מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבה ורטואלית או נישואין בלי אושר??חסויה05/06/2007
שלום לכל הפורום הנהדר
לדורית בהמשך לשיחתינו הקצרה בפון החלטתי להעלות כאן את בעייתי ולשאול גם את דעת חבריי הפורום
אני נשואה בת 36 עד לשנה וחצי האחרונה הייתי מאודדדדדדדדדדד מאושרת בחיי הנישואים בעלי מאוד אוהב אותי בשנה האחרונה עברנו המון תהפוכות בחיי הנישואים ואני לשם בריחה הכרתי מאהבים ורטואליים ללא מפגשים זה כלל שיחות טלפון לא פעם אפילו הייתה אהבה מאוד גדולה .
ברצוני לציין משהו חשוב מאוד כשהיה מאהב ורטואלי זה מאוד עזר לשקם את חיי הנישואים הרגשתי אהבה גדולה לבעל היה סקס נהדר והייתי נורא מאושרת אפילו באחד המקרים שיתפתי את בעלי רק מה כשנפרדתי מהמאהבים הורטואלים שוב לא הייתה לי אהבה לבעל המון מריבות חודשים ללא סקס ובעיקר אני הייתי נורא עצובה .
אז מה דעתכם אוליי עדיף שיהיה מאהב סודי וורטואלי כדיי לשמר את הזוגיות או שמא שהמצפון יהיה לי שקט ונקי בלי מאהב אבל בלי חיי נישואים ובלי אושר? מה לעשות אני מאוד מתוסכלת ויודעת שבתוך תוכי אני לא יכולה בלעדיי בעלי וגם מאוד אוהבת גם אם אני לא מרגישה כך
בבקשה עזרה תודה מראש לכל תגובה שתתקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמח אם תגיבו
דורית כהן06/06/2007מיואשת יקרה, גם אני מצטרפת לבקשתך, ומזמינה את מבקרי הפורום להגיב על התלבטותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן למאהבים וירטואלים לריגוש בזוגיות
מיריתי06/06/2007אני אתך . עדיף שיהיה מאהב סודי ווירטואלי כדי לשמר את הזוגיות.
אני נשואה קצת פחות ממך באהבה גדולה לבעלי. אבל איכשהו עם השנים שלנו ביחד, חוק השיגרה הפך לשיגרע. המגע המוכר והטוב, הריח האהוב, הליחשושים המתוקים - הכל הפך מוכר וידוע ופחות מרגש והדימיון נרדם. חשבנו יחד איך לרגש ולהתרגש, איך לגוון וללבות.... ובלי משים, נכנסתי לצ'טים והתרגשתי עם מאהבים אנונימיים מבלי להחשף. זה גרם לי לריגושים אדירים, הפכתי למחוזרת ומלאת שמחה והגעתי למיטה עם בעלי עם חידושים וריענונים והדימיון והפנטזיות חזרו להציף ולרגש, כמו גם החלפת החוויות והרשמים מהשיחות. אני מגרה אותו ומתגרה ומספרת לו על שיחה מדהימה והגשמת פנטזיה באמצעות הדימיון תוך כדי אוננות. מעולם לא נפגשתי עם מי מהם ולא אפגש - כך ברור לי ולבעלי. נמשיך כל עוד זה עושה לנו טוב. אני סומכת עליו שגם הוא משאיר את המעשה עצמו לי בלבד והמיניות שלנו מתפרצת וחוזרת לקדמותה וכל לילה חוזר להיות חגיגה כמו בירח הדבש. לדעתי - כל חוויה. כל מה שיכול לגוון ולרגש ולהחזיר את ההתרגשות למיטה החוקית ולאהבה מבית - טוב לנו ובתנאי שלא הורס או פוגע בבן הזוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושב בדיוק כמוך
אורן07/06/2007חושב כמוך,
דווקא שיחה מעניינת יכולה לשפר את סוף השבוע, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיריתי, מה המייל שלך?
אורן07/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
חסויה06/06/2007חשובה לי מאוד גם דעתך כיועצת ומטפלת
אשמח לתגובה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פנים לכאן ולכאן
דורית כהן07/06/2007לצערי, אין לי תשובה "חדה", חותכת.
נראה לי שהתאהבות וירטואלית היא כמו להתאהב בעצמך! כי אנחנו מקרינים על האהוב המיסתורי את כל הכמיהה שלנו לאהבה, ומכיוון שזה לא ממומש - הפנטזיה ממשיכה לחגוג והנגיעה הקטנה במציאות של מישהו אחר, שמגיב לנו באמת, יוצרת ריגוש לאורך זמן רב.
אז לכאורה, אין רע בכך. כי כאשר אני אוהבת את עצמי, וטוב לי עם עצמי, האפשרות להרעיף אהבה על סביבותי גוברת, וזה מסביר את מה שכתב במכתבך, שבתקופה שיש לך מאהב וירטואלי, את מלאה באהבה גם אל בעלך. זה בגלל שהאהבה ממלאת את המצברים שלנו, ואנחנו מאירים כמו פנס שהחליפו לו את הבטריות...
איפה כאן הבעייה?
הבעייה בעיני היא שאנחנו נמנעים מלהקרין את הכמיהה שקיימת בנו כלפי בן הזוג שלנו, ומשהו מתייבש שם. ככל שאנחנו נהנים ומתרגשים יותר עם האהוב הוירטואלי, כך האפשרות לעשות משהו שונה ומסעיר ומרגש עם בן הזוג נראית לנו יותר קלושה, בהשוואה למה שקורה בוירטואליה. ואנחנו הולכים ומסתגרים עם הסודות שלנו ומפנים את האנרגיות הנפלאות הללו לשם.
אם אפשר למצוא דרך, כמו שכותבת לנו מיריתי, לשתף את בן הזוג, לעודד גם אותו לפתח וירטואליה משלו , אז חלק מן הבעייה נפתר.
השאלה היא עד כמה אנחנו יכולים להפנות את היצירתיות והכמיהה הרגשית הזו לאהבה - לכיוון בן הזוג שלנו.
אני נזכרת בבלדה ישנה של דייויד ברוזה, על אהוב מסתורי ששלח פרחים לאשה נשואה פעם בשבוע, והיא התמלאה סקרנות וציפייה ופיתחה כל מיני פנטזיות מיהו המאהב המסתורי, וזה ממש מילא את עולמה. בסוף התברר שזה היה בעלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל מפונק סנוב ומעצבןסיגל05/06/2007
היי
אני בת 24 נשואה 8 חודשים לגבר בן 37 אחרי היכרות של חצי שנה
עוד כשהיינו חברים לא קלטתי את הנורות האדומות עד כמה הוא סנוב ומפונק שחי על חשבון אימו
ממש נלחמתי עם הוריי כדי להתחתן איתו
והכי מבאס שאנו מתרבות שמרנית שהסיכויים למצוא גבר אחר אם נפרד די קלושים.
אז ככה אני סטודנטית שנה שניה לתואר ראשון הוא הבטיח לי שיממן את לימודיי כי אחרת אימו לא תסכים (איזה ילד)
הוא התפטר מעבודה במפעל בתור אחראי כי היה שם בלגן ולא הסתדר עם הבוס קצת לפני שהתחתנו ועוד ביקש שלא אספר להוריי
זה היה תקופה של מלחמת לבנון השניה וגם היה צריך לבנות מקלחת ושירותים כי אנו גרים די בנפרד מהוריו(אך במחשבה לאחור היה יכול לתת למישהו לבנות את זה כדי לא להפסיד עבודה)
לקחו לו את הרישיון על נהיגה במהירות מופרזת לפני שהתחתנו והוא לא סיפר לי חוגילה לי רק אחרי חתונה ועוד אומר שלא ידע שאסור לו לנהוג אבל הוא היה תמיד מביא איתו אחיינים שלו בני 20 עד 21 כשבא לכפר שלי בטענה שהוא לא רוצה לנהוג עייף וכבר שנה שלא שולחים לו מתי בית משפט.
אין לנו גרוש על התחת אנחנו חיים מהקצבה שהוריו מקבהלים סך 3000 ש"ח ועכשיו המצב הולך להחמיר כי אביו היה מקבל 700 ש"ח כאילו יש לו מטפלת שהיא אחות של אשתו שהיתה מחזירה להם את ה700 ועכשיו תבוא אליו מטפלת 3 שעות ביום והיא תקבל את ה700 האלה הוריו והוא מעשנים ולפי החישוב שלי יוצא 1000 ש"ח בחודש כלומר מעכשיו נחיה על 1400 ש"ח בחודש ארבעתנו.
מה שהוא סיפר לי לפני חתונה שהוא מרוויח 6000 ש"ח בחודש וגם ם התפטר ימצא עבודה מהר כיח צריכים עובדים בתחום שעסק (עיבוד שבבי)אבל שכח המסכן לספר שלא מוכן יותר לעבוד 12 שעות שאין עבודה כ"כ באזור מגוריו שאין לו רישיון נהיגה,שלא יעבוד אם לא יהיה אחראי ולא מוכן לעבוד באזור מגוריי הקודמים כי קשה לו.
הקש ששבר באמת את גב הגמל היה אתמול אני נרשמתי לעבודה בחופש בבית אריזה לאבוקדו באזור מגוריי שזה 9 שעות עבודה משלמים לפי חוק והכל גם רשמתי את אחי בן 19 בקיצור התקשרו ואמרו לנו לבוא ב20 ביוני ,הבעיה שבגלל השביתה נארך הסמסטר בשבועיים ועכשיו נגמר ב8 ביולי ותקופת בחינות זה עוד שבועיים .
יש לנו חובות לי ולבעלי לסופרמרקט בכפר ולעוד חנות לאביזרי בניין ועברה תקופת צתשלום הביטוח לרכב בקיצור חובות שמגיעים לכ3500 ש"ח.
דיברתי איתו אתמול ואמרתי לךו שאולי יעבוד זמני בבית אריזה זו עד שאסיים את הסמסטר וכך ישמור לי מקום וגם יהיה לנו קצת כסף הוא לא הסכים בשום פנים ואופן בטענה שהוא לא יחכול לגור באזור שלי.
לפני חתונה הוא אמר לי שהוא מוכן זמנית לגור באזור שלי וגם זה אחד ממסכת השקרים שלו.
הוא מעוניין לפתוח עסק בגינה שלנו אך כולם אומרים שבכפר שאנו גרים עסקים לא הולכים טוב ועוד איך? לקחת הלוואה מהחשבון כי לו אין אפילו שקל בכיס עיקלו לו את החשבון לפני שהתחתנתי וגם את זה כמובן לא ידעתי (אני ממש חושבת לא להניח לו ולהפרד ממנו שיסתדר לבד)
מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיק כבד מדי
דורית כהן05/06/2007סיגל יקרה,
עושה רושם שאכן נפלת עם הבחירה שלך בו. מכל מה שאת מתארת - זהו תיק כבד מדי בשביל שאת תחנכי אותו ותשני אותו, מה גם שאני לא קלטתי שום יחס של אהבה מצידך כלפיו אלא רק אכזבה והתפכחות. התייעצי על כך עם מישהו שאת ממש סומכת עליו/ עליה, שמכיר את המציאות בה את חיה, וקבלי החלטה מהר. עדיף במצב כזה לא למשוך זאת יותר מדי, אין בשביל מה, ולהסתכל קדימה, איך את מקדמת את עצמך הכי טוב במצב שנוצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה?
תגובה05/06/2007איך אני מקדמת את עצמי במצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחתוך כבר עכשו
דורית כהן06/06/2007כוונתי שאם את צופה על סמך מה שהכרת את בעלך שהחיים איתו ימשיכו להיות כה קשים בשבילך וכה מאכזבים, ואת לא רואה איך הוא משתנה ואיך את משפיעה עליו - אז אולי עדיף לחתוך כבר עכשו, לפני שיש ילדים, ולהתחיל מחדש לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל על הזמן שלך
מרי12/06/2007אם את שואלת לעצתי, אז באמת חבל לך על הזמן את דיי צעירה כמוני
ואם זו רק ההתחלה אז מה יהיה הלאה, לא רק שהוא מפונק הוא גם שקרן לא קטן תחפפי אותו מהר ותמצאי מישהו אחר לפני שיהיה מאוחר מדיי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצון להיפרדאביבה04/06/2007
בעלי ואני נשואים כבר 23 שנים. יש לנו 3 ילדים, 2 גדולים, אחת קטנה אבל כולם עדיין בבית.
במשך כל שנות נישואינו, בכל ריב שהיה לנו, בעלי היה אומר לי: אני רוצה שניפרד. הגענו אפילו עד חתימה של הסכם בינינו, אבל לא לרבנות. תמיד בסופו של דבר אני הייתי בוכה ומשכנעת אותו שלא להיפרד. אני אוהבת אותו, למרות הכל. ניסיתי בבכי, ניסיתי בשיחות, בהיגיון, בכעס, בכל דבר. שום דבר לא עוזר. הוא תמיד רוצה להיפרד וזה מאד מלחיץ אותי.
למה הוא מתנהג כך ומה עלי לעשות כדי להפסיק את זה?
מיואשת, אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנהל טוב שיחות קשות
דורית כהן05/06/2007אביבה יקרה
עושה רושם שעדיין לא למדתם לנהל ריבים. הריב עובר על בעלך כנראה יותר קשה מאשר עליך, אולי בגלל הבית בו הוא גדל. יתכן שהוא גדל בבית שבו ריב היה דבר מאוד מאיים ונורא, ולא שכיח, ואילו את גדלת בבית שבו יש ויכוחים וזה לא סוף העולם. נראה לי שעבורו, כיום, שיחה איתך היא משהו שהוא מעדיף להימנע ממנו כי הוא למד לצפות שזה יהיה כרוך ב: בכי/ צעקות/ הגיון/ כעס/ = כל מה שכתבת - והוא לא יודע לנהל את עצמו בתוך השיחות האלו.
לדעתי מה שאתם יכולים לעשות הוא ללמוד בעזרת ייעוץ זוגי או בסדנה - איך לנהל ביניכם שיחות בנושאים טעונים, ויש כל מיני צורות תקשורת שמאפשרות לא לשבור את הכלים. אני מתרשמת שאחרי כל ריב בעלך אומר לעצמו - אני לא יכול ולא רוצה לחוות את הכעס ואת הכאב הזה שוב. זהו סוג של חוסר אונים: הוא אינו רואה דרך אחרת להתמודד עם השיחות הקשות. אם יידע שיש דרך אחרת, אולי לא יהיה לא יגיע כל כך מהר לרצון לפרק את החבילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם מכור לאתרי סקס?!מתוסכלת03/06/2007
שלום,
בן זוגי אשר אני חולקת איתו דירה משותפת סובל מבעיית התמכרות של פורנו ברשת ולא כל כך מודע לזה. בכלליות הוא יכול להתקע שעות מול המחשב לא רק בגלישה מול אתרי סקס. הבעיה התחילה לפני חצי שנה כשגיליתי אותו.הוא הבטיח לי שיפסיק אך לפני כפחות מחודש שוב גיליתי כי הוא עושה את זה בשיטתיות.מנצל כל הזדמנות שאני לא בבית או שכשאני ישנה מאוחר בלילה. יש לנו קשר ממש טוב ואנחנו מנהלים חיי מין טובים אך בכל זאת הוא פונה פעמים רבות לאינטרנט וגולש באתרי סקס ומאונן . אני לא יודעת כבר מה לעשות. הוא שיקר לי פעמיים כבר בנושא ואני מתחילה לאבד בו אמון אני ממש מרגישה כאילו בוגדים בי.
אנא עזרו לי ,אני לא רוצה לאבד אותו.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד קובע איזו משמעות אנחנו נותנים
דורית כהן03/06/2007מתוסכלת יקרה,
מה שאת מתארת קורה אצל הרבה זוגות כיום. אנשים גילו את האפיק הנוח, הלא מאיים הזה להתגרות ולהגיע לפורקן, ולהתרגש מחדש כל פעם, וזה עונה על הצורך לגוון, ויותר מכך, על ההיבט של לעשות משהו קצת אסור - מה שמעלה את הריגוש ותורם לגירוי המיני.
מה אומר לך, ככה אנחנו בנויים, אנחנו בני אנוש, ואנחנו פונים למקום שמספק לנו צרכים שקיימים בנו. תארי לך שהיית שמה על מה שקורה כותרת אחרת. כרגע הכותרת שלך היא "זה כמו בגידה, זה מאחורי גבי, הפרת הבטחה, אין לי אמון בו וגם - מה, אני לא מספיק טובה בשבילו?" תארי לך שאת שמה על ההתנהגות הזו כותרת אחרת: כל מה שעושה לאיש שאני אוהבת טוב - ולא פוגע בי או באחרים - שייהנה ממה שיש לחיים להציע לו". שחקי קצת עם הכותרת המוזרה הזו ותראי אם את יכולה לראות בה אמת אפשרית. כמו ליהנות מתבשיל במסעדה חדשה ולא רק ממה שאת מבשלת.
אגב, אולי הוא עושה זאת מתוך רצון לשמור על עצמאותו מולך. אולי הוא מרגיש שאת קובעת לו יותר מדי מה לעשות וזוהי דרכו להתמרד. נתקלתי במקרים כאלה. יתכן שאם תבואי לנושא בהפוך על הפוך, תתענייני, תבקשי לקחת חלק, תצליחי להבין מה הוא מקבל מכך, וזה יוציא את הכיף של "מים גנובים ימתקו" אם את תשני את התייחסותך לכל הענייין. לדעתי, ככל שאת תתייחסי לכך בטבעיות, בלי לאסור עליו, כך התופעה תתפוס מימדים קטנים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון
יהודית ברגמן04/06/2007מתוסכלת יקרה,
בנוסף, מובאת בפניך הפניה לכתבה בה מתארים מומחים את השלכות תחום הפורנו על החיים שלנו.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4634* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה קשהשיר02/06/2007
מקווה שאני בפורם הנכון, זו הפעם הראשונה שאני כותבת בפורם כולשהו, לא יודעת פשוט למי לפנות ןמטבעי אינני משתפת אחרים (לא משפחה ולא חברים) בצרותיי הזוגיים. הסיפור שלי הוא כזה- אני בת 28, נשואה כ-6 שנים+2 ילדים. מאז שנשאנו אנחנו גרים קרוב להוריי שתמכו ועזרו בכל דרך אפשרית (סידרו מקום מגורים ועזרו עם הילדים ממש מא' עד ת'), בזכותם עבדנו וחסכנו יפה והיום עולה השאלה היכן לבנות בית? בית משלנו שתמיד חלמנו עליו.
בעלי מתעקש לבנות אצלהם במושב קרוב להוריו.
1. המושב כמרחק נסיעה ואינו קרוב להיכן שאנחנו גרים כרגע!
2. הוריו לא יתמכו ויעזרו כפי שהורי עושים. חמותי לא מפסיקה לקטר על הוצאות החשמל של המקרר (כן, כן המקרר) ואינה אוהבת שילדים שורצים אצלה בבית ומלכלכים.
3. גם מבחינת רמת חיים. המושב נידח ועלוב. לא מקיים מסגרות לילדים (לא חוגים , לא ברכה וכו')- אני חושבת על הילדים!
4. לא אוהבת את חמותי שנכנסת לנשמה של בעלי- מה עשה, מה קנה, כמה עלה, אולי תלך, אולי תביא. איתי היא כבר יודעת שאין לשאול יותר מידי שאלות.
הוריו (חמותי בעיקר) מצפים לרגע שכבר נתחיל בבניה. אני בטוחה שמופעל לחץ משפחתי והוא אינו מספר לי, מלחתחילה הרעיון של לגור קרוב להוריי הרימה גבה.
ניסיתי להסביר את חששותי אך בעלי מתעקש נחרצות. הפחד הכי גדול שלי הוא מהמשפחה של בעלי ש"בשם המשפחה" יכנסו לנו לנשמה ולכל חור בבית. לא ארגיש שם בטוחה בעיקר שכל דבר שאמא שלו אומרת זה קדוש, לא אוכל לחיות כך! ומפחדת להשקיע את חסכונותיי במקום כזה עלוב, להתגרש וגם להישאר בלי גרוש על התחת (כמו שאומרים).
אנחנו לא מפסיקים לריב, מבחינתו אין אפשרות אחרת ואני צריכה להשלים עם העובדה. מה עליי לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניהול קונפליקטים בין בני הזוג
דורית כהן03/06/2007מאיה, שלום לך
את מתארת דילמה קשה, שלפי איך שאת מרגישה הצעד של בניית בית במושב של משפחת בעלך עשוי להיות אולי צעד כלכלי נכון בטווח הקצר, אבל עלול לגרום נזק לזוגיות ולאושר האישי שלך. כרגע הויכוח שלכם הוא על איזה פתרון הוא הפתרון הנכון. עליכם לנהל שיחה מוקדמת, לפני שבוחנים את הפתרונות.
יש צורך להסכים קודם כל על ניסוח נכון של הצעד בפניו אתם עומדים, נניח:
השקעה בדיור קבע (בכוונה ניסחתי זאת כללית ולא - בניית בית במושב, כי בניית הבית היא רק אחת מן האופציות שכרגע פתוחות לפניכם.
ואז יש לקיים שיחה סבלנית וקשובה, שיחה שבה כל אחד אומר (ואפילו כותבים זאת על נייר) מה חשוב לו, ומנסח זאת כצורך, כמו:
פרטיות
שלא ייכנסו לי לנשמה
שאגור במקום שאני אוהבת וגאה בו
שאהיה קרובה להורים שלי
שנהיה מאוחדים כזוג ולא יפרידו בינינו
וכו וכו'
אחרי שכל אחד כותב ומבהיר את הצרכים החשובים לו, ועושים כמו כן גם סקירה של כל החששות המתלווים לצעד אותו אתם הולכים לעשות, רק אז מציעים פתרונות אחדים
כמו:
לבנות במושב אחר, יחסית זול, אך שיש בו שרותים חינוכיים וקצת מרוחק מן ההשפעה של הוריו, או לקנות דירה ולא לבנות בית - פתרון יותר זול.
ואולי עוד פתרונות דיור שיעלו תוך כדי כך ששניכם תעלו את הצרכים שלכם.
ומתחילים לבחון את הפתרונות השונים בהשוואה לצרכים, עד כמה כל אחד מן הפתרונות עונה על הצרכים או מתנגש בהם.
זוהי טכניקה מעולם הגישור - פתרון קונפליקטים והגעה להסכמות . אם אינכם מצליחים לעשות זאת לבדכם, אין מה להתבייש להביא זאת לעזרת מגשר או יועץ זוגי.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוהבת בשנייםשרונה01/06/2007
יש לי בעל נהדר + ילדים. בשנתיים האחרונות הכרתי גבר בעבודה שהחל לחזר אחריי. החיזורים היו מאוד נעימים ומפרגנים בעיקר שאני מרגישה שבתחום הנ"ל חלה ירידה אצל בעלי.
שוחחתי עם בעלי המון על המצב, סיפרתי לו על אותו גבר, על כך שהוא מושך אותי ושאני זקוקה נואשות ליחס כאישה.
בעלי לא הבין ולא מבין עד היום מדוע אני מתלוננת. הוא טוען שיותר מדי טוב לי ולכן אני מחפשת בעיות.
בינתיים אותו גבר הבין שסקס איתי לא ילך לו, אבל אנחנו בקשר חם. הוא מרבה לשוחח עימי ולחפש את קירבתי. הוא לא מחמיא לי כמו בעבר (בתחילה הוא לא הפסיק לומר לי עד כמה אני יפה - ואני באמת אישה שנראית מצויין) אבל אני מרגישה ורואה בעיניו שהוא חושק בי בטירוף.
מה שקורה כיום אני מתוסכלת נורא, אני "מתה" לבגוד בבעלי, אך אני לא מסוגלת כי אני עדיין אוהבת אותו ולא רוצה לפגוע בו. אותו גבר מהעבודה לא יוצא לי מהראש. אני חושבת עליו יום ולילה. אני מקנאה בטירוף שאני רואה את אותו גבר מדבר עם אחרות. אני מדמיינת לי שהוא בחר לו מאהבת אחרת במקומי, אני מחפשת את קירבתו בחשאי (הוא לא שם לב לזה) ואני ממש מתוסכל ולא מאושרת. בנוסף חיי המין שלי ושל בעלי - לא משהו. אני מנסה לשפר אך לא הולך. מה עושים כדי להתגבר על התסכול. להתרחק מאותו גבר זה קשה גם פיסית וגרוע מכך נפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהירות!!!
דורית כהן02/06/2007שרונה היקרה, אכן מצב לא פשוט. כל ההיזדקקות שלך באהבה, בריגוש, בחיזור - מצאה לה אובייקט מציאותי, וזה מאוד מסוכן לממש זאת, כי את מסכנת כל מה שיש לך!
נישואייך הגיעו למקום בו חלה התרגלות שגרתית, הכל מובן מאליו, ושניכם כבר לא משקיעים כמו בעבר.
זה קורה כמעט לכל הזוגות!
זה הזמן לקחת עצמכם בידיים, לפני שעושים צעדים שמהם אין כמעט חזרה (בגלל הפגיעה הנוראית באמון שיוצרת בגידה) - ולהשקיע את כל האנרגיות האלו בזוגיות שלכם. אתם יכולים ללכת לסדנא לזוגות, לייעוץ זוגי, לסדנאות צמיחה למיניהן, להתחדש... את נמצאת רגע לפני מימוש הפיתוי הגדול, ובידך לעצור את כדור השלג הזה ולהפנות הכל בחזרה לזוגיות! שמרי על עצמך! שכנעי את בעלך להתייחס ברצינות לשיתופים שלך, וטוב את עושה שאת משתפת אותו. הראי לו את התשובה שלי, אולי זה ישכנע אותו לשתף איתך פעולה ולהכניס משהו חדש. ספרי לנו עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית היקרה...
שרונה20/06/2007ברצוני לעדכן אותך לגבי ההתפתחויות השונות.
ראשית כל המצב עם בעלי החמיר. ניסיתי לחדש את יחסי המין עם בעלי אך הוא טוען שהתנוחות החדשות וההתלהבות מפחידה אותו ושאני נראית לו קצת משתלטת על העניינים וזה לא מוצא חן בעיניו. לי באופן אישי נמאס מאותה שיגרה. יחסי המין שלנו כ"כ גרועים. (לעיתים אפילו לא "עומד" לו) שאנו הפסקנו לנסות. לי באופן אישי זה מאוד קשה מכיוון שאני אישה שמאוד אוהבת סקס.
עם אותו גבר מהעבודה היחסים התקרבו, אך יש לי תחושה שהוא רק מפלטט איתי (הוא גבר נשוי), הוא שוב טען באוזניי שאני יפה ומקסימה לטעמו, אך יש לי תחושה שחוץ מלחשוב שאני אישה מושכת אין בסיס למחשבה שלי שהוא נדלק עליי. הדבר מאוד מתסכל מכיוון שאני מרגישה לא אהובה ולא מוצלחת משני הצדדים. האמת נמאס לי - אני מרגישה "שנדפקתי" אני רוצה יחסי מין לוהטים, אהבה חזקה ואין לי כלום. קשה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעגל קסמים שלילי
דורית כהן20/06/2007ערב טוב שרונה,
ממה שאת מתארת כאן, יש לך שתי אפשרויות: או לנסות ייעוץ זוגי כדי לתת ליחסים צ'אנס, או לוותר וללכת על גירושין, כי ללא עזרה הדברים לא יסתדרו לבד, ואת תהיי יותר ויותר מתוסכלת. איזרי אומץ ותחליטי לאיזה כיוון את הולכת. אוסיף כאן עוד משהו: יתכן שלאורך הזמן שאתם יחד, את משדרת לבעלך את אכזבתך ממנו בתחום המיני (האכזבה הזאת היא משהו שמאוד קשה להסתיר אפילו אם את משתדלת...) וזה מאוד מכבה אותו. כלומר נכנסתם למעגל קסמים שלילי שבו הוא מתמלא חששות מן הביקורת שלך, וזה פוגע בתיפקוד שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הזמן קינאה ( מאהבה ) או רכושנותימי31/05/2007
אני לא מפסיק לקנא לאישתי מספיק שהיא מדברת בחביבות עם גבר אחר במריבה השטותית הראשונה אני מזכיר את זה ואז זה מעליב אותה .
אני לא יכול לחשוב על כך שיש מישהו אחר שאשתי תדבר איתו בצורה פתוחה ואני לא אתרגז .
למה זה קורה לי בעבר לא הייתי כלכך קנאי בשנים האחרונות זה בה לידי ביטוי בויכוחים על השטות הזאת .
מה קורה לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה או קנין
יהודית ברגמן02/06/2007ימי יקר! על פי התאור שלך, אינך מקנא לאשתך. קנאה למישהו הינה רצון בטובתו ואילו אתה מרגיש איום על הקשר שלכם מכך שאשתך מדברת עם אחרים.
להרגשה שלך יכולות להיות שתי סיבות, או שאינך בוטח בה או שהדימוי העצמי שלך נמוך ואתה חושש שאשתך "תגלה" ותעדיף אחר. נסה לברר בינך לבין עצמך מה היא הסיבה האמיתית להרגשת האיום. האם אשתך גילתה חוסר נאמנות כלפיך בעבר? האם יש סיבה לכך שאינך בוטח בה? אם קיימות סיבות כאלו, חשוב שתברר אותה עם אשתך ותבהיר את המצב ואם אינכם מסוגלים לעשות זאת לבד, פנו ליועץ נשואין.
קשה אולי להכיר בזה, אבל אם אין סיבה לחוסר האמון שלך בה, אולי הבעיה בדימוי העצמי שלך? אולי אתה חושש שאתה לא מספיק "שווה" עבורה ?
אני בטוחה שלא היית רוצה וגם לא תוכל לכלוא את אשתך ולא "לתת" לה לדבר עם גברים אחרים. גם אתה לא היית מוכן שהיא "תאפשר" לך לדבר רק עם גברים. נסה לחשוב איך אתה היית מרגיש אם אחרי כל שיחה שלך עם נשים היא היתה ממררת לך את החיים. איזו זוגיות יכולה להיות ביניכם אם כל שיחה תמימה עם המין השני נחזית לאיום על יחסיכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה או קנין
מירית02/06/2007ליהודית, את מאוד צודקת.
גם לי חבר שמרגיש מאוד לא נוח כשאני מדברת עם גברים אחרים ולא ברור לי למה. בעולם יש, כידוע, גם גברים ואי אפשר לא לדבר איתם, כולל שיחות חבריות. למה אני לא יכולה לדבר חופשי עם מי שאני רוצה ? למה הוא יכול לדבר עם מי שהוא רוצה ואני לא?
אני אוהבת מאוד את חברי אבל אם ימשיך להציק לי עם הנושא הזה כנראה שניפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעגל קסמים גרוע
דורית כהן02/06/2007ימי היקר, בנוסף על מה שנכתב כאן, אני רוצה להציע הסבר למה בתחילה לא היו תופעות כאלו, ואיך זה מתפתח:
לפעמים קורה שארוע חד פעמי של קינאה מצידך מרגיז את זוגתך, וגורם לה לחשוב פעמיים לפני שהיא מספרת לך ומשתפת אותך לגבי שיחותיה או פגישותיה עם גברים. אתה, כתוצאה מכך, מרגיש את ההסתרות שלה, ולפעמים תופס אותה באי דיוקים ובשקרים, וזה גורם לך לחשוד עוד יותר, ואז אתה מתקיף אותה יותר וזה מרגיז אותה יותר. עד מהרה נוצר מעגל קסמים: כל שיש יותר ויכוחים, תהיה לה נטייה להסתיר יותר, כי אינה מעונינת להיכנס איתך לעימותים, ואילו אתה מרגיש מאויים יותר ויותר ככל שהיא מסתירה ממך...
אם מה שכתבתי מתאר נכון את מה שקורה לכם, נסו לשוחח על כך, ואם זה לא יעזור, קחו ייעוץ קצר מועד וממוקד, זה יכול להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקנאי יפסיד את מה שרצה להרוויח !
עמירית06/06/2007תודה ליהודית ודורית. קנאה עושה הפוך על הפוך. והקנאי, אם לא יטפל בעצמו - יפסיד את מה שרצה להרוויח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בנישואין!אוריאל ויצמן30/05/2007
אני נשוי 3 שנים ללא ילדים וללא שום מניעה כלל< בחצי שנה האחרונה אשתי פשוט נהייתה משהו אחר לגמרי היא נורא מתוסכלת היא רוצה מאוד אבל מאוד ילדים ! אנחנו אחרי בדיקות חיוביות! אין סיבה מבחינה רפואית! כרגע אין לי חיים איתה לא יום ולא לילה ! מה עושים??????? אני מוטש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיהנו מהדרך- והמטרה בוא תבוא...
יהודית ברגמן30/05/2007אוריאל יקר!
תיהנו מהדרך והתוצאה בוא תבוא. אם אין בעיות רפואיות שמונעות כניסה להריון, הילד יום אחד יפתיע אתכם כשלא תצפו לו. לעיתים לחץ ומתח נפשי מכל סוג, כולל לחץ מזה שאינכם נכנסים להריון, עשוי לעכב כניסה להריון. קחו את החיים בקלות והכל יהיה בסדר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשקא-ס29/05/2007
שלום,
אני וחבר שלי ביחד כבר 4.5 שנים. לפני כשנתיים כבר החלה ירידה בחשק המיני אצלי שהלכה והחמירה, עד כדי כך שהיום אנחנו עושים את זה פעם בשבועיים לפחות וגם את זה אני עושה 'כי צריך'.
זה מאד מאד תסכל אותו, ולפני כשנה התחלנו לריב המון בגלל זה. אבל, אנחנו מאד אוהבים ולא מוכנים שזה יגמר בינינו בגלל זה .
אז הלכנו לטיפול זוגי. הבעיה הייתה שזו הייתה התקופה שרבנו כל הזמן והטיפול אצלה הביא אותנו לריבים אף יותר גדולים- הרגשנו שמתערבים לנו יותר מדי בחיים הפרטיים ורק אמוציות ועצבים עלו.
עזבנו את הטיפול די בתחילתו... הריבים נמשכו עד כדי כמעט פרידה. ואז החלטנו יום אחד שאנחנו אוהבים מדי ונעבוד על זה.
ואנחנו משתדלים מאד. הוא מוכן לעשות הכל בשביל שאהנה - ה-כ-ל. והענייינים די השתפרו אפילו התארסנו לאחרונה. אבל את האמת- לי עדיין אין לי חשק מיני איתו. למרות שאני אוהבת אותו. יש לי חשק באופן כללי - וברגע שאני נכנסת למיטה איתו- זה פשוט נגמר. זה נוראי. ואני חוששת להתחתן כך.
איך אפשר להתחיל לטפל בזה בלי ללכת לייעוץ ? יש לי בעיה שקשורה ללהיפתח ולהשתחרר. הוא מוכן שאראה לו ,הוא מת עלי ואני מובכת כשהוא רוצה לרדת לי או להכניס לי את היד בין הרגליים (אני גם לא יותר מדי נהנית ממשחק מקדים).
רק לציין שאני בת 26 והוא בן 29.
אודה לעצה שתעזור לנו להתחיל מאיפשהו... אנחנו פשוט לא מסוגלים היום כמעט לעשות סקס חופשי, הכל מאד טעון... הצעתי לו שפשוט ניקח הפסקה מזה (קראתי את זה באחד המאמרים פה) . השאלה כמה זמן ואיך זה יעזור...
אודה מאד לעצתך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ מיני
יהודית ברגמן29/05/2007יקרה, יש ביניכם אהבה והיא אינה מתובלת בסקס, (שמאוד חשוב בזוגיות טובה) בגלל מעצורים ועכבות שלך. נסו ללכת ליעוץ מיני ולאו דווקא ליעוץ זוגי - כי משם נובעת הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
א-ס29/05/2007תודה על התשובה המהירה
בדקתי, והמטפלת שהלכנו אליה היא מטפלת מינית מוסמכת (ולא זוגית), בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית. חברה באיט"ם.
האם הפתרון הוא בכל זאת רק ביעוץ ולא ניתן להימנע מזה ? הרגשנו כאילו אנחנו זורקים כסף. אני לא יודעת למה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מחשבות
דורית כהן30/05/2007א-ס היקרה, קראתי את הדברים שכתבת בשתי ההודעות שלך. יתכן שתוכלי להפיק תועלת אם תלכי לבדך לסדנת נשים בנושא מיניות וטנטרה, עם חיה כספי, במטרה להתחבר למיניות שלך, מול עצמך, בלי המתח הרב שכבר קיים ביניכם כזוג בנושא המיני.
אבל, למרות שכתבת שהטיפול הזוגי/מיני לא הועיל לכם, נשאלת השאלה האם בכל זאת משהו במערכת היחסים שלכם יצר את ההתרחקות המינית / גופנית שלך, את חוסר התשוקה אליו. האם היתה תקופה בה כן נמשכת אליו? כמה זמן זה נמשך? האם כאשר עברתם לגור יחד זה החל לדעוך? כי הרבה פעמים מגורים משותפים וויכוחים על מטלות בבית יוצרים ריחוק ומפריעים למשיכה המינית. את מוזמנת לקרוא בנושא זה את המאמר שכתבתי:
[a href=http://www.zugiut.net/?p=72 id=link]"מי משניכם יוזם סקס? (מעגל הקסמים הזדוני, ההופך נשים ל"פריג'ידיות" וגברים ל"חולי מין")"[/a]
לאחר שתגיבי לתשובתי, אוכל אולי לכוון אותך קצת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?ב-כ29/05/2007
אנחנו בייחד כבר שנה לטוב ולרע, כמו כל זוג גם לנו היו ימים טובים וימים רעים אבל בכל זאת המשכנו לנסות. הבעיה שלי היא שאני עקשן וגם היא לא ממש בחורה קלה, בימים שהיינו בריב היא יצאה עם אנשים שהכירה באינטרנט "רק" לשבת בבית קפה ואני גיליתי את זה אחרי כמה חודשים והשתגעתי מזה לגמרי ורציתי לסיים את הקשר, היא הבטיחה לי שזאת פעם אחרונה ויותר לא תעשה את זה והאשימה אותי שהיא עשתה את זה בגלל הייחס שלי אליה, בטפשותי סלחתי לה וויתרתי ואז יום אחד כשאנחנו ברכב היא מקבלת שיחה ממישהו ושוב אותו סיפור, היא "רק" מדברת עם מישהו! שוב רציתי לסיים את זה - ושוב היא הבטיחה שאין לי מה לדאוג והיא לא תעשה את זה...
כמובן ששוב וויתרתי. הרגשתי שכל המשחקים שלה נובעים מזה שהיא לא רוצה אותי ופשוט נח לה להחזיק אותי ולהמשיך לחפש משהו יותר "טוב" ממני, דבר שגרם לי גם להתנהג בהתאם לצערי. הרגשתי שאני "מכריח" אותה להיות איתי ושהיא בעצם לא יודעת מה היא רוצה, לא נראה לי הגיוני לריב ולהתעקש על כל דבר, לא נראה לי שאני צריך להכריח אותה לנסוע לחו"ל או לטייל או להיות בייחד זה פשוט גמר אותי לאט לאט, כמובן שגם לה יש את הטענות שלה אבל אני באמת ניסיתי כל הזמן אבל קשה להצליח לעשות משהו כשהצד השני כנראה לא באמת רוצה. היינו בחו"ל לא מזמן והטיול היה על הפנים לצערי - קורה! והיא נתפסה על הטיול הזה ולא מוכנה לסלוח, היא טוענת שאם שבוע וחצי היו על הפנים אז כל החיים שלנו יהיו כאלו! ואני עונה לה שאם היא "בגדה" בי כמה פעמים אז היא תמשיך לבגוד בי כל החיים! וזה לא נגמר!!! אני באמת מנסה לסדר את העניינים כי אני באמת - באמת אוהב אותה, אבל היא מתעקשת שאני אהיה רע אליה כל החיים למרות שהיא מודה שהיו ויש לנו המון דברים טובים בייחד, אבל היא פשוט לא מוכנה לסלוח על השבוע וחצי האלו.
ועכשיו היא רוצה שנהיה בהפסקה אבל לא להפרד כי אין לה מושג מה היא רוצה מעצמה, כששאלתי אותה אם היא הולכת שוב להפגש עם אנשים מהאינטרנט היא ענתה - אוליי..
אתמול התקשר אליה אחד מהאקסים שלה והתחיל ללקק לה שעות כמה היא יפה וסקסית ווכו... ושהוא עומד להתחתן אבל לא בטוח בעצמו..בקיצור היא אומרת לי שהוא רוצה להפגש איתה לבד!
וככשאלתי אותה אם היא הולכת להפגש איתו היא ענתה שאם הוא יבקש אז כן!!!
מה אני אמור לעשות עכשיו?
לזרוק הכל? לעזוב ולשכוח אותה? גם כשאני שואל מה היא רוצה באמת ממני אין לה אף פעם תשובות, תמיד היא עונה ב"אתה חשוב לי", "נקשרתי אלייך" וכו...
אני מרגיש כל כך רע והיא יודעת את זה ורואה, כל הזמן אנחנו מדברים על הבעיות ולא מגיעים לשום מקום... אני מיואש מהמצב הזה ואני שונא כל יום שעובר בלעדייה למרות כל החרא שהיא עושה לי עכשיו ועשתה בעבר.
אבל אני לא מוכן לחיות עם מישהי שכל הזמן מחפשת מה רע אצלי וכל הזמן מתעסקת בעבר שלה ולא חושבת על העתיד (אם יש לנו בכלל דבר כזה), איך אפשר להפגש ולחשוב על האקסים אם את עם מישהו? היא לא חושבת לרגע מה היא עושה לי. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות...
יהודית ברגמן29/05/2007קטונתי מלייעץ לך, רק אנסה מדבריך לתמצת. האם נכון הדבר, שאתה כרוך אחריה והיא נהנית מחיזוריך ומחיזורי אחרים במקביל ולא די לה בך/בשלך? דומה שהיא לא מקבלת אותך כמו שאתה ועדיין לא בחרה את האחד ואילו אתה שוב ושוב מתרפס ומצפה שהיא תהיה נאמנה רק לך בעוד היא לא נאמנה אפילו לעצמה. בשלב זה נוח לה לא להחליט. היא עדיין עסוקה בעצמה ולא התייצבה, אם בכלל. לא תמיד יש הדדיות ברמות האהבה/הקשר. נדמה שפה הקשר לא הדדי, מקביל ולא ממש נוגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעבר...
ב-כ29/05/2007את האמת בהתחלה חשבתי שהיא פשוט מפונקת יותר מדיי, אבל שמתי לב שאם הדברים לא עובדים כמו שהיא רוצה אז פשוט אין על מה לדבר, היא כל הזמן אומרת "עכשיו כיף לי איתך ומדהים אבל מה יהיה עוד שנתיים?" ואני אומר " מה יהיה מחר? מה יהיה עוד 20 שנה?" זה אותו דבר, מישהו יודע מה יהיה? אפשר להכין חוזה ולהבטיח שתמיד יהיה טוב ומושלם? אין דבר כזה ולא היה אף פעם.
מי לא מכיר זוגות שהכל היה מושלם בהתחלה ובסוף זה נגמר רע?
את חושבת שייעוץ או משהו כזה יכול לעזור? או שפשוט לוותר ולעבור הלאה כי בקצב הזה גם בעוד שנתיים היא לא תחליט מה טוב או רע לה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
אני29/05/2007אני לא חושב שאני כרוך אחריה מכיוון שגם בעבר שהיה לנו רע שנינו התעקשנו להמשיך להיות בייחד, ואני בטוח שכל אחד נהנה שמחזרים אחריו.
זה שהיא לא מקבלת אותי כמו שאני היה ברור לי מהתחלה תמיד יש והיו לה תלונות אבל לא רק עליי כמעט בכל נושא , והיא מודה בזה שהיא בעייתית.
זה שאני מצפה לנאמנות זה ברור מאליו, אם היא איתי היא לא צריכה להיות רק איתי???
זה שהיא לא יודעת להחליט בקשר אלינו זאת הבעיה הכי גדולה שלי ושלה, אבל כמעט בכל דבר היא לא מצליחה להחליט אפילו על דברים קטנים כמו לקנות שעון, להחליף רכב, לקנות בגדים... תמיד היא בעייתית, אז מה הפלא שגם עם הזוגיות היא לא יודעת מה לעשות...
אבל נראה לי שבחורה מעל גיל 31 אמורה כבר להחליט מה היא רוצה מעצמה, לא?
מה שעצוב לי שנראה לי שיש לה מנגנון של הרס עצמי, היא פשוט לא יכולה להגיע לשקט נפשי!
תמיד היא תחפש מה לא טוב ומה לא מושלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...עוד משהו
יהודית ברגמן31/05/2007ציינת שנועה לא מרוצה מעצמה ומשוועת לחיזוקים וחיזורים מכל אחד .שיש בה אי שקט נפשי וקושי לקבל החלטות גם בשאר תחומי החיים. אם אכפת לך ואתה מניח שהיחס שאתה מקבל ממנה איננו רק בגלל שהיא לא ממש מסופקת ואוהבת אותך - בכל מקרה כדאי שתמליץ לה לעשות תפנית לחיים בדרך חווייתית עוצמתית ומרוכזת - לרכוש כלים למודעות עצמית ושיפור הביטחון העצמי בסדנאות להעצמה אישית, כמו סדנאות לנדמרק אדיוקיישן למשל, או סדנאות אימון קואוצ'ינג פרטיות למיניהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידותאאי.28/05/2007
אנו נשואים 50 שנה גיליתי שבעלי בוגד עם נערת ליווי כמובן שהוא הכחיש והכחיש עד שאימתתי אותו עם אותה בחורה ואז הוא הודיע שהוא חוזר הביתה למרות שאף פעם לא עזב ולא נעדר בערבים ובשבתות הכל היה באמצע יום העבודה כחודש לאחר המקרה הוא חלה במחלה ממארת וכל הזמן הוא בכה מה עשיתי רע שזה קרה לי כל פעם שהוא העלה את זה בליבי חשבתי על הבגידות אבל לא אמרתי כלום לכולם הוא מספר על המחלה ולכולם הוא מציין שללוא אני הוא היום לא היה חי ואיזה אדיוט הוא היה אבל לי נשאר משקע ואינני יודעת כיצד להתגבר אנא עצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה ושיקום
יהודית ברגמן29/05/2007יקרה, זה וודאי כואב. ודווקא משום שאתם רוצים להשיב את הביחד, עליכם לדבר על הכאב. אם תקדישו זה לזה את מלוא תשומת הלב, תבינו מאיפה הבגידה באה ותשקיעו מאמץ בזוגיות, הכאב יפחת ואולי הלימון ייהפך ללימונדה. בעלך יתחזק ומערכות ההגנה בגופו שנחלשו, כך אני מאמינה, מהטראומה עקב הגילוי והשקר שאיתו חי קודם לכן. ולא משנה מה הוא מקרין לסביבה. מה שחשוב זה מה שביניכם באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות וטיפול זוגיפנינה28/05/2007
שלום,
לבעלי ולי יש הרבה מריבות ובעיות בזוגיות. אני מנסה לשכנע אותו כבר כמה זמן שנלך לטיפול אבל הוא לא מוכן כי הוא לא רוצה שעוד מישהו יתערב לנו בחיים וכי לדעתו זה יהפוך את הכל למלאכותי. יכול להיות שהוא צודק, אבל המצב לא יכול להמשיך ככה ואני לא יודעת מה לעשות. תעזרו לי בבקשה, איך אפשר לשכנע אותו ללכת לטיפול או מה אפשר לעשות במקום זה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שזה יעזור:
דורית כהן28/05/2007
פנינה יקרה,
אני מסכימה עם בעלך, שכאשר נכנסים לייעוץ זוגי ומתחילים ליישם רעיונות חדשים, זה ייראה מלאכותי ויהיה קצת מביך לעשות פתאום דברים על פי הוראה או לדבר בדרך שונה מן הרגיל. הכל נכון. אבל... את יכולה לת לו כדוגמה שינוי מסוג אחר: להיכנס לכושר גופני. גם במקרה כזה אנחנו מסגלים לעצמנו הרגלים חדשים, מאוד מלאכותיים: לובשים בגדי ספורט, יוצאים מן הבית למכון כושר או לכל פעילות אחרת, במקום לעשות את הדבר הטבעי, לשבת בבית מול הטלויזיה. או כאשר לומדים שפה חדשה, בתחילה זה מופיע מאוד מלאכותי, לשבור את השיניים עם המילים הזרות. ככה זה בכל תחום חדש שלומדים אותו. נכון שכאן מדובר בכניסה של אדם זר לאינטימיות של חיינו, אבל רק כך זה יכול להשתנות. הרבה ידע ונסיון התאסף בנושא זוגיות, ויש המון מה ללמוד, ולא לומדים זאת בשום קורס בתיכון או באוניברסיטה, אלא רק בייעוץ זוגי או בסדנאות...
המשך התשובה - איך להתמודד - לקוח מן האתר שלי:
יתכן שההתנגדות נובעת מגורמים נוספים. מאוד טבעי למשל, שישנו חשש להיפתח בפני אדם זר. או עצם ההכרה בכך שיש לנו בעייה שאנחנו לא יכולים להתמודד איתה בעצמנו, או לפעמים יש בעברנו נסיון לא מוצלח עם המקצועות הטיפוליים, או שקיימת התנגדות עקרונית להתערבות בחיים האינטימיים, ולפעמים זהו חשש ממה שיעלה בפגישות, מן התכנים, או מה יגידו לי לעשות.
כל החששות האלו הינם מובנים ולגיטימיים, ולדעתי צריך לכבד אותם. לכבד אותם זה לא בהכרח לוותר. עדיין אפשר לנהל שיחה למשל בדרך הבאה:
חשוב מאוד שבן הזוג שמעוניין להתחיל בייעוץ יבוא לשיחה על הנושא עם בן זוגו כאשר הוא באמת מכבד את זכותו לחשוב ולבחור אחרת. מן העמדה המכבדת הזאת אפשר לומר את הדברים הבאים:
"אני מאוד רוצה שנלך יחד ליעוץ, אני מאמינה שאם שנינו נלך זה יהיה הרבה יותר יעיל מאשר אם אלך לבדי. אם בכל זאת תחליט שזה לא מתאים לך, אני אלך לבדי כי אני כבר לא מוכנה שהדברים בינינו יישארו כמו שהם, ואני מקווה שתצטרף אלי באיזשהו שלב אחרי שנראה שהייעוץ אפקטיבי עבורי."
אני מוצאת שבתנאי שהדברים הנ"ל נאמרים ללא לחץ וללא שיפוטיות, תוך קבלת זכותו של בן הזוג להחליט לא להצטרף, דווקא מן המקום של מתן אפשרות בחירה אמיתית, מבלי לעשות אותו "לא בסדר" על אי הסכמה – דווקא אז יש סיכוי שבן הזוג יבחר להצטרף, כי המסר שהוא ישמע הוא "חשוב לי שתבוא יחד איתי, חשובה לי הזוגיות שלנו, ואתה מחליט אם לבוא או לא לבוא, מה שתחליט – אני אסתדר עם זה."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדבר על ה - xנועה26/05/2007
לפי דעתי, בן הזוג צריך להיות רגיש ולדעת להקשיב גם לדברים ה"לא נעימים".. אין מה לעשות בן הזוג צריך לדעת לתמוך ולעודד כמה שיותר. אם האקס שלה מתחתן וזה היה חבר משמעותי עבורה וחלק בלתי נפרד מחייה - ברור שזה ישפיע עליה במידה מסויימת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאת אומרת...
אני27/05/2007מה שאת אומרת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בדיוק התכוונת ב"מה שאת אומרת" ?
רות28/05/2007האם היה זה מתוך עייפות, או אולי אכן קיבלת את דבריה? או סתם לא מעניין אותך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
אני28/05/2007למה התכוונתי? כי לפני כמה שעות התקשר עוד X שלה, לא זה שהיא כל הזמן מדברת עליו והתחיל ללקק לה כמה היא יפה, סקסית וכו... ושהוא עומד להתחתן אבל רוצה להפגש איתה לבד, והיא בשמחה אומרת לי שאם הוא מתקשר שוב ומבקש להפגש היא הולכת להפגש איתו!
אז לזה התכוונתי!!!
מה יש לך להגיד על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות הם חבראורית26/05/2007
אני וחבר שלי כבר 10 חודשים ביחד וגרים ביחד אוהבים אין ספק אבל יש לנו מריבות על כל מיני שטויות באופן כללי רוב המריבות קשורות למחשב כאילו אם אני או הוא מתכתבים עם מישהו מין קנאה כזאת שהינה בריאה ומציקה מאוד לשנינו.
רבנו על איזה קטע ממש מטופש שרציתי משהו והוא לא התייחס עכשיו כבר כמה פעמים בגלל זה הוא כאילו אומר סטופ כדי שאני יחזור הביתה להורים שלי כי הוא רוצנ תספייס עכשיו אני מאוד רוצה אותו ומאוד אוהבת איתו אני מודעת לזה שהמריבות הטיפשיות והקנוניות אינם בריאות תוכלי לייעץ לי משהו בעניין
אודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מרחב ואמון ביחסים ביניכם
יהודית ברגמן26/05/2007אורית, נערה יקרה! לא ברורה הסיבה לחוסר המרחב והאמון שיש ביניכם. כדי להמשיך להינות ולגור יחד, נסו לברר יחד וברוגע מה גורם למתיחות הזו שביניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר להתנהל תחת חשד מתמיד?
יובל26/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מפסיקה לדבר על ה-Xשם24/05/2007
אני עם חברה כבר יותר משנה והיא לא מפסיקה לדבר על האקס שלה, כמעט כל יום אני שומע משהו בסגנון של "האקס שלי היה ככה..." " הקס שלי לא היה עושה ככה..." ונשבר לי מזה!
כל הזמן אני מבקש שתפסיק ושום דבר לא עוזר, התירוץ שלה שהוא לא יוצא לא מהראש למרות שהיא לא אוהבת אותו...
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטערת
דורית כהן25/05/2007אני יכולה להבין שזה מאוד מפריע ויוצר סימני שאלה לגבי רגשותיה כלפיך וכלפיו, אבל לי אין מה להציע לצערי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרקתי אותה
אני25/05/2007זרקתי אותה עכשיו, לא בא לי לשמוע אותה יותר. לא להאמין!!! היא לא מבינה מה הבעיה... אז מה אם היא כל הזמן מדברת עליו, ועוד באה אליי בטענות שאני לא רוצה לשמוע על זה.
לא להאמין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)