מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עניין לימודים מעסיק אותירואן21/08/2011
ערב טוב..
יש לי בעיה אמיתית ומפחדת אותי ...
אני בת 19 מתכננת לימודים בשנה הבאה , אני אוהבת ללמוד כימיה והיולוגיה בגלל זה הלכתי למקצוע משלב בינם והוא הסיעוד !! אבל יש לי בעיה עם זה .. אני מפחדת להתקרב לאנשים חולים כלומר לעשות או להוריד תפרים או לגעת בדם אפילו זה נראה מגעיל !!!
תעזרו לי בבקשה רוצה את המקצוע הזה אוהבת את חומר הלימוד להכיר את גוף האדם גם זה מקצוע מבוקש אבל הדמות שלי לא מתאימה בכלל !!! מה לעשות זו החלטה קשה .. האם לבחור בו וללמוד ואולי אתמודד עם זה ????
אני חשה שהדמות שלי לא תשתנה כלפי מראות אלה ואבזבז שנים לימוד ...כי אני לא בטוחה שיבוא יום ואהיה רגילה לזה ..גם אני יודעת שיש מחלות מדבקות ...
חשבתי לבקש בסיום הלימודים כמובן לעבוד בטיפת חלב על ילדים כך זה קל לי יותר ...
חוץ מזה אני עברתי ניתוח לב בתחילת השנה ..ורבים אמרו לי שמבחינה פיזית הסיעוד לא מתאים כי לפעמים צריכה לעזור לחולה להתקלח ......
אבל זה לא עבודת האחות לא ?!!!
מפחדת לבחור מקצוע ובעוד שנים אגלה שזה לא מתאים ...באמת חבל !!
* חשבתי על ביוטכנולוגיה אבל שמעתי מסטודנט שלומד אותו שזה דיי קשה ...
מקווה שהבנתם הרעיונות שבראש שלי ותעזרו לי כי אף אחד לא מבין את הדברים האלה רוצה לבחור מקצוע מדעי ואף אחד לא מאתים מה לעשות ???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין לימודים מעסיק אותי - תגובה
רוני פרישוף22/08/2011שלום רואן,
הגבתי להודעתך לפני שבוע. אין לי מה לתרום יותר לצערי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותאלמונית21/08/2011
היי,
אני בת 24, לפני כחמישה חודשים חוויתי פרידה של קשר ראשון הכלל מגורים ביחד ותקופה ארוכה של חיים משותפים ומחשבה על עתיד ביחד.
הפרידה השפיעה עליי מאוד, אבל מצד שני- נחתה עליי תוך כדי לימודים אינטנסיבים לכן התקשיתי להתרכז בה, והשתדלתי להתעסק בלימודים כדי לא להכשל. אחרי שתקופת המבחנים הסתיימה, וחזרתי לחיי שגרה של עבודה ופחות לחץ לימודי, אני לא מפסיקה לחלום עליו. עלינו. על הפרידה בכל מיני אופנים שונים, עלינו חוזרים אחת לשניה ואני מקבלת אותו חזרה, אך לא בלב שלם, על בכי רב, על צחוק, על סקס, על כאב, על בדידות. אין לילה שאני לא חולמת עליו ולא זוכרת את החלום בשלמותו. אני מרגישה לגביי הפרידה שאין לי עם מי לחלוק את הכאב הגדול שמוטל עליי, את הבדידות, והכל "מתרפא" באמצעות החלומות, למרות שכשאני קמה בבוקר, אני קמה מרוסקת. מאוד קשה לי לקום בבוקר, דבר שלא היה לי בעבר (היום השעון יכול לצלצל חצי שעה לפני ואני עדיין אתקשה לקום).
אני מנסה לעזור לעצמי. ניתקתי איתו קשר, ואני מחזירה לעצמי חברים שהקשר עימם נותק וגם רוכשת תחביבים וחוויות חדשות. אך דבר לא מרגיע או מנחם או ממלא את החוסר הגדול שנפער לי בלב.
מאוד עצוב לי וכואב לי למרות שעברו כבר קרוב לחמישה חודשים מאז, זה הולך ונהיה יותר עמוק, במיוחד לאור מה שסיפרתי על החלומות שבמשך החודש האחרון לא עוזבים אותי.
אשמח לעצתך,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות - תגובה
רוני פרישוף22/08/2011שלום לך,
קל להתרשם מהודעתך הקצרה, שהנפש שלך בורכה בעושר וברבדים רבים. החלום הוא חלון אל הלא-מודע, אל הסודות שהנפש מסתירה מפני עצמה, אל התשוקות והחרדות הכמוסים.. בחיי העירות את עסוקה במשימות ובתפקוד, ובחיי השינה את גולשת אל עולם פנימי עשיר ומורכב, הכולל קשרים רגשיים עמוקים, תהליכי אבל, פרידות, משאלות, פחדים וקונפליקטים. יתכן כי בן זוגך המופיע בחלום מייצג לא רק את עצמו, אלא קשרים ופרידות משמעותיים מן העבר, שלא עובדו די הצורך.
נפש עשירה היא ברכה ומתנה גדולה, אך לפרקים היא עלולה להיות מעמסה. לפעמים היא הופכת להיות "גדולה" על הגוף הנושא אותה...
אולי יעזור לך, אם תצליחי גם בחיי העירות וה"מציאות" לפנות מקום לתהליך האבל והפרידה שאת עוברת. אם בדיבור עם חברה קרובה, אם בעזרת טיפול פסיכולוגי, ואם בהתמרת רגשותייך ומחשבותייך לתחום יצירתי (למשל סדנא לכתיבה יוצרת, את כותבת נהדר!).
קחי את התהליך הקשה הפוקד אותך כהזדמנות להתוודע אל עולמך הפנימי המורכב, אל שאלות שנשארו לך מהקשר, אל שאלות מן העבר, ולצמוח מכך. בעניין תהליך הפרידה, ככל שתתני יותר מקום לעובר עלייך, כך הוא ייפתר ויתרכך במשך הזמן.
אגב, בעבר כתבה כאן מישהי בסגנון דומה, על לבטים שלה בקשר לזוגיות עם אדם בעל בעייה נפשית, אני סקרנית אם זו את..
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
אמא28/08/2011קודם אני חייבת לומר שהמילים שלך חיממו לי את הלב. אני מרגישה עצבות עמוקה, שמטשטשת אחרי תגובה כזו. תודה לך.
התחלתי לעסוק בהרבה מאוד תחומים שרציתי לפתח בעצמי (אחת מהן היא הכתיבה :) וגם לעבוד יותר שעות ולעשות ספורט, אבל את העשייה המרובה אופפת בדידות כבדה שקשה לי להשתחרר ממנה. (למען האמת, אגיד שהיא הייתה שם קודם ולאור הפרידה והחזרה לבית היא נעשית חדה יותר).
חזרתי לגור עם המשפחה שלי ואיני מצליחה לשתף אף אחד במה שעובר עליי. להפך, אני מרגישה שהעצמאות של נלקחה ממני בחטף ואני לא מוצאת נחמה באיש.
הזוגיות שהייתה לי גרמה לי לאהוב אדם אחד מעל לכל השאר ולהזניח חברויות שהיום כבר אינן, כך שיוצא שאני הרבה פעמים בודדה מאוד והנפש הגדולה מכילה כפי יכולתה- מתנהלת רגיל בעבודה, במשפחה, אבל משהו לא טוב עובר עליי ואני עם עצמי יכולה להודות בכך.
אני בשלב של דכאון. של החוסר בטחון, של כאב גדול בלב ושל בדידות. אני משתדלת להכיר אנשים חדשים, לקחת את המקום הכואב הזה ולצמוח ממנו, ללמוד מהטעות שעשיתי ולצערי משהו בי כבר לא סומך על הצד השני. קשה לי לפתוח את הלב בפניי אנשים קיימים, ובוודאי לפני אנשים חדשים.
כמו שאמרתי קודם, אני רוצה לעזור לעצמי, אני פשוט לא יודעת איך.
אני בוכה לפני שאני נרדמת, וגם הבכי הוא שקט, מופנם למרות שכאב גדול גועש אצלי בפנים...
אני שמחה לפחות על העבודה שאני נמצאת בה, היא עוזרת לי עד כמה שאפשר להתנתק, לעצור את העצב ולהדחיק אותו עד שאני יוצאת מהעבודה ואז אני שוב לבד ומותר לי להתעצב.
אני מוצאת את עצמי שואלת איך הגעתי לנקודה כזו של בדידות? שאין לי חבר אחד שאני יכולה להקריא לו את מה שכתבתי, או בן משפחה או אפילו להתגבר על כך בעצמי?
מודה לך על ההקשבה,
ואגב, אני לא זו שכתבה פה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה.מוטי20/08/2011
קודם כל אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
איך אתחיל לספר את הבעיה שלי,טוב אז כך אני מוטי חייל כבן 21 עומד לקראת שחרור ואני מפחד מהשחרור אני נמצא כרגע בחופשת שחרור וקשה לי לחשוב על מה אעשה באזרחות תמיד. לא הייתי עובד בכל החיים שלי תמיד הייתי במסגרת וקשה לי לחשוב על מה אעשה בלי מסגרת כשהייתי בתיכון וביסודי תמיד אמרתי לעצמי אני שונא ללמוד שנוא בית ספר אבל היום למעשה כשאני מסתכל במבטח לאחור אני נורא מתגעגע לתוקפות האלה וגם עכשיו לצבא. אני חייב לציין שאנין לי חברים מה זאת אומרת אין לי חברים אתם בטח שואלים התשובה היא לא שמרתי על קשר אף אף אחד מהם יש לי רק אותם כחברים בפייסבוק . מעולם לא יצאתי לאירועים כיתתיים גמ טיולים שנתיים טקס סיום תיכון וכו.הסיבות הן האגו המנופח שלי ורצון להגיד לעצמי הנה אני לא צריך אף אחד בעולם אבל זו טעות אני כל מתגעגע אליהם וגם לאנשים בצבא אותו הסיפור.אין לי תעודת בגרות בצבא אני הייתי בתפקיד אתה יודעים שלא עושים בו כלום לא תפקיד משמעותי,כלומר כל יום חוזר הביתהה בא לבסיס בשביל שעשה שעתיים מעולם לא הייתי בבסיס סגור ואני מתחרט כל כך שרציתי להיות כזה גובניק כזה שלא עושה כלום. אני חייב עצות עזרה משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב עזרה. - תגובה
רוני פרישוף20/08/2011שלום מוטי,
ראשית, ברכות לסיום השירות! אני מאד מעריכה את ההשקעה וההקרבה של שרות בצה"ל, גם אם בתפקיד שלא חשת אותו משמעותי.
נראה שעד כה, היית עסוק בהתמרדות. כולמר, מציאת הזהות האישית שלך דרך התנגדות למה שיש מסביב: אנשים, מסגרות, כללים, חוקים וציפיות. אולי דרך הביקורתיות שלך למה שבא "מבחוץ" הרגשת שאתה מתחזק "מבפנים"
היום עברת שלב בחיים, התבגרת, התמתנת, אתה מבין שהגיע הזמן לגלות מה "כן" ולא רק מה "לא". השינוי מלווה בחשבון נפש, והיום אתה מעריך דברים שבעבר לא ידעת להעריך.
כל התהליך שאתה עובר הוא מצויין ויקח אותך למקום טוב. לאט לאט תשלים לימודים, תרכוש מקצוע וחברים חדשים, וגם אהבה תבוא בבוא הזמן. כל עוד תמשיך להיות "בעד" ולא "נגד", אני בטוחה שתגיע למקום הנכון.
כדאי לך לפנות ליחידה להכוונת חיילים משוחררים, לקבלת הכוון לימודי ותעסוקתי. כדאי מאד להתייעץ עם קב"נית על המצוקה שלך ועל חששותייך מפני השיחרור. נסה לזהות מישהו שיוכל להיות ידיד או ידידה, ולשתף אותו בהרגשתך. אני מאמינה שנסיון שלך להתייד ולהתקרב יתקבל בברכה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחליף פסיכולוגית?hory18/08/2011
אני לא יודעת מה לעשות.. ולא מוצאת עם י להתייעץ. אף אחד לא יודע, וגם אני לא יודעת. ובלי לדעת על מה ולמה הגעתי לכאן..
אני סובלת מדיכאון ומחלימה מבולימיה ומטופלת כשנה אצל פסיכולוגית (בחצי שנה אחרונה פעמיים בשבוע). הרגשתי שנוצר בינינו קשר משמעותי. הרגשתי שאכפת לה ממני, שאני חשובה בעיניה, שהיא נכונה לסייע ולהיות שם בשבילי. אך בשבועיים האחרונים הכל נאבד ומרגישה כאילו עייפתי אותה. כבר לא אכפת לה אם אגיע לטיפול, אם אבטל את הטיפול. כאילו היא מנסה לשדר לי שהטיפול בי הוא עול עבורה, ושאני אמורה לתת לזה סוף.
בקשר בינינו בעבר היו אכזבות, אך הצלחתי להתמודד, להשלים, והיא הצליחה להיות רגישה יותר לצרכיי ולהתאים את עצמה אלי. ראיתי איך היא מנסה, הייתי כולי מלאת הערכה אליה על מה שהיא ועל מי שהיא הפכה להיות בחיי.
אבל בשבועיים האחרונים הכל נהייה אחרת..
לדוג' כשיום לפני שהיא יצאה לחופשה ואני ניסיתי לדבר איתה על נקודה שקשה לי והיא פטרה אותי בנצטרך בשביל זה עוד פגישה, כשהיא רואה כמה אני נסערת וכואבת בגלל זה, מראה על חוסר אכפתיות. כי הרי את הפגישה אי אפשר יהיה להקדים, והיא בחרת שלא לזכות אותי ולו באיזו הקלה רגעית שהיה בכוחה ובאפשרותה להעניק לי.
ויותר מכך, כשחזרה מהחופשה והתלבטתי איתה על ההגעה שלי לטיפול בשל סיבות טכניות שלא תלויות בי, וכל מה שהיה לה להגיד זה תעשי מה שנכון לך? מה היא הבינה מהדברים שלי, שאני לא רוצה להגיע כי אני מעדיפה שלא??? אמרתי לה שפשוט הדיאטנית שינתה את השעה ולא אוכל להגיע לשתיהן. רציתי שתראה לי שקצת אכפת לה שניפגש, שזה חשוב בעינייה, אבל כלום. אמרה אז ניפגש שבוע הבא. כמה חשוב לה שניפגש זה מדהים.
ואיך פעם באותם נקודות יכלה להראות לי שאכפת לך, להיות איתי בהתלבטות ובחשיבות של ההגעה שלי, אבל אין. הכל נשכח. כבר לא אכפת לה.
ואני מרגישה שפעם היתה בה את הרגישות הזו, ודיברנו על הדברים והיא יודעת מה אני צריכה, אך כאילו היא בוחרת להתעלם מכך..וזה מכאיב ופוגע כל פעם מחדש. ואולי זה קשור לכך שא ני צריכה מטפלת יותר חמה, יותר עוטפת, ולא אחת שכל דבר שכזה הוא מאמץ בשבילה?
אך מצד שני, כן היה לנו משהו טוב, אמיתי, אך נראה שאיפה שהוא אבד.. ואני פוחדת להפסיק את הטיפול. לא מכירה מטפלים נוספים..לא יודעת אם יהיה לי רע יותר או טוב יותר..
אבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליף פסיכולוגית? - תגובה
שחף ביתן20/08/2011שלום הודיה,
כל הכבוד לך על האומץ לכתוב, ועל היכולת להשתמש בטיפול ולעשות בו דרך לא פשוטה ולהתמודד עם דיכאון ובולימיה. יש חשיבות גדולה לכך שהטיפול עזר לך, וכפי שאת מתארת קיים ביניכם קשר עם תשתית אמיתית ומשמעותית, ולזה יש ערך שלא יסולא בפז.
בטיפול יש תקופות שונות מבחינת מה שמרגישים בתוכו כמטופלים, ואילו צרכים נכנסים לתוך הטיפול. בהתחלה יש שלב של היכרות, רכישת אמון, וכניסה לקשר. ככל שהקשר מתפתח ומעמיק, לעיתים קרובות, נוצרת תלות גדולה יותר במטפל/ת, משום שהאמון גדול יותר וחלקים ראשונייםפ יותר יכולים לבוא לידי ביטוי. אז יש רגישות מאוד גדולה אליו ואל התנהגותו/ה.
בשלב זה יש מחד להיות רגישים ונענים, במידת האפשר, אל המטופל, ומאידך לעזור להתמודד עם התסכול, האכזבה והכעס הכרוכים בכך שהמטפל לא יכול להיות שם במלואו. שני אלו יחד יכולים לאפשר לצמוח ולגדול, ולהיות בקשר למרות אי-המושלמות שלו.
מבחינת הטיפול שלך, נכון יהיה לדבר עם המטפלת על כל התחושות האלו, על הדוגמאות שאת נותנת, ולנסות להבין את השינוי שאת חשה. מה שלך? מה שלה? מה שלכן יחד? קשר הוא תמיד מורכב, ולעיתים רחוקות ניתן לשים את השינויים וההתרחשויות שבו רק על צד אחד (מטפל או מטופל). ההתמודדות הזו ביחד היא הדבר הטוב ביותר עבורך. אני יכול רק לקוות כי תצליחו לצלוח את המשבר הזה ולצאת ממנו מחוזקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
hory20/08/2011תודה על תגובתך..
מקווה שיהיה אפשר לצלוח את הקשיים הללו, ולא איאלץ להפסיק את הטיפול..חוששת שלא יהיה מוצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סטיות מיניותרוני18/08/2011
שלום לפסיכולוגים
יש לי סטייה סאדו מזוכיסטית.
אני גם סאדיסט וגם מאזוכיסט אבל בעיקר מזוכיסט (90%) . נהנה מהשפלה וגם קצת מכאב וחוסר אונים.
אני זוכר את עצמי ככה מאז גיל 6 ! (לא 16)
הלכתי פעם לטיפול מיני וכששאלו אותי על הפנטזיות שלי סיפרתי על זה - והפסיכולוגית המינית היתה המומה שזה התחיל לי מגיל כזה. (הרבה לפני ההתבגרות המינית)
אני לא אוהב שאני ככה. בחיים האמיתיים אני שונא פמיניסטיות, ואני לא מבין איך יכול להיות שאני נהנה מינית משליטה של נשים. זה גורם לי לדיסוננס קשה.
גיליתי שיש קהילה גדולה של סאדו מזוכיסטים בארץ ובחו"ל, ורובם כמוני , אוהבים חתולים . אני גם לא אוהב לאהוב חתולים, כי זה מראה על אישיות נמנעת. בקיצור, אני לא סובל את עצמי בקטע הזה. הייתי מעדיף להיות בן אדם רגיל עם כלב ועם הרבה חברים וחברות.
השאלה היא
אם סאדו מזוכיזם מגיל 6 זאת פתולוגיה ?
האם אוכל אי פעם להנות מיחסי מין רגילים (ניסיתי פעם אחת ולא נהניתי, וגם ניסיתי פעם - לפני שנה - לראות פורנו רגיל אבל זה סתם הגעיל אותי ונראה לי מזוייף. בכלל פורנו מגעיל אותו אלא אם כן יש בו נשים יפות שמשפילות גברים, אפילו בלי מין)
אני יודע שאני בטח נשמע אדם סוטה וחולני אבל האמת שאני מאד נורמטיבי ביתר הדברים. אני מקווה שתוכלו לענות לי בלי דעות קדומות וסטיגמות, אלא בגובה העיניים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על סטיות מיניות - תגובה
רוני פרישוף19/08/2011שלום לך,
קשה לאבחן אדם דרך הרשת, על כן לא אוכל "להגדיר" אותך במושג כזה או אחר, ובודאי לא אוכל לקבוע האם מדובר ב"פתולוגיה".
לגבי "גיל 6". כעקרון, נכון שהמיניות מתפרצת בגיל הנעורים, אך ניצנים של מיניות ונטייה מינית אפשר לזהות כבר בגיל מוקדם מאד, ואפשר לאתר אותם בזכרונות ש"בדיעבד" כמעט אצל כל אדם.
אצל הטרוסקסואלים, שהמיניות שלהם ב"זרם המרכזי" המיניות הילדית מתקבלת כמובנת מאליה ולא מושכת תשומת לב מיוחדת (למשל העניין שיש לבנים ובנות זה בזה בגיל הגן, או הסקרנות שלהם "להציץ" על הוריהם ואחיהם). לגבי מי שהמיניות שלו בעלת צבע שונה, העוררות המינית המוקדמת נראית "מוזרה", אך למעשה זה די טבעי, מבחינת גיל ההופעה.
מדוע נטייתך היא סדומזוכיסטית לא אוכל לדעת. יתכן כי זו נטייה מולדת ויתכן כי תנאים סביבתיים מסויימים (אופי היחסים במשפחה, חשיפה לגרוי או חוויה מינית מוקדמים, טראומה, ועוד) עיצבו אותה. יכול להיות שבתוך התוכן של הפנטזיות המיניות תמצא רמזים למקור יצירתן. אם מדובר בפיתוי או טראומה מוקדמים, יימצא לזה הד.
השאלה המרכזית היא לא האם אתה "סוטה", אלא האם אתה משלם מחיר על נטייתך, והאם אתה מעוניין בשינוי. למשל, האם אתה מעוניין לשנות את העדפותייך המיניות או להעשיר אותן בגוונים נוספים? האם אתה מעוניין להיות בקשר זוגי ולהקים תא משפחתי והעדפתך מפריעה לך בכך? האם אתה עלול להימצא במצבים מסוכנים של ניצול או פגיעה, הן בעצמך והן בזולתך, בעקבות העדפתך?
כמו כן אני שומעת הרבה קונפליקט והיסוס לגבי זהותך, מעבר להעדפתך המינית, למשל ביחסך לחתולים ולנשים. קשה לך לקבל את עצמך כפי שאתה, והרבה פעמים אתה מייחל להיות "מישהו אחר". לפעמים, באופן פרדוקסלי, חוסר קבלה עצמית מקשה על שינוי, ודוקא קבלה עצמית עוזרת לשינוי (הנתפס כצמיחה והתפתחות) (-:
כדי ללבן את כל השאלות האלו, להתחזק בקבלה העצמית, ולשנות את מה שאתה מוצא לנכון לשנות, מאד מומלץ על טיפול נפשי, רצוי אצל פסיכותרפיסט מיומן בעל מומחיות גם בטיפול מיני.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאנונימית17/08/2011
(בת 13)
כשאני עצבנית או עצובה או סתם לא שמחה יש לי פתאום חשק לפצוע את עצמי במרפקים ובברכיים אבל בעיקר בעצמות שבולטות בכף היד כשמקפלים אותה לאגרוף.
לדוגמא כשאני עצבנית אני אוהבת לקחת סבון קשה ולשפשף אותו על פרקי האצבעות עד שהם מאדימים לפני חודש וחצי בערך גרמתי לעצמי לדמם מפרקי האצבעות ועדיין נשאר לי פצע וגם יש לי כל מיני פנטזיות מזוכיסטיות שאני אוהבת לדמיין (מערכת יחסים סאדו מזוכיסטית עם מישהו אבל לא מבחינה מינית כ"כ כשאני בצד של המזו) זה מפחיד אותי ומרגיש לי מוזר שאני אוהבת לעשות את זה ואני לא יודעת בכלל למה אני אוהבת את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה לפציעה עצמית ומזוכיזם
רוני פרישוף18/08/2011שלום לך,
הבעייה שלך מוכרת ונפוצה, ורווחת במיוחד אצל נערות. הצורך בפציעה עצמית קשור בד"כ בצורך להמיר את הכאב הנפשי בכאב פיזי. אצל כל אחת זה מסיבה קצת אחרת, למשל, הכאב הפיזי הוא משהו שנראה לעין, קורא לעזרה וניתן לטפל בו במהירות ובאמצעים טכניים, בניגוד לכאב נפשי. הכאב הפיזי הוא כאילו "יותר לגיטימי" מאשר הכאב הנפשי. הכאב הפיזי נותן תחושה של חיות, חדות וערנות וכך מעורר מתחושות של דכאון, ריקנות או קהות. הכאב הפיזי הוא עוצמתי ומרגש, ובהקשר בין-אישי (מזוכיזם) נותן הרגשה של קשר עם המון עוצמה. הכאב הפיזי פורק המון אנרגיה ומתח שהצטברו בפנים, ובכך יוצר הקלה והרגעה. הפציעה העצמית מספקת חוויה של הענשה עצמית, במקרה של ריבוי רגשי אשמה ("אני ילדה רעה").
בקיצור, הרבה סיבות המסבירות משיכה לכאב וקושי לשלוט בפציעה עצמית.
אבל יש לזה כמובן מחירים:
הפציעה העצמית "ממכרת" וכמו כל התמכרות, העוצמה שלה הולכת וגדלה כדי להשיג את אותה תוצאה. כך יוצא שהפציעות עלולות להחמיר עד כדי צלקות לא הפיכות וסכנת חיים ממשית (גם אם אין כוונה למות). ביחסים מזוכיסטיים, אותו דבר, עלולה להיות החרפה עד כדי סכנה לפגיעה ולניצול.
המחיר השני הוא, שיעילות ה"פטנט" של כאב פיזי מונעת התפתחות של יכולות נפשיות להרגעה עצמית. הנפש "מתנוונת" ופונה לערוץ של פציעה עצמית, במקום ללמוד להכיל רגשות קשים, לנהל "דיבור" פנימי חיובי, לפנות לעזרה ותמיכה וכך הלאה.
ניהול מערכת יחסים מזוכיסטית עלול לפגוע ביכולת להנות מקשר מלא שלא מבוסס על כאב ופגיעה.
מכיון שאת מאד צעירה, נסי לטפל בעצמך לפני שהבעייה מחריפה. פני למבוגר שאת סומכת עליו, כמו אחד ההורים, מורה או יועצת, ובקשי את עזרתם. רצוי מאד לפנות לעזרה מקצועים שתחזיר אותך למסלול טוב בשבילך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגים שונים של פסיכולוגיםאהרון17/08/2011
שלום,
כשאני מסתכל ברשימת הפסיכולוגים של קופת החולים אני רואה שישנם אנשים שכתוב במקצוע שלהם "עבודה סוציאלית" ויש כאלה שכתוב פסיכוטרפיסטים, וגם שמעתי על כאלה שמכנים עצמם רק "יועצים". האם יש הבדל בין כל הכינויים האלה? והאם אפשר לפנות אליהם אם בעיות כמו אל פסיכולוג?
תודה, אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגים שונים של פסיכולוגים - תגובה
אני לא יודעת לאיזו קופת חולים כוונתך, ומה כללי גיוס המטפלים בקופה שלך.
רוב הקופות (אני לא בטוחה שכולן) מציעות שירות טיפול נפשי ע"י שלושה סוגים של אנשי מקצוע: פסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים אשר סיימו תואר שני במגמה קלינית ובנוסף קיבלו תעודת הסמכה של בי"ס לפסיכותרפיה אוניברסיטאי (תעודת "פסיכותרפיסט").
שלושת סוגי בעלי המקצוע הללו נותנים פסיכותרפיה במתכונת די דומה, עם הבדלים קטנים בגישה בהתאם להכשרתם. אני מתרשמת שההבדלים האישיותיים בין המטפלים עולים על הבדלי המקצוע וההכשרה.
כאשר אתה פונה למטפל/ת, בקש ממנו/ה להסביר לך את טיב הכשרתו/ה, את מידת נסיונו בטיפול בבעיות כשלך, ואת הערכתו לגבי התאמתו לטפל בך. אלו שאלות לגיטימיות המעידות על תודעה "צרכנית" בריאה, אל תהסס לברר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עניין של לימודים !!רואן17/08/2011
בוקר טוב !!
אני בת 18 באמת מחפשת פסיכולוג שיעזור לי בעניין הלימודים ממש מתלבטת ..
אני מתענינת ללמוד מקצוע בתחום הרפואה בתחום הכימיה .. והלכתי לסיעוד אבל זה לא כל כך מתאים לדמות שלי !!
אני לא יכולה להתקרב לבן אדם למשל שחולה מחלה מדביקה או שאין לו רגל ...חוץ מזה שאני מפחדת זה נראה מגעיל !!!
חשבתי לשנות את המקצוע כי אני לא בטוחה שזה יעבור עם השנים , הלכתי לביוטכנולוגיה זה תחום שאני אוהבת משלב כימיה עם ביולוגיה מדעי כזה אבל שמעתי הרבה ממי שלמדו אותו עד כמה הוא קשההה ואני צריכה לגלות למשל תרופות או מזון שזה מחקר יותר !! אני לא מחפשת עבודה כ חוקרת ..גם שמעתי שקשה למצוא עבודה ולקלוט את הבוגרים עם תואר !!
באמת אני לא יודעת מה לעשות תעזרו לי רוצה מקצוע מדעי עם כימיה ביולוגיה אבל נקי יותר מסיעוד ופשוט יותר מביוטכנולוגיה ואפשרויות עבודה מורחבות לא רוצה ללמוד סתם ואז לשבת בבית ולבזבז שנים !!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין של לימודים !! - תגובה
ההתלבטות שאת מתארת פחות קשורה לפסיכולוגיה קלינית, אלא לפסיכולוגיה תעסוקתית וייעוץ מקצועי. את יכולה לפנות למכון לאבחון והכוון תעסוקתי, שיבדקו יחד איתך מהם תכונותייך, כישורייך, צרכייך ואופייך, ויתאימו לך מקצוע וסביבת עבודה המתאימה לצרכייך.
יתכן כי ברקע את שואלת לגבי תכונות אופי שלך, כמו בטחון עצמי, יכולת קבלת החלטות, ראיית העתיד וכיוב'. זה כבר סיפור אחר, אם זו השאלה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה עומס ולחץ מכל הכיוונים...טלוש17/08/2011
שלום רב.
אני ובן זוגי עומדים להתחתן בעוד כחודשיים ואני נמצאת כרגע בצומת דרכים בכמה בחינות. מצד אחד אני לא עובדת כרגע , עשיתי תואר שלצערי לא השתלם לי כי לא מצאתי בו עבודה ולכן התחלתי לחפש גם בתחומים אחרים. אחד התחומים שחשבתי עליו הוא התחום של עבודה פרטנית עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. מכיוון שיש לי היכרות ונגיעה בתחום (אחי הצעיר הוא בעל צרכים מיוחדים) אני מאוד מתחברת לתחום וחשבתי גם לעשות הסבה , אך לפני כן רציתי להתחיל לעבוד במקצוע על מנת שאוכל לראות אם זה באמת מה שאני רוצה. לצערי עומדות בפניי מספר שאלות שאני עדיין לא יודעת את התשובה עליהן. התחום עצמו מאוד מעניין והעבודה היא קשה ולא מתגמלת מספיק מבחינה כלכלית (מצאתי משפחה שאני יכולהל עבוד אצלה גם ללא ניסיון והשכלה בתחום ואני מתחילה לעבוד אצלם למרות שאני עדיין לא בטוחה במאה אחוז שזה מה שאני רוצה לעשות) וגם אין בה תנאים סוציאלים כמו שיש בהרבה עבודות אחרות (קרנות , פנסיה , ביטוח מנהלים). מצד שני יש פה המון סיפוק אישי. בעיה נוספת היא שבן הזוג שלי טוען שלדעתו לא מתאימים לי עכשיו לימודים כי גם עבודה , גם לימודים וגם זוגיות זה שילוב מאוד קשה ואולי בלתי אפשרי. יש פה גם את העניין שאנחנו רוצים להביא ילד לעולם ורוצים שזה יקרה אחרי החתונה בעוד חודשיים. עניין נוסף הוא העובדה שאמא שלו חולה. היא עברה ניתוח בלב לפני חמש שנים והיה לה גם לצערנו אירוע מוחי לפני שלושה חודשים בזמן שבו אני ובן זוגי שהינו בחו"ל בחופשה וחזרנו לארץ בגלל מה שקרה לה. היא עברה ניתוח והחלימה ולמזלנו הגדול נשארה לה רק צלקת פיזית אבל מאז הניתוח יש לה כאבי בטן בלתי נסבלים והחילות קשות בכל בוקר. היא עכשיו מאושפזת שוב כדי שיבדקו מה הבעיה מההתחלה ועד הסוף ושלא יפספסו משהו. כל זה עוד יותר מקשה עליי ועל בן הזוג מבחינה נפשית ואני עכשיו בגלל ההתלבטויות שלי מתקשה לעמוד לצידו ולתמוך בו. כעיקרון בן הזוג שלי הוא אדם מאוד תומך ומבין ומקשיב ומצד שני אני חוששת שלא אוכל לפתח את עצמי בתחום גם בגלל שאנחנו רוצים ילד בקרוב וגם בגלל שלא תהיה לי תמיכה ממנו וזה דבר שמאוד חשוב לי. חוסר התמיכה שלו בלימודים מזכיר לי בן זוג אחר שהיה לי ושנפרדתי ממנו בין היתר גם בגלל זה. אני ממש לא רוצה להיםרד מבן הזוג הנוכחי ויש לי כל כך הרבה התלבטויות עכשיו שאני ממש לא יודעת מה לעשות ובמה לבחור. אני בכלל עוד לא סגורה על זה שהתחום שלי הוא אכן תחום הטיפול בילדים בעלי צרכים מיוחדים ואני לא יודעת מה לעשות. המצב כל כך מסובך מכל כך הרבה בחינות..
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה עומס ולחץ מכל הכיוונים... - תגובה
שחף ביתן20/08/2011שלום טלוש,
את אכן נמצאת בצומת של לחצים רבים בבת אחת. לעיתים בצמתים כאלו הלחצים מתבלבלים, והאחד מסתיר את השני, וכדאי לעשות איזשהו סדר ולהתמודד עימם בנפרד.
את עומדת להתחתן וזו החלטה עצומה בחיים, התחייבות אדירה לכל החיים, שמעבר למימוש האהבה כרוכה גם בהרבה לחץ וויתורים. אתם גם מתכננים ילדים, וגם זה צעד נוסף של מחוייבות מאוד גדולה המלווה בהרבה חרדה וקושי. הדברים האלו על כל היופי והשמחה שיש בהם, משולבים גם בכל מיני אילוצים וויתורים - כמו שאלת הקריירה.
נראה לי כי שאלת הקריירה שאת מעלה, הרצון לעשות שינוי, והחשש פן לא תוכלי לעשות זאת במסגרת הזוגיות והקמת המשפחה, מבטאים את החששות שלך מהשינויים החיוביים, אך הגם מפחידים שאת הולכת לעבור.
חשוב שתתני מקום לכל מכלול הרגשות הכרוך בחתונה ובהקמת משפחה, ושתוכלי לבטא גם את הצדדים שמפחדים, שחוששים, שעצובים וכן הלאה, משינוי זה, באופן גלוי עם עצמך. רגשות אלו הם טבעיים ביותר, ואין בהם להפחית את הערך של השמחה, האהבה והרצון שלך להתחתן ולהקים משפחה. להיפך, ככל שתעלו יחד את החששות שלכם, כך תוכלו להתכונן יותר, להתמודד עימם, ולשתף יחד במקומות אישיים. זה יכול להיות תהליך מקרב בפני עצמו, ומחזק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!!בתאל16/08/2011
אין לי למי לפנות אז החלטתי לכתוב את כל מה שעל ליבי...
אני נשואה כבר 6 שנים
במהלך החצי שנה האחרונה הקשר שלי ושל בעלי התרופף מאד
עד כדי כך שאין בכלל תקשורת,
לטענתו הוא לא ידע מיהו ושיקר לעצמו כל הזמן..
ורק בתקופה הזאת הוא מאד השתנה וגילה את עצמו מחדש.ולכן זה משפיע גם על חיי הזוגיות שלנו.
מעבר לזה הוא אומר לי כי אני חיה במין בועה ואני לא נפתחת
לאחר מחשבה עם עצמי יש משהו נכון בדבריו
מאז שאני זוכרת את עצמי אני כל הזמן בכל מצב, בין עם זה עצב, כעס, תסכול.שמחה, וכד'
צוחקת
לפעמים במקום לבכות אני צוחקת צחוק טיפשי .. לא ממש משתפת מה קרה לי והצחוק מכסה על זה ...ואני מדחיקה את מה שקרה...
כל ביקורת שרוצים להעביר עלי אני ישר אומרת לא ...!!
כאילו אני חיה במן מגננה כל הזמן...
אני יודעת שהביטחון העצמי שלי קצת נמוך וכל הזמן אני מנסה לשדר כאילו הביטחון שלי גבוהה.. אין לי מושג למה
אני לא יודעת אם זה קשור אבל גם מבחינת יחסי מין, כשאני ובעלי התחתנו לא הצלחנו לקיים יחסים(עקב כאבים שהיה לי) במשך שנתיים..אני באמת לא יודעת איך זה קשור
אבל יש דברים שאני כנראה לא יודעת
המצב שלנו כרגע נורא קשה - אני לא יודעת מה לעשות
יש לנו ילדים משותפים.. ואני מפחדת שאנחנו נגיע למצב אל חזור..
אשמח לעזרה
תודה מראש,
בתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט קטן
בתאל16/08/2011קשה לי מאד לומר לאנשים לא
אם מבקשים ממני בקשה לפעמים אני לא מעונינת לבצע זאת - אני ישר חושבת מה הוא יחשוב .. למה אני לא רוצה..
ותמיד בסוף אני מסכימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרט קטן - תגובה
רוני פרישוף18/08/2011שלום לך בתאל,
לפעמים משברים בחיים "מנערים אותנו" ובסופו של דבר גורמים לחשבון נפש, לצמיחה והתחזקות. אני מתרשמת שאת מתחילה בתהליך כזה של התבוננות על עצמך, התבוננות פנימה, חשבון נפש ורצון להפוך לאדם טוב, חזק, ושלם יותר. קבלי את המשבר כמתנה, ונסי לצמוח מהביקורת של בעלך ומההתפקחות שאת עוברת.
נשמע שעד היום חיית חיים חלקיים, ולא חווית את עצמך, את יחסייך ואת החיים במלואם. כנראה פחדים וחששות שונים גרמו לך להקיף את עצמך בחומות ומגננות. קשה לך להכניס אחרים "פנימה" ומתוך כך קשה לך לקבל פידבק, ביקורת, ואולי גם חדירה מינית. את חוששת מרגשות ומשיחה אותנטית.
את בגיל מצויין להתחיל לוותר על החומות, ולחוות את עצמך המלא והנפלא.
יתכן כי שאלת שאלה קודמת בפורום הקשורה לסיום הנישואין. אם כן, אל תקחי את זה למקום של כשלון, אלא למקום של הליכה קדימה באומץ ועם המון פתיחות.
כמובן, שלפי אמונתי, טיפול נפשי יכול למאד לחזק אותך ולכוון אותך בתהליך זה, אם תרצי בכך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
בתאל18/08/2011היחסים שלי ושל בעלי מאד התרופפו -(מצדו)
הוא לא ממש אוהב אותי כפי שבעל אמור לאהוב אישה (לפי טענתו)ולכן אני לא יודעת לאן פני מועדות
אף פעם לא דיברתי על עצמי כפי שכתבתי לך בהודעה קודמת
תמיד התאכזבתי מאנשים שקרובים אלי ברגע ש"פתחתי" משהו על עצמי..
אני נורא מפחדת מהעתיד... אני מרגישה שאין לי אוויר.. כל יום זה התמודדות חדשה..
למי אני אמורה לפנות שיעזור לי???
תודה מראש,
ועל ההבנה...
בתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בתאל18/08/2011* בעלי מרגיש כל עקש שינוי שהוא עבר(לטענתו)
האם זה אומר משהו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
רוני פרישוף19/08/2011שוב שלום בתאל,
לצערי לא הבנתי את הודעתך השנייה בגלל שגיאת כתיב.
נראה שהדיאלוג עם בעלך נהיה יותר פתוח וכנה בזמן האחרון. הוא כתובת לשיחה אמיתית, גם אם חיי הנישואין שלכם לקראת סיומם.
את יכולה לפנות למרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך ולקבל טיפול וייעוץ נפשי בחינם (בד"כ עם צורך בהמתנה). גם בעירייה ובנעמת יש שרותי ייעוץ. בקופת חולים יש טיפול מסובסד.
שם תוכלי למצוא אוזן קשבת ויד מכוונת, עד שתטפחי יחסים חברתיים וזוגיים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי ממשיכה להאשים אותי ולהעביר לירונית16/08/2011
שליליות כמו בילדות , שמתי לב כשהייתי בביתה היא "חפרה" לי כמה אני לא בסדר וכו' אבל יום אחרי כשהיינו הקניון עם בני הצעיר הכל היה בסדר , השאלה שלי אך אפשר לצאת מהעימותים איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את רוצה לצאת מהעמותים האלה?
יעל16/08/2011אני שואלת לא בפרובוקציה, אני יודעת מנסיוני שהעמותים האלה ממלאים... נסי לחשוב פנימה, בלי פולס, מה יהיו פני היחסים בלי העמותים האלה? אולי תפגשי שם ריק בדידות גדולה? לפני שמפסיקים א העימותים צריך לבחור מה במקום,וכאן השמיים הם הגבול, אני חושבת ששוה לעשות איזה שהוא תהליך מנסיוני זה כל כך עוזר לארגן את הרגשות המחשבות וההתנהגות-התגובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימי ממשיכה להאשים אותי ולהעביר לי - תגובה
רוני פרישוף18/08/2011שלום חני,
יהיה מאד קשה לשנות את אמא, שרגילה מילדותך להיות שתלטנית וביקורתית, וזהו כנראה אופייה. עלייך לעבוד קשה על עצמך ליצור מרחק פסיכולוגי ממנה, ופחות לתת למילים שלה לחלחל לתוכך, לגרום לך לאבד ביטחון, ולהגיב בעימותים וריבים איתה.
ככל שתאמיני יותר בדרכך, תתפסי ממנה מרחק פיזי ונפשי, תשלטי בתגובות שלך כלפיה ותמצאי לך מקורות תמיכה אחרים, כך תגלי שמשקלה והשפעתה בחייך פוחתים.
מכיון שתארת בהודעות קודמות רקע של טראומות קשות והתעללות ממושכת, מאד רצוי ללוות מסע זה בתמיכה מקצועית (כאמור אפשר לקבל טיפול נפשי חינם או מסובסד בקהילה). לצערי הפורום לא בנוי לליווי ארוך טווח, אשר לו את זקוקה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה..noone15/08/2011
צריכה עזרה, קשה לי מאוד אני כל הזמן עצובה, בוכה המון, עצבנית, לחוצה, מפוחדת וכל זה ממש בלי סיבה אין לי מושג למה. אני ישנה לא טוב בלילות, מתעוררת המון, מתקשה להירדם וחולמת חלומות. אני באמת לא יודעת למה זה קורה, אני בת 14 כבר כתבתי פה פעם, נמצאת בטיפול אמרו לי שזאת אפיזודה דיכאונית לא מבינה בדיוק מה זה אומר. כרגע אני בטיול בנורבגיה, אמור להיות כיף, הנופים מדהימים. אבל אני פשוט לא מצליחה לנקות את הראש ולהנות. כאילו המחשבות והחלומות רודפים אותי נורא קשה לי. אני מוצאת את עצמי בוכה כמו ילדה קטנה ורק רוצה לחזור הבייתה, לחדר המוכר שלי כדי שאני אוכל להסתגר שוב ולבכות בשקט. אני נורא רוצה לנצל את הטיול ולהנות ופשוט לא מצליחה, לא היה לתקופה הזאת שום טריגר או משהו, אני לא יודעת מה לעשות, עזרה דחופה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
noone16/08/2011לרוני, בהמשך לתגובה שראיתי שכתבת לנופר לגביי אורך הפניות, רציתי לדעת האם גם הפנייה שלי הייתה ארוכה מידי, אם לא אשמח מאוד אם תעני עליה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה.. - תגובה
אני מצטערת שמפאת עומס הפניות אני לא יכולה להגיב מיידית. אני שומעת עד כמה המצוקה גדולה, ואת כמה את זקוקה ליד מכוונת ותמיכה.
כמה לא הוגן שילדה בגילך צריכה לסבול כל כך, ועוד בנסיעה משפחתית לחו"ל, שאמורה להיות כיפית וממלאת. מי שתכנן את המוח האנושי לא עשה עבודה מאד קפדנית, ולא חס על הילדים, שצריכים גם לסבול לפעמים מדכאון וחרדות.
טוב שאת בטיפול, אני מקווה ומאמינה שהטיפול יחזק אותך וייטיב את מצבך בטווח הקצת יותר ארוך. בינתיים הרבי לשתף ולהיתמך במי שאת אוהבת ונותנת בו אמון.
לצערי הפורום לא בנוי לליווי מתמשך. אם את מוצאת שאת נעזרת בתמיכה וירטואלית, נסי את האתר של עמותת על"ם לנוער במצוקה yelem, שם יש פורומים שוטפים כל ימי השבוע וליווי אישי ע"י מתנדבים בשיחות אחד-על אחד.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, רוני על התשובה
noone19/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיעל15/08/2011
שלום,
כשהייתי קטנה ההורים שלי חינכו אותי כך שילדה טובה היא ילדה שקטה שלא מפריע וממושמעת. עם הזמן עוצבתי ככה אך , בשנים אלו( 18 ) אני מבינה שחינוך כזה לא בונה ילד כמו שצריך- עכשיו קשה לי לבטא את עצמי ואני שקטה רוב הזמן. אני מרגישה שזה מונע ממני לבטא את הרגשות שלי וככה אני אוצרת את כולם בתוכי וזו לא דרך בריאה לחיות.
איך אני יכולה לשנו את המצב הזה? אני לא רוצה להיות שקטה כל החיים, אני רוצה לבטא את הדעות שלי והרגשות שלי בלי להתבייש בכך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
רוני פרישוף15/08/2011הי יעל,
ברכותי על התובנה העמוקה שלך ועל רצונך לעשות שינוי ולבוא יותר לידי ביטוי אותנטי בחיים!
אנשים רבים כלל לא מודעים לכך שהם "תוכנתו" להתנהג בדרך מסויימת, וממשיכים בדרך זו עד גיל מבוגר. (כלומר, גם ילד שחונך לכך שהוא תמיד חייב להיות "מיוחד" או "מצטיין" או "נדיב" או "מתבלט", ימצא את עצמו בצומת דומה לשלך, מכיוון אחר).
אז הנה, מעצם פנייתך לפורום כבר השמעת קול קטן ואמיתי. איך זה מרגיש? נחמד, לא?
את הצעד הראשון כבר עשית: מודעות עצמית ורצון לשינוי, וזה צעד ענק!
מכאן והלאה תמשיכי בצעדים קטנים והדרגתיים. בסביבה שאת מרגישה בה בטוחה, כמו משפחה, או חברה טובה, נסי כל פעם להעז קצת יותר להשמיע את קולך. גם פורומים וירטואליים הם כר לביטוי עצמי. אם תרצי, טיפול קבוצתי הוא סביבה נהדרת להתפתחות כזו (יתכן שיש לך גם קצת חרדה חברתית). אני בטוחה שתקבלי חיזוקים ותגובות טובות, שיעודדו אותך להמשיך הלאה.
סביר שמסגרות חדשות בפניהן את עומדת, יאפשרו לך להשאיר "תפקידים" חברתיים ישנים מאחור, ולהתחדש בסגנונות חדשים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל15/08/2011תודה רבה על התגובה , אני באמת מעריכה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד פצעים והקרקפתמאיה14/08/2011
שלום, אני נוטה לגרד את הקרקפת במשך רוב היום ולפצוע אותה למרות שהיא לא מגרדת לי. בנוסף אני "מחטטת" בפצעים ופוצעת את עצמי ולא מתוך נסיון להרגיע כי אני מרגישה מכוערת אחרי שאני מקלפת את הפצע. מה עלי לעשות? מאיפה זה נובע? ממה אובססיה כזאת נובעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד פצעים והקרקפת - תגובה
רוני פרישוף15/08/2011שלום לך,
גרד כמו שאת מתארת הוא כנראה גרד כפייתי, שנובע מסיבות נפשיות. זהו סימפטום של מתח, חרדה או עצבנות, הדומה לסימפטומים דומים כמו: כסיסת צפרניים, תלישת שיער, טיקים וכן עישון ו"טקסים" כפייתיים.
מקור המתח יכול להיות פנימי (כמו חוסר בטחון, חוסר קבלה עצמית, תחושות אשם והענשה עצמית, חוסר ודאות ושליטה וכיוב') או חיצוני (כל לחץ בחיים).
הגרד, כמו כל סימפטום כפייתי אחר, הופך במהירה להרגל וטבע, וממשיך גם לאחר שהוסר מקור המתח.
נסי לברר מה מקורות המתח בחייך, ומה הכוחות ודרכי ההתמודדות שלך עם מתח זה. בדקי האם יש קשר בין תדירות ועוצמת החיטוט לבין מצבים בחיים (למשל, רגעים של ריקנות וכו'). נסי להימנע מהפעולה ולראות מה עולה בתוכך, והאם את מסוגלת להתגבר בכוחות עצמך על כל מה שעולה.
טיפול נפשי, דינמי או קוגנטיבי-התנהגותי יוכל לסייע לך אם תרצי בכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי גילה שהוא הומו??no name14/08/2011
אני נשואה הרבה שנים ויש לי ילדים, לאחרונה גילה לי בעלי שלדעתי בוסל ממשבר גיל 40 שהוא אינו נמשך לנישם יותר וכי בהמלך השנתיים האחרונות קיים יחסי מין עם גברים!
במקביל הוא אומר שאליי הוא נשמל כי אני לא כמו כולן.. אבל הוא מעדיף גברים.
אנחנו עומדים בפני פרידה/גירושין
האם יתכן כי אדם שמאוד (עם דגש על מאוד) אהב נשים יהפוך להומו בגיל 40?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי גילה שהוא הומו?? - תגובה
רוני פרישוף14/08/2011שלום לך,
לפני שאשיב לשאלתך העניינית, אני רוצה להביע את השתתפותי בהלם והכאב שאת מרגישה. התגלית בודאי היתה מזעזעת, ומאד לא פשוט לפרק חבילה שאהבת והשקעת בה שנים ארוכות, ובנסיבות שמעוררות הרבה תחושות קשות. אני מקווה שתשתקמי ותמצחי מתוך המשבר, ושתצליחו לשמור על מערכת יחסים טובה עבורכם ועבור ילדיכם.
לשאלתך, המקרה שאת מתארת הוא דרמטי אך אינו נדיר בכלל. אני מכירה דוגמאות רבות מאד למקרים דומים.
כבר בשנות החמישים של המאה הקודמת גילו חוקרים כמו קינסי ומסטרס וג'ונסון כי הנטייה המינית של רוב בני האדם היא בי-סקסואלית, עם נטייה דומיננטיות לאחד הכיוונים. תהליכים פסיכולוגיים, סוציולוגיים ומשפחתיים יכולים להשפיע על מיקומו של אדם ברצף המיניות בין הטרוסקסואליות להומוסקסואליות, ויכולים גם להביא לתנודות בו במהלך החיים.
בכל מקרה, עם עובדות קשה להתווכח, והעובדה היא שבעלך התנסה עם גברים, והוא נחוש בדרכו. יש כמובן סיכוי קטן שמדובר במשבר חולף, אך סיכוי יותר גדול ש"משבר גיל הארבעים" דוקא חיזק אותו בנטייה לא-קונפורמית זו.
תוכלו, אם רצונכם בכך, להתמודד כל אחד עם המשבר האישי שלו, או יחד כזוג, בעזרת ליווי מקצועי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)