מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נטולת אמונה עצמיתשירה15/05/2011
(דילגתם עליי ולכן כתבתי שוב)
בשנה, או למעשה בשנתיים האחרונות אני מרגישה שלא משנה מה אעשה, אכשל.
בעיקר בעבודה ובלימודים אוחזת בי תחושת החרדה, אך לא רק. אלא גם עם מכרים.
הפכתי לאדם מופנם. כל הזמן אני משכנעת את עצמי שאני נבובה, ושאולי באמת לא כדאי להתאמץ כי במילא אנחל כישלון.
אני לא יודעת מהיכן זה נובע, אני לא חושבת שיש סיבה טובה לכך, אני פשוט רוצה להפטר מחוסר האמונה העצמית הזו בהקדם האפשרי.
ברצוני לדעת מה אוכל לעשות כדי לנער מעצמי את חוסר האמונה העצמית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטולת אמונה עצמית - תגובה
רוני פרישוף15/05/2011שלום שירה,
ניכר בברור שאת סובלת סבל רב, בטחונך העצמי נמוך, וחרדות מפני כשלון ופגיעה שולטות בך. יחד עם זאת, נרמז בין השורות כי את אופיטמית לגבי יכולותייך, ומאמינה שאילו רק תתגברי על המעצורים, תצליחי להגיע להישגים ולהשתלב יפה יותר בחברה.
כלומר, את מזהה בתוכך פער בין יכולותייך הפוטנציאליות לבין התנהלותך בפועל.
צעד ראשון לפתרון יהיה לזהות את הגורמים השונים לפער הזה. לצערי, אינני יכולה לסייע לך בכך כי אינני מכירה כלל את הרקע האישי שלך.
אפשר לחשוב על כל מיני כיוונים: אולי עברת פגיעה או אכזבה חריפות ואת מגוננת על עצמך מפני הישנות הכאב באמצעות הקטנה עצמית, אולי ציפיות אחרים מלחיצות ומאיימות עלייך, אולי דמות משמעותית בחייך (כמו הורים) טפטפה מסרים שליליים על עצמך אותם הפנמת לתוכך, אולי את סובלת מרמה של דכאון או חרדה שמשפיעים על תפיסתך העצמית, אולי יש לך רווח משני ממצוקתך (למשל קבלת תשומת לב ועידוד). יכולות להיות עוד אפשרויות רבות.
משזיהית את המכשולים והמעצורים, נסי לחשוב על עדויות סותרות למחשבות השליליות ולחזק אותן (למשל, פעמים בהן הוכחת יכולת, פעמים בהן אי-הצלחה לא כאב כל כך, פעם שבה הצלחת להתגבר על פחדייך, תכונות טובות שקיימות בך). בהדרגה, נסי לתרגל ולחזק את האמונות החיוביות יותר על עצמך, בקשי מחברייך ומשפחתך שישקפו לך תכונות חיוביות שלך, העמידי לעצמך אתגרים הדרגתיים, וחזקי את עצמך על כל הצלחה, קטנה כגדולה.
לאור מצוקתך הרבה, אני ממליצה לך להעזר בטיפול נפשי על מנת להבין את מקור סבלך ולתקנו. תוכלי לקבל טיפול חינם/מסובסד במוסדות הציבוריים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאני14/05/2011
שלום, יש לי חבר כ 4 שנים ואנחנו גרים יחד כבר שנה בת"א (במקור מהדרום) . כעת הגענו לפרשת דרכים ואני לא מסוגלת להחליט מה הכי נכון לי. התכוונתי לחזור וללמוד בדרום והוא לא מוכן לשמוע על לחזור דרומה או להתפצל. השיקולים שלי הם כלכליים כיוון שלא אוכל לעבוד וללמוד בו זמנית ואם אחזור אוכל להרשות לעצמי לא לעבוד בשנה הראשונה לפחות. הוא אומר שאם אני אחזור לדרום , ניפרד . קשה לי לקחת החלטה שתביא לפרידה. אני מנסב להגיע להחלטה כבר זמן רב. אני בת 25 ומרגישה שאם לא אתחיל ללמוד השנה זה כנראה לא יקרה.אני עצובה כל הזמן , מרגישה שאני לא מממשת את עצמי, אני פוחדת להגיד את זנ אבל נראה לי שאני בדכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
רוני פרישוף17/05/2011שלום לך,
את נמצאת בצומת, וכרגע את חווה אותה כצומת מסוכנת שבה אם תבחרי דבר אחד תאבדי אחר. מצב של "או או": או לימודים או זוגיות, עכשיו או לעולם לא.
החיים מורכבים וסבוכים, ומצבי "או או" בדרך כלל ניתנים לפתרון בדרך של חשיבה יצירתית. עולים בדעתי כרגע הרבה רעיונות לפשרה, הסדר או פתרון, אך את חשה קפואה ומשותקת ולא פנוייה לחפש אותם.
בדקי את עצמך, האם החשיבה של "או או" ו"הכל או לא כלום" מאפיינת אותך בצמתי חיים, האם את נוטה להיות חסרת בטחון ולא לעמוד על שלך, האם במערכת היחסים את חשה חוסר איזון של כוחות ורצונות? אם הבעייה נובעת מחולשה שלך כזו או אחרת, כדאי לך לטפל בה. אם הבעיה היא בתקשורת הזוגית, ביחסי הכוח ובגמישות של הזוגיות, כדאי לנצל את המשבר שנוצר לצורך טיפול זוגי שייטיב איתכם.
אני בטוחה שתימצא הדרך, גם אם תדרוש השקעה וויתור חלקי מכל אחד מכם, שבה תוכלי להנות משני העולמות (בהנחה ששניהם אכן טובים לך),
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה מאוד בבקשהnird2912/05/2011
שלום רב,
שמי ניר. אחותי הגדולה בת 29 חיה עמי ועם הוריי בבית.
היא אינה עובדת, לומדת או בעלת שאיפות. הדבר היחידי שמעניין אותה זה לעזור להורי וללכת לשיעורי תורה.
היא מאוד לא אנוכית. ברמה של לסגור את האור כשהיא בבית כי היא רוצה לחסוך בחשמל. יש לציין שאנחנו מאוד אמידים.
הוריי מדכאים אותה לחלוטין. היא אינה מקבלת טיפה של חום ואהבה בבית, פונים אליה ללא הפסקה בצעקות והיא משנה מצבי רוח לעיתים קרובות - משמחה לדיכאון עמוק וחוזר חלילה.
יש לציין שהוריי מתפקדים כהורים נפלאים כלפי. נותנים לי תמיכה נפשית, כספית ומוראלית. פונים אלי בכבוד ובבגרות.
איני יודע אם זה מאכזבה ממנה, מחוסר אונים, מתסכולים שהם מוציאים עליה או לא יודע מה - אבל אני יודע שהמצב רע מאוד.
כל דיבור הכי קטן איתה ועם אחד מהוריי נגמר בצרחות איומות שאני אישית לא מסוגל ולא רוצה להתמודד איתם.
המצב חייב ח-י-י-ב להשתנות. לא אכפת לי לעשות הפיכה בבית סטייל סופר נני (אם חייבים) או לנקוט כל צעד אחר, חמור כמה שיהיה, על מנת לשנות את המצב. חייבים להכניס איש מקצוע לתמונה, כי זה פשוט כבר לא הגיוני.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי פה מה עלי לעשות.
בברכת סופ"ש נעים, ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה מאוד בבקשה - תגובה
רוני פרישוף15/05/2011שלום ניר,
אני ממליצה לך לפנות לפורום טיפול משפחתי. למנהלי הפורום יש כלים ורעיונות להתמודד עם המצב המשפחתי הסבוך. מוטב אף להתייעץ בפרוטרוט עם מטפל משפחתי מוסמך. יתכן כי גם בעירייה ובלשכת הרווחה יוכלו לסייע.
לא ציינת בן כמה אתה, אך אני משערת שאתה כבר בוגר צעיר, וכנראה כבר לא חי בבית. מצידך, חשוב שתשלים תהליך של ניפרדות נפשית ופיזית ממשפחתך, כך שתהייה פחות מעורב ומתערב בחייהם. מצבם לא פשוט, אך עלייך להחלץ את עצמך מהסבך.
חשוב שתשתף את אחותך והורייך בכאב שעל ליבך. אל תנקוט בשיפוט והאשמה, אלא פשוט תספר להם איך אתה רואה את הדברים, כמה סבל נגרם לך, ואת המלצתך להעזר בסמכות מקצועית. לצד זה, נסה לשמור מרחק למען רווחתך הנפשית.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות קיפוח וחוסר שביעות רצוןג'ודי12/05/2011
לילדי בן ה - 13 יש כל הזמן מעין תחושות קיפוח המתבטאות בתחומי החיים השונים
למשל : למה מאשימים אותי ואותו לא ... גם הוא עשה...למה רק אני .... הן בבית הספר והן בבית ובנוסף מן חוסר שביעות רצון מאיך שדברים מתנהלים, לאו דוקא קשור לתוצאות שלו (למשל : למה הולכים לשם ולא לכאן... רציתי ככה ולא ככה...)
הוא לא מודע לכך ומתפלא שאנו מדברים איתו על זה , גם המחנכת שלו דברה איתנו על כך ואמרה שכדאי לטפל בכך .
יש לציין שלילדי אין בעיה של ביטחון עצמי והוא מחוזר ומוחמא ע"י הסביבה כל הזמן .
והוא מקבל מאיתנו (ההורים) תמיכה ופרגון כל הזמן
איך אפשר לטפל בבעיה זו ? למי כדאי לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות קיפוח וחוסר שביעות רצון - תגובה
שחף ביתן15/05/2011שלום לך,
גיל 13 הוא כבר גיל ההתבגרות בו עולות סוגיות חדשות להתמודדות עבור המתבגרים. הם מפתחים את זהותם ומחפשים את מקומם בעולם. זה לצד לחצים חברתיים גוברים, עומס גדל במטלות הנדרשות מהם, והתעוררות של יצרים וצרכים חבויים. על כן, קשה לשים את האצבע מתוך תיאור קצר כל כך על המתרחש בתוכו, ומה הוא מבטא. עם זאת ברור שהוא מבטא תחושה של תסכול וחוסר סיפוק. יכול להיות שזה קשור לכך שמרגיש שרוצה יותר שליטה כיוון שהתבגר, יכול שמרגיש שיש דברים שחסרים לו ושהוא זקוק להם, אך לא יודע עוד איך לבטא אותם, או לומר לעצמו למה זקוק.
אפשר לנסות לדבר איתו על המצוקה שלו, ולשאול מה מפריע לו? מה היה יכול לעזור לו? ולנסות להבין יחד איתו מה המצוקה שהוא מבטא. אפשר לבדוק איתו האם היה מעוניין לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזור לו להבין מה מפריע לו ואיך הוא יכול להתמודד עם כך. חשוב להסביר שטיפול פסיכולוגי כרוך בסודיות, וכי לא מדובר בכתם או באמירה שמשהו אצלו לא בסדר. אלא באפשרות לעזור לו להבין טוב יותר מה המצוקה שמפריעה לו. אם הוא יהיה מעוניין, אתם יכולים לפנות לפסיכולוג/ית באופן פרטי או דרך קופות חולים אשר עובדים עם בני נוער.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשיגרהshira12/05/2011
שלום!
חזרתי עכשיו מחצי שנה בחול לאחר שסיימתי בצורה מסודרת את הטיפול לאחר תקופה.
הנני מרגישה עכשיו רצון לחזור לפסיכולוגית אך אני מתלבטת עם זה יעזורלי ואם זה הדבר הנכון.
המטרה הראשונית לתחילת הטיפול היתה לקבל עזרה במיוחד בתחום המקצועי ולאחר שראיתי שהיא לא קוסמת ולא פותרת לי את הבעיה והבנתי קצת יותר מזה טיפול החלטתי שהגיע הזמן לעזוב וזה גם עורר עוד ועוד דברים
אני מפחדת לפתח תלות בה ואולי אני צריכה למצוא את הדרך לבד.
מה אתם חושבים?
יכול להיות שאני שוב רוצה שהיא תפתור לי את הבעיה ואז זה לא יעזור ורק יתסכל
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לשיגרה - תגובה
שחף ביתן15/05/2011שלום שירה,
נראה לי שההתלבטות ווהחששות שעולים סביב הנושא של עד כמה תוכל לעזור לך קונקרטחית בבעיה כזו או אחרת, מבטאת התלבטות עמוקה יותר של עד כמה לתת אמון, להיעזר באדם אחר, לפתח קשר קרוב שיהיה קשה לוותר עליו וכן הלאה. אלו סוגיות עמוקות ביותר ששייכות לכל טיפול ולכל קשר טיפולי. למעשה, לעיתים קרובות הן הסיבות שבגללן אנו מגיעים לטיפול, ובגללן אנו עוזבים טיפולים.
לדעתי, יהיה נכון מבחינתך לנסות לחשוב על החזרה לטיפול מתוך פרספקטיבה זו, ולבחון בתוכך האם את מרגישה שאת יכולה לפתח עימה קשר משמעותי, על אף ובגלל הפחד והחרדה שזה מעלה, והאם תוכלו יחד להתמודד עם תחושות אלו?
מקווה שזה עוזר לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתליאור11/05/2011
מה לעשות שבן זוגי כבן 28 חושב שהכול מגיע לו גדל עם כפית של זהב בפה ממש מפונק ותמיד הוא חושב מהבט ן ללא חשיבה מוקדמת כלל איך אפשר לגרום לו תחשוב קצת הגיונית כי הוא ימבה טעיות אני מרגישה כול פעם שאני אומרת לו משהו או מעירה לו זה פוגע לו באגו מה אני הגבר מה את חושבת שאת אומרת בהרגשה שלי לפחות זה נראה ככה וזה יוצר אנטי מצידו נראה כך כמצב אוטומטי ללא חשיבה של כדאיות בכול מיני מצבים בחיים איך עלי להתמודד עם זה ?
באילו דרכים ?
אני ממש מתבעסת מזה גם עכשו שאנחנו נשואים אמא שלו נותנת לו להיות כזה תלוי ולא עצמאי לא מספיק מפותח לפעמים אני מרגישה שאני חיה עם ילד וזה מתיש אותי בקטע הזה אנחנו ההפך הגמור לגמרי אין לי כסף לטיפול וגם לא יודעת מה לעשות איך מתמודדים עם זוגיות מורכבת שכזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת - תגובה
שחף ביתן15/05/2011שלום ליאור,
את מעלה מספר קשיים, שנראה שמתערבבים יחד בתוך הזוגיות ומעוררים בך מצוקה רבה. מצד אחד את מרגישה שבן זוגך מתנהג כמו ילד, ומאידך הוא לא מוכן לנהל איתך דיאלוג כי הוא מרגיש שזה פוגע במעמדו, מקטין אותו ולא מאפשר לו 'להיות גבר', כפי שכתבת.
כך אתם נשארים כל אחד לבד עם רגשותיו, עמדותיו, ותחושותיו, ולא יכולים לתמוך זה בזה ולקבל זה מזה. נראה כי להעיר לו ולומר לו איך היה נכון שיתנהג לא מעודד את התבגרותו ואת העצמאות שלו, אלא דווקא להיפך, מעודד תלות בך.
עם זאת, בני זוג הם מקור תמיכה חשוב ביותר אחד לשני, וכאשר מתאפשר דיאלוג שאינו של האשמה, אלא של חשיבה משותפת, אפשר להתפתח יחד. כאשר הזוגיות יכולה לשמש כסביבה בטוחה כל אחד יכול לפתח את העצמאות שלו, והדיאלוג הזוגי יכול ליצור קרבה ותחושת אינטימיות.
נכון יהיה לשקול טיפול זוגי אשר יכול לעזור לכם לשקם את התקשורת ביניכם, וליהנות מהתמיכה ההדדית שאתם יכולים לספק זה לזה. ניתן לפנות דרך קופות החולים הנותנות טיפול בתשלום חלקי, או דרך מרפאות ציבוריות שם הטיפול הוא ללא תשלום, אך לעיתים יש זמני המתנה ארוכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטולת אמונה עצמיתשירה10/05/2011
שלום וחג שמח,
בשנה, או למעשה בשנתיים האחרונות אני מרגישה שלא משנה מה אעשה, אכשל.
בעיקר בעבודה ובלימודים אוחזת בי תחושת החרדה, אך לא רק. אלא גם עם מכרים.
הפכתי לאדם מופנם. כל הזמן אני משכנעת את עצמי שאני נבובה, ושאולי באמת לא כדאי להתאמץ כי במילא אנחל כישלון.
אני לא יודעת מהיכן זה נובע, אני לא חושבת שיש סיבה טובה לכך, אני פשוט רוצה להפטר מחוסר האמונה העצמית הזו בהקדם האפשרי.
ברצוני לדעת מה אוכל לעשות כדי לנער מעצמי את חוסר האמונה העצמית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ברק לויאגם12/05/2011הכל שטויות
בואי ונתחיל מהצעה פרקטית: שבי לך במקום ראוי(חדר,חוף ים,אנערף-העיקר שיה נוח)
ואמרי לעצמך במשך כ-רבע שעה רצופה "אני לא מאמינה בעצמי אני לא מאמינה בעצמי"
בקיצור תוציאי הכל ואח"כ תשתי מים ואז תאמרי לעצמך "אף אחד לא שאל אותי אם אני רוצה לבוא לחיים האלה אבל אם כבר באתי שיתפוצץ העולם אני חייבת להמשיך..."
חזרי על תרגיל זה מספר פעמים חשבי מדי פעם עד כמה את קשובה לעצמך ועד כמה את נוהה אחר אילוצים סביבתיים(חברה,עבודה,כל הגדע ראס מסביב) האצילי סמכות על שניים או שלושה אנשים שאת בוטחת בהם ואמרי להם שיזכירו לך את אשר אני אמרתי לעשות. בהתחלה זה יצליח אח"כ זה יחזור ליהיות כמו מקודם אחר שוב יצליח ותוך כדי מקדי לך מטרות פרקטיות לחיים שיהוו עבורך אתגר כך שתתרכזי במטרות ולא בבעיות ותוך כדי עם הרבה נחישות והרבה התמדה(ולא להיבהל כשזה מצליח/זה יכול להצליח לפעמים מעל המשוער-קחי את זה באיזי) תראי שדברים אכן קורים(לא להילחם ביאוש יתר על המידה-זהו חלק מן התהליך)
ברק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה סקרנית ...יניב09/05/2011
שלום .... אין לי מושג באיזה פורום ליכתוב את זה אבל זה ניראה לי מתאים ליכתוב פה .... אולי תעזרו לי להבין ...
בת דודה שלי כיום בת 10 וחצי מאז שהיא היתה בת 4 היא הייתה שואלת המון המון שאלותת משגעת את כולםםם .. יש לה משפחה רגילה ואוהבת והיא ילדה רגילה ובריאה אבלל היא לא מפסיקה להיסתקרן נגיד אם היא רואה משו היא ישר שואלת למה הוא ככה וככה אחרי שהיא מקבלת תשובה היא שואלת עוד אלפי שאלות ומתישה
לא מזמן היא החליטה ליפתוח לעצמה סוג של בית ספר בחדר שלה כשהיתה יותר קטנה אהבה מאוד ללמד את חברות שלה וכעט היא החליטה שהיא לומדת לבד היא לוקחת אנציקלופדיה ומלמדת את עצמה לבד בחדר שלה או שהיא לוקחת מחברת מתימטיקה וכותבת מלא תרגילים ופוטרת היא נורא אוהבת את זה ונוראאוהבת לילמוד לבד סוג של אוטודידקטית אבלל השאלות שלההה מתישות את כולם העירו לה על זה וזה לא אכפת להה היא עדין רוצה לדעת הכל
אנחנו יודעים איך להיתמודד איתה אבל היתי שמחה אם היתם עוזרים לי להבין מה זאת התופעה ומדוע היא כזאת כי זה מדאיג אותי תודה מראש[=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה סקרנית ... - תגובה
שחף ביתן15/05/2011שלום ל',
לא כל כך ברור לי ממה את מודאגת? מזה שבת דודתך סקרנית מאוד ושואלת הרבה שאלות? מזה שהיא מעוניינת ללמוד לבד? האם את דואגת למצבה החברתי?
על פניו נשמע שמדובר בילדה סקרנית מאוד, עם רצון עז ללמוד, ושהיא מממשת את רצונה זה. אלא אם כן עולות בעיות נוספות שלא כתבת, לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג קלינינריה מזרחי08/05/2011
האם לכל פסיכולוג קליני יש אישור לעשות היפנוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג קליני - תגובה
רוני פרישוף08/05/2011בהחלט לא.
רק מטפלים שעברו הכשרה מיוחדת ומחזיקים ברשיון של משרד הבריאות מורשים לעסוק בהיפוזה.
עם זאת, מטפלים רבים מסתייעים בשיטות של הרפייה ודמיון מודרך, שמשפיעים על מצב ההכרה ונותנים חוויה דמויית היפנוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסברציפי07/05/2011
מנסה להבין איך המח של הגבר עובד? מדוע גברים נוטים להתעלם או להתחמק מנשים שהם היו בקשר לא מחייב איתן (סקס חברה)כשהם מתחילים קשר רציני עם בחורה.לא יותר הגיוני לתת הסבר כמו :התחלתי לצאת עם משהיא קבוע?מה בעצם הקושי בלתת הסבר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר - תגובה
רוני פרישוף07/05/2011שלום ציפי,
לגברים מוחות רבים, הם אינם פועלים כאיש אחד. נכון שיש איפיונים מגדריים כלליים והבדלים בין המינים (עליהם תוכלי לקרוא בספרים טובים כמו "גברים ממאדים נשים מנגה"), אך ההבדל בין אדם לאדם עולה עליהם.
אני מבינה שמאד נפגעת מבחור, אשר נעלם לך לטובת אחרת, והשאיר אותך כואבת ועם הרבה סימני שאלה.
אם את רוצה, את יכולה להתעמת איתו ולשאול אותו מדוע בחר להתנהג כך, או לדבר עם עצמך, שאדם שנוהג כך הוא הבעייתי, ולא את!
להכליל את התנהגותו לכלל הגברים, אולי נותנת לך תחושה של שליטה במצב ("כל הגברים הם כאלה.. פעם הבאה אדע להיזהר.."), אך עלולה לגרום לך לחשדנות ופגיעות ביחסייך עם בני המין השני, וזה חבל.
אולי בזמן הקרוב נסי להימנע מקשרים שהם מיניים בעיקרם, כדי למנוע מעצמך פגיעה נוספת. חפשי לך קשר יותא מלא ורציני, שלצד המין יש בו גם רגש, תקשורת וחברות.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעזור למישהו שלא רוצהנופר07/05/2011
שלום, רציתי לשאול לגביי בחור שלפני מספר שנים, חל מהפך בחייו בעקבות עישון חשיש התפרצה לו בעיה/ מחלה נפשית. לא ברור בדיוק מה, בהתחלה שזה קרה הוא היה מאושפז אך הוא התנגד לכדורים וטען שהכדורים לא עשו לו טוב. מאז הוא איבד את כל חבריו, הסתגר בחדרו המון המון זמן, לא ברור מהי האבחנה לגביו, נאמר לי שבהתחלה התלבטו בין סכיזופרניה לסוג של בהלה.
כיום הוא יוצא לעבוד ולפעמים מסתובב לבד. הוא הפך להיות מאוד תוקפני כלפי המשפחה שלו באופן מילולי, הוא מטיח בהם המון האשמות.
טיפול כמובן הוא לא מוכן לקבל.
אני חייבת לציין שאני הכרתי את הבחור לפני שכל זה קרה, הוא היה מוקף חברים וחברות, בחור יפיפיה, יש לו משפחה מדהימה.
נורא כואב לי לראות מהצד.
השאלה היא האם יש דרך לעזור בעקיפין למישהו בבעיה כזאת? אולי טיפול שמגיע הביתה? מבלי להגיד לו באופן ישיר שזה פסיכולוג/פסיכיאטר? איך מצליחים לעזור לבחור ולמשפחתו? אודה לך מקרב ליבי על העזרה והכוונה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזור למישהו שלא רוצה - תגובה
רוני פרישוף07/05/2011שלום נופר,
יפה לראות את המעורבות והאכפתיות שלך. יש לך לב חם וטוב..
קשה מאד לשכנע אדם לפנות לטיפול כאשר אינו רוצה או מאמין בכך מתוכו. לא ניתן לטפל באדם באופן מוסווה, שכן הדבר אינו אתי, וגם לא יביא תועלת.
אני מבינה שהבחור כבר טופל במסגרת רפואית. יש לפנות לגורמים המטפלים ולהתייעץ איתם, לאור הכרותם איתו.
חשוב להבהיר לבחור כי רואים את כאבו וכי אכפת ממנו מאד. יש אנשים שחווים הפנייה לטיפול כאילו מסמנים אותם כ"משוגעים" ונוטשים אותם. יש לשדר כי ההפך הוא הנכון, האכפתיות גדולה, והסבל של כולם גדול.
מכיון שמתחוללת כרגע דרמה משפחתית, מאד כדאי לפנות כולם יחד לטיפול משפחתי. אם המשפחה (הורים, אחים) תסכים להקשיב לטענותיו ולקחת אחריות על חלקה במצב, אולי הוא ירגיש פחות "כבשה שחורה" ויסכים לשתף פעולה עם הטיפול.
אפשרות נוספת היא לדבר עם רופא/ת המשפחה, אולי הם יצליחו להגיע אליו. אפשר להזמין רופא לביקור בית, אך לא בהסוואה.
אם התוקפנות שלו גוברת, חשוב לדעת שאפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי לקבלת הערכה כפויה, וכן למשטרה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגש של נער עם אמו הנרקומניתליג06/05/2011
שלום,
אחיינית שלי ובעלה נרקומנים מזה מספר שנים. יש להם 3 ילדים מקסימים. הבכור בן 15, האמצעי בן 11 ובת הזקונים בת 9 . מן הסתם הם היו עדים לכניסה ויציאה של האם מגמילות וגם ראו את שני ההורים במצבים כאלו ואחרים בבית כאשר הם תחת השפעת סמים. תמיד סברנו שהילד הבכור יודע ואכן כך, התוודה בפני סבו שהוא יודע שאמו משתמשת בסמים. אמו בגמילה כבר שבועיים. לפי המטפלת במרכז, יש להביא מחר את הבכור על מנת לזעזע את אמו ו"לנער" אותה להכיר במציאות העגמוה שבה היא וילדיה חיים.
שאלתי היא, האם נכון לעשות את הדבר ולהביא את הילד למרכז הגמילה מחר? אבקש מצוות המומחים להגיב במהרה כיוון שמדובר על כך שהמפגש יתרחש מחר. תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגש של נער עם אמו הנרקומנית - תגובה
רוני פרישוף07/05/2011שלום ליג,
אני מצטערת שלא יכולתי להשיב מיד כאשר פנית. הפורום לא מיועד לפניות דחופות שכן איננו זמינים בכל רגע.
אני מקווה שאם המפגש נערך, הוא עבר בשלום ויניב פירות.
הרציונל שאת מתארת, לפיו מראה הבן אמור "לזעזע" את האם, לא נשמע לי סביר.
אפשר ורצוי לטפח את הקשר בין האם לילדיה, ולקוות שבמקביל תתחזק בקירבה המוטיבציה להיגמל ולהשתקם. הדבר צריך להתבצע בליווי טיפולי צמוד של הילדים, ומתוך הכנה נפשית עמוקה של שני הצדדים. מפגש כמו שאת מתארת צריך להיות מדובר עם הילד מבעוד מועד, יש להכינו נפשית לכך וללוותו.
בהצלחה לאם ולכל המשפחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמבולבלת05/05/2011
היי,
אני בת 23 רציתי לשאול מה אתם חושבים, אני נמצאת בטיפול כמעט שנה ובזמן האחרון קרו כמה דברים שקצת אכזבו אותי ואני חושבת להפסיק.
יום אחד המטפלת התקשרה לשאול האם אני יכולה לאחר את המפגש בשעה באותו יום, ולא ממש יכולתי כי היה לי משהו קצת אחרי ובדרך כלל שהיא מבקשת שזה קרה מס' פעמים אני מסכימה בכיף, אבל באותו יום זה היה בעעייתי אז אמרתי לה אפשר בחצי שעה,או שנדחה לשבוע הבא. היא אמרה לא עדיף שנפגש היום וחצי שעה זה בסדר גם לה. ואז כשהגעתי היא עדיין לא הגיעה אחרי רבע שעה היא התקשרה ואמרה שהיא כמה דק מגיעה לבסוף התחלנו אחרי 20 ד'ק ממה שהיינו אמורות להיפגש אחרי החצי שעה שהסכמתי. חיכיתי שם 20 ד'ק בערך.
טוב, אמרתי לעצמי לא נורא קורה אנחנו בני אדם, אבל בכל זאת אמרתי לה אם זה בעייתי נבטל לא כזה קריטי גם בתכלס זה לא שאני במצב שזקוק לטיפול אני גם יכולה להפסיק פשוט זה מאד מעניין אותי התחום ואני גם לומדת את זה ככה שחשוב לי להיות שם כדי להבין מזה אומר.
היא ממש התנצלה ואז קבענו להיפגש 10 ד'ק קודם מפגש הבא כי יצאתי מוקדם מהמפגש הזה.
שבוע לאחר מכן עוד לפני שהגעתי אמרתי לעצמי "בטוח היא שכחה", מעניין לראות וקיוויתי שלא תשכח כי אז אני אשקול לגמרי אם לעזוב כי כבר חשבתי על זה הרבה.
ונחשו מה, הגעתי והיא הייתה באמצע טיפול אמרתי לה שקבענו לפני והיא אמרה כן עוד כמה דקות, ואז היא ממש התנצלה שזה ככה והיא טעתה, ופה כבר הייתי בשוקקקקק איך זה קורה??? אמרתי לה "כן תיארתי לעצמי שזה מה שיקרה", והיא אמרה שאני צודקת זה לא בסדר. אבל לא ממש כעסתי, אבל היה לי נורא קשה לדבר במפגש הזה והקודם. ורק חיכיתי שיגמר!!!
והיום אני חושבת לעזוב.
מה אתם חושבים על זה?
אולי היא בכוונה עשתה את זה? אולי היא רוצה שאני אפסיק?... אוף אני לא מבינה את זה, אולי אין לה כוח בשבילי כי אין לי בדיוק איזה בעיה או משהו רציני?
אולי כי קורה לי הרבה שאני לא מדברת כי לא עולה לי כלום כמעט בכל פגישה יש כמה ד'ק שאני נתקעת...אבל דווקא אני כן מחבבת אותה.
מה אתם חושבים כמטפלים?
אשמח לדעת,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שבטעות פספסתם אותי..
מבולבלת08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
רוני פרישוף08/05/2011הי רות,
כעקרון, מתן חוות דעת על טיפול של מטפל אחר נחשב כהתנהגות לא אתית, לא קולגיאלית, וגם לא מקצועית, במובן שהיא עלולה להתערב ולחבל בתהליך הטיפולי. משום כך, אני מנועה מהתייחסות לתהליכים טיפוליים, ובאופן עקבי משתדלת להימנע מלהתייחס לשאלות כאלו.
באופן כללי, אוכל לאמר שכאשר נוצר מצב משברי בטיפול מאד כדאי ללבן אותו בתוך הטיפול, דבר שנראה שהתחלת לעשות. אם הפגיעה או האכזבה קשים מנשוא, ויש חווייה של חוסר מקצועית, בודאי שאפשר ורצוי לסיים את התהליך. אך כל עוד יש ספק והתלבטות, שווה לדבר עליהם, לברר, לעבד וללבן עם המטפל/ת עד שתנוח דעתך.
להתנהלות כזו יכולים להיות מספר רווחים:
שיקום הקשר היקר ואיפשור המשכו
הבנה ועיבוד של תכנים אישיים שעלו תוך כדי המשבר (כמו תחושות נטישה, דחייה, חוסר ערך וכד'), ואף תיקונם
הזדמנות ללמוד לקבל את האחר על חולשותיו האנושיות
הזדמנות ללמוד לתקשר פגיעה, ולעמוד על הזכות לקבל הסבר, התנצלות ותיקון, אשר תוכלל בהמשך למצבי חיים אחרים
בקיצור, אם את לא סגורה על החלטה, שווה לחזור ולשוחח באומץ על רצף הארועים ומשמעויותיו. אני בטוחה שבסיום התהליך תרגישי יותר טוב לגבי עצמך והקשר, מכפי שאת מרגישה עכשיו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה...נופר03/05/2011
אמי חולה בסכיזופרניה. זה משהו שהתפרץ כנראה כשהייתי בת 13.
אע"פ שתמיד היה משהו באופק בתחושה שלי לגבייה...
בכל אופן לאחרונה נורא מעסיקה אותי השאלה הגנטית משהו שפעם לא עלה אצלי במחשבה. בגיל 17 פיתחתי בולימיה, אני חושבת שהרצון העז שלי להיות שונה ממנה הביא אותי לכך. בכל אופן הבולימיה מאחורי.
אני בת 32 אם ל2 ילדים ולצערי הנושא של הגנטיקה החל להטריד אותי בשנים האחרונות, גם סבתי (אמה) סבלה מאותה הבעיה. על פי הסיפורים שאמי מספרת סבא שלי היה מכה אותה וממש מתעלל בה וסבתא שלי חוותה סיפור דומה כולל טראומה נוספת בדרך, אז יכול להיות שהיו גורמים להתפרצות המחלה.
אבל החשש והפחד שזה עלול לקרות גם לי פתאום לא מרפה ממני...
אפילו כשאני חושבת על הריון שלישי הסיכוי שלאחר לידה יכול להוביל לדבר הזה מטריד אותי.
האם החשש שלי הוא טבעי? והאם בכלל יש דרך להגן על עצמינו מפני דבר שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה... - תגובה
רוני פרישוף04/05/2011שלום מישל,
פרוץ מחלת הסכיזופרניה תלוי בשילוב של גורמים תרשתיים וסביבתיים. מקובל לחשוב כי התורשה מביאה את הפוטנציאל לחלות, ואילו מצב דחק אקוטי או מתמשך מוציא אותה מן הכוח אל הפועל.
ההסתברות לחלות בסכיזופרניה באכלוסיה הכללית עומדת על אחוז אחד. אצל ילדים להורה סכיזופרן ההסתברות היא 10%.
אצל נשים, רוב מקרי הסכיזופרניה מאובחנים בעשור השלישי לחיים, שאותו כבר סיימת, לכן ההסתברות הסטטיסטית שתפרוץ אצלך המחלה פחתה מאד, וככל שתתבגרי תוכלי להעמיק את אנחת הרווחה.
לפני פרוץ המחלה, ניתן לזהות שינויים אישיותיים כמו נטייה להסתגרות, מוזרות, חשיבה לא מסודרת וירידה הדרגתית בתפקוד הלימודי והתעסוקתי. סימנים אלו, שיכולים להימשך חודשים ואף שנים, הם איתותי אזהרה שמזמינים מעקב טיפולי.
בעניין הגנטי, כדאי לפנות לייעוץ גנטי או פסיכיאטרי, כדי לקבל את מלוא המידע הרלוונטי למקרה האישי שלך.
למרות שהנושא הגנטי הוא אמיתי ורלוונטי, יש לי הרושם שבמקביל מתקיים בתוכך דיאלוג נוקב עם אימך, המעורר בך שאלות לגבי מידת הדמיון והשוני ביניכן, והתכונות ש"הפנמת" ממנה. יתכן כי את קרובה לגיל בו פרצה אצלה המחלה, או שילדייך קרובים לגיל שבו את חווית את המאורע הטראומטי ולכן הנושא מתעורר בעוצמה. אני מאמינה שהפחד שלך מבטא משאלה לעיבוד, הכלה, קבלה והשלמה עם ההתרחשות הסבוכה שארעה ביחסייך עם אימך. תהליך טיפולי יכול לעזור לך לעבד את הכאב ההיסטורי, ללמוד לחיות עם חוסר הודאות ולקבלו כחלק טבעי מהחיים, ולייצב את תחושת הזהות האישית הבריאה שלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות...אני03/05/2011
אני בחורה שאין לה חבר. כל החברות שלי יש להן חבר והן שכבו ואני לא. הביטחון ווההערכה עצמית שלי לא בשמיים. אני נורא מגוננת על עצמי ורגישה ופגיעה לסביבה.
מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לעצמי להרגיש לא פחות טובה מאנשים יותר קשובה לאנשים יותר פחות תוקפת... איך אני יכולה לעבוד על עצמי?
זה נורא מתסכל אותי כל הדברים הללו ועצם היותי רווקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצות... - תגובה
שחף ביתן04/05/2011שלום אני,
את מבטאת הערכה עצמית וביטחון עצמית ירודים, המועצמים בעקבות כך שאת ללא קשר זוגי. מאוד מיוחד בעיניי שאת מזהה את התוקפנות שלך, ואת ההגנות שלך, בעקבות תחושות אלו, ולא מאשימה את הסביבה. זה מצביע על העמקה, רגישות ואכפתיות. את גם מחוברת לרגשות שלך ויכולה להקשיב להם. אני חושב שזה הרבה מאוד כנקודת התחלה.
אני מצר על כך שאירועים בחייך ובסביבה שלך הובילו לכך שאינך מכירה בערכך, ולכך שאת מרגישה פחות טובה מאחרים. ההבנה שאת תוקפנית כלפי חוץ משום הכאבים הפרטיים שלך, יכולה לעזור לך לווסת את הרגשות והתגובות שלך.
עם זאת, נדמה שחשוב שתוכלי להבין בסביבה תומכת ורגישה את הפגיעה בערך העצמי שלך, ואת הקושי להיות בזוגיות שתיטיב עימך. מדובר בתהליך פנימי, וכדאי לך לשקול אפשרות של טיפול פסיכולוגי שיוכל לעזור לך בתהליך זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה
אני05/05/2011אני חייבת לציין שאין לי כל כך תמיכה . אבא שלי חיי בנפרד ואימי מתנגדת וחולקת על כל דעה שלי, מחשבה שלי, מעשים שלי, אם מישהו שאני מביאה הביתה לא בא לה בעין טוב היא תדע איך להרוס לי.
תמיכה כל כך? אין ממש... לא מרגישה... אני מרגישה שאני צריכה להרגיש שאני בסדר ואני לא בנ אדם רע. וזה כואב לי נורא. שאין את הפידבק הזה מבנאדם כל כך קרוב. וזה נורא מעציב אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)