מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיער ארוך!עידו04/08/2011
עד לפני שנה היה לי את השיער הכי מדהים בעולם..
כשהתגייסתי הכריחו אותי להסתפר.
מאז שהסתפרתי אני כבר לא כמו שהייתי..
הביטחון העצמי שלי ברצפה
אנשים אומרים לי שאני מכוער
חברה שלי שהיינו יחד במשך שנתיים זרקה אותי..
ואני לא סתם אומר שהשיער היה הכל בשבילי..
כשהיה לי אותו הייתי בעננים יום יום, הייתי מדבר עם אנשים ומשיג מה שאני רוצה...
אנשים אהבו אותי אוטומטית, היה לי הכל.
עכשיו אני כבר שנה בלי השיער, ניסיתי וניסיתי להתגבר על זה, אבל אני לא יכול ...
מה אני עושה?!!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער ארוך! - תגובה
רוני פרישוף05/08/2011הי ג'ים,
אני מאד מבינה לליבך. לפי דעתי (לא שמישהו שואל אותי..) הפעולה של קיצוץ השיער בגיוס היא פעולה אלימה, במובן שנועדה להפוך בחור אינדוידואל שהוא עולם ומלואו ואישיות ניפרדת, לחייל אחיד וחסר זהות, למעט סממני הזהות של הצבא (תג יחידה, דרגה וכיוב').
על בנות מרחמים קצת יותר ולא גוזזים את שיערן, אך אם היו מאלצים אותי לכך, בטח הייתי מדוכאת לא פחות ממך, גם על אובדן השיער, וגם על הפלישה לגוף שלי ומחיקת הזהות הפרטית שלי.
אני מתארת לעצמי שאנשים מגיבים לא למראה החיצוני החדש שלך, אלא לנפילה העצומה בביטחון והערך העצמי שלך. אתה כנראה משדר את הבאסה, וזה פוגע במראה הכללי שלך. הם מרשים לעצמם לדבר אלייך בצורה מאד לא יפה, שאולי לא היית מרשה אותה אם היה לך ביטחון עצמי רגיל.
אני מאד ממליצה לך להתייעץ עם קב"ן או קב"נית (בהנחה שאתה עדיין חייל). יש אישורים נדירים להארכת שיער, אולי תשיג כזה. בכל מקרה שיחה עם איש מקצוע, שאולי יראה את הבן-אדם העצוב שבתוך החייל, יכולה לחזק אותך ולהחזיר אותך אל המסלול.
בינתיים, תודה שאתה משתתף במשימת ההגנה על מדינתנו, אני מעריכה את ההקרבה, ומקווה שבעתיד תגלה שלתקופה הזו היתה משמעות בשבילך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח. איזו חמודה את רוני
נגיד06/08/2011היא ענתה ברצינות, ויפה
כל הכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לרעשים, תזוזות ומגעששש04/08/2011
שלום, אני בת 30 נשואה ואם ל-2 ילדים רציתי לשאול לאן אני צריכה לפנות לאיזה רופא? לאיזה פורום? הבעיה שלי היא כזו: אני רוב הזמן מאוד במתח, עצבנית, מתעצבנת בקלות, קשה לי להרגע, חסרת סבלנות עד כדי כך שאין לי סבלנות לעבוד (עובדת במשרד), אין לי סבלנות לקרוא מכתב, ספר, עיתון, שורה.. בנוסף, יש לי בעיה של רעשים ותזוזות. למשל שמזיזים את הרגל במונוטוניות, או שהילד אומר לי אמא אמא אמא הרבה פעמים אני משתגעת מזה.. או שנוגעים בי בטעות שאני מרוכזת במשהו זה מוציא אותי מריכוז אני מתעסקת ברעש, בתזוזה, במגע ושוכחת מה אני רוצה להגיד.. או מה רציתי לעשות אני מתעסקת במה שמפריע לי וזה מסב את תשומת ליבי. יש לי את זה מגיל מאוד קטן חשוב לי לציין שאף פעם לא היתה לי בעיה של ציונים בלימודים, תמיד היו לי ציונים יחסית סבירים אבל אף פעם לא ישבתי ללמוד כמו שצריך אם הייתי יושבת ללמוד הייתי מוציאה ציונים טובים. אני רואת חשבון..איך היית מגדיר את הבעיה שלי? אני מרגישה שכל מי שסובב אותי מרגיש את העצבים שלי ולדעתי אני עצבנית כי אני פשוט מתעצבנת ממצב קיים, צקצוק של מישהו עם הלשון, אפילו פרסומת שמדברים במונוטוניות יכולה להוציא אותי מדעתי, ואז אם אני באמצע משפט אני פשוט שוכחת מה רציתי להגיד ואני מתמקדת בלהירגע אחרי שאיזשהו רעש הפריע לי או תנועה. לפעמים בעלי משחק בשיער זה משגע אותי וגם אותו כי אני כל הזמן מעירה לו. איך קוראים לזה ואיך אפשר להתגבר על התופעות האלה? תודה רבה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לרעשים, תזוזות ומגע - תגובה
רוני פרישוף04/08/2011שלום לך,
יתכן כי את סובלת מהפרעה בויסות החושי מסוג "רגישות יתר חושית". קראי על כך יותר ברשת, אני מאמינה שתמצאי את עצמך בתאורי הבעיה.
יתכן, כי רגישות היתר היא לא הבעייה הראשונית, אלא תוצאת לוואי של מתח נפשי, חרדה או הפרעה בעקבות מקרה טראומטי.
כדי לברר את הבעייה ולטפל בה עלייך לפנות לרופא פסיכיאטר או נוירולוג. את יכולה גם לפנות לפורומים בנושא זה. הטיפול יכול להיות פסיכיאטרי, נוירולוגי, פסיכולוגי, פסיכולוגי-התנהגותי (לימוד כלים להרגעה והרפייה) או של ריפוי בעיסוק, בהתאם לאבחנה.
יתכן כי אחד מילדייך "ירש" גם הוא את הרגישות. כדאי לשים לב לכך מגיל צעיר, שכן הסבל גדול, ורצוי לעזור לתעל את הרגישות לדברים טובים.
חשוב שתזכרי כי הרגישות שלך, ובמיחד תגובותייך העוצמתיות, עלולות לפגוע בך וביקרים לך (במיוחד הילדים), ולכן חשוב מאד לאבחן ולטפל במצב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצוןגופה03/08/2011
יש לי רצון חזק למות למה למה אני????.....???????? אני לא כזאתי זאת לא אני מה קורה לי?אני היתי ילדה חזקה כשהיתי ביסודי כי עברתי דברים כואבים שאני יודעת שאני בטוח לא החזיק מעמד בהם כיום ....למה נהייתי שבירה ורגישה למה לא עובר דקה שאני מרגישה רע!!!!אני מוצאת את עצמי כותבת את המילים האלו מתוך כעס ועצב אם היתי כמו פעם אפילו לא היתי מתקרבת למחשב היתי מתמודדת אני נהיית יותר טיפשה
מרגישה שאני פעם בטוחה בעצמי ופעם ממש לא אני שונאת להישבר אבל אני רואה לצערי הרב שאני מתחילה להישבר.....פעם בא לי למות ולוותר על הכל ופעם להמשיך ולהתמודד (אני לא מאמינה אפילו שאני כותבת את זה הרגשות השטלתו לי על המוח והיידים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצון - תגובה
שחף ביתן09/08/2011שלום לילך,
יש בך כאב מאוד חזק, אני לא יודע מה עברת, אבל ברור שזה השאיר בך צלקות שותתות. לעיתים קרובות, תוך כדי האירועים אנו נכנסים למצב של הישרדות, שנותן לנו כוח לעבור אותם. אבל דווקא אחרי כן, לפעמים שנים, מתחילות לעלות התחושות הקשות, לא בגלל שנהיים יותר חלשים, אלא להיפך, כי יש כוח להתמודד יותר, להתמודד עם כל מה שצף לאט לאט. אבל ה'יותר' הזה יכול להרגיש נורא, ולהיות קשה מנשוא.
מהאופן בו את כותבת, נראה כי את מוצפת רגשית כרגע, יש לך תחושות מאוד קשות וכאבים חזקים להתמודד עימם, עד כדי רצון גמור עם הכל. חשוב שמצבים כאלו לא תהיי לבד, תמצאי לך את האנשים הקרובים שבהם את יכולה לבטוח ושאת יכולה לשתף בכאב שלך. חשוב שיהיו איתך ברגעים הקשים שלך, ושיוכלו לתמוך בך ולהיות שם עבורך.
אם המוצפות הרגשית הזו ממשיכה, ואת חשה כאב עוצמתי כמו שאת מתארת, ובעיקר אם יש מחשבות על מוות, חשוב מאוד לפנות לטיפול מקצועי, שבו תוכלי לעבד את מה שעברת, את הכאבים שלך על העבר ועל ההווה, ולמצוא כוחות להמשיך.
בדאגה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיאטר או פסיכולוג או מה צריך?אלכס03/08/2011
שלום
אני בן 23
אני מזה 3 או אפילו יותר חודשים כמעט ולא יוצא מהבית ,לפעמים עונה לטלפונים
לפי מה שקראתי באינטרנט מה שאני מרגיש מתאים לחרדה חברתית (אגרופוביה)
וזמן אחרון אני שונא את עצמי ,על זה שאני יכול לאכזב הורים כי אני צריך אזרע , כל הזמן הזה ניסיתי "לצאת" מזה אבל הפחד יותר חזק מההיגיון. אחרי כמה לילות שישנתי לא טוב התעייפתי מאוד ונשברתי .
עכשיו אני לא מבין איזה רופה אני צריך? רוצה משהו עם כדורים בשביל לישון טוב יותר לפחות.
עוד משו אם אני עושה טיפול דרך קופת חולים זה "כתם" לכל החיים?
תודה על העזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר או פסיכולוג או מה צריך? - תגובה
רוני פרישוף04/08/2011שלום אלכס,
לבקש עזרה זו לא חולשה, זה חוזק! כל אחד מאיתנו עובר משברים בחיים, אנחנו רק אנושיים והחיים יכולים להיות מאד מלחיצים וקשים. אני מבינה שאתה לא רוצה להדאיג את ההורים, אבל באמת שאין מה להתבייש או להתאכזב מכך שיש קושי נפשי או מרצון לקבל עזרה. אני מקווה שההורים יבינו, ויעזרו לך לקבל טיפול.
חרדה חברתית ואגורפוביה אינם אותו דבר, אם כי יכול להיות שיש לך משהו משניהם. אתה יכול לקרוא על זה עוד באינטרנט.
טיפול תרופתי נוגד דכאון וחרדה יכול מאד לעזור למצבך. רופא פסיכיאטר יוכל לאבחן את מצבך ולרשום לך טיפול תרופתי.
לא כדאי להסתפק בטיפול תרופתי. בדרך כלל לחרדה יש גם סיבות פסיכולוגיות, שכדאי להבין ולטפל בהן. במקרים רבים טיפול פסיכולוגי הוא יעיל, ותורם לשיפור ההרגשה והתפקוד בלי צורך בתרופות. כדאי לפנות לפסיכולוג/ית קליני/ת ולקבל את התרשמותו.
את שני סוגי הטיפולים תוכל לקבל דרך קופת החולים. אין בכך כל כתם, הטיפולים הללו נפוצים ומקובלים. יתכן כי בקבלה למקומות עבודה מסויימים יבקשו ממך ויתור על חסיון רפואי, ואז המידע הזה יחשף. בד"כ אין בכך נזק או מניעה לקבלה לעבודה. זה כמובן נתון לשיקול דעתך.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים?
אלכס04/08/2011אני משתגע מזה שאני כלוא בבית ובעצם אני חופשי פיזית ,אבל נפשית לא
ניסיתי היום דרך קופת חולים לקבוע טיפול אבל רוב הפסיכולוגים שעובדים עם קופת החולים יכולים לקבוע תור רק לעוד חודש חודשיים שלושה, חלקם יוצאים או יצאו לחופשה, טיפול פרטי אני לא יכול להרשות לעצמי, מה אני עושה? רק מלחשוב לחכות חודש לתור אני כבר משתגע כי אי אפשר להמשיך כך ,כל יום דומה ליום שלפניו , אני קם ב 6-7 בבוקר ומתבאס על זה שהיתאוררתי בכלל
למה המדינה דפוקה? אם בן אדם שעשה צבא ואזרח טוב צריך אזרע נפשית דחוף למה לו לחכות חודש או להוציא סכומים משוגעים לטיפול פרטי?יוצא שבריאות הנפש זה פריוילגיה רק לעשירים שהם גם ככה חיים יותר טוב..
מה עלי בתור בן אדם פשות לעשות ? לחכות לפחות חודש לא בא בחשבון , שעה קשה לי להעביר.
סליחה על המרמור ותודה על העזרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים? - תגובה
רוני פרישוף04/08/2011אתה מאד צודק!
בכל הארץ יש מוקדי מחאה נגד מדיניות כלכלית קפיטליסטית ולמען מדינת רווחה.
בתל אביב יש מאהל שהוקם ע"י מתמחים בפסיכולוגיה קלינית, שקורא להרחבת הטיפול הנפשי הציבורי. אולי יש מאהל דומה באזור מגורייך.
נסה לצאת מהבית ולהצטרף למחאה, לפחות לזמן קצר. אולי יש מישהו שיוכל להצטרף אלייך ולחזק אותך. זה יהיה צעד ראשון להחלמה שלך, ותרומה למאבק למען שרות בריאות נפשי ציבורי הוגן.
אגב, במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך תוכל לקבל טיפול בחינם, אך מן הסתם תהייה גם שם תקופת המתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת כוחותאני02/08/2011
בשעה טובה התחלתי לעבוד ,בתקווה שימשיך
אבל בניגוד לציפיות שלי זה לא מסדר ליאת הים אלא כן נותן לי הרגשה טובה
של אני עושה משהו עם עצמי 7-8 שעות ,אבל בשאר הזמן אני בלי אנרגיות
ורק רוצה לישון ...
אפילו היום אני עם בגדי ספורט לגופי כל היום ולא זזה למכון הכושר.. ומבואסת קצת מזה שאעבוד בערב ...
אני מוצאת את עצמי מוטרדת או חסרה את זה שאין לי זוגיות בחיי
אני יודעת להעסיק את עצמי.. ואפילו יש פעמים שאני יכולה להיות עמוסה מדי בשביל זמן לאנשים ,אני לא יודעת אם חסר לי החבר לשעבר שהקשר אומנם נגמר מזמן
ובצורה גרועה, אבל מאז לא הכרתי/יצאתי בצורה נורמלית..
ודווקא הכרתי בחור חמוד אבל לא התפתח ...ואני מאוכזבת
סוג של מרגיש לי שאין לי כח ואנרגיות לחיים שלי...
אני אראה טלוויזיה כדי להעביר את הזמן אבל לא אקרא לדוגמא דבר שארגיש יותר טוב ונעים בזכותו...
כאילו אין לי כח להשקיע בחיים שלי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת כוחות - תגובה
שחף ביתן02/08/2011שלום לך,
אני שומע את מצוקתך הרבה, ונראה גם כי העזרה המוגבלת שניתן לתת בפורום לא מספיקה עבורך, ואת מבקשת עוד (דרך פניות חוזרות). לא ניתן להבין בדיוק מתיאורך האם מדובר באפיזודה דיכאונית, אך מיעוט הכוחות, חוסר החשק והקושי ליהנות עשויים להעיד על תחילתו או הימצאותו של תהליך דיכאוני - תלוי בחומרה ובעוצמה שלהם. רצוי שתקשיבי לליבך ולמצוקה שלך ותבחני עם עצמך האם את זקוקה לעזרה מקצועית כלשהי - טיפול תרופתי בדיכאון, או טיפול בשיחות.
אציע כאן מחשבות שעולות מתוך המעט שכתבת, אך חשוב להבין כי הפורום אינו יכול להציע תחליף לטיפול, אלא רק לפתוח כיווני מחשבה שאת תצטרכי לעבד עם עצמך ולהחליט איך להמשיך.
ממה שאת כותבת, נראה שאת זקוקה ליותר מאשר מסגרת מובנית, וכי את מחפשת תחושת טעם וערך לחיים. נדמה שאת מתארת איזושהי תחושת ריק, וקושי למלא את החלל. יכול להיות שאת מצויה בתהליך טבעי, אף שהוא יכול להיות קשה ומתסכל ביותר, של חיפוש אחר משמעות - ויקטור פרנקל, פסיכולוג יהודי שעבר את השואה, כתב ספרים מרתקים על הנושא ועל החשיבות של מציאת משמעות אישית המספקת כוחות וטעם לחיים. חיפוש זה הוא טבעי ונעשה בדרכים שונות ומגוונות.
חשוב לזכור כי עצם זה שאת עובדת ומתפקדת מעיד על הכוחות החיוביים שלך, ועל היכולות הטובות שלך, שהם נכסים חשובים ביותר שלך. שילכו איתך בחיפוש האישי שלך בכל דרך שתבחרי ויעמדו לרשותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אוגרים כוחות ואומץ לחפש עבודה?נטע02/08/2011
שלום,
אני כותבת כאן עכשיו בתחילתו של עוד יום עבודה שממש אין לי חשק אליו. כבר ארבע שנים אני עובדת במקום עבודה שאני לא מסופקת ולא מרוצה ממנו בשום צורה. לא מהעבודה עצמה, לא מהשכר והכי הרבה מהיחס שאני "זוכה" לו כאן. אמנם לפני כמה חודשים העלו לי את השכר וזה היה בפעם השלישית שביקשתי ואיימתי להתפטר אם לא יעשו זאת אבל עדיין השכר נמוך ולדעתי אני יכולה להרוויח יותר בתחום שלי במקומות אחרים. מעבר לזה היחס משפיל, כמה שאני נותנת מוסיפים לי עוד ועוד עבודה, מעירים לי על כל טעות הכי קטנה כי לדעתם אני צריכה להיות רובוט, או יצור מושלם שלא עושה טעויות בכלל.
בקיצור נמאס לי ותמיד אני אומרת שאני אתחיל לחפש עבודה אחרת אבל עוד לא מצאתי בי את הכוח והאומץ לזה כי עם כל כמה שרע, אני מפחדת בסוף להישאר בלי עבודה ואני שוכרת דירה וחייבת לעבוד.
איך אוגרים את הכוח ובעיקר את האומץ להתחיל לפעול ולעשות שינוי, לנסות למצוא עבודה אחרת?
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אוגרים כוחות ואומץ לחפש עבודה? - תגובה
לא ברור לי לגמרי מדוע חיפוש אחר עבודה חדשה אומר שעלייך לעזוב את עבודתך הנוכחית? מקובל מאוד לחפש עבודה תוך כדי שאת עובדת, ולעזוב רק כשמצאת עבודה אחרת.
עם זאת, ברור גם כי הבעיה שאת מתארת היא פחות על הצד הטכני, ויותר נוגעת לשאלות פנימיות בדבר הערך שלך? הכוחות שלך? היכולת למצוא עבודה חדשה? ואולי גם היכולת לא למצוא את עצמך באותו מצב רק במקום אחר?
יכול להיות שיש קשר בין הקושי לאזור כוחות ואומץ לחפש עבודה, ובין היחס שלו את זוכה והתחושה שאת לא מקבלת מה שמגיע לך. שניהם מתארים תחושה של פער בין הערך שאת רוצה עבור עצמך, ובין הערך לו את זוכה בפועל. במובן זה, חשוב שהשינוי החיצוני שאת רוצה לעשות ילווה גם בשינוי בתחושת הערך הפנימית. יכול להיות שהחששות וההססנות, הן ביטוי של הבנה פנימית שלך כי שינוי חיצוני בלבד לא יביא אותך למקום בו את רוצה להיות.
אם אכן קיימת בעיה של ערך עצמי, המקשה עלייך לקבל את מה שמגיע לך ולעשות את השינוי לו את מייחלת עבור עצמך, חשוב לגייס מקורות תמיכה וחיזוק. מקורות אלו יכולים להיות מתוך הסביבה שלך - משפחה, חברים, מכרים, אשר את מרגישה אמון ובטחון איתם, ואת יכולה לשתף אותם בתחושות שלך ולהרגיש שהם לצידך. חשוב להרחיב ולהגדיל את מקורות התמיכה שלך. טיפול נפשי הוא מסגרת נוספת בה אפשר לעבוד לאורך זמן על תחושת הערך העצמי, בתוך סביבה מקבלת ותומכת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שחף והסבר
נטע03/08/2011לא אמרתי שאני צריכה לעזוב את העבודה הנוכחית שלי כדי לחפש עבודה אחרת, אם כי זה יותר קשה לחפש עבודה כשעובדים מאשר כשלא, כי אני צריכה גם את הזמן ללכת לראיונות וכו', דבר שצריך להיעשות על חשבון העבודה ומכאן גם להפסיד שעות וכסף, וגם לא בטוח שאצליח למצוא עבודה כך, אז זה גם הימור.
כשאמרתי שאני פוחדת להישאר בלי עבודה התכוונתי שהפחד הוא שגם אם נניח אמצא עבודה חדשה, אף אחד לא יכול להבטיח לי שאשאר שם לאורך זמן, הרבה דברים יכולים לקרות. וכבר היו תקופות די ארוכות שלא עבדתי וממש לא בא לי לחזור לתקופות האלה, לא יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד.
יכול להיות שזה גם קשור איכשהו לערך העצמי. האמת שעד לפני כמה חודשים הייתי בטיפול שבאמת עזר לי לעשות שינויים. למשל, הזכרתי בהודעה הקודמת שהעלו לי את השכר, זה שבכלל ביקשתי העלאה, זה היה בעקבות הטיפול שעברתי, לא הייתי חושבת על זה בכלל לפני הטיפול. וגם, לפני שהגעתי לעבודה הזאת, הציעו לי עבודה אחרת, עם שכר יותר גבוה, אבל פחדתי שבסוף לא אתקבל ולקחתי את העבודה הנוכחית כי "עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ"...
עם זאת אני יודעת שבלי לקחת סיכונים, שום דבר לא יזוז אבל בינתיים אני רק יושבת ומקטרת, תמיד אני אומרת לעצמי שאתחיל לפחות לשלוח קורות חיים וגם זה לא קורה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם כל הכעס הזה???????ע01/08/2011
שלום!
רציתי אם אפשר להתייעץ..
אני בת 28 ..צברתי המון כעסים לגבי אנשים קרובים ויקרים לי מדרגה ראשונה בעיקר מתוקף החיים המשותפים איתם לאורך השנים..כל חיי היית ה"ילדה הטובה",הייתי מקשיבה להם ולצערי לא רק שמעתי את ייעוצם אלא אף בחרתי בהם כלומר אם התלבטתי בכל מיני צמתים כגון כיוון לימודים או זוגיות שהיו לי התלבטות באותה תק' לגבי אחד מהם ניגשתי אליהם כי לי כנראה קשה להחליט לבד..והם באמת ייעצו לי מתוך דיעה שלהם וכל אדם נורמטיבי יקשיב אבל יכול להיות שיפעל בניגוד להם ובהתאם להחלטותיו.זו,שאני פחדתי תמיד להחליט לבד כי כאמור מאז ילדותי החליטו עבורי ואיכשהו בהתבגרותי לא עשיתי נפרדות.כך קרה שעד לא מזמן הם מייעצים לי כשאני שואלת ואני עדיין מקבלת זאת כהחלטה..בתק' האחרונה הייתי בטיפול ולמדתי לנסות להתחיל לקחת אחריות ולהחליט לבד.כמובן שיש קשיים ואחרי כל החיים שעושים עבורי החלטות יש המון "נפילות" שאני עדיין מבקשת את ייעוצם .העניין הגדול הקשה לי הוא שצברתי בדרך המון כעסים זו מעין תחושה שלי עם עצמי שכאילו הם ניצלו את מצבי הרגיש והפגיע,לא סמכו עליי אולי,כמובן שזה בהרגשה שלי אבל אני חושבת איך בגלל העיצה הדפוקה שלה לא נשארתי איתו?הרי הייתי מאוד מבולבלת אז ופחדתי ללכת עם הרגש אז ניגשתי בדיוק לאדם שידעתי שיחזק וכאילו ייצן לי אישור לאדם הפחדן שבי,הרי זה שהיא היתה נפרדת ממנו זה שונה מאוד מהאופי שלי וממה שהיא חוותה בחיים זה שונה ממה שאני !!!!!!!אז איך איך הקשבתי לה ולא לעצמי???אז אני כועסת עליה ואז על עצמי שנתתי לאחרים לנהל את חיי כי זה לא רק היא אלא גם הוריי שהחליטו עבורי ולא סמכו עליי מספיק וכל הריבים שלהם שגרמו לי להיות באמצע שאין להם מושג כמה נזק רגשי זה גרם לי למשל בזוגיות והם חושבים שאני סתם חסרת ביטחון!זה מרגיז שאין לי אומץ ואולי זה לא נכון בגיל מאוחר להטיח האשמות כי מה ייצא לי מזה?אבל מצד שני כל כך הרבה כעסים שאני לא יודעת איך להסתכל על כל היקירים שמצד שני יש פרדוקס כי אני לא יכולה להביט עליהם או בעיניהם מרוב כעס:( הייתי בטיפול זה לא הכי נפתר עבדתי על דברים אחרים וספציפית לזה היא לא תרמה לי (אמרה שארשום את כעסיי ביומן...לי זה לא מספיק ניסיתי ומנסה להבין איך להוציא ממני את זה אבל בטוב באמת בטוב....ולא בדקך של לחזור לטיפול לפחות לא םסיכולוגי כרגע..עיצה למישהו ?
תודה...................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם כל הכעס הזה??????? - תגובה
כעס יכול להיות רגש קשה שמעסיק באופן אובסיסיבי ומכלה את הכוחות שלנו. ברור שאת זקוקה לעזרה להתמודד עם כעסים רבים שבתוכך. לרוב כעס מסוג כזה ניזון מאנרגיה שקשורה לרגשות אחרים - הפגיעות, ההשפלה, העצב וכדומה. רגשות שקשה להשאר בהם והכעס מאפשר לא להיות איתם, ולהתמלא באנרגיה וכוח, הבעיה שזהו כוח שיכול להרגיש יותר שלילי מחיובי.
את מתארת כמה כיוונים שנשמעים מאוד נכונים עבורך - את רואה את האחריות שלך, וזו אחריות שקשה לשאת לבד. הכעס עוזר לחלק את האחריות ולהבליט את החלק של האחרים, שלא היו רגישים מספיק למצבך הרגשי. את כועסת על כך שהושפעת כל כך, ואולי את מרגישה שהיית חלשה ופגיעה, ואת מרגישה מנוצלת. אלו רגשות קשים, אבל שחשוב שתשארי איתם, כדי שתוכלי להתחיל לבחור אחרת.
מה שחשוב הוא, שהיום את יכולה לבחור אחרת. את יכולה לקחת אחריות על עצמך ועל ההחלטות שלך. גם אם את מקשיבה לאדם אחר או לא, הרי שזו החלטה שלך וחשוב שכך היא תרגיש לך. את יכולה לצאת מהמעגלים והמקומות שמרגישים לך לא טובים עבורך, כמו להיות בין ההורים שלך בריבים שלהם. זה מקום שאת יכולה היום להישמר ממנו ולא לשתף איתו פעולה.
לעיתים אנחנו זקוקים לכעס כדי להצליח בהתחלה לעשות שינוי או להתמודד עם סיטואציה או אנשים מסוימים. כך שיכול להיות שכרגע האנרגיה של הכעס נמצאת שם כדי לעזור לך לא לחזור לאותם מקומות.
דבר אחרון, הוא לנסות לדבר עם האנשים הקרובים שעליהם מתעורר הכעס עד כדי כך שאינך יכולה להסתכל עליהם, ולנסות להתמודד עם הרגשות שלך מולם. נדמה לי שאת רוצה שגם הם יקחו אחריות על החלק שלהם, ושלפחות יידעו שאת מרגישה שניצלו אותך, ושאת לא מוכנה שיחזרו על כך. שיחות כאלו עשויות להיות קשות, אך אני מקווה שתוכלי למצוא לכך אוזן קשבת, ולעיתים קרובות ניתן להפיק הרבה מאוד משיחות כאלו, ותוכלי לשמוע גם על איך רואים אותך ועל הכוחות שלך בעיניי אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףיניב31/07/2011
הי אני בת 18 וחצי אני באה ממשפחה חמה ואוהבת מעולם לא נחשפתי בה לאלימות כל שהיא עברתי חיים נורמלים יחסית והתמודדתי בצורה בריאה עם קשיים מהחיים אך מעולם לא עברתי טראומה או משהו משמעותי שהשפיע עלי לאורך כל חיי חייתי חיים פסטורלים לחלוטין ...
תמיד היו לי ידידים וחברות ויש לי חיי חברה מספקים אין מה להגיד לא חסר לי תשומת לב משום מקום ....
יש לי ביטחון עצמי תקין והערכה עצמית תקינה אני אוהבת את עצמי ולא רוצה ליפגוע בעצמי ....מעולם לא חשבתי על להיתאבד אתה בטח חושב טוב אז מה הבעיה אז זהווו שמיביפנים אני חייה על גחלים
מאז שאני זוכרת את עצמי לדוגמא מהגן אני זוכרת מיקרים ספציפיים שאהבתי מאוד מאוד שמשטלתים עלי נורא רציתי להיות כיסא של מישהו עם השנים מצבי החריף בעודי בת 9 וחצי בלבד היתי מתלבשת חשוף בסתר ומטיילת ברחובות בתקווה שיאנסו אותי כל יום כל שעה כל שניה זה רודף אותייי הפנטזיה המטריפה הזאת שמישהו יקרע לי את הצורה כשאני שומעת על מישהי שעברה התעללות מינית במקום להביע צער אני מתפוצצת מביפנים על כך שאני לא עברתי את זה מתפוצצת מקינאה זה פוגם בתיפקודי היומיומי אני בוכה במשך שבועיים שלמים אחרי שאני שומעת סיפור כזה .. !!
הרחקתי לכת ושכבתי עם מישהו הכרחתי אותו להביא מלא חברים שלו שישכבו איתי בתקווה שיאנסו אותי באכזריות אך במקום זאת הם שכבו איתי ומאוד דאגו שאני יהנה זה הרגיז אותי סאדו לא עושה לי את זה אני לא אוהבת שמסכימים מראש שמתי פתק בכותל ובו היה כתוב אלוהים אני מתחננת שחמישים גברים יגררו אותי בכח למקום נטוש ויהפכו אותי בכח לשפחת מין ויקרעו לי את הצורה וישפילו אותי אני לא נהנת מסקס רק מאונסים אכזריים זה רודף אותי בכל רגע אין לי שמחת חיים כי הפנטזיה החולנית שלי לא מתגשמת ... כרגע אין באפשרותי ליפנות לאיש מקצוע ולכן אני פונה אליכם בתור אנשי מקצוע האם יש לכם תאוריות שונות ממה נוצר המצב הזה אצלי ??? נורא מסקרן אותי זאת שאלת השאלות אני מתוסכלת ללא תשובה למרות חיי הנורמליים מדוע לא יכלתי להנות מסקס רגיל כמו הרוב ומדוע אני מוצאת את עצמי מתפוצצת מקינאה מגיל מאוד צעיר על כך שמתעללים במישהי אחרת ובי לא ?? יש לציין שאני רגישה ולא רוצה שיפגעו בי נפשית רק פיזית ומינית אני כמו בן אדם מתתת אנה עיזרו לייייייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף - תגובה
רוני פרישוף01/08/2011שלום אריאלה,
הסבל שלך זועק מכל מילה, ומצמרר.
עולם הפנטזיה חשוב ורצוי מאד. בפנטזיה אפשר הכל, וכל דמיון שמתבל את חיי המציאות בכלל, ואת חיי המין בפרט, הוא מבורך.
גם לפנטזיות סדו-מזוכיסטיות יכול להיות מקום יצירתי וצבעוני בחיי הנפש, כל עוד משתמשים בהן כתיבול משחקי, המלבה גרייה מינית, וכל הצדדים מעוניינים בכך, ומעוניינים לגרום עונג ולא פגיעה.
כאשר פנטזיה מקבלת כוח ועוצמה, וכובשת את המציאות עצמה, אפשר להגיע לאזור מסוכן, שבו המיניות לא רק מצטמצמת לאזור צר שלא מאפשר מערכת יחסים ואינטימיות, אלא אף עלולה להביא למצבים מסוכנים של ממש, לשלמות הגוף והנפש.
ממה שאת מתארת, את בהחלט נמצאת באיזור דמדומים חשוך ומסוכן, שבו משאלתך למגע וקירבה דרך עוצמה וכאב עלולה להביא אותך לפגיעה ממשית ולנזק בלתי הפיך. מה שבפנטזיה מגרה ונעים, עלול להפוך לסיוט שתשלמי עליו מחיר בלתי נסבל.
איננו יודעות מה מקור המשיכה שלך למין אלים, החל מהילדות המוקדמת. בודאי לא נכון להיכנס לכך כעת. יתכן כי קרו בחייך ארועים שהדחקת, ואולי זו נטייתך הטבעית.
כך או כך, חשוב מאד ואף הכרחי שתעזרי בטיפול מקצועי על מנת ללמוד להנות מהמיניות הסוערת שלך והדמיון השופע, מבלי להעמיד עצמך במצבים מסוכנים, תוך פיתוח היכולת לקשר ולאינטימיות נפשית.
חשוב לגשת לפסיכותרפיסט/ית בעל מומחיות הן בטיפול נפשי והן בטיפול מיני. ישנן מרפאות לטיפול מיני של משרד הבריאות בהן הטיפול הוא חינם, ותחת חסיון. ללא טיפול מתאים העניינים עלולים לצאת משליטה ולהתדרדר. את נשמעת בחורה מיוחדת, עם ראש על הכתפיים, רקע עשיר ופוטנציאל גדול, אנא טפלי בעצמך לעומק, כדי להוביל את חייך למקום טוב ובריא לך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנותחסוי29/07/2011
יש לי בעיה אני ביישן מידי אני לא יכול לדבר עם בחורות כמו שצריך ולפעמים אני מזיע והגוף שלי רועד ואני נראה דיי טוב אבל הביישנות מונעת ממני להתחיל עם בחורות מה לעשות יש איזה טיפול משהו שעוזר כדורים אולי ???.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות - תגובה
שחף ביתן30/07/2011שלום לך,
אתה כותב מעט מאוד, אבל מהמעט שאתה כותב נדמה כי מדובר בסוג של חרדה חברתית. חרדה זו באה לידי ביטוי, לעיתים קרובות, דרך הגוף - דפיקות לב, הזעה, רעידות, קוצר נשימה וכדומה.
הטיפול הנפוץ ביותר היום לחרדה מסוג זה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אוכל לתת לך כמה מן העקרונות הבסיסיים כדי שתוכל לבדוק האם זה מדבר אליך, והאם אתה מרגיש שזה יכול לעזור לך דרך התנסות אישית.
באופן כללי, חשוב לדעת כי זהו מצב נפוץ וטבעי. הגוף מגיב באופן אוטומטי למה שנחווה כמאיים - כל הסימפטומים הגופניים האלו הם חלק ממערכת הישרדותית שלנו המכינה אותנו להתמודדות עם איומים. לעיתים קרובות, % גבוה יחסית באוכלוסיה, המערכת הזו פועלת גם כשלא ממש צריך - כמו אזעקה של אוטו שרק נגיעה מפעילה אותה.
לרב מתקיים מעגל קסמים שבו יש לנו מחשבות אוטומטיות שאנו כלל לא מודעים להם אשר מעוררות תחושת איום, למשל - 'היא לא תרצה', 'אני ישפיל את עצמי', 'זה יהיה אסון נוראי' וכדומה. אז המערכת הפיזיולוגית נכנסת לפעולה, ואז המחשבות מתעצמות ומתווספות להם עוד מחשבות - למשל, 'הנה היא רואה שאני רועד, כמה משפיל' וכדומה. זהו כדור שלג שהולך ותופח. כדאי לנסות לעצור אותו כבר בהתחלה על ידי זיהוי של המחשבות האוטומטיות כשאתה חושב לגשת לדבר עם בחורה - אתה יכול לעשות סימולציה עם עצמך ולראות מה המחשבות שקופצות לך לראש. אז אפשר לשים את הדברים בפרופורציות ולנסות להחליך את המחשבות השליליות בחיוביות יותר.
אתה יכול לנסות לעשות לעצמך סולם של מצבים שבהם אתה חש חרדה באופן הזה, ולדרג את המצבים מן הקל לקשה ביותר. אז תנסה מהקל ביותר, ותראה האם אתה מצליח לזהות ולשנות את דפוסי המחשבה האוטומטיים, והאם זה עוזר לך? אם כן, תוכל להמשיך במעלה הסולם. לעיתים זה דורש אימון קודם בדמיון, ורק אחר כך במציאות.
אלו כמובן רק עקרונות בסיסיים ביותר, והטיפול עצמו מורכב יותר. בנוסף זה יכול להיות קשה ליישם את העקרונות על עצמך. כך שאי הצלחה לשפר את המצב באופן עצמאי לא מלמדת על כך שעזרה מקצועית לא תצליח לעזור לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחף
חסוי31/07/2011כן זאת בדיוק הבעיה שלי יש לי חרדה חברתית וגם סכיזופרניה ואני מטפל בסכיזופרניה בטיפול פסיכותרפיה זה הולך טוב דווקא ויש לי עוד שאלה אין למחלה הזאת חרדה חברתית טיפול בכדורים אני לוקח כרגע ריספרידל זה טוב גם לחרדה חברתית או רק לסכיזופרניה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחף - תגובה
שחף ביתן01/08/2011שלום לך,
אם אתה מטופל כרגע, הרי שהכי נכון להעלות את השאלות האלו בטיפול. חשוב מאוד שהטיפול יהיה במקום אחד כדי שהטיפולים לא יתנגשו ביניהם ויפריעו האחד לשני, ולכן חשוב מאוד שלאנשי המקצוע המטפלים בך יהיה את כל המידע אודותיך.
לגבי הטיפול התרופתי, עליך להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך.
באופן כללי, רצוי להימנע מסיטואציות מעוררות לחץ וחרדה יתר על המידה, ולהשתדל לשמור על סביבה מקבלת ונוחה.
לסיכום, מכיוון שאתה נמצא במסגרת טיפולית, נכון יהיה להעלות שם את התהיות, שאלות ולבטים, ולשתף בכל מה שמפריע לך. אתה יכול לבדוק האם אתה יכול לקבל טיפול פסיכותרפויטי (במסגרת אישית או קבוצתית, או כל אפשרות אחרת הקיימת במקום) כדי לעזור לך בהתמודדויות השונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתשיר29/07/2011
אני מודעת לבעיה שיש לי של להתחבר לאנשים מסוימים ובפרט למטפל פסיכולוגי, אני בררנית וחשדנית בקשר לאנשים ולא מאלה שמתחברים בקלות.
הבעיה שלי היא שהופניתי לטיפול פסיכולוגי וניסיתי כבר כמה מטפלים ואף אחד לא היה נראה לי מספיק טוב חלקם היו נראים חסרי ניסיון חלקם היו נראים לי עם בעיות בעצמם חלקם סתם לא נחמדים בעיניי..בכל אופן בסוף הגעתי למטפל שקראתי עליו הרבה המלצות והיה נראה לי בסך הכל נחמד מאוד..אחרי הפגישה הראשונה הרגשתי שזה בנאדם שאני יכולה להסתדר אתו אבל היו כמה דברים שהפריעו לי- דבר ראשון הוא קצת העליב אותי בזה ששאלתי אותו אם אפשר לעשות פגישה יותר מפעם בשבוע בהתחלה כי בסך הכל בפגישות הראשונות לא מתחילים טיפול אלא רק עוברים על ההיסטוריה שלי ואם מחכים שבוע שלם בין פגישה לפגישה אז זה סתם מעקב את זה לדעתי כי אין פה צורך לחכות ולהפנים אצלי דברים מסוימים או משהו כזה במשך השבוע שעובר בין לבין כי עדין הוא לא התחיל את הטיפול בעצם..אז כשביקשתי אולי אם אפשר יותר מפעם אחת בשבוע הוא אמר שלא ושאולי בהמשך בשלבים מאוחרים יותר אם יהיה צורך אז נעלה את זה אבל כרגע לא.. קצת נעלבתי וגם לא הבנתי למה לא בעצם כי הרי עכשיו זה רק שלב של איסוף אינפורמציה עליי אז בעצם מה הסיבה? ששאלתי אותו לא קיבלתי תשובה חד משמעית..וגם מצד שני הרגשתי כאילו הוא קצת עושה לי "טובה" בזה שהוא כל הזמן רמז שאולי אני ארצה לפנות למטפלים אחרים ושאני אבדוק עוד אופציות כי זה תלוי בכימיה וכו' ואני לא מבינה אם באמת אולי לא כל כך מתחשק לו לטפל בי באמת או שאולי הבנתי את זה לא נכון? כי זה חשוב לי להרגיש שהמטפל מדבר איתי עם רצון ובאמת אכפת לו וזה שהוא אמר שהוא לא רוצה שנוסיף עוד פגישה השבוע ושאני אולי אחליט לעבור מטפל זה היה קצת מעליב ואני לא מבינה למה. מצד שני גם עם המטפלים הקודמים שנפגשתי חלקם הרגשתי שלא באמת אכפת להם ושקצת אין להם כוח להתעמק בבעיות שלי ולא התחברתי אליהם בכלל...אז השאלה אם החשדות שלי נכונות ויש מקום לחשוב על לנסות שוב מטפל חדש או לא..?
דבר שני שמפריע לי זה שאחרי הפגישה חשבתי הרבה על המטפל ובסך הכל אחרי פגישה אחת כבר חשבתי עליו כל היום וכל היום למחרת ואין לי מושג למה - אחר כך קראתי על תופעה שבכל טיפול פסיכולוגי המטופלת כמעט תמיד תתאהב במטפל שלה בגלל שהוא עוזר לה ומקשיב לה וזה טבעי וקורה תמיד בטיפול. אם זה ככה אז זה מה שקורה או יקרה לי? זה ממש לא משהו שהיתי רוצה גם ככה יש לי מספיק בעיות על הראש ולא היתי רוצה להכניס את עצמי לעוד בעיה כזאת של התאהבות לא הגיונית במטפל שלי שסתם תהרוס לי את הטיפול למרות שאני רואה שלכיוון הזה אני נוטה ואני ממש לא רוצה אפילו להיכנס לזה ולא יודעת איך לצאת מזה ובטח שאני לא ארצה להגיד לו דבר כזה (לדבר על הבעיות האחרות שלי שלא קשורות אליו אין לי בעיה אבל על זה ממש לא) אני לא יודעת אם זה יהיה קשור בהחלפת המטפל או לא...בכל אופן אשמח לשמוע פה עצה על התהיות האלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ::::::::::
שירי29/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצד לבדאני28/07/2011
אני אתחיל מזה שאני נורא נעלבתי מחברתי הטובה
שאנחנו מחשיבות אחת את השניה כחברות טובות
היא חזרה מחו"ל לאחר טיול של חצי שנה, כשחזרה נורא שמחתי
ובאתי אליה,ישבנו עפ עוד חברה איזה שעתיים
יום למחרת לא דיברנו ,והתקשרתי אליה היא לא זכרה את השיחה
ורציתי לצאת הערב,הייתה עסוקה
ואמרה שמחר נפגשת בבוקר עם חבר אחר ,ובצהריים ככה וככה
ובקיצור עסוקה בלפגוש חברים שונם.
ואמרה שניפגש בסופ"ש.
אני מודעת לזה שהבחורה עסוקה ויש לה הרסה אוהבים שרוצים לראותה,
ולכן גם אני לא נתתי לעצמי להיות הכי זמינה בעולם, בשבת לא אוכל בכלל,ומחר יש לי משעות אח"צ עד הערב,בכוונה תיחמתי את הזמן ,כדי לא להפגע ממנה
תיחמתי אותו באנשים או דברים שהיו פה בחצי שנה בניגוד אליה, ובדברים חדשים מאוד חשובים כרגע,
אני מאוד נעלבת ממנה שכשבאתי אליה בשלישי היא לא כבר קבעה איתי מתי נפגשים,שאחננו אמורות להיות חברות נורא טובות,אבל היא פוגשת קודם חברים אחרים..
מה גם שחלק מהחברים האלה ניסיתי לראות אותפ ולא היו פנויים עבורי אבל עבורה הם כן פנויים....
נמאס לי להרגיש מקום לא חשוב בחיי הסובבים אותי....
הייתה לי גם את העביעה הזו עם האקס שלי ,שהרגשתי שהכי חשוב לו זה לראות את המשפחה שלו וחברים מסויימים,ואותי הוא רואה ככה שנוח לו ,דיברנו על זה רבנו על זה ,נפרדנו
....
למה אנשים לא נותנים לי את ההרגשה שאני מאוד חשובה להם?
אני פעילה ויודעת להעסיק את עצמי ,ואני לא מחפשת חברהכל הזמן ,אבל מאוכזבת כל פעם מאנשים....
מה לעשות עם חברה זו ,כיביכול צחקנו ואמרנו שזה טוב חזרנו לשיגרה שכל אחת עמוסה
אבל נורא נעלבתי שהיא לא קבעה איתי אפילו כבר ליום למחרת להפגש...
וגם חבר טוב שהרבה פעמים לא זמין כי הוא בוחר לעבוד הרבה ,אבל כשזוגתו תעבור לגור איתו אז הוא יצמצם בשעות ... למה עבורי אף אחד לא מתאמץ ,למה אני כ"כ לא חשובה
גם לא לחברים הטובים ולחבר לשעבר...
גם אני מאוד כועסת עליה, שלפני הנסיעה בקושי היא זמן פנוי וכשהיה לה זמן היא נסעה לאילת ל3 ימים עם חבר שממנו נפרדה בגלל הנסיעה.... חבר חדש של חודשיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצד לבד - תגובה
רוני פרישוף29/07/2011שלום לך אני,
קודם כל אני מאד מבינה לליבך, אני זוכרת את עצמי בגילך חשה דברים מאד דומים. כנראה שהמעבר מנעורים לבגרות צעירה יוצר לחץ למצוא קבוצת השתייכות חדשה, במקום המשפחה הגרעינית, או כפיצוי לדברים שהמשפחה הגרעינית לא הצליחה לתת בצורה מספקת, וזה מביא איתו המון ציפיות, וגם אכזבות ותסכולים.
כאשר הבטחון העצמי לא בשמים, ויש אולי קצת רגשי נחיתות או פגיעות, כל אכזבה מקבוצת ההשתייכות החברתית מרגישה כמו מלח על פצע פתוח.
אני חושבת שכדאי לך לעבוד על שני כיוונים. אחד הוא חיזוק הבטחון העצמי: להרגיש ראוייה לאהבה ושווה בדיוק בשביל מה שאת, לאהוב להיות עם עצמך בלי להרגיש תלוייה מדי באחרים ולפתח תחומי עניין וכוחות אישיותיים.
השני הוא ללמוד לפרש באופן קצת פחות אכזרי כלפי עצמך את חוסר הפניות הזמני של אחרים. זה לא נשמע לי תמיד משהו אישי ומכוון נגדך, או משהו שקורה רק לך. לאנשים יש הרבה עיסוקים שהם צריכים לחלק ביניהם את הזמן, לא תמיד יש זמן או חשק בשביל הכל, ודברים כמו שאת מספרת קורים לכולם כל הזמן. חבל להיפגע ממשהו שהוא טבעי וחלק מהחיים החברתיים. אני בטוחה שכל אחד מגולשי הפורום יאמר לך שקורים לו דברים דומים בתדירות גבוהה. סביר שגם את "עושה את זה" לאחרים בלי לשים לב. אם תהיי חזקה ו"תבחרי" לא להעלב, אם "תזרמי" יותר בנינוחות עם המהלכים של חברייך, בלי לפרש אותם לרעה או להשוות לאחרים, חייך יהיו יותר קלים ונעימים. לא תצליחי לשנות אותם, תצליחי לשנות רק את האופן שבו את לקחת את הדברים.
יכול להיות, שחיזוק הבטחון העצמי, הגישה החיובית והפחתת רמת הרגישות והפגיעות בסופו של דבר ימשכו אלייך אנשים, שירצו לבלות יותר בקירבתך. זו כמובן תוצאה רצוייה, אך לא מובטחת.
אם את מרגישה קושי לקדם את עצמך בשבילים האלו, תהני מאד מעזרה מקצועית. בטיפול יהיה לך את כל המקום, ואם גם בטיפול תרגישי פגועה או מקבלת פחות תשומת לב יחסית למטופלים אחרים, זו תהייה הזדמנות טובה לעבוד על זה. יש כמובן טיפול חינם או מסובסד בקהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה צריך תשובהשם שם28/07/2011
לפני כמה זמן לקחתי כדורים לחרדה או דכאון לא זוכר בדיוק והפסקתי
אני לא יודע אם זה קשור אבל יש לי בעיה שדי מעצבנת אותי
תמיד לפני משהו שאני לא יודע אם אני נלחץ או משהו כזה
למשל שאני הולך להכיר בחורה או משהו להיפגש או דברים חדשים שקורים או שאני עושה
אני מרגיש כאבים בבטן לפעמים אני מרגיש צורך ללכת לשרותים
ואני לא יודע למה זה קורה מה זה יכול להיות?
זה מין חוסר ביטחון כזה ממה יהיה ומין לחץ כזה אני לא יודע להסביר
ממש חוסר ביטחון
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הפסקתי על דעת עצמי
אותו אחד28/07/2011הרופא אמר לי להפסיק
סליחה על הכתיבה הלא מובנת פשוט לא היה לי זמן לכתוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גם קשור
אותו אחד28/07/2011לפעמים יש לי מין גלים כאלה חודש אני יוצא מבלה נהנה ופתאום יורד לי המצב רוח אין לי חשק לצאת אין לי חשק לעשות כלום
זה קורה לי לפעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גם קשור - תגובה
רוני פרישוף29/07/2011שלום "אותו אחד"
לא ברור מה גילך, ככל שאתה צעיר יותר וקרוב לגיל ההתבגרות כך התופעות שאתה מתאר הן חלק טבעי מההתפתחות. אם אתה מבוגר יותר, יתכן כי אתה מפתח בעיית חרדה, דכאון או דימוי עצמי נמוך המפריעים לתפקודך התקין בתחומי חיים שונים.
לא מומלץ לקחת כדורים פסיכיאטריים בלי שום בירור של הבעייה הנפשית, מקורותיה ובלי לנסות לטפל בה בדרך של שיחות או טיפול התנהגותי.
לא ברור מדוע הרופא החליט לרשום לך כדורים, ומדוע הוחלט להפסיק. אנא חזור לאותו רופא ובקש ממנו את האבחנה שלך, ושאל איך הוא התרשם ממך. הרופא ראיין אותך ומכיר אותך, והוא יוכל לעזור לך לפנות להמשך טיפול.
לא אוכל לתת לך עצות נוספות כי רשמת מעט מאד על עצמך, אופייך וחייך. אני מקווה שתמצא דרך לחזק את בטחונך העצמי, לא להתרגש מדי לפני מטלות חשובות, ולהרגיש טוב בכל מיני מצבים, גם אם הם קצת מלחיצים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה היה לי
אותו אחד31/07/2011אני בן 17 קודם כל ולקחתי את הכודרים עד תחילת גיל 16 בערך
וזה קרה לי גם בזמן שלקחתי כדורים וזה הורס לי הכל אין לי ביטחון לדבר עם בחורות אם לעשות דברים חדשים שלא עשיתי שקשורים לחיים כמו לחפש עבודה ודברים כאלה
באמת יש לי ביטחון נמוך ודימוי עצמי נמוך אני לא יודע איך לעבוד על עצמי
אתה סיכמתה את מה שיש לי בשורה האחרונה שכתבתה
בטחונך העצמי, לא להתרגש מדי לפני מטלות חשובות, ולהרגיש טוב בכל מיני מצבים, גם אם הם קצת מלחיצים.
ואני בן אדם די שמח מבחוץ ותמיד צוחק על הכל אבל לפעמים אני נכנס למצב רוח מסריח כזה אין לי חשק לצאת אין לי חשק לכלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה
אותו אחד05/08/2011אם תוכל לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה - תגובה
רוני פרישוף06/08/2011שוב שלום,
מצטערת, אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבתי לך קודם.
בגיל ההתבגרות התופעות שאתה מתאר הן די נפוצות, כך שאפשר לצפות שכאשר תתבגר גם תרגיש יותר טוב וחזק.
יחד עם זאת, אתה מאד סובל. אם רופא רשם לך כדורים כנראה הוא התרשם שהמצב די רציני. נסה לחזור לרופא ולשאול אותו איך הוא רואה את המצב. מאד כדאי לך לפנות לטיפול נפשי, אפשר לקבל טיפול בחינם או מסובסד בקהילה.
יש הרבה ספרים טובים לחשיבה חיובית, הפתחתת חרדה ומיומנויות חברתיות. אם יש לך משמעת עצמית לקרוא ספרי הדרכה ולהשתמש בעצות שלהם, כדאי לך לנוסות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמחת חייםאלרועי27/07/2011
שלום,
חברה שלי טוענת שאין לי שמחת חיים ושזה פוגע בה ופוגע בקשר שלנו.
היא מבקשת שאלך לפסיכולוג.
איני יודע מדוע היא טוענת שאין לי מכיוון שאני חושב שיש לי, אך היא מפרשת דברים כמו אדישות או רצינות כחוסר שמחת חיים.
מה ניתן לעשות?
אשמח לעזרה ועצות
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחת חיים - תגובה
שחף ביתן27/07/2011שלום לך,
אתה כותב מעט מאוד, ולא ניתן להבין מכך האם אתה סובל מהמצב< למה אתה קורא אדישות ורצינות? למה חברתך קוראת חוסר שמחת חיים?. כך שלא כל כך ברור מה הבעיה, או אם יש בעיה, פרט לכך שיש פער בינך לבין חברתך.
עם זאת, ברור כי עליכם להתמודד עם הפער הזה באופן שבו אתם רואים את הדברים. אולי תנסו לדבר ולהבין מה גודל הפער, ועל מה בעצם מדובר? אתה יכול לשאול עם מה קשה לחברתך? מה מפריע לה? לבדוק עם עצמך האם אתה מקבל את הערותיה, האם אתה רוצה לעשות שינוי. מה מפריע לך אצלה?
יחסים הם תמיד משא ומתן מתמשך, וטוב שתכנסו לשיח על מה שאתם מרגישים אחד כלפי השני. אולי היא מבטאת את הרצון שלה להרגיש את המחוייבות שלך, את הרצון שלך בה, וכדומה. אולי האדישות משקפת חוסר מוטיווציה או רצון שלך? אולי הם מבטאים משהו שאתה חש בתוך הקשר? קושי או תסכול שאתה מרגיש? שיחה ביניכם יכולה להעלות את הדברים לפני השטח ולהתחיל להבהיר במה מדובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק העניין
אלרועי29/07/2011אני בעצמי לא בטוח שאני מבין למה היא מתכוונת כשהיא אומרת שמחת חיים.
היא טוענת כשגם כשאנחנו עם חברות שלה, לדוגמה, אז הן חושבות שאני כעוס או "סובל" ואני מסביר שקשה לי להפתח במהירות ליד אנשים חדשים, ביישנות, אז יש שמפרשים את זה כחוסר נחמדות או לא יודע מה.
וגם אני לא יודע אם יש לי מה ללכת לפסיכולוג כאשר אני בעצמי לא מבין מה הבעיה ומה להגיד לו, ועוד יותר חמור מכך, שאני די משוכנע שאין שום בעיה, אנשים שמכירים אותי לעומק, חברים טובים וותיקים, לא מגדירים אותי כחסר שמחת חיים או עצוב או לא יודע מה אלא להפך
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק העניין - תגובה
שחף ביתן30/07/2011שלום אלרועי,
אין לי הרבה מה להוסיף מהתגובה הקודמת. עליכם פשוט לשוחח ביניכם ולנסות יחד להבין מה מפריע לכל אחד, ואיך אתם יכולים לבוא אחד לקראת השני. לחשוב איך לעזור לך להרגיש בנוח יותר ולהיות פחות סגור, ואיך אפשר שלא יחוו אותך ככעוס או סובל.
ומאידך להיות קשוב לקצב שלך, למינון המתאים לך, וכן הלאה. אתם תצטרכו לדבר על הדברים האלו ולראות האם אתם יכולים בתוך מערכת היחסים שלכם להגיע יחד לפתרונות שיקדמו אתכם, שדרכם תתרמו זה לזה, ותוכלו להנות מן התמיכה האחד של השני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהאאא26/07/2011
שלום,
אני נערה בת 18
יש לי בעיה.
אני רוצה שיעשו לי אבחנה מדוייקת של מה שיש לי.
הבנתי שיש כל מיני מבחנים, שאלות ששואלים- המבחן של רורשך וכו'
איפה אפשר לעשות אבחנה מדויקת באזור הדרום- באר שבע? בסביבות איזה סכומים מדובר? האם ניתן להקטין את הסכום עם יש בבית בעיה כספית?
זה דחוף לי בגלל שכל פסיכולוג/פסיכיאטר מאבחן אותי אחרת, הכסף והזמן מתבזבזים אבל הבעיה לא נפתרת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה - תגובה
את יכולה לפנות למרפאה ציבורית, או לבי"ח פסיכיאטרי או למחלקה הפסיכיאטרית בסורוקה. בכל המקומות האלו עושים אבחונים פסיכולוגים ויש שירותים פסיכולוגים ופיסיכיאטריים שאינם כרוכים בתשלום, אך לעיתים יש תקופות המתנה.
עם זאת, אינני בטוח שאבחון פסיכולוגי יהיה המזור לבעייה שאת מציגה. אבחון פסיכולוגי המורכב מרורשך וכלים אבחוניים אחרים, נותן תמונה של הנפש, אך אינו כלי מדידה. האבחון הפסיכולוגי משמש כדי לקבל מושג על היכולות, כוחות, קשיים, הפנמות, וכן הלאה כדי ליצור תמונה אישיותית. אך אין בכך כדי לתת פלט מוגמר של אבחנה.
אם את נמצאת כבר בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי כדאי לך לבדוק עימם את האפשרויות לעמוד על הבעיה שמטרידה אותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיה- דחוףאאא26/07/2011
כרגע מבקרת אצלינו קרובת משפחה מחו"ל
היא מראה תסמינים ברורים של אנורקסיה,
בשלושת הימים שהיא נמצאת כאן היא אכלה רק דברים מעטים.
היום למשל, היא אכלה יוגורט פירות ואפילו לא סיימה אותו,
בטענה שהיא לא מסוגלת לאכול עוד.
ניסינו לא ללחוץ עליה לאכול, וניסינו כן, שום דבר לא עוזר.
היא מתחמקת ומשנה נושא, נעלבת וטוענת שהיא לא רעבה.
היא אישה מלאה יחסית, ואין לנו מושג עם זה נובע בגלל
לחץ (או דכאון) בשל בואה לארץ או בגלל "דיאטות" למיניהן.
כל שיחה בנושא איתה לא באה בחשבון.
כרגע היא רק מבקרת פה, ובעוד חודשים מספר היא תחזור לחו"ל
היא טוענת שגם בבית היא אוכלת את אותן הכמויות,
ומוסיפה להגיד ש"בבית לא אומרים לה שום דבר על זה" (מכיוון שהיא גרה לבד)
חשוב לציין שהיא עברה הרבה קשיים לאחרונה.
אנחנו לא יודעים כיצד לפעול, ושום שיחה עם פסיכולוג לא באה בחשבון.
היא מתנגדת בתוקף ובטוחה שההתנהגות שלה בסדר.
אני מבינה שאין אפשרות אחרת לעזור לה מבלי לאלץ אותה לעבור טיפול כפוי, מה שאין ביכולתינו לעשות מכיוון שמקום מגוריה הוא לא בארץ.
אני לא מכירה בוודאות את הרקע שלה, ויודעת שהיא בסביבות גיל ה-40.
ובכל זאת, ברצוני לעזור לה לפני שתשוב לביתה, כי דואגת אני שמצבה עלול להידרדר.
האם יש דרך כלשהי שבה אני יכולה לעזור? אם זה טיפול או שיחה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנורקסיה- דחוף - תגובה
אני מבין את דאגתך. עם זאת, כדאי לזכור שאנורקסיה כרוכה בתת משקל, וכל עוד היא לא קרובה לכך לא בטוח שיש סיבה לדאגה, אבל כדאי להיות עירניים כפי שאת עושה. נראה כי האוכל הוא עניין עבורה, אך עוד לא ברור עד כמה ואיזה עניין? כל עוד היא לא בתת משקל ואין סכנה בריאותית אין מקום להתערבות חריפה ולאקטים של אשפוז. עם זאת, אם מצבה יידרדר והיא תגיע לתת משקל עד כדי סיכון מצבה הבריאותי הרי שאין לחכות עד שהיא תחזור למולדתה, ויש לערב גורמים מקצועיים.
כרגע נראה שהאפשרות המרכזית לעזור לה, היא כקרובת משפחה דואגת. ככל שתתקרבי אליה ותוכלי לדבר איתה בפתיחות כך תוכלי גם לשמוע על מצוקתה ולהציע את תמיכתך כחברה. את יכולה לנסות לפתוח איתה בשיחה פרטית, ללא טון ביקורתי, לשתף אותה בדאגה שלך. אפשר לומר שאת מרגישה שהיא אולי מוטרדת, או שיש לה קושי עם אוכל, ושאת דואגת לה ואכפת לך ממנה, ושאת מוכנה להיות אוזן קשבת אם היא מעוניינת לשתף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)