מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואשתמעיין28/02/2012
יש לי חלום כבר המון שנים והחלום שלי הוא לגור בחו"ל. אבא שלי כל הזמן רק צוחק עליי ואומר לי שהוא לא יתגשם ושאני אצא מ"הסרט" שאני חיה בו. כי לדעתו אני לא מסוגלת לזה. וכל פעם שאני מסבירה את עצמי ואומרת שאני אגשים את החלום שלי הוא צוחק לי בפנים ואומר לי שאני ליצנית. לפעמים הוא כזה מטומטם שיש לו רגעים שהוא פתאום תומך בהחלטה שלי ומאמין בי. הוא בן אדם שחושב שהוא הכי מושלם בעולם והאמת היא שהוא ממש לא. אני לא מסתדרת איתו תמיד היה ביננו מין ריחוק כזה. הוא בן אדם שתמיד גם טורח לציין בעיניי שאין דבר כזה בעולם אהבה ושאני לא אאמין בשטויות האלה . הוא תמיד אומר שבעתיד כשאתחתן בעלי לא יאהב אותי ויבגוד בי . האמת שבינו לבין אמא שלי אין אהבה ורואים את זה תמיד כשהם מתווכחים היא הולכת ואחרי זה מכנה אותה בשמות לידי שמות כמו מטוטמטת,טיפשה,מזלזל בה.
יש תקופות שאני כל כך פגיעה שאני בוכה בלילה כשאף אחד לא רואה אותי.
אני אוכיח לו יום אחד שהצלחתי ואין סיכוי גם שהזוגיות של ההורים שלי תהיה כמו שלי. תמיד אומרים שבחורה מחפשת בעל שיהיה כמו אבא שלה אני בדיוק ההפך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
רוני פרישוף29/02/2012שלום שירי,
את צודקת, הגיבוי, העידוד והאמונה של ההורים הם כמו אוויר לנשימה, ואנחנו זקוקים להם כדי להאמין בעצמנו ולהתפתח בחיים, בעיקר בגיל הילדות אך גם לאורך כל החיים.
גם כאשר הורנו אינם לידנו, או כבר אינם איתנו, קולם מהדהד בנו מבפנים, וממשיך להשפיע, לטוב ולרע.
לא ציינת בת כמה את, כך שהעצה שלי כללית בלבד ולא מותאמת לגיל ולשלב שבו את נמצאת.
כעיקרון המשימה העומדת בפנייך היא לפתח ניפרדות פסיכולוגית מהורייך ובעיקר מאביך. ניפרדות משמעה לגבש דימוי עצמי אוטונומי ולדעת מי את, מה את רוצה ומה דרכך בחיים, בלי תלות בדעתם ורצונם של אחרים, והיכולת להתמודד באומץ עם מסרים מחלישים. לניפרדות הפסיכולוגית מאד תורמת גם אי תלות כלכלית ואי תלות פיזית (למשל ע"י מגורים בניפרד).
אגב, ריבים וחיכוכים עם ההורה ה"בעייתי" מעידים לפעמים על תלות ולא על ניפרדות. כדאי להחליש את ה"ווליום" של הקול של אבא, ולהגביר את הווליות של הקול שלך, ולנסות להימנע ממריבות כואבות. לא תצליחי לשנות אותו או את דעותיו. נקווה שבמהלך השנים הבאות תוכיחי לו שהוא טעה לגבייך (אם כי הוא כנראה ימשיך לראות את הפן השלילי, כי כך הוא בנוי).
קשה לעבור תהליך זה בלי חיזוק ותמיכה אנושית כלשהי. אם יש לך חברות שמאמינות בך ומחזקות אותך- מה טוב! גם טיפול פסיכולוגי יוכל לחדד עבורך מה מטרותייך בחיים, מה את מחפשת בקשר זוגי והאם את באמת רוצה ומסוגלת לחיות בחו"ל. יש כמובן טיפול חינם או מסובסד בקהילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בידע תיאורתימיכאל28/02/2012
שלום לכולם
שאלת טריוויה עבור הפסיכולוגים שביניכם(ואודה על העזרה כמובן):
מי היה הפסיכולוג שאמר שלכל אחד מאיתנו ישנם 5 אישיות: מי שאני, מי שהייתי רוצה להיות, מי שאחרים חושבים שאני, וכו
אשמח אם תוכלו לומר לי מי היה הפסיכולוג, ומהם 5 האישיות שהוא מנה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בידע תיאורתי - תגובה
דניאל זק28/02/2012שלום מיכאל.
נשמע מוכר, אבל קשה לי להיזכר. נסה לברר באינטרנט ושתף אותנו, כאשר תמצא את שמו של האדם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכאל28/02/2012תודה דניאל, אני אחרי יומיים של חיפוש וזו הסיבה שכתבתי כאן בפורום.
אני מקווה שימצא כאן בכל זאת מישהו שיודע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
דניאל זק28/02/2012נסה לחפש על דימוי עצמי - אידיאלי, ריאלי, נורמטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונג????????
lllll03/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטונתי מלהבין משהו בפסיכולוגיה אבל
lllll03/03/2012התכוונת לזה .{|
"בתאוריית חמש התכונות הגדולות נוספים לממד המופנמות - מוחצנות וליציבות הנפשית עוד שלושה ממדי אישיות אחרים - נעימות, פתיחות מחשבתית ואחריות. ניתן לקשר את רוב רובן של התכונות המיוחסות לבני אדם עם חמש "התכונות הגדולות".
בחקר הרקע הביולוגי לאישיות המופנמת והמוחצנות נמצא שיש קשר בין הפעילות הדופמינרגית, הקשורה למרכזי התגמול וההנאה במוח לבין המיקום בממד המופנמות - מוחצנות. אלו הזקוקים לגירוי נמרץ יותר על מנת לעורר את מרכזי התגמול צפויים להיות בעלי אופי מוחצן יותר. על עובדה זו הצביע כבר הנס אייזנק: מופנמים מגיבים בעוררות גבוהה יותר לגירוי, ולפיכך מתקשים להתמודד עם גירוי רב מדי. העוררות הרלוונטית לציר המופנמות - מוחצנות היא עוררות חיובית של התרגשות ושמחה. עוררות לרגש שלילי קשורה יותר לנוירוטיות.
יש ראיות לכך שהמופנמים רגישים יותר ללחץ והמערכת החיסונית שלהם פגיעה יותר."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגשות מיניים בטיפולאלי.ש27/02/2012
אני הולך לפסיכולוגית צעירה והתחלתי עם הזמן להמשך אליה ולהרגיש כלפיה רגשות מיניים, רגשות אמהיים (רוצה שהיא תתייחס אלי כמו תינוק), וגם רגשות מזוכיסטים (שהיא תתעלל בי). חוץ מזה יש לי משיכה רומנטית אליה.
בעקבות המלצה בפורום פסיכולוגיה אחר
ניסיתי לספר לה על זה והיא הסתכלה עלי ושתקה , וכששאלתי אותה למה היא שותרת, היא אמרה "אין לי מה להגיד על זה".
הבנתי שכנראה הטעו אותי בפורום ושזאת היתה טעות לשתף אותה בזה.
אבל אני עוד מבולבל . ממה שהבנתי הפסיכולוגית היתה אמורה לעבד את הרגשות האלה, ובמקום זה היא התעלמה מהם . יכול להיות שהיא מנסה לנקום בי על משהו לא מודע ?
הייתי אמור לספר לה עוד על הפנטזיות המיניות עד שהיא היתה מתעשתת או להפסיק ולבקש סליחה ולקנות לה מתנת התנצלות ?
האמת שבאיזה מקום נעלבתי מאד, כי סיפרתי ל ה על רגשות אינטימים והיא התעלמה מהם ולא התייחסה במשך 15-20 דקות למרות שהסברתי בצורה מאד נינוחה ולא פרובוקטיבית ובלי הרבה תיאורים גרפיים
מה אתם אומרים ? מה קרה פה ? ומה אני אמור לעשות עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות מיניים בטיפול - תגובה
דניאל זק28/02/2012שלום אלי.
טוב שפנית פעם נוספת לפורום פסיכולוגי כדי לנסות ולברר את מצוקתך ואת מבוכתך בקשר לרגשות שהתעוררו אצלך כלפי המטפלת שלך, ובקשר לנסיון שלך לשתף אותה בכך.
אמנם, ישנן גישות שונות ביחס לאופן הטיפולי שבו רצוי להתייחס לרגשות כאלו שעולים בטיפול, אבל נדמה לי שרבים יסכימו עם העקרון שמבחינת המטופל רצוי לפתוח את הנושא גלויות וישירות בטיפול עצמו. טוב עשית שפתחת את העניין מול המטפלת, ואין שום סיבה להרגיש אשמה על כך. גם לא על הרגשות עצמם שהתעוררו.
זאת הרי הפואנטה של הטיפול - שמנסים לתת מילים לרגשות שעולים, בין היתר ביחס לטיפול עצמו, ובעזרת המילים מנסים לברר את משמעות הרגשות ואת מקומם בחיים שלך. למשל: האם רגשות אלו התעוררו בעבר במסגרות קודמות מול נשים אחרות (מורה בתיכון, מדריכה בתנועת נוער); מה הקשר בין הרגשות הללו ליחסיך עם אחיך ועם אביך ואמך; אילו סכנות יכולות להתעורר במקרה שמנסים לממש את המשיכה מהסוג הזה ועד כמה ניתן בכלל לקיים את הטיפול את יתממשו הפנטזיות (כלומר, עד כמה המשיכה שלך בעצם מדרבנת אותך לפרוץ את מסגרת הטיפול באופן שלא יוכל להתקיים).
ייתכן שהנושא מקשה על המטפלת ומביך אותה ועל כן הגיבה כפי שהגיבה. גם מכך תוכל ללמוד הרבה על עצמך, אגב. למשל: שיש בידיך כוח ויכולת להשפיע על תגובתם של אנשים שאתה פוגש; שמילותיך משפיעות על אנשים, גם אם הם בעלי כוח וסמכות ביחס אליך; שייתכן שאתה מצליח לעורר לפעמים מבוכה או חשש אצל אחרים. בכל מקרה, מציע לך לנסות ולברר איתה את העניין פעם נוספת. ייתכן שבפעם אחרת היא תגיב באופן שונה, לאחר שהיתה לה הזדמנות לחשוב על הדברים בינה לבין עצמה.
מקווה בשבילך שתוכלו להוביל את הטיפול למקום שבו הדברים הללו ייפתחו ויתבררו. שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך .
אלי.ש.01/03/2012תודה על התגובה העניינית .
אני חייב להודות שאני עדיין מוטרד. עכשיו כשאני חושב על זה ונזכר בתגובה שלה אני מבין שזאת לא היתה מבוכה אלא כמעט פאניקה - היא פשוט לא ידעה מה לעשות.
אני לא חושב שאמרתי את זה בצורה מפחידה או תוקפנית, אלא יותר בביישנות והיסוס, ובקושי הצלחתי להגיד את זה מרוב מבוכה ... אז אני לא רואה איך זה קשור "להשפעה שלי על דמויות סמכותיות".
אני מתאפק לא להגיד משהו פוגע עליה כמו "היא לא כשירה לטפל", אבל זה עומד לי על קצה הלשון ככל שאני חושב על זה יותר ויותר.
בכל מקרה אני יצאתי עם צלקת מהקטע הזה, ואני מפחד שאם אחזור לטיפול זה היא רק תעמיק.
אני בהרגשה שאם מטפל גובה סכום נאה של כסף עבור הסמכות הטיפולית שלו, צריכה לבוא ביחד עם זה גם אחריות ויכולת גבוהה לנהל מצבים, גם אם הם מסובכים (ממה שהבנתי פסיכולוג ועובד סוציאלי קלינים עוברים הכשרה של 10 שנים, זה צריך להספיק לדעתי ). לא אמרתי לה את כל זה - את הביקורת - בפנים, אבל הרגשתי את זה טוב מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
אלי.ש.01/03/2012לא היו לי מורות בתיכון וגם לא מדריכות. הייתי חרדי
חוץ מזה אני לא רואה מה הקשר בין משיכה מינית לפסיכולוגית לבין היחסים המיניים שלי עם אבא שלי או עם האחים (אני סטרייט, וזה רעיון סוטה לטעמי , תאווה לגילוי עריות, למרות שממה שקצת למדתי פרויד מאמין בה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב - תגובה
דניאל זק01/03/2012שלום אלי.
קראתי את תגובותיך. ייתכן מאד שחלק ממה שכתבתי לא ממש רלוונטי מבחינתך (על דמויות סמכות, או יחסים עם הורים, למשל), וזה בסדר גמור. מכיוון שאיני מכיר את הסיפור מגוף ראשון, ואיני מכיר אותך מעבר לתיאור התמציתי שכתבת, ניסיתי להעלות השערות שונות שיכולות להיות רלוונטיות במצב עניינים שכזה.
חבל לי שנשארה לך צלקת מההתנסות הטיפולית שלך, שכעת אני מבין שנקטעה. חוזר ומציע לך לנסות לברר עם המטפלת פנים אל פנים את מה שקרה, אפילו להביע בפניה את הביקורת שלך ולשתף אותה בהתרשמות שלך מתגובתה. חבל יהיה להשאיר את הדברים בלי בירור ביניכם ובלי דיבור ביניכם.
מקווה שההיפתחות תגבר על ההתבצרות ושוב, מאחל לך בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וחרדה בגיל ההתבגרותאנונימית27/02/2012
שלום, אני בת 17 ואני סובלת מפחד והתקפי חרדה.
ההתקף הראשון היה בגיל 15 כאשר יצאתי למועדון עם חברות בפעם השניה.
נסענו בלילה במונית מאורגנת של 10 אנשים לעיר קרובה ובדרך ראינו תאונה, הנהג נסע מהר ועם מוסיקה על שיא הווליום ואני התחלתי לפחד ולשכנע את עצמי שאנחנו הולכים לעשות תאונה גם, ואז במועדון הייתי בלחץ נוראי למרות שכבר הגענו ופשוט ביקשתי מההורים שיבואו לקחת אותי. לא הבנתי מה עובר עליי והייתי בטוחה שאני הולכת למות (עכשיו אפשר כבר לצחוק על המחשבה הזו) אחר כך היה לי התקף חרדה עקס תחושת עייפות נוראית לאחר שנסעתי עם חברה לעשות "שופינג" ביום חם בעיר רחוקה והייתי חצי יום בלי לאכול כלום ובקושי לשתות. אז עוד לא ידעתי מה זה התקפי חרדה, זה גם לא היה ממש התקפים , פשוט לחץ ופחד נוראיים. ואחרי שיטוטים רבים באינטרנט הבנתי שהלחץ והפחד והדפיקות לב המהירות והרעד זה בעצם התקף חרדה. התקפי החרדה היו באים פעם במלא זמן.
ואז התחלתי לקחת תרופה לטיפול בפצעי בגרות והיו לי תופעות לוואי נוראיות וכמובן חברי ה"טוב" - התקף חרדה. פעמיים ניסיתי לקחת את התרופה ופעמיים היה לי התקף חרדה ותופעות לוואי בנוסף מאוד עיניין אותי כל מיני מחלות נדירות והייתי נחשת אליהם דרך האינטרנט- מהנקודה הזאת השתנתי לגמרי (היו עוד כמה מצבי לחץ פה ושם אבל זה היה המשמעותי ביותר) נהייתי בטוחה שכל תרופה שאני אקח תשפיע עליי ככה והתחלתי להקשיב לגוף שלי יותר מידי נהייתי ממש פחדנית בכל הקשור לרפואה עד עכשיו זה לא מרפה ממני אני מפחדת להתעלף (אף פעם לא התעלפתי טפו טפו טפו) וכל סיחרור או כאב ראש אני מתחילה להכנס לפחד שאני אתעלף ואני פוחדת להקיא אז גם כל כאב בטן הופך לסיפור גדול, עכשיו כל פעם כשאני מתחילה לפחד אני משתמשת בטיפות הרגעה (רסקיו) נשימות עמוקות ומוסיקה מרגיעה שעוזרת, התגברתי על ההתקפים, עכשיו רק נשאר להתגבר על הפחד מההתקפים, הפחד מרפואה.
אני מונעת מעצמי מלא דברים שחלילה לא יצוץ לי איזה התקף, פעם הייתי פעילה בקושי יושבת בבית, רוקדת(אני רקדנית כבר 11 שנה) ופתאום אני יותר ויותר סגורה בבית הכושר הגופני על הפנים ואני כבר לא רוקדת כמו פעם, בקיצור גוש חרדה, בן אדם כבד. יש בי איזו מועקה, אבן בלב, עקב הפחד מחולי עשיתי מלא בדיקות ואני בריאה לחלוטין, ואני רוצה להרגיש ככה. אני רוצה לחזור להיות קלילה ולא לחשוב יותר מידי על כל פיפס, להפסיק לפחד מדברים שאחרים אפילו לא שמים לב אליהם.
האם זה משהו שקשור לגיל ההתגבגרות ? האם אני יכולה לטפל בזה בכוחות עצמי כי יש בי רצון עז מאוד !
יש לציין שבבית תמיד יש תחושה של לחץ ועצבים, כולם צועקים על כולם. ואני דיי בודדה בזמן האחרון כי אני לומדת בבית ספר מחוץ לעיר והחברות נמצאות שם ככה שכשאני בבית אני רוב הזמן לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין !!!!!!!!!!!!!
אנונימית27/02/2012זה לא שאני מונעת מעצמי אורח חיים נורמאלי, אני מונעת מעצמי דברים שמראש אני יודעת שהם לא בריאים כמו - עישון , שתיה , יציאה למועדונים ודברים כאלה וכאשר אני קצת לא מרגישה טוב אעדיף להשאר בבית מאחר ואני לומדת בבית ספר מחוץ לעיר וזה מרחק של 40 דק' נסיעה ..
אז זה באמת הצד החיובי שבזה ..
אני מודעת לעצמי , פעם לא ידעתי איך להתגבר על התקפי החרדה והפנו אותי לפסיכולוג והתגברתי על זה בעצמי על ידי מאמרים באינטרנט, למידת טכניקות הרגעה וכו' .. מה שנשאר הוא להבין שאני בן אדם בריא ושלא צריך לפחד מכל שטות רפואית (אני גרה בדרום ומשום מה אני מפחדת יותר אם כואב לי הראש מאשר כשיש אזעקה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין !!!!!!!!!!!!! - תגובה
דניאל זק28/02/2012שלום אנונימית.
האופן שבו את כותבת מרשים מאד: ההשכלה שרכשת לעצמך במו ידייך בעזרת בירור אינטרנטי על התחומים הנפשיים שמציקים לך, יכולת הלמידה שלך, הבגרות האישית, היכולת להתבונן בעולמך הפנימי ולהבין את מורכבותו. כל הכבוד! למעשה, בהקשר של ידע מקצועי, נדמה לי שאת מצויידת היטב (טיפ קטן: הרבה פעמים אנשים מצליחים למוסס התקפי חרדה אם הם מתחילים בפעילות גופנית מאומצת שמצליחה לפרק את המתח לפני שהמתח הופך להתקף של ממש).
ייתכן, כפי שציינת, שהסביבה המשפחתית הסוערת שבה את נמצאת תורמת למתח הכללי, לצד הגיל הסוער ממילא שבו את נמצאת - אוטוטו את מסיימת את הלימודים וממשיכה לפרק חדש בחיים. על הרקע הזה, ההמלצה שקיבלת לפנות לפסיכולוג בהחלט יכולה להתאים. ובאמת, למה שלא תנסי להיעזר באדם נוסף שיהיה קשוב לך במפגשים פנים מול פנים לאורך התקופה הזו? ישנן מסגרות טיפוליות ללא תשלום בכל רשות עירונית, ואולי גם יש שירות של ייעוץ בבית הספר.
הייתי ממליץ לך לנסות לברר על כך, מפני שטיפול איננו רק מקום שבו רוכשים ידע, אלא הוא בעיקר מקום שבו יש מי שנמצא איתך ובעדך, מי שמקווה ומסתכל ביחד איתך אל עבר העתיד הטוב יותר.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרפה צריבה דקירות נימולים וגרדרינה27/02/2012
שלום רב לכם.שמי רינה.בת 50.
מזה כחצי שנה אני סובלת ימים ולילות מכאבי גב צווארי ותחתון ורגל שמאל,תחושת זרמים וחשמל באזורים האינטימיים,כאבי ברך שמאל התכווצויות שרירים לאורך הקרסול וכף הרגל ומסביב לקרסוליים וכפות רגליים תחושת שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד. הם מציקים מטרידים אותי ימים ולילות,בעמידה הליכה ישיבה שכיבה.
לפי בדיקת רופה עור: אין שום מימצא מסביב לברכיים קרסוליים וכפות רגליים.
לפי בדיקת נוירולוג: מבחינה נוירולוגית הכל בסדר,בדיקות emg+דופלר עורקי רגליים תקינות,כניראה מדובר על בעיה כאבים ותחושות שקשורים לאורתופדיה.
אורתופד אתמול נתן לי הפניה ל mri של ע"ש צווארי גבי מותני וברכיים.
באמצע חודש הבא אני אמורה לגשת לבצע בדיקות בנדון.
לדעתכם הערכתם- מה גורם לכאבים ותחושות במקומות שציינתי? מה מקרין לאן?
אני לא יכולה לישון בצד שמאל,כל בוקר כאבי רגל שמאל ברך שמאל מעירים אותי ונימולים מסביב לקרסוליים וכפות רגליים,מציקים מטרידים אותי בכל שעות היממה.
לדברי נוירולוג,לא קיימים בעולם שום טיפול ידני ו/או תרופתי ושום זריקה להוצאת נימולים מהרגליים ובכלל מהגוף,בנוגע לנימולים ברגליים ובמיוחד מסביב לקרסוליים וכפות רגליים בזאת הרפואה עדיין מוגבלת,כך לדבריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד - תגובה
דניאל זק28/02/2012שלום רינה.
אמנם, מכאובייך השונים בוודאי מלווים בחששות רבים ובמחשבות שונות שמטרידות אותך. אבל נדמה לי שבכל זאת השאלות שהצגת כאן מתאימות יותר למסגרת רפואית, ולא פסיכולוגית. הייתי מנסה להפנות אותן לאנשי מקצוע באחד הפורומים הרפואיים של האתר - נוירולוגיה, ראומטולוגיה, אורטופדיה.
שיהיה בהצלחה, ומקווה שיימצאו ההסברים והטיפולים הרפואיים למכאובייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה...תודה מראש על העזרהמיה23/02/2012
היי, כיום אני בת 21 ואני מרגישה שיש המון דפוסי התנהגות שממש הורסים לי את החיים.
דבר ראשון אני נוראה קיצונית ואובססיבית לגבי כל דבר ואני מתמכרת להרבה דברים וזה בא לי בתקופות למשל: קניות -אני לא יכולה קצת או ממוצע כשאני מתחילה אז אני לא יודעת להפסיק ובמשך ההליך אני ממש נכנסת לאופוריה וקונה הרבה מאוד דברים(בגדים, נעליים, תכשיטים, סופר פארם כל מה שקשור לחיצוניות) ויוצא שאני מרויחה בחודש 5000 בערך ומבזבזת בערך 15 אלף רק על הקניות ולאחר מכן אני מאוד מצערת על זה כיוון שאני מודעת שזה גורם לי חובות עצומים. דבר שני אלכוהול- לא יכולה קצת, כשאני מתחילה לא יכולה להפסיק ושותה הרבה מאוד ומשתכרת. לאחר מכן מצטערת ומתביישת על התנהגותי, ואפילו יש לילות שלמים שאני לא זוכרת מהם כלום. זה עם עוד הרבה דברים: קפה, סיגריות, סמים, (לרוב קוקאין). בנוסף גם אכילה- או שאני אוכלת כל היום ללא קשר לרעב ומשמינה מאוד או שאני לא אוכלת בכלל (צומות) ואז אני מרזה. כל הדברים שלהלן באים בתקופות מסוימות בחיים שלי ולאחר מכן יש לי תקופה של דיכאון. כיום אני בערך חודשיים בבית לא עובדת והפסקתי עם הכל למעט סיגריות וקפה.
בנוסף, אני חייבת כל הזמן שינויים, לא מסתדרת בשום עבודה, לא סיימתי ללמוד, לא התגייסתי, לא יכולה מסגרות. אני מוצאת עבודהבימים ראשונים מתלהבת ואופימית, ולאחר כמה חודשים מקסימום עוזבת. ניסיתי לעזור לעצמי במעבר דירה בתקווה שיהיה טוב יותר, עברתי לחו"ל לאילת לתל אביב וחזור להורים שלי.
כמו כן, גם במערכות יחסים. אף פעם לא הייתה לי מערכת יחסים רצינית. כל הגברים שהכרתי עד היום הרגשתי שרוצים ממני דבר אחד- סקס ואף אחד לא לקוח אותי ברצינות ואין לי מושג למה אני ממש רוצה מערכת יחסים. יכול להיות זה עקב משהו שאני משדרת?
שכבתי עם הרבה פרטנרים יחסית לגילי מרוב תסכול, אך לא מספרת זאת.
גם לגבי חברויות לא שמרתי על קשר עם אף בן אדם למשך תקופה ארוכה- ולכן היום אני מרגישה מאוד בודדה. יש לציין שאני מאוד נחמדה לאנשים, לא אוהבת לריב בכלל, עושה מה שאומרים לי, וותרנית ואוהבת לעזור לזולת.
מצטערת על האורך, אך מאוד רציתי לדעת מה דעתכם בנושא. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה...תודה מראש על העזרה - תגובה
רוני פרישוף23/02/2012שלום מיה,
אני שומעת המון כאב בדברייך, וברקע, אפשר לחוש ריקנות גדולה. כאילו קיים בתוכך בור, שאת מנסה למלא בקניות מופרזות, באלכוהול, ביחסים מזדמנים, בשינויים ומעברים. הדברים האלו לא באמת מצליחים למלא, אבל אולי מרגיעים לרגע קל, והחסר בחשבון הבנק יותר קל לנשיאה מאשר החסר בנפש.
ניכר שאת אדם טוב, טוב לב, נדיב ואוהב. שוטטת בעולם הגדול, אך כמו ילדה אבודה, את לא מצליחה להשתלב ולמצוא לך מקום טוב ומספק בעולם. מנגנוני ההתמודדות שלך מובילים אותך למסלול הרסני במקום להצמיח אותך. קשה לך לשלוט בדחפייך, אולי כי אינך מאמינה שאת מסוגלת או ראויה לחיים טובים יותר. יתכן כי בעבר מאד נפגעת, ופגיעה זו שיבשה את אמונתך בעצמך ובעולם.
ללא ספק את זקוקה למסגרת טיפולית מכוונת, תומכת ומשקמת. לאור היקף הקשיים והאתגרים הנפשיים שאת מתארת, נראה שאת זקוקה למסגרת מייצבת ומכילה יותר מאשר טיפול בשיחה חד-שבועית.
אני ממליצה לך לפנות למסגרת ציבורית של בריאות הנפש, אשר נותנת שירותים יומיומיים, וכוללת הערכה וטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי והכוון תעסוקתי וחברתי.
אם חשוב לך לקבל טיפול פרטי, אני ממליצה לנסות מסגרות שנותנות טיפול DBT הכולל פסיכותרפיה רגשית-התנהגותית, קבוצת תמיכה וקבוצת מיומנויות חיים. ישנן גם מסגרות ציבוריות (למשל במרפאת איכילוב) שהתחילו להתמחות בכך.
את צעירה, חשוב שתקחי את חייך בידייך ותדאגי לעצמך ולעתיד טוב עבורך, כי מגיע לך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה..
ליז23/02/2012תודה רבה אני מאוד מעריכה את זה.. ואת מאוד נחמדה.
לצערי כרגע אין לי אפשרות לטיפול פרטי.. את האמת שהלכתי לבריאות הנפש וקבעו לי תור לפסיכיאטר רק לעוד חודש. תוכלי להגיד לי איפה יש טיפול יומיומי?
או קבוצות תמיכה משהו כזה עם עוד אנשים שיהיה לי עם מי לדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה.. - תגובה
רוני פרישוף23/02/2012הי מיה,
מרפאות יום פועלות במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות (חלקן בקהילה וחלקן מסונפות לבתי חולים כלליים או פסיכיאטרים) ושל מרפאות קופות החולים (בררי במוקד הקופה שלך). קבוצות טיפוליות גם הן קיימות במסגרות אלו.
מצויין שקבעת לך תור. חשוב שתדגישי בפני הרופא/ה שאינך מעוניינת רק בטיפול תרופתי, אלא גם בעזרה נפשית, חברתית ותעסוקתית. אל תשתדלי לעשות רושם "טוב" מדי (אני בטוחה שאת יכולה) אלא ספרי בגילוי לב על כל קשייך וצרכייך. מספר המקומות במקומות האלו מוגבל וההמתנה ארוכה, לכן חשוב שתתעקשי על רצונך לקבל טיפול מקיף, ואם יש לך רגשות מעורבים בעניין שמרי אותם לעצמך וספרי אותם למטפלת במועד מאוחר יותר.... (-:
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי מאוד..
אני24/02/2012תודה על העצות.. אנסה ליישם אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה וזוגיותענבל18/02/2012
היי ,אני בת 28 מתמודדת עם מאניה דיפרסיה מגיל 17 וחצי לפני חצי שנה הייה לי התקף מאני ומאז לא חזרתי לעצמי אני מטפלת ברפואה משלימה שלא מצליחה לחזור לטפל בהתמדה באנשים אני בזוגיות שנה ובא לי לברוח ממנה ביומיים האחרונים סף התסכול עלה ושקלתי לבלוע כמות גדולה של כדורים ולהעלם כי הכל כולל נישואים וילדים נראה רע וחסר סיכוי אני מקבלת עזרה מעמותה וחיה בדירת לוין יש לי מטפלת באומנות אבל וויתרתי על עצמי ואני מרגישה שנגמרו לי הכוחות לתפקד מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה וזוגיות - תגובה
דניאל זק19/02/2012שלום ענבל.
מצטער מאד לשמוע על הסבל שאת עוברת לאורך השנים. נכון, גם כאשר נמצאים בטיפול, כמוך, וגם כאשר מודעים לקשיים ונעזרים במסגרות שונות ולאורך זמן - עדיין ישנם רגעי משבר ותקופות פחות טובות בחיים.
אבל אפשר גם לראות את הצד החיובי בדברים שכתבת: למרות שאת מתמודדת עם מאניה דיפרסיה מגיל צעיר בכל זאת הצלחת לפלס לעצמך דרך בחיים - למצוא עיסוק מקצועי, להיות בזוגיות, להיעזר באנשים שונים (כמו העמותה או כמו המטפלת באמנות).
פנית לכאן אתמול אחרי הצהריים, וייתכן שהיום, כאשר את קוראת את התשובה את מרגישה יותר טוב (או אולי תרגישי כך עוד כמה ימים). בכל מקרה, כולנו נתונים לתנודות במצבי הרוח ואחד התרגילים שיכולים לעזור בתקופות וברגעים הקשים הוא לזכור דווקא ברגעי המשבר שישנם גם רגעים אחרים, יותר טובים.
מאחל לך שרגעי המשבר בחייך יהיו מועטים וקצרים. מאחל גם שכאשר תגיעי לנקודות של שפל, תמצאי את הדרך ואת האנשים (הקיימים בעולמך!), שבעזרתם תוכלי להיחלץ משם מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איש בודד ללא חבר רע ידיד נפש משפחהרוני18/02/2012
איש בודד ללא חבר רע ידיד נפש משפחה ,,(אשמח לפרט)משתוקק לנפש תאומה שחשה וחייה כך ,,רגיש נעים הליכות חסר כול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש בודד ללא חבר רע ידיד נפש משפחה - תגובה
דניאל זק19/02/2012שלום רוני.
אתה משמיע קריאה לעזרה, שנוגעת ללב בישירות ובפשטות שבה. מקווה שקריאתך כאן תסמל בשבילך את תחילתו של מסע ארוך שבו תוכל לצאת מהמקום חסר התקווה והפסיבי שהתחפרת בו - ללא חברים, ללא משפחה וללא אף אדם שיכול להבין ללבך.
מנסיוני האישי והטיפולי אני שם לב לעובדה שרבות מהתלונות שאנחנו משמיעים על העולם ועל צרותינו לוקות בראיה חלקית של המצב שבו אנחנו נתונים. מציע לך לנסות תרגיל מחשבתי קטן בהיפוך היוצרות, ולכתוב מחדש את השיר היפה שחיברת - איש רגיש ונעים הליכות, שיודע משהו על בדידות בעולם, רוצה ויכול לעזור לאנשים אחרים במצב דומה.
בכל מקרה, מקווה שתימצא לך הדרך ללבן יותר לעומק - במסגרת מתאימה ועם אדם שיהיה קשוב אליך בפגישות פנים אל פנים - את הקשיים הרבים שרק רמזת עליהם כאן. קח בחשבון שישנן מסגרות טיפוליות ללא תשלום, במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות, ואולי כדאי לפנות לשם.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
אני23/02/2012פנייתך נגעה לליבי. אם אתה רוצה, אנא פרסם את כתובת המייל שלך, אשמח להתכתב ולהקל מעט על הבדידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאני17/02/2012
שלום
לפני שנה אחרי הפרידה מהחבר אמרתי לעצמי שכעת בשנה הקרובה אני לא "בנויה" לקשר ויותר מזה אני צריכה ללכת לאיזה טיפול או משהו
ולפני כמה ימים בסוג של שיחת קואצ'ינג מאולתרת צפו על פני השטח המון בעיות
אני לא סומכת על אף אחד
אני מצד אחד רוצה מצד שני נרתעת מקשרים חברתיים ואישיים
אני לא מרוצה מהיום-יום שלי
אני לא מרוצה או שלמה עם הדרך שבחרתי בה
ביום יום אם אין לי משהו שאני חייבת לעשות אני מוותרת לעצמי המון ואז יש לחץ מצטבר אין לי מוטיבציה לכלום
כישלון בתחום שלי ישר מעיד על איך שאני ואפילו חשבתי ברצינות להתאבד ,כיביכול בגלל שטות שקרתה אבל זה הכניס בתוכה את כל הבעיות שלי
והקטע האבסורד שאין לי כסף או זמן לטיפול ...לאן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
דניאל זק19/02/2012שלום אני.
אם איני טועה, פנית אלינו ב-30 לדצמבר, ונדמה לי שתשובתי אז רלוונטית מאד גם לנושאים שאת מעלה כעת. בכל מקרה, נדמה לי שאין פתרונות קסם לקשיים שאת מתארת, ושהדרך לשינוי תמיד מתרחשת בצעדים קטנים ובזכות עבודה עצמית מתישה וארוכת-טווח.
ממליץ שוב לפנות לטיפול. ובקשר לנושא הכספי, ישנן מסגרות ציבוריות שבהן ניתן לקבל טיפול ללא תשלום, או שאפשר לפנות לטיפול באמצעות קופות החולים במחיר מסובסד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המון בעיותדוד14/02/2012
שלום,אני בן 19 יש לי המון בעיות אני בנאדם סגור בלי בטחון לא יודע לדבר לא יודע להסביר את עצמי אני כל היום בבית בלי צבא בלי עבודה חולה בסכיזופרניה אבל לוקח כדורים אני רוצה להיות עצמאי אני לא יכול לעשות דברים לבד אני תלוי בהורים ואני בן 19 אני יודע שזה מוזר אבל אני פשוט לא יודע להסתדר לבד אני רוצה להפתח לעולם ולדעת להסתדר ולדבר מה לעשות בבקשה עזרה ..אני מבואס מאוד אני כל היום חושב חושב וחושב..אני לא מסוגל להכיר אנשים חדשים מה לעשות בבקשה עזרה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון בעיות - תגובה
רוני פרישוף15/02/2012שלום דוד,
אני מבינה לליבך, וקשייך מאד נוגעים לליבי. החיים שלך אמנם קשים מאד, אבל טוב שאתה מחזיק בתקווה, באמונה, בכוח רצון ובמוטיבציה להשתפר ולהתחזק.
אם אובחנת ע"י ביטוח לאומי כחולה סכיזופרניה, בודאי מגיע לך סל שיקום, הכולל הרבה שירותים שיכולים להועיל לך, כמו: איבחון תעסוקתי, הכשרה תעסוקתית ושילוב במקום תעסוקה מוגן. ליווי של חונך/ת פעמיים בשבוע. דיור מוגן. טיפול נפשי בחינם במרפאה לבריאות הנפש. פעילות חברתית במודעון "אנוש" (הכולל חוגים, מפגשים חברתיים, שיחות עם מדריכים, טיולים, מסיבות ועוד). ליווי של עובדת סוציאלית. תמיכה והדרכה להורים ולמשפחה. ועוד.. דרך אתר "אביליקו" תוכל ללמוד על זכויות נוספות, ודרך אתר ההכרויות "לאב דוקא" תוכל ליצור קשרים נוספים.
פנה לרופא/ה המטפלים בך ובקש הכוונה במימוש כל הזכויות המגיעות לך!
חשוב שתדע ותזכור שהמחלה לא פוגעת בערך שלך כאדם. אתה שווה, ראוי ואדם טוב כמו כל אחד אחר. ההתמודדות שלך רק הופכת אותך לחזק ואמיץ במיוחד, לכן תחייה בראש זקוף ותאהב את עצמך בדיוק כמו שאתה!
שמור על רצון ואמונה, ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסיםגלי10/02/2012
כבר הרבה זמן יש לי רפלקסים עם הפנים שאני לא מצליחה להיפטר מהם (לא מזמן פתאום נפל לי האסימון שכבר שנים יש לי אותם).. אנשים מסתכלים עליי מוזר ולא מבינים מה קורה לי.. מה זה יכול להיות?..
*אין לי מושג אם זה בכלל הפורום הנכון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסים - תגובה
רוני פרישוף11/02/2012הי גלי,
מה שאת מתארת הם ככל הנראה "טיקים", תגובות שריריות לא רצוניות בפנים, שלמרות המודעות להן, קשה מאד לשלוט בהן. טיקים יכולים להופיע על רקע מצבים נפשיים, החל מעייפות ועד מתח, כעס, התרגשות ועוד. הם יכולים להופיע גם על רקע נוירולוגי ורפואי אחר.
רצוי לקרוא עוד על התופעה, יש שפע של חומר על מקורותיה והטיפולים השונים בה.
כדאי לפנות לנוירופסיכיאטר (נוירולוג+פסיכיאטר), לאיבחון והתייעצות לגבי המשך טיפול.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בריאותגולן10/02/2012
אהלן חבר'ה!
אני צריך את העצה שלכם ,אז ככה,אני לא יגדיר את עצמי כהיפוכונדר כי אני לא, אבל מה שכן יש לי חרדת בריאות קלה, זה מתבטא בצורה כזאת שלמשל לפני שנה עשיתי פירסינג במקום מוסמך ומבוקר, אבל לא ידעתי שצריך להסתכל אם מחליפים מחט או לא,ואז נכנסתי לפרנויה שאולי לא החליפו מחט ואם לא החליפו מחט אולי נדבקתי באיידס,כאילו מבפנים ידעתי שהסיכוי לכל זה הוא נמוך אבל עדיין בגלל החוסר וודאות והפחד,הייתי בטוח שיש סיכוי גדול שנדבקתי וזה לא נתן לי מנוח,אז עשיתי בדיקת דם שיצאה תקינה,ואז קלטתי שזה סתם היה באראש שלי ואכלתי סרט על כלום,והקטע הוא שזה כל פעם משהו אחר,אני תמיד בודק את עצמי שהכל בסדר כי אם יקרה משהו עדיף לגלות מוקדם, הבעיה שזה כל פעם משהו אחר ואני באמת שואל איך אני יכול להתגבר על זה? וכיצד אני באמת יכול להבחין אם מה שקורה לי זה בראש שלי ואני מגזים, או שזה אמיתי?
אני צריך רק עצה לדעתי כי ביומיום אני לא חושב על זה ואני לא מרגיש חרדה כלשהי באופן כללי..תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בריאות - תגובה
שחף ביתן10/02/2012שלום גולן,
פחדים לגבי בריאותנו משקפים פעמים רבות חרדהשמשהו 'בפנים' לא בסדר, באופן שהוא עמום וחסר בהירות. ההבדל בין חרדה ופחד, הוא שחרדה היא פחד ללא אובייקט מאיים ברור. לכן הפחדים לא ממוקדים וכל פעם מתיישבים על משהו אחר. הפחד הרפואי הופך אותו לממוקד, ונותן אובייקט לפחד - הידבקות במחלה, או גידול וכן הלאה - אך רק באופן זמני. החרדה נשארת בעינה.
אני יכול להציע לך לנסות לבחון עם עצמך, ואף לנסות לשוחח על כך עם אדם קרוב, שבו אתה בוטח ומרגיש אמון, ולנסות לבחון את רגשותיך? מתי הפחד מתעורר? מדוע כשאתה מגלה ש'הכל בסדר', אתה מרגיש שמה 'שלא בסדר' הוא בראש? לנסות לבחון איך זה התחיל? והאם יש עוד תחומים שאתה מרגיש בהם שמשהו לא כשורה? שאתה לא כשורה?
במקביל, חשוב מאוד לבחון מה קורה אם אינך עושה את הבדיקה המרגיעה? האם החרדה עולה ועולה? האם בשלב כלשהו היא יורדת חזרה? איך היא באה לידי ביטוי? רק במחשבות? או גם בסימפטומים גופניים? לעיתים, אנו מגלים כי החרדה יכולה לעבור מעצמה לאחר זמן מסוים, בעיקר אם מדובר בתגובה פיזית, שכן מערכת החרדה הפיזיולוגית אינה יכולה לעבוד לאורך זמן, ולאחר זמן מה הגוף מפעיל מערכות פיזיולוגיות מרגיעות.אם מדובר במחשבות טורדניות, אתה יכול גם לבחון האם הן נעלמות עם הזמן, כיוון שאתה מתאר שהן לא מטרידות אותך ביומיום.
אלו פעולות ראשוניות ביותר, שעשויות לעזור לך להפחית מעט את העיסוק בנושא. אך אין הן תחליף לטיפול של ממש. אם אתה חש שהמחשבות המטרידות והעיסוק הופך להיות אינטסיבי יותר, ומפריע לך לתפקוד היומיומי, מומלץ לפנות לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהמאיר07/02/2012
שלום קוראים לי ליאור אני בת ;16 ויש לי בעיה שאני כל הזמן משקרת אני ממציאה לחברות שלי שמאיימים עלי ושיש לי מחלה וכל זה כדי שיתייחסו אלי אני מנסה להפסיק את זה כי זה גורם לי ליסורי מצפון אבל אני לא מצליחה בבקשה תעזרו לי אני לא מסוגלת לספר את זה לאף אחד תעזרו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי מהר..
מאיר07/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתחננת תעזרו לי ...
מאיר07/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה - תגובה
רוני פרישוף07/02/2012שלום לך,
ראשית, כפי שרשמנו במכתב הפתיחה, הפורום לא ערוך לתת מענה מיידי. במקרה דחוף רצוי לפנות למוקדי החירום הקיימים בקהילה.
ראיתי שהפנית את שאלתך בתור "מאיר" האבא של ליאור גם בפורום פסיכולוגיית ילדים.
אני מצטרפת למה שכתבה לך שם הפסיכולוגית. לבעייה המתוארת מומלץ טיפול נפשי לבת ו/או הדרכה להורים. אפשר לקבל כאלו בחינם או באופן מסובסד בקהילה.
אפשר להתייעץ באופן דיסקרטי עם יועצת ביה"ס או עם עמותת "על"ם ולקבל סיוע לפנייה לטיפול.
אבקש לא להמשיך לפנות לפורומים במספר זהויות.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני.
מאיר08/02/2012אני מצטערת פשוט התשובה שענו לי לא כל כך עזרה לי אמרו לי ללכת לטיפול או לספר ליועצת ואני לא מסוגלת לדבר עם אף אחד קשה לי וחשבתי שיש לך אולי תשובה שיותר תעזור לי תודה בכל אופן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני. - תגובה
רוני פרישוף08/02/2012הי ליאור/מאיר,
ברור לי שהשימוש בזהות של אבא, כמו שאר השקרים שאת משתמשת בהם, נועדו לאותת על מצוקה, על צורך בעזרה ועל חוסר האמונה שאם תציגי את עצמך בפשטות ובאמיתיות תקבלי את המענה שאת זקוקה לו.
אבל השקר סופו שיתגלה, ובסופו של דבר, במקום לקבל את העזרה ותשומת הלב המיטיבות, את יוצרת ריחוק וכעס, ומרגישה אשמה.
טיפול הוא מקום בו תוכלי להביא את עצמך בצורה אמיתית, ולקבל הכלה, תמיכה והכוונה, כדי שלא תצטרכי להמשיך לשקר ולהרגיש ככ רע עם עצמך.
כצעד ראשון, את יכולה לפנות באופן אנונימי לייעוץ באינטרנט לבני נוער דרך אתר yelem.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הכל
מאיר08/02/2012אני מצטערת לא התכוונתי לשקר נמאס לי כבר מעצמי אני מודה לך על העזרה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיבגניה06/02/2012
שלום רב!
לפני כשנה אחותי ניפטרה ממחלת הסרטן, היא ניפטרה די מהר מהרגע שגילו את המחלה, במהלך שהיא חלתה גיליתי שאני בהריון (עכשיו כבר נולדה לי בת מקסימה), אך אני מרגישה כאילו אמא שלי לא נותנה לילדה שלי מספיק תשומת לב, אני מרגישה שהיא לא מנסה להתקרב אלי ולילדה וכל צעד שאני עושה לקראתה לוקחת את זה כמובן מאליו, כל אחד חובה את הכאב הזה לבד. מה אני יכולה לעשות על מנת לשנות היחסים בינינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
רוני פרישוף07/02/2012שלום יבגניה,
מזל טוב להולדת הבת! כמה מורכבים יכולים להיות החיים כאשר אסון ושמחה מתערבבים זה בזה.
כאמא, את בודאי מרגישה עד כמה גדול ויקר הוא האוצר המופלא הזה. כנראה אימך נמצאת באבל קשה על מותה הפתאומי והטראגי של אחותך. האבל מקשה עליה להתחבר אל השמחה, ואולי גם מקשה עליה להיקשר רגשית לנכדה (למשל, מתוך רגשי אשמה, פחד מאסון ועוד).
אני מבינה את אכזבתך ותסכולך, הרי את צריכה את אמא לצידך כאשר את עצמך הפכת לאמא. בכל זאת, נסי להתעלות על עצמך ולגלות הבנה וחמלה לסבל של אמא. כדאי שתדברי איתה על המצב, תתענייני ברגשות שלה, ותביעי את רצונך בקירבתה. לדעתי אין טעם לכעוס או להאשים, המצב שאת מתארת הוא נורמלי לשנת האבל הראשונה, קשה לשנות אותו באופן מלאכותי, והוא צפוי להשתפר עם הזמן. אל תדאגי, סביר מאד שלאט לאט יווצר הקשר, והנכדה תביא לה שמחה ונחמה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש תשובותיוסי05/02/2012
בשנתיים האחרונות ''עובר עליי משהו רע אני מרגיש מנותק מהחיים למרות שאני מוקף חברים ועובד אין לי מושג מה באמת אני רוצה לעשות זוגיות ניראת כאילו זו משימה בילתי אפשרית אני חווה המון לחץ חוסר מצב רוח ובילבול מצבי הרוח שלי משתנים מהר ואני מרגיש שאיבדתי את עצמי והמון לחץ נפשי אני מאוד פוחד מתרופות אנטי דיכאוניות ומלפתח תלות מבקש עזרה והכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש תשובות - תגובה
רוני פרישוף07/02/2012הי יוסי,
נשמע שעובר עלייך משבר כלשהו, שמקורותיו לא ברורים.
מצוקתך נשמעת, אך לצערי לא אוכל לאבחן את מצבך הנפשי, או את הגורמים לו, דרך הפורום.
ישנם טיפולים מצויינים, הן פסיכולוגיים והן תרופתיים, שיכולים להקל על סבלך ביעילות. חבל לסבול. עלייך לפנות לעזרה מקצועית ממש כפי שהיית פונה אם איבר בגוף היה כואב לך. אין בך כל בושה או סכנה.
עדיף להתחיל בטיפול פסיכולוגי, כדי לבדוק אם אפשר לשפר את המצב ללא טיפול תרופתי, שבו אינך מעוניין. בטיפול העלה את החשש מתלות, אני בטוחה שתקבל תשובה שתניח את דעתך. תוכל לקבל טיפול חינם או מסובסד במוסדות הבריאות.
גם טיפול תרופתי יכול לעזור. הוא אינו ממכר ותופעות הלואי מעטות. אפשר להתייעץ עם רופא/ת המשפחה או פסיכיאטר/ית.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)