מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום לכםע.11/01/2012
יש פסיכיאטר ישראלי שאני נורא מעריכה.
קראתי חלק מהספרים שלו, והם ממש עזרו לי.
כרגע אני בתקופה קצת לא טובה.
לא משהו קריטי.
רחוק מזה.
לרוב, במצב לא חמור כזה, נהוג ללכת לפסיכולוג - ולא לפסיכיאטר.
ובכל זאת, אני שוקלת לפנות דווקא לפסיכיאטר ההוא, מתוך הערכתי לו ולספריו.
מה דעתכם?.
זה פיתרון קיצוני מדי, או דווקא בסדר?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם - תגובה
דניאל זק11/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחר לידה אצל גברעינב10/01/2012
כשהייתי בחודש ה9 להריוני בעלי עזב את הבית הרגשתי שהוא ממש מחפש סיבות לריבים וויכוחים בשביל ללכת הוא לא היהי בקשר בכלל נעלם לגמרי.
שילדתי לא היהי אך להודיע לו מכיוון שלא ענה לטלפון ונוצר מצב שאני ילדתי והוא ידע על כך כמה ימים אחרי שנזכר ליצור קשר לשאול בשלומי.
מאז הוא לא בבית ועכשיו מדבר על גירושין מכיוון שהוא טוען שפגעתי בו שהוא לא היהי בלידה של בנו, הוא מאשים אותי בכך אך זה ממש לא אשמתי כי אני הודעתי והוא פשוט לא ענה ולא התייחס. מה אני יכולה לעשות כדי למנוע גירושין בגלל הלידה האם כדאי שהוא ידבר עם פסיכולוג???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחר לידה אצל גבר - תגובה
דניאל זק11/01/2012שלום עינב.
הסיפור שאת מספרת עצוב מאד. יש משהו עמוק ובעל משמעות בהחלטה של זוג להיכנס להריון. זו אחת ההחלטות החשובות שאנשים לוקחים על עצמם, מפני שהיא כוללת בתוכה את המחויבות לילד העתידי שייוולד, מחויבות שאי אפשר להתעלם ממנה אפילו אם מחליטים בהמשך להתגרש. ובגלל זה קשה כל כך לקרוא את מה שאת מספרת.
מה שעצוב הוא שבעלך כנראה נבהל, ואולי הוא מנסה כעת להתעלם מהמחויבות שלקח על עצמו. אפשר אולי להבין את גודל האחריות ועל כן גם את גודל הבהלה שאחזה אותו, אבל קשה לקבל את האופן שבו בחר להתנהל. כמובן שאם היה פונה לטיפול ייתכן והיה מוצא מקום ללבן את הנושא ולמצוא דרכים אחרות להתמודד, מלבד הדרך שבה בחר. השאלה היא אם יסכים ללכת לטיפול, כי הסכמה כזו דורשת בגרות ולקיחת אחריות.
השאלה הרלוונטית יותר, לדעתי, היא איך את עצמך מתמודדת עם מה שעובר עלייך. האם יש לך עם מי להתייעץ? האם את מוקפת באנשים קרובים - חברים, הורים, משפחה? הכי חשוב זה לא להישאר לבד בתקופה הזו, שבה נופל פתאום עלייך, ועלייך בלבד, הנטל כולו.
מאחל לך שתתגברי על המשבר שנקלעת אליו, ומקווה בשבילך שאת חווה גם רגעים של שמחה ואושר כאשר את נמצאת עם בנך שרק נולד (ואפילו אם כרגע בעיקר קשה, ואין זמן לשמוח או להיות מאושרת, מתאר לעצמי ומקווה שגם הרגעים השמחים עם בנך יגיעו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פשוט לא יכולה יותר .ליאן09/01/2012
יש לי הפרעת אישיות גבולית עם בעיה דו קוטבית ביחד ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה אני משתגעת הייתי בטיפולים אצל פסיכולוגים ופסיכאטרים אבל לא עזרו לי פשוט זרקו אותי מרופא לרופא כי לא ידעו איך להתמודד איתי אני גם מופנמת וקשה לי לספר מה עובר עלי בוא נגיד שיותר קל לי לכתוב אבל גם אז אני לא מספרת את הכל
"לחיות עם הפרעת אישיות גבולית זה לא פחות מאשר כמו להיות בגהינום נצחי כאב, כעס, בלבול, עצב, בכי, תסכול אני לעולם לא יודעת כיצד ארגיש בעוד דקה או עוד שעה זה יכול להשתנות מרגע לרגע כואב לי כל כך כי לפעמיים מרוב שאני עצבנית ואני לא יודעת איך להתמודד עם העצבים האלה אני פולטת מילים שבכלל אני לא רוצה לומר אותם ואני עושה מעשים שבכלל לא רציתי לעשות כמו למשל לשבור דברים או לריב עם מישהו או לפגוע בבן אדם שאני הכי אוהבת וכל זה לא באשמתי באותו הרגע פשוט אני בלי שליטה ואני גם מרגישה שלא מבינים אותייייי ובאמת לא מבינים אותי אף אחד לא יכול להבין מה זה להתמודד עם הדבר הזה עם המחשבות האלה שלא נותנות לי מנוח שום דבר לא גורם לי אושר הכל שחור אצלי בחיים פעם בהרבה זמן אני מנסה להרגיש להיות "מאושרת " מנסה לצאת מהדיכאון הזה אבל זה לא מצליח ואז המצב נהיה יותר גרוע בגלל זה ושוב אני נופלת לעצב כזה שאין לי מושג איך לצאת ממנו ואז אני לוקחת תרופות על דעת עצמי ואז אני מרגישה רע בגלל זה כן אני רוצה למות אבל אני לא מסוגלת להרוג את עצמי כי אני יפגע באדם מסוים שאני כל כך אוהבת , אז אני מחזיקה את עצמי או מנסה לסלק את כל הרגשות הללו שלא עוברים ומעיקים עלי כל כך אבל איפשר לצאת מזה כי זה לא תלוי בי זה פשוט בא ותוקף אותי כל פעםםםםםםםםםםם וזה פשוט סיוט לחיות במצב הזה . בבקשההההה תעזרו לי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני פשוט לא יכולה יותר . - תגובה
דניאל זק10/01/2012שלום ליאן.
את מתארת מצב מסובך, שנמשך כנראה הרבה זמן. אין לי אלא לפתוח בהבעת משאלה שלמרות שכבר חווית הרבה אכזבות וייתכן שאחרים חוו אכזבות ממך, יימצא הזמן ותימצא הדרך לשנות דיסקט, לעבור לעמדה אחרת בחיים, שיהפכו להיות פחות מאיימים מבחינתך.
לכאורה, אין טעם להמליץ לך על פנייה לטיפול, מפני שהיית בכאלה, ובהרבה. אבל בכל זאת, גם כאן אין טעם לאבד תקווה. האם ביררת אם יש מסגרת של טיפול שנקרא DBT בארץ? חוש הניחוש שלי אומר שאולי סוג כזה של טיפול יתאים, מפני שמתוך דברייך, נשמע שאת זקוקה למסגרת כוללת - אולי יומית - שבה ידגישו מאד גבולות, מתוך ההגיון שככל שלומדים להתיישר על פי כללים של התנהלות, כך הופכים כללים אלו לחלק מחזק ומייצב באישיות.
מלבד זאת, מסגרות נוספות שאולי יתאימו קשורות לכתיבה. בהמשך לדברייך, ייתכן שאכן זו צורת קיום שכדאי לפתח, ושתוכלי כך לקיים את נטיותייך ההרסניות, ואולי למצוא להן יותר מובן או צורה. זאת, מתוך ההגיון שכל ביטוי דחפי, אם הוא עובר התמרה לשפה מילולית, נעשה ממותן יותר, ועל כן יותר נסבל.
מאחל לך שתמצאי יותר שקט נפשי ושמכאובייך יפחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותליאם09/01/2012
שלום רב,
אני בחורה בת 19,נראית מצוין...
רציתי לדעת האם זה נורמלי שעד היום לא היה לי שום עניין כלפי 'זוגיות'?
מעולם לא התאהבתי באף אחד,ואני לא מרגישה צורך בזה.
בכל שאר התחומים אני די בסדר,יש לי חברים טובים,משפחה מקסימה...
האם משהו לא בסדר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות - תגובה
דניאל זק09/01/2012שלום ליאם.
נדמה לי שאת שואלת שאלה עמוקה ביותר ביחס למושג הנורמליות: מי הוא זה שמחליט מה זה "בסדר" ומה "צריך", לעומת מה אסור או מה פחות רצוי?
בהקשר החוקי, כל מה שחוקי מותר, כמובן. כל עוד לא גרמת נזק מותר לך הכל, כולל להיות לבד, ללא זוגיות. אבל מה קורה באשר לנורמות, להרגלים שמתפתחים בתרבות? מתאר לעצמי שגם לך ברור שאין מועצת זקנים ששולחת מלמעלה לקסיקון הוראות איך להתנהל בכל מצב ומצב, אבל הרבה פעמים החוקים הבלתי כתובים מחלחלים לתוכנו ומכתיבים לנו את ההתנהגות כאילו מבפנים. קוראים לזה "מצפון".
הייתי מציע לך לנסות ולברר בינך לבין עצמך, או בשיחות עם חברים, מה מקור אי הרצון שלך, עד כמה את מרגישה שאכן, אין לך צורך בזוגיות: האם השאלה מתעוררת אצלך מפני שאחרים לוחצים - הורייך, החברים? האם אי ההימצאות בזוגיות קשורה לפחדים או מחסומים שאת מרגישה שניצבים בפנייך? האם את בכלל לא רוצה לצאת עם בנים, או רק לא להיכנס איתם למערכות יחסים ארוכות? ציינת שאת נראית מצוין. האם זה נושא שמעיק עלייך, בגלל עודף מחזרים? האם את חיה את חייך באופן מלא ומגשימה את עצמך בתחומים שמתאימים לך, כמו חברים או משפחה?
בכל מקרה, נדמה לי שכל מה שחוקי הוא חוקי, ומותר לחיות חיים מלאים ללא זוגיות, אם בזה בוחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות-המשך
ליאם09/01/2012שלום דניאל,תודה על התגובה...:)
ברור לי שאין שום חוק 'שמחייב' אותי להכנס לזוגיות,ושהתפיסות שלי לגבי 'נורמלי' ו 'לא נורמלי' מושפעת רובן ככולן ממסרים שהחברה העבירה לי והפנמתי.
ברור לי גם,שהאדמה לא תפתח והשמיים לא ייפלו במידה ולא אהיה בזוגיות...
הבעיה העיקרית היא שאני רוצה לרצות להיות בקשר רומנטי.
כולם מסביבי מרגישים את הסחרור הזה של התאהבות,החברה שלנו נותנת מקום מאד גדול לאהבה ואהבה רומנטית בעיקר ואיכשהו אני מרגישה שאני מפספסת את זה,כי אני לא מרגישה את זה,לא מצליחה להרגיש את זה,אני לא מצליחה להתאהב וגם לא מרגישה צורך בזה,אבל מהצד זה נראה כ"כ 'מפתה',אני כ"כ רוצה להיות שם...
אבל זה כאילו לא מעניין מספיק.
קשה לי לחשוב האם אני לא רוצה לצאת בכלל עם בנים,או שאני לא רוצה להכנס למע' יחסים ארוכות כי אני פשוט לא מרגישה שאני רוצה משהו בזה,למרות שאני יודעת שזה מרגיש ממש טוב.
אני אכן נמצאת בתקופה מבלבלת בחיים שלי מהרבה בחינות-המון אי בהירות בתחומים רבים,ובמקרה אחר הייתי מקשר את זה גם לנושא הנוכחי,אבל לאורך כל שנות ההתבגרות שלי,מעולם לא התאהבתי..
תמיד קיוויתי שזה יגיע,אבל אני כבר בסוף גיל ההתבגרות,משהו היה אמור כבר 'לזוז' וזה פשוט...לא קורה:(
(אני לא חושבת שזה קשור למראה שלי,אני אוהבת להיות מחוזרת וגם ממש טובה בפלירטוטים..)
אין אפשר לשנות את זה?האם נטילת תרופות יכולה לעזור?זה סוג של דכאון או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות-המשך - תגובה
דניאל זק10/01/2012שלום ליאם, שוב.
מתברר מתגובתך הנוספת, שאת אכן חצויה - רוצה ברמת העקרון, אבל משועממת מראש; לא מכניסה עצמך לקשרים רומנטיים, אבל טובה בפלירטוטים.
קשה במסגרת הנוכחית לעשות בירור מעמיק וטיפולי יותר, שבכל מקרה דורש גם זמן ממושך יותר. כאשר תחליטי שהנושא מספיק בוער מבחינתך, אני מניח שתימצא לך המסגרת המתאימה לבירור נוסף - עם עצמך, עם חברים, או בטיפול.
איך שלא יהיה, עניין נוסף קשור גם לגילך. אנשים שונים מגיעים לזוגיות בגילים שונים, ונראה לי, במקרה שלך, שזה בהחלט "בסדר" עדיין לא ממש לרצות להיות מעורבת בקשר זוגי. כשתגיעי לשם, זה יקרה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור שהפך לילדעזרא09/01/2012
שלום,
אני בן 26 אבל מרגיש כמו בן 20, תמיד אני אומר לעצמי שיש לי עוד זמן להתחיל לבנות את החיים שלי ואני נמצא היום בידיים ריקות, לא חברה, לא אוטו, לא לימודים שום דבר...את הכסף שחסכתי בזבזתי בטיול בחו"ל. 2 מחבריי כבר התחתנו. מה עליי לעשות???? תעזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחור שהפך לילד - תגובה
דניאל זק09/01/2012שלום דביר.
לצערי הרב, תשובתי העיקרית היא שתוכל להיעזר רק אם תחליט לעזור לעצמך - אם תחליט שזה אמנם הכיוון שלך.
אני כותב כך, מפני שבסופו של דבר, אנשים יכולים לעזור לזולתם באופן מוגבל, אם בכלל, רק כאשר הזולת המסויים רוצה בכך ומוכן להשקיע את המאמץ הנדרש כדי להשתנות. גם אנשים שהולכים לטיפול לא יוכלו להתקדם בו אם לא ייקחו אחריות על עצמם ועל גורלם.
ממה שכתבת, נראה שבינתיים בחרת קצת לקלקל לעצמך. אבל, עושה רושם שאתה בהחלט מבין שהכיוון הנוכחי שבו צעדת עד כה אינו נושא פירות. וטוב שכך. אתה הרי רואה את חבריך שהתחתנו, וייתכן שאם תבדוק את ההתנהלות שלהם ברמה המיקרוסקופית, של היומיום, תמצא דוגמאות טובות יותר של התנהלות.
נדמה לי שהחוכמה היא לדעת איך לרתום את הבחירות הקטנות שנעשות ברגעים הקטנים של היומיום אל המטרות הגדולות שנמצאות באופק העתידי הרחוק יותר. אם מצליחים בכך, אפשר למצוא כיוון.
בוא נסתכל גם על הפן החיובי: גיל 26 זה לא גיל מופלג, ועדיין תוכל לעשות הרבה. מאחל לך שכך אמנם יהיה.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות והכוונה?שי08/01/2012
איבחונים:
שדרה שסועהS1
מצב מעבר לומבוסקרלי
ליפומה בגוף חוליה L5
ליקוי היגוי קל
האם האבחנות הנ"ל מצביעות על פגיעה נורולוגית?
האם צריך לבצע אבחנות נוספות?
תודה מראש שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות והכוונה? - תגובה
דניאל זק09/01/2012שלום שי.
נדמה לי שאתה פונה לפורום שאינו מתאים לשאלותיך.
נסה לברר מה הפורום המתאים יותר באתר הזה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לספררחלי08/01/2012
שמי רחלי. אני אמורה להתחיל עבודה במרכז תעסוקה שיקומי לאנשים עם הפרעות אישיות ועם אנשים עם פיגור שכלי קל. אני מחפשת ספר שיכול לעזור לי בנושא.
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לספר - תגובה
דניאל זק10/01/2012שלום רחלי.
האמת היא שהכי טוב יהיה להיעזר באנשים שיעבדו איתך במרכז השיקומי, או לשוטט בכוחות עצמך באינטרנט על מנת למצוא את מה שיתאים ביותר עבורך.
מצטער שלא יכולתי לעזור יותר. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה בעבודה המאתגרת, שאיננה פשוטה כלל וכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש קבוצת תמיכה לגביי אבלדנה08/01/2012
אימי איבדה שפני שבוע את אמא (סבתי) ומתקשה להתמודד.
מה סוגי הטיפול המתאימים לה ואיפה?
האם יש קבוצת תמיכה באזור רחובות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש קבוצת תמיכה לגביי אבל - תגובה
שחף ביתן09/01/2012שלום דנה,
דאגתך נוגעת לאימך נוגעת ללב. כנראה שהקשר בין בנות ואמהות קרוב ועמוק במשפחתך כבר כמה דורות. אובדן אם הוא אירוע קשה מאוד שלוקח זמן להתאושש ממנו. שבוע זה זמן קצר מדי בכדי לקבוע האם יש צורך בעזרה חיצונית. עם זאת, חשוב שתשימו לב למצבה הנפשי והאם היא מצליחה לחזור אט אט לשגרת חייה, לתפקוד, לעבודה, ולעיסוקים שלה.
חשוב שיהיה לה מרחב לבטא את מה שמרגישה, ולעבד את האובדן של אימה, אך אינני חושב שאת הכתובת לכך. לא רק שגם את מתמודדת עם אובדן של סבתך, הרי שאת הבת, וחשוב שתישארי בתפקיד הזה גם ברגעים הקשים האלו. על אף הפוסט הקצר שלך, נראה שיש עלייך משקל כבד כרגע. חשוב שגם לך תהיה רשת התמיכה שלך. אתן כמובן קרובות ויכולות לתמוך, להיות אחת עם השנייה, ולתת אחת לשנייה מהאהבה שלכן, אך לא רצוי שתיכנסי לתפקיד טיפולי כלפי אימך.
אינני יודע על קבוצות תמיכה, אבל וודאי אפשר להמשיך לחפש ולברר באינטרנט. במקרה הצורך, אם לאורך זמן אימא לא מצליחה לחזור לעצמה,רצוי לפנות לטיפול פסיכולוגי במסגרת ציבורית או פרטית, לבחירתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרו לי- מבקש מעומק ליביעזרא07/01/2012
שלום רב לכם,
הנני עולה חדש-7 שנים בארץ, אני מציין זאת מתוך אמונה שיהיו לי שגיאות כתיב ובעיות בתחביר המשפטים בגוף ההודעה.
אז ככה, אני בן 26, סטודנט שנה ראשונה באחת האוניברסיטאות הטובות בישראל. מיד לאחר השחרור שלי מהצבא, קבעתי תכניות אישיות לעתיד שלי ועבדתי למשך שנתיים בתור מאבטח. אחת מהתכניות שלי היית לחסוך כסף ולחזור לספסל הלימודים כמה שיותר ( בגיל 24), כשהגעתי לגיל 24 נכנסתי ללחץ של החיים וכל יום שעובר אני מאבד תקוות והמוטיבציה שלי להגיע להישגים בחיים הולכת ופוחתת.
היום כשאני כבר בן 26 אני לא מצליח להתמודד עם כל כך בעיות שהצטברו להם והבעיות שמציקות לי הן:
1) התחלתי ללמוד חוג אותו לא אוהב כל כך, מאחר ולא התקבלתי למה שתמיד חלמתי שאלמד, עברנו כבר מעל חצי סמסטר ואני מרגיש שלא למדתי כלל.
2) אין לי חברה כבר 3 שנים- ואין לי שום תחושה ורצון שתהיה לי, אני רוצה לציין כאן שכל כך הרבה בנות רוצות אותי בכל מקום שאני הולך אליו. פשוט קשה לי לשכנע את עצמי שאני חייב שתהיה לי חברה.
3) אני לא מצליח לפתיח קשרים עם הסטודנטים שלומדים איתי בפקולטה ולמעשה אין לי חברים.
4) אני אבדתי את תחושת הזמן, מרגיש שהיום עובר לו מבלי שאני חווה אזו שהי חוויה ואני לא מצליח לעמוד במשימות למודיים שאני מקבל מהמרצים כמו קריאת חומר והגשת תרגילים.
* אם תהיה לכם בעיה בהבנת המשפטים שכתבתי למעלה, אשמח לקבל הערה ולתקנה ככל יכולתי.
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תומר
לילך07/01/2012הי תומר
אני חושבת שאתה שופט את עצמך בחומרה. הכתיבה שלך ללא שגיעות כתיב בכלל, אבל אתה שופט את עצמך בחומרה גם בחיים בכלל, לא רק פה בפורום. שומעים ממה שאתה מספר שאתה מרגיש שנכשלת בלהשיג דברים שרצית וכבר אין סיכוי לשינוי ושיפור. אני מאוד מזדהה עם התחושות האלה, כי גם אני ייסרתי את עצמי והייתי בדיכאון בגלל שהרגשתי שנכשלתי בחיים, וזה שיתק אותי לחלוטין. לא הייתי מסוגלת לעשות שום דבר. אני מניחה שהייתי צריכה להגיע למצב שבאמת איבדתי הכל, ואז לא נשאר לי כלום לעשות חוץ מלהיות עם עצמי ולחשוב ( זה הדבר שהכי פחדתי ממנו תמיד ). כשזה קרה גיליתי שכשמגיעים למקום הכי נורא, מתברר שאפשר להתמודד איתו, ושהפחד מפניו הוא גדול יותר מהמצב עצמו. לאט לאט קמתי והתחלתי לאסוף את השברים, גם בעזרת טיפול. היום כבר אין לי שום יעדים, יש לי שאיפות וחלומות, אבל אני בעיקר מנסה להנות מהדרך, ולא ממה שיצא בסוף, וזה מרגיש אחרת.
ממליצה לך בחום להעזר בטיפול כזה או אחר שיעזור לך עם הייאוש והפחדים והחרדות.
אתה נשמע בן אדם מקסים (:
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לילך!!
עזרא08/01/2012שמח לשמוע שיצאתי מהמצב ההרסני שאני חווה אותו בימים אלה. אפשר לדעת אזה טיפול לקחת בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
עזרא08/01/2012שמח לשמוע שיצאת מהמצב ההרסני שאני חווה אותו בימים אלה. אפשר לדעת אזה טיפול לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דביר
לילך09/01/2012הי דביר ( סליחה על הבלבול בשם)
אני נעזרתי בטיפול פסיכולוגי בגישה דינאמית, אבל יש מגוון רחב של טיפולים וגישות. יש טיפולים מוזלים בסבסוד של קופות החולים ( אם יש לך ביטוח מושלם/מכבי זהב וכו'), יש גם טיפולים בחינם במסגרת מרפאות בריאות הנפש, אבל צריך בדרך כלל לחכות קצת לפני שמתקבלים, ויש מכונים שמציעים טיפולים מוזלים כמו "מקום של קשר" או תמוז,בייחוד אפ אתה סטודנט וכמובן מטפלים שמטפלים פרטי. בקיצור יש מלא אפשרויות..
בהצלחה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא עזרו לי- מבקש מעומק ליבי - תגובה
דניאל זק09/01/2012שלום דביר.
מצטרף לדבריה של לילך.
בהקשר הטכני, מוסיף על דבריה את מסגרות הטיפול שקיימות בכל אוניברסיטה עבור סטודנטים, במחיר מוזל במיוחד (שירותי ייעוץ לסטודנט, קוראים להם בדרך כלל). סוגי הטיפול שם מגוונים, וכוללים טיפול קבוצתי, טיפול ממוקד מטרה כמו חרדת בחינות, וטיפולים פרטניים. ממליץ בחום לפנות למסגרת הזו.
בהקשר הרגשי, אכן, נראה שאתה שופט את עצמך לחומרה, תמיד ובכל מצב (העברית שלך באמת מצוינת!). בנוסף לכך עולה מתוך דבריך הבדידות שבה אתה שרוי - בארץ שבה לא נולדת, במסגרת לימודים שאתה פחות מרגיש בה בנוח, ללא חברים וללא משענת, אולי גם במצוקה כלכלית.
חיים כאלו הם חיים קשים, וגם האדם החזק ביותר היה נשבר אם היה מתנהל כך לאורך זמן. הפנייה לכאן אולי יכולה לשמש אותך כצעד ראשון שבו נקטת כדי להיטיב עם מצבך.
מחזק את ידיך, ושוב, ממליץ לך לברר על מסגרת טיפולית באוניברסיטה שבה אתה לומד.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה נפשית בבקשה תקראו ותעזרו ליאנונימית04/01/2012
שלום
אני בת 21, אחרי צבא, כרגע לא עושה כלום בחיי. לא עובדת, לא לומדת, בקושי יוצאת, אני כמעט יום וכל היום בבית, השינה שלי הפוכה, אני ערה כל הלילה וישנה כל היום עד הערב. אני לא רוצה בכלל ואין לי חשק לישון בלילה.
אני מרגישה ממש חזק שאני חולת נפש ואני מסתירה את זה עמוק בתוכי כי אני מפחדת לספר לאנשים יותר מידי איך אני מרגישה כדי שלא יבהלו ממני ויברחו ממני. וגם כי אני נורא מתביישת וזה מביך אותי.
אני נורא מתוסבכת ואני מזדהה עם יותר מידי דברים שקשורים במחלות נפש.
במקום לספר מה אני מרגישה אני פשוט אגיד ש99% של התסמינים של חרדה חברתית נכונים לגביי. אני בטוחה שאני סובלת מזה. אני נורא לחוצה מאנשים , גם חדשים וגם שאני מכירה, אני מפחדת להיות במצב של אחד על אחד בעיקר. אני מרגישה נורא משעממת ולא מעניינת. אני תמיד מרגישה שבוחנים אותי ותמיד כאילו לא רוצים אותי בסביבה אפילו אם זה לא נכון. כל משפט שני שאני אומרת אני מתחרטת עליו ומרגישה מפגרת. לפני כל דבר שאני עושה או אומרת אני חושבת 50 פעם בראש אם להגיד ואיך ומה לעשות.
אני נמנעת מפגישות חברתיות בגלל זה,
מתקשה להחזיק במסגרת של עבודה. זאת אומרת, אני מתחילה לעבוד כי אני חייבת כסף כי המצב הכלכלי לא טוב, ואחרי זמן מאוד מאוד קצר מתפטרת.
אני אפילו מפחדת להתחיל ללמוד בגלל הסיבה הזאת.
אני לא בטוחה בשום דבר שאני עושה.
אין לי ביטחון עצמי בכלל, ואני מרגישה תמיד נחותה מהשאר.
אני מרגישה חסרת חיים,
אין לי הרבה חברים ואין לי עיסוקים בכלל.
יש לציין גם שאני בן אדם מאוד עצבני וחסר סבלנות כלפי אנשים וכלפי כל דבר.
אני נורא דיכאונית ומזדהה מאוד עם התסמינים של דיכאון קליני.
בנוסף לכך פעם בהמון זמן יש פתאום יום שאני מרגישה שאני מלכת העולם ושטוב לי ולא מבינה איך אני יכולה להיות עצובה בכלל, מרגישה שאני הכי יפה והכי מצחיקה והעולם יפה וצריך לנצל אותו, ומתה מפחד שההרגשה הזאת תחלוף, אבל בום, כעבור כמה שעות זה באמת חולף ואני חוזרת להיות הבן אדם המדוכא והמנוכר שאני.
יש המשך קטן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לבעיה.. בבקשה תסלחו לי שזהארוך
אנונימית04/01/2012יש לי חבר שאני בכלל לא מבינה למה הוא אוהב אותי ואיך הוא נהנה איתי בכלל.
אני חושבת להפרד ממנו בגלל שאני לא רוצה "להכניס אותו לתסבוכים שלי" , אני לא רוצה שהוא יענש בגלל שאני כזאת דיכאונית וחרדתית מהחברה. אני לא רוצה לספר לו יותר מידי על זה כי אני לא רוצה להכניס אותו לזה ולעשות לו רע. מפחדת שהוא לא ידע איך להתמודד איתי ושיחשוב או יבין שאני משוגעת או משהו כזה.
נמאס לי ואני מרגישה חוסר טעם לחיים שלי. באמת שאין לי כלום ורע לי. אני לא מצליחה בשום דבר ואני כל כך חסרת ביטחון עד שאני מרגישה שרואים את זה כלפי חוץ גם אם עומדים 5000 קילומטר ממני.
אין לי כסף לטיפול פסיכולוגי ואני לא יודעת מה לעשות, כי יש לי כבר מחשבות אובדניות בראש למרות שאני לא רוצה למות ומפחדת מזה אבל כבר אין לי טעם בחיים ולא טוב לי בלשון המעטה..
סליחה על החפירה הענקית אבל אני מרגישה מצוקה גדולה כבר זמן רב מאוד וזה כך כבר שנים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מזדהה..
ענת26/05/2012היי אני ממש מבינה על מה את מדברת.. אני מרגישה שתיארת בדיוק את הבעיות שקורות גם לי. אני לא פסיכולוגית או יועצת, אבל אני כן יכולה לתת לך כמה עצות וטיפים שיעזרו לי להתמודד עם כל מה שעובר עליך, והלוואי וזה יקל ויעזור במשהו: דבר ראשון, אני בת 26, אני כן יכולה להגיד לך בוודאות שככל שעובר הזמן הבעיה שלנו מתקטנת. החיים הם אוסף של חוויות מוצלחות מול לא מוצלחות, ככל שתצברי יותר חוויות של הצלחה, ותישארי אופטימית, כך תלמדי להתמודד יותר טוב עם חוויות שיבואו לאחר מיכן ותהיי יותר שלמה עם עצמך ומרוצה. תתאמני כל הזמן על הביטחון העצמי שלך. תתחילי להאמין בעצמך, באמת, מבפנים. תחפשי את הנקודה הזו בתוכך, שבה את מאמינה בעצמך ללא תלות במה אנשים אחרים אומרים. היא קיימת. יש בך עוצמה פנימית שאת רק צריכה לתת לה לצאת החוצה. תתאמני כל יום על להגיד לעצמך דברים טובים מול המראה ובכל מקום. תתאמני על להסתכל לאנשים בעיניים, ולראות שגם הם מפחדים לפעמים וגם הם רוצים בקרבתך. תבחרי את האנשים שאת מסתובבת איתם נכון ותסתובבי רק עם אנשים שמחזקים אותך ולא שופטים אותך. בכלל, תפסיקי לשפוט את עצמך, את לא יותר טובה מאחרים ואין אנשים שיותר טובים מימך, כולנו שווים. אם את מרגישה שהחרדה שלך מתחילה לעלות תנסי לאמץ טריקים שעוזרים להתמודד. לי מאוד עוזר לקחת נשימות עמוקות, לברוח שניה לשירותים להתאפס על עצמי. עוד דבר חשוב- גיליתי שאם אני משתפת חברים קרובים בבעיה שלי הם נורא מבינים ומנחמים, וזה לא שהפתעתי אותם עם מה שסיפרתי, הרי תכלס רואים עלי שיש לי את הבעיות האלה. לכולם יש חרדה ברמה כזו או אחרת, ויש לי חברה שאפילו נתנה לי עצות איך היא מתמודדת. ברגע שאני מרגישה שהחרדה שלי מתחילה לעלות אני פשוט חושבת עליה, ועל כך שנוח לי לידה, המחשבה עליה עוזרת לי להתמודד. המחשבה שיש מישהו מוכר באוקיאנוס של אנשים זרים האלה עוזרת לי לשמור על אופטימיות. תנסי את זה והכי חשוב, תנסי תמיד להיות עצמך, תמיד תהיי טבעית, אל תנסי להיות מישהי אחרת. בקשר למה שכתבת על כך שאת מרגישה שיש לך 99% מההפרעות- כל ההפרעות הנפשיות מופיעות במידה מסוימת אצל כל אחד מאיתנו, זה מופיע גם אצל אנשים בריאים. זה טבעי וזה בסדר, זה רק אומר שאת רגישה, זה לא אומר שיש לך את כל ההפרעות שבעולם. אף פעם אל תגיעי למצב שאת חושבת על להפסיק לחיות. עדיף קודם כל לאזור אומץ וללכת לטיפול לפני שאת מחליטה לסיים עם הכל. תמשיכי לעבוד על עצמך, (כלומר לעבוד על הבעיה שלך), תנסי לא לעשות סמים (מניסיון- זה רק עושה את זה יותר גרוע, למרות שלחלק זה דוקא יכול לעזור) מקווה שעזרתי ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוקה נפשית בבקשה תקראו ותעזרו לי - תגובה
שחף ביתן04/01/2012שלום אנונימית,
את מתארת מצוקה גדולה וכואבת מאוד סביב הנושא של קשר. דברייך מאוד נוגעים ללב, ואת מתארת אותם בבהירות ובעוצמה. נשמע שבבסיס דברייך עומדת החרדה להיפגע מהזולת, מהקרובים לך, עד כדי כך שאת מעדיפה לא להיות בקשר או לא להיות בקשר קרוב ואינטימי שהוא מפחיד יותר. לספר לחבר שלך או לאדם כלשהו על רגשותייך, זה להיחשף ולהיות פגיעה בפניו, ונראה כי את מעדיפה לשמור על ריחוק ואולי גם מראית עין של חוזק, כדי לא להסתכן בפגיעה.
אפשר לשער שאולי בסביבה הראשונית שלך לא הרגשת מחוזקת, קרובה, ומוחזקת. חווית פגיעות שגרמו לך באופן טבעי להתגונן ולרצות להסתתר מפני האפשרות של פגיעה. העוצמה שבה את מתארת את רגשותייך, המחשבות האובדניות, והקושי בתפקוד מצביעים על צורך בעזרה של ממש.
חשוב שתנסי להיעזר באנשים הקרובים לך, ולהעיז לשתף אותם במצוקה שלך ולבקש מהם תמיכה ועזרה. במקום להיפרד מהחבר כדי להגן עליו, ראוי לתת לו סיכוי לשמוע אותך ולהשאר איתך ולהיות איתך במצוקה שלך.
כמו-כן, רצוי מאוד לפנות לעזרה מקצועית. את יכולה לנפות למרפאה ציבורית לבריאות הנפש באזור מגורייך, שם תוכלי לקבל גם טיפול פסיכולוגי וגם להיות במעקב פסיכאטרי במקרה הצורך. ברור כי עצם הפנייה לעזרה קשה ומפחידה עבורך, ועל כן את מוצאת את עצמך לבד אל מול הקשיים שלך. אך חשוב ביותר שתעשי את הצעד של הפנייה לעזרה ושם תוכלי גם להתמודד עם החרדה מעצם הפנייה הזו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומהאו לא?!שיר04/01/2012
היי.. אני בת 19...
לפני כשנה עברתי שרשרת אירועים לא
הכי נעמים.. בגידה של אחד ההורים שהובילה לתקופה לא. קלה בבית
בנוסף, קרה לי מקרה נוסף שאין לי מושג איך לתרגם את זה; אדם נשוי התאהב בי ,בהתחלה הוא סיפר לי שהוא מרגיש המון כלפי, ושאני ממש יפה, וחכמה ןכו'...אמרתי לו מיד שלא מתאים לי ושאני לא רוצה לעשות עוול לאישתו אבל הוא לא.היה מוותר ומנסה תמיד לומר לי כמה הוא אוהב אותי ורוצה שנהיה כמו חברים...פעם קודמת שראיתי אותו.. הוא התחיל לנשק אותי וללטף... לא התנגדתי... לא יודעת למה....נבהלתי מעצמי... אני לא רוצה להגיע למצב כזה...ואז ניתקתי קשר לגמרי...והוא שלח לי הודעה.. שאל אם באלי להיפגש איתו...כתבתי לו שחבל, הוא נאמן מטבעו ואני לא מעוניינת שיבגוד בגללי...
וגם אין לי מושג אם זה נקרא ניצול סמכות- הוא מורה שלי לנהיגה
עברתי תקופה לא קלה... הייתי בוכה הרבה בלילה ולמרות שאף פעם לא הסכמתי שיהיה ביננו משהו...התגעגעתי... לא יודעת למה....
עכשיו אני פוחדת להיכנס לקשר עם בן זוג, ראיתי כבר בגידות/רצון לבגוד מהו.. וזה מפחיד אותי להיות אי פעם נבגדת....
מה לעשות??? אני מסננת המון בחורים כי אני פשוט פוחדת מחוסר נאמנות... האם אי פעפ אשתחרר מהתחושות הללו או שאני צריכה טיפול????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומהאו לא?! - תגובה
שחף ביתן04/01/2012שלום שיר,
את ומשפחתך עברתם אירוע מטלטל מאוד, שמכניס חוסר וודאות לחיים ברמות שונות, שומט את הקרקע היציבה של התא המשפחתי ומעורר חוסר אמון וחוסר בטחון באופן כללי. תחושתייך טבעיות, ונראה כי את עדיין בתוך תקופת ההתאוששות וההסתגלות.
חשוב מאוד שיהיה לך מקום שבו תוכלי לעבד את התחושות והרגשות הקשים בעקבות הטלטלה בבית. סביר להניח שההורים שקועים במה שעובר עליהם, אך חשו לזכור כי גם עלייך עובר משהו, ואת זקוקה למקום מכיל וקשוב לך. שבו תוכלי להבין מה קורה לך.
נראה שהאירועים שאת מתארת מחוץ לבית משקפים ומבטאים את הסערה שמתחוללת בתוכך, את חוסר האמון, את הלבטים ואת הקשיים הרגשיים שהתעוררו בך. ברור כי במצב הנוכחי קשה לך לעשות החלטות, ולהרגיש אמון באחר.
בנוגע לשאלה שאת מעלה בסוף, אינני חושב שמדובר כאן במצב של 'או או'. אלא, מהי הדרך הטובה ביותר עבורך לעבור את הקתקופה המשברית שאת נמצאת בה? נשמע שאת מבולבלת, סוערת, ושאת מוצפת ברגשות שלא מקבלים מקום והקשבה במקום הנכון. נשמע שאת מרגישה שכרגע את מבולבלת מדי מלהיכנס למערכת יחסים עמוקה ואינטימית. טיפול שיכול לתת לך תמיכה והכלה, שיהיה מקום לבטא את מה שקורה לך, ואת הרגשות של כאב ובלבול שלך, יוכל לעזור לך לעבור את התקופה הזו ולצאת ממנה מחוזקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב קשה מאודיואב02/01/2012
אני באמצע שנות העשרים שלי, במצב קשה מאוד.
אז ככה: שירתתי במלחמת לבנון השניה, בחיל תותחנים. עברתי משבר קשה מאוד
לפני כמה שנים בעקבות פחד שמא היו השלכות של הרג חפים מפשע במלחמה (ובדיעבד מסתבר שהיו). המשבר חזר ואני כיום לא מתפקד בכל תחום. הגעתי למצב שכל תזוזה מהכיסא, כל פעולה אפילו גילוח אפילו להתקלח נראית בלתי אפשרית, אני כבר לא מדבר על תחומי הלימוד שכה מעניינים אותי זה כבר נראה לי חלום רחוק. אני מפחד מהעתיד לבוא, אני מרגיש כמו מכונית שלא רק שנגמר לה הדלק אלא היא קיבלה מכת ברק ונשרפה כליל.
אני מרגיש מרומה, שהצבא עבד עליי, גרם לי לעשות דברים שמצדי היו רק לחיצות על כפתורים ומבחינת השלכותיהן היו חמורות לטעמי. זה נכון שחוסלו מחבלים רבים במלחמה אבל אף אחד לא רוצה לדעת שנהרג ולו אזרח חף מפשע אחד (גם אם הלוחץ על כפתורים היה חלק ממערך לחימה שלם). להבהרה - אנחנו לא היינו בתוך לבנון, ולכן לא יכולנו גם לדעת אם מתים חפים מפשע, אבל סביר היה שכן מאחר שזו ארץ צפופה מאוד.
אנא היו עדינים בתגובותיכם, אני לוקח ברצינות תגובות. כמו כן אני בטיפול פסיכולוגי.
את העבר אני לא יכול לשנות, איך אני יכול לשנות את המהירות האדירה שבה אני כרגע נועד בדרך להתרסקות טוטאלית לעבר התהום? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
יואב02/01/2012הכוונה היא פחד מהרג חפים מפשע מעבר לגבול, כלומר בלבנון, שהיו בין המחבלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב קשה מאוד - תגובה
דניאל זק02/01/2012שלום יואב.
יש משהו נוגע ללב בדבריך ובמצוקה שאתה מתאר. מתחשק לומר "יואב יואב, כמה שאתה צודק!" ולתת לך חיבוק גדול.
מלחמה זה דבר נוראי שפוצע את כל מי שמשתתף בה, גם את אלו שניצחו וגם את אלו שהפסידו. מאבק אלים משאיר צלקות, גלויות יותר או פחות. גם מי שאינו מוטרד מהאלימות שבה לקח חלק, וללא שום קשר לעמדתו הפוליטית, איכשהו מביא אותה לידי ביטוי - בכביש, בתור בסופרמרקט, עם חבריו, כלפי עצמו.
במקרה הטוב, המצפון מעיק והאדם משתדל להבא לעשות יותר טוב בעולם. אנשים מבינים בדיעבד את משמעות מעשיהם, ומתעשתים - משתמשים במה שעבר עליהם כדי ללמוד איך לנהוג אחרת בעתיד, או איך ללמד אחרים.
במקרה שלך, נעשית מותש עד כלות הכוחות מהנטל הכבד של משמעות מעשיך. המצפון מכביד באופן שאינו מאפשר לך לחיות. מהבחינה הזו, המצפון אינו משרת אותך, או את האנשים שסביבך שהיו יכולים ליהנות ממך כפי שהיית לפני שפרץ המשבר.
אז מה עושים? אני מבין שאתה נמצא בטיפול, וטוב שכך.
אני מבין מעצם הפנייה לכאן שאתה מוצף כעת בתחושות של פחד וחוסר אונים ושהמסגרת הטיפולית אולי אינה מספיקה לך בשלב זה. ובכל זאת, נראה לי שבעזרת הטיפול שבו אתה נמצא תוכל לברר מה היה יכול להתאים לך: השיחות עם המטפל, שיחות נוספות במסגרות קבוצתיות, שימוש לתקופה מסויימת בטיפול תרופתי.
מקווה שהתקופה הנוכחית תהווה בשבילך נקודת שפל שממנה רק ניתן לעלות, ושיימצאו הזמנים היותר טובים, כולל לימודים או כל פעילות מעשירה ומאתגרת שהיית רוצה לעסוק בה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני כמוך
אלעד06/01/2012מרגיש תחושות כבדות של אשמה על הדברים שהשתתפתי בהם בשירות הצבאי .
בעשור האחרון צהל היה מעורב במלחמות שנויות במחלוקת ופגע רבות (אני מדבר על עובדות) גם באזרחים חפים מפשע. יש שיצדיקו את זה בתירוצים כמו "לא היתה ברירה, המחבלים מסתתרים בין נשים וילדים", "במלחמה , מה לעשות, יש קורבנות" , או אפילו באמירה האומללה "החיילים שלנו שווים יותר מהאזרחים שלהם" . אח"כ אותם אנשים מקיפים אותנו ביומיום. אלה האנשים שדוחפים אותך בתור בסופרמרקט ובדואר, שצופרים ומנסים להרוג אותך על הכביש, שמקללים, ומתיחסים באופן מבזה לנשים.
אלה האנשים שמתיחסים להומואים, ל"חולי נפש", לעובדים זרים, לערבים, לחרדים, לנשים וכו' באופן דכאני . כי זה החינוך שקיבלנו בשטחים ובלבנון בצה"ל. ככה זה.
בדיעבד, משעה שהדברים כבר נעשו, עומדות בפניך 3 אפשרויות .
1. להצטרף לעדר של הבהמות שמצדיקות ומקדשות את ההתנהגות התהליך של התפרקות צהל מערכיו (כמו טוהר הנשק), ולרוץ עם כולם אל עבר הקריירה והכסף, ולהמשיך לפטפט על כמה שצהל הוא הצבא המוסרי בעולם (הוא לא. הוא גם לא הצבא הכי לא מוסרי, אלא סתם עוד צבא מערבי כמו צבא ארהב וצבא צרפת וצבא גרמניה) .
2. התאבלות, הנצחה, ועיבוד התכנים בטיפול פסיכולוגי יקר ואינסופי, כמו שאני מבין שאתה עושה .
המשמעות היא שאתה "מודה" שהבעיה היא אצלך , שאתה החריג פה שנזקק לטיפול ולא שהחברה שלנו דפוקה ואלימה ואתה דווקא הנורמאלי !
3. לקחת את הכוחות שלך ולתעל אותם למקומות של צדק ותיקון . לא אומר לך איך לפעול בדיוק כי זה עניין שלך מול המצפון שלך, ואני לא בא למכור לך את המשנה הפוליטית שלי. אני מכיר למשל חיילים שהיו איתי בשטחים שהצטרפו לעמותת "שוברים שתיקה" (אני לא חבר בה) ובכך הם מנסים לחשוף עוולות ולמנוע את הבאות, ויש כאלה שהצטרפו לתנועות פוליטיות אחרות מימין ומשמאל, או מנסים לתקן את העולם דרך העשייה החברתית, התנדבויות במקומות שונים, ועוד.
ברור שאלה מתי מעט, ולרוב החבר'ה בגילאים שלנו פשוט לא אכפת מהדברים האיומים שעשינו בעופרת יצוקה, באינתיפאדה השניה, ובלבנון 2. . . אז לפחות תשמח שאתה בצד של בני האדם הנאורים והחושבים (האחוז הקטן שקיים בכל חברה ובאמת מרגיש אחראי למה שהוא והסביבה עושים ).
בהצלחה ותדע שיש עוד כמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
אלעד06/01/2012אחרי הצבא הלכתי גם לטיפול פסיכולוגי , בהתחלה זה היה נחמד ,
אח"כ זה הפך לטיפול פסיכיאטרי, ושם איזו פסיכיאטרית רוסייה שלא עשתה יום אחד צבא (ויש לי ניחוש מושכל על הדעות הפוליטיות שלה) החליטה שאני פסיכי והתחילה לדחוף לי המון תרופות . התרופות במינונים המוגזמים היו בדיעבד מה שגרם לי באמת לקבל התקף פסיכוטי אחד, שאחריו עברתי טראומה במערכת הפסיכיאטרית (כתבתי על זה בשירשור אחר) והיום החיים שלי נדפקו.
בסוף הגעתי לפסיכיאטר אחר שביטל לי את האבחנה וביטל לי את כל התרופות וקבע שפשוט היתה טעות של פסיכיאטרים לא מקצועיים לפניו .
אני רק אומר, שאי אפשר לסמוך על האנשים האלה יותר מדי. רובם לא רעים (גם הפסיכיאטרים שהתעללו בי באשפוז לא באמת היו רעים, הם פשוט התרגלו לעודף כח וחוסר פיקוח על מעשיהם, ומאמינים באמונה תמימה ב"מחלות נפש" ובזה שהם "מרפאים" אותן), כמו שבשביל אדם חרדי ברור מאליו שיש אלוהים ושהוא משגיח ומנהל את העולם ואת בני האדם ושיבוא המשיח (פסיכיאטר היה קורא לזה מחשבת שווא).
אז בשביל הפסיכיאטרית הרוסייה הרגישות המוסרית שלי היתה "מחלת נפש", וזאת היתה סיבה מוצדקת לסמם אותי ולא להסביר לי על תופעות הלוואי של התרופות .
פשוט , תדע לך , שבסוף התיקון העצמי מתחיל מבפנים . הפסיכולוגים מתפרנסים מהטיפולים והמטרה שלהם היא בסוף קליינטורה. הכוונות טובות בבסיס, אבל יש עוד אלמנטים לא ענייניים של כסף. תמיד.
אז תעזר בפסיכולוג, ובשלב מסויים כדאי להתנתק ממנו ולהתחיל למצוא דרכי התמודדות עם המציאות שיותר מחוברות למעשים שאתה עושה ב99% מהזמן שלך (פסיכולוג זה שעה בשבוע, החיים הם כל שאר הזמן) . לפסיכיאטר הייתי נזהר לא ללכת אלא אם כן אתה מרגיש שממש אין ברירה. אבל תלך למסגרת פרטית ובשום אופן לא לשירות הציבורי או לבתי חולים (כולל מרפאות חוץ) כדי שלא תיפול כמוני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי את התוספת האחרונה בהודעה
אלעד06/01/2012השנייה, כדי לאזן את הניסיון של הפסיכולוג שהגיב לך לדחוף אותך לקלחת הזאת של הטיפולים הפסיכולוגים/פסיכיאטרים. ככה זה מתחיל, בנאדם פונה לעזרה מינימאלית אצל פסיכולוג וישר מנסים להעמיס עליו "טיפולים קבוצתיים", "טיפולים תרופתיים" ("לתקופה מסויימת" - מה שב95% מהמקרים בערך הופך לשנים ארוכות, כי תוך שניה מאבחנים אצלך את ההפרעה ורושמים תרופות, אבל אחכ להוריד אותם זה סיפור מההפטרה), ובסוף אולי גם "אשפוז יום לזמן מוגבל", שלא לדבר על הנזק שהתיוג הזה גורם בטווח הארוך בחיים (וכתבתי על כך באריכות בהודעות האחרות בפורום).
המערכת הזאת צריכה את המאושפזים והמטופלים לא פחות משהם צריכים אותה. "אנשי המקצוע" (שם מכובס לפסיכיאטרים פסיכולוגים עובדים סוציאלים מרפאים בעיסוק מדריכים שיקומיים מתאמי טיפול קרימינולוגים בהסבה ובעצם כל מי שעשה תואר במדעי החברה וצריך לשלם שכר דירה מאיפהשהו) מעבירים אותך מיד ליד וממליצים לך (לעיתים קרובות בהפחדות על ההחמרה שאתה יכול לחוות אם לא תעזר בהם) על שלל טיפולים "שיחתיים" ו"אמבולטוריים".
המחקרים על היעילות של הטיפולים האלה שנויים במחלוקת ורובם לא מראים על ריפוי (אם בכלל יש דבר כזה מחלת נפש) . אם אני טועה לגבי זה אשמח להפניות למאמרים עדכניים שמראים על אפקטיביות.
בכל מקרה, רק תהיה עירני לזה שאתה נכנס פה למערכת דתית של פסיכיאטרים ופסיכולוגים עם שפה משל עצמה ועולם אמונות פנימי, שלא בהכרח חייבים לקבל אותו כי לא מדובר במדע , אלא בתורה שמפרנסת אנשים (וגם תאגידים, אבל לא נכנס לשיח הסיינטולוגי המעופש והמפורסם) - ויש מגוון חלופות אחרות . מהניסיון שלי, בסוף השינוי בא מבפנים . מתוך זה שלוקחים את עצמך בידיים ומקבלים החלטות משמעותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
אלעד06/01/2012הרבה יותר אנשים ממה שאתה יכול לדמיין נהנים מה"הפרעות" וה"מחלות" האלה.
בנוסף לאלה שכתבתי יש לך גם מטפלים בבעלי חיים, מטפלים באמנות, מטפלים מיניים, קאוצ'רים, מטפלי CBT מטפלי NLP מטפלים בגינון טיפולי, רכיבה טיפולית, מטפלים במשחק, יועצים חינוכיים למיניהם, ועוד ועוד ועוד.
שתבין, שלמרות שיש באמת בעיות בעולם, יש גם לא מעט אנשים שמרוויחים לא רע מקיומן. לאף אחד מהם אין אינטרס שכולם יבריאו, פשוט כי אז ישארו מובטלים .
כמו לשוטרים ועורכי דין אין באמת עניין שלא יהיו פושעים . . .
כתבתי מספיק לכל השבוע. כל טוב ידידי, מאחל לך שתהיה חזק ותדע לקחת את עצמך למקום טוב יותר ולהאמין בכוחות שלך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעזור לחברהליהי01/01/2012
היי כולם, רציתי להתייעץ לגבי נושא שכבר מטריד אותי כבר הרבה זמן לגבי חברה הכי טובה שלי סיפרה לי שהיא מזיקה לעצמה
וזה כבר נהפך ליותר מדבר אחד שמזיק לה
זה התחיל בשריטות על היד ובאזור הכתפיים והגיע למצב שהיא שהיא גם משתמשת בסכין אבל לא חותכת ורידים והיא לא מנסה למות .היא אומרת שהכאב גורם לה לשכוח את הכאב הפנימי שלה או כמו שהיא מתארת החור בלב הזה שמלווה אותה כבר חצי שנה.
היא ילדה טובה בסה"כ היא באה ממשפחה טובה ויש לה חברים שעומדים לצידה תמיד בטוב וברע
אבל בכל זאת יש לה נטייה להזיק לעצמה וזה רק מחמיר עם הזמן
זה כבר לא מתבטא רק בלשרוט ולחתוך זה גם לדחוף אצבעות לפה כי יש לה מצפון שהיא אוכלת ודיאטות מסוכנות, ימים שלמים של צום כי זאת הדרך בשבילה לרזות כמה שיותר בכמה שפחות זמן , הביטחון עצמי שלה ברצפה והיא נורא מזיקה לעצמה בעקבות זאת לא רק חיצונית גם פנימית יש לה כל מיני מחשבות כל הזמן מה חושבים מה אומרים אם אני יעשה ככה כל צעד שלה מחושב לפי אחרים . בין הסיבות העיקריות שהיא עושה את זה לעצמה זה בגלל החבר הקודם המערכת יחסים שלהם לא הייתה יציבה ולבסוף הוא הפסיק לאהוב אותה והיא הייתה מאוד תלויה באהבה שלו בגלל זה אני טוענת שהיא צריכה מישהו , אבל לה עדיין קשה לעבור הלאה ממנו ,לפעמים זה נדמה כאילו הוא הפתרון היחידי למצב הזה אם הוא רק יחזור אלייה אבל אני ממש רוצה לקוות שלא שזה לא ככה שלא הכול תלוי
אני כבר דיברתי עם אמא שלה
והילדה תקבל יעוץ פסיכולוגי בקרוב
אבל אני לא מאמינה שזה יעבור תוך שנייה
זה תהליך ארוך , אני רוצה שהמצב יפסיק כמה שיותר מהר ושהיא תחזור לעצמה ותפסיק להזיק לעצמה אז מה עושים במצבים האלה?אני מתחננת לעזרה .
תעזרו לי לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזור לחברה - תגובה
רוני פרישוף01/01/2012שלום קיקה,
איזו חברה טובה את, שאת ככה דואגת, מתעניינת ורוצה לעזור מכל הלב. התמיכה הטבעית שלך, שאותה את נותנת בשפע, היא התרופה הכי טובה שאת יכולה להגיש לחברה שלך. את נותנת לה אוזן קשבת, לא שופטת אותה, מבינה לליבה, מעודדת ומראה לה את הצדדים החיוביים שלה, זמינה בשבילה ומראה לה אהבה וקבלה. אני לא מעלה בדעתי מה עוד את יכולה לתת ולהציע, נשמע שאת נהדרת בדיוק כמו שאת.
מעולה שדיברת עם אמא שלה, זו העצה שהתכוונתי לתת לך, ואני שמחה שחשבת על זה וכך עשית. טיפול פסיכולוגי הוא המסגרת המקצועית המתאימה שתעזור לחברתך להתגבר על קשייה. נכון שזה יהיה כנראה תהליך ארוך עם עליות ומורדות. חשוב שתגלי סבלנות, ותמשיכי להיות שם בשבילה לאורך זמן.
אני מקווה קיקה שגם לך יש חברות טובות נוספות, ושגם לך יש אוזן קשבת וכתף תומכת. יכול להיות שהחברות שלכן בשלב מסויים תתיש אותך או "תרוקן" אותך, כי זה קשה לתמוך במישהו לאורך זמן, שמתקשה להעזר. חשוב שגם לך תהיה את התמיכה שלך, ושלא תצפי מעצמך "להציל" את חברתך, את זה השאירי לאשת המקצוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה וחרדהאלה31/12/2011
הי, אני בת 17 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מהזעה מוגברת במקומות ציבוריים במצבים שונים. פעם זה היה קורה במצבים נדירים אבל עכשיו זה קורה בתכיפות יותר גדולה באופן יומיומי. כשאני מגיעה הביתה או נמצאת עם המשפחה זה לא קורה.ולכן קישרתי את זה לחרדה. אבל אני לא מרגישה סימפטומים נוספים או לא עוברים לי דברים קיצוניים בראש. אבל ממש טיפות נוזלות לי מבית השחי. האם זה הגיוני לקשר את זה לחרדה? האם עדיף לפנות לטיפול פסיכולוגי או לפסיכיאטר על מנת לנסות ולקבל תרופות נוגדות חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה וחרדה - תגובה
דניאל זק01/01/2012שלום אלה.
נראה לי שאת מאבחנת נכון את מצבך, שאכן אולי קשור בחרדה ממצבים חברתיים. כאשר את נמצאת בחברה, משהו קורה לך, שמתבטא בגוף, ואת מתחילה להגיב לכך באופן אוטומטי באמצעות ההזעה.
הצד החיובי של מה שאת מתארת הוא שהתופעה אצלך היא יחסית עניין פחות מטריד ומקשה, בהשוואה, למשל, לחרדה שתוקפת את המחשבות, מעוררת בהלה ועלולה לגרום להסתגרות ממשית. אבל, גם במה שקורה איתך היה רצוי לטפל, ואני בהחלט ממליץ לך לפנות לטיפול או לנסות לברר פנים אל פנים עם איש מקצוע מה בדיוק עובר עלייך בהקשר החברתי.
ישנם סוגים שונים של טיפול, ורק אחד מהם הוא תרופתי. אם הכיוון שלך הוא תרופתי, פנייה לפסיכיאטר יכולה להתאים. את יכולה גם לחפש באינטרנט חומר על חרדה חברתית ועל סוגי הטיפול הרלוונטיים, מלבד זה התרופתי.
ישנם טיפולים פסיכולוגיים שיכולים להתאים. אלה יהיו ממוקדים יותר בנסיונות לברר מה קורה לך בחברה, אילו מחשבות נקשרות אצלך בתודעה, מה ההתנהגויות שכאילו כופות את עצמן עלייך במצבים החברתיים (מלבד ההזעה) ומאילו התנהגויות את נמנעת בגלל התופעה. אם זה הכיוון שנראה לך מתאים, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי.
מאחל לך שהבעיה תיפתר בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצהבחורה מודאגת30/12/2011
אני בת 20 ובמערכת יחסים ארוכה. חבר שלי שיתף אותי פעם בטראומת ילדות קשה שהייתה לו. לאחרונה הוא אומר שהוא כבר לא מרגיש מושך ורוצה לצמצם את האכילה שלו לארוחה אחת ביום, כדי לחזור להיות יפה בשבילי. ניסיתי להסביר לו שאני נמשכת אליו ואוהבת אותו כמו שהוא, ושזה ממש לא בריא ופוגעני לגוף שלו. אבל הוא לא רואה את החומרה שבעניין. בנוסף אני בטוחה שהבעיות בדימויי העצמי שלו קשורות לטראומה שעבר בילדותו. איך אוכל לעזור לו להבין את הסכנה שבאי אכילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעצה - תגובה
דניאל זק01/01/2012שלום לך.
דברייך באמת נשמעים מדאיגים. מפחיד לראות עד כמה נימוקים רציונליים אינם תמיד מצליחים לשכנע מישהו שננעל כבר על רעיון מסוים, ולא חשוב כמה בטוחים שהוא טועה וכמה מנסים לשכנע אותו בכך. התחושה היא בוודאי קשה - את איתו, בת זוגו, ובכל זאת ידייך קצרות מלהושיע.
ייתכן מאד שהחבר היה יכול להיעזר דווקא בגורמים חיצוניים, שיכולים להוות בשבילו סמכות מקצועית. אפילו רופא משפחה יכול לשמש כגורם כזה. האם יסכים ללכת ולהתעייץ איתו? האם אחרים בסביבה שלכם מודעים להחלטה שקיבל - הוריו? חבריו? אם יסכים לפנות לטיפול נפשי, זו יכולה להיות מסגרת מתאימה עבורו, במיוחד בהקשר של מאורעות העבר שרמזת עליהם בדברייך.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לפתוח את נושא האכילה, רק בהסכמתו של החבר, ולשתף בו אנשים נוספים שקרובים לכם. כך יש סיכוי גבוה יותר שמשהו ישתנה לטובה.
מאחל לשניכם הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)