פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    בת 14
    15/06/2007

אני לא יודעת מה איתי.. יש לי חבר.. אבל אני מבולבלת... לפעמים אני בטוחה-בטוחה שאני אוהבת אותו... פעם אני פחות בטוחה.. פעם אני לא בטוחה ממש.. ופעם אני בכלל לא יודעת כלום..
    מה אני אעשה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות אליך

דורית כהן
    15/06/2007

נערה יקרה,
    לפני שאוכל לענות לך, ישלי כמה שאלות:
    האם זו הפעם הראשונה שאת מאוהבת? האם זו פעם ראשונה שיש לך חבר? כמה זמן אתם חברים? כמה זמן את מכירה אותו? האם הוא בגילך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובות...

בת 14
    16/06/2007

זאת לא פעם ראשונה שאני אוהבת מישהו.. למרות שאומרים שעד לפחות גיל 16 לא יודעים באמת מהי אהבה..
    ותשובה לאם זאת פעם ראשונה שיש לי חבר אז היא טיפה מורכבת.. כי למעשה זאת לא פעם ראשונה , אבל החברים הקודמים שהיו לי היו ביסודי וזה לא אותו דבר..
    אנחנו חברים שלושה חודשים , אני מכירה אותו כבר בערך שנתיים , וכן, הוא בגילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה / או לא?

יהודית ברגמן
    16/06/2007

נערה חביבה, אם לנסות לנתח מה את מרגישה, אני מניחה שאת אולי אוהבת ולא "מאוהבת"- שזו דרגת אהבה עוצמתית ועזה שכשמי שחש בה- יודע מהי. זה סוג של ריגוש שעוטף וסוחף בעוצמות גבוהות את המחשבות והרגשות העזים למושא האהבה ולא מניח. תיהני מהחברות ביניכם כל עוד היא קיימת ואל תנסי לנתח יותר מידי, שהרי את צעירה ולא צריכה להחליט החלטות הרות גורל לגבי הקשר. הלא כן? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה מילים על אהבה

דורית כהן
    16/06/2007

נערתי היקרה,
    אולי תשתפי אותנו קצת יותר מה את מרגישה וחושבת כאשר עולים לך הספקות והבלבול. לפעמים נכנסים למערכת יחסים עם בן זוג כי רוצים שיהיה כבר חבר, וזה נותן תחושת שייכות, בטחון, סטטוס וערך עצמי. השאלה היא מה נעים לך ביחסים איתו ומה פחות. האם ישנו איזה לחץ ברקע? אולי קיים פער ביניכם לגבי ההתנסות המינית? אני מאוד מציעה להתקדם באיטיות בהיכרות כדי שתהיי בטוחה יותר שאת יכולה לסמוך עליו ועל עצמך.
    תבחני בינך לבין עצמך עד כמה את מרשה לעצמך להיות חופשייה לבטא את מחשבותייך ורגשותייך כאשר את איתו. או האם את עצורה ושוקלת היטב כל מילה.
    כאשר האהבה היא אמיתית, את יכולה להתרווח עם הזמן ולהרשות לעצמך להשיל מסכות ולהיות טבעית ונאמנה לעצמך, ולזכות להכיר גם את בן הזוג ללא מסכות, וזה נעשה כל כך נעים שאנחנו רוצים לבלות איתו כמה שיותר זמן, ועצובים כאשר הזמן המשותף הקסום הזה מסתיים ונפרדים לכמה שעות או ימים...
    כאשר האהבה אמיתית, את מגלה ככל שאת מכירה אותו טוב יותר עוד ועוד תכונות וכשרונות שלו מתגלים לעינייך, ואת רואה עד כמה הוא בן אדם מופלא. את מזהה גם חלקים פחות מוצלחים אצלו - כי אין מישהו מושלם, בינינו, אבל יש איזו קבלה של אותן תכונות. הן אינן גורמות לאהוב אותו פחות, הן הופכות להיות חלק מן השלם הזה שאנו אוהבים...
    כאשר האהבה אמיתית, את שמחה כאשר הוא נכנס לחדר, ואינך מעדיפה לבלות את הזמן שלך עם מישהו אחר. ככל שהתחושה הזאת נמשכת יותר זמן במערכת יחסים, זהו סוג של סימן לעוצמת האהבה.
    נשמח אם תשתפי אותנו יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודהה רבה ! =]

בת 14
    16/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו... אנסה לשתף יותר... תודה לשתיכןן

בת 14
    16/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    ליאן
    13/06/2007

שלום רב,
    אני בת 27, נשואה כ- 9 חודשים ובעלי בן 33. אנחנו ביחד כבר 4 שנים וחצי ואין לנו עדיין ילדים.
    בעלי הוא אדם, אשר גדל בבית שבו ראה זוגיות מאוד קרה, מעולם לא ראיתי את ההורים שלו מפגינים חום אחד כלפי השני, חמי תמיד זורק מילים פוגעות ומזלזלות לחמתי, והיא מקבלת את זה בכניעה למרות שהיא כאדם, חזקה מאוד. הוא (בעלי) הורגל כל חייו שרק הנשים בבית עושות ה-כ-ל, וזה אומר שכאשר גר בבית (עד שעבר לגור איתי כשהיה בן 29) תמיד הגישו לו אוכל ושתיה, סידרו וניקו לו את החדר והוא לא נקף אצבע.
    אני מאוד אוהבת את בעלי ויש בתוכו תכונות שאני מאוד רוצה בבן זוג כמו חוש הומור, חוכמה, חריצות, אבל הבעיה היא שאני לעולם לא רואה ממנו אהבה!! לא בחוץ ולא בבית. רק אם אני אבוא ואחבק הוא יחבק בחזרה ואם אני אגיד שאני אוהבת אז גם הוא יגיד, ואפילו סקס הוא לא ממש צריך, אולי פעם בשבוע - שבועיים. מעבר לכך כמובן שיש לי איתו ויכוחים בכל פעם שאנחנו צריכים לנקות את הבית כי אני ממש לא נוקטת בעמדה הפרימיטיבית שהאישה עושה הכל או אפילו יותר מהגבר בבית. וגם לא רק בנושא נקיון הבית אלא כמעט כל דבר שאני רוצה לעשות נתקל קודם כל בהתנגדות מצידו, אח"כ מסכת ויכוחים מתישה, ובסוף הוא מתרצה.
    כשאני מנסה להסביר לו כמה אני זקוקה לאהבה ממנו ע"מ להיות אדם מאושר יותר הוא פשוט מסתכל עלי במבט חלול, וכשאני מסיימת את מה שיש לי להגיד הוא יודע רק להגיד שאני מדברת כמו מורה, וכמה פעמים אפשר להגיד את אותם הדברים.
    ברור לי שהוא כבר אטום אליי ולא מוכן להקשיב, אבל האם ניתן לשפר את המצב בעזרת טיפול זוגי? (הוא, דרך אגב ממש לא בעד הרעיון). יש בכלל מצב כזה שאדם פתאום יתחיל להפגין את הרגשות שלו או שזה קרב אבוד?
    אני מרגישה לא טוב בזוגיות אבל מצד שני לא רוצה לסיים אותה כי אני יודעת שיש לו תקופות בהן אנחנו כן יכולים להנות אחד מהשני ואז הקשר הכי מושלם שיש...

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• ליאן יקרה

רחל
    13/06/2007

בעלך מזכיר לי את בעלי, גם הוא גדל בבית שתיארת, השנה הראשונה הייתה מאוד קשה בגלל שנלחמתי, ואחרי שוויתרתי (לקחתי על עצמי את הטיפול בבית ובילדים) הוא התחיל להרעיף עלי הרבה יותר חום ואהבה, והחיים הפכו יותר קלים.
    אני לא אומרת שרק את צריכה לתרום לבית, בעלי מטפל בכל התחזוקה, רכבים (שלי שלו) גינה, תיקון וכ"ו.. אם זה מתאים גם לבעלך תראי בזה את התרומה שלו.
    לגבי קניות שאת רוצה והוא מסרב תראי שגם זה ישתנה לאחר שתלכי לקראתו ולא תילחמי בו, תני לו להרגיש נאהב ותשלימי עם מי שהוא ותיראי שהכל יסתדר.
    כמובן שאת יכולה להתגרש ולמצוא זוגיות שונה אבל אין זוגיות מושלמת. אני לא התגרשתי במהלך השנה הראשונה לנישואי בגלל שהייתי בהריון, אני לא יודעת אם הייתי מתגרשת אם לא הייתי בהריון, אבל היום אני שמחה שבחרתי להישאר כי גם אני גדלתי והתעצמתי וגם הוא השתנה מאוד לטובה. דבר אחרון- הוא לא אבא שלו, אל תקבלי ותסכימי ליחס משפילמיצידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רחל

ליאן
    14/06/2007

תודה על תגובתך ואני גם חושבת שאם הייתי מוותרת ולוקחת על עצמי את רוב התפקידים הוא היה מתנהג בצורה יותר אוהבת וכמות הויכוחים ביננו היתה יורדת בצורה משמעותית, אבל...
    במידה ואני אעשה את זה, אני יודעת שעם הזמן הכעס יצטבר ויצטבר בתוכי וגם אם אני לא אראה את זה כלפי חוץ אני ארגיש ככה מבפנים וזה יאכל אותי. וזה לא שווה את זה בשבילי.
    אני מרגישה שזה יהיה הצגה כאשר מה שאני באמת רוצה זה להרגיש שבן הזוג שלי, האדם איתו אני חיה והוא החבר הכי טוב שלי, זה שאני חולקת איתו מיטה וחיים, ירצה גם הוא את הטוב בשבילי ולא רק לעשות, או יותר נכון לא לעשות את מה שלא כ"כ נוח לו לעשות (כאילו אני כ"כ נהנית ממטלות הבית). אני מאמינה שאם משיהו באמת אוהב הוא ירצה לחיות במערכת יחסים שיוויונית בה כל אחד תורם את חלקו, ויבין שקשר זה דבר שיש לעבוד עליו כל הזמן.
    אנחנו לעולם לא יוצאים לבלות יותר, וגם אם זה קורה לעיתים נדירות זה אחרי שאני מושכת אותו מהאוזן לעשות את זה, אני לא מקבלת לעולם מחמאות, שלא לדבר על איזה זר פרחים שאני יכולה רק להמשיך לרצות שיום אחד אקבל ממנו. אלה הדברים הקטנים שנותנים את כל האושר בזוגיות ובחיים בכלל ואני מרגישה שאין לי את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאן

רחל
    14/06/2007

לא ציינתי מקודם אבל אני בת גילך, אצלי לא הצטבר כעס בעקבות הוויתורים, גם אני לא מקבלת מתנות, מחמאות, פרחים..... למדתי לחיות כך, אני פשוט קונה לעצמי כל מה שאני רוצה, וכמו שכתבתי הפתרון שלי למצב הוא השלמה ונתינה, תתפלאי עד כמה נתינה לאחרים (בעל וילדים) גורמת אושר וסיפוק, אני לא מרגישה פראיירית, והיום אני במצב שבו לא חסר לי מתנות מצד בן זוגי, לאחר שקיבלתי אותו כמו שהוא הוא מרעיף כל כך הרבה אהבה שהביטויים החיצוניים כמו פרחים לא חשובים, אני פשוט דואגת לעצמי בתחום הזה. ולגבי היציאות, עם הזמן תגלי יותר פתיחות, הציעי לו ללכת למקומות שהוא אוהב, מסעדות בשר, סרטים וכ"ו, ולהצגות וטיולי חוף לכי עם חברות.

בכל אופן, בהצלחה בכל אשר תיפני, איתו או בלעדיו.
    אין ספק שקיימים גברים שיותר מתאימים לך, ואת עוד צעירה, ואין לכם ילדים אז אולי שווה לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתחיל ייעוץ מוקדם, לא לחכות

דורית כהן
    14/06/2007

ליאן היקרה,
    מאוד אהבתי את תשובתה החכמה של רחל. יש הרבה מה ללמוד מגישתה.
    אבל אם זה מקומם אותך ואת רואה בכך סוג של כניעה, ואת מודאגת מן המודל שאת רואה בבית הוריו, אני בהחלט חושבת שייעוץ זוגי יכול מאוד לעזור. כי אם זה יימשך כך, את לא תוכלי להחזיק זמן רב ללא הרגשה שאת נאהבת ושמתחשבים בך. בנוסף, ישנם משפר תחומי חיים שכבר נפגעו בזוגיות שלכם, לרבות הסקס, ועדיף להגיע מוקדם לייעוץ - לאו דווקא כי המצב חמור או זועק, זה לא כך, אלא כי חשוב לעשות זאת מוקדם, לפני ששרידי האהבה יימחקו לבלי שוב ואז יהיה מאוחר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכן על העזרה

ליאן
    14/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות
    מיקה
    12/06/2007

שלום לכולם!
    חייבת לשחרר קצת את המועקות שלי, מקווה שתבינו אותי.
    אני ובעלי ביחד כבר כשנה וחצי לפני חודשיים התחתנו.
    במהלך כל הקשר היו פה ושם קצת חיכוכים, בעיות תקשורת למיניהן בינינו.
    אני הגעתי לקשר הזה ללא ניסיון של זוגיות אינטנסיבית הוא הגיע עם ניסיון של זוגיות ארוכה.
    הננו גרים בדירה שכורה כיום, וכאשר יצא דיבור על קניית דירה, הוא החליט שכל צד יתן חלק לעזור לנו בכדי שיהיה לנו קל יותר עם המשכנתא. אני אמרתי שעדיף בשנה הקרובה שנמשיך לגור בשכירות עד שנראה איך מתקדם הקשר בינינו, אם נצליח לגשר על כל הפערים בינינו.היום הוא כבר ירד מהעניין והחליט שהוא לא רוצה עזרה מאף אחד ושאנחנו כבר נסתדר לבד. אם ירצו לתת לנו מתנה עד רבא. אבל לבקש, זה לא האישיו.
    כל פעם שיש איזה עניין כספי שעולה על הפרק הוא רוצה שיעזרו לו. אני חושבת שאנחנו יכולים לפחות לנסות להסתדר לבד ואם זה לא יסתדר נוכל לבקש עזרה. כל אחד מאיתנו עובד.
    הוא אומר שקשה לו מאוד איתי, שהוא אוהב אותי, ושמה שמחזיק אותו כרגע זה שהוא יודע שאני אשה טובה בתוך תוכי ושהוא מקווה שהיחס בינינו ישתנה. יקח קצת זמן אבל בסוף זה יגיע.
    היום הוא טוען שהוא לקח על עצמו משמרת לילה בכדי שלא נהיה יחדיו בבית בכדי שלא יהיו חיכוכים ומריבות סתמיות. כאשר שמעתי את זה מאוד נפגעתי.
    הוא חושב שאני תמימה מידי, לא רואה את החיים כמו שצריך, מאחר ואין לי ניסיון.
    לא מקשיבה לרחשי ליבו, לטענות שלו, למועקות שלו וכו'.
    אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה כ"כ רע עם עצמי. לא יודעת כבר מה לעשות, איך להתנהג. איזה דברים אני יכולה לעשות בכדי לרצות אותו, לשמח אותו.
    אודה לכם אם מישהו יוכל לעזור לבעיותיי.
    מקווה שלא העקתי עליכם. הייתי חייבת לשחרר קצת לחץ.
    תודה,
    מיקה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזוגיות

הוספת תגובה

• המון תודה

מיקה
    21/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות

דריה
    02/07/2007

מה שאת מתארת זו פשוט שחיקה בקשר, שחיקה בנשואין. שחיקה כזו קיימת אצל רוב הזוגות, אצלכם זה רק הגיע מהר מידי. בשחיקהבזוגיות יש לטפל כמו בכל שחיקה. קודם כל תדאגי לעצמך, תרגישי עם עצמך טוב. תרגישי שאת אדם מקסים, עשי כדי לשפר את חייך על ידי סדנאות, ספורט, תרבות ו/או כל דבר אחר שמענין אותך. הרגישי כמו שווה בין שווים ולא כאחת שצריכה לשרת ולרצות. אם תעשי כל זאת, חייך ישתנו, הזוגיות תשנה ואז תוכלי לדואג לזוגיות ממקום אחר לגמרי. אם לא תצליחי להגיע גם אז לתקשורת טובה יותר, פני עם בן זוגך ליועץ מתאים שיעזור לכם לעלות או לחזור לדרך המלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות

מיקה
    05/07/2007

המון תודה גם לך.
    זה בדיוק מה שאעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות
    רחל
    11/06/2007

אני אוהבת את חיי הזוגיים עד לרגע שבו אני פוגשת זוגות אחרים שנראים מאוהבים מאוד. לבעלי אין תקשורת רגשית גבוהה והוא מייצג את הזכר הסטריאוטיפי (שוכח תאריכים חשובים, לא מחבק ומנשק בפומבי, לא מנהל שיחות נפש...) למדתי לחיות בשלום ובאושר עם המצב בהסתכלי על חצי הכוס המלאה, עד שמגיע מצב שבו אנו שוהים זמן מסויים במחצית זוג שבו לגבר יש מודעות ריגשית גבוהה והוא מפגין את אהבתו לבת זוגו בפומבי מנהל איתה שיחות נפש מדבר איתה ברגישות ועדינות... ואז אני מרגישה שהקינאה אוכלת אותי, אני מתפרצת על בעלי וגוררת את שנינו למריבות עקרות ומרות והוא לא יודע על מה ולמה. אני לא יכולה להפוך אותו לבן אדם אחר (ואני לא בטוחה שאני רוצה שיהיה אחר) ואני יודעת זאת, הוא לא מבין את דרישותי ליותר רוך, מבחינתו הוא אוהב אותי ומעניק לי בדרכו (דואג שהרכב שלי יהיה תמיד תקין, מטפח גינה יפה לרווחתי ולרווחת הילדים, בונה מדפים חדשים למטבח, לא מגביל את ההוצאות שלי.....) ואני כפויית טובה מבחינתו שאין אני מעריכה.

כיצד להתגבר על רגשות הקינאה ההרסניות שגוררות אותי לדיכאון תיסכול ומריבות (לאחר חודשים של שקט ואושר)?

האם אני לא באמת מאושרת בחיי הזוגיים אם דפוס זוגי אחר יכול לערער את שלוותי?

אני אציין שיש לנו שני ילדים (ובן זוגי הוא אבא אוהב ואהוב מאוד)
    אני מתקרבת לשלושים, אנו נשואים חמש שנים כשבשנה הראשונה היה מאוד קשה ביחד אבל משנה לשנה היחסים הולכים ומשתפרים והייתה צמיחה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה
    מריבות

הוספת תגובה

• מרגיש כמוך

אורן
    12/06/2007

קראתי בהזדהות את מה שכתבת. אצלנו המצב הוא הפוך. חלוקת התפקידים בבית מאוד ברורה ואני נוטל בה חלק מאוד לא מבוטל, אך כמו שאת אומרת חסר משהו, שיחות הנפש, להראות אהבה. אני לא חושב שצריך להכליל את הגברים בהתנהגות זו ועובדה יש גם נשים כאלו. אשמח להמשיך לשוחח על כך ב- [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שרואים מכאן לא רואים משם

יהודית ברגמן
    12/06/2007

רחל יקרה, גם אם "הדשא של השכן נראה ירוק יותר" , את לא יודעת מה קורה מתחת לפני השטח אצל הזוגות שלכאורה נראים מאוהבים. בעלך מביע את אהבתו אליך בעטיפתו אותך ואת ילדיכם במרחב חומרי בטוח ויפה. את גם הוספת וציינת שמשנה לשנה יש צמיחה משמעותית ביחסים אף כי לא מוחצנים. כל אחד מאתנו בנוי שונה. יש שמחצינים רגשות ואחרים סגורים יותר ודרך ההבעה סולידית יותר. אל תנסי לשנות אותו ובוודאי שלא באמצעות ריב שגורם לריחוק והתבצרות בעמדה השונה. יש אפשרות להעשיר את חיי הנישואים בסדנאות זוגיות נחמדות, בהן באופן טבעי הפתיחות והתקשורת הרגשית נבנים אט אט ובנועם. תשמחי בחלקך, תקריני א ת פתיחות ורכות, ומצידו זה יבוא לבד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית

רחל
    14/06/2007

אשמח לקבל תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבטא את האהבה

דורית כהן
    14/06/2007

רחל היקרה, אני מאוד מסכימה עם מה שיהודית כתבה לך. כמו כן קראתי גם את תגובותיך לליאן, ומה שקורה לך הוא מאוד אנושי, טבעי, שכאשר את רואה גילויי אהבה אצל אחרים זה מתסכל אותך. אני נזכרת באחד בדברים הכי מרגשים ששמעתי מידידה, שבאנו לנחם אותה על מות בעלה האהוב.
    היא סיפרה לנו על השתלשלות חיי האהבה שלהם. הוא היה מהנדס, ממציא שכזה, שהבעת רגשות היא ממנו והלאה. היא הרעיפה עליו המון אהבה, כי ככה היא בנוייה, ואילו הוא נמנע מלהראות ביטויים של אהבה כלפיה. יחד עם זאת היא ידעה לחלוטין שגם הוא אוהב אותה, אלא שזה תסכל אותה לא לשמוע ממנו שום דבר על כך. ערב אחד היא הרגישה מוצפת באהבה כלפיו והתמוגגה ואמרה לו: אוי כמה שאני אוהבת אותך! ותשובתו היבשה היתה: "זה מה יש". היא סיפרה שדווקא בשיא הפער הוורבלי הזה ביניהם, כאשר היה לה כל כך ברור שהוא אוהב אותה (מתוך שפת הגוף, ומחוות שהיה עושה למענה) - היא קלטה ש"זה מה יש", ושזוהי האהבה שלו, בדרך הביטוי המצומצמת שלו, ובבת אחת, השלימה עם המציאות הזאת וחיפשה ומצאה את ביטויי האהבה שלו בדברים אחרים.
    מה שאני מנסה לומר כאן הוא שכאשר אנחנו מנסים לשנות את בן זוגנו, אנחנו מעבירים לו את המסר - איננו מרוצים ממה שיש, אנחנו לא מעריכים ולא מקבלים אותך כמו שאתה. וזה מהלך פתיחה שלילי שמשודר כלפיו אם תרצי ואם לא תרצי. ואדם שקולט ממך שאינך מרוצה ממנו - יכולות להיות לו תגובות מגוונות לכך: החל מלנסות לרצות אותך, וכלה בלהתמרד עוד יותר ולעשות דווקא.
    יחד עם זאת, יצא לי לראות אנשים שלומדים להביע רגש ואהבה בעקבות סדנאות שונות. לא אצל כולם זה משהו שנשאר לאורך זמן.
    אני דווקא חושבת שככל שאת תרעיפי יותר, בלי חשבון, וזה יהיה לו נעים, הוא לאט לאט יחשף לכך. אם פעם יצא לו משהו "רך" טיפה יותר מן הרגיל - תני לו לראות עד כמה זה נעים לך, וכך תעודדי אותו לעשות זאת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית

רחל
    14/06/2007

ממש שמחתי לתשובתך, וכמו בעלה של חברתך, גם בעלי מהנדס וממציא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר זוגי רפוי
    בן
    11/06/2007

הי, אני במצב קשה שאני יצרתי אותו, הכרתי בחורה מדהימה יצאנו כשלושה חודשים הכול נפלא-מהצד שלי לא היתה אהבה לה כן לי רק טוב איתה מתוך החלטה רציונלית שאלתי אותה אם היא רוצה להתחתן איתי והיא אמרה שכן, שלי חיכתה כול חיי ואני ייחלתי לבחורה שכמותה העניינים התפתחו עברנו אירוסין ומגורים משותפים לאחר כחודש נוסף ואז החלו אצלי מחשבות שמשהו חסר לי בקשר ההיקשרות הרגשית איתה -רגש אינדיבדואלי שמיוחד רק לה משאר הנשים בעולם לא נוצר אצלי רק הערכה והוקרה אדירה לבחורה שאין כמוה שאני לא רוצה לפספס היא מצידה ובצדק לאחר שעברנו אירוסין רוצה להתחתן אני לא שם אני מנסה לייצר את הרגש, מחכה שהוא יבוא יוזם חויות
    ורק אח"כ רוצה להתקדם, אני שואל את עצמי-למה זה לא בא עד עכשיו? איך מייצרים את הרגש האם צריך להמתין עוד אני רוצה כלכך לתת לה את עצמי כי היא באמת מיוחדת.
    שיתפתי אותה במצבי-אמרתי שאני צריך עוד זמן לקשר, ואמרתי שעוצרים את נושא החתונה
    היא גם חושבת מצידה, אנו במבוי ולא יודעים מה לעשות יודעים רק שלא רוצים להיפרד איך מייצרים את החיבור המיוחד הזה שייתן לנו להמשיך קדימה ובטוב?
    הכי קל בחיים זה להרים ידיים ולומר שזה לא הולך- אך שנינו לא רוצים לפספס ואני יותר מכל?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר זוגי רפוי

הוספת תגובה

• שתי שאלות אליך

דורית כהן
    11/06/2007

היי בן,
    לא כתבת בן כמה אתה, ושאלה נוספת שאני רוצה לשאול אותך היא האם בעבר היית מאוהב במישהי? כלומר האם חווית מה זה נקרא להיות מאוהב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דורית

בן
    13/06/2007

אני בן 32 , ולשאלתך הייתי מאוהב בעבר,(לא ידעתי קשרים של זוגיות ארוכה-תקופות של מספר חודשים) ואני יודע לאיזה אושר זה מביא את האדם.
    בת זוגתי מאוהבת בי ואני רואה כמה טוב זה עושה לה.
    אתמול נפרדנו- רציתי פסק זמן לחשוב, לשקלל, לבדוק עם עצמי איך יכול להיות שאני לא מצליח להתחבר אליה בפן הרגשי .אני אוהב אותה כאדם על תכונותיה,ציינתי שטוב לנו ביחד, חברים טובים, אך זה לא מספיק לקשר חסר לי העומק, קשה לפעול מתוך מה שנכון לעשות כדי להביא אושר לאחר כשבפנים אני נלחם רוצהלעשות את הדברים מהלב מכוונה אמיתית. ועוד יום עובר ולא מגיע הרגש.
    נפרדנו- כי אני מרגיש ברע עם המצב וזה עושה גם לה רע. מבחינתה היא לא מוותרת הדלת עוד פתוחה עבורי אני מקווה שהיא לא תהיה לידי אני ארגיש בחסרונה.
    אומרים שיש ספק אין ספק אני מפחד שאני טועה לגביה, שאני אתעורר יום אחד ואגלה שלא הבנתי דברים נכון,היא כלכך בטוחה בקשר שלנו שיצליח
    להתחיל מהתחלה, באיטיות.
    אני מנסה לחשוב אולי יש לי בעיה אך תאמרי לי האם אפשר להכריח רגש להגיע? האם יש מתכון?
    האם כשהבסיס , נתוני פתיחה טובים אהבה חייבת לבוא אפשר לגרום לה לבוא להתבשל לאט?
    תודה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תוותר על האהבה

דורית כהן
    13/06/2007

בן יקר,
    אתה נשמע אדם נבון מאוד ורגיש מאוד. האהבה מאוד חשובה לך בחיים על פי מה שאני למדה ממכתבך השני. אל תוותר לעצמך בנושא הזה. לדעתי נכון עשית שלקחת פסק זמן. אולי יקרה משהו לרגש שלך כלפיה מרחוק, אך אם לא - חפש מישהי שבה כן תתאהב. הספק המנקר הזה עלול להפריע יתר ויותר בזוגיות מתמשכת, גם לך וגם לה. זה לא מגיע לשניכם.
    בעבר, כאשר היו מנהגי השידוכים נהוגים (וגם כיום עדיין בהודו, למשל) נישאו זוגות ללא אהבה, ולמדו לפעמים לאהוב זה את זו. אבל כיום האפשרות להתאהב נעשתה חופשית וזמינה, וכולנו נחשפים לה על כל צעד ושעל, וזוהי אחת השאלות הבסיסיות שכל אחד שואל את עצמו תחת הכותרת - האם אני מאושר? אני חושבת שלפני דור או שניים - אהבה לא כל כך נכנסה במשוואת האושר, אבל היום היא נוכחת שם במלוא העוצמה, ורוב האנשים כבר שואלים עצמם עד כמה יש אהבה בחיים שלהם - עד כמה הם אוהבים את בן זוגם ועד כמה הם נאהבים.
    מאוד עצוב להתחתן ללא אהבה, להקים כך משפחה, ואחר כך לחפש את הריגוש הזה כל החיים עם מישהי אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצה!!

בן
    13/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד נקודת מבט לאהבה

יהודית ברגמן
    14/06/2007

בן היקר !
    לדעתי צריך להסתכל על הבעיה שהעלית בזוית רחבה יותר ולא רק אם יש התאהבות או אין. ברור שאם יש התאהבות ופירפורים בבטן ובנוסף לכך מצאת אשה שאתה מאוד מעריך, מוקיר ושהזוגיות והחברות שלכם מדהימה - זה נפלא. אני מתרשמת שאתה, פרט לרגשי האהבה, מרגיש שמצאת את האשה המושלמת בשבילך. קשה מאוד למצוא את בן הזוג המושלם, וקשה עוד יותר לשמור על שלמות כזו לאורך שנים רבות של זוגיות. האהבה, הסערה, התשוקה, ופירפורי הבטן עשויים לחלוף במרוצת השנים ואז נשארים (או שלא) עם בן זוג שאיתו אין חברות. ולכן אומר כי האהבה היא מרכיב מאוד חשוב ביחסים אבל בהחלט לא הפן היחידי. כשאתה בא לבחון את היחסים עם אותה עלמה חשוב לעצמך על כל המרכיבים, על זה שהיא נפלאה, חברה, מקסימה, ושאינך רוצה לוותר עליה וכמובן שגם על הרגש שכל כך חסר לך. דמיין לעצמך את חייך איתה בעתיד הרחוק והחלט מה חשוב בעיניך יותר ומה חשוב פחות. כי , כפי שאמרתי, לא כל יום מוצאים חברה שמרגישים כלפיה מה שאתה מרגיש. ונקודה נוספת שאתה צריך לחשוב עליה, האם אתה לא מציב לעצמך רף גבוה מידי, רף כזה שאולי לא תמצא, ואז מה? תשאר לבד? או שתמצא תשוקה ותסתנוור מאשה אחרת, שלאחר תקופה - כשזו תדעך, תגלה ששאר התכונות שחשובות לך אינן קיימות בה ולא הבחנת בכך קודם? ואולי בעוד מספר שנים תצטער על כך שלא נשארת עם האשה שאתה כל כך מעריך ומעריץ ושטוב לך במחיצתה?
    אין כאן נכון או לא, רק אתה יכול להחליט מה נכון לך. ודאי שהתאהבות גדולה מאוד חשובה, אבל זה לא הגורם היחידי שצריך לחשוב עליו ביחסים לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית ובן

מיטל
    15/06/2007

שלום לכם קראתי את השאלות והתשובות שלכם וגם אני באותה בעיה רק שאני כבר יתחתנתי יש כל מה שאני רוצה בבן זוג בבעלי הוא פשוט מושלם בעיני אבל מעולם לא היתה היתאהבות ולדעתי סתם הרסתי לשנינו את החיים כי אנחנו נשואים פחות משנה וכבר בהליכי גירושין וזה לא נעים בכלל והיום שהפרידה כל כך קרובה אני מתחילה להרגיש קצת רגשות שגם הם לא ברורים אולי זה הפחד שאני לא ימצא מישהו שכל כך מתאים לי אבל בן שתידע לך שאם אין היתאהבות גם אם הזמן לא תיהיה אהבה בבית יהיו רק עצבים ומתחים ויכולה להיות גם שינאה אז לדעתי אל תחזור אליה כי זה שהיא תחסר לך לא אומר שתוכל לאהוב אותה אי פעם וחבל ליתחתן וליתגרש זה תהליך מאוד לא נעים בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אתן חיות

עמית
    17/06/2007

אני לא יודעת איפה אתן חיות. מובן שרצוי להתחתן עם הבחור המושלם ומתוך אהבה. אני התחתנתי מתוך אהבה מטורפת לחברי ובגלל האבה הזו לא שמתי לב שהוא בחור עצל, שהוא לא חכם במיוחד, שהוא לא ממש בן זוג שיודע להעניק, הסקס איתו טכני לחלוטין, שיש לו אגו טריף אדיר וכל מה שהוא מחפש בחיים זה תשומת לב. הוא נראה מדהים וקל לחבב אותו, אבל בתור בעל זו נפילה אמיתית. היום אנחנו בהליכים. אני רק מקוה שבעתיד אראה קודם כל את האדם שאיתו אני רוצה לחיות באמת ורק אחר כך תגיע האבה. נשואין שבאים רק מתוך אהבה, בלי להתחשב באדם ובחברות שבאדם, דינם כישלון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנאות לזוגיות / ייעוץ זוגי
    מירב
    10/06/2007

שלום לכן
    אני בת 28, נשואה 4 שנים, ואמא לילדה בת שנתיים.
    בעלי מקסים וזוגי, אמנם גבר טיפוסי- (כמעט כל הבעיות שמופיעות בפורום, סקס, וכו'...)
    תמיד הכל היה פתיר כי האהבה מאוד חזקה.
    בזמן האחרון עליתיהמון במשקל (אף פעם לא הייתי רזה,תמיד המשקל שלי היה בזיגזג, אבל לאחרונה עליתי יותר ואני לא מצליחה בשום אופן להיכנס למשטר דיאטה.)
    בעקבות כך מצב הרוח שלי כל הזמן רע. אני מדוכאת מזה וזה מתבטא בכך שיש לי כל הזמן טענות לבעלי.
    דברים שהייתי מעבירה קודם, עכשיו הכל מעצבן אותי. אני חושבת שזה מן מעגל, כי גם כשאנחנו רבים אז אני מייד פונה לאוכל.
    אני לא יודעת מה בא קודםף ההשמנה, או הבעיות בנישואים.
    בכל פעם שאנחנו רבים הוא אומר לי שהוא כבר לא אוהב אותי, ושהוא רוצה להיפרד, וזורק הערות מעליבות. הוא לא יודע לריב בצורה מתורבתת. הוא חייב לפגוע ולהעליב.
    כמה פעמים שהוא אמר שהוא רוצה להיפרד, לא הסכמתי לעבור לסדר היום, והוא התחרט ואמר שהוא לא התכוון. הוא תמיד אומר דברים שהוא לא מתכוון אליהם במריבה כדי לפגוע.
    עליי לציין שהוא בד"כ בעל טוב, והוא תמיד אבא טוב ואני לא רוצה להיפרד.
    האם ישנן סדנאות לזוגיות- פשוט ללמוד לקיים ויכוח כל הנושא הספציפי שעל הפרק, במקום ליצור מריבה כוללת.
    אנחנו גרים באזור מודיעין. האם קיימות באיזור סדנאות שיתאימו לנו? או מטפל/ת זוגי/ת שיתאימו לנו?
    בזמן האחרון אנחנו ממש במצב של מריבה מתמדת..... אני אודה לכן אם תוכלו לייעץ לי,ולהמליץ לי.

תודה מראש.

הוספת תגובה

• תיעול התסכול

יהודית ברגמן
    10/06/2007

שלום לך מירב יקרה!
    נכנסתם ל"לוּפּ" בתקשורת לא בריאה. נושא ניהול הוויכוח שמתפתח לריב פוצע והבריחה מהכעס והכאב שמתבטא אצלךבזלילות משמינות כפיצוי מיידי. גשו ביחד ולחוד ליועץ מומחה בתחום הזוגיות בכדי לקבל כלים לצאת בהקדם מהמעגל המתסכל והמסוכן הזה. את מחפשת איך לצאת בשלום מהריבים, אבל תצטרכו למצוא גם מה הסיבות לריבים הקשים וגם בהן לטפל.
    בנוסף, וודאי ישנן סדנאות זוגיות באזורכם. תוכלי לברר במועצה המקומית או באינטרנט, בדפי זהב...
    תבררי הכל טלפונית ותמצאי את מי שיתאים לכם.
    אני מניחה שגם דורית- היועצת ומנהלת הפורום, מנועה מלהמליץ כאן על מישהו ספציפי שיתאים לכם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בנישואים
    אלמונית
    10/06/2007

נישאתי מאד צעירה ולא משלימות בטענה שלא כולם מושלמים, אך היום אני משלמת על כך. הייתי שקועה בגידול הילדים, יצאו למופת, אך כל הזמן אני מרגישה כמו אם חד הורית. בעלי נדיר שיוציא אותי מהבית, איננו מבלים, כי הוא טיפוס ביתי, סגור ושקוע בציפייה בטלויזיה. הבהרתי לו שחייבים להשקיע בזוגיות ולא באחרים. הוא מודע שזה לא בסדר, שותק ואומר כך הוא ועלי להשלים. מחמאות אני מקבלת מהסביבה אך לא ממנו. לאחר שיילדי נישאו, אני מרגישה ריקנות, רצון לעבור דירה לגור לידם (אולי זה לברוח מהבדידות עם בעלי?????) אך בעלי מסרב. כי התרגל לסביבה, לדירה ומקום עבודתו בקרבת הבית. פתאום יש לי הרצון לעבור דירה ליד חברותי מילדות? מה קורה????? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בנישואים

הוספת תגובה

• פריחה מהקן

יהודית ברגמן
    10/06/2007

שלום לך אשה אלמונית. נישאת צעירה ומאז היית שקועה בבית ובילדים - שמילאו את עולמך ומאז נישואייך - לא השקעת בעצמך. לא עוררתם והשקעתם בחיזורים, בבילויים, בזוגיות ובאינטימיות שביניכם. לא ברור אם סיבת ההתנכרות של בעלך נובעת רק בגלל אופיו, בגללך, או בגלל טיב היחסים חסרי העניין, הבדידות והריקנות ששקעתם בהם. היום, כשהילדים פרחו מהקן, את רוצה להמשיך ולהיאחז בהם, בבעלך ובחברות ילדות על מנת למלא את החלל והריקנות שנוצרו.
    את יכולה לנסות לעורר ולפתות את בעלך להשקיע בזוגיות, לצאת מעט ביחד. תפתיעי את- עם פרחים, פתקים, פינוקים וחיזורים. נסי את להפתיע בעיסוקים ובילויים משותפים, תתפסי יוזמה ואל תחכי שהוא "יוציא אותך". אבל אם לא הולך ביחד, נסי לגלות את עצמך. צאי מהבדידות. מצאי לך תחומי עניין להתפתחות והעצמה אישית. צאי קצת מהבית. אולי תמצאי עבודה ואפילו בתחום ההתנדבותי. תירשמי לקורסים, סדנאות, תערוכות, מופעים - ולמה שמעניין אותך. תפרחי ותקבלי מחמאות - ללא תלות והיאחזות בו, בילדים או בחברות. יתכן שבבוא הזמן הוא יגלה עניין בך ובחייך החדשים. זו תהיה פריחה מהקן ופריחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יהודית, עזרת גם לי בתשובתך

אלמונית אחרת
    21/06/2007

שלום לפורום הנהדר והצוות המוביל. ראשית אגלה שאני משוטטת בהרבה פורומים מתוך עניין. וכשאני קוראת בהם לפעמים רואה את עצמי וככה מוצאת את השאלות והפתרונות דרך אחרים. פה הבעיה של אלמונית ממש דומה לשלי. למדתי שלא צריך לשקוע ברחמים עצמיים וגם לא לחפש את הרחמים דרך המשפחה ולא לשוטט יותר מידי באינטרנט כי זה הכל בבית. מהתשובה החכמה של יהודית לקחתי את עצמי וכבר נרשמתי לשני חוגים ולספורט בקאנטרי. יש אוירה יותר טובה בבית. בפורום הזה אין שטויות והתשובות מקצועיות וממוקדות. אני שבויה שלכם. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות בנושא ייעוץ נישואים
    משה
    09/06/2007

האם ייעוץ הנישואים עוזר באמת לתקן ולשפר נישואים ואם כן אז באלו מצבים?
    מהו טווח המחירים של פגישה והאם קיים ייעוץ דרך מסגרת קופת חולים כללית?
    ולבסוף קיוויתי האם תוכלו להפנות אותי ליועצת/יועץ נישואים באיזור אשקלון.

הוספת תגובה

• יעוץ נישואים

יהודית ברגמן
    09/06/2007

משה יקר,
    ליועץ נישואים היכולת לראות בבהירות את תמונת המצב ביחסים והוא אמון לתת כלים להתמודדות למי ש ר ו צ ה להכיל את היעוץ וההכוונה. באם קיים יעוץ בקופת החולים - תוכל לברר במוקד הקופה בטלפון : 2700* וכן גם לגבי מיקום ומחירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה

משה
    10/06/2007

אני אכן אעשה זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשאיר את הכוח לעצמך

רונן
    11/06/2007

לאחר 2 ייעוצים שונים שהיינו בהם, הבנו זוגתי ואני שאנחנו לא רוצים יותר ייעוצים ושמישהו אחר יידע עבורנו מה נכון. עברנו אימון זוגי מעולה וממוקד ועכשיו אנחנו יודעים לעשות את זה לבד. ממליץ מאוד !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי המאמן ?

רונן
    11/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועץ זוגי/סדנא זוגית/אימון זוגי

יהודית ברגמן
    12/06/2007

רונן, אין זה המקום לפרסם שמות יועצים זוגיים או מאמנים (קואוצ'ינג) כלשהם.
    מי שירצה - ימצא את הדרך להעזר באיש מקצוע בהתאם לתכונותיו ולבעיות אותן רוצה לפתור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה
    עינבל
    08/06/2007

שלום חברים פעם ראשונה אני פה שמעתי רבות עליכם מחברות יש לי ממש מעט זמן להחליט בערך שבועיים אני נשואה 9 חודשים יש לי את הבעל הכי מקסים בעולם מאוהב בי בטירוף יש לנו קשר מקסים ואנו חברים טובים הבעיה שאני לא נימשכת אליו יתחתנתי כי חשבתי שזה יבוא עם הזמן אבל טעיתי אני לא מאושרת ריגשית ולא מסופקת מינית אבל קשה לי לוותר עליו למרות הכל הוא רוצה שאני יהיה מאושרת הוא מודע לבעיה הלכנו לייעוץ ולימדו אותנו לאהוב את האהבה שמגיעה אחרי ההיתאהבות זה עשה טוב ושוב חלף אני לא נימשכת לא יעזור פתחנו בהליכי גירושים בהסכמה מלאה הכל עבר מהר ואוטוטו מחכים לגט יתחלתי להרהר אני לא רוצה לאבד אותו והוא לא רוצה שנישאר חברים כי יהיה לו קשה האם לדעתכם אפשר לבנות זוגיוצ עם משיכה חד צדדית? בבקשה תענו לי אין לי זמן אגב אני בת 25 בלי ילדים ועם גברים אחרים היתה לי משיכה

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה

הוספת תגובה

• רצוי מאוד לא להמשיך כך

דורית כהן
    09/06/2007

עינבל יקירתי, וותרי...הרפי...אם כל כך מוקדם אין אצלך משיכה מינית כלפיו, וזה יצר הפרעה שכזאת - קבלי זאת, אל תיאבקי בכך. אין מה לעשות. בייחוד אם את כותבת שהרגשת בעברך משיכה מינית לבני זוג אחרים, כלומר הבעייה איננה בהתפתחות המינית שלך.משיכה מינית בין שני אנשים היא בראש ובראשונה משהו ביולוגי - "כימייה" כמו שנהוג לומר, ולדעתי זה תנאי הכרחי (אך כמובן לא מספיק) לזוגיות. בהחלט יכול להיות מצב בו אדם ימצא מאוד חן בעינייך ויענה על כל הקריטריונים להיות בן הזוג האידיאלי עבורך - אבל בהיבט הכימי לא תהיה משיכה. זה עניין של נתונים פיזיולוגיים מסויימים כמו צורה חיצונית, ריחות, מגע עור, אנרגיות ועוד, וזה לא משהו שיכול להשתנות, לצערי. מאחלת לכם בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה
    הדר
    08/06/2007

בעלי לפני חודשים הודיע לי שהיה לו רומן אם אישה אחרת במשך 5 חודשים לפני שבעה חודשים ילדתי את בני ה-3 ,בעקבות הלידה,ההנקה ,ובגלל שהוא עבר לישון בחדר אחר הוא טוען שזה מה שדחף אותו למישהי אחרת.
    כי אני לא מתיחסת אליו, ולא מעניקה לו תשומת לב.
    אני מאוד פגועה מהסיפור איך מחלימים?
    איך מחזירים את האמון?
    אחרי שהתגלה הסיפור הוא טען שהוא רוצה רק אותנו ולא רוצה משפחה אחרת,והוא רוצה לשקם את הנישואים.
    מה עושים ואיך ממשיכים הלאה?
    אודה על יעוןצכם

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה

הוספת תגובה

• עצוב לי מאוד לשמוע

שיר
    09/06/2007

גם אני אמא לשלושה ואת השלישי ילדתי לפני חודשיים. הסיפור שלך עשה לי צמרמורת...
    רציתי רק לשלוח לך מכאן חיבוק, קטונתי מלתת עצות למצב כזה רגיש וכואב, לא רוצה להרוס לך.
    עיצבן אותי ממש שהוא האשים אותך בבגידה- זה קרה בגלל שלא התיחסת אליו! כאילו הוא המסכן בסיפור!
    הרשי לי לקלל את בעלך- ח- מ- ו- ר!
    לא פשוט לפרק משפחה ויחד עם זאת גם בלתי אפשרי לשכוח ולסלוח.
    היית זורקת אותו אם לא היו לכם ילדים? אם כן, האם נכון להשאר ביחד למען הילדים? ליבי איתך...בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להתגבר ואפילו לשדרג את היחסים

דורית כהן
    09/06/2007

הדר היקרה, צר לי מאוד על הפגיעה הקשה שאת עוברת.

יחד עם זאת יש לי הרגשה שמה שקרה הוא סוג של אות אזעקה שמשהו בנישואים שלכם חורק ולא מספק. המסר של בעלך שזה בגללך הוא מאוד ילדותי - אם אכן זה כל מה שהוא אמר.
    אני מנחשת שהוא גם מאוד הצטער והתנצל והבטיח שזה לא יקרה יותר.
    עבדתי כבר עם זוגות שהיתה בגידה על רקע דומה, וניתן להתגבר על כך במידה רבה, אם כי זה משהו שתמיד זוכרים אותו ונמצא ברקע, (בעיקר הידיעה שהוא עשה משהו כזה מאחורי הגב שלך, ושיש בו את המסוגלות הזאת).
    יש בגידות שמהוות - אולי תתקשי להאמין - קרש קפיצה ליחסים הרבה יותר משתפים וקרובים, לאחר ששמים על השולחן המון דברים שלא טופל בהם במשך השנים עד כדי כך שבעלך הרגיש שהמוצא היחידי שלו להרגיש שווה ואהוב הוא עם אישה אחרת. לדעתי - אם את עדיין אוהבת אותו, והוא אומר שהוא בוחר להמשיך איתך - יש סיכוי להבריא את היחסים, אבל זה כמעט חסר סיכוי לעשות זאת בעצמכם, ללא עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיכת הלימון ללימונדה

יהודית ברגמן
    09/06/2007

הדר יקרה! את וודאי פגועה ועוברת ימים קשים. אבל אם את עדיין אוהבת ורוצה באישך וכיוון שהוא מצטער ורוצה לחזור לחיקך - יש סיכוי גדול לתיקון וכמו שדורית ציינה, הבגידה המכאיבה היתה רק אור אדום לשאננות והאדישות שביניכם, שהעמיקה עם השנים ויש מקום להשיב ולהעצים את הקשר, האמון והאהבה בעזרת יועץ נישואין.
    את כועסת על אי לקיחת האחריות שלו לבגידה והטלת האשמה עליך. אבל העובדה שבעלך הוא זה שהעלה את הנושא והתוודה, מעידה שהוא ביושר וכנות מעוניין לשמר את הזוגיות שביניכם ולא רוצה לפרק את המסגרת. יחד עם הפגיעה שנגרמה לך, שווה לבחון בינך לבין עצמך ובינך לבינו מה הבעיות האמיתיות שביחסיכם והאם אין יותר משמץ של אמת בטענותיו. כי בעיות יש ללא ספק והבגידה היא רק פועל יוצא. אם תצליחו לברר בצורה כנה, עם או בלי יועץ נישואין, מה הבעיות האמיתיות, יתכן מאוד שהלימון בחייכם ייהפך ללימונדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהודית היקרה

הדר
    11/06/2007

תודה על מילותיך מי יתן ובאמת מלימון יצא לימונדה, אתמול לאחר שיחה התגלו מטענים כבדים בינינו על העבר הרחוק שלנו הבגידה עדין כואבת ואני מקווה שזה יעבור אבל כדי להציל את מה שיש בינינו נצטרך שנינו לעבוד ביעוץ אני באמת מקווה שההשקעה תהיה הדדית.
    בתודה הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית כהן היקרה

הדר
    11/06/2007

תודה לך על מילות כנות אלו הבעיה שבעלי לא במילים מפורשות ביקש סליחה והתנצל,הכוונה שלי שבמעשים שלו הוא מראה סליחה.
    שאני שואלת אותו אם הוא מצטער על הבגידה הוא שותק,האם עדין זה מראה כנות ורצון להיות איתנו?
    הוא טוען שאני אישתו והוא לא יעזוב אותי בשביל שום אישה אחרת.
    אתמול קצת דיברנו והוא מעלה טענות קשות כלפי על שנים של הרגשה מצידו שאני מזלזלת בו, ושההורים שלי משפילים אותו.
    אנחנו כבר בטיפול השאלה האם עם מטענים שלו כאלה עדין אפשר לשקם, ולא כול פעם אני יחיה בבהלה שאם ההתנהגות שלי לא לטעמו הוא שוב יחפש בחוץ.
    הוא רוצה להיות נאהב גם אני.
    הוא טוען שמאז שהבגידה נתגלתה היחס שלי כלפיו יותר טוב, שאלתי אותו מה איתי והוא טוען שאם הזמן שהוא ירגיש נאהב אז גם הוא ישקיע בי מה דעתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניכם צריכים לשקיע

דורית כהן
    11/06/2007

הדר היקרה,
    אפשר כמובן להראות רגשות במעשים ולא במילים. יש הרבה אנשים שמאוד קשה להם להביע רגש במילים.
    לגבי שאלותייך, אני עדיין חושבת שהחשש הזה והידיעה שהוא מסוגל לכך זה משהו שילווה אתכם תמיד. אבל ניתן להתעלות על כך ולשקם את היחסים, וכפי שאת מתארת - כבר החלו לצאת דברים קשים שהוא מרגיש אותם הוא אגר זמן רב. עם כל מה שיצא צריך להתמודד, וכנראה שהוא הרגיש מאוד בצד בבית, עם 3 ילדים ועם היחס של משפחתך, מאוד יתכן שהוא הרגיש בעדיפות אחרונה, ולא היה מוכן להשלים עם כך. אך מכיוון שכל כך קשה לו לדבר על כך, הוא נשאב לכיוון הבגידה, שמילאה עבורו חלל. ברור שכל אחד זקוק להיות נאהב ולהיות אוהב, ואני חושבת שעכשו שניכם צריכים להשקיע אחד בשנייה, לא רק את, מה גם שלך יש עכשו תינוק חדש להשקיע בו. פנו זמן לעצמכם, לעשות יחד דברים שיגרמו הנאה לשניכם. שימו זאת בעדיפות עליונה, לפני קנייה של ריהוט חדש או בגד חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצר בתקשורת הזוגית
    מאיה
    07/06/2007

שלום
    בחצי השנה האחרונה אני חיה עם בן זוגי ומאז מעבר המגורים ביחד עלו בעיות ביחסים. אפשר לאמר שהפסקנו לקיים יחסים מיניים וזאת למרות שהוא מרבה להיכנס לאתרי פורנו. בתחילה הוא היה מעוניין לצפות איתי
    בסרטים כחולים אך זה לא עניין אותי ואולי היום זה יעניין אותי אם זה עשוי לתרום למיניות בינינו. הוא גם נואש מזה שלא קורה בינינו כלום למרות שהוא לא יוזם משהו כלל,נראה שאני תמיד זו שיוזמת.לפי מה שקלטתי נראה שהוא מעוניין שאני זו שיעשה את הסקס איתו כאשר הוא ישאר סטטי וזה לא מושך בעיני. אחרי כל הפעמים שניסתי ליזום איתו סקס והוא נשאר אדיש ולא הגיב בצורה כלשהי אני מצידי התייאשתי ועזבתי את זה למרות שפה ושם הזכרתי לו את הבעיה והוא כתגובה אמר שכל פעם שהיינו מקיימים יחסים אז הייתי מתלוננת בפניו בכאבים והוא חושש שזה יקרה שוב או שלא הייתי מסופקת שזה היה נגמר מהר.
    הוא מצידו אחרי הסקס היה בורח למחשב, ואני זקוקה יותר לזמן אינטימי
    משותף עם פינוקים חיבוקים וליטופים אחד לשני. הוא עייף בשביל זה.
    אני מצידי יכולה לוותר על החדירה אבל חסר לי המגע.
    בנוסף לכך הוא גם מפגין אדישות רבה לעניין הנקיון בבית ונראה שלו איכפת לו לחיות בזוהמה. למרות שהוא אמר שהוא יעשה את הכלים והכביסה זה קורה רק שמתחשק לו ויוצא שאני עושה בסוף את כל מה שקשור לבית.

הוא הביא גור כלבים והוא בקושי מטפל בו חוץ מלהביא לו את האוכל שלו,כשביקשתי ממנו אתמול בלילה לצאת איתו לטיול הוא אמר שאין לו כח אז אני עשיתי עם הכלב מיני טיול כי פחדתי בסביבה שלי להסתובב יותר מידי.
    בעיה יותר חמורה היא שלמרות שהוא אומר שהוא אוהב אותי נראה שהוא תמיד מנסה להתחמק ממני: כאשר הוא בבית הוא תמיד מול הצג אם זה המחשב או הטלוויזיה כך שאני חוזרת הביתה בשעות הערב מהעבודה אין באפשרותנו לדבר הרבה. ואם כבר הוא לא מול הטלוויזיה או המחשב הוא ישן.
    נראה שרוב הבילוי המשותף שלנו תמיד קורה שאנחנו בחברת אנשים ונדיר שיש לנו רגעים אינטימיים ביחד. הוא תמיד מחפש לצאת עם זוגות חברים ומצידי אין לי בעיה אם זה מידי פעם אך כאשר זה כבר בא על חשבון הזוגיות שלנו אני רואה בזה מיותר.
    אני ממש נואשת אני כותבת עכשיו אחרי שאתמול הכרזתי בפניו שאני נפרדת ממנו אם הוא לא סוגר את המחשב ומקדיש זמן לזוגיות שלנו, אך הוא מצידו המשיך בשלו ואני הלכתי לישון לבד
    אך אחרי זמן מה של שינה הרגשתי שהוא הצטרף למיטה וחיבק אותי כאילו הכל נשכח מבחינתו ואני ניסתי להתנער מהמגע.
    מה עושים במצב זה?אני אוהבת אותו,אבל נראה שכבר אין בינינו משהו במשותף,הוא לא מוכן לשנות כמה דברים בשבילי.
    הוא אף אמר שהוא לא אוהב שאני מחלקת לו פקודות,אז אני מצידי אמרתי לו אתמול אחרי שהכרזתי שאני רוצה להיפרד שלא יעשה כלום,ושאני לא אבקש ממני יותר כלום.אך אמרתי לו שאני גם לא אכבס לו את הבגדים ואם הוא חי בשביל עצמו כפי שהוא טען אז גם שידאג לעצמו כי נראה לי שאני התחלתי לתפקד יותר כמטפלת ועוזרת ופחות הרגשה של נשיות מינית

לקביעת תור
    סגירה
    קצר בתקשורת הזוגית

הוספת תגובה

• קצר בתקשורת

יהודה איילון
    08/06/2007

שלום לך

נשמע לי שבן זוגך עסוק מאד בעצמו, בתסכולים שלו ואינו יוצר קשר רגשי או מיני אתך. הוא מצפה שאת תחזרי אחריו, שזה בסדר עד גבול מסויים, כי יחסים אמורים להיות הדדיים. אבל מהסיפור שלך לא נראה לי שהוא מוכן לחזר אחריך וגם לא ממש מגלה בך עניין. (כמובן, זה הסיפור שלך. לא ברור מה הוא היה מספר על יחסיכם.)
    את אומרת שאת אוהבת אותו - אולי כדאי שתבהירי (לעצמך) מה את אוהבת בו, כי מהתיאור שלך הוא לא מצטייר כמי שמעורר יחס חם כלפיו.

האם שיתפת אותו בכוונותיך לעזוב אותו? איך הוא הגיב?
    אשמח לשמוע עוד.

יהודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר?

שיר
    08/06/2007

הייתי רוצה להגיב ברשותכן...
    מאיה- הזוגיות שלך מזכירה לי מאוד את הזוגיות שלי עם בעלי. מאוד חסר לי היחס, המגע החם, השיתופיות אם במטלות של הבית ואם במה שעובר עלי במהלך היום- רוצה שיהיה לי עם מי לדבר!
    ההבדל העיקרי הוא שאני נשואה לו כבר, אני מציעה לך לשקול לעזוב אותו, כל עוד אינכם נשואים- זה קל ופשוט.
    מה לעזאזל הוא מוסיף לך לחיים? חשבי טוב....
    יש לי תחושה שהוא לא ישמח לשמוע זאת ממך ולא בגלל אהבתו אלייך (אם היה אוהב היה משקיע בך יותר) אלא בגלל שכ"כ נוח לו איתך, הרי עושה את הכל בשבילו והוא צריך רק לבוא וללכת...
    מגיע לך יותר. אני כבר עם חבילה (שתי ילדות), בהצלחה... ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר מדי היבטים של הזוגיות חורקים

דורית כהן
    09/06/2007

מאיה יקרה, אני מוכרחה לומר שיש לך, או בעצם לכם, "מזל", כי אי ההתאמה שלכם נחשפה כה מהר...צר לי על הציניות, אבל לא נראה לי שיש טעם להיאחז ביחסים האלו, כי הם חורקים ביותר מדי תחומים: סקס, מגע גופני, (שימי לב שאני מבדילה בין השניים, כי סיפרת כמה את אוהבת חיבוקים וקירבה), בילויים משותפים, שיתוף פעולה במטלות הבית, וכמובן - תקשורת. הפיקי את הלקחים מן המערכת הזו ושנסי מותנייך לקראת הזוגיות הבאה.
    מה שכן, הייתי מנסה ללמוד מן הבעיות שהתעוררו בתחום הסקס, כי הכאבים עליהם דובר והאמירה שלך שהיית מסתפקת במשחק מקדים ללא חדירה, יחד עם ההתקפלות שלו והחשש שלו ליזום - כל אלו מצריכים גישה אחרת, שבה תהיה קודם כל פתיחות מאוד גדולה בתקשורת ביניכם, כדי לתת פידבק זה לזו. יתכן שכבר יהיה קשה מדי ליישם תקשורת פתוחה עם בן הזוג הנוכחי אבל עם בן הזוג הבא, אמצי לעצמך ואת יכולה גם לשתף אותו עד כמה זה חשוב - דיבורים ופידבק מן ההתחלה. אגב, אם את חושבת שניתן לבנות מחדש תקשורת פתוחה עם בן הזוג הנוכחי - אולי ייווצר פתח לשיפור, הייתי מציעה זאת על ההתחלה, ולא עשיתי זאת מכיוון שגם שאר ההיבטים של הזוגיות נראים גרועים, ולא ראיתי משהו טוב להיאחז בו. אגב, אם את כן רואה גם דברים חיוביים בו - שלא כתבת לנו עליהם אולי כי היית מלאה במחשבות השליליות - אז שווה לנסות ולאמץ בכל זאת את המלצתי לבנות תקשורת פתוחה איתו, כנראה בעזרת ייעוץ, ולראות עד כמה זה יכול לשפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החבר של החבר שלי מפריד בנינו
    ג'ולייטה
    07/06/2007

שלום לכולם ...
    אז ככה. יש לי חבר במשך שנה אוטוטו,היחסים בנינו מצויינים פרט לדבר אחד
    חבר שלו.
    חבר שלו "פרפר" עם כל המשתמע מכך מעשן,מבלה בכל מני פיק אפ ברים, שותה, וכו'...
    אני אינני רוצה שחבר שלי יגרר אחרי אותו חבר ואני מאוד מפחדת מזה.
    חבר שלי אינו יוצא איתו למועדונים וכו'...אבל כל פעם שהוא הולך אליו הביתה אני חוששת ומפחדתוכנ"ל גם לגבי טלפונים והתכתבויות למניהם בניהם..אולי זה ישמע קצת מוגזם אבל אני ממש מרגישה כאילו החבר הזה הוא "המאהבת" שלו...אני מתחילה לא לסבול את אותו חבר וכל פעם שאני שומעת את השם שלו אני מקבלת פריחה בכל הגוף...אנחנו רבים כל הזמן בגלל אותו חבר אני ממש לא רוצה להציב בפני חבר שלי אולטימטום או אני או החבר.... כמו שאני לא הייתי רוצה שהוא יציב לי אולטימטום ככה אני לא יעשה את זה לו. אבל החבר הזה הורס בנינו את הזוגיות מה לעשות? אני ממש מיואשת מהנוכחות של החבר הזה בחיים של בן הזוג שלי...!!! למישהו יש פיתרון? כי אני ממש אובדת עצות!!!

הוספת תגובה

• את נודניקית

שיר
    09/06/2007

את נשמעת לי ממש נודניקית!
    חבר שלך בן אדם בוגר ואת לא תבחרי לו את החברים! הוא כבר לא ילד ע"מ שאת תחששי שמה ישפיע עליו החבר לרעה (אלא אם כן הוא בן 15?!).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צודקת

ג'ולייטה
    09/06/2007

איך את היית מרגישה אם לבן זוג שלך היה חבר כזה???
    היית עושה הכל ע"מ להרחיק אותו ממנו שלא ישפיע עליו לרעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכנסתם לתפקיד "אמא" ו "ילד מתמרד"

דורית כהן
    09/06/2007

ג'ולייטה היקרה, אפשר לראות בחבר הזה משהו סימלי: הוא מסמל וממחיש את הצורך של החבר שלך בעולם משלו בו לך אין זכות התערבות. אני יכולה להבין את הדאגה שלך שהוא יגרר, אבל אני גם שומעת מבין השורות שאת לא ממש סומכת עליו. לדעתי, ברגע שאת תופסת פיקוד עליו באיזה תחום שהוא, ודורשת ממנו לוותר על משהו יקר לו, את מכניסה את יחסיכם לבעייה: את חובשת בהיבט הזה "כובע" של "אמא" והוא נכנס לתפקיד ה"ילד המתמרד". עד מהרה הוא ייאלץ להסתיר מפנייך דברים שהוא עושה עם החבר ההוא, את תחשדי עוד יותר כי תרגישי את ההסתרה, ויהיו פיצוצים ומריבות על הרקע הזה. הצורך שלו בחופש ילך ויגבר, ואם "תאסרי" עליו להיפגש עם החבר הזה - יהיו דברים אחרים שהוא ירגיש צורך לעשות בחופשיות שהוא ימצא לנכון לעשות מבלי לשתף אותך.
    בקיצור - זוהי מתכונת לפיצוצים חוזרים ונשנים לאורך כל החיים.
    יחד עם זאת, אפשר להשתמש בדיוק בבעייה הזאת כדי לצמוח לשלב הבא ביחסיכם. אם תצליחו לפצח את המוקש הזה בצורה בוגרת, כמו שני מבוגרים ולא כמו אמא וילד - זה יקפיץ את היחסים שלכם לרמה אחרת. אם תלכו לייעוץ, זו תהיה הזדמנות לברר את נושא חוסר האמון, ותוכלו להרוויח מכך לא רק בנושא (הסימלי) של החבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    לי
    06/06/2007

הי דורית,
    אני וחבר שלי יוצאים כבר שנתיים וגרים ביחד שנה וקצת.. אנחנו נמצאים בדיוק בשלב שלהחליט אם אנחנו ממסדים את הקשר או אחרת..
    לחבר שלי יש קצת פחד מחתונה הוא אומר שהוא לא מרגיש שבא לו להתחתן וזה מלחיץ אותו כי הוא כבר בן 33, הוא אמר לי שבשנה האחרונה לא התקדמנו ושאני לא מבינה אותו ושאנחנו רבים על אותו נושא כל הזמן ושהוא לא יודע אם אנחנו מתאימים וכמה זמן זה יכול להחזיק מעמד, הוא גם אמר לי שקשה לו לדמיין אותי בתור אמא... ושהוא לא מרגיש את ההתלהבות...(לדעתי הוא פשןט מפחד מכישלון) ומצד שני הוא גם אומר שהוא מאד אוהב אותי והוא אומר לי את כל הדברים הללו בשביל שאני יבין מה מפריע לו הוא אמר שזה לא קשור לאהבה שלו כלפיי ובשביל שקשר יחזיק מעמד המון שנים צריך הרבה מעבר לאהבה..
    דרך אגב הוא גם אמר שהוא מוכן ללכת לפסיכולוג ולדבר על הדברים על הפחד הגדול ממיסוד.. שאלתי אותו אם הוא רוצה להפרד? והתשובה שלו הייתה שהוא לא יודע???
    אני נמצאת ממש בבעיה ואני לא יודעת איך לצאת ממנה ולפתור אותה כמו שצריך מצד אחד אני באמת יודעת שהוא אוהב אותי ויש לו המון יתרונות אבל מצד שני אחרי שהוא אמר לי את כל הדברים הקשים האלו... אני כבר לא יודעת אם אנחנו באמת צריכים להיות ביחד.. איך אני פותרת את הבעיה שלי בצורה שכלתנית? האם את חושבת עקב כל מה שהוא אמר שאני פשוט צריכה להרים ידיים ולוותר?
    אשמח מאד אם תוכלי לתת לי עצה?
    בתודה
    לי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• להיעזר בייעוץ

דורית כהן
    06/06/2007

היי לי, לצערי אני לא יכולה לתת לך עצה ממשית על סמך מה שאת מתארת. הרבה זוגות במצב הזה, שבו אחד מתלבט והקשר חשוב לשניהם, מגיעים לפגישה עם יועץ זוגי, שיכול לאתר את רוב הבעיות בפגישה איתכם, ולעזור לכם לקבל החלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• don't know what to do
    LIRAZ
    06/06/2007

hi,i'm sorry about the english i'm in new york and don't have other keybord
    any way i have an amazing love story that got problem lately
    i meet an great guy from the internet and we was connect every day like a crazy....we fal in love after 5 month he came to visit me in the state(the first meet)in the begining everything was look's good but then after he change....we used to be very care and warm and from his side it's get much much less...he said he dosen't know why.....but i have the feeling that he love me less and it's very hurt me every day....i spoke with him about that so many times ,he said that he really tryed to change but i don't feel it.....i really love him....and we plan to get married .....but the thing is that i can't like that
    what should i do??
    thanks

לקביעת תור
    סגירה
    don't know what to do

הוספת תגובה

• מה קרה לאהבה?

דורית כהן
    06/06/2007

לירז היקרה,
    אני מקווה שאת מצליחה לקרוא עברית במחשב שלך...
    את מתארת מצב בו היתה אהבה גדולה עם החבר שלך, שבא במיוחד לארהב לפגוש אותך ולחיות איתך, אבל את מרגישה שההתלהבות מצידו ירדה וזה מטריד אותך - האם נכון להחליט להתחתן כאשר יש כזאת ירידה מצידו.
    יש שתי אפשרויות: או שהוא ממשיך לאהוב אותך בדרך שלו, אבל לא בנוי באישיות שלו ובהרגלים שלו להעניק מחוות של אהבה כמו שאת התרגלת וזקוקה להן.
    האפשרות השנייה היא שהאהבה אצלו אכן הצטננה, ויש לו ספקות.
    לגבי האפשרות הראשונה, זה משהו שקורה להמון זוגות, שהרעפת האהבה של תקופת ההתאהבות מסתיימת, ואין יותר כוח לעשות זאת כל הזמן. זה לא אומר שלא אוהבים. יש אנשים (מעטים) שמסוגלים להרעיף אהבה עוד ועוד, מלאי חום, מעניקים וממציאים הפתעות ואומרים מילים של אהבה ומחבקים וכו וכו'. רוב האנשים אינם כאלה...
    לגבי האפשרות השנייה, אם זה כך, עדיף לא לרוץ להתחתן אלא להעמיד את היחסים ואת האהבה במבחן הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך סולחים ושוכחים???
    :(
    05/06/2007

שלום לכן,
    אני סטודנטית ויש לי חבר כבר כשנתיים, היחסים שלנו טובים מאד ויש לנו כוונות רציניות ביותר, אך השבוע קרה דבר גדול עבורו -התגשם חלומו של חברי והוא התקבל למקום עבודה במערכת הביטחון (לא אפרט) שכ''כ רצה להתקבל, אני כ''כ לא רציתי שיתקבל ואפילו קיוותי שלא, אני יודעת שזה נשמע קצת מרושע אבל אני רציתי שילמד באקדמיה כי הוא בעל יכולות ואינטילגנציה גבוהות.
    אני ממש מתוסכלת מכך, אני תומכת מעודדת אבל מאד מאד קשה לי להיות שלמה עם המציאות הקיימת למרות שאני משתדלת מאד מאד.
    כל העניין התחיל בשבוע שעבר ,כשחברי לא ידע בדיוק מתי יודיעו לו האם התקבל או לא במשך שלושה ימים שינו דעתם כ3 פעמים ביום, הוא היה מבולבל מרוב שרצה שהתשובה תהיה חיובית, אני ידעתי חלקית מה קורה עם מקום העבודה אך לא סיפר לי את כל הסיפור כי "לטענתו: רצה לעשות לי הפתעה וחיכה עד שהנ'ל יהיה בטוח" אני קלטתי ישר מהרמזים וכ''כ נעלבתי ממנו שלא סיפר לי בהתלבטויות ובבלבול שהיו לו שממש לא רציתי לדבר איתו, הוא התנצל עשרות עשרות פעמים וקיבלתי אותן.
    הבעייה היא שאני מטבעי בן אדם שקשה לי לסלוח ולשכוח וכן קשה לי לקבל את מקום העבודה החדש שיהיה עתידו, בעצם עתידנו, ואמנם עברו כמה ימים אבל אני מרגישה כי אני "נדלקת " מתעצבנת בלב מכל דבר הכי קטן ואני לא יודעת איך לפרוק את כל המטען ולהטעין עצמי מחדש, איך להתרוקן מהמשבר הזה???? אני אוהבת מאד את חברי ולא רוצה שחס וחלילה ניפרד בגלל דבר כזה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך סולחים ושוכחים???

הוספת תגובה

• לשכוח ולסלוח זו לא הנקודה...

דורית כהן
    06/06/2007

תראי, יש כאן שני דברים. האחד - הפער ביניכם לגבי לקיחת העבודה שלו בתחום הבטחון, שזה משהו בסיסי שמפריע לך היום ויש להניח שיפריע לך עוד יותר בהמשך החיים המשותפים. הנושא השני הוא התקשורת ביניכם.
    לדעתי את כל כך לחוצה ומתוסכלת מן הבחירה שלו, אבל מרגישה חסרת אונים ושזה לא פיר לכעוס עליו על כך, ואז את מוצאת עילה אחרת לכעוס עליו - שהוא לא שיתף אותך במיידי.
    אני מוכרחה לומר שלא הבנתי למה את כועסת עליו. מה שהצלחתי להבין ממך הוא שנעלבת שהוא שיתף אותך רק אחרי שקיבל תשובה ברורה, ומכך שלא שיתף אותך תוך כדי ההתלבטויות והלחץ שלו.
    צר לי לאכזב אותך. אם מה שכתבתי הוא נכון, אני מציעה שתבחני דווקא את עצמך, ולא אותו. כי יש לי הרגשה שיש לו סיבה טובה לא לשתף אותך - כי התגובות שלך מאוד רגשיות, וחזקות, ואולי הוא נמנע לשתף אותך בדברים שלו כדי לא לקבל ממך את התגובות החזקות האלו שהוא אינו יודע איך להרגיע אותן, וזה רק מוסיף לחץ לחיים שלו.
    לדעתי אם דווקא את תמצאי דרכים להרגיע את עצמך, ולא להתרגש כל כך כאשר קורים דברים בלתי צפויים או שאינם לטעמך, את תראי שיהיה לו הרבה יותר קל לשתף אותך במיידי ולהתייעץ איתך על כל דבר. זה לא בריא לבנות יחסים על מצב שבו אחד מבני הזוג נמנע לשתף כי הוא נזהר שלא לפגוע, או לא להדליק את האש.
    לגבי הבחירה שלו: כמובן שזו זכותו לממש את עצמו ולהיות נאמן לעצמו, ומאוד יתכן שתוך כמה שנים הוא יצא מטעם העבודה ללימודים, אבל חשבי טוב אם את יכולה להיות שלמה עם חיים לצידו, חיים שמן הסתם יכניסו אותך ללחץ והלחץ הזה יעבור גם אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית היקרה,

:(
    06/06/2007

שלום דורית,
    קודם כל אני מודה לך מאד על התשובה הרצינית שהחזרת לי, זה גרם לי להסתכל על עצמי באור אחר, תודה שחווית דעתךהמקצועית. אני מטבעי לחוצה, משקיענית, טוטלית, וחייבת להיות במרכז העניינים כלהזמן ומכאן אני מאמינה שהכל נובע. אולי אני תלותית מדיי???
    אני אקח את דברייך לתשומת ליבי ואנסה להירגע...ולהיות שלמה באמת עם בחירתו....
    כרגע, מבחינת חברי שום דבר לא התשתנה במערכת היחסים שלנו והכל ממשיך כרגיל למרות שהוא מבין את ומכבד את דעותיי ומבין שייקח לי זמן להסתגל. דיברנו הרבה בימים האחרונים על הנושא.
    אני מקווה שהאהבה תנצח ואני אשלים עם המצב הנוכחי, כי אם חברי יהיה מאושר אנחנו נהיה מאושרים ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה