מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביקור אצל פסיכולוגשישי23/05/2011
היי,
מעולם לא שוחחתי עם פסיכולוג או איש מקצוע ומדיי פעם עולה בי הרצון או יותר נכון הסקרנות.
יש לי בני משפחה שהם פסיכולוגים במקצועם. (אני מרגישה עמם בנוח)
האם אתם חושבים שזה הוגן לרצות להתייעץ איתם ולדבר איתם? האם הם יהיו חפים מאינטרסים מתוקף תפקידם או שבקשה כזו מוגזמת?
הרי שמן הסתם אעלה בשיחה בני משפחה וכו' שהם מכירים גם כן....
או שלא מקובל לערבב בין ביזנס לפלז'ר? :)
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמעת על "אתיקה מקצועית"?
החוזה מלובלין23/05/2011איזה פסיכולוג יטפל בבן משפחה שלו?
זה הרי כמעט בגדר גילוי עריות בשבילם, שלא לדבר על זה שאם איכשהו זה יוודע למישהו מבחוץ, הרישיון שלהם בסכנה חמורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור אצל פסיכולוג - תגובה
רוני פרישוף24/05/2011שלום לך,
משאלתך כה מובנת, עד שעד שלפתע לא ברור לי "איך לא חשבו על זה קודם".
הרי טיפול פסיכולוגי דורש חשיפה, אמון, התמסרות נפשית, כיצד אפשר לעשות את כל זה עם אדם זר, ומדוע לא לפנות לאדם מוכר, אוהב, שאפשר לסמוך עליו?
התשובה טמונה בגוף שאלתך: מטפל ממשפחתך מכיר את הנפשות הפועלות, הוא מושפע מאד מדעות ורגשות שיש לו בעניין, ועשוי להיות מוטה ע"י ציפיות ודינמיקה משפחתית, עד כמה שישתדל להיות אובייקטיבי.
מנגד, גם לך יהיה קשה להשתחרר מתחושת ההיכרות. אולי תחששי להתאכזב ולכעוס, אולי תפתחי ציפייה ליחס מיוחד או קשר בין הפגישות, אולי המפגש מחוץ לכותלי החדר בארועים משפחתיים יתחיל להיות מסובך..
בעבר היה מקובל להאמין שהאובייקטיביות, הנייטרליות, הגבולות הברורים, וסגנון של "לוח חלק", נחוצים למטפל כדי שיתקיים טיפול טוב.
כיום מקובל להאמין שאף מטפל לא יכול להיות לגמרי אובייקטיבי, נייטרלי וחף מציפיות ורצונות. אלא, שהיכרות מוקדמת עם המטופל ומפגש איתו במצבים מחוץ לטיפול עלולים להפוך את זה למסובך מנשוא.
המסקנה היא שלא ניתן להיות בטיפול אצל בן משפחה, וגם רצוי לא אצל אדם מוכר (כמו מטפל של חברה או קרוב משפחה).
את יכולה כמובן לנהל שיחות אישיות ולהתייעץ עם כל אדם שאת סומכת על דעתו, כולל קרובייך המטפלים, כל עוד זה לא מוגדר כקשר טיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, בהחלט עניין החשיפה המוחלטת
שישי24/05/2011מרתיע אותי.
אחשוב על זה..
שבוע נעים ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואף מילה על אתיקה
החוזה מלובלין24/05/2011הסברת כל כך יפה את הבעייתיות, אבל מה עם הפן האתי והחוקי?
הרי פסיכולוג מחוייב למערכת כללים מסויימת, ואת דנה בשאלה כאילו מדובר בסוגייה פתוחה שיש לה פנים לכאן ולכאן והאופצייה ריאלית ולגיטימית - למה לא, הדוד יטפל באחיינית שלו, והסבתא בנכדים... אין בעיה עקרונית, רק קושי עם גבולות ומטענים נפשיים מעיקים.
תיכף גם תגידי ש"לשכב עם המטפל\ת זה בסדר בעיקרון אבל היום מאמינים שזה יכול קצת להכביד על הטיפול...", בלי לציין את העובדה שמטפל יכול ללכת לכלא באשמה של יחסי מין אסורים בהסכמה ואפילו אונס כפי שכבר קרה בעבר לא אחת בארץ...
ככה זורעים דיסאינפורמציה . אם את רוצה לנהל פורום רציני - תשובות צריך לכתוב מסודר, קודם את העובדות, ורק אח"כ פרשנויות,התפלפלויות, וניתוחים אישיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות חוזרים על תקיפה מיניתשישי23/05/2011
שלום רב,
אני בת 20+, רווקה. עם בן זוג אוהב.
בשבועות האחרונים אני מרבה לחלום על כך שאני מותקפת מינית.
למזלי, אני מתעוררת מהחלום לפני ה"אקט".
עם זאת, גם זאת מאוד מפחיד, מאיים, יוצר תחושת חוסר אונים משוועת.
בחלומותיי אני מתקשה לקרוא לעזרה ולהיחלץ, מנסה מספר פעמים לעשות כן ללא הצלחה, בדר"כ אינני מסוגלת פיסית להשמיע קול או להיאבק מספיק. הלילה הצלחתי בסופו של דבר לקרוא בקול (ממש מתוך שינה, התעוררתי בזה מעצמי וגם חבר שלי) ולקרוא לעזרה.
אשמח לדעת מה המשמעות של החלומות האלו.
יום נעים ותודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר אמרו חז"ל:
החוזה מלובלין23/05/2011"חלמות שווא ידברו", ופרויד כתב שהחלומות הם "פח הזבל של הנשמה".
נבואה בחלום היא צורה נחותה מאד של נבואה, ומכיון שכבר אין נביאים בעיר שנים רבות, וגם אהבה בקושי יש - סביר להניח שאת לא הקאמבק.
חרף זאת, פסיכולוגים קלינים מודרנים יאמרו לך שצריך לדבר על זה במשך עשרות פגישות כי מי יודע מה מסתתר מאחורי הפרגוד של התת מודע שלך (שאגב מעולם לא הוכח מדעית שקיים בכלל), כי זאת הפרנסה שלהם...
לבוא לפה ולשאול שאלה כזו זה קצת כמו לשאול כבאי: "יש לך אש?" ואז להתפלא שזרנוק מים מושפרץ לעברך. :-)
שאי ברכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלומות חוזרים על תקיפה מינית - תגובה
רוני פרישוף24/05/2011שוב שלום לך,
מקובל להאמין שחלומות הם חלונות לנפש, ולרבדים הלא-מודעים שלה.
חלומות משקפים את התכנים המרכזיים של הנפש: משאלות, פחדים, קונפליקטים, חוויות, רגשות, יחסים, זכרונות וכו'. שפת החלום היא סימבולית ומצריכה פיענוח. כל היבט בחלום נושא בתוכו משמעות, ובדרך כלל יותר ממשמעות אחת.
שפת החלום היא אישית מאד, אין "מילון" המאפשר לפענח חלומות באופן אוניברסלי. יש צורך בהיכרות מעמיקה ושיחה אישית כדי להבין מה אומר חלומך ומה משמעותו האישית עבורך.
דוקא בגלל שחלומך חוזר, בעל עוצמה עזה ומותיר בך רושם קשה, עדיף שלא אנסה להבינו במסגרת זו, אלא אסתפק בלציין שיש לו כנראה משמעות אדירה בשבילך, וכדאי לך להמשיך להבין אותו.
בהודעה קודמת ציינת את רצונך לפנות לטיפוך. טיפול יהיה עבורך מסגרת טובה להבין את משמעות החלום וחזרתו, ובעיקר להכיל את הרגשות הקשים העולים בו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו, מה אמרתי לך
החוזה מלובלין24/05/2011שאלה שמנוסחת פחות או יותר באופן לקוני מיד מקבל 'תיק' שכולל פרשנות עצמאית כגון "עוצמות אדירות", "משמעות עמוקה" ועוד כהנה , שתובע התייחסות ופשפוש בנבכי הנפש במסגרת הסכמי העודפים הלא רשמיים של הקליקה הפסיכולוגית, זו שמפנה מטופלים למטפלים באופן כמעט אוטומטי.
מבחינתם, כולנו צריכים טיפול, בכל זמן, בכל גיל ובכל מצב, גם כשהמדובר בעניינים של מה בכך...
אני יכול להבין הפניה לפסיכולוג אם ישנה טראומה אמיתית, מצוקה משפחתית או דיכאון עמוק. אני קצת יותר מתקשה לקבל הפניות אינסטנט לטיפולים יקרים (פסיכולוג גובה בדרך כלל בין 200 ל400 שקלים לפגישה) וארוכים (בדרך כלל לפחות מספר חודשים בפסיכודינאמי, אחת לשבוע) - כשמדובר בזוטות כמו חלום לא נעים.
הרי לא אנסו אותך. זה בסך הכל חלום דבילי שבטח נובע מאיזו סדרת טלויזיה שראית במהלך היום או סיפור שקראת בעיתון ושקצת הותירו עליך רושם.
אני לא יודע על מה הפסיכולוגית מסתמכת כשהיא אומרת ש"מקובל לחשוב שהחלומות הם ראי לנפש", אבל יש תאוריות שונות שחלקן שמיחסות חשיבות פחותה בהרבה לחלומות.
לעניות דעתי "מקובל" זה מונח יחסי וסובייקטיבי מאד, במיוחד בתחום רחב כמו הפסיכולוגיה המודרנית על שלל זרמיה.
בקיצור, אני לא פסיכולוג, אבל ההיגיון הבריא שלי אומר כך: אם יש לך בעיות רציניות חוץ מהחלום הזה - לכי לטיפול.
אם זה רק חלום סוריאליסטי ומופרך בלילה, עזבי את זה בצד. תתעסקי בדברים החשובים יותר - במה שקורה לך ביום.
חלומות פז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, ממליץ לקרוא את ספרו של
החוזה מלובלין24/05/2011פרופ' יעקב רופא ראש החוג המשולב בבר אילן על תאוריית הפסיכו-ביזאר, שם הוא מפריך לחלוטין את קיומו של התת מודע שקיומו לדבריו הופרך מדעית פעמים רבות. הוא אומר שכל מה שמיוחס לתת ההכרה הוא בסך הכל בחירה אקזיסטנציאליסטית טבעית של הפרט.
כל הדיון על "רבדים עמוקים בנפש" גובל במטאפיזיקה וארכאי, או רק מילים ריקות ללא גיבוי ממשי במציאות האובייקטיבית ובמחקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם פחדים מרובים של הילדגלית23/05/2011
ערב טוב
רציתי להתייעץ לגבי בני בן ה-9, הוא ילד בוגר לגילו, מקובל בחברה, זוכה למלוא תשומת הלב מאיתנו ההורים , הוא נמצא בחוגים רבים ותמיד נמצא בסביבה נעימה ושלווה.
העניין הוא כזה, במהלך השנה הנוכחית הוא החל לחשוש להשאר בבית לבד, הוא לא מסוגל להכנס לחדרו לבד בשעות הערב, מפחד נורא מבעלי חיים הן קטנים והן גדולים, הוא פשוט נותן לפחד להשתלט עליו עד למצב שלהיסטריה וחוסר הקשבה.
לדעתי הוא שרוי במצב של מצוקה ואינו מסוגל להצביע על הדבר שהכי מפחיד אותו או הדברשגורם לו להרגיש כך
שאלתי היא כזאת, לפני שאני פונה לטיפול עם מומחה האם ישנה אפשרות לעזור לו להתגבר על הפחדים ולראות אותם באור שונה הוא שעליי לתאם לו פגישה עם מומחה.
לתשובתכם המהירה אודה
בברכה ובתודה מראש ג.ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם פחדים מרובים של הילד - תגובה
רוני פרישוף24/05/2011שלום גלית,
פחדים מפני תופעות טבעיות ודמיוניות הם תופעה מאד טבעית ונפוצה אצל ילדים. מצד אחד, דמיונו של הילד פורה מאד, והוא גם סופג תכנים מבהילים מכלי התקשורת השונים ומחוויות חיים שונות, ומצד שני הוא עדיין לא יודע להבחין היטב בין מציאות ודמיון, בין חוץ לפנים, וגם חש כילד קטן חסר כלים להתמודד עם סכנות.
כתוצאה מכך חלק גדול מהילדים, שהם כמו בנך בריאים בנפשם וגופם וללא טראומות מיוחדות, מפתחים פחדים וחרדות נטישה, מתקשים להיות לבד ופוחדים מאד מהחושך.
ברוב המקרים הכלה רגועה של ההורים, המון סבלנות, שיחות פתוחות, בגובה העיניים ו"מנרמלות" על הנושאים המטרידים (פחד, בעלי חיים, חושך, להיות לבד וכו'), ומשחקים מחזקים, מעבירים עם הזמן את התופעה.
חשוב גם לזהות אם בכל זאת יש גורמי לחץ, בבית הספר, בחברה או במשפחה, המטרידים את הבן ומפרים את שלוותו.
לצד זאת, את מתארת תגובה מאד עוצמתית שנראית לך חריגה ומטרידה. כדי להיות שקטה ובטוחה, וגם כדי לקבל הדרכה מותאמת ספציפית לאישיותו של בנך, כדאי מאד להתייעץ עם פסיכולוג/ית של ילדים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט 30הדס22/05/2011
היי, ביולי הקרוב אני חוגגת יום הולדת 30 , ואני מרגישה שלא הצלחתי להגיע (או להתקרב ) להישיגים שהייתי רוצה/צריכה להגיע בשום תחום בחיי.
אני גרה עם הורי ואחותי הקטנה , אני עובדת בעבודה שאני לא אוהבת ולא בתחום שלמדתי, מעולם לא הייתה לי זוגיות ואני כל הזמן בדיכאון וחרדות מהעתיד.
אני נמצאת בטיפול כבר מעל 3 שנים אצל מטפל מקסים שאני מאוד קשורה אליו, אבל אני מרגישה שהטיפול משמש בעיקר "לשמור" על הקיים ולא מצליח לשפר את העתיד או לשנות אותי.
אני כל הזמן שוקעת בדיכאונות ולא יודעת איך מתחילים לסדר את החיים? אני מפחדת שהזמן עובר ועוד 10 שנים אני אגלה שפספסתי את הרכבת וכבר לא ניתן לשנות.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט 30 - תגובה
שחף ביתן22/05/2011שלום הדס,
אני מבים מאוד את החרדות והחששות שלך. ברור כי העתיד מעורר חרדה ולנוכח התחושה שאולי לא תשיגי את מה שאת רוצה להשיג מתעורר דיכאון. חשוב מאוד לזכור כי תהליכים הם ארוכים ואין קיצורי דרך. לעיתים קרובות, יש נטייה להיקלע למעגל - שבו מרגישים שהמון זמן בוזבז וההישגים הנדרשים לא התרחשו, אז יש ניסיון לקצר את הדרך כדי להרוויח משהו מ'הזמן האבוד'. אך אז קיצורי הדרך לא מצליחים, והזמן האבוד רק הולך וגדל. תני לעצמך את הזמן והמרחב למצוא את דרכך, אז היא תגיע, גם אם זה יהיה 'באיחור' לנורמות כלשהן.
נראה כי את מחפשת את דרכך לעצמאות, ואולי חשוב שתתרכזי בכך, קודם כל. אחרי שתרגישי שאת מסוגלת להיות עצמאית ולקחת את חייך בידייך, תוכלי להתרכז גם שאר הדברים, כמו קריירה וזוגיות.
אני מציע לך גם להסתכל על השלוש השנים האלו יותר לעומק. האם באמת כל מה שהושג הוא 'שימור' הקיים? איך את מרגישה כלפי עצמך? כלפי זהותך? כלפי הקרובים לך?
חשוב שתביאי את כל המחשבות שלך, התסכול והכאב אל הטיפול. הביעי את תחושתייך לגבי הקושי להרגיש שהטיפול עוזר. זה חלק חשוב מכל טיפול נפשי, ועשוי להעלות דברים חשובים ביותר בתהליך שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף
הדס23/05/2011אני מוכנה לעשות תהליכים ארוכים , אבל מה ואיפה מתחילים? מה עושים? איך משנים?
אני באמת לא יודעת..
לגבי הטיפול אני משתפת את המטפל במה שאני מרגישה, אבל צערי אני ממש לא מרגישה התקדמות מבפנים ואפילו יש תחוומים שבהם קצת נסוגתי אחורה (עקב התכנסות יתר בעולם הפנימי והדיכאוני שלי בתקופה האחרונה).
מה עושים מבחינה פרקטית (אין לי אפשרות לעזוב את הבית ולממן טיפול בו זמנית).
תודה רבה על העזרה.
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף - תגובה
שחף ביתן26/05/2011שלום הדס,
אני יכול רק להחזיר אותך שוב לטיפול שלך. כיוון שאת נמצאת במסגרת מקצועית מחזיקה, חשוב מאוד שזו תהיה הכתובת שלך להעלות את המצוקות שאת מדברת עליהן. לעיתים קרובות בטיפול נפשי, כדי להתקדם, אנחנו צריכים לעבור במקומות חשוכים, מדכאים וקשים, שמתוכם נצמח. עם זאת, חשוב שהמטפל ידע על התחושות שלך לגבי התקיעות הפנימית והחיצונית.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה...S22/05/2011
שלום,לא יודעת אם זה בפורום נכון...ככה:יש לי שני בנים(6.5,3).הם נורא היפאקטיביים,רבים בלי הפסקה,מרעישים...ואני ממש ממש שונאת את זה,אפילו חושבת לקום וללכת.בעלי אומר לי לעזוב אותם,אבל לי זה מפריע...אוהבת שקט ולא רעש.אוף מה עושים?אני מוטשת ורבה גם עם בעלי על זה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה... - תגובה
רוני פרישוף22/05/2011שלום אור-לי,
קשה מאד להבין מפנייתך האם ילדייך אכן מתאפיינים בחוסר שקט ופעלתנות יתר, או שהתנהגותם היא בתחום הנורמטיבי, ואילו את שחוקה מאד ומתקשה לשאת את שובבותם הטבעית.
כך או כך, נשמע שאת על סף התמוטטות, ומתקשה להכיל את בנייך ולהנות מגידולם.
עזיבת הבית וריבים עם בעלך הם בהחלט לא פתרון בריא לאף אחד מכם.
עלייך לקבל כלים טובים לחנך את ילדייך, לשים גבולות, ולהכיל באהבה את שובבותם. גם איבחון פרטני לילדים, ואיבחון משפחתי, ישפוך אור על מקורות המצב.
אני מאד ממליצה לך לפנות לתחנה לטיפול בילד ובמשפחה, כדי לקבל מהם הפנייה לאיבחון המשפחה, ייעוץ וטיפול. נפשם של ילדייך מתעצבת ברגע זה, והם זקוקים לך מאד, אוהבת, תקיפה וסבלנית. חשוב שתקבלי עזרה כדי להיות האמא שאת רוצה להיות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנעמה22/05/2011
מה קורה אם המטופלת מתאהבת בפסיכולוג או מרגישה כלפיו רגשות מיניים ?
ונגיד שאותה מטופלת מחליטה לשתף את הפסיכולוג בהתעוררות המינית הזאת? מה הפסיכולוג אמור לעשות? איך מטפלים במצב כזה ?
בבקשה אל תגידי לי דברים מתחמקים כמו "הם צריכים לעבד את זה ביחד" אלא תחשפי את הסודות והטריקים. אני רוצה הסבר על הרעיון איך אמורים לפי הספר לפתור מצב מיני טיפולי מתוסבך ... מה הפסיכולוג אמור להגיד ? עושים תרגילי הרפייה מיניים? מעבירים את המטופלת למישהו אחר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
רוני פרישוף22/05/2011שלום נעמה (על שם ה"נעמה" מהסדרה בטיפול?)
צר לי, המקצוע שלי לא מבוסס על סודות וטריקים, וגם לא על מקסמי שוא או תרופות פלא.
ניסוח בקשתך, והנחתך כי הזמנה לעיבוד היא בהכרח "התחמקות", נשמעים באוזניי קנטרניים משהו... או שאולי הניסוח הציני מחפה על שבריריות גדולה? קשה לדעת..
בכל אופן,
אהבה בטיפול דנמי, נתפסת, כמו כל הרגשות האחרים המתעוררים בטיפול, כחוויה נפשית עוצמתית ואותנטית, שיש בה היבטים של "העברה" (כלומר, ביטוי כלשהו של העולם הפנימי, המושלך על המטפל). אהבה היא קודש הקודשים של הנפש, ויש לטפל בה ברוך ובכבוד, חלילה לא לדחותה או להשפילה, ובודאי לא לנצלה למטרות מיניות או כוחניות. דרך יחסים טיפוליים המושתתים על הכלה והבנה, נעשה נסיון להקשיב וללמוד את שפת האהבה, או המיניות, ומה היא מנסה לבטא. על פי רוב, האהבה למטפל/ת משלבת רגשות בוגרים וכנים, יחד עם צרכים ראשוניים אשר לא סופקו בילדות המוקדמת.
שמירת הגבולות הטיפוליים התקינים והברורים נחוצה והכרחית כדי שיתאפשר דיאלוג חופשי ואמיתי, ובהדרגה השתחררות ומציאת מושאי אהבה חדשים ואפשריים בחיי המטופל/ת.
אם את מעוניינת בתשובות "על פי הספר" התחילי אצל פרויד במאמרו הגדול "על אהבת העברה", בו ניתח את התאהבותה העזה של אנה או במטפל שלה יוזף ברוייר, והסיק ממנה משמעויות רחבות על תופעת ההתאהבות בטיפול.
מאז פרויד, כל התיאורטיקנים הגדולים התייחסו לסוגייה, שאיננה נדירה ואף מאד נפוצה (גם אצל מטפלות ומטופלים, וגם אצל מטפלים ומטופלים בני אותו מין). חלקם רואים בתופעה מעין התנגדות לטיפול, אחרים רואים בה ביטוי של משאלות וצרכים התפתחותיים, וכולם שוברים את הראש איך להכיל, להבין, ולהרוויח תובנה, מבלי לדחות מצד אחד ומבלי לממש מצד שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה נעמה, את חושבת שכולם כמוך חיים
נעמה22/05/2011בתוך תוכנית טלויזיה? אין לי בכלל טלויזיה בבית כי אני קוראת ספרים ויש לי חיים מעניינים בלי להזדקק למכשיר הטימטום.
אז כן, קוראים לי נעמה. ככה כתוב בתעודת זהות, ואני לא בת 16 שמזדהה בתור כוכבי רוק או קולנוע. לא להאמין שזאת האסוציאציה הראשונה שקופצת לראש של פסיכולוגית קלינית.
זה דבר ראשון.
דבר שני,
מי את שתתחילי לנתח אותי אם יש לי אישיות שברירית או לא?
זה בכלל אתי לנתח גולשים אנונימיים בפורום? יש קורס כזה בתואר שני שמלמדים בו לאבחן דרך האינטרנט ? אם כן אני רוצה לבוא בתור שומעת חופשית.
אחרי שני המשפטים הראשונים שלך כבר יצא לי החשק לקרוא את ההתייחסות לדברים עצמם, ואני ממילא כבר לא אקח אותם ברצינות.
וחוץ מזה, תדעי שלא סתם אמרתי "סודות מקצועיים" וכו' - בפורום אחר שאלתי את אותה שאלה וענו לי איזה קישקוש לעוס על "לעבד את זה", ובגלל זה הקדמתי את התרופה למכה, ולא כי אני "שברירית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןמירי21/05/2011
היי אני בת 27 נשואה+2 בזמן האחרון המון דברים קוראים לנו בתוך הבית אם זה שבעלי פוטר מהעבודה ואני בחופשת לידה ואנחנו כבר הגענו וקרקעית איך שאומרים. אם זה לא מספיק אין לנו בית ואין לנו אפשרות לתת לילדים כמו שצריך וגם המצב הזוגי ביני לבין בעלי לא משהו בכלל אני כבר לא יודעת מה לעשות פשוט כבר בא לי לא לקום יום אחד וזהו אין לי כבר כח להתמודדדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
שחף ביתן22/05/2011שלום מירי,
את מתארת מצב קיומי, פיזי ונפשי קשה מאוד. חשוב שתפני לכל גורם תמיכה אפשרי כדי לקבל סיוע במצבכם. חשוב לפנות לרווחה, לביטוח לאומי, להכניס עו"ס הביתה, שתעזור בתמיכה בילדים. כמו-כן לבחון היכן אתם יכולים לקבל טיפול כזוג או בנפרד.
אל תשארו במצב הזה לבד. ברור שתחת לחצים כמו שאתם חווים קשה מאוד להחזיק זוגיות, ופעמים רבות דרושה עזרה לשם כך. חשוב שתקבלו ליווי לתא המשפחתי שלכם כדי שתוכלו לאסוף את עצמכם ואת הכוחות שלכם, כדי לשקם את חייכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי יחסיםתמרה19/05/2011
היי, אני בת 29 ויש לי חבר מזה חודש. הוא מקסים ורוב הזמן כיף איתו אבל יש לו קטעים שבהם אני מרגישה שהוא קצת מתעלל. פתאום הוא נהיה קר אליי או נהיה מאוד ביקורתי כלפיי, ולפעמים הוא פשוט רוצה לחתוך ואז משנה את דעתו במהירות.
אתמול בלילה הוא בא לישון אצלי, היה מתוק אליי אחרי יומיים שלא התראנו אבל הייתי גמורה מעייפות אז הלכתי לישון די מהר (הוא לא היה עייף אז הוא קרא ספר). התעוררתי אחרי כמה זמן והוא פשוט לא היה. הוא הלך ולא העיר אותי ולא אמר אף מילה. התקשרתי אליו והוא אמר ואחרי שנרדמתי הוא הלך כי "פתאום הוא לא הבין מה הוא עושה במיטה שלי". הוא לא התנצל, הוא אמר את זה בקול קר, הוא לא התנהג כאילו זה לא יפה מצידו או שזה מעליב לומר דבר כזה, ועוד כעס על זה שנפגשנו בשעה מאוחרת.
חברות שלי אומרות שהוא סאדיסט, ואני מרגישה שאני צריכה לעשות משהו ולא יודעת מה.
האם זה הזמן לסיים את הקשר? מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי יחסים - תגובה
רוני פרישוף20/05/2011הי תמרה,
נשמע שאת מתלבטת עד כמה החווייה שלך נשענת על מציאות אובייקטיבית (לאדם יש אישיות סדיסטית) לעומת האפשרות, שחלק מהפגיעה שלך נובעת מהאופן שבו או חווה, מפרשת ונותנת משמעות לארועים בזוגיות, אשר בהתמודדות טובה אפשר לגשר עליהם.
עצם המודעות לכך שאפשר להבחין בין "הוא מתעללל בי" לבין "אני מרגישה שהוא מתעלל בי", פותחת פתח לדיאלוג פנימי ודיאלוג זוגי, שעוזר להבין ולפרש טוב יותר את המשמעות של ארועים, ואת התרומה של כל אחד להיווצרות משבר.
לדוגמא, לא קשה לדמיין שמועלה לפורום הודעה כזו:
הי, אני בן 29. יש לי חברה שרוב הזמן חמודה. אתמול בלילה, לאחר שלא נפגשנו יומיים היא הזמינה אותי לבוא אליה בשעה מאוחרת, אך כלל לא התייחסה אלי, והלכה לישון כשהיא משאירה אותי לבד (קראתי ספר). הרגשתי זרות רבה והלכתי משם. למחרת היא עוד ביקשה שאתנצל. איך להבין את התנהגותה? האם היא מתעללת בי?
..אז לכל מטבע שני צדדים, וכל אחד בטוח שאצלו נמצאת "האמת" היחידה, והדבר מוביל לריבים ונתקים. אם יש לך עוד אמונה בקשר, שווה לנסות לבנות תקשורת טובה, ונכונות להבין את החווייה של הצד השני, כמו גם להבהיר בצורה לא מאשימה את חווייתך את.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
תמרה22/05/2011אני פחות עשיתי את ההבחנה הזו בין מציאות אובייקטיבית לפרשנות שלי/הדרך שבה אני חווה את התנהגותו. אבל אני אחשוב על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מאומצתל'18/05/2011
שלום,
אני בת 17 ואומצתי בגיל חמש וחצי. לאחרונה אני חווה המון קשיים בקשר לכך. אני הרבה מאד בוכה, אני נזכרת בהרבה דברים מהעבר וקשה לי מאד עם כך. אני זקוקה כל הזמן לתמיכה מצד חברותיי.
הוריי לא יודעים דבר על כך ואין סיכוי שידעו גם בזמן הקרוב. אין לנו קשר כ"כ טוב.
רציתי לברר מה אני יכולה לעשות בקשר לכך? אני לא יכולה לממן לעצמי טיפול עכשיו...
יש משהו אחרי חוץ מטיפול? יש רעיונות איך להתמודד עם זה בינתיים עד שאוכל לממן לעצמי טיפול?
תודה רבה על כל העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מאומצת - תגובה
שחף ביתן22/05/2011שלום ל',
מצבך מאוד נוגע ללב. אני מבין שאת נזכרת בקרעי זכרונות מהמשפחה הביולוגית שלך, ובטח עולות בך הרבה מאוד שאלות לגבי זהותך? מוצאך? ומה היה שם? זה מאוד טבעי וברור. זאת לצד קשיים בקשר הנוכחי עם ההורים. אך חשוב שלא תעשי הפרדה בין הדברים. יכול להיות שהזכרונות הם גם מעין מפחט ומקור לתקווה למשהו אחר, לאפשרות אחרת, למשפחה אחרת. אך חשוב מאוד שלא תוותרי על המשפחה שיש לך. אם יש אפשרות לעשות משהו עם היחסים שלכם, חשוב מאוד לעשות זאת. אלו ההורים שלך, הם גידלו אותך, וזו המשפחה שקיבלה אותך לתוכה.
נסי לדבר איתם, קודם כל, על הקשיים שלכם, ועל אפשרות לשפר את היחסים ביניכם. אולי תוכלו ללכת יחד לייעוץ או טיפול משפחתי, כדי לעזור לשפר ולשקם את היחסים ביניכם. חשוב שתרגישי שיש לך משפחה, שהיא מקום בטוח ומוגן. וגם אם זה ממש לא מרגיש כך חשוב מאוד שתעשי כל שאפשר כדי למצות אפשרות זו.
ברגעי משבר ניתן לפנות גם לער"ן או למוקד סיוע נפשי אחר, שבו תוכלי לקבל מענה ראשוני. או לשתף דמות תומכת אחרת, כמו יועצת או פסיכולוגית בב"ס. כמו כן, את יכולה לפנות לטיפול במרפאה לבריאות הנפש, שם הטיפולים הם ללא עלות, אך לעיתים יש זמן המתנה ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי כותרתקספר17/05/2011
פיטרו אותי מהעבודה , בפעם הרביעית מתחילת השנה.- סמפטמבר
גם הטיפול הסתיים מכוון שהיה מוגבל בזמן מסוים .
בקיצור הכול ממש "אחלה" כול הצרות באות בצרורות, אבל המשפט הזה כבר גם , לא מנחם, או מצחיק אותי.
אתמול רציתי להיות בלילה בחדר מיון, כי הרגשתי יאוש גדול, ורציתי לפגוע בעצמי .
בחורה צעירה שהכרתי , התאבדה ליפני כמה חודשים והחיים רק נהיים יותר ויותר קשים. אני נעה בין יאוש ענקי, לתיקווה .
יהיה בסדר,? השאלה היא מתי? ואיך לוקחים כוחות? מאין?
תודה על ההקשבה קספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי כותרת - תגובה
שחף ביתן22/05/2011שלום קספר,
עצוב לשמוע שאת בתקופה לא טובה, ושקשה לך להסתגל, ולמצוא כוחות להחזיק יחסים ממושכים, ועוד יותר שהיחסים הטיפוליים הסתיימו בגלל הגבלת זמן. זה אחד החסרונות הגדולים, אבל ההכרחיים, של מערכת הבריאות הציבורית.
קשה מאוד לשמוע שאת רוצה לפגוע בעצמך, וחבל לי על כך. אני משער שאת חשה בדידות וכאב, ושקשה להכיל אותם אז עלול לעלות רצון לפגיעה עצמית.
יכול להיות שסיום הטיפול, קשר שהיה משמעותי (אם הבנתי נכון מפוסטים קודמים שלך), מעורר קשיים שחשוב לתת עליהם את הדעת. הצורך הטבעי בקשר בטוח, מיטיב, ונותן, נפגע ומערער את האמון ועלול להעלות תחושות של ייאוש, אובדן וכאב. קשה להחזיק בתוכך את הדמות המיטיבה והאוהבת, לנוכח 'הנטישה' שבסיום הטיפול, גם אם זו המציאות, וגם אם מוב שבמסגרות מסוימות אין אפשרות לספק טיפולים ארוכי טווח, החוויה נותרת חוויה קשה. אך חשוב לעבוד על כך שלא תאבדי את מה שקיבלת, לא תאבדי את הדמות שהייתה איתך ואת המשמעות שלה עבורך.
לצד כל זה, אני חושב שחשוב שתחזרי לטיפול, באותה מסגרת או מסגרת אחרת. עלייך לבדוק את האפשרויות שלך לקבלת טיפול נפשי.
חזקי ואמצי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם של פעוטמשי17/05/2011
שלום,
אני מקווה שזה הפורום הנכון.
אני אמא לפעוט בן שנה ו- 7 חודשים. ילד, ברוך השם, בריא. ההתפתחות שלו הייתה קצת איטית. הוא התחיל ללכת ממש לא מזמן ועדיין לא אומר הרבה מילים ברורות, קשה לו מאוד לבטא את עצמו.
הבעיה היא, שהוא מאוד עצבני, הרבה התקפי זעם של צעקות רועמות.
אנחנו, ההורים, מאוד רגועים ולא שידרנו לו התנהגות כזו.
לפעמים זה מדאיג קצת...
האם לדעתכם, זה חוסר היכולת להתבטא או שזה שווה בדיקה אחרת?
אני מאוד מוטרדת מזה שאולי עובר עליו משהו שאנו לא יודעים עליו ומזה שאולי יפתח אופי רטטוני...
תודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם של פעוט - תגובה
רוני פרישוף17/05/2011שלום משי,
כפי שחום אינו הבעייה עצמה, אלא איתות לכך שמשהו השתבש בגוף, כך גם התפרצויותיו של בנך אינם הבעיה עצמה, אלא איתות לקיומה של מצוקה כלשהי. ה"רטנוניות" אינה בעייה, אלא השופר, שבזכותו תינוקך יכול לתקשר לסביבה שמשהו מציק לו או חסר לו. פעוטות שקטים עלולים להחביא בתוכם קושי מתמשך מבלי שהסביבה יודעת על כך מאום, על כן טוב שילדך יודע להתבטא ולמחות.
מה בדיוק מציק לו? את זאת כמובן לא אוכל לדעת דרך הדיאלוג באינטרנט. נסי לגייס את האינטואיציה והרגישות האימהיים שלך כדי להבין את שפתו. אם תוכלי להאזין מעבר לזעם, בודאי תצליחי לשמוע מה הוא מנסה לבטא. תסכול על העיכוב המוטורי? חרדת נטישה? קושי לדחות סיפוק? כאב כלשהו? חוסר או עודף בגרויים? חוסר או עודף במגע? פחד? עייפות כתוצאה מבעיות שינה? קושי עם אחת הדמויות המטפלות? ועוד..
כדי ללמוד להאזין לשפתו ולצרכיו, ובכך לעזור לו להכיל ולמתן את כעסיו, מאד מאד מומלץ להעזר באשת מקצוע. עדיפה בדיקה מיותרת על העדר בדיקה במקרה של ספק. פני לטיפת-חלב או לתחנה להתפתחות הילד, והעזרי בהם לצורך הבנת המצב והטיפול בו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
משי18/05/2011תודה רבה על התשובה המפורטטת.
יש בי חשש קטן שהרבה פעמים הוא צועק כשאני בסביבה.
שאלתי בגן, גם שם כשנגיד לוקחים לו משהו הוא צועק אבל פחות מבבית.
אני מבולבלת אם זה כי הוא רוצה להגיד לי ספציפית משהו או שאולי פשוט לא בא לו באותו רגע על קרבתי...
בסך הכל הוא מאוד מחפש אותי תמיד והרבה פעמים רוצה רק אותי...
מבלבל...
אני אנסה באמת להתייעץ, תודה רבה, נקווה לטוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת השאלות...דניאל16/05/2011
איך מצליחים שלא לחשוב על טעויות העבר? ואני מתכוון לטעויות גדולות ביותר בעלות השלכה קשה על חיי בהווה.
במקרה שלי - אני בן 29 וחייתי את כל חיי בצורה הגרועה ביותר - קשיים בקשרים חברתיים, היעדר חיי חברה עד היום, ובלבול מתמשך בעניין הזהות/משיכה מינית (שתי הבעיות האלה השליכו האחת על השניה). בנוסף היחסים בין בני משפחתי הם בעייתיים ביותר והשפיעו על האישיות שלי מאוד. השיא הוא אבטלה לא קצרה שמשפיעה עליי בסוג של דיכאון שבעקבותיו אני מוצא עצמי חושב בלי הרף על חיי האומללים והלא נורמטיביים.
א-ב-ל, ויש אבל.
באופק הקרוב מאוד אני מתחיל עבודה חדשה (שגם ממנה אני חושש, אבל זה טבעי) וגם מרגיש שיתר הבעיות ייפתרו/נפתרות להן. הדבר היחיד שעדיין מונע ממני מלהתקדם - הוא המחשבות על השנים הארוכות המבוזבזות ועל הנזק שגרמתי לעצמי בדרך שבה חייתי את חיי עד עכשיו. וזה מלווה אותי בכל מקום שבו אני נמצא - אם אני רואה ברחוב תיכוניסטים שחיים חיי חברה שמעולם לא היו לי ולא ישובו, או אם אני קולט ש-90% מחבריי נשואים והקימו משפחות ולי לא היתה זוגיות בחיים ולא יודע מה לגבי העתיד, וכו' וכו'. לו רק יכולתי להחזיר את הגלגל לאחור - אולי הייתי חי בצורה אחרת, כמו כולם?
אני מנסה לעשות לעצמי תרפיה עצמית - שאני עדיין צעיר יחסית ושיש אנשים שתחילת חייהם היו לא טובים אבל בהמשך חייהם הפכו למעולים, ויש אנשים שבדיוק ההפך, וגם שמחשבות על העבר אינן יעילות ויש להתמקד בהווה (שגם הוא כרגע לא משהו) ומנסה לנחם את עצמי באמצעות השוואות מאנשים שאני מכיר שגם חוו קשיים (אמנם לא כמו שלי). איך מצליחים לנטרל מחשבות על טעויות העבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת השאלות... - תגובה
רוני פרישוף17/05/2011שלום דניאל,
אני מאמינה שעשית כמיטב יכולתך בתנאים שהיו קיימים עבורך בתקופות קודמות. אני די בטוחה שלא עשית טעויות, אלא שהתמודדת עם מצבים לא-פשוטים בדרך ובכוחות שעמדו לרשותך באותה עת. אם תעזור לעצמך לראות את מהלכייך לא כ"טעות" אלא כטוב ביותר שהתאפשר בתנאים מורכבים, תוכל לחוש הבנה, חמלה וסלחנות כלפי עצמך הצעיר, וגם בהמשך הדרך.
הלקאה והוקעה עצמית נובעות מביקורת מחמירה. ביקורת היא כנראה הכלי המרכזי העומד לרשותך כיום כדי לעודד ולפתח את עצמך, אך גם זהו כלי שגובה מחיר כבד. ביקורת כלפי עצמך מפחיתה את בטחונך העצמי ומייסרת אותך באשמה, וביקורת כלפי אחרים מקשה ביצירת קשר. לפני שתצטער שהשתמשת בו כל כך הרבה, עדיף לשחרר, ולהמשיך הלאה עם סבלנות וקבלה עצמית.
אני מטפלת בניצולי שואה בני מעל שמונים, שרק כעת מגלים את מלוא הפוטנציאל הנפלא הטמון בהם ובחיים. חלקם מצטערים על כל שהפסידו בגלל שלא גילו זאת מוקדם יותר, אך רובם שמחים על ההזדמנות שניתנה לחיי חופש ומימוש עצמי, גם אם כמעט ברגע האחרון. אתה צעיר בהרבה, ודרכך עדיין פתוחה ונהדרת.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשתף כמה סיבולנת צריך בחיים..סיבולת16/05/2011
הי אני בן 29
חי את החיים מיתמודד אם סכיזופרניה מ2004 כבר 7 שנים.
הבעיות שהכי בולטות אצלי רציתי לשתף אותכם בכיף:
כמה כוח סבל צריך בשביל זה! :)
עיניים: לחץ תוך עיני, קצת דיכאון לפעמים.
ידיים: רעידות
ראש: מיגרנות, קו מחשבה ישתנה בגיל 22(החיים נמשכים 7 שנים עברו תודה!).
סקס: זרע כמות חצי יוצא מפעם, אבל מה שטוב שפיכה מאוחרת.
חזה: חרדות, מצבי רוח ופחדים.
אני יוצא מבלה במועדונים ואומרים שאני רוקד יפה כך במועדונים לא מבחינים בי סכיזופרן
ופעם ב.. באה בחורה מצטרפת אלי לריקוד דאנס...
1.רציתי לשאול שאלה בבית חולים אחרי איבחון לא סתם מדביקים על בן אדם שם של מחלה?
2. התרופות אף פעם לא עוזרות ב100%?
3.הבעיה שיש לי שבה לעיתים קרובות זה מצבי רוח ליד אנשים פחדים וחרדות קלים התרופות נותנות עבודה ברוך השם שנתן לי תרופה למכה חחחחחח, אבל לא ב100%
יש שיטה לעצור מצב רוח קיצוני רע לפעמים הישראלי המצוי אוהב בעבודה לנסות אותך במילותיו או לצחוק עליך או איתך וקשה להשלתלט על מצבים רוח או חרדה או פחד כך שזה יוצר סלט בתוכי מה כדי לעשות אני לוקח כדורים והם עוזרים לא ב100%?
כל בן אדם נורמאלי תחת לחץ חברתי או שאלות בפני קהל יהיה במתח אבל אני כסכיזופרן קצת יותר קיצוני בריגשותי...
"עם ישראל קשה" יש המון לחץ במדינה...
:-)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשתף כמה סיבולנת צריך בחיים.. - תגובה
רוני פרישוף17/05/2011שלום סיבולת,
אתה נשמע בחור מאד חזק, מחזיק בתפיסת עולם חיובית ואופטימית, ומתאמץ לראות את חצי הכוס המלאה, למרות כל המכות שניחתו עלייך.
עברו עליך שבע שנים של סבל והתמודדות, אבל אני שומעת שאתה גם עובד, רוקד, נפגש עם אנשים, ועל כך כל הכבוד!
אם יש לך ספק לגבי האבחנה, או לגבי הטיפול התרופתי, מותר ורצוי לקבל חוות דעת שנייה.
הכי חשוב לזכור שהאבחנה לא משנה אותך כאדם, וגם לא המחלה. תמשיך להאמין ולפתח את עצמך כאדם, לפלס את מקומך בחברה, ולפתח תחביבים וחיים חברתיים. נצל את כל זכויות סל השיקום שמגיעות לך כדי להשתלב בקהילה.
התרופות הפסיכיאטריות אכן לא עוזרות ב-100 אחוז, אך הן שיפור עצום לעומת הדור הישן של התרופות. התחום מתפתח כל הזמן, ובודאי בשנים הקרובות יצא דור חדש וטוב יותר של תרופות.
אתה גם צודק שהחברה הישראלית מחוספסת ולא סובלנית. טוב שאתה מודע לזה, זה יעזור לך לא לקחת אישית, לא להתייחס, וגם לשים גבול שצריך. תפנים רק את הדעה של אנשים שבאמת יקרים וחשובים לך.
המשך בהתמודדות היפה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומה רגשיתבדוי16/05/2011
שלום,
אספר בקצרה את מה שעובר עליי בימים האחרונים ואשמח לדעה מקצועית. אני בן 27, שבוע שעבר אני וחברה שלי נפרדנו לאחר שנתיים וחצי. בשלב מסויים במערכת היחסים, הפסקתי להימשך לבת זוגתי עקב עלייה במשקל. הדבר התגלגל ככדור שלג עד שהוביל לפרידה.
הבנתי שטעיתי ושאני לא צריך להסתכל על הדברים כמו שהם. אני אוהב אותה כמו שלא אהבתי מעולם ואני לא רוצה לוותר עליה. הבעיה שלה יש כבר מחסומים רגשיים אליי מאחר והיא מאד פגועה ממני.
אני יודע שחסרים המון נתונים.
כצעד ראשון יצרתי קשר עם פסיכולוגית שהיא גם יועצת זוגית והיא הסכימה לבוא איתי. היינו והפגישה הייתה לדעתי מוצלחת אך היא עדיין לא יודעת איך היא תוריד את החומות האלה שמעיבות עלינו כל כך, האם היא תוכל לסמוך על המגע שלי שהוא מגיע ממקום אמיתי?
האם מקרה מסוג זה הוא הפיך? האם אפשר להציל את האהבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, אשמח לכיוון כללי.
בדוי17/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומה רגשית - תגובה
רוני פרישוף18/05/2011שלום בדוי,
כמה מרגש שעוד לא פסה הרומנטיקה מן העולם.
יתכן שאתה אדם שיודע ממש להעריך מה שיש לו, רק כשהוא כמעט נשמט. נראה שעברת שיעור חזק בחיים..
עבר רק שבוע מאז הפרידה, והנה כבר אתם מנסים לאחות את הקרעים ופניתם יחד לטיפול זוגי, המסתמן כמוצלח.
על פניו נראה שאתה ואתם עושים את המהליכים הנכונים והבריאים.
הלחץ שלך (שבא לידי ביטוי גם בזרוז התשובה שלנו, דרך אגב) יכול כעת רק לחבל. זכותה של חברתך להרגיש פגועה וכועסת, ורצוי שתצליח להכיל ולכבד את זה. הלחץ שלך עלול להתפרש אצלה כחוסר סובלנות לפגיעתה, ולפעול כחרב פיפיות.
נסה להביע אמפתיה לעלבונה, כבוד לפגיעה באמון שהיא חשה, ולשוב ולאשר לה את אהבתך. העזרה המקצועית תעזור לכם לכוון את הדרך.
אגב, אל תגזים בהתנצלויות והבטחות, זו טעות בכיוון ההפוך... נראה לי טבעי שמשיכה תיפגע מסיבה זו או אחרת, וזה משהו שיכול להיות מתוקשר ומדובר בין בני זוג. על פניו, לא נראה לי שחטאך כה גדול (אם כי, כפי שאמרת, חסרים פרטים).
מקווה שתצליח, ואם לא, קבל את הדין באהבה, בדרך ובקצב שלך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר רצון וחוסר עניין.optimistical15/05/2011
שלום לכולם,
אני כרגע, נמצא בשנות ה- 20 המוקדמות לחיי. ואני אספר לכם מה עובר עליי בימים אלה:
אני מרגיש שהגעתי לאיזה מבוי סתום בחיים. מאז ומתמיד אני זוכר את עצמי כאדם שהוא אדיש לחיים שלו, ללא שאיפות או רצונות מיוחדים.
חשבתי שגיוס ליחידה קרבית יתן לי כאפה וידרבן אותי, אבל חוץ מלמרמר אותי ולרסק אותי לחתיכות זה לא הועיל בשום דבר.
השתחררתי מהצבא (לפני כשנתיים), עשיתי טיול בארץ בשביל ישראל במשך כחודש, ורק לפני מס' חודשים. התחלתי לעבוד 4-5 ימים בשבוע בעבודה זמנית, שאני לא ממש אוהב. רק בשביל לא להשאר בבית, ובשביל שהביטוח הלאומי לא יפגע בכיסי.
.
עכשיו, אני מרגיש תקוע. כאילו אני לא רוצה כלום, אני לא מוצא עניין באיזה תחום לימודים מסויים ויש לי נטייה לעזוב דברים באמצע (למשל התחלת פסיכומטרי והחלטתי להפסיק) הכי גרוע שאני בכלל לא מדרבן את עצמי לצאת מהמצב הזה. יש לי את תחומי העניין שלי שאוליי איכשהו כן מצליחים להוסיף לי משהו לחיים.
נגינה על פסנתר, רכיבה על אופניים, צילום ומחשבים וקריאה. אבל חוץ מזה שום דבר. גם עם בנות בכלל לא היה לי שום נסיון.
השאלה היא איך, ניתן להוציא אדם ממצב כזה אם הוא כמעט ולא מעוניין בשום דבר והוא לא שואף לעשות X - Y - Z.
יכול מאוד להיות, שאני זקוק לאיזו דחיפה מגורם חיצוני בדמות פסיכולוג או מאמן אישי. -
אני בהחלט לא רוצה להשליך את כל העבר שלי, על ההווה והעתיד כי אני יודע שכן ניתן לשנות דברים והחיים שלי תלויים ב-99% אך ורק בי.
הכל עניין של מוטיבציה ושל כח רצון.
קצת מדכא אותי לחשוב על זה שאנשים ממש רוצים ושואפים לעשות משהו, ואני לא מעוניין בכלום ולא שואף לכלום, ורק חי מכורח המציאות.
שמעתי כבר על המשפט הזה "שעם האוכל בא התיאבון" - ייתכן שאוליי זה המצב.
ובאמת לפעמים אני בכח מנסה לעשות עם עצמי משהו, שאני לא ממש מעוניין בו או רוצה אלא רק בשביל לנסות להתעורר...
מה שלא יהיה, להמשיך לחיות ככה לנצח אני לא אוכל.
*עדכון בהתפתחות:
את ההודעה הזו, רשמתי כמעט לפני שנה.
העדכון הוא כזה:
אני עדיין מרגיש, מעין סוג מסוים של תסכול. אני חי בחברה אבל הרצונות של החברה, לא באמת מעניינים אותי ולא מדברים אליי. אין לי רצון חומרי חזק - לא לעבודה "נחשקת" ולא לכסף. אין לי רצון חזק ובוער להיות עם בחורה. אין לי רצון לפחות לא כרגע, לילדים. אין לי רצון אמיתי ללימודים גבוהים במכללה או באונברסיטה.
אני חי בקצב שלי, ולא עושה תחרות עם אף אחד.
התבנית הסטנדרטית והקבועה של: צבא-לימודים-חתונה-ילדים-בית-משכנתא. לא מדברת אליי.
זה מילא, אני מבין שלכל אחד יש רצון משלו וזה בסדר. אני לא חייב לחיות את החיים של כולם. מה שמפריע לי בכל העניין הזה. ששאיפות משלי אין לי, וגם לא מטרות. כמעט ואין לי עניין בכלום.
אין לי מושג איך ניתן לצאת ממצב כזה.
תודה רבה לכם, על ההקשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעצה כלשהי.
optimistical31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,שלוש שנים אחרי- מה איתך?
מיי28/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר רצון וחוסר עניין. - תגובה
שחף ביתן01/06/2011שלום לך,
אתה מתאר מעגל של מצוקה קשה, שקשה לצאת ממנו. לא ברור מה הביצה ומה התרנגולת? אתה אומר כי מה שמציק לך הוא שאין לך שום שאיפות? אך לא ברור מדוע אין לך שאיפות? והאם זה לא תולדה של מצב רוח ירוד? חוסר אמונה בעצמך? בעולם? שאיפות לא חייבות להיות 'התאמה לחברה', אלא המקום לפתח את עצמך ואת הרצונות והמאוויים שלך.
טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לעזור כדי לנסות ולהכיר את עצמך? ברור כי יש בך חלק שלא מעוניין ללכת בתלם, ולא רוצה ללכת לאיבוד בתוך המסלול 'הרגיל'. עם זאת, אתה מתקשה למצוא את המסלול הייחודי שלך, את החלק שבך שאינו מוגדר על ידי שלילת אחרים, אלא מתוך עצמו. חשוב שתוכל להתחבר אל עצמך, כדי לבחור את דרכך שלך. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לשחרר את המעצורים על החלקים באישיות שלך שאין להם מקום כיום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)