פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טעות חיי
    נאווה
    29/06/2007

כשהכרתי את בעלי הוא בדיוק נפרד מחברתו. אנחנו הכרנו אחד את השני אבל לא היה שום קשר ביננו עד אז. והנסיבות הובילו שביום הראשון שהכרנו גם שכבנו. מה שגרם לו לזלזל בי (הוא הודה שלפני זה הוא רצה אותי מאוד) ואז הוא מצא משהי אחרת והתחיל לצאת איתה מאחורי גבי. דוגמא היינו אמורים לבלות ערב ביחד ואז הוא היה אומר:יש לי כמה סידורים אני כבר חוזר. ואני כמו מטומטמת ישבתי וחיכיתי לו עד בוש. וזה קרה כמעט כל יום במשך חודשים..לא חשדתי בכלום . אמרתי אולי התעכב עם חברים וכו. (הוא אהבתי הראשונה ועדין הייתי תמימה הוא לעומתו מבוגר ממנו בהרבה שנים ובעל נסיון..) הבעיה שברגע שגיליתי שהוא עם משהי אחרת נהייתי אובססית להחזיר אותו אלי. להראות לו מי יותר שווה..וכמה שהוא דחה יותר רציתי אותו יותר. בסוף נצחתי .והתחתנו
    אבל אני לא מאושרת קודם כל אנחנו בכלל לא מתאימים לא יודעת מה עבר לי בראש באותו זמן. גם פתאום לא יכולה לסלוח על הבגידה..והוא גם כל הזמן מזלזל בי . הוא כל הזמן אומר התעקשת רצית וזכית בי.כאילו שהוא לפחות מלך היופי .גבר מושלם. ותמיד נותו הרגשה שאני כלום הרי אני רדפתי אחריו...היום כמה שנים אחרי אני מבינה שהרסתי לעצמי את החיים . נתקעתי עם בן טוב יחסית. אבל לא מרגישה שאנחנו באותו ראש..רב הזמן מרגישה כמו שני זרים שחיים ביחד כמו שותפים.
    ואם היה לי את השכל והנסיון של היום אפילו לא הייתי מסתכלת לכיוון שלו
    יש לנו ילדים ביחד ואני לא אהרוס כלום בשבילם . אבל איך אני אתגבר על כל הרגשות השלילים האלה? כמו שאמרתי בסה"כ הוא בן אדם טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעות חיי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיפטר מאירועי העבר שמנהלים אותך

דורית כהן
    02/07/2007

נאווה היקרה, ראשית סליחה על שהתעכבתי בתגובה - מכתבך התפקשש...
    תראי, לדעתי הפרשייה שקרתה בתחילת הקשר שלכם מטילה צל ענק על יכולתך להתקרב אליו. כלומר, אם תצליחי להתגבר על מה שהיה בעבר הרחוק, שזה יפסיק לנהל אותך - אז יש סיכוי שייווצר ביניכם משהו רענן, חדש, ואולי ייפתח פתח להתקרבות אמיתית יותר.
    כדי להתגבר על כך יש צורך לעבור תהליך טיפולי מסויים, אני חושבת שאי אפשר לעשות זאת לבד. ניתן לעשות זאת בכמה כיוונים:
    1. טיפול פסיכולוגי אישי מתמשך, או ייעוץ זוגי
    2. סדנא כמו הפורום של לנדמרק, שמלמדת אותנו (בין היתר) להיפטר מן המשמעויות הטרגיות שאנחנו מעמיסים על עצמנו בגלל כל מיני דברים שקרו לנו, ולצאת לדרך שלנו משוחררים מן העומס המיותר הזה של הסיפורים שמנהלים אותנו ואנחנו בטוחים שהם האמת.
    3. השיטה של ביירון קייטי - "העבודה" מאוד מתאימה לטפל בכך, על אותו רעיון כמו בפורום רק בטכניקה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח על רקע כלכלי
    ת'
    28/06/2007

שלום רב ותודה על מקום להתייעץ.
    אנו בני 30+ ונשואים כמה שנים. מההתחלה דיברנו על כך שכשאהיה אמא אהיה עם הילדים בבית בשנים הראשונות שלהם . השנה אנו רוצים להכנס להריון. בייחוד אני.
    מההתחלה ועד היום הלחץ והמתח הוא על רקע כלכלי. אציין שרוב הזמן שנינו עובדים ומרוויחים טוב, בתחום הממוצע פחות או יותר. לאורך כל השנים אנו בפלוס ואנחנו כל חודש שמים כסף לחסכון. היתה תקופה שגרנו אצל ההורים חסכנו יפה והצלחנו לכסות חלק מהמשכנתא. היינו אצל יועץ כלכלי והוא אמר שזו התחלה טובה של בני זוג.
    אבל וזה אבל גדול.מההתחלה אם אני עובדת או לא יש לחץ מתח כעס פחד ובמיוחד עכשיו שסיימתי עבודה אחת לפני 3 חודשים ואני מתחילה חדשה בעוד חודש. כל זה גורם להתרחקות ביננו וזה חבל כי אנו מאד אוהבים אחת את השני ואנו רואים את עצמנו כחברים טובים וכייף לנו ביחד.
    אני מוציאה יותר כסף ממה שבעלי חושב שכדאי ועל דברים שהוא חושב שלא נחוץ.
    חברה שעוסקת בתחום טיפולי אמרה לי שזה נשמע לה יותר עמוק מרק לחץ כלכלי.
    יש ימים שפשוט לא בא לי להיות לידו. נמאס לי וזה מכביד עליי מאד.
    הוא לא מעוניין בייעוץ זוגי או פסיכולוג בשבילו (גם כי זה עולה כסף). אני מטופלת אצל פסיכולוגית, אבל לא נראה לי שזה מספיק שרק אני מטופלת.
    מה עלי/עלינו לעשות כדי לשמר ושפר את הזוגיות?
    אשמח מאד לשמוע.
    תודה.
    ת'

לקביעת תור
    סגירה
    מתח על רקע כלכלי

הוספת תגובה

• לטפל, לפני שמביאים ילד לעולם

דורית כהן
    28/06/2007

ת' היקרה
    לפני שנכנסים להריון ומביאים ילד, חייבים לטפל במתח הקיים.
    המתח כרגע מתבטא בגורמים כספיים, בעיקר הטענות שלו על הוצאות שלך. מן הסתם זה גורם לך לחשוש מן הביקורת שלו, אולי אפילו להפסיק לשתף אותו בחלק מן הדברים מחשש לתגובותיו, והוא מרגיש זאת ואינו בטוח שהוא יכול לסמוך עלייך בתור פרטנרית - כל אלו גורמים לריחוק המסתכם במשפט שכתבת - יש ימים שפשוט לא בא לי להיות לידו. נמאס לי וזה מכביד עליי מאד.
    לדעתי את צריכה להתעקש על ייעוץ. יתכן מאוד שתוכלו להסתפק בייעוץ ממוקד וקצר מועד, שלא יהיה יקר, ויש כאלה. יתכן שהוא לא מודע לכך שיש ייעוצים קצרים וחושב שזו הוצאה בלתי אפשרית לכם. הציעי לו שתצמצמי בתחומים אחרים כדי להראות לו עד כמה חשוב לטפל עכשו בבעייה, לפני שהיא תגדל, ולפני שיגיע ילד, שעלול להחמיר את הריחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    גילי.
    26/06/2007

שלום דורית..

אני יודעת שאת בעיקר מייעצת לנשואים אך יש לי בעיה עם תלמיד שמרטיב במשך היום ואשמח לשמוע חוות דעת אפילו שזה לא ממש התחום הספיציפי שלך. אז ככה:

אני מורה לילד בכיתה א'.
    מדובר בילד סקרן אינטיליגנט מאוד,בוגר,חברותי,בעל אופי מניהגותי,בעל אינליגנציה ריגשית ברמה גבוהה ומוצלח מכל הבחינות.
    עד כאן הכל טוב ויפה..
    כלפי חוץ הוריו נראים תומכים,משכילים ומעודדים מאוד.
    בחודש האחרון החלה אצלו תופעה מדאיגה ומביכה:
    הוא לא שולט על מתן השתן ובמשך היום בביה"ס מרטיב את מכנסיו.
    כמובן שבעקבות הריח שנודף ממנו יש ילדים שמקניטים,אך עדיין נשארו לו חברים.
    בכל אופן הוא מסתובב חסר מנוחה,מתוח עצבני ממומר ומתוסכל, לעיתים עם דמעות בעיניו.
    טוען כל הזמן שילדים מציקים לו בזמן שהוא נהפך למציקן.
    קשה שלא להבחין בשינוי החד שחל בו ולהסיק שמשהו עובר עליו.
    אני מעמידה אותו במקומו כשהוא פורק עול אך גם מרחמת ורוצה לתמוך ולעזור.

שאלתי: כתוצאה ממה נגרמת הרטבה אצל ילדים בשעות היום?
    האם את משערת ממה יכול להגרם מצב שכזה?
    זו מן הסתם טראומה רצינית,לא?
    כיצד אפשר לשאול אותו באופן זהיר למה הוא זקוק?
    והאם יש לך טיפ חכם להתודד עם הבעיה?
    תודה מראש,ואני חייבת לציין שכתבתי הודעה זו בפורומים נוספים.
    אשמח לקבל ממך תגובה.
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• לפי דעתי

שני
    26/06/2007

אולי ישנה בעיה פיסית ולא נפשית
    לפי דעתי יש צורך לעשות בדיקות
    ואולי כך הוא מקבל תשומת לב מהחברה -אפילו שהתשומת לב לא טובה
    אני חושבת שאם הפיספוסים הם רק בבית ספר אז הבעיה שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת יותר שליטה בעולם של חרדה

דורית כהן
    28/06/2007

שלום לך עדי, וסליחה על האחור.
    אכן זה לא התחום שלי...
    ראשית, האם שוחחת עם ההורים? האם, כמו שכתבה שני, נעשו בדיקות רפואיות?
    בהנחה שזו לא בעייה רפואית, אתן כאן כיוון אפשרי אחד:
    הרטבה כזו משמשת זעקה בוטה לתשומת לב, ולפעמים משרתת היטב גם מטרה אחרת - להסיט את תשומת הלב מבעייה אחרת. למרבה הפלא, לכאורה בעייה של חוסר שליטה עצמית, יש בה המון שליטה בסביבה שלו. מה הכוונה? יכול להיות שהוא מרגיש שקורה משהו סביבו - שממלא אותו חרדות ומתח, משהו שאין לו שליטה עליו, כמו - הולדת אח חדש, מתח בין ההורים, מוות של מישהו קרוב, והוא גילה שכאשר הוא מרטיב - קורות סביבו כל אותן תופעות - מתח, חרדה, חששות, אבל הפעם זה כתוצאה ממשהו שהוא עשה ולא אחרים, עליהם אין לו באמת שליטה, וכאשר הוא מרגיש שהוא הגורם לתופעות הללו - זה נותן לו תחושה טובה יותר, יחסית, של קצת שליטה בעולם שלו, קצת יכולת לנבא מה יהיה, איזו שרשרת אירועים תקרה: הוא ירטיב, מישהו ישים לב, יהיה לחץ, הוא יקבל תשומת לב, אולי יזעיקו את ההורים מוקדם יותר, (אולי גם זאת מטרה שלו) וכו'...
    אני חושבת שיש לחפש את המקור לבעייה בבית, ולא בביה"ס, אלא אם חס וחלילה קרה משהו בתחום ביה"ס שקשור להתעללות מינית.
    בכל מקרה, יש בכל בי"ס מערכות תמיכה וייעוץ, יש יועצת ומרכזת שכבה, ועליך להתייעץ איתם, והם יכולים להתייעץ עם פסיכולוגית ביה"ס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בבעיה רצינית
    שני
    25/06/2007

אני נשואה מזה 6 שנים
    יש לנו ילדה בת 6
    בתחילת הנשואים ואפילו לפני ,אהבתי את בעלי אהבה גדולה שהתבטאה בנתינה גדולה דאגה הבנה ואיכפתיות ללא תנאים
    בסה"כ לא היה לי טוב , לא קיבלתי תשומת לב אלא אלימות מילולית
    הבנתי את האלימות כבעיית התגוננות-אבל זה לא אומר שוויתרתי, המון פעמים רציתי להתגרש הבעיה שלא היה לי לאן ללכת בכל זאת יש לי ילדה
    דיברתי איתו המון אבל תמיד השיחות המוצלחות קרו כשהחלטתי לעזוב
    אנשים כמו שכנים ומשפחה הערו לו ובאמת במשך השנים האלימות פחתה
    לא רק האלימות הפריעה גם החוסר תמיכה בשעה שהייתי בהריון וגם אחרי הלידה הוא זה שהיה בדיכאון לאחר לידה-ואני התמודדתי לבד
    קיבלתי עזרה רבה מאמא שלי
    אף פעם לא נסענו לבד למקום אינטימי גם לא לירח דבש אני תמיד מציעה
    אבל התשובה החוזרת היא "מה נעשה שם לבד"
    אני יודעת מה אני שווה אני מאוד עצמאית אני לומדת ומפתחת את עצמי
    כיום המצב השתנה לא בצורה מוחלטת אבל ישנה השתדלות מצידו.
    אני איבדתי כל תיקווה הכל חרוט לי בפנים עמוק אני מפחדת להביא עוד ילד ,אני לא רוצה ,אני מרגישה שאני לא רוצה להזדקן איתו(דרך אגב אני בת 29 והוא בן 34)אני יודעת שאני לא אצליח לשנות אותו.
    אני מרגישה שאין לי חבר אמיתי ואני לא יודעת אם זה ככה אצל רוב הנשואים למניהם.דרך אגב -הוא גם לא עושה עם עצמו כלום חוץ מלעבוד בתור נהג משאית, לישון ולראות טלויזיה (וגם לאכול) -הוא משעמם אותי!!!!
    אני מסתכלת על גברים אחרים ואפילו התאהבתי באחד -מה קורה לי?
    אני לא יודעת אם אני אוהבת את בעלי הנוכחי -בזמן האחרון אני לא רוצה לקיים איתו יחסים אני חושבת על מישהוא אחר .
    אני חייבת עזרה מיקצועית
    תודה מירי

לקביעת תור
    סגירה
    אני בבעיה רצינית

הוספת תגובה

• אני מזדהה איתך

לי
    25/06/2007

גם החיים שלי היו בדיוק כפי שציינת
    ראיתי שהמצב הולך ומדרדר מיד פניתי לעירה במקום מגורי וביקשתי תחנה ליעוץ נישואין
    היום אני כבר 8 חודשים היה קשה בהתחלה והיום המריבות פחתוהאלימות מילולית ירדה כבר אין
    לפני שאת עושה צעד שווה ללכת ליעוץ נישואין
    דרך אגב בעיריה זה מסובסד אני משלמת50 ש"ח וזה שווה כל אגורה
    מיד כבר תיפני
    ולגבי הבחור שדיברת על תחשבי עליו זה יהיה יותר צרות תברחי כמו מאש
    על תכניסי ראש בריא למיטה חולה
    יש לך בעל לא פרייר יוציא לך את המיץ עם ייוודא לו מיד תחתיכי עם הגבר
    לא להיות בקשר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד

שני
    25/06/2007

אני לא רוצה ייעוץ-אני רוצה להתקדם באיכות חיים שלי
    התרבות שלנו מאוד שונה
    הדרך חשיבה שלנו שונה
    זה בסדר שיש ניגודים -זה דווקא טוב
    אבל עם כל הניגודים האילו אני מרגישה שאני חיה לבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא יודעת כמה יעוץ עוזר

לי
    25/06/2007

תנסי ותיראי מה איכפת לך ללכת ליעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבי היטב

דורית כהן
    26/06/2007

מירי היקרה, אני מסכימה עם לי בנושא הייעוץ. מכמה סיבות:
    1. אולי זה באמת יעזור
    2. זה יאפשר לך להיעזר במישהו אובייקטיבי ומקצועי ולהתייעץ איתו מה האפשרויות העומדות בפנייך, כי במהלך הייעוץ הזוגי ישנן גם פגישות נפרדות, ללא נוכחות בן הזוג. (אצל רוב היועצים)
    3. חשוב שתוכלי להסתכל אחורה, גם אם תתגרשו ולומר לעצמך ולבת שלכם שעשית מאמצים להצלת הנישואים.

אני זוכרת שקראתי בעיתון ראיון עם שחקנית מפורסמת, אמא לבת, והיא התגרשה לאחר שתי שנות נישואין כאשר היתה מאוד צעירה. היום, עשרים שנים לאחר מכן, היא אומרת בראיון שהיא מאוד מצטערת, גם בשבילה וגם בשביל הבת שלה, שהם פירקו את הנישואים בלי לנסות לתקן, בלי לקחת עזרה חיצונית. הם היו כל כך צעירים ולא מנוסים, והיא חושבת שעזרה חיצונית אולי יכלה לעזור להם לעבור את התקופה הקשה ההיא.
    אז הכל אמנם יחסי, ויש הבדלים מאדם לאדם, אבל בטוח שגם את תהיי הרבה יותר חכמה ומנוסה בעוד 20 שנים ואת עלולה להתחרט שלא ניסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לעזוב?
    גברת פילפלת
    24/06/2007

שלום
    אני נשואה 11 שנה +2 היתחתנתי ללא אהבה בגיל מאוד צעיר(20)
    בעלי הא אדם טוב ומקסים אבל מאז ומתמיד לא היתה אליו משיכה מינית ואף פעם לא היתה לי איזשהו סוג של תשוקה כלפיו.
    את ילדי הראשון הבאתי יחסית מהר מאוד ואת השני מאוחר הרבה יותר בגלל שלא הייתי מוכנה נפשית . אני יודעת שדבר לא ישנה את הרגשות שלי כלפיי בעלי ומנגד קשה לי לקום וללכת כי הילדים מאוד אבל מאוד קשורים אליו. מכאן באה דילמה חדשה האם להביא ילד 3 לעולם כי במיסגרת הקיימת אני לא חושבת שאני בשלה לקום וללכת (בעיקר בגלל הילדים) או פשוט להמשיך לחיות עם המתכונת הנוכחית ולהיתפלל שלא יגיע אותו האחד שיכל להפיל אותי מהקרקע בגלל החוסר והרקנות שקיימים לי בחיים.
    רק כדיי לחדד אני אוהבת את בעלי כאבא לילדים שלי וכשותף לחיים (למרות שהכימיה לא בשמיים ובטח לא הסקס) אבל מנגד מרגישה כל הזמן דרוכה כדיי לשמר את המערכת הנוכחית מבלי להיתפתה "לסכנות שבחוץ".
    שאלתי האם כדאי להביא עוד ילד למרות כל האמור לעיל
    ועוד שאלה האם יעוץ זוגי יכל לעזוב במיקרה הזה?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    האם לעזוב?

הוספת תגובה

• פילפל לזוגיות של גב' פילפלת

יהודית ברגמן
    24/06/2007

יקרה,
    גם זוגיות מצויינת זקוקה לשימור והתרעננות. אבל הבאת ילד נוסף לעולם- לא רלוונטי לצורך האמור -ובטח לא כפתרון לריקנות שאת חשה בחייך האישיים והזוגיים. אם החלטת שאתם נשארים יחד כי בעלך חבר לך ואב נפלא לילדים, נסו לצ'פר את הקיים. ליעוץ וודאי שכן מומלץ לך ללכת וגם נסו סדנאות עיניין לשיפור זוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה

גברת פלפלת
    24/06/2007

הכיצד טיפול זוגי יכל לעורר אהבה/משיכה שאף פעם לא היתה קיימת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה מחשבות

דורית כהן
    24/06/2007

פלפלונת יקרה,
    השאלה שאת שואלת את עצמך לא תיגמר מעצמה. ההיפך. נראה לי שעם השנים שיעברו את תרגישי יותר ויותר בחסרון המשיכה עד שלא תעמדי בכך.
    התחתנת בגיל צעיר מאוד, אולי כדי לברוח מן הבית (זה רק ניחוש שלי)...
    ועכשו את מחפשת שביל בריחה נוסף, כדי להתחבר לנשיות שלך ולהיות שלמה עם עצמך. את מאוד צעירה. אם תעשו עכשו עוד ילד, יהיה לך עוד יותר קשה לפרום את הזוגיות.
    את כותבת שמעולם לא נמשכת אליו.
    האם הרגשת משיכה מינית לגברים אחרים? האם את בטוחה שהבעייה היא לא אצלך?
    אולי כדאי שתלכי לייעוץ אישי, לפני שאתם מחליטים על ייעוץ זוגי. אני ממליצה על הליכה לייעוץ זוגי רק כאשר באמת רוצים לתת צ'אנס לזוגיות. את עדיין לא שם, כי אינך מאמינה שמשהו בסיסי ישתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתטיקה ונקיון
    יעלי
    22/06/2007

שלום רב!
    יש לי חבר כ-5 חודשים. בן אדם מקסים, חבר טוב, תומך ודואג אך יש בו מס' דברים שאינם מוצאים חן בעיני וגורמים לי לירידה ברגש אליו ואפילו רצון לעזוב אותו.
    אני טיפוס מאוד נקי ואוהבת אנשים מטופחים ואסטטים. לצערי, הוא לא כזה. דיברתי איתו מתחילת הקשר ביננו שמאוד חשוב לי שהוא ישים בושם ויריח טוב והוא ברוב המקרים לא מתאמץ ושוכח.( הוא לא מסריח אבל אין גם ריח טוב). אמרתי לו עד כמה זה מושך אותי שהוא מטפח את עצמו ולא נראה לי שהוא מפנים את מה שאמרתי. לאחרונה שמתי לב שגם לצחצח שיניים בערב ולנקות אוזניים זה לא ממש בסידרי עדיפויות שלו ואני כל הזמן מעירה לו שישטוף ידיים לפני שהוא נוגע בי.
    הוא כבר התעצבן ואמר שאני כמו שוטר צבאי ונמאס לו מזה אך אני לא יכולה להימנע מזה. אני יודעת שאני מידי נקייה אבל בגבר שלי אני רוצה לפחות את הדברים הבסיסיים של נקיון. כואב לי שהוא לא מבין עד כמה חשוב לי כי בהכל אנחנו מסתדרים ולדעתי אלו דברים קטנים שאם הוא לא ישנה אותם, אני לא אוכל להיות איתו ואני מאוד פוחדת להיפרד ממנו, כי מאוד קשה למצוא בחור טוב בימינו, בעיקר, כשאני כבר בת 36.
    האם אני מגזימה? האם קשר כזה יכול להצליח? האם אני צריכה להכניס את הגיל שלי כשיקול לא להיפרד ממנו?

לקביעת תור
    סגירה
    אסתטיקה ונקיון

הוספת תגובה

• זה נושא ראשוני ובסיסי מכדי להתפשר

דורית כהן
    22/06/2007

בוקר טוב,
    ממה שאת מתארת נראה לי שיהיה לך קשה לוותר על נושא הנקיון והאסתטיקה, אני חושבת שאם תיכנסו למערכת יחסים רצינית יותר, זה משהו שיפריע לשניכם ויגרום לבעייה בתחום הקשר הגופני והמיני. לגבי הבחור הנוכחי - מאוד לא בריא להיכנס למערכת יחסים כאשר יש לך תכנית "תיקון" כלפיו, והוא כבר מרגיש זאת ומתמרד, וזה לא יהיה קל יותר, כי הוא ירגיש שאת נכנסת לו לעצמות במקומות הכי אינטימיים שלו עם עצמו.
    מה שאת כותבת מעיד שיש לך דרישות יחסית יוצאות דופן ואת צריכה להיות ערה לכך ולתקשר זאת כבר בתחילת הקשר. אולי כדאי לך אפילו לעבור איזה סוג של טיפול כדי להיות קצת יותר גמישה בנושא הזה, כי את מאוד פדנטית. אני לא אומרת שאת חייבת. הרי אם תמצאי גבר שמקפיד אף הוא על האסתטיקה - את תתאימי לו מאוד כנראה. אז הכי פשוט שתחפשי מישהו שהוא בעצמו פדנט - יש הרבה גברים שהתחום הזה חשוב גם להם, ואת יכולה להדגיש זאת בשלב ההיכרות, כתכונה שאת מחפשת, כמו גובה או גיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין התאמה

divi
    23/06/2007

בסיסי שאתם ממש לא מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה או לא? סוף או התחלה.
    אבודה
    21/06/2007

אני בת 27 ואני נמצאת בקשר עם בן הזוג שלי כבר כשלוש שני. בשנה הראשונה הקשר היה נפלא באיזשהו מקום הרגשנו שנינו שמצאנו את החצי השני שלו. מיד עברנו לגור יחד וחווינו תקופה נפלאה. בסיום השנה כל אחד חזר לבית הוריו הכוונה הייתה להתייצב כלכלית מפני שאני עוד הייתי סטודנטית והיינו אמורים לחזור שוב להיות יחד. שנינו באים ממשפחות לא יציבות. מיד עם היציאה מהבית המשותף החלו בעיות, ריחוק, הוא החל לבלות המון זמן עם חברים ופחות עימי. מיד לאחר חצי שנה הוא יצא לטיול שבו הוא בילה עם אישה אחרת זה נודע לי ויחד עם זאת הוא נשאר איתה בקשר טלפוני כחצי שנה אח"כ הוא כל הזמן שיקר לי שהוא לא אבל ידעתי שכן. לאחר תקופה שבה לא היינו יחד פיזית, אך היינו כל הזמן בקשר טלפוני ניסינו לשקם את הקשר וזה לא הצליח. היום אנחנו לא יחד כזוג אך מנהלים קשר יום יומי ואף נפגשים בלילות בכדי למלא צרכים גופניים אחד של השני. הוא טוען שהוא נמצא במצב שאינו מרוצה מההשגים בחייו ואינו מוכן להתחייב לקשר עמוק ורציני בגלל שאינו מסוגל לתת מעצמו בגלל כל הקשיים הכלכליים שנקלע אליהם. אני מצידי מאמינה באהבה בכל תנאי ובכל מקום. אני לא מצליחה לשחרר למרות שאני יודעת שאם כן אוכל לחיות טוב יותר. אני מרגישה שאני קשורה אליו בקשר שאפילו אני לא מצליחה להבין אותו. אנא עיזרו לי האם אני צריכה לסיים ולשחרר או להלחם על משהו שאני לא יודעת בעצמי איך ימשך.

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה או לא? סוף או התחלה.

הוספת תגובה

• 3 כיוונים שונים

דורית כהן
    22/06/2007

אבודה (אך יקרה עד מאוד) די קשה לתת לך עצה חותכת. יש כאן כמה אפשרויות.

אפשרות אחת היא ששניכם לא נמצאים באותו מקום מבחינת התחושה של - "אהבת חיים" או "האחת והיחידה" כמו שאומרים. זה נראה כאילו אצלך זוהי אהבה עמוקה וחשובה, אבל אולי מצידו אין את אותו בטחון והוא מרגיש צורך ורצון להתנסות בעוד יחסים.

אפשרות שנייה היא שהאהבה היא כן חזקה גם אצלו אבל הוא מרגיש לא מספיק שלם עם עצמו, בלי קשר לאנשים אחרים. ואז הוא צריך לעבור איזה תהליך מול עצמו כדי שירגיש יותר בטחון, רוגע, אמונה ביכולותיו. זה תהליך שהוא יכול להיעזר בטיפול נפשי, אבל מכיוון שודאי אין לו כסף למטרה זו, זה עלול לקחת אפילו כמה שנים עד שימצא את עצמו ויהיה מסוגל לקשר אינטימי ולמחוייבות.

אפשרות שלישית היא שאת נאחזת בדמותו ומעצימה את האהבה אליו (כלומר משכנעת את עצמך שיש כאן משהו מיוחד) כי את חוששת להישאר לבד ולצאת לעולם הגדול ולעבור שוב את כל העוצמות הרגשיות (לטוב ולרע) עם מישהו אחר.

מה מכל ההסברים הללו מדבר אליך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני הסברים

אבודה
    27/06/2007

ההסבר השני והשלישי מדברים אליי ביותר. ההסבר השני שבו אמרת כי הוא מחפש את עצמו זה ההסבר שגם הוא נותן אותו למצב שלו. כמו שאמרת זה עלול לקחת שנים. כמוך אני חושבת שהוא זקוק לטיפול, אך אינני יודעת איך אומרים זאת לאדם. הוא איבד את אביו בגיל 20 ממש בפתאומיות והוא היה מאד קשור אליו אני חושבת שזה מאד עירר את הבטחון שלו בעצמו ובחייו בכלל. איך אני ניגשת לבנאדם ואומרת לו שלדעתי הוא צריך ללכת ליעוץ או טיפול. תעזרי לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים לאן

divi
    23/06/2007

ליעלי שלום !

מה שקרה בתקופה שבה לא חייתם ביחד מוכיח טוב יותר מכל כי לא נועדתם ליות ביחד. בעבר היה לכם טוב אבל בפרידה קצרה נראה שהוא אואת צריכים להמשיך את חייכם בנפרד. לי זה ברור וכנראה גם לך, רק שלך קשה להשלים עם זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני חושבת...

אבודה
    27/06/2007

איך מתודדים עם זה. אני רוצה להפסיק את הטירוף הזה ומפחדת... אני מפחדת ממי שיהיה איתי ויותר מהכל ממחר בלעדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודה: וותרי על ה"אבודה"

דורית כהן
    28/06/2007

אבודה היקרה,
    ברשותך, אני רוצה להעמיק קצת בנוגע לכינוי שבחרת לעצמך.
    תראי עד כמה את נחלשת ומאבדת את כוחותייך, מתמלאת פחדים - פחד מלהיות איתו ופחד להיות בלעדיו.
    האם באמת את עד כדי כך תלוייה בבן זוגך? זה מה שאת רוצה שיהיה? שאת לא שווה ולא קיימת בזכות עצמך? לדעתי מה שעלייך להתרכז בו עכשו הוא לחזק את עצמך, להיעמד על שתי הרגליים. את נמצאת במין hold שכזה... לא איתו ולא בלעדיו, ואת מתרכזת באיך לתקן אותו ולהבריא אותו. זה לא טוב בשבילך וגם לא בשבילו. אני מאוד מציעה לך לקחת פסק זמן, לסמוך על הכוחות שלו ועל ההגיון הפנימי שלו שהוא ימצא את דרכו בחיים, סליחה - גם בלעדייך - ולהתחיל לסמוך על עצמך :
    תוך התבוננות פנימית, מול עצמך, חפשי את החוזקים שלך. חפשי מהם הדברים שכאשר את עסוקה בהם את מאושרת יותר, והתחילי לעשות אותם יותר ויותר. עליך למנף את עצמך מן המקום התלותי הזה בו את מרגישה עצמך לא קיימת ולא שווה בלעדיו.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת שכך זה

אבודה
    01/07/2007

ברור לי כבר תקופה ארוכה שזה כך משום מה אני כל הזמן נמצאת במצב הזה ואני יודעת שהוא לא טוב לי ומודעת לכמה זה פוגע בי וגם בו ואינני מצליחה להשתחרר מזה. אני אינני תלויה בו, אך מרגישה צורך תמידי להיות שם בשבילו למרות שהוא לא שם בשבילי אני מנסה להלחם בזה בכל הכוחות שלי ולא מצליחה....בגלל זה בחרתי לעצמי את הכינוי שכלל לא מאפיין אותי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קחי אחריות והיכנסי לפעולה

דורית כהן
    01/07/2007

טוב, יקירתי, אז את מודעת לכך שהמפתח אצלך. ברגע שתקחי על כך אחריות במקום להמתין שיקרה משהו חיצוני (כמו למשל מן הכיוון שלו) - כבר תרגישי יותר בעלת עוצמה בחיים שלך. חשבי (אני מעדיפה לא לעשות זאת במקומך) מה את יכולה לעשות (וכרגע נמנעת מלעשות) כדי לצאת מן המצב הזה, תבחרי את אחת האפשרויות שהכי מתאימה לך, ולכי על זה. היכנסי לפעולה, כמו שאני אוהבת להגיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אהבה :)
    sim
    20/06/2007

שלום רב,
    רציתי לשתף אותכם במחשבות שלי וגם לקבל תגובות.
    אני בת 28 נמצאת בזוגיות קצת פחות משנה. זה התחיל כרומן סוער ותוך זמן קצר עברנו לגור ביחד.
    הייתי ממש מסונוורת, מאושרת ומאוהבת. בדיוק סיימתי מערכת יחסים אחרת של כמה שנים ובלי הפסקה ( כך יצא) צללתי לתוך קשר חדש. כאילו מצאתי את הריגוש שעבד בקשר הקודם. כאילו קיבלתי תמורה על ההחלטה לפרק את הקשר. ( שהיתה מאוד קשה ולקחה המון זמן).
    אז כמו שאמרתי, הייתי מסונוורת, וגם לא אריתי את תמרורי ההזהרה בדרך.
    הוא מתעצבן נורא מהר, במיוחד בתקופות של לחץ. לדוגמה, באנו לחנות באיזה מקום והשומר שעמד ממול אמר לא "סע! תמשיך!" בלי שיהיה ברור מאליו ששם אי אפשר לחנות. חבר שלי בתגובה קילל אותו קללות מאוד חריפות. מישהו דחף אותי במסיבה בטעות, הוא הזהיר אותו. הוא מתעצבן גם עלי, אך בצורה מתונה יותר אבל האגרסיביות שחיה בו מפחידה אותי.
    בנוסף, הוא הרבה פעמים מחכה שהדברים יסתדרו בעצמם. בחיי יומיום המשותפים אני יכולה לגלות פתאום שלא שולמו החשבונות למרות שזאת אחראיותו (יורד מהחשבון שלו) והוא לא סיפר לי על זה כלום.
    וכל זה בנוסף לדעיות הרבה יותר חמורות של נטיה "לאבד חושים" בדרך כלל בעזרת אלכוהול. כמה פעמים רבנו בגלל זה, ובפעם קודמת כמעט עזבתי והוא יודע שפעם הבאה אני אעזוב אם אראה אותו שיכור הולך לאיבוד עד אור הבוקר.
    זה נראה כאילו תיארתי מפלצת, אבל מצד שני ביומיום בבית אנחנו מסתדרים מצויין, הוא דואג לי, מבשל ומנקה אפילו יותר ממני. אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי, אבל כל פעם שאני רואה את האגרסיות שלו אני חושבת שאני צריכה ללכת. לא בא לי לחיות אם המחשבה "עוד מעט אני אעזוב" או "אולי זה לא בשבילי", הייתי ככה תקופה ארוכה בקשר הקודם שלי (ושם הבן זוג היה ההפך הגמור). מצד שני, בגלל שהוא (כך נראה לי) מרגיש ומבין שהוא "שומר" על עצמו מאלכוהול הוא נהיה יותר צתוח. בימים אחרונים אני מרגישה כאילו אני מעצבנת אותו, ואז דקה אחרי זה הוא משנה את הגישה נהיה רך.
    אני מבולבלת, ונראה לי הצלחתי לבלב גם אותכן.
    השאלה היא, מתית צריך לקום וללכת ומתי צריך לעבוד על הקשר.
    האם אני צריכה לסלק את המחשבות של "לא מתאים לי" כי בכל אחד אני אמצא מה לא מתאים לי (אולי) או ללכת בעקבות המחשבות האלה כמה כואב שזה לא יהיה.
    זקוקה לעזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אהבה :)

הוספת תגובה

• סליחה על הטעויות הרבות - מהתרגשות

sim
    20/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה שזה לא מתאים לך

דורית כהן
    20/06/2007

סים היקרה, ריבוי המחשבות שלך על "לא מתאים לי" הוא סימן מובהק בעיני לספק אמיתי ונכון, שהוא מאוד לגיטימי בשלב החיים שבו את נמצאת. את כבר בגיל שבו לרוב בוחנים כל מערכת יחסים במשקפיים של הזוגיות האידיאלית אליה את שואפת. זה מאוד טבעי שתתאהבי בגברים (יש לכולנו הצורך הזה להתאהב...), וקורה הרבה שלאחר ההתאהבות מגלים שהאדם אינו מתאים. זה לא סוף העולם. הקשיבי לחושייך. מה שאת מתארת עלול להחמיר עם השנים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלות . . .

sim
    21/06/2007

תודה על תשובתך.
    אני הייתי רוצה טיפה לפתח את הנושא.
    מתי ואיך יודעים שזה הבן אדם הנכון? הרי אם כל אחד יהיה על מה לעבוד ולהתפשר, נכון?
    וגם, מתי אני צריכה לעבוד על עצמי, וללמוד לקבל את הבן אדם כמו שהוא, ולא להיות בררנית מידיי ? ומתי לחתוך וללכת?

תודה רבה לפורום ולתגובות :)
    ממש כיף שיש מקום שאפשר לשתף בנושא הרגיש כמו זוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ואיל יודעים

עמי
    21/06/2007

לסים שלום ! את צרכיה להרגיש אם בן הזוג הוא האדם הנכון בשבילך או לא. אין כללים לדבר, רק הרגשה. לפי מה שאת מתארת הוא ממש לא מתאים לך וזה מה שקובע. הצרה היא שאנחנו הרבה פעמים מרגישים בלבנו משהו ויודעים מה נכון ומה לא, אבל משכנעים את עצמנו באופן "הגיוני" שאנחנו צריכים לעשות דבר אחר. מובן שלא צריך לעזוב אחרי הקושי הראשון ושאפשר לעבוד על הרבה דברים, ביחד או לחוד, אבל אם בלבך הרגשה שזה לא האיש הנכון בשבילך, סימן הוא שצריך לקום ולנתק את הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפ קטן על גברים......

מירב
    25/06/2007

היי סים
    אני רוצה לספר לך שגברים- או אנשים לצורך העניין, לרוב לא משתנים.
    אם יש דברים באישיות שלו שמפריעים לך את צריכה לקבל החלטה אם את מוכנה לחיות איתם או לא, כי הם לא ישתנו, ואף יחמירו.
    אתם נמצאים בשלב של התחלת הזוגיות, והעניין של - אם הוא ימשיך לעשות את זה אני אעזוב אותו- עדיין עומד על הפרק. אחרי שמתחתנים, ובמיוחד אחרי שמביאים ילדים ביחד, המחוייבות היא הרבה יותר חזקה, והם לא מחשבנים לנו ולא פוחדים עלינו, כמו לפני החתונה.
    לכן תדעי שאף אחד לא מושלם, לכל אחד יש בעיות, אבל צריך לקחת את הבעיות בחשבון כשבוחנים את עתיד הקשר, ולא לקוות שהם יעלמו- כי הם בטוח לא יעלמו.
    *אני אמנם נשמעת מבוגרת עם ניסיון חיים, אבל אני בגילך- 28, אני פשוט כבר 7 שנים עם בעלי- 4 שנים חברות + 3 שנים נשואים. ותאמיני לי, הם לא משתנים. (גם מניסיון של חברות שלי...........)
    בכל מקרה, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים בלתי אפשריים
    ירון
    19/06/2007

אבקש עצה אינני יודע מה לעשות
    הנני רווק בן 30 ובת זוגתי 45 אנחנו מכירים כבר שנתיים , היא גרושה עם ילדה בת 18 שלא גרה איתה אלא לומדת בפנימיה , חיינו בזוגיות בערך שנה ביחד באותה דירה היחסים לא היו לגמרי יציבים אני הייתי רוב הזמן במצב נפשי קשה עוד מלפני שהכרתי אותה : רוב הזמן לא עובד וחי עם כדורים אנטי דיכאוניים יחסים קשים עם ההורים ומצב כללי גרוע אפשר לומר שהיא די "טיפלה" בי לאחר פרידה של חודשים בערך שוב נפגשנו ועברנו לעיר אחרת להתחלה חדשה ,
    רק שהפעם גרנו בדירות ניפרדות על פי בחירתי ואני התחלתי לעבוד באופן רצוף
    היחסים המשיכו להיות מעורערים תוך כדי הפסקת הקשר מדי פעם אפילו עד כדי חוסר תקשורת למשך שבועיים במקסימום
    באחת ההפסקות מצאתי אותה עם גבר אחר במיטה זה היה טראומטי בשבילי
    כרגע עזבתי את העיר שהיא גרה בה והתרחקתי גאוגרפית ממנה מאוד והלכתי לטפל בעצמי
    טיפול נפשי מקיף כיום אני כבר לא על כדורים ומנסה להפרד ממנה "ולהגמל" לפי המלצת מטפלי וגם הורי
    קשה לי מאוד עם המצב הזה יש לי הרבה געגועים אליה אך למרות הכל ביקשתי ממנה לנתק ממני מגע כדי שאוכל לטפל בעצמי היא מבחינתה רוצה אותי לידה לתמיד
    אינני יודע מה לעשות ואני מבקש עיצה

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים בלתי אפשריים

הוספת תגובה

• מצטיירת מערכת הרסנית לשניכם

דורית כהן
    20/06/2007

נראה לי שהכותרת אומרת הכל.
    גם אילו היית מספר כאן שבתקופה בה חיית איתה היית מאושר ומתפקד בצורה מיטבית, הייתי מעלה ספקות כבדים לגבי המשך היחסים איתה בגלל הפרש הגילים.
    אבל אם אתה רואה בה דמות של מטפלת, זו עלולה להיות מערכת יחסים הרסנית לשניכם, שתנציח אותך בתור חלש ונזקק, ואותה בתור המטפלת שלך. זה עלול להיות כאילו היא רק תרוויח מכך שאתה תהיה חלש, כי זה יבטיח שאתה תישאר כל עוד היא מביאה לך תועלת.
    אני מתנצלת על המילים החריפות. ודאי יש גם דברים טובים ביניכם, אחרת לא היית נשאר או שוקל להישאר, אבל בגדול - לדעתי - עליך לנתק את הקשר איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסינו לאן
    קארין
    19/06/2007

שלום רב, אני כבת 31 וחיה עם בן זוגי כשנה. בחצי השנה הראשונה היו בינינו מלחמות עולם על מאבקי כוח שעם הזמן הלכו והתמעטו. כיון המצב הנו שכאשר עולים מריבות הם צובעים את ההחלטה לגבי העתיד. אני מאוד אוהבת את בן זוגי, אך המצב נע בין רגישות מופלאה וטוב נפלא, לבין חילוקי דעות המגיעים להרמות קול מצידו ואדישות וציניות מצידי. אני לא מסוגלת להתמודד כאשר מדברים אלי בפנים קשות ומדברים בטונים גבוהים, והוא מצידו אומר שכך הוא מביע רגש. שנינו מרגישים אז שהאחד לא מקשיב לשני. אני מרגישה שהוא עם הטונים הגבוהים שלו תופס את כל מקום השיחה. הוא טוען שאין בי מספיק רכות. אני רוצה לתת דוגמא, שקשורה במשהו שמאיים עלי. היינו במפגש חברתי, ואמרתי לאחד הבחורים שהיו בשולחן, שהוא דומה לאיזה שחקן. מעבר לזה לא דיברנו. זה גרם לבן זוגי להסתגר, ובבית הוא אמר לי שזה לא היה לא נעים אך שאמרתי. כשאני יודעת בוודאות שמשפט זה היה סתמי, כמו הבחור. אך זה שזה גרם לו לקינאה, עורר את פחדי ( אני מודעת לעיניין הקינאה, וגם הוא) אז אמרתי לו " אתה לא רוצה שאדבר עם בחורים בכלל?" הוא התעצבן בגלל התגובה שלי, ועל זה נולדה מריבה חדשה. אני לא רוצה ללכת על ביצים, אני לא בחורה מפלרטטת ולא בא לי לפחד כל הזמן, או להרגיש לא בסדר. זה יותר מורכב אבל כרגע קשה לי להעביר יותר. קשה לי עם הקינאה ועם הדיבור שהופך לקשה ורם, עם התקפי קינאה מסוג זה. אני אודה לך על תגובתך, וכן מתכוונת לשתך אותו בתשובתך. חשוב לציין כי היינו בטיפול יחד לחצי שנה בערך, והעברנו את מאבקי הכוח לשם , לכן בסוף הפסקנו

לקביעת תור
    סגירה
    יחסינו לאן

הוספת תגובה

• בכל זאת צריך ייעוץ לשינוי התקשורת

דורית כהן
    19/06/2007

היי קארין,
    מה שאת מתארת הוא שבן זוגך, כאשר הוא נכנס ללחץ, יש לו דרך תגובה אופיינית - מרים את הקול ומבטא כעס בטון הדיבור ובהבעות הפנים שלו. מן הסתם זהו משהו שהוא מביא איתו מן הבית שלו, אולי תגובה דומה לאחד מהוריו. זה מה שהוא למד כל החיים. ברור שכאשר מישהו לחוץ, יכולתו לשלוט בעצמו יורדת, והוא נסוג (קוראים לכך "רגרסיה") למערכת האוטומטית של התגובות שהתרגל להשתמש בהן בעבר. כדי לשנות זאת הוא צריך ראשית להבין מה זה עושה לבת הזוג, ומה הנזק לתקשורת, כמו חוסר הקשבה, ריחוק, ציניות ולבסוף - הוא מרגיש שאינו מקבל ממך חום. לאחר התובנות האלו, מתחילים להתאמן על דרכי תגובה אחרות. לא כל הזמן זה יצליח, כמו באימון - יש התקדמות ויהיו נסיגות. אבל צריך לרצות ללמוד לשנות.
    לעניות דעתי, אם הרגשתם בטיפול הזוגי שאתם תקועים במאבקי הכוח, אולי הגעתם למקום לא מתאים לכם. הרעיון הוא לעצור את הויכוח הרגיל, המתבקש, להבחין למה התקשורת הלקוייה גורמת, ולמצוא דרכי תגובה חדשות. לא רק להוציא קיטור. לצייד אתכם בכלי תקשורת שיחזיקו מעמד גם אחר כך, ללא תמיכת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

קארין
    19/06/2007

ומה לגבי הקנאה מסוג זה שתארתי? אני צריכה להיות רכה יותר כאשר הוא מקנא על דברים של מה בכך? זה מכעיס אותי ומעורר את פחדי. אך הוא אומר שבמקום לתמוך ולהיות רכה במקומות בהם הוא חלש, אני מתנכרת ולא מקבלת אותו. האם אני צריכה לקבל את זה? כך יחול שינוי? אני מרגישה שכל דרך אחרת , תתן לו את הלגיטימציה להמשיך, למרות שהוא " מודע לבעיה".
    בעיניין הדיבור התקיף, הוא יודע כמה זה קשה לי, במיוחד שאני באה מבית קשה, בו היו הרמות קול ללא הרף. הוא מודע לכל זה. הוא כל הזמן מאשים אותי בחוסר רכות וחוסר הקשבה, ואני כבר מתוסכלת מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן ליחסים

דורית כהן
    20/06/2007

קארין יקירתי, את מתארת קשיי תקשורת שמאוד אופייניים לזוג בתחילת דרכו. אלו דברים שמסתדרים עם הזמן, ובעיקר אם לא עושים עניין ומעבירים דברים יותר בקלות
    הבעייה שבשלב בו אתם נמצאים, יש סוג של מבחן שאנחנו עושים לבן הזוג - האם הוא האדם המתאים לנו או לא, ואז יש נטייה להחמיר ולהקצין בתגובות, כי כל הפרעה כזאת גורמת לנו לדאגה, מה יהיה אם זה יימשך כך כל השנים, או אם זה יהיה יותר קיצוני...
    אם היחסים איתו חשובים לך, ואת ממש אוהבת אותו, נסי לרדת יותר מהר ויותר בקלות מן התגובות שלך ותראי מה יקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קארין
    21/06/2007

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשוי לאנגלוסאקסית
    סמי
    17/06/2007

אני בן 45 התחתנתי עם בחורה בת 30 ילידת לונדון,קימנו יחסי מין סוערים, מלאי עניין והנאה לשני הצדדים, אשתי בחורה יפה במיוחד, מאוד נשית, ומטופחת בקפידה.
    בשלב מסוים של חיי הנישואים שלנו ודוקא בתקופה של מיניות חזקה, הצעתי לה לשכב גם עם גברים אחרים כשאני מעוניין להיות בחדר מבלי להשתתף ביחסים שהיא תקיים עם המאהבים.
    להפתעתי היא הסכימה כמעט מיד, קצת שאלה שאלות להגדיר את הסיבה לרצון המשונה שלי ולתיחום של גבולות.
    ביקשה ממני שאמצא גבר שיתאים לסוג זה של יחסים, אך להפתעתי היא באה והודיעה שהיא מצאה את הגבר שיבוא אל ביתנו באותו ערב לצורך קיום יחסי מין כשאני אהיה נוכח בחדר אך לא אוכל לדבר או לבקש כלום מהם.
    הגבר הגיע, ההנאה שלה היתה בולטת ותאוותנית, ההנאה שלי היתה חזקה מאוד בליווי רגשות של השפלה כי הגבר ממש זילזל בי ושניה ם צחקו על הטימטום שלי.
    מכאן עברנו כיברת דרך ארוכה עם עשרות גברים במיטתנו הזוגית לאורך זמן, חלקם מזדמנים ורובם לתקופות כל שהם או8 כמה במקביל.
    כולם היו נשואים על זה היא הקפידה לצורך הדיסקרטיות הנדרשת.
    אני ממצב של הנאה עברתי למצב של סבל נפשי אך הגרוי המיני שלי שבא מלראות אותה עם גברים אחרים היה חזק מכל.
    היחסים בבית לאורך כל התקופה היו כפולים, בבית החיים התנהלו בהרמוניה ואהבה, במיטה עם המאהבים היא בזה לי והשפילה אותי בהנאה רבה ובצורות מגוונות ויצירתיות.בשיתוף מאהביה.
    היא סרבה תקופות ארוכות לאפשר לי לקיים אתה יחסי מין,ובחק מהזמן קימנו יחסי מין די טובים ומסודרים.
    כתוצאה מהמצב, ירד הכושר המיני שלי, בקושי עמד לי וגמרתי במהירות, דבר שלא היה קיים בעבר.
    היא לא צחקה עלי אלה הבינה וניסתה לעזור וביקשה שאלך לרופא לטפל במצב.,.דבר שעשיתי ונעזרתי בצורה חלקית .
    במשפחה לא יודעים כלום,אין לנו ילדים משותפים ואנחנו חיים לבד.
    לאחרונה באופן פיתאומי עזבה את הבית ומטילה עלי את כל האחריות למצב.
    אנחנו נפגשים ומדברים אבל היא רוצה פסק זמן למחשבה.
    אני אובד עצות ומרגיש שכל עולמי חרב עלי
    אנא עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    נשוי לאנגלוסאקסית

הוספת תגובה

• מהכנסת גברים למיטה הזוגית - למשבר

יהודית ברגמן
    17/06/2007

סמי יקר!
    חיי הנישואים שלכם היו מבוססים כבר בתחילה על מיניות ולא ברורה רמת האינטימיות והתקשורת ביניכם בשאר התחומים. ברור שכשני אנשים בוגרים, שקלתם סיכונים מראש וידעתם שהפנייה להגשמת פנטזיות וסוג כזה של יחסים כרוכים בסיכון, מה עוד שהגעתם לאובססיה במימוש הפנטזיה. נסה לדבר אתה ולברר מה מציק לה באמת. מה חסר? מה הסיבות לעזיבתה הפתאומית ולמה דרוש לה פסק זמן. עד שלא תדע מה הסיבות האמיתיות שגרמו לעזיבתה - לא תוכל אתה ואפילו לא יועץ מנוסה - לפתור את הבעיה ולכן נסה לברר מה באמת קרה. אולי היא מצאה עולם שקוסם לה יותר, אולי פער הגילים ביניכם הפך בעיניה למשמעותי, או אולי התאהבה באחר..
    אשמח לשמוע ממך פרטים נוספים כמו כמה זמן אתם נשואים? איך היתה הזוגיות שלכם מעבר למיניות? ומה הטענות הספציפיות שלה נגדך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודהלך יהודית

סמי
    24/06/2007

אני נשוי כמעט 11 שנים אתה, הזוגיות שלנו היתה רומנטית ומאוד משפחתית וזורמת, שוחחנו הרבה ולא נתננו לדברים להידחק מתחת לשולחן והתמודדנו אתם גם אם היו כואבים או לא נעימים לאחד מאיתנו.
    אפשר להגיד במדויק שזאת היתה זוגיות של שני חברים מאוהבים שתומכים אחד בשני.
    לא ידוע לי שהיא כיום מאוהבת באחר אבל ממש אין לי מידע.
    היא טוענת שעקב פער הגילים בנינו הדרישות המיניות שלה גבוהות משלי,שאני לא מסוגל לספק אותה כמו שהיא אוהבת,שגברים אחרים חזקים ממני וטובים ממני, שאני "קוקהולד" והיא בזה לי על כך ,לטענתה גבר שרוצה כל כך לראות את אשתו מקימת יחסים מיניים עם אחרים הוא לא גבר בשבילה,היא מאשימה אותי שנתתי לחברים שלי להיות אתה והפכתי אותה לסחורה שמעבירים מיד ליד.
    לדעתי היוזמה ואי התנגדות שלה לסוג זה של יחסים הביאו אותי להעריך אולי לא נכון את הרגשתה לגבי ה"סטיה" שלי.
    חשבתי שהיא נהנהת מהנושא ולא עלה בדעתי שהיתה מוכנה להשתתף באקטיביו ת ונכונות כזאת בקטע אם לא היתה רוצה בזה כמוני.
    אני לא מאמין שיש אשה שתממש את הסטיות של בעלה שמעביר אותה לידי גברים אחרים מבלי להטיל וטו חד משמעי, הלא היא בחורה חכמה ואינטיליגנטית ומאוד משכילה.
    היא כל הזמן ציינה שהכי היא נהנת מסקס זה כאשר משתמשים בה והיא מפרידה לחלוטין את הרגש מהסקס, אהבה בבית , זיונים רק עם גברים אחרים.
    חשבתי פעם על האפשרות שהיא נמפומנית, אבל טרם הצלחתי למצוא למילה הגדרה שתסביר לי את המונח במדויק כך שלא אשתמש בשם זה.
    אני מודה לך מכל לב על המשך ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהכנסת גברים למיטה הזוגית- למשבר

יהודית ברגמן
    24/06/2007

סמי יקר! מדבריך עולה שלמעשה לא עשיתם שיחה מעמיקה על הנושא שהעסיק אתכם יותר מכל. לכן, וגם בתשובתי הקודמת ביקשתי לדעת עד כמה חזקה האינטימיות ביניכם- בנוסף לתחום המיני. ועד כמה אתם מאפשרים ללבן בעיות ולהכנס לעומקן. לא ידוע לך באם היא התאהבה באחר, שלמענו עזבה לפתע את הבית. יצאת מתוך הנחה ו"הערכת" את הרגשתה, "חשבת" שהיא נהנת, כדבריך, אבל לא ממש שוחחתם על כך, עד שהכל התפוצץ. הנחת שאם היא היתה מוכנה להשתתף באקטיביות ונכונות שכזו בתוך הפנטזיה שלך, הרי שטוב לה עם זה, והיא לא עשתה את הדברים רק בכדי לרצות אותך. אולי פשוט נמאס לה. אתה לא יודע. רק מניח. בכדי לפתור בעיה - חייבים לדעת מהי בדיוק הבעיה. ואולי בכדי להגיע לשורשה, כדאי שתלכו לטיפול/יעוץ זוגי, אם לזוגתך עדיין יש עניין בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יהודית על התשובה

סמי
    25/06/2007

לא היא לא תלך לטיפול זוגי איתי כרגע לפחות כך אמרה לי אתמול, לדבריה היא אומרת שהקטע הקוקהולדי שלי רק עשה לה טוב היא עזבה כי קוקהולד לדעתה הוא גבר מסורס ורק אם אחליף את הסטיה במשהוא יותר גברי היא תשקול לחזור, היא גם אמרה שאין לה מאהב במובן הרומנטי אלה כמה בני זוג למין בלבד כפי שנהגה עד לעזיבתה.
    אלו דבריה.
    לגבי רמת האינטימיות: נהגנו ליצור לעצמנו זמן איכות פעמיים בשבוע לאורך שעות שהוקדשו לשיחות פריקת לחצים, רומנויקה,סתם פינוקים לא מיניים, כמו ארוחות אינטימיות ולרדת עם בקבוק יין לים בלילה, רק שנינו והכל מוקדש לעצמנו.
    אי מניח שזה שמר על אינטימיות, היא לשאלות שלי מעולם לא הביעה התנגדות לקוקהולדיות שלי, כן צחקה על זה שאני מוסר אותה בכזאת קלות לגברים זרים ,אבל היא טענה שעבורה מבחינה מינית זאת הנאה כמעט מוחלטת ואין לה כל כעס או טינה או הרתעות או סלידה מהנושא לחלוטין - מה יותר מאפשר לך לרוץ עם הסטיה שלך הכי רחוק אם הכל נעשה מתוך הדדיות ?

לכן אני כל כך אבוד מהפיתאומיות שבשינוי אצלה.,.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה שטיות אתה עושה ממש טיפש

לי
    24/06/2007

איך יכולת לעשות את זה הרי ברור שיבוא יום ותזרוק אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי היא פשוט נפגעה

עינת
    25/06/2007

היא נפגעה מזה שאתה מסוגל לוותר עליה כל כך בקלות, והיא הרגישה שאולי לכן אתה לא מספיק מחזר אחריה וכו'.
    אפשר גם להבין את זה מזה שהיא צחקה שבקלות אתה מוסר אותה לאחר..

אולי תנסה להבהיר לה שהיא הכי חשובה לך, אבל אתה מסוגל לוותר עליה רק בתחום המיני. למרות שלדעתי זה לא היה רעיון טוב מלכתחילה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטואציה מסובכת
    מור
    16/06/2007

שלום רב,
    אני כמעט בת 27 בעלי בן 30 , אנחנו ביחד 5 שנים מתוכם 2 נשואים . יש לנו תינוקת מקסימה.
    אפשר לומר שבשנתיים האחרונות. יש לנו בעיות תקשורת קשות . אם אנחנו לא מדברים על עבודה , אנחנו לא מדברים בכלל. הוא תמיד מגיע עייף מהעבודה ואין לו כוח עוד " לתרום" בית.
    נוצר מצב שאני כמעט מתחננת לשיחה ולכל תשומת לב מצידו ולפעמים זה בא לידי ביטוי בדרישות רבות מצידי ולחץ לדבר על עניין מסויים עד הסוף, למרות שהוא איננו מוכן לשוחח על הנושא.
    לאחרונה מאז הלידה, אני מרגישה כי הבעייה הנ"ל התעצמה . אין לו אנרגיה להשקיע ואין אינטימיות רגש ביחסים (למרות שאנחנו כן מקיימים סקס ואפילו טוב).
    בשיחותינו האחרונות הגענו לכמה מסקנות:
    1. שהמצב בלתי אפשרי.
    2. שהוא מרגיש שהוא חייב למצוא את עצמו.
    3. שהאהבה שלו כלפי התייעפה , והוא פחות אוהב בתקופה הזו (מילותיו).
    4. התחלנו טיפול זוגי.
    אני חייבת להודות שמאוד קשה היה לי לשמוע שבעלי כבר לא אוהב אותי (בחשק אמיתי) שכן אנחנו רק בתחילת דרכנו. בבסיס יש אהבה ולכן אנחנו בטיפול . אני כל הזמן מקבלת מסרים הפוכים ממנו וזה בלתי נסבל מבחינתי.
    מה עלי לעשות? אני מרגישה מוזר בסיטואציה , אני מנסה להיות סבלנית אבל קשה לי לשדר עסקים כרגיל. אני כל יום שואלת ומנסה לפרש בהתנהגותו "נו, היום חזרת לאהוב אותי?".
    הוא טוען שזה תהליך שהוא צריך לעבור עם עצמו וזה יכול לקחת יום- יומיים או יותר.
    קשה לי ככה בנוכחותו. מה את ממליצה לי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיטואציה מסובכת

הוספת תגובה

• להתחזק בעצמך באופן בלתי תלוי

דורית כהן
    18/06/2007

מור היקרה,
    ראשית סליחה על האחור בתגובה (אחרים עקפו אותך בסיבוב ולא שמתי לב)...
    אכן את במצב מאוד מורכב. בעיקר מכיוון שמי שעובר את התהליך הוא מישהו אחר, לא את, ויוצא שאת מרגישה חסרת אונים וחלשה, ותלוייה במה שעבר עליו.
    מן המשפט הנ"ל את כבר יכולה לנחש מה אני מציעה: בעיני זוגיות נעשית הרבה יותר טובה כאשר כל אחד מבני הזוג מרגיש שהוא יכול לעמוד על רגליו הוא מבחינה רגשית. את מתארת מצב בו את כמעט "מתחרפנת" כאשר אינך שומעת ממנו שהוא אוהב אותך. לא אגיד שזה לא קשה, אבל אולי, אם תבחני את עצמך, ותראי מה את אוהבת בעצמך, מה את אוהבת לעשות, ותתחילי למצוא עניין בדברים נוספים שימלאו אותך, בהדרגה תתחילי להרגיש פחות תלוייה בו. אם את אוהבת אותו עליך לתת לו לעבור את התהליך הזה בקצב שלו. ההיאחזות שלך בו רק מעכבת ומקשה עליו. אם הוא יסתכל עליך ויתחיל לראות אישה עצמאית, הממלאת את חייה בדברים שמעניינים אותה, זה יאפשר לו להכיר ולהעריך אותך בצורה אחרת, לא רק כמישהי שכל הזמן זקוקה לו וחלשה בלעדיו, בעצם תלוייה על צווארו ומעכבת אותו.
    לפעמים, כאשר אחד מבני הזוג "שובר את הכלים" - כמו שבעלך עשה - עד כמה שזה מפחיד ומכאיב, זה יכול דווקא להוציא אתכם ממצב תקוע, ובעזרת הטיפול תוכלו לקבל תובנות וכלי תקשורת שקודם לא היו לכם, ואולי תמצאו עצמכם בזוגיות הרבה יותר טובה מאי פעם.
    נכון שעצם העובדה שהוא עובר את התהליך הזה מעמידה בסיכון את יחסיכם, ולא בטוח שבסופו של דבר הוא יחזור לאהוב. אבל - הוא כבר שם, את לא יכולה למנוע זאת. יחד עם זאת, הדרך שהצעתי מבטיחה שני דברים - ההתחזקות שלך תביא אותו להכיר אותך מזווית חדשה ומעניינת עבורו, ואם לא תצא מכך אהבה, ותחליטו שאי אפשר להמשיך, את כבר תהיי במקום הרבה יותר טוב עבור עצמך מבחינת העצמאות שלך.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה בהחלט

מור
    18/06/2007

דורית שלום רב,

אני מודה לך על התשובה ואני באמת מסכימה עם כל מסקנותייך . מפריע לי שאני לא עושה דברים לעצמי ולבד וזה מפריע גם לו באותה מידה.
    אני אכן מתכוונת ליישם זאת בשטח ולמלא את החיים שלי בדברים נוספים.
    כמו כן רציתי להתייעץ לגבי החלטה שקיבלנו אתמול:
    החלטנו שכל אחד מאיתנו למרות המחשבות והבילבול הפנימי יעשה את המקסימום כלפי השני ויישדר עסקים כרגיל, גם אם בפנים זה לא מרגיש כך באותה במידה.
    המטרה היא לפתח אווירה שונה בין שנינו ושכיביכול כל אחד יתרצה, (ומי יודע אולי לבד הכל יקרה) :
    אני אתן לו את שהוא זקוק לו - קבלת פנים קלילה, ללא דרישות מוגזמות, רגע עם עצמו .
    ואני אקבל תשומת לב בלי שאתחנן אליה.
    מה דעתך?
    נ.ב. השבוע הוא נוסע בהמלצתי לחו"ל עם חבר כדי לנוח מהכל מסביב, האם עשיתי נכון? אני דווקא מאמינה שזה יתרום את חלקו.
    בנתיים אחשוב איך למלא את היום שלי בדברים נוספים.
    תודה רבה על עזרך.
    יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם בדרך הנכונה, נראה לי

דורית כהן
    20/06/2007

נראה לי שאתם בדרך הנכונה, לתת מרחב כאשר צריך. להיות קשובים לצרכים אחד של השני ולראות מה אתם יכולים לעשות כדי למלא אותם. לא חייבים למלא אותם, אבל חשוב לדעת מהם, להיות רגישים להם. להיות מסוגלים גם לבקש בקשות אחד מן השנייה.
    חכי בסבלנות, זה יכול לקחת את הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה
    שירה
    16/06/2007

ראשית יהודית ודורית תודה על תשובותיכן (המהירות).
    דורית יקרה,
    בשלב הזה, אחרי שנים של "התבחבשות" בדייטים וקשרים שונים, אני פתוחה לכל כיוון חשיבה או עשייה שיוכל להקל על ההרגשה .
    אני יכולה להבין את הרציונל שמאחוריי דברייך המעניינים, זה יכול להקל במעט בדרך החשיבה, וכמו ברב המצבים אם ננסה מאד, נמצא בהם גם את הדברים הטובים, עם זאת, אני מניחה ומבינה שאין פתרון קונקרטי להתמודדות עם המציאות הקיימת. כמו בכל מצב של אי וודאות ,יש סטרס המלווה בשאלות- מה יהיה בעתיד, מתי זה יקרה (ומשתדלת שלא לשאול אם זה יקרה.. :) )
    באיזשהו מקום, נראה לי שאחוש נקיפות מצפון אם לא אחוש את הלחץ הזה, בגלל גילי והרי רב סביבתי וחברותיי כבר עם ילדים ואיפה אני נתקעתי? ומאידך, כמו שציינתי, זו אני שמאד רוצה שזה כבר יקרה (ולא בשביל הוריי או משהו כזה) וכאמור הלחץ הזה לא מזרז את העניינים..
    האתגר הוא להתמודד עם רגעי הייאוש, שמה לעשות, "תוקפים" מדיי פעם.. :)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה

הוספת תגובה

• בטעות הוספתי פנייה חדשה במקום תגובה

שירה
    16/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    שירה
    16/06/2007

הי,
    אני בת 32 , רווקה ויש לי שאלה שאני מניחה שמעסיקה לא מעט בנות גילי שעדיין לא נשואות..-
    כיצד מתמודדים עם הרצון החזק/לחץ שלי למצוא בן זוג (מאהבה), להתחתן ולהקים משפחה, האם ניתן להקטין או להעלים לחץ מעיק זה שלא חשבתי שאחוש ?
    הרבה מדברים על הלחץ הסביבתי, אך אני מדברת יותר על התחושה הזו שבאה ממני, כי- אני -פשוט מאד רוצה ש"זה יקרה" , ה"יחד" הזה..
    עברו הרבה מים בנהר הדייטים, גם פניתי ליעוץ , אני משתדלת לצאת (עם החברות הרווקות המעטות שנשארו) אך המצב עדיין בעינו.. אני יודעת ש"צריך רק אחד" ודרושה סבלנות ואופטימיות ואני באמת משתדלת להתמקד בחיי ו"להנות מהדרך", אך מדיי פעם כששוב זה עולה לי לראש, או אני רואה עוד מישהי בסביבתי שהתחתנה או בהריון, זה שוב מטריד אותי- אני כבר בת 32, שוב עוד שנה עברה.. אולי אני "לא עושה מספיק" ?, אך הרי בלחץ ובכח זה לא יבוא..
    כל הזמן אומרים- את לא יכולה לדעת, זה יכול לקרות לך מחר..רק שהמחר הזה מבושש לבוא.. :)
    אשמח לדעתכם ותגובתכם,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ למצוא אהבה ולהנשא...

יהודית ברגמן
    16/06/2007

שירה יקרה,
    כשחברים אומרים לך: " את לא יכולה לדעת, זה יכול לקרות לך מחר..." הם מתכוונים שזה יקרה השנה או בשנה הבאה ;)) לכן, יש לך זמן. תתאזרי בסבלנות ותיהני מהדרך, כי בשביל האחד - שווה לחכות ובסבלנות. תתפתחי בתחומי העניין שלך, צאי ותבלי. אל תקפאי על שמרייך, אבל גם אל תילחצי. כי האהבה מפתיעה ומחכה מעבר לפינה ונעלמת כשמחפשים אותה נואשות. כמו במשחק "מחבואים".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתעה: אפשר להתיידד עם הדאגה והלחץ

דורית כהן
    16/06/2007

שירה יקרה,
    אני מניחה שזה מאוד קשה שלא לחשוב על כך ככל שהגיל עולה וסביבנו מתחתנים החברים, ואולי ההורים משדרים דאגה. מה שאני יכולה להציע הוא שתקבלי את הדאגה שמופיעה אצלך ב"חמלה". מה הכוונה בביטוי הזה?
    כלומר לקבל את הדאגה הזאת כחלק ממך שרוצה בטובתך, לא כאוייב שמפריע לך ליהנות מן החיים, כמשהו אנושי, טבעי, שגם לו יש מקום בחיים שלך, כי עובדה שהוא שם. אי אפשר לגרש אותו, כי ככל שתנסי להתעלם ממנו ולברוח ממנו הוא לא יניח לך. התבונני בלחץ הזה, נסי להתיידד איתו, למצוא בו גם דברים חיוביים. אני מבטיחה לך שיש בו דברים חיוביים - חפשי אותם בעצמך. קבלי אתו כמו שאת מקבלת את גופך עם הדברים היפים והפחות מושלמים שבו.
    זה בעצם תהליך שניתן לעשות עם כל סוג של דאגה או לחץ או רגש קשה שמאיים עלינו מתוך פנימיותנו, בעצם לקבל אותו כחלק טבעי שלנו, להכיל אותו, להתיידד איתו, ולתת לו רשות פנימית להיות שם. סוג של קבלת עצמך כמו שאתה, על הטוב והפחות טוב שבך.
    שירה, אני תוהה אם הכיוון הזה שהצעתי מדבר אלייך, או שהוא תיאורטי מדי? אשמח לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות גרועה
    אלמוג
    16/06/2007

היה לי חבר במשך שנה וחצי בהן נפרדנו כמה פעמים בגלל התנהגותו הלא מכובדת אלי.
    הוא סובל מדכאון ומטופל בכדורים. שוקע לעיתים בדכאון, חלש, מעיר הערות בצורה לא יפה, בקורתי, תמיד צריך ללכת לפי שעות השינה שלו, מנוחה , לבוא רק אליו - בקצור להתחשב בעיקר בו, והתחשבתי. לפני שלושה חדשים רבנו בגלל שטות הוא צעק עלי וטרק לי את הטלפון. נסעתי לחול לאחר כמה ימים ולא שמעתי ממנו. שמעתי שראו אותו עם מישהי בבית קפה. קבלתי דכאון שהתבאט בחוסר תיאבון, בכי וסבל. שאלתי, מדוע גררתי קשר זה הרבה זמן ומדוע נפגעתי כל כך ביודעי שהאדם אינו לגמרי בריא בנפשו. אבדתי אמון בזוגיות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות גרועה

הוספת תגובה

• נכנסת ל"מיטה חולה ואשריך שיצאת ממנה

יהודית ברגמן
    16/06/2007

תמי יקרה!
    נכנסת ל"מיטה חולה" , ולא חשוב מהן הסיבות שגרמו לך לצאת מהקשר, אבל יצאת וטוב שכך! למרות שחברך אינו בריא בנפשו, נקשרת אליו והפרידה קשה... כמו כל פרידה.
    אל לך לאבד אמון בזוגיות בגלל אותו קשר - לא כולם מעורערים. תאחלי לו בליבך שיחלים וימצא את אושרו ואת תתפני למצוא את אושרך שלך.
    בכל מקרה, מה שמטריד הוא, מדוע נמשכת לקשר הלא בריא הזה. רצוי לברר ואפילו בפגישת יעוץ חד-פעמית, בכדי לא לחזור לאותו סוג קשר ודפוס התנהגות בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטה חולה

אלמוג
    17/06/2007

אני מודה לך על תשובתך המהירה. אני הולכת לטפול, אך לוקח לי זמן. שאני חושבת שהוא עם מישהי אחרת שהעדיף על פני אני נכנסת לדכאון. השכל אומר שהכל נכון. הרגש מתעתע. איך בדיוק נפטרים מהתמכרות לקשר אובססיבי? עברו שלושה חדשים ועדיין אני מתגעגעת אליו, למרות הרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטישה תמיד כואבת

עמית
    17/06/2007

ידוע שנטישה תמיד כואבת וזה כנראה מה שקורה לך. עזבי אותו, תשכחי ממנו, תברחי ממנו כמה שיותר מהר. עוד שנה לא תביני איך היית איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם עמית. נטישה תמיד מכאיבה

יהודית ברגמן
    17/06/2007

תמי יקרה, עמית צודקת: נטישה/פרידה תמיד כואבת באשר היא. האהבה היא כמו מראה. כשאוהבים אותנו, כשאנחנו חשים אהובים- אנחנו אוהבים את עצמנו ואת העולם . הנטישה שלו אותך והעדפתו את האחרת על פניך, גרמה לך לחוש שערכך ירד בעיני מי שאהב אותך קודם ובגלל אפקט המראה: גם בעיניך, על אף שברור לך שהחברות שלך איתו היתה גרועה לך, חולה ומכאיבה.
    סבלנות. הזמן, הטיפול ועיסוקים אחרים ימלאו את עולמך ואת החלל שנוצר, תצליחי להתגבר עליו ותפתחי דף חדש בריא ונקי.
    חשוב שתאהבי את עצמך ותכירי את בערך עצמך - בכדי שלא תהיי תלויה עוד לעולם בקשרים לא בריאים ורודניים שישמשו לך מראה מעוותת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטה חולה

אלמוג
    20/06/2007

תודה לכל העונים לי והמעודדים אותי. שאבתי באמת עדוד מהתשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה