מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר סדראני 2214/07/2011
שלום, המצב גם קשור לעובדה שאני אחרי פרידה קשה לפני 5 חודשים...
עד לפני 3 שבועות הלו"ז שלי היה לימודים שמילאו לי כמעט את כל הימים,כולל השקעה בבית מעבר,פעם בשבוע הייתה לי מסגרת קבועה נוספת שנתנה לי עומק בחיי וכך כשהיה לי זמן פנוי ידעתי, אני רוצה לנסות לראות את החבר/ה הזה ,אלו הן הפעמיים בהן אלך למכון הכושר,לחוג הזה,אלו הפעמים שאני יכולה לבקר את משפחתי וכו'...
ב4 חודשים האחרונים אינני עובדת,בגלל המשבר מהפרידה גם עניין העבודה התעכב מעט..
וכעת אחרי המבחנים, אני מרגישה אבודה...
אני מנסה למצוא עבודה אך טרם חזרו אליי,
וכעת יש לי יותר מדי זמן פנוי, מתחילה להתגלגל איזושהי קרבה ביני לבין בחור חדש,שהשיחות שלנו בכיף גולשות לשעתיים בלילה, אבל מתסכל אותי שבמצב הנוכחי
אני מרגישה שאין לי מה לעשות...אין לי את הלחץ הדרוש לפעילות.. וכך יוצא שאני דוחה הכל... ובסוף מוצאת את עצמי ישנה עד מאוחר ולא נרדמת עד מאוחר בלילה שלפניי,
כואב לי הראש, והרגשה שאין לי מטרה ביום,הימים דומים ולא משנה מה קורה איתי....
איך אני יכולה לתכנן לעצמי מסגרות גם בחופש,מן הסתם כשאעבוד הדבר יהיה יותר קל..אבל עדין....אני מוצאת את עצמי מעבירה את הזמן באינטרנט ובמחשב... והתחביבים שעכשיו יש זמן לעשות בניגוד לשנת הלימודים,אני לא עושה בהם דבר....
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סדר - תגובה
שחף ביתן25/07/2011שלום לך,
עבר קצת זמן מאז ההודעה שלך, איני יודע איך דברים הסתדרו לך מאז. לא כל כך ברור מהודעתך, מהי השאלה. ברור מאוד כי קשה לך לצאת ממסגרת וכאשר יש לך זמן פנוי. טוב שאת מזהה זאת ומבינה כי את זקוקה למסגרת זמן מסודרת.
אני מבין שקשה לך עם זה שכאשר אין לך מסגרת שממלאת את זמנך, את מרגישה שאת הולכת לאיבוד ואת עוברת מסדר יום מאוד מלא לסדר יום ריק, וקשה לך להחזיק באמצע.
יכול להיות שאת נתקפת באיזושהי תחושה של חוסר משמעות, או חוסר יעילות שמתפשטת אז לכל התפקוד שלך. חבל שאינך נותנת לעצמך ליהנות מהחופש והזמן הפנוי ולמלא אותו קצת בבטלה וקצת בדברים אחרים שמתחשק לך לעשות.
לגבי תכנון מסגרות, נראה לי שזו שאלה לפורום לא פסיכולוגי, אלא תעסוקתי, או אולי קואצ'ינג מסוג כלשהו.
בפסיכולוגיה ננסה להבין מדוע זה קשה לך? מה קשה לך עם הזמן הפנוי? ומדוע אינך מצליחה למלא אותו בעצמך?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודהאחד13/07/2011
שלום.
זה מספר שנים שאיני עובד בצורה מסודרת, הדבר התחיל כתוצאה מארוע טראומטי שעברתי וגרם לי לעזוב את עבודתי ומאז אני סובל מכאבים ללא ממצאים. אובחנתי כסובל מהפרעת פניקה ולכן בלית ברירה נעזרתי בכדור נוגד חרדה ודכאון למשך שנה-שנתיים ובמספר פגישות עם עו"ס שדרכה עשיתי CBT. הצלחתי לחזור לעבוד באותו מקום בחצי משרה למשך מספר חודשים אך לא החזקתי בה מעמד. מאז עברו יותר משנתיים ואני חש שאיבדתי את הרצון לעבוד וזה מאוד מציק לי ואני פשוט לא מצליח להבין למה. אני רוצה לציין שאני מתפקד, אם אפשר להגדיר זאת כך, יוצא מהביית, עושה דברים ומצליח למלות את יומי.
איך אני חוזר לעבוד? טיפול פסכילוגי? לקחת שוב שוב כדורים? אני אובד עצות!
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה - תגובה
רוני פרישוף14/07/2011שלום לך,
לא ברורים מספר פרטי רקע עלייך, כמו בן כמה אתה, מה מצבך המשפחתי וכיצד אתה מתפרנס.
בכל מקרה, אני שומעת שעברת ארוע קשה מאד, שקטע את רצף חייך וזהותך, ומאז אתה מתמודד עם חרדה עזה ומשתקת.
אם הבעייה התחילה במובהק בעקבות מאורע מסויים, לא ברור לי מדוע אובחנת כסובל מהפרעת פאניקה ולא הפרעה פוסט-טראומטית.
ישנן מרפאות המתמחות בטראומה, ציבוריות ופרטיות, ומציעות טיפולים יעילים בהפרעה פוסט טראומטית. כדאי לפנות למרפאה כזו ולבקש איבחון והתייעצות לגבי המשך הדרך הטיפולית.
יתכן כי מגיעה לך הכרה של הביטוח הלאומי, עם סיוע בשיקום תעסוקתי, הלוקח בחשבון את צרכייך הנפשיים ויכולותיך.
תרגיש טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה - המשך
אחד15/07/2011ראשית תודה רבה. אני בשנות הארבעים לחיי, רווק ועברתי לגור אצל הורי בגלל סיבות כלכליות, אם זה יכול להוסיף לאבחנתך... ואם לא, אני בחלט אקח את המלצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה - המשך - תגובה
רוני פרישוף17/07/2011שוב שלום,
פרטי הרקע שאתה תורם כעת מחזקים את ההתרשמות שאתה יכול להנות מטיפול מקיף, אולי בגישה שיקומית, שיעודד אותך לחזור לעמדה אוטונומית ומתפקדת, וכן ליצור קשר זוגי. אנא פנה למרכז טראומה, עדיף במסגרת ציבורית, שתעזור לך לברר את זכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה ויגון קודראדיר כהן12/07/2011
שלום,
שמי אדיר אני גר בדימונה, התחתנתי לפני כמה שנים ואישתי, סליחה גרושתי עזבה אותי בשביל אישה.
מאז היא גרמה לי להרגיש מושפל ולא בטוח בעצמי.
אני כל הזמן יוצא עם בנות ואני לא יציב איתם במערכת היחסים והם תמיד עוזבות אותי
כרגע אני נמצא בקשר עם מישהיי ואני לא בטוח כל כך שאני רוצה להיות איתה .
אני מרגיש שהקשר בינינו מתהדק ואני לא יודע איך לומר לה שאני לא מעוניין.
אני כל הזמן חש בדידות ועצב גם כאשר אני נמצא בחברת אנשים שמחים.
אני מעשן המון סיגריות יותר מאשר פעם.
לפעמים אין לי חשק בכלל לקום לעבודה...אני לא יודע מה אפשר לעשות כדי לגרום לכל ההרגשות האלה להשתנות ולחיות חיים נורמליים רגילים ויציבים.
אשמח אם תוכל/י לעזור לי בהקדם זה המספר פלאפון שלי 0509331900
אשמח יותר אם תחזרו אליי לפון וככה גם נוכל לקבוע פגישות מסודרות בתשלום
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה ויגון קודר - תגובה
שחף ביתן13/07/2011שלום אדיר,
ברור כי אתה פגוע מאוד מהנטישה שעברת, והתפרקות חיי הנישואין שלך. זו חוויה קשה מאוד, שיש לעבד ולעכל, ולעבור תהליך של אבל על האובדן, ולמצוא את הכוחות לשקם את חייך. נראה כי אתה מרגיש עדיין לא מוכן לעבור לקשר משמעותי אחר ולכן ישנו קושי בקשרים החדשים.
לפנות לטיפול זה אכן רעיון טוב. אין אפשרות כאן לפנות אליך טלפונית. אתה יכול לפנות באופן עצמאי למטפלים פרטיים, או לפנות לתחנה לבריאות הנפש באזור המגורים שלך.
איננו ממליצים בפורום על מטפלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן מומלץ לפנות לטיפול במצבי?שיר11/07/2011
שלום, אני בחורה בת 21 סובלת מגיל צעיר מהרבה בעיות שעם השנים לא הסתדרו ובגלל זה אני רוצה ללכת לטיפול שיהיה כמה שיותר אפקטיבי לבעיות שלי.
בעבר (בערך מגיל 14) טופלתי אצל פסיכולוגים וגם אצל פסיכיאטר שנתן לי כדורים נגד חרדה אבל עברו מאז כבר 8 שנים והטיפולים ההם לא כלכך עזרו מכיוון שלא שיתפתי פעולה והייתי בטוחה שאני לא צריכה את זה והציק לי שמישהו מחטט בעניינים האישיים שלי (מלבד הפסיכיאטר שישר רשם לי מרשם לפרוזק שאותו הפסקתי ליטול כעבור חודשיים שלושה כי החרדות די עברו)..כיום אני מבינה שאין לי אפשרות לשים את הבעיות מאחור ולהדחיק אותן ואני מבינה שאני חייבת טיפול לאחר ניסיונות כושלים של השתלבות במסגרות חברתיות. מגיל ההתבגרות החריפה הבעיה של השתלבות במסגרת חברתית בגלל היותי ביישנית וחסרת ביטחון מה שעם השנים אפשר להגיד התגבר. אני בנאדם מאוד לא עצמאי ולא הצלחתי להשאר בשום מסגרת כולל תיכון אפילו לא סיימתי את כיתה י' עקב בעיות חברתיות וחוסר השתלבות ומוטיביציה בלימודים ובכלל, בצבא גם לא הסתדרתי ולא בשום עבודה או לימודים. הבעיות שלי הן- חוסר ביטחון ברמה קשה מאוד, בעבר היו לי חרדות בקשר למחלות ודברים רעים שעלולים לקרות לי אבל בשנים האחרונות זה יותר חרדות חברתיות שאני פשוט בחברת אנשים ממש חסרת ביטחון, סגורה, מרוחקת, ביישנית, כשפונים אליי אני מסמיקה ורועדת לעיתים קרובות, אני לא מצליחה ליצור קשר חברותי עם אנשים ובגלל זה גם אין לי כרגע כמעט שום חברים או קשר חברתי. אני סובלת מהבעיות האלה מאוד ובעיקר מדימוי עצמי נמוך. אז 3 הבעיות העיקריות שלי לפי מה שקראתי במאמרים וכו', הן- חוסר ביטחון עצמי ברמה גבוה, חרדה חברתית, ודימוי עצמי נמוך. השאלה היא- איפה בדיוק הכי מומלץ לטפל בכל אלה ומה יהיה הכי אפקטיבי ויעיל למצב שלי? ביררתי על טיפול קוגניטיבי מה שאמור להבטיח תוצאות שיטתיות לפי מה שהבנתי בכל מה שמפריע לי נותנים עזרה ותרגול שאמור לתת תוצאות יותר מאשר רק "לדבר על זה" האם באמת טיפול כזה יוכל לעזור לי במצב שלי להיפטר מהבעיות האלה שעוצרות אותי? אני יודעת בדיוק מה הבעיות שלי ומאיפה הן נובעות פחות או יותר הבעיה היא שאני לא מצליחה להיפטר מהן כמה שניסיתי בכל המצבים האפשריים לאמץ דרכי חשיבה אחרות ולהתגבר על זה - כנראה שזה חזק ממני. אז מה עליי לעשות? האם לפנות לטיפול הקוגניטיבי? לפנות לטיפול פסיכולוגי רגיל? או שאולי יש שיטות טיפול אחר שמומלצות לבעיות האלו? באמת שאני לא יודעת ואני לא רוצה לבזבז זמן וכסף (שאין לי ממש יותר מידי) בשביל להשאר בסוף שנים באותו מצב. יש לי רצון חזק לטפל בבעיות- מקווה שזה אמור לעזור , בכל אופן אשמח לקבל כאן המלצה לטיפול שהכי יכול להתאים ולעזור לי...
מקווה לקבל עזרה. נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאן מומלץ לפנות לטיפול במצבי? - תגובה
שחף ביתן13/07/2011שלום נועה,
מצער לשמוע שאת מרגישה במצוקה קשה כל כך, עד כדי קושי לתפקד ביומיום. עם זאת, הרצון והנחישות שלך לטפל בבעיה הם כוחות חשובים מאוד, והם יסייעו לך בכל דרך שתבחרי.
אני לא חושב שצריך להבחין בהכרח בין 'טיפול רגיל' ל'טיפול קוגניטיבי'. שניהם טיפולים נפשיים שמתייחסים לבעיות מזוויות מעט שונות, אך בהחלט משתלבות יחד.
מדברייך אף נראה לי חשוב השילוב. את אומרת בעצמך שניסית לאמץ דרכי חשיבה אחרות, אבל זה לא עוזר. כלומר, שעל אף תחושתך שאת לגמרי מודעת את עדיין לא מצליחה לעשות את השינוי. נראה כי את חרדה לפרטיותך וחוששת שהטיפול יחדור למקומות שלא תרצי להגיע אליהם, ואולי שאינך רוצה לדעת אודותם. ככה זה בכל טיפול. לעיתים אנחנו יודעים מה המקומות האלו, אבל מצליחים להתנתק מן הכאב או הרגשות הקשים הקשורים למקומות אלו והטיפול שמחזיר אותנו לרגשות האלו מעורר קושי ודחייה.
עם זאת, 'רק לדבר על זה' לא סותר את האפשרות של חשיפת המחשבות האוטומטיות וניסיון להחליפן במחשבות מעודדות יותר, כמו שעושים בטיפול קוגניטיבי. שני הדברים יכולים להשתלב יחד ואף לסייע זה לזה.
חשוב ביותר שתמצאי טיפול שבו תרגישי בנוח, שיהיה לך קשר חיובי עם המטפל/ת, ושתרגישי שאת יכולה לדבר על הכל, ולהביא את עצמך באופן חופשי. נדמה לי כי את מתארת גם קושי להיות בקשר, לפתח אמון באחר, ולהיות באינטימיות. כל אלו משימות קשות ביותר, בעיקר כאשר רשומות כבר פגיעות בנפש, ואז יש צורך להתגונן מפני פגיעות עתידיות.
הטיפול אינו רק הבנות, או שינוי מחשבות, אלא התמודדות עם הפחדים העמוקים מעצם היות בתוך קשר משמעותי. כל אלו יחד יכולים לעשות שינוי בתהליך ממושך, לא פשוט ולעיתים כואב. אך בסופו של דבר זהו שינוי משמעותי ביותר, ואת עודך צעירה מאוד.
הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שיר14/07/2011תודה על התשובה..אבל עדיין לא כל כך הבנתי לאיזה טיפול הכי מומלץ לפנות במצב שלי כי נכון שכל טיפול יכול לעזור אבל השאלה מה באמת יהיה הכי אפקטיבי לאנשים עם בעיות שלי שהן בעיקר חרדה חברתית, הסמקות, חוסר ביטחון עצמי ודימוי עצמי נמוך...מה הטיפולים הכי מומלצים ואיפה אוכל למצוא אותם ? ( רצוי במחיר לא מאוד גבוה אבל עדיין את מה שהכי יהיה יעיל לבעיות שלי)
ושוב תודה על העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף
שיר19/07/2011לא ענית לי אז אנסה שוב בכל מקרה (כי אין לי כל כך את מי לשאול)
הלכתי לייעוץ והפנו אותי לכמה מטפלים בגישות שונות חלקם מטפלים בטיפול קוגניטיבי וחלקם פסיכולוגים רגילים השאלה שלי לאן עדיף ללכת כי אני לא רוצה לבזבז כסף על טיפול שלא ממש יעזור למרות שלפי מה שאמרת שניהם יכולים לעזור אבל אני ממש לא בטוחה מה יכול הכי להתאים לי..לפי מה שסיפרתי כאן על עצמי איפה כדאי להתחיל?- בטיפול פסיכולוגי רגיל או טיפול קוגניטיבי...?
מקווה לקבל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף - תגובה
שחף ביתן20/07/2011שלום נועה,
אני מבין כי את חרדה מאוד לקראת התחלת טיפול, ועל כן עולות לך שאלות שונות לגבי טיב הטיפול, ורצון לקבל את הטיפול הכי מתאים לך וכדומה. כפי שעניתי לך בפעם הראשונה, לא ניתן לענות על שאלה כזו דרך האינטרנט. את מתארת מצב מורכב וקשה, ומה שנכון הוא להתחיל טיפול למרות החרדות הכרוכות בכך. יכולות להיות חרדות מלהיחשף בטיפול, מביקורת, וכדומה. אלו חרדות טבעיות ונפוצות לפני פנייה לטיפול.
חשוב, עם זאת, שלא תוותרי ותלכי לטיפול. את צריכה לבחור לפי תחושת הבטן שלך. את יכולה לנהל שיחות טלפוניות עם המטפלים ולחוש אל מי היית רוצה להגיע. לשאלה שלך 'מה הכי מתאים?' אין תשובה ברורה. אני יודע שזה מתסכל. יכול מאוד להיות שהקושי לשאת התסכול הזה, את אי-הוודאות הזו, הוא חלק החרדה שלך לא רק בהקשר של טיפול אלא גם ביומיום.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול, ובתוך הטיפול להתמודד עם השאלות האלו שאת מעלה? מה מתאים לך? מה יכול לעזור לך? וכן הלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדותאנה10/07/2011
היי, אני אנה, בת 16. אני נוסעת באוטובוסים יום יום כי אין לנו אוטו. עד עכשיו עברתי 14 הטרדות מיניות. אני לא מתלבשת חשוף מאוד או מתאפרת פרובוקטיבי. לפעמים ממש לידי עומדות בחורות הרבה חשופות או לבושות בצמוד או מאופרות או "יפות" על פי הנורמה. למה דווקא אני? אני משדרת משהו? אני לא מבינה את זה.
וזה ממשיך, הינה בדיוק עכשיו חזרתי מנסיעה שמישש אותי איזה בחור.
זה שובר אותי כל פעם מבפנים אבל אני לא יכולה לבכות כי המשפחה שלי לא שמה על "רגש" וכאלה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדות - תגובה
שחף ביתן10/07/2011שלום לך,
מה שאת מספרת מטריד מאוד ומזעזע. אין שום סיבה שבעולם שתעברי פגיעות מיניות. מישוש אינו 'הטרדה' אלא פגיעה של ממש. אינני יכול לומר לך מדוע זה קורה, אך אני יכול לומר שאת לא צריכה לסבול זאת בשום פנים ואופן. זכותך להפסיק זאת במקום בכל אמצעי שאת נדרשת לו.
נראה כי אינך חשה מסוגלת להפסיק אירועים כאלו, ואינך חשה שיש לך את הכוחות והמשאבים הדרושים לשם כך. חשוב ביותר שתשתפי אדם קרוב, אם מהמשפחה, ואם מקרב סגל ב"ס או מבוגר אחראי אחר(מורה שאת סומכת עליה, יועצת, עו"ס).
נכון יהיה לפנות לעזרה מקצועית שבה תוכלי לעבד את הכאב העצום מהטראומות האלו שאת אוגרת בתוכך, וכן תוכלי לשאוב כוחות על מנת להפסיק אירועים עתידיים כאלו. אני מעודד אותך לא להשאר עם הפגיעות האלו לבד, אלא לערב את המשפחה והמערכת בה את נמצאת.
יישרי כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אנה11/07/2011כמובן שבכל פעם שמישהו מטריד אותי באוטובוסים אני צועקת ועושה רעש ומפסיקה את זה, אבל אני חושבת אולי צריך לשנות משהו בי כדי שזה יפסיק, כי מבחוץ זה לא יפסיק וזה בטוח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
שחף ביתן13/07/2011שלום אנה,
אין באפשרותי לענות דרך הפורום מה את צריכה לשנות בעצמך.
אבל אם את חשה צורך בשינוי פנימי כדאי להיות קשובים לתחושות שלך. נכון יהיה לפנות לטיפול פסיכולוגי או ליועצת או עו"ס, ולחשוב יחד איתן על המצב בו את נמצאת, ואיך אפשר לעשות שינוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוש שדיםאלקס10/07/2011
שלום, לאחרונה צפיתי בסרטי גירוש שדים באינטרנט והגעתי למסקנה.
לדעתי מדובר במחלת נפש, אולי אפילו סכיזופרניה או פסיכוזה מסוג כלשהו,
בדומה לתסמונת תוכניות הריאלטי או פאראנויה מסוג כלשהו.
תופעה שנתמכת ע"י הקבוצה הדתית שהבן אדם גדל בה ומחדירה לו לתוך התת-מודע את ההתנהגות המצופה מבן אדם רדוף שדים, ה"טיפול האלים" (גירוש השדים) שמקבל האדם מהקבוצה הדתית מגביר את המחלה וגורם להידרדרותה ואף למותו.
רציתי לדעת מה דעתכם על תופעה זאת ומהי נקודת המבט של הפסיכולוגיה על התופעה עצמה.
נ.ב- רציתי לדעת כמה נפוצה התופעה כיום בישראל ובעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוש שדים - תגובה
זו בהחלט מחשבה מעניינת המצביעה על החשיבות של ההקשר התרבותי והחברתי שבו התנהגות כלשהי מופיעה. בהתאם להקשרי תרבות שונים אנחנו מפרשים אחרת התנהגות, וחשוב לתת על כך את הדעת, ולא להכריע מתרבות אחת על אחרת.
נקודת המבט שלי אינה יכולה להיות מנותקת מפנייה של מטופל. אם אדם פונה לטיפול פסיכולוגי בטענה כי הוא רדוף בשדים, יש להתייחס לכך בתוך המסגרת הטיפולית ואז אולי יהיה ניתן להגיע למסקנה בדבר פרנויה, פסיכוזה וכו', בהתאם למקרה הספציפי.
למידע נוסף, כדאי לחפש באינטרנט.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ממשיכים הלאה?רויטל09/07/2011
שלום, אני בת 32, רווקה ואם חד הורית לילדה בת חמש. את אבי בתי הכרתי בחול לפני כ - 10 שנים ומאז שהכרנו למעט שנתיים שניתקנו קשר עוד לפני ההריון, אנחנו "ביחד" אך למעשה לא ביחד. בתי יודעת עליו מיום שנולדה,מדברת איתו והוא בא לבקר כל חצי שנה בערך ויודעת ששתינו צריכות לעבור לגור עם אבא. אנחנו מדברים כל יום, מודעים לכל דבר שקורה בצד השני ושנינו מתייחסים אחד לשני כבעל/אישה.
הכל התחיל להסתבך בגלל תכנון לקוי ואי השגת היעדים שהצבנו לעצמנו ע"מ לחיות יחד. הוא קנה לנו בית, ואני בנתיים גידלתי את בתי לבד. כשהתחלתי להבין שדברים לא זזים מצידו ושזו לא צורה להישאר בבית כ"כ הרבה זמן, חזרתי למעגל העבודה ורשמתי את בתי לגן. כמובן שהוא ידע על כל זה. הוא התוודה כי כשהילדה היתה תינוקת הוא הרגיש חוסר ודאות לגבי הזוגיות שלנו וזה נמשך בערך כשנה. אני מצידי לא הייתי מוכנה לעשות שום צעד לבוא לקראתו עד שיגיע שוב ויקבל החלטה מולי. בסופו של דבר הוא הגיע והתגברנו על המכשול והחלטנו שאנו עדיין אוהבים ורוציםלהמשיך יחד. הוא כמובן מגיע מדי פעם ושולח סכום כסף קבוע כל חודש. אני מצידי עושה כל מה שביכולתי להעניק לבתנו בית נורמלי, חום ואהבה. הבעיה היא שאני מרגישה שאני כבר לא מחוברת לעצמי. התיפקוד היומיומי כאמא ואבא כמחנכת כחברה לילדה, חוגים, חברות, הצגות, אירועים של הגן, מטלות הבית הכל סובב סביב הילדה4 ובמקביל, עובדת תשע שעות ביום. אני גם עמוד התווך במשפחה שלא ממש מתפקדת כראוי אבא אחרי שעבר אירוע מוחי ואמא שלא יודעת לקחת אחריות על כלום, אח גדול שחי עם ההורים ולא עובד וכולם צריכים עזרה וסיוע ממני. אני יודעת שאין מה לעשות ושאני צריכה להישאר עם חיוך קבוע על הפנים כי אלה החיים ולכל אחד יש את החבילה שלו, אך אני מרגישה ממש מותשת ולעיתים די מתוסכלת שאין מי שיפנק אותי. אני יודעת שאני צריכה לעמוד מאחורי הבחירות שלי ולהיות גאה בזה שלא חסר לבתי כלום (מלבד אב נוכח בחייה) ושאני עושה הכל לבדי אך מזה זמן רב אני מרגישה בודדה במערכה, שלאף אחד לא ממש איכפת ושהכל עליי. בן זוגי מצפה ממני שאהיה חזקה ואסרטיבית ושאדע לשאול את כל השאלות ע"מ לקבל את כל התשובות ואני רק רוצה קצת זמן לעצמי... איך ממשיכים הלאה מבלי ליפול למלכודת של הרמת הידיים? אני מרגישה שכבר אין לי אוויר ולא בא לי לשמוע יותר מאף אחד, אבל מצד שני ממש לא בא לי לוותר אחרי כל כך הרבה שנים של התמודדות. איך אני מצליחה לשאוב עוד טיפה של כח של חיוביות כדי שהכל לא יירד לטימיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ממשיכים הלאה? - תגובה
את מתארת בדידות קיומית, והתמודדות מרשימה עם חיי היומיום ומטלות רבות לבד. ברור כי את נמצאת במצוקה עקב כך, ואת משתדלת לשמור על הגבולות שלך, על אף שלעיתים את נאלצת לעשות פשרות שאולי בתנאים אחרים לא היית עושה.
לא ברור עד כמה את מאפשרת לעצמך נפרדות מביתך בת ה-4, ועד כמה את יכולה לחשוב איך את רוצה לכוון את חייך שלא דרכה. חשוב שתוכלי לחשוב על עצמך באופן נפרד, ועל ניהול חייך באופן נפרד, ורק אחר כך להוסיף אותה למשוואה. זה יהיה בריא גם עבורה וגם עבור עצמך. כמובן שכהורה אנחנו תמיד אחראים לילדנו ואיננו יכולים להתעלם מהאחריות שיש לנו. עם זאת, חשוב שיתאפשר מרחב של נפרדות בינינו לבין ילדינו, גם עבור עצמנו וגם מרחב עוברם לגדול ולהתפתח באופן עצמאי ובלתי תלוי בנו.
כך חשוב שתחליטי מה את רוצה לעשות עם חייך? עם מי את רוצה לחיות אותם? וכיצד?
תחושת הבדידות עשויה להקשות לקחת החלטות אלו, ולחיות באופן עצמאי. נראה כי את מרגישה שהכוחות המרשימים שיש לך ייגמרו בסופו של דבר ואת מודאגת מכך.
אני חושב שיהיה נכון מבחינתך לשים עצמך גבוה יותר בתוך סדר העדיפויות שלך, לא לפעול מתוך ריצוי אחרים ולהרגיש בסוף נמחקת. נכון יהיה ללמוד לתת לעצמך מקום, ולדרש את המקום שלך מול האנשים שצריכים לתת לך אותו. בנוסף, חשוב שיהיו לך קשרים תומכים ומאפשרים.
מכיוון שמדובר בתהליכים עמוקים, אני מציע לך לפנות לטיפול שבו תוכלי לקבל תמיכה וסיוע, ותוכלי גם להתרכז בעצמך, בהשמת גבולות נכונים בחייך לעצמך ולאחרים, בקבלת החלטות ובשאיבת הכוחות הדרושים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עצהדני08/07/2011
שלום וברכה,
אני בחור בן 26 שפנה לטיפול פסיכולוגי עקב הפרעת חרדה קשה מאוד. אני לא מאחל את הסבל שלי לאף אחד.
מטפלת בי כבר במשך מספר חודשים פסיכולוגית נפלאה שעזרה לי רבות.
יש רק בעיה אחת שמאוד מפריעה לי אתה ואני לא יודע מה לעשות.
אני כרגע במצב מאוד קשה בחיים, אני עובר תקופה של גיהינום וחלק מהבעיה שלי זה שאין לי סביבה תומכת.
כמטופל הייתי רוצה לקבל יותר תמיכה מהמטפלת גם שלא בזמן הטיפול, לדוגמא: טלפון לפני מבחן לאחל הצלחה, הודעת טקסט האם יש איזשהו הקלה בכאבים, אני לא צריך יותר משיחה של שלושים שניות. אני רוצה להרגיש שאני שווה משהו בעיניה ואני לא רק מישהו שצריך להתייחס אליו יפה כשהוא משלם.
אני טיפוס שמאוד קשה לי להגיד ביקורת לאנשים שקרובים לי, כי אני מפחד לפגוע בהם. אבל בכל אופן מכיוון שזה כל כך מפריע לי העליתי את הנושא בעדינות (אפילו שזה עלה לי בבריאות מרוב שהרגשתי לא נעים) והיא שמעה ממני את הדברים אבל לא שינתה שום דבר.
אני לא יודע איך זה אמור להיות, האם פסיכולוגים אמורים להתעניין במטופלים שלהם מחוץ לשעת המפגש? או שחלק מהרעיון זה שהם יתמודדו לבד בשאר הזמן? האם הדרישה שלי היא לגיטימית או שמטפל לא אמור ליצור קשר עם המטופל מחוץ לזמן המפגש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עצה - תגובה
רוני פרישוף08/07/2011שלום דני,
המשאלה לליווי רגשי ומכיל היא כמובן לגיטימית, ומעידה על חיבור עמוק שלך לצרכיך הנפשיים, וכן על הקשר הטוב שנוצר בטיפול, ועל התקווה והאמונה שלך בשינוי.
לא רק שאתה זקוק לתמיכה בין המפגשים, אתה רוצה גם מעין הוכחות קטנות שבאמת אכפת לה ממך, הוכחות שקשה להשיג בתוך הפגישה המשולמת. יציאה מהגבולות תוכיח לכאורה ש"באמת" אכפת לה.
האופן שבו אתה מפרש את חוסר ההיענות שלה לצאת מגבולות הטיפול ולתמוך בך בפועל בין הפגישות, ולו במחוות קטנות, גורם לך להרגיש שהעניין שלה בך הוא מלאכותי ושהיא נחמדה רק בעבור התשלום.
בנקודה זו אני צריכה לאכזב אותך, אך מקווה שגם אוכל לחזק אותך.
האמונה המקובלת בעולם הטיפול הנפשי הוא, שטיפול צריך להתנהל במסגרת ברורה עם גבולות יציבים, כדי שהתהליך יתרחש במלואו. הסיבה היא לא חוסר אכפתיות אנושית אמיתית. הסיבה היא שהגבולות מייצרים מיכל בטוח ויציב, שמבהיר את את הסיטואציה, ומונע מצבים לא רצויים הקשורים בחוסר גבולות.
נכון שישנם מטפלים או מצבים שבהם יש חריגות מהגבול, אך לא כדאי להסיק מהם שמטפלים שמקפידים על הגבול וה"סטינג" פחות אוהבים את מטופליהם או פחות אכפת להם. ממש ממש לא!
אני מאמינה שיש למטפלת שלך מערכת שיקולים מקצועית מדוע להקפיד על שמירת גבולות המצב הטיפולי. למשל (ואלו רק השערות כי אני לא מכירה אותך) יתכן כי היענות לבקשתך תייצר אצלך תלות גדולה במטפלת ותפריע ליצירת קשרים תומכים וחבריים, יתכן כי תלבה בך התאהבות, יתכן כי תעצים את הצורך בקשר בין הפגישות עד שתיפגע, יתכן כי אתה צריך עזרה להשהות צרכים ולהכיל את עצמך, ועוד.
עצתי לך, היא לנסות לפתח אמונה שלמטפלת יש יחס חם ואנושי כלפייך גם אם היא מקפידה לשמור על גבולות מקצועיים, ושהיא מלווה אותך מרחוק, בליבה ומחשבותיה, גם בין הפגישות. נסה להאמין שהתגברות על אכזבתך תעזור לך להיות אדם עצמאי המסוגל להרגיע את עצמו ולדחות סיפוק, עד שהמציאות מאפשרת זאת.
חשוב שתשתף את המטפלת בתחושת האכזבה והפגיעה שלך, וכן באופן שבו אתה מפרש את התנהגותה וגבולותיה. יתכן מאד, כי הכאב הזה מהדהד בתוכך זכרונות כואבים של גבול, נטישה, קור רגשי וכיוב'. אם תצליח להתגבר על התסכול והאכזבה, זו תהייה הזדמנות מצויינת להכיל ולעבד את הנושא, שאולי מתקשר לבעיית החרדה שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפי תודות מאוד עזרת לי
דני09/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה מראשמתעניינת ..07/07/2011
שמתי לב שיש הרבה כתבות על נשים שנכנסות לדיכאון אחרי לידה למה זה קורה ? האם זה גנטי או שזה נובע מסביבה לא תומכת סביב אותם נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש - תגובה
רוני פרישוף07/07/2011שלום למתעניינת,
לצערי אין לנו משאבים כדי להרחיב בנושאים תיאורטיים.
חפשי בגוגל "דכאון לאחר לידה", ותמצאי שפע של חומר מצויין בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחף ורוניlllll07/07/2011
נורא נורא נורא נורא נורא נורא נורא רע לי.
אין לי תמיכה מהמשפחה , ואם אני נמצאת איתם בקשר, הם בד"כ יורדים לחיי .
אין לי תמיכה מהם , וקשה לי.
אתם חושבים שיעזור לי אולי לעשות איתם טיפול משפחתי?
ביום הולדתי שהיה לא מזמן, הם בחרו לאן ללכת,( אם כי נהנתי בסוף )
אבל דאגו לרדת עליי .
עוד שאלה
יום אחד אמרתי לאימי שאני יודעת שהם אוהבים את אחי יותר , ותשובתה היתה בסדר, תפנימי את זה שזה המצב .
בכו פעם שאני מזיכרה לה את זה , היא אומרת לי שהיא צחקה איתי .
אני יודעת שזה לא טיפול אבל אשמח לדעתכם , אפילו אם זה בכמה משפטים..
ניראה לי שחבל הכסף לטיפול משפחתי. אני אהיה הכיבשה השחורה לעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחף ורוני - תגובה
רוני פרישוף08/07/2011קספר שלום,
טיפול משפחתי הוא רעיון מצויין.
הטיפול המשפחתי מתבסס על תפיסה מערכתית, לפיה "הפציינט המזוהה" ("הכבשה השחורה") נושא על כתפיו בעייתיות השייכת למעשה לכל המערכת המשפחתית.
הטיפול נועד לכונן חלוקה הוגנת וגמישה יותר של האחריות והתפקידים במשפחה, למוסס סטיגמות ונתקים, ולשפר את דפוסי התקשורת: האזנה, אמפתיה, צריכם רגשיים וכיוב'.
בקיצור, רעיון מעולה!
תצליחו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר להערות מהסביבהרותם33306/07/2011
שלום רב,
שמי רותם ואני בת 25. גדלתי עם אלימות פיזית ורגשית בבית.
כל חיי אני זוכרת עצמי בתור "נשמה בוגרת"- אישה בגוף של ילדה. מאוד בוגרת בעקבות הדברים שחוויתי, ועם זאת מאוד ילדותית עם שלבים "נורמליים" שהייתי צריכה לעבור. התמודדתי עם ההורים שלי בכל הקשיים שהם התמודדו איתם למרות שהייתי ילדה בת 6,7 וכן הלאה...
סבלתי כל חיי מחרמות בבית ספר, בתיכון, בצבא, ואפילו כעת בלימודיי הגבוהים.
שאלתי היא כזו, מדוע אני רגישה מאוד להערות מהסביבה? מדוע בחורה בת גילי יכולה לעבור לידי לזרוק הערה כמו: מכוערת, דפוקה וכן הלאה ואקח זאת כאמת מוגמרת?!
אני מיואשת משום שאני בטיפול פסיכולוגי כבר כמעט חצי שנה ובעבר הייתי תקופות ארוכות . בנוסף לכך, התחלתי ללכת לטיפול קבוצתי.
אני פשוט מרגישה מצוקה נורא נורא גדולה ואיני יכולה לומר לעצמי "די למה אתה מתייחסת". זה פשוט קורה. לא משנה כמה קיבלתי במבחן או עם איזה בחור חתיך אני יוצאת. אני נופלת ברגע שאני שומעת שצוחקים עליי.
אני רוצה להפסיק את זה.
סליחה אם זה היה ארוך,
תודה רבה מראש.
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קל
רותם33306/07/2011** כנראה הושמטה איזו מילה או שתיים. אז ארחיב מעט מעט יותר.
לא עברתי תהליך התבגרות רגיל.
בגיל 11 הייתי מודעות מאוד לבעיית סמים של אבא שלי ובכלל לבעיית האישיות שהוא מתמודד איתה. שני ההורים שלי חוו אלימות בבתים שלהם וספגו חוסר אהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשלוט בכעסעצבנית06/07/2011
אני יכולה להתפרץ ממש כמו כלום
האקס לא הבין את זה,מבחינתי הוא עצבן אותי כבר תקופה
ולא שינה את ההתנהגות שלו זה תיסכל אותי ,אז זה הגיע לריבים
והוא לא הבין למה אני לא רק מדברת איתו, הוא לא שינה כלום בדיבורים
ולא הבין כמה אני מתוסכלת אז כבר התפוצצתי.
וגם סתם עכשיו ,כתבתי משהו במחשב והוא לא זז
אז לחצתי בעצבים על המקלדת מה שתקע את המחשב
ועכשיו סתם התבזבזו לי שעתיים והמחשב עוד תקוע...
איך אני שולטת או משתחררת מהעצבים והכעס
אני עושה הרבה ספורט,אולי לא מספיק אולי כדי כל יום להתחיל את
היום בהליכה? אולי לעשות מדיטציה
גם אם אלו דברים שהגיוני שאני אכעס אני מרגישה שאני כועסת יתר על המידה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשלוט בכעס - תגובה
רוני פרישוף06/07/2011שלום לך עצבנית,
ראשית.. קחי נשימה עמוקה...
מצאתי מאמר נחמד בנושא, אך לצערי על פי כללי האתר איני יכולה להכניס כאן קישור.
חפשי בגוגל: שליטה בכעסים / 15 טכניקות יעילות כיצד לשלוט על הכעסים שלכם ולהיות אנשים רגועים
זה, כאמור, נחמד כהכוונה ראשונית, אך אם הבעייה רצינית ומקשה עלייך ועל סובבייך, עדיף לפנות לעזרה מקצועית: סדנת שליטה בכעסים או טיפול נפשי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר טאקטמשה06/07/2011
שלום וברכה אני בחור דתי ואני יוצא עם בחורות רק בשידוך והציעו בחורה ונהוג אצלנו לברר עליה לפני שנפגשים ואמרו לי כמה חברות ומורות שלה שהיא חסרת טאקט הייתי שמח לדעת אם זה בעיה נפשית?האם ניתן לטיפול?והשאלה בה' הידיעה. האם זה אמור להפריע בשביל לחיות איתו את חיי? בתודה מראש משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר טאקט - תגובה
רוני פרישוף06/07/2011שלום משה,
חוסר טאקט איננו הפרעה נפשית.
בדרך כלל אנשים הידועים כחסרי טאקט הם אנשים שנוטים לאמר בגילוי לב את מה שהם חושבים, לפעמים בחוסר רגישות ומבלי להתחשב בכללי הנימוס. זה לא תמיד נוח לסביבה, אבל יש לזה גם יתרונות.
באופן כללי, עדיף לראות את "חצי הכוס המלאה" בכל תכונת אופי. אם תצליח לראות את היתרון שבגילוי לב ואמירת אמת, אולי תצליח להתגבר על מידת הפגיעה והעלבון שעלולה להיות כרוכה בכך.
אני חייבת לציין שבעיני, ה"בירורים" הללו כשלעצמם מהווים לשון הרע. עדיף להיות "חסר טאקט" ולאמר את האמת בפניו של אדם, ולא מאחורי גבו.
אם יש בעיני הבנות הללו יסוד לשידוך מוצלח ביניכם, עדיף שפשוט תצא לפגישת היכרות ותתרשם בעצמך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון - האמנם?ליאור05/07/2011
שלום רב,
אשמח להתייעץ איתכם במשהו אולי קצת מוזר
האם חייבים לעבור דרך דכאון כדי לצמוח?
האם כדי להתחבר אלי , (אני מרגישה מנותקת קצת כרגע, ללא תשובות) אני חייבת להסכים לרדת לכאבים וייסורים שמחייבים כדורים?
או שאפשר לעבור את זה גם אחרת?
מה זו האמירה: את חייבת לעבור שם..... את חייבת להסכים ליפול..... וכד'
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון - האמנם? - תגובה
רוני פרישוף05/07/2011שלום ליאור,
שאלתך אניגמטית ופילוסופית. אין לשאלתך תשובה אוניברסלית, אלא היא תלויית אדם והיקשר. יש אנשים שחייבים לגעת בשורשי הכאב כדי לצמוח, אחרים בונים לעצמם מערך הגנות והתמודדות שמזניק אותם קדימה, ואילו בנפשם של אחרים כלל לא מונח פצע שותת דם... זה מאד אינדוידואלי..
אם הבנתי נכון, את נמצאת בתהליך טיפולי והמשפטים שאת מצטטת נאמרו לך במסגרת טיפול.
אם אכן כך, אנא חזרי אל המטפל/ת עם שאלותייך, ובררי - מדוע ולמה.
אם המשפטים האלו נאמרו לך שלא בהיקשר טיפולי, אלא ע"י חבר/ה, או שקראת אותם באיזהשהו מקום, עדיף להתייחס בזהירות. קל ליפול, קשה לקום....
בכל מקרה, שיהייה המשך התפתחות פורה ומוצלח, בין אם במסלול עלייה, ובין אם בירידה לצורך עלייה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה למצוא מענהחסוי04/07/2011
שלום.יש לי מחשבות אובדניות.היו לי בעבר ניסיון התאבדות ובגלל זה אני מחפשת עזרה כבר עכשיו.הנסיונות בעבר לא היו קשורות לנושא הנוכחי אבל הנושא הנוכחי פשוט משגע אותי.
אז ככה:אני גרה עם חבר שהוא בתאכלס מקסים.הבעיה שיש לי אקס שהוא היה גם חבר ילדות שלי,אחרי זה התחלנו לצאת,היה משהו מטורף פשוט שלשנינו קשה לשכוח,כמעט התארסנו ואז הוא התגייס התחלק על השכל ופשוט בלי סיבה זרק אותי.עברו כמה שנים מאז,כיום אני בת 21 וגם הוא משהו כזה.הוא ניסה להחזיר אותי אבל כנראה שאז היה לי מנגנון הגנה ממנו שלא נתן לזה להחזיק וזרקתי אותו.אני לא יודעת אם אוהב אותי עכשיו אבל לפני כמה חודשים כשנפגנו טען שעדיין אוהב.הקטע שכל פעם שאני רבה עם החבר שלי אני נזכרת בזה שהוא לא עשה לי דברים כאלה ושאיתו היה הרבה יותר טוב ומתחילה להשוות למרות שמאוד מנסה שלא.באיזשהו אופן אני גם אוהבת את החבר כי יש בו מלא טוב אבל מרוב הזכרונות מהאקס שכל פעם מתחילים להציף אותי בלי קשר לעולם אני נכנסת לדיכאון.הפעם הגעתי למצב שאני פשוט לא רוצה לחיות ורק חושבת על איזה היה נפלא אם הייתי מחזירה את הגלגל לכמה שנים אחורה.אני חושבת שנאי צריכה עזרה פסיכולוגית אבל זה יקר ואין לי לזה אפשרות עכשיו.השאלה מה אני יכולה לעשות כדי לפתור את המצב כי זה באמת משגע אותי.
נ.ב :זה בטח נשמע דפוק-אני מתביישת האמת בעצמי אפילו שרשמתי פה כי יש פה אנשדים עם בעיות יותר רציניות.אני כנראה חלשה פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה למצוא מענה - תגובה
שחף ביתן05/07/2011שלום לך,
אני מרגיש אצלך הרבה ביקורת עצמית, ביטול עצמי, וקושי לקבל את עצמך. חבל, כי מקריאה של דברייך דווקא נעים לקבל אותך, כמו שאת. יש לך התלבטויות וקשיים ממשיים מאוד, ולא צריך לבטל זאת. את לא חלשה, את משתפת במה שאת מרגישה וזה חשוב ונכון. זה גם בסדר שיש לך התלבטות לגבי הזוגיות שלך. את לא חוזרת לחבר הקודם שלך, וכנראה שזה אומר משהו.
עם זאת, את נמצאת כרגע במצוקה קשה, והעובדה שיש לך מחשבות אובדניות על רקע אובדני בהחלט מדאיגה. כל הכבוד לך שאת לוקחת אחריות ופונה בשלב מוקדם לעזרה. זה חשוב ביותר, ונכון מאוד.
עלייך לקבל עזרה וטיפול נפשי. זה מגיע לך, הבעיות שלך מצדיקות את זה, וזה חשוב עבורך. אם אין שום אפשרות לגייס את המשאבים עבור טיפול פרטי, אפשר לבדוק דרך קופות חולים שזהו טיפול מוזל, או דרך מרפאות ציבוריות באזור מגורייך שזהו טיפול ללא תשלום.
הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה
חסוי05/07/2011אני מבינה שאני צריכה עזרה,הבעיה שאין כמה שלא חיפשתי,אולי לא חיפשתי מספיק טוב,אני ממש על הסף ולא יודעת כבר לאן לפנות.פעם קודמת שהייתי ממש צריכה עזרה כל מה שעזרו לי זה היה לדחוף לי פרוזאק שהפך אותי לשנה לרובוט.ולא ממש עזר כי ברגע שהפסקתי לקחת אותו הבעיות הנפשיות לא נפטרו,פתרתי אותם עם עצמי.הבעיה שאני לא יודעת הפעם מה לעשות אפילו כדי לפתור את זה כי יש שני דרכים ששניהם נראות לי לא טובות,להשאר עם החבר שאני בגלל המחשבות לא מסוגלת להיות איתו אפילו מבחינה מינית שלא נדבר על זה שאני מתעצבנת עליו והוא עלי כי רואה שאני מתוחה,לעזוב זה לחזור אל הורים,לעזוב כלב שאני כלכך אוהבת לוותר על האצמעות שלי ולטובת מה?לטובת משהו לא ידוע כי אני בספק שנצליח לחזור ושאם נחזור יצא מזה משהו בכלל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה - תגובה
שחף ביתן08/07/2011שלום לך,
אני מבין את תחושת חוסר האונים והמצוקה שלך. נראה כי הדברים יותר עמוקים ממה שנראה על פניו, ולא הייתי ממהר לקבוע כי יש שתי דרכים ואת צריכה לבחור ביניהן. נראה כי יש קשר בין הדחייה שלך מהחבר שלך והמשיכה אל החבר הקודם. מאוד יכול להיות שבמקום להתמודד עם קושי בזוגיות הנוכחית שלך, ועם זוגיות בכלל, את בוחרת להעלות באוב קשר מן העבר כדי לצאת מהקשר הנוכחי. זה יוצר בתוכך קונפליקט פנימי שלא קל לפתור.
אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכותירפויטי, לצד טיפול תרופתי (יש היום הרבה מאוד תרופות טובות מאוד וחדשות, שאינן פרוזאק). טיפול משולב הוא יעיל ביותר במקרים של דכאון וחרדה חזקים.
אינני יכול לייעץ לך מעבר לכך, או לסייע לך להחליט. מצבך דורש התערבות מקצועית וחשוב שתפני למסגרת טיפול שתוכל להיענות לצרכייך הנפשיים. במסגרת טיפול תוכלי להתחיל להבין יותר את הקונפליקטים הנפשיים שמטרידים את מנוחתך, ותמוך הבנה זו לבחור את בחירותייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)