פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה? -דחוף
    הדג
    03/09/2011

לפני כשלושה שבועות הייתי במגע עם חתול רחוב שנראה קצת חולה
    הוא הפתיע אותי עם התנהגות יותר מידי ידידותית בשביל חתול רחוב
    שחסרה לו עין ונראה קצת רזה וחולני
    השתדלתי להימנע ממגע עם הפה והאזורים היותר מדבקים
    באותו הזמן היו עלי שריטות בנות כחצי שעה, ואיכשהו יצא שהוא הזיל ריר על אחת מהן
    אני לא יודעת עם זה אופייני לחתול להזיל ריר כמו לכלב (לא בכמות גדולה מידי)
    אבל מאז נכנסתי לסרט שאולי הייתה לו כלבת ונדבקתי.
    אני גרה בערד, עיר קצת מדברית, מאז עבר לי כל תסריט אפשרי בראש
    הייתי אצל רופא ואחות שאמרו לי שאם התסמינים היו צריכים להופיע- הם היו מופיעים כבר וצחקו עלי.
    המשפחה שלי וכל המכרים צוחקים עלי ולא לוקחים אותי ברצינות
    אפילו אני הצלחתי להתגבר אחרי תקופה כל כך ארוכה על הפחדים האלה ולשכנע את עצמי שאני מתנהגת בטיפשות- למרות שבאיזשהו מקום נשאר הפחד של "אולי הפעם אני צודקת?"
    כן, זאת לא הפעם הראשונה שאני חוששת מהידבקות בכלבת, זאת הפעם השלישית.
    הפעם הראשונה הייתה לפני כמה שנים אחרי שכלבת רחוב תקף אותי בלי סיבה ונשך את רגליי, הפעם השניה הייתה כשבאתי במגע עם חתול.
    רק שהפעם הזאת נמשכת כבר יותר מידי זמן וגורמת לי ליותר מידי חרדות ודיכאון
    לפני כמה ימים נכנסתי לפורומים והתייעצתי ברופאים, קראתי על המחלה באינטרנט.
    ראיתי שתקופת הדגירה של המחלה יכולה להימשך מעל לשנה, וכך גם אמרה לי אחת הרופאות בפורום.
    שום פוקדים אותי סיוטים ונדודי שינה, אני חושבת רק על זה ולא מצליחה לעשות כלום, לא אוכלת כמו שצריך ולא ישנה טוב, כל הזמן רועדת ומדמיינת לעצמי דברים רעים.
    הבעיה היא שכבר יותר משבועיים יש לי הרגשה לא נעימה בגרון, הרופא אמר שזאת דלקת גרון, אבל זה לא התפתח לכאב או תופעות אחרות, רק הרגשה לא נעימה ושיעולים לעתים רחוקות מאוד, זה נמשך ונמשך ולא עובר, היום כל היום תקפה אותי חולשה בכל הגוף, כל הזמן רעדתי והיה לי קשה לעמוד על הרגליים, כבר כמה ימים אני סובלת מבחילות חזקות וכאבי בטן מדי פעם, הרוב של זה, אלה תסמינים שכבר היו לי מחרדות בעבר, והם גם נמשכו כמה ימים כמו עכשיו, רק שכרגע אני מפילה הכל לתוך התסריט המפחיד שלי ורק נכנס לדיכאון ולחרדות יותר חזקות.
    לא משנה כמה אני יודעת ומנסה לשכנע את עצמי מצד אחד שזה טיפשי ולא נכון, הצד השני שאומר לי "ואולי הפעם את צודקת?" נשאר שם ומתפרץ כל כמה זמן וגורם לי לחרדות חדשות.
    הרופאים אמרו שאין איך לבדוק עם נדבקתי או לא, ואני יודעת שעד שלא אדע ב100% אני לא ארגע.
    זאת הפעם הראשונה שנכנסתי לסרט כל כך רציני ורע ואני לא מצליחה לצאת ממנו למרות כל המאמצים! אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה כל כך אבודה, כולם צוחקים עלי ולא מבינים את הבעיה האמיתית, וזה מרגיש שהחרדות ייגרמו לי לקרוס בסופו של דבר, מה לעשות? לאן עלי לפנות?! אני רוצה להיות בטוחה במאה אחוז ולהירגע, זה לא יכול להימשך ככה! זה רק מחמיר מיום ליום! בבקשה תעזרו לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוכונדריה? -דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוחו של ספק

רוני פרישוף
    04/09/2011

שלום לך "הדג",

אני שומעת את הסבל הרב שלך, וכלל לא צוחקת על בעייתך. אנשים מגיבים בצחוק כדי לצמצמם את הבעייה ולשפר את ההרגשה של האדם הסובל, אבל הצחוק לא תמיד עוזר, ומשאיר אותך בהרגשה של בדידות ומוזרות. אני בטוחה שכל מי שצוחק מסיפורך יתקל בעצמו בבעייה כזו או אחרת בימי חייו, שתהייה לא מובנת לאחרים ותרגום לו הרבה סבל. כולנו אנושיים, ואין מושלם.

ועכשיו נגיע ללב הבעייה, והיא ש"אין מושלם". הגרעין של הקושי שלך טמון במילים האחרונות של הודעתך "אני רוצה להיות בטוחה במאה אחוז ולהירגע".

כל ההפרעות הכפייתיות, והיפוכונדריה בתוכן, נובעות מקושי של האדם להכיל ספק, ומחוסר יכולת לבסס שקט נפשי על בסיס הסתברות.

אין בחיים בשום תחום ודאות של מאה אחוזים, כמו שאת מבקשת כדי להרגע. אין לאיש שום ודאות שהוא ישאר חי עד הערב (סליחה על הדוגמא הקיצונית...), שלא מתפתחת בגופו מחלה קשה, שבן זוגו אינו בוגד בו, שהוא לא יפוטר למחרת מעבודתו, שהוא סגר את הגז בבוקר, שידיו נקיות מחיידקים, וכך הלאה.

רוב בני האדם מסתדרים עם "רמת סבירות גבוהה", כדי לנהל את פחדיהם, לא לתת לחרדה להשתלט על החיים, ולחוש שלוות נפש סבירה. אף אחד לא יושב ומחשב הסתברויות, אלא זה מנגנון אוטומטי לא מודע, שבה המוח מעריך את מידת הסכנות השונות.

היכולת להכיל ספק, להשהות צורך בידיעה, ולוותר על רמות שליטה בחיים היא יכולת חשובה מאד, ומתפתחת במהלך הילדות בעזרת הכוונה הורית וסביבה בטוחה, יציבה וניתנת לציפייה.

את כנראה ניחנת ברמת מתח גבוה, בצורך רב בשליטה ובקושי להכיל ספק. אלו מספקים תשתית להתפתחות היפוכונדריה ואולי קווים כפייתיים נוספים.

נסי לחשוב איך את מצליחה להתמודד עם מצבים אחרים שיש בהם ספק לגבי שלמות גופך (למשל חציית כביש) או ספק מסוג אחר. נסי לנתח את המנגנונים המאפשרים לך לחיות עם הספק, ולאמץ אותם גם כאן. ההישג הגדול שלך יהיה אם תצליחי להרגע גם בלי ודאות של מאה אחוז, אלא עם תחושה של "קרוב לודאי".

עזרה מקצועית בכיוון זה תוכלי לקבל אצל פסיכולוג קוגנטיבי-התנהגותי.

אם את מרגישה שהרקע לבעייה שלך הוא רגשי, וקשור לרמת חרדה גבוהה המלווה אותך מילדות, תעזרי מאד בטיפול דינמי.

תהיי בריאה ותרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איז טיפיםתוכלו לתת
    אני
    03/09/2011

אני מרגישה שאני לא מחוברת לעצמי כמו שהייתי רוצה. אני מרגישה שאני לא בנאדם מספיק טוב. שאם חושבים עליי שאני לא טובה כנראה בצדק. אני לא מרגישה שאני 100 אחוז שלמה עם עצמי אפילו לא 70 אחוז. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    איז טיפיםתוכלו לתת

הוספת תגובה

• לצמוח מתוך החסר

רוני פרישוף
    04/09/2011

הי אניי,

כתבת מאד בצמצום כך שקשה לי להתייחס אלייך אישית. אצל כל אחד מתפתח חוסר בטחון על בסיס הרקע האישי שלו. זה יכול להיות חוסר פירגון מצד המשפחה או החברים, בעייה אובייקטיבית שיוצרת רגשי נחיתות, רגשי אשמה על רגשות כמוסים כמו קינאה, שמירת טינה או נקמנות, חוסר השקעה בדברים עקב תחושות של עצלות או לקוי למידה, וכך הלאה וכך הלאה. אם תזהי את המקורות הבסיסיים לתחושה שלך שאת לא מספיק טובה, ותזהי מה הדברים הכי חשובים לך להשתפר בהם, זה כבר יהיה צעד ראשון לקראת התפתחות אישית.

באופן כללי, חשוב לזכור שהחסר וחוסר השלמות הם נורא נורא חשובים, כי הם מה שמושכים אותנו לצמוח ולהתפתח.

ילדים לומדים ללכת ולדבר, כי משהו חסר להם, והם מנסים לגשר על החוסר באמצעות תנועה או תקשורת.

בהמשך הדרך, יצירה, למידה, קריירה, יחסי אנוש - - כל אלו מופיעים ומתפתחים כתוצאה מכך שאנשים מרגישים שחסר להם משהו, ומנסיון למלא את החסר ולהפוך לבני אדם טובים ומלאים יותר, ולהפוך את חייהם לבעלי משמעות ומספקים יותר.

התחושה שאתה לא אדם מספיק טוב היא תחושה קשה מאד, אך היא גם מנוע לתיקון ושיפור. היא ממריצה אדם לעשות טוב לעצמו ולזולת, לגלות חמלה ונדיבות, לתקן את הקלקולים שהוא חש שעשה..

קחי את הרגשתך כמנוף לצמיחה, לכיוון האדם שהיית רוצה להיות. אל תפחדי ממנה, להפך, אחלי לעצמך שההרגשה הזו לא תיפסק לעולם, כדי שתמיד תהיי בתנועה לכיוון טוב.

בדרך, מאד חשוב לא לשכוח את התכונות, ההישגים והמעשים הטובים שלך, אפשר גם לבקש שחברים ובני משפחה שיזכירו לך... כי הם אלו שיספקו לך את ה"דלק" להשקיע ולהתפתח במה שעדיין חסר.

מהי התנועה ולאן כיוונה? התשובה נמצאת רק אצלך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכה עצמית
    ליאור
    31/08/2011

שלום.....
    ברצוני לבקש תרגילים/מאמרים/דברים שאפשר לעשות ע"מ להעלות את ההערכה העצמית ולהשתחרר מאובססיות ישנות.
    אבל בעיקר ההערכה העצמית. זה ממש מפריע לי....

לקביעת תור
    סגירה
    הערכה עצמית

הוספת תגובה

• הערכה עצמית - תגובה

דניאל זק
    01/09/2011

שלום טוגס.

בעידן הנוכחי, אין כמו האינטרנט (גוגל, ויקיפדיה, למשל) כדי למצוא חומר קריאה מעניין בתחום הרחב הזה. מושג ההערכה העצמית מקיף ועצום, ושם יימצא לך החומר שיתאים ביותר בשבילך - תיאוריה, שיטות טיפוליות, הכוונות לספרים של עזרה עצמית.

השאלה היא האם חומר קריאה יספק אותך, מכיוון שהערכה עצמית אישית מקפלת בתוכה את ההימצאות ביחסים בינאישיים - כדי לטפח הערכה עצמית, כדאי שיהיו מסביבך אחרים שיאשרו ויעריכו את מי שאתה.

נדמה לי שאין אנשים שיכולים לחיות כמו אי. לעצמם בלבד. נדמה לי שאי אפשר לעקוף תהליך התפתחות בלתי אמצעי בסביבה שהיא חברתית, או מקצועית, או זוגית, או טיפולית, כדי להעלות את הערך העצמי.

שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיוני...

ליאור
    01/09/2011

הגיוני .... אז מה אפשר לעשות ?
    אני לא מעוניינת שאנשים ידעו שאני ב"טיפול להעלאת ההערכה העצמית" ובגלל זה יתחילו להעריך אותי. זה מזוייף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיוני... - תגובה

דניאל זק
    01/09/2011

הערכה עצמית מתפתחת בסביבה אנושית מיטיבה באשר היא, לאו דווקא בטיפול. האדם האחר אינו חייב להיות בהכרח מטפל. כל פעילות שהיא שמערבת אחרים, ואשר יוצאים ממנה נשכרים - מחוברים יותר, שייכים יותר - יכולה להועיל.

כמובן שגם טיפול יכול להתאים, אבל הפואנטה היא עצם ההימצאות וההתנסות בו מבחינה חווייתית. בכלל לא חייבים להגדיר אותו באופן תיאורטי כ"טיפול להעלאת ההערכה העצמית". זה באמת נשמע מאולץ.

כל טוב, ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רצון להתפרק
    תום
    31/08/2011

מאז שאני זוכר את עצמי היו לי שלל של קשיים, אך בילדותי והתבגרותי הפנמתי את כולם ולא התמודדתי איתם. כאשר התגייסתי לצבא לפני ארבע שנים התחלתי טיפול אצל פסיכולוג די ביזארי ולא קונבנציואנלי, לאחר שנתיים חל שיפור בהתנהגותי,תפקודי ורגשותי.
    בעת השחרור מהצבא חוויתי משבר עמוק שבעקבותיו חל שינוי מהפכני בהתנהגותי, הפסקתי להפגש עם הפסיכולוג, ופתאום התנהגותי השתנתה. אני באותו זמן לא ראיתי את זה באור חיובי והייתי בטוח שזה בעקבות המשבר שחוויתי לפני. פתאום חוויתי חרדה מחושך,מלהשאר לבד, הייתי מאוד אקטיבי, כל אלו היו חרדות "טובות" כי לראשונה יצאתי לחיים עצמאים ופתוחים ופחדתי לחזור לתום הישן הבודד והמסוגר בחדרו. אך אני הייתי שמשהו לא טוב קרה לי.
    בבת אחת הרסתי את הכל עזבתי את העבודה,הספורט והחברים והתחלתי להרוס הכל (אני כבר שנה במסע של הרס עצמי).

מאז אותו הרס עצמי, גופי חש חולשה, ומאין תחושה מעצבנת בצד שמאל. הגב שעבדתי כל כך הרבה שנים ליצובו חזר להיות כואב.
    כרגע אני חודשיים סגור בבית, לא יודע מה לעשות, עייף,חסר אמונה, מאשים את עצמי על שהרסתי דרך טובה, לא יודע אם לחזור לפסיכולוג שלי (מפחד להיות עוד פעם תלותי במשהו)

האם יש לי תקווה ?

לקביעת תור
    סגירה
    רק רצון להתפרק

הוספת תגובה

• רק רצון להתפרק - תגובה

דניאל זק
    31/08/2011

שלום תום.

העניין שתופס אותי בדבריך קשור ברעיון התלות. מי אמר שתלות היא דבר שצריך לפחד ממנו? אוי ואבוי אם לא היינו תלויים באף אחד! איך היינו אוכלים לחם עם ריבה, נניח, שבשבילם אנו זקוקים שמישהו אחר ישקיע ויאפה וירקח? השאלה הגדולה היא במה אנחנו בוחרים, או נדחפים, להיות תלויים.

צמחת בתקופה שבה היית בטיפול, אצל אותו מטפל די ביזארי, ואתה מוקיר לו תודה על ההשקעה. אבל, נמשכת להרוס - לחזור ולנגן ולהיות תלוי באותו הדיסקט של הילדות. למה? האם זה חייב להיות דווקא כך?

מה יש בהרס עצמי שכל כך מושך? האם אלו העוצמות הקשורות בתהליך? האם זו נקמנות על תחושה של קיפוח שגורמת לנו לקלקל, ובאופן אירוני דווקא לעצמנו? האם פשוט נגמר הכוח להמשיך לצמוח, להמשיך להאמין בסיפור החדש שאנו מספרים לעצמנו על עצמנו ולקוות שזה יוכל בהדרגה להפוך לסיפור המרכזי של חיינו?

ישנם פרטים שקשה להבין עד הסוף מתוך מה שכתבת, אבל כנראה שהשחרור מהמסגרת הצבאית חולל משהו מבהיל ומערער אצלך, ומצאת את עצמך נצמד למוכר משכבר. נדמה שכעת אתה אולי מתחרט, ושואל - האם לחזור למטפל הקודם? האם להתחיל טיפול חדש? כמובן שכל אחת משתי האפשרויות הללו יכולה להתאים.

כך או כך - המשך בצמיחה! זאת פקודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב

תום
    01/09/2011

אחרי השחרור מהצבא, הייתי חייב להמשיך עם ההרגלים שבנו אותי שזה בניית גבולות,יצייאה לעבודה,וספורט.
    לראשונה הייתי עצמאי ללא פסיכולוג,ללא בית.
    משהו קרה וכל הדברים שהייתי רגיל אליהם נהפכו.
    אם הייתי רגיל להתבודד ולהיות בצד, פתאום רציתי להיות במרכז ועם חברים.
    מאחד שהיה כל הזמן בבית, הבית הפחיד אותי וכל היום הייתי בחוץ.
    מבנאדם שאהב להתכרבל במיטה ולא לצאת, הייתי קם ב-5 בבוקר לעבודה.
    מבנאדם ישנוני נהייתי אדם עירני ופעיל.
    מבנאדם רזה נהייתי בנאדם חזק ושרירי.
    מבנאדם שאהב את החושך פחדתי ממנו.
    שכבר חזרתי הביתה, הקשר עם ההורים שלי השתפר פלאים, הבית נראה אחרת, אבל פחדתי להיות בחדר ילדותי.
    מבנאדם שכל הזמן התלבט לגביי עצמו נהייתי בטוח בעצמי ודבריי.
    והדברים שפחדתי מהם בעבר נעלמו.

כל הדברים הללו הם טובים, אך בזמנו שכנעתי את עצמי שכל זה לא טוב, זה היה כל כך שונה ממה שהייתי רגיל אליו, שלא הייתי מוכן לקבל את תום החדש. והמצאתי כל מיני תאוריות קונספירציה כדי להרוס את זה, בזמנו רציית לחזור לילדותי המסוגרת ללא אחריות. היום אחרי שהרסתי את זה אני יודע שהדברים הללו היו מצויינים והייתי צריך להמשיך באותה דרך.
    ואני לא סולח לעצמי וגם לא רואה איך אני חוזר לאותו תום.
    החרדהה והדכאון כבר השתלטו על גופי ואין לי טעם.
    אני חושב על התאבדות המון אך לא מצליח להוציאה לפועל, ככה שאני בין החיים למוות.
    בזמן שחברי מבלים,יוצאים,בונים קשרים,חיים,לומדים,מטיילים. אני פה בין ארבעה קירות בחושך מעביר עוד יום מול הטלוויזיה ועוד יום. אני ישן מצויין ומת על הלילה.
    שמישהו יקח אותי כבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב - תגובה

דניאל זק
    01/09/2011

שלום שוב, תום.

תגובתך הנוספת ממחישה את המצוקה שאליה נקלעת בזמן הנוכחי, אך גם את ההבנה שלך שיש כיוון ויש מוצא.

המשך טיפול בהחלט נשמע כמו צעד מתבקש.

ישנן אפשרויות שונות - טיפול במסגרת ציבורית ללא תשלום, טיפול פרטי מסובסד אצל מטפלים שעובדים עם קופות החולים, או טיפול פרטי. תוכל לברר יותר על האפשרויות השונות תוך שיטוט באינטרנט.

מאחל לך שתצליח להימצא בקרוב בקשר טיפולי מתמשך. וזאת, בניגוד למסגרת הנוכחית שמשמשת רק להכוונה ראשונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוך הבא לדניאל זק!
    רוני פרישוף
    31/08/2011

שלום לגולשים,

אנחנו שמחים לצרף אלינו לצוות ניהול הפורום את דניאל זק,

ומאחלים לו דיאלוג פורה, מעשיר, מאתגר, מועיל ומהנה!

ובהזדמנות זו ברכות לחוזרים לבית הספר, ולמי ששולחים לשם את ילדיהם, בהצלחה!

רוני ושחף

לקביעת תור
    סגירה
    ברוך הבא לדניאל זק!

הוספת תגובה

• ברוכים הנמצאים!

דניאל זק
    31/08/2011

רוני, תודה רבה על קבלת הפנים החמה! שמח להצטרף לצוות - אלייך ואל שחף. ברוכים הכותבים כולם, המשתפים אחרים בעולמם - העשיר, המורכב, הכואב לעתים - בתקווה למצוא כאן רגעים של חיבור והבנה ותחושה של שייכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרגשות וחרדות לקראת מעבר דירה
    נטע
    30/08/2011

שלום,
    אני בת 36, רווקה, בעוד כשבועיים עומדת לעבור דירה, חוזרת לגור בראשון אחרי 9 שנים שגרתי בתל אביב, 8 שנים בדירה הספציפית הזאת שאני עוזבת. העניין מלווה בהרבה רגשות מעורבים, מצד אחד אני שמחה כי לדירה שאני עוברת אליה יש הרבה יתרונות על פני הדירה שאני שוכרת כרגע, מצד שני, 9 שנים בתל אביב, זאת חתיכת תקופה ויש קצת עצב מסוים על הפרידה מתל אביב. ובעיקר חששות, איך יהיה המעבר, אפילו דברים טפשיים כמו כמה זמן מרגע המעבר ייקח עד שאוכל שוב להתחבר לאינטרנט (מה לעשות, אני מכורה ויש לי חשש שבחג הקרוב אהיה בלי אינטרנט בבית. אני יודעת שזה טפשי אבל מה לעשות, זה אחד החששות שלי) ובכלל.
    מכיוון שאני עוזבת דירה לפני סוף חוזה הייתי צריכה למצוא דייר במקומי ומאתמול, אחרי שמצאתי דייר התחילו שוב החששות, וזה מתבטא גם פיזית, דפיקות לב, "פרפרים בבטן" ובחילות כאלו (שלא נגמרות בהקאה, אלא מין "רפלקס" כזה של כאילו מקיאה). מה עושים עם החרדות האלה, איך משקיטים את הנפש והגוף?
    אשמח לייעוץ ותמיכה.

הוספת תגובה

• התרגשות וחרדות לקראת מעבר דירה - תגובה

דניאל זק
    31/08/2011

שלום נטע.

נכון, שינויים ומעברים כמו שאת חווה כעת מעוררים רגשות שונים, ובמיוחד שינויים גדולים של מעבר מעיר ומעבר מדירה.

כמו שאת מעידה על עצמך, ישנם רגשות מגוונים שמלווים אותך - שאינם מסתכמים רק בתחושה של חרדה - עצב, שמחה, חששות, "פרפרים בבטן". מתאר לעצמי שישנן תחושות נוספות, של סקרנות או ציפייה לבאות. אולי גם תחושה של החמצה? את בדרך החוצה מהמרכז של המרכז והנה כבר נמצא המחליף שלך, דייר חדש לדירה.

אולי אני מכוון לכיוון שאינו נכון, אבל רציתי להוסיף שיש משהו מטעה ומאכזב בהבטחות שמציעה העיר הגדולה תל אביב, משהו שגורר לחפש ולחפש ולחפש, בלי שמצליחים אי פעם למצוא - אהבה, מקצוע, חברים. ייתכן שדווקא כשמוותרים, מורידים הילוך, מחפשים פחות את השיא של השיאים, הקיום נעשה יותר אפשרי.

בכל מקרה, החרדה שאת חווה גם היא קיימת וכנראה שבמצב הנתון, זו כמעט מתבקשת. הרבה פעמים אפשר להפיג או לשכך אותה באמצעות פעילות ספורטיבית. כך או כך, כאשר תעברי את המעבר ותיכנסי לדירה החדשה, ייתכן שתחושי אחרת - יותר רגועה, ואולי גם יותר שלמה עם הצעד שעליו את מחליטה.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דניאל

נטע
    01/09/2011

לגבי ה"להוריד הילוך" האמת שכאשר עברתי לתל אביב לפני 9 שנים לא היו לי ציפיות גבוהות, בסך הכל מצאתי דירה קטנה שמצאה חן בעיניי (יותר נכון מצא חן בעיניי הרעיון של לגור לבד, כאשר לפני כן גרתי עם שותפים) ועם השנים בניתי את החיים שלי בתל אביב, התחלתי לתרגל יוגה, נפתחו בפניי חיי תרבות כמו הצגות, סדנאות וכו'. דברים שלא חשבתי שאעשה ועם הזמן הפכו לחלק מהחיים שלי.

עם זאת גם לראשון יש לי סנטימנטים, גדלתי בראשון ובהרבה מובנים אני מרגישה בה בבית.

החרדה היא לא בהכרח מהפרידה מתל אביב אלא מעצם המעבר וכל מה שכרוך בזה, איך זה יעבור ותוך כמה זמן אמצא את מקומי בדירה החדשה ואם הכל יהיה בסדר עם העזיבה וכו'.
    בינתיים אני משתדלת מדי פעם לעשות פעילות ספורטיבית כשאני יכולה, אפילו בשעות העבודה יוצאת מדי פעם להליכה קלה, סתם לשם ההליכה אבל עדיין מרגישה את התופעות האלה של מחנק, בחילות וכו' שמתלוות לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דניאל - תגובה

דניאל זק
    01/09/2011

נטע שלום.

מקבל את דברייך. מתאר לעצמי שתופעות החרדה בכל זאת תחלופנה בעתיד הקרוב.

שוב, שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נגד דיכאון לא עוזרות לי
    doref
    30/08/2011

לקחתי במשך חודשיים פבוקסיל לא עזר לי אז עברתי לפריזמה וגם לא עזר אז עברתי לציפרלקס וגם לא עזר אבל הפסיכיאטר אמר לי להמשיך לקחת ולא להחליף מה אני אמור לעשות? האם יכול להיות ששום תרופה לא משפיעה עליי? או שאני צריך לקחת תרופות ממשפחה אחרת?

הוספת תגובה

• תרופות נגד דיכאון לא עוזרות לי - תגובה

רוני פרישוף
    30/08/2011

שלום לך,

שאלות בנוגע לטיפול תרופתי יש להפנות לפורום פסיכיאטריה.

אם כבר הזדמנת אלינו, לפורום פסיכולוגיה, הרשה לי להביע את עמדתי שרצוי מאד לטפל בדכאון בעזרת טיפול נפשי בשיחות, לצד הטיפול התרופתי. בחלק גדול מהמקרים לדכאון יש סיבה, או ממריץ, או גורם מחמיר. בירור שורשי הדכאון, ונסיון לפותרם, חשוב מאד. בלי "טיפול שורש" נפשי הטיפול התרופתי הוא סימפטומטי, והדכאון עלול לחזור עם הפסקת הטיפול התרופתי.

העיקר שתרגיש טוב במהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה..
    חילת אנונימית
    29/08/2011

היי, אני לא יודעת אם אני פונה למקום הנכון אבל אין לי עם מי לדבר על מה שעובר עליי. אני חיילת שעתידה להשתחרר בעוד כחודשיים. התפקיד שלי הוא להקשיב לבעיות של חיילים וההורים שלהם ולנסות לעזור במה שיש לי אפשרות בין אם זה מול המפקדים שלהם ובין אם זה מול גורמים אחרים שאותם חיילים או הורים זקוקים להם. בנוסף התפקיד שלי כולל גם לעסוק בחללים ובפצועים אנוש, במיקרה ויש מיקרים של חללים אני אחראית לערוך את כל הנתונים, להכניס את הכל למערכת הצהלית וכו'. זה תפקידים מאוד קשים אשר לוקחים ממני את כל האנרגיות, אני מגיעה הביתה כל יום בשעה 18:00 ונופלת למיטה מרוב עייפות, אין לי חשק לכלום, מתוסכלת תמיד ולא רואה תכלית בחיים. בבסיס אני חייבת להיות מאופקת ונעימת הליכות כלפיי האנשים הפונים אליי גם כשהם צועקים עליי או מקללים אותי אך כשאני מגיעה הביתה אני מתעצבנת מכל דבר קטן על אנשים שלא מגיע להם היחס הזה. ההורים שלי התגרשו לפני מספר חודשים ואבא שלי ניתק איתי קשר לפני קצת פחות משנה. אני לא גרה עם אמא אלא עם החבר שגם הוא חייל ואנו גרים עם משפחתו. המצב ביני לבין אימי הדרדר אף הוא. לפני מספר שנים שני ידידים שלי נרצחו, ידיד אחר נפטר מהרעלת אלכוהול וחבר ילדות התאבד לפני כשנה. בנוסף לכל זה לפני מספר ימים גיליתי שגם סבא שלי התאבד בגיל 43 (כל החיים לא סיפרו לי כיצד הוא נפטר, הייתי קטנה כשזה קרה).
    אני לא יודעת איך להתמודד עם כל המעמסה הריגשית הזאת ולא יודעת למי לפנות ואם בכלל אני צריכה לפנות למישהו או שאני צריכה להתמודד לבד?
    אשמח לתגובה כלשהי..

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה..

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה.. - תגובה

רוני פרישוף
    30/08/2011

חיילת יקרה,

אני עצמי כמעט קרסתי בסיום ההודעה... אני יכולה רק לדמיין בכמה כוחות ותעצומות נפש ניחנת, אם הצלחת בחייך הקצרים להתמודד עם כל כך הרבה טרגדיות ומשברים, ועדיין לתפקד ועוד לתת מעצמך לזולת ולהצליח להחזיק קשר זוגי.

אז על כך, מכל הלב, כל הכבוד!!!

בודאי ובודאי שאת לא צריכה לשאת את כל העומס הפיזי והנפשי על כתפייך הצרות. מה גם שגורם התמיכה מספר אחת, ההורים, הם משענת קנה רצוץ עבורך.

את נשמעת בחורה איכותית ומקסימה, ואני בטוחה שכל מטפלת תשמח לפרוש עלייך כנפיים וללוות אותך בדרך הקשה. אנא פני לקב"נית כצעד ראשון, כי מגיעה לך תמיכה מתוך המערכת. את יכולה לפנות לטיפול באזרחות, טיפול חינם או מסובסד יש במרפאות הקהילה. אני בטוחה שטיפול נפשי יכיל אותך נפשית ויעזור לך מאד להתחזק ולצמוח מתוך כל הקשיים שחווית.

למותר לציין שגם בן זוג וחברה טובה הם גורמי תמיכה וליווי נהדרים. אך להרגשתי, כדי לעבד ולצמוח מכל מה שעברת, חשוב במיוחד לקבל כלים מקצועיים.

תחזקנה ידייך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש פסיכולוג
    אני
    29/08/2011

שלום
    אני בן 35 רווק, הבעיה העיקרית שלי כרגע היא שאני מתקשה ביצירת קשר עם בחורות (יש דברים נוספים שאולי קשורים ואולי לא).
    בכל מיקרה אני רוצה ללכת ליעוץ פסיכולוגי. קיבלתי את רשימת הפסיכולוגים של קופת חולים הכללית באזור המרכז (מראשל"צ עד אשדוד כולל מודיען). אני מחפש מישהו או מישהי באזור ראשל"צ, נס ציונה או רחובות. הרשימה ארוכה. 1. האם מישהו יכול להמליץ לי על פסיכולוג/ית באזור זה (שעובד עם קופ"ח כללית)? 2. חלק מהמופיעים ברשימה הם עו"ס קלינים וחלק פסיכולוגים קלינים וחלק גם עברו הכשרה בפסיכותראפיה. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה ההבדלים ביניהם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש פסיכולוג

הוספת תגובה

• מחפש פסיכולוג - תגובה

רוני פרישוף
    30/08/2011

כאמור בהודעת הפתיחה של הפורום, איננו מספקים המלצות.

ההכשרה של פסיכולוגים קליניים ועו"ס שעברו בי"ס לפסיכותרפיה דומה מאד. ההבדלים האישיים עולים בד"כ על ההבדלים המקצועיים.

נסה לפנות למי שפנוי באזור מגורייך (ממילא תגלה שהם לא רבים), ולבדוק אם יש כימיה ושפה משותפת עם המטפל/ת, כי זה מה שהכי חשוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבר הרגיש בעולם הרווקות
    ---
    29/08/2011

שלום רב,
    מנסיון חיי הקצרים עד כה (בשנתי ה-26), התברר לי, וייתכן כי אני טועה, כי הגבר הרגיש והמתחשב, נעים ההליכות, נמצא בעמדה נחותה בכל הקשור למציאת בת זוג. הערכתי לעובדה שאין לי או לא הייתה לי בת זוג, היא כי אני ביישן, אך בנוסף לכך היותי רגיש ואדם מאוד נחמד, יש שיאמרו נוח.
    על אף שרובן מצהירות אחרת, מרבית הנשים שפגשתי נמשכות לגבר שמתוייג כ"גבר" - מוביל, דומיננטי, חזק, ובעל כוח השפעה רב, אסרטיבי וחצוף, שמאוד קשה לרכוש את יחסו החם, גם אם הדבר מתבטא במה שנקרא "פוזה", הפגנת גבריות שבעיניי שלילית כשהדבר משוחק....

האם עמדתי מוטעית ואני שלילי לחינם? ומה זה אומר עליי אם כך אני רואה את הדברים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הגבר הרגיש בעולם הרווקות

הוספת תגובה

• הגבר הרגיש בעולם הרווקות - תגובה

רוני פרישוף
    30/08/2011

שלום לך,

כפי שישנם גברים בעלי סגנונות והעדפות שונים, כך נשים הן שונות זו מזו. אכן יש הנמשכות אל ה"מא'צו" הקשה להשגה או הנרקיסיסט, אך אחרות יעדיפו את הג'נטלמן העדין והמתחשב, ואני מכירה הרבה כאלה, מתוקות ומקסימות. באמת שקשה להכליל יותר מדי.

יתכן כי אתה עצמך נמשך לנשים, שנמשכות ל"מאצ'ואים". אולי אתה סובל מתסמונת "לא מעוניין להתקבל למועדון שמוכן לקבל אותי אליו?". כמובן, שדינמיקה כזו עלולה להוביל אותך למבוי סתום.

נסה פשוט להאמין בעצמך, לא לעטות מסכות, להמשיך להיות אמיתי, רגיש ומתחשב, וחלילה לא להתבייש או לחוש חוסר ערך או חוסר בטחון במי שאתה!

נסה להתייעץ עם חברים כיצד להרחיב את מעגלי ההיכרויות. אתה יכול להרשם לפעילות בסביבה עם בנות מהסגנון המתאים לך, לבקש שיכירו לך או להרשם לאתר היכרויות באינטרנט. אל תהייה שלילי לחינם, ובודאי לא כלפי עצמך!

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה לא טוב עם עצמי
    אלה
    28/08/2011

שלום,

אני אישה גרושה מזה כארבע שנים.(בת 54). הגירושין היו ביוזמת גרושי(לא בגידה), ולמעשה אני הייתי בשוק מזעזע כשהבנתי שהגענו למצב הזה.
    למרות שהיו סימנים מקדימים רבים למשבר ביננו, אני מעולם לא חשבתי ולא העלתי על דעתי שאי פעם נתגרש ומעולם לא רציתי להתגרש .
    למרות שאני יודעת שהפרידה הזאת היתה הכרחית ובלתי נמנעת , אני מרגישה מאז גירושי הרגשה כבדה של החמצה ושל כשלון נוראי, ולא יכולה להתגבר על ההרגשה הזאת .
    אני מוצאת את עצמי לפעמים אפילו מתגעגת אליו, למרות שברור שבזכרון שלי קיימים רק הרגעים היפים שהיו ביננו.
    ההרגשה שלי כיום והפחד שלי הוא שלעולם לא תהיה לי זוגיות (אני גם לא רואה את עצמי בזוגיות עם מישהו אחר למרות שאני יודעת שאני בעלת איכויות רבות ונראית טוב מאוד לגילי) , ושאזדקן לבד ובדידות , וזה מאוד מעיק עלי .
    ההרגשה הזאת התחזקה בי עוד יותר מאז ששנודע לי שלגרוש שלי יש חברה .
    עד הגירושים שלי לא הייתי מעולם בדיכאון .

מה אני יכולה לעשות כדי להתגבר על ההרגשה המעיקה הזאת שמכניסה אותי לחרדה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה לא טוב עם עצמי

הוספת תגובה

• מרגישה לא טוב עם עצמי - תגובה

רוני פרישוף
    30/08/2011

שלום מיטל,

טבעי לחוות תהליך של אבל לאחר גירושין כואבים. האבל הוא גם על בן הזוג והזוגיות, וגם על כל אורחות החיים במסגרת הנישואין שהיו ואינם. תהליך האבל, באופן טבעי, כולל שלבים של כעס, הכחשה ודכאון, אך בסופו של דבר אמור להגיע להשלמה, ולפנות מקום לקשרים וחוויות חדשות.

ארבע שנים של סבל וקושי לשחרר הם זמן ממושך, המצביע על תקיעות במצב של אבל. למרות שהגיע הזמן לאסוף כוחות, להפנות אנרגיות לקיים ולחדש, משהו בך אינו מאפשר לך לעשות כן.

מכיון שאיני מכירה אותך, לא אוכל לזהות מה מקבע אותך בתהליך האבל. עלייך לערוך חשבון נפש מעמיק בעניין. יתכן כי משהו עדיין לא פתור ביחס לגרושך, יתכן כי יש קושי כללי יותר עם המין השני, יתכן כי יש לך קשיים עם עצמך כמו חוסר ביטחון או יוזמה, המסתתרים מאחורי המשבר הזוגי.

אני מתרשמת שאת אישה אינטליגנטית ובעלת יכולות. נסי להקדיש את השנה הקרובה לפיתוח עצמי, החל מתחביבים, לימודים, התפתחות מקצועית, מראה חיצוני וחיי חברה, ועד פיתוח נפשי ורוחני. אהבה מתחילה מבפנים, וככל שתעשירי ותפתחי את עצמך יקל עלייך להעריך ולאהוב את עצמך. זה יהיה בסיס נהדר לפיתוח קשר זוגי בוגר ובשל בהמשך הדרך.

כמובן שתוכלי להסתייע בליווי מקצועי אם תבחרי בכך.

גם טיפול אנטי-דכאוני יכול לחולל פלאים, בהתייעצות מתאימה, אם תרצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני היקרה

אלה
    30/08/2011

תארת באופן מאוד מעניין והגיוני את התהליך שכנראה אני עוברת מבחינה פסיכולוגית, ועל כך אני מודה לך .

הדגשת ו"הארת" את ההבנה והמודעות שלי באור שלא חשבתי עליו קודם לכן .
    תוך כדי קריאת דבריך, הרגשתי הגיון רב בניתוח הדברים וההסברים של דברים שאני חושבת על עצמי, דברים והרגלים שכנראה טבועים בי ובאישיותי ואשר גורמים לי להרגיש כפי שפרטתי.
    אקח את דבריך המחכימים לתשומת ליבי , ואשתדל להפיק מהם את המיטב .

אני רוצה להודות לך מאוד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות ראשונית
    ליאת
    26/08/2011

שלום לכם

אני צריכה להחליט בין שתי מטפלות ואני מתקשה לעשות את ההחלטה הנכונה עבורי.

האחת, מקפידה על מסגרת נוקשה, בלי סמסים בין הפגישות, תובנות שלה יותר משמעותיות, הפגישות אתה מתנהלות פעמיים בשבוע, ניראית פחות פנויה רגשית עבורי ופחות שם. השיחה פחות זורמת, לכאורה קשוחה ולא גמישה או מכילה.

השנייה, אתה אני מרגישה יותר בנוח וחופשייה יותר בשיחה,, פחות מובנה אצלה, פגישות של פעם בשבוע, רכה מדי, אולי אפילו חלשה משהו, לא מתחברת למראה פניה, יש לה פחות נוכחות ואסרטיביות, אך מרגישה את החיבה שלה אלי יותר מהראשונה.
    יחד עם זאת, קשה יהיה לי לחזק את הדימוי העצמי שלי ולחזור להרגיש טוב כלפי עצמי אתה כי היא עצמה עושה הרושם אינו מקור השראה רבה מדי.

אם היה אפשר לשלב את הנוחות שלי אצל הראשונה ולתת לה קצת מיכולת ההכלה של השנייה היה זה מצוין.

אני משגעת את עצמי מרוב אי קבלת החלטה והתחבטויות חוזרות ונשנות לקבל את ההחלטה שתביא אותי למקום יותר טוב.

אשמח לעזרתכם
    מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות ראשונית

הוספת תגובה

• התייעצות ראשונית - תגובה

רוני פרישוף
    26/08/2011

הי מעיין,

לא הבנתי את הסיטואציה. כרגע את הולכת לטיפול אצל שתי המטפלות במקביל, ומתלבטת אצל מי להמשיך? אם כן, האם הן מודעות לכך (זה מאד חשוב!)? או שהיית במפגש אחד וממנו קבעת את הרושם? או שאלו שתי מטפלות מן העבר?

האם הקושי שבו את מעוניינת לטפל קשור בקושי לזהות את הצרכים שלך ולקבל החלטות בין חלופות? (כמו בן זוג, מקצוע לימודים וכו')?

אני מתקשה לתת לך תשובה קונקרטית. על פניו, שתיהן נשמעות סבירות ואין שום פרט שמטה את הכף בבירור. את מכירה את עצמך הכי טוב, ועלייך לעשות חשבון נפש עמוק, מה הסגנון שבסופו של יום הכי יעזור לך להגיע למקום שאת רוצה להגיע אליו. אלו מסוג ההחלטות שרק אינטואיציה פנימית יכולה לכוון בהן. יש אנשים שיותר ייעזרו בסגנון הראשון, ויש שלהפך.

בכל מקרה שתבחרי, תוכלי כמובן לשוחח בגילוי לב עם המטפלת על צרכייך, על מה שחסר לך, ועל משאלותייך. בודאי תהייה מידה של גמישות ונכונות ללכת לקראתך, וגם עיבוד של מה שאין, וגם לא יכול להיות בגלל שהמציאות היא תמיד חלקית.

אגב, מותר לבחון גם אופציות נוספות, לפעמים בחירת מטפל היא מסע ארוך ומשמעותי לא פחות מבחירות חשובות אחרות בחיים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ליאת
    26/08/2011

הראשונה שכתבתי עליה הפסקתי לכאורה את הטיפול וביקשתי לחזור (עוד לא נפגשנו), כאשר אצלה אני חודש וחצי, ואז פניתי לשנייה, מהיכרות מוקדמת שהייתי אצלה חודשיים, ולה אמרתי שהפסקתי אבל אני ממשיכה לכתוב לה הודעות כאילו אני בטיפול אצלה בעוד שאני אמורה להפגש אם השנייה.

זה מפחיד אותי הסיטואצייה הזו כאילו יש אצלי מנגון פיצול?

קשה לי אכן לזהות את הצרכים שלי עכשיו, ואני לא מצליחה לשמוע או להשמע לקול האינטואיציה. שכן אצל השנייה, הוותיקה אני מצליחה לדבר בחופשיות ואילו אצל הראשונה, הייתי רוצה שזה היה קורה אצלה. לא יודעת עם מי להפגש עכשיו וזה מלחיץ אותי.

האם ההתנהלות הזו משקפת משהו שקרה או קורה לי בפנים (משהו מפחיד ומדאיג?).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

רוני פרישוף
    27/08/2011

שוב שלום,

מפיתום מלחיץ ומדאיג... את פשוט מבולבלת, לא סגורה על מה את רוצה ומה נכון לך, וקשה לך לדמיין את התהליך לאורך זמן. באופן טבעי, זה מוביל להיסוס ולקושי לקבל החלטה. אני מניחה שאת נתקלת בתחושות וספקות כאלה גם בתחומים אחרים בחיים.

לפעמים מה שעוזר לי בקבלת החלטה שאני לגמרי חצוייה בה הוא.. לזרוק מטבע... אבל לא בהכרח לפעול לפי מה שהמטבע אומרת, אלא לזהות מה אני מרגישה מיד בשנייה שהמטבע נוחתת. האם אני שמחה על התוצאה? או מאוכזבת? זה טריק קטן שעוזר לזהות את האינטואיציה.

בכל אופן, כדאי לסיים את המצב, שאת נותנת לשתי המטפלות הרגשה שאת מטופלת שלהן. זה לא כל כך נעים, ולא הית רוצה שיעשו לך את זה. אפילו שאנחנו אנשי "מקצוע", עדיין אנחנו מפנים מקום רגשי ונקשרים למטופלים שלנו. וכמו בכל יחסי אנוש, גם כאן, "ואהבת לרעך כמוך".

מה שלא תחליטי יהיה בסדר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    לילך
    24/08/2011

שלום,
    אני נושאה כבר 3 וחצי שנים וי לי ילד בן שנה ושבעה חודשים.

לפני כשנה בעלי התחיל לקחת כדורי רסיטל 2 כדורים ליום בגלל התקפי פאניקה שהיו לו.
    במשך 10 ימים הוא לא קם מהמיטה וחשב על מחשבות לא הגיוניות
    לדוגמא: מחלף רגב הוד" וכאלה.

עכשיו אני גרים בבית שלנו והמצב בינינו הפכפך.

הוא כועס עליי כל הזמן כל שאלה שאני ושאלת מוציאה ממנו צעקות כאלה שאני כבר לא יודעתאיך להתנהג.

אתמול הוא הלך לחבר והתקשרתי אליו פעמיים ושלחתי לו הודעה מה שבד"כ אני לא עושה.
    וזה הכעיס אותו ועכשיו הוא כועס עליי למה התקשרתי כל-כך הרבה.

אם אני לא מתקשרת אז הוא מתקשר לראות מה נשמע.
    אם לא אמרתי לו לילה טוב כשהוא לא בבית אז למה לא אמרתי, ועכשיו התקשרתי להגיד לו שאני הולכת לישון הוא כועס למה התקשרתי.

אני כבר לא יודעת איך להתנהג אני כבר לא יודעת אם זה אני שלא בסדר
    שהכדורים שהוא לוקח כבר לא מתאימים לו.

אם חס וחלילה לא הסכמתי איתו או שאמרתי לו מילה לא במקום שלא מצאה חן בעינין

הוא יכול לא לדבר איתחי ימים לא להתקרב אליי ואם זה נופל על סופ"ש הוא יבלה את כל היום במיטה.

האם משהו לא בסדר אצלי? איך אני יכולה לזהות כי אני ממש מבולבלת ממש.

ואנחנו היינו זוג מושלם הסתדרנו כל-כך טוב ועכשיו ממש קשה.

תודה,
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• זוגיות - תגובה

רוני פרישוף
    26/08/2011

הי לילך,

את בסדר גמור, וגם בעלך בסדר. אין כאן עניין של אשמה וחיפוש אשמים.

זוגיות היא ריקוד מסובך של שניים, כל אחד תורם את חלקו, וביחד מנסים להתאים זה לזה, ולא לדרוך יותר מדי על הרגליים.

הדבר הכי חשוב בחיי נישואין, חשוב לא פחות מאהבה ומשיכה, הוא תקשורת. תקשורת טובה, שהיא היכולת לדבר על הדברים, להקשיב ולגלות הבנה זה לזה, גם כשיש משבר או קונפליקט, היא המפתח ליחסים תקינים.

כרגע התקשורת ביניכם משובשת וחשוב לשקם אותה.

ברגע של רגיעה, נסי לשוחח איתו, להבין מה מטריד אותו, מה הציפיות שלו ממך. אם יש שיתוף פעולה שתפי אותו (בלי להאשים) בהרגשות שלך. נסי לגלות הבנה ולבקש ממנו להבין אותך. אם בבית כל שיחה הופכת לריב, אל תהססו לקחת שמרטף ולשוחח במקום נעים מחוץ לבית.

לגבי מצוקתו הנפשית של בעלך, לא ברור לי האם היא קשורה לזוגיות, ומהן בדיוק ה"מחשבות המוזרות". כעקרון, בבעיות נפשיות לא רצוי לטפל רק בעזרת כדורים בלי שיחות שיעזרו לרדת לשורש הבעייה. כדאי לקבל חוות דעת רפואית נוספת, וגם להעזר בטיפול נפשי מקצועי, אישי או זוגי.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתחתי את הרעיון שלי סופית
    avil11
    22/08/2011

טוב אז אני יתחיל בזה שכמו שאמרתי בפעם הקודמת...אני חושב שמוגבלות נפשית, כל אחת כזו היא מצב שלבן אדם אין את האפשרות לדעת משהו אחר(מבחינת ידע) חוץ מלחיות באיך שהמחלה שלו מכתיבה לו. מחוסר ידע בעצם נוצרת המוגבלות הנפשית.

לדוגמה חוץ מסכיזופרניה ניקח את הגמגום, אם בן אדם היה מנסה לחשוב כמו אחד שלא מגמגם ולא נשאב אל תוך המחלה הוא היה מתחיל בתהליך ריפוי אבל משהו בחשיבה עוצר אותו, גם השמנה זה מחלה נפשית בסף הכול או לפחות איך שאומרים שהשמנה נובעת מתסכול רגשי שבעצם צריך להבין למה אתה אוכל ולא איך להוריד, בעצם אחד נובע מהשני, כי משהו בחשיבה גורם לך לאכול יותר מהממוצע ועוצר אותך בדרך למטרה להרזות כי אם הבן אדם היה יכול לחשוב כמו רזה הוא לא היה שמן.

זה נשמע כל כך פשוט וצריך להבין שבעולם מושלם במצב של אוטופיה כולם היו רזים לא מגמגמים ולא חולים באף מחלה כי פשוט לא הייתה סיבה לכך.

וההמשך לתיאוריה הזאת, אני אומר שבסכיזופרניה סימניים שליליים מקביל לאינטלגנציה רגשית וסימניים חיוביים מקביל לאינטלגנציה נפשית.

אני מאמין שככל שהאינטלגנציה הרגשית יורדת כך הסימניים השליליים מתגברים ושככל שהאינטלגנציה הנפשית יורדת כך הסימניים החיוביים מתגברים

ובכלל באופן כללי שאין דבר כזה סימנים חיוביים ושליליים זה הכול תוצאה של חוסר ידע אם רגשי או נפשי שיצא מהנורמה כל כך שזה אומר שזה נהיה פתולוגי וחלית במחלת נפש או מוח- לא משנה איך תקראו לזה.

ובואפן הפוך כדי להחלים קליל (clinical recovery) מהמחלה סכיזופרניה, צריך להגיע לנורמה מבחינת שני סוגי הידע (בנפרד או ביחד).

ועכשיו במילים יותר פשוטות שלבן אדם אין אינטלגנציה רגשית ברמה של מחלה אז הוא לא יודע במובן המחלתי איך להתמודד עם הקיום שלו בעולם או ביקום לא חשוב איך תתארו את זה ומכאן הסימנים השליליים, ושלבן אדם אין אינטלגנציה נפשית ברמה של מחלה אז הוא מתחיל לפתח את עולם הפנטזיה ומכאן הסימנים החיוביים.

שוב זה נשמע מאוד מאוד פשוט אבל כמו שאומרים שדיכאון נובע מתחושת עצבות עמוקה אז אפשר להגיד איזשהו הסבר פסיכולוגי תיאורתי אחד על סכיזופרניה ולהתחיל לחפש פיתרון פיזי שימנע את ההידרדרות הנפשית כמו שבדיכאון מצאו איך "לשמח" את הבן אדם ימצאו גם פיתרון לסכיזופרניה וזה רק מראה שאנחנו כל כך רחוקים מלהבין את המוח האנושי בגלל שאנחנו פשוט לא יכולים להסביר במילים בדיוק את המחלה הזאת כדי למצוא לה הסבר תרופתי.

הוספת תגובה

• המשך...

avil11
    22/08/2011

אני אישית חושב בקצרה שסכיזופרניה זה מצב של העדר התקדמות של האישיות, שזה אומר שבן אדם חולה שעתידי לחלות בסכיזופרניה הוא מופנם בצורה כזאת שהוא לא מתקדם בצורה נורמלית בצורה שהוא היה אמור להתקדם... אפשר לעשות דימוי שלכל בן אדם יש קו מנחה בחיים או שביל הזהב שהוא אמור ללכת בו וחולי סכיזופרניה עתידיים פשוט לא הולכים בו, הם מופנמים בגלל זה וכך הם סופגים את כל מה שהם היו אמורים לעשות באותו שביל ויוצרים לעצמם אישיות נוספת אישיות שמקבלת חיים ומתפרצת עם המחלה.

והתרופה מן הסתם היא איכשהו לתת לבן אדם את כל מה שהוא הפסיד במהלך חייו לפני המחלה, איזשהי הרגשת סיפוק הייתי אומר, השאלה איך זה קשור למוח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

רוני פרישוף
    23/08/2011

הי אבי,

שוב, כל הכבוד על ההתמדה והרצינות בפיתוח התיאוריה שלך.

מאד מקורי הנסיון שלך לשלב בין היבטים רגשיים (חסך רגשי) לבין היבטים קוגנטיביים (חוסר ידע) ביצירת המחלה.

הניסוח שלך הפעם קצת לא ברור. נסה למצוא עזרה לנסח את רעיונותייך באופן יותר בהיר ומדעי, כדי שיהיו יותר ברורים לקורא.

בגרסא הקודמת, מסוף יוני, אמרת שמדובר בניתוק מהידע הקיים (shutdown) ולא בחוסר ידע. גירסא זו יותר נראית לי, אבל אני בהחלט לא מומחית בתחום הסכיזופרניה.

אנא, נסה לעניין מומחים בתחום.

כה לחי, וכל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד של הרעיון

avil11
    25/08/2011

זו אכן התנתקות מהידע הקודם אני זוכר ממש את השנייה של ה Shut down...אבל אני חושב שזו בעצם סוף של תהליך מסויים שברגע הזה של ההתפרצות איבדת את כל "הידע" שהיה לך ואתה חיי כזומבי אפשר להגיד.

וכדי לחדד את הרעיון שלי אני יאמר שאני מאמין שככל שנצבר יותר תסכול כאשר יותר מאבדים את עצמך ולא נותנים ביטוי לקול הפנימי בגלל העדר הליכה "בשביל הזהב" הדמיוני שבו הולכים כולם חוץ מנפגעי הנפש וכתוצאה מחוסר ההליכה בשביל הזה נאגרים שדים במערכת שדים שקריים שמבטאים את כל הרצונות והתשוקות שלנו הלא מומשים שפשוט מתים לצאת החוצה, נוצרת אישיות וכאשר זה קורה השדים שולטים במערכת ובגלל שלשדים האלה השקריים אין כבר הצדקה כרגע(הייתה להם בעבר) אז מן הסתם החיים עצמם הם שקריים מן בועה.

ובאופן די פשוט ככל שמצטברים יותר שדים במערכת כך יש יותר סימני שאלה כך רמת החרדה עולה וכך רמת הידע שלנו יורד וברור לגמרי שכאשר השדים הם כאלה גדולים ומפחידים והם מתים להתפרץ למחלת נפש- סכיזופרניה אז כך רמת הידע מוקטנת עד למצב של 0.

ואגב צפיתי בתוכנית של נעמה בערוץ 10 ולא האמנתי שראיתי את השם רונית פרישוף, היית ממש מוצלחת ואני מאחל לך הצלחה מעבר למה שאת עושה גם בטלוויזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד של הרעיון - תגובה

רוני פרישוף
    26/08/2011

תודה (:

אני ממליצה לך לפתוח בלוג באתר "אביליקו", תוכל לפרסם בו את מחשבותייך ולעניין רבים.

ביי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבבבבבבא לי למות!!!!!!!!!!
    גופה
    22/08/2011

אני רוצה להודיע רשמית שנמאס לי ובא לי להתאבד אפחד לא מקשיב ולא שם לב!!!!!מממממממממממממשששששעעממםםםםם וחסר טעם אז להתראות בעולם הבא!

לקביעת תור
    סגירה
    בבבבבבבא לי למות!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• שלום גופה

לילך
    22/08/2011

אני אמנם לא פסיכולוגית ולא רופאה

אבל למה את/ה ככה? מה מפריע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדנות ברשת

רוני פרישוף
    22/08/2011

שלום לך "גופה",

אני שומעת את מצוקתך וקריאתך לעזרה, וגם בלי לדעת מה הרקע, אני שולחת את כל החום שהלב יכול להפיק בסביבה הוירטואלית הקרה הזו...

אני מניחה שהדיבור על התאבדות הוא בגדר קריאת מצוקה. אני מרשה לעצמי להניח את זה מתוך נסיון רב שנים בקריאה של טקסט וירטואלי. חשוב לי להביא לידיעתך מידע שמגיע לך לדעת: ברוב המקרים, איומי התאבדות ברשת מביאים לפנייה של מנהלי הפורומים או האתר למשטרת ישראל, ליחידה מיוחדת למניעת התאבדויות. אנשי היחידה מזהים בקלות את המחשב ממנו התקבלה הקריאה ומגיעים מיידית אל בית הגולש. ברוב המקרים מדובר בבני נוער, שגרים בבית ההורים. לפעמים התרחשות זו מובילה לחשיפת המצוקה ולהמשך טיפול, ולעיתים היא יוצרת מבוכה מיותרת עבור הנערה.

אנא, חשבי היטב איזה סוג של עזרה את מעוניינת לקבל. האם זו העזרה הנכונה לך? במקומך, הייתי מנסה לפנות למבוגר שיש לו כלים אמיתיים לשמוע אותך ולעזור לך: יועצת בית ספר, עמותות לנוער במצוקה, ער"ן, שירות פסיכולוגי חינוכי, מחלקת הרווחה בעירייה, פסיכולוגית של קופת חולים וכך הלאה.

יש בקהילה אוזן קשבת, ואפשר לתת מענה אמיתי למצקתך. אנא ותרי על איומי אובדנות באינטרנט, כי הם עלולים להביא אותך למצב שאת לא מעוניינת בו, להערכתי.

כל טוב וחיבוק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה