מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ISSUEחם03/05/2011
מה עוזר להקאות שחוזר על עצמו מקקי וחרקים וזה
קורה רק מתי שרואים אותם שגורמים ת'אסוציאיה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ISSUE - תגובה
רוני פרישוף03/05/2011שלום לך,
כתבת בקצרה, ולצערי אני לא ממש מבינה את הבעייה.
אם ההקאה נגרמת בגלל פחד או גועל עזים, יתכן שהינך סובל/ת מפוביה כלפי הדברים הנ"ל. (פוביה = פחד ממוקד ומופרז מאובייקט ספציפי).
במקרה זה הטיפול קרוי "חשיפה ומניעת תגובה". כלומר, חשיפה הדרגתית לאובייקט הבעייתי, בהתחלה בדמיון ואח"כ במציאות, תוך ביצוע תרגילי הרפייה שמונעים הקאה (כמו נשימות עמוקות). רצוי לעבור תהליך זה במסגרת של טיפול התנהגותי, אך אפשר לנסות גם לבד.
יכול להיות שהבעייה המתוארת היא רק סימפטום אחד במסגרת רחבה יותר, שאליה לא אוכל להתייחס כי לא מסרת מספיק מידע.
הכי טוב לפנות לאיבחון ובמידת הצורך, לטיפול מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק
שולי04/05/2011אני לא יודעת אם יש לך מושג אבל גם במילותך הקצרות הצלחת לגרות לי להתרגש ואף להתחזק מעט.
אני בהחלט מודה לך על הקדשת דקות ספרות בכתבת ההודעה - לי זה כבר עשה את "האפק" שלו.
אין ספק כי עצם ההזדהות שלך בתחושתי גרם לי להתרגש במיוחד יותר משיחות עם קרובים.
ישר כח!
הייתי מעוניינת לדעת אם קיימת אפשרות להתכתב איתך במייל (מוכנה לשלם עבור זה),
אני פשוט מהצפון ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק - תגובה
שחף ביתן07/05/2011שלום לך,
תודה על המילים החמות שלך. היכולת שלך להיתמך ולהיעזר מצביעה על הכוחות החיוביים שלך. זה מדגיש עד כמה טיפול יכול לסייע לך ולעזור. אשמח לעזור לך, עם זאת, התכתבות במייל איננה תחליף לטיפול פסיכולוגי. המפגש הטיפולי הוא בעל חשיבות עצומה, ולא נכון מקצועית לוותר עליו. אם אינך יכולה להגיע לטיפול באזור המרכז, אני ממליץ לך לפנות לטיפול באזור מגורייך. את עוברת תקופה לא פשוטה, וחשוב שיהיו לך מקורות תמיכה קרובים ונענים שיעזרו לך להתמודד עם הבאות.
ליבי איתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שולי08/05/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולי01/05/2011
שלום רב,
הייתי מעוניינת לדעת מתי נדרש טיפול פסיכולוגי כאשר עוברים משבר כלשהו או עומדים לעבור משבר כלשהו?
האם יש סממנים מקדימים לכך?
האם כדאי להתחיל לטיפול פסיכולוגי לפני הופעת משבר (כאשר יודעים כי משבר צפוי בעתיד)?
אלו דרכים "כטיפול ראשוני עצמיי" ניתן להתמודדות עם משבר?
אודה להתייחסות
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שחף ביתן02/05/2011שלום שולי,
מאוד קשה לענות לשאלה כל כך עמומה? לא רק באיזה משבר מדובר? אלא בעיקר מה את מרגישה שנכון עבורך? אם פנית לכאן, כנראה שאת חשה שאת זקוקה לעזרה להתמודד עם מה שעובר עלייך ועוד יעבור עלייך. אין סימן טוב מזה לכך שנכון יהיה להתחיל טיפול כדי לקבל את התמיכה לה את זקוקה.
אינני מאמין בחוקים של נכון ולא נכון. את משתפת בשאלה מאוד אישית שלך, האם נכון עבורך לפנות לטיפול על מנת להיתמך בעת משבר. נכון שתקשיבי לעצמך, לגוף שלך, לרגשות שלך, לחוויה שלך. אם את חשה שזה נכון עבורך, הרי שזה נכון.
אני לא יודע למה את מתכוונת 'לפני הופעת משבר'. אך כשאנו יודעים שמשהו קשה עומד להתרחש (מוות של אדם קרוב, פרידה קשה וכדומה) הרי שאנחנו כבר בתוך המשבר ולא לפניו. אנחנו כבר מתמודדים עם הבאות, עם הרגשות הגואים בתוכנו, עם התחושות הפיזיות שעולות בנו וכן הלאה.
הקשיבי לעצמך, אם את זקוקה לתמיכה בשעה קשה, הרי שהדבר הנכון יהיה לפנות לעזרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסותך בשנית
שולי02/05/2011תודה רבה עבור תגובתך!
כשרשמת לי לפני הופעת משבר- הרי שאנו כבר במשר זה כ"כ נכון....
אמי חולה, חולה מאוד....
ואני הייתי רוצה להכין עצמי לבאות מאחר ואנחנו כ"כ קרובות ואינני יודעת כיצד אני יתמודד כאשר אינה תהיה בחיים- אופציה שעשויה להתרחש בזמן לא מוגדר.
אני אמא לילדה קטנה, בעלת תפקיד חשוב במקום העבודה ובלימודים מתקדמים,
אני חוששת שאולי לא אדע כיצד עלי להגיב להתמודד עם התרחשויות אשר עשויות להגיע.
אני כבר בזמן זה חשה כי אני נשאבת לתוך "מסכת של עצבות" דבר אשר לא אופייני לי כלל...
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסותך בשנית - תגובה
שחף ביתן04/05/2011שלום לך,
צר לי על מחלתה של אימך, וכולי תקווה כי תחלים ויהיו לכן עוד שנים רבות וטובות יחד.
עם זאת, ברור כי הכאב, העצב והחרדה, גואים בך כבר עכשיו, לנוכח מחלתה, וכמובן לנוכח האפשרות שלא תהיה בחיים.
מוות של אדם קרוב, של הורה שהיחסים עימו קרובים, הוא מאורע משמעותי מאוד בחיי אדם, המצריך התמודדות עמוקה ורצינית. זמן לעבד את האבל, את האובדן.
מאוד טבעי שתחושי שאת זקוקה לעזרה להתמודדות עם מחלתה של אימך. סביר שכבר איבדת חלקים מסוימים ממנה, שאת כבר חשה עצב וגעגעוים מסוימים למה שהיה ביניכן, ושאת מתחילה להתכונן לכל האפשרויות בנוסף להתאמות ולהסתגלות שיש לעשות למצב הנוכחי.
מתיאורך הקצר את עצמך, נראה שאת אישה עם כוחות רבים, אך גם עם התמודדויות לא פשוטות. נראה כי אימך עשתה עבודה טובה, וציידה אותך בכוחות ובמסוגלות להתמודד.
העצבות שלך היא טבעית, לנוכח המצב. אך טבעי גם לפנות לעזרה כאשר מרגישים את הצורך לכך ולנוכח מצבים קשים. טיפול נפשי יכול לחזק אותך, ולעזור לך להתמודד עם הקשיים והאובדנים שכרוכים במחלתה של אימך, לצד ההתמודדויות היומיומיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בספק אם זה המקום לשתף אבל...ענת01/05/2011
אני בת 18 , ולפני כשנה בערך עברתי ניתוח אף ...
לפני הניתוח שנאתי את עצמי . ברמות שלא חשבתי שמגיע לי שיסתכלו עלי בכלל .כי מי אני בכלל? גרגיר בריצפה .
היתי הולכת כל הזמן כפופה.. עם הראש בריצפה . כי שם היה מקומי.
היו לי בעיות לתקשר עם בנות בגילי. היתי נילחצת מהשיחות הכי פשוטות ולא יודעת מה להגיד ואיך לתקשר.עם בנים בכלל.. הבחור הראשון שהסתכל עלי , הפך להיות אהבת חיי.. וכמעט תמיד זה הסתיים בדחייה כואבת. כי מי אני? למה שישים עלי?
כעת, אני אחרי זה. אבל בהחלט ישנם תופעות לואי...
אני יכולה להתחיל קשר עם גבר.. ולהחליט שאני לא רוצ האותו. אבל זה בסדר כי אני ל רוצה.. אני צריכה להתרחק לאט לאט .. בקצב שלי. ואם הוא יחתוך ויגיד בי , אני לא אסבול את זה. למרות שאני לאמעוניינת בו. עצם העובדה ששוב לא רוצים אותי, לא משנה אם אני רוצה או לא , הורגת.
ואם זה הפוך, אני רוצה .. הכל בסדר ופתאום הוא מתחרט. הוא הפך למטרה. לאחד שאני צריכה להשיג .. וגם זה יגמר באכזבה כואבת. אף אחד לא רוצה אותי לרציני.. רק בחורה להעביר את הזמן. יצאתי לדוגמא עם מישהו בן 28. שידעתי שהוא חבר של בן דוד שלי . ידעתי שזה לא טוב. אבל בגלל זה הוא משך אותי. ללא אף סיבה אחרת. עד שאכלתי אותה והכל התגלה.. אבל בסוד אני עדיין רואה אותו. מורדת בשקט. לא ברור מול מי , ולמה . מורדת ומכאיבה לעצמי...
עם ההורים אין מה לדבר. הם החליטו שלא לדבר על הנושא .. אז משקרים.. ומשקרים.. עושים שטויות כדי לימשוך קצת תשומת לב . יוצאים עם בנים מבוגרים ממני.. ב 10 שנים , \5.. כי הם כן מתייחסים.. גם אם זה רק ניצול.
וכל בוקר במראה.. מי אני בכלל? למה שמישהו יסתכל עלי?
עוד יום רגיל...
אבל עד מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת המקסימה
מישהי01/05/2011עברתי את החוויה שאת עוברת, נדמה כאילו שאני כתבתי את זה.
ואני עדיין עוברת את התהליך...אבל הפעם לא לבד, ומה שיש לי לומר לך....
אני יודעת שזה נשמע מסובך ואולי בכלל לא יהיה איכפת לך ותגידי...מה התגובה הזו תעזור לי,
אבל לדעתי, שום תשובה בפורום לא תעזור באמת באמת, אולי תקל עלייך קצת יותר, מה שאני היתי מציעה לך לעשות זה ללכת לפסיכולוג שאת סומכת עליו ויכול לעזור לך לפתח בטחון עצמי , כי בסה"כ זה יותר מנכון שמראה כן יכול להשפיע על הבטחון העצמי, אבל כל כך מעט ולזמן קצר, את עדיין יכולה ליצור מערכת יחסים כי סה"כ את בגיל בו הכל עוד פתוח לפנייך ופרוס, לכי לצבא, לכי ללמוד תעשי דברים שיקדמו אותך ותרכשי השכלה, תעשי את המסלול הנדוש (צבא לימודים טיול )שיקדם אותך, כי כל המסביב וכל קיצורי הדרך לא עוזרים.תפתחי את עצמך תעשי הל בשביל עצמך וזה יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבספק אם זה המקום לשתף אבל... - תגובה
שחף ביתן02/05/2011שלום ענת,
קשה לשמוע את היחס שלך לעצמך, שברור שאינו מוצדק. אפשר לשמוע את הכאב שיוצא מתוכך. על אף החשיבות של מראה, נדמה כי את נושאת בתוכך חוויות לא פשוטות של איך ראו אותך. אולי נכון יהיה לומר שיותר מאיך שאנו נראים, חשוב איך רואים אותנו - איזו מראה משקפת את המראה שלנו. הסביבה הקרובה שבה אנו גדלים היא המראה הראשונית שלנו, ואני לא בטוח שהייתה פניות דיה כדי לשקף לך את יופייך. גם אם את לא רואה אותו, אפשר לשמוע אותו בתוך דברייך.
אני מצטרף לדבריה של 'מישהי', אין קיצורי דרך. טיפול נפשי יכול מאוד לעזור על מנת שתוכלי לאהוב את עצמך, ולהפסיק את ההתנהגות הפוגענית כלפי עצמך - הן בדברים הפוגעים שאת אומרת על עצמך, והן בקשרים ההרסניים שאת בוחרת לעצמך. מדובר בקשרים, שמחד, שנותנים את תשומת הלב שחסרה לך כל כך, ותקווה כי תמצאי בהם את המראה המיטיבה שאת מחפשת, ומאידך, קשרים שידוע שלא יתנו את מה שמגיע לך ורק ישחזרו את הפגיעה והכאב שאת נושאת בתוכך. את צעירה מאוד, וטיפול היום יכול לחסוך לך הרבה כאב עתידי, והרבה התנסויות חוזרות בקשרים שיפגעו בך.
חשוב שתתני לעצמך לקבל טיפול מיטיב עבור עצמך בתוך קשר מקצועי. אל תחסכי זאת מעצמך. מגיע לך להכיר בערך שלך, וליהנות מלהביט במראה (הנפשית והפיזית).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבי האבל בפרידהדנה01/05/2011
שלום רב,
לפני בערך שנה חוויתי פרידה ועוד לא התגברתי עליה.
בתחילה עברתי שלב של עצב רב ודיכאון, ואי השלמה. דמיינתי אותנו ביחד רבות וסירבתי להפנים (בתת מודע) שלא נהיה יחד לעולם.
לאחר תקופה קשה, הבנתי שאני לא מאוהבת בבחור יותר, אך עדיין הזיכרון שלו משפיע עליי. כעת אני נמצאת בשלב אחר, קשה גם כן - שלב הכעס.
אני כועסת עליו, רותחת, ומפנטזת שאני חונקת ומרביצה לו ועדיין מרגישה רע מאוד על כמה שהוא פגע בי.
קשה לי, ואני רוצה לדעת אם לפי השלבים אני בדר"כ הנכונה לקבלה והשלמה? האם בקרוב אני אחוש שלווה בקשר לנושא הזה?
תודה, דנה 26.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבי האבל בפרידה - תגובה
שחף ביתן02/05/2011שלום דנה,
פרידה יכולה להיות דבר כואב מאוד, בעיקר כאשר היא בנסיבות לא טובות. לוקח זמן לעכל, וצריך לתת מקום לעיבוד של הרגשות, של מה שהיה, ושל כל טווח הרגשות שעולה שאת מתארת - מעצב ועד כעס, דרך כל מה שבאמצע.
לא נראה לי נכון להיצמד לשלבים תיאורטיים כלשהם שאמורים להיות או לא. הישארי עם החוויה שלך, הקשיבי לה, תני לה מקום. אם את יכולה לעבד אותה עם אדם נוסף, חבר/ה, קרוב/ת משפחה, שיש לך עימם קשר אינטימי, או עם איש מקצוע, זה יכול לעזור לך בתהליך הלא פשוט שאת עוברת.
נסי לתת לרגשות ולמחשבות שלך מקום ולנסות לראות לאן הם מובילות אותך, איזה פגיעות עולות ומתעוררות בך. כך תוכלי להבין את רגשותייך יותר, ולהיות מחוברת יותר לעוצמות שאת חשה. על אף שאלו רגשות לא נעימים, ועל אף שהיינו רוצים פעמים רבות שהם פשוט ייעלמו, הרי שהם חלק הכרחי מהחיים, מזוגיות ומקשר וחשוב שנכיר בחלקים האלו שלנו.
אם תרגישי כי את לא מצליחה להשתחרר מהרגשות האלו עוד מספר חודשים וכי היכולת שלך להמשיך בחייך נפגעת, חשוב שתפני לעזרה מקצועית שם תוכלי לעבד את הפרידה, את הכאב האישי שהיא מעלה בך, כדי לאפשר לך להמשיך את תנועת החיים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROBLEMAחם30/04/2011
מה עושים להקאות מדברים
מסריחים שקורה מתי שרואים אותם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PROBLEMA - תגובה
רוני פרישוף01/05/2011שלום לך,
לצערי לא הצלחתי להבין את הכתוב. נסה/נסי לכתוב שוב, יותר באריכות ובפירוט, כדי שאבין מה בדיוק הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתי עלייJJ29/04/2011
שלום..ראיתי לאחרונה סרט על חנה סנש ובכיתי...זו באמת בחורה אמיצה...
ומה אני?אישה נשואה שהתחלתי עם גבר נשוי אז הוא אמר שאני אמיצה...
פשוט אני חלאת אדם,זבל עלי אדמות!!!!מה לזה ואומץ???חנה סנש היתה אמיצה,אני סתם זבל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי עליי - תגובה
ארצנו קמה וקיימת בזכות הרבה צעירים אמיצים, שחרפו נפשותיהם למות. מטבע הדברים, דמותם מואדרת, והם הופכים למעין מיתולוגיות. החולשות האנושיות נשכחות, והם הופכים בזכרוננו לסמל ומופת.
בעיניי חנה סנש, כמוך וכמוני, היתה אשה מלאה, עם חולשות, ספקות ולבטים, ויעידו על כך שיריה והמכתבים שהשאירה אחריה. יתכן כי אם היתה ממשיכה לחיות בינינו, חייה היו מקבלים תפניות, לבטים ומשברים, ממש כמו כל אחד מאיתנו.
לה, ולך, יש את האומץ להיות אנושיים, על כל הכרוך בכך. אם יש לך רגשי אשמה, ייסורי מצפון וכאב גדול על מעשייך, כדאי לעבד אותם, ולקבל החלטות יותר חיוביות בהמשך הדרך. לקלל את עצמך לא יעזור ולא יועיל. לקבל את האנושיות שבך ולערוך חשבון נפש עמוק, זו תהייה לך דרך יותר טובה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתי מהבי"ח עם אימי, עוד רגע משתגעצעיר 20 פלוס29/04/2011
חזרתי מהבית חולים לפני שעתיים,
סוף סוף אמא שלי הסכימה להתאשפז, הרופא אומר שזה לא יתכן שכל חודשיים היא מגיעה לבית חולים ולא עושה כלום, והרופאים לא הגיעו לשום מסקנה,
לקחתי את הרופא במיון לצד ואמרתי לו שאמא שלי במצב הזה כבר שנתיים ככה on & off והיא כל הזמן מתחמקת מבית חולים (בגלל שאבא שלי נפטר לפני 3 שנים היא מפחדת כל פעם שמזכירים לה בית חולים)
אבל אני כבר לא יכול ככה! מה לעשות שהיא כל כמה חודשים מתמוטטת וצריכה בית חולים?! לפני חודש היא התמוטטה פתאום מרוב חולשה, נפלה על הריצפה ורעדה, נסעתי מהר הביתה הזדמנתי אמבולנס וכשהם הגיעו היא לא הסכימה להתפנות! זה פשוט לא הגיוני כל הסיפור הזה, איך אפשר? שעה וחצי מד"א ישבו לה על הראש שהיא צריכה להתפנות אך אין לעשות זאת בכפייה והיא סירבה בתוקף.
סוף סוף היום היא הסכימה ללכת לבית חולים, עשו לה בדיקות בסיסיות, הרופא דיבר איתה, ושאל אותה איך יכול להיות שהיא לעיתים כל כך קרובות מגיעה לבית חולים בגיל כל כך צעיר בלי להגיע למסקנות? מה קורה פה? הוא שאל. היא ענתה לו כל מיני שטויות, ממש שטויות! כי היא מפחדת שיגלו שהיא משתמשת בתרופות נרקוטיות נגד כאבים, לא יכול ככה, אני כותב ממש בסערת רגשות תסלחו לי על הכתיבה הלא מסודרת וברורה, היא משתמשת כבר מספר שנים בתרופות משככי כאבים ומכורה להם כנראה, דוד שלי טוען שהיא מפחדת להתאשפז כי היא מפחדת שלא יתנו לה את התרופות שהיא מכורה אליהם ולוקחת בבית, והנה, סוף סוף הרופא החליט שצריכים לאשפז אותה ולבדוק אותה היטב, נסעתי הביתה להביא משהו ולחזור, והיא מתקשרת אליי להגיד לי שאני אשאר בבית כי היא מתאשפזת. האמנתי לה!!!
אמרתי לה אמא את בטוחה? אני רוצה להיות איתך לפחות קצת, עד שיסתדרו העיינים ותדעי איפה את ישנה, היא אמרה שאין צורך היא תתאשפז והכל יהיה בסדר. פתאום עכשיו לפני 20 דקות אני שומע שהיא נכנסת הביתה, כולה הולכת באיטיות וחלשה מאוד, כאילו אחרי מסע כומתה, והיא אומרת לדוד שלי בשפה זרה שהם מבינים ושאני לא אבין "ברחתי" היא אמרה.
אתם קולטים?!? אין לי כבר מנוס, אין לי מושג איך להתמודד איתה, אמא שלי מחליטה החלטות הרסניות לגביה ואני פשוט לא מצליח לעשות כלום, רק להביט מהצד ולהיות מתוסכל בלי יכולת לעשות משהו, אני כועס על עצמי שלא נשארתי איתה בבית חולים, כי אין סיכוי שהייתי נותן לה לחזור הביתה כשכבר החליטו לאשפז אותה, אבל הנה, הלכתי לחצי שעה והיא ניצלה את זה וקיבלה מכתב שיחרור בחצי לב מהרופא התורן.
מה לעשות?!?! אני מדבר עם אמא שלא מודעת למעשים שלה ואין לי יכולת להתנגד לה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתי מהבי"ח עם אימי, עוד רגע משתגע - תגובה
אני שומעת ומשתתפת בעומס הגדול שנפל על כתפייך מאז אביך נפטר. אני שומעת איך חייך נעצרו, ועד כמה קשה להחלץ מהתקיעות.
לצערי, הפורום לא נועד ללוות תהליכים ארוכי טווח, ופניותייך לפורום רבות ותכופות. כפי שהצענו לך בעבר, עלייך להתייעץ ולהעזר באיש-מקצוע הן לגבי אימך, והן לגבי התפתחותך האישית.
אם משאלתך היא לקבל תמיכה רצופה של גולשים, הרי שפורומי תמיכה בעלי גוון קבוצתי, הפעילים 24 שעות כל ימות השבוע יתאימו לך יותר.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
צעיר 20 פלוס01/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין כחאני27/04/2011
יש בי פחד
וחוסר כוחות
אמא חולה
אני אחרי פרידה אחרי הרבה זמן שלא היה טוב ,אבל עדין ניפוץ חלומות והמון כעס וכאב ,ולא יודעת לומר איך נגמר ,מבחנתי ממש קשה
מרגישה אבודה
אני לומדת ולא מאושרת מזה ...יש פעמים שכן יותר נחמד אבל מוזר לי
מחפשת עבודה
אני מוצאת את עצמי יושבת מול הטלוויזיה מעבירה את הזמן ובוכה ומנתחת באינטרנט...
אין לי כח לתחביבים שלי כמעט...
אני מנסה להפגש ולצאת עם 3-4 חברים טובים ,שאר החברים אכזבו ,גם ככה אין המון ...
מרגישה אבודה ואולי גם מדוכאת ...
מפחדת ממחר מהחזרה לשיגרה ... רוצה מחכה כל יום להכנס למיטה והייתי רוצה להישאר לישון אפילו אולי כל היום...
מה אני יכולה לעשות.. ואל תציעו תרופות בבקשה...
אני יודעת שלהיות בשמש עושה לי מעולה
וספורט עושה לי טוב מאוד
ועדיף לקרוא מאשר להיות במחשב וטלוויזיה
וכשאני משקיעה בלימודים זה מעולה -אני מרגישה שאני מייעלת את הזמן שלי
ומפתחת את עצמי...
והיוזמות עם חברים הן נהדרות
אבל יפה שאני יודעת ...יש פעמים שאני ממש נופלת ואפילו הוצאתי כעס עצום על האקס במשהו שפגעתי בו מאוד מתוך כוונה לפגוע בו ,כי כ"כ קשה לי עם הפרידה הזו למרות שאנ יודעת שהיא טובה ...הכל מרגיש אבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייאשתי
אני30/04/2011כל הפחדים והחשש הזה,
אז כן לא הלכתי ללימודים,
כן הייתי משפחתית בימים האחרונים
וקצת עשיתי איזשהו ספורט
חברים בכלל לא בטוחה בהם
מחר כבר חייבת לחזור לשיגרה ..
ופשוט לא מוצאת את עצמי
אני מרגישה רייקנות
ושעמום
אני מרגישה לבד, מנסה לגשש אחר בחור מסויים,כדי שיהיה מישהו שיהיה איתי
יותר ,למרות שאני יודעת שזה ממקום של חולשה,ככה לבוא להכרות ,
אבל מרגיש לי מאוד לבד
וגם חלק מהסיבות שהקשר הקודם העיק שמלבד זה שבאמת הוא לא הקדיש לי מספיק זמן, חלק מהרצון שלי ליותר זמן היה הבדידות שלי...
מה עושים?
יש חברים שלא רוצה להיות חברה שלהם רק כי מכירה כי הם אכזבו
ו3-5 אחרים לא גורמים לי להרגיש מספיק ביטחון
ואני כן בכמה מסגרות ,והתידדתי ואפילו הכרתי חברה שיוזמת ומנסה איתה
אבל עדין הרגשת הלבד...
מה עושים?
או גם איך להרגיש טוב עם הלבד שלי ...מרגישה משועממת ...
לא ,יופי יש לי זמן לזה וזה עכשיו...
אני כן עוסקת בספורט וכן קוראת ,אבל חסרה לי התלהבות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני - מאחת שאכפת לה
אנונימית30/04/2011אני יקרה,
קוראת אותך כל פעם בפורום אחר. את כותבת ממצוקה גדולה, שוב ושוב, וכמעט אף פעם לא מקבלת מענה . בתור אחת שגם נעזרת מעת לעת בפורום, שואלת עצמי, איך מרגיש לך כשאת כותבת ולא מקבלת מענה. איך מרגיש לך לחזור כל שבוע על אותה המצוקה , כמעט באותן המילים. אני לא אשת מקצוע. סתם אחת שרגישה לזולת. מדוע אינך מטפלת בעצמך? את סובלת כבר זמן רב. אם את סטודנטית, את יכולה להיעזר בשירותי ייעוץ מוזלים לסטודנטים. יש גם שירותים דרך קופות החולים. כואב הלב לקרוא את הסבל שלך שלא באמת מקבל מענה. נסי אולי לעשות צ'ט בודד עם סה"ר, אולי תקבלי כיוון. נראה שהתשובות המקצועיות בפורומים כבר לא ממש עוזרות. מה דעתך ?שיהיה לך שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרו ליאבי27/04/2011
בתקופה האחרונה החלתי להשתמש בסמי רחוב המכילים אמפטמינים ופתאום גילתי כי רמת התפקוד היומיומי עלתה,אני הרבה יותר מרוכז פעיל מסודר ומאורגן .ברצוני להוסיף כי אני מטופל בפרפנאן ,לאחר ארוע טראומתי בקרב בלבנון ,ובציפרלקס. האם יש קשר בין ptsd pפסיכוזה ושימוש בסמים להפרעת קשב? אני יודע כי שימוש בסמים מזיק ומסוכן אך נראה לי שכרגע אין לי ברירה לעשות זאת היות וקבלת תרופהלהפרעת קשב כרוחה בתהליך ארוך יחסית. ברצוני להוסיף כי ללא השימוש באמפטמינים אני בעל קושי רב בהתארגנות, בתכנון סדר יום ,בעמידה בזמנים,שכיחת פגישות טיפוליות(אני עובד כעו"ס ומטפל באנשים הסובלים מפתולוגיות נפשיות) , הדבר פגע לי בפרנסה והורידו לי אחוזי משרה ואף כמעט עמדו לפטר אותי ,עצלות דחינות,הסטוריה של שימוש בסמים לסרוגין,קושי רב בניהול מטלות הקשורות לתחזוקת הבית,איחורים חוזרים ונשנים,בעבר היתה גם אשמה כבדה המלווה בכעס ובדכאון . ,אינני מצליח להפסיק את השימוש באמפיטמינים ואינני מוצא לכך תחליף כרגע כי היתרונות של השימוש בהם עולה לדעתי עלהחסרונות היות וחיי השתנו לבלתי הכר מאז נטילת הסמים. האם ישנו תהליך מקוצר לאבחון וטיפול תרופתי שעשוי לעזור לי להפסיק את השימוש בסמים? אנא ענו לי בהקדם האפשרי ,אני נמצא במצב אקוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרו לי - תגובה
סמים ממריצים, כשמם כן הם, ממריצים ונותני אנרגיה, ולעיתים מחפים על הפרעת קשב. רבים נקלעים למצב כמו שלך, שבו סמים אסורים מהווים "טיפול עצמי" בהפרעת קשב ובעיות נפשיות אחרות.
למרבה הצער, ה"פתרון" הזה מביא איתו הרבה סכנות: תלות והתמכרות, תשישות, הרעלה, תת-תזונה, עלייה בלחץ הדם, שיבוש בשינה, סחרחורות, תנועות גוף בלתי רצוניות (עוויתות או טיקים), היפראקטיביות, בחילה, גרד, עור חיוור ושומני, ירידה בתפקוד וביעילות המערכת החיסונית, בעיות לב, שבץ ונזקים לכבד, כליות וריאות.
עלייך לעבור איבחון מקצועי רציני כדי לודאי האם אתה אכן סובל מהפרעת קשב, מאיזה סוג, ומה בדיוק הטיפול המתאים לך. עלייך לקחת את עצמך וגורלך בידיים, ולאבחן את מצבך כראוי, בטרם תיקח טיפול.
לאחרונה יצא חוק המאפשר גם לרופאי משפחה לרשום ריטלין, בלי איבחון נוירופסיכיאטרי. זה כמובן עדיף על המשך השימוש סמי רחוב, אך עדיין פחות רצוי מתהליך איבחון רציני.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי -המשךקוראל26/04/2011
כשהמצב רוח עולה זה יכול להיות מכלום או מהצלחה אפילו קטנה מסויימת ואז? אני אומרת דברים שאם הייתי בdown לא הייתי אומרת (דברים טובים לא בהכרח רעים, מלאי ביטחון כאלה) ללבוש משהו (למשל מכנסיים קצרצרים ולפזז בהם כשאני לבד בבית כאילו אני הכי מושלמת שיש)
ואז יום אחרי אני יכולה לקום בבוקר כרגיל ... ולהרגיש שקמתי כאילו אני שוקלת 100 קילו (אני נותנת דוגמא למשקל בגלל ההרגשה) כאילו שלא משנה מה אני הולכת לאכול אני אעלה מיליון קילו באותו היום הזה..
ואז פתאום יום למחרת אני יכולה להרגיש מלאת ביטחון וקורנת ואומרת לעצמי לאהוב את עצמי תמיד לא משנה מה...
במצבים של down? אני בוכה בוכה בוכה בלי שאף אחד ייראה (כמעט כל יום בלילה) הרי אם מישהו ייראה יחשוב שאני מ-ש-ו-ג-ע-ת
איזה בכי כאילו נתנו לי 10 שניות לחיות
יש פעמים כמו עכשיו שזה יימשך שבועיים אפילו חודש (אנשים מסביבי לא בהכרח יבחינו כי אני אקרין שיגרה)
ויש ימים שטוב לי ואני מציבה לעצמי אתגרים לחיים שאני אמצא עבודה מדהימה בעתיד ושאני תמיד אגרום להורים להיות גאים ומאושרים בי
ואז בום נפילה אני מרגישה שאין סיכוי שאני אגרום להם להיות גאים בי אני מרגישה בודדה עזובה ושאין למי לפנות.
ובגלל שזה קורה וקרה כל החיים שלי איך אני אמצא את עצמי? איך אני באמת אמצא לעצמי עבודה טובה שאהיה גדולה וארוויח טוב ואגרום למשפחה רק לטוב..
מה יש לי ? תמיד ידעתי שיש לי משהו.. משהו לא בסדר מגיל הגן אבל מה? אני קובעת פגישה עם פסיכולוג אני חייבת לדעת מה יש לי זה חייב להיות משהו זאת לא התנהגות נורמלית..
הדבר הכי קרוב שמצאתי לדברים שאני מתארת זה מאניה דיפרסיה.. האם זה נכון? אני מעדיפה שיגידו לי כן לפחות אני אדע שמצאתי את זה וסוף סוף אני יודעת מה זה היה כל השנים האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לי -המשך - תגובה
רוני פרישוף01/05/2011שלום קוראל,
את מתארת תנודות חריפות ולא מוסברות במצב הרוח ובבטחון העצמי. את חשה שהתנודות האלו שולטות בך, ולא את בהן, ומתקשה לווסת את עצמך מבפנים.
אני מברכת אותך על החלטתך להתייעץ עם פסיכולוג. זהו הצעד הנכון ביותר עבורך. איש מקצוע יאבחן את מצבך על בסיס ראיון מעמיק, ויציע לך טיפול מייצב ומחזק, שהולם את מצבך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעס, כעס.. בדידות..חלי26/04/2011
לרוני שלום רב
אני אם לארבעה ילדים בוגרים 3 נשואים ו1 סטודנט לפני חתונה
בנובמבר השנה התגרשתי אפילו לומר את המילה מאוד קשה לי מילה קשה גסה נוראה.
נשואה 38 שנה לפני כ - 20 שנה חל שינוי אצל בעלי, הלך לכיוון משחקי בילארד
והתגלגל להימורים במכונות מזל כל השנים התמודדתי עם הכלכלה וטיפוח המשפחה
ילדים אקדמאים תודה לאל.
בוקר אחד קם שרוצה לפרק את החבילה,היה ברור שרוצה כסף חלקו מהבית המשותף.
קיבלתי זאת מאוד מאוד קשה נינסתי לדיכאון הייתי בשיחות עם פסיכולוג זה לא ממש עזר לי.
השכל הישר והבנה אני מבינה שזה הצעד הנכון לפני שאשאר ללא כלום
אך קשה לי עם הבדידות, לקבל זאת ובמיוחד בחגים נתקפת בבכי
האמת שלא זכיתי להערכה ולפינוק כאשת בעל
ולמרות כל זאת איני מבינה מדוע איני יוצאת מזה, והיום נתגלה בעיות גם דילול עצם, מיגרנה
איני ישנה בלילות , כדורים כבר לא עוזרים מה אני עושה, אני מיואשת
הילדים כל אחד בעיסוקו, נמאס להם כנראה לשמוע אותי וגם לא רוצה להפריע
אנא עיזרו לי בבקשה מה עלי לעשות לצאת מהמצב הזה באמצע החיים
שבחיים לא חשבתי שאני אני אגיע לזה אני מאוד חרוץ, עושה הכל לבד ועצמאית
עשיתי עבורו הכל הוא הא ממשפחה קטנה מאוד הרוסה שכולם גרושים שם
אנא עצתכם תגובתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס, כעס.. בדידות.. - תגובה
רוני פרישוף01/05/2011שלום חלי,
חיי הנישואים היו עבורך קשים, מרים ומתסכלים, אך בכל זאת כנראה היוו עבורך עמוד תווך שנתן לך משמעות בחיים. יתכן כי העיסוק הרב בבעלך ובקונפליקט עימו, למרות שהיה כה קשה, נתן לך תחושה של ערך, עשייה, מאבק צודק וכיוב'.
יתכן כי אם את היית בוחרת לפרק את החבילה, היית חווה רגשות של חופש והקלה. אך זה שהבחירה לעזוב היתה שלו, חיזקה אצלך תחושות של זעם, השפלה ונטישה.
כעת את מתמודדת עם התרוקנות התוכן-מספר-אחת שהעסיק אותך, עם חיים עצמאיים בגפך, ועם חששות לגבי העתיד.
מדובר בתהליך ארוך של עיבוד אבל ואובדן, ולצידו תהליך של שיקום ערכך העצמי ומציאת משמעויות לחיים.
עלייך להיות סבלנית וסלחנית כלפי עצמך, לתת לעצמך שפע של זמן לעבור בהדרגה את התהליכים האלו, ובעיקר לגייס בתוכך מוטיבציה להעצים ולפתח את עצמך.
את צודקת שלא כדאי להעמיס יותר מדי מזה על ילדייך, שגם הם מן הסתם כואבים את המאורעות. המשיכי בתהליך הטיפולי, אצל המטפל/ת הקודם, או אצל מישהו חדש אם לא נוצרה ברית טיפולית טובה.
הביטי בעיניים חיוביות אל העתיד, תוך שאת נאחזת בידיעה הרציונלית שהפרידה היא באמת לטובה, ורק טובה תמצח ממנה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעס.. כעס
חלי01/05/2011לרוני תודה תודה על תגובתך
הייתי רוצה להמשיך בטיפול, אךהטיפול שעברתי לא עלה לי בתשלום
לכל התקופה , אחד הרופאים דרך הקופה שהבין את הבעיה וסידר לי ביקורים
בבית חולים לבריאות הנפש. כמובן לזמן מוקצב
איני יכולה כרגע כלכלית לאפשר לעצמי לשלם עבור ביקורים אלו, אפילו עם השתתפות חלקית של הקופה 140 ש"ח למפגש.
אם ידוע לך אופציה שאני יכולה להעזר אני אודה לך, אני מרגישה לעיתים שאני שמשכת מטה הרגש חזק מהמציאות.
שוב תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעס.. כעס - תגובה
רוני פרישוף01/05/2011שלום שוב חלי,
יש עוד אופציות לטיפול מוזל בקהילה. נסי נעמת, עירייה (מחלקת רווחה) ועמותות שונות. חיפוש בגוגל: "טיפול מוזל" או "טיפול חינם" ינחה אותך.
יוכל מאד להתאים לך טיפול קבוצתי, או קבוצת תמיכה. מסגרות אלו זולות יותר ומתאימות מאד למצבך.
יוכל לעזור גם אימון אישי להעצמה והתפתחות אישית. תוכלי לקבל אימון מוזל או חינם אצל מתלמד/ת, במקרה זה יש לשים לב אם התהליך מיטיב ואחראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידת אדמהמיס26/04/2011
אני בחורה צעירה שחוותה לא מזמן רעידת אדמה קשה, בזמן טיול פוסט צבאי. החוויה קרתה אחרי תקופת לחץ לא קצרה של 3 חודשים ושלאחריה הודחקה ללא שום מתן תמיכה מסביב (וכך נותרה).
אני מוצאת את עצמי מחפשת דרך מילוט ממקומות סגורים, ברגע שאני שומעת קולות בס חזקים (הדומים לקולות של רעידת האדמה) ולאחרונה התחילו לי הזיות בלילות שבהן גופי רועד כולו, מה שגורם לי לחשוב שזוהי רעידת אדמה. כל זה מלווה בפרץ אדרנלין חזק וחרדה נוראית. זה נמשך כמה שניות ואז ההגיון חוזר אליי ואני משכנעת את עצמי שהכל בסדר ונרדמת שוב.
זו לא התופעה היחידה ששבה ונקרית, יש לי גם שיתוקי שינה, לעיתים רחוקות, אבל קיוויתי שהתופעה תחלוף (אני לא אפילפטית). אני לא יודעת אם זה נורמלי או לא ואני מעדיפה להמנע מטיפולים כל עוד אפשר, בגלל מצבי הכלכלי.
מה דעתכם עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידת אדמה - תגובה
שחף ביתן26/04/2011שלום לך,
לא כתבת כמה זמן עבר מאז חווית את רעידת האדמה. אך אם עברו כבר מעל לכמה חודשים (3-4), ואין הטבה במצבך כדאי מאוד מאוד לפנות לטיפול. מהתיאור שלך נראה כי את סובלת מ-PTSD (הפרעת לחץ פוסט-טראומתית). ככל שתקדימי לטפל בכך, כך ההחלמה תהיה מהירה יותר, והחזרה לשגרת חיים נורמלית קלה יותר. אם את מרגישה שהמצב מחמיר ועברו כבר מספר חודשים, אל תזניחי ותפני לטיפול.
רצוי לפנות למרפאה של שירות בריאות הנפש. במרפאות רבות קיימות היום יחידות המתמחות בטיפול ב-PTSD, הטיפול ניתן בחינם, ולעיתים קרובות אין צורך בהמתנה ארוכה כשמדובר ב-PTSD.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאוןבלה26/04/2011
איך אפשר לגרום לאדם ששואל את נפשו למות לגשת לעזרה מקצועית? אם אדם לא רוצה לעזור לעצמו איך אפשר לגרום לו להעזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון - תגובה
שחף ביתן01/05/2011שלום בלה,
אני מבין את המצוקה הגדולה שלך בעקבות האיום מצד אדם קרוב. המוטיווציה של אדם לטיפול היא קריטית, וכדאי לעשות כל ניסיון בשיחות להביא את האדם שנמצא במצוקה לפנות לעזרה. חשוב לומר כי הוא אינו לבד במצבו, אנשים רבים נמצאים במצוקה קשה על סף ייאוש ותחושה כי אין מוצא. אך טיפול נפשי יכול לעזור להשיב אדם אל מסלול החיים.
במקרה ואין שום אפשרות להביא את האדם לפנות בעצמו, ניתן לפנות לפסיכיאטר מחוזי אשר יכול לאשפז במצבים של סכנה ממשית לפגיעה עצמית או באחרים.
על כל פנים, נכון יהיה להיות עם האדם אשר מאיים בפגיעה עצמית ולא לעזוב אותו לבדו. שבני-משפחה, חברים ומכרים יתגייסו להיות עימו בתקופה הקשה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פסיכולוגיות בירושליםyaya23/04/2011
שלום רב,
אבקש לקבל המלצה על פסיכולוגית טובה מירושלים, רצוי דרך הקופה...
אודה לכם מאוד על העזרה....
אבקש לא לפרסם את המייל שלי...
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על פסיכולוגיות בירושלים - תגובה
רוני פרישוף24/04/2011שלום לך,
איננו נותנים המלצות פורום.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תמיכה...אני21/04/2011
הי אניבת 21 לאחרונה אני מרגישה שאני שונאת את כולם. את החברות שלי שאותן אני רואה ועובדת כל יום. אני כאילו רואה רע באנשים במקום טוב. אני מאוכזבת מאנשים. כשאני טובה אליהם הם מתייחסים אליי כמו אל חרא. אני נפגעת מכל דבר. אני מחפשת לדבר על מישהו עם מישהו. הייתה לי חברה טובה ועכשיו היא עברה. הייתי תקופה לבד ועכשיו נכנסתי למעגל של אנשים שאני מבלה איתם. אני מוצאת את עצמי חושבת איך אני מצטיירת בפני אנשים. אני תשושה נפשית. אין לי כוח. אני מרגישה שאני נסחפת למערבולת של רגשות שליליים.אני רבה עם אמי בבית. אני מרגישה שאף אחד לא אוהב אותי. אני רווקה. אני לא מוצאת עניין בכל דבר ומשתעממת בקלות. כשאני בטוחה בעצמי מישהו בא ומערער אותי. אין לי מצב רוח. אני לא יודעת מה לעשות... כמה אפפשר להיות סבלני לאנשים שלא סבלניים אלייך... מזה התקופה הזאת? מרגישה שאין לי פידבק מאף אחד. לא משנה כמה אני אהיה בסדר ואשתדל תמיד יעבירו עליי ביקורת.... דייייייי
אוף...בבקשה מישהו שיעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע שאת במצבי
מישהי21/04/2011נאמר עם חיוך..
ומהו מצבי? דכאון קל...לא כבד מידי, אבל פשוט דכאון קל...
וכל מה שנותר לך זה ללכת לטיפול פסיכולוגי, להבין את המצב.
וברצינות...את בת 21 בסה"כ, אז להיות רווקה בגיל הזה...זה לא כל כך נורא,אולי אפילו זה יכול להיות נחמד.
אולי כדאי לך לנסות משהו חדש, כמו טיול אחרי צבא. גם מרענן וגם הזדמנות פז יקרה ביותר בגיל האידיאלי.פוגשים אנשים,תרבות חדשה, מנקים את הראש, אין לך לחץ של משפחה ומחויבות זוגית...זו השעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה תמיכה... - תגובה
רוני פרישוף23/04/2011שלום לך אני,
אני שומעת שאת במצוקה וסערת רגשות, במיוחד סביב יחסי האנוש והקשרים החברתיים שלך, ואולי ברקע גם סביב הביטחון והדימוי העצמי שלך. את מאד רגישה ופגיעה, כאילו אין לך "עור" וכתוצאה מכך מתפתחים מעגלי פגיעות ופגיעה, שאת לכודה בהם ולא יודעת איך להחלץ.
את מציינת שהמצוקה החלה לאחרונה, לא ברור האם לפני כן הכל היה תקין והתנהל לשביעות רצונך, ואם כן, מה קרה לאחרונה שהשתבש, וגרם לך להיות כל כך פגיעה, מאוכזבת וכועסת.
אם עברת פגיעה משמעותית שגרמה לפרוץ המשבר, חשוב לעבד אותה ולהתגבר עליה כדי לחזור לעצמך. אם תמיד חשת קשיים דומים במצבים שונים, הגיע הזמן לטיפול יסודי בעצמך, שיחזק את בטחונך, את מצב רוחך ואת יכולותייך החברתיות.
לצערי, מבלי להכיר אותך לעומק, ואת ההסיטוריה האישית שלך, לא אוכל להסביר את מצבך או לעזור לך מעבר לכך.
אני מתרשמת שטיפול נפשי יוכל לתרום לך מאד. בטיפול תקבלי מקום בטוח ומחזק לשפוך כל מה שעל הלב, מבלי בושה או ביקורת, ולקבל הכוונה איך יוצאים מזה. טיפול חינם או מסובסד ניתן לקבל במסגרות הציבוריות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה און אנד אוף כזה
אני23/04/2011מרגישה שאין לי פידבק למחשבות לדעות ולמעשים שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)