מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לשחף ביתן:אלמוני01/10/2011
הינך כותב שאתה מתמחה ב"עמך": 1.האם השירות בעמך ניתן על ידי סטודנטים ומתלמדים? שמעתי שרב העובדים שם הם עובדים סוציאלים. (לעוסי"ם אין כישורים לעסוק בפסיכולוגיה, אין להם קוד אתי או מחוייבות לשמירת סודיות- למשל). האמנם אין ב"עמך" סיכוי להגיע מומחה ולפסיכולוג מקצועי? 2. ב"עמך" מונעים מלקוחות גישה לרשומות הנאגרות בקשר אליהם במשרד החברה. כיצד מתיישבת מדיניות זאת עם חוק זכויות החולה וחוק חופש המידע? 3. ב"עמך" אין מוכנים לתת שירות לפונים אשר מצבם הכלכלי דחוק בטענה שלא יוכלו לממן את עלויות השירות היקרות ב"עמך". כיצד יוסבר הדבר כשמדובר בעמותה שמתקיימת מתרומות ותקציבי עתק המיועדים לסייע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לשחף ביתן: - תגובה
שחף ביתן11/10/2011שלום לך אלמוני,
הייתי בחופשה מספר ימים ולכן לא הייתי בקשר עם הפורום. מצטער שהתגובה התעכבה עד עכשיו.
נשמע לי שאתה מאוד עסוק בשאלות של היררכיה, גבולות, ואתה מתאר תחושה ש'עובדים' עליך. האם זה רק במקרה הזה, או במקרים נוספים? האם אתה חושב שזה משהו כללי שמטריד אותך? לא בטוח שתשובה על השאלות שהעלית היא הדבר שאתה זקוק לו, כמו הבנה מעמיקה יותר של מוטרדותך מהן? מה הן מסמלות עבורך? למה אתה חש שלא נותנים לך את הטיפול המגיע לך? ומה המשמעות של הקטיגוריזציה שאתה נוקט בה?
עם זאת אנסה לענות בקצרה על שאלותיך:
1. כל מי שעובד ב'עמך' מוכשר לעסוק בפסיכותרפיה. אין זה משנה אם אלו פסיכולוגים מומחים, עוס"ים קליניים, אנשי טיפול אחרים או מתמחים. לכולם ההכשרה המתאימה, ההדרכה המתאימה, והיכולות להציע פסיכותרפיה מן השורה הראשונה.
2. לא מונעים מלקוחות את הרשומה המקצועית, עם זאת כעמותה הבקשה כרוכה בתהליך שכרוך בעירוב מחלקות משפטיות ומקצועיות ב'עמך', שהיא עמותה מקצועית גדולה. לצערי, אינני בקיא בהליך זה, אך אני יודע על מקרים בהם ניתנה הרשומה לבקשת המטופל.
3. אין שום מניעה של טיפול ב'עמך'. עם זאת, 'עמך' מחוייבת, מטבע הדברים, קודם כל לדור של ניצולי השואה ומפנה כלפיהם את משאביה - אין ל'עמך' שום תקציבי עתק. לפיכך, בני הדור השני והשלישי מחוייבים בעלות כספית, שגם היא זולה יותר מן המוצע בשוק, אך יש לעמוד בה. מי שאינו מסוגל לעמוד בעלות הזו לא יכול להתחיל טיפול. בדיוק כמו שבכל מקום אחר מי שלא יכול לעמוד בעלות לא יכול להתחיל טיפול. עם זאת, חשוב לציין שוב, כי בני הדור הראשון מתקבלים לטיפול גם כשאין להם משאבים לכך.
מקווה שקיבלת מענה לתשובתיך
שחף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוכונדריה? לאן פונים?כג29/09/2011
אני נערה בת 18 ומצאתי את עצמי השנה, מתמודדת עם דברים שמעולם לא חשבתי עליהם.
כל מיני פחדים ומחלות שהדבקתי לעצמי, מחשבות על המוות, על שמחר לעולם לא יבוא, פחד מהמוות. זה התפתח והתפתח, הייתה תקופה שחששתי שנדבקתי באיידס במהלך בדיקת דם בקופת חולים, והייתה תקופה שנבהלתי מחתול מקרי שנשך אותי. עברתי בדיקות, התייעצתי ברופאים, וכמה שלא ניסיתי לשכנע את עצמי שאלה מחשבות סתמיות, לא הצלחתי להיפטר מהן.
כיום נשארתי עם הפחדים שלי, והבאתי את עצמי למציאות פיזית שבה הגוף שלי עייף, אני ישנה רוב הזמן, יש לי בחילות חזקות והקאות, כאבי גרון ושרירים תפוסים בצוואר.
אני מדביקה את זה למחלות שמהן פחדתי, למרות שאתמול הייתי במשרד הבריאות והתייעצתי בנוגע למחלה ספציפית, תחילה הרופא בא אלי בגישה של "כבר עבר חודש ומאוחר מידי לעשות חיסון" ולאחר מכן הסביר לי שהמחלה שבה מדובר, מתפרצת בדרך כלל כעשרה ימים-שבועיים לאחר ההדבקה ושיש לה תסמינים שונים ממה שאני מתארת. ואני כמובן שמתי את הדגש על הבדרך כלל, ונזכרתי בכתבות באינטרנט שבהן היה מדובר על אנשים שהמחלה התפרצה רק כשמונה שנים אחרי.
אני רוצה להיפטר מהפחדים האלה אבל אין כל דרך לבדוק עם נדבקתי או לא, ואת החיסון לא רצו לתת לי. שגם את זה דרך אגב חשבתי לסיבה שכבר מאוחר מידי.
בכל מקרה, הרופא שלי לא מצא סיבה מוצדקת לתסמינים שמפריעים לי, וזה עוד יותר הפחיד אותי, אבל אז הוא אמר לי שבגלל המצב הנפשי הקשה שלי והחרדות, יכול להיות שאלו תסמינים שהלכו והתפתחו והגיעו למצב הזה. בגלל המצב הנפשי? לא הייתי חושבת.
לאן עלי לפנות? לפסיכולוג? לפסיכיאטר? לאיבחון? אני גרה בערד, מה עושים הלאה? אני לא יכולה להמשיך בדרך הזאת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדריה? לאן פונים? - תגובה
דניאל זק01/10/2011שלום כג.
אנא קראי את תשובתה המפורטת של רוני פרישוף לשואלת בשם "הדג", מה-4 לספטמבר.
מעבר לכך, מומלץ לחפש באזור מגורייך איפה ניתן לקבל טיפול נפשי במסגרת ציבורית - תחנה לבריאות הנפש של משרד הבריאות, או מרפאה של קופת חולים.
לאחר שנרשמים שם לטיפול נהוג להזמין את הפונה לראיון היכרות מעמיק, שבעקבותיו מחליטים על הטיפול המתאים - פסיכולוגי, פסיכיאטרי, או משולב.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאנונימי27/09/2011
אני בדילמה כ"כ רצינית שמדירה שינה מעיני כבר למעלה משבוע, מכניסה אותי לדכאונות חששות וחרדות ומפריעה לשלוותי. אני בן 18 לפני גיוס.
לפני שנתיים גיבשתי לעצמי רצון להיות לוחם, יש לציין שעד לפני כמה חודשים למדתי בבית ספר של חיל האוויר יחד עם אחותי, המכשיר והמחייב את לומדיו להתגייס לחיל האוויר. כל השנתיים טופחו למען המטרה - השירות הקרבי, אם זה בהצטרפות לקורס הכנה לצה"ל, אם זה בהתעניינות רבה הכוללת קריאת ספרים וצפייה בסרטים בריתוק ואני חושב שרציתי את זה יותר מכל אדם אחר..
לקראת סוף השנה שלחתי מכתב שינוי שיבוץ ואכן קיבלתי מענה חיובי. מאז חלה מגמת ירידה ברצון לשרת בקרבי אך המגמה לא השפיעה עדיין על הרצון לשרת אך פגעה ברמה כלשהי.
הקש ששבר את גב הגמל קרה 2 לילות לפני שאחותי שהחליטה להמשיך בחיל האוויר הלכה לקורסים. (לפני טיפה יותר משבוע). פתאום קמתי מהמיטה רגע לפני שינה בבהלה ומשהו אצלי השתנה כליל, פתאום הרצון לשרת בקרבי צנח והיה כמעט אפסי.
התקשתי לחזור לישון אחכ', ונרדמתי רק לקראת בוקר.
כשקמתי קיוותי שהכל יחלוף, אך הכל רק התעצם. סיפרתי לאימא שלי, ומאחוריי גבי היא התקשרה לבית הספר ואמרה להם שאני רוצה לחזור לחיל האוויר הם שמחו ושיבצו אותי בקורס יחד עם אחותי. אני הייתי בהלם כי הייתי אובד עצות לחלוטין לא ידעתי מה אני רוצה מעצמי בכלל, הייתי חצוי לגמרי!! במהלך כל הזמן הזה, עד עכשיו, (שבוע וקצת) אני בדכאון, מצבי רוח ירודים במיוחד שלא זכורים לי מעולם, בכי לעיתים תכופות וגעגועים עזים לימי השלווה שקדמו למשבר הנוראי הזה.
אני במצב שאיני יודע מה לעשות.
בסופו של דבר הלכתי לקורס, הגעתי לשער של המקום, תפסתי רגליים קרות וחזרתי הביתה. לא יכולתי להשאר במקום ולהשקיע בקורס כשאיני שלם עימו.
עכשיו אני בבית ומרגיש על הפנים בלשון המעטה.
אני לא יודע מה לעשות.. אני מרגיש חסר אונים ואני חייב לקבל תשובה בזריזות יתר! אחרת הם יאבדו את הסבלנות ולא יתנו לי לשוב לקורסים שכל יום שמפסידים שם הוא משמעותי.
יש לציין שלמרות המצב הלא פשוט בכלל. ובנוסף אני קשור מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד לאחותי. מאוד.
יש לי מועקה, ואני מרגיש שיש לי אבן גדולה.
אך אין לי מחשבות אובדניות כמו על להתאבד.. כי אני לא רוצה לסיים את החיים שלי .
הלוואי ויש תשובה מעודדת למצב הכ"כ לא פשוט
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
דניאל זק27/09/2011שלום אנונימי.
יש משהו כל כך צלול ורהוט בדברים שאתה כותב וביכולת שלך לתאר את מה שעובר עליך, שזה פשוט מעורר התפעלות והערכה.
נשמע שבאמת, קשה לך להחליט. היית רוצה להמשיך בכיוון שסימנת לעצמך לפני תקופה ארוכה, ומשהו פתאום מתבלבל וכעת נראה שאבדה הדרך, אין יותר קו אופק שלקראתו אתה חותר. נדמה לי שהיכולת לסמן לעצמנו את האופק העתידי, היא זו שנותנת לנו תחושה של משמעות וייעוד. הבעיה היא, שהתמלאת ספקות עצמיים ופקפוק - האם זה הוא קו האופק הרצוי עבורך.
האם עולה בדעתך מה היה הגורם שיצר את הבלבול? - חשש שלא תצליח לעמוד במשימה, שאולי היא גדולה עליך? חשש מתחרות עם אחותך? חשש שלנוכח הציפיות הגבוהות שהיו לך לגבי השירות אתה עלול ברגע האמת להתפכח ולהתאכזב?
אני מניח שיהיה קשה בדיוק לדעת מה היה הגורם שהרתיע, אבל שווה לחשוב על הדברים באופן כללי - האם מה שמרתיע קשור במצב רגעי, כמו בהלה חריפה שכאשר מתגברים עליה העניינים חוזרים למסלולם, או שאולי באמת השתנו אצלך הערכים הבסיסיים.
ואיך חושבים על הדברים באופן כללי, איך מצליחים להשקיף על עצמנו כאילו מרחוק?
דבר ראשון שהייתי מברר עם עצמי הוא - מה האלטרנטיבה. איזו מטרה היית רוצה לסמן כעת. כאשר תוכל להשוות בין אפשרויות עתידיות, ייתכן שתוכל להרגיש מה יותר מתאים לך.
דבר שני - כדאי להתייעץ עם מישהו שאתה מרגיש קרוב אליו. ייתכן שתוכל לקבל כך פרספקטיבה רחבה יותר ביחס לעצמך. הרבה פעמים, מי שמכיר אותנו מקרוב, רואה דברים על עצמנו שלנו קשה יותר לראות.
דבר שלישי - הייתי מנסה לברר אם יש גורם במסגרת של הקורס שאיתו ניתן להתייעץ.
דבר רביעי - הייתי מנסה לזכור שבכל מקרה, הצבא הוא רק שלב אחד בחיים, שבעקבותיו תבואנה תקופות חדשות, עם אופקים חדשים.
במסגרת הנוכחית אין אפשרות, כמובן, להיכנס לעומקם של דברים - למה בדיוק ביקשת שינוי שיבוץ לפני כמה חודשים; איך בדיוק מתקיים הקשר עם אחותך ושאר קרובי המשפחה, אמך, למשל; איך היתה תקופת הלימודים בבית הספר. ובכל זאת, מקווה שמשהו מתוך מה שכתבתי יכול לתת כיוון כללי וראשוני.
שיהיה בהצלחה, ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה רבה
אנונימי28/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכים בזרועאנונימית26/09/2011
אני עוד מעט בת 14, ויש לי ידיד פחות או יותר בגיל שלי .
בזמן האחרון אני רואה שיש לו חתכים לאורך כל הזרוע, יחסית עמוקים אבל לא משהו שישאיר הרבה צלקת, חברים שלי רואים את זה ולא מתייחסים אל זה ברצינות, אלא בצחוק, הם לא צוחקים עליו אלא איתו ונראה שזה לא מפריע לו (אולי הוא מעמיד פנים), כשאני שאלתי אותו הוא אמר שהוא 'סתם חתך בצחוק עם סרגל' אבל זה נראה לי רציני יותר, אני דואגת לו, מה לעשות? יש לו גם ורידים ממש בולטים בזרוע ואני פוחדת שאם הוא ינסה אי פעם לחתוך ורידים הוא יכול לגרום לעצמו הרבה נזק.
גם אני התחלתי לחתוך את הזרוע עם סרגל/כל משהו חד שמזדמן לי ליד ואני מסתירה את זה, זה גורם לי להוציא את הבכי שאני לא תמיד מצליחה לבכות בכוחות עצמי, זה משחרר אותי אבל זה גם כואב לי ומשאיר סימנים, ואני לא רוצה שיגלו על זה אז אני חותכת בחלק העליון שהשרוול הקצר מסתיר,
אני מאוד רוצה לעשות משהו לגבי ידיד שלי אבל איך אפשר לעזור לו אם אני אפילו לא יודעת מה לעשות עם עצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתכים בזרוע - תגובה
שחף ביתן27/09/2011שלום לך,
הודעתך נוגעת ללב. את מבטאת את עצמך כל כך יפה, וקשה שלא לחוש צער על כך שאין לך מרחב בטוח ומוגן להשתמש ביכולת הביטוי הזו כדי להוציא את הכאב או הבכי, ובמקום זאת עלייך לתרגם אותו לכאב פיזי.
נדמה לי שאת מדברת בכמה קולות, קול הדאגה לחברך וקול הדאגה לעצמך. האם את חשה שאת יכולה לשתף אותו במה שאת עוברת? ואולי אז הוא ישתף אותך במה שהוא עובר? אולי את חוששת שגם אז לא ישתף? אולי קיים בך גם חשש שאת טועה לגביו?
הדבר החשוב הוא שקודם כל תעזרי לעצמך, ונראה לי שאת פונה כאן גם ובעיקר עבור עצמך. חשוב שתפני לעזרה, אם ליועצת ב"ס, לקרוב או קרובת משפחה, לאדם אחר שאת נותנת בו אמון, ותשתפי אותו ברגשותייך. חשוב שתוכלי לבטא את הכאב והסבל שלך ולא תיזקקי לחתוך את עצמך כדי להוציא אותם החוצה.
את לא צריכה להישאר לבד עם מה שעובר עלייך וחשוב שתמצאי עזרה קשובה ומכילה עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מבדיקותשירי25/09/2011
שלום,
ההורים שלי "לוחצים" עליי לעשות בדיקת דם כיוון שלא עשית כבר זמן רב אך הבעיה שלי היא שיש לי פחד עז ממחטים ומהסיטואציה עצמה של בדיקת הדם, הכנסת המחט והכאב.
בפעמים האחרונות שביצעתי בדיקת דם התהליך לווה בלחץ ימים ספורים לפני הבדיקה ובבכי עוד לפני שנכנסתי לחדר אחיות.
מה אפשר לעשות בנידון? דרכים להירגע וכו'.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מבדיקות - תגובה
רוני פרישוף26/09/2011שלום שירי,
לא ציינת בת כמה את. זה קצת משנה את התמונה אם את בת 16 או בת 50 (-:
על פי מה שאת מתארת, יש לך פוביה ספציפית מזריקה-מזרקים. אלא אם כן, את סובלת מפחדים, רגישויות, קשיי התמודדות או חרדות נוספות, בתחומים אחרים, ואז התמונה שוב משתנה.
הרעיון בטיפול בפוביה ספציפית, הוא ללמוד דרכים להרפייה והרגעה, ולתרגל את הסיטואציה בדמיון, ולאחר מכן במציאות, באופן הדרגתי מאד ותוך כדי ליווי והרפייה.
למשל ללמוד לנשום ולהרפות, לדמיין את עצמך במקום בטוח, ולהעלות בדמיון מזרק מרוחק ממך. אח"כ להתקרב בדמיון, עד שהמזרק נוגע בך, ומתבצעת הבדיקה. כל פעם שההרפייה מתקלקלת מפסיקים את מהלך הדמיון ומחזקים את ההרפייה.
העקרון הוא, שאי אפשר לחוות רגיעה וחרדה בעת ובעונה אחת. ברגע שלומדים להרפות ולהרגע, תגובת החרדה פוחתת פלאים.
ראיתי בחיפוש פשוט ב"גוגל" שיש שפע של חומרים באינטרנט על שיטות של הרפייה (דרך נשימה ודמיון מודרך), וגם הנחיות ספציפיות לגבי סיטואציה של בדיקת דם. עשי גם את חיפוש, וראי אם את מצליחה בכוחות עצמך לתרגל הרפייה ודמיון הדרגתי של המצב המפחיד. אפשר לרכוש קלטות הרפייה, ואפשר כמובן ללכת לטיפול ממוקד בנושא. יתכן שטיפול בעזרת היפנוזה יועיל מאד.
עוד כמה מחשבות, שמבוססות גם על נסיוני האישי (פעם פחדתי נוראאאאא ממזרקים): מותר לבכות ולהיבהל, זו לא בושה ולא אסון, העיקר לעבור את זה. רצוי לגשת לאחות הכי נחמדה, ולשתף אותה בפחד. הן יודעות להרגיע, לתת כוס מים, להסביר מה קורה ולעודד. אפשר לעצום עיניים ולדמיין שמדובר בצביטה, זה מאד מקל. אפשר לקחת כדור הרגעה (אבל רק אם ממש חייבים כי זה מחליש את המאמץ להתמודד). אפשר ללכת עם חברה ולהיבדק ביחד, אפילו להחזיק ידיים. רצוי להיזכר באתגרים קשים שעמדנו בהם, כדי לזכור שיש לנו אומץ וכוחות.
והעיקר: לקבל מתנה ממש כיפית אחרי הבדיקה, גם כי מגיע, וגם כדי להכניס את הכל להיקשר חיובי ומחזק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מטפלים לא עוניםעל שאלות אישיות?דורון24/09/2011
מה העיקרון שעומד מאחורי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מטפלים לא עוניםעל שאלות אישיות? - תגובה
דניאל זק25/09/2011שלום דורון.
אנא ראה תשובותיי לטובי מה-18 לספטמבר ולגכע מה-22. נראה לי שיש בהן מענה גם לשאלה שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסוגלת להביט בעינייםאני23/09/2011
כאילו אני מסוגלת אבל זה מקשה עליי כי אני במקום להתמקד במה שבנאדם אומר לי אני מתמקדת לו בעיניים ורואה את המבט הבוחן וזה משגע אותי.... ואני מסיטה את המבט... ואני מתחרפנת... זה לא שאני חסרת ביטחון אולי לפעמים... אבל הקטע של העיניים כאילו חילחל לי מתוך מחשבה ואני לא יודעת מה לעשות.... זה מדכא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוגלת להביט בעיניים - תגובה
רוני פרישוף23/09/2011שלום לך אניי,
בשנה האחרונה השבנו מספר פעמים לפניותייך, בפעם האחרונה ב-4.9.
הלואי שבשיחה קצרה זו יכולנו לתרום לך תרומה ממשית, אך לצערי כנראה שהדבר לא אפשרי.
לא נוכל להמשיך ללוותך במסגרת הפורום. אני ממליצה לך בחום רב לפנות לטיפול על מנת להמשיך בהתמודדות ובצמיחה שלך. תוכלי לקבל טיפול בחינם בתחנה לבריאות הנפש באזור מגורייך.
כל טוב ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פסיכולוגים מרגישים בטיפול?גכע22/09/2011
אני יודע שמוקד העניין הוא המטופל אבל למה פסיכולוגים לא מסכים אף פעם להגיד איך הם מרגישים בטיפול ומה הם מרגישים אל המטופל? אומנם מטרת הטיפול להתמקד רק במטופל אבל אי אפשר אף פעם לספר למטופל שרוצה לדעת מה אתה בעצמך מרגיש איתו מה העיקרון שעומד מאחורי זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פסיכולוגים מרגישים בטיפול? - תגובה
דניאל זק22/09/2011שלום לך.
ממליץ לך לפנות לתשובה שכתבתי לטובי, מה-18 לספטמבר.
בהנחה שקראת אותה, אחזור ואציין שעניין זה רצוי לברר ישירות בטיפול עצמו (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה נמצא כעת בטיפול, כי אחרת אולי לא היית מוטרד מכך). אם בוחרים לברר נושא זה אך ורק במסגרת חיצונית לטיפול, נדמה לי שמחמיצים משהו. וזאת, מפני שטיפול קשור באופן הדוק ליכולת לעסוק באופן ישיר, פנים אל פנים, בקשר שנוצר בין שניכם.
וזה מוביל אותי לקביעה שלך שמוקד הטיפול הוא במטופל. נכון מאד, אבל ההתמקדות במטופל כוללת גם את ההתמקדות בקשרים שהמטופל יוצר, ובכלל זה הקשר שנוצר בטיפול.
מכאן והלאה, חלוקות הדעות התיאורטיות ונבדלים המטפלים עצמם באישיותם. ישנן גישות טיפוליות המחייבות באופן מודגש את הרעיון שקשר, כל קשר, מכיל בקרבו את שני האנשים היוצרים אותו, ועל כן הדיבור עליו מחייב שיתוף והיחשפות עצמיים. ישנן גישות אחרות התופסות את התהליך הטיפולי באופן אחר, ומתייחסות אל תפקיד המטפל ככזה של מפרש אובייקטיבי, אשר חובתו לנטרל את רגשותיו האישיים בבואו לטפל באחרים.
אבל מעבר למחלוקות התיאורטיות ולהבדלים שיש בין מטפלים שונים, קיימים המטופלים. קיים אתה, שרוצה לדעת מה חושבים עליו, ורצון זה הוא טבעי ולגיטימי. שוב, הייתי ממליץ לך לברר נושא זה במפגש הישיר, ולנסות אגב כך לראות יחדיו מה נמצא ביסוד המשאלה הזו אצלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מהמטפלתמיכל1120/09/2011
ממש נקשרתי למטפלת שלי והגיע הזמן להפרד ואני פשוט מסרבת להבין שזה קורה
ממש שקשה לי עם זה ואני באמת לא רואה את עצמי בלי הפגישות איתה ספציפי. אני אצטרך להתחיל טיפול עם מטפלת אחרת כי המצב שלי לא בשמיים ואני פשוט לא רואה את עצמי בלעדיה.
איך עושים שהפרידה תיהיה קלה יותר? אני לא רוצה להפרד אבל הזמן הזה הולך ומתקרב ופשוט אין מה לעשות נגד זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז למה את נפרדת??
דנה20/09/2011הי,
סתם פשוט קראתי כאן את הודעתך. וזה לא ברור. למה "הגיע הזמן להיפרד"? אם את כותבת שתצטרכי להתחיל טיפול עם מישהו אחר?
לא ברור.... מי קבע שאתן צריכות להיפרד?
קרה משהו? אילוץ? משהו לא צפוי? החלטתן ביחד על פרידה? מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
מיכל1120/09/2011אנחנו נאלצות להפרד מכיוון שאני שבוע הבא מתגייסת והמקום שאני מטופלת בו הוא עד גיל 18 אז אני לא יוכל להמשיך אצלה טיפול, והמצב עכשיו די מחייב אותי להמשיך טיפול אצל קב"ן. מרגישה שזה לא פייר. כל כך נקשרתי אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה - תגובה
דניאל זק21/09/2011שלום מיכל11
ותודה רבה למישהי, שעזרה לברר יותר את מהות הבעיה.
נשמע שיצרת קשר משמעותי עם המטפלת ושהיית בטיפול שהפך להיות בעל חשיבות גדולה בחייך. אז קודם כל אשרייך שזכית לכך.
מלבד זאת, נדמה לי שכל טיפול נבחן גם באופן שבו הוא מסתיים. גם כאן, נראה שהטיפול מגיע לסיומו באופן הרצוי - תאריך הסיום ידוע מראש, וניתנת לך האפשרות לדבר עם המטפלת על התחושות השונות שמתעוררות לקראת העזיבה.
לגבי המשך הטיפול, גם כאן, נדמה לי שאת בת מזל. אמנם, אינני יודע מה הם בדיוק הקריטריונים המאפשרים לקבל טיפול אצל קב"ן בצבא, אבל אני משוכנע שאם תתעקשי, תוכלי לקבל שם מענה טיפולי שיוכל להתאים לך.
אז אם כל כך טוב, כדבריי, למה כל כך רע? - בכל זאת, את מרגישה מבוהלת מסיום הטיפול, ואולי גם מההתגייסות לצבא. שינויים גדולים בדרך כלל מעוררים בהלה. קשה לעקוף את התחושה שהם יוצרים, או להתעלם מכך.
גם אם כעת קשה, נדמה לי שלאחר תקופה של הסתגלות והתרגלות, ההרגשה משתפרת, וכך אני מקווה שיקרה גם איתך.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחופה..דנה19/09/2011
שלום,
אני אמא לבחורה בת 31. ב-6 השנים האחרונות בתי הייתה גרה בארה"ב לבד- ללא משפחה וחברים. הסיבה לעזיבתה הוא ביטול חתונה ברגע האחרון ע"י בן זוגה. במהלך שהותה בחו"ל היא חוותה הרבה מצבים קשים וטראומטיים כמו בדידות, אכזבות, לחץ מתמיד מהוצאת האזרחות ופחד להיכשל. בנוסף חוותה הכרות עם גבר חדש אשר גרם לכך שבסופו של דבר היא תישאר ללא חברים בכלל. בשנים האחרונות התחלתי להרגיש שמשהו לא בסדר בהתנהגות שלה.היא התחילה להאמין שיש לה יכולת לחזות את העתיד והחלה להשתמש ביכולת זו כלפינו. אנו בתמימותנו נתנו לה את הלגיטימציה הזו ונתנו לה את ההרגשה שבאמת קיים אצלה כוח חיזוי. המצב החל להתדרדר לאחר שהכירה בחור שסיפר לה שהוא יודע לקרוא את מחשבותיה. באותו רגע היא התחילה לדמיין שמישהו עוקב אחריה, נכנס לה לגוף, מצוטט לכל מה שהיא אומרת ושאותו הבחור משחק בה רגשית.היא התחילה לשמוע רעשים מוזרים והייתה נכנסת לכל מיני התקפי חרדה. בהתחלה לא ייחסנו לכך חשיבות אבל המצב החל להחמיר.בשלב מסויים החלטנו להגיע לקחת אותה בחזרה לארץ. ראוי לציין שכל אותה תקופה היו לה קשרים קצרים עם גברים שלא צלחו.
בגלל הגיל החל הלחץ של הקמת המשפחה לחלחל לתוכה והיא הסכימה להגיעה לארץ לביקור ארוך ולחפש לעצמה גבר ישראלי. כל קשר אותו ניסתה להתחיל בארץ לא צלח גם הוא ותמיד היא האשימה את אותו בחור מארה"ב שמסכל כל הזדמנות שלה ומונע ממנה להמשיך לחיות ע"י חדירה לגוף שלה דרך הרגל.
היא באמת מאמינה שאותו בחור קילל אותה ושהוא נמצא איתה בכל רגע.
ניסיתי לשכנע אותה לפנות לפסיכולוג אך היא לא מוכנה לדבר על זה אפילו בטענה שהיא בריאה לחלוטין ואין בכך צורך. האדם היחיד שהיא מוכנה לפגוש זה רב שמתעסק בקבלה אך אני חוששת שרב כזה יכול לבלבל אותה עוד יותר.
אני לא יודעת מה לעשות, אני אובדת עצות, אנא אימרו לי כיצד אני יכולה להתמודד עם המצב...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחופה.. - תגובה
דניאל זק20/09/2011שלום דנה.
את מתארת מצב קשה, שנמשך הרבה זמן. נשמע שזו חוויה מתסכלת, להיות עדה לסבל ההולך וגובר של בתך מבלי להיות מסוגלת לעזור במשהו, במיוחד בשנים שלא היתה בארץ. מדובר במצב שקרוב לוודאי יוצר אצלך תחושת חוסר אונים.
מתוך מה שאת מתארת, נראה שבתך זקוקה לקבל הערכה ואבחנה רפואיות ביחס למצבה. כדאי לעשות את כל המאמצים על מנת שתסכים להיפגש עם רופא או פסיכיאטר, במסגרת פרטית, ציבורית, או של קופת חולים. מנסיוני, טיפול מתאים, אולי אפילו תרופתי, יכול להועיל מאד במצבים כאלו. אני מבין שנסיונות השכנוע שלך לא עלו יפה עד כה. ובאמת, המצב מתסכל.
אם בתך אינה מסכימה לשתף פעולה בשום אופן, הייתי מציע לך לפנות בעצמך למסגרת פרטית או לתחנה עירונית לבריאות הנפש ולנסות לברר שם מה הן האפשרויות. בכל מקרה, ישנן עמותות שונות, כמו "אנוש" הפרושה במערך כלל ארצי, המשקיעות מאמצים רבים בהדרכת הורים וקרובי משפחה של אנשים המתמודדים עם בעיות מהסוג הזה. אני מניח ששם תוכלי גם לזכות לאוזן קשבת ולהדרכה מעשית ביחס לאופן שבו ניתן להתחיל לטפל בבתך. את יכולה לחפש באינטרנט שמות ופרטים של עמותות נוספות, בהתאם למקום מגורייך.
מעבר לכל זה, מאד ייתכן שהשנים הרבות שחווית לנוכח הקשיים יצרו מטען מעיק ומטריד, והייתי מאד ממליץ לך לנסות להיעזר בייעוץ מקצועי, כמקום שבו ניתן לדבר ולברר יחדיו את הדברים.
לסיום, אני נפרד ממך בתחושה שיכולתי להועיל רק במעט, למרות הרגשות החזקים שהתעוררו אצלי כשקראתי את דברייך. מאחל לך שתהיי חזקה, אפילו אם לא תמיד תצליחי לעזור במידה שבה היית רוצה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה קשהאלירן19/09/2011
קיבלתי התקף חרדה קשה מאוד, מה הן השיטות היעילות להפחתה מיידית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה קשה - תגובה
רוני פרישוף19/09/2011שלום אלירן,
עברת חווייה לא פשוטה, ובודאי מטלטלת.
חשוב לזכור שהתקף החרדה מאד עוצמתי ולא נעים, אך אינו מסוכן, וחולף בתוך מספר שניות בלי להשאיר כל נזק. חלק גדול מחוויית החרדה נוצרת בעקבות פירוש שגוי וקטסטרופלי של תחושות פיזיולוגיות נורמליות (למשל, פירוש דופק מואץ כהתקף לב). הכרת מאפייניה של החרדה, באמצעות קריאה בנושא, כבר מחוללת שינוי לטובה בתפיסת הארוע והתאוששות ממנו.
עוד דבר שעוזר להתכונן להתקף חרדה ולהתגבר עליו, הוא הכרת הסימפטומים ולימוד עצמי של התאוששות מהם. אם למשל, סבלת מסחרחורת, דפיקות לב, קוצר נשימה וכיוב', אתה יכול לייצר אותם באופן מלאכותי (למשל ע"י ריצה במדרגות או סיבוב סביב עצמך) וללמוד להרגיע אותם, באמצעות נשימות מתאימות, תנוחת גוף מתאימה, ומה שתראה שעוזר. כך, שכאשר הם יתעוררו בגל החרדה, כבר תדע מה עוזר לך להרגע.
פנייה לאדם קרוב, ישירות או בטלפון יכולה לחזק ולהרגיע, אם זה מתאים לך.
כמובן שגם כדור נוגד חרדה על בסיס נקודתי או מתמשך מאד עוזר, על פי המלצת הרופא. ישנם גם תכשירים צמחיים ללא מרשם, שמאד עוזרים.
נסה לראות את ההתקף שעברת כסוג של איתות שהנפש שולחת לך על כך שמשהו מציק לה. אפשר להקל על הסימפטום, אבל גם רצוי להבין מה עומד מאחוריו ומדוע אתה חווה חרדה. ירידה לשורש העניין תעזור לא רק להפסקת החרדה, אלא לשיפור כללי בחייך. את זאת תוכל לעשות בעזרת טיפול פסיכולוגי.
רצוי לאבחן את מה שחווית, ולטפל בו, בעזרת איש מקצוע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים גדוליםחסויה19/09/2011
שלום רב
אנו הורים ל2 ילדים 14,18 ומספר בעיות בביתנו..
הבן שהוא הגדול הוציא רשיון ועוד מעט נגמר לו זמן המלווה ילד עצמאי עובד ומפרנס את עצמו יפה (מתגייס עוד חצי שנה) קנה לעצמו רכב קטן הבעיה היא שהוא נוסע מהר ולא מקשיב להערות שלנו ..אוטוטו הוא יתחיל לנסוע לבד ואני מאוד פוחדת ..ביקשתי ממנו שלפחות בחודש הראשון הוא לא יצא עד מאוחר עם הרכב מתוך דאגה וגם כדי שאוכל לישון רגועה.(מן הסתם אני עובדת וצריכה זמן שינה)תשובתו הייתה חד משמעית שהוא יעשה מה שבא לו ושאני ארד ממנו כי הוא כבר גדול..מה אפשר לעשות???
דבר שני הבת ילדה חכמה משקיעה בלימודים מוקפת חברות חדשות שאני בקושי מכירה כי הן "נפגשות" בSMS או בפיסבוק אך כלפינו מאוד סגורה מגיל יחסית קטן (כיתה ד בערך)לא מתקרבת לא נותנת לחבק,(היא לא רוצה מגע )כל הזמן מנסה לשלוט בנו(לא נעימה) איך אפשר להתקרב אליה לא פעם ניסיתי לדבר איתה אם מפריע לה משהו והיא ישר התפרצה שאני יעזוב אותה אני לא יודעת מה לעשות זה גורם למרחק בנינו אין קשר כ"כ טוב איתה אני לא יודעת באיזו דרך ניתן להגיע אליה
אשמח לקבל כלים..תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים גדולים - תגובה
שחף ביתן19/09/2011שלום לך,
את מתארת מצב לא פשוט עם שני ילדייך, כל אחד אמנם בצורה אחרת. אבל נדמה שעם שניהם יש בעייה שמתוך דברייך קשורה להצבת הגבולות, והבהרת ההיררכיה המשפחתית. יפה מאוד שהבן עצמאי, אך הוא עדיין חי בביתך, ועל כן, עליו לקבל את חוקי הבית שלך. אי-הקבלה של המסגרת מתבטאת גם בכך שהוא נוסע איתכם מהר ולא מקשיב להערות שלכם. במילים אחרות, הוא עושה מה שבא לו, ואתם חסרי אונים מול זה. לא ברור לי מהי עמדתו של בעלך, אבל נשמע שחוסר האונים הוא של שניכם יחד. דבר דומה עולה מדברייך לגבי ביתך, שנמנעת מקשר איתכם, צועקת עליכם ומנסה לשלוט בכם.
משפחה היא המערכת הקרובה ביותר של האדם, וככזו רצוי שתהיה נעימה, קשובה, ומכילה ככל האפשר. אך חשוב לא פחות שיהיה ברור שמי שמנהל אותה הוא ההורים. אין בכך סתירה, להיפך, בניהול נכון, זה רק מחזק את היכולת להכיל, וליצור מרחב תקשורתי אוהב עבור כולם.
ההתרחקות של ילדכם יכולה להיות קשורה גם לתחושתם שאינכם יכולים להחזיק אותם, ושאתם לא מהווים עבורם סמכות. הסמכות ההורית מהווה משענת עבור הילדים, שמאפשרת להם להרגיש מוגנים, מוכלים ונאהבים, ולכן חשובה ביותר. אין זה כמובן אומר שצריך להיות 'קשים' עם ילדים רק על מנת שירגישו את הסמכות, אלא שיש לבסס את סמכותכם בבית עבור כל הצדדים במשפחה, ועבור תפקוד טוב של המשפחה שיאפשר ערוצי תקשורת בריאים ואוהבים.
מכיוון שנשמע שהמצב המשפחתי אינו התחיל לאחרונה, הייתי ממליץ לפנות לטיפול משפחתי, שבו תוכלו לפתוח את ערוצי התקשורת, לקבל כלים כדי להשיב לעצמכם את הסמכות, ולחזק את הקשר עם ילדכם, שברור שאתם אוהבים מאוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה20/09/2011תודה על התשובה ..אכן אנו אוהבים אותם מאוד ולכן חשוב שיהיה נעים לכולם בבית..דבר שאני לא מוותרת עליו כל ערב אנו יושבים יחד מול הטלויזיה משוחחים על היום שעבר וקצת נהנים מבידור אך לפעמים ישנם גם צעקות..
כרגע הבן נוסע רק איתנו ולכן אחרי מספר פעמים שהערנו לו הוא נוסע טוב אך הפחד שלי שכאשר לא יהיה איתו מבוגר ברכב אלא חבר "מתלהב"הוא יעשה שטויות..חשוב לי שיפנים זאת השאלה איך עושים את זה??.
ולגבי הבת זה משהו שהתחיל לפני כחצי שנה אולי קצת יותר..היא לא מדברת אלא צועקת כל דבר שעושים בבית לא נראה או נשמע לה ..מוזיקה מסויימת היא לא אוהבת ולכן אסור לשמוע בבית אלא רק שהיא לא נמצאת כי זה יוצר צעקות של היסטריה ממנה זה נשמע כאילו היא שונאת אותנו ..הגישה.. צורת הדיבור..(זה נשמע כאילו אנחנו חייבים לה כל הזמן )כשאני שומעת אותה מדברת עם חברה היא פשוט אדם אחר ..מנומסת רגועה חיכנית...אולי זה הגיל ואני סתם נלחצת??אני מנסה להכנס לראש שלה ופשוט לא מצליחה!!!
אנחנו כל היום לא בבית (עובדים יחד ומגיעים ב6 )ולכן היא אחרי ביה"ס לבד (עם הכלבה שגם אותה היא מנסה לחנך כל הזמן.. )
מה עוד אפשר לעשות ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתגברת.....תקועה18/09/2011
שלום לכולם,
אני תקועה במצב לא פשוט כבר כמה וכמה חודשים.בחור שניהלתי איתו קשר בחול שהגיע למצב שהוא לא מתממש בארץ אבל כן נשארנו בקשר-חצי ביחד חצי לא ביחד. בזמן הזה אני כבר הייתי מאוהבת עד הראש-ולמרות שלא ראיתי אותו די הרבה זמן,אני עדיין מרגישה ככה.עצמת הרגשות לא יורדת ואני לא מצליחה לצאת מזה.כל מחשבה עליו או זכרון ממנו מותירים אותי בדמעות וגורמים לי להסגר בחדר לבד למשך שעות.
מה היייתם ממליצים לי לעשות כדי לצאת מזה? היו לי קשרים בעבר-אף קשר לא היה כזה חזק.אני לא מצליחה לקבל את זה שזה גמור ולא יקרה.
יש לציין שהבחור מבוגר ממני בכ10 שנים וכביכול "תירץ" את זה כסיבה למה אנחנו לא יכולים להיות ביחד.ועדיין רצה להשאיר אותי בחיים שלו(לא רק בצורה מינית).
איך אפשר לתקן לב שבור?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתגברת..... - תגובה
דניאל זק19/09/2011שלום תקועה.
קשה לי לקרוא לך תקועה, אבל זה השם שבחרת לעצמך, ובכך בעצם אפשר לסיים את התשובה. ובמילים אחרות, כמו השם הזה, גם הסיפור שאת כותבת לעצמך הוא תוצר של הבחירה שלך.
נכון, יש משהו מושך מאד בקיום של יחסים חצי וירטואליים, עם מישהו שכמעט ולא נמצא. אין כמו חיים בעולם של חלומות, אין כמו העוצמות האלו, אין כמו המתיקות הזו. הבעיה היא, כמובן, שלא מדובר על יחסים ממשיים, אלא על סוג של מאוהבות עם עצמך - עם החלומות, העוצמות והמתיקות שיצרת (כמעט) לגמרי לבדך.
חופשי זה לגמרי לבד, כתב פעם מישהו, נדמה לי יעקב גלעד, והוא צודק. רק עולם מומצא מאפשר לחיות ללא אילוצים, ללא תלות באחרים, ולכן הוא כל כך מפתה. מפתה אבל משאיר אותך לבד.
אז מה יהיה? - תחליטי את!
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה של הובנתי....
תקועה19/09/2011חושבת שלא הובן המצב שלי כל כך ובמקום לקבל עצה מועילה קיבלתי תגובה די משפילה שלא מתארת כל כך את המציאות..
אבל תודה בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה של הובנתי.... - תגובה
דניאל זק19/09/2011מצטער אם לא הבנתי את מצבך.
ייתכן שהתגובה שלי ממחישה בדיוק את מה שכתבתי עליו - בניתי טקסט שמבוסס על היכרות וירטואלית איתך, ולא ניזון ממפגש ממשי עם המציאות... ייתכן שבירור הנושא מתאים יותר לפגישות פנים מול פנים במסגרת ייעוצית או טיפולית.
מקווה שתמצאי את האופן ואת האדם המתאימים לך ביותר כדי לברר את מה שמטריד אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מטפלת ממש נקשרת למטופל?טובי18/09/2011
נשים הן יצור הרבה יותר רגשי מגברים אז אם גבר בא לטיפול ומדבר על הרגשות שלו ואפילו בוכה זה ממש יכול לגרום למטפלת להתחבר ולהקשר אליו ואולי אפילו להתאהב לא? או שהעובדה שהיא רואה הרבה מטופלים אחרים הופכת את הקשר ללא ייחודי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מטפלת ממש נקשרת למטופל? - תגובה
דניאל זק18/09/2011שלום טובי.
מקווה שאוכל להתייחס לשאלתך המורכבת באופן שיספק אותך.
נדמה לי שאנשים הם אנשים ועל כן הם מרגישים דברים ביחס לאחרים שאותם הם פוגשים. זה אחד ההבדלים בינינו לבין מכשירים. המערכת הרגשית היא חלק ממה שאנחנו, ובעזרתה יש לנו אפשרות לפענח מצבים חברתיים שונים, לגבש את עמדתנו, לדעת להיזהר או לאפשר לעצמנו להיות נינוחים, ובקיצור - ליצור תקשורת עם אחרים ולהימצא בחברתם. כלומר: בוודאי שגם מטפלים מרגישים (אגב, גם מטפלים גברים!).
מגוון הרגשות והמצבים הוא עצום: מה תגיד על אבא שאוהב מאד את הבן שלו, על מורה בכיתה שנקשרת לתלמיד ומתגאה בהישגיו, על בחור שאוהב את החברה שלו, על בחורה שנדלקת על מישהו שראתה? כולם מרגישים רגשות חיוביים אבל כל רגש מעט שונה וכך גם כל מצב - האבא, המורה, הבחור והבחורה מתנהלים כל אחד במגרש משחקים שבו הכללים מעט אחרים.
אבל, השאלה שמעסיקה אותך נוגעת לקשר הטיפולי. אם אני מבין נכון, אתה נמצא בטיפול או חושב על הימצאות בטיפול - אתה סקרן ביחס למשחק שאותו משחקים במגרש המסוים ההוא.
כאן הייתי מעדיף להפנות אליך כמה שאלות ולעורר אותך בכך למחשבה - האם אבא שיש לו כמה ילדים חייב לאהוב כל אחד מהם פחות בגלל שאינם אחד? האם כל רגש חיובי מסתכם בסופו של דבר ברגש אחיד - שהוא אהבה רומנטית ו/או משיכה מינית? מה עם תחושות של שותפות ושייכות, גאוה בהישגים, הערכה, למשל?
בכל מקרה, אם אתה אכן נמצא בטיפול, נראה לי שהמקום המתאים ביותר לברר שאלות אלו הן שם, במגרש המשחקים שבו אתה במילא נמצא (הפורום שבו אני כותב לך כעת עלול לשמש מעין פתח מילוט צדדי, מעין בריחה מהתמודדות ישירה). נדמה לי שאין ברירה אלא להפנות באומץ לב את השאלה הזו למטפלת. נסה וראה כיצד היא מגיבה.
מאחל לך שתעז לפתוח את הדברים, וללמוד מכך עוד על עצמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה בטיפולדנה16/09/2011
שלום,
רציתי לדעת מה "מקובל" או מה נהוג לעשות כאשר המטפלת יוצאת לחופשת לידה של כ3 חוד'- בהם לא תעבוד והטיפול ייפסק.
עד ליציאתה לחופשה אהיה בטיפול משהו כמו שנה וחדשיים בערך.
אני מתלבטת האם כדאי לעזוב את הטיפול כבר עכשיו, ולא לחכות עד ההפסקה, או להמשיך בטיפול, לדעת שיהיו 3 חודשי הפסקה, ואז לחזור.
אין לי ניסיון בלהיות "בטיפול".... כי כאמור רק לפני כ8 חוד' התחלתי טיפול. ( ולפי מה שנאמר לי, אזדקק לטיפול ממושך).
אשמח לחוו"ד. ואם חסרים פרטים בשאלתי לצורך מענה- אשמח לדעת אילו פרטים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה בטיפול - תגובה
דניאל זק16/09/2011שלום מישהי.
נדמה לי שאני הולך לאכזב אותך, מפני שיש לי הרגשה שהיית רוצה לקבל תשובה ברורה וחד-משמעית על שאלתך. הבעיה היא שאת מבקשת תשובה שנוגעת לשאלות יסוד על טיפול ועל קשר אנושי.
לא בטוח שיש משהו "מקובל" בהחלטה כזו - להפסיק ולהתחיל טיפול חדש, או לחכות למטפלת שתחזור: כל תהליך טיפולי המתנהל בין שני אנשים - מטופל ומטפל - מקבל אופי מסוים ושונה מאחרים; אנשים שונים נקשרים אחרת למטפל שלהם, ויש מי שלא יהיה מוכן לוותר בשום אופן דווקא על החיבור הייחודי שנוצר; אמנם, מבחינה תיאורטית, רוב סוגי הטיפול מדגישים את הקשר הטיפולי כמרכיב מרכזי של הטיפול, אבל גם המשכיות לאורך זמן היא חלק חשוב התורם ליצירה של קשר טיפולי.
אז מה לעשות? להישאר עם מטפלת שאוטוטו עוזבת לתקופה? לא לעזוב כי אין סיכוי שתצליחי להשתלב בטיפול אחר? אנסה בכל זאת להשיב באופן יותר ממוקד, בשני כיוונים:
הייתי מציע לך לשקול את צעדייך על פי קו אופק כללי ורחוק יותר מהטיפול הנוכחי - מה ייטיב איתך לאורך זמן. כלומר, לשאול את עצמך האם הקשר המסוים שנוצר בטיפול הוא מרכזי להמשך ההתפתחות שלך.
הייתי מציע לך להעלות את ההתלבטויות שלך בטיפול עצמו, לנסות לברר בפתיחות את השאלה הזו בעזרת המטפלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה!
דנה17/09/2011הצלחת קצת לעשות לי מעט סדר בבלאגן . :-)
ועל כך- תודה.
אין פק שאני אדבר איתה על ההתלבטות הזאת, אבל אני מעט בספק אם היא אכן מסוגלת להיות "אובייקטיבית" - במובן של באמת להגיד מה יהיה הכי טוב לי. כי בכל זאת- היא גם צד בעניין... ובהתייחס לתשובה המפורטת שנתת לי, אז אני כן חושבת שיש לי קשר טוב איתה, ובאופן כללי- לא קל לי לפתח קשר עם אנשים. ( זאת גם אחת הבעיות שגרמו לי להתחיל טיפול..). הבעייה היא שאני חוששת ממצב ששמעתי עליו : "רגרסיה".... ואם נניח שהמצב הזה התחיל "רק" כעת אצלי, והיא בעוד 6 חוד'- לכל היותר תצא לחופשה, זה לא עלול להיות מסוכן לי?
בכל מקרה, מנקודת המבט שלי: שנים שלא הלכתי לטיפול- כי לא רציתי, התחמקתי מזה, וחשבתי שהזמן יעשה את שלו- ובסוף הכל יסתדר לי כמו שצריך, ועכשיו- דווקא כשאזרתי אומץ, והתחלתי סופסופ בתהליך כזה, ואני בסה"כ- 8 חוד' בו, אז אני נאלצת להתמודד עם בעייה של 3 חודשי הפסקה- ובעייה שהיא בעצם לא "שלי". ולא אני הבאתי איתי לטיפול, אלא המטפלת "כפתה" עלי...
לא ידעתי שזה כזה מסובך. חשבתי שבאים- עם שק של בעיות, ואז אכשהו מתחילים להשיל אותן- והשק הופך קל יותר. לא לקחתי בחשבון שאצטרך להתמודד עם "בעיות" שהמטפל/ת יציב בפני...
בכל מקרה- שוב- תודה רבה על המענה המהיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה! - תגובה
דניאל זק17/09/2011שלום שוב, מישהי.
באמת אין מי שיהיה אובייקטיבי בעניין, לא רק המטפלת שלך אלא גם אני וכל אחד אחר. בסופו של דבר מדובר על החלטה שהיא אישית לחלוטין, שלך.
רוצה להוסיף שנראה לי שהתפתחה מערכת יחסים בינך לבין המטפלת ושנכון, זה מתסכל כשפתאום מתקילים אותך בבעיה שלא את יצרת. אבל ככה זה תמיד בחיים, ביחסים בין בני אדם, לא? אין כמו הידברות ביניכן בנושא זה, גם אם דעותיכן תהיינה שונות וגם אם תחליטי לסיים.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)