מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלת וזקוקה לעזרה***04/07/2011
שלום רב,
אני אפתח את דברי בזה שאומר שאני בת 26 ורווקה. יש לי אחות בת 17 וחצי ויש לה המון חברים... הם מרגישים נורא פתוחים איתי ומספרים לי המון דברים שלפעמים אולי עדיף שאני לא אדע. לפני משהו כמו שבועיים הבחנתי שאחד הידידים של אחותי קצת שם עלי עין וכמובן שהתעלמתי מזה ותפסתי ממנו מרחק אם זה בפייסבוק ואם זה בטלפון. לאחרונה הוא בא לאחותי יותר מתמיד והוא מרגיש נורא חופשי איתי עד כדי כך שהוא מרשה לעצמו להיכנס לי לחדר. כל העניין באמת התחיל אתמול שהוא התקשר אלי בלילה לספר לי שהוא וחברה שלו נפרדו כי לא הסתדרו השיחה הזאת נמשכה 3 שעות. אחרי שניתקתי את הטלפון שמתי לב שמרוח לי חיוך מטופש על הפרצוף, אפשר להגיד שלשיחה היה מעט אופי מיני אבל לא בהגזמה כי אחרי הכל הוא קטן ממני ב-9 שנים. כל העניין המשיך היום שהוא בא "לאחותי" ונכנס לי לחדר ונשכב לידי במיטה. באופן מוזר הרגשתי אליו משיכה דיברנו המון ואפילו עשינו "נעימים" אחד לשני. חשוב לי לציין שהוא נורא בוגר לגילו, ונראה הרבה יותר גדול. המחשבה שאולי אני מפתחת כלפיו משהו מלחיצה אותי מאוד. מעולם לא נמשכתי לצעירים ממני תמיד המערכות יחסים שלי עם גברים היו עם גברים מבוגרים יותר. אני די בלחץ מהעניין הזה ולא מבינה מאין זה נובע. אני בחורה משכילה עובדת ונראת טוב ולא חסר לי שום דבר בחיים. אני מאוד מוטרדת ולא מפסיקה לחשוב עליו ולא מסוגלת לסנן אותו או להגיד לו שאני רוצה שנפסיק את הקשר כי אני לא באמת רוצה בזה... הנוכחות שלו עושה לי טוב, יש בו משהו שלא הצלחתי למצוא בהרבה גדולים ממנו.
מה זה אומר לגבי?
מה אני אמורה לעשות?
זה נורמאלי?
אוווווף אני חייבת עזרה אני ממש בלחץ מהמחשבה הזאת אפילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת וזקוקה לעזרה - תגובה
שחף ביתן05/07/2011שלום לך,
לא ברור לי מה בדיוק את שואלת? או מבקשת? איני מוצא משהו לא נורמלי במה שאת מתארת, גם אם זה לא שכיח או חריג יחסית. אין לנו שליטה מוחלטת על הרגשות שלנו. נשמע כי הבחור מוצא חן בעינייך, ואת בעיניו.
נראה כי את לא בטוחה מדוע את נמשכת אליו, ואת מעלה לגבי משיכה זו שאלות. אולי את מתלבטת האם זו משיכה טבעית והתפתחות של רגשות ממשיים כלפיו, או שיש סיבות לא מודעות אשר מושכות אותך לתוך מערכת יחסים כזו. במצב כזה אולי את חוששת כי יהיה מי שייפגע.
נראה כי כדאי להניח בצד את המחשבות 'מה זה אומר לגבי?' ואולי מחשבות נוספות כמו 'מה יחשבו?'. העובדה כי יש לך רגשות אליו היא לגמרי בסדר, והמחשבות האלו לא מאפשרות לך לחשוב באופן בהיר יותר על הקשר עצמו, מה את מרגישה? וכו'. אולי אם תצליחי לשים את המחשבו האלו בצד, תוכלי להתרכז יותר בקשר עצמו, בהשלכות שלו, ברגשות שלך, ומתוך כך להגיע להחלטה שתהיה טובה עבורך ועבור כל המעורבים בעניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת-המשך
***05/07/2011אני לחוצה מהעניין שיש ביננו פער גילאים גדול הוא עולה בסה"כ לי"ב ואני כבר בת 26, אני גדולה ממנו ב-9 שנים! אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה לא נורמאלי. הרי יותר הגיוני שאני אתאהב בגבר בגילי או גדול ממני... זאת סיטואצייה מלחיצה ולא הגיונית... הרי זה קשר שלא יוביל לשום מקום... הוא עדיין לא סיים את הבגרויות שלו, עדיין לא התגייס לצבא ומה אחר כך? טיול לחו"ל? הזמן לא משחק כאן לטובתי ואני גם לא מחפשת להעביר את הזמן...
הסיטואצייה הזאת לא קלה עבורי בכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת-המשך - תגובה
שחף ביתן08/07/2011שלום לך,
אני מבין מאוד את הבלבול ואת הלחץ שלך. אני חושב שנכון יותר לשים בצד את השאלות לגבי הנורמליות שלך, או של קשר כזה, ולבחון יותר את המצב עצמו שאת נמצאת בו.
את אומרת שזה יותר הגיוני שתתאהבי בגבר בגילך, אך זה לא קרה. אולי נכון יהיה לבחון עם עצמך מדוע זה לא קורה? זה יכול להיות ממגוון של סיבות, מפחד ממחוייבות, דרך קשיים עם זוגיות, ועד מקומות פרטיים שלך שקשורים לאישיותך ושאין לי אפשרות לדעת דרך האינטרנט.
אם את חשה שהקושי עם הזוגיות הוא דבר שמטריד אותך באופן כללי, אולי זו הזדמנות לפנות לטיפול ולנסות לברר שם את הבחירות הפנימיות שלך, מודעות ולא-מודעות. בחירות שמנווטות את חייך.
בכל מקרה, נכון גם לבחון את הקשר הזה לגופו, ולראות מה בו משך אותך. אין זה שכיח קשר עם הפרש גילאים כזה, אך אין זה אומר שצריך לפסול אותו בשל כך. חשוב כמובן שהכוונות יהיו ברורות משני הצדדים, כדי שאף צד לא ייפגע.
לסיכום, אם את מרגישה מוטרדת מנושא הזוגיות, ומהאופן בו חייך מתנהלים, ואינך מרגישה כי שיחה עם חבר/ה, בן/ת משפחה או מישהו אחר קרוב יכולה לעזור, כדאי לך לשקול פנייה לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה קבוצתית לבעלי חרדה חברתיתאאא03/07/2011
איפה יש באזור הדרום? האם זה רק דרך ביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה קבוצתית לבעלי חרדה חברתית - תגובה
שחף ביתן05/07/2011איננו מפנים למטפלים באופן ספציפי. ניתן לבדוק במרפאות ציבוריות לבריאות הנפש באזור מגורייך. לעיתים קיימות קבוצות כאלו וניתן להצטרף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל21 בצבא,סל שיקום ועבודה בעתידאאא03/07/2011
שלום
אני בת 18 ומטופלת אצל עובדת סוציאלית ופסיכיאטרית בגלל פגיעה עצמית ורצון למות.
אובחנתי כסובלת מחרדה ודכאון ובעיות אישיות... והפסיכיאטרית אמרה שלא כדאי לי ללכת לצבא.
העובדת הסוציאלית הסבירה לי מהו שירות לאומי ועודדה אותי לקבל פטור מהצבא ולא להתעצב יותר מידי כי תיהיה לי אפשרות לעשות שירות לאומי.
הסכמתי וכרגע אני בתהליך עם הצבא, מתוכננת לי שיחה עם קב"ן השבוע.
העובדת הסוציאלית החליטה לחזור בה מכיוון שלא הסכמתי ליטול תרופות,
אני לא רוצה להיכנס לתוך הסיפור עצמו אבל היא אמרה שהיא מעדיפה שנתחיל בו זמנית לדבר עם ביטוח לאומי ולקבל סל שיקום.
אין לי מושג מהו סל שיקום אבל יש לי הרבה חששות ורציתי להתייעץ בכם,
אני מפחדת שזה ייסגור בפני את האפשרות לקבל רשיון נהיגה ולעבוד כפסיכולוגית קלינית כפי שתמיד רציתי (אני בדרך לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה כרגע)
עד כמה החששות שלי מוצדקות?
מישהו אמר לי שהדברים האלה במילא סגורים בפני בגלל הפרופיל הצבאי וכדאי לי להקשיב לעובדת הסוציאלית.
אני לא רוצה להחתים לעצמי את החיים ולסגור בפני עצמי אפשרויות, בבקשה תגידו לי את האמת.
נ.ב- העובדת הסוציאלית שלי מתנהגת אלי בצורה מגעילה, היא סיננה אותי במשך זמן רב אחרי שמלאו לי 18, ורק לאחר שנזפו בה היא שוב יצרה קשר. כרגע היא מאד לוחצת עלי להתחיל טיפול תרופתי ומאיימת באישפוז, היא מנסה לשכנע אותי שהמצב שלי רק הולך ומחמיר למרות שהסברתי לה שהמצב רק משתפר, שאני מרגישה שדברים מתחילים להיות יותר יציבים. היא פוגעת בבטחון העצמי שלי ומחזירה אותי לדכאון והרגשה של "אני לא יכולה להשתנות".... אני לא רוצה לפגוע בה אבל מצד שני היא מאד פוגעת בי, והיום היא אמרה שאם לא אשתה את התרופה היא לא תעזור לי בכלל אז נאלצתי לשקר לה שאני כן שותה ועכשיו אין לי מושג מה לעשות עם עצמי כי היא קבעה לי פגישה לפסיכיאטר ואם אני אספר את האמת היא שוב תלחץ עלי ואני שונאת את זה.
תודה מראש לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל21 בצבא,סל שיקום ועבודה בעתיד - תגובה
שחף ביתן05/07/2011שלום לך,
ללא קשר לאבחנות פגיעה עצמית ומחשבות אובדניות הן עדות למצוקה קשה, ממושכת ועמוקה, ויתרה מכך, מצוקה עם מסוכנות גבוהה. על כן, נרה כי המערכת בה את מטופלת מתגייסת לעזור לך. לא ברור לי אם את נמצאת בטיפול פסיכותרפויטי אצל העו"ס או שהקשר ביניכן הוא אחר?
על כל פנים, לעיתים קרובות במצבים כאלו דרוש טיפול אינטסיבי, שכולל גם טיפול תרופתי, ולעיתים עוד התערבויות. אם את במסגרת של טיפול נפשי קבוע (ואם לא, אז כדאי מאוד להתחיל), הרי שעלייך להיות גלויה לגבי החששות שלך מטיפול תרופתי, והסיבות שבגינן את לא לוקחת את הטיפול התרופתי שיכול להיטיב עימך, ושדרוש כחלק מהחלמה. עם זאת, נכון לשתף גם בתחושות שאת רוצה שזה יהיה פתוח, ולא מוחלט כבר מראש. כך את לא יכולה להגיע מתוכך להחלטה על הנושא, אלא מתנגדת לתכתיב שאת חשב שמנסים לכפות עלייך. כך אולי תוכלו גם להעמיק את הקשר ביניכן.
לגבי הצבא. אם את במצב נפשי שלא מתאים לשירות צבאי (לפי הרגשתך, ודעת אנשי הטיפול שאת נפגשת עימם) הרי שנכון לא להתגייס, כי במצב כזה גיוס עלול להחמיר את המצב הנפשי ולגרום לך נזק. הרעיון של שירות לאומי הוא בהחלט רעיון טוב, כאשר תרגישי שיש לך את הכוחות להתמודד עם שירות שכזה. לא יכולים למנוע ממך ללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטה. שירות צבאי אינו חלק מן הדרישות להיות פסיכולוג קליני. עם זאת, מדובר במסלול ארוך ומפרך, בו יש הרבה לחצים, סינונים רבים, ורק אחוז קטן מאוד מאלו שמתחילים ללמוד פסיכולוגיה מסיימים בסוף כפסיכולוגים קליניים. עלייך לשקול האם נכון עבורך להתחיל מסלול כזה כיום?
לגבי רישיון - כל עוד את כשירה נפשית לנהוג, לא יקחו את רישיון הנהיגה. עם זאת, עלולים לרצות לבדוק את כשירותך הנפשית לנהיגה.
נראה כי כרגע הדבר הנכון עבורך הוא לתת מקום וזמן לטיפול במצוקה הקשה שלך. את צעירה ויש לך זמן רב להחליט איך להמשיך את חייך. יהיה לך קל יותר לקחת החלטות כאשר תרגישי פחות מצוקה וטוב יותר עם עצמך. תחושתך כי יש שיפור היא מעודדת וחשובה, ומצביעה על הכוחות שלך, ועל היכולת שלך להיתרם מטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה
אאא08/07/2011שלום לך, תודה על תגובתך
בכמה החודשים האחרונים אני מרגישה התקדמות ניכרת בעצמי, ואולי עם קצת מזל המצב הזה יישאר, כן אני מרגישה שהוא יישאר אבל אני לא יכולה להיות בטוחה. מה שכן אני מרגישה שהשירות הלאומי תיהיה אפשרות נהדרת להתקדמות שלי הלאה, ואת המסלול לפסיכולוגיה כבר התחלתי, לקחתי קורס פסיכולוגיה התפתחותית באוניברסיטה הפתוחה ובדיוק היום הגשתי את המבחן, כמובן שזה מאד קשה לי. אני לא הגעתי לחלק מהשיעורים בגלל שלא הייתי מסוגלת לנסוע לבדי באוטבוס והייתי רבה הרבה עם המשפחה כדי שהם ייקחו אותי לשיעור, אבל בשיעורים האחרונים שהיו החשובים ביותר ניסיתי (והצלחתי) לנסוע לבד בתחבורה הציבורית. המבחן היום גרם לי להרבה חרדה אבל בסופו של דבר הצלחתי להירגע ולהתמודד טוב עם החומר. אני מרגישה שאני מתקדמת אבל ככל שאני מסבירה את זה לעובדת הסוציאלית היא רק אומרת שהמצב שלי מחמיר. אני נפגשת פעם בשבוע עם העובדת הסוציאלית שהיחס שלה אלי למען האמת מאד לא נחמד, והיא מסננת אותי לעתים קרובות ומתנהגת כאילו מאלצים אותה להיפגש איתי. אני מרגישה שהיא מנסה להוריד מהמעמד שלי ולפגוע בביטחון העצמי שלי, הפגישות שלה יותר מערערות אותי מאשר עוזרות. אין לי כסף לפסיכולוג או אפשרות לעבוד והייתי בכמה פגישות עם פסיכיאטרית שלא אהבתי את הגישה שלה, לאחר מכן עברתי לפסיכיאטר של קופת החולים וגם היא התנהגה אלי בקרירות ולא הקשיבה לדעות שלי כלל. אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, אני רוצה להתקדם הלאה אבל הגורם שמטפל בי ועוזר לי, רק גורם לי להרגיש רע יותר. לגבי הפסיכולוגיה קלינית אני יודעת כמה שהמסלול יהיה קשה אבל אני מוכנה לנסות להגשים את החלום שלי, ועובדה שהתחלתי להתגבר על המכשולים, לבד.
אני לא זוכרת אם שאלתי את זה בהודעה הראשונה או לא, אבל רציתי לדעת עם סל השיקום או פרופיל 21 לא יאפשרו לי להוציא רשיון נהיגה ודבר נוסף, הבנתי שללמוד אני כן יכולה, אבל השאלה, אם יתנו לי בעתיד לעבוד בתור פסיכולוגית? האם זה אפשרי שנערה עם דכאון וחרדה והפרעת אישיות גבולית תעבוד בעבודה כל כך רצינית בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה - תגובה
שחף ביתן08/07/2011שלום לך,
כל הכבוד על ההתמודדויות המיוחדות כל כך שאת עושה, ועל הכוחות שאת מוצאת בעצמך כדי לעמוד מול הקשיים ולנסות למצוא להם פתרונות.
לא ברור לי באיזו מסגרת את מטופלת כרגע? כאשר פונים לפסיכיאטרים שלא למטרת פסיכותרפיה, אלא למטרת טיפול תרופתי אז יש פחות מקום להקשבה עמוקה מטבע הדברים. אין זה אומר שהם לא רופאים טובים, אלא במסגרת הטיפול שהם מעניקים לא יהיה נכון ואי אפשר להכנס ליחסים טיפוליים המאפיינים טיפול פסיכותרפויטי. הם צריכים להיות ממוקדים באבחון הבעיה, ובאבחנה המבדלת ולהתאים את הכדור המתאים מבחינת המטופל. כמובן, שתמיד נכון לעשות כל זאת באנושיות ובקבלת פנים.
לגבי העו"ס, לא ברור לי באיזו מסגרת אתן נפגשות? אם זו מסגרת טיפולית, נכון שתעלי את תחושותייך. קשה להאמין שהאינטרסים שלה אינם לטובתך, אך יכול להיות שאתן לא רואות את הדברים אותו הדבר. נכון יהיה לדבר על כך, לומר לה שאת חשה שהיא לא רואה את הכוחות והמאמצים שאת עושה, ושאת מרגישה שהיא מורידה אותך במקום להרים אותך. עם זאת, נכון גם להקשיב לעמדתה המקצועית, ולנסות להבין ממנה מדוע היא חושבת שיש החמרה? מה היא חושבת שנכון לעשות? ולראות איך תוכלו להתגייס יחדיו ולשלב את העמדות שלכן, במקום להתנגש.
אם אינכן בקשר טיפולי, אלא בקשר מסוג אחר, אז נכון שתיכנסי לטיפול נפשי פרטני עבורך שבו תוכלי לבחון את כל הסוגיות האלו. חשוב שתהיי מטופלת לצד המאמצים שאת עושה, כדי שלא תהיי לבד, שיהיה מי שמסייע לך בדרך ועוזר לך להתרומם. קחי בחשבון שחלק מהחרדות והדיכאון יכול להתבטא בתחושות שאנשים הם לא לטובתך. נסי לבחון את המקומות האלו בתוכך, האם הם מוכרים לך? חשוב ליצור נסיבות שבהן תוכלי לרכוש אמון לדמויות הטיפוליות.
לגבי הרישיון, כפי שכתבתי לך, עד כמה שאני יודע לא שוללים רישיון באופן ישיר על סמך פרופיל 21, אך יכולים לדרוש לבחון את כשירותך הנפשית לנהיגה.
לגבי עתידך המקצועי, אם תהיי בתהליך טיפולי ארוך שיאפשר לך לשקם את נפשך הפגועה, וללמוד לחיות עם הדיכאון והחרדה בצורה שתאפשר לך תפקוד, הרי שאין סיבה שלא תוכלי לעבוד בעבודה רצינית. ניסיונך האישי יוכל להוות אז משאב. אך כל זה דורש כמובן עבודה נפשית מעמיקה וארוכה, וככל שתתחילי מוקדם יותר כן ייטב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנאוה03/07/2011
שלום אני בת 54 מתגוררת בירושלים.
יש לי שני ילדים בת בגיל 33 ובן בגיל 29.
הבן מתגורר עדיין איתי.
הבת הצטרפה אלינו לפני שמונה חודשים (בהליכי גירושין) ויש לה בת בגיל שנתיים
אני מתמודדת כבר שמונה חודשים עם מטלות מאוד קשות. עזרה לבת עם הילדה שלה, הוצאות רבות בבית (כלכלה, מים, חשמל, גז, משכנתא) הבת לא עוזרת לי בכלום
אני מבצעת את כל עבודות הבית (כביסה, ניקיון הבית, קניות (לפעמים הבן עוזר לי))
יש לפעמים מריבות בין הילדים הבן פוגע בבת, אחר כך הוא מבקש סליחה.
אני מרגישה שאני קורסת.
יש לי בן זוג כשנה בערך - אני לא מסוגלת ללכת לישון אצלו בסופי שבוע בגלל דאגה לבת שאולי לא תסתדר עם הילדה. הבן זוג מבקש ממני לגור איתו (יש לו בן בבית) וזה ממש לא מסתדר לי גם מבחינת הילדים שלי וגם בגלל שיש לו בן בבית.
אנא מבקשת את עצתכם מה לעשות איך להתנהג - אני פשוט חסרים אונים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
רוני פרישוף05/07/2011שלום נאוה,
ממש לא ברור מדוע שני ילדייך הבוגרים בהחלט מתגוררים בביתך, על חשבונך, אינם משתתפים בהוצאות ובעבודות הבית, ומראים כלפייך תלות ותובענות כה עזות.
זהו אינו מצב נורמטיבי או בריא, לא עבורך ולא עבורם. עליהם לבנות לעצמך חיים אוטונומיים ועצמאיים, גם אם התנאים קשים והתהליך מסובך, ותפקידך כאמא לעודד אותם לכך.
כדאי לך לעשות חשיבה מעמיקה על כל הסיטואציה שנקלעת אליה, וחוסר ההגיון שבה. עלייך להעמיד לעצמך סדר עדיפויות חדש, ולהעמיד בפני הילדים (שכבר לא כל כך "ילדים") דרישה לחלוקת תפקידים מאוזנת בבית ולהשתתפות במטלות והוצאות הבית, לאלתר.
אני מניחה שקשה לך לעשות את זה, כי יש לך קושי עצום לשים את עצמך במרכז, להעמיד גבולות ודרישות, ואולי את רגילה כל חייך לשרת אחרים, ואינך סומכת מספיק על ביתך ומסוגלותה ההורית. יתכן כי המצב מאפשר לך לשמור על מרחק מבן הזוג, כי אולי את לא שלמה עם הקשר איתו.
כך או כך, למרות כוונותייך הטובות לעזור, את אינך עושה טוב לילדייך שאת מפנקת אותם ומאפשרת להם לנצלך. זהו אינו חינוך בריא, והם אינם מצטיידים כך בכלים לחיים. לא רק את סובלת וניזוקה, אלא גם הם.
נראה שעלייך לקבל עזרה מקצועית, בין אם טיפול פסיכולוגי ובין אם אימון והדרכה. יש מסגרות ציבוריות שתוכלי לקבל עזרה זו במחיר מוזל ואף בחינם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטחון עצמיאסתר03/07/2011
שלום,
בני בן 29 בעל תואר עובד בחור נאה הופעה מרשימה גבוה רווק גר איתנו (,יש לנו בית גדול) העניין שבימים אלו בני טוען שאין לו בטחון עצמי,אז הוא הלך לקורס איך להתחיל עם בנות או משהו כזה,תורת הפיתוי,,,הענין כשהוא סיים את הקורס הוא היה די מרוצה אבל עכשיו הוא רוצה ללכת לאיגרוף כדי להיות גבר גבר,,,שאלתי אותו מה זאת אומרת גבר?הרי אתה גבר נאה ניראה גבר גבר אבל הוא בשלו חבר של הקורס הקודם התידד איתו והציע לו ללכת לאיגרוף,אני בדרך כלל לא מתערבת בחייו,ועובדה שהוא גר אצלנו אז כניראה שטוב לו,אבל הפעם אמרתי לו שהוא לא צריך ללכת לאיגרוף כדי להוכיח שהוא גבר ,האיגרוף מסוכן והוא יקבל חבטות שאחר כך הוא התחרט עליהם,אבל הוא בשלו,והוא טוען שדוקא שההורים שלו אנחנו אומרים לו לא אז הוא דוקא ילך לאיגרוף,אז אני לא יודעת מה לעשות איך לעזור לו כדי שהוא ירגיש בטחון עצמי בלי איגרוף,בקשר לבנות היתה לו חברה יותר מחצי שנה נחמדה מאוד אבל היא לחצה עליו להתחתן איתה והוא אמר לה שהם לא על אותו גל, כלומר הוא חושב אחרת ממה שהיא חושבת ,הוא רוצה לחסוך כסף כדי להתחתן והיא אמרה שכסף זה לא משנה הוא לא הסכים איתה ולכן ניפרדו,מאז אין לו חברה אבל הוא יוצא לבלות,אבל הוא אומר לי שהוא לא רוצה לצאת עם בנות עד שיהיה לו בטחון עצמי(הוא לא חד מיני)מה דעתך במה אוכל לעזור לו כדי שיהיה לו בטחון עם עצמו,הוא גם מחפש קורס ליחסי אנוש ,קורא הרבה ספרים כמו איך להיות מנהיג וכן הלאה ,בני הוא בן זיקונים אהוב מאוד מאוד,הוא לא מנהל שיחות ארוכות הוא מסתפק במילים אחדות כמו כן/לא וכולי,לי ניראה שהוא בתקופת גיל ההתבגרות למרות גילו ,אנא עיזרו לנו איך להכניס לבני בטחון עצמי ושיהיה לו טוב עם עצמו איך? תודה לכם ומחכה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי - תגובה
רוני פרישוף05/07/2011שלום אסתר,
אני מתרשמת שיש בעיית ניפרדות במשפחה, במיוחד עם בן הזקונים שלכם, ה"בייבי" שלכם.
בנך בן ה-29 הוא גבר בוגר ואוטונומי לכל דבר ועניין.
בשלב זה של חיי המשפחה, עדיף לעודד אותו לעצמאות ולמגורים נפרדים, ולהפחית את ההתעניינות האינטנסיבית בחייו הפנימיים והחיצוניים.
תנו לו לקבל את החלטותיו לבד ולהתגבש בכוחות עצמו. כמובן שיהיו שגיאות וכאבים, אך מהם צומחים ומתחשלים, לא כך?
זה מאד קשה, כי בכך יסתכם ויסתיים תפקידכם כהורים לילדים בשלב הילדות נעורים. אך לטובתו ולמענו הפסיקי לראות בו ילד-נער מתבגר ולהתייחס אליו כך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה נפשיתאתי01/07/2011
היי.
חברתי לקתה בתופעה של הקאת יתר בהריון (היפראמזיס גרווידרום).
היא מאושפזת לסירוגין בגלל התייבשות, ולא מתפקדת כלל.
התרופות לא עוזרות, והיא במצב פיזי ונפשי קשה.
שאלתי היא כיצד אפשר לתמוך בה, ומה הכי נכון לעשות במצב כזה, שהיא כל-כך חלשה ונטולת חיות, ורוב הזמן שוכבת ובוכה???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה נפשית - תגובה
רוני פרישוף02/07/2011שלום אתי,
אני שומעת שאת חברה טובה ומסורה. בודאי בעזרת האינטואיציה הטובה שלך, והכרותך עם חברתך, תתני לה את התמיכה והעידוד להם היא זקוקה. עצם הקירבה, האכפתיות והמעורבות היומיומית חשובות ומחזקות.
אם את מעורבת בחייה, תוכלי לעזור לגייס עוד מעגלי תמיכה: בו הזוג, בני משפחה, חברים נוספים, וגם גורמים טיפוליים כמו עו"ס במחלקה או פסיכולוגית.
מצטערת שאין לי עצות יותר ספציפיות. זה מאד אינדוידואלי. יש אנשים שנעזרים בהמון לגיטימציה ו"נורמליזציה" של הרגשות שלהם. יש אחרים שדוקא נעזרים בעידוד לחשיבה חיובית והכנסה לפרופורציה. יש כאלו שצריכים עזרה לעבור "מיום ליום" ואילו אחרים צריכים לראות את המטרה הרחוקה (הלידה) כדי למשוך הלאה. יש כאלו שנעזרים בדיבור על הקשיים ואילו אחרים נהנים מהסחת דעת. ראי מה עוזר, ובעיקר היי סבלנית ולא שיפוטית.
לבריאות ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרגיל אני מודה לך....avil1130/06/2011
כרגיל אני מודה לך על הפידבק הטוב.
האמת שהרעיונות שלי נובעים רק ממחשבה אחת שיושבת לי על הראש כבר הרבה זמן בגלל משבר בשיקום שעברתי, שבדיעבד אני מבין ששיקום הוא תוצאה ישירה של "משהו" ולא תהליך כמו שכולם חושבים.
וכנראה שמכאן עלה לי הרעיון כי האמת שזה מעסיק אותי לא מעט...
אז איך בכלל אני יכול לגשת אל אותם חוקרי מוח ולעניין אותם ברעיונות שלי, האמת שאין לי מושג מאיפה להתחיל..אני אשמח לאיזה מייל כזה...
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר...
avil1130/06/2011לא שמתי לב שרשמתי בהודעה חדשה...אז המשכתי.
לא התכוונתי למחיקה ממש של הידע, אלא מחיקה רגשית של הידע..אני מאמין שבפסיכוזה הבן אדם מתעסק בדברים שאין להם משמעות וככה הוא מפסיק ללמוד והכוונה לדברים מאוד בסיסיים באישיות והחוסר למידה זה מה שגורם לבן אדם לשכוח...
אז הידע קודם כל עבור לתת מודע, יש איזשהו תהליך עם התת מודע, ובנוסף "לחוסר למידה", אולי הידע נשאר במעומעם בזמן ההתקף במודע אבל בתכלס ככל שעובר יותר זמן הבן אדם פשוט שוכח איך זה מרגיש, והכוונה היא האותו רגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר... - תגובה
רוני פרישוף02/07/2011שלום אבי,
יש מחקר ענף בעולם ובארץ של מנגנונים מוחיים בסכיזופרניה. כדאי לך לקרוא את הספרות הקיימת בנושא.
חפש בגוגל מילות מפתח כמו: מדעי המוח, חקר הסכיזופרניה, מודלים של סכיזופרניה וכו'.
בקלות תמצא שמות של חוקרים באוניברסיטאות ובבתי החולים בארץ.
נסה לפנות אליהם ולקבוע פגישה, או לשלוח להם מייל עם התיאוריות שלך.
חשוב שתציג את עצמך, את הרקע ואת המוטיבציה שלך, על מנת לעורר עניין ורצון להיפגש. אני מאמינה שחלק יגלו עניין.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובלינה30/06/2011
לא ברור מהשאלה אם אתה מתכוון לאם אתה צודק לגביי זה שיש לך הפרעת קשב או צודק לגביי אם מאוחר מידי, בכל מקרה שתי התשובות הן לא, לא בטוח שיש לך הפרעת קשב רק משום שמילאת שאלון ,עליך לבצע אבחון מסודר במידה ואכן יש לך הפרעת קשב יש בימינו טיפולים בכל גיל מגיל הגן ועד גיל הפנסיה ומעבר, אנחנו כבר לא חיים כמו פעם שאנשים עם הפרעות קשב נחשבו לעצלים ותו לא, אני מציע לך לבדוק את הנושא אני יודע על מקום שנקרא דרך מהות ונמצא בסמינר הקיבוצים שמטפלים גם במבוגרים עם הפרעת קשב ,מכיר אותו דרך פקוד שלי שהשתפר רבות אחרי טיפול שם, אני מקווה שתבדוק את הנושא ושיהיה לך רק בהצלחה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה היה מיועד לטולדנו מתנצל על הטעות
לינה30/06/2011בשרשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידה..ע30/06/2011
שלום!ראשית תודה מראש על ההקשבה והזמן ואולי על התגובה אם תהיה..
רציתי לשתף ולקבל חו"ד:הייתי בטיפול אצל מטפלת מדהימה בעיניי כשלוש שנים.הכימיה כמו שאומרים היתה מעולה,אני מאמינה שגם מבחינתה כי אם לא אולי זה לא היה נמשך כל כך..בכל אופן לפני 4 חודשים החלטתי להפסיק,הרגשתי שאני תלויה בה יותר מדי,כל דבר צריכה לספר לה ובכלל רציתי קצת לבד..האמת שנקשרתי אליה מאוד,היא יקרה וחשובה לי.היא אדם שנפתחתי אליו המון כמו שלא נפתחתי לקרובים לי לכאורה ועם זה הגיעה המחשבה המאוד מבלבלת של אדם שהוא קרוב לי מאוד ויקר אבל מצד שני,אינני יכולה להתקשר אליה מתי שבא לי ,זו לא חברה וזה יצר אצלי קושי רגשי ובלבול.עד עכשיו לא מבינה איך פרויד לא חשב על הנדבך הזה:)מ ב ל ב ל!
עכשיו כשאני כבר לא ראיתי /מעתי ממנה 4 חודשים עולים בי רגשי הגעגועים...זה לא אהבה/התאהבות..אלה הן רגשות כנראה לאדם אנושי שהיה שם בשבילי מכל הלב(אבל רק פעם בשבוע..)ועכשיו אין לי אותה,אני רוצה לדבר איתה לשמוע אותה אבל לא בהקשר של ללכת לפגישה ולדבר אליי ואני יודעת שזה לא אפשרי סתם כך ללא סיבה...וזה קשה..זהו רק רציתי לשתף,אם יש לצוות עיצה כיצד להתגבר על הגעגועים ועל הבלבול שציינתי אני אשמח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה.. - תגובה
רוני פרישוף30/06/2011שלום אנונימית,
התרגשתי לקרוא את התאור החם שלך על הקשר הטיפולי ועל געגועייך.
אני מסכימה איתך שהחיבה והכימיה הטובה היתה הדדית, אחרת לא היית חשה כפי שאת חשה. משום כך, אני בטוחה שגם המטפלת שלך חושבת עלייך, מתגעגעת ומברכת אותך בליבה, מרחוק.
יפה שלמרות שהחלטת לסיים את הטיפול, לא ניתקת את עצמך רגשית, ע"י מנגנוני הגנה נפוצים כמו ניכור, הפחתת-ערך, תחושת נטישה, אדישות ושיכחה. את מרשה לקשר הטוב ביניכן להמשיך להתקיים בתוכך ולהזין אותך מבפנים, וזו צידה נפלאה שתלווה אותך כל חייך, גם כאשר הגעגועים ישככו. את מרוויחה כך גם את ההנאה מהקשר המופנם, וגם את תחושת האוטונומיה.
סביר שבעזרת הקשר הטיפולי הטוב, גם בחייך המציאותיים תצליחי לייצר כעת קשרים קרובים, תומכים ואינטימיים, שאינם מוגבלים ומקצועיים.
את מאד צודקת בביקורת שלך על פרויד. אמנם הוא המליץ על אווירה קרירה ואובייקטיבית, כדי להבהיר את הסיטואציה וגבולותיה, אך זה לא באמת אפשרי בקשר אנושי שנועד לריפוי וצמיחה.
בזהירות אומר, שאם הפרידה היתה מהירה או קטועה מדי, כתגובה לפחד מתלות, אולי יש מקום לשקול חזרה לטיפול על מנת לעשות תהליך פרידה משמעותי שתהייה בו סגירה נינוחה וטובה יותר. אוסיף גם, שאפשר למסור דרישות שלום ועידכונים מדי פעם, אלא אם כן סיכמתן אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני-...
ע01/07/2011רוני,תודה רבה על תגובתך! כמו תמיד גם הפעם נהניתי לקרוא את תשובתך המקצועית והאנושית המחממת כאחד!..את מדהימה:)
לגבי הסיום-האמת שלא היה סיום כמו שציינת ..ואפשרי באמת לחזור ולסיים אבל אני לא רוצה לסיים..אני יודעת שיש לי עוד צורך ודרך ולא סיום אבל כפי שציניתי אינני יודעת כיצד להתגבר על הבלבול בין הפגישות של ההיקשרות ומצד שני העובדה שבין הפגשיות לרוב אין קשר..
וגם בהפסקה כפי שרשמת ניתן למסור ד"ש אבל אני חוששת שזה רק יעלה ויציף אצלי את הגעגועים ממש כמו בפרידות מציאותיות:)
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני-... - תגובה
רוני פרישוף02/07/2011תודה על המילים החמות (:
אצל הרבה אנשים, ואולי גם אצלך, יש תחושה של קושי ביחסים בינאישיים לווסת קירבה-מרחק, התמזגות-ניפרדות וגבולות בתוך קשר.
העיבוד, בתוך הטיפול, של הקושי הנפשי לחוות את הנתק בין הפגישות, יכול מאד לסייע בכך.
במילים אחרות, יתכן כי הקושי אותו את מתארת "לסבול" את המרחק, הגבולות והנתקים בתוך הקשר הטיפולי החם והקרוב, הוא סוגייה משמעותית בפני עצמה, שראוי לדבר עליה ולדון בה ביחד עם המטפלת. אם תצליחי בעזרתה להתגבר על הקושי, יהיה לך יותר קל גם ביחסים אחרים.
נראה שלא מיציתן את הדיבור והעיבוד של העניין, ויש לך עוד הרבה מה להרוויח מהטיפול. כדאי לך לשקול להמשיך בטיפול, כשהקושי שאת מתארת יעמוד במרכז.
לדעתי, כדאי לעשות פרידה מעובדת, גם אם זו רק "הפסקה" ויש כוונה לחזור לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכוטילומניהשירן29/06/2011
שלום, רציתי בבקשה להתייעץ. לחבר שלי יש בעיה ורציתי לדעת האם מדובר בטריכוטילומניה. חבר שלי לא תולש את השיער בראש או כדומה אבל הוא כן גורם לתלישה בדרך אחרת: הוא לוקח קצוות שיעור ברגליים\ידיים\חזה מגלגל אותם ביחד עד שהן הופכות לגוש קשר ונתלשות. אותי זה משגע כי אני מוצאת גושים של שיער מגולגלים יחד על הרצפה כל הזמן! הוא עושה את זה בעיקר כשהוא מדבר עם אנשים בטלפון אבל לפעמים גם כשהוא רואה טלויזיה וסתם שוכב על הספה.
שמתי גם לב שכשהוא מדבר בטלפון הוא מגלגל את קצוות השיער בראש עד שיש גוש כזה של קשרים שנופל. שמתי לב שככל שמי שהוא מדבר איתו בטלפון יותר מלחיץ אותו - הוא יותר עושה את זה. הכוונה במלחיץ (וזה אינטרפרטציה שלי) זה: חבר שלי הוא כזה שלא נעים לו להגיד לו לחברים, והוא תמיד יגיד לחבר שהוא ידבר איתו מאוחר יותר - גם אם בכלל לא יכול להפגש איתו מאוחר יותר. כל הזמן לא נעים לו - וככל שיותר לא נעים לו - ככה הוא מגלגל יותר את השיער. אבל שוב זאת אינטרפרטציה שלי - חבר שלי טוען שלא איכפת לו מה אחרים אומרים - אני חושבת אחרת...
אז בעצם אני רוצה להבין האם מדובר בטריכוטילומניה שכן זו לא תלישת שיערות - אין את האקט של התלישה והכאב הקטן שמגיע עם התלישה...
אם זה לא טריכוטילומניה אז מה זה כן ובל מקרה - איך אפשר לטפל בזה?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכוטילומניה - תגובה
רוני פרישוף30/06/2011הי שירן,
מצטערת, אין אפשרות לאבחן אדם שלא בפניו, וובודאי שלא דרך האינטרנט.
לא אכל לקבוע אם מדובר בהפרעה (לידיעת הקוראים, טריכוטילומניה, תלישת שיער כפייתית), או "סתם" תנועה עצבנית, המיועדת להרגעה עצמית, בדומה לכסיסת ציפורניים, הקפצת הרגל, עישון וכיוב'.
בכל מקרה, נראה שמי ש"סובל" מהבעייה היא את, ש"משתגעת" מגושי השיער המסתובבים בבית, ואילו חברך אינו מגלה סימנים של סבל, מצוקה או רצון לטפל בבעייה.
מכיון שזו את שסובלת, תוכלי לפנות אליו בנועם ורגישות, ולהבהיר את הנקודה כי גלגולי השיער לא נעימים לך, ושינסה להשליך את השיער לפח כדי להתחשב בך. אין טעם לדעתי לעמת אותו בכך שיש לו בעייה ולהפנות אותו לטיפול, כי אמירות כאלו בד"כ מעוררות התנגדות ומשיגות את התוצאה ההפוכה.
אם נראה לך שזהו סימפטום של לחץ, את יכולה להתעניין ולגלות אמפתיה לגורמי הלחץ בחייו, לעודד אותו ולחזק אותו, בלי קשר לעניין השיער.
אם הוא יחליט שהוא מעוניין לטפל, כמובן שיש מגוון אפשרויות טיפול יעילות. אך שוב, זה עניין של רצון ומוטיבציה שצריכים להגיע מבפנים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לבדוק משהו...avil1129/06/2011
עלה לי רעיון שסכיזופרניה זה לא בהכרח ההבנה שלנו כיום של סימנים שליליים וחיוביים, אלא תוצאה ישירה של חוסר ידע..?
שהבן אדם לא יודע מציאות אחרת באותו רגע של האפתיה או של מחשבת השווא,כאילו אני לפחות הרגשתי ברגע שהמחלה שלי התפרצה הרגשתי שהמוח שלי עשה SHUT DOWN ולא לאט נמחק כל הידע שהיה לי, לא משנה שהצלחתי לשחזר אותו, בזמן ההתקף ככל שהידע שלך מצטמצם כך רמת התפקוד שלך מוקטנת.
בקיצור אני טוען שסכיזופרניה או התסמינים שלה הם תוצאה ישירה של חוסר ידע, האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לבדוק משהו... - תגובה
רוני פרישוף30/06/2011שלום אבי,
לא ביקרת אצלנו הרבה זמן, ברוך הבא..
הרעיונות שלך כרגיל מקוריים ומעניינים.
אני מאמינה שהמידע במוח לא "נמחק" בעת הפסיכוזה, אלא נוצר נתק ביכולת להעביר את המידע המאוחסן במוח אל המודעות.
כדאי לך לפנות לחוקרי מוח העוסקים בחקר הסכיזופרניה, ולעניין אותם ברעיונותייך.
אם יש לך רעיון כיצד לבדוק השערה זו באמצעות מחקר אמפירי (למשל באמצעות ניסוי המדמה מצב של התקף פסיכוטי, או באמצעות מודל ממוחשב) זה מאד יעזור.
המשך במחקרך העצמי החשוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודע מה הבעיה אצלי ,נמאס לי.ערן28/06/2011
אוף נמאס לי כבר להתלונן ,ולהרגיש נחות ושונה ,אני מרגיש שאני לא יודע מה הבעיות שלי ואני לא יודע מה לעשות כבר, נמאס לי ,נמאס לי שלאנשים אין תשובות להגיד לי ,ואיפה שאפשר למצוא אולי תשובות זה עולה כסף,שאין לי ,נמאס לי כבר מהכל שאני לא יכול להיות כמו כולם ולהיות קליל כמו כולם ,נמאס לי כבר מעצמי ,ואני לא מוכן להודות בכך,נמאס לי מהמשפחה שלי שאני לא סובל את ההתנהגות שלהם ,לא אכפת להם מאף אחד,ונמאס לי לא בא לי לעשות כלום ,אני רוצה לקלל ,לעשות בכוונה למי שלא מקבל אותי , אני כמו סלע לא מוותר,אישיות קשה ואני איכשהו רגיש יותר מדי ,אני מבולבל אני מרגיש שאני לא יודע כמעט בכלל לגבי הכל ,אני לא מבין את החיים לזה אני מתכוון, הפסיכולוג לא עוזר לי,ואני מתחיל לחשוב שרק אני יכול לעזור לעצמי ולא יצא לי כמעט ולא לראות אנשים שהם נגועים ברגשות שלהם ,ופועלים מגאוותנות ,אני רואה רק חסרי דעת שלא מודעים לעצמם.
זה לא מרגיז אותי עד שאני משתגע מזה ,אבל זה מתסכל אותי ואני מרגיש מועקה פנימית בגלל כאלו דברים שמתסכלים .
אני מרגיש חסום .
הלכתי לפסיכיאטר הוא אמר לי לקחת כדרים ,פרוזק ורספירידאל ,אני לא הולך לקחת את זה ימות העולם ואני יקח את החרא הזה, אני לא יוותר לעצמי ,אין לי שום בעיות של לשמוע קולות ,זה הכל נובע מכך שאני לא מוצא איך להצליח לקבל את עצמי כי זה מסובך מאוד.
אני צריך מישהו פיקח ומשכיל שיוכל לראות מבעד לאישיות שלי ולהגדיר אותי כדי שאני אוכל להתקדם והכי פשוט זה לזרוק את הכל ,
אני רוצה לדעת מה הבעיה שלי ואם אני כן צריך כדורים אני רוצה להבין למה ,לראות את הבעיה אצלי ולהרגיש אותה כדי להסכים לקבל ולא להרגיש שאני מוותר לעצמי ,אני לא מוכן לוותר לעצמי בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 18
ערן28/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי28/06/2011
שלום לכולם
אני בן 31 ויש לי איזו שביא בעיה שאני גורר איתי כבר שנים, אני חושב שיש לי הפרעת קשב
מילאתי מעיין שאלון און ליין ויצא שיש לי 7 מתוך 9 מאפיינים, אני חושש שבגילי זה כבר מאוחר מכדיי להתחיל אבחון מסודר וטיפול, האם אני צודק בהרגשתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שחף ביתן30/06/2011שלום לך,
לא נכון. כדאי מאוד לעשות אבחון מסודר ומקצועי. בהחלט יש טיפולים להפרעת קשב וריכוז שיכולים לעזור בכל גיל. קיימים טיפולים תרופתיים שיכולים להקל רבות, לצד טיפולים נפשיים שנעים מטיפול התנהגותי-קוגניטיבי שמתמקד בעזרה ולימוד איך להתארגן ואיך להתמודד עם הקשיים הכרוכים בהפרעת קשב, ועד טיפול דינאמי שעוזר להתמודד עם חרדה וקונפליקטים פנימיים שלעיתים קרובות מחריפים מאוד הפרעות קשב וריכוז.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לגבי מחשבות אובדניותהילה27/06/2011
שלום!
אני פונה אליכם בשל סיטואציה שנקלעתי אליה ואיני יודעת מה עלי לעשות: יש לי ידיד בן 28 עו"ד במקצועו שגדל במשפחה גרוזנית דתיה מאוד וככל הנראה הוא עבר ילדות מאוד טראומטית. לפני כמה שנים הוא יצא מהארון וכיום הקשר שלו עם משפחתו רופף ואף גרוע מבעבר (וזה למרות שהם לא יודעים על זהותו המינית). במשך השנים שאנחנו מכירים הוא כל הזמן מדבר על סוף החיים שלו, על כמה שגם ככה זה לא משנה ושתמיד ישאר בודד בעולם, שאין אף אחד שאוהב אותו וכו', הוא בעל דימוי עצמי והערכה עצמית נמוכה, בעל קושי להשתלב בחברה ובעל תנודות רבות במצב הרוח. לאחרונה החל לדבר ברצינות על התאבדות, הוא אינו משקיע בעבודה, מנתק קשרים עם חברים, משתמש במשני תודעה בצורה מוגזמת ומלנכולי כל הזמן. ייעצתי לו לגשת לעזרה מקצועית, אך הוא טוען שזה לא יעזור ופוחד שיפנו אותו לאשפוז בכפייה..אני לא יודעת מה לעשות.. בבקשה עזרו לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה לגבי מחשבות אובדניות - תגובה
שחף ביתן30/06/2011שלום לך,
אני מאוד מבין את דאגתך. ידידך חווה ככל הנראה מצוקה קשה ביותר, הנוגעת לשאלות זהות, וייאוד מהאפשרות לנהל חיים נורמלים, ולקשור מערכות יחסים מיטיבות עם הסביבה. חוסר התקווה והייאוש שלו אכן נשמעים מבהילים, וחשוב שהוא יקבל עזרה ותמיכה. זה שאת דואגת לו זה כבר דבר חשוב מאוד, עם זאת, אינך יכולה להציל אותו. יהיה עליו לשתף פעולה ולטפל בעצמו. אם את חוששת לחייו ואין שום סיכוי שהוא יטפל בעצמו, אולי הדבר הנכון הוא אשפוז? זאת יש לעשות דרך פסיכיאטר מחוזי. על אף שאין זה צעד מומלץ כצעד ראשוני, ורק מתוך תחושת חוסר ברירה וכאשר כל שאר האופציות מוצו.
מומלץ ביותר לעודד אותו לפנות לטיפול פסיכולוגי, הוא יכול לפנות במסגרת פרטית, שבה לא ימהרו לאשפזו. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור ולהציע תמיכה וליווי בתהליך התפתחות אישי גם אם כואב, שעליו לעבור עם עצמו כדי לבחור בחיים. עם זאת, יכול להיות שבמקרה זה מתאימה יותר מסגרת טיפולית אינטנסיבית יותר, שתוכל לתת לו מענה צמוד יותר. כמו-כן חשוב להיות גם במעקב פסיכיאטרי ולקבל טיפול תרופתי נוגד דיכאון, שיכול להחזיר את הכוחות הדרושים עבור תפקוד יומיומי, ועבור טיפול פסיכולוגי.
חשוב שיהיו איתו אנשים קרובים, שישמרו על קשר עימו ושיוכלו גם לתת לו תמיכה ואכפתיות, וגם למנוע ממנו לפגוע בעצמו במקרה הצורך.
אם את מרגישה שזה מעבר לכוחותייך, ומעבר לאפשרות שלך ושל חברים נוספים לעזור לו ולשכנע אותו לפנות לעזרה מקצועית, נכון לערב גורם מקצועי מתאים. אפשר לנסות לשכנעו קודם כל לפנות לפסיכיאטר בכדי לקבל טיפול תרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של כימיהליאת26/06/2011
הכל מתחיל ונגמר אצלי עכשיו באם אני מוצאת כימיה עם הפסיכולוגית. לאור טיפול כושל שנגמר קשר אינני מצליחה למצוא מאז כימיה עם מטפלת. ידוע הוא שמעבר לכל שיטה הדבר החשוב ביותר להצלחת הטיפול שתהא כימיה טובה והדדית בין השניים.
נפגעתי מאוד קשה לאחר שנים שבו חיפשתי מטפלת והייתי עוברת בין פגישות חד- פעמיות עד שמצאתי מישהי שדווקא איתה חשתי בכימיה. היה לי נוח אצלה, הייתה לכאורה קלילה כזו שלא רק מדברת ומהנהנת בראש, אך לצערי דווקא מהצד שלה חשתי התנגדות לטפל בי. לא היה שאלה של מרחב לדון בכך אלא היה יותר התלבטויות וחבטים שלה בקול וספק לגבי. הייתה הרבה ביקורתיות וידיעה מראש של הדברים בסך הכל אחרי שתי פגישות.
זה נגמר כשאני הודעתי לה שאני לא אמשיך מאחר ואני לא רוצה בכוח. היא מצידה לא עשתה מאמץ אך היה ברור שאין לה רצון ועניין.
התחלתי שוב אצל מישהי אחרת אבל לא ממש נוצרה הכימיה שהרגשתי בה עם המטפלת הקודמת. אני מרגישה שיש אות קלון עלי.
אני מניחה את חששותי די מהר בפגישה ולעיתים זה עובד כחרב פיפיות.
אני מתוסכלת ומפוחדת מהשחזורים. אני חשה שאני לא נופלת "בקלאסיקה" של מטופלות קשות או שנעזבות או עוזבות ויחד עם זאת, זה המצב לכאורה- כמו ביש מזל.
אני ממש מחפשת את המטפלת שתאסוף אותי לחיכה בחום ובקבלה בשלב הראשוני עד שארגיש בטוחה. אבל אני ממש מתקשה למצוא מטפלת חמה ואמפטית, שתהיה מסורה לפחות בשלב הראשון עד שתעבור הטראומה ואצמח משם.
אין לי שליטה על החרדה הזו שאתה אני מגיעה ומלחיץ אותי שאולי זה הופך לנבואה המגשימה עצמה. ועדיין צריכה מישהי שלא תיבהל מהבהלה.
אני פוחדת לציין אבל באמת עברתי הרבה מאוד פגישות ראשונות וחלקן אפילו נצרבו בתודעתי כשליליות וקצת עויונות.
רק מבקשת קבלה ואהבה. (מה שלצערי הרב חשתי בשפע ממנה הרבה מאוד טרם כל הניסיונות הללו, ואינני מצליחה להשיב לעצמי תחושות אלו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של כימיה - תגובה
שחף ביתן27/06/2011שלום חן,
התסכול והכאב שלך נוגעים ללב.
אכן זה מתסכל לחפש טיפול ולהרגיש שאת לא מצליחה למצוא לעצמ טיפול שתרגישי בו נוח. אכן חשוב שתהיה כימיה ושתרגישי שמקבלים אותך ושלא שופטים אותך. את גם כותבת על צורך בחום ואמפטיה שהם חשובים. איני חושב שאלו בקשות גבוהות מדי, אך מסיבות כלשהן את מתקשה למצוא מקום שבו את חשה כך.
לא ברורה לי בדיוק פנייתך, ומה בעצם את שואלת? האם את רוצה לחשוב מדוע זה קורה לך?
או אולי מחפשת תמיכה ואהדה כאן?
מקווה מאוד שלא תתייאשי ותוכלי למצוא מטפל או מטפלת, שתוכלו לנסות להבין יחד, קודם כל, את הקשיים האלו? את המסע הארוך של פגישות ראשונות? וחוסר ההצלחה להשאר במקום אחד? אולי משהו דומה קורה בעוד מקומות בחיים שלך? אולי הקושי הזה מלווה אותך והוא חלק מהפנייה שלך לטיפול? מה טיב החרדה? האם את כל כך חוששת שלא יאהבו אותך, שאת פוסלת מראש? אולי חרדה אחרת? מה זו כימיה עבורך? האם זה משהו שמתפתח? או שצריך להיות שם מן הרגע הראשון? אם תוכלי להתחיל לעבוד על שאלות אלו בטיפול, אולי זה יעזור להשאר בו ולצמוח בו.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)