פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה
    מישהי18
    15/09/2011

שלום לכם,
    אני יודעת שאי נטילת תרופות פסיכיאטריות אצל חולי סכיזופרניה הוא דבר די נפוץ,ולכן אני תוהה מה ניתן לעשות ע"מ לשכנע אדם החולה בהפרעה כן לשתות את התרופות על אף שהוא מרגיש שאין כל צורך בהם...
    אשמח לשמוע כל רעיון או עצה העולה על דעתכם.

תודה,ושבת שלום..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה - תגובה

רוני פרישוף
    16/09/2011

שלום מישהי18

חוסר היענות לטיפול תרופתי היא תופעה נפוצה מאד, לא רק בקרב חולי סכיזופרניה (אני מציינת את זה כדי להחליש את הרושם שמדובר בהתנהגות "חולה"). גם אנשים עם מחלות מסכנות חיים (סרטן, סוכרת, מחלות לב) לעיתים קרובות מפסיקים לשתף פעולה עם הטיפול התרופתי מסיבות שונות: תופעות לואי לא נעימות, התנגדות לתווית החולה, פיזור דעת וקושי להתמיד ועוד. הבעייה נפוצה מאד בעולם הרפואה, ונכתבה עליה ספרות ענפה, תוכלי למצוא אותה ברשת.

אצל חולי סכיזופרניה, כמו אצל כל חולה כרוני אחר, יש להבין לעומק את הסיבה לקושי להתמיד בנטילת התרופה. אז זאת יש לעשות באמצעות שיחה פתוחה, אמפתית, לא שיפוטית וכנה.

חשוב להבין למה זה קורה: האם יש תופעות לואי לא נעימות, גופניות או נפשיות? אולי יש קושי או חוסר הסכמה עם האבחנה? פחד מסטיגמה? תחושות של בדידות או חריגות, שלקיחת התרופה לכאורה מנציחה? תחושה של יאוש, המתעוררת דוקא כאשר לוקחים תרופה ואין ממש שיפור, והחיים ממשיכים להיות נאחסים? תקווה שבלי תרופה הכל יהיה בסדר? תחושה שהתרופות "סותמות את הפה" ואף אחד לא רוצה לשמוע מה באמת כואב וקשה?

עצם השיחה, ככל שהיא תהייה יותר פתוחה וקשובה, כבר תסמן את האיזורים של הקושי ואולי רעיונות ראשונים להתמודדות.

אחרי שמבינים מה הקושי, יש לנסות לחשוב יחד על פתרונות, החל מבעיית תופעות הלואי ועד לבעיית הסטיגמה והיאוש. חשוב להדגיש את ההיבטים החיוביים של האיזון הנפשי, ועדיף להוביל את החולה בשיחה, כך שהוא יגיע אליהם בעצמו (כשזה בא כהטפה מבחוץ זה עלול להיתקל בהתנגדות). יש לתת הרבה חיזוקים, עידוד, אהבה והערכה על כל התקדמות, החל מנטילת התרופות, ועד השתלבות תפקודית וחברתית.

חשוב לשוחח עם הרופא/ה המטפל/ת, המהווים דמות משמעותית ומשפיעה בתהליך. חשוב שהחולה יקבל שיחות, כדי שהטיפול התרופתי יהיה חלק מתהליך טיפולי רחב ותומך יותר.

כדאי לקרוא על שיטת "הראיון המוטיבציוני" (מילר ורולניק 2002) שמטרתו להגביר את המוטיבציה של המטופל לשנות את התנהגותו באמצעות אסטרטגיות המכוונות לעזור לו לעשות שינוי בחיים ולשפר את הבריאות. ראיון מוטיבציוני הוא ייעוץ פסיכו-סוציאלי יעיל לטיפול בהתמכרויות/ הרגלים כפיתיים, גמילה מעישון, שינוי תזונה, ירידה במישקל, גמילות שונות מאלכוהול, סמים ועוד. זהו כלי קצר, אפקטיבי וממוקד המעביר את המטופל משלב לשלב במעגל השינוי עד לביצוע השינוי והתמדה בו.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרופות נגד schizofrenia - תגובה

רוני פרישוף
    18/05/2012

שלום לך,

אם אתה מצליח לשמור על איכות חיים טובה במשך שנים רבות ללא טיפול תרופתי, ומבלי שיגרם סבל או הפרעה לך או לאחרים, אשריך. לתרופות יש תופעות לואי לא פשוטות, אך הן גם מצילות חיים.

לצערי, לא עפ"י כללי האתר נוכל לפרסם בפורום מיילים או מספרי טלפון. אולי תנסה בפורומים אחרים שמאפשרים זאת.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מוזר
    הדהגד
    14/09/2011

עד לפני שנה הייתי עסוקה במחשבות אובדניות, עד שפגשתי את הבחור שהיה עתיד להפוך לארוסי, שעזר לי להתמודד עם כל הכאב והעמיד אותי על הרגליים.
    כיום אני בחורה בת 18, שחיה ורוצה לחיות את החיים שלה, נהנית מכל רגע ומתגברת לאט לאט על הבעיות החברתיות שלה.
    רק שעכשיו הופיעה בעיה אחרת, ואשמח להתייעץ איתכם כי עזרתם לי יותר מפעם.
    מרוב שהתגברתי על הרצון למות, עכשיו התחלתי לפחד מהמוות.
    בכל המובן של הכוונה,
    כבר לא פעם נבהלתי ונכנסתי לחרדות קשות בגלל חששות שונות ולא מוצדקות שנבדקתי באיידס, בסרטן, כלבת ועוד סוגים שונים של מחלות סופניות ומפחידות, שתודה לאל היו חששות לא מוצדקות.
    לא פעם אמרתי לעצמי שזה סתם, אין לי אפילו סיבה לחשוב ככה, אבל לא יכולתי להתגבר על הפחדים.
    לפני 4 שבועות הייתי במגע עם החתול, אני כבר לא באמת זוכרת מה קרה שגרם לי לחשוש כל כך, האם החתול באמת נראה חולני? או שרק הייתה חסרה לו עין וזה גרם לי לחשוש ממנו?
    הוא היה ידידותי מידי בשביל חתול שנראה חולני ונמצא במקום שאין סיבה שיבוא במגע עם אנשים.
    ומאז לא יכולתי להירגע, החלטתי שייתכן, חס וחלילה, הייתה לו כלבת.
    אחרי 10 ימים ניגשתי לאחות, שבתגובה לדברי, צחקה ואמרה שאם נדבקתי אז כבר אין מה לעשות.
    אחרי דיכאון שנמשך במשך ימים החלטתי לקום ולגשת לרופא, הרופא התקשר לעמיתו, להתייעץ, והם החליטו שאין לי מה לחשוש, אבל אני החלטתי שהוא סתם לא מבין.
    מאז התייעצתי עם עוד עשרות אנשים מסביבי ובאינטרנט, כשחלקם אמרו לי שאין שום סיבה לחשוש ואם הייתי נדבקת חס וחלילה, כבר הייתי יודעת ואחרי תקופה כל כך ארוכה אין לי מה לחשוש אפילו.
    וחלקם אומרים שכן יש סיבה לחשוש כי המחלה יכולה להופיע גם אחרי תקופה ארוכה.
    שני הצדדים נתנו לי טיעונים חזקים, ואני פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
    מאז אותה הנשיכה סבלתי מהרגשה מוזרה בגרון, הרופא אמר שמדובר בדלקת, רק היה לי מוזר שהיא נמשכה במשך 3 שבועות, עד שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה, היום, בשבוע הרביעי, וביום השישי שאני כבר לוקחת את האנטיביוטיקה, הופיע לי חום 36.9, 37+, מה שהרופאים לא מחשיבים לחום. אבל כמובן שתבינו שכל דבר קטן שקורה לי מעלה בי את החששות.
    מצד אחד הגעתי למסקנה שאין לי מה לפחד, גם אם קיים סיכוי שהחתול היה חולה אז הוא בין הנמוכים ביותר, ולא הגיוני בכלל! שכל זה סתם עוד פחדים שלי, אני מאמינה בזה אבל לא מצליחה לשכנע את עצמי.
    כל דבר שעובר עלי, מחזיר אותי לסיפור ההוא, אני לא מצליחה להיפטר לגמרי מהחששות.
    וחוץ מהדלקת הגרון המוזרה, מופיעים אצלי הרבה מצבי רוח משונים, רגע אחד אני שמחה ורגע אחר אני בדיכאון חזק, אני יודעת שזה בהשפעת החרדות האלה, אבל אני לא מצליחה להעלים אותן, ואני לא יודעת איך אצליח עד שאדע בוודאות האם עלי לחשוש או לא? וממי אני יכולה לקבל תשובה נכונה?!
    כל המצב החזיר אותי להתחלה, לחרדות החברתיות, וזה בעייתי בשבילי להמשיך וללכת לרופאים שונים, האם עלי לפנות לרופא או לפסיכולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    מצב מוזר

הוספת תגובה

• המשך

הדהגד
    14/09/2011

אני לא יודעת מה לעשות, אני לא מצליחה להרגיע את עצמי.
    לאן עלי לפנות? מה לעשות?
    לפעמים תוקפת אותי הרגשה שזה הימים האחרונים שלי,
    וכבר זמן רב התחלתי לפחד כל כך שאני אפילו לא יכולה להגיד את המילה מוות בקול.
    אני כל כך מפחדת.
    מצטערת על ההודעה הארוכה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

רוני פרישוף
    15/09/2011

שלום לך,

השבתי לשאלתך זו לפני מספר ימים. לצערי, בנקודה זו לא נוכל לתרום יותר מכך.

אני מאד ממליצה לך להעזר בטיפול נפשי, פרטי או ציבורי. כדאי לך לקבל גם הערכה פסיכיאטרית. יתכן שטיפול תרופתי נוגד חרדה יקל מאד על מצבך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בא לי למות
    מאיה
    14/09/2011

ראיתי את הכתבה הזו ששודרה במבט וזה גורם לי לא לרצות לאכול יותר ביצים לעולם.

לקביעת תור
    סגירה
    בא לי למות

הוספת תגובה

• בא לי למות - תגובה

דניאל זק
    15/09/2011

שלום מאיה.

כן, גם אני ראיתי את הכתבה בטלוויזיה, כלומר כיסיתי את עיני תוך כדי, כשהקרינו את הקטעים הקשים יותר.

באמת מזעזע, הרוע והאכזריות שקיימים בעולם. המחשבה הראשונה שעולה לראש היא שחבל שאי אפשר לחיות בעולם אחר, בלי הסבל הרב המצוי בו. מצד שני, האם ישנם חיים ללא סבל בכלל, בעולם שכולו טוב?

ישנם אנשים שמקדישים עצמם לעשיית הטוב, אבל תוך כדי כך הולכים לאיבוד בתוך הרע, רואים רק אותו. נדמה לי שגם כאשר רוצים לעשות טוב, להילחם על עולם ראוי יותר, עדיף לזכור שישנם גם רגעים טובים.

מאחל לך רגעים טובים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם מחנך
    יפעת
    14/09/2011

לפני מספר חודשים פתחתי פייסבוק וביקשתי רשות מבני בן ה-16 לצרף את מחנכו. כיף לנו לדבר יחד, ואם אנו מדברים אך ורק בנושא לגבי בני בלבד. גם לבעלי לא מפריע. לפתע פתאום בלי הודעה מוקדמת, בני צווה עלי למחוק אותו מחברי הפייסבוק שלי מאחר והוא מחנכו ולא חבר שלי (בהתחלה לא היה איכפת לו), כיבדתי את בני ומייד מחקתי, אבל הוא עבר את הגבול ודרש מהמחנך וממני לנתק כל קשר גם דרך הטלפון, ורק אם יגלה שהוא מדבר איתי - הוא יעזוב את הבי"ס, ואני יודעת שבני החלטי. והמחנך שאל את בני ואם אמך תכתוב לי או תתקשר? - בני ענה לו אתה פשוט לא עונה, לא מגיב. ואם אני פגועה עד מאד . ואם המחנך ירצה לדבר משהו על בני שידבר עם בעלי. בעלי מעולם לא היה מעורב בנושא ביה"ס, תמיד היה נוח והורגלנו לזה שהמחנכים מדברים איתי בכל השנים. אני בחיים לא הייתי מעיזה לבגוד בבעלי. המחנך מאד פתוח עם בני שכל דבר מיידע אותו, הייתי כותבת לו משהו אחרון אך אני חוששת שהמחנך יספר לו, כי הספקתי להכירו שאי אפשר לסמוך עליו. אני רואה זאת בחומרה שהוא הצליח להשתלט בשני אנשים מבוגרים. מעבר לזה אנו ביחסים טובים. אולי חושש משום מה, ואין לו שום בסיס לחשוד. אני לא יודעת מה נפל עליו??. ולא הייתי רוצה לקחת סיכון למרות שבתוך תוכי בא לי להסביר למחנך ולפחות לסיים קשר בכמה מילים, אבל לא רוצה להסתכן שאולי המחנך יספר לו ואז בני יעזוב את בית הספר ויהיה על מצפוני. מה דעתכם על הנ"ל. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם מחנך

הוספת תגובה

• קשר עם מחנך - תגובה

דניאל זק
    14/09/2011

שלום פלונית.

מדברייך עושה רושם שלמרות ההפתעה והפגיעה מההתעקשות של בנך על ניתוק היחסים בינך לבין המחנך שלו, את איכשהו בכל זאת מבינה אותו.

נראה ששניכם מכירים בכך שיש גבולות בלתי נראים בין תחומים שונים שרצוי לא לערבב ביניהם. מבחינתך, הוא ילד בן 16 ולא ייתכן שישתלט על שני מבוגרים. מבחינתו, הוא לא מבין איך את יוצרת קשר עם מישהו בפייסבוק שכיף לך לדבר איתו, כשהמישהו הזה הוא המחנך שלו בבית הספר.

הבעיה היא שכאשר חוצים גבולות, עלולה להתפתח חשדנות ביחס לכל מצב שיכול להזכיר במשהו את מה שכבר קרה. אפשר, על כן, להבין את רגישות היתר שנוצרה אצל בנך. נכון, גם את פגועה, אבל ההבדל בינך לבין בנך הוא שאת ההורה שלו, ועל כן את תמיד נמצאת בתפקיד מולו - של "המבוגר האחראי" שלא ראוי לו להיגרר למלחמות.

דברייך מעידים על היושר שלך, על הרצון לפתור את הבעיה תוך הידברות, ולא באופן כוחני או על ידי הסתרה של עובדות ופרטים. ייתכן שאפשר להידבר עם בנך ביחס לרצונך להיפרד בכמה מילים אחרונות מהמחנך.

מאחל לך בהצלחה, ומציע לזכור שהידברות ישירה ביניכם וגילוי לב אמיתי הם שני המרכיבים החשובים ביותר כדי להימנע מחשדנות וממאבקים מיותרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה

יפעת
    14/09/2011

גם לאחר ששוחחתי עם בני, הוא אוסר עלי בכל תוקף לכתוב אפילו מכתב אחרון. ואם אעשה כן, איים על המחנך ועלי שיעזוב את הבי"ס. אני הייתי כותבת בהודעה האישית למחנך, אך היות והספקתי להכיר את המחנך שבקטע הזה אין לו גבולות ואינו מסוגל להתגבר על היצר הרע ומספר לבני כל צעד ושעל שאנו מדברים, ממש חוסר בגרות, אז איך אני אקח את הסיכון לכתוב לו? האם כדאי לכתוב מכתב חריף ותקיף למחנך ובכל זאת לקחת סיכון , עד אז לא אנוח ולא אשקט כי כך לא נפרדים וחותכים באופן פתאומי. הוא צריך לשלוט בשני אנשים מבוגרים. מצד שני אני פוחדת שזה ייודע לו ואז ינתק קשר עם המחנך, יכעס עלי, יאבד את האמון בי ויעזוב את ביה"ס. מה עלי לעשות??? אני בדילמה נוראית. הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה - תגובה

דניאל זק
    14/09/2011

שלום שוב.

אני דווקא מבין את המחנך שמשתף את בנך, מפני שהוא מחוייב לפני הכל לקשר שלו עם התלמידים, וזה קודם לקשר שלו עם הוריהם. בנך נמצא בבית הספר במסגרת שהיא לפני הכל שלו, של חבריו ושל המורים האחרים.

לגבי פרידה פתאומית, אם הם מדברים ביניהם על הדברים, המחנך בוודאי יודע מה שבנך מבקש, ולא יהיה מופתע אם לא תתכתבי איתו יותר.

כמו שאת כותבת בעצמך, מדובר כאן על נושא של אמון, ולא כדאי להפר אותו.

מקווה שיכולתי לעזור במשהו, אבל אם זה לא מספיק, אני מציע לפנות למפגשי ייעוץ במסגרת פרטית או ציבורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי כנסו רגע...
    בן מן
    12/09/2011

יש לי חוות דעת פרטית אבל לא מהגורם המטפל בשל בעיות אישיות איתו. החוות דעת מאד משכנעת...

שווה להמתין חודשיים ולדחות את הוועדה לקבלת התוצאות לאבחון כדי לצרפו לתיק הרפואי בביטוח לאומי?

לקביעת תור
    סגירה
    אוקי כנסו רגע...

הוספת תגובה

• אוקי כנסו רגע... - תגובה

דניאל זק
    12/09/2011

שלום שוב.
    קשה לדעת מה השיקולים המדוייקים של חברי הוועדה, אבל לא נראה לי שחודשיים יותר או פחות הם השיקול העיקרי. עשה מה שיועיל לך ביותר - לטווח הארוך.
    שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות ממש ממש חשובות עבורי
    בן מן
    11/09/2011

שלום רב , עברתי אבחון פסיכודיאגנוסטי בבריאות הנפש על ידי פסיכולוג קליני.
    בקשר לאבחון רציתי לברר 2 דברים.
    1.האם האבחון חשוב עבור הביטוח לאומי למטרת דרגת נכות? אם כן עד כמה חשוב אבחון מסוג זה?
    2.האם בתוצאות האבחון ניתן לקבל אבחנות נפשיות?
    בן מן.

הוספת תגובה

• 2 שאלות ממש ממש חשובות עבורי - תגובה

רוני פרישוף
    12/09/2011

שלום בן,

אני מניחה שהכוונה ב"איבחון פסיכודיאגנוסטי" היא סוללה של מבחנים פסיכולוגיים וראיון קליני.

מטרת המבחנים לקבל תמונה כללית של האישיות שלך, כולל היבטים כמו: כוחות, נטיות, דפוסים, סגנונות ביחסי אנוש, רמת תפקוד בתחומים שונים, קונפליקטים, יחס למציאות ולדמיון, דימוי עצמי, מתח ותקווה, עולם הפנטזיה, יחסים משפחתיים ועוד...

המבחנים לאו דוקא נועדו להתכנס לאבחנה מסויימת, אלא דוקא להרחיב ולהעשיר את שדה הראייה על המטופל, כדי להכיר אותו, את קשייו ואת צרכיו טוב יותר, ולהזין את הטיפול הנפשי בו.

המבחנים לא עומדים בפני עצמם, אלא משתלבים עם הראיון הקליני וההתרשמות הכללית של הבודק.

כן, הם יכולים לתת כיוון אבחנתי אם יש צורך בכך, אך האבחנה לעולם לא תיקבע רק על פיהם. אבחנה תינתן על סמך איסוף של מידע מהתרשמות המטפל, ראיון קליני מעמיק והמבחנים גם יחד.

האבחנה אינה תורה מסיני, וגם היא יכולה להיות נתונה לשינוי או בחינה מחדש.

ככל הידוע לי, למוסד לביטוח לאומי יש מערכת איבחונית משל עצמו, והוא עורך מבחנים באופן עצמאי לצורך הכרה בנכות. יחד עם זאת, הוא עשוי לבקש חוות דעת מן המטפלים במרפאה לבריאות הנפש. חוו"ד זו עשוייה לכלול את תוצאות המבחנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות ממש ממש חשובות עבורי - תגובה

דניאל זק
    12/09/2011

שלום בן מן.

קודם כל הערה מקדימה: ישנם ויכוחים רבים בקרב אנשי המקצוע לגבי מידת התוקף והמהימנות של המבחנים הפסיכולוגיים שעברת בבריאות הנפש. לא כולם מסכימים עד כמה ניתן להסיק בעזרתם על האישיות והאופי של אנשים, עד כמה ממצאי האבחון באמת תופסים במציאות. שאלה נוספת נוגעת לעצם הצורך לתייג אנשים לתוך קטגוריות טיפוסיות וכלליות, אבל זה כבר עניין אחר.

מי שמאמין במבחנים הפסיכולוגיים יאמר שהאבחון יכול לעזור למטפל/ת שלך לקבל תמונה כללית בקשר אליך ולאישיותך. למשל: האבחון יכול לרמז על המשאבים והכוחות שעומדים לרשותך כשאתה ניגש להתמודד עם מטלות שונות בחיים; על נקודות החוזק שלך ועל נקודות התורפה מבחינה חברתית, רגשית, אינטלקטואלית, התנהגותית; על מידת הגמישות שבה אתה מגיב במצבים שונים; על האופן שבו אתה תופס את עצמך ואת האחרים (מרגיש בנוח במצבים חברתיים, או מרגיש אי נוחות ביחס לעצמך, נניח).

מבחינה אדמיניסטרטיבית, דרגת נכות נפשית נקבעת על ידי ועדה מטעם הביטוח הלאומי. בוועדה זו יושבים בדרך כלל רופאים ופסיכיאטרים אשר נעזרים באינפורמציה מגוונת - ראיון עם הפונה והתרשמות מההיסטוריה האישית והרפואית שלו, חוות-דעת שונות של הגורמים המטפלים בעבר, ודו"חות שונים כמו הדו"ח הפסיכודיאגנוסטי שעברת. מבחינה זו, הדו"ח מהווה רק חלק מתוך התמונה הכוללת על פיה מחליטים על הדרגה של הנכות.

בקשר לאבחנות הנפשיות: בהקשר של הביטוח הלאומי, האבחנות האלו נגזרות מתוך הפרקטיקה הפסיכיאטרית יותר מאשר זו הפסיכולוגית. כלומר: אבחנות נפשיות נקבעות על ידי בדיקה קפדנית ומפורטת של הסימפטומים הנחוצים כדי לקבוע אבחנה מסויימת, בעזרת לקסיקון רפואי פסיכיאטרי. אם מופיעים לפחות כך וכך סימפטומים מתוך רשימה מפורטת, נקבעת האבחנה.

איך שלא יהיה, העברת המבחנים הפסיכולוגיים כרוכה במאמץ ניכר, הן של הפסיכולוג והן של הנבדק, ויכולה לעורר גל של חששות ושאלות - מה גילו עליך, מה נחשף מבלי שרצית בכך, אבל גם ללמד אותך דברים חדשים על עצמך. עם סיום ההעברה, ולאחר סיכום הממצאים על ידי הפסיכולוג נהוג לערוך פגישת משוב עם הנבדק ולעדכן אותו בעל פה על הממצאים. פגישה זו יכולה מאד לתגמל אותך במידע חשוב ולא הייתי מוותר עליה.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,צריכה עזרה
    ע
    11/09/2011

הי.אני בת 31,נ+2 ,סובלת מדחק מודע-ז"א מכניסה את עצמי לדחק,אומנם יודעת לצאת מזה,אך כשאני בתוכו,קשה לי בטירוף...מכניסה גם מחשבות שווא...עצבנית מאוד ויש לי חוסר סבלנות...חושבת על טיפול,האם בפרטי זה יקר?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,צריכה עזרה

הוספת תגובה

• שלום,צריכה עזרה - תגובה

שחף ביתן
    11/09/2011

שלום לך,

לא ברור לי למה את מתכוונת ב'דחק מודע'. מה זאת אומרת מכניסה את עצמך לדחק? איזה דחק? מהו הדחק שאליו את מכניסה את עצמך?
    למה את מתכוונת במחשבות שווא?

אם את חושבת על טיפול, את יכולה פשוט לפנות באזור מגורייך למטפלים ולברר את העלות, ולבחון את האפשרות שלך לעמוד בה. כמו כן את יכולה לפנות לטיפול מסובסד דרך קופות חולים או עמותות שונות המציעות טיפולים במחירים מוזלים.
    כמו כן ניתן לקבל טיפול ללא עלות במרפאות ציבוריות לבריאות הנפש. על אף העומס שיש במערכת הציבורית הגורם לעיתים לתקופות המתנה, הרי שעובדים במערכת הציבורית מטפלים מסורים אשר מעניקים טיפולים מכל הסוגים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני כמה שנים הפתעתי גנבים
    רונית
    11/09/2011

ואני עדיין מרגישה פחד האם יש דרך להתגבר

הוספת תגובה

• לפני כמה שנים הפתעתי גנבים - תגובה

שחף ביתן
    11/09/2011

שלום רונית,

קשה מאוד להתייחס לתגובה כל כך קצרה. לא ברור למה את מתכוונת בפחד, ועל מה את רוצה להתגבר. האירוע שאת מתארת נשמע מפחיד ביותר, ותחושת פחד לאחריו נשמעת הגיונית.
    עם זאת, אם את מרגישה שזה מגביל אותך באופן כלשהו, מעסיק אותך באופן טורדני, ומשפיע על היכולת להנות בחייך, ואת סובלת מהמצב, אז נכון לטפל במצב.
    יש לאבחן, מה שלא ניתן לעשות באינטרנט ובטח לא מתגובה כה קצרה, את מצבך - האם את סובלת מהתקפי פאניקה? או מפוסט-טראומה? או משהו אחר, ולהציע טיפול מתאים.
    ישנם היום טיפולים קוגניטיביים-התנהגותיים להפרעות חרדה הכרוכים על פי רוב, ובהתאם לטיפול הספציפי, בסוג כלשהו של חשיפה לגורם מעורר החרדה. החשיפה נעשית בשלבים, ויכולה להיעשות גם בדמיון, כמו גם לחזור לאירוע מעורר החרדה ולספר אותו תוך עיבוד מחודש שלו. תוך כדי עובדים על המחשבות האוטומטיות אשר מעוררות את החרדה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על טיפול פסיכולוגי
    reut
    10/09/2011

שלום ,

רציתי לדעת אם טיפולים פסיכולוגים יעזרו לי במצב שקשה לי להתבטא ולהסביר את הקשיים שלי ? יש לי המון בעיות שפה ולקויות למידה שמתבטאות בכך שאין לי את היכולות להגיד את אשר ליבי ואת כל מה שאני חושבת , מכיוון שאני לא יודעת להתנסח , אני יודעת שאם אשב מול פסיכולוג אשכח באותו הרגע לומר את הדברים העיקריים אז אולי זה לא יהיה רלוונטי ומיותר אם אלך לטיפולים..

תודה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על טיפול פסיכולוגי - תגובה

רוני פרישוף
    10/09/2011

הי רעות,

אשיב במרוכז לשלוש שאלותייך:

ראשית, אל תדאגי, בטח שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור, גם במקרה של קושי להתנסח. למעשה, עזרה לבטא תחושות לא ברורות, קשיים ומצוקה נפשית בעזרת מילים, היא חלק משמעותי מהעבודה הטיפולית. המטפלת תעזור לך למצוא מילים ומושגים לכאב שאת מרגישה, באמצעות הרבה כלים, כמו: שאלות מכוונות, שאלות פתוחות, דיבוב, בדיקה האם הבינה אותך נכון, הצעות שונות (אולי את מרגישה עלבון? אכזבה?) ועוד.

היא כמובן תביע אמפתיה והבנה לקושי להיפתח, שאולי נובע גם ממבוכה, חשש, ביישנות או מופנמות. זה בסדר, קחי לך את הזמן.

יכול להיות שתוכלו להעזר באמצעים עקיפים, כמו ביטוי באמנות, בתנועה או בכתב (ההתנסחות שלך בכתב מצויינת!). מלכתחילה, אם זה מעניין ומושך אותך, תוכלי לפנות לטיפול באמנות, מוזיקה או תנועה.

כאשר תצליחי לנסח את מה שעל ליבך, ולהרגיש מובנת, זו כבר תהייה חווייה מארגנת ומרגיעה.

כל אזרח במדינה זכאי לקבל טיפול בחינם במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות. חלק מהמרפאות מאד עמוסות, ולכן הן מנהיגות רשימת המתנה ו/או הגבלת זמן הטיפול. במרפאות פחות עמוסות הקבלה מיידית. בקופת חולים מכבי הטיפול הוא במרפאות הפרטיות של המטפלים (עפ"י תעריף הקופה), על בסיס מקום פנוי. לצערי, כפי שכתבנו במכתב לגולשים, אין באפשרותנו לתת המלצות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך רוני עזרת לי מאוד !

reut
    11/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעזור לבן שלי?
    אמא
    10/09/2011

שלום רב,
    אני רוצה להעלות בעיה שלי עם בני בן ה22.
    ביסודי ובגן היה מדובר בילד חכם, מעורה חברתית, אפילו ניתן לומר מנהיג חברתי ממש. החל מהמעבר שלחטיבת הביניים משהו השתבש. גם החל תהליך פרידה ממשית שלי מאביו עד לגירושים שחלו בתקופת התיכון שלו.
    ה"מנהיג החברתי" נעלם, גם הילד החכם עם הציונים הגבוהים נעלם, נשאר רק ילד שהתנער מכל מסגרת חברתית- לימודית- חינוכית מעליו שביקש לעזוב אותו בשקט. עם השנים הגיעו הברזות רבות שלו מבית הספר, עד כך ששום תחנונים מצידי ומצד אביו לא עזרו והוא סולק מבית הספר בסוף כיתה י"א.
    מאז היום הפך ללילה, והלילה ליום. לא הייתה שום עשיה מצידו או התנהלות אפילו בבית. הוא הסתגר בחדרו שעות מול המחשב, הטלויזיה, הסיגריות.
    את שירותו הצבאי הוא נאלץ לעשות ,אך גם אז פיברק גימלים מזוייפים (שאגב עליהם נשפט ונענש) ועשה כל שביכולתו לסיים את השירות הצבאי. לאחר שהשתחרר עבד מעט במפעל (גם זאת לאחר תחנונים רבים) ובהתרסה יום אחד עזב את המפעל וחזר לשגרה המוכרת שלו: החדר שלו בלבד (אפילו לסלון הוא לא יוצא),חברים מבקרים אותו מדיי פעם (הוא לא טורח לצאת לבקר אותם), בלילה הוא ער בבוקר הוא ישן כמו שציינתי קודם.
    הילד שלי מדאיג אותי. אין יום שאני לא מנסה לדבר איתו, בצחוק או ברצינות, בצורה ישירה או עקיפה, אני שואלת אותו מה הוא רוצה לעשות בחיים שלו- והוא לא יודע. לא רוצה לעשות כלום, להשאר ככה. גם אביו ניסה כמה פעמים ללא הצלחה.
    גם אחותו הגדולה, ודודים וחברים- את כולם הוא מנער מעליו בתירוץ שהוא יודע מה הוא עושה, וזה מה שהוא רוצה לעשות.

יש פה כבר בעיה שנרקמת כמה שנים. בחור שמפחד ליצור קשרים, להיות באיזו תקשורת עם אנשים, לצאת החוצה, למצוא את עצמו, מה שהוא אוהב, לצאת עם בחורות, להכיר עולם. בחור שאפילו לא מוכן לרדת להוציא את הכלבה או לזרוק את הזבל ומוצא חמימות בעולם המוכר שהוא בנה לעצמו ששונה לגמריי מהמציאות שאנו חיים בה.

אני מאוד רוצה לעזור לבני ולא יודעת איך. אני אוהבת אותו וזה שובר אותי לדעת שאני לא יכולה לעזור לו, לא מצליחה.
    בעבר הוא טופל ע"י פסיכולוגים, מה שנחל הפסד גדול בגלל אביו שהחליט להפסיק את הטיפול דווקא לאחר שהיה שיפור מסויים במצבו, ובפעם נוספת הוא טופל אצל פסיכולוג שלצערי ידע לבקש כסף,אך לא ידע לתת את העזרה הרצויה עבורו.
    כל זאת יצר הסתייגות גדולה מצדו של בני לקבלת איזו עזרה- בין אם זה פסיכולוג או קואצ'ר- הוא לא מוכן לשמוע על כך אפילו, לכן אם יהיה מדובר בדמות מקצועית, יהיה עליה להגיע אלינו הביתה למתן הטיפול (הוא כמובן שלא יסכים לצאת).

אשמח לקבל עצה ואפילו המלצה על אנשי מקצוע שיוכלו לעזור לטפל במצב זה. (אנו מתגוררים בחיפה).

תודה רבה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזור לבן שלי?

הוספת תגובה

• איך לעזור לבן שלי? - תגובה

שחף ביתן
    10/09/2011

שלום לך,

מצבו של בנך אכן מדאיג, וברור שגורם לך צער ומצוקה רבה. הוא בר-מזל שיש לו סביבה דואגת ותומכת כל כך, ונשמע שאת מאד מסורה בטיפול ובדאגה לו.
    מסיפורך עולה כי תקופת המעבר מן היסודי לחטיבה הייתה טראומתית עבור בנך, יכול להיות שעל רקע הגירושין שלכם, ועל כן מסלול התפתחותו נקטע. עם זאת, הכוחות, המיומנויות והיכולות שרכש עד אז, הם שלו, והם איתו גם אם הפסיק היום להשתמש בהם. חשוב מאוד, לנווט בין הרצון שלך לטפל בו ולדאג לו, לבין התאמה של הטיפול בו לבחור בן 22. נראה כי הוא אינו לוקח אחריות על חייו, ומתאפשר לו לא לכלכל את עצמו ולא לקחת את החובות המצופות מבחור בגילו, למרות שנהנה מהזכויות והחופש של גילו.
    במצב הזה אין לו יותר מדי מוטיווציה לעשות שינוי, והוא נהנה להאריך את שנות ילדותו, כשהוא מקבל את החופש של מבוגר. סביר להניח שהוא גם לא מרגיש מסוגל ויכול לקחת את האחריות ולעמוד במשימות שעומדות בפניו, ועל כן הוא מוותר ונסוג אל חדרו. שם הוא לא צריך להתמודד עם העולם.
    את יכולה בעיקר לעודד ולתמוך בו מחד, ולנסות לעזור לו לשקם את הדימוי העצמי, שכנראה נפגע בשנים שנסוג, והדרדר חברתית ולימודית, ומאידך לא להמשיך לאפשר לו לחיות בבועה שבה המציאות לא מגיעה אליו. הוא צריך לעמוד בחובות של בחור מבוגר - אם זה מבחינה כלכלית, עזרה בבית, וניהול חייו באופן עצמאי.
    זהו תהליך שיש לעשות באופן מבוקר, תוך התמודדות עם כל הקשיים האישיים והבינאישיים שיעלו בו. מומלץ מאוד שתפני בעצמך לעזרה מקצועית, ולטיפול פסיכולוגי שילווה אותך בתהליך הלא פשוט הזה. במהלכו את תצטרכי לשנות את יחסך כלפיו, ולצד החום והאהבה שאת רוצה להעניק ללמוד גם להעלות דרישות בסיסיות שילכו ויתגברו, על מנת שיהפוך למבוגר עצמאי, שלוקח אחריות על עצמו (למעשה דרישות כאלו יש בהן הרבה חום ואהבה, גם אם במבט ראשוני זה לא נראה כך).
    אחת הנקודות שתוכלי להתמודד איתן בתהליך זה היא סירובו לקבל עזרה.

הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בצבא, מבקש עזרה והכוונה .
    בן
    08/09/2011

שלום לך.
    יש לי בעיה, אני חושב שאני נמצא בדכאון וחייב יעוץ ודרך לעזור לי.

בזמן התיכון הייתי ילד שטותניק, שמח, כל היום מאושר לא משנה מה היה קורה. תמיד היתי הליצן המצחיק בכל מקום שהיתי בו, היה לי הרבה חברים, היתה לי שגרה שמאוד אהבתי, עסקתי בהרבה סוגי ספורט, עבדתי הרווחתי כסף, וביליתי לא מעט בסביבת המין השני, בקיצור הכל היה הולך כמו שרק רציתי.

ואז הכל השתנה ביום אחד קטן - הגיוס לצבא ההגנה לישראל.
    הרבה דברים השתנו ביום הזה..
    1) התפקיד - היתי ממויין לקורס טייס וכאשר לא עברתי תגיבוש גייסו אותי בניגוד לרצוני להיות לוחם חי"ר לא משנה איפה. אני בן אדם שאוהב מאוד פיזיקה מחשבים, עם תעודת בגרות טכנולוגית איכותית, שמתעניין מאוד בטכנולוגיה וידע גדול מלמידה עצמית בבית. ניסיתי ועמדתי על שלי ללא הועיל, שלחו אותי בכח לקרבי ולא ליחידה טכנולוגית כלשהיא שבה ארגיש שאני ממצא את עצמי.

2) בריאות - מאז שאני בצבא כל מכה קטנה שאני מקבל אני רץ לרופא, כל כאב בטן אני חושב שזו מחלה, אני לא יודע מה קורה לי. לפני הצבא היתי שובר רגלים וידים ולא היה משפיע עלי כלל. הגיע לרמה כזו שפשוט הפסקתי לעסוק בספורט לגמרי.

3) קידום בצבא - החלטתי שאני מנסה למצות את עצמי בחיל, ולהתקדם. קיבלתי 2 תעודות הערכה מצטיין למפות השנה, המ"פ שלי הוציא אותי למכים ולא עברתי תגיבוש, המ"פ הוציא אותי ליחידה מיוחדת ולא עברתי את הגיבוש, המ"פ המליץ להעביר אותי קרוב לבית ולא העבירו אותי. כל דבר שאני מנסה פשוט כושל, אני מרגיש אפס.

4) מצב בבית - לא מתחשבים בבעיות בבית. באזרחות היתי עובד ועוזר לאמא שלי כלכלית, עכשיו הצבא מסרב לעזור לאמא שלי שהיא אם חד הורית, יש לי 2 אחיות שגרות מחוץ לישוב שלי, ולאמא קשה מאוד לא רק כלכלית אלה נפשית שהיא כל היום לבד בבית. ואני משרת כ5 שעות נסיעה מהבית. אני לא אוכל כלום בבסיס ומוציא מאות שקלים על אוכל, והצבא? שם פס.

5) המצב החברתי - מאז הגיוס אני רואה תחברים שלי פעם בחודש, והקשר בנינו גרוע. אני בקושי יוצא לבלות, לא היתי עם בחורה הרבה זמן. אני מרגיש שכולם פשוט עזבו אותי.

6) המצב הנפשי - אני מרגיש על הפנים. כל יום אני קם מבועס לעוד יום של קריעה. הפכתי להיות בנאדם רציני מדי, כמעט ללא שמחה בחיים. אני מרגיש מבוזבז מאוד, סתם עוד לוחם סה"כ מספר שרק תורם ושמים עליו פס, אף אחד לא עוזר מלבד החברים בצבא שהם הנחמה היחידה. בסופשים שאני חוזר לבית אני בקושי יוצא, החברים כבר לא מתקשרים כמעט,מרגיש בודד. אני כל הזמן מוצא חסרונות במראה החיצוני שלי ובהתנהגות שלי.

אני מפחד ללכת לקב"ן, זה יפגע בי.
    הדבר היחיד שמחזיק אותי כבר שנתיים איפה שאני זה הרצון לתרום ולשרת במקום משמעותי, לדעת שנתתי את חלקי בשמירה על המדינה שעזרה לי לגדול, ושאולי בעצם אני סתם מרחם על עצמי, אולי בכיין? או שזה באמת גדול עלי?

לכן אני כאן מבקש עזרה והכוונה.
    מצטער על אורך הטקסט, אני פשוט חייב עזרה.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• דיכאון בצבא, מבקש עזרה והכוונה . - תגובה

דניאל זק
    09/09/2011

שלום בן.

אתה מספר סיפור עצוב.

אפילו אם לא היו כוונות רעות לאף אדם שפגשת בצבא, הסיפור שלך ממחיש איך עוצמתו של הארגון מסוגלת לדכא ולהחניק את מי שיימצא נתון תחת חסותו, איך ההתנהלות המסורבלת של מוסדות ענקיים מצליחה לייבש כל סימן של רוח שטות וחיים וחיוניות, איך העיוורון הביורוקרטי מרוקן כל טיפה של מוטיבציה אישית.

עושה רושם שכרגע איבדת כל תקווה לקבל עזרה מארגון כזה, שבו אף אחד לא רואה אותך, שאין בו מי שמקשיב ומייעץ. עד כדי כך ההתנכרות שלך גדולה, ואפשר להבין זאת. אתה מרגיש תקוע במקום שבו אין חשיבות ואין משמעות למעשיך. חבל שלא גוייסת ליחידה אחרת, ושתיאלץ לדחות את תוכניותיך לעיסוק בתחום של טכנולוגיה איכותית לתקופה שלאחר הצבא (אוטוטו זה קורה! אם אני מבין נכון, נשארה לך בקושי שנה אחת).

לא ברורה לי הרתיעה שלך מפנייה לקב"ן. האם אתה מפחד שתיפגע מכך מבחינה מעשית - שיישללו ממך זכויות מסוימות בצבא או באזרחות? אפשר לברר שאלות כאלו אצל מש"קית הת"ש. אתה מתאר את המ"פ כאדם שמאמין בך. אולי תוכל להתייעץ גם איתו בנושא זה.

אם הרתיעה שלך קשורה לעניין של סטיגמה, אני חושב שכאן אתה טועה טעות גדולה. אנשים רבים פונים לעזרה מקצועית בתקופות שונות בחייהם - לפני ואחרי הצבא, וגם בתקופת השירות (נדמה לי שבערך חמישית מהאוכלוסיה בארץ פונה לייעוץ מקצועי מתישהו לאורך החיים). בכל מקרה, לא כל פנייה לקב"ן פירושה הדחה מיידית מהצבא.

נראה לי שהמקום הרלוונטי ביותר לברר את מצוקתך הנפשית, האמיתית והמכבידה (אתה לא בכיין!), היא במסגרת טיפולית. לשם כך קיימים קב"נים ואני משוכנע שיימצא שם האדם שאיתו תוכל לברר לעומק את התהליך שעברת מאז שגוייסת.

שיהיה בהצלחה! ואל תשכח - נשארה לך רק שנה אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטיגמה
    אריאל
    08/09/2011

שלום,
    אני בחור בן 34, אובחנה אצלי בעבר סכיזופרניה, הייתי מאושפז פעם אחת, לתקופה קצרה יחסית, לפני הרבה שנים. השתקמתי מהר מאוד ושבתי למסלול חיים נורמטיבי: עבודה, לימודים, קשרים חברתיים ופעילויות פנאי. שאלתי היא כזאת: אני מחפש אישה, לקשר רציני,
    ליחסים לטווח ארוך ולחתונה ואני מודאג מהסטיגמה שדבקה בי בעל כורחי, שבגללה אישה יכולה לפסול אותי, לדחות אותי ואף "לברוח" ממני. שמעתי שפסיכולוגית מפורסמת טענה שצריך לספר לבת הזוג על הבעיה הרפואית כחודשיים שלושה מתחילת הקשר. אני יודע שבחורה בריאה יכולה להרתע מהעניין בייחוד שאני עד היום נוטל תרופות במינון נמוך, החזקתי אך עדיין ואולי לכל החיים.
    אפילו בימים אלו אני מעוניין במישהי שמעוניינת בי, אך אני מתלבט אם בכלל להתחיל איתה
    בגלל הכתם הזה, הסטיגמה הזו. לסיום אציין שניסיתי ליצור קשרים רומנטיים עם בחורות מוגבלות (פיזית ו/או נפשית) אבל זה לא עבד, מפני שהן היו בתהליך שיקום ואני עברתי את זה מזמן, אני למעשה נראה ומתפקד כאדם נורמלי שמבלי להשתחצן גם נראה טוב.
    תודה רבה על הייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    סטיגמה

הוספת תגובה

• סטיגמה - תגובה

דניאל זק
    08/09/2011

שלום אריאל.

דבריך המרגשים מעידים על העוול הנגרם לאנשים בגלל תיוגים חיצוניים, דמוגרפיים: מחלה, צבע עור, משקל גוף עודף, למשל. הלוואי וכולנו היינו מסוגלים לבחון את עצמנו בצלילות ובדייקנות, ולהציג את עצמנו באופן כל כך רגיש, בלי שום קשר לאבחנה המסוימת שבה אובחנת.

נראה שהגעת לתקופה שבה אתה מרגיש בשל מספיק כדי להיות מעורב בקשר רומנטי, לאורך זמן. עברת דרך מאז האבחון והאשפוז, ובה בנית את עצמך והתפתחת וכעת אתה מוכן. הלוואי וכל מי שתפגוש תישמע בשלה ומוכנה כמוך להיות בקשר משמעותי, כולל אותה בחורה שבה אתה מעוניין בימים אלו.

מה לעשות, כל אחד מגיע לצומת שבה הוא מסוגל לקבל על עצמו החלטות חשובות בתקופה שונה בחייו. מי שעדיין לא הגיע לשם תמיד ימצא סיבות לפסול את הזולת. לא חסרות סיבות חיצוניות! בקשר לאותה הבחורה - האם יש דרך אחרת מאשר להיות אמיץ ולנסות? ואם לא היא אז עם אחרות? הדחייה תמיד יכולה לקרות, בגלל כל סיבה שהיא.

אבל, בכל זאת, קיימת אותה אבחנה של סכיזופרניה. האם להתעלם מכך לחלוטין על מנת שהבחורה לא תירתע? קשה לי להאמין שאדם ישר וגלוי כמוך יכול להסוות ולהסתיר עובדות כאלו מאחרים לאורך זמן. ואולי טוב שכך, מפני שהדברים שקרו בעברך הם חלק ממך גם בהווה.

מאחל לך שתימצא האשה שתבחר בך בגלל הסיבות הנכונות, גם אם בדרך לשם תיאלץ לספוג לא מעט דחיות. בסופו של דבר אנשים מתחברים זה אל זה לא בגלל נתונים דמוגרפיים שאפשר להציג בטבלאות, אלא בגלל מה שהולך ומתרקם ביניהם.

איני יודע אם התנסית בכך, אבל ייתכן שליווי טיפולי בשיחות יכול לעזור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי בטחון עצמי
    רואן
    07/09/2011

אני בת 19 היום התחלתי עבודה חדשה ואז התגלה לי שאני חלשה מאוד ...כן אני כך בחורה ביישנית חושבת שכל הבנות יותר יפות ממני ומגיע להם לחיות אני לא וגם לא יודעת למה אני אהיה עצובה אם ראיתי בחורה יותר יפה ממני ויש לה בטחון עצמי כמו היום בעבודה...למשל קרה איתי היום שאחת הבנות שעובדת איתי נותנת לי הוראות כאילו אני עובדת אצלה ואני מגיבה לה כן אעשה !! לא רוצה להיוווווווווות כך תעזרו לי מה לעשות חושבת לעזוב את המקום אני לא קולטת ומפחדת לנסות לעזור ללקוח כי עדיין חלשה ....
    אני רוצה להשתנות אני מסתכלת לעצמי כלא יפה ולא מוצלחת נמאס לי לא רוצה לראות בנות בעיניים שלייייייייייייי

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי בטחון עצמי

הוספת תגובה

• אין לי בטחון עצמי - תגובה

רוני פרישוף
    07/09/2011

שלום לך רואן!

קודם כל, ברכות על העבודה החדשה. אני זוכרת שבעבר התלבטת כאן לאיזה כיוון לפנות, אז עכשיו יש לך כיוון. כל ההתחלות קשות, וכשאין עדיין היכרות וקשרים, אנשים יכולים להראות מאיימים, הסיטואציה מפחידה ועולות תחושות של חוסר שייכות, חרדה וחולשה. רגשות של פחד וקינאה הם מאד טבעיים, תני לעצמך רשות להרגיש אותם. קחי לעצמך את הזמן להתרגל ולהכיר, וכשתרגישי יותר בנוח תראי שגם התפקוד והביטחון עולים. עד אז תשתדלי להזכיר לעצמך את כל מה שיפה וטוב בך, ותשתדלי לזרום עם המצב והאנשים בלי להיכנס לקונפליקטים.

רואן, השבתי לך השנה מספר פעמים. לצערי הפורום לא בנוי לליווי מתמשך על כן לא נוכל להמשיך ללוות אותך.

כדי לשפר את הבטחון שלך מהיסודות, אני מאד מאד ממליצה לך לפנות לטיפול נפשי. במרפאה לבריאות הנפש תוכלי לקבל את הטיפול בחינם!! זו זכותך כאזרחים משלמת מיסים, חבל לא לנצל את הזכות הזו ולהעזר בה!!

אם את מחפשת תמיכה שוטפת באינטנרט, יש מלא פורומים נהדרים שבהם גולשים תומכים אחד בשני כל השבוע.

יש גם את ער"ן לשיחה תומכת חד פעמית.

אני מקווה שאת מבינה שמהות הפורום שלנו לא מתאימה לצרכייך, כדי שחס וחלילה לא תיפגעי גם כאן.

כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

reut
    10/09/2011

שלום ,

בהמשך לתגובתך הקודמת , מי זכאי לטיפול פסיכולוגי בחינם ממרפאה לבריאות הנפש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרת דחוף!!! הילד שלי סובל
    shirel
    06/09/2011

הי שמי שיראל אני בת 25 אם לפעוט בן 14 חודשים.
    בני החל ללכת לגן מ1 לספטמבר ומאז הוא לגמרי השתנה הוא לא מפסיק לבכות לא עוזב אותי לרגע לא מוכן לאכול לא רוצה להתקלח שזה הכי מוזר לי כי הוא לפני הגן נורא אהב להתקלח
    לא מוכן לישון לבד ואפילו לא במיטה איתי ועם אביו ,אלא רק אצלי בידיים!!!
    הוא החל להיות אלים כל היום הוא מרביץ לי ואומר לי פויה!!
    מה אני יכולה לעשות?? צורחח בהיסטריה כל היום לא מוכן לישון וכל הדברים שאהב ושהרגיעו אותו לפני הגן כבר לא טובים ועובדים עבורו... מה אני יכולה לעשות כדי שיבין שאני הולכת לעבודה וחוזרת?
    כדי שיהיה יותר רגוע?

הוספת תגובה

• מענה ראשוני בלבד, והכוונה - תגובה

דניאל זק
    06/09/2011

שלום שיראל.

את מתארת מצב מבהיל ביותר, אפילו אם הוא גם מוכר, שבו מוסרים לראשונה את הילד הקטן למסגרת חינוכית ולאנשים אחרים שישמרו עליו. כנראה שגם את וגם הילד נקלעתם למצוקה במצב החדש.

מתוך דברייך עולה הקשר החזק שיצרת איתו, כמו גם האהבה, והדאגה המוצדקת לשלומו.

ישנן שאלות שונות שיוכלו לעזור ולהבין איך ניתן להיערך באופן שיקל על שניכם לעבור את השינוי שאתם עוברים: האם הילד נשאר כבר לבד עם בייביסיטר בעבר, או שזו לו הפעם הראשונה? האם ניסית להישאר איתו בגן בימים הראשונים, כל פעם קצת פחות זמן? מה אומרות הגננות? מה את יודעת על הגן המסוים הזה?

בכל מקרה, אני ממליץ להפנות את השאלה שלך לפורום פסיכולוגיה ילדים באתר BEOK, שם יוכלו לעמוד לרשותך מטפלות המתמחות, בין היתר, בדיוק בקשיים מסוג זה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע מפחיד! אל תתעלמו

תומר
    05/10/2011

הוא לא מסכים להתקלח?

מצטער לשאול, אולי הטרידו אותו מינית? הייתי לוקח אותו דחוף לאיבחון ומוציא אותו מהגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פורומים לנפגעי נפש
    מיכל
    04/09/2011

שלום,
    אני מחפשת פורום מתאים ברשת לבחורה צעירה המאובחנת כסכיזופרנית, ברמיסיה ארוכה, אינטליגנטית ומוכשרת. האם מישהו יודע על פורום חברתי מתאים? המטרה היא להכיר התמודדות של מתמודדים במצב דומה וואולי ליצור איתם קשרים חברתיים, לפחות וירטואלים.
    תודה,
    מיכל

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פורומים לנפגעי נפש - תגובה

רוני פרישוף
    04/09/2011

תתחילי באתר "אביליקו", המקסים, המיועד לאנשים בעלי מוגבלויות.

אתר הכרויות לבעלי מוגבלויות נקרא "לאו דוקא".

לצערי, אסור לנו להכניס לכאן קישורים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה