פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הודעה קצת מביכה
    דניאל
    14/08/2007

שלום,
    אני בת 25 ונמצאת בקשר עם בחור בן 32 כמעט חודשיים. אני חוששת שהבחור לא נימול ואינני יודעת איך לאמת זאת איתו. זה מאוד מביך אותי לשאול אותו את זה, ואם תשובתו תהיה חיובית אינני יודעת איך לומר לו, סליחה על הבוטות, שזה קצת דוחה אותי.
    המחשבה הזאת מונעת מהיחסים האינטימיים בינינו להתפתח יותר, כי זה פשוט מוזר לי ודוחה אותי.
    אשמח אם תכלנה לייעץ לי איך אוכל לוודא זאת איתו ולא לפגוע בו אם אסיים את היחסים בשל זה.
    (אולי זה ישמע קצת מוגזם לסיום יחסים, אבל זה באמת מוזר לי ועוצר אותי).

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הודעה קצת מביכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנסות במשהו חדש

דורית כהן
    15/08/2007

היי דניאל,
    הדבר היחידי שעולה על דעתי הוא להיות כמה שיותר ישירה איתו ולשאול אותו. בגילו, יש להניח שהוא כבר נתקל בתגובות כאלו אצל בחורות אחרות וזה כבר לא יפתיע ואולי אפילו לא יפגע בו.
    אגב, יכולות להיות כמה סיבות למה מישהו אינו נימול.
    השאלה היא האם זה משהו שמפריע לך פיזית - דוחה אותך - או המחשבה שהוא אולי אינו יהודי כשר מפריעה לך?
    שימי לב, יש לך הזדמנות נדירה להכיר באופן אינטימי מישהו ש(כנראה) אינו נימול...לרובנו אין את ההזדמנות הזאת, אז אולי את יכולה גם לראות בכך משהו חיובי? בסך הכל אתם רק בתחילת קשר, ואת תוכלי לרשום בהיסטוריה המינית שלך חווייה ייחודית. אפשר לראות בכך הרחבה של ההשכלה המינית שלך, את לא חייבת לקחת זאת כל כל קשה. נסי להיזכר האם היו אולי גם דברים ברפרטואר המיני שלך שבתחילת הדרך היססת אם לעשות אותם או אפילו נרתעת, והתגברת על כך ואולי אפילו יצא לך לטובה אחרי שניסית.
    הרי כך אנחנו מתפתחים - מתנסים בדברים חדשים ומגדילים את המשחק שאנחנו משחקים בחיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוס אולי לשעבר
    ענבר
    14/08/2007

שלום,

יש לי חבר קרוב לארבע שנים. אני חייבת להודות שהשנים האלה לא עברו בצורה חלקה ונפרדנו כמה פענים טובות בזמן הקשר שלנו. הסיבה העיקרית הייתה ההורים שלי שעשו לו את המוות. הם קראו לו בשמות בפנים ואמרו לו (כשהיינו ביחד חצי שנה) שאני עוד צריכה להכיר עוד אנשים כשעלה הדיבור על חתונה. הוא לומד סיעוד ואמא שלי אף שאלה אותו אם הוא ינגב תחתים כל החיים. כל זה הגיע למצב הכי קיצוני שנה שעברה קצת אחרי המלחמה. הוא ואמא שלי דיברו על כך שנעבור לגור ביחד והיא התנגדה ואמרה שהוא משחק בי כבובת חוטים. אני אמרתי לא נכון, אך לא הרגשתי שאני יכולה להתערב יותר מזה בוויכוח (בכל זאת זה בין שני אנשים שאני מאוד אוהבת). אחרי הוויכוח הזה הוא עזב את ביתי ורצה שנפרד. אני גם עזבתי את הבית וחזרתי מאוד מאוחר לאחר שהדאגתי מאוד את כולם. אחר כך עזבתי את הבית ועברתי אליו יומיים וחצי ואף ישנתי אצל בת דודה שלי לילה אחד. התחלתי טיפול פסיכולוגי וישבתי איתם ודיברנו ובכינו. בסוף איכשהו זה הסתדר (אף שהוריי אף פעם לא התנצלו בפניו). הוא בא אליי אבל כל מילה שהם אומרים הוא חושב שזה נגדו ולוקח את זה בצורה הכי קשה. הוריי, מבחינתם, שינו את היחס שלהם כלפיו ומשתדלים לתת לו הרגשה טובה בבית. הוריי שונים מהוריו, אנחנו משפחה יותר "קרה" מהם וקשה לו להבין את זה שזה אופי שונה. הוא מצפה מהם דברים שהם לא ממש יודעים לתת ומפרש את זה כחוסר חיבה כלפיו. במרץ השנה הוא הציע לי נישואים ועל אף החשש מלספר להוריי, הם קיבלו את זה בשמחה ומאז רק מעודדים שנתכונן אליה. אתמול אחייניות שלו באו אליו ואני ירדתי למטה מהחדר שלו ובמקום להתנפל עליהן בנשיקות וחיבוקים- פשוט קפאתי. עמדתי ולא ידעתי איך לצאת מהקיפאון הזה. חבר שלי מאוד כעס על זה. ניסיתי להסביר לו שקשה לי מאוד ושזו אני (למרות שמאוד השתפרתי ואני משתדלת באמת להיות הכי חמה איתן שאפשר). לפני שירדנו מחדרו גם ביקשתי שיחכה לי כי זה נותן לי יותר אומץ והרגשה יותר בטוחה שאני יכולה לגשת אליהן. חשוב לי לציין שהקפאון נבע בעיקר מכך שאחותו (אימן) ואמו עמדו שם- דבר שקצת גרם לי להרגיש מודעת לעצמי יותר מדי. עלינו חזרה והוא מאוד התרגז עליי. לאחר זאת, עשיתי עוד מאמץ לצאת מזה, וירדתי וניסיתי להיות עם כולם אך זה עוד פעם לא הצליח, כי הוא הוציא אותי החוצה ואמר שזה לא בסדר שאני עומדת כמו "בול עץ". זה גרר הרבה בכי מצדי והרבה כעס משני הצדדים. בסופו של דבר הלכתי. ואז חזרתי וניסינו לנהל שיחות אך הוא היה עצבני מדי ואמר שאינו יכול להבין אותי בתחום הזה. הוא רצה להפרד ממני (גם בגלל שאנחנו רבים הרבה בזמן האחרון, אך חשוב לציין שאנחנו סטודנטים ועכשיו בתקופת מבחנים) ועשיתי לו סצנות ברחוב. ברחתי ממנו ובכיתי ואני מודעת לזה שלא נהגתי כמו שצריך. בסוף אמו התערבה ונכנסנו הביתה וניגשתי לאחייניות שלו וישבתי איתן ושיחקתי איתן. מבחינתו כבר הרסתי את היום שלו. עלינו בסוף לחדר וקיימנו שיחה, אך הייתה לי מיגרנה והייתי חייבת לישון.

לקביעת תור
    סגירה
    ארוס אולי לשעבר

הוספת תגובה

• בקשה טכנית: לקצר

דורית כהן
    14/08/2007

ענבר יקרה,
    יש לי בקשה טכנית: האם את מוכנה לסכם את מה שכתבת ולהשאיר רק את עיקר הדברים?

קשה היה לי לעקוב ולקלוט את כל מה שכתבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקציר

ענבר
    14/08/2007

חבר שלי ואני בדרך כלל מסתדרים ואפילו טוב מאוד. אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני אבל אנחנו קצת הפכים בחלק מן הדברים. הוא בא ממשפחה חמה עד מאוד ואני באה ממשפפחה פחות חמה. הןא מצפה ממני לסגל לעצמי את הדרך החמה. לי זה קצת קשה כי זה לא באופי שלי, אך אני משתדלת מאוד- בשבילו. אתמול הייתי אצלו ואחייניות שלו באו אלי. ביקשתי ממנו שיחכה לי ושנרד ביחד אליהם, אך הוא לא עשה זאת. דבר זה גרם לי לאבד קצת מהאומץ שלי ולא ניגשתי לאחייניות שלו בחיבוקים ונישוקים כמו שהוא רצה. דבר זה מאוד הרגיז אותו והוא כעס עליי מאוד ואמר שאני עומדת כמו "בול עץ". ניסיתי להסביר לו שזו לא הייתה כוונתי ושפשוט קפאתי, אך הוא לא היה מוכן לשמוע. מדבר זה התפתח ריב מאוד מאוד גדול שהתחיל בסביבות השעה 10 ונגמר (בערך) בשעה 15. הוא טען שהעלבתי את האחייניות שלו ואת כל המשפחה שלו. אנחנו רבים די הרבה בזמן האחרון (הוא הציע לי נישוין לפני כמה חודשים) אך אני חושבת שהסיבה היא המבחנים והתקופה הלחוצה שאנו עוברים- באמת לא יוצא לנו להתראות כמעט בכלל. עכשיו הוא אמר לי שהוא רוצה קצת זמן עם עצמו לחשוב, אך אני מכירה אותו ויודעת שהוא הולך להיפרד ממני. השאלה שלי היא אם אני יכולה לעשות משהו בנידון חוץ מלתת לו זמן? האם זה טבעי שרבים הרבה כשמתכננים חתונה? האם זה טבעי לריב הרבה כאשר יש תקופה לחוצה ובקושי מתראים? דבר נוסף: הוא אמר שעלה לו הלחץ דם ושברגע שעולה הלחץ דם אי אפשר להפטר מזה- האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים סביב החתונה - כמבחן

דורית כהן
    15/08/2007

ענבר היקרה, מן התיאור שלך עולה הרבה מאוד מתח, גם אצלך וגם אצלו. אצלך זה מתבטא בחוסר יכולת לתפקד בטבעיות ולהיות חופשייה בהתנהגותך בנוכחותו. את עושה מאמצים לרצות אותו וגם אז זה לא מצליח. ואילו הוא כל הזמן מאוכזב, ומתמלא ספקות, ועושה לך מבחנים, וכנראה מרגיש שהוא משלם מחיר יקר מדי על היחסים, כפי שזה מתבטא בעלייה בלחץ הדם שהוא סיפר עליה.

ההכנות לחתונה הן סוג של מבחן ליחסים, ואני חושבת שזהו מבחן חשוב ומשמעותי. הרבה זוגות לא ומעיזים לתת לעצמם דין וחשבון על משמעות הבעייה, ו"טומנים את ראשם בחול", כדי לא לדחות או לא לבטל את החתונה, אבל אם המריבות רק הולכות וגוברות, במקום שייפתרו ויחזקו את הקירבה - זה אור אדום לדעתי. אם אינכם יכולים היום לקחת את המריבות ואת הפערים ביניכם למקום טוב, להזדמנות של התקרבות זה לזו, ואת מנחמת את עצמך ואת האחרים: "מילא, כולם מבינים שזו תקופה קשה" - אני הייתי מציעה לך לעצור את הרכבת (אם הוא לא עצר אותה קודם), ולחשוב היטב האם אתם מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגועה ולא מצליחה לשכוח
    אני
    13/08/2007

דורית שלום
    אני נשואה 10 חודשים היחסים ביני לבין בעלי טובים מאד יחסית אנחנו מסתדררים מצויין אין לנו בעיות רציניות מלבד ויכוחים שטוטיים נורמלים שקוראים לעיתים רחוקות .
    הבעיה היא כזאת אני שומרת את טהרת המשפחה למרות שאנחנו לא זוג דתי אני מאד מאמינה וזה עושה לי ממש טוב אני לא מוככנה לוותר על זה
    מה שכן בעלי לא ממש תומך בזה אך גם לא מפריע מה שיוצא שהחוויה הזאת שהייתה אמורה להעשות יחד נעשת רק על ידיי ללא הפרעה אך גם ללא תמיכה .
    באחד מהימים חיפשתי תמונות במחשב וגיליתי קבצים רבים של פורנו שנוצרו יום לפני שאני טובלת
    יש לציין שבאותו היום נעדרתי מהבית לארוע .
    כמובן שהוא לא הודה שזה מהתקופה שהיינו יחד אך כשעשיתי אחד ועוד אחד והוכחתי לו לא הייתה לו ברירה אלא להתנצל ולהציג זאת כמעידה
    בי זה נורא פגע שבעלי מצא לי תחליף כ"כ זול
    במיוחד שאנחנו מנסים להיקלט להריון והזרע המרוכז הוא הכי טוב ולחשוב שהוא נשפך על פורנו
    מאז אני לא מצליחה לשכוח את זה אני לא ישנה בלילות והתמונות האלו לא עוזבות אותי
    אני מאד פגועה הרי טהרת המשפחה זה משהו שאמור לשמור על הזוגיות ובכל פעם שאני טובלת אני מברכת על בעלי שיהיה לו כל טוב ושלא ייתן עינו באחרת ויתן בי זרע בר קימא והאבסורד שהתוצאה היא הפוכה ואחרי הכל אני עדיין לא מוכנה לוותר על העניין של טהרת המשפחה זה חזק ממני אולי זה כבר עניין מצפוני
    בקיצור מאז אנחנו כמעט ולא מדברים הוא שומע אותי מתעוררת בלילה ובוכה אך הוא לא מגיב הוא שולח לי הודעות לטלפון שהוא אוהב אותי והוא לא מתפקד והוא מצטער
    אך עדיין אני מרגישה זוועה ולא יודעת מה לעשות תעזרו לי להחליט אני מרגישה נבגדת ושפלה
    אני מתפקדת בבית כאישה מכל הבחינות דואגת לו להכל אישה מאד דומיננטית נראת טוב מבינה אוהבת מכבדת זה לא מגיע לי תעזרו לי לצאת מזה כשהוא ישן אני רוצה לחבק אותו ולסלוח לו אך אני ישר נזכרת ואז כבר לא יכולה להתקרב זה ברור שזה לא יכול להמשיך ככה תעזרי לי
    תודה על הסבלנות אני................

לקביעת תור
    סגירה
    פגועה ולא מצליחה לשכוח

הוספת תגובה

• קצת על הייצר המיני בהקשר הזה

דורית כהן
    13/08/2007

אני היקרה, אני מבינה את הפגיעה שלך, כי את ראית ביחסים שלכם משהו מאוד מקודש ופרטי לשניכם, ופתאום חטפת סטירת לחי, בכך שהוא הפנה את תשומת לבו לאובייקטים מיניים אחרים ואת מרגישה בכך בגידה, וזה גם מגעיל אותך ופגע בך.
    הנקודה היא שהוא כנראה מגיע מרקע ומחינוך שונה משלך, (אני מסיקה שזה כך משום שכתבת שהוא לא בעד שמירה על טהרת המשפחה ועל הנידה) שבו הוא נחשף לגירויים מיניים בצורה יותר פתוחה ממך, והנה בנישואיו לך הוא נאלץ לוותר על רמה מסויימת של חופש מיני, יחסית, שהוא היה רגיל אליו. עליך להבין שמאד קשה, בייחוד לגבר צעיר, לא לחשוב על יחסי מין ולהתעורר מינית כאשר הוא רואה את אישתו לנגד עיניו והיא אסורה עליו. זה מצב מתסכל, ואם תצליחי להבין שהשוטטות שלו לכיוון הפורנו במחשב לא היתה בגידה בך אלא מענה, כניעה, לייצר מיני חזק ומתוסכל - אולי תוכלי יותר בקלות לסלוח לו.
    אגיד לך משהו יותר מכך, המיניות של האדם היא עולם שלם, מורכב ומתפתח. רצוי לפתח גישה יותר טבעית לייצר הזה, להתיידד איתו, להבין אותו, וזה יאפשר לבעלך לשתף אותך יותר בפנטזיות שלו. אם תהיי מבינה וסלחנית יותר כלפיו - הוא לא ירגיש צורך להסתיר מפנייך. בסך הכל הוא עשה דבר שכמעט כל בחור צעיר בימינו נוהג לעשות. זה ממש לא יוצא דופן. אלא שבשבילך זה היה כמו פצצה...
    מה דעתך ללכת אחרי ליבך, האומר לך כמה את רוצה לחבק אותו? הוא לא באמת עשה משהו רע, אלא ביטא את הייצר המיני שלו בדרך שמקובלת וטבעית אצל רוב הגברים. את יכולה גם לשמוח שיש לו ייצר חזק ומשתוקק...שהוא לא אדיש... חבקי אותו ותסלחי לו, ותנסו לדבר על כך. בקשי ממנו שיספר לך איך הוא מרגיש בזמן הנידה, שישתף אותך. זה לא מחייב אותך לבוא לקראתו ולוותר על מה שחשוב לך, אבל זה ייתן לו לגיטימציה להרגיש את התסכול שלו, וזה ייצור ביניכם קירבה אם תצליחו להבין זה את עולמו של השני. זה גם יאפשר לו לא להסתיר ממך דברים שכרגע הוא מרגיש שמקוממים אותך אצלו.
    אם למרות כל מה שכתבתי לך את עדיין תרגישי שזה קשה לך מדי, אני מציעה שתיקחו ייעוץ זוגי חד פעמי, כי בשיחה כזאת מישהו שלישי יכול לעזור לכם לשוחח על הפערים ביניכם וללמד אתכם ליצור תקשורת יותר פתוחה בנושא המיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לך דורית המקסימה

אני
    14/08/2007

קודם אודה לך מאד על ההתייחסות והתמיכה דעי לך שמאד ריככת אותי ועזרת לי ולבעלי מאד אין לך מושג עד כמה
    דעי לך שזאת הפעם הראשונה שאני מתייעצת בפורום וזכיתי מצידך לתגובה כ"כ רצינית שעזרה לי להבין את בעלי ואת המקרה עצמו באמת שהרגשתי חסרת אונים היות ועל דבר כזה מאד קשה לדבר עם חברה במיוחד שבמקרה שלי הקרבתי את חיי החברה שלי למען בעלי מכורח המציאות עברתי עיר מגורים ויש לי פה חברות אבל עדיין זה לא אותו הדבר כמו חברות שגדלת איתם .
    נכון שאני ובעלי באים ממציאות אחרת ויש בנינו פערים בעניין הדת וכל מה שכתבת נכון ממש כאלו את מכירה אותנו ואיך שהסברת את המקרה זה ממש הטענות של בעלי כשניסה להסביר לי למה זה קרה
    סלחתי לו ודיברנו על הכול בשיחת נפש מאד עמוקה שנגעה גם בנקודות של חיי השיגרה שלפעמים צריך לנער אותה
    נתת לנו התחלה חדשה של חיים פתוחים יותר והכי חשוב שעשית בנינו שלום בית ענקי
    מאחלת לך את כל הטוב שבעולם תודה ענקיתתתתתתתתתתתתת
    אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אני" היקרה, מאוד שימחת אותי...תודה

דורית כהן
    14/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגופה עדיין לא התקררה

אני
    27/08/2007

היי דורית
    הנה עדיין לא עבר חודש לאחר המשבר שעברתי עם בעלי וסלחתי לו בעזרתך שוחחנו רבות וממש הרגשתי חיים אחרים
    אך כנראה שטעיתי בעלי היקר לא נתן לגופה להתקרר והוציא אותה מהקבר ושוב אני בנידה ושוב אני מוצאת פורנו במחשב אומנם בחיפוש יותר מעמיק כי הוא חשב שהוא מוחק את כל העקבות
    הרי הוא ידע כמה זה שבר אותי וכמה הוא ריססק אותי הוא התחנן שאני יסלח לו
    למה הוא החזיר אותי לסרט הזה שוב ועדיין לא עבר חודש אני לא יכולה להסתכל עליו אני לא יודעת מה לעשות מבחינתי לקפל את הבסטה מבחינתי להתגרש אני כב רלא מאמינה לו אני בטוחה גם שהוא בוגד בי עם נשים אחרות אני כבר לא יודעת מה לחשוב ואיך להגיב היום אני צריכה לטבול במקווה אני יילך בשביל המצווה אבל לחזור אלייו אני לא יחזור אני שוקלת לעזוב את הבית
    את לא מבינה איזה סמרטוט אני מרגישה זו ההרגשה הכי נוראה בחיים לגלות פתאום עם מי את באמת חיה ושזה לא סתם מעידה אלא הרגל בנוסף ראיתי שהוא צפה בתמונה של אחת העובדות במקום עבודתו שהיא עם בגד ים באותו היום תמונה שנמצאת במחשב עוד לפני קיומי בחייו אך ראיתי אותה במסמכים האחרונים שנפתחו וזה מה הביא אותי לחיפוש רציני במחשב
    אין לי עוד מה להרחיב אני כבר שבורה ולא יודעת מה לעשות
    אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשו הפתעת אותי...

דורית כהן
    28/08/2007

"אני" היקרה, תודה שאת מעדכנת אותנו.
    האמת, עכשו התפתעת אותי, כי התגובה שלך היתה בדיוק אותו דבר כמו בפעם הראשונה. אני חשבתי שעברת תהליך של היפתחות מסויימת והבנה שההתעניינות וההתעסקות של בעלך בפורנוגרפיה הינה טבעית ואופיינית לגילו, ולרקע הפחות שמרני שיש לו.
    אבל אולי לא הבנתי אותך כראוי, או אולי יכולת להעניק לו הבנה ברמה שכלית, אבל הרגשות שלך לא השתנו יחד עם התובנות, ואין ספק שאתמול הגבת ממקום לגמרי רגשי.
    "אני", תראי אם את יכולה לקרוא שוב את תשובתי הראשונה אלייך. אם את עדיין מצפה שבעלך יישר קו איתך ועם העולם ממנו את הגעת - זה לא ריאלי. זה אולי יעבוד לזמן קצר אבל אי אפשר להחניק ולדכא את הצרכים הטבעיים. גם לא צריך.
    אני מציעה שתפנו לייעוץ זוגי קצר מועד, כדי שהפער ביניכם לא יאמלל את שניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות

אני
    08/09/2007

היי דורית
    אני באמתת כבר לא יודעת מה לעשות ולא מדובר עכשיו רק בפורנו אלא בדברים אחרים
    כמובן שגם על הפעם השניה סלחתי והסברתי לו שמה שפוגע בי בעניין הזה זה שהוא מסתיר ממני את זה ולא עושה זאת בגלוי ולא נפתח אליי ולכן זה פוגע בי
    אם היינו צופים בזה יחד והוא היה משתף אותי התמונה הייתה לגמרי אחרת
    אבל כנראה שזאת לא הבעיה עיקרית אחרי הויכוח הנ"ל עלו הרבה נקודות כמו שהוא לא קליל וכל דבר לוקח בכבידות כמו זה שאנחנו לא יוצאים מהבית כמו זה שהחיים משעממים ושהוא לא תומך לא עוזר לא מפרגן ,הוא הבטיח שהוא ישתנה בכל הכח ושהוא מביין אותי ושהכל ישתנה לטובה ובאמת ראיתי שינוי יצאנו לסופ"ש לים המלח ומאד נהנינו אבל אחרי שבוע הכול חלף וחזר לקדמותו
    ו אתמול הוא שבר את השיא
    המצב הכלכלי לא פורח עד ה10 לחודש שיכנסו המשכורות אני לא יכולה למשוך אפילו לא שקל
    ולבעלי היו בכיס 50 ש"ח ביום חמישי ביקשתי ממנו שנצא סיבוב נשתה משהו והוא לא רצה אמר ש50 ש"ח לא מספיקים ושיכנע אותי בזה שאין לו ביטחון לסתובב רק עם 50 ש"ח ביום ישיש ביקשתי ממנו שיילך לקנות קצת דברים לבית כי ממש לא היה לי כלום במקרר והוא גם לא רצה
    מסתבר שהוא שמר את הכסף הזה בשביל ללכת יום שבת לקנות דגי נוי לאקווריום שלו
    זה עצבן אותי וממש צרחתי עליו וקיללתי אותו
    בערב התנצלתי שקיללתי אבל ציינתי שההתנצלות שלי לא פותרת את הבעיה ושהתנצלתי כי לא הייתי צריכה לקלל
    אכלנו אצל אמא שלו והויכוח יצא שם ואז הוא קילל אותי ליד המשפחה שלו ואמר שהוא התחתן עם חולת נפש
    כבר אין לי כח זה לא מה שמגיע לי אני כל יום קמה מוקדם מכינה לו כריכים וצדנית עמוסה עובדת ער חמש בערב חוזרת מבשלת ואח"כ מנקה היום שלי נגמר ב9 בלילה והוא לא נוקף אצבע וגם לא מעריך
    אמרתי לו שמחר בבקר אנחנו הולכים לרבנות אני לא רוצה חיים כאלה הוא לקח לי את כל השמחת חייים והאושר שהיה לי ובמיוחד שאין לי בעיר הזאת כלום וואין לי לאן ללכת רק להיות תקועה עם הבן אדם הזה שאני כבר לא מכירה
    בקיצור אני מאד אוהבת אותו אבל לא מוכנה לחיות חיים כאלו אני רק בת 23 ומרגישה כמו בת 40
    אין לי כבר כח נראה לי שלהתגרש זזה הפיתרון כי להשתנות הוא בחיים לא ישתנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקידם של הריבים

דורית כהן
    10/09/2007

אני היקרה...עכשו התחלתם להיתקל בבעיות האופייניות לזוגיות צעירה, איך מנהלים ריבים, חילוקי דעות, כעסים, שוני ביניכם. טוב שאת מדברת ומעלה איתו את הדברים. אל תיבהלי שמתחיל להיווצר מרחק ואפילו עלבונות. ניתן להשתמש בכל ריב על מנת לחזק את הזוגיות ולהתקרב עוד יותר. יש לריבים הללו תפקיד מאוד חשוב. הם מחדדים את העובדה המאוד טבעית שאתם שני יצורים שונים שצריכים פתאום להפוך לשותפים בכל דבר ועניין, וזה לגמרי לא מובן מאליו. זה קל כאשר האהבה והתשוקה ההדדית בעיצומם, וזה נעשה קשה יותר כאשר ההתאהבות מתפוגגת תוך זמן מסויים - בין מספר חודשים ובין מספר שנים - ואז צריך לבנות את הזוגיות על יסודות אחרים, של הערכה, תקשורת, כבוד הדדי ועוד. ההבנה שאתם יצורים שונים עם צרכים שונים - באמצעות הריבים דווקא -מכינה אתכם לקראת תפקיד מאוד חשוב בחיים: להיות בעתיד הורים ליצור שלישי שהוא אחר, בעל צרכים משלו ואישיות משלו שצריך להסתגל גם אליו...אם אינכם מסתדרים עם המצב לבד, אל תהססו לקחת ייעוץ וללמוד. אני לא מקבלת ש"הוא בחיים לא ישתנה" - אין חיה כזאת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    10/09/2007

תודה רבה לך דורית
    אני מודה לך שאת מחכימה אותי שתבונתך
    אפשר רק ללמוד ממך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אני

שירלי
    13/08/2007

אני מאוד מבינה אותך, את מרגישה שזאת בגידה ולכן את כועסת עליו כ"כ. לא רק זה הוא גם בגד בדבר המקודש לך ביחסים ביניכם ומזה את פגועה מאוד.
    אני בניגוד אליך אני נשואה כבר כ-12 שנה ואנחנו ביחד כ-16 שנים.
    בחיי נישואים את תלמדי לא כל מה שרוצים בא לידי יישום. אין מה לעשות, הבן-אדם איתו אנחנו מתחתנים ואותו אנחנו אוהבים גם לו יש צרכים בדיוק כמו שלך יש ואפילו שאנחנו אוהבים אחד מאוד את השני בחיי נישואים חובה להבין מאוד את בן הזוג איתו אנחנו חיים ואת הצרכים שלו גם אם הם לא עולים בקנה אחד עם הצרכים שלנו. להבין משמעו לכבד גם את צרכיו ורוצונותיו. את תלמדי שלא הכל וורוד, והלוואי שהיה ככה אז לא היו גירושים וריבים. אבל אלה הם החיים ופשוט צריך ללמוד לחיות עם וצריך גם ללמוד לקבל בסלחנות והבנה את הצדדים הפחות טובים והנעימים בחיים עם בן הזוג.
    נכון שמבחינתך זאת בגידה, אבל את צריכה להבין אותו. נשים בניגוד לגברים לא צריכים את המיניות כפי שגברים צריכים את זה. ככה הם נולדו זה לא כ"כ בידיים שלהם זה צורך בדיוק כמו צורך לאכול. אם הם לא מקבלים את זה בדרך המקובלת אז הם ימצאו דרכים חלופיות. יש כאלה שיבגדו ויש כאלה שיעשו זאת באינטרנט/פורנו. אם תקבלי אותו ותביני אותו הוא בשימחה ישתף אותך ויסביר לך מדוע הוא עושה את זה. אבל אם תכעסי עליו הוא יסתיר את זה ממך. הוא לא יכול לוותר על זה כי זה גדול ממנו ואת זה את צריכה להבין גם אם את לא מסכימה.
    אני יודעת שאת אוהבת אותו ואת רוצה לסלוח לו. אם תביני שהוא למעשה לא בגד בך ולא החליף אותך במשהו זול אלא מימש צורך שלו אז אולי יהיה לך יותר קל לסלוח לו. אם הי רוצה לבגוד אז היה הולך למישהי אחרת. זה שהוא עושה זאת בדרך זאת זה כדי לקבל את זה טלא לבגוד בך. כן, תתפלאי אבל לא ממש לא בגידה ! את צריכה וחייבת להבין שזה צורך עבורו והוא לא יכול לוותר עליו וזה פשוט לא קשור אליך !
    אם את לא תסלחי לו הוא
    א. או שישקר לך וימשיך עם זה ואת רק יותר תיפגעי כשתגלי את זה ותגרמי לשבר בחיי הנישואים.
    ב. או שלא יהיה מוכן לוותר ואז תהרסו לעצמכם את חיי הנישואים.
    בכל מקרה, את תצטרכי ללמוד שבנישואים צריכים להבין, לוותר ולסלוח אם זה לא מתרחש הנישואים נהרסים וחבל.
    בנישואים אי אפשר לחיות לפי עקרונות של אחד אלא כל אחד צריך להבין את השני.
    אם את אוהבת אותו ולא רוצה להרוס את חיי שניכם ואת נישואיכם עצתי לך שתדברי איתו על זה. אבל תנסי לראות את הצד שלו ולא רק תכעסי למה הוא לא מבין אותך.
    תאמיני לי עוד כמה שנים את תביני על מה אני מדברת. אבל בחיים לכל דבר יש מחיר וגם לנישואים. ככה זה וצריך לחיות עם זה.

אז בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירלי מתוקה

אני
    14/08/2007

תודה על ההתייחסות ועל התגובה שלך מאד עזרת לי ונתת לי להבין הרבה מעבר
    יום טוה וכל טוב מאמי נחמד מצידך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל
    אלי
    13/08/2007

הי
    הכרתי בחורה מזה שישה חודשים הקשר שלנו הלך ממש מהר הייתה אהבה ממש חזקה התראנו פעם בשבוע או פעמים לכל היותר בגלל המרחק
    אני בן 27מהדרום והיא בת 21 מתל אביב לפני כשבועיים היא הפתיעה אותי ואמרה שיש לה הרגשה שחסר משהו בקשר אבל היא לא יכולה להצביע על הגורם החסר ( לפני זה היא לא הזכירה דבר כזה ) וביקשה הפסקה של כמה ימים אחרי יומיים היא בקשה שנפסיק להיות חברים אבל מתעקשת להישאר בקשר טלפוני ושנתראה פעם בשבוע אבל בלי הקטע של החברים אני מרגיש שיש משהו שלא ברור ומאוד מציק לה אם אני חוקר מה הסיבה ומה הגורם אני פשוט מבולבל ככל שהזמן עובר היא אומרת שהיא מרגישה שהפרידה הייתה מהלך סופר נכון בכל זאת היא רוצה שנשאר בקשר כמו ידידם

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבל

הוספת תגובה

• זה משהו שקורה לכל אחד בחיים...

דורית כהן
    13/08/2007

אלי היקר,
    צר לי על מה שאתה עובר. יחד עם זה, בשביל מי שקורא את דבריך מן הצד, זה די בולט שקורה כאן מצב קלאסי ונפוץ, שבו צד אחד - אתה - מאוהב ומסנוור, ואילו הצד השני - היא - גילתה די מהר שמשהו ביחסים או באישיות שלך או בהופעה/ גוף/ מיניות שלך לא מתאים לה, והיא רוצה לעבור הלאה. מאוד יתכן שהיא פגשה מישהו חדש שגרם לה להסתנוור, והיא מעדיפה להיות איתו ולהתחייב אליו.
    מה אומר לך, אלי, ככה זה בחיים... שניכם (והיא עוד יותר צעירה ממך הרי) נמצאים בגיל שבו מתנסים במספר מערכות יחסים עד שמוצאים את בן הזוג המתאים ביותר, ואלה הם חוקי המשחק...נסה לא לקחת זאת יותר מדי קשה.
    לגבי הנקודה שהיא לא אמרה לך מה מפריע לה:
    יש נשים בהן תיתקל אשר יהיו מסוגלות לתת לך פידבק אמיתי אגב, אם זה חשוב לך, נסה לבקש זאת מבת הזוגולהגיד לה שזה יביא לך תועלת אם היא תהיה כנה איתך. ואתה תוכל להחליט אם לקחת את הפידבק הזה ולהפיק לקחים. אבל יש גם נשים שאינן מסוגלות לעשות זאת או אינן רוצות לפגוע בך ועל כן אינן אומרות לך מה מפריע. ולא תמיד יש משהו ספציפי שמפריע, לפעמים "זה לא זה" ומישהו אחר יותר מדליק אותן.
    עליך להמשיך לחפש בת זוג, מתוך הבנה שככה זה ושזה עלול לקרות שאחרי זמן מסויים מגלים שאין התאמה, וכי גם אתה לפעמים תיאלץ להפסיק מערכות יחסים כי אתה לא מספיק נדלקת על מישהי שמאוהבת בך, עד שתמצא מישהי שזה יהיה הדדי...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשואה ולא בטוחה בזהות המינית
    מתלבטת
    12/08/2007

אני נשואה יותר מ-3 שנים ועד עכשיו הכל היה בסדר. ואז, יום אחד נפגשתי עם חברה טובה שהביאה עוד חברה שלה, שאחרי זה הסתבר לי שהיא לסבית, והיא פלירטטה איתי בעדינות. מפה לשם, בסוף התחלנו להתידד ויום אחד, כשישבתי אצלה בבית, היא נישקה אותי ומשם העניינים המשיכו... אני אוהבת את בעלי מאוד מאוד מאוד, אבל פתום אני כבר לא בטוחה בשום דבר, אני לא יודעת אם בגדתי בו או לא בגלל שזה לא היה עם גבר, אני לא יודעת מה לחשוב על עצמי, אם אני בכלל לסבית ולא ידעתי את זה כל השנים. הכל נורא מוזר לי ואין לי עם מי לדבר על זה כי אני פוחדת ממה שיחשבו עלי ומה יקרה אם בעלי ישמע על זה. אני לא רוצה לעזוב אותו אבל אני מרגישה שאני עושה לו עוול בזה שאני מסתירה ממנו והוא רואה שמשהו עובר עלי. מה כדאי לי לעשות?

הוספת תגובה

• רצוי ללבן זאת לבדך עם איש מקצוע

דורית כהן
    12/08/2007

מתלבטת יקרה,
    אני מבינה שאת עוברת סערת רגשות מאוד גדולה. פתאום הכל נמצא תחת סימני שאלה, כל מה שבעברך נראה ידוע ומוכר - פתאום אינו ודאי יותר.
    ראשית, את נשמעת לי צעירה ולא מאוד מנוסה מינית, האם אני צודקת?
    חשוב שתדעי שההתנסות שהיתה לך עם הבחורה הלסבית, יתכן והיא אך ורק חווייה שמהווה חלק מן ההתפתחות המינית הנורמלית שלך. להרבה נשים היתה ותהיה התנסות לסבית בזמן זה או אחר של החיים. מרוב בהלה לגבי מה זה אומר על עצמך - אולי לא עיבדת את החווייה הזאת אל תוך עצמך בצורה נאותה.
    תראי, יש אמנם אפשרות מסויימת שהחווייה הזאת חשפה בך צד לסבי שהיה חבוי. אבל אני נוטה לחשוב יותר שמה שזה היה הוא דווקא משהו צדדי ולא מהותי.
    אבל מכיוון שאין לי מספיק אינפורמציה, אני מציעה לך להיפגש עם פסיכולוג/ית - מה שיותר נוח לך, וללבן איתה בדיסקרטיות את משמעות החווייה הזאת עבורך.
    לגבי שאלת הבגידה - גם אם עושים זאת עם בן אותו המין ולא משתפים את בן הזוג - יש בכך פגיעה באמון, ויש גברים שעלולים להיפגע עוד יותר אם את עושה זאת עם אישה. זה עלול לאיים על הגבריות שלהם.
    מצד שני, אם בדיעבד - לאחר הבירור עם הפסיכולוגית- את תראי שזאת היתה רק "טעימה", סוג של הרחבת הרפרטואר המיני, יותר קל לשתף בכך את בן הזוג ויש גברים שזה דווקא מדליק ומעורר אותם - לראות או לדמיין את בת זוגם עם אישה אחרת, כל עוד זה רק בגדר חווייה צדדית, ולא משהו מהותי.
    בכל אופן, מה שלא תהיה התוצאה של התהליך אליו נכנסת - את אמורה להכיר את עצמך יותר לעומק בהמשך, וגם זו לטובה.

אנא, שתפי אותנו בהמשך, אני חושבת שההתלבטות שלך מעניינת הרבה מן המשתתפים כאן וכמובן גם אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חוסר אמון הוא סיבה לגרושים?
    ס
    10/08/2007

בעלי בגד בי במשך שנה (חלק מהזמן בידיעתי) זה גרם לי לכאב עצום שעד היום עוד לא התאושששתי ממנו לגמרי. אבל בעיקר לחוסר אמון . אני לא סומכת עלי לא מאמינה לו. כל הזמן חושדת בו. (הב"א גם שקרן פתלוגי לדעתי אבל זה כבר סיפור אחר) הוא גם היה אלים כלפי מילולית ופיזית (אבל מאז משתדל מאוד מאוד לתקן ולהשתפר בתחום הזה. ) אבל כל זה גרם לי להמון כאב. והכאב וחוסר האמון שלי בו גורם לי להרגיש מרוחקת ממנו. לא קשורה לא שיכת. מדי פעם יש לי התקפות של חוסר אמון שמעלות שוב את כל הכאב בחזרה. ולוקח לי לפעמים כל היום כדי להשתחרר מכל הזכרונות והכאב והריחוק..
    היום למשל הוא אמר שהוא רוצהל לקחת את האוטו למוסך . הצעתי לו לסעת איתו לשם באוטו שלי כך שאם הוא יצטרך להשאיר את האוטו שם אוכל להחזיר אותו הביתה. אבל הוא סירב. הוא אמר שמקסימום יתקשר לחבר. מה שהעלה את החשדות שלי. אחכ החלטתי לסוע דרך המוסך כדי לראות אם הוא באמת שם (אמרתי כבר התקפי חוסר אמון?!) ואז גיליתי שהוא לקח איתו את מפתחות האוטו שלי. כך שלא יהיה לי סכוי לדעת אם הוא במוסך או לא.
    מה שגרם לי כמובן להתעצבן ולהתפרץ עלי בטלפון. אמרתי לו שאנחנו צריכים יעוץ ואם לא אני לא מוכנה להמשיך ככה בכל הכאב והמצב הזה .
    אם לא נלך ליעוץ (שהוא טוען שאין בזה צורך ואני צריכה לצאת מזה לבד..) אני חושבת שאין טעם להמשיך ככה . אם אין אמון בננו ואני לא סומכת עלי ועדין כואבת מאוד ממה שהוא עשה לי.
    הברירה שלי או יעוץ זוגי או להתגרש!!
    האם אני צודקת??
    האם הבעיה היא בי? (כמו שבעלי טוען)

הוספת תגובה

• המשך

ס
    10/08/2007

עכשיו הוא משקר לי שהוא אמר לי שהוא הולך לסדר את האוטו שלי בחניה כי חניתי לא טוב. ואז הוא שכח את המפתחות בכיס שלו. הוא כמובן לא אמר לי שום דבר כזה . הוא טוען שכן הוא אמר. ולמה אני אף פעם לא מקשיבה למה שהוא אומר . כל היום מרחפת וכו.
    הוא מנסה לשגע אותי . לגרום לי לפקפק בעצמי להאמין לשקרים שלו.
    אני זוכרת בדיוק איך הוא יצא מהבית ואמר לי אני כבר חוזר . הוא לא אמר כלום על המפתחות. אחרת לא הייתי מחפשת אותם.
    אוף כבר נמאס לי ממנו . בא לי להתגרש וזהו . לגמור עם הסיוט הזה נמאס לי כבר ממנו. חבל שעשיתי ילדים עם הדבר הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים שהפכו להיות רעילים מדי

דורית כהן
    11/08/2007

שלום לך, "הי" היקרה!
    מערכת היחסים שאת מתארת היא מאוד רעילה והרסנית כנראה לשניכם, ועליכם לעשות משהו דראסטי כדי לעצור את ההדרדרות. אם הוא לא יסכים ללכת לייעוץ זוגי - אני חושבת שאסור לך להמשיך לחיות איתו.
    אגב, מאוד יתכן שגם ייעוץ זוגי לא יעזור, כי את כותבת שכבר יש ביניכם אלימות מילולית ופיזית נוסף על חוסר האמון. אבל - גם את זה כדאי לשמוע מאיש מקצוע, שיכול להדריך אתכם איך לסיים את היחסים במינימום נזקים.
    צר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה

ס
    12/08/2007

דורית שלום ותודה על התגובה
    מהו לדעתך הצד שלי בהרעלת היחסים? אולי אם אתקן את החלק שלי זה יעזור במשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מספיק רק לתקן את החלק שלך

דורית כהן
    12/08/2007

למרות שלא פירטת מה הוא טוען נגדך, אני משערת שהוא אומר עליך שאת חשדנית מדי ולא נותנת לו לנשום בלי לתחקר אותו לאן הוא הולך ומתי הוא יחזור ועם מי הוא נפגש. הוא כנראה גם מרגיש מצידך שאת קרה כלפיו ולא יוזמת מחוות של אהבה.
    אז נכון שאת יכולה לשלוט קצת יותר על התנהגותך ולהבין ששני סוגי ההתנהגויות האלו מרחיקות אותו ממך והוא דווקא יחפש לעצמו חופש בלי צורך לדווח לך, ואם מישהי תיתן לו חום שם בחוץ - הוא ייקח, כי לא נעים לו איתך.
    אבל, מאוד קשה לעשות את השינוי באופן חד צדדי.
    חוץ מזה, לעיתים רחוקות רק נתקלתי באישה חשדנית שאין כל בסיס לתחושותיה. המון בעלים מעדיפים להכתיר את נשותיהם "משוגעות" "חשדניות" "טיפשות" מאשר להודות שחשדותיהן מוצדקים. אז יש סיכוי גבוה, (סטטיסטית וגם בגלל שהוא כבר הודה בכך פעם) שלפחות חלק מחשדותייך מוצדקים, ולכן זה לא יהיה תיקון מספיק אם רק את תשני. חייב לבוא שינוי מהותי מצד שניכם, וזה יכול לקרות רק בעזרת ייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין!!

ל
    13/08/2007

הי שלום, אולי קל לי מהצד לקרוא את מה שכתבת ולהמליץ לך להתגרש ומהר...
    אבל פשוט מה שרשמת לא השאיר מקום לספק..
    דבר ראשון בזוגיות, אמון, ואם זה לא קיים אין מה לעשות בקשר כזה
    להוסיף אלימות מילולית ופיזית?? איך את יכולה לחיות ככה? אני מבינה שיש ילדים אבל זה לא יכול לבוא על חשבון החיים שלך והאושר שלך..
    שאלת את עצמך פעם אם את מאושרת? אם את אוהבת אותו?
    סליחה שאני שופטת אותך בצורה כזאת אני פשוט לא יכולה לסבול גברים שקרנים, בוגדים ובטח מכים, נפשית ופיזית
    לדעתי אם כל הכאב שבדבר ואני בטוחה שזה כואב שיהיה לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלכלת הבית בזוגיות שנייה
    יעקב
    10/08/2007

אנו גרים יחד בבית שהשכרנו שנינו גרושים בת זוגתי יש לה 3 ילדים גדולים שהיא מכלכלת גם אותם בבית, כרגע אני משלם את השכירות 600$ ארנונה חשמל מים טלפון ווהיא רק קונה אוכל וצרכי הבית..לטענתה היא משלמת כ 2500 שח על כלכלה ..היא כל סוף שבוע קונה בהתאם למצבה הכלכלי ואילו אני אין לי ברירה איני יכול לא לשלם שכ"ד חשמל והכל לפי יכולתי.. אלה הכל בזמן דבר נוסף היא אינה רוצה להשתתף בבילויים שלנו או בנופש רק אני צריך לשלם ... אייך לפי דעתכם אני צריך לשלם והחלוקה בינינו , היא כרגע יש לה בית שמשכירה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כלכלת הבית בזוגיות שנייה

הוספת תגובה

• לנהל על כך שיחה גלוייה וסובלנית

דורית כהן
    11/08/2007

יעקב היקר,
    הנושא שאתה מעלה אופייני לזוגיות שנייה, כאשר כל אחד מגיע עם ה"פקלאות" השונות שלו, ועדיין לא ברורה המחוייבות ההדדית הסופית. האחת מגיעה עם ילדיה והשני צריך לתמוך בילדיו שנשארו אצל גרושתו. צריך שתמצאו דרך להגדיר את ההוצאות המשותפות, לכמת אותן, ולהחליט אם כל אחד מכם מכניס סכום שווה לסל ההוצאות, ואולי תגיעו להחלטה שהתרומה של כל אחד מכם לא צריכה להיות שווה בגלל שיקולים מסויימים, כמו הצטרפות הילדים ושכר הדירה שהיא נהנית ממנו.
    אין כאן כללים או נורמות מקובלות, עליכם לנהל שיחה פתוחה ולהעלות כל אחד את תחושותיו וציפיותיו לגבי הנושא, ואז למצוא פתרונות שיהיו מקובלים על שניכם. החוכמה היא לנהל שיחה כזאת ללא עוצמה רגשית, להישאר פתוחים וגלויים, ולהיות יצירתיים. חשוב לבוא ממקום של הקשבה חיובית לשני, אמון ופרגון, ולא מחשדנות ונסיון להימנע מלהיות "פראייר"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    09/08/2007

אני יודעת שזה לא פורום בענייני מיניות, אך זה חלק מזוגיות אתם יודעים..
    רציתי לשאול-
    האם ייתכן שבחור לא מסוגל בשום אופן להנות (ואולי אף לתפקד) עד כדי תיסכול, ביחסי מין עם קונדום ?
    כתוצאה- לא רוצה/מסוגל (לא ברור) לשכב עם קונדום.
    ובמקרה שהבחורה לא נוטלת גלולות (בעתיד הקרוב לפחות), מה יכול להיות פתרון?
    בהנחה שמדובר על קשר שבתחילתו..

אגב, הדבר כה חשוב לבחור עד כי מוכן לוותר על קשר (ולא לוחץ לקחת גלולות)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למצוא דרכים להוריד את חרדת הביצוע

דורית כהן
    11/08/2007

היי סיגל,
    קורה שלגבר יש "קבעון" לגבי ה"כובעון"...
    אכן יש גברים שמשוכנעים שאינם מסוגלים ליהנות עם קונדום, יש כאלה שניסו לשים קונדום ואיבדו את הזיקפה, וזוהי חווייה לא נעימה כאשר מדובר בתחילת יחסים עם בת זוג חדשה - כאילו הגבריות שלהם עומדת למבחן ונכשלת. ונכון שההנאה ללא קונדום היא הרבה יותר חזקה.
    העובדה שהוא אינו גמיש בנושא מעידה על חרדת ביצוע גבוהה ורצונו להימנע ממצב של מבחן, ו/או על עניין לא מספיק גבוה בקשר איתך.
    אם בכל זאת את מעוניינת להשקיע בקשר - אפשר ליהנות מדברים רבים בסקס גם בלי להגיע לחדירה, ואם תלכו בכיוון הזה, אולי האינטימיות שלכם תגבר והנינוחות שלו תגדל והוא לא יהיה בחרדה כה משתקת לאחר כמה פעמים שתהיו יחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקס עם האקס
    ורד
    08/08/2007

שלום!
    אני בת 24, נפרדתי מחבר רציני של 3 שנים לפני כמה חודשים ומאז אנחנו בקשר טוב מאוד, נפגשים הרבה ושוכבים מדי פעם. במקביל, כל אחד מאיתנו יוצא עם אחרים ככה שאני לא מרגישה שאני נתקעת עליו אבל חברות שלי אומרות לי שאני עושה טעות ועובדת על עצמי ובעצם אני חוסמת אופציות להכיר בחורים רציניים שיכול לצאת מהם קשר טוב כי אני נעולה עליו בראש אפילו שאני אומרת שזה לא נכון.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    סקס עם האקס

הוספת תגובה

• להיות פנוייה גופנית ורגשית

דורית כהן
    11/08/2007

לדעתי, אם חשוב לך להתפנות רגשית לקשר חדש, חלק מן העניין הוא לפתח צורך ורעב לקשר כוללני.
    אם את באה על סיפוקך בתחום המיני בעזרת הקשר עם האקס, סביר שחברותייך צודקות בכך שהן מייעצות לך להפסיק את יחסי המין איתו. יש משהו נוח ומוכר בהמשך היחסים איתו, אבל זה יקשה עליך להתחבר רגשית ופיזית לבן זוג חדש, לעניות דעתי.
    כי כאשר יש לך מין נינוח וזמין, כל ההתרגשות בהתאהבות החדשה מתקלקלת. חלק מתהליך ההתאהבות הוא גם המשיכה הגופנית, וזו מתעצמת כאשר את לבד, ללא בן זוג. את מקלקת לעצמך את החווייה החדשה, כאשר את משמרת יחסי המין איתו, עם כל הכיף שיכול להיות בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החברות שלך צודקות...

ל
    13/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הן צודקות ! תתינתקי ממנו !

שירלי
    13/08/2007

פשוט גם אני הייתי בסירה שלך. גם אצלי ככה זה היה ועד שממש לא ניפרדתי ממנו לא היכרתי באופן רציני אחרים. פשוט אחרי 3 שנים שהייתם ביחד, את רגילה אליו ובגלל ההרגל את חוזרת אליו ואת בקשר איתו.
    הן צודקות כי כשאת איתו באופן בלתי מודע את משווה את כל הבחורים שאת יוצאת איתם אליו ומאחר ואליו את רגילה תמיד אחרים יראו לך פחות ממנו (גם אם בהתחלה הם יראו יותר טובים) ופשוט בגלל הנוחות את תחזרי אליו.
    אז אם החלטת שהוא ממש לא זה כדאי לכם להיפרד. כי ברור שמישהו מכם ירצה כן את החזרה. אם את נפרדת ממנו אז הוא זה שמעוניין בחזרה (גם אם הוא לא מודה).
    חוץ מזה, כשאתם בניפרד היחסים ביניכם יותר וורודים. לא שמת לב ? פשוט הצד הנעזב יעשה הכל כדי שתחזרו. גם אצלי זה היה ככה. אני זאת שניפרדתי והוא שרצה שמאוד נחזור הפך מבחור קר ואדיש לבחור חם ואוהב. הרגשתי שזה בגלל שאני לא איתו ולכן אחרי שחזרנו והוא חזר לסורו. עזבתי אותו וניתקתי ממנו את הקשר באופן סופי. זה מה שעזר לי בסופו של דבר להכיר אחרים באופן יותר רציני וגם את בעלי.
    היום, אחרי 17 שנה. אני כ"כ שמחה מהצעד שעשיתי. אני בכלל לא מתגעגעת אליו ובעלי יותר מתאים לי ממנו בהרבה. רק מצטערת שכבר מהתחלה לא התנתקתי ממנו כשהבנתי שהוא לא מתאים לי.
    זה המסר שאני יכולה להעביר לך.

בכל אופן, בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידו מה קורה לכולם ???
    חסוי
    06/08/2007

לכול מקום שאני הולכת שומעת שבוגדים, מה קורה במדינה שלנו.
    גם אלה שחיים יחסית סבבא, ובסה"כ אוהבים את האישה והילדים מחפשים ריגושים
    אז מה אני צריכה גם להתחיל לחשוש?

לקביעת תור
    סגירה
    תגידו מה קורה לכולם ???

הוספת תגובה

• האם באמת כולם בוגדים??????

אנני
    07/08/2007

שמישהו יגיב. מעניין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק כן וחלק לא

שירלי
    13/08/2007

גם אני בתור אישה, כל הזמן חווה בגידות או שמתחילים איתי או עם חברותי וזה מאוד מדכא מצד אחד אבל מצד אחר זה מובן.
    אחרי החתונה+ילדים מתחילים החיים האמיתיים, ז"א הבעיות של המשכנתא, חינוך הילדים חיי שיגרה ותשישות נוראית.
    לכן הרבה בוחרים בבריחה מהחיים ומהשיגרה וז"א בגידה. לא רק זה, חלק מגלים שבן/בת הזוג איתם התחתנו זה לא מה שחשבו. אל תשכחי שאחרי שהילדים באים הצדדים האגואיסטים של כולם מתחילים לצאת כנ"ל האופי הפחות נעים (ולא מה שהיכרנו כשיצאנו איתם) ומתחילות המריבות. כשיש עזרה, אני מתארת לעצמי שיותר קל קצת אבל כשאין, והכל נופל על בני הזוג בסופו של דבר נשברים וזאת התוצאה אצל חלק. הריגוש שבבגידה מעלים את הצדדים הלא נעימים של הנישואים.
    לכן אצל חלק זה הפיתרון אבל לא אצל כולם.
    מי שיודע לשים את הבעיות בצד, לדבר ולוותר כשצריך. להקשיב לטענות של בן/בת הזוג ולדאוג לזוגיות בגבולות האפשר, לצאת מידי פעם ולהראות לבן/בת הזוג שאנו אוהבים אותם ומעריכים אותם גם כשרע וגם כשקשה. אז אין צורך בבגידה. צריך פשוט להתעלות על חיי השיגרה וחיי השיעמום ולנסות להינות עד כמה שאפשר מהחיים ומהאדם איתו חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    קרן
    06/08/2007

אני בתחילת שנות השלושים שלי. רווקה. עברו עד היום הרבה מים בנהר הדייטים שלי, כולל קשרים ארוכים יותר ופחות , בעייתיים יותר ופחות. כמו כן, קשר ארוך אחד בעייתי במיוחד שנגמר אחרי המון עליות ומורדות והיה מהול ברגש חזק (אני כבר לא אומרת אהבה כי אני כבר לא בטוחה שאני מבינה את פרוש המילה).
    בכל אופן, כיום הכרתי בחור (בגיל דומה לשלי) שהחלטתי לתת לזה צ'אנס ולא לפסול למרות נתון של מראה חיצוני שבדרך כלל מעיב על המשיכה שלי לבן אדם ופחות "הטעם שלי". אחרי הפגישה הראשונה היססתי אם להמשיך לנסות (קורה לא מעט בבליינדייט) ובסוף החלטתי להמשיך לצאת איתו ולבדוק.
    במשך מספר פגישות נוכחתי לגלות שהבחור- בוגר, תומך, קשוב, מעניק, גמיש, לא עצלן, רומנטי וכו' (התמונה הובנה..), אה, וכמובן גם מעוניין. עונה כמעט על כל "דרישותיי" ומשאלותיי מבן זוג, ואני מאמינה שגם של הרבה בחורות אחרות.. אבל..
    כן תמיד יש אבל (או שלא תמיד ? לא ברור לי) , זה לא עונה לי לפחות בנתיים, על שאיפותיי בזוגיות. אחרי כמעט חודש אני לא מרגישה שאני נקשרת, מתאהבת או אפילו מתלהבת וזה פוגם מבחינתי גם בנושא המשיכה, שמלכתחילה כאמור היה בסימן שאלה.
    כיף לי , טוב לי , מעניין לי איתו. וזהו. שום רגש שנראה באופק, שום פרפר קטן בבטן, או רצון הולך וגובר לראות אותו/ להיות איתו.
    הלוואי וזה יבוא לי, כי יש כאן משהו עם פוטנציאל טוב.
    ואם עד כה זה לא קרה, האם יש סיכוי? אני לא רוצה למשוך אותו.
    והרי אין קשר רציני בלי משיכה ואהבה, לפחות לא אצלי.
    מה עושים?
    בתודה,
    המתלבטת

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• לא להישאר בקשר מתוך פשרה

דורית כהן
    06/08/2007

מתלבטת יקרה,
    עברי הלאה...
    אל תוותרי על ההתאהבות ועל המשיכה הגופנית כי שני הגורמים האלו ירימו את הראש שלהם תוך זמן קצר אם תמשיכי את הזוגיות. זה גם לא פיר כלפיו. לשניכם מגיע להיות בזוגיות מלאת אהבה.
    אל תתפשרי בגלל שאת "וותיקה" בנהר הדייטים. אהבי את עצמך, עשי דברים שאת נהנית לעשותם, והקשר הנכון יגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שמעולם לא היתה בעבר
    לין
    05/08/2007

חבר שלי ואני ביחד כשנה והכל היה פנטסטי מעבר ליתואר. אבל בחודש האחרון שנינו חווים קשיים להתעורר מינית וכל ניסיון מלווה במאמץ. יש תחושת עייפות וחוסר חשק כללי. שנינו לא יודעים איך להתמודד עם זה. אהיה יותר משמחה לקבל כמה עצות

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שמעולם לא היתה בעבר

הוספת תגובה

• יש לבדוק מעבר לתחום המיני

דורית כהן
    06/08/2007

שלום לך לין,
    לא הזכרת אהבה...האם ככל שאת מכירה אותו יותר - את מוצאת יותר דברים שאת אוהבת בו?
    יכול להיות שהיחסים התחילו בעיקר ממשיכה גופנית חזקה, אבל שאר הדברים המחברים בין שני אנשים, כמו שיחות נפש, איכפתיות, מטרות משותפות, תחומי עניין משותפים וכו' - אולי לא מתקיימים עבור שניכם או עבור אחד מכם.
    אם היחסים מאוד חשובים לך - קחו שיחת ייעוץ חד פעמית כדי להבין מה קורה ומה קרה לתשוקה המינית.
    אשמח לתגובה שלך על תשובתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות מהתנהגותו של בן הזוג
    עירית
    05/08/2007

אני יוצאת עם בחור שהכרתי כבר שנה. בהתחלה לא הייתי בטוחה בקשר הזה עמו. התקשורת ביננו לא היתה הכי טובה. הוא טען כי הוא לא אוהב לדבר בטל'. הרגשתי שהוא לא נפתח בפני, מתרחק כל שני וחמישי, לא אוהב לבלות כמוני ולא רוצה לראות אותי כמו שאני אותו. עם הזמן הוא קצת השתנה, אבל הוא עושה צעד קדימה ושניים אחורה. הוא לא מבין איך יש לי דרישות גבוהות בסקס. הוא לא מוכן שינחו אותו ויגידו לו מה לעשות. בקשריי הקודמים הגברים היו קודם כל ה"חברים " הטובים שלי ואפשר היה לשוחח עימם על הכל. למרות הכל משהו אצלו מושך אותי.... מעין אדישות לא ברורה. אני מפחדת כי בעתיד זה יהווה בעיות. אני מעדיפה מישהו שקודם יהא החבר הטוב שלי. אני מתעצבנת ביום-יום על כך שהוא לא מגיב, לא מתעניין כמו שאני מצפה ממנו. הוא טוען שלא צריך לעשות עניין משטויות ושאני נתפסת לכל דבר. אני בת 31 ואני רוצה לדעת מה קורה איתי.. שנינו מתמהמהים מהצעד הבא לגור ביחד. אני מרגישה "תקועה" במצב הזה כי שום דבר לא קורה. האם עליי ליזום? לדחוף את הקשר הזה? אני לא מתאהבת בכל אחד. לפניו הייתי תקופה מסויימת לבד. אני כן נקשרת אליו למרות העליות והמורדות. אני מנסה לא להתייחס לשלילי בקשר זה.
    אני לא יודעת אם אני רוצה בכלל קשר זוגי או שאני באמת רוצה אותו.

הוספת תגובה

• מתפשרת איתו - כי כמהה לקשר זוגי

יהודית ברגמן
    05/08/2007

עירית יקרה!
    עליך לפעול על פי תחושות בטן ולא בלחץ בגלל הגיל או החשש להשאר לבד. מבין השורות משתמע שהקשר ביניכם מאומץ. מאולץ. ולאורך זמן לא יהיה לך טוב בו. סוג התקשורת הזה אינו טבעי לך. יש קושי וחסימות מצידו שמכבידות על האווירה וכנראה שהוא לא מתאים לחשיפה, רגישויות וחברות מהסוג שאיתו נוח לך. השקט הרועם שלו מגרה אותך לפצח אותו, אך לצערי יתכן שבשלב מסויים הצורך הזה בחברות מלאה והמאמץ נטול הסיכוי לשנות, ישבור ויעייף אותך ותשארי נטולת אנרגיות כלפיו, עם שביב קשר שרק העיתוי קשר ביניכם.

נא שתפו אותנו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי ומכוני עיסוי
    אוסנת
    04/08/2007

לאחר 30 שנות נישואין ביום בהיר אחד (לפני יומיים) גיליתי שבעלי היקר מבקר במכוני עיסוי.
    בעלי, שהיה כל השנים בעל מקסים, אוהב, תומך, מפרגן, אבא נפלא לשני ילדינו, אחד כזה שתמיד אפשר לסמוך עליו, שכל העולם ואשתו אומרים עליו שהוא רק דרגה אחת פחות מאלוהים, ומיותר לציין שהיתה לי בו אמונה עיוורת. זה לא שהכל היה אצלינו על מי מנוחות, פה ושם היו לנו מריבות וויכוחים בעיקר סביב חינוך הילדים, אבל בסך הכל היו לנו חיים טובים. בכל מה שקשור למין אף פעם לא היה "מדהים" אפילו לא כשהיינו צעירים, היה - "בסדר" - לא יותר מזה. ב-5 השנים האחרונות משהו השתנה ביחס שלו למין. מאחד שהיה להוט אחרי סקס, פתאום הוא מתחמק, לא רק ממעשים אלא אפילו מדיבורים על הנושא. כל דבר שמזכיר מין מכניס אותו לשתיקה. פעם היינו מתלוצצים, צוחקים על כל מיני מצבים שקשורים לסקס ופתאום זה הפך למשהו שלא מדברים עליו. גם הסקס הפך להיות מאד נדיר ולא מוצלח (חוסר זיקפה). ייחסתי את זה לגיל (שניינו באמצע ה- 50 ) ולמרות שסקס חשוב בעייני לזוגיות לא ייחסתי לזה חשיבות כי בכל שאר התחומים הוא מתנהג כרגיל.
    ואז לפני יומיים מצאתי במקרה רשימה של מכוני עיסוי עם פרטים כמו כתובות, שעות קבלה, מחירים וסוגי ה"טיפולים" שמקבלים.
    אני בהלם, לא יודעת איך להגיב. במשך יומיים אני מתנהגת "מוזר" בקושי מדברת, קרירה, לא אמרתי לו מילה. אני מבולבלת ומנסה להבין מה קורה, ובאיזה מהלך לנקוט. כאילו, מה עושים עכשיו עם מידע כזה? בבקשה תנו לי עצה כי אני די אבודה. מחשבות רבות מתרוצצות לי בראש ואני לא מסוגלת להחליט נאיזו דרך לבחור. לדבר איתו? להתעלם מזה?. אני פוחדת לפתוח בשיחה משום שאף פעם הוא לא מודה בפני שיש בעיה למרות שניסיתי לדבר איתו פעמים אחרות על מצב הסקס בינינו. אז אני לא יודעת איך הוא יגיב כשיבין ש"עליתי" עליו עם מכוני העיסוי.
    תודה על תשומת הלב.

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי ומכוני עיסוי

הוספת תגובה

• בעל המבלה במכוני עיסוי

יהודית ברגמן
    04/08/2007

אסנת יקרה!
    אין לי ספק שאת חייבת לדבר עם בעלך על הנושא. לבעלך בעיה בתפקוד המיני . אינך יודעת אם הוא הולך למכוני עיסוי בגלל התפקוד שלו או שהתפקוד שלו בבית לקוי בגלל שהוא הולך למכוני העיסוי.
    רשימת מכוני העיסוי הכולל פרטים מדוייקים עשויה להצביע על כך שהפניה שלו לדרך זו של פורקן נובעת מחוסר תפקודו המיני. בעלך לא מצא לו מאהבות, בעלך מצא מקום שבו הוא יכול להגיע לפורקן ללא חובת הוכחה מצידו.
    יש בעיה וצריך לטפל בה, והטיפול חייב להתחיל בשיחה מלב אל לב, ללא האשמה או הבעת אכזבה. פני אליו כחברה. את מתארת מערכת יחסים נפלאה עם בעלך ואני בטוחה ששיחה ברוח נכונה ובזמן מתאים תעזור לשניכם.
    ועוד דבר. לא ברור לי למה ויתרת על יחסי המין. יתכן שהגיל ו-30 שנות נישואים הם הגורמים לירידה בחשק והיכולת, אבל זו בדיוק הסיבה לנסות ולאושש את חיי המין, בעזרת הדימיון, ספרות, ואולי גם יועץ מקצועי. אל תוותרו על חדוות המין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זגיות בבעיה
    דנה
    04/08/2007

שלום יש לי בעיה עם הזוגיות שלי אני והבת זוג שלי כל הזמן רבות ואני כבר לא יודעת איך להיתמודד עם זה בבקשה תייעצו לי מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    זגיות בבעיה

הוספת תגובה

• ריבים

יהודית ברגמן
    04/08/2007

דנה יקרה!
    לא ציינת מה נראה לך שהבעיה ביניכן. על מה אתן רבות. הדרך הכי טובה היא לדבר על הדברים ולפרט על מנת שניתן יהיה לפתור את הבעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה