סופית,טען שאני יעשה עוול לילדים ושאני הורסת את המשפחה .
    אני אוהבת אותו אבל כבר לא יכולה לסמוך עליו יותר כי הוא ממש שקרן תעזרו לי איך ממשיכים,

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה חוזרת-עזרה דחופה.

הוספת תגובה

• דבר נוסף

הדר
    20/07/2007

הערב שהוא הגיע ודיברנו הוא טען שהוא ידיד שלה שהם לא שוכבים אלה ידידים והוא טוען שהוא לא אוהב אותה שזה ידידות בלבד .
    אבל כשאמרתי לו שאני מבקשת שינטק את הקשר איתה כי זה פוגע בי ובנישואים שלנו הוא מסרב אז להאמין שזה רק ידידות.
    אגב הוא לפי פירוט השיחות הוא דיבר איתה החודש כול יום 2 דקות מקסימום.
    אגב מעורבים 3 ילדים מקסימים בגילאי 9,7.ו-9 חוד'.
    שכבר אתמול שאלו אותי אם אנחנו נתגרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני דווקא לא קונה את ההסברים שלו

דורית כהן
    21/07/2007

הדר יקרה, סליחה שאני לא קונה את הסבריו של בעלך. זה נשמע כרגע כאילו את ממש רוצה להאמין לדבריו ולעבור הלאה, אבל בלי בירור יסודי של הדברים את צפוייה שאירועים דומים יחזרו ויקרו לאורך חיי הנישואים שלכם. השקר מצליח לו, כך זה נראה. החליטי אם את מוכנה לחיים כאלו איתו. אם הוא לא ממש מודה - לא בפנייך ולא בפני היועצת - אז לא יקרה שום שינוי רציני. גם אם הוא יודה זה עוד לא מבטיח שינוי. הוא צריך להבין ולשמוע ממך מה הוא מסכן כאשר הוא ממשיך לסבן את כולם וליהנות מן החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה ומעריכה

woman
    27/07/2007

אני חווה אותה בגידה כבר שישה חודשים, אני מרגישה בכאב והפגיעה שלך.
    אני עד היום מבולבלת, הוא משפיל אות כל הזמן ומפאר אותה בפניי בכל חוצפה אפשרית.
    תהיי חזקה כה זה מצב שצריך לאזור הרבה מאמץ וכוח במיוחד בשביל הילדים כי בסוף האמהות הן אלה שמשלמות מחיר הבגידות וסובלות את הכל בשביל הילדים.
    במקרה שלי אני מחזיקה מעמד בבית עדיין אך ורק בשבילם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שסבלה....

אסתר
    27/07/2007

לדעתי אין דבר כזה לסבול בשביל הילדים....כי הם רואים אימא ממורמרת שכואב לה רואים איך היחס בין ההורים ולוקחים את זה לזוגיות אני בת להורים שלא הסתדרו בגלל שאימא של אבי היתה מתערבת בחייהם וכל הזמן היו צעקות קללות ובכי בבית.......הייתי מתה שאימי תתגרש או תעזוב את הבית.....אך סבלה בגללנו אך עד עכשיו אין לי דעה טובהה על זוגיות במחשבה שכל הזוגות לא מסתדרים ולא טוב להם......אי אפשר להגיגד שמהסבל שלה ישירות ושלנו בעקיפין יצא משהו טוב.......אם לא טוב תעזבו למענכן ולמען ילדיכן......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות טובה והפחד מבגידות
    שלי
    19/07/2007

הי אני שלי בת 20 לפני כחצי שנה השתחררתי מהצבא
    כרגע יש לי בן זוג כבר שנה וחצי, בחור מאוד אוהב, וחבר טוב ואני אוהבת אותו מואד
    הביעה היחידה היא שזבמן האחרון מתעוררים בי כול מני פחדים מן העבר
    מקשרים קודמים שהבטיחו הרבה אך בסוף עזבו או בגדו בי וכולם ניגמרו בשברון לב
    בן זוגי אומר כול הזמן שאין לי מה לדאוג ואני סתם פראנואידית אבל אני עדיין לא מפסיקה
    לפעמים ניראה לי שהוא מדבר איתי לא באותה התלהבות כמו בתקופה הראשונה ואומר פחות את המילים "אני אוהב אותך" מבעבר ומפחדת שאולי יש לו עוד בנות שהוא יוצא איתם למרות שאין שום סימן לזה אבל אנכנו לא גרים ביחד אין לי מעקב עליו אני מפחדת להרוס את הקשר עם הפראנויה שלי מה עלי לעשות? מה הסימנים של בן זוג שכבר לא אוהב או בוגד?

הוספת תגובה

• להרגיש ראוייה לאהבה

דורית כהן
    19/07/2007

שלי היקרה,
    החשש שלך שתהרסי את הקשר בגלל הפאראנויה שלך הוא מוצדק. כי בן זוגך קולט את החשדנות שלך ומתחיל להרגיש תחת חקירה. בקרוב הוא ירגיש פחות חופשי לספר לך על פגישות שונות שיש לו עם בנות המין השני שמא תיפגעי ותכעסי עליו, ולאט לאט את תרגישי את ההסתרות (שבתחילה הן רק תגובה טבעית לחשדנות שלך ולהאשמות שלך) וזה יפריע לך עוד יותר.
    כלומר - אתם במסלול הרסני, כמו שאת חוששת...אני חושבת שהדרך היחידה לצאת מן התהליך ההרסני הזה היא - תתפלאי - לחזק את עצמך. איך זה קשור, את שואלת?
    כי אילו היית מרגישה "בכל רמ"ח אבריך" שאת שווה, שאת ראוייה לאהבה, וכי בן זוגך "זכה בפיס" בכך שיש לו אותך - לא היה מתעורר בך שום ספק האם הוא אוהב אותך או רוצה להיות רק איתך.
    הבעייה היא שרובנו רחוקים מן התחושה הפנימית השלמה הזאת, ומידי פעם מתמלאים ספקות עד כמה אנחנו ראויים לאהבה, עד כמה אנחנו שווים באמת. אבל, לאט לאט, ככל שנחפש בעצמנו דברים טובים, ככל שנרגיש את עצמנו מסוגלים להתמודד עם החיים באופן עצמאי ובלתי תלוי באחרים, ככל שנמלא את סדר היום שלנו בדברים שטוב לנו איתם ונגשים את עצמנו בעשייה היומיומית שלנו - בדברים הגדולים ובדברים הקטנים - כך תחושת הערך העצמי שלנו תיגבר. זהו תהליך ממושך, מצטבר. את נמצאת בתחילת הדרך. יש אנשים בינינו שמרגישים כך כבר בגיל צעיר, בעיקר בגלל איך שגידלו אותם בבית, אבל הרבה אנשים נאלצים ללמוד להכיר את עצמם ולקבל את עצמם לאט ובהדרגה.
    ואחרי התשובה המסויימת הזאת נראה לי לא ראוי לענות לך על השאלה השנייה שלך - "מה הסימנים של בן זוג שכבר לא אוהב או בוגד?" לא שאין לי תשובות על כך, אבל זה לא יוביל אותך לשום מקום טוב ורק יחזק את ההתנהגות החשדנית שלך.
    מה את אומרת, שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :-) צודקת

שלי
    19/07/2007

ני חושבת שאת צודקת בהחלט סימנים רק מגבירים חשדות , אני יאמץ אץ השיטה שלך ברור שזה ארוך. עם זה מה שיעזור לי לצאת מהפחדים שווה לנסות
    המון תודה לך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי עם בקורתיות
    חסוי
    19/07/2007

שלום1!!הבעיה שלי היא כזאת
    אני נשואה כמה שנים, גרתי תקופה די ארוכה אצל חמותי בתוך הבית (דבר שחששתי ולא רציתי)אבל בגלל לחצ שהופעל עלי הסכמתי
    עכשיו אני גרה לידה.
    אני סובלת הרבה מטענות מהערות (למרות שכבר נאמר לי שזה לא אישי נגדי אלא היא לכולם מתנהגת ככה)
    אתן סטואציה שקרתה אתמול: חזרתי אם בני התינוק, הייתי אצל חברה (הוא כבר מהבוקר הראה סימנים של מצוקה כלשהיא הוא בכה הרבה) וכשחזרתי הביתה הבאתי לו אקמול
    ניסיתי להרגיע אותו ביד בנידנוד, חמותי נכנסת וישר למה הדלת של האוטו פתוח(לכי תסבירי לה שחם אצלי באוטו והדבר הראשון שרציתי לעשות זה לצאת כדי שהבו שלי לא יתבשל בו, וזה לא שלא תכננתי לסגור את הדלת אחר כך, עוד לא עברו 5 דקות היא מתקרבת לנכד שלה ופונה אליו "מה אימא שלך מנדנדת אותך?למה?" ופונה אלי: תפסיקי לנדנד אותו.
    עוד 5 דקות...... למה האורות דלוקים לא חבל
    ומה שהיה השיא: כשנכנסה שאלה מה קרה? אמרתי לה שהוא היה נודניק היום והוא התחיל לבכות חזק משהוא מציק לו (הוא בכה שעה בהפסקות)ונתתי לו אקמול ופה אין הרגשתי שאני לא יכולה יותר הרגשתי שאני מתפרקת, אז היא שואלת אותי, יש לו חום? אמרתי לה "לא", והיא עונה: איך את עושה דבר כזה, נותת לו אקמול סתם.
    אני רוצה לציין שמאז שאנחנו עכשיו שכנים זה ככה, למרות שפעם זה היה יותר לעיתים וחודרני יותר.
    אני באה מאמא ביקורתית מאוד שתמיד נתנה לי להרגיש שאני לא מספיק יודעת ואולי זה גם מוסיף לתחושות שלי. את הכעס והתסכול ממה שהתווסף לי וממה שאני מרגישה אני מפילה על בעלי.
    אציין גם שבעלי לפעמים רוטן עלי ובא עם בקורות. אני לא יכולה יותר עם סוג כאלה של אנשים, הדבר פוגע בי מאוד וניסיתי לדבר איתו והוא שוכח למחרת (בעלי אומנם עוזר לי אבל הוא מתערב הרבה, ולא נותן לי הרגשה של אני סומך..הוא נקי מאוד וכשהוא באה והבית לא לרוחו אני כבר מזהה, הפרצוף החמוץ, יש לי ילדים ותינוק קטן ואני מבחינת העייפות מרגישה שעוד לא התאוששתי)אבל זה גם יוצא מאוזן לאוזן.
    כשאני מספרת למשפחתי לחברות אני נתקלת בתגובות :תתעלמי, שטויות. אבל לא אני לא יכולה קשה לי, אני לא מרוצה כלל מחיי לא הפרטי ולא הזוגי אני מתאכזבת מתגובות של אחרים. האם אני מגזימה?אני לא מרוצה ממקום מגורי(אבל אין סיכווי שבעלי יסכים למכור)אני מתקשה לסלוח לו ,אני לא עובדת כבר הרבה שנים אז ככה שאני תלויה בו כלכלית,ובגלל לחץ כלכלי אין לי לאן לברוח, אולי לאיזה הרצאה ,קורס?בעלי עכשיו גם החליט לשמור שבת אז בכלל אני מרגישה "תקועה" לא מתחברת למצב הזה להשאר בבית גם בשבת. חייבת לשמוע דעה ואולי איזה פיתרון ועידוד שמא שאני מרגישה לגיטימי ואולי אפילו צודק ואני לא טיפוס שלילי ואני לא מגזימה כמו שכבר אמרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי עם בקורתיות

הוספת תגובה

• מקור השינוי הוא בעצמך

דורית כהן
    19/07/2007

חסויה יקרה,
    ממה שאת מתארת נראה לי שאת מרגישה מאוד תקועה בסביבה שלך, ולא מרגישה טוב עם עצמך - תלוייה בבעלך, מוקפת בבני משפחתו ומרגישה לא מוערכת מבחוץ וכנראה גם מבפנים - מתוך עצמך.
    ואז הביקורת של חמותך פוגעת בך כי היא נוחתת על ספקות עצמיים וחוסר שביעות רצון שלך מעצמך ומן החיים אליהם התגלגלת...לכן מקור השינוי הוא קודם כל בעצמך, לא באחרים.

כדי שהדברים ישתנו יש לך שתי אפשרויות:

או לזרום עם מה שיש ולחפש את הדברים הטובים שקורים, כלומר לקבל שאלו החיים שלך ולנסות להתיידד עם מה שיש ועם מה שאין.

או ליזום שינויים - גדולים וקטנים - שיכניסו לחיים שלך דברים שאת אוהבת לעשות.

כל עוד תישארי בעמדה של "המתלוננת המגזימה" - מערכות היחסים שלך עם בעלך ועם משפחתו יעכירו יותר ויותר, כי כאשר את בתוך עמדת התלונה שלך, את אולי מרגישה שאת מאוד צודקת, ואת נאחזת בתחושה הזאת, אבל זה מרחיק אותך מכל מי שמסביבך, כי האחרים מרגישים לא נעים בחברתך, כי או שאת מתלוננת ישירות עליהם או שאת מתלוננת על מישהו אחר באזניהם. תראי אם את יכולה מידי פעם לוותר על התלונה ולתרגל להגיד משהו נעים. תפתיעי את עצמך ותראי מה היגדים חיוביים ונעימים מחוללים מסביבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמר
    18/07/2007

יש לי חם וחמה מרגיזים,מתערביםףדוחפים תאף ולא נותנים לי כבוד-ועוד מצפים ממני לכבוד.....
    אני לא יכולה לסבול אותם
    הם נוראיים.....
    איומים
    לא פיריים!!!!!!!!!!
    נמאס לי!!!!!!
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תקשורת חיובית

עמית
    19/07/2007

.גם אני אמא, רינת. לבן יחיד. ילדתי אותו. טיפחתי אותו, הוא מרכז עולמי. ואני אוהבת מאוד מאוד את בני וכדי לשחרר ולתת לו חופש ומרחב, אני צריכה להתאמץ מאוד. כי אני יודעת שלצמיחה בחיים צריך התנסויות שונות וחוויות, גם אם אינן מוצלחות. יש לו חברה שהוא אוהב מאוד. אילו זה היה תלוי בי, הייתי אומרת: היא לא בשבילך. מגיע לך יותר. היא אמוציונאלית מידי, קופצנית אגואיסטית וילדותית ולא טובה לך. אתה מסור ומתמסר והיא רק דואגת לקבל כמה שיותר. אני מבחינה בחוסר הדדיות ביניהם ומבליגה. אבל דעי לך שזה קשה. קשה מנשוא. אהבת הורים לילדיהם, רינת, היא מהעמוקות ביותר. זו אהבה ללא תנאי. אל תנסי להפריד ביניהם, כי רק תפסידי. ואילו אם תזרמי איתם, תוכלי להרוויח הורים נוספים. גם הם וגם את אוהבים את אותו אחד. את כבת זוג והם כהורים ויש מקום לכולכם בליבו. הם היו שם קודם. ואולי קשה להם להתנתק. נסי לדמיין שאת אימו ועד כמה אהובה צעירה יכולה לגזול את תשומת ליבו.. כך תביני אותם. מצד שני, יש מקום לשבת כולכם ולשוחח על כך ברוח טוובה. כי גם באהבה- כל אחד צריך את המרחב ועל זה אתם צריכים לעמוד ולדרוש. גם את וגם בן- זוגך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחמה..

תמר
    19/07/2007

שלום לך חמה חמה....
    אני ממש מודה לך על הפתיחות וגילוי הלב...

הבעיה היא במקרה שלנו ש:

אני היוזמת ,העושה ,התומכת ובעלי זה שיושב רגל על רגל,לא רציני,לא מתמיד ובקיצור טיפוס בעייתי מאוד.
    מי חוטף צעקות והשפלות? גם הוא- אבל - גם אני!!!!!!!!
    לאחרונה זה החמיר הם נטפלים מתערבים בצורה לא הוגנת.

תאמיני לי שאני בנאדם תקשורתי אבל אני לא מסוגלת להביו את האובססיה והקנאה והרצון להשתלט על בן שכבר נישא ובמקום לשמוח הורסים לו.
    מה יש לקנא?? הוא בן. לא בן זוג! זה חולני.

תגידי, את באופן אישי מרגישה קנאה ורצון להחזיר אותו אליך או רק דאגה?
    אם זה דאגה נטו זה עוד נשמע הגיוני..
    רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה!!!!
    גלית
    17/07/2007

היי
    אני בת 20 ובקשר עם מישהו בן 27 כשנתיים.
    24 שעות אנחנו ביחד מבלים צוחקים נהנים שוכבים וישנים יחד באופן קבוע! אני יודעת שזה יישמע מוזר ואפילו מטעה אך זה ממש ככה. אנחנו כל הזמן ביחד וממש טוב לנו ביחד.ומי שלא מכיר אותנו חושב שאנחנו זוג מאיך שאנחנו מתנהגים.אך איננו כאלה! אנחנו לא זוג- זאת אומרת הוא לא רוצה להכיר את משפחתי ולא רוצה להכיר לי את משפחתו. הוא לא נכנס אלי הבייתה אני כל הזמן אצלו( הוא גר לבד) הוא לא מציג אותי כבת זוגתו ואני לא אותו. למרות שמאוד הייתי רוצה אני רואה בו אהבת חיי ואפילו כבעלי. והוא יודע את זה וכל הסביבה שלנו יודעת שאני אוהבת אותו ורוצה אותו כחבר.. ושבעצם זה הוא הבעייתי
    וכשאני שואלת אותו על רגשותיו כלפי .. הוא אומר שיש לו רגש מאד חזק אלי .. ושאני חשובה לו . והוא לא יודע מה הוא יעשה בלעדי.. ושהוא אפילו מרגיש שהוא מאוהב בי..
    בכל פעם שאני מדברת איתו על מחויבות הוא מתחמק או שהוא אומר שטוב לו ככה והוא לא יודע מה יהיה.. שיכול להיות שבסוף ניפרד ויכול להיות שלא..הוא חייב להדגיש את זה כל פעם!! ובמקרים מסוימים הוא פשוט "נכנע" ואומר לי אם זה מה שיעשה לך טוב אז אנחנו חברים". ואז אני מסרבת כי אני לא רוצה אותו ככה. ואז אנחנו רבים והבעיה לא ניפתרת מה שקורה כמעט כל הזמן. וכשאני מחליטה להיפרד ממנו עקב זה . הוא לא מרפה ממני.. בא אלי לעבודה לחברות. מצלצל בלי סוף. עד שאני נשברת וחוזרת אליו.
    לפני שהכרנו היה לו מערכות יחסים רציניות ובניהן מערכת יחסים של 5 שנים .. הוא בכלל לא בן אדם של סטוצים.. אז ממחויבות הוא בטח לא פוחד!
    אני פשוט לא מבינה אותו..כי הוא יודע כמה אני אוהבת אותו ואני אעשה בשבילו הכל ואני גם יודעת כמה הוא אוהב אותי הוא מקסים אלי הוא לצידי וזה הדדי והוא יודע כמה זה מפריע לי מאוד שאנחנו לא זוג! כי בתכלס אנחנו יזיזים וזה ממש לא מגיע לי !
    והסברתי לו שזה שאנחנו נקרא זוג זה לא אומר שנעבור לגור ביחד או נתחתן סה"כ שתהיה מחויבות שאני אדע שהקשר הזה רציני.
    כבר ניסיתי הכל.. לדבר איתו בכל הדרכים אך התשובות הן אותן תשובות. ולהיפרד ממנו גם ניסיתי אך הוא לא מניח ליי ומחזיר אותי אליו בכל דרך שיש!
    אני ממש אוהבת אותו ואת הקשר שלנו ..האם להיות איתו למרות הכל ..האם יש טעם להישאר איתו אחרי כל כך הרבה זמן שאנחנו ביחד ושום דבר לא זז. או להיפרד ממנו ולהמשיך הלאה ואיך עושים את זה כדי שהוא באמת יבין אותי ויניח לי . אשמח לשמוע את דעתך ולקבל עצות וסליחה שזה ארוך. תודה מראש גלית

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!!!!

הוספת תגובה

• כמה כיוונים

דורית כהן
    17/07/2007

גלית היקרה,
    מה שאת מספרת נשמע יוצא דופן ומוזר. צריך לבדוק מה כל כך מרתיע אותו ב"לצאת מן הארון" לגבי היחסים שלכם. אולי קרה משהו בעבר שלו סביב החברות הקודמת הארוכה שהשאיר אותו באיזו טראומה? אולי היה שם לחץ להתחתן והוא חושש שגם כאן ההתפתחות תהיה דומה? אולי זה משהו מול ההורים שלו?
    כיוון אחר של הסבר, מתמקד ברגשותיו כלפייך:
    נראה לי שהוא לוקח מאוד ברצינות את עצמו (אני מתכוונת במובן החיובי) ואולי הוא רוצה להיות לגמרי שלם עם עצמו לגבי תחושותיו כלפייך? אולי סוג האהבה שהרגיש בעבר למישהי אחרת היה מובהק יותר (מצטערת, אבל גם זאת אפשרות) והוא אינו רואה בך את אהבת חייו כמו שאת רואה אותו. אז כיף לו איתך, והוא לא רוצה להפסיק את יחסיכם, אבל הוא מחכה (על פי ההסבר הזה) לעוצמה אחרת של רגש.
    בשורה התחתונה - הבעייה היא שאין ביניכם סימטריה בכוונותיכם לגבי הקשר, ולצערנו תופעה זו קורית, וזה שמאוהב חזק יותר נמצא במקום מוחלש יותר.
    אני חושבת שאם יש לך כוח, כדאי לנסות לצאת מן היחסים האלה. את הרי יכולה לסרב לנסיונותיו להחזירך, אני יודעת שזה קשה לך כי את מאד אוהבת אותו וזה ודאי מחמיא לך כאשר הוא נלחם עלייך, זה קצת מאזן את אי הסימטריה שלכם. אבל זו לא מערכת יחסים בריאה. בעיקר בגלל שאת צעירה ומגיע לך אהבה הדדית, מאוזנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי

פיצי1
    18/07/2007

אני הייתי בקשר לא מוגדר עם מישהו 3 שנים, ידעתי שהוא אוהב אותי ואני מאוד אוהבת אותו..אבל הוא לא היה מוכן שנהיה חברים וכל הזמן הציג אותי כידידה שלו וזה מאוד הכעיס אותי. ידעתי שיש לו פאק ושהוא מפחד מקשר רציני אז לא לחצתי וקיבלתי את זה כמו שהוא עד שלאט לאט התחלתי להתרחק ואמרתי שאני לא מסוגלת יותר להמשיך ככה ועכשיו אנחנו ביחד ומאושרים...יש פשוט גברים שמפחדים מההגדרה...והם צריכים להרגיש בחסרון של מישהו כדי להבין כמה באמת הוא חסר להם וחשוב להם.....לדעתי אם את אוהבת אותו אז תראי לו שזה בסדר ושאת מבינה את הפחדים שלו אבל לא לאורך זמן ולאחר מכן שירגיש כמה את חשובה וחסרה תתרחקי לאט לאט ותסבירי לו ברוגע ועם כל ההבנה בעולם שאת אוהבת אבל זה לא מתאים ואם זה ממשיך ככה אז להתראות ...אני הגעתי למצב שכל הסביבה כבר ממש "ירדה" עליי שאני אעזוב אותו אבל אהבתי אותו בכל מצב ולא משנה מה ההגדרה היתה בנינו (כמובן שידעתי שזה הדדי אחרת לא הייתי ממשיכה) בכל מיקרה מה שצריך לקרות יקרה..את פשוט צריכה לתת לכדור להתחיל להתגלגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התדרדרות היחסים מאז עברנו לגור יחד
    לי
    17/07/2007

היי

אנחנו יוצאים כמעט שנה ולפני כ-3 חודשים עברנו לגור יחד ומאז היחסים שלנו התדרדרו, מכל הבחינות. יוצא שאנחנו בקושי ביחד, כי הוא עובד מהבוקר ועד הערב ואני עובדת מהצהריים ועד הלילה וכל יום יוצא לנו להפגש לשעתיים -שלוש בהם אנו חולקים ארוחת ערב, תוכנית TV ומקלחת.

זה מתחיל עם זה שאני מרגישה שהוא בקושי תורם בבית, מלבד לדאוג ללכת לשלם חשבונות שבהם אנחנו מתחלקים, ואם הוא עושה משהו - זה רק למען עצמו, בעוד אני מכינה ארוחות, מנקה, יוצאת לקניות וסוחבת אותם...

גם כשאני מעירה על הדברים האלה בנימה נעימה וגם בנימה כועסת - זה לא עוזר. אם הוא עושה משהו זה רק אחרי שאני מבקשת וגם אז הוא לא עושה את זה טוב... למשל, אם הוא שוטף כלים - הכיור נשאר מלוכלך, הכלים לא ממש נקיים וכו'.

אני יודעת שהוא עייף ועובד קשה, אבל גם אני עייפה וגם אני עובדת וכשאני לא עובדת, אני לומדת.

כשאנו מקיימים סקס אני מרגישה שהוא משתמש בגוף שלי ולא ממש מעניינים אותו הצרכים שלי ואז אני נמנעת מהסקס והוא לא מבין למה. אתמול אמרתי לו שאני רוצה להרגיש נחשקת ושמה שעושה לי את זה זה שחוקרים את הגוף שלי ורוצים לגלות לבד מה עושה לי את זה. אז הוא אמר שהוא עייף מהעבודה ואין לו כח לזה אז או שאני אגיד לו בדיוק מה אני אוהבת או שנחקור את הגוף שלי רק בסופי שבוע!

בקיצור - הצילו.

הוספת תגובה

• סינדרום השנה הראשונה.

רחל
    17/07/2007

לי יקרה!

מה שעובר עלייך הוא תהליך שכיח שעובר על זוגות רבים לאחר המעבר למגורים משותפים. התהליך כולל אכזבות רבות כתוצאה מההכירות האינטימית הנוצרת כתוצאה מהמגורים המשותפים, חברך לא השתנה אלא גילית אותו בצורות נוספות שלא הכרת. מכיוון שאתם לא נשואים קל יותר לעזוב לאור הגילויים החדשים, ישנם בחורים אחרים שאולי יתאימו לך יותר, אבל אם את אוהבת אותו כדאי שתביני שגם לו זאת חוויה חדשה ולא קלה, את דורשת ממנו ולא מרוצה ממנו וזה משפיע גם עליו. מנסיוני הזמן שיעבור ישפר את התקשורת שלכם (גם ברמה הלא מילולית) כל אחד יסתגל לחיים המשותפים וילך לקראת האחר, צריך לחכות להתרחק מעימותים לנסות להבין את הצד של האחר ולא לבוא בדרישות ואז תרגישי שיפור.

נ.ב
    אני לא חושבת שהוא בכוונה שותף כלים גרוע, אסור לך להתלוננן אלא להחמיא על עזרתו (שיטה בפסיכולוגיה שעובדת עם ילדים ואני מאמינה שגם עם גברים)

במציאות (שלא כמו בספרים ובסרטים), הדרך הטובה להגיע לאנטימיות ולסיפוק מיני היא באמצעות הכוונה ותקשורת, אולי את צריכה קצת להתבגר בנושא ולהבין שהדרישות שלך לא לעיניין.

בהצלחה בכל אשר תבחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הדרישוץ המיניות...

לי
    17/07/2007

אני יודעת מה עושה לי טוב שאני מאוננת ומה גורם לי לגמור. כשאני לבד אפילו אני מצליחה לגמור תוך זמן יחסית מועט לעומת הזמן שאני מנסה לגמור כשאני איתו במיטה. גם שאני מכוונת ומספרת לו מה אני רוצה, למשל שידבר אליי תוך כדי שהוא נוגע בי או שייגע בי בדרך מסוימת, אני פשוט מתייאשת אחרי שהוא עושה את הדברים האלה ועדיין אני לא מצליחה לגמור.

מניסיון, אני יודעת שעם בן זוגי הקודם שפשוט לא שאל אותי והתחיל לחקור פיזית ולשאול מילולית אני מסוגלת לגמור יחד עם בן זוגי.

חוץ מזה שכשלבן הזוג אכפת ממך, המחסומים של התקשורת נשברים וזה עושה לי יותר חשק להתחיל ולהשקיע בחיפוש האורגזמה שלי לעומת כשאני נמצאת עם בן זוג שלא משקיע ולא מראה שאכפת לו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבי ליבי אלייך ואני עוברת גם...

HANI
    18/07/2007

היי לי!
    גם אני עברתי לפני 3 שבועות לגור עם בן זוגי ואכן לא פשוט.בערך כל יום מאז אני מחליטה שאני קמה ועוזבת אותו אבל זו בריחה מהתמודדות.אין ספק שתקופת המגורים הראשונית היא קשה ביותר!המציאות והפנטזיה לא נפגשות ולכן אנחנו מתאכזבים/מתאכזבות!אבל לאחר כמה חודשים אם יש נכונות לויתור ואהבה ובעיקר לחיות בלי ציפיה!אזי יש סיכוי להצליח!זוגיות זו סדנת התפתחות!לרגע אם אינכם מטפחים או משקים את העציץ הוא נובל כך גם זוגיות!נסי לחיות מתוך נתינה טוטאלית ותראי כמה תקבלי שם? אני מציעה לך לא להיות לבד בכל התהליך הזה ואם באמת חשוב לך היחסים עם בן זוגך פני לטפול פסיכולוגי ועברי את התהליך בליווי איש מקצוע כי אם לא עכשיו גם בקשר הבא יבוא בחור שאיתו יהיו את אותן בעיות!אני פניתי השבוע לטיפול אחרי שפשוט סבלתי כבר ואני רוצה להגיד לך שאני כבר 3 ימים מרגישה טוב ויש אנרגיות טובות בבית שמקרינות גם על בן זוגי!תקשורת זה דבר חשוב!דברי איתו על הדברים שמפריעים לך בצורה עדינה,עודדי אותו על כל שטות שהוא עושה בבית ותראי שדברים ישתנו ואם אחרי כל מה שהצעתי לך דברים לא ישתנו תוכלי לפחות לומר לעצמך שניסית!אל תשכחי את הפחדים שלו גם הוא בן אדם שעובר חווית שינוי ושינויים אנחנו כבר יודעים הם לא קלים לאף אחד מאיתנו!
    שיהיה המון בהצלחה לך לי ולכולנו!נשמח שתבשרי שהסוף הוא טוב..בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים
    chop
    16/07/2007

אני יודעת ומבינה שריבים, משברים, התרחקויות ומצבי רוח הם חלק מהזוגיות. אני לא נשואה , אני בזוגיות שנה. אחרי שנה אני מרגישה שאני חשופה, שקילפתי עוד שכבה מעצמי ודווקא מזה אני שמחה הבעיה היא שנעשיתי גם מאוד רגישה. כאילו עם ההתקלפויות באו מלא מלא פחדים שמשתלטים עליי. אני לא רגילה לריב. ריבים מפחידים אותי. זה סוף העולם בשבילי...זאת היתה גם ההרגשה שלי בתור ילדה כשהוריי רבו. אני כבר לא ילדה ואני מבינה שזה חלק מהזוגיות אבל זה גומר אותי כל פעם מחדש. הריבים וההתרחקות גורמים לי לחשוב שזהו סוף הקשר. לבן זוגי יש ראיה בריאה יותר ובשבילו זה לא סוף העולם אני מבחינתי בתקופות של ריב מוכנה להגיד לו שאנחנו נפרדים...מתוך פחד נוראי שזה הסוף...

לקביעת תור
    סגירה
    ריבים

הוספת תגובה

• תהליך של גדילה וצמיחה

דורית כהן
    16/07/2007

צ'ופ היקרה,
    ראשית ברצוני להחמיא לך על יכולת הביטוי הרגישה והמדוייקת.
    אולי יקל עליך אם תביני שאת בעיצומו של תהליך הבראה:
    ממצב שבו כל ריב מאיים עלייך - כנראה בגלל שהוא מחזיר אותך לילדות ולתחושות קשות של חוסר אונים (כי הריב נעשה אז ע"י הורייך, ולא היתה לך כל שליטה על המצב) - את כותבת שאת הולכת ונחשפת מול בן זוגך, ויחד עם החשיפה את נעשית רגישה יותר. נתת לעצמך להתקרב למישהו, לבטוח בו, להיחשף מולו, אבל בכל ריב שלכם את מגיבה עדיין מתוך "הילדה" המפוחדת וה"משותקת", ואת מרגישה שאינך יכולה להמתודד עם מצב כה מאיים, ויש לך רצון רק לברוח כדי לא להיות חשופה לכך שוב.
    כדי להקל עלייך, קחי קצת ייעוץ מאיש מקצוע, שיאפשר לך לתפוס מרחק רגשי ולגייס לעזרתך את היכולות השכליות של האישה הבוגרת שישנן בך, על מנת להמציא אפשרויות חדשות איך להתמודד עם הריב העכשווי. כי "הילדה הקטנה והמפוחדת" לא מצליחה להמציא דרכים אפקטיביות, היא מוצפת בתחושת חוסר האונים...
    את יכולה רק לשמוח על כך שבן זוגך הוא בעל גישה יותר בריאה לריבים, ו"לנצל" את גישתו לתרגל מולו אפשרויות שונות של מה עושים בעת הריב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים

chop
    18/07/2007

הייתי תקופה בטיפול ואני מודעת למסרים השגויים שקיבלתי בילדות שלי..מסר שלפעמים גם רבים וזה לא סוף העולם. אני בנאדם שרוב הזמן בשליטה. אני מאוד מודעת לעצמי. וזגיות זה דבר לא פשוט בשבילי . בחרתי לי כל חיי לחיות עם אנשים שחיים במקביל לי . חייתי הרבה שנים עם בנאדם שלא היה לי אפילו ריב אחד איתו כי חיינו בשני קווים מקבילים. היה נוח לי לחיות ככה. עד שהבנתי שככה לא חיים. אחרי שנפרדנו הייתי שלוש שנים לבד והיה לי כייף רוב הזמן ,כי לא הייתי צריכה לעבוד קשה, לא הייתי צריכה להתפשר בשביל אף אחד ולא להתמודד עם כלום.אבל גם אלו לא ממש החיים האמיתיים וכדי לעלות על דרך יותר בריאה לקשרים הלכתי לטיפול...ובאמת קיבלתי את מה שביקשתי: גבר מקסים, רגיש ומפנק.
    בדומה לי, בשנים האחרונות היה בורח מהתמודדויות עם קשרים. הוא מוכן להתמודד עם הקשר שלנו ובאמת טוב לו.
    לי הרבה פעמים קשה עם עצמי. אני רוב הזמן עובדת עם הראש ולא עם הרגש ומדי פעם תוקפים אותי משבריי רגישויות שמצפים אותי בפחדים- אחרי יום או יומיים אני אוספת את עצמי וחוזרת למוטב אבל הימים הקשים האלו מורידים אותי כל כך למטה שאני לא מסוגלת להתמודד עם זה. אני תמיד מרגישה שלא אוהבים אותי מספיק - אני פשוט בימי רחמים עצמיים. מה שבחיים לא היה לי קורה לפני שהייתי איתו. בכלל לא הייתי נותנת לרגש להשתלט עליי. נראה לי שהרגש התעצם אצלי אחרי שהפסקתי לקחת גלולות, אחרי 11 שנה, כאילו חומה שלמה נפרצה. רגש?? בכלל לא היה חלק ממני.....מה עושים?
    המשברים האלה שאני נכנסת אליהם , מצד אחד עושים לי הרגשה רעה כי אני מגיעה לתחתית של עצמי ומצד שני הם טובים לי (עד כמה שזה נמצחיק להגיד...) כי הם פשוט שוברים לי את השיגרה והם גורמים לי להעריך יותר את הבנאדם שחי איתי. מוזר לא?............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש פונדקאית
    עוד שאלות
    16/07/2007

שלום,
    אני בת 36 ומזה 10 שנים נשואה לבן זוג מקסים. זה 9 שנים שאנחנו מנסים להביא ילד לעולם, נסיונות אלו כללו מספר הריונות שלצערנו הסתיימו מבעוד מועד.
    מבחינה רפואית, אין באפשרותי לעבור עוד נסיונות להרות.
    בצר לנו, החלטנו לחפש אם פונדקאית נחמדה, ישרה ופורייה שתעזור לנו להגשים את החלום ולהפוך אותנו להורים מאושרים.

החוק קובע כי על הפונדקאית לעמוד בקריטריונים הבאים
    .החוק במדינת ישראל קובע כי על הפונדקאית לעמוד בקריטריונים הבאים:
    • עליה להיות בגילאי 38-23 .
    • יהודיה .
    • אם חד הורית/ רווקה/ גרושה לילד אחד ומקסימום ארבעה .
    • הלידה האחרונה היתה לפני שנה לפחות .
    • הפונדקאית המיועדת לא עברה שני ניתוחים קיסריים .
    • תושבת הארץ מעל 3 שנים.

אני פונה לכל אחד ואחת מכן לנסות ולעזור לנו.
    אולי אתם מכירים מישהי שהיא פונדקאית/ שיכולה להיות פונדקאית?
    אולי יש לכם מכר שיכול לבדוק ולשאול?

אנא עזרו לנו למצוא מישהי שתעזור גם לנו להגשים את חלומנו לאחוז בתינוק.

מספר פרטים טכניים:
    1. קיבלנו את אישור משרד הבריאות לעבור תהליך פונדקאות .
    2. מדובר בתשלום ראוי מצידנו לפונדקאית .
    3. מדובר בתהליך חוקי שעובר אישור ועדה של משרד הבריאות ובפיקוחה .
    4. הרופא המטפל הינו מומחה בעל שם .
    5. הטיפול מתבצע בבית חולים מסודר, תחת פיקוח רפואי מלא .

אשמח לקבל פניות למייל-
    [email protected]

תודה ?

לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש פונדקאית

הוספת תגובה

• בהצלחה! הלוואי ותצאו נשכרים מהפורום

יהודית ברגמן
    16/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יהודית :))

עוד שאלות
    18/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה