מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שרות צבאיעזרה14/08/2011
שלום..
אני ממש זקוקה לעזרה!!
קבלתי צו גיוס, ואני לא יודעת מה לעשות
עד לפני שנה היו לי בעיות חברתיות בכל מסגרת כמעט, מה שגרם לי להפסיק ללכת לביה"ס, פשוט לא להתמודד עם הקושי, ברחתי
בסופו של דבר, החלטתי בזכות תמיכתו של אחי הגדול ללכת לפניימיה טובה, התמודדתי עם כל הקשיים שלי, זה היה מלווה בהמון בכי וכעס, אבל הבטחון עצמי שלי פשוט פרח ואני מבינה שזה עשה לי רק טוב
יש לי אופי כזה, אני מראש מוותרת, כי אני פוחדת שיהיה לי קשה
אני נורא פוחדת שבצבא לא אצליח להתמודד, ולא אסתדר עם החבר'ה שם
אני מאוד מאוד מאוד פוחדת
אחי הגדול, שהוא קצין ביחידה מובחרת טוען שבמידה וימיינו אותי לתפקיד טוב, ואפילו אלך לקורס קצינים, זה רק יועיל לדימוי עצמי שלי, אכיר אנשים, אכיר דברים ובגדול, זו חוויה של פעם בחיים, ואם אתן לפחד למנוע ממני ללכת, אני אצטער על זה כל החיים
פשוט ארגיש תחושת פספוס, מה שאני מאוד פוחדת שזה יקרה, כי זה קרה לי לא מעט פעמים
אני אומרת לעצמי, שגם בשרות לאומי אוכל לתרום.. אני מאמינה שזה נכון, אבל אני גם קצת משקרת את עצמי, אני כאילו מתרצת את הסיבה למה לא ללכת לצבא
אני אבודה, אני לא יודעת מה לעשות
אני ממש אשמח לקבל הכוונה, יעוץ, כל עזרה תתקבל בברכה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרות צבאי - תגובה
רוני פרישוף14/08/2011שלום לך,
את נמצאת בצומת דרכים משמעותית מאד בחייך, שיכולה לעצב את עתידך ואת אישיותך במידה רבה.
אם את חשה צורך בעזרה, מוטב שלא תסתפקי בייעוץ מצומצם בפורום, אלא תפני לעזרה מקצועית, שתלווה אותך ותתמוך בך בכל החלטה שתקבלי. אני שומעת שאת זקוקה לעזרה לא רק לגבי קבלת ההחלטה הספציפית של השרות הצבאי, אלא בכלל בנושאים של ביטחון עצמי, דימוי עצמי, השתלבות חברתית, התמודדות עם מסגרת, קבלת החלטות, ועוד. זו הזדמנות פז לטפל בעצמך ביסודיות. תוכלי לקבל טיפול מסובסד או חינם בקהילה.
בעניין השרות, בבואך ללשכת הגיוס תוכלי לבקש לפגוש קב"נית ולשתף אותה בלבטייך. מנסיוני (עבדתי בלשכת הגיוס לפני שנים רבות), הקב"נית יכולה מאד לתמוך ולכוון. לפגישה עם קב"נית לא אמורה להיות השפעה שלילית על המשך שירותך, אלא אם המפגש יחשוף בעיות כבדות משקל, שממילא כדאי לקחת בחשבון לגבי תנאי שירותך.
אני שמחה שיש לך תמיכה ועידוד מהבית, המשיכי להעזר בה. ומה שלא תחליטי, חלילה על תוותרי על עצמך. אני בטוחה שתמצאי את הדרך האישית שלך לממש את עצמך ולחיות חיים בעלי משמעות וסיפוק!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי הרביץ לי שהייתי ילדה ובעלי הכהרונית14/08/2011
בבגרות אימי ואבי קיללו אותי בילדות, ואימי כל הזמן אמרה לי ואפילו היום אומרת לי דברים שליליים ושאני אשמה בכל דבר, כמו כן בעלי , אימי ובעלי אומרים ואני משפיעה לרעה על הילדים, הדרדרתי נפשית כתוצאה מכך, מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאנסתי פעמים רבות כשהייתי ילדה
רונית14/08/2011ואימי רק דברה עם יועצת ביה"ס ונתנו לי לדבר עם פסיכולוגית דבר שלא עזר כי הייתי מאוד מופנמת, אמרתי לאימי כיום שהיא כל הזמן דוקרת אותי והיא טענה שהיא למדה ממני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאנסתי פעמים רבות כשהייתי ילדה - תגובה
רוני פרישוף14/08/2011שלום לך חני,
את מתארת תולדות חיים קשים מאד וכואבים. בין השורות אני שומעת שאת שואלת, האם את מצליחה לספק לילדייך אימהות טובה, רגועה ומפרה, כמו שלך לא היתה.
בגיל ההתבגרות לא נעזרת בטיפול כי היית מאד סגורה. זו תגובה אופיינית למתבגרים. יתכן שעכשיו תצליחי מעט יותר להיפתח בטיפול ולהנות ממנו. בטיפול תוכלי לקבל חווייה רגשית מתקנת ומחזקת, וכן לקבל הדרכה טובה איך להיות אמא כמו שהיית רוצה להיות, ואיך להתמודד עם טראומות הילדות ועם הלחצים המופעלים עלייך.
טיפול חינם או מסובסד אפשר לקבל בקהילה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אמא מצוינת
רונית14/08/2011רק אימי כל הזמן גוערת בי, בילדות היא היתה מוציאה את כעסה על אבי עלי והיא עדיין ממשיכה במגמה זאת , אך להתנער ממנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות קצרותא.א13/08/2011
שלום רב.
שאלותיי הן:
האם עייפות ורצון עז לישון יכולים להיות היסטריה (עפ"י פרויד)?
והאם אפשר (ורצוי) לטפל בהיסטריה זו, או במצב מתמשך של שהייה בין ערות לשינה דרך היפנוזה (כמובן ע"י מטפל מורשה)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות קצרות - תגובה
רוני פרישוף14/08/2011שלום לך,
מושג ההיסטריה של פרויד מתייחס להתקה של חומר מנטלי (משאלה, פחד, תשוקה, קונפליקט, זכרון, טראומה וכיו') אל הגוף. פרויד נטה לחשוב שרוב החומר המותק אל הגוף קשור למיניות במובנה הרחב, אך לא רק.
כיום מושג ההיסטריה אינו פופולרי כשלעצמו, אך יש הרבה ספרות מחקרית וקלינית המאשרת כי סימפטומים ותהליכים גופניים (לרבות עייפות) יכולים להיגרם או להחמיר על רקע נפשי.
למעשה, מוסכם כיום כי הגוף והנפש הם מערכת אחת, שיש בתוכה יחסי גומלין בלתי פוסקים.
עלייך לערוך קודם כל בירור רפואי מקיף. ישנם הרבה מצבים רפואיים אשר גורמים לעייפות כרונית ולשינוי מצבי תודעה. יש לבדוק ולשלול אותם ביסודיות לפני כל בתערבות נפשית (או לצידה).
טיפול בעזרת היפנוזה הוא טיפול ראוי ויעיל. בדרך כלל ההיפנוזה אינה מתבצעת כטיפול בלעדי, אלא במסגרת פסיכותרפיה. קראי על טיפולים בעזרת היפנוזה באינטרנט, ובחר/י את מה שנראה לך מתאים. יש לשים לב שהמטפל מחזיק תעודה של הסמכה לעסוק בהיפנוזה מטעם משרד הבריאות. (רק רופאים ופסיכולוגים קליניים רשאים לעבור הכשרה זו, שהיא נוספת על לימודי המקצוע הרגילים).
במידה ונשלל מצב רפואי אחר, גם פסיכותרפיה ללא היפנוזה יכולה מאד לעזור.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
א.א17/08/2011תודה רבה על התשובה המושקעת.
הפורום עוזר מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק לרונימגי13/08/2011
רוני. היא הלכה וקשה לי נורא
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לרוני - תגובה
רוני פרישוף14/08/2011שלום מגי,
אני לא בטוחה שהבנתי למה כוונתך. אני יכולה רק לנחש, ואם כך להוסיף, תחזיקי מעמד, היא עוד תשוב (:
כך או כך, מילותייך המעטות, הן כמו שיר זן.
מבטאות את תמצית כאב הנטישה, שכל אחד יכול להזדהות איתו.
כנראה שמי שנצרב בנטישה מוקדמת, לאורך חייו פרידות יהיו עבורו קשות ומייסרות. מקווה ומאחלת שיהיה לך תיקון!
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לרוני-תגובה
מגי14/08/2011תודה רוני.
בדיוק לפני שנה הייתי כאן,מרוסקת.את, "חיבקת" "ושלחת" אותי לדרך.כשאת לא מכירה אותי.עברתי דרך.לא קלה.אמרתי לך תודה.
קיבלתי רע,אולי כדי לזכות בהכי טוב.וזכיתי.
היא בחופשה. ואתמול, כתבתי פה מה הרגשתי באותה שנייה.ככה יצא.
מקווה שאת זוכרת(בלי לנחש) ואם לא אז לא משנה. חלפה שנה.
תודה רבה.רבה.
ואני מתגעגעת אליה ומאוד.
מגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמת אחתליאת13/08/2011
אני רוצה להרחיב את שאלתי ברשותכם.
אני מבולבלת, מרגישה שעולם האמונות והנחות היסוד שלי התבלבו ואיבדו כיוון.
למשל, אני מתלבטת כיום אם אני רוצה מטפל או מטפלת.
שאני באה לענות על השאלה ביני לבין עצמי- אז מצד אחד אני מרגישה שאני מחפשת מטפלת שתהיה כמו אמא בשבילי- שתכיל, שתהיה אמפטית, שתמלא אחר החסכים- שיהיה תיקון. אני מרגישה שאתה יכול להיות טיפול יותר עמוק, יסודי, שורשי ואינטימי (ואולי פה זו הנחה יסוד מוטעית?).
לעומת זאת, עם מטפל - אני מרגישה שאוכל למצוא יותר את המרחב והמקום שלי בטיפול.
שהטיפול יהיה יותר חיוני ולא מורכב ומוסבך בתוך הקשר- ושהדבר יביא לתוצאות יותר טובות- ויחד עם זאת, קשה לי לוותר על טיפול אצל אישה.
השאלה שלי בנוסף לעיל המתואר- האם יש צורך להיאבק בתוך הקשר כדי שאוכל להשיג את מבוקשי, שיראו אותי (אם בכלל הדבר יושג)?
או שעלי לחפש קשר שלא יהיו בו הרבה מאבקים- או פחות מאבקים?
אני מחפשת אחר האמת האולטימטיבית מבחינה פסיכולוגית - מה נכון יותר?
או שהאמת צריכה לנבוע מתוך עולם האני מאמין שלי גם אם הוא מוטעה פסיכולוגית?
אני מבולבלת- ולא יודעת כבר גם מה אני המאמין שלי לאחר ניסיונות טיפוליים שונים- משהו בעולם הערכים, האמת והנחות יסוד לי התחרבשו ואיבדו כיוון.
לצורך העניין ולחזק את דברי- מתוך עולם הפסיכולוגיה- האושר צריך לנבוע מבפנים ולא חיפוש חיצוני. אך יחד עם זאת, לעיתים ההתחלה של זה בא מבחוץ....
למרות שפסיכולוגית גרמו לי להאמין שאני צריכה לוותר על חיפוש חיצוני ושהערכה העצמית צריכה לבוא מבפנים.
מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמת אחת
ליאת13/08/2011מקווה שתסלחו לי אבל אני זקוקה ממש לעיצה ופשוט מרוב בילבול לא יודעת איך ומה להחליט.
התחלתי טיפול שאותו הפסקתי.
כשרק התחלתי בפעם הראשונה טיפול לפני שנים- מיד ידעתי להגיד אם המטפלת טובה או לא טובה, ומאחר ובאיזשהו שלב קרה לי משהו והפקרתי את זה מידי - איבדתי את יכולתי מאז לפעול ולהכריע בוודאות- הספק מכרסם ומשגע.
איך אפשר לדעת אם המטפלת טובה או לא?
הפסקתי טיפול עכשיו כי היה נראה שאין שם אמפטיה והכלה- גם מבחינת טכנית של דברים וגם לא טכנית- לא היה נראה שהיא טובה- לא היתה שם שום נימה אישית לדברי- היה קרירות מסויימת, חוסר ברצף שאינה היתה זוכרת דברים, לא היה שום מגע או קשר מעבר ל50 דק'. גם אם התקשרתי לא ניענתי ובכלל...
אני מתבוננת במה שקרה לי- ונראה כאילו אני לא מאמינה בשפיות שלי- במה שהרגשתי כביכול הביאו אותי לחשוב שזה לא נכון.
איך יודעים שהמטפלת טובה או לא מעבר אם נוצר קשר או לא?
יוצא שאני יכולה להשאר ולהתקע שנים בקשר טיפול לא טוב ולא מקצועי בלי להצליח להסכים לראות שהבעיה במטפלת ולא בי- שאולי אני לא מאפשרת טיפול טוב בי- לא מספקת מספיק אינפורמציה , לא נותנת למטפל תחושה טובה כדי שלא יצא רעב נרקסיסטי...וכו'...
אם אין כימיה אני מאשימה את עצמי במצב- שאם קודם לפני המשבר שעברתי שחשתי חיות וחיוניות יכולתי ליצור קשר ומגע טוב עם רוב האנשים ואילו מתסכל אותי שבגלל שאיבדתי את זה (את היכולת הזו והאהבה שיכולתי להעניק לעצמי ולאחרים ולקבל בחזרה)- לא אוכל לדעת לעולם אצליח לקבל זאת שוב,את התחושות הללו מהמטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מגיעה למקום הזה שוב...ליאת13/08/2011
שלום,
אני רוצה מטפלת שתאהב אותי- שתראה אותי- האם זו בקשה מוגזמת מדי ? או פנטזיה?
נהייתי מאוד בודדה בשנים האחרונות עקב משבר. ובטח
אני מרגישה שעד לא ארגיש טוב - לא אוכל להשיג את מבוקשי.
בתקופות שהרגשתי טוב- הייתי כ"כ חיונית שיכולתי להשיג לעצמי אהבה, או לפחות יכולתי לקבל הזנה.
אני סובלת. באי שקט ובריקנות בלי שמחה. מטפלת אחת שאיתה הייתי בסה"כ 2 פגישות הרגשתי טוב ואפילו חזרה לי לרגע השמחה- ודווקא היא לא ששה להמשיך איתי בטיפול וזה הופסק.
אני מסתובבת במעגלים שנים ופוחדת שלא אחזור להרגיש לעולם טוב יותר בגלל שקראתי שזה אפשרי אחרי שאדם נמצא במצב הזה הרבה זמן.- האם זה נכון?
פעם חיפשתי דברים חיצונים להשגת האושר והצלחתי למצוא ולהחזיק כך לתקופות. היום חל אצלי בלבול ואני לא מחפשת אותו יותר בחוץ ולכן גם הפסקתי לרדוף אחרי דברים שעושים לי טוב- כי אני כבר לא מאמינה למשל בהם יותר.
אני חשה אשמה שאיני יכולה למצוא חזרה את המקום הזה בפנים שטוב לי ושהיה מאפשר לי לחיות בחיוניות רבה, ולכן הכשלונות חוזרים ונשנים.
איבדתי כיוון ואת המרכז שלי, ואפילו טיפול איני מצליחה למצוא מקום מכיל ואמפטי שיחזיר לי את התקווה.
המטפלת האחרונה אמרה שלא בטוח שאצא מהטיפול מאושרת- זו פנזיה.
אז הפסקתי לחלום ולקוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ליאת15/08/2011אם לא הייתי יודעת אחרת - הייתי נעלבת שאת לא משיבה לי. אני מניחה שסלקטיביות במענה להודעות הופכת אותך לאנושית ואותי "לקשה לעיכול".
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני - תגובה
רוני פרישוף16/08/2011שלום נופר,
אני מצטערת שנפגעת, אין פה שום דבר אישי. על פי כללי האתר מוקצב מרחב נתון וסביר לאורך הודעה. לצערי אין לי אפשרות לקרוא הודעות ארוכות מעבר לכך, ואני מציינת את זה פעמים רבות. לאור ריבוי הפניות השבוע לא היה לי זמן להתייחס לנושא. אשמח להגיב אלייך, אנא נסחי פנייתך מחדש בהתאם למרחב המוקצב.
ונכון, כולנו אנושיים (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפוסאנונימית13/08/2011
שלום,
אני בת 24, לא מומחית בפסיכולוגיה. אבל זיהיתי כמה מצבים שחוזרים על עצמם בחיים שלי והם גורמים לי לחשוב שהבנתי דבר או שניים. הבעייתיות היא שאין לי מושג איך לשבור את המעגליות הזו שמתירה אותי חסרת אונים מולה. המחזוריות הזו שאני מדברת עליה מתאפיינת בזה שאני כול הזמן מנסה להציל נשים עם נפש אבודה ונסחפת איתן לאיזה שהיא מערבולת רגשית שיש בתוכה משיכה מינית, אובססיביות, טפיחה לאגו שאני "המצילה" שלהן כלפי חוץ, אבל מבפנים אני נקרעת כי אני יודעת שהדברים לא באמת ככה, אני צריכה אותן מפן אחר שהן צריכות אותי. קרה שהתאהבתי ככה פעמיים וזה הרסני כי זה לא מוביל לשום מקום חוץ מריגוש רגעי. זה משאיר אותי מאוד, אבל מאוד מתוסכלת ואני מרגישה דפוקה שמשהו השתבש אצלי בראש ולא בגלל שזו משיכה לנשים, אלא משום שזה לנשים שתמיד צריכות הצלה ואני יודעת בתוכי שזה האופי שלהן והן לא ישתנו למרות ההישענות שלהן עליי. מהצד השני יש לי גם משיכה מינית לגברים, אבל אני אף פעם לא נפתחת אליהם רגשית. היו לי התנסויות וזה תמיד נגמר יותר בקטע מיני. שאני לא נותנת הזדמנות לגברים שבאמת יכולים להוביל לקשר כי אני מפחדת מהם ( אני לא מאמינה שאני מודה בזה). אני בד"כ הולכת עם גברים שאני מרגישה מראש שאין להם סיכוי אצלי להמשכיות. רק לאחרונה הבנתי את כול זה, זה לא נעשה במכוון או ממקום מודע. אף אחד מהם לא החזיק יותר מחודשיים ולא יצרתי קשר רגשי אתם. אני מאמינה שכול זה קשור מן הסתם להורים כי לא גדלתי על היכרות מעמיקה עם העולם הגברי. גדלתי רק עם האחיות ואימא שלי לא היו גברים בתמונה בנוסף אני הקטנה מבין כולן וגדלתי בצל הדיכאון של אימי כי היא הייתה עדיין מאוהבת באבי כשעזב את הבית. הייתי מקור לניחומים ומשם אני מאמינה שבה הקשר עם הנשים היום. אני מרגישה שספגתי מהפגיעה של אימי והאמון בגברים נפגע אצלי עוד מראשיתו. אני נמצאת בלופ מסחרר ומפחדת להיכלא בו עד סוף ימיי. הבשורות היחידות שאני מתנחמת בהן הן שהיה גבר אחד שנמשכתי אליו מינית ונפשית בזמן הצבא, אבל מיהרתי לשלול את הקשר. הוא היחיד שנמשכתי לנפש שלו במין הגברי ולכן אני חושבת שצריכה להיות דרך וגם אם אני אמורה לחיות את חיי עם אישה לפחות אני מקווה שזה לא יהיה מהתסביך שפירטתי. אני מקווה מאוד שמתוך הניסיון שלך יתברר לי שזה אפשרי כי נכון לעכשיו עייפתי מהחיים למרות גילי הצעיר. אני יודעת שאני בנקודה קריטית בחיים שלי ושאם לא אעשה שינוי השנים יחלפו ויביאו רצף של דיכאונות. לכן אני מעדיפה להתמודד עם זה בצעירותי ולא לחכות עד גיל מבוגר ולהבין שפספסתי תחנות שלא ניתן להשיבן וכן יש את "לחץ הזמן" כי השנים עוברות מהר מאוד ואני מרגיה שאני נשארת מאחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוס - תגובה
שחף ביתן18/08/2011שלום לך,
את מתארת בתבונה וברגישות את מה שעובר לך, עם הרבה מאוד אומץ ויכולת רפלקטיבית להתבונן למקומות שרבים מעדיפים לא לראות לעולם. עם זאת, לעיתים אנו רואים, אך הרגשות מגיעים רק בשלב מאוחר יותר. הכאב על התפקיד שלך בקשר עם אימא שלך - אולי לא רק כמצילה אלא גם כתחליף לאב הנעדר. אתמתמודדת גם עם כאב על האובדן של אב, על החוסר שלו עבורך. אלו רגשות מכאיבים, אולי מלווים בכעס, עצב או תחושות של חוסר אונים. קשה להיות עם הרגשות האלו ולראות מה צומח מבפנים.
עצם זה שאת חושבת ומתבוננת על הדברים מצביע על תנועה והתפתחות שקיימת בך, וגילך הצעיר עובד גם הוא לטובתך. את לומדת מתוך הקשרים שלך ומערכות היחסים שלך, וכך תוכלי להתחיל לחפש גם אפשרויות אחרות - קשר שאינו מבוסס על הצלה, או קשר שבו את נקשרת למרות הפחד.
את מעלה גם שאלה של העדפה מינית, שתצטרכי לברר בתוכך ולראות מה עולה ובמה את בוחרת.
נכון להמשיך ולתת לעצמך להיות עם הרגשות שעולים בך, ולראות לאן הדברים לוקחים אותך ואלו תובנות מצטרפות לאלו שכבר יש. את יכולה לשתף אדם קרוב שאת יכולה לתת בו אמון ברגשות והתחושות האלו. אם בכל זאת את מרגישה מוצפת וחשה שאת זקוקה לעזרה להתמודד עם החומרים האלו, טיפול פסיכולוגי הוא מסגרת טובה להתמודד עם כל מה שאת מעלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתיתאני12/08/2011
רוב החיים אני מרגישה בצד
יש לי 2-5 חברים כן יש למי לשפוך את הלב ומי שדואג לי
ועוד 3-5 מכרים
אבל המון פעמם אני מרגישה בצד ושאין לי חברה
אני יוזמת ומנסה הצעות עם חבריי ,דברים שברצוני לעשות ופתוחה לרצונותיהם
ועם חלקם גם פשוט נפגש לשיחה.
אך מבחינת אקשן וחוויות מרגישה בצד ושאין לי שותפים
אני אציע לחבריי אך הם יהיו עסוקים כשמאידך אני אשמע שבםעם
אחרת הם עושים את הפעליות לדוגמא טיול עם חברים אחרים ...
ועקב כך אין להם את הזמן /כסף לעשות זאת איתי
זה גורם לי להרגיש מאוד בצד ולא רצויה מספיק
יש לציין שאני מאוד עצמאית ויכולה בכיף להעסיק את עצמי
מה גם כשיש חבר לצערי לפחות כך היה עם החבר לשעבר יש את ההרגשה
שהחוסר הזה מתמלא כי איתו אני יכולה ללכת לטיול /הצגה וכו'....
יוצא שבילויי מועטים עקב כך שאין לי פרטנרים לתחביביי לרוב וזה בגלל שהם מעדיפים דברים עם אחרים...
יכול להיות שאחת הסיבות שנשארתי עם האקס הייתה כיהוא מילא לי את החסר ונפרדתי ממנו כי הבנתי שבעתיד אני ארגיש מאוד בודדה ושבן זוגי לא ימלא לי את החסר הזה.. וכשמתבגרים אז יש הרבה פחות זמן לחברים... ורציתי בן זוג שיהיה נגיש הרבה יותר
איך מסדרים את העניין הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית - תגובה
רוני פרישוף12/08/2011שלום לך,
השבתי מספר פעמים על שאלתך זו. יתכן כי תגובותיי חמקו מעינייך. תוכלי למצוא אותן בעמודי הפורום האחרונים. לצערי, לא נוכל להמשיך לתת לך מענה, שכן הפורום נועד לייעוץ חד פעמי ולא לליווי מתמשך. אם את מעוניינת בליווי מקצועי קבוע ומתמשך, טיפול פסיכולוגי יוכל מאד לעזור לך. תוכלי לקבל טיפול פסיכולוגי חינם או מסובסד במסגרות בקהילה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צער הוריםאלי12/08/2011
הורה לילדה בת 23. בשלב כל שהו בשנות העשרה איבדנו את הילדה, הקשר המשפחתי החזק והחיובי הפך לרעוע. הילדה הפכה יום ולילה, לא הגיע לבית הספר, התחילה לעשן, ולא ניתן היה לצור איתה קשר. לא התגייסה. ניסינו טיפטלים פסיכולוגיים ללא הצלחה. לפני כשנתיים התוודתה שעברה אונס. ניסינו טיפול פסיכולוגי פסיכיאטרי ותרופות דיכאון. אולם היא לא מתמידה ותמיד מוצאת סיבה לא להגיע. יש קושי לייצר קשר ברמה בסיסית בקשה להזיז נעלים שנחלצו הופכת בדקה למגע לא נעים (צעקות) וכו. יש לה חדר גדול משלה שבמשך השבוע מתמלא מאפרות העולות על גדותיהן, כוסות, שאריות אוכל. מפעם לפעם היא מתמלא מרץ ליום או יומים בונה תוכניות (גרנדוזיות או טריוויאליות - לימודים אקדמיים או בישול ארוחה למשפחה) ואז נופלת חזרה. יש לה כלב שהיא מאוד אוהבת ומחזיק אותה שפויה אבל לא מסוגלת לקום בבוקר ולטייל איתו לכן אנחנו מטפלים בו.
הסיפור הזה (ואני מרגיש שהמילים שלי קטנות ועלובות מלתאר את מלא הכאב) מחסל את המישפחה שלנו. אני וזוגתי מנסים לתמוך ולתת אהבה בתיקווה שזה יעזור אולם אנחנו הופכים למדוכאים יותר ויותר וגם הקשר שלנו מתרופף אל מול הקשיים.
הילדה חכמה ויצירתית (ברקע גם קשיי ריכוז).
מחפש יעוץ לי, לה, לנו. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צער הורים - תגובה
רוני פרישוף15/08/2011שלום אלי,
אבי מבינה לליבך ולמצוקתך. אין דבר קורע לב מלראות את ילדך סובל ולא משתלב בחיים, ולהרגיש אוזלת יד ביכולת לעזור לו. אתה מרגיש שביתך הולכת ונשמטת מידייך, ואיכות החיים נחרבת על ידי ריבים, קונפליקטים ודאגות בלתי פוסקות.
אני מבינה שביתך סובלת מהפרעה פוסט-טראומטית בעקבות אונס. מדובר במצוקה קשה, שמובילה לפגיעה רב מימדית בתפקוד. למרות שטיפולים בעבר לא צלחו, אל תרימו ידיים. הבת חייבת לקבל טיפול שיחזיק אותה מעל המים ויעזור לה להמשיך הלאה. נסו לפנות למרכז לנפגעות תקיפה מינית, שם יש מטפלות שהתמחו בתחום. באזור המרכז יש מרכזים ייעודיים לטיפול בטראומה (למשל, ברמת חן) ולטיפול בטראומה מינית (למשל, באיכילוב). אני מאמינה שגם באזורים אחרים בארץ יש מרכזי טראומה, העזרו בהם.
אתם כהורים זקוקים לליווי והדרכה. נדרש כאן יחס הורי שמשלב המון אמפתיה ותמיכה נפשית, לצד שימת גבולות בריאים ותקיפים. איש מקצוע שיכיר אתכם מקרב יוכל לצייד אותכם בכלים המתאימים לסגנונכם ואמונתכם. גם טיפול משפחתי (משותף לכם ולבת) יוכל לתמוך.
נסו לראות גם את מה שיפה וחיובי בבת, ולחזק אותה על כל ביטוי של כוחות, קטן ומובן מאליו ככל שיהיה. הבת נלחמת על חייה וכל חיזוק יהיה לטובה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצער הורים
אלי16/08/2011רוני
תודה על התגובה. למרות ניסיונות השיכנוע בתי אינה מעוניינת בטיפול. האם ניתן לעשות משהו?
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצער הורים - תגובה
רוני פרישוף17/08/2011אוף.. כמה קשה..
אני יכולה להבין אותה. מאד מפחיד להיכנס לטיפול, במיוחד אם יש ברקע טראומה שנורא קשה לפתוח ולגעת בה. אם היא התאכזבה מטיפולים קודמים, עוד יותר קשה לגייס מוטיבציה ואמון.
אולי היא צריכה הפוגה מטיפולים, ובהמשך תחזור לה ההכרה והרצון בטיפול. בשיח על טיפול חשוב להדגיש את ההיבט של רצון בטובתה ובצמיחתה, ופחות את ההיבט שיש לה קשיים או בעיות שמחייבים "תיקון". היא לא אוהבת, בצדק, להרגיש "מקולקלת". יחד עם זאת, חשוב שהיא תדע שלאיש מכם לא קל, ושכמשפחה יש לכם אתגר רציני יחד.
אפשרות ביניים טובה היא להתחיל כזוג הורים בטיפול אצל מטפלת משפחתית, ולהזמין אותה פנימה בהתחלה או בהמשך. יכול להיות שהיא תחווה טיפול משפחתי כיותר מכיל ופחות חודרני מטיפול אישי. המטפלת המשפחתית תיתן לכם ידע וכלים להתמודד כמשפחה עם המצב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תמיכה מצד ההוריםאסופית11/08/2011
שלום, אני כותבת ובוכה כי מאד קשה לי. אני בת 35, נשואה לבעל מקסים ואמא לשלושה ילדים חמודים. הבעיה שלי היא שהילדות שלי היתה איומה מבחינתי, סבלתי המון, בבית לא היה לי גב, תמיד האשימו אותי בכל דבר על לא עוול בכפי, הייתי ילדה דחויה מאד, היו מציקים לי בבית ספר, הפסקות שלמות הייתי מסתגרת בשירותים כדי שלא יציקו לי, לא היו לי חברות. כשילדים הרביצו לי ואף הגעתי לבית חולים ונאלצתי לעבור ניתוח בגיל 11 ההורים האשימו אותי שאולי "אני התגריתי בהם" ואני שתקתי. ברור שלא עשיתי שום דבר. הייתי עלה נידף. בבית לא דאגו לי, לא קנו לי בגדים, פעם בדקתי מתי ישימו לב שאני לא מתקלחת ונשברתי אחרי שבוע כי אף אחד לא שם לב. הרגשתי הכי מכוערת בעולם, דחויה וללא גב. אמא שלי אמרה לי פעם שהיא לא בחרה ללדת אותי. והעדיפה את אחותי הגדולה שהיתה מרביצה לי, עד היום הידיים שלי מלאות צלקות מהמכות שחטפתי מאחותי.פעם כיבו עלי סיגריה בטעות במכולת, אף אחד לא שם לב, היתי בת 5 ולא סיפרתי לאף אחד כי היה לי ברור שיאשימו אותי. אף אחד בכלל לא שם לב. עברתי גם תקיפה מינית בגיל 6. כל מיני דברים שעברתי בחיים עברתי לבד, אני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך על אף אחד בעולם. אמא שלי נהייתה אלי נחמדה רק כשבעצם הכרתי את בעלי, ועכשיו היא מדברת איתי כל יום. אבל בכל פעם שאני מספרת לה על אנשים שהציקו לי או עשו לי משהו רע היא מיד מברכת אותם: "שיהיו בריאים! הם אנשים מקסימים מקסימים!" כך היא מדברת על שונאי. קשה לי, עצוב לי, לבד לי. אני מרגישה חסרת בטחון. אני לא עובדת כבר 10 שנים מאז שהתחתנתי, אני מפחדת לנהוג, אני מפחדת מהמון דברים ובעיקר מאנשים. אין לי אמון באף אחד בעולם. לפני שפגשתי את בעלי היה לי חבר שנתיים ומעט לפני החתונה גיליתי שהוא בוגד בי וביטלתי את החתונה, מאז אני חשדנית עוד יותר לגבי כל העולם כולל בעלי למרות שהוא בכלל לא קשור לכל העסק. סליחה על הבילבול ועל האריכות אני פשוט בוכה ובסערת רגשות, אשמח לשמוע כיוון חשיבה לגבי החיים כי אני מרגישה במצוקה ולא יודעת איך להוציא את עצמי מתוך כאבי העבר.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תמיכה מצד ההורים - תגובה
רוני פרישוף12/08/2011אסופית יקרה,
מה יש לאמר ומה לדבר? מכתבך פשוט קורע לב, שותת דם, וכל מה שמתחשק הוא לחבק אותך חיבוק חם.
החיים שלך הם טרגדיה של התעללות, חוסר יחס וחוסר מקום. הבית, שאמור להיות הבסיס הבטוח והמעניק, הפך עבורך למקום הכי מסוכן ביקום.
והנה, בכל זאת, למרות הכל, ואפילו, כנגד כל הסיכויים, הצלחת ליצור זוגיות עם גבר מקסים ולהביא שלושה ילדים לעולם. את יודעת כמה כוחות ותקווה טמונים בך, אם כך הצלחת והשגת?? אדם אחר מרקע כשלך היה מתפרק ומרים ידיים, אבל את ממשיכה הלאה, ומצליחה להתגבר על תחושות קשות של חשד וחוסר בטחון.
המשימה שלך היא להתחבר אל כל הכוחות האלו, התקווה והאמונה, ולהמשיך לפתח את עצמך, לא רק כרעיה ואמא, אלא גם להתפתח אישית. אני בטוחה שיש תחומי עניין רבים שיוכלו להעשיר אותך, אם כתחביב, כלמידה או כתעסוקה. אני בטוחה שקיים בך עושר של דמיון, השקפת עולם, נסיון חיים, כוחות נפש ויכולות, שכולם רק ממתינים לגילוי וצמיחה.
איני יודעת אם עברת טיפולים במהלך השנים. בכל מקרה, מאד כדאי לך להנות מהאופצייה של תמיכה ועזרה מקצועית. טיפול נפשי יתן לך חוויה של מקום, הכלה, קבלה ללא תנאי (טוב, כמעט), אמפתיה ומענה לצרכים הנפשיים שלך. בעזרת הטיפול תוכלי למצוא כוחות וכיוונים להמשך התפתחות. טיפול בחינם או מסובסד תוכלי למצוא בקהילה. אני בטוחה שסיפורך ייגייס כל מטפל/ת ויעורר רצון לעזור לך, אל תחששי לפנות
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך רוני על התגובה
ציקי15/08/2011אני באמת משתדלת לצאת מזה, ואני חושבת שאמא שלי מבינה שהיא טעתה, גם אני יכולה להבין שהיה לה קשה שהיו לי עוד אחים קטנים שהיה צריך לטפל בהם, ואמא שלי בסופו של דבר היום כן עוזרת לי למשל היא עזרה לי המון כשילדתי את התאומים וכו'.וגם עוזרת כספית. כשקראתי את תגובתך הבנתי שבאמת המצב לא רע כל כך וזה עודד את רוחי... אז תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרות של עשירים ואולי לא..תמר11/08/2011
שלום רב!
אני בשנות ה-30 לחיי, נשואה באושר, אמא לתינוקות בריאה ומקסימה, אנו חיים טוב וברווחה. התחתנו לפני שנה -אירוע שחיכיתי לו הרבה זמן, בגלל שנישאתי בגיל מאוחר יחסית. טרחתי, בדקתי ועבדתי מאד קשה לפני האירוע כדי שהכל יצא מושלם ובדיוק כמו שאני אוהבת, אולם לצערי חלק מהדברים השתבשו ברגע האחרון -נאלצתי להחליף שמלה בגלל שכבר הייתי בהריון, התסרוקת לא יצאה טוב...ובכלל, בדיאבד, אני מרגישה שלא נראתי במיטבי באירוע, למרות שהשקעתי המון זמן, כסף ומאמץ. הבעיה היא שהעניין הזה אוכל אותי -כמעט על בסיס יום יומי ואני מרגישה שפיתחתי אובססיה ממש; אני בעיקר כועסת על עצמי שלא פעלתי בדרך כזו או אחרת, ועל החלטות מסויימות שקיבלתי לפני שנה. אני מרגישה חוסר אונים נוכח המחשבה שמדובר באירוע של פעם בחיים ( רק אל תגידו לי שאולי עוד אתגרש...) והיו לי את כל ההזדמנויות לחתונת חלומותיי, אך זה לא קרה. אני מרגישה שהמחשבות הללו פוגמות באיכות החיים והייתי רוצה ללמוד כיצד לשחרר ולהבין שזה לא סוף העולם..אבל אני לא מצליחה. מה אתם ממליצים? האם כדאי ללכת לטיפול? ואם כן, איזה? המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרות של עשירים ואולי לא.. - תגובה
רוני פרישוף12/08/2011שלום לך תמר,
אני קודם כל רוצה להתייחס לתחושת הבושה שעולה מדברייך על עצם ה"אובססיה" כפי שאת מכנה את תחושותייך. את מרגישה לא נוח על כך שלכאורה "יצאת מפרופורציה", מכנה את מצוקתך "צרות של עשירים" ולוחצת על עצמך להשתכנע ש"זה לא סוף העולם".
אז קודם כל, אם תסכימי, בואי נחבק את הצער והאכזבה שלך, וניתן להם מקום. אל תתביישי בהרגשות שלך, אפשר מאד להבין אותן. כל חייך חלמת על רגע השיא הזה (גם בעידוד של החינוך שבנות מקבלות, אבל על זה בהזדמנות אחרת). רצית, השקעת והתאמצת, והחלום הכזיב, מסיבה זו או אחרת. הכי טבעי שתתאבלי על החלום, שתרגישי יגון, כעס, אשמה (כל השלבים של אבל) עד שהזמן יביא איתו השלמה וקבלה. זו לא אובססיה, לא הפרזה, אלא תהליך אישי אינטימי שלך עם עצמך, שאפשר ורצוי לתת לו כבוד ומקום.
המוח שלנו פועל לפי העקרון של בני ישראל במצריים "כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ" (-: ככל שתלחמי במחשבותייך כך הן יתרבו. אם תתני לעצמך לגיטימציה ואמפתיה, כך הן ישככו בטבעיות במשך הזמן.
לגבי העניין עצמו. יש לי ניחוש פרוע שאת טיפוס פרפקציוניסטי.. כמו שאת מצפה מעצמך לא לחשוב מחשבות "טפשיות", כך אולי יש לך ציפיות מאד גבוהות מחייך והארועים שאת מפיקה, חוש ביקורת מפותח, ואולי צורך להציג רושם מסויים. אם נראה לך שייסורייך לגבי החתונה נטועים בדפוס רגשי רחב יותר, כמו פרפקציוניזם, או משהו אחר (נטייה לפנטזיה על חשבון המציאות, נטייה לחרטות ורגשי אשמה, קושי לקבל את רגשותייך, נטייה כפייתית ) אז בהחלט כדאי לנסות טיפול. יוכל לעזור כאן טיפול דינמי או טיפול קוגנטיבי התנהגותי, על פי העדפתך (תוכלי לקרוא על כך באינטרנט).
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה, בבקשהאנונימית09/08/2011
שלום. אני בחורה בת 17, תלמידה טובה, מקובלת על חברותיי ובביה"ס, בית נורמטיבי לחלוטין, אפשר לומר שמצבי הכללי הוא די טוב. בתקופה האחרונה אני מרגישה שאני מתמלאת בכעס וזעם ברמה עצומה כלפיי העם הפלסטיני. מפליא אותי לכתוב את הדברים האלו, מכיוון שאני כל-כך ריחמתי עליהם והבנתי את הסבל שלהם, ודגלתי בדו-קיום וכל השאר. בזמן האחרון אני חושבת המון על כל מיני דברים שנעשו על ידיהם, הלינץ' ברמאללה, הרצח של אופיר רחום, ההוצאה להורג של דניאל פרל, הרצח באיתמר, החיילים החטופים וכמובן, שזה לא נפסק ויש עוד ועוד ועוד דברים מזעזעים
אני מרגישה שאני רוצה לפעול, אני רוצה לזעזע אותם באותה מידה, אל תגידו לי שאני מכלילה, כי זה עניין של מנטליות, הדם אצלהם זורם כמו מים, לחיי אדם אין שום חשיבות בעיניהם
רצות לי בראש תמונות ותוכניות
זה נושא מורכב וטעון לשני הצדדים, אני מבינה
אני מבינה את הכל ואני מודעת להכל
יש בי כ"כ המון כעס שמצטבר ומצטבר ואני מרגישה שאני מתפוצצת
יותר מכל, מפחיד אותי שאני פשוט לא פוחדת
אני לא פוחדת על עצמי, אני לא מודאגת מההשלכות
אני מרגישה שלא נעשה צדק והם לא נענשים כמו שהם צריכים להענש
בבקשה עזרו לי להפסיק לחשוב על הדברים האלה
אני מרגישה שזו לא אני, אני לא זאת שהולכת להביא את השלום
למה אני חושבת ככה, מה עובר עליי בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה, בבקשה - תגובה
רוני פרישוף09/08/2011שלום לך אנונימית,
אנחנו חיים באיזור שטוף דם ואלימות. הרגשות שאת חשה טבעיים ומובנים. רבים מאיתנו משתמשים בהגנות של הדחקה, הכחשה, ניתוק והסחת דעת כדי לא להרגיש את הכאב, הזעם והפחד, אבל אני לא בטוחה שזו דרך ההתמודדות העדיפה.
אני שומעת את הדחף שלך לבצע מעשה, מעשה נקם בסדר גודל של הפיגועים אותם מנית, ושאינך חוששת לעצמך ולהשלכות המעשה. אני לא חושבת שפעולות נקם הדדיות הן התשובה לקונפליקט, אלא למרבה הצער מחריפות אותו, ובודאי יש לך ולמשפחתך הרבה מה להפסיד מנקיטת פעולה כזו.
בתקופה זו של התעוררות חברתית ומעורבות של צעירים בנעשה בארץ, נסי לחשוב איך תוכלי לתרגם את רגשותייך ודעותייך לעשייה בעלת משמעות, שתחולל שינוי במצב בכיוון הרצוי לדעתך. את יכולה להצטרף לתנועת נוער פוליטית, לפרסם את דעותייך בעיתונות ובאינטרנט, לכתוב לחברי כנסת, להציע הצעות חוק לשינוי מצב הענישה, להשתתף בהפגנות, להזדהות עם תושבי ההתנחלויות באמצעות ביקורים וכד', לשוחח ולהתווכח עם חברייך ובני משפחתך. בעיניי, חשוב שתלמדי את נושא הסכסוך לעומק, כדי שדעותייך יהיו מושכלות ומבוססות, לצד הרגש העז המנחה אותך.
נתבי את הלהט הבוער בעצמותייך לעשייה מתאימה בחברה דמוקרטית. אני בטוחה שאם כל בני הנוער ירגישו אכפתיות ורגשות חזקים כלפי הנעשה בארץ, ויתרגמו את זה לעשייה על פי החוק והנורמות הדמוקרטיות, אולי לא יהיה קל, אבל נגיע למקום טוב יותר.
אנא אל תכבי את האש הבוערת בתוכך, אלא נסי לתעל אותה לכיווני השפעה שיתרמו למדינה וחלילה לא יפגעו בך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..---07/08/2011
היי,
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לפנות אליו.אני בת 14. אני פשוט מרגישה מרוקנת מבפנים אין לי כוחות לכלום, אני כל הזמן עצובה, בוכה לעיתים קרובות. עצבנית המון, לחוצה, מפחדת מכל דבר. ולפעמים נכנסת למן "התקפים" כאלה של פחד, לחץ ובכי.
אני לא יוצאת מהבית כשאני לא חייבת, ניתקתי הרבה קשרים עם אנשים. אפילו נסיעה שאמורה להיות כיפית לחו"ל נראית לי כאתגר וכמשימה קשה שצריך לעבור. אני מרגישה נורא, אני יכולה לשחק את המשחק מצוין, להראות כלפי חוץ שהכול בסדר אבל בפנים אני לא מרגישה כלום כאילו יש לי בפנים איזה חור גדול שכלום לא ממלא, אני מרגישה ככה כבר בערך 3 חודשים וזה לא עובר. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי אבל לא ממש מקבלת תשובות. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, קשה לי לישון וכל דבר נראה לי קשה מידי. אני רק רוצה לברוח ולבכות. אני רוצה לחזור להרגיש כמו פעם. להיות אני שוב.
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה..
---08/08/2011רציתי לשאול, אם בני נוער יכולים לפנות לפורום, כי שמתי לב שאין כל כך מענה לפניות של מתבגרים. אולי אני סתם טועה. בכל מקרה אשמח לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.. - תגובה
שחף ביתן09/08/2011שלום לך,
את כואבת מאוד, וברור כי ההתמודדות הזו מרוקנת מכוחות, ומכלה את האנרגיות שלך וכך מקשה על תפקוד יומיומי, והמשך פעילות חברתית רגילה.
לא ברור ממה שכתבת, האם היה 'טריגר' כלשהו? האם את יכולה למקם מתי התחלת להרגיש יותר רע? האם נפגעת בצורה כלשהי? האם קשיים שהיו החריפו ואת מרגישה שאין לך יותר כוחות להתמודד?
ברור שבמצב הזה, את מרגישה שאת רק מדרדרת, שקשרים מתנתקים, שאת מסתגרת, וכך העצב הופך קשה יותר ויותר. את מתארת גם קושי תפקודי שמתבטא בכך שהכל נראה לך כמשימה ואתגר קשים. יכול להיות שקיימת חרדה מהאופן בו תתפקדי, בו יתייחסו אלייך, מה יחשבו עלייך וכדומה, חרדה כזו מקשה לעיתים קרובות את התפקוד עוד יותר.
חשוב שתתמידי בטיפול, ותעלי את הקשיים האלו בטיפול. נסי להיות ממוקדת, לבחון מתי התחילו תחושות כאלו, כל דבר שנראה לך קשור לעצב ולתחושת הריקון. את יכולה גם להעלות את התחושה שאת זקוקה לתשובות ולא מקבלת אותן. טיפול נפשי אינו יכול לתת פתרונות קסם, ועבודה נפשית לוקחת זמן, עם זאת, אפשר בהחלט להיות איתך בכאב ובצורך. חשוב שתרגישי בטיפול שנרקמים יחסי אמון המעניקים לך בהדרגה בטחון, ומאפשרים לך כנות ופתיחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחף,
---09/08/2011היי,
אני לא יודעת מה קרה. לא היה טריגר מסויים. זה מה שהכי מציק לי. יש כל מיני סיבות אבל הן כביכול קטנות והציקו לי תמיד, אבל אין לי מושג מה גרם למשבר הזה. אמרו לי בטיפול שזה כנראה אפיזודה דיכאונית, אני לא בדיוק מבינה מה זה אומר, אני יודעת מה בבעצם דיכאון אומר אבל זה לא עוזר לי לדעת את זה כי אין לי מושג מה לעשות עם זה. כרגע אני די במצב של "לשבור את הכלים" נמאס לי מהכול והדבר היחידי שאני באמת רוצה לעשות זה לשבת ולבכות. אני לא יודעת איך להמשיך מכאן. נמאס לי מהמצב הזה ושום דבר לא גורם לי להרגיש יותר טוב, כבר שלושה חודשים שזה רק הולך ומדרדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף..
----09/08/2011שכחתי להוסיף שההורים שלי מעבירים אותי מטפלת עכשיו. הם רוצים מישהו שיהיה בהסדר של הקופת חולים, זה הכניס אותי לבלבול מאוד גדול, כי אני בכלל לא בטוחה שאני צריכה טיפול עד לא מזמן זה היה נראה לי מאוד נורמלי לחיות ככה, עם העצב הזה. אני נורא פוחדת מהמצב הזה בייחוד מהמעבר למטפלת אחרת כי אני פוחדת שהיא לא תבין את הקושי הגדול שאני חווה. אני נורא מבולבלת.
הפנו אותי לטיפול מבית ספר, אבל אני פוחדת שמטפלת אחרת לא תבין מה קורה ותגיד שאני לא צריכה טיפול, מה שאני בעצמי לא בטוחה. בקיצור אני מאוד מאוד מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהדפני07/08/2011
היי, בת 27, נפרדתי מבחור שיצאתי איתו מספר חודשים, רבנו לא מעט אבל גם היה לנו כיף, ואני קצת מתחרטת על הפרידה. אני מתגעגעת ויודעת שהיה יכול להיות לנו טוב ביחד אם שנינו היינו מתאמצים.
אני תוהה אם כדאי לחזר אחריו או לנסות לשכנע אותו, כי אני לא רוצה להטריד אותו או להרחיק אותו ממני (עכשיו אנחנו ידידים).
אם הוא אמר מפורשות שהוא לא מעוניין כדאי לקחת את זה כתשובה סופית?
הוא אומר הרבה פעמים שהוא לא מעוניין בזוגיות, ומצד שני הוא חיזר אחריי והשקיע מאוד בקשר כל התקופה שהיינו יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה - תגובה
רוני פרישוף08/08/2011הי דפני,
ממש לא קיבלתי תמונה ברורה של הקשר ביניכם ושל הנסיבות שגרמו לפרידה. מצד אחד את מתארת השקעה רבה ומצד שני ריבים רבים, מצד אחד את רואה בו פוטנציאל לזוגיות רצינית, מצד שני הוא אומר שהוא לא רוצה זוגיות. אני נשארתי מבולבלת, ונשמע שגם את מבולבלת, לא יודעת מה את רוצה ומה הוא רוצה...
הכי טוב ונכון שתמצאי את התשובה בתוכך. אם יש בליבך אהבה ואמונה, שווה להזמין לעוד צ'אנס, כמובן בניסוח שלא יישמע מעיק או מטריד. מכיון שנשארתם בקשר טוב את בהחלט יכולה לפתוח את הדברים איתו, ולשמוע איך הוא מרגיש ומה הוא חושב. אם ממש חשובה לך דעה חיצונית "אובייקטיבית", פני לחברה טובה, או מישהו שהכיר אותכם ואת הדינמיקה שלכם, ובקשי את התרשמותם.
חשוב שתביני את חלקך בריבים, ותנסי לעבוד לשיפורו. הרבה פעמים ריבים נובעים מפגיעות מופרזת, אי הבנה, קשיי תקשורת וחוסר ביטחון, או קושי להביע רצונות. שווה לעבוד על זה כדי לשפר את הקשר, או קשרים עתידיים במידה וזה לא ימשיך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטיות!!!גופה05/08/2011
היי רציתי לשאול אם זה שאין לי חדר פרטי ישפיעה עלי לרע כי תאמת כבר נימאס לי נורא.........אני יושנת אם אמא שלי (אני כבר בת 14) ואני מרגישה ממש רע
פעם שהיתי קטנה לא היה מפריע לי אבל היום כשאני יותר בוגרת אני מרגישה כאילו אני קטנה ושזה משפיע עלי(לא מספיק שאני הכי קטנה במשפחה ולכולם יש חדר פרטי)
אני רוצה חדר פרטי כי אני רוצה פעם אחת בחיים שלי פרטיות שאני ארגיש עצמאית ואחראית בחדר שלי שאוכל להיות מי שאני רוצה שאני ארגיש חופשייה ומשוחררת שאוכל לעשות מה שבא לי ומתי שבא לי שיהיה לי שקט ושאוכל לבנות את עצמי ושהחדר שלי ישקף את העולם שלי ואת מה שאני, שאוכל להיות הרבה לבד אם עצמי
חדר משלי זה חירות בשבילי!
וזה כל כך נחוץ לי עד שבא לי לעזוב את הבית ולמצוא מקום בישבילי
אני פשוט לא מסוגלת להמשיך ככה אני מרגישה כמו בכלא שאולי אפילו ארקב בו...
אשמח אם תענו לי על השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטיות!!! - תגובה
שחף ביתן09/08/2011שלום לך,
לא ברור לי בדיוק מה השאלה שלך, או לפחות נדמה כי על השאלה הראשונית שאת מציגה את עונה בעצמך ולא זקוקה לתשובות מאחרים.
את כותבת באופן ברור כי את רוצה חדר משלך, שבו תהיה לך עצמאות וחירות. זה נורמלי מאוד לילדה בגילך. אם את מרגישה שאת זקוקה לפרטיות, ולחדר משלך, ושאינך רוצה לישון עם אימך, הרי שזה לגמרי מספיק.
המצב רוח שבו את שרויה מתאר את ההשפעה שיש לזה עלייך, ומבהיר כי את לא אדישה לכך. לכן ברור שזה משפיע עלייך. ברור כי לחיות במצב לא רצוי, ומתוך תחושה של חנק וריקבון את מתארת, משפיע על המצב הנפשי לרעה.
את לא כותבת מדוע זה המצב? האם זה מתוך צורך כלכלי? האם זה צורך שהיה שלך והשתנה? של אימא? הרגל? וכו'.
על כל פנים, אם ישנה אפשרות שתקבלי חדר משלך, ואת רוצה בכך, אז רצוי לפעול לשם כך. אם המצב בבית לא מאפשר זאת, את יכולה עדיין להעלות את התחושות שלך, ואת ההיזקקות שלך לפרטיות ועצמאות, ולראות איך אפשר לשפר את התנאים האלו בנסיבות הקיימות. האם אפשר לתת לך זמן שלך שהוא פרטי בחדר? האם אפשר לסדר לך ארון שלך? וכדומה. חשוב שתבטאי את התחושות שלך, ושתוכלו לחתור יחד לפתרון המיטיב ביותר בנסיבות הקיימות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)