מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעלי מבלה שעות אינסופיות מול המחשב!רונית03/08/2007
דורית שלום רב
מבקשת יעוץ..
אנו בני 50 ומעלה ולנו 3 בנים אחד נשוי+.
אני עובדת במשרה בכירה ובעלי פרש מהעבודה ולא עובד.
יש אהבה גדולה ביננו אך שהותו הארוכה מול הצג אינה לרוחי.היו לנו דיונים רבים אך על אף הכל בן זוגי ממשיך לבלות שעות רבות..גם בשובי.. מהעבודה..וגם בערב.הוא מודה בהתמכרותו..יש לו שם עולם ומלואו מעבר לתקשורות לא רצויות..לא מדאיגות..
האיש רחב אופקים....את מרחב המחייה הנ"ל הגבלנו מעט ..אני כמעט ומשלימה עם המצב..ומוצאת את עצמי בחוגים מעשירים ומהנים .
לעיתים חשה תסכול ..ולעיתים חשה שאם זה מה שהוא דורש..לאפשר לו..
לא יודעת אם התנהגותי נכונה..לא נכונה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת לטיפול גמילה מהתמכרויות
יהודית ברגמן04/08/2007רונית יקרה!
בעלך לא עובד ומבלה שעות רבות מול המסך גם על חשבון הזמן שלכם יחד בשובך מהעבודה. בזכות האהבה ביניכם והכבוד ההדדי ועצם המודעות שלו לבעיית ההתמכרות מלמדת שיש לו סיכוי להגמל. תציעי לו ללכת לטיפול גמילה מהתמכרויות, על מנת שיוכל לשהות מול המחשב, אבל עם שליטה ומוּדעות לזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום אין לה הסבר למה רוצה להיפרדamer02/08/2007
שלום
יש לי בעיה לפני כשנה הכרתי מישהי אחרי שישה חודשים הפכנו לחברים אני מהצפון והיא מתל אביב
הקשר הלך טוב וחלק עד שביום אחד היא ביקשה לקבל פסק זמן ואחרי שלושה ימים החליטה שאנחנו נפרדים אבל הייתה לה בקשה להישאר בקשר ואנחנו מדברים יותר מבעבר אבל לא כחברים עד שאני החלטתי שזה הוא וביקשתי ממנה לא להתקשר ...כבר שלושה ימים אנחנו לא מדברים אני מת עליה מה עושים היא אומרת שהרגישה שמשהו חסר בקשר זה מצב הפיך או מה ?להשאר עם הנתק או ליצור קשר מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניחוש: האם הפרידה - מצב הפיך?
יהודית ברגמן02/08/2007עמר יקר!
לצערי לא אוכל לתת לך מענה. אם לה אין הסבר מדוע ביקשה להפרד, או לא היה לה האומץ לדבר אתך על כך בכנות, לא ניתן לתת לך תשובה אם זה מצב הפיך או לא. נסה לברר אתה. אם לא יועיל - לא יזיק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לדבר איתי
amer02/08/2007אז היא אומרת שהייה הרגשה שאני הגבר של חייה ןפתאום זה נעלם ועכשו היא גם שואלת אותי אם אני אמצא מישהי אחרת חשובה לה מאוד שתדבר איתי מעניין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותסי02/08/2007
אני נשואה לבעלי כמעט שנה ונמצאת בהריון.
הקשר שלי איתו התחיל לפני כ- 3 שנים שבמהלך השנתיים הראשונות לא היינו ממש חברים(אני רציתי אותו יותר והוא לא ידע מה הוא רוצה - לא היה בטוח) עד אשר החליט שהוא רוצה שניהיה ביחד ומיד עברתי לגור איתו ואחרי חודש הוא הציע לי נישואים.
נכון להיום אני יודעת שהוא אוהב אותי ושהוא לא היה מתחתן איתי אם הוא לא היה מרגיש זאת, אבל הוא כטיפוס מאוד סגור לא ממש מפרגן ומאוד ציני, לאחרונה יש לי לי כל מיני תחושות מוזרות וזאת לפי כל מיני משפטים שהוא זורק מידי פעם (ושוב הוא מאוד ציני אז אני לא ממש מתייחסת כל הזמן) כמו לדוגמא: את מדברת יותר מידי...לא מסתיימות לך השאלות...אין לי כח אליך- לא יודע למה...אני מרגישה קצת ריחוק גם בגלל ההריון שהוא מאוד רצה בו ואפילו דיבר על הריונות נוספים מיד אחרי הלידה ופתאום הוא אומר - קודם תוכיחי את עצמך שיגעת אותי מספיק עם ההריון הזה אני לא בטוח שמשתלם עוד אחד מיד אחרי...בהתחלה אמר שיפה לי שהשמנתי ועכשיו הוא אומר שהוא לא חושב שההריון זה סקסי...אומר שלא נוח איתי בסקס עכשיו...שאולי ילך לאחרות קצת גיוון (אני בטוחה שזה סתם) הוא לא רוצה ברוב הפעמים לשים יד על הבטן כדי להרגיש את העובר...בקיצור אלו הדוגמאות שאני חיה איתן ובשלב הזה הגעתי למצב שאני מרגישה לפעמים מיותרת, שהוא בכלל התחתן איתי מחוסר ברירה או כברירת מחדל הוא ידע כמה אני אוהבת אותו יותר מכל בחורה שיצא איתה וידע שאני הכי מתאימה לו אחרי שעבר מערכת יחסים כושלת אחת ללא ילדים....חשוב לציין שתמיד דאג להגיד לי שהוא לא בחור עם אופי קל ושיקח זמן עד שהכל יתיישב ויהיה כמו שאני רואה זוגיות...השאלה היא כמה זמן לאור העובדה שהוא לא אוהב לדבר על היחסים ביננו....
מצטערת על האורך אני מקווה שהכל גם מובן כי זה "טיפה בים"...
איך באמת אני אמורה להתייחס למקרה שלי... בהתחשב בעובדה שאני אוהבת אותו מאוד ומאוד רכושנית כלפיו לאור כל הדחייה שחוויתי בתחילת הקשר וכן שאני בחורה רגישה מטבעי...
אודה לכן על ההתייחסות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נשמע כמו: אוי יויייי יויייייייי!
סוזי02/08/2007מה את רוצה סי?! אנסת את בן זוגך להיות חבר ובעל. נוח לו להשתמש בתירוץ שהוא איש קשה. תאנסי אותו גם להתרכך אם הוא ישים עליך. את יודעת מה? אולי תאנסי אותו גם לאהוב אותך קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבים לטפל
דורית כהן06/08/2007סי היקרה,
ממה שאת מתארת, חשוב מאוד להתחיל ייעוץ זוגי, כי היחס שלו כלפייך מעיד על חוסר הערכה, אפילו זלזול, וזה מגיע גם לכיוון הגופני. אין לו סבלנות אלייך, הוא לא מתעניין בתהליכים שאת עוברת. כל זה כל כך מוקדם בחיי הנישואים הוא לא טוב. רצוי מאוד לברר מה קורה. נראה שהיו לו ציפיות אחרות מן הקשר שלכם וחיי הנישואים מאכזבים אותו. אי אפשר להשאיר זאת ללא טיפול, כי זה ילך וידרדר. צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סי, תתעודדי זה לא כ"כ נורא
שירלי13/08/2007נכון, שאמרו לך שזה נורא מה שהוא אומר לך וכו' וכן כל היחס שלו כלפיך אז תדעי שזה ממש לא נורא. אז ככה,
ראשית את בהריון, וכמי שעברה 3 הריונות את חייבת לדעת שבהריון אנחנו יותר רגישות ויותר פגיעות. כל הרגישות שלך נובעת מההריון.
שנית את בעצמך אמרת שהוא בחור קשה וציני. גם אני חיה עם בחור קשה. זה אומר שהם אומרים מה שעל ליבם ולא מסתירים מאיתנו כלום ! וגם אומרים את מה שלא רוצים לשמוע ! לא שזה נכון זאת פשוט הדרך שלהם לרדת עלינו קצת. רק שתדעי אם היה רוצה לבגוד בך היה עושה את זה ומדבר אחרת.
שלישית, נראה לי שזה פשוט משבר שלו מההריון ומהלידה. ולא שיש לו רתיעה ממך !!!
פשוט, נראה לי שהוא פוחד מזה שהוא הופך להיות אבא (ואולי גם חבריו מפחידים אותו ומוסיפים לו על פחדיו). ולכן הוא ככה מדבר אליך.
זה שהוא אומר שזה לא נוח לעשות את זה בהריון, הוא צודק הרי גם לך לא נוח. זה שהוא נרתע מהבטן פשוט הוא לא יודע איך להתמודד עם השינוי של הגוף שלך ואולי פוחד שאת לא תחזרי למה שהיית. אבל אל דאגה את תחזרי למה שהיית והכל יחזור ביניכם למה שהיה. יכול להיות, שאמרו לו שהריון זה סקסי ולכן הוא ציפה לזה והיום הוא לא כ"כ רואה שזה כך. בכל אופן תזכרי שזה ממש אבל ממש לא קשור אליך. אפילו שזה נשמע ככה, לי זה נשמע רק מהרתיעה שלו מההריון. את לא צריכה להפגע ממנו. גם אם היה נשוי לאחרת הוא היה כך מדבר, זה פשוט הסגנון שלו.
תראי יש כאלה שיודעים יפה לדבר לנשים שלהם, זה לא אומר שהם חושבים בדיוק מה שהם אומרים. פשוט הם יודעים יפה לדבר. ויש כאלה שאומרים את האמת ולא מסתירים אותה, גם בעלי כזה ואני שמחה שככה הוא. שהוא כן ולא משקר.
זה שהוא אומר שהוא ילך לאחרות, אל תפגעי נראה לי שהוא פשוט רוצה לרדת עליך וזה הכל.
אמרת, שהוא בהתחלה לא רצה אותך ואת רצית אותו. אל תחשבי שהיום הוא לא רוצה אותך ומתחרט. ממש אבל ממש לא. את לא אנסת אותו להתחתן, וזאת שאמרה את זה זה פשוט מגעיל מצידה והיא לא מבינה ותתעלמי ממנה.
תביני, אם הוא לא היה רוצה להתחתן איתך הוא לא היה מתחתן וברור גם לא היה עובר לגור איתך. הוא כן עשה את זה ולכן הוא מאוד אוהב אותך ואל תחשבי אחרת.
בהריון אל תשכחי, הגיזרה שלנו משתנה ואנחנו מרגישות לא נוח עם זה. אולי דיברת איתו על זה ושאלת אותו קצת יותר מדי על זה לטעמו. לכן הוא ככה מדבר איתך.
מה שאני מנסה לאמר לך, אל תפגעי ממנו ואל תחשבי שהוא לא אוהב אותך. אולי גם הוא לא יודע איך להתייחס או לקבל את ההריון. פשוט נראה לי שהוא קצת במשבר או שפשוט בא לו לרדת עליך קצת. זה הכל, אז תשדלי פשוט לעזוב אותו לנפשו. כשהוא בא הביתה תני לו קצת לנוח ואח"כ תבואי אליו ותפנקי אותו ותתני לו לשכוח מההריון.
בכל אופן, נראה לי שזה רק קשור אליו ולא אליך. חוץ מזה, כמו שאמרתי בהתחלה בהריון יש לנו יותר נטיה להפגע ולבכות מכל שטות.לכן את פשוט יותר פגועה זה הכל.
בכל אופן בהצלחה (ואל תקחי אותו כ"כ ברצינות ואל תפגעי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בנישואיןמלי02/08/2007
שלום!
מזה כ-שנתיים בעלי יוצא פעמיים בשבוע לבילויים גבריים כהגדרתו,הבעתי מורת רוח,אך הוא טען שזה מרגיע אותו(נכון),ונותן לו כוח להמשיך בחיים,לאחרונה הביע רצון לעזוב את הבית ,לעבור לעיר אחרת,להחליף אוירה, למצוא חברים חדשים ואולי גם למצוא אהבה חדשה, כי לפני הגיל השלישי הוא צריך לבדוק את אהבתנו מבחוץ,וזאת למרות שטוען שעכשו הוא יותר חושק בי ,נעים לו לשכב איתי ,טוען שהשתפרתי מאד במטה ...בקשתי שנפנה ליעוץ,והוא נעתר.בעקבות הייעוץ הוא התבקש להחזיר לי את האימון,ובשיחות ביננו הסתבר שיש מישהי שאליה הוא מתכון לעבור "לבדוק" כהגדרתו את הענין..בקשתי שנפרד לתקופה מסוימת.
החברים הקרובים המומים איך זה ?נראתם זוג מושלם, ביליתם הרבה יחד,טיילתם, נסעתם,גידלתם ילדים לתפארת ...
מה לעשות ?האם אפשר לשקם ?
מבולבלת מאד
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר גיל "הארבעים"
דורית כהן06/08/2007מלי היקרה, סליחה על העיכוב בתגובתי.
בעלך עובר תהליך מול עצמו: נראה כי אינו שלם עם מה שיש לו בחיים והוא מחפש ומקווה להיות יותר מאושר. רוצה כנראה לטעום את החיים בכמה כיוונים לפני שהוא אומר לעצמו - אני מסתדר - אני שלם- עם מה שיש לי.
נראה לי שאין בו מנוח ולא יהיה לו עד שלא ימצה את הצורך שלו בשינוי ובשליטה על גורלו. זה כמו "משבר גיל הארבעים" - בגיל מתקדם יותר. העובדה שיש גם אישה אחרת בתמונה אינה מפתיעה, צר לי.
ממה שראיתי מנסיוני, זה קורה שגבר עוזב את ביתו ואת אישתו, מתנסה בחיים אחרים, ומגלה שהבית על כל מרכיביו חסר לו מאוד. אני חושבת שאם החיידק הזה תקף אותו - אין לך ברירה אלא לאפשר לו את התהליך שעליו לעבור עם עצמו. אל תחכי לו. קבלי החלטות עצמאיות, התנסי גם את. הראי לו שאינך תלוייה בו ושהוא מסתכן לאבד אותך אם הוא עוזב. אבל מאד חשוב לא רק "להראות לו" אלא באמת לנצל את החופש שאת מקבלת כדי להכניס לחיים שלך חוויות חדשות, אולי הוא זה שהתחיל עם התהליך אבל גם את יכולה ליהנות ממנו.
אני מוכרחה לומר שאת נשמעת לא בפאניקה, את נשמעת מהורהרת, שקולה. זה טוב. לא איבדת את העשתונות. הוא צריך את תחושת החופש שכנראה לא חש אותה רוב השנים.
אגב, אם ברגע האחרון הוא "ישתפן" ויחליט לא לעזוב, עמדי על כך שתלכו לייעוץ זוגי, כי אם החלטתו תגיע ממקום של פחד - זה יחלחל ליחסיכם וחייבים לטפל בכך. בטיפול אולי תצליחו למצוא דרכים לתת יותר חופש אישי, לעודד זה את זה להתנסות ביותר חוויות מכפי שהתנסיתם עד כה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי מכותס01/08/2007
מדי פעם בעלי שותה וכשהוא שותה במיוחד על בטן ריקה הוא מאבד את הראש. לפני כמה שבועות באמצע ויכוח טיפשי מאוד הוא התעצבן מזה שעניתי לו (לטענתו כשהוא כועס אסור לי לענות לו..) הוא התחיל לצעוק ולשבור דברים ליד הילדים מה שזעזע אותם. ואז פתאום הוא נתן לי סתירה נוראית. ליד הילדים. כשהוא צועק "רצית לענות לי כמו גבר הנא לך" . זו הפעם הראשונה שקיבלתי ממש מכות. (אבל בעבר הייתי מאוד קרובה לכך הוא איים עלי שהוא יהרוג וישרוף אותי .דחף אותי לקיר .זרק דברים כבדים לכיוון שלי . (זזתי בזמן וזה לא פגע בי) וצעק כמו חמור ליד הילדים (מה שהכי מפריע לי) ה"בעיה" היא שרוב הזמן הוא אבא מקסים ובעל בסדר . רק שפעם בכמה זמן יש לו את ההתקפות האלה שמותירות אותי חסרת אונים... אני כבר לא סומכת עליו .אבדתי את האימון בו. רק מחכה להתקפה הבאה . ומקווה שזה לא יהיה ליד הילדים .
אחרי המכות רציתי לעזוב אבל אז חשבתי על הילדים כמה הם יסבלו הם אוהבים אותו מאוד ונשארתי..(והוא חושב ש"התפיסנו והכל בסדר")
הבעיה שמאז אני לא מסוגלת שהוא יגע בי. הוא בא לחבק ואני נרתעת מלטף ואני זזה הצידה . שלא לדבר על זה שאני לא רוצה סקס איתו. הוא נפגע ומתעצבן. אבל אני פשוט לא מסוגלת לא בכוונה המגע שלו דוחה מרתיע אותי . מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרידה - מצב הפיך?
סוזי01/08/2007עמר יקר!
לצערי לא אוכל לתת לך מענה. אם לה אין הסבר מדוע ביקשה להפרד, או לחילופין לא היה לה האומץ לדבר אתך על כך בכנות , לא ניתן לתת לך תשובה אם זה מצב הפיך או לא. נסה לברר אִתה. אם לא יועיל - לא יזיק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חייבת לעשות משהו דראסטי.
דורית כהן01/08/2007נאווה היקרה, אמנם עמי התבטא בחריפות, אבל מתוך כוונה טובה. אני מאוד מסכימה איתו שאסור לך להוריד את הראש ולחכות לפעם הבאה, כי היא תגיע, לצערי. פני מייד לשרות הרווחה ביישוב שלך והכניסי אותם לתמונה. יש בתים מיוחדים לגברים אלימים שבהם הם מקבלים טיפול וייעוץ, ומנסים לשקם אותם. ואם זה לא יעזור, עליך לעזוב אותו. תבני את עצמך מחדש. אך תישארי במערכת יחסים הרסנית ומסוכנת כזאת. את דואגת בכך לעצמך ולילדייך. הכירי במציאות כמו שהיא. הרבה נשים כבר היו במצבך והמשיכו לחיות עם בעל מכה כי לא הצליחו להביא את עצמן להתנתק ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הילדים..
ס02/08/2007הילדים שלי מאוד קשורים לאבא שלהם. ואוהבים אותו מאוד אני מפחדת שאם אני אעזוב זה יפגע בהם מאוד. (כמו שאמרתי ההתקפות לא קורות כל יום פעם בתקופה. ורוב הזמן זה לא ליד הילדים.
מצד שני אני מרגישה שהב"א הוא חצי מלאך חצי שטן . בתקופוות הטובות הוא עוזר ומשתדל ואומר את הדברים הנכונים (שלדעתי כולם שקרים אבל זה סיפוור אחר..) ובהתקפות הוא כאילו בן אדם אחר. השטן במלא מובן המילה . המבט בעינים שלו משתנה. תנועות הגוף. הקול הוא פשוט נהפך למפלצת וזה מפחיד !! כל פעם אני חושבת מתי המפלצת תתפרץ שוב..
אבל שוב אם לא הילדים מזמן הייתי עוזבת את הדפוק הזה. רק שאני לא רוצה לפגוע בהם..האם אני צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית הקץ עם"אבל" עשוי להיות הרסני
יהודית ברגמן02/08/2007נאוה יקרה! אין פתרון ביניים. אל תחכי לנס! גם אם ההתקפות לא קורות כ ל יום - ברור לך שהן יקרו שוב, אלא שהעיתוי העוצמה והתוצאה של ההתפרצות הבאה לא צפויים מראש. ודווקא למען עתיד הבטחון הפיזי והנפשי של הילדים ושלך, עליך לפעול בהקדם לפני שיהיה מאוחר!!! אני מסכימה עם דורית ועמי ולהלן שוב מהדברים שכתבה לך:
"...אסור לך להוריד את הראש ולחכות לפעם הבאה, כי היא תגיע, לצערי. פני מייד לשרות הרווחה ביישוב שלך והכניסי אותם לתמונה. יש בתים מיוחדים לגברים אלימים שבהם הם מקבלים טיפול וייעוץ, ומנסים לשקם אותם.
ואם זה לא יעזור, עליך לעזוב אותו."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכות
דור02/08/2007תביני שהוא לא אדם בריא וכאשר יש לו התקפות, הוא פשוט לא שולט בעצמו. התנאי הראשון שלך צריך להיות שהוא ילך לטיפול שיוכל לשלוט בכעס שלו. אם לא יוכיח שהוא רוצה לטפל בבעיה,דעי לך שאת חיה על זמן שאול ושילדייך לא יהיו ילדים נורמאליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרגן לה על בגידה?עודד31/07/2007
שלום,
גיליתי לא מזמן שהרעיה החוקית מזה 27 שנה בוגדת. בהתחלה, לא היה גבול לבושה ולזעם שחשתי. רציתי לתפוס את שניהם ביחד ולהביא מכות, להתנקם. לא דיברתי איתה על זה. אחר כך, לאט לאט ראיתי שטוב לה. שהיא קורנת, שהיא נראית טוב יותר.
ובאופן מוזר, אני לא מרגיש רע עם זה שמישהו אחר עושה לה יותר טוב. אולי זה טבעי. היו לנו נישואים טובים לאורך כמה שנים, אבל אחר כך הכל הפך שגרתי, משכנתא-ילדים-בלה-בלה-בלה - קלישאת החיים.
מה עכשיו? להתגרש ממנה ולתת לה חיים חדשים? הילדים כבר עזבו את הקן, אז התא המשפחתי לא יסבול זעזוע גדול מדי, כלומר זעזוע, אלך אל כזה שאין מפניו אפשרות ללכת קדימה. בקיצור- מה עושים? אני מבחינתי הייתי משיך הכל ככה. איך אומרים הצעירים של היום? אני זורם.
ראיתי את אמירקן ביוטי לפני כמה ימים וממש התחלתי לחשוב על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה סיפור
גליה01/08/2007אני לא ידועת איך אתה מקבל את זה בשלוות נפש גדולה כזאת. עצתי לך - רק כנות ואמיתות שבאה מתוך מחשבה עמוקה. תברר עם עצמך לעומק מה אתה מרגיש, אולי אפילו תפנה לייעוץ מקצועי - ורק אז תבוא אליה ותבהיר לה את הכל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה והעצמת הזוגיות בעקבות הגילוי
יהודית ברגמן01/08/2007עודד יקר!
אין ספק שהכאב עצום עם גילוי בגידה ועל פי התגובה שלך וה"פירגון" שלך כלפיה אחרי ההתעשתות, מלמד שאתה עדיין מאוד קשור ואוהב אותה. אישית, אני לא חושבת שצריך למהר להתגרש/לפרק את החבילה, אלא להיפך. עם כל הקושי, דווקא כן צריך לשבת לחוד וביחד ולחשוב למה זה קרה. מה חסר ואיך לשפר. על פי התיאור שלך, האינטימיות שהיתה ביניכם חסרה, השיגרה וקשיי הקיום תפסו את מקומה ואשתך מצאה את החיזור בחוץ כמיפלט לשיעמום. לדעתי, אין לברוח מהתמודדות וגם אסור להמשיך לזרום כאילו דבר לא קרה. להזכירך: היו לכם נישואים טובים בעבר. מוטב שתנסו לשוב ולמצוא ריגושים משותפים ותשוחחו על הכל בגילוי לב מלא עם הרבה סבלנות ופרגון. ואולי דווקא הבגידה תשמש לכם מקפצה לשידרוג וריענון היחסים שכָּבו ביניכם ומהלימון - ייצא לימונדה ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודד
אורנה08/08/2007לדעתי עצם העובדה שלא אכפת לך שאישתך שוכבת עם גבר אחר מעידה על אחד מבן האפשרויות : 1 או שאתה לא אוהב אותה יותר 2 או שאתה בוגד בה בעצמך ומבין מהיכן זה נובע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת נטלי
חסוי08/08/2007התגובה שלך מוזרה מאוד ומעלה ספקות , לא נראה לי שככה מגיבים כשתופסים את אחד מבין הזוג בוגד, גם אם לא הכי אוהבים, עצם הבגידה עצמה כשלעצמה פוגעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרגנת לעודד
דורית כהן08/08/2007אני רוצה להציע נקודת מבט אחרת, ברשותכם:
הבנתי ממך, עודד שנישואיכם ממושכים, וותיקים.
לדעתי, אצל רוב הזוגות יש שחיקה מתמשכת ככל שהם יחד יותר זמן, והשחיקה מתבטאת באיכות שיחות הנפש, היכולת לשתף זה את זה בחיים הפנימיים, הכיף לבלות יחד ללא אנשים אחרים, תחומי עניין משותפים. וכמובן שאחד הדברים שהכי נפגע אצל רוב הזוגות הוא התחום המיני. מין הופך לשגרה, משעמם, לפעמים מופיע כחובה במקום כתענוג, יוצר מתחים מיותרים, והרבה אכזבה, במקום קירבה ואינטימיות.
והנה, קרה משהו לאישתך, עודד, והיא נראית פורחת כתוצאה מפרשיית אהבה. ואתה מוצא עצמך מפרגן לה ברמה מסויימת. אני חושבת שזה מעיד על גדלות נפש וחוסר אגואיזם. ויש לך את האומץ להכיר בכך ולשתף אותנו, למרות שזו לא התגובה הנורמטיבית, הצפוייה...
אתה מסוגל לעשות את ההפרדה ולפרגן לה את האושר הזה. ואני רוצה לומר לך שיתכן ולכם, כזוג, וזה לא שכיח - יתאים לפתוח את הנישואין ולאפשר לשניכם להתראות עם בני זוג אחרים מתוך שיתוף ופירגון. יש זוגות שחיים כך בהסכמה בגלל חוסר בריגושים והכרה בכך שלא חייבים לפרק את הזוגיות או לעשות דברים מאחורי הגב או לחיות בויתור על חוויות כאלו עד סוף החיים בשם הבלעדיות הזוגית.
אני חושבת שכל זוג יכול למצוא לעצמו את הדרך שמתאימה לו וייחודית לו, ואל לנו לשפוט אחרים. אני חושבת שזוהי תפיסה שמתאימה יותר, יחסית, לזוג בשל, שעבר כברת דרך יחד, וקיימת איכפתיות ושיתוף פעולה, ותמיכה הדדית. זוגות צעירים יותר שיאמצו דרך חיים זו עלולים להיתקל בתגובות של קנאה ורכושנות.
עודד, אשמח לראות איך תגיב על תשובתי.
והאחרים, מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעד ונגד
דיינה08/08/2007אני לא מחשיבה את הצד הפיזי יותר מדי. אם זוג מרגיש שהם צריכים חידושים ויכולים לא לקנא אלא לאפשר לצד השני לגוון פיזית מתוך אהדה ופרגון אמיתיים - מצויין. הרי בסך הכל, מין יכול להיות לפעמים פעולה גופנית בלבד, ולא תמיד נושא את כל המשמעויות שאנחנו מייחסים לו.
אבל...
אני חושבת שבהרבה מקרים יהיו תופעות לוואי שליליות לצד הפיזי, הן מצד ה"בוגד" והן בצד "הנבגד". קודם כל, יכולות להתפתח תחושות של חוסר ערך או של תחרות עם מי שהצד השני שוכב איתו (אני מספיק יפה? הוא/היא יותר טוב/ה ממני במיטה?). מעבר לזה, איך אפשר להבטיח שלא יתפתחו רגשות, מעבר לצד הפיזי, ושזה יוביל לפירוק מערכת היחסים? ונקודה אחרונה... גם אם לא מקנאים, עדיין, עצם זה שבן/בת הזוג נמצא עם מישהו אחר גורם לזה שיותר מטלות יפלו על הצד השני ושהזמן המשותף יהיה מועט. גם אם לא מקנאים, נראה לי מרגיז לחזור הביתה מהעבודה ולהסתדר לבד עם הילדים בזמן שהצד השני רועה בשדות זרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האיש שלי כל הזמן דואגinbag30/07/2007
שלום לכולם... אני נשואה שנה בספטמבר לגבר שאני מתה עליו ואנחנו חיים יחד כבר 5 שנים, הוא מסור ואוהב ומפרגן וזה נפלא אבל הוא דואג ודואג כל הזמן וזה מוציא את כל הכייף שלנו מהחיים... על הכל ומהכל הוא דואג וזה גורם לו לא לחייך ולא לצחוק ולא לדבר עם חברים ולא לעשות למעשה שום דבר שהוא לא הכרחי כי בזמנו הפנוי הוא עסוק בלדאוג כל הזמן... ומה שאבסורדי בעייני זה שיש לו עבודה שהוא מת עליה בית מקסים ואישה שחולה עליו... אני אובדת עצות חשבתי שבמהלך השנים הוא יפסיק לדאוג לפחות חלקית כי אני לא טיפוס דאגן כמוהו וילמד להנות מהחיים ומהרגע אבל לצערי זה פשוט לא קורה ואני... אני נמאס לי לחיות באווירה שחורה וקודרת עם איש שלעולם כמעט לא מחייך... וזה האיש שאני כל כך אוהבת... בבקשה מישהו יכול לעזור לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה סבלנות ופרגון
דורית כהן30/07/2007שלום לך,
ממה שאת מתארת יש לבעלך סוג של כובד ראש, רצינות, ואולי חרדה גבוהה, וכן חוסר שמחת חיים וקלילות. אני יכולה להבין שלא כיף לחיות כך לצידו.
מה ניסית כבר לעשות עם זה?
כי אם אפשר היה להמליץ לו לעבור טיפול נפשי, או ללכת לסדנה להתפתחות אישית - זה המקום להתנסות בלחיות אחרת ממה שאתה רגיל ולימדת את עצמך לשרוד כל החיים. אני מנחשת שהוא דומה בתכונות הכבדות הללו לאחד מהוריו, האם זה כך? זה מה שהוא למד, וכדי להיות במגע עם חלקים אחרים באישיותו שכרגע לא באים לידי ביטוי - עליו לעבור תהליך של שינוי. אבל זה דווקא לא יבוא אם את תתלונני על כך. זה עלול להדאיג אותו אפילו עוד יותר.
אבל אם לא תצליחי עם הכיוונים הנ"ל, אולי עם הזמן, עם השנים, ללא נדנוד מצידך - משהו ידבוק בו ממך, אם תתמידי להזמין אותו לעשות דברים שטותניקים, אבל - תביאי בחשבון שהוא יכול וזו זכותו לסרב לך. אל תתחשבני איתו, אל תכעסי עליו. כרגע זה רחוק ממנו ומוזר לו כי זה אנטיתיזה למה שהוא רגיל. נסי לרתום אותו ברוח טובה, בכיף, לעשות איתך דברים שאת אוהבת, וקבלי בסבלנות שייקח לו זמן עד שירשה לעצמו להיות יותר קליל. וכל פעם שתראי בו משהו טיפה עליז או קליל - תני לו לראות כמה זה משמח אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לגרום לו להשתחרר
inbag31/07/2007היי דורית, תודה על התגובה והמילים המנחמות... כן הוא היה בטיפול אצל פסיכיאטר שטען כי הוא שופט את עצמו בחומרה רבה מידי, הוא הסכים אך לעזור זה לא עזר...הוא מאוד רציונלי ומודע.. אנחנו עושים יחד דברים כייפים ושטותניקים אחרת בטוח לא הייתי שורדת תקופה כה ארוכה של זוגיות אבל תמיד כשיש כבר אור בבית מגיע משהו, והוא לא חייב להיות משהו רציני או גדול או באמת חשוב והרה גורל, שמפיל אותו שוב למרה השחורה... את יודעת לאורך השנים אמרתי גם אני שאולי ועם הזמן יבוא השינוי אבל השנים עברו ועכשיו כשאנחנו אוטוטו מביאים נפש קטנה לעולם התחלתי אני לדאוג שאולי לעולם הוא לא יחדל... אני חייבת לציין שאני לא טיפוס מנדנד או מציק ואני לא מעירה לו על כך אני משתדלת לשים מוסיקה/לצאת/להזמין חברים/להביא סרט או כל דבר אחר שימלא את הזמן במשהו אחר שהוא לא דאגות... בשיחות המעטות שיש לנו על הנושא אני תמיד אומרת שכשהוא מרגיש שהדאגה משתלטת עליו שפשוט יבוא ויחבק אותי...אני לא "חופרת" כשהוא לא רוצה לדבר אבל אני שם והוא יודע את זה בכל זמן שכן.. יש בינינו זוגיות באמת בריאה ופתוחה ומתקשרת אבל... דורית אני ממש אובדת עצות...אנחנו זוג משכיל שעובד למחייתו, לא חסר לנו דבר חומרי ושנינו אנשים צנועים אבל הדאגה/החרדה הקיומית מבעבעת בכל פינה בבית ולא הוא לא בא מבית קשה יום נהפוכו...כך שאני ממש לא מצליחה שכלתנית להבין מאיפה החרדה הזו צמחה..
אני אשמח לרעיונותייך איך לגרום לו להשתחרר... פשוט להשתחרר..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לפסיכולוג קליני
דורית כהן01/08/2007inbag היקרה,
זה נראה שאת מתנהגת נכון, והדאגה שלך לגבי השנים הבאות היא מבוססת, אוסיף גם שאם אין טיפול נכון התופעות עלולות להחמיר. האם הומלץ לו ע"י הפסיכיאטר לקחת תרופה כלשהי? יש תרופות "קלות" שכעבור כמה שבועות ממש משנות את החומרה והכבדות הזאת.
מכיוון שמדובר בבעיות נפשיות אישיות - אולי כדאי לפנות לייעוץ של פסיכולוג קליני או לפני כן לפורומים של פסיכולוגיה ולאו דווקא זוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית!
inbag04/08/2007רציתי לפני הכל לומר תודה שכן עד עכשיו לא מצאתי את הפינה המתאימה להאיר/להעיר בה על הנושא, שמציק לי כבר די הרבה זמן ומצאתי כאן אוזן קשבת אכפתית ומקצועית... אכן הוצא לו סוג של כדורים אך הוא בחר בדרך ההתמודדות האישית בלעדיהם ואני חושבת שעצם המודעות והנכונות הם צעדים משמעותיים מאוד שאני מאוד מודה עליהם. אפעל בעצתך ואף אנסה לפנות לגורם מקצועי שלבטח יוכל לתת לי עזרה במציאת הכלים המתאימים לי כבת זוגו בדרכי ההתמודדות.
שוב תודה על האוזן הקשבת והעצה המקצועית והרכה.
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בודדה ומדוכאתאסתר30/07/2007
מחבר: אסתר
תאריך: 30.7.2007
שעה: 10:46
היי
אני בת 24 לפני שנה התחתנתי עם בחור ועברתי לגור בכפר שלו גם אני באה מכפר שבו כולם מכירים את כולם
אני סטודנטית שלומדת באזור הוריי כך שכרגע אני לא נמצאת הרבה בבית עם בעלי.
הבעיההם מצפים שאהיה "חרוצה" עם אנשים חברותית וחייכנית ואני טיפוס מאוד ביישן שקשה לי ליצור חברויות גם בעלי וחמותי לא בדיוק עוזרים לי בעניין של להכיר אנשים אלא מצפים שאאטיפתח לבד וזה עוד יותר מלחיץ אותי....האמת גם הציפיות שלהם לא כל כך מעניינות אותי יותר מעניין אותי הסבל האישי שלי....יש לו לבעלי בת דודה בגילי בדיוק ויש לו אחיין שאשתו די בגילי (הפרש של שנתיים אולי) ועוד אחיינית שהיא גם בערך בגילי....אך הבעיה שמאז ומתמיד יש לי בעיה ליצור קשר עם אנשים.....אין שם אף קרוב משפחה שלי....ודי קשה......אני רוצה להיות מסוגלת לפתח קשר ידידותי לפחות עם כמה בנות או נשים בכפר האם ניתן לטפל בביישנות עם אנשים בצורה יעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת מן הביישנות בהדרגה
דורית כהן30/07/2007אסתר היקרה, ראשית מזל טוב! ולמה אני מאחלת לך מזל טוב אפילו שהחתונה היתה לפני שנה? כי כל פעם שחל שינוי מהפכני כזה בחיים - ואצלך זה גם היותך אשת איש, וגם מעבר לכפר חדש והתנתקות מסביבתך הטבעית והמוכרת - זו יכולה להיות הזדמנות להתייחס לאנשים בצורה אחרת ממה שאת רגילה, הזדמנות לשינוי.
את יודעת - הכותרת "בודדה ומדוכאת" - קצת מטרידה אותי. מילא בודדה, אבל למה מדוכאת? יש עוד משהו שלא כתבת?
לגבי בקשתך:
אני יודעת שלמישהי ביישנית זה הרבה יותר קל להגיד מאשר ליישם. אבל אם תהיי גלוייה בקשר לביישנות שלך כלפי אחת מן השלוש שהזכרת, האחת שאת מרגישה טיפה יותר נוח איתה, רצוי שתמצאי מישהי שאת יודעת שתישאר בכפר החדש ולא תלך ותתחתן ותעבור לגור בכפר אחר...ותגידי לה שהיית שמחה אם היתה עוזרת לך בצעדים הראשונים, קצת אולי שתספר לך על המשפחה לתוכה את נכנסת, על דמויות בכפר, על מנהגים. אפשרות אחרת היא למצוא תחום עניין משותף. ואל תחששי לבקש עזרה בדברים קטנים שאינם מטריחים יותר מדי. אנשים מאוד אוהבים לעזור, להרגיש שזקוקים להם. אחרי שתמצאי חברה אחת, כבר יהיה הרבה יותר קל להמשיך.
לגבי מה להגיד בשיחה עם מישהי חדשה: כמעט כל אחד אוהב שמתעניינים בו. זה יהיה לך יותר קל מאשר לספר על עצמך. תבקשי ממנה שתספר לך מה היא עושה, מה מעניין אותה בחיים, וכל דבר שהיא מספרת לך - תתענייני עוד קצת הלאה, תסתקרני. כאשר מישהו מקבל הרגשה שאת באמת מעוניינת לשמוע על החיים שלה - זה מאוד נעים. אבל, הביאי בחשבון שזה לא יכול להישאר חד צדדי, ובמהרה היא תסתקרן לגבייך. ספקי את סקרנותה, וספרי לה קצת על עצמך ותבדקי אם זה נעים לך. עשי זאת בזהירות, לא בבת אחת, כי אינך מכירה אותה מספיק ואת לא יודעת אם אפשר לסמוך עליה לגבי דברים אישיים מאוד.
אני מקווה שהרעיונות האלו יעזרו לך להתחיל.
אולי יש לעוד משתתפים בפורום רעיונות?
ספרי לנו איך זה מתקדם, טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורית יקרה!נטע29/07/2007
אני באמצע שנות ה20 לחיי יוצאת עם גבר מקסים למעלה מ8 שנים,
אנחנו אוהבים מאוד ושנינו רואים את עתידנו המשותף זה לצד זו.
הבעיה היא שאני כבר מאוד רוצה להינשא ומרגישה בשלה ומחכה להצעת נישואין שלא מגיעה...
רמזתי לו מספר פעמים אך נראה לי שלו זה עדיין לא "בוער" ולי כבר נמאס למשוך את הקשר הזה ללא סוף, בנוסף אני רוצה מאוד ילדים.
אולי תוכלי להציע לי מה לעשות ממקרים דומים שאת מכירה מבלי לפגוע בטיב הקשר ולהפוך את זה לדרישה.
תודה על תגובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה ישירה/ברמזים בתוך קשר יציב...
יהודית ברגמן30/07/2007נטע יקרה!
למרות שהפנית את השאלה לדורית, אני מרשה לעצמי להשיב. כיוון שאתם מכירים היטב למעלה מ-8 שנים, היחסים טובים והקשר יציב ובטוח- המרחב ביניכם צריך לאפשר לדבר על כל נושא באופן נקי וישיר ללא חשש לזעזוע. את בהחלט צריכה כבר לתקשר עם בן זוגך אם משהו מציק לך, ללא רמזים וללא תחושה שהדיבור על הנושא ישתמע כהצבת אולטימטום. את בשלה לנישואין איתו ורוצה ילדים. וגם הוא רואה את עתידו אתך. אולי הוא מתמהמה בהצעת-נישואין מפתיעה ורומנטית כי נישואין אתך בכלל לא עולים בתכניות שלו. אולי כרגע הסיטואציה לא מתאימה לו? מה יותר פשוט מלדבר ולחשוף רצונות? את בהחלט צריכה לברר מה הוא רוצה ולמה הוא מתמהמה. אולי הוא לא רוצה עדיין או לחלופין - לא רוצה בכלל... אז לא לרמוז. לדבר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחיד לחשוב על העתידדנה29/07/2007
התחתנו השנה בפברואר אחרי הכרות של 5 שנים, כרגע אני בהריון מתקדם בעלי לא נמצא איתי רוב הזמן עובד בעיר רחוקה אין לנו חשבון משותף וכמו כן הוא עושה לי חישובים כלכליים על מחיר הארוחות במסעדה לדעתי בעל אוהב צריך להיות לצד אישתו ברגעים אלו ולא לעשות חישובים כלכליים על אוכל להזנת האישה והילד קשה לי לחשוב על עתיד עם בעל שכזה למרות שאני אוהבת אותו עדיין לצערי הרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
יהודית ברגמן30/07/2007דנה יקרה!
חסרים נתונים בפנייתך. השאלה אם בעלך לא נמצא לידך בגלל אילוצי עבודה או שלא טוב לכם להיות ביחד? מה מצבכם הכספי? מה הסיבה שלדעתך בעלך נוהג כך? האם דיברתם על הנושא ואיך הגיב? בעיקר למה את מצטערת שאת אוהבת אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל לא עובד....תניה26/07/2007
היי
אני בת 24 נשואה לבן 38 מאז החתונה עברנו לגור בכפר שלו הוא אומר שזה אזור בעייתי למצוא בו עבודה
לפני החתונה הוא עבד באזור הזה הוא עבד במפעל כ3 חודשים והתפטר חודש לפני הנישואין....האמנתי לו שימצא עבודה חדשה מהר כי רוצים הרבה בתחומו אבל יש לו הרבה דרישות כמו לא לעבוד 12 שעות לא משמרות לא לעבוד עם תרבויות מסוימות.
חוצמזה שלא חסך שום כסף מאז שעבד (לא העזתי לשאול אותו שאלה הזו לפני חתונה)אחרי חתונה התברר שאין לו כסף .
מאז החתונה (נשואים 10 חודשים) עבד עם איזה חברה אבל החברה הזו התבררה כמניאקית וגם אותה עזב.....כמעט מצא עבודה בקיבוץ מרוחק אבל אמר שהיה סכסוך בין האחראי שהמליץ עליו ומנהל העבודה.....
הוא אמר שעבד בעבודה מסודרת באיזה קיבוץ ואז נאלץ להתאשפז בבית חולים לתקופה היה אחראי בעבודתו וכשהורידו אותו בדרגה התפטר מהעבודה.
אני מודה שקצת מיהרתי שהתחתנתי היינו חברים רק חצי שנה ולא ידעתי את אופיו אמיתי.
נדמה לי שבעלי לא מספיק תאמץ למצוא עבודה.....אני בחורה דתייה סטודנטית לא מסכימים בבית הוריי שהמכללה קרובה אליה או בעלי לתת לי רכב כך שנורא קשה לעבוד בלי רכב ועוד בלילה מה גם שיגביר את הדיבורים המלוכלכים עליי......ובכלל במצב זה אני מאוד מודאגת מה יהיה כשיהיו לנו ילדים.....הוא התרגל להיות אחראי בימינו מאוד קשה למצוא עבודה גם בלי תנאים כאלה (לא משמרות לא 12 שעות וכו..וכו..)בנוסף לכל אנו מקיימים ייחסים רק פעם בחודש הוא טוען שהוא בדיכאון ולחץ בגלל העבודה אך אני ושבת למרות שלא אמרתי לו בםפרוש אלא רק רמזתי שצריך לעבוד ולפרנס את המשפחה ולא לחשוב רק על עצמך.....
מה כדאי לעשות???מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תפקוד מדאיג
דורית כהן26/07/2007שלום לך תניה,
לפי מה שאת מתארת - נכנסת ל"מיטה חולה" - גבר בגילו שכמעט ואינו מתפקד, ואת מתחילה לראות את המציאות כפי שהיא, למרות גילך הצעיר.
בעלך זקוק לניעור רציני ע"י מישהו שהוא מעריך, אבל עליך להכין את עצמך לאפשרות שבגילו רק טיפול נפשי עמוק או מהפך שיעבור אולי ע"י השתתפות בסדנא לצמיחה אישית - יכול לגרום לו לשנות את דרכיו.
אולי יש לך אפשרות לעזוב לפני שאתם מביאים ילדים? את אוהבת אותו בכלל? כי זה נראה לי "תיק" רציני, לכל החיים. תתייעצי עם מישהו ממשפחתך מה ניתן לעשות בתרבות שלך במצב חסר תקווה (כמעט) שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי מבקש שאשכב עם גברים אחריםעליזה26/07/2007
אני בת 31 ובעלי בן 33 שנינו מטופחים ועוסקים בספורט והיחסים הזוגיים בנינו טובים ממש חבריים, יש לנו ילדה בת 3 חמודה.
חיי המין שלנו מתחילת הנישואין היו מאוד אינטנסיביים, אני נהנית מאורגזמות רבות והוא נהנה מהסקס איתי.
לאחרונה, החל בעלי לכוון שיחות לכיוון רצונו לראות גברים אחרים שוכבים איתי אצלנו בבית כשהוא צופה אבל לא מתערב.
אמר שהוא מוכן כדי להתרגל שאצא עם גברים באופן נפרד בלעדיו אבל אחרי שאתרגל, שאביא אותם הביתה.
הוא הפנה אותי לאתרי אינטרנט שמדברים על הסטיה שבה נקרא הגבר בשם " קוקהוד "ץ
קשה לומר שהנושא מלהיב אותי, אני פוחדת להרוס את הזוגיות היפה שלנו אבל הוא ממש בעניין וזה נהפך למרכז עולמו המיני, גם בזמן יחסים שאנחנו מקיימים הוא שואל אותי אם אני רוצה גבר שיעשה לי את זה כמו שאני אוהבת או מדבר על הרבה גברים שעומדים בתור כדי לעשות לי את זה ועוד דיבורים.
האמת שזה התחיל די לעניין אותי כל הקטע והתחלתי לחשוב על זה ואפילו להתגרות ,אבל אני מצד שני פוחדת לתת לזה מקום כי זה ניראה לי כמו משהוא נעלם שיכול להוביל לנזק.
הוא פרש איזה משפט שעניתי לו במיטה בזמן היחסים והחל לחפש באינטרנט גברים עבורי ובשמחה אמר שמצא מישהוא מתאים וגם אראה לי תמונה שלו .
אני בנתיים דוחה את הקץ אז אשמח לשמוע את דעתך והתיחסותך למקרה שלי בפרט ולסטיה הזאת בכלל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סכנה במימוש פנטזיה כזאת
דורית כהן26/07/2007עליזה יקרה,
אינני סקסולוגית, לכן אינני הכתובת המתאימה לשאלתך.
אני יכולה רק לשער שמימוש הפנטזיה שלו עלול בהחלט להביא סיכונים לזוגיות ולמיניות שלכם.
זכורה לי פנייה של משתתף בפורום שלנו - גבר, שעכשו לא יודע מה לעשות לאחר שהוא ממש עודד וביקש את אישתו להיות עם גברים אחרים כאשר הוא צופה בהם מקיימים יחסי מין, ובמשך הזמן זה דירדר את היחסים ביניהם. בעיקר מה שקרה - שהיא הפסיקה להעריך אותו ולהימשך אליו, זה מאוד פגע בתדמית הגברית שלו בעיניה. אם תדפדפי אחורה, אולי תוכלי למצוא זאת.
אולי הוא יכול להסתפק בהישארות בפנטזיה, למשל להסתפק במשחקי תפקידים - הוא יכול להיכנס לדמויות של גברים אחרים ולשחק איתך כאילו הוא מישהו אחר, למשל, ואז לשנות את הרפרטואר ביניכם, להיות יצירתי, לאמץ לעצמו סגנון אחר מן הרגיל.
אני מזמינה משתתפים נוספים של הפורום להגיב על שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדיקי ממה זה נובע
חן27/07/2007הי עליזה
גם אני עברתי חוויה דומה לא מזמן, לפני כשנה וחצי התחיל בעלי גם לעודד אותי לצאת עם גברים אחרים, לאחר כשנה בערך גיליתי שהוא עשה זאת בין היתר בגלל שרצה לתת לעצמו ליגיטימציה גם לצאת עם אחרות כשנודע לי שהוא מדבר שיחות נפש עם אישה אחרת, אז תזהרי ותבררי מה גורם לו לרצות זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אתר אינטרנט של גברים קוקהולדים
עליזה29/07/2007מצאתי באינטרנט אתר של גברים שמעונינים לראות את הנשים שלהם עם גברים אחרים, אולי כדי להעביר את האחריות המינית לאחרים, נתברר לי שבעלי גולש שם ומאוד פעיל ומפרסם גם פוסטים שם.
הוא ביקש אותי לקרוא את כל האתר משהוא לאורך 5 שנים של פרסומים וביליתי את השבת בקריאה ובנסיון להבין מה קורה כאן אצלי בבית עם האדם הכי קרוב אלי בן הזוג שלי שאתו אני חולקת את החיים האהבה את הסקס ונותנת לו לחדור לגוף הפרטי שלי בשימחה רבה...האם אני לא הכרתי אותו? האם זה מילדות כמו שהוא טוען הדחף הזה ? בכל אופן כנסו לאתר, קיראו פוסטים חלקם אולי גרועים אבל כמה מסבירים הרבה מאוד - תסמנו פוסטים מתחילת הפורום ותגיבו כך אולי אפתח את הראש שלי שממש נסתם.
http://www.heberotic.co.il/f/sl1/forum.asp?FORUM_ID=13&CAT_ID=5&Forum_Title=1%2E+%F4%E5%F8%E5%ED+Cuckold* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי רוצה לראות אותי עם גברים
מושון28/07/2007שלום לך
גם לי יש את אותה פנטזיה.זה התחיל מזמן והסיבה לכך היא עצם היותי בעל נטיות מסוימות לפנטזיות עם גברים והדרך הראשונית לממש אותה היא ע"י מתן לגיטימציה לבת הזוג.
מושון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמושון תסביר לי יותר למייל הפרטי
עליזה29/07/2007מושון אנא הסבר לי יותר את ההרגשה למייל הפרטי שלי [email protected]
אהיה אסירת תודה
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליזה או מוטי
שולקיס האיום22/05/2016חיפשתי את המייל שלך בגוגל ומצאתי קישור לפרופיל באתר סקס ישראלי תחת שם של דבר בשם מוטי שפעיל בקבוצת קוקהולד.
אתה הזוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדילמה הגדולהרינה24/07/2007
אני נשואה 11 שנה ויש לי ילדה בת 8 מקסימה אני רוצה להביא עוד ילד כבר זמן רב אך בעלי
מתנגד לכך.(למרות זאת אנו מנסים כבר מספר חודשים להביא ילד).
ברצוני לציין כי בעלי הינו אדם שאינו אוהב לעבוד (הוא עובד בשני שליש משרה עם שכר מינימום)
אינו יוזם שום דבר מעצמו, לא אוהב לצאת לבלות, בקיצור טיפוס די פסיבי.
אני זאת שמתזזת בין העבודה לבית ורוב המשימות והמטלות נופלים עליי, למרות שבעלי
עוזר מדי פעם אך תמיד לאחר בקשות ממני.
אנו זוג ללא משכנתא לאחר שעזרו לנו ההורים, והורי בעלי עוזרים לנו כבר מספר שנים באחזקת הבית, משום שבעלי לא עבד מספר שנים.
הדילמה שלי היא האם להביא עוד ילד במצב נתון זה, או לעזוב את בעלי ?
מהמיואשת מאוד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לא בריאים
דורית כהן25/07/2007רינה יקרה, מה שמטריד אותי הוא שנראה ממה שכתבת שאת אינך מעריכה את בעלך. יש אפילו אפשרות שמערכת היחסים שלכם מקבעת אותו בתפקיד הלא יוצלח והתלותי, וכל עוד אין שינוי מהותי - זה יימשך כך. לדעתי - או שתלכו לייעוץ רציני או שתעזבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית. איך מתמודדים עם בעל קנאיבת-חן24/07/2007
דורית היקרה! אנחנו נשואים 18 שנים + 3 בנות, אחרי חברות במשך שנתים. לפני כשבע שנים הוא בגד בי. וכמעט בתחילת הקשר בניהם גיליתי את הבגידה במיקרה בהתחלה הוא הכחיש ואחר כך כשגילה שנתפס על בטוח הוא הודה שהתאמץ להיתפס כדי למשוך את תשומת ליבי דאז. לא הלכנו לטיפול או יעוץ והתמודדנו לבד בגלל הילדות. שנינו עבדנו לתקן בעיות שככל הנראה נוצרו ביננו שאני לא הייתי ערה להם לפני כן. מאז הוא מאוד משתדל אפילו יותר מידי משתדל. הוא הפך להיות קנאי לי יותר מידי. מתקשר כל שעה ורוצה לדעת מה אני עושה ועם מי. די מחזר מעיק. נישבעתי לו שאני לא חושבת אפילו להתנקם בו כי נראה לי שזה מה שהוא חושב ומפחד. אולי הוא צריך אותי תלותית כמו שהיינו חברים כדי להרגיש הגבר שלי אבל מאז התבגרתי ונהייתי עצמאית באופי שלי. למה הוא כל כך לחוץ ומתיש אני לא מבינה והוא לא נותן לזה תשובה אפילו לעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרש שהוא יעבור תהליך התפתחותי
דורית כהן25/07/2007מן התיאור שלך עולה כי את התפתחת ונעשית עצמאית ואילו הוא לא ממש סומך על עצמו או על אחרים ולכן לא נותן מרחב. זה לא מצב שהוא יכול לשנות - עליו לעבור תהליך התפתחות בעצמו גם כן. או טיפול אישי, או סדנא לצמיחה אישית. אם יש לו התנגדות - אז תציעי ייעוץ זוגי. כי יכול להיות שהוא יראה בהצעותייך אמירה שהוא לא בסדר והוא יתנגד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדנא לטיפול בבעל קנאי
יעל17/05/2015איפה יש סדנא כזאת אבל חינם או במחיר סימלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומולדת לחבר..ג'סיקה23/07/2007
לחבר שלי עוד מעט יומולדת 18 ואני רוצה לעשות לו הפתעה עם מתנה מקורית..
משהו לא שגרתי.. משהו שהוא לא ישכח..
אם יש לכם רעיון אני ישמח לשמוע..!
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתעה ליום הולדת 18
יהודית ברגמן24/07/2007ג'סיקה יקרה!
משהו שתמיד נחמד ורומנטי - להכין מראש סלסלה עם בקבוק יין ומטעמים ושמיכה ולצאת לערב רומנטי על חוף הים או בפארק ירוק. בנוגע למתנה - היא צריכה להיות מאוד אישית לו. וכיוון שאת מכירה אותו - נסי לגעת בליבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
ג'סיקה24/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)