פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לאן עלי לפנות והאם אפשר להתרפאות
    יוס
    22/11/2011

בגיל 16 השתמשתי לראשונה בגז מציתים היו עוד כמה שימושים אך אחד מהם גרם לי להזיה חריפה ומפחידה שלאחריה הפסקתי
    לאחר מכן עברתי להשתמש בחשיש עד גיל 22 לערך במהלך הזמן הזה הספקתי לעשות שלוש שנים צבא.
    במבט לאחור אני זוכר את עצמי ילד מבריק אף הייתי בכיתת מחוננים בציעורתי ותמיד הייתי מוביל בתיכון שאותו הפסקתי בגיל 16
    היום שאני כ7 חודשים שאינני מעשן אני מרגיש ירידה שכלתי בצורה מאוד משמעותית אני רוצה לציין שהיו לי מצבים שאינני יודע להגדיר אותם אם הם פסיכוטים או לא
    זה התחיל במהלך השירות הצבאי שדמיינתי פעם אחת שיש שטן בבסיס או שמישהו קורא לי את המחשבות ועוד כמה דברים מינורים ואחר כך זהחלף
    כשהתשחררתי מהמצבא עברתי תקופה עם המון לחץ ואיתו המון תכנים שהם מוזרים כמו מחשבות גדלות מחשבות שאני משדר לאנשים דברים הדבר הזה נמשך כחודשיים היו עוד הרבה דברים שקשה לי לזכור
    אותם מאותה תקופה היום אני כ10 חודש לאחר כל הכאוס הזה אני רוצה להוסיף שלקראת אמצע שירותי הצבאי התחלתי לפחד מאיידס בצורה לא שגרתית וזה נמשך עד להיום
    רק שהיום זה פחת בצורה משמעותית והפחד לדעתי התחלףף במשהו אחר שאותו קשה לי להסביר כאן
    היום אני סובל מדפיקות לב מואצות הראש והצוואר ממש נוקשים יש לי לפעמים קנאקים לחץ באוזניים לפעמים אני שומע רעש ממש של לחץ בתוך הראש
    והכי הכי מפריע לי זה המצב הקוגנטיבי שהוא ממש בריצפה קשה לי לזכור דברים ללמוד דברים חדשים אני ממש לא יודע איך אני אוכל לפתח כך חיים
    אני לא יודע לאן לפנות אמא שלי מוכנה להוציא המון כספים על טיפול רפואי אני לא רוצה להעזר בפסכיאטר רק אם זה המוצא האחרון כי אני יודע שלתרופות פסכיאטריות ישתופעות לוואי נוראיות
    הייתי רוצה לדעת על סמך התמונה המצטיירת ממה את חושבת שאני סובל האם יכול להיות קשר לאותה הזיה חריפה שעברתי כתוצאה מהשימוש בגז
    האם היפנוזה יכולה לעזור במקרה הזה? האם ידוע על אנשים שסבלו מאותם תסימנים כששלי והתרפאו לחלוטין האם יש בדיקות למוח שיודעות לאבחן את הבעיה?
    האם פסיכולוג יכול לעזור במקרה הנל?האם זאת סכיזופרניה\פסיכוזה?
    נ.ב דבר נוסף שאני סובל ממנו ב10 חודשיים האחרונים הוא כשאני מדבר \ננושם לפעמים אני אומר מילה ואני שומע מילה אחרת
    זאת אומרת שאני נושם למשל אז יש צליל של "אה" ולפעמים זה נשמש כמו רע זה מתבטא בעוד כל מיני מילים שחלקם גם קשורים לאותם תכנים שפירטתי למעלה
    קשה לי לתקשר עם אנשים לפעמים יוצאים לי מילים נוראיות ואינני יודע אם שמעו אותן או לא
    תודה רבה חסוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאן עלי לפנות והאם אפשר להתרפאות - תגובה

שחף ביתן
    24/11/2011

שלום לך,

אתה מתאר מצבים בעלי אופי פסיכוטי על רקע של שימוש בסמים. זו תופעה מוכרת, שיכולה לעורר מצוקה רבה וקושי רב בתפקוד. חשוב שתפנה לטיפול במרפאה לבריאות הנפש באזור מגוריך, שם תוכל לקבל טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי כאחד.
    אמנם לתרופות יש לעיתים תופעות לוואי, אך ניתן להחליף תרופות עד מציאת התרופה המתאימה לך. חשוב שתהיה בטיפול תרופתי בכדי שהחלקים בחוויה שלך שאינם מציאותיים (כמו הפחד מאיידס, לדבריך, או תחושת הגדלות וכדומה) יוכלו להיות מטופלים.
    כמו-כן,טיפול פסיכולוגי יוכל לעזור לך להעלות את החוויות השונות שלך, ולהבין את הדינמיקה הנפשית שלך ומה שעובר עליך בתוכה.
    כל המחקרים מראים כי טיפול משולב, פסיכולוגי ותרופתי הם בעלי היעילות הגבוהה ביותר.
    אפשר גם לברר לגבי מקומות אשר מתמקדים בטיפול בפגיעות נפשיות כתוצאה משימוש בסמים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות "הגוף" בטיפול
    דנה
    21/11/2011

שלום,

רציתי לדעת האם יש משמעות לתנוחת הישיבה שבה המטופל/ת יושב/ת מול המטפל/ת בטיפול פסיכולוגי?

אני יודעת כי בטיפול בתנועה- זה בעצם המהות. אך מעניין אותי לדעת האם פסיכולוגים גם כן שמים לב או מייחסים משמעות למנחי גוף מסויימים במסגרת הטיפול איתם?

למשל: האם יש משמעות כלשהי, או כיצד ניתן לפרש ישיבה על כסא מול המטפל/ת בתנוחה כמו התמונה שצירפתי. המטופל/ת נמצא/ת בתנוחה זו כאשר הוא/היא מספר/ת על ארוע קשה שהתרחש בילדותו. במשך הסיפור, המטופל/ת לוחצ/ת את כפות הרגליים אחת נגד השנייה.. ואף מתכווצ/ת לעיתים. אך ללא יצירת קשר עין.

( סטודנטית לפסיכולוגיה.. ומטופלת לשעבר :) ).

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    משמעות "הגוף" בטיפול

הוספת תגובה

• שכחתי את התמונה- מצ"ב.

דנה
    21/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות "הגוף" בטיפול - תגובה

רוני פרישוף
    22/11/2011

שלום דנה,

אכן הגוף והנפש מערכת אחת הן! מי שמתייחס רק אל ההיבט המילולי בשיחה עלול להפסיד המון עושר שמובע דרך הגוף.

כבר פרויד זיהה את הפוטנציאל העצום של שפת הגוף, למשל כשאמר "מי ששפתיו חתומות ישוחח דרך קצות האצבעות..". או כאשר הציע שהמטופל ישכב על ספה, בהנחה שכאשר הגוף נינוח הנפש מרפה ומתמסרת.

בטיפול הנפשי המקובל היום, המטופל אינו שוכב עוד על הספה (וגם לא על מזרן כמו בתמונה שהראת), אך בהחלט יש רגישות ותשומת לב לרמזים גופניים, כמו: צורת הישיבה, מתח השרירים, "טיקים", קצב הנשימה, הבעות הפנים, קשר עין, הסמקה, רכינה קדימה לעומת התרחקות, צורת הלבוש וכו'. המטפלת תבחר את העיתוי והאופן המתאים ביותר להתייחס ולפרש את שפת הגוף. לעיתים היא תציע גם התערבות שקשורה לגוף, כמו שינוי מנח הישיבה, הרפייה, או עבודה על נשימה.

יתרה מכך, המטפל קשוב גם לגופו שלו, לשינויים, תגובות וסימני מתח בתוך עצמו. כל אלו יכולים להעיד גם הם על המתרחש (למשל, השיחה נינוחה, ואילו המטפל חש את גופו מתכווץ כאילו סכנה מתקרבת).

לבסוף, טיפול נפשי חותר לתת תחושה של חיבוק, של החזקה. גם אם אין מגע פיזי בין המטופל למטפל, עדיין חוויית החיבוק וההחזקה מאד נוכחת, גם אם ברמה סמלית ונפשית.

עבודה אינטנסיבית עם הגוף, הכוללת מגע והתערבויות גופניות (כמו המוצג בתמונה) פחות אופיינית לפסיכותרפיה. היא מופיעה בצורות טיפול מקבילות, כמו טיפול בתנועה שציינת, טיפולים הוליסטיים ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    נאוה
    20/11/2011

שלום
    יש לי נכדה בת שנתיים וקצת.
    אמא שלה מביאה אותה לעיתים רחוקות לאבא שלי שהוא בן 91 והנכדה לא מעוניינת להכנס הביתה ומתחילה לבכות ולצרוח ומבקשת ללכת.אמא שלה נכנעת נשארת אולי 10 דקות ולוקחת אותה.
    היא גם מביאה אותה לעבודה שלי (במשרד) והיא לא מוכנה להכנס היא בוכה ומבקשת ללכת.
    איך אפשר לפתור בעיה כזו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

רוני פרישוף
    20/11/2011

נאוה שלום,

השבנו על מספר פניות שלך לאחרונה. אני שמחה שמצאת עזרה בפורום, אך כפי שכתבנו במכתב לגולשים, איננו ערוכים לליווי שוטף ועל כן לא נוכל להמשיך להשיב.

על פי פניותייך השונות אני שומעת שיש לך לבטים ומכאובים רבים בענייני משפחה. תוכלי למצוא עזרה משמעותית אצל יועצת לעניינים אלו.

כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה ודכאון- עזרה דחופה
    אנונימית
    19/11/2011

אני נערה בת 18, נמצאת במערכת יחסים עם בן אדם מדהים כבר במשך שנה וחצי
    לא סתם אני אומרת שהוא בן אדם מדהים, כי יש לו לב זהב ובכנות שאין הרבה כמוהו
    כל יום הרגשתי תודה ענקית על שפגשתי אדם כזה, עד השבוע שעבר.
    עשיתי בדיקת הריון וגילינו שאני בהריון, באותו הרגע כאילו כל הציפיות והחלומות שלי נשברו,
    אמא שלו התחילה לצעוק ולהשתולל, היא דיברה כאילו הפלה זאת האפשרות הכי ברורה,
    היא האשימה אותי וכעסה, והוא הצטרף לצד שלה ולחץ עלי לעשות הפלה.
    באותו הרגע הרגשתי כאילו ברק היכה בי.
    מהרגע שהתחלנו לקיים יחסי מין הוא ידע היטב את ההתנגדות שלי להפלות,
    אני רואה את זה בתור רצח.
    תדמיינו לעצמכם איך זה לדעת שכל חיי יהיה לי פחות ילד אחד, שלא יקבל את ההזדמנות שלו לגדול ולהיות בן אדם. לקום כל בוקר בידיעה שאני הרגתי אותו, לא נתתי לו את ההזדמנות שמגיעה לו.
    אחרי שההלם הראשוני עבר, ההורים שלו המשיכו לדבר איתי כאילו הפלה זאת האפשרות היחידה והמובנת מאליו אבל הוא הצטער ודיבר איתי בהגיוניות, הסביר לי שהוא לא רוצה כרגע ילד, ובספק שאנחנו נצליח לגדל אותו מכיוון שלי יש חרדות חברתיות שגורמות לי לקושי למצוא עבודה, והוא נמצא בצבא עם משכורת של 300 שקל לחודש, אבל הוא אמר שהוא דואג לבריאות שלי ואם תיהיה סכנה כלשהי או שהתאריך יהיה גדול מכדי לבצע הפלה בעזרת גלולות (כירורגית), אנחנו נשקול שוב את האפשרות. הוא אמר שאם באמת חשוב לי להשאיר את הילד הוא יתמודד עם זה, למרות שזה ישבור אותו לגמרי, אבל הוא מוכן לעשות הכל כדי להתמודד עם הבחירה שלי, ושזאת הבחירה שלי. באיזשהו שלב הוא הציע שנמסור אותו לאימוץ, והגבתי מאוד קשה, הוא מיהר להצטער ולהסביר שהוא לא באמת חשב על זה, אבל כל התגובה הראשונה שלו, וההצעה המפגרת הזאת, נחרטו כל כך עמוק בי שאני מרגישה שכל המערכת יחסים שלי, הביטחון שלי בו, הכל השתנה. כרגע אני מרגישה שאני כאילו אוהבת אותו ושונאת אותו בו זמנית. אני יודעת שכל בחורה יכולה לחלום על התגובה העכשווית שלו, כי לא הרבה חברים יראו את האופציה להשאיר את התינוק בכלל. היינו אצל הרופא וגילינו שאני ממש בהתחלה של ההריון, אולי בשבוע- שבועיים הראשונים, ותחילה ראינו את זה בתור סימן שאולי בכל זאת שיחק לנו המזל ונוכל לפתור הכל בגלולות.
    אבל אתמול (יומיים לפני האולטרסאונד החוזר ושלושה לפני הועדה הרפואית) שוב עלו בי רגשות מעורבים, ודיברתי איתו על זה שאני רוצה להשאיר את הילד, הוא בכה והגיב על זה קשה, אמר שהוא גם לא רוצה להרוג אותו אבל הוא פשוט לא רואה אותנו מצליחים לגדל אותו. הוא היה נגד, וזה שבר אותי.
    איך זה יכול להיות מצב של שחור ושחור? איך אפשר להתמודד עם ההחלטה הנוראית הזאת?
    החלטתי לעשות הפלה כי לא רציתי לגרום להורים שלו לשנוא אותי עוד יותר, וכי אני אוהבת אותו יותר מדי מכדי ללכת נגד הרצון שלו, אבל עכשיו כשהוא שבר את כל הזכוכית שהייתה כנראה ביני לבין המציאות הדפוקה, אני מבינה שאני אפילו לא יודעת עם אני אוהבת אותו..

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה ודכאון- עזרה דחופה

הוספת תגובה

• המשך

אנונימית
    19/11/2011

בעצם, אני כן מרגישה אליו אהבה, אני כן מכבדת אותו ורוצה את החיים שלי לצידו אבל בו זמנית אני מרגישה שנאה עזה כלפיו. אני אבודה, וחוזרת לדכאונות הישנים, לרצון לחתוך, לרצון להתאבד... אני מפחדת מההפלה הזאת, מפחדת מהמציאות שתיהיה אחריה, שבה אני אתמודד כל החיים שלי עם הידיעה שהרגתי אותו, לא נתתי לו הזדמנות. שאולי זה גם הסיכוי האחרון להשאיר את הקשר הזה עם החבר שלי?

הרגשתי צורך חזק לפרוק את זה, ולשאול אותכם איך ממשיכים מכאן?
    ישבתי שעות באתרים וקראתי מאמרים על הריון לא רצוי, עניתי על השאלונים ששם, על מה שאני אפסיד וארוויח עם אני אגדל את הילד. יהיו לי הפסדים גדולים, אבל אני חושבת שאני מוכנה להתמודד איתם בשביל לתת לילד הזדמנות. אבל איך אני יכולה לעשות את זה לחבר שלי שאני אוהבת? להרוס לו את החיים, אני יודעת שהוא נגד לגמרי אבל הוא אומר שיתמודד עם כל החלטה שלי, ואם אני אביא את הילד הזה לעולם, הוא יצטרך להיות איתו... למרות שאני לא מחייבת אותו בכלל. אני שבורה, מבולבלת, אבודה, פניתי לעובדת הסוציאלית שלי למרות שזה היה הדבר האחרון שרציתי לעשות, והיא כרגיל התחילה להגיד לי שאני חולה, והכל חרא, ואני צריכה להתאשפז דחוף. וזה כל מה שאי פעם שמעתי ממנה, אפילו כשהרגשתי הכי טוב בעולם. אפילו כשבמשך חצי שנה לא חתכתי, רציתי לחיות, התמודדתי עם החרדה החברתית, היא אמרה שהכל רע. ועכשיו פניתי אליה והיא שוב רוצה שאתאשפז, ואני לא רואה סיבה, אבל מה שהיא אמרה כרגיל הצליח להוריד את כל הביטחון שלי לאפס.
    בבקשה, אולי מישהו יודע איך אני ממשיכה את המערכת היחסים הזאת? מה אני צריכה לבחור? איך ייתכן שזאת בחירה של שחור או שחור, אין אמצע?
    עזרו לי.... בבקשה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

אנונימית
    19/11/2011

בבקשה אל תגידו לי שאני רק ילדה קטנה, אל תגידו שהכל יהיה בסדר ועוד יהיו לי ילדים.
    רצח זה רצח, ולא משנה מה העמדה של האחרים כלפי הפלות, ככה אני רואה אותן.
    ואני מכירה הרבה "ילדים" כמוני שהביאו ילדים, והם הסתדרו, הם אף פעם לא הצטערו.
    אם לא הרגשתי שאני אחייב בזה את החבר שלי, ואפיל אותו ביחד איתי, אז לא הייתי שוקלת את זה אפילו, הייתי משאירה אותו. אבל כנראה שלחבר שלי זה לא עד כדי כך חשוב כדי לוותר על הכל, כמוני. והיו לי חלומות גדולים.
    אני עייפה ומפוחדת, הלוואי שהוא היה עוזב אותי ונותן לי לגדל את הילד לבד, זה כל כך כואב שאני צריכה לבחור בהפלה בגללו, ובגלל ההורים שלו. והוא, שתמיד חשבתי שהילד הזה יהיה הרבה יותר חשוב לו מאשר לי. הוא טוען שהוא אוהב אותי, ושיום אחד נתחתן ויהיו לנו הרבה ילדים אחרים. איך הוא יכול להגיד משהו כזה? הילדים האחרים לא ימלאו את המקום של הילד הזה. נשבר לי הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגעתי להחלטה?

אנונימית
    19/11/2011

כן יש אמצע, פשוט לשים קץ להכל, אבל אני לא מצליחה לאסוף את האומץ הדרוש. זה כל כך מפחיד, וגם ברגע הזה אני מרגישה לבד מתמיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה ודכאון- עזרה דחופה - תגובה

רוני פרישוף
    19/11/2011

שלום לך,

את נמצאת בצומת קריטית, שכל החלטה בה תשפיע באופן מכריע על המשך חייך.

ליבי איתך, עם לבטייך וייסורייך. אני מברכת אותך על הבגרות והאומץ לראות זויות מבט כל כך מרובות, ועל נחישותך להגיע להחלטה הנבונה.

בשלב זה, את חייבת לקבל ייעוץ ותמיכה יותר משמעותיים ממה שאנו בפורום וירטואלי צנוע זה יכולים להציע לך. אינני מכירה אותך ואת נסיבות חייך, וכל מילה שתכוון אותך לכאן או לכאן תהיה בבחינת חוסר אחריות משווע.

לא תארת כל גורם תמיכה והכוונה מסביבתך הקרובה, ובעיקר הורים. אני מקווה שיש לך כתובות אמינות להתייעץ איתן בסביבתך הקרובה.

כדאי לפנות לארגון "דלת פתוחה" שמציע פגישות פנים אל פנים בנושאים שאת מתמודדת איתם, ויוכלו לתת ייעוץ והכוונה לך, ולך ובן זוגך יחד.

אפשר להעזר בדחיפות גם במסגרת ייעוצית פרטית, שתוכל לתת לך מענה מיידי.

בהצלחה לך, את מוזמנת לשתף בהחלטתך ושלומך בהמשך הדרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים
    אלונה
    16/11/2011

אני מרגישה שיש פער גדול בין הידע שיש לי כשאני גומרת ללמוד למבחן, למה שאני מצליחה בפועל להוציא בשעת מבחן, לאיזה איש מקצוע עלי לפנות?
    כרגע אני בלימודים לתואר ראשון והבעיה מלווה אותי כבר מהתיכון. אשמח אם תוכלו לעזור לי.
    תודה.
    אלונה.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• לימודים - תגובה

רוני פרישוף
    17/11/2011

שלום אלונה,

לתופעה שאת מתארת יכולות להיות סיבות שונות ומגוונות.

נסי לזהות מה מקשה עלייך.

האם זו חרדת מבחן, שיוצרת מעין בלק אאוט, האטה, היסוס וכיוב'? במקרה זה כדאי לפנות לפסיכולוג או לסדנא המתמחים בתופעת חרדת מבחן.

האם מדובר בקושי רגשי רחב יותר, כמו (ואני זורקת רעיונות, יש עוד הרבה אפשרויות) פחד מהצלחה, פחד מכשלון, דפוס של הכשלה עצמית, קונפליקט בנושא הישגים ותחרות וכיוב'? במקרה זה יועיל טיפול נפשי מעמיק יותר.

האם מדובר בקשיי ריכוז, קשיי התנסחות, קושי להתארגן עם הזמן וכיוב'? אם זה הכיוון רצוי לפנות לאיבחון פסיכודידקטי ואיבחון של בעיות קשב וריכוז, ובהתאם לרכוש אסטרטגיות ומיומנויות בעזרת הוראה מתקנת, וכן לקבל הקלות במבחנים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בענין הנכדה ובענין החתן
    נאוה
    15/11/2011

שלם אני סבתא לנכדה בת שנתיים וקצת
    היא ובתי (אמא שלה) גרו אצלי כשנה לערך.
    עכשיו היא ואמא שלה עזבו וחזרו לגור עם אבא של הילדה
    וכשהיא רואה אותי היא לא כל כך רוצה להתקרב אלי.
    מה הסיבה?

עוד שאלה:
    בתי חזרה לבעלה אחרי תקופה של שנה. אני הספקתי להכיר את התכונות השליליות שלו ולא מצא חן בעיני שהיא חזרה אליו.
    אני אמרתי לה שבשלב זה אינני מוכנה לפגוש אותו לדבר איתו ולכלל להגיע אליה הביתה.
    עד שאני אראה מה קורה איתה אם היא מאושרת.
    אודה לך באם תייעצי לי מה לעשות.
    תודה

הוספת תגובה

• ייעוץ בענין הנכדה ובענין החתן - תגובה

רוני פרישוף
    17/11/2011

שלום רף,

סביר שהנכדה חשה נטישה של אב, כאשר הוריה נפרדו והיא עברה לגור בביתך. אולי היא חוששת שנוכחותך מבשרת שוב על ניתוק מאביה, ועל כן היא מסתייגת ממך. זו תופעה טבעית, נפוצה וחולפת, ככל שהסביבה נשארת תומכת ויציבה.

ההימנעות שלך מלהגיע לבית הנכדה, והמתח בינך לבין ביתך, נקלטים אצל הפעוטה, ועלולים לחזק אצלה את תחושת ה"פיצול" בין שני הבתים, ואת קונפליקט הנאמנויות ביניהם. זהו נטל כבד ומיותר על ילדה כה רכה בשנים.

אני מבינה את החשש וההסתייגות שלך, אבל לטובת הנכדה ויחסייך איתה, עדיף לא לנקוט בחרמות וניתוקים, אלא לאמץ יחס סולידי של "כבדהו וחשדהו".

ביתך חיה את חייה על פי הבנתה, צרכיה ושיקוליה. היא זקוקה לך ככתף תומכת, ולא כזירת מאבק או ריצוי נוספת. הראי גדלות נפש, ביכולתך להניח בצד את עמדותייך האישיות, ולתמוך בה בדרכה, גם היא היא עושה טעות לדעתך. זו רק דעתי כמובן...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוצאת את עצמי
    הגהג
    08/11/2011

לפני כשלוש חודשים היה לי משבר רציני.
    מגיל 14 סבלתי מדכאונות ונסיונות לפגיעה עצמית, וכעת, בגיל 18 הצלחתי להתגבר על זה אבל לא על החרדות.
    ובצורה הכי מוזרה בעולם, אני מרגישה שהמצב התהפך בשבילי, במקום הרצון למות זה הפך לפחד מהמוות.
    היה לי משבר, הכנסתי לעצמי לראש שנדבקתי באיזו מחלה קטלנית וניסיתי במשך חודשים לשכנע את עצמי שזה לא ייתכן ולא אפשרי, ביקרתי אצל רופאים שחלקם תמכו בהיגיון שהדבר לא ייתכן וחלקם הגבירו את חרדותיי ואף צחקו עלי. כרגע פחות או יותר הצלחתי להדחיק את הפחד מפני המחלה ולשכנע את עצמי שלא קיים שום היגיון או סיבה לפחד הזה, אבל החרדות והמשבר הזה היו כל כך חזקים עד כדי שכיום אני מפחדת לדבר על המוות, כל מקרה רע בחדשות או משהו נראה כמו סימן רע בשבילי,אני מפחדת להשתמש במשפט יומיומי שכל בני גילי (18) משתמשים בו, כמו "היית מת" וכו'. אני עסוקה בחרדות ופחדים, מפחדת ממחלות, זה הגיע לכדי פחד לצאת מהבית ולהידבק באיזו מחלה. זה עצר אותי מללכת לחוגים וללימודים באוניברסיטה, אני לא יכולה למצוא עבודה והמשפחה לוחצת עלי שבאמת הגיע הזמן, אני אפילו לא מסוגלת לצאת מהבית כדי להיפגש עם העובדת הסוציאלית. אני מרגישה שבמקום לתמוך בי ולהבין אותי כולם אומרים לי "תצאי כבר מהסרט הזה" אבל הם לא מבינים שאני בעצמי רוצה ולא מצליחה. איבדתי את עצמי, אני כל היום עסוקה בחרדות ומחשבות רעות. לאן ממשיכים? מה עושים? המשפחה לא מסכימה לשלם כסף לפסיכולוג או פסיכאטר מנסיבות שאני לא רוצה לנקוב כאן, ואין לי כסף. העובדת הסוציאלית מחמירה את מצבי, ואני תקועה לגמרי. אין לי כסף, אין לי חשק לשום דבר. כל היום רק חרדות ופחדים. בבקשה תעזרו לי, מה אני עושה? איך אני ממשיכה מכאן? המצב שבו הייתי קודם, של הדכאונות והרצון למות היה הרבה פחות גרוע מהמצב שלי עכשיו, הייתי נשארת במצב הזה עם הייתי יודעת מה מצפה לי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוצאת את עצמי

הוספת תגובה

• עוד משהו

הגהג
    08/11/2011

משהו שרציתי לשאול וארצה שתגיבו לי מבלי לקשר את זה להודעה שכתבתי למעלה.
    כבר הייתי אצל פסיכיאטר לפני כחצי שנה, העובדת הסוציאלית והפסיכיאטר הכריחו אותי לשתות תרופות וטענו "שהמצב שלי גרוע והוא לא ישתפר מבלי התרופות" הם לחצו עלי עד כדי כך שאפילו כשהרגשתי שהמצב השתפר, הוא הורידו לי את הביטחון לגמרי.
    ניסיתי שתי סוגים שונים של תרופות שגרמו לי לתופעות לוואי והרגשה נוראית, ואני בכלל לא תומכת בתרופות, כבר עברתי הרבה בחיים שלי והתגברתי על זה בעצמי, אני לא רוצה להיות או להרגיש תלויה בתרופות שמשחקות לי עם המוח.
    מה שכן, היו לי תקופות שצרכתי הרבה אלכוהול, התקופות האלה נגמרו מהר שכן, כמו שאמרתי, אני לא תומכת בדברים האלה.
    לפני כמה זמן, ידידה הציעה לי לנסות מריחואנה טבעית, הרי זה צמח טבעי שגדל וקיים, שכבר יש הוכחות על התכונות הרפואיות שלו לגוף ולנפש, מאז ומעולם לא הסכמתי עם החוק במדינתינו שהוא נגד צריכת המריחואנה אבל עד אז לא ניסיתי.
    אחרי שניסיתי, התחלתי לצרוך אותה באופן של 2 סיגריות בשבוע, והרגשתי שזה באמת מפיג את המתחים שלי ועוזר לי. אני יכולה להפסיק עם זה מתי שרק ארצה אבל אני לא רואה סיבה שהרי זה לא התרופות הפסיכיאטריות שמפתחות תלות או האלכוהול שפוגע בגוף. אני תומכת בזה ובשיא הכנות מרגישה את זה עוזר לי, אבל החוק הוא שמפחיד אותי, האם כדאי לי לנסות להשיג אישור רפואי? איך אפשר למצוא רופא שיקשיב לי ולא יכתוב בתיק שלי שאני גם מכורה לסמים ומסוכנת לציבור?

תודה לכל מי שקורא ומגיב להודעותיי, דעתכם חשובה לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוצאת את עצמי - תגובה

רוני פרישוף
    08/11/2011

שלום לך,

השבנו מספר פעמים ובהרחבה על שאלות זהות, למשל ב15.9 ו1.10.

אנא קראי את תגובותינו שם.

טיפול בחינם תוכלי לקבל במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה יש מרפאה באזור ערד?

א'
    13/11/2011

מה הטלפון, הכתובת? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה יש מרפאה באזור ערד? - תגובה

רוני פרישוף
    13/11/2011

רשמי בגוגל, או בקשי ב-144

מרפאה לבריאות הנפש ערד

או התקשרי למוקד קופת החולים שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה
    חייל 224
    07/11/2011

שלום רב!
    אני חייל ביחידה מאוד מובחרת בצה"ל אני חייל חדש ביחידה שהיא נמצאת מאוד רחוק מהבית שלי מאז שנכנסתי ליחידה אני עושה עבודות רס"ר מין חודש כזה שהחדשים עושים ומאז שנכנסתי אני חווה משברים על בסיס יומי ממש כל יום נגמר בבאסה ומתחיל בבאסה אני עובד עצות אני סובל מגמגום וקצת בעייתי בשבילי לבקש עזרה זה גם יכול לפגוע בי בעתיד עם אני יפנה לקב"ן פניתי להורים והם ענו לי שזאת תקופה שתעבור אבל בינתיים בתקופה הזאת אני חווה משברים קשים שאין לי חשק לאף אחד אני כותב את זה עם דמעות בעיניים והרגשת תסכול ועצב רבה ! אשמח לקבל הסברים ועצות :)

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה - תגובה

שחף ביתן
    08/11/2011

שלום לך,

צר לי לשמוע על הקשיים והמצוקה שבה אתה נמצא. נראה כי אתה נמצא תחת לחצים רבים המקשים על תפקודך היומיומי. לעיתים קרובות, קיים קושי מהותי וממשי להקלט ביחידה חדשה, עיקר כשלצד הזרות והבדידות, ישנה גם תחושה של פחיתות כשמוטלות על החדשים המטלות הלא נעימות.
    נראה כי אתה יש בך רגשות מעורבים, ולמד הרצון העז לשרת ביחידה מובחרת, אתה חש תסכול, כעס ואכזבה מהיחס כלפיך ומהתפקידים המוטלים עליך. על אף שזו אמורה להיות תקופה מוגבלת, הרי שהמצוקה יכולה להיות קשה מאוד, וחשוב שלא להזניח את מצבך הנפשי.
    חשוב שתמצא אל מי לפנות בבסיס שלך. כצעד לפני פנייה לקב"ן, אתה יכול לפנות לאחד ממפקדיך, ולשתף בתחושות הקשות שלך, לצד הרצון שלך להמשיך לשרת. יש גם להתחשב בגמגום שלך, ולשים לב שאינך משותק ומושתק בסיטואציות לא נעימות.
    אם אין שיפור במצבך, ואם את חש שהתסכול והסבל שלך הולכים ומחריפים, נכון לפנות גם לקב"ן, ולא כדאי לראות בכך צעד הרסני לגבי עתידך. לכל אדם ולכל חייל זכות לטפל במצבו הנפשי, ולשתף במצוקות שעוברות עליו, ואין בכך לציין כי הוא פחות כשיר לשרת, כי הוא חלש יותר או פגיע יותר. להיפך, פנייה כזו יכולה לבוא מתוך רצון לברר את רגשותיך ולהבין את מצוקתך על מנת שתוכל להיטיב עם עצמך ולהמשיך לשרת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    רננה שרון
    05/11/2011

מבקשת עזרה לבן 30 שסובל מהתקפי זעם ,חוסר ריכוז,קושי בתיפקוד כללי,מבקשת שיחה ואיבחון,בהקדם האפשרי ביגלל התקפים תכופים,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה - תגובה

רוני פרישוף
    05/11/2011

שלום רננה,

טוב שאת מודעת לצורך באבחון וטיפול.

איננו קובעים מפגשים דרך הפורום.

אנא פני לפסיכולוג/פסיכיאטר באופן אישי. תוכלי להתרשם ממטפלים העוסקים בקשיים המדוברים דרך עיון באתרי אינטרנט או קבלת המלצות. ניתן לפנות באופן פרטי או דרך מסגרת ציבורית כמו קופת חולים או מרפאה לבריאת הנפש.

עדיף שהבחור יעשה את הפנייה בכוחות עצמו, על מנת לרתום אותו לתהליך ולערב אותו בבחירה.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    שאלה לי :)
    04/11/2011

יש לי בעיה, בעצם הרבה...אבל אחת מהם היא איך לא חוסר בטחון
    אני בן אדם בטבעי שצוחק די הרבה ושמח ומצד שני לפעמים מאוד עצבנית
    הרבה אנשים חושבים שאני כזאת לא חייכנית ולא אוהבת לדבר עם אף אחד, כי קשה לי יותר להתחבר לאנשים כי אני נורא ביישנית ונורא חסרת בטחון...מי שמכיר אותי יודע שאני די מצחיקה מחייכת ומדברת הרבה
    גם אם אני מוזמנת לאירוע כלשהו תמיד לא בא לי ללכת, אבל בטבעי אני נורא אוהבת לרקוד וכאלה...אני הולכת לאירוע מתביישת לרקוד שלא תצא לי טעות מהחוסר בטחון שיש לי שם...אני לא מחייכת הרבה כי יש לי גם גשר והשינים מבלי שום קשר לא יפות לדעתי, גדולות מדי...זה בכלל הוריד לי את הבטחון..ובכללי אני חושבת שאני נורא מכוערת.

אני לא יודעת מה לעשות עם זה..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה - תגובה

שחף ביתן
    08/11/2011

שלום לך 'בכלל לא חשוב',

למה 'לא חשוב'? לי זה נשמע חשוב מאוד!
    עצוב לשמוע שכך את מרגישה, חסרת חשיבות, חסרת ערך, מכוערת, לא טובה. קל לראות איך מתוך תחושה כזו את נתפסת כעצבנית וחסרת סבלנות. נראה כי תחושתך שאת 'בכלל לא חשובה' מתחזקת במפגש עם אחרים, ומתוך החרדה ששוב תמצאי עצמך 'לא חשובה', את הופכת חסרת סבלנות, שתקנית, עצבנית. איך לא?
    חשוב להבין מהיכן הביקורתיות החריפה הזו? ולנסות לבנות סביבה תומכת יותר, מכילה יותר, נעימה יותר. לעיתים קרובות אנחנו מפנימים את היחס שאותו אנו רגילים לקבל, שבתוכו אנו גדלים. כשיחס זה הוא ביקורתי, פוגעני ומוריד ערך, אנו נוטים לתפוס את עצמנו ככאלו (לא חשובים, מכוערים, מגוכחים...), וכאשר הסביבה שמה לנו מראה של הצלחה, של פרגון ועידוד, נוכל לפתח בתוכנו תחושה של ערך, בטחון והצלחה.
    חשוב לבחון את הסביבה שבה את חיה, ומה בתוכה פוגע בך, ומוריד לך את הבטחון, ומה יכול לסייע להעלות אותו - איזה יחס סביבתי יכול לעזור לך?
    כמו-כן, חשוב להבין האם לא פועלים כאן גם כוחות פנימיים של הרס, שנאה עצמית, וכדומה מתוך קונפליקטים פנימיים המעוררים בך תחושה חצויה. את רוצה דבר מסוים (להיות אהובה על ידי מישהו, למשל), אך כועסת על עצמך על כך (משום שאת חשה שזה קשר לא ראוי), ועל כן תופסת עצמך כחסרת ערך.
    אלו כמובן השערות בלבד, שאלות שחשוב לנסות ולפתוח, אולי עם חבר/ה, קרוב/ת משפחה או כל אדם אחר שמרגיש שאפשר לבטוח בו ולהיחשף.
    את יכולה גם לנסות לעקוב אחר הליכי המחשבה שלך ולנסות לראות האם ניתן במקרים מסויימים להחליף מחשבות שליליות במחשבות בעלות אופי חיובי יותר (למשל, במקום לחשוב אולי אעשה טעות וזה יהיה משפיל', כדאי לזכור כי 'כולם עושים טעויות', וש'בריקודים עלעיתים רחוקות שמים ממש לב לטעויות של אחרים' וכדומה).
    אם את חשה שמצבך מחמיר ואינך יכולה לקבל עזרה משום מקור אישי שקרוב לליבך, הרי שחשוב שתפני לעזרה מקצועית על מנת למנוע החמרה של התהליך והמשך הימנעות מעשייה חברתית ואחרת שהיא חשובה ביותר עבורך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שאלה לי :)
    17/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למה שכתבתי למטה יש דברים
    טורינה
    04/11/2011

נוספים שמדאיגים אותי. בעלי הוא נפגע טראומה שהצבא טרם הכיר בו. אני סובלת מפיסרומיאלגיה ודיכאון ושנים של חיים לצד פראומטיסט לא הוסיפו לשלוות נפשי. המתחים שנוצרים כתוצאה מתפקוד בתנאים כאלה הם בלתי אפשריים. אני מרגישה כאילו קלפו את עורי ואני חשובה לכל דבר ברמות על. אני מרגישה שהמשפחה מתפרקת. למרות אין סוף מאמים, טיפוליים פסיכולוגיים אבחונים ועוד לא עוזר לי כלום.

בוודאי שזה משפיע בצורה כזאת או אחרת על הילדים. אני כ"כ משתדלת אבל נורא-נורא קשה לי. אני אחרי 11 שנה של טיפול. נו אז (מטפלים שונים, ובהתמדה) כך שאי אפשר לומר שלא התמדתי או שהמטפלים כולם לא היו טובים. אני במבוי סתום עם הוצאות כספיות לא מבוטלות (יש עוד על מה להוציא חוץ מפסיכולוגים). לפעמים אני פשוט רוצה לא להיות. פוף....להעלם לחלוטין.

הוספת תגובה

• מעבר למה שכתבתי למטה יש דברים - תגובה

דניאל זק
    04/11/2011

שלום טורינה, שוב.

באמת נשמע שהמצב קשה מאד. חבל שכך הם הדברים. מתאר לעצמי שהיית רוצה להיות במצב אחר, וחבל שאי אפשר פשוט להיעלם, פוף, ולעבור לשם.

דווקא בגלל הקשיים, טוב שלא ויתרת על מסגרות טיפוליות. יכול להיות שבלעדיהן המצב היה גרוע יותר. מחזק את ידייך, ומקווה שהחיים ייטיבו איתך. אם לא מיד עכשיו, אז בתקופה מאוחרת יותר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפש
    שירי
    03/11/2011

רציתי לשאול אני הייתי בטיפול כשנה והפסקתי כי טסתי לחו"ל אני בחו"ל מס' חודשים אכן לא קל ללא טיפול אבל אני טיפוס לוחם, יש לי כאבים בצדדים שאני חושבת על משהו שללי קרוב לכבד, רציתי לשאול מה היא נפש האם שאני בחרדה הגוף חייב לכאוב או שזה לא מחייב האם אוכל להפריד גוף מנפש, האם זה אפשרי לסבול ללא תופעה בגוף? אשמח לקבל תשובה
    תודה מראש שיר

לקביעת תור
    סגירה
    נפש

הוספת תגובה

• נפש - תגובה

דניאל זק
    03/11/2011

שלום שירי.

את שואלת את השאלות הגדולות ביותר שישנן בפילוסופיה! אלפי שנים מתעסקים בהן, וטרם נמצאה תשובה אחת סופית ומוחלטת על שאלת הקשר בין הגוף לנפש. אז מי אנחנו שנדע?

מעבר לכך, ברמה קונקרטית יותר, הייתי מציע לך לברר כל נושא של כאב פיזי אצל רופא, כדי לשלול בעיות רפואיות. בהקשר של טיפול נפשי, גם כאן, ניתן אולי למצוא מסגרות שבהן תוכלי להיעזר. כדאי לברר ולשאול את בני המקום שבו את נמצאת על קיומן של מסגרות כאלו.

אבל בלי קשר לרופאים ולמטפלים, נשמע מדברייך שאת בתקופה לא פשוטה - מנותקת מהארץ, לאחר הפסקת טיפול מאולצת, ואולי גם בודדה. מלבד הפתגם שמדבר על נפש בריאה שזקוקה להימצא בגוף בריא, כמובן שגם חברה אנושית חשובה. מקווה שאת דואגת לעצמך גם במובן הזה - יוצרת קשרים ומנסה לקרב אלייך חברים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב

שירי
    03/11/2011

זהו שאני בודדה, הכאבים בצד הם באים כשאני חושבת על משהו שלילי ושאני שמחה אין שום כאבים בגוף כמו סוג של אשליה כאילו הגוף משקר.
    שאני מרגישה כעס אז יש לי כאבים בגוף אם זה דפיקות לב וכאבים בבטן ופחד חרדה כזו,
    מה דעתך אנא ענה לי

תודה שוב
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב - תגובה

דניאל זק
    04/11/2011

שלום שוב, שירי.

מתוך הדברים שאת כותבת, נשמע שהמצוקה שלך, הנפשית, משפיעה חזק מאד גם על תחושותייך הגופניות. על כן, על אחת כמה וכמה, כדאי ללמוד להרגיש יותר טוב עם עצמך.

איך עושים את זה? שוב, שאלה קשה. מלבד מסגרת טיפולית מתאימה שהייתי ממליץ לך לנסות ולמצוא, גם הבדידות כשלעצמה יכולה מאד להפריע. נכון, אי אפשר ללכת לסופרמרקט ולקנות חברים. אבל, נסי להיות יצירתית וליצור לעצמך אנשים קרובים. אין ברירה - זה ממש עניין של בריאות גופנית, כמו שאת מרגישה בעצמך.

בכל מקרה, המסגרת של הפורום הזה אינה יכולה לשמש כפתרון לאורך זמן, אלא רק כהכוונה ראשונית.

מאחל לך כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירי
    07/11/2011

תודה על תגובתך

שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה חדשה !
    אני
    02/11/2011

אחרי חודש וחצי שאני לא עבדתי!
    והייתי כל כך נואשת למצוא כי אני לא אוהבת להיות בבית!!!!!
    אחרי שחיפשתי ים והתחלתי מעט להתייאש!
    מצאתייי
    את מה שרציתי בדיוק...למרות שכמעט נשברתי והתפשרתי כבר....
    אני מתחילה מחר...ופתאום אין לי כל כך הקלה
    אני לחוצה,כי אהיה חדשה,אני לא מכירה את העבודה,את השגרה החדשה...
    אני מתרגשת וקצת חוששת...
    למישהו יש איזושהי עיצה?
    האם זה לגיטימי?או שהבעיה אצליי..?!?!ואני זו שלוקחת את זה ככה רק.

לקביעת תור
    סגירה
    התחלה חדשה !

הוספת תגובה

• התחלה חדשה ! - תגובה

דניאל זק
    03/11/2011

שלום אני.

אז לפני הכל - כל הכבוד לך! היום התחלת עבודה חדשה, לאחר מאבק שבו לא התפשרת עד שמצאת את מה שרצית.

התחושות שאת מתארת נשמעות לגמרי הגיוניות - לחץ, חשש מהבלתי מוכר, קשיי הסתגלות שכבר מראש את מכינה את עצמך לקראתם. קשה לי להאמין שאפשר לעקוף את התחושות האלו. מהבחינה הזו, כדאי לתת לזמן לעשות את שלו.

מציע לך תרגיל קטן. נסי להסתכל עוד שבועיים על ההודעה שלך מאתמול, ולחשוב: האם גם כשתקראי את הדברים תרגישי אותו הדבר? מתאר לעצמי מראש מה תהיה התשובה שלך. אם באמת הדברים ייכנסו למסלול, אפשר יהיה ללמוד מזה לפעמים הבאות - גם כשנדמה שהכל מתפרק, הזמן מוכיח שלא.

ואיך שלא יהיה, שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אסור לתת חיבוק בטיפול?
    יוחנה
    01/11/2011

מה העיקרון שעומד מאחורי זה? למה אסור למטפל לתת חיבוק למטופל גם אם הוא מבקש

הוספת תגובה

• למה אסור לתת חיבוק בטיפול? - תגובה

שחף ביתן
    01/11/2011

שלום לך יוחנה,

סביר להניח שדעתך לא תנוח מתשובתי, וזאת משום שאת מבטאת כמיהה שלך להרגיש חום ושום הסבר לא יקהה את התחושה הזו. אבל במובן מסוים דווקא אי-ההיענות היא זו שמדגישה את הכמיהה ומאפשרת להתחקות אחר משמעותה עבורך. לעיתים היענות מהירה מדי עלולה לפספס את המשמעות העמוקה של הבקשה. למשל, במקרה של מטופל שמבקש הנחה, ועבורו לקבל את ההנחה זה לנצח במיקוח ולהוכיח את כוחו. היענות מהירה מדי לא רק תפספס את המשמעות של בקשת ההנחה, אלא עלולה לשחזר, מבלי משים, מבניות של יחסים כוחניים שהמטופל מוצא עצמו בתוכה שוב ושוב ולא מבין מדוע. כך גם בבקשות מסוג זה שאת מבקשת. לעיתים (לא תמיד) דווקא דרך אי ההיענות אפשר ללמוד משהו משמעותי וחשוב ביותר.
    אז גם יכולה להיפתח האפשרות ליהנות מחיבוק שהוא לאו דווקא האקט עצמו, אלא חיבוק שהוא במובן מסוים סימבולי, ובמובן אחר מלא במשמעות שהחיבוק הממשי לעיתים רק מסמל ולא ממש מספק.
    אך את מעלה סוגיה שהיא גם עניין אתי ולא רק טיפולי. שכן ברגע שנפתח הפתח של 'זה בסדר כי המטופל ביקש/רצה', זה עלול להיות מסוכן. היחסים של מטפל מטופל הם אינטימיים ביותר, ולמטפל יש השפעה גדולה על המטופל במודע ולא במודע (של שניהם). כך שברגע שהגבולות מתחילים להטשטש עשויה להיות סכנה לניצול.
    דוגמא יותר קיצונית אבל בגלל זה גם יותר בהירה, היא של גבר או אישה שמחפשים חום ואהבה דרך מיניות. אז הם מקיימים הרבה קשרים מיניים אבל תמיד מרגישים לא מסופקים, תמיד חשים שמה שהם רצו לא היה שם. גם בטיפול הם עשויים בהחלט להעלות משאלה מינית כלפי המטפל/ת שלהם, והיענות (מעבר לבעיה האתית החמורה) תשחזר את מה שקורה להם תמיד. דווקא אי-ההיענות יכולה לאפשר להבין שהם מחפשים חום ואהבה דרך המיניות. אז הם יוכלו לקבל את החום והאהבה שלהם הם זקוקים בדרך אחרת (ולרוב זה גם יאפשר להתחיל ליהנות ממין שהוא גם אינטימי, חם ואוהב).
    כך שעל אף שזה עלול להרגיש כמו ריחוק וניכור, הרי שיש לכך סיבות שונות שהן מרכזיות להצלחת הטיפול ולשמירה על המטופל. אך מה שאת מרגישה חשוב ביותר שיעלה בתוך הטיפול ושאפשר יהיה לחקור אותו לעומק.
    בנוסף, חשוב לציין שישנם מקרים שמטפלים מחליטים במקרה ספציפי ובפגישה ספציפית לחבק. אך זה צריך להיעשות מתוך רגישות, חשיבה, ועבודה משותפת. העלי את רגשותייך בטיפול שלך ואפשרי לכם לעבור את המשבר הזה ביחסים. התמודדות מוצלחת תחזק את הקשר ואותך, ותיטיב עם הטיפול שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשום אופן אינני מפנה כתף קרה

טורין
    04/11/2011

בשום אופן אינני מתעלמת ממצוקתו של הבן. בשום אופן אינני מפנה לו כתף קרה ברגעים שהוא צריך אותי בשום אופן אינני אמא שהזניחה את בנה, בשום שלב שהוא.

הייתה לי אפשרות לנסוע לחופשה של שבוע לחו"ל ותאמין לי ש"מגיע לנו" לא נסעתי כי ידעתי שמתחילים מבחנים והיו ימים שהוא יצטרך אותי. ידעתי שיהיה לו קשה.

אני מנסה במקביל לטיפול שאחנו מקבלים בהדרכת הורים (והפסיכולוגית לא ראתה את הילד מעולם כי היא חושבת שמספיק שהיא מטפלת בנו) ואני עדיין מנסה למצוא תשובה ממוקדת מאוד לבעייה הספציפית שלו של חרדת מבחנים.

בדיוק חשבתי למה אני או אחרים ואני בעקבותם חושבת שאני מלחיצה ? למה אני לא מגדירה את זה כמנדנדת או אפילו "נורא מנדנדת" למה זה מיד הופך ללחץ ? הרי לחץ לפעמים הוא סובייקטיבי פרשני משהו.

תודה על תשובתך !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא עומדת בזה יותר !
    טורינה
    01/11/2011

שלום,

אתם יודעים איך זה ? הילד לא בסדר אז ההורים אשמים. אני נותנת את נשמתי לילדים ואני אשמה ? אם אני לא אדם מאושר = הילדים שלי לא מאושרים ?

הבן שלי בן 13 ויש לו חרדת מבחנים. האם אנחנו אשמים ?? יש דיעה כזאת "עזבי את הילד, מה אכפת לך, לא רוצה לעשות עבודה, לא צריך. למה זאת בעייה שלך ?"

בדיוק כמו שלפני עשרים שנה היתה דיעה שהילד צריך להיות במרכז העולם. לפני כמה שנים קראתי כתבה בעתון שהיום הפסיכולוגים מכים על חטא. ואני בנתיים "נקרעת" בין הפסיכולוגית שמטפלת בנו לבין ההשקפה שלי.

הילד לומד בכיתה ח'. גם בעבר היו לו אירועים של חרדת מבחנים ו/או אפילו היה קורה שהוא היה "ננעל" בשיעור בזמן משימה כשהיה נדמה לו שהוא לא מבין והסברים לא עזרו כיוון שהוא היה "ננעל" ונכנס להתקפות כעס.

לאחרונה היה לו מקרה חריף במיוחד של בכי שנמשך כל היום והגיע למצב של התפרצות. מעבר לזה שאנחנו מיד נדרכים ומתגייסים לעזור לו. מה התפקיד שלו בזה שהוא נכנס ללחץ במבחן. האם זה בגלל שלא למד מספיק ? אולי למד אבל לא השיג שליטה מלאה ? ולכן הוא נלחץ ? אולי יש אצלו קונפליקט בין מה שהוא רוצה להשיג במבחן (ציון גבוה) לבין הרצון שלו להשקיע. אבל הוא לא מוכן לקבל את העובדה שבכמה שהוא משקיע = הציון שהוא מקבל ואם הוא רוצה לקבל יותר הוא צריך להשקיע יותר.

למה מיד מאשימים את ההורים ?
    האם ההורים אשמים ?

מכתב אורך.
    מקוה שלא הגזמתי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא עומדת בזה יותר !

הוספת תגובה

• אמא יקרה,

הדר
    01/11/2011

מי האשים אותך? בעיניי את לא "אשמה" המניעים שלך הם לעזור לילד , ולא נראה לי שיעמידו אותך למשפט על זה שאת לא מאושרת, למרות שאם את סובלת יותר מידי זה בטח עובר לילדים ועדין את לא אשמה אף אחד לא מושלם וגם לא צריך להיות .

מה שכן, מנסיוני האישי כאמא די ותיקה, רגשי אשמה מפריעים לראייה נכונה של המציאות כמו איזה מסך ואז גם קשה לעשות את הדברים הנכונים , לראות מה הילדים צריכים ואיך אפשר לעזור להם.

את צודקת בזה שיש גבול ליכולת שלנו להשפיע על הילדים שלנו, יש דברים שאין לנו שליטה עליהם, צריך לקבל את זה.

אני מכירה מההורות שלי את המצבים הקשים האלה, קשה לראות את ילדך סובל וקשה מאוד תחושת חוסר האונים, ועוד המחשבה שזה בגלל דברים שאני עשיתי/גרמתי, בגלל שלי יש קשיים רגשיים אז גם להם... בקיצור זה לא פשוט.

אני מקווה ומאחלת לך שיהיו הרבה ימים ורגעים רגועים וטובים שתוכלי לשאוב מהם את הכוחות לימים ולרגעים הקשים .

הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומר ..לצערי, הפסיכולוגית שלנו

טורינה
    01/11/2011

חושבת אחרת :-( זה כאילו שאנחנו צריכים להפסיק להיות אנחנו ברגע שנולדים לנו ילדים. כי אנחנו אחראים לא רק על רווחתם וצורכיהם הבסיסיים. לא רק שאנחנו צריכים לרקוד ריקוד בלתי אפשרי בין הצרכים שלהם לרצונות שלהם אלא שאנחנו גם אחראים בגלל שאנחנו לא מאושרים (כל אחד ונסיבות חייו). האם אני יכולה להיות מאושרת בכח ? האם אני יכולה להיות מאושרת רק כי אמרו לי שזה מזיק לילד שאני לא ?? אם כבר אני צריכה להיות מאושרת כי אני חייבת את זה לעצמי ורק אח"כ לילדי. אני לא יודעת כבר. אני לא מרגישה אשמה, אני חושבת...
    אני מרגישה בקונפליקט נצחי. דבר אחד אומר. שלהיות אמא בקונפליקט זה מאוד לא בריא לילד.

תודה על המילים החמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומר ..לצערי, הפסיכולוגית שלנו - תגובה

דניאל זק
    03/11/2011

שלום מיס טורינה.

את והדר מעלות כאן, בין היתר, נושא שנוגע לקשר שמתקיים בין אחריות לבין אשמה, של כל אחד מאתנו על עצמו ועל הפעולות שהוא עושה בחייו.

נדמה לי שאחריות נוגעת יותר למצבים שבהם אנו בוחרים בכיוון או בפעולה מסוימים, על אף הקשיים שעלולים להיווצר בהמשך הדרך. אם החלטנו להינשא, למשל, קרוב לוודאי שההחלטה שקיבלנו תחייב אתנו בהמשך הדרך לעמוד בחיי הנישואין גם במצבים קשים. כל עוד אנו מחליטים להישאר נשואים לבן/בת הזוג, נהיה אחראים לקשר הנישואין שאנו מקיימים אתו. כך גם עם ילדים, אבל בתוספת של סיבוך - ילדים נשארים תמיד איתנו ואי אפשר להתגרש מהם.

אשמה היא רגש שעולה בתוכנו במצבים שבהם פעלנו באופן שסותר ערכים או עקרונות נורמטיביים שבהם אנו מאמינים. השאלה שנשארת פתוחה בקשר לבן שלך, טורינה, היא האם את חושבת שאת מתנהלת באופן שמצדיק תחושה של אשמה - האם את מתעלמת באופן מוחלט ממצוקתו של הבן שלך? האם את מפנה לו כתף קרה ברגעים שהוא ממש צריך אותך? האם את מרגישה שאת אמא שהזניחה את בנה?

אם התשובות שלך מתקרבות יותר ל"לא", אז אנחנו מדברים על שאלה של אחריות. כאן צריך להמשיך ולברר עד איזה גבול הורה יכול לקחת אחריות על בנו. יש הבדל בין התעלמות מוחלטת מכל מחויבות הורית לבין התמסרות טוטאלית לכל ביטוי של צורך קטן שלו. טוב שאתם נמצאים במסגרת טיפולית, מפני ששם המקום לברר עד היכן מחייבת אותך האחריות. נכון, מסכים אתך שלעתים קרובות מתקיים קונפליקט בין צרכים סותרים - של ההורה ושל הבן - אבל קיים הבדל יסודי: את אחראית על הבן באופן שאינו סימטרי למידת האחריות שלו עלייך.

מעבר לכך, נראה שמלבד הקשיים שאת חווה, הבן שלך נמצא במצוקה קשה, וטוב שאתם נמצאים במסגרת טיפולית, אפילו אם מסגרת זו מציבה לך דרישות. גם כאן - ההימצאות בטיפול היא סוג של אחריות שלקחת על עצמך!

מקווה שהעבודה שאתם משקיעים תוביל אתכם למקומות יותר טובים ולתקופות יותר נינוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה