פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם
    תמר
    26/06/2011

שלום,

אני בת 35, רגועה בד"כ אבל פתאום יש לי התפרצויות זעם שאני מסוגלת לזרוק דברים ולצעוק. זה קורה רק בחוג המשפחה הקרובה, אבל זאת הבעיה שזה תמיד יוצא בסוף על האנשים שהכי חשובים לך...

תמיד האמנתי שאני מסוגלת להתמודד עם זה לבד, אבל הגיע הרגע שאני לא מוכנה יותר שהילדים ובעלי יסבלו עוד עד שאני אצליח לבד, ונראה לי שאני זקוקה לעזרה.

אני גרה באזור זכרון ואשמח לקבל המלצה על פסיכולוגית/מטפלת באזור,

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם - תגובה

שחף ביתן
    27/06/2011

שלום תמר,

אכן רצוי לפנות לטיפול נפשי שיכול להועיל מאוד ולעזור למתן ולווסת את התקפי הזעם.

עם זאת, אין באפשרותנו לתת המלצות במסגרת הפורום

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ההגדרה נכונה?
    נורית
    25/06/2011

האם יש דבר כזה שנקרא קלינופוביה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ההגדרה נכונה?

הוספת תגובה

• האם ההגדרה נכונה? - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

יש, מדובר בפחד מכניסה למיטה או הליכה לישון.
    זו כנראה וריאציה של פחד מאובדן שליטה או מוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים
    רינה
    24/06/2011

אני אחרי 16 טיפולי הפריה IVF , הכשלון האחרון לפני יומיים לקח ממני את כל התקווה לחיים לעתיד, אני לא דמיינתי את חיי ללא ילדים אף פעם, חשוב לדעת שאני בת 42 עוד מעט ובעלי בן 48 , אני מרגישה שאני בבעיה אבל אני לא יכולה לעשות כלום , כל פעם אני חייבת לקבל את הכשלון , אני לא יכולה להאשים אף אחד ואף אחד לא יכול לעזור לך, חוץ מכמה מילים לנחם אין מה לתת ואת המילים האלה כבר שונאת לשמוע , אני מרגישה שאלוהים כועס עליי ואין לי מה לעשות מול זה, או פשוט הוא לא מעוניין לתת לנו ילד וגם אין מה לעשות ? אבל את סרט העתיד ללא ילדים כואב לי, ואין לי מה לעשות או מה לתרום לשינוי החלטת אלוהים בנושא? אני מרגישה נחנקת קשה לי !!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים

הוספת תגובה

• נסיון לעזור

ב
    24/06/2011

שלום לך יקירה,

אני לא פסיכולוגית ולא מתיימרת להיות, אולם קראתי את הודעתך והיא מאד נגעה ללבי משום שאני מאוד אוהבת ילדים ומאוד רוצה להיות אמא ביום מן היום.

אם במקרה תתקלי בהודעתי מהיום, תראי שיחסי הורה-ילד בכלל ויחסי אם-בת בפרט הם אינם תוצר של קשר ביולוגי בלבד. אין זה מספיק ליצירת קשר ויחסים טובים, למעשה, אני יכולה להעיד שזהו הפרמטר הזניח ביותר בתוך המכלול המורכב הזה של יחסי הורים-ילדים.

משיחה שקיימתי עם כמה מקרוביי, בוגרים שאומצו כתינוקות או כפעוטות, העלתה שהוריהם הם הוריהם נקודה. על כל המשתמע מכך. אחת מהם תרה אחר שורשיה והעידה כי הפגישה עם אמה הביולוגית היתה מרגשת כמעט כמו להיפגש עם סוכן הביטוח שלה. ואין צורך להכביר במילים מעבר לכך.

לכן, אני משוכנעת ובטוחה שאחרי שנים רבות של ציפייה, תקווה והמתנה, תהיו הורים נהדרים וטובים. במקביל, לדעתי, יש לשקול אפשרות לאמץ תינוק/ת שאולי לא יוולד מגופך אך בוודאי יוולד מהלב, מלבך שלך ומלבו של בן זוגך. התינוק בר המזל הזה, יהיה הילד שלכם, רק שלכם ואתם תגדלו אותו כראות עיניכם ותאהבו אותו ללא תנאים, בטוב וברע.

אני מאחלת לכם הצלחה מכל לבי ומקווה שתהיו הורים בהקדם, במי מן הדרכים האפשריות ותדעו אושר וסיפוק מגידולו של ילד.

מחזיקה לכם אצבעות,
    בת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

שלום רינה,

אני משתתפת בצערך, ומצטרפת למילותיה המנחמות של בת.

ילד ביולוגי הוא משאת נפש, והמסלול המייסר של טיפולי הפוריות רק מעצים את המשאלה, ואת כאב האכזבה.

אני מקווה שבעלך תומך ומחזק, ושיש לך תחומי עניין ומשמעות נוספים בחיים שבהדרגה ימלאו את הריקנות.

יש הרבה קבוצות תמיכה וירטואליות וממשיות לנשים במצבך, שיוכלו לתמוך ולחזק אותך בשעה קשה זו.

האם ניסיתם את כל האפשרויות? פונדקאות היא פתרון נהדר. חוויית ההריון איננה הכרחית כדי לחוות אימהות מלאה.

אם אפשרות האימוץ עומדת בפנייך, כדאי לשקול אותה ברצינות ובחום. הויתור על המשכיות גנטית הוא עצום, אך עצומה לא פחות השליחות של אימוץ נפש פעוטה שגורלה לא שפר עליה. מחקרים מצביעים על חוויית הורות עמוקה ומלאה גם בהורות מאמצת.

תתאוששי בקצב שלך, וכל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור היחסים עם אמא
    ב
    24/06/2011

שלום,

אני בת 25. רווקה, לומדת, עובדת, גרה מחוץ לבית ההורים מאז הצבא.

יחסי עם אבי נהדרים- לא יכולתי לבקש אבא נפלא יותר!
    הוריי נשואים, ויש לי שלושה אחים- אני הבת היחידה והאמצעית.

לאמי היו יחסים מאד לא טובים ובעייתיים עם אמא שלה. וכשאני נולדתי, בתה ממין נקבה הראשונה- היא לא ידעה עצמה מרוב אושר, ודמיינה כיצד היא תשנה את הדפוס שהיה עם אמה. וכך היה עד גיל ההתבגרות. אין לי ספק שאמא שלי אוהבת אותי, אולם אני סבורה שהיא לא יודעת כיצד להפגין זאת, ושהמטען הקשה מאמה מקשה ומכביד עליה.
    מזכרונות הילדות שיש לי אין לי ספק שהיא הייתה אמא טובה- אמא משקיעה, אוהבת, מציבה גבולות, מחנכת, מלמדת, מטפחת.

יכולת הנתינה של אמא שלי מאוד מוטלת בספק וזה משגע אותי בכל פעם מחדש.
    לדוגמא: אני רוצה רגע להשתמש במייבש השיער שלה אחרי המקלחת (באופן חד פעמי!) וכשהיא רואה שאני לקחתי אותו, היא מבקשת אותו בטענה שהיא זקוקה לו. לא משנה ששיערה יבש ושהיא לא מתכוונת לצאת לשום מקום.
    למשל, תוסף תזונה שאבא שלי הזמין עבורי ושגם אמא שלי טוענת שהיא נוטלת אותו (אולם היא לא) לפני שיצאתי מהבית, לביתי, שאלתי בקול האם אני יכולה לקחת את התוסף. אמא שלה שמעה זאת ואמרה שאני יכולה אך שאשאיר לה כדור אחד עד שהיא תקנה חדש. השארתי כמובן. בביקורי בבית כעבור שבועיים (!) הכדור נותר במקום בו הושאר.
    רוצה לומר, לשמחתי אני עצמאית בכל הבחינות גם מבחינה כלכלית, ואני יכולה לרכוש לעצמי תוסף, מייבש שיער וכל שארצה. אולם, העיקרון והמחשבה שלאמא קשה לתת דברים פעוטים כמו להשתמש במיייבש למספר דקות ממש מעבירה אותי על דעתי. הדבר מודגש עוד יותר לאור העבודה שיכולת הנתינה של אבי גבוהה ואין אני מתכוונת במובן החומרי. (לשכנים לעומת זאת או קרובים היא יכולה להביא פרי מטבחה באופן דו שבועי!)

עם או בלי קשר לכך, קשה לי מאוד הקירבה עם אמי. אני מתקשה להיענות למחוות פיסיות ממנה כמו נשיקה או חיבוק (זה ממש קושי עבורי), או אפילו לשבת קרובה אליה מאוד, להביט לה ישר בעיניים, לחייך אליה או לנהל עמה שיחה שאיננה שיחה שטחית על הא ודא. קושי שלא קיים כלל לא עם אבי ולא עם אנשים אחרים! אני מודעת לכך שהדבר פוגע בה אך פשוט קשה לי עם זה. אין לי כוונה לפגוע בה.

קשה לי עם העובדה שאמא שלי ככ רחוקה ממני ושהיא לא מעורבת בחיים שלי ולא זוכה לחיבוק מהבת שלה וכדומה, אולם באמת יש לי קושי אדיר עם כך, אני ממש מרגישה שהפערים ככ גדולים שלא לומר בלתי נתנים לגישור.

אני מודעת לכך שהדבר מכביד על כל המשפחה (אולם במפגשים עם משפחה יותר מורחבת וכו אף אחד לא ישים לב למתרחש מתחת לפני השטח) הגרעינית וזה מפריע לי.
    אני לא רוצה לפגוע אך השינוי קשה לי!

הוריי הציעו שנלך/אלך לטיפול פסיכולוגי אך אני נמנעת מכמה סיבות:
    א. העובדה שאמא שלי אומרת שאני צריכה ללכת לטפל בעצמי, וסבורה שלה אין צורך.
    ב. אני סטודנטית כאמור, ועובדת, וגרה במרוחק מהוריי, וההתארגנות גוזלת הרבה משאבים.

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור היחסים עם אמא

הוספת תגובה

• המשך

ב
    24/06/2011

לכן, בפועל, מעולם לא ביקרנו או ביקרתי אצל פסיכולוג. לא בנושא הזה ולא בכלל.

אשמח מאוד לעצות כיצד ניתן לשפר את המצב, כי עם כמה שעצוב לי לומר זאת- אמא שלי כנראה כבר לא תשתנה, ואולי הישועה תבוא ממני בלבד.

אשמח לעצות מעשיות מכל הלב,
    בת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

שלום בת,

אני מאד מבינה את מצבך ואת תסכולך.

נשים שחוו יחסים לא טובים עם אימותיהן, מייחלות להולדת בת, כדי שזו תמלא את הצורך הבלתי מסופק לאהבה ללא תנאי, קבלה, חום ותשומת לב.

בגיל הילדות הילדה אכן מצליחה לרוב לספק את הצורך, ואף נהנת מזה בעצמה, אולם בגיל ההתבגרות דברים מתחילים להשתבש. הבת נעה אל עבר זהות משל עצמה, מבקשת מרחב וניפרדות, ולעיתים גם מפתחת עמדות, בחירות ותחושות שונות משל אימה, באופן שנחווה כמתמרד או מתריס.

כעת הקשר אם-בת עובר טלטלה, שלא תמיד נגמרת בשלום. נראה כי אימך לקחה "באופן אישי" את התבגרותך והשתנותך, וחוותה אותה כפגיעה אישית בה. במהלך השנים, ההסתגרות הרגשית שלך כלפיה והקרירות נחווים כהמשך היחס הקשה. מן הסתם היא מרגישה שזה "לא מגיע לה", לא מבינה מאיזה מקום זה בא אצלך, והסנקציות הקטנות כדוגמת המייבש שיער, נועדו להבהיר לך שהיא פגועה, כועסת, ולא מרגישה שהיא מקבלת את המגיע לה.

את מצידך, כבר אדם בוגר בראשית חייו העצמאיים. בידך כעת הבחירה האם להמשיך את הניכור והענישה ההדדית, מתוך תחושת צדק עמוקה וכעס מתמשך, או לנסות לאסוף כוחות כדי לייצר נורמליזציה, שגם תנעים מעט את שהייתך בבית ההורים, וגם (ובעיקר) תסייע לך לייצר ניפרדות טובה יותר מאמא ולהמשיך בדרכך אולי לקראת הקמת משפחה משלך.

טיפול משותף הוא רעיון מ צ ו י י ן.. לאור הנוקשות שאת מתארת את אימך, מפליא ומשמח שהיא הציעה אותו, וכדאי לקפוץ על ההזמנה בידיים פתוחות. מטרת המפגשים המשותפים אינה לחפש אשמים, ולכן אין צורך שאמא תקבל על עצמה אחריות כתנאי להתחלת התהליך. מטרת הטיפול היא לייצר קו תקשורת סביר, שבו אפשר לבטא במילים את המשאלות, הצרכים, הכעסים, האכזבות וכו', במקום במעשים כמו שתיקה או אי-השאלת חפצים. תהליך כזה מוביל ברוב המקרים לשיפור היחסים וההבנה ההדדית, ומאד תורם ליצירת ניפרדות בריאה, שמאפשרת לצאצא לצאת לדרך עצמאית בלי מטענים עודפים.

תוכלי לשקול כמובן גם טיפול אישי לעצמך. בטיפול תזכי לחווייה רגשית מתקנת, שכן את סובלת מחסך כרוני ביחס אימהי מותאם לך. בזכות העיבוד בטיפול, וקבלת מענה לצרכים נפשיים, תוכלי להישמר מהמשך שיחזור הדפוס הבעייתי עם דור ההמשך.

בינתיים, גם מכתב מלב אלא לב, שמתמקד בתחושות ובכאב שלך, ולא בהאשמות כלפיה, אולי יוכל לרכך משהו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני, תודה רבה לך על התגובה המפורטת

ב
    30/06/2011

אני מקווה שבאמת יחול שיפור במצב..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיל שמייאש
    נורית
    23/06/2011

שלום רב,

כיום אני בת 38 והגיל שלי מייאש אותי עד כדי שאני וויתרתי על חלומות, המשך לימודים ..
    מרגישה שעבר זמני אפילו אם זה בהצלחה של טיפול פסיכולוגי לעומת הצעירים שפונים לטיפול.
    מרגיש לי שפיספסתי את הרכבת בהרבה מאוד מובנים ושהעתיד אינו נראה וורוד כמו פעם.

אולי אם הייתי נשואה + ילדים אני מניחה שהייתי במקום אחר בתחושתי, אבל זה המצב כיום ואני חוששת שנשארתי מאחור והשיירה המשיכה לעבור.
    תחושה חזקה זו שמקקנת בי מאוד מתסכלת ומייאשת אותי לאור העובדה שלא היה אמור להיות כך או לפחות לא היה מצופה ממני לזה.

כמובן, שיש גם את הדאגות משעון הבילוגי שמתקתק ואוזל כשעון חול בכל יום שעובר - ואילו זה עדיין לא מדרבן אותי לעשות משהו. מרגישה שנחלתי תבוסה מראש ומאחר והסיכויים שלי להשיג דברים טובים בכל תחום (אפילו בתעסוקה), נמוכים עד מאוד.
    ואילו אני חייבת שתהיה לי התחושה שהכל עוד אפשרי ופתוח בפני בלי שום סיכויים נמוכים מראש- כאילו להתחיל את המירוץ כשיידי על התחתונה, ומראש אני מוותרת למרות שזה לא הגיוני.

לציין שהיו שנים אחרונות בהן הייתי תקועה עקב משבר שדרדר אותי ולקח אותי אחורנית.
    שלולא הוא אני מאמינה שהייתי היום במקום אחר.

יש דרך מעודדת להסתכל על המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    הגיל שמייאש

הוספת תגובה

• לרוני

נורית
    25/06/2011

אני תוהה מדוע לא ענית לי כאשר ענית פה לכולם. האם ההודעה שלי הייתה כה מייאשת עד שלא מצאת מה לענות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

שלום נורית,

ההודעה האחרונה שהעלתי היא מלפני רבע שעה בדיוק.

מניין הבטחון שאיני שוקדת על כתיבת תגובה עבורך בדיוק ברגע זה? או שאולי יצאתי למנוחת צהריים של יום שבת?

הזירוז אינו משרת את עניינך, ובהחלט מרפה את ידיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

נורית
    25/06/2011

ההודעה שלי עלתה לפני יומיים ולא לפני רבע שעה. אני לא רואה היכן פה הזירוז.

משום מה דילגת עליה וזו גם זכותך בין היתר...

מקווה שלא הרפתי את ידיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

אוקיי. כנראה לא שמת לב שבזמן שהעלת את הודעתך שקדתי על מתן תגובות לכל מי שהעלה הודעה בימים האחרונים, כולל אלייך.
    הודעותייך כלל אינן מייאשות.
    תקבלי תגובה בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיל שמייאש - תגובה

שחף ביתן
    26/06/2011

שלום נורית,

לצד הבנתי את עומק התסכול והייאוש שלך, את החוויה האישית שלך של פספוס וכאב, אני מוכרח גם לומר כי את עוד צעירה. חייך עוד לפנייך ושום דבר לא מאוחר.
    נכון מאוד יהיה לפנות לטיפול. חלק מהבעיה נשמע לי קשור לאופן שבו את מודדת דברים ושמה את הדברים על סולם שבו יש למעלה - למטה, צעיר - מבוגר, וכן הלאה. סולמות כאלו לעיתים קרובות משכיחים מאיתנו איך זה לחיות, להיות בתוך החיים, ולא לנסות למדוד את החיים שלנו.
    אין לי ספק שאת יכולה להיעזר בטיפול, לממש את עצמך, וליצור לעצמך חיים שתוכלי ליהנות מהם ולהיות שלמה איתם. אך זה עלול לדרוש תהליך לא פשוט, שיעבור דרך המקומות הכואבים, דרך הפספוסים שכבר התרחשו, ודרך אלו שעוד יתרחשו (כאלו הם החיים, כל בחירה שלנו היא גם פספוס של אינסוף אפשרויות אחרות). תצטרכי לבחון בתוכך את הדרך שעשית עד היום, לעבד את המשברים שעברת, למצוא בחזרה את הכוחות שלך, ולבנות את דרכך.
    אולי המחשבה שטיפול לא יעזור, קשורה גם לקושי להכנס לטיפול שבו תצטרכי לעבור דרך המקומות האלו, ולתת לאדם זר הצצה לשם. עם זאת, זה נראה לי חשוב מאוד שתטפלי בעצמך, תהיי בטיפול שייתן לך תמיכה, הבנה והכלה, ושיהיה איתך מישהו לצידך בדרך שאת עוברת.
    אין שום סיבה לוותר, ותחושה קשה היא הרבה פעמים המנוע הדרוש להתחיל להניע את הדברים בכיוון אחר. אז כן, יש דרך אופטימית להסתכל על הדברים. מקווה שגם תוכלי לעשות.

המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון קל וממושך
    נורית
    23/06/2011

שלום רוני ושחף,

נראה לי שיש לי סוג של דיסטמיה, אבל בי להיכנס כרגע להגדרות- האם גורלי נחרץ ואסבול מכך כל החיים? שכן זה הדין מעצם הגדרתה של ההפרעה.

אני סובלת מסוג של דיכאון קל ממושך מאוד לאחר שחוויתי משבר עם חרדה גובהה מאוד במשך שנים, והבנתי שזה מה שקורה לרוב אחרי מצב חרדתי ממושך.

אני לא מרגישה שיש לי את הימים והתקופות בהן הרגשתי מלאת שמחת חיים במעין "היי" קליל.

האם ייתכן שמה שמפריע לי לשוב ולהרגיש טוב יותר זה עצם העובדה שהעלתי במשקלי הרבה בעקבות אותו המשבר, ושזה מאוד מפריע לי היום רגשית, נמנעת מלעשות דברים כמקודם- הייתכן שכאשר אצליח להוריד במשקלי המצב הנפשי שלי יוטב, או שזה קרב אבוד מראש?

תודה
    עפרה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון קל וממושך

הוספת תגובה

• דיכאון קל וממושך - תגובה

שחף ביתן
    26/06/2011

שלום לך,

לצד היתרונות שיש בהגדרות ובאבחנות רפואיות, המאפשרות מחקר ושיפור הטיפולים הקיימים, ישנה גם הבעיה שמרגע שנקבעה אבחנה קשה מאוד 'לא להכנס להגדרות', ולא להכנע לפטאליות שיש בהגדרה. פכי שאת מעלה בעצמך בתגובה, אתלא רוצה להכנס להגדרה, אבל חוששת מהכרוניות שיש באבחנה שאת מתארת.
    קודם כל אני ממליץ לא לעשות אבחון עצמי. גם לבעלי מקצוע מנוסים קשה לאבחן את עצמם.
    אינני יכול לענות לך האם תסבלי מכך בהמשך החיים ועד כמה, בטח לא דרך האינטרנט. אינני מכיר אותך ויודע מה מצבך. אבל ככל הנראה את מתמודדת עם קשיים באישיותך, וההתמודדות הזו יכולה ללוות אותך גם בהמשך החיים. כל אחד נושא עימו את התמודדויות שלו.
    עם זאת, לא צריך לשאת זאת לבד לגמרי. אתמתארת דיכאון שהחל לאחר משבר שהיה מלווה בחרדה. נכון מאוד יהיה לפנות לטיפול, שבו תוכלי לעבד את המשבר, את החרדה, ואת ההשלכות שלו.
    לגבי המשקל, לפי תיאורך, זה לא מוסיף. אך לא ניתן לומר האם רק זו הבעיה? והאם זה לא סימפטום של הבעיה?
    אני לא מאמין בקרבות אבודים מראש, או בגורלות שנחרצים. אנחנו אנשים, וככאלו יש לנו השפעה על חיינו, יכולת להתמודד ואפשרות לבחור. עם זאת, טיפול פסיכולוגי נדרש לעיתים קרובות כדי לעזור לעשות זאת. כדי להתמודד עם הכאבים, החרדות, והקשיים שהופכים את הבחירה לקשה, ויוצרים תחושות של חוסר אונים וחוסר יכולת.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול בכדי להתמודד עם מכלול הבעיות שאת מעלה, ולהחזיר לעצמך את שמחת החיים שלך. אין שום סיבה שלא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    ליאורה
    23/06/2011

כשאני בחברת אנשים חדשים אני הופכת להיות קפואה ולחוצה מאוד ולא מצליחה לצאת מזה. הפחד שאני נראית לחוצה גורם לי להיות עוד יותר לחוצה, למרות כל המשפטים שאני אומרת לעצמי ושאני מנסה לקבל את עצמי ולהבין שאין סיבה להיות לחוצה.

זה אולי ישמע מוזר, אני מרגישה שאני נהיית אוטיסטית ליד אנשים חדשים. מרוב לחץ הכישורים החברתיים שלי נפגעים.

אני לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

שלום ליאורה,

מתאורך הקצר עולה שאת סובלת מחרדה חברתית ברמה גבוהה.

חרדה חברתית נובעת משילוב של חוסר בטחון, פחד להיות מבוייש ("לעשות פדיחה"), נטייה לחרדה (פסיכולוגית ופיזיולוגית) ותפיסת מצבים חברתיים כמסוכנים.

קראי עוד ברשת על חרדה חברתית, וראי אם זה אכן מתחבר אלייך.

יש טיפולים מצויינים למצב, פרטניים וקבוצתיים. יש אף מרפאות ייעודיות לתופעה, שהיא מאד שכיחה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה קבוצתית
    חלי
    23/06/2011

מבקשת להצטרף לקבוצת תמיכה באיזור חיפה על מנת להתמודד עם מות בן זוג.קשה לי לקבל את מותו הפתאומי.

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה קבוצתית

הוספת תגובה

• תמיכה קבוצתית - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

שלום חלי,

אני משתתפת באבלך העמוק על מות בן זוגך.

ידוע לי שהביטוח הלאומי ולעיתים גם מחלקות הרווחה בעיריה מקיימים קבוצות תמיכה לאלמנים/ות.

אולי תוכלי למצוא עוד מידע בפורומים רלוונטיים באינטרנט.

מחזקת את ידייך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות בגלל מראה חיצוני
    קימי
    22/06/2011

היי,
    הבעיה שלי היא כזאת.
    אני בן 31, ולא מצליח עם נשים כמעט בכלל.
    הבעיה היא לא חוסר השכלה או אי-נחמדות. אני אקדמאי (תואר שני) ומאד חברותי ונעים הליכות.

קיבלתי כמה רמזים עבים שהבעיה היא במראה - אני נראה חנון ולא אטרקטיבי.

אני אישית די אוהב את המראה שלי. טוב, לא אוהב, אבל חי איתו בשלום.

אני מפלרטט הרבה ומצטיין בזה מאד. אני גם נדיב ועוזר לסביבה (אני לא מדבר ככה במציאות ומספר בשבחיי, אבל פה ההודעה אנונימית)
    כשאני שולח את התמונה שלי באתרי היכרויות התשובה הנלהבת בהתחלה מצטננת והופכת ל"נראה" "אולי" "פעם כידידים"...
    ובמציאות , תמיד יש היסוסים.

זאת לא נבואה שמגשימה את עצמה אלא דברים שבפועל קורים. אלה רמזים מפורשים שאי אפשר להתעלם מהם. וזה מרגיש כל כך לא הוגן - כי אני מתאמץ להיות בן אדם טוב ולעשות מה שצריך והעולם יורק עלי.

אולי אני צריך להכיר בזה שאין לי סיכוי עם נשים שנראות לי בעלות ערך, ולהסתפק בבחורות ברמה נמוכה יותר, תלותיות, חסרות ביטחון עצמי, מכוערות, או טיפשות - שבשבילן אחד כמוני הוא בגדר מציאה. ??

אין הרבה דברים שמדכאים אותי בחיים - אבל בכל פעם שזה קורה לי, זה ממש גומר לי את הנשמה.

הוספת תגובה

• לקימי שלום

מלינה
    22/06/2011

הבט סביבך וראה,,,האם רק לאנשים היפים יש זוגיות??? האם רק האנשים היפים נשואים?? אני מכירה המון אנשים, לא כל כך יפים ובכל זאת יש להם זוגיות והם נשואים ומאושרים בחייהם, אני חושבת שהבעיה היא לא רק במראה שלך ,אלא במה שאתה משדר,,כנראה שאתה משדר חוסר ביטחון וזו שורש הבעיה ולא המראה. בקשר למראה יש אימרה שאומרת אם גבר קצת יותר יפה מקוף(לא התכונתי אליך) בכלל כך אומרים זה מספיק, גבר שמשרה בטחון עצמי, חוש הומור והתחשבות הוא גבר נחשק המראה פחות נחשב, בקשר למראה אולי אתה יכול לשנות תסרוקת, להשתדל ללכת בלבוש מתאים ומודרני,היום יגם גברים הולכים למכוני יופי אולי גם שם יעזרו לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות בגלל מראה חיצוני - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

שלום קימי,

אני מצטרפת לדבריה של מלינדה. קשה להאמין שהקושי המתמשך ביצירת זוגיות נובע אך ורק מן המראה החיצוני.

כנראה מתלווים לכך היבטים אישיותיים או התנהגותיים שאולי אינך מודע להם או אינך מייחס להם משקל רב. אם תרצה לבדוק ולעבוד על זה לעומק, יש סדנאות בעניין, קבוצתיות ופרטניות, אימון למציאת זוגיות או טיפול (פרטני או קבוצתי).

מחקרים מראים שבאופן גורף וחוצה תרבויות, זוגות נוטים להיות דומים זה לזה במראה הכללי וברמת האטרקטיביות. כלומר, מבחינת ה"זיווג" המתאים לך, סביר שזו תהייה בחורה שתואמת לך על סקאלת היופי והמשיכה התרבותי. כאן אולי תוכל "לכוון" באופן שישא יותר פירות.

לבסוף, ה"סל" אליו הכנסת שפע של בחורות המתוייגות אצלך בצורה שלילית מעיד שאולי צבור בך כעס על נשים או תחושת התנשאות כלפי נשים שאינן בלב העניין החברתי. כדאי לך לשמור על ראש פתוח ולא שיפוטי. גם בחורה עם קושי כלשהו, כמו חוסר בטחון, נטייה לתלות או חוסר טיפוח, בתוך קשר אוהב יכולה ללבלב ולהציע המון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרעה נפשית גבולית
    יעל פרייס
    22/06/2011

בתי בת ה- 20 אובחנה בהיותה בצבא ע"י פסיכיאטרית באופן פרטי עם בעיית הפרעה נפשית גבולית.
    שוחררה מהצבא כי לא היתה מסוגלת להתחבר למסגרת הצבאית.
    כיום יושבת בבית ואין לה שום מוטיבציה לצאת לעבוד.

אותי זה מאד מתסכל כאמא.

איני יודעת לאן לפנות והאם היא מוכרת בביטוח לאומי לקצבת נכות

בהיותה בצבא פתחה חשבון בנק ועשתה עיסקה עם פרטנר.היום אין באפשרותה לשלם את החובות ובאים אלי הבייתה.

מה אני יכולה לעשות?
    גם לי קשה מבחינה כלכלית כי אני פרודה מבעלי ובהליכי גרושין.
    נא עזרתכם המקצועית.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרעה נפשית גבולית

הוספת תגובה

• פרעה נפשית גבולית - תגובה

רוני פרישוף
    22/06/2011

שלום יעל,

אני שומעת ומבינה את תסכולך כאמא, וגם שומעת את כאבה הגדול של ביתך. בודאי מאד לא קל לה כל מה שעובר עליה. אני לא בטוחה שהיא סובלת מחוסר מוטיבציה, סביר יותר שהקושי והסבל שלה נגרמים מחרדות ותחושת חוסר ביטחון וחריגות. גם משבר הגרושים שלכם בודאי משפיע עליה. ביתך זקוקה להרבה אהבה ותמיכה, וגם לעזרה מקצועית.

יש חומר רב בספרות מקצועית, ספרות מקצועית לקהל הרחב ובאינטרנט על הפרעת אישיות גבולית. תוכלי למצוא שפע רב של התייחסויות לתסמינים, למקורות המצוקה ולדרכי ההתמודדות והתמיכה.

ככל שתעשירי את הידע וההבנה שלך, יקל עלייך להתמודד עם המצב.

ביתך אינה אשמה במצבה, אלא סובלת ממנו. חשוב לתת לה תמיכה רגשית, ובמיוחד עזרה מקצועית.

במרפאה לבריאות הנפש וקופות החולים היא תוכל לקבל טיפול פסיכולוגי בחינם או מסובסד.
    אם מצבה קשה במיוחד, רצוי לקבל טיפול אינטנסיבי, שכולל שיחות פסיכולוגיות ואימון למיומנויות חברתיות וכלליות. ישנם מטפלים ומכונים המתמחים בכך.

ביטוח לאומי לעיתים מכיר באנשים עם הפרעות אישיות. יש לפנות לביטוח הלאומי ולהתחיל בבירור. עדיף שהיא תהייה במסגרת טיפולית כדי להקל עליה את התהליך, וכדי לצייד אותה בחוות דעת מקצועית.

ברשותך, אעדיף למחוק את ההודעה, כי הזהית בשמך המלא, מה שיכול לחשוף גם את ביתך. מכיון שאין לי אפשרות לשנות את הכינוי, אעדיף למחוק את ההודעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש קבוצת תמיכה באזור הדרום
    פול
    21/06/2011

היי שמי פול יש לי נכות נפשית קלה אני מחפש קבוצת תמיכה לחברים עם בעיה דומה באזור הדרום תודה מראש .

הוספת תגובה

• מחפש קבוצת תמיכה באזור הדרום - תגובה

רוני פרישוף
    22/06/2011

שלום פול,

נסה לפנות לעמותת "אנוש", ולביטוח הלאומי.
    נסה גם את אתר "אביליקו", לבעלי מוגבלויות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה אני ינסה

פול
    22/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה !!
    רואן
    21/06/2011

צהריים טובים !!

בבקשה אני בת 18 רוצה עזרה כדי לקבל החלטה בנושא מסוים !!
    באמת אני פעם ראשונה נמצאת במצב כזה מבולבלת לא יודעת מה לעשות מה לבחור איך להחליט מקווה שתבינו אותי ותתנו לי את דעתכם בעניין שלי ..
    אני סיימתי בית-ספר לפני כ - שנה (ב 2010) עם בגרות שלם ברוך השם , כבר לקח לי שנה להחליט את המסלול שאני רוצה ללמוד , אבל סוף סוף החלטתי ללמוד " כימיה תרופתית " במכללת אורט בראודה .. עומדת בכל תנאי הקבלה ...
    אבל !! אני כבר מתאריך 17.4.11 התחלתי שירות לאומי בב"ח רמב"ם ואני צריכה לשרת שנה מלאה כדי לקבל את הכל , ואז אני צריכה לדחות לימדוים לשנה הבאה (2012) ..
    לא יודעת מה לעשות מי לבחור איך לעשות .. מצד ראשון אומרת שירות לאומי עוזר לי ונותן לי זכויות ועדיפות במדינה אפילו אחרי הלימדוים כשאני רוצה לעבוד מעדיף אותי .. מצד שני אני מה זה רוצה להתחיל לימדוים ולנצל הזמן ולהיות רגועה שכבר התחלתי לללמוד והכל בסדר וגם בזמן זה אני מתלהבת ללימודים דבר שמפחדת שלא יהיה אם התחלתי ב 2012 ..!!
    מבחינת כסף אבא שלי לא חסר לו ברוך השם וגם שני ההורים שלי נכים ואני עברתי ניתוח לב אז מגיע לנו עזרה ..
    אז למה לשרת שנה רק בגלל זכויות ויש לי כסף ויש אפשרות להתחיל השנה לימודים !!
    גם אם הפסקתי " שירות לאומי " ולמדתי וקיבלתי תעודה הם חייבים להעסיק אותי נכון ?!?!

אני מאוד מתנצלת על זה שהארכתי אבל אני ממש כל הזמן יושבת וחושבת מה לעשות שאלתי הרבה יש אלה שאומרים אל תפסיקי ואלה כן תפסיקי תלכי ללמוד ... אני מבולבלת מה ההחלטה הטובה ביותר במצב כזה ????!

תודה והמשך יום מקסים

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה !!

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה !! - תגובה

רוני פרישוף
    22/06/2011

שלום רואן,

אני שומעת שאת מאד לא סומכת על עצמך שתעמדי לאורך זמן מאחורי החלטות שאת מקבלת. את חוששת שטעמך ישתנה, שתאבדי מוטיבציה או שדעתך תוסח. קשה לך להאמין שתצליחי להחזיק את הרצון ללמוד עד 2012.

במקביל, קיבלת החלטה להתחיל שרות לאומי. בודאי היו לך סיבות טובות כאשר קיבלת החלטה זו. שוב, את מוצאת את עצמך מתקשה להתמיד בנחישות בהחלטה שקיבלת.

במילים אחרות, העניין הוא לא מה תבחרי, אלא איך לחזק את הביטחון העצמי והנחישות שלך, כדי לעמוד מאחורי החלטותייך בחיים ולהתמיד בהן לאורך זמן, גם אם נשמעים מהסביבה כל מיני קולות.

יתכן שהחלטה לדבוק בתהליך שאותו התחלת, ומאמץ להמשיך לשמוח ולרצות את ההחלטה המקצועית שקיבלת, יחזקו את אמונתך בעצמך ובהחלטותייך.

אגב, שרות לאומי, כשמו כן הוא, נועד לשרת את המדינה כתחליף לשרות צבאי. את מתייחס אליו דרך הזוית הצרה של האינטרס האישי (מה יצא לי מזה), אולי תוכלי להרוויח ולהתחזק אם תתחברי לתרומה העצומה שיש במעשייך למדינה ולחברה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומרים לילדים?חייבת תשובה מיידית
    יחד ולחוד
    20/06/2011

הכלב המתוק שלנו נדרס ומת הבוקר אחרי שהילדים יצאו לגן ונפרדו ממנו אומנם הם רק בני שנתיים וחצי אך הם משוגעים עליו ואומרים לו בלי סוף שהם אוהבים אותו ורוצים תמיד לצאת מהבית לשחק איתו בחצר גם כשהם קמים בבוקר הם מבקשים לצאת אליו אני שבורה מהמוות שלו ואין לי מושג מה אומרים לבני שנתיים שהכלב הכל כך אהוב להם נעלם פתאום הם מרגישים שהוא חבר שלהם וקוראים לי "חבר שלנו" מה לומר להם ? צריכה תשובה דחופה לפני שישובו מהגן ממש מיידית אם אפשר

הוספת תגובה

• מה אומרים לילדים?חייבת תשובה מיידית - תגובה

שחף ביתן
    20/06/2011

שלום עצובה,

אני מצטער כל כך לשמוע על האובדן של הכלב האהוב שלכם. זה קשה ומצער, בעיקר כשזה קורה בכזו פתאומיות. את שואלת שאלה מורכבת, ואנשים שונים ובעלי מקצוע שונים עשויים לתת תשובות שונות, בעיקר כי התמודדות עם אובדן ומוות היא עדיין אחת המשימות הקשות ביותר בחיים. בנוסף זו שאלה מורכבת כי יש בה בבת אחת כמה נקודות שונות שדורשות התייחסות.
    אי אפשר לנתק כאן את העובדה שיש גם את האבל שלך, את הצער שלך (ושל בעלך) על אובדן הכלב. מתוך הקשר שלך איתו, הרגשות שלך וההיקשרות שלך אל הכלב המתוק שלכם, והרגשות שמתעוררים בתוכך בעקבות התאונה והמוות שלו.
    לצד זה, ברור כי את מנסה כבר להתארגן ולהתמודד כדי לשמור על הילדים שלך. על אף שהאינסטינקט שלנו הוא לעיתים קרובות לחסוך מילדים את הסבל, הרי שילדים מבינים מה קורה מסביבם, ולעיתים נפגעים יותר מניסיונות להסתיר מהם את המציאות, מאשר כשמלווים אותם בהתמודדות עם המציאות, גם כשהיא קשה.
    לא צריך לשתף אותם בפרטים לא נעימים, אך לדעתי, נכון יהיה לספר כי הוא נפגע ונפטר ולא יוכל להיות איתם יותר. את המלל המדויק והבחירה האם לומר שהוא עלה לשמיים, שהוא עכשיו בגן העדן של כלבים מתים, או כל אפשרות אחרת אני משאיר לכם.
    חשוב לתת מקום ולהבין איתם שזה מאוד עצוב ומצער, ולעשות טקס ותהליך שבו הם יוכלו להיפרד ממנו, לעבד את האבל ואת הכאב על האופן שבו הוא נעלם פתאום מחייהם. זה יכול להיות קבורה ממשית או לא ממשית, למשל. שיוכלו להגיד שלום, לתת לו משהו לדרך האחרונה שלו (לא צריך בפועל שייתנו לו, אלא שהם ייתנו לכם ותשימו את זה בקופסא שהולכת איתו או משהו דומה), וכדומה.
    לא ניתן להימנע מן הכאב ומהאבל במקרה הזה, ועד כמה שזה קשה לשאת לראות את הילדים שלך במצב כזה, המקום וההכלה של הכאב שלהם הוא הדבר הטוב ביותר שניתן להציע להם.

מקווה שזה עוזר לכם בהתראה קצרה כל כך. אולי שותפתי לניהול הפורום תרצה ותספיק להציע את דעתה.

בהצלחה
    ומשתתף בצערכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יחד ולחוד
    20/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת ?

יחד ולחוד
    20/06/2011

אולי אני פשוט אומר שאמא שלו באה לקחת אותו אני יודעת שמה שאתה אומר נכון אבל זה קששששששששששששה הבטחתי לעצמי שהפכתי לאמא שאני אלמד את הילדים שלי על העולם ולא ארמה אותם ואעטוף אותם במשהו פנטזיונרי אבל הם כל כך קטנים אתה בטוח שצריך להסביר להם מעכשיו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן וכסלר ..
    יניב
    18/06/2011

שלום אני בת 18 בערך בגיל 16 וחצי עשיתי מבחן וכסלר בתחום הזיכרון הצילומי הטווח שבו העתקתי את הצורות ושירטטי אותן היה ארוך מהרגיל לקח לי המון זמן לשרטט אך כאשר נתנו לי דף ריק כדי ליזכור אותן הצלחתי לשרטט אחת עשרה צורות מתוך שתיים עשרה הבוחנת אמרה לי שזה מטורף ורמת הזכרון הצילומי שלי לטווח קצר היא גבוהה בהרבה מהרגיל השאלה שלי.... אם שירטטי את הצורות המון זמן יכל להיות שבגלל זה זכרתי כמעט את כולן ... בכל זאת העובדה הזאת לא צוינה והיה כתוב שזיכרון צילומי לטווח קצר גבוהה מהממוצע אז השאלה שלי אם היתי משרטט פחות זמן את הצורות יכל להיות שהיתי זוכרת אותן פחות ??

או שאין בהכרח קשר ?? אם היה קשר למה לא מודדים זיכרון צילומי לטווח הקצר וכוללים בו את הזמן שנעתקו הצורות או שזה לא קשור ???

אשמח ליקרוא תשובה חותכת חד משמעית
    בכל זאת אני מניחה שהמבחן מודד באופן מקצועי

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן וכסלר ..

הוספת תגובה

• מבחן וכסלר .. - תגובה

רוני פרישוף
    19/06/2011

שלום לך,

מבחן וכסלר הוא מבחן אינטליגנציה למבוגרים, שאינו מכיל מבחן זיכרון צילומי.

מבחן דומה למה שאת מתארת קרוי "מבחן בנדר", אך הוא אינו בודק זיכרון צילומי אלא קוארדינציה ויזואו-מוטורית, תפיסת שלם והיבטים רגשיים. כמו כן הוא אינו מכיל 12 צורות.

אינני יודעת מהו המבחן שעברת ולאיזה צורך, אי לכך, לא אוכל לסייע בהבנת תוצאותיו.

נשמע שקיבלת מחמאה על המיומנות שלך, ומזה שנתיים וחצי את מוטרדת ממשמעותה. כדאי לך להניח לעניין, אם אין לו רלוונטיות גבוהה לחייך כיום.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבנדר החדש יש 12 צורות

שיר
    19/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנדר בודק גם זיכרון חזותי

שיר
    19/06/2011

כנראה מראה על יכולת למידה טובה. נראה כי הקדשה רבה להעתקת הצורות סייע לך לזכור אותן טוב אך אין ספק שניחנת גם בזיכרון חזותי מעולה אם אכן זכרת 11 צורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכל יודע דבר.....
    מתעניינת ..
    18/06/2011

עשיתי איזה טסט לניתוח אופי והיו שם כמה שאלות שלא ממש הבנתי מה זה מגדיר אולי תוכלו לעזור לי להבין , היתה שאלה "האם בזמנך הפנוי את/ אתה נוהג לדפדף ספר טלפונים?" , ושאלה נוספת "האם את/ אתה אוכל מאוד לאט?"

לקביעת תור
    סגירה
    תודה לכל יודע דבר.....

הוספת תגובה

• תודה לכל יודע דבר..... - תגובה

רוני פרישוף
    19/06/2011

שלום לך,

"טסטים לניתוח אופי" הם בדרך כלל מבחני בזק, שנכתבו ע"י אנשים לא מקצועיים, ומיועדים לשם שעשוע והנאה. אין בהם נזק, ולעיתים הם אף פותחים כיווני מחשבה, אלא אם לוקחים אותם יותר מדי ברצינות.

אינני מכירה את המשפטים הנ"ל מאף מבחן פסיכולוגי רציני מוכר. אם הם אכן כלולים במבחן כזה (יכול להיות שכן, ופשוט אינני זוכרת..), אז אפשר להסיק מהם מסקנות רציניות רק אם הם מצטרפים לעוד עשרות שאלות, שנמצאו קשורות לתכונות אופי (כמו אובססיביות) בעזרת מחקרים סטטיסטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל איזה תכונות זה מאפיין?

מתעניינת ..
    19/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו משפטים חסרי פשר

רוני פרישוף
    19/06/2011

ואי אפשר להסיק על פיהם דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה