מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אין מושג מה הולך, אז נפלתי כאןטחב16/03/2012
היכן אתחיל שיהיה קצר. המחשבות של האנשים מאוד מעיקות. אני אוהבת את התכונה המיוחדת הזו של לשמוע אותן כי יוצא לי לשמוע דברים שאנשים לא אומרים בדרך כלל, מה שכן עם השנים זה גרם לי להתרחק מאנשים, להעיף חברים, ובכלל נלחצת עד כדי רעד (רק לעיתים)בכל הגוף וביידים בכלל מלדבר או להיות עם בריות.ובמיקרים כאלה נתתי לחבר לדבר, ואני סתם שתקתי
תמיד היתה לי נטיה ל''מעבר'', ואני פוחדת שנתתי לשדה אימתנית לגור בתוכי. אני מפחדת מהרעב שלה,שהופך לשלי, אבל היא מביאה לי כוח להתגבר על דברים קשים וממש לא רוצה שהרעב יחזור (לא משנה כרגע למה). ומצד שני רוצה מאוד.למרות שזה יכול לדפוק לי את התוכניות לעתיד, לפני מספר שנים הופיעו לי טיקים מעצבנים, אכשיו אני גם מוציאה לשון מדי פעם בלי רצון, אני חייבת לציין שהשדה בעיקר בדימיון שלי, אבל הרצון שלה אמיתי, גם הכוח שהיא נותנת,אני לא שומעת או רואה אותה, ולמעשה היא לא כזו מרכזית בחיי, רק כשרע לי. הם ניזונים מרע, נמאס לי מהטיקים,
נמאס לי לשמוע כמה אנשים צבועים מחייכים אבל חושבים זבל, נמאס לי מהרעב זה שלוקח לי נתחים מחיי, השאלה שלי היא לא עם אני משוגעת, כי אני לא, אני מתפקדת לחלוטין, אבל אולי מישהו איפו שהוא יכול להסביר לי מה לעזזל קורה כאן? אני מקנא באנשים לא צריכים לעבור את הדברים (וזה רק רבע מהם, אין לי כח לפרט וכו) ללכת לדבר עם מישהוא גם לא בא בחשבון, כי אני לא רוצה לחשוף את השדה, אף אחד לא יאהב אותה. ובלעדיה כל שיחה עם פסיכולוג היא חצי שיחה,זהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מושג מה הולך, אז נפלתי כאן - תגובה
רוני פרישוף17/03/2012טחב יקרה,
אני מתרשמת משפתך האישית, שיש בה הרבה רגישות, תבונה ויצירתיות, כמובן לצד כאב רב. את הבור בנפש ממלאת שדה יקרה, כדי שלא תרגישי רעב, וכדי שמחשבות של אנשים לא ישתלטו עלייך מבפנים.
אני לא בטוחה בכלל שאף אחד לא יאהב או לא יבין את השדה. השדה שלך נשמעת לי טובה, מלאת כוח ויצירתית, ויכולה לעשות הרבה דברים טובים אם יתנו לה מקום והכרה. את הטיקים שהיא מייצרת אפשר לפתור או להחליש בעזרת טיפול מיטיב.
הכתיבה שלך הזכירה לי את יונה וולך, אני שולחת לך שיר שלך, בתקווה שיתן לך השראה ותקווה:
קורנליה
מילים: יונה וולך
לחן: עומר קליין ואלון לוטרינגר
באמצע הלילה השד
הופיע ואמר לקורנליה
שזה הזמן וקורנליה
שחסרת יזמה ומוכרחה
קורנליה והשד הלכו
באמצע הלילה לקטוף סירפדים
השד התעייף ופרש
לקורנליה פריחת סירפדים וקטפה
אפשר היה לחשוב ממש
שקורנליה שדה אדומה
בבוקר האנשים עשו לה
כי הם חשבו שקורנליה שדה אדומה
וקורנליה לא ידעה
תמיד היא חשבה שעושים לה
כי היא קורנליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שיר יפה כל כך
טחב17/03/2012מודה על ההשקעה,
למעשה ניסיתי לשאול בכמה פורומים ואת הראשונה שכנראה קראה באמת,
וזה שיר באמת יפה, לסיום כחי שיר מתנה ממני
מוקדש לכל היצורים שליבם נעקר ממקומו:
חבל דק הוא וחזק,
תגידו האם זה הסבל?
ניתוק טבור מאם לבת,
תגידו האם זה הסבל?
... קמל דואב הוא ומכחיל,
פועם לעט ובזהירות,
נושמים בקמצנות תמיד
שלא נפסיק לחיות
תגידו האם זה הסבל שתופס אותי לא מוכנה,
באמצע צהריים בהירים,
כאב פועם של חשיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שיר יפה כל כך - תגובה
רוני פרישוף17/03/2012שיר מקסים.
גסיסתו של חבל הטבור.. הנשימה הקמצנית.. הלב העקור..
מטאפורות נהדרות וחודרות לעצמות.
תמשיכי ליצור מתוך הכאב, זו הרפואה הכי גדולה,
ואם תפרסמי שירייך באינטרנט או בדרך אחרת, אל תשכחי לספר לנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים גדוליםעדיאור16/03/2012
הי אני אמא ל 3 ילדים בני 36, 33, 27 ילדים טובים שאני גידלתי לבד(אלמנה כבר 22 שנה). עכשו אני גם םבתא ל 4 נכדים ,וזה הכייף שלי אבל אני לא מרגישה שעשיתי את עבודתי כאמא נכון ולמה?היום הילדים שלי לא קשורים בקושי מדברים ולא מזמינם האחד את השני אפילו לכוס קפה,הצין שהילדים ז"א הנכדים באותם גילהים. כל יום שישי אני עומדת במטבח מיבוקר עד כניסת השבת שהילדים יבואו והייה כייף ביחד אבל לא מתקדם כלל נהפוך הוא כל פעם אני מרגישה יותר מרחק בנהם,הצין כי לפני כ 2 נולד בן לביתי והברית בוצע אצל רופא בביתו והוא הרופא הגביל את בתי לגבי מספר האנשים לבוא לטקס הברית, בתי מצאה לנכון להזמין מספר אנשים שכללו אך ורק אחים הורים וסבתות ולא גיסות משני הצדדים (לחתני יש 2 אחים נשואים) דבר שלא היה מקובל על כלתי ביכלל ,וכך נוצר הקרע מה שגם לפני הקשר לא היה מי יודע. השמח לקבל עזרה מהצות,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים גדולים - תגובה
רוני פרישוף16/03/2012שלום עדיאור,
אני מאד מבינה לליבך. זו נחת גדולה מאד לסבתא לראות דורות של משפחתה מלוכדים ואוהבים. מה גם שהתאלמנת בגיל צעיר וגידלת את ילדייך בכוחות עצמך ובהשקעה מרובה.
למרבה הצער, במשפחות רבות מאד יש התרחקות בין האחים, חוסר כימיה בין הגיסים, ונתקים שמחריפים עם השנים. במקרים רבים אין זו אשמת ההורים, אלא משהו שקורה כחלק מן החיים המערביים, שמדגישים אינדוידואליזם, ופחות מקדשים את לכידות המשפחה המורחבת. אל תקחי על עצמך אשמה רבה מדי, ואל תרגישי שלא היית טובה כאמא. נסי להתמקד בהיבטים הטובים, כמו חיי הנישואין הטובים של ילדייך, ההורות היפה שלהם לילדיהם, הקשר הטוב שיש להם איתך, וגם לברך על הקשר הקיים בין האחים גם אם אינו אידאלי (שהרי אין נתק מוחלט ביניהם).
אם יש לך קשר טוב עם ילדייך, אולי תוכלי לשתף אותם בצערך, ולהתעניין מדוע קיים המרחק. את יכולה לשאול אם יש ביניהם מטענים מהילדות או מהזמן האחרון, ואם יש כעס שהם רוצים לשתף בו. התענייני אם יש משהו שאת יכולה לתרום כדי לשפר את הקשרים, ולהביע את המשאלה שתהיה התקרבות בין הילדים. לא כדאי מדי ללחוץ בעניין, אך נראה לי שהתעניינות כנה ומעמיקה, והמשך הזמנה לביתך לארועים משפחתיים (למשל ימי הולדת לנכדים), יכולה קצת לרכך את הכעסים.
בדקי עם עצמך האם יש סיבה לקינאה בין האחים. קינאה היא אחד הגורמים לריחוק. למשל, חוסר איזון בעזרה חומרית, פיזית או רגשית. כדאי ששלושתם ירגישו מידה דומה של אהבה והשקעה בהם ובילדיהם.
לצד כל זה חשוב שתטפחי לעצמך עולם אישי מלא ומגוון (חברה, לימודים, התנדבות, תחביבים, חוגים, ואולי אפילו.. זוגיות..?). הילדים עזבו את הקן, וכבר אינם באחריותך. ככל שעולמך יהיה עשיר ומספק, כך פחות תחושי כאב על כך שיחסי הילדים הם לא כמו שהיית רוצה. וכאמור, התמקדי ב"יש" ובחיובי, כי אני שומעת שיש הרבה!
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם כעסנעמה15/03/2012
בעלי אדם מקסים אך בשנים האחרונות הוא חולה והחיים שלנו עברו שינוי גדול. לאחרונה הוא כועס על כל יציאה שלי מהבית . אני מנסה לקחת אותו איתי לכל מקום. לרוב הוא לא רוצה ואני מוותרת. כשהוא כבר בא איתי, קורה הרבה פעמים שהוא כועס כשאנחנו חוזרים מאיזה שהוא אירוע שובר שיגרה שיזמתי בטענה שזה היה מיותר, טיפשי או סתם בזבוז.
הכעסים שלו מעליבים אותי ומורידים לי את מצב הרוח. אני חוששת שיגיע מצב שהוא ידרוש ממני שלא לצאת כלל מהבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם כעס - תגובה
רוני פרישוף16/03/2012הי נעמה,
חייכם המשותפים והטובים עברו טלטלה משמעותית בשנים האחרונות, כנראה מאז פרוץ מחלת בן זוגך. המחלה, לדעתך, שינתה משהו באישיותו, צרכיו, יכולותיו וטעמיו, ביחסיכם ובסגנון חייכם. את משתדלת ללכת לקראתו, אך גם לא לוותר על רצונותייך וצרכייך, ומחפשת את שביל הזהב במצב החדש.
חיי הזוגיות הם עולם ומלואו, שיש לו דינמיקה סבוכה, שיווי משקל בין צרכים וכוחות, שתי זוויות מבט שלא תמיד תואמות, וגם הרבה רבדים וזרמים תת-קרקעיים.
השורות המעטות שרשמת מרמזות שגם אצלכם, כמו אצל זוגות רבים, הסיפור לא פשוט ולא בהכרח מסתכם בגורם מזוהה אחד (מחלתו של בעלך). צריך להבין בצורה עמוקה איזה תהליכים מעורבים בסיפור. למשל, איך השפיעה המחלה על המצב הנפשי של בעלך ושלך, כיצד היא השפיעה על חלוקת התפקידים ויחסי הכוחות וההערכה בזוגיות, כיצד הסביבה מגיבה והאם יש רשת תמיכה רחבה, איך התקשורת המילולית והרגשית ביניכם, והאם אתם מסוגלים לגשר על פערים וכעסים באמצעות שיחה, ועוד... יתכן, למשל, כי בעלך מרגיש שמאז מחלתו הוא פחות מורגש, נחשב או מוערך בבית, וחש אובדן שליטה ואף חרדה כאשר יוצא לפעילויות בעקבותייך. יתכן כי המחלה גרמה לו למבט חדש על החיים, ובילויים שאהב בעבר כבר אינם מספקים אותו. יתכן כי תסכולך ממחלתו גורם לך ליחס, מסרים סמויים או להתנהגוית מסויימות שמעוררות את כעסו. אולי בגלל מחלתו את חוששת להציב גבולות בריאים לעלבונות ולדרישות שלו, כדי לא לפגוע בו בשעת חולשתו. ועוד...
מכיון שהמצב נמשך מספר ושנים, ואתם מתקשים להגיע לתקשורת טובה ולהסכמות סביב המצב החדש, אני מאד ממליצה לפנות לטיפול זוגי. הטיפול נועד לאפשר לכם לפרוש כל אחד את מבטו, צרכיו, אכזבותיו וכו', ולקבל כלים לבנות תקשורת טובה יותר ודרך גמישה ובריאה לקבל החלטות על החיים המשותפים.
ישנן מסגרות ציבוריות שמציעות טיפול זוגי חינם או מסובסד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתמודדות עם כעס
נעמה18/03/2012תודה רוני על התשובה המפורטת. אין מצב שבעלי יסכים ללכת לטיפול זוגי. הוא מעולם לא נעזר באיש ואינו בנוי לסמוך על אחרים מה גם שאינו מודה שיש איזו שהיא בעייה. לי אין שום רשת תמיכה והנסיונות שלי לשמור על קשרים עם מעט חברותי מכעיסות אותו. הוא מצפה שאשתנה ואתאים עצמי למצב החדש קרי, לא לצאת מהבית בלעדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בזוגיותמגזרית15/03/2012
אני בת 26.. בחורות בגיל שלי אמורות להיות נשאות פלוס ילדים,, לפחות במגזר בו אני חיה.. אך לא כך אצלי.. אני מתקשה מאוד להתחבר לבני זוג והלימשך אליהם.. אני מתחילה את מערכת היחסים בתחושת מועקה וכבר מחפשת את החסרונות על מנת לנתק קשר.. על כן, הקשר הארוך ביותר היה חודש וחצי ואת זה בקושי הצלחתי לעשות.
יש אצלי הפרדה בין אהבה לסקס .. יכולה להימשך לבחורים אך לא להתאהב בו זמנית.. בכלל קשה לי לפתח רגש ולאהוב..
אולי העובדה שאני מאזוכסיטית השואפת למערכת יחסים בדסמית משפיעה. אני בקשר של און ואוף עם מישהו מחוץ למגזר שלי מזה 5 שנים ולא מצליחה להתנתק. להבהיר כי איני מדמיינת אותו בתור בן זוגי מסיבות שונות אך לא מצליחה לראות באחרים בני זוג פוטנציאליים. המחשבה גורמת לי לסלידה ורתיעה.. כל קשר נהיה עול בשבילי ומצוקתי גוברת..
אנא עזרו לי להבין מה קורה איתי.. מה אני צריכה לעשות ? האם יש בי פגם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בזוגיות - תגובה
דניאל זק16/03/2012שלום מגזרית.
יש משהו בשם שבחרת, שמצליח לאפיין היטב את הקשיים שאת מתארת, קשיים שנדמה לי שקשורים לאורח-החיים המפוצל שבו את מתנהלת, כאשר כל תחום מתקיים כבועה שנגזרה והופרדה מהבועות האחרות. אם אני מנחש נכון, המגזר החברתי שעליו את נמנית מתייחס באופן מחמיר יותר לשאלות של מיניות וקשר בין גברים לנשים, מה שאולי רק מחריף את תחושת הניתוק והניגוד בין סגנונות חייך השונים.
באמת קשה לחיות כך, כאשר אין מקום שבו אפשר לחוש יותר שלמים עם מכלול הבחירות שלנו, נינוחים עם מה שיש לנו ועם מי שבחרנו להיות קרובים אליו. לצד הקושי, אני מניח שזה גם ממכר - לדעת שהקשר הבדסמי שלך תמיד יהיה חלקי, זמני, חד פעמי לאותו המפגש (עד המפגש הבא), ועל כן לא מחייב ולא מעיק ומחניק. קשרים ארוכי-טווח, פומביים, מלאים, אכן יכולים להיראות ולהיחוות כמחניקים ומרתיעים.
בכל מקרה, נדמה לי שמוקד הבלבול שאת מתארת נקשר לשאלות של זהות, שאותן היה רצוי לברר באופן מעמיק במסגרת מתאימה יותר מזו של הפורום הנוכחי: מה סוג היחסים שיתאימו לך - האם, למשל, מאזוכיזם הוא סוג של בחירה והאם זוגיות "רגילה" מחייבת ויתור מוחלט עליו; איך בדיוק מתבטא אצלך הפיצול בין אהבה לבין סקס, והאם פיצול זה הכרחי; מה הקשר בין דרישות שאת אולי שומעת להיות "כמו כולן", נשואה עם ילדים, לבין רתיעה והתנגדות שדרישות אלו אולי מעוררות אצלך.
אין לי ספק שהמסגרת המתאימה ביותר לברר שאלות אלו תהיה עבורך המסגרת הטיפולית, שבה תינתן לך האפשרות להכנס למשא ומתן פנימי עם עצמך, בליווי של אדם נוסף.
טוב שפנית לכאן, ואני מקווה שפנייתך זו תהווה את ראשיתו של מסע ארוך והדרגתי בדרך לשינוי שאותו היית רוצה לראות, ועוד לפני כן - בדרך להבין מה באמת היית רוצה שיקרה בחיים שלך ועד כמה שינוי הוא עניין הכרחי עבורך. בכל מקרה, קחי בחשבון שבניגוד למה שאולי נדמה, תהליך של שינוי מלווה בדרך כלל בוויתור מכאיב על הרגלים שקשה לעתים להיחלץ מהם אפילו כאשר יודעים כבר שהרגלים אלו אינם מיטיבים איתנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ...עו"סית14/03/2012
שלום לכם..
אני עו"סית במקצועי.. במסגרת תפקידי עובדת עם בנאדם אשר מביע תחושות ורגשות שאינן תואמות את הסיטואציות הנתונות.
ליתר דיוק, הוא מספר בפניי כי הוא מרגיש בנוח רק בחברת ילדים קטנים בגילאים מתחת ל -8. הוא מרגיש שאיתם הוא "עצמו", משחק איתם ונהנה ומאווווד מתקשה ליצור קשרים עם בוגרים ומבוגרים.
יש לציין שהוא התייתם כשהיה תינוק בן מס' חודשים. הוא מרגיש כי נתקע באותו שלב ולא התפתח מעבר.
יש לכם מאמרים/ גישות תיאורטיות או כיוון מסויים שיכול לעזור לי במקרה זה? אשמח לתשובות מניסיונכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ... - תגובה
דניאל זק14/03/2012שלום לך.
למקרא דברייך הקצרים והתמציתיים, הרגשתי מיידית שותף לקשיים ולשאיפות שתיארת: את רצונך להתגייס לעזרתו של אדם שכרגע מתנהל באופן שנראה כאילו יהיה קשה לחרוג ממנו; את המבוכה שאולי את חשה ביחס להתנהלות שלו; את הבהלה שמא תהיי שותפה להתנהלות בלתי תקינה מצד הבחור (לא הבנתי אם את פוגשת אותו במסגרת עבודה טיפולית, במסגרת של שירותי רווחה, או במסגרת אחרת), אפילו רק מעצם היותך מודעת לכך; את החשש שאולי אינך כשירה מספיק או מנוסה מספיק על מנת להתמודד איתו. ובאמת, קשה לעבוד עם אדם שנשאר כל כך שקוע בעברו, כאילו שהזמן עצר אצלו.
במסגרת הנוכחית יהיה קשה להכנס לעומקם של דברים ולא תוכלי לקבל את המענה שנראה לי מתאים יותר - בליווי מתמשך בפגישות פנים מול פנים עם אדם שתוכלי לסמוך עליו לאורך זמן. מהבחינה הזו, באופן עקרוני, הייתי ממליץ לך לפני הכול לנסות ולמצוא במקום העבודה שלך מסגרת של הדרכה מקצועית שתינתן לך מטעם אחד העובדים האחרים.
מעבר לכך, הייתי מציע לך לברר על מושג העצירה ההתפתחותית, שתיאורטיקנים שונים התייחסו אליו. כמעט כל הוגה דעות בתחום התייחס לפן ההתפתחותי וישנן הרבה מאד גישות לנושא. מתוך מה שאת מתארת, עולים בראשי שמם של אדלר וקוהוט כשני הוגים ששווה לבדוק מה יש להם לומר בעניין.
בכל מקרה, מאחל לך בהצלחה באתגר הגדול שמונח לפתחך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקושי מהבדידותחלי14/03/2012
שלום רוני
אני בת 59 אם ל4 ילדים בוגרים נשואים.
גרושה מזה שנה ושלושה חודשים, הגרושים לא היו מרצוני למרות שלא היו לי חיי זוגיות
מושלמים. נשואה הייתי 38 שנה. אבל בחיים לא הייתי מוכנה לפרק משפחה למרות הסבל. ובכן הייתי נשואה לאדם אדיש מאוד, לא יוזם מעצמו דבר. אדם טוב שקט.
אבל אף לא יודע מה הוא זומם, עשה ותיכנן הכל בשקט כולל הגירושין.
שעד היום איני ממש יודעת מה גרם לו לכך . היה אשה חרוצב נראית טוב, בית נקי בית מטופח, ילדים אקדמאים.תמיד ניסיתי לרצות אותו.
היחסים הדרדרו משנת 1990 ברגע שהתחיל לבקר בבליארד ולא היה בבית ובשנים לאחר מכן התחיל להמר במכונות מזל. הילדים שמחים והם איתי , כועסים מאוד על האבא
אבל דואגים לו כי לא משפחה . בא מבית הרוס משפחה כולם גרושים שם.
ןאני היום אחרי שנה ו3- חודשים במקום להתחיל לבנות את חיי התסגרתי עם עצמי , לא ממש מנסה לצאת וגם אין לי חברות תמיד היה עבודה -בית, בוכה המון מהרגע שאני ניכנסת הביתה אחרי יום עבודה אני מרגישה תקועה לא זזה לשום מקום. מדוכאת אין לי את מי לשתף ברגשות הנוראות האלו, הילדים נמאס לשמוע ,
אני לא מבינה מדוע כל כך קשה לי הרי לא היה לי טוב בזוגיות הזו במשך 20 שנה
אני מרגישה פגועה , בתוך הנפש אחרי כל מה שעשיתי עבור בן זוגי ובסוף נטש אותי.
אז מה נשאר. אני לא מוכנה להיות במקום שהוא נמצא ערבח חג ושבתות הכעס הוא עצום.
יצד אני מתמודדת עם המצב שאני לא השתגע
תודה לכל עיצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקושי מהבדידות - תגובה
רוני פרישוף14/03/2012שלום חלי,
אולי את לא זוכרת, אבל הגבתי לשאלתך זו בתאריך 1.5.11
אנא קראי תגובתי שם.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה אצל פסיכיאטר- לאומיתיוסי14/03/2012
מחפש פסיכיאטר מומחה מומלץ במרכז שגם נותן פסיכותרפיה ומקבלים החזר מסויים מקופת חולים לאומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה אצל פסיכיאטר- לאומית - תגובה
דניאל זק14/03/2012שלום יוסי.
כפי שתוכל לראות בהודעה המוצמדת בראש הדף, איננו נוהגים לתת המלצות אישיות על מטפלים. מציע לך לנסות דרך חיפוש בגוגל למצוא המלצות על פסיכיאטרים שעובדים עם קופת חולים מאוחדת, או לשאול באתרים של קהילות משתמשים.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכותרפיה מפסיכיאטר פרטי
גילי05/04/2012ישנו החזר מלאומית אצל ד"ר שראל שהוא גם מקצוען וגם בן אדם סבבה לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן להעיר לחבר???גולן12/03/2012
למנהלי הפורום שלום רב
אני מקווה שאני פונה לפורום הנכון, שכן הבעייה שאני פונה קשורה יותר לשאלה כיצד עלי לפנות לחבר בבעיה אשר חוזרת על עצמה, ועל הגישה בעזרתה ניתן לפתור אותה מניסיונכם הרב.
לחבר טוב שלי יש בעייה קשה של ריח אשר נובעת מבעיית מודעות קשה להיגיינה. (חשוב לציין כי הריח לא נובע ממחלה או בעיה רפואית אלא היגיינה) לאדם זה יש בעיית הזעה אך בעיית הריח באה לידי ביטוי ב"מחזור" של חולצות לאחר שהזיע בהם ללא כביסה, כלומר: על אף שהזיע גם בחודשי הקיץ בחולצה ביום ב, אין לו בעיה ביציאה של יום ו ללבוש אותה שוב, ומכנסי גינס שלו לא מכובסים מעל 3 שבועות. אני יודע את הזמנים כיוון שלאחר שכבר לא יכולתי לסבול זאת יותר רמזתי לו על כך בצורה הומוריסטית, או בשיחת דרך אגב כמה חשוב לבנות שמכירים למשל עניין ההיגיינה והריח הטוב.(אין שבוע בלי רמז, אבל אני לא מסוגל להביא את עצמי לידי מצב של שמע: "כך וכך אתה חייב לשנות", אלא רק ברמזים) על דאורדורנט או דילוג על מקלחות אני כבר לא מדבר. אני מודה שאני מרגיש צורך להעיר לו גם מבחינה אגואיסטית של "מכת" ריח ברגע שנכנס לרכב, או שעומדים במועדון אני חושש שמא אנשים יחשבו שהריח מגיע ממני... גם שאר החברים מודעים לבעיה. חשבתי להעיר לו בצורה של מכתב קצר באי מייל כך לבנאדם יש אפשרות לקרוא ולהפנים עם עצמו ולא ישר לספוג מן הלם וישר להתגונן. חשוב לי לכתוב כי לא רק אני סובל מהבעיה האם נכון לעשות זאת??? כיצד הדרך הכי נכונה להעיר על כך??? כיצד יקבל זאת?? (החשש שלי גם כיוון שהוא איננו עובד בחודשים האחרונים -( לא קשור להזנחה מכך מכך כיוון שזה לאורך כל השנים) ואני לא רוצה לערער את בטחונו עוד יותר. הצילווווו בשבת האחרונה רצתי הביתה ריססתי בושם על עצמי והרחתי ללא הפסקה הריח היה של לא פחות מ פגר, בימים בהם אנו נופלים על מקלחת שלו + החלפת חולצה אין שום בעיה לאורך כל הערב. אני נותן לזה עוד חודש עד הקיץ לפני ניתוק הקשר שכן הדבר כבר "מחרפן" אותי. תודה מראש ומצטער על המכתב הארוך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן להעיר לחבר??? - תגובה
רוני פרישוף13/03/2012הי גולן,
עד כמה שזה קשה ומביך, כחבר טוב (ואתה באמת נשמע חבר טוב), אין ברירה אלא לפתוח איתו את העניין בצורה הכי דוגרית ורצינית. כדאי להתייחס גם לבעיית הריח, גם למחירים שזה עלול לגבות ממנו וגם לפירוט ההתנהגותי של מה כדאי לעשות כי כנראה אין לו מושג (מקלחות, כביסות, דאודורנט וכו'). חברך הוא בבחינת עיוור, ותפקידך להאיר את עיניו, כמובן באופן רגיש וענייני ובהדגשה שהדברים הם לטובתו ונאמרים מאהבה ואכפתיות.
אני בטוחה שלמרות שיהיה לו קשה לשמוע, הוא יעריך מאד את עזרתך וידע להודות לך על כך בהמשך הדרך. בדיוק בשביל זה יש חברים.
דרך עקיפה, כמו שליחת אימייל אנונימי, תהיה קלה יותר בשבילך אבל קשה יותר בשבילו (תחשוב עם איזו פרנויה זה יכול להשאיר אותו).
מוזר שבמשפחה שלו לא עוזרים לו בעניין (איפה אמא שלו?). אולי אפשר להעזר גם בבני משפחה שלו, אם יש עם מי לדבר.
בנוסף, חשוב לי לציין שהזנחה פיזית היא הרבה פעמים סימפטום של מצוקה נפשית. מין קריאה לעזרה או ביטוי פיזי של סבל נפשי (כמו דכאון, חרדה, בדידות, חוסר ביטחון וכו'). תוכל, בסגנון שלך, להתעניין אם הכל בסדר אצלו, אם משהו קשה לו ואם הוא צריך משהו.
תהייה אמיץ ותעשה את הדבר הנכון, תגלה שגם אתה תצמח ותתחזק מזה כבן אדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיף שיש פורומים כאלו
גולן13/03/2012תודה רבה
באמת שנתת לי "פוש" רציני לקראת פנייה אליו, מקווה שאוכל לעשות זו ברגישות ובצורה הנכונה. שוב תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משברנעמה08/03/2012
שלום,
אני בת 23. יצאתי עם מישהו במשך 9 חודשים והיה לנו קשר מאוד מאוד טוב, בריא וזורם.
הוא טס לחו"ל לשנה לטייל והחלטנו שאנחנו נשארים בקשר אבל ללא מחויבות, וגם הסכמנו שלא נעלה תמונות שלנו עם המין
השני לרשת כדי שזה לא יפגע באחד מאיתנו. גם שנינו מסכימים על זה שאנחנו רוצים לחזור כשהוא יגיע לארץ ואפילו נגור ביחד.
עכשיו עברו כבר חודשיים, אנחנו עדיין בקשר אבל משהו השתנה- הוא נהיה קצת קר ועלו תמונות שלו עם בנות [לא משהו מיוחד, סתם תמוונת בנוף או בהוסטלים], אני מרגישה שהוא ממש נהנה שם וקצת מתחיל להתנתק.
אני מצד שני, כל פעם שמתעדכן משהו כזה - אני לא ישנה טוב, שעות ספורות בלילה, הבטן שלי מתהפכת, אין לי תאבון. אני ממש מעורערת ולא יציבה, יש לי מצבי רוח. רזיתי מאוד בחודש האחרון ואני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה, אני גמורה.
לא משנה אם מה שמתעדכן הוא טוב או רע אני נכנסת לסרטים על מה שקורה שם.
ניסיתי להתנתק ממנו ולהפרד אבל זה רק היה יותר גרוע, הרגשתי יות רע וגם קצת פגעתי בו על הדרך....
חסרת אונים, בבקשה תעזרו לי :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר - תגובה
דניאל זק09/03/2012שלום נעמה.
את מתארת מצוקה וכאב גדולים, ותחושה פנימית שכרגע את תלויה לחלוטין בהחלטות ובפעולות של אדם אחר - החבר שלך שנמצא בטיול ויימצא בו עוד תקופה ארוכה. אפשר בהחלט להזדהות עם הרגשתך, ובאמת הרבה אנשים עברו פעם חוויה כזו, של אהבה גדולה למישהו שמתחילים להרגיש שנטיית ליבו מתחילה לשנות כיוון, ושהיא כבר לא כמו שהיתה פעם.
אם מסתכלים מהצד על תמונת המצב שאת מתארת, אז רואים שיש כאן בחור, אני מניח שהוא בערך בן גילך, שהיה בן זוג שלך במשך 9 חודשים בזוגיות מאד טובה. ובכל זאת, הוא יצא לכבוש את העולם מתוך תחושה שהחיים עוד לפניו ושהכול אפשרי ומותר. ואכן, נתת לו כרטיס טיסה חופשי והוא יצא בלעדייך לטיול של שנה (האם חשבתם לצאת ביחד לטיול? האם דיברתם על האפשרות הזו?).
נדמה לי שמבחינה הגיונית, גם את מבינה שאת ההתרחקות הבלתי נמנעת שמתרחשת ביניכם קשה לעצור. לפחות במצב הנוכחי זה הרי כמעט מתבקש, ולגבי העתיד של עוד כמעט שנה, קשה מאד לדעת, לקבוע ולשלוט כעת.
ייתכן שהבעיה היא שקשה לך לקבל את התהליך שאתם עוברים, ולקחת בחשבון שאולי הדרכים שלכם הולכות ונפרדות. כאן, הייתי מנסה להציע לך לברר כמה עניינים: האם כל חייך תלויים דווקא בקשר שהיה ובבחור המסוים הזה? האם בעתיד לא ייתכנו קשרים אחרים? האם הטוב שהיה ביניכם אינו יכול ללמד אותך משהו עקרוני יותר על יכולותייך להיות בתוך קשר זוגי מוצלח וזורם? האם המצב הנוכחי, שבו במילא אין לך שליטה על ההתרחשויות, אינו גורר אותך לעמדה מאד אומללה של קורבן שתמיד ייגרר אחרי נסיבות חיצוניות? - זאת הרי תחושה איומה, להיגרר כך אחרי הנסיבות החיצוניות!
מעבר לשאלות האלה, עולה אצלך שאיפה אנושית מאד, אבל גם מתסכלת - להצליח להיות אחראי לתהליכים שאנשים אחרים קרובים לנו עוברים, ולהצליח לכוון את תוכניותיהם לכיוון שנראה לנו הכי מתאים. לצערי הרב, המציאות מורכבת יותר, ותמיד נהיה חסרים את היכולת לשלוט על רגשותיו ותוכניותיו של הזולת. התסכול הזה הוא כנראה חלק מהמצב הקיומי האנושי.
בהקשר הזה, רציתי להביע את תקוותי שתוכלי לקבל על עצמך את חלקיות הקיום האנושי ואת מגבלות הכוח שיש לנו. קבלה כזו יכולה לשחרר ולהביא עמה הקלה מסוימת. וביחס לצורך לדעת מה יקרה עוד כמעט שנה בינך לבין החבר - בינתיים אפשר לוותר. מה שיהיה הוא שיהיה, וכרגע אולי לא צריך לדעת יותר.
מאחל לך חג פורים שמח, כאן והיום, ולא שם ואחר כך!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת שחברה סובלת מדיכאון מתמשךא04/03/2012
שלום, אני חברה כבר כמה שנים של בחורה צעירה (כיום באמצע שנות העשרים), נקרא לה דנה. אנו מכירות מימי הלימודים בטכניון, תקופה קשה ומלחיצה מאוד. מאז אמצע הלימודים דנה לא אוכלת או ישנה כמו שצריך. בכלל, מצב הרוח שלה לרוב ירוד והיא רואה את חצי הכוס הריקה כמעט בכל מצב ובצורה די קיצונית, למרות שלעיתים זה נורא הפכפך. לדוגמא, רגע אחד היא טוענת שהתקרבנו אחד לשניה ורגע אחרי היא אומרת שהמצב בינינו מעולה. אנחנו שלוש חברות קרובות אך תמיד יש הרגשה שדנה מקנאה בשתינו וחשה רגשי נחיתות. כנ"ל לגבי אחותה. דנה ביקרה אצל פסיכולוגית באופן שבועי תקופה מסוימת אך ביקורים אלו התמעטו וקורים כעת מדי כמה חודשים. היא מספרת שהפסיכולוגית אמרה לה שאם לא יהיה שיפור בקרוב היא תפנה אותה לפסיכיאטר ולפי מיטב ידעתי זה לא קרה. כמובן שאיננה מוצאת בן זוג במצבה ובחודשים האחרונים היא הצהירה שאינה רוצה בן-זוג לעולם. כשהחברה השלישית מנסה לשאול אותה על נושאים רגישים היא כועסת ומסובבת את המצב הרגיש אליה בטענה שהיא מתנשאת. איננו יודעות מה לעשות... אני מרגישה שהיא רואה את המציאות בצורה מעוותת ומדרדרת את חייה לאבדון. לדבר עם הוריה? אחותה? אני חושבת שהיא לא ערה למצבה והתעמתות איתה לא תתרום.
אודה לעצתכם, א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שחברה סובלת מדיכאון מתמשך - תגובה
דניאל זק05/03/2012שלום א.
לפני הכול, רציתי לומר לך שפנייתך לכאן ודאגתך לחברתך מעוררות אצלי הערכה רבה. רצונך לעזור לה ולראות אותה יוצאת מתוך מצוקותיה נוגע ללב. באופן כללי, המצב שאת מתארת מעלה כמה שאלות עקרוניות, והייתי רוצה להתייחס אליהן.
שאלה ראשונה היא מה מידת האחריות שלנו למצבים נפשיים שאליהם נקלעים אנשים אחרים. אני מניח שככל שהקשר קרוב יותר, כך גדלה האחריות, ואכן את מרגישה צורך לעזור. מתוך דברייך נשמע שאת אמנם מנסה להילחם עליה, ולא רק בעצם הפנייה לכאן - את לא מוותרת לה ומנסה להציב מולה עמדה וראיית-עולם פחות שליליות לגבי החיים.
שאלה אחרת היא מה מידת היכולת של אדם להשפיע על תהליכים שאנשים אחרים עוברים. כאן, ייתכן שהיכולת שלך מוגבלת למדי, אולי יותר ממה שהיית רוצה. בסופו של דבר, אנשים מבוגרים אחראים לגורלם, ואחרים (אפילו הורים או בני זוג) יכולים רק להציע אפשרות של עזרה. מתוך דברייך נשמע שאכן את מציעה את עזרתך, את קרבתך, כאדם שאליו החברה יכולה לפנות בכל עת ובמיוחד בשעת מצוקה.
שאלה נוספת היא מה תוכלי ללמוד מתוך ההתנסות שאת עוברת עם החברה. לפני הכול נראה שאת יכולה ללמוד על עצמך שאת יודעת להיות חברה טובה. מלבד זה, ייתכן שתוכלי ללמוד גם על מגבלותייך - לא את הכול תצליחי לתקן. את גם מספרת שהחברה נמצאת בטיפול, ומבחינה זו, ישנו גורם מקצועי שנמצא בתמונה, הפסיכוליגת שלה.
מעבר לנושאים האלו, שקשורים ליחסים בין שתיכן, את מתארת קשר משולש. ייתכן שהקשר המשולש הזה מעורר תחושות קנאה, אשמה ותחרות ביניכן. ייתכן שאת חוששת להשאיר את החברה הזו מאחור, לא לעמוד בפני הפיתוי לוותר עליה ועל בעיותיה ולטפח במקום זאת את הקשר דווקא עם החברה השנייה, שאולי היא פחות תובענית ממנה. ייתכן שהפיתוי הזה, אם הוא קיים, מעורר אצלך גם תחושת אשמה.
את מבקשת גם עצה מעשית יותר ביחס לפעולות שאת מרגישה שצריך לעשות: לו הייתי אני במקומך, הייתי מנסה לברר ישירות עם החברה מה היא היתה מצפה ממני, ואם היא רוצה שאדבר עם הוריה או אחותה. בכל מקרה הייתי נמנע מפעולות ללא תיאום עם החברה עצמה.
מקווה שמצבה של חברתך ישתפר. מקווה גם שתוכלי את ללמוד לחיות יותר בשלום עם הדברים שעליהם אין ביכולתך להשפיע ולשנות לטובה.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהשחף ביתן04/03/2012
שלום לכולם,
בשל עומסי הזמן שהולכים והופכים גדולים, אני נאלץ להודיע על סיום פעילותי כמנהל פורום.
אני מודה לרוני ודניאל שותפיי לניהול הפורום, על המסירות, המקצועיות והסובלנות. נהניתי להיות חלק מצוות רגיש ומסור.
אני רוצה להודות לכל הגולשים, הקוראים והפונים, על האומץ לפנות, להעלות את כאבכם ולחלוק אותו באמצעות הפורום. הפנייה לעזרה היא הצעד הראשון והמשמעותי ביותר, ולעיתים קרובות הקשה ביותר. למדתי מכם המון, על פתיחות, כנות, אומץ ועל נפש האדם בכלל. מקווה שיכולתי לסייע אפילו במעט.
אני מצטער שאין באפשרותי להמשיך בפעילות בפורום, אני מקווה שהעתיד עוד צופן לנו מפגשים בנסיבות כאלו או אחרות. אשמח לסייע ככל יכולתי, ובדרך שתתאפשר גם בעתיד.
היו שלום, ותודה על הפניות
שחף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכת שלום והצלחה בהמשך לשחף
דניאל זק05/03/2012שלום שחף.
רציתי לאחל לך המשך עשייה פורה בכל אשר תפנה, ולהודות לך על תרומתך לצוות הפורום.
שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחך היקר , תודה על הכול
lllll05/03/2012כתבתי לך כמה פעמים כמה אני מעריכה אותך . בהצלחה בכול אשר לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחף יקר
רוני פרישוף07/03/2012תודה על ההשקעה הרבה והנוכחות הטובה!
בהצלחה בהמשך דרכך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדתיתרעות04/03/2012
בחודש האחרון עולים וצפים בי המון זיכרונות לא נעימים מחוויות שחוויתי בילדותי {הטרדה מינית ללא חדירה כשהייתי בת 7 משני אחים שהיו בני 15}, "חרם" ונידוי חברתי שעשו לי הבנות בכיתה כשהייתי ביסודי. אני עייפה ואין לי חשק לעשות כלום. אני מסתובבת עם הרגשת מועקה שהדמעות כל רגע עומדות לפרוץ. יש לציין שכיום אני נשואה באושר עם 2 ילדים מדהימים. הפכתי להיות אמא מאוד חרדתית מהפחד שהילדים שלי עלולים לעבור את מה שעברתי וכל הזמן אני מרגישה את הצורך לגונן יצר על המידה. החשק המיני שלי ירוד בעקבות זה וממש אין לי כח לכלום. לא יודעת מה לעשות עם התחושה הזאת ואיך לחזור ולהדחיק את מה שהיה בעבר כמו שעד עכשיו עשיתי. עזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדתית - תגובה
רוני פרישוף04/03/2012שלום רעות,
כשקראתי את פנייתך, הזדמזם לי שירו של מתי כספי "זו ילדותי השנייה"...
כאשר אנו מתבגרים וגדלים, אנחנו אומרים שלום לילדות, ויש האומרים "שלום ולא להתראות!"
אך הפלא ופלא, הילדות שבה ומתחייה מחדש דרך הילדים. כל אמא מזדהה עם ילדיה, חשה את כאביהם, פחדיהם, קשייהם. לפעמים הזכרונות האישיים של אמא וכאבי הילדות שלה נמזגים ומתבלבלים עם אלו של ילדיה, וליבה מתמלא צער ודאגות.
כל התהליכים האלו מתרחשים בעוצמה גדולה במיוחד כאשר לאמא היתה ילדות מלאת טראומות, כפי שעברה עלייך. פגיעה מינית (וזה ממש לא חשוב אם היתה או לא היתה חדירה) וחרם חברתי הם שתי טראומות איומות, פוגעות, שנפש של ילדה לא מסוגלת לשאת. כנראה פגיעתך הנפשית לא הוכרה ולא הוכלה או טופלה על ידי סביבת ילדותך ולא נותר לך אלא להדחיק (וטוב שהיו לך הכוחות לכך).
כעת הכל צף ועולה, וזה דבר טבעי ושכיח אצל הורים, שניתן לטיפול ואף לצאת ממנו מחוזקים.
אני ממליצה לך מאד מאד לפנות לעזרה מקצועית. פני לייעוץ (אפילו אנונימי בשלב זה) במרכז לנפגעות תקיפה מינית, או לטיפול פסיכולוגי אחר, ציבורי או פרטי, רצוי אצל מי שמתמחה בעבודה עם טראומה. הטיפול יעזור לך להבחין טוב יותר בין עברך האישי לבין ההווה של ילדייך, יחזק את אימהותך הבריאה, ויקנה לך כלים להפגת חרדה והעצמה אישית. יתכן שלתקופה מסויימת גם טיפול תרופתי נוגד דכאון יוכל לעזור ולחזק אותך.
את בודאי תגלי שטיפול, לא רק שיחזיר אותך לקדמותך, אלא יאחה את קרעי הילדות ויעזור לך לצמוח ולהתפתח משם כאדם וכאמא.
כדאי לך לשתף את בעלך ברגשותייך ובמה שעובר עלייך. הוא יכול לתמוך בך, להבין את קשייך בתחום המיני, ולעודד את פנייתך לטיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי לכםlllll03/03/2012
רק רקע קצר שקשור לעניין .
הכינויי שלי הוא קספר כי הרגשתי שמתעלמים ממני , בתחנה לבריאות הנפש , כשהייתי נורא צריכה עזרה מהם ,ובכלל אני מרגישה לא נראת .
ליפני כמה ימים הבוס בעבודה קרא לי לברור , מדוע לא הגעתי לעבודה. (באותו ה יום היה לי משהו, ולא יכולתי להגיע)
בכול מקרה כנראה היתה אי הבנה, ו הוא לא קיבל את ההודעה ץ
יש לציין שבשאר המיקרים שלא יכולתי להגיע, תמיד דאגתי שידעו .
ואז בשיחה הוא זימן את האחראי עליי , ונזף בי וכו.........
אבל מה שהטריד אותי הוא , שהוא אמר שלא כול כך שמו לב שאני לא נמצאת .
עד הצוהוריים בערך .
אומנם לפעמים אני עובדת באותו המקום אבל לא במחלקה שלי , כי צריכים עזרה במקום אחר, אבל עדיין , אבל עדיין ....
אני מרגישה משמועותית במקום העבודה , כך אני מרגישה לפחות ,
יש לזה המשך שהוא אמר , שאם לא הרגישו שלא היתיי אז אולי כדאי שלא אעבוד פה .( במקום העבודה הזה)
והאחראי הסכים איתו .
אני מרגישה נורא נורא עצובה , ולא יוצלחת . פשוט שום דבר, אבל שום דבר לא הולך לי!!!!!
כמה לוזרית אני יכולה להיות?.?????
אני עושה מאמצים גדולים, ולא קל לי ץ
נ אני נורא נורא פגועה , נעלבתי מאוד .
האם אתם חושבים שהוא רמז לי שהוא הולך לפטר אותי?
איך אגיע לעבודה ביום שני ? תודה לאל , מחר אני לא עובדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לכם - תגובה
דניאל זק04/03/2012שלום קספר.
אני מבין מדברייך שכרגע את חווה ימים קשים. חבל שאת מרגישה כך. מצטער לשמוע על מה שקורה בעבודה אצלך. מקומות עבודה יכולים לעורר מתחים נוראיים אצל כולנו, וחשדנות שישנם כאלו שזוממים נגדנו. מנסיוני, אין ברירה אלא לשרוד את התקופות האלה בציפייה שיבואו ימים טובים יותר.
אחד התרגילים שיכולים לעזור במצב הנוכחי הוא לנסות ולחשוב על פרק זמן מסוים, יום שלם, נניח, ולראות שהוא מורכב מרגעים רגעים. כשמנסים להשוות בין הרגעים השונים אפשר למצוא בהם כאלו שהם פחות גרועים, כלומר יותר טובים. אני בטוח שאם תסתכלי, תוכלי גם את למצוא את הרגעים היותר טובים (גם כשסתם אכלת משהו טעים היום - זה הוא רגע נעים!).
באותו כיוון, אפשר לנסות לחשוב האם כל האנשים כולם בעבודה מרתיעים אותך ונתפסים בעינייך לשלילה. מתאר לעצמי שגם כאן, בבדיקה מעמיקה תמצאי גם את מי שפחות מאיים עלייך, ושהוא אולי אפילו חביב.
מה שקשה כל כך בתקופות הרעות הוא שנכנסים לראייה חד-ממדית ושופטים את הכול בשחור-מאיים. מאחל לך שתוכלי לראות גם בזמנים כאלו את הגוונים השונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון בעקבות אוננותגיל02/03/2012
שלום רב ,
אני בן 22 בתול ומעולם לא הייתה לי חברה או שבאתי במגע עם בת .
עליי אני יכול לומר שאני מאונן כל יום במשך 5 שנים . לפני 4 חודשים לקיתי בהתקף חרדה לראשונה בחיי שנבע בגלל בעיה כלשהי . מאז אני פוחד לעשות כל דבר שהוא מחשש לתוצאה שהוא יביא .
לדוגמא אני מאונן רק פעם בשבוע וגם אז הפסקתי בגלל שיום לאחר הפורקן תקף אותי התקף ורטיגו נוראי וסחרחורות כל היום . לכן כרגע אני נמנע מלאונן . קורה אצלי שני דברים הפוכים . האחד הוא שלאחר אוננות אני חש מעין דיכאון פנימי ועצבות מה שכנראה גורם לי לסחרחורות והדבר השני הוא שאם לא אוננתי כבר שבוע אני פשוט מתעצבן מכל דבר וחסר שקט . מה גם שאני אדם מאמין ואני גם מפחד מהתוצאה בעקבות העונש של שפיכת זרע לבטלה ( זה קלאסי משהו חרדתי ) .
שאלתי היא האם ידוע לכם על קשר כלשהו בין אוננות לבעיה נויורולוגית ( שנגרמת בעקבות ריקון הזרע וחידושו גורם לסחרחורות ) במישור הפיזי ?
איך אני יכול להימנע מלהרגיש דיכאון לאחר אוננות ומהפחד לעשות את זה ? זה כל כך כיפי ומשחרר שאני לא רוצה לאבד את זה .
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון בעקבות אוננות - תגובה
דניאל זק03/03/2012שלום גיל.
ראשית כל, עד כמה שידוע לי, לא צריכה להתעורר כל בעיה נוירולוגית בעקבות שפיכת זרע, ובלי קשר לאופן שבו זה מתרחש (יחסי מין מלאים, או אוננות). מכיוון שאיני רופא בהכשרתי, תשובה מהימנה יותר במישור הזה אפשר אולי לקבל בפורום רפואי באתר, אולי פורום נוירולוגיה, או לנסות לגלוש באינטרנט ולהשיג מידע על כך.
מעבר לכך, במישור ההתנהגותי, אוננות היא עניין נפוץ ביותר, במיוחד אצל גברים, אשר לעתים קרובות ממשיכים בכך גם כאשר מצאו זוגיות. אתה נמצא בחברה טובה, ואין מה להתבייש במעשיך.
העניין הוא שהמסגרת החברתית שבה אתה נמצא מתייחסת באופן מעט שונה לאוננות ודוחפת לקיים נורמות שונות, וכאן מתחילה הבעיה. בנוסף, כאדם מאמין, אני מניח שיש לאוננות השלכות משמעותיות על האופן שבו אתה עצמך מתייחס לנושא, מעבר לתכתיבים הנהוגים בקהילתך. מהבחינה הזו, קשה יהיה להשתחרר מהדכאון כל עוד לא תוכל להיות שלם עם פעולותיך במישור האמוני. מה זה דכאון, אם לא רגשות אשמה והפניית תוקפנות כלפי עצמך? אם החברה שבה אתה חי מגנה את האוננות, ואתה מזדהה עם ערכיה, קשה יהיה לך להשתחרר מהתחושה המעיקה שאכן עשית את מה שאסור לעשות.
בעניין האמוני הייתי ממליץ לך לברר עם עצמך, או עם חבר קרוב, או אפילו במסגרת טיפולית, את הערכים השונים החשובים לך ואת אלו שפחות, במסגרת החיים הדתיים שאתה מקיים. אם איני טועה, ישנן עמדות אמוניות שונות ומגוונות וזרמים שונים, ועל כן יש גם מקום מסוים לבחירה אישית.
מעבר לנושא האמוני, רציתי גם להתייחס לשאלת הקשר שבין אוננות לבין קיום של זוגיות.
הייתי מציע לך לברר עד כמה אתה באמת מעוניין להימצא בזוגיות, עד כמה אתה מקדיש לכך מחשבה ומאמץ, עד כמה האפשרות הזו קיימת מבחינתך באופק העתידי שאליו אתה חותר. הבירור הזה רלוונטי מפני שייתכן שהאוננות מהווה בשבילך סוג של פתרון-ביניים שאימצת לעצמך, עד אשר תימצא בת הזוג. הבעיה היא שפתרון זמני זה אולי הפך אצלך לסוג של פתרון קבוע שכעת ממכר אותך ומרחיק ממך את האפשרות להעז יותר ולהתאמץ יותר - עד אשר תזכה במה שאתה באמת רוצה. גם כאן, כדאי להיעזר במחשבה משותפת עם חבר קרוב, או אפילו במסגרת טיפולית.
טוב שפנית לכאן, במטרה לנסות לצאת מהמצב שנקלעת אליו, מצב שמחייב אותך כרגע להרגיש שכל בחירה שבה תבחר תעורר אצלך מצוקה. מקווה שמחשבות ראשוניות אלו יעזרו לך לצאת לדרך של חיפוש עצמי שבעקבותיו אני בטוח שתחוש גם הקלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין01/03/2012
בזמן האחרון בגלל שהתחילו לי בעיות בגב הלכתי לפיזיותרפיה והמטפל שלי טיפל בי כמו שצריך לגבי זה אין תלונות. אבל הוא לא היה הפיזיותרפיסט היחיד שם כל פעם שהגעתי לטיפול היה שם פיזיותרפיסט אחר לא המטפל שלי הוא היה נועץ בי מבטים ובוחן אותי מכף רגל עד ראש ומחייך. כל פעם שהיה רואה אותי היה מסתכל עליי וכשהייתי בחדר המתנה הוא יצא כביכול בשביל להתעדכן בטלוויזיה בלובי. יש לציין שהוא נשוי+3 בשנות ה-30 ואני כולה בת 20. כמובן ששום דבר לא יצא מזה אבל זה היה קטע מאוד מוזר שאף פעם לא קרה לי. מצד אחד זה מאוד מחמיא לי ואני כל הזמן נהנית לבוא לשם רק בגלל זה מצד שני זה מוזר לי כי הוא לא כל כך הטעם שלי בגברים. אני מרגישה מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רוני פרישוף01/03/2012הי מעין,
הגבתי לך אתמול בהרחבה, אני מקווה שקיבלת את תגובתי ונעזרת בה.
כפי שכתבנו במכתב הפתיחה של הפורום, הפורום לא נועד לליווי קבוע. פניות חוזרות אל הפורום עלולות לייצר תחושה של קשר טיפולי, ואף תלות, וזה עלול לפגוע בך.
אני מתרשמת שתוכלי להנות ולהעזר בקשר טיפולי, אותו את יכולה לקבל בחינם במרפאה לבריאות הנפש. שם תוכלי להמשיך לעבד את רגשות הבלבול שלך ולחזק את עצמך.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין01/03/2012כן אני ראיתי את התשובה אבל השאלה של היום היא משהו אחר ששכחתי לדבר עליו אתמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)