פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיומנויות חברתיות
    שי
    12/12/2011

שלום רב,
    רציתי לדעת האם ישנם איזשהם כלים לרגוש מיומנויות חברתיות?
    מאד קשה לי לייצר שיח עם אנשים(חדשים או כאלה שאני מכירה),בייחוד במצבים אינטימיים של 'אחד על אחד'..
    כמו כן אני נעלבת מאד מהר,וכל הזמן חיה בהרגשה שהתנהגויות של אנשים ומעשים של אנשים נעשים בכוונה לפגוע בי,למרות שאני יודעת שהדבר לא כך.
    מטבעי אני מאד חשדנית,עקשנית,ולא קונפורמיסטית-האם אני יכולה להשתנות?
    התכונות הללו מאד מפריעות לי כי הן חורגות מעט מגבול הטעם הטוב ומפריעות לי באנטרקציה חברתית...
    מה ניתן לעשות?
    (אני בת 19)
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומנויות חברתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומנויות חברתיות - תגובה

שחף ביתן
    15/12/2011

שלום שי,

אני שומע אצלך הרבה מצוקה? שרק גוברת עם האשמה העצמית חזקה. אני מבין כי את חשה לעיתים דחויה ולא רצויה, וכי מאוד היית רוצה לשפר את היחסים החברתיים שלך, וליצור קשרים משמעותיים. קשרים שתמיד עוברים דרך הקשיים שלנו, ההיעלבויות, הפגיעות וכן הלאה. חשוב מאוד מה אנו עושים במצבים אלו ואיך אנו מצליחים להמשיך את הקשר, ולשאת את הפגיעות שהן מנת חלקו של כל קשר.
    נראה כי יש להבין יותר לעומק את הפגיעות שלך, את החשדנות ואת העקשנות. אינני מכיר דרך 'לשנות' אותן, אבל אולי את מרגישה שהן חזקות מדי ומשום כך לא פועלות לטובתך. הבנה של הרגשות שלך יכולה לעזור להפחית את העוצמה של הרגשות האלו ולא לתת להם לנהל אותך, אלא להיות יותר מסוגלת לנהל אותם.
    לגבי מיומנויות חברתיות, את יכולה מחד לנסות להבין מה האחר חושב ומרגיש, ולנסות לראות את הדברים מנקודת המבט של האחר. כך גם ניתן לשים בפרופורציות את הפגיעויות וההיעלבויות שאת מרגישה שהן חזקות מדי. בנוסף, חשוב להמשיך ולתרגל, ולנסות לתקשר גם במצבים שהם מעוררי חרדה. ככל שתתנסי יותר, ותתני לעצמך יותר חופש, גם אם יש חרדה, כך החרדה תפנה מקום לתקשורת עצמה.
    עם זאת, מדובר לעיתים בתהליך קשה מאוד ומציף מאוד, ולעיתים לא ניתן לעבור אותו לבד, אלא רק בליווי של עזרה. עזרה זו יכולה להיות מצד קרובים, חברים או מכרים שבהם כן יש לך אמון, או עזרה מקצועית אם המצב דורש זאת.
    כדאי לך גם לקרוא באינטרנט על חרדה חברתית, ללמוד על היבטיה השונים ולראות האם זה מדבר אלייך?

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפטר מפסיכופט
    מושקה עין
    11/12/2011

תוספת לשאלה קודמת : כמה שהפסיכופט לא מצליח להוציאני מדעתי, הוא מגביר את לחצו עלי. יש לי 2 חתולות, שהוא נוהג להתעלל בהן, כדי להכאיב לי. וזה כואב מאד. הוא ירה לאחת מהן, היום, לעין, ויש לה פצע ירי ממש סמוך לעין. לי הוא משמיע מיני צלילים חודרניים במשך כל שעות היום והלילה, ואני מרגישה, כאילו עוד מעט אתמוטט. הבעיה כאן, היא שאסור לו להיות כאן, ובודאי לא להשתלט על הבית ועלי, אבל המשטרה מעלימה עין, גם מפקדו במודיעין המשטרה לא אוכף עליו חוק. הוא עושה כרצונו, בפירוש אזרח שהחוק לא חל עליו, ולכן אני מפחדת ומיואשת. איני יודעת, כיצד לגרום למשטרה, לא ללכלך אותי, כתירוץ לאפשר לו לעשות כרצונו, ולסלקו מקרבתי, (הוא קיבל צו מניעה מבית משפט) כמובן לאכוף גם את החוק, גם עליו. האם יימצא מי שיושיט לי יד? רציתי לשים צילום של החתולה הפצועה, ולא ידעתי איך.

לקביעת תור
    סגירה
    להפטר מפסיכופט

הוספת תגובה

• להפטר מפסיכופט - תגובה

דניאל זק
    12/12/2011

שלום מושקה עין.

את מתארת סבל רב, שנגרם מפעילותם העבריינית של אנשים אחרים. נראה לי שהמסגרת המתאימה להפנות את תלונותייך תהיה אצל רשויות אכיפת החוק.

בכל זאת, פנית לפורום פסיכולוגיה. ייתכן שאת מודעת לממד הנפשי של המעשים האלימים שנגרמים לך. גם כאן, הייתי ממליץ לך לפנות למסגרת המתאימה - משרד הפסיכיאטר המחוזי במקום מגורייך. הם יוכלו לתת לך הדרכה מתאימה יותר במקרים של פעילות עבריינית על רקע נפשי.

מעבר לכך, את מתארת את המצוקה שבה את נתונה. בנושא זה תמיד פתוחה בפנייך הדלת להיעזר בשירות טיפולי מקצועי על מנת להתמודד יותר טוב עם מה שקורה - בתחנות לבריאות הנפש, בקופות החולים, או באופן פרטי.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    רועי
    10/12/2011

שלום, בזמן האחרון אני מפחד הרבה מבתי סוהר ואישומים פליליים.
    לא עשיתי שום דבר, ואף פעם לא היתה לי הסתבכות עם החוק (אפילו לא דוח חניה), אבל התחלתי לקרוא על נושאים כאלה, ופתאום הבנתי כמה קל להעליל על אנשים שהם למשל אנסו או לקחו שוחד, וכמה תרגילים המשטרה עושה כדי להפליל חשודים גם כשהם חפים מפשע.
    קראתי מקרה על בחור אחד שלא עשה כלום ואיזו ילדה בת 6 זיהתה אותו בטעות בסופרמרקט בתור מי שאנס אותה, ואז הוא היה עצור חצי שנה ובחקירה הראו לו דוח פיקטיבי של די אנ איי (תרגיל חקירתי) שכאילו שייך לו, ומרוב לחץ הוא פרץ בבכי, והחוקרים האמינו שהבכי שלו הוא בעצם רגע של שבירה והודאה. בסוף בנס השופט הצליח לתקן את העוול ושחרר אותו, אבל מי יודע בכמה מקרים הנס לא קורה? אני דואג גם ממקרים אחרים כמו סכסוך גירושים שבו אשתי תעליל עלי ותעשוק אותי ותשאיר אותי חסר כל ובמרכזי קשר (ממה שהבנתי יש היום המון אלימות סמויה ומניפולציות נגד גברים), וגם דואג מסתם מקרים שאפגוש שוטר תנועה והוא ישפיל אותי ואני אעיר לו, ואחרי זה ישימו אותי בכלא לכמה חודשים עם רישום פלילי ויהרסו לי החיים. כל האינטרנט מלא במקרים האלה של עוולות כלפי האזרח הנורמטיבי, והתחלתי לפחד שאם יקרה משהו אף אחד לא באמת ישמור עלי . פעם אחת הייתי ליד תאונת דרכים והתקשרתי למשטרה לדווח על פצוע, ואף אחד לא ענה שם. רק אחרי 10 דקות התקשרתי למכבי האש ואז מישהו ענה סוף סוף. זה כבר מראה שאי אפשר לסמוך עליהם, נכון? איך יוצאים מהחרדות האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

דניאל זק
    12/12/2011

שלום רועי.

אתה מתאר עולם מסויט, שבו דווקא התרחיש השלילי הוא זה שתמיד מתגשם. אין שום סיכוי להתפתחויות חיוביות בעולם כזה, מפני שהרע תמיד מנצח את הטוב.

השאלה היא האם העולם שלך הוא באמת כזה, האם במציאות תמיד התרחשו אצלך רק אירועים שליליים. נסה להכין לעצמך רשימה - אפילו ארוחת הצהריים שאכלת, או כל דבר אחר שקרה לך היום, יחייבו אותך להטיל ספק ברעיון שהכול אצלך שלילי. הנקודה החשובה היא שהשליליות מתרחשת בעיקר במחשבה הפנימית על האפשרויות העתידיות השונות, ולאו-דווקא במציאות.

שיטה אחרת לבדוק את אמיתותו של העולם השלילי כביכול, היא לשתף אנשים אחרים בתחושותיך. ככל שתהיה יותר בקשר עם אחרים כך תוכל לבחון איך הם תופסים את המציאות. בכל מקרה, ברור שכאשר נקלעים לחוויה בסיסית כמו זו שאתה מתאר, החיים לבד, מבלי לשתף אחרים בחוויה, הופכים לקשים ביותר.

אם אין את מי לשתף, אפשר לפנות לייעוץ מקצועי, פרטני או קבוצתי, ולהיעזר שם באנשים הממשיים שאותם תפגוש. מאחל לך שאכן תצליח, אולי בעזרתם של אחרים, לצאת מהחרדות שמתקיפות אותך כאילו מבפנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רועי
    12/12/2011

אני חושב שהחרדות עברו לי ואני מרגיש יותר טוב עכשיו, אולי פשוט היה לי יותר מדי זמן כי הייתי חולה וישבתי בבית כל היום, ועכשיו אני בריא ועסוק אז אין לי זמן להסחף בסרטים . קניתי גם טיפות הרגעה בבית מרקחת ולקחתי עד היום בבוקר. מהיום לא צריך כי כבר בסדר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה לחוות דעתכם
    חסויה
    08/12/2011

אשמח לשמוע את חוות דעתכם,
    הבת שלי,בת 23 ומנהלת חיים עצמאיים, גרה לבד, מחזיקה עבודה וכו'
    מבחוץ בחורה נורמטיבית לכל דבר.
    הבעייה היא שיש לה "פיוז קצר" (בעיקר לאנשים הקרובים אליה) ומילה אחת לא במקום, והיא הופכת את עורה, מתפרצת, נכנסת להתקפי זעם, מקללת בקיצור הופכת לבחורה אחרת לגמרי. היא גם פרנואידית לגבי הקרובים אליה ובטוחה שכולם נגדה, מנסים לפגוע בה וכו'.
    הבעיה העיקרית היא שהיא לא מוכנה להודות שיש לה בעיה, היא ממש לא מוכנה לשמוע על טיפול (לא פסיכולוגי ולא פסיכיאטרי) ורק השיחה על הנושא גורמת לה להתפרצויות כי היא בטוחה שהבעיות הן אצל כל האחרים ולא אצלה.
    את רוב הכעס שלה היא מוציאה עלי. ואני מרגישה חוסר אונים וכמובן שאני לא רוצה לפגוע בחזרה בביתי.
    הייתי שמחה לשמוע מה התופעה הזו יכולה להיות? ואיך אפשר לעזור למי שלא רוצה לקבל עזרה?
    קיים אצלי תמיד החשש שהיא תפגע בעצמה. למרות שלא מדובר בחשש מבוסס כלל.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מקווה לחוות דעתכם

הוספת תגובה

• מקווה לחוות דעתכם - תגובה

רוני פרישוף
    10/12/2011

שלום חסויה,

מעודד לדעת שביתך מצליחה לקיים אורח חיים נורמטיבי ופורה בגילה הצעיר. נראה כי האוטונומיה וההגדרה העצמית חשובות לה מאד, ואולי מתוך המסע שלה לניפרדות עצמית, היא גם יורה חיצים, כמי שחרד, ושומר באדיקות, על גבולותיו ועצמאותו.

חשוב שתקפידי לחזק ולכבד את זהותה העצמאית, לפרגן ליכולותיה, ולהציג את דעותייך באופן שלא יערער על עצמאותה. (אימהות עלולות בלי משים להיות מתערבות, ביקורתיות או מגוננות, כאשר הילד רוצה לפרוש כנפיים, והדבר עלול לייצר קונפליקטים).

בד בבד, חשוב שתעמדי גם על הזכות שלך לקבל יחס מכבד וסביר. מיד עם קפוץ הפיוז, הכרחי שלא תיגררי להרמות קול, ותאמרי בתקיפות שאפשר לדבר, ולהקשיב, רק בטון דיבור ולא בצעקות וקללות. כל אינטראקציה אלימה צריכה להיפסק מיד, ובאמצעים רגועים ותקיפים, מבלי להיגרר לעימות.

לגבי ה"פרנויה" לא ברור האם מדובר במצב הפסיכיאטרי של אדם הבטוח שמנסים לפגוע בו, או מדובר במטאפורה לחשדנות שלה.

רצוי לפנות לטיפול יחד, כטיפול משפחתי לביתך ולך, ולחברי משפחה נוספים המעורבים. אין להצביע עליה כעל "בעייה" כי זה גורר התנגדות ועלבון מצידה. כמשפחה, יש לכם בעיה משותפת שכל אחד תורם את חלקו לה, ולכן טיפול משפחתי יכול להיות יעיל ולגייס את שיתוף הפעולה שלה. בטיפול תקבלו חיזוק לסמכות ההורית, ואולי גם תוכלו להבין יותר את שורשי המצוקה והפגיעות של ביתך (מן הסתם המצוקה שלא לא נוצרה יש מאין).

אפשר שגם את תיפני לטיפול או הדרכת הורים, ותבקשי ממנה להגיע לחלק מן הפגישות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר
    רדחוף
    07/12/2011

שלום לכולם !
    יש לי בעיה שאני תמיד חושבת על תנועת הראש כלומר טיקים ,בעקבות שראיתי
    אדם כזה ,כבר תקופה ארוכה הנ"ל ככה,,
    אני לא יודע מה לעשות ,מה לקחת ניסיתי לא לחשוב על זה ושום דבר .

כבר תקופה ארוכה, ובחודשיים האחרונים זה נהייה כבר מציק,מביך
    וגורם לי לי למבוכה צער,, בקיצור מחשבה טורדנית

הייתי אדם רגיל ככולם מאז ,,

מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר

הוספת תגובה

• דחוף ביותר - תגובה

שחף ביתן
    07/12/2011

שלום לך,

לא ברור מהשאלה שלך מה בדיוק קרה? האם יש לך טיקים? האם ראית מישהו שיש לו טיקים ואת חוששת שיהיו גם לך?
    כן ניכר שאת סובלת, ומחשבות טורדניות יכולות להיות מאוד לא נעימות ולגרום סבל רב.
    מחשבות טורדניות הן מחשבות שחודרות למחשבה וככל שננסה להלחם איתן יותר, כך הן עקשניות יותר. יש ניסוי פסיכולוגי מפורסם שבו ביקשו מהנבדקים 'לא לחשוב על פיל לבן', אך ברגע שאמרו להם לא לחשוב על פיל לבן הרי שהם חשבו עליו בהכרח. כלמר, ככל שאנו מנסים שלא לחשוב על משהו כך נחשוב עליו יותר - שכן עצם הניסיון לא לחשוב עליו הוא כבר חשיבה אודותיו.
    הדבר הנכון הוא פשוט לתת למחשבות להסתובב בראש בחופשיות, עד שבסוף הן נעלמות מעצמן, וכך חוזר חלילה. אין בעייה עם המחשבות כשלעצמן, הבעייה מתחילה מהמחשבות על המחשבות - 'מה זה אומר עליי שאני חושב את זה?', למשל. אך למעשה מדובר בתופעה נפוצה למדי, שאין בה בעייתיות כשלעצמה. אך כאשר אנו מוטרדים מעצם קיומה, היא יכולה להפוך למטרד של ממש ולפגוע באורחות חיינו.

בנוסף, אפשר לנסות להבין את המשמעות של המחשבה הזו עבורך? מה החרדה הזו מבטאת? האם את חשה פגומה? לא רצויה? האם יש לך חששות מקשר שיוצאות דרך המחשבות האלו?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה תמיד מחפש בחורות
    אנונימי
    05/12/2011

אני בחור צעיר בן 23 מאז גיל 15 אני מחליף חברות בתקופה הזו אין לי חברה אני תמיד מחפש חברה בלי הפסקה מתחיל עם המון בנות יוצא להמון דייטים כאילו זה הדבר הכי חשוב בעולם ואני לא יכול להפסיק עם מתחיל לי משו עם מישהי אני מתחיל להיות אובססיבי ליכנס ללחץ מכול דבר בלי ולא יכול להירגע לשניה כול הזמן אני חושב שהן בוגדות בי ושאני ניפרד מהן אני ניכנס לדכאון ומעבד הכול כסף עבודה וחברים או שהן ניפרדות ממני אני לא יודע למה אני מרגיש ככה עם מישהו יכול לעזור לי ? איך אני מפסיק עם זה ? אני לא מצליח ליבנות מערכת יחסים תקינה אין לי בעייה ליכנס למערכת יחסים אבל יש לי בעייה לצאת ממנה... אני כמו רודף סמלות ואין לי סבלנות שזה מגיע לנשים אני מרגיש כמו משו בראש שמציק לי ואני לא יכול להפסיק לחשוב על זה ולהפסיק עם זה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה תמיד מחפש בחורות

הוספת תגובה

• עזרה תמיד מחפש בחורות - תגובה

דניאל זק
    07/12/2011

שלום אנונימי.

אתה מתאר מצב מסובך מאד, וכמו כל אדם שהתמכר לעניין מסוים, גם כאן נשמע שיהיה לך קשה מאד לוותר על הדפוסים שנוצרו - להשיג מישהי ואז להיפטר ממנה כאילו היתה חפץ משומש ומעורר רתיעה, או לפחד שהיא זו שתרצה להיפטר ממך.

קשה לוותר על הרגלים כאלה, במיוחד כאשר נוספת לכיבושים שלך הילה של הצלחה גברית מאצ'ואיסטית שרק מטפחת את האגו - בעיניך ובעיני החברה שמסביב. עצם הכיבוש הופך לעניין הבלבדי שבשבילו תצא למאבק, אבל אחרי זה - יעלו חרדה שיבגדו בך או תחושות של שיממון גדול ומחנק.

באמת קשה לשנות הרגל כזה, ובוודאי לא ניתן לצפות שהמסגרת הנוכחית תוכל להתאים לכך. כמובן שאני ממליץ לפנות לייעוץ מקצועי, וההרגשה שלי שייעוץ זה יוכל לעזור רק כעבור זמן ממושך.

דבר אחד אוכל לשאול אותך, ביחס לתפקיד שאתה נותן לנשים שאותן אתה רודף, ואחר כך מפחד שיבגדו בך. מה הקשר איתן מסמל, מבחינתך? - את הגברים שנלחמים ביניהם כדי להשיג אותן? את הקושי להאמין שניתן יהיה למצוא מקום של מנוחה בעולם? את החשש שאתה עצמך אינך מסוגל להאמין לעצמך?

שאלות מסוג זה בוודאי יצופו ויעלו, אם תחליט להתחיל בטיפול, ושם יהיה המקום המתאים לברר אותן.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות רעות תעזרו לייייי
    מילי
    05/12/2011

איך להיפתר ממחשבות רעות. יש לי מחשבות שאדם מאוד קרוב אליי יחלה במחלה מאוד קשה ואינני מצליחה לשלוט בזה.

זה אדם מאוד חשוב לי שאני רואה הרבה וכל פעם שאני רואה אותו או שומעת אפילו את שם המחלה יש לי רצון עז לבכות וכואב לי בבטן ובחזה... איך לשלוט בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות רעות תעזרו לייייי

הוספת תגובה

• מחשבות רעות תעזרו לייייי - תגובה

רוני פרישוף
    07/12/2011

שלום מילי,

אהבה עמוקה והתקשרות נפשית גדולה הן מנפלאות החיים, הן נותנות את המשמעות, הטעם והסיפוק. אנשים רבים שמים סביבם חומות ולא מעזים לאהוב, להיקשר או לחוש תלות, מתוך פחד לאבד את האחר אשר לו הם זקוקים. וכמה שהם מפסידים!

נפלה בחלקך הזכות לחוות אהבה וצורך רגשי כלפי האחר, וכעת את צריכה להתמודד עם המחיר והסיכון שאהבה כזו מביאה עימה.

הרגשות שלך הם טבעיים, ואופייניים ביחסי אהבה רומנטית, ביחסי הורים וילדים (לשני הכיוונים) וביחסי חברות קרובה. עם זאת, אני לא מספיק מכירה אותך בכדי לדעת מה השורשים העמוקים שלהם, ואך יתאים לך לעבוד עליהם ולהתגבר על העוצמות הגדולות. אולי בעבר איבדת מישהו יקר ממחלה, או שהתמודדת עם סכנת חיים. אולי יש לך תחושות של חוסר ביטחון, רגשי אשמה, תלות מופרזת או רגשות אחרים שמחוללים את סערת הנפש הזו. יתכן כי יש לך נטייה לחרדה, שמתעצמת סביב הנושא הזה.

את כל השאלות האלו, ועוד, כדאי לברר ולחזק באמצעות עזרה מקצועית. הסבל נשמע גדול מן הרצוי, על כן תוכלי מאד להרוויח מטיפול. זכרי שיש לך זכות לקבל כזה בחינם או מסובסד דרך מוסדות הבריאות.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יורם יובל
    shooby
    03/12/2011

קראתי את סערת נפש לפני מספר שנים והיתי שמח להמלצות נוספות לספרים של האדון. בתודה, שובי.

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר יורם יובל

הוספת תגובה

• ד"ר יורם יובל - תגובה

דניאל זק
    04/12/2011

שלום שובי.

אכן, ספר מצוין. ממליץ לך ללכת לספרייה או לשוטט באינטרנט, לברר על ספרים אחרים של ד"ר יובל, ולבחור מביניהם את המתאים לך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייי כבר.
    בן 19
    02/12/2011

נמאס לי כבר אני לא מצליח לעזור לעצמי עם הבעיות שלי נמאססססססס ליייי
    כבר אני מעוצבן ואני מרגיש כאוב מבפנים.
    כבר חצי שנה שאני כנוס בתוך עצמי ואני לא רואה שיפור משמעותי .

אני מרגיש שאני לא יודע ,פשוט לא יודע זה מי שאני.

ומה?? אני לא יכול לעזור לעצמי ??אני צריך פסיכולוג שיעזור לי? כי זה לא עזרה זה כבר תרופה.
    אני רוצה להיות חזק וחסון באמצעותי ולא בעזרת אנשים אחרים.
    אני רוצה לעזור לעצמי אבל אני לא מצליח או לא יכול.

מה אני חייב להיות תלותי??? ככה אני לא מוכן לחיות ,אני רוצה לפתור לעצמי את הבעיות ולהמשיך לחיות ,

יש לי הרבה קשיים אבל למה אני פשוט לא יכול לפתור אותם לבד.

אני רוצה בבאקשה לדעת האם זה כן טבעי שבן אדם לא יוכל לעזור לעצמו וצריך שמישהו יבוא מהצד ויוציא אותו מהבלגן או שבן אדם כן יכול לבנות את עצמו בעזרתו בלבד ואיך אני יכול להתחזק נפשית יותר מהר כי נמאס לי כבר.

לקביעת תור
    סגירה
    דייי כבר.

הוספת תגובה

• דייי כבר. - תגובה

דניאל זק
    04/12/2011

שלום בן 19.

אתה מתאר סבל גדול, שנמשך הרבה זמן. מצטער שנקלעת למקום כזה קשה, ומקווה בשבילך שתוכל לצאת משם מהר.

כפי שזה נראה לי, אחת הבעיות שמשאירות אותך בתוך הייאוש קשורה לכל מיני החלטות שקיבלת, שאותן אתה מתאר כאילו הן אקסיומות מוחלטות שקובעות את האמת הבסיסית: שאסור להיעזר באחרים, שלא צריך לקחת תרופות, שצריך הכל לעשות לבד.

אני, למשל, חושב ההיפך ממך: שאי אפשר בלי להיעזר באחרים; שבמקרים מסוימים תרופות יכולות להועיל ולהתניע תהליכים של שינוי; ששינוי אמיתי אינו רק כזה שעושים אותו לבד.

גם ביחס לטיפול, ייתכן שיש לך דעות קדומות בלתי מוצדקות. ממליץ לך מאד להתנסות בכך. ייתכן שתראה שטיפול אינו מקום שבו מישהו "בא מהצד" ומתקן אותך כמו שמתקנים מכונה. ייתכן שתפתיע את עצמך דווקא שם.

בכל מקרה, ניסית לבד כבר הרבה זמן, אז למה לא לנסות ביחד? מתאר לעצמי שתוכל למצוא את המסגרת המתאימה לך - פרטית, דרך קופת חולים במחיר מסובסד, או ללא תשלום במסגרת השירות הציבורי בתחנות של משרד הבריאות.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המבחן בסוללת מבחנים אשר...
    דני
    29/11/2011

מסוגל לזהות הפרעות נפשיות יותר מכולן?

בסוללת מבחנים שיש באבחון דיאגנוסטי...

לכל אחד בערך יש תפקיד בסוללת מבחנים. מהי הסוללה שאחראית על זיהוי הפרעות נפשיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    המבחן בסוללת מבחנים אשר...

הוספת תגובה

• המבחן בסוללת מבחנים אשר... - תגובה

דניאל זק
    29/11/2011

שלום דני.

אם אני מבין נכון, אתה מתכוון לסוללת המבחנים הפסיכודיאגנוסטיים שמעבירים פסיכולוגים קליניים.

לשאלתך, אין מבחן אחד מסוים מביניהם שמיועד לזהות "הפרעות נפשיות". כל מבחן מספק תמונה שמיועדת לתת מבט כללי מזווית מסוימת על תפקודיו השונים של הנבדק. נכון, ישנם מבחנים שמתמקדים דווקא בתפקודים מסוימים, אבל גם שם, הרעיון הוא לבחון את האדם בתוך ההקשר הכולל של אישיותו.

בכל מקרה, המונח "הפרעה נפשית" לקוח מהתחום הפסיכיאטרי, המבוסס על שיטת אבחון אחרת, שמיועדת לקבוע אבחנה על סמך קיומם של תסמינים שונים בהתנהגות האדם.

מקווה שעניתי, לפחות באופן חלקי, על שאלתך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא הגיוני

דני
    29/11/2011

הרי לכל מבחן בסוללה יש תפקיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים אם הטיפול יעיל?
    סיוון
    28/11/2011

היי....
    רציתי להתייעץ..כבר חצי שנה שאני בהפסקה מהטיפול...הרגשתי שאני זקוקה להפסקה וגם שיש דברים שנפתרו אבל יש כאלה מהותיים עבורי שלא.שלא קיבלתי הכוונה מספקת בנושאים שרציתי,למשל העלאת בטחון עצמי -המטפלת אמרה כי זה נרכש וככל שאצא לחיים זה יירכש..ברור שזה נכון אבל הרגשתי שלא קיבלתי כלים בנושא..ושאלתי היא בעצם איך אדע אם עליי לחזור אליה ?
    אני רוצה לחזור קצת לשיחות ,אני די לא מתארת לעצמי התחלה עם מטפל/ת חדש כי זה נראה לי מייגע במיוחד לאנשים סגורים כמוני...אציין כי הקשר עם המטפלת היה טוב מאוד.
    השאלה היא בעצם האם אותם נושאים שלא טופלו בהצלחה יטופלו הפעם?כלומר איך אדע להחליט אם לחזור למרות ש"בגללה" לא הצלחתי כנגד השאלה האם זה "בגללי" שלא הצלחתי לשנות..אני לא הייתי אולי בעיתוי לפתור את אותם נושאים?
    בקיצור,איך יודעים אם המטפלת יעילה או שצריך להחליף?
    באותה מידה אפשר לומר שאותם דברים שכן טופלו בהצלחה אולי זה היה תודות לעבודה יעילה שלה או לחילופין שגדלתי עם הזמן ואני הצלחתי בעצמי..?
    תודה

הוספת תגובה

• איך יודעים אם הטיפול יעיל? - תגובה

דניאל זק
    29/11/2011

שלום סיוון.

את שואלת שאלות שקשה מאד לדעת את התשובות המדויקות עליהן, מפני שהן עוסקות במערכת המסובכת ביותר שקיימת בעולם - המוח האנושי. אין דבר מורכב יותר מהאיבר הזה, במיוחד כאשר מנסים לברר לגביו שאלות שקשרות לתהליכים של שינוי לאורך זמן, של השפעת הסביבה על שינוי זה, ושל מידת היכולת לנתב שינויים אלה באופן עצמאי.

האם דווקא מטפל מסוים יכול להיות יעיל יותר מאחר? איך תדעי אם לא תנסי? מצד שני, את כותבת שכבר נוצר קשר טוב עם המטפלת הקודמת, אז האם לא עדיף יהיה להמשיך איתה? רק בידייך התשובה.

אוכל רק להוסיף על כך שנראה שאת אדם סקרן, שרוצה להתבונן בעצמו ולבחון את מה שקורה איתו, תוך כדי התרחשות הדברים. מהבחינה הזו, נראה שמסגרת טיפולית, כל מסגרת טיפולית, יכולה בהחלט לעזור לך להתכוונן עוד על מה שעדיין מפריע ומציק. ולכן, ייתכן שבלי קשר למי שבו תבחרי בסופו של דבר, עצם השהייה בטיפול תוכל לעזור, באופן כזה או אחר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאונות
    ג'ניה
    27/11/2011

בתקופה האחרונה אני חווה התקפי דכאונות,חוסר שינה,ובכי ללא סיבה ידועה...בהתחלה חשבתי שזה היה בגלל גלולות שלקחתי אז החלפתי..כעבור כמה שבועות אתמול שוב חוויתי התקף דיכאון...הרגשתי ריקנות...לא הייתי מסוגלת לחשוב על לחזור לעבודה,לחזור ללימודים ואפילו הרגשתי דחייה כלפי בן זוגי...שהלכתי לישון ניסיתי לחשוב על דברים חיוביים וכל דבר שחשבתי הרגשתי סלידה.אבל שקמתי בבוקר כאילו כלום לא קרה.אני באמת שלא מבינה ממה זה נובע ואני שוקלת לפנות לטיפול אצל פסיכולוג.האם זה בעיה שמצריכה טיפול?כי אתמול הרגשתי כבר שאני לא יכולה יותר להתמודד עם הדיכאונות הרגשתי שאני נחנקת אני חייבת להבין מה קורה איתי וממה זה נובע...
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאונות

הוספת תגובה

• דיכאונות - תגובה

דניאל זק
    29/11/2011

שלום ג'ניה.

שאלות על סיבות לדכאון זוכות לתשובות רבות ומגוונות, על ידי אנשים שונים שמחזיקים כל אחד בדעה או מקצוע שונים. למשל: חוסר איזון כימי בגוף, בעיות בילדות מוקדמת עם הורים, רכישה התנהגותית של דפוסי-דכאוניות מהסביבה, הערכה עצמית ירודה, קשיים ביחסים בין-אישיים, ריקנות קיומית וחוסר יכולת למצוא משמעות לחיים. כל תשובה מלווה בהסברים תיאורטיים שונים, שאינם חייבים להיות סותרים זה לזה, אגב.

אינני משוכנע שתשובה תיאורטית לסיבה תוכל לספק אותך, כי את מרגישה כרגע לא טוב, נחנקת, כאילו רוצה להיעלם מהעולם, ושיעזבו אותך בשקט, בתוך הבועה הדכאונית שנוצרה.

טוב שפנית לכאן, וטוב שאת חושבת ללכת לטיפול כדי לצאת מתוך הבועה הזאת, מפני שעדיף לטפל בדברים כעת, במקום לחכות לזמן אחר, שאז יהיה לך קשה יותר להיחלץ משם.

באופן כללי, הייתי ממליץ לנסות ולברר באופן מעמיק יותר את התחושות שעוברות עלייך במסגרת טיפולית. בלי קשר לזה, כדאי לברר עם רופא האם באמת השינוי התרופתי שעשית השפיע על מצב הרוח שלך.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי פגיעות נרקסיסטית?
    דג
    24/11/2011

איך מאבחנים את זה ובמה זה בא לידי ביטוי בטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    מהי פגיעות נרקסיסטית?

הוספת תגובה

• מהי פגיעות נרקסיסטית? - תגובה

רוני פרישוף
    25/11/2011

הי דג,

נרקיסיסט הוא אדם העסוק מאד בערך העצמי שלו. לעיתים הוא עלול "להתנפח" ולהפגין בטחון עצמי מופרז, ולעיתים הוא עלול לחוות קריסה בתחושת הערך העצמי, גם בעקבות מאורעות נייטרלים או פעוטים יחסית. פגיעות נרקיסיסטית, אם כן, היא רגישות רבה לערך העצמי ונטייה לתחושות של עלבון, השפלה ובושה.

בטיפול היא תתבטא, כמו בחיים, בחווייה של פגיעות ורגישות, נטייה להרגיש מבוקר או נשפט, ולעיתים במנגנוני הגנה של גרנדיוזיות, יוהרה ובוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    שרון
    24/11/2011

שלום, אני נשואה מזה 7 שנים ויש לנו 3 בנות לפני כשנה בעלי עבר התקף פסיכוטי שטופל ע"י כדורים. לפני שלושה שבועות חשתי שוב שינוי בהתנהגות שלו נגשנו לפסיכיאטרית והוא אובחן כסובל ממניה/דפרסיה קיבל כדורים וכנראה לאורך זמן.
    המצב לא פשוט אני מתמודדת עם ילדות קטנות ובעל לא מתפקד וכרגע גם לא עובד בשל בעיה בגב.
    אין לי מושג למה לצפות אני מרגישה שהחיים שלי לא יציבים ולא ניתן לתכנן כלום.הייתי מאוד שמחה לקבל יעוץ פסיכולגי כיצד אני אמורה להתמודד עם המצב החדש. האם יש מישהי/מישהו מאזור מבשרת/ירושלים שאתם יכולים להמליץ? האם יש פורום לנשים/גברים שחווים ומתמודדים עם בן זוג שסובל בעיה נפשית?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

רוני פרישוף
    25/11/2011

הי שרון,

ראשית, אני מחזקת את ידייך במצב הלא-פשוט שנקלעת אליו. החוויה היא שתפקודה הפיזי והרגשי של המשפחה מוטל כעת על כתפייך, וזו אחריות קשה.

חשוב שבעלך יקבל טיפול פסיכולוגי ולא רק תרופתי. יתכן כי הוא סובל ממחלה, וטוב שהוא מטופל תרופתית, אך לצד זה חשוב שיקבל באמצעות שיחות תמיכה נפשית, הבנה של שורשי מצוקתו, הכוונה לתיפקוד תקין וכו'. טיפול חינם יוכל הוא, וגם את, לקבל במרפאה לבריאות הנפש.

אם הוא מוכר כנכה ע"י הביטוח הלאומי, מגיע לו ולכם לקבל חבילת שיקום ושירותים. התייעצו בביטוח הלאומי וברשות המקומית לגבי מסגרות תמיכה וזכויות.

גם בעמותת "אנוש" יוכלו לכוון אותך, ולהציע קבוצת תמיכה.

לצערי איננו מספקים המלצות דרך הפורום. תוכלי לאתר בגוגל מטפלים פרטניים ומשפחתיים באיזור מגורייך, וכם פורומים בנושא (אני משערת שיש מספר כאלו).

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח למענה - תודה מראש!
    דותן
    23/11/2011

אני לפני גיוס. כשבוע וחצי לפניו. הקדימו לי אותו במפתיע. עכשיו , כשזה קרוב כלכך נתקפתי חששות ולחצים לסירוגין.אני נורא חושש מההתחלה החדשה הלא כלכך סימפטית הזאת למרות שזהו הכיוון שבחרתי. באופן כללי יש לי חרדות מהתחלות חדשות. אני ממש בבאסה שזה כל כך קרוב.הייתי מאוד רוצה לשמוע עצות כיצד להרגיע את עצמי שאני נתקף בתחושות הנל שבאות ונורא מפריעות לשלוותי.

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח למענה - תודה מראש!

הוספת תגובה

• אשמח למענה - תודה מראש! - תגובה

שחף ביתן
    24/11/2011

שלום לך,

אכן התחלות חדשות הן דבר מעורר חרדה, ובצבא רב הלא נודע על הנודע. זה בהחלט לא רגיש ולא במקום להקדים כך את הגיוס ללא מתן אפשרות להתכונן לבאות.
    עם זאת, הרי שהצבא אינו פועל בוואקום, וגם בו יש למי לפנות. אתה יכול לפנות עם הגיוס בבקשה לראות מישהו מבריאות הנפש בצבא. פגישה כזו לא מחייבת פגיעה בשירות שלך, וגם אינה בהכרח צריכה להיות סביב שירות או לא שירות. אלא אתה יכול לבקש שם עזרה עם החרדות ועם דרכי התמודדות עם החרדות.
    אכתוב גם כמה מילים על ההתמודדות עם החרדה, על אף שלא פירטת על החרדה שאתה חש ואיך היא מתבטאת. באופן כללי, כדאי לזכור שחרדה, מעבר למשמעויות הנפשיות שלה שכדאי לברר אותן לעומק, היא מנגנון פיזיולוגי אשר כמו כל דבר גופני הוא חולף. כאשר יש התקף חרדה כדאי לא להימנע מהמשך פעילות, אלא לזכור כי זהו מצב חולף וטבעי, ולהמשיך בפעילות. כמו-כן ניתן לתרגל נשימות עמוקות ומרגיעות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה