פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מזריקות
    חסויה
    14/04/2011

הי,
    יש לי בעיה, פוביה מרופאים בתי חולים ובמיוחד פחד מזריקות.
    אני בת 23 ולפני טיול להודו, ומהפחד לעשות זריקות לפני הנסיעה אני שוקלת את כל הנושא שוב ושוב...
    בכלל הפוביות האלו הפריעו לי בכל מיני סיטואציות בחיים (וטראומה מהגיוס לצהל)
    ובפעם האחרונה שנאלצתי לעשות בדיקת דם התעלפתי.
    הבעיה לא נראת לי מספיק גדולה בשביל טיפול פסיכולוגי
    וגם אין לי כסף... או זמן לזה בהנחה שאני טסה בקיץ...
    אובדת עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזריקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מזריקות - תגובה

שחף ביתן
    14/04/2011

שלום לך,

לפוביה ספציפית כמו שאת מתארת מתאים טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שבמקרים רבים הוא יעיל תוך זמן לא רב יחסית, בהחלט יכול להיות שיפור משמעותי תוך 3-4 חודשים. אם את שוקלת את כל עניין הטיול, יכול להיות שדחייה במספר חודשים היא פתרון פחות דרסטי מאשר ביטול של הטיול כולו. את יכולה לפנות באופן פרטי, או למרפאה ציבורית באזור מגורייך, ולבקש טיפול ספציפי עבור פוביה מזריקות. במרפאות ציבוריות עלול להיות זמן המתנה ארוך יחסית.

אפשר כמובן גם לבחון האם יכול להיות שדרך הפחד מהזריקות את מסמנת לעצמך שמשהו בעייתי עבורך בסיטואציות מסוימות שאת נמצאת בהן. כלומר, את יכולה לבדוק עם עצמך האם רק עניין הזריקות הוא שמפריע לך לצאת לטיול (או בסיטאוציות האחרות שאת מדברת עליהן) או שישנם עוד גורמים שמפחידים או קשים, שאולי כדאי לתת גם עליהם את הדעת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי משמעות לחיים
    נאור
    13/04/2011

אני מרגיש שאין לי כבר משמעות לחיים ואני לא יודע מה לעשות עם זה קשה לי באמת קשה לי הכאב הזה כל פעם מחדש. הפגיעות. השיברון הלב שמשאירם לי כל פעם מחדש. מי אני מה אני? אני כבר לא יודע. אני רק יודע שמשמעות החיים שלי מתחילה להתפוגג אני חצי ידיים למעלה. את התקווה ממה שנשאר לי ממנה לפחות. גם אותה לקחו ממני. אני כל כך מיואש. כבר שבועים שאני מתעורר והולך לישון ללא חיוך. לא מדבר כמו פעם. סגור עם עצמי רוב היום.בדיכאון. יש לי הרגשה של פרפרים בבטן מאוד חזקים ולא נעימים. כמו חום כזה שעולה לי בגוף. זרמים בבטן וזה קצת כואב כזה. אני לא אותו אדם מלפני שבועיים. משהו בי השתנה. החיוך הזה שלי כבר לא אותו הדבר. אתמול ישבתי בבית בחושך והתחלתי לבכות כמו ילד קטן ומחשבות בראש תמונה בתת מודע של סכין שבו אני מחזיק וחותך לי את הידים או בליעת כדורים. המחשבות האלה בראשי. מצד אחד אני רוצה לחיות למרות הסבל שעברתי בחיים שרדתי המון רע בחיים מיום שנולדתי לא האיר לי המזל לחיים. אימי נפטרה שהייתי בן חמש אבי נטש אותנו עברנו פנימיות משפחות אומנה. בגיל 16 ניסיתי להתאבד שתיתי כדורים. לקחו אותי לבית החולים ועשו לי שטיפת קיבה.כל ההרגס הזה שנפל עלי קשור לאהבה ורגשות וקושי כספי על חובות קטנים שיש לי בחיים. אני לא מצליח לקום אני רק נופל ואני רואה כל הזמן תמונות של התאבדות. אני כבר מיואש. עברתי את החיים בהשרדות ועכשיו אני לא מצליח לשרוד אני רק רואה את המוות בעיני. אני באמת כבר לא יודע מה לעשות אני פוחד מהמוות אני פוחד למות תמיד פחדתי למות מחנק אי יכולת לנשום וזה מה שעוצר בעדי. אבל בסופו של דבר אנחנו נמות אז מה זה משנה עם זה יהיה עכשיו.. אז עכשיו יהיה טוב כי הכל יהיה מאחורי ובלי דאגות להווה ולעתיד.
    אני כבר בשלב שאני מתחיל להרים ידיים פשוט נמאס לי כל פעם להפגע. שיבגדו בי. ינצלו את התמימות והטוב שבי. מספיק רמסו לי את הלב וגם ככה אני סובל מהיותי הומו אני גאה בזה אבל לא גאה במה שאני עובר מאכזות כל פעם מחדש. לצערי אני לא נמשך לנשים.טוב.. לא יודע אני באמת כבר לא יודע מה לעשות עם עצמי

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי משמעות לחיים

הוספת תגובה

• אין לי משמעות לחיים - תגובה

רוני פרישוף
    15/04/2011

נאור יקר,

כמה עצוב לקרוא את מילותייך שותתות הדם.

מגיעים אלי הכאב, הבדידות, היאוש, ואולי בעיקר - האובדן המוקדם והטראומטי של הורים. אתה מרגיש שנטשו אותך, ומתוך הנטישה כמעט בלתי אפשרי למצוא ערך עצמי וערך לחיים. אתה מרגיש דחף לנטוש את עצמך, לנטוש את החיים.

אני רוצה להשאיל לך מעט אמונה ואופטימיות, שהחיים לא יכולים להיות רק אכזריים כל הזמן. אני בטוחה שעם מעט אמונה וסבלנות, בהמשך הדרך מחכה לך אהבה, גם אהבה זוגית וגם אהבה אל עצמך וחייך.

אתה מאד זקוק לעזרה והכוונה מקצועית. לאור הרקע האישי ונפשי שלך, יתכן שמגיעות לך זכויות מהביטוח הלאומי, בשיקום נפשי ומקצועי ועזרה בהשתלבות בקהילה. יתכן כי איבדת אמון במערכות הרווחה, אך אני בטוחה שיש בהן אנשי מקצוע מסורים שיכולים להושיט לך יד בחיבוטי הנפש ובחיפושי הדרך.

יתכן שגם טיפול תרופתי נוגד דכאון יוכל לחזק אותך. אנא התייעץ עם פסיכיאטר בעניין. אתה לא חייב לקבל את דעתו, גמובן, אך כדאי לשמוע את התרשמותו.

ולמרות הכל, שיהיה חג שמח, וחיבוק,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול בגלל לקויות למידה
    שיר
    12/04/2011

שלום אני בת 30
    מרגישה כל כך מתוסכלת בשל היכולות שלי
    מרגישה שאני לא כמו כולם,שהכל כל כך קשה לי בעולם קשה לי ללמוד ,
    אמנם סיימתי שני תארים אבל ירקתי דם בשביל לסיים אותם
    ממש לא היה לי פשוט וכל משימה שהייתי צריכה לבצע לקח לי פי 4 זמן לבצע.
    וגם לא תמיד הגעתי להישגים
    אני מרגישה כל כך נמוכה יחסית לכולם, אם בגלל לקויות למידה או אולי אינטליגנציה נמוכה, לא יודעת אף פעם לא עשיתי מבחן אינטליגנציה אבל אני מרגישה שכל כך קשה לי בעולם
    לעומת כולם
    קשה לי לבטא את עצמי בע"פ קשה לי לארגן את מה שאני רוצה להגיד באופן קוהרנטי כנראה בגלל הפרעת קשב וריכוז קשה קשה לי לתכנן מראש מה אני רוצה להגיד לארגן את הדברים ולהחזיק בראש את הרעיון עד שהדברים מתארגנים
    בעיה ככה להתנהל בעולם
    ממש בעיה, בכל סיטואציה שה לי להתבטא באופן רהוט ובגלל הלקויות האלה אני נלחצת ונתקפת חרדה ולרוב מעדיפה לשתוק למרות שיש לי מה להגיד.
    מרגישה שאין לי סיכוי בעולםהזה ואני ממש מתוסכלת.
    ניסיתי טיפול פסיכולוגי בגלל הייאוש , אבל הפסיכולוגית נמנעת מלנתח אותי
    אני כל הזמן מבקשת שתעזור לי להבין את עצמי ולהבין למה כל כך קשה לי ולמה הכל קשה לי לעומת אחרים? האם זה עקב קשיים רגשיים? האם בגלל אינטליגנציה נמוכה?
    האם בגלל בעיה במבנה אישיות? האם בגלל הפרעת אישיות? והיא לא מסכימה לנתח ולהגיד לי כלום אז אני לא מבינה מה התועלת של טיפול פסיכולוגי אם המטפלת לא ישירה אותי ומפחדת לנתח אותי???
    מה לדעתך יכול לעזור לי ??
    מתוסכלת בעולם.

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול בגלל לקויות למידה

הוספת תגובה

• תסכול בגלל לקויות למידה - תגובה

שחף ביתן
    14/04/2011

שלום לך מתוסכלת,

את מתלוננת על כך שאת מרגישה פחות טובה מאחרים, ושקשה לך יותר מאחרים. ובכל זאת סיימת שני תארים, את כותבת כאן ברהיטות, ברגישות, ובאופן ברור, ונראה כי את מבטאת את עצמך היטב. מבלי להמעיט בתסכול הנוגע ללב שלך, נראה כי את מחמירה עם עצמך או אולי מקילה עם אחרים. לעשות שני תארים זה קשה, קשה מאד. אבל קושי, גם אם הוא מנת חלקם של רבים, הוא תמיד אישי ופרטי מאוד. אנחנו תמיד זקוקים לאוזן קשבת, להבנה ותמיכה לקושי שלנו. כשאין בנמצא תמיכה כזו הקושי הופך לגדול שבעתיים, ולעיתים קרובות הופך לכאב בלתי נסבל. חשוב שיהיו לך מקורות תמיכה ועזרה להתמודד עם הקשיים של החיים במסלול חייך האישי.

טיפול פסיכולוגי הוא מקור תמיכה שכזה, וטוב מאוד שאת נמצאת בטיפול. אינני יודע למה את מתכוונת כשאת רוצה שהיא תנתח אותך. אולי את מבקשת שהיא תציע פתרון שבאמצעותו תוכלי להיפטר מהקשיים. לא בטוח שהיא יכולה להציע לך מטה קסם שכזה. אבל חשוב שתוכלי לדבר איתה על הקושי הזה שלך מולה, על החוויה שהיא לא נותנת לך משהו שאת זקוקה לו. נראה כי תחושת הקושי שלך חוזרת על עצמה גם מולה, וחשוב שתוכלו לדבר על כך ולהבין זאת במסגרת הקשר שלכן.

המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מתוסכלת

מישהי
    17/04/2011

היה קשה לקרוא אותך ועצוב,, עשית כל כך הרבה בחיים!!!! את כל כך מדהימה ו את ממש קשה עם עצמך!!!!
    איך זה יתכן ? הרי עשית מה שרוב האנשים הממוצעים לא עושים, בייחוד אלו עם בעיות קשב!
    הם בקושי מגיעים לתואר ראשון ...הרבה מהם נמנעים מהלימודים (כמוני למשל)
    ...אבל זה קורה למי שסובל מבעיות קשב, הוא מרגיש טיפש ולא יוצלח, זה פשוט אחת התוצאות...ובכל זאת את נלחמת בזה והלכת עד הסוף

אם הפסיכולוגית לא מצליחה לעזור לך אולי את צריכה למצוא פסיכולוג אחר שמתמחה גם בתופעה, כי אין סיבה שתשארי בטיפול שלא עוזר...אבל זו תופעה לא פשוטה שגם אני סובלת ממנה, ואין ברירה אלא לטפל בשורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוק

שיר
    19/04/2011

הפרעת הקשב אצלי היא כל כך קשה, ודווקא המלחמה שלי בהפרעה
    ועצם העובדה שבכל זאת התעקשתי ללמוד 2 תארים ולהיות כמו כולם, התישה אותי
    היום אני מותשת
    ועדיין קשה לי כי הביטויים של הפרעת הקשב שלי לא מתבטאים רק בלימודים אלא בכל היבט והיבט בחיים
    ולכן אני מתוסכלת מאוד .
    קשה לי לעבוד עם הפרעת הקשב הקשה והכדור לא עוזר לי , ותופעות הלוואי שלו קשות מידי בשבילי. ואני לא יודעת אם יש עבודה שבה יהיה קל לתפקד עם הפרעת הקשב הקשה שלי ושתתאים לכישורים ולרצונות שלי.

תודה שהקדשת מחשבה,מקווה שאת תמצאי את דרכך גם בלי לימודים ולא תצטרכי לעבור אותה דרך החתחתים שאני עברתי, אותי שני התארים התישו ודכאו מאוד,לא ממליצה ללכת על הדרך שלי....:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחנתי כבעיה של מאניה דיפרסיה
    יניב
    08/04/2011

אובחנתי כבעיה של מאניה דיפרסיה
    הייתי רוצה לדעת אם אני יכול לדבר עם אחד מהפסיכולוגים שמבינים באופן אישי דרך המייל או שאני חייב שכולם יראו

הוספת תגובה

• אובחנתי כבעיה של מאניה דיפרסיה - תגובה

רוני פרישוף
    09/04/2011

שלום יניב,

כעקרון, רצוי להעלות את ההודעה במסגרת הפורום, כדי שאנשים נוספים המתמודדים עם בעיה כמו שלך יוכלו להזדהות איתך, ולקבל מענה.

אני מבינה את הקושי שתף במרחב ציבורי, אפילו עם כינוי אנונימי, ובכל זאת אני מאמינה שהתגברות על המחסום תחזק אותך, תפחית קצת את הבושה והאשמה, ותיתן לך לחוש שעזרת גם לאחרים.

אם בכל זאת קשה לך מאד לכתוב בפורום, אתה יכול לשלוח לי שאלה למייל הפרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה היא מחלה

מלכית
    13/04/2011

המצריכה טיפול אצל רופא היא לא תתיצב עי" דיבורים בפןרם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיז או לא זאת השאלה..
    ע
    06/04/2011

שלום!
    רציתי להתייעץ..
    אני בת 28 ,אני גרה עם הוריי ..כרגע נפתחה בפניי אופציה לגור ברחוב שבו גר ידיד וחבר ילדות .אני מאוד מתלבטת,אמנם מבחינה כלכלית אוכל לעמוד בזה כי אני עובדת אבל זה לא השיקול כרגע.
    העניין הוא שקשה לי לעזוב רגשית את הבית.זה מכל מיני פרמטרים:
    גם כי אני קשורה לכלבה שלנו (היא אפשר לקחת אותה לדירה..),מבחינה של עצמאות אני עצמאית ומה שלא יודעת אני אלמד אבל אני כאילו הכנסתי לעצמי מחשבה שאני כבר לא אהיה חלק מהווי המשפחתי..כי אבוא פעם בכמה ימים אבל בכל זאת לא אדע הכל ,לא אהיה שותפה לחוויות הרגעיות,לדאוג לכולם ,בקיצור לא אהיה שם באותם רגעים לטוב ולרע..

כמו כן אני חוששת שבשעות שאני בבית לא אהיה יותר מדי לבד,אקום בבוקר ואשן בלילה בשקט מוחלט כשאין נשימות /צעקות באיזור(לא מעונינת לגור עם שותפים)ודבר נוסף הוא שאחי לא התחתן ומסיבות כלכליות לא יכול כעת להשכיר וממש כואב לי הלב ללכת ולהשאיר אותו שם ,אני יותר קטנה ועוזבת?אין לי לב לעזוב אותו עם תחושת קינאה או שהוא לא הצליח למרות שהוא מפרגן ממש.
    ולצד כל אלה..אני רוצה..! אבל יודעת שאני לא באמת אתן לעצמי בגלל הסיבות הרגשיות האלה..
    מה לעשות?
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    להעיז או לא זאת השאלה..

הוספת תגובה

• היי אנונימית

מישהי
    09/04/2011

אני חושבת שאין כמו לחיות באופן עצמאי ולהשיג עצמאות וגיל 28 זה גיל מבוגר, עדיף לצאת מהבית כמה שיותר, זה גם פותח פתח לחברויות ולזוגיות, שאתה גר אצל ההורים זה יותר קשה...אל תחשבי על אחיך, אני גם עזבתי את הבית לפני האח הגדול שלי וזה רק דירבן אותו לעזוב...ובסוף הוא עזב שנים ואני נאלצתי לחזור להורים..
    אני גם מאוד אוהבת את הוריי, אבל זה לא אותו הדבר...לגור לבד מקנה לך עולם חדש ומאושר...יש דברים שאת עדיין לא יודעת, שאת תחת הכנף שלהם כל הזמן.ניראה גם שאת יותר חוששת מהעצמאות מאשר לדברים האחרים, כי דווקא הריחוק מקרב מאוד, מתחילים להעריך ולהתקרב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיז או לא זאת השאלה.. - תגובה

רוני פרישוף
    09/04/2011

שלום אנונימית,

לכל תקופה בחיים יש משימה התפתחותית. נראה שאת מרגישה שהגיעה השעה לפרוח מהקן ולהתחיל בחיים עצמאיים ואוטונומיים. כמובן, מבלי לנתק חלילה את הקשר החם עם המשפחה.

גיל 28 הוא בהחלט גיל שבו נכון לצאת מבית ההורים ולהתחיל להתמודד עם עצמאות רגשית ופיזית, ולנהל את ביתך בכוחות עצמך.

עם כל ההבנה לקושי לאבד את ההווי המשפחתי האינטימי ואת הקירבה לכלבה ולרגשי האשמה מול אחיך, ואולי גם יש פחד להתמודד עם האתגר, אלו לא סיבות לותר על הניפרדות והעצמאות בגילך.

אם את חשה שהקושי לעזוב את הבית גדול מאד, ומלווה ברגשות קשים, כדאי ללוות את התהליך בעזרת תמיכה רגשית מקצועית.

דרך צלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ע
    10/04/2011

תודה רבה רבה רוני ! וגם רוית על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מחרקים
    כלנית
    05/04/2011

יש לי שאלה לגבי אחותי, היא בת 27 ויש לה חרדה מחרקים

הייא סובלת מהפרעות כמו- דיכאון חרדה חברתית או סי די

כשהיא הייתה קטנה היא גם פחדה מחרקים, במיוחד מיתושים ג'וקים ופרפרי לילה (לאו דווקא עש, גם הקטנים)

לאחרונה שמתי לב לתגובות שונות שלה

אם יתוש נמצא בחלל מסויים היא בורחת, אם היתוש יהיה קרוב אליה היא תתחיל לצרוח ותהפוך לאדומה, היא כאילו מעט מאבדת שליטה על הגוף כשיתוש מתקרב אליה, היא מתחילה להתקפל כאילו על מנת להתגונן.

לאחר שיתוש היה לידה היא תבהל מכל דבר שעף, גם אם זה פרפר קטן קטן שבקושי רואים.

למה זה?

ניסיתי לדבר איתה שתנסה להלחם בזה לאט לאט אבל היא לא מוכנה, רק אמרה "לא יכולה לא יכולה"

אני יודעת שתפנו אותה לטיפול, אבל אני לא חושבת שיש לה את הכסף וטיפול דרך קופת החולים היא ניצלה עד הסוף ואין לה עוד זכאות לקבל טיפול בהנחה.

אשמח לשמוע כל דבר שקשור בנושא

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מחרקים

הוספת תגובה

• חרדה מחרקים - תגובה

שחף ביתן
    05/04/2011

שלום לך,

נוגע ללב שאת דואגת כך לאחותך. אכן נשמע כי החרדה שלה חמורה, ואתה כותב שהיא גם סובלת מהפרעות נפשיות נוספות שלפי תיאורך אינן פשוטות.
    המצב שאת מתארת דורש טיפול נפשי מקצועי, ועל כן, אני מציע לפנות בהקדם האפשרי לטיפול. אם אין אפשרות לממן טיפול פרטי, רצוי ומומלץ לפנות לטיפול בשרות הציבורי. קיימות מרפאות ציבוריות בפריסה ארצית, וכן מחלקות לבריאות הנפש.
    נכון יהיה לפנות לטיפול שיוכל לעזור עם החרדה, וכמו כן גם עם הבעיות הנוספות שמהן סובלת אחותך.
    כרגע הדבר החשוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא לעורר בה את המוטיווציה לטפל בעצמה, לא להזניח, לפנות לשרות הציבורי אם יש צורך, ולעזור לה להגיע לטיפול. עם זאת, חשוב שהפנייה תבוא ממנה, ושהמוטיווציה לטיפול תהיה שלה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

חגיתוש
    11/04/2011

הטיפול שהכי מתאים לאחותך לפי דעתי זה טיפול שנקרא CBT טיפול קוגנטיבי התנהגותי שהוא מאוד פופלרי היום בהרבה נושאים ובעיקר בקשר לחרדות ופוביות. זה טיפול עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים וגם מאוד קצר כך שהוא גם חוסףך כסף וגם זמן וגם הבעיה נפתרת כל כך מהר שזה לא יאומן. אני מדברת מתוך ניסיון אישי של בן אחותי מומלץ לקרוא בגוגל CBT ולא להזניח אין דבר יותר חשוב מהבריאות שלנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לעזור לעצמי ולא יודעת איך
    מורן
    04/04/2011

שמי מורן אני בת 19 אני כרגע חיילת .
    עוברת עליי תקופה מאוד מאוד לא טובה אני לא מרוצה משום דבר שקורה לי.
    לפעמים אני מתעלה על עצמי ומעודדת את עצמי אבל כאילו זה משמיים ומגיע אליי משהו שמייאש אותי יותר
    אני לא מצליחה לעודד את עצמי אין לי כח לקום בבוקר .
    יכול להיות שאני חולה בדיכאון?

הוספת תגובה

• רוצה לעזור לעצמי ולא יודעת איך - תגובה

רוני פרישוף
    04/04/2011

שלום מורן,

לא אוכל לאבחן את מצבך דרך הרשת, ובודאי לא לקבוע אם את סובלת מדכאון.

האבחנה לא כל כך חשובה. מה שניכר וחשוב הוא שאת נמצאת במצוקה, מרגישה חלשה ומיואשת, וקשה לך לתפקד. את לא יודעת מה גורם לירידה במצב הרוח, ולמרות שאת מנסה לחזק את עצמך, את מתקשה בכוחות עצמך.

מאד כדאי לך לפנות לאיבחון וטיפול מקצועי. פנייה לקב"נית או לפסיכולוגית באזרחות תהייה צעד ראשון מבורך. כשתדעי שאת מטפלת במצבך, כבר יוקל לך.

נסי לשתף חברים או משפחה בתחושותייך, ולקבל מקסימום תמיכה והכוונה. יתכן כי מישהו מסובבייך יעזור לך להבין מהם הלחצים המשפיעים עלייך לרעה, ויתן לך רעיונות לפתרונם.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני יכולה לעזור לעצמי ?נימאס לי
    N,HFVI
    04/04/2011

אני מקבלת כדורים למיקטל .

וסובלת ממחלות פיזיות ואולי תוסף עוד מחלה הלוואי וזה יהיה טעות .זה בברור.

תתני לי קצת כלים טיפים . מה שתוכלי לעזור יבורך

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

רוני פרישוף
    04/04/2011

שלום לך,

לצערי נתת מעט מדי מידע מכדי שאוכל לעזור.

אם את מעוניינת בעצות כלליות לשיפור המצב הנפשי, תוכלי למצוא בספריות ובחנויות הספרים שפע של ספרי הדרכה מצויינים לשיפור הדימוי העצמי ומצב הרוח.

לגבי האיבחון והטיפול הנפשי, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר חדש
    מישהי
    04/04/2011

שלום ד"ר
    התחלתי קשר חדש אחרי זמן רב , .ואני אדם סגור שלא היו לו מערכות יחסים רבות בחיוו.
    אני ממש רוצה שהקשר הפעם יסתדר ומאוד חשוב לי להיות "מצליחה" כאדם בתוך קשר, ז"א לדעת שאני לגמרי בסדר ואני לא אהרוס את זה לעצמי כמו תמיד.
    הבעיה שני בסביבות שלושים , מרוויחה מתחת לממוצע, גרה אצל ההורים בגלל זה, וסטודנטית בתחילת הדרך.אני לא מתכוונת לשכור דירה או רכב בזמן הקרוב וההחלטה ללמוד הייתה בחירה קשה אבל אני לא מתכוונת לוותר.איך בכל זאת אני אמורה להראות שאני אדם שווה ליצירת קשר, מאחר וכל אלו לא נשמעים טוב בעיניי הצד השני...

לקביעת תור
    סגירה
    קשר חדש

הוספת תגובה

• קשר חדש - תגובה

שחף ביתן
    05/04/2011

שלום לך JAG,

את מבטאת בתגובתך שני דברים - קושי במערכות יחסים בינאישיות וחוסר הערכה עצמית, אך אינך מפרטת על נושאים אלו, ואולי על הקשר ביניהם. חשוב שתתני את הדעת על הקושי שלך להיות במערכת יחסים, ליהנות מאינטימיות, לתת אמון באדם אחר וכן הלאה.
    לגבי התחושה כי אין לך מה להציע, אני יכול רק להגיד את שעל ליבי. לדעתי, כאשר נוצר קשר קרוב בין שני אנשים, הם מציעים את עצמם כבני אדם, ולא כרשימה של הישגים ונתונים כאלו או אחרים. כל הדברים שאת מתארת הם חלק ממי שאת, ואת יכולה אולי לנסות לחשוב עליהם בשביל עצמך, ולבחון מה מבטא הקושי לבחור כיוון בחיים, התלות הכלכלית בהורים וכן הלאה.
    עם זאת, העובדה שבחרת עכשיו ללמוד, שאת מפתחת את עצמך, ושלמה עם ההחלטות שלך, חשובה ומלמדת על אדם מתפתח.
    תני לעצמך להיות את בקשר, אנשים שיכולים להביא את עצמם לתוך קשר ולהתמודד עם הקשיים שמעלים מערכות יחסים בינאישיות, מציעים משהו חשוב מאוד שצד השני לא כדאי לוותר.
    את יכולה לשקול פנייה לטיפול שבו תוכלי להתמודד עם השאלות השונות שעולות מתגובתך לגבי חייך, ללמוד להעריך את עצמך יותר, ולבחון את הקושי שיש לך במערכות יחסים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי ירוד
    צבי
    04/04/2011

שלום
    אני בן 25, מרגיש עייפות בכל משך היום, חוסר ריכוז מוחלט, התלבטות בדברים, ביטחון עצמי גמור, עצבנות יתר, בא לי לעשות משהו מעניין אבל אני צריך לעשוק בלימודים ומתוצאה מכך אני לא מוצא את עצמי בשום דבר, יש לי תמיד תחושה של לברוח מהכל, בכל דקה יש לי מחשבות על האי הצלחות שלי מהמצב הנוחכי, אני תמיד ניזכר בפדיחות שהיו לי. בעבר נטלתי תרופה בשם ציפרלקס 20מ"ג וריטלין ביום במשך שנה ומדי פעם ריטלין בכמות קטנה, אחרי שהפסקתי ליטול ציפרלקס המצב הלך והידרדר כבר כשנה. אני לא מעוניין ללכת לפסיכיאטר מכייון שהפיטרון היחידי שלהם להציע לי זה רק תרופות נפשיות שאני לא רוצה יותר ליטול ולהרוס את המוח שלי. מה אתם יכולים להציע לי חוץ מלהיבדק אצל פסיכיאטר שנותן תרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    מצב נפשי ירוד

הוספת תגובה

• מצב נפשי ירוד - תגובה

רוני פרישוף
    04/04/2011

שלום לך,

ציפרלקס היא תרופה נוגדת דכאון. כנראה, שמי שרשם לך את התרופה התרשם שאתה סובל מרמה מסויימת של דכאון.

הטיפול המקובל בדכאון ודימוי עצמי נמוך הוא שילוב של טיפול פסיכולוגי בשיחות עם טיפול תרופתי.

לדעתי, לא רצוי לטפל במצב הנפשי רק באמצעות תרופות, כי אז לא יורדים לשורש הבעייה ולא מנסים לפתור אותו. כמו כן, מתפספסת התמיכה האנושית שכה נחוצה במצב נפשי רגיש.

כדאי לך לנסות טיפול פסיכולוגי, דינמי או קוגנטיבי-התנהגותי. הטיפול יעזור לך להבין את מקורות מצוקתך ולשפר את מצבך הנפשי. בטיפול תוכל להתייעץ לגבי צורך בהמשך טיפול תרופתי.

תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחורים לעבודה
    נדב מירושלים
    03/04/2011

לפורום.
    אני עובד במפעל מוגן.
    חשוב לי לישון מוקדם כדי לקום בזמן לעבודה.
    איני מצליח לישון בזמן. שמעתי כבר את כל העיצות על מה לעשות כדי לישון בזמן. טוב, לא את כל העיצות, אבל בטח את השכיחות כמו לכוון את השעון מעורר בבוקר וכמובן את העיצה הלא ריאליסטית בכלל כיוון שלא מסייעת: פשוט לך לישון.
    העניין הוא שאני מתפטה לתוכניות טלוויזיה מעניינות, ולישון זה משהו שמדכא אותי. אני לא אוהב לישון בכלל. תמיד אחרי שאני מסיים את השעה שהקציבו לי במחשב, התרפיה בין הגדולות שלי, אני נכנס לסטטוס מבואס של 'אוף, אין מחשב' ואז אני פונה לטלוויזיה. אני כמובן יכול לצפות בתכנית ולקחת את הכדור שגם מרדים אותי, אבל יש מלא תוכניות מעניינות. למשל אתמול היה אודישנים של כוכב נולד, ואח"כ לפתע תוכנית של סיכום העונה באח הגדול. אני צפיתי בכל התכניות של האח, אז את זה אני לא אראה?! וככה זה ממשיך. ושוב, זה מדכא אותי לישון. גם במיוחד שכשאני בדר"כ מדוכא בערב מדברים שעוברים עלי, ואין לי עם מי לדבר כי גם ער"ן 1201 לא תמיד עונים ואם עונים אז רוב הפעמים המענה שם הוא על הפנים, אז כשאני עצוב אני אומר'מה אכפת לי מהעבודה' וממשיך לעשות מה שבא לי כמו צפייה בטלוויזיה. כן כן, עוברים עלי דברים לא פשוטים. היום למשל בגלל שישנתי אמש מאוחר, קמתי מאוחר ולא הספקתי להתארגן בזמן וגם התפטתי למחשב כי תמיד אני בדיכאון וזה מרגיע אותי, אז השעה היתה מאוחרת לכן כבר לא יצאתי לפסיכולוגית כי לא הייתי מספיק להגיע אליה. לעבודה לא רציתי ללכת כי בשעות האלו עובדים טיפוסים שאני לא מסתדר עלי והשהות שלהם והיחס שלהם מכבידים לי על המצב הנפשי ומורידים לי את המצב רוח ומביאים אותי לידי כעס. לכן רק בין 10:00 ל- 14:00 זה השעות האולטימטיביות וגם מבחינת זמן אני מסיים ב-2 ומתפטר משם וכל היום שלי פנוי.
    בערב זה לא בא בחשבון (אין לי כוח להסביר).
    גם ככה אני לא מת על המקום הזה. בהתחלה אהבתי, עד שרבתי שם עם רוב העובדים הדומינטטים , במיוחד עם האחמשים והבוס הם בלתי נסבלים ויש להם מלא אגו וגאווה והם נותנים מלא פקודות ומתנשאים ו... איכס! אני לא רוצה יחס כזה.

לקביעת תור
    סגירה
    איחורים לעבודה

הוספת תגובה

• המשך

נדב מירושלים
    03/04/2011

אני משתדל במעט האפשרויות שיש לי ללמוד מהבית למקצוע (למדתי את המקצוע, אני משתפר מהבית דרך מדריכים ברשת). גם בבית לא חסר. עד שאקבל מחשב לחדר שלי שאוכל לעשות מה שאני רוצה, לבנתיים המחשב בחדר של ההורים ואני לא יכול ללמוד מתי שאני רוצה חוץ משבתות וגם אם יהיה לי מחשב בחדר אז אני אתפטה ואגלוש עד מאוחר וגם לא אצליח לישון. בקיצור – אני מתוסבך.
    העו"ס של העבודה כבר נמאס לה ממני (ככה זה נראה) והאמת? גם לי נמאס. אם אני מתקשר אליה זה רק כי אני נואש והיא אופציה בין האחרונות. היא גם לא טורחת לחזור . בוא נראה אותה בסיטואציה שלי איך היא היתה מתנהגת עם שלושת הדובונים המעיקים בעבודה, הא? לא נראה לי שהיא היתה מסתדרת ולכן גם לא היה לה ממש איך לייעץ.
    אמא אמרה לי על העובדה שאיחרתי לפסיכו' שבשבילה היא מאושרת כי זה שעה שלמה שפנויה לה. אני מאמין לאמא, זה נכון.

אני שונא את המשפט "אף אחד לא יעזור לך חוץ ממך" כי זה מעצבן וזה גם ממש לא נכון לגביי כי אני כן מנסה לעזור לעצמי אך לא מצליח, ואני גם מנסה להעזר באחרים.

אני לא יודע מה לעשות, מה שחשוב הוא זה לישון בזמן וזה לא הולך לי! אני צריך להיות ב-10 בבוקר בעבודה ואם אני מאחר אז אני לא רוצה לבוא יותר מאוחר כי אז יש את הטיפוסים המעצבנים שאני לא מסתדר איתם. גם יש לי דיכאונות. בבקשה עזרו לי איך לשם שינוי לישון בזמן ולקום בזמן – זה מאוד חשוב לי. תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום למשל

נדב מירושלים
    03/04/2011

לא הלכתי לעבודה המוגנת. איחרתי לפסיכו' ולא רציתי ללכת לעבודה כדי לא להיתקל בטיפוסים לא נוחים. אני אמור להיות בשעות מסוימות אך אני מאחר. גם שרוב היום הייתי בבית לא תכננתי את הזמן נכון. מה שיצא שעכשיו חזרתי מהליכה (7 עד 8 בערב) ובעקרון אני אמור להיות במחשב מ-7
    מה שאומר שאני אתעכב יותר זמן וגם אצטרך להתקלח (או אדחה את זה למחר) וככה אני ישן מאוחר, קם מאוחר בבוקר, אולי צריך להתקלח, בדיכאונות ולכן פונה בחלק מהזמן למחשב... הכל איטי, מאחר ואז נתקל בטיפוסים לא נוחים במקום להיות בשעות שלי.

אני גם רוצה יום אחד להתחיל מקצוע מסוים אבל גם אז אני אצטרך להתמודד עם כל מיני לקוחות חלקם בעיתיים. הביטחון העצמי שלי בריצפה, כבר שנים אני בכדורים ושיחות ומתמודד ... ואני רוצה להצליח בחיים ולהיות במקום רגוע וטוב אבל מתי?

מה שקורה שבזמן הליכות אני מדמיין שאני רוצה להתפרסם בתור זמר אבל מתישהו אני אפסיק את הקריירה המצליחה בגלל שאני רוצה להתעסק במקצוע שאני רוצה לעסוק בו (כרגע אני מעדיף לא לשתף) ולכן אפסיק את הקריירה. הלהיות זמר מצליח זה היה חלום ילדות, כמה שנים זה הפסיק ועכשיו זה מהדהד לי בראש. יהיה לי קשה לאבד את הפרטיות ואולי אני אצטרך בשיחות עם פסיכו' להבין שהפרסום בתור אומן לא טוב בשבילי למרות שאני יודע שאם אהיה במקום טוב אני אוכל להצליח. פרקטיקה זה דבר חשוב אך לא תמיד יש לי סבלנות לסדר את החדר. בקיצור.. זקוק לעזרה.
    תודה רבה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחורים לעבודה - תגובה

רוני פרישוף
    04/04/2011

הי נדב,

לפני כמה ימים עניתי באריכות על פנייתך, אני מקווה שתשובתי עזרה לך קצת.

כפי שרשום בהודעת מנהלי הפורום, אנחנו לא יכולים ללוות אנשים באופן צמוד. גם כי יש לנו זמן מוגבל והרבה פניות, וגם כי קשר רצוף בפורום עלול לתת אשלייה של יחסי מטפל-מטופל וזה יכול לפגוע יותר מאשר לעזור.

טוב שאתה נמצא בטיפול. המטפלת שלך מכירה אותך הכי טוב, והיא יכולה לתמוך ולכוון אותך בכל השאלות, בהתאם לצרכים ולאופי שלך. אני בטוחה שהיא מצטערת שאתה לא מגיע לפגישה. היא הרי לא היתה בוחרת לעבוד במקצוע שלה, ובמקום העבודה שלה, אם היא היתה מעדיפה שהמטופלים לא יגיעו... סמוך עליה ועל עצמך קצת יותר...

יש באינטרנט הרבה פורומים שמיועדים לתמיכה הדדית של גולשים, אולי תוכל להנות גם מהם.

תרגיש טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    חסומה
    31/03/2011

אני רוצה לדבר עם אחת מכם בפראטי תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

רוני פרישוף
    31/03/2011

שלום לך,

לצערי מפאת משאבינו המוגבלים איננו משוחחים עם פונים באופן פרטי.

ישנם אתרים שמציעים שיחות פרטיות. אני חושבת שהאתר לבני נוער yelem מציע את זה.

את יכולה גם להתקשר לער"ן.

בהצלחה (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת MDR
    אושרת
    31/03/2011

שלום רב,
    הייתי רוצה לדעת מהו טיפול דינאמי? האם זה טיפול בו הפסיכולוג מגיב ומדבר ומתייחס בקולו שלו לדברי המטופל?
    מהי שיטת MDR?
    איך יודעים איזו שיטה מתאימה למי? איך אני יכולה לבחור את השיטה המתאימה לי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיטת MDR

הוספת תגובה

• שיטת MDR - תגובה

רוני פרישוף
    31/03/2011

שלום אושרת,

טיפול דינמי הוא טיפול רגשי בשיחות, שמוצאו בתאוריה האנליטית של פרויד, וכולל טכניקות רבות. מטרתו לשפר את המצב הנפשי באמצעות הגעה למודעות ותובנה וקבלת תמיכה נפשית והכוונה.

מפאת משאבנו המצומצמים לא נוכל להרחיב בנושא. תוכלי למצוא שפע של מידע באמצעות הקשת מילות המפתח בגוגל.

אם כוונתך ל-EMDR, מדובר בשיטה יעילה לטיפול בסימפטומים פוסט-טראומטיים באמצעות תנועות עיניים ושיחה. גם על כך תוכלי לאתר מידע נוסף ברשת.

קשה להמליץ לך על שיטה מתאימה מבלי להכירך. כדאי לפנות לשיטה מסויימת על פי הרגשה של מה מדבר אלייך ונראה לך מתאים ורלוונטי. המטפל/ת יפנו אותך הלאה אם יחשבו שמשמהו אחר יכול לעזור יותר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטויות בדרכי פעולה.
    אושרת
    31/03/2011

שלום רב,
    בני בן שנתיים, נמצא בפעוטון מזה חודשיים. בפעוטון יש בחורה שבאה להחליף יומיים בשבוע, ביום אחד את המטפלת הראשית וביום השני את המטפלת הנוספת.
    נתקלתי במספר סיטואציות בהן המחליפה, בעיניי, לא יודעת לתקשר עם הילדים, יש לה גישה קשוחה, כך צריך להיות וכך עושים עכשיו, אין לה את הגישה הנעימה והרכה, הגישה של לדבר במילים חיוביות.
    אתאר את הסיטואציה שקרתה היום, עם הבן שלי. כאשר הם מתעוררים משינת הצהריים, הם יושבים אל השולחן ואוכלים עוגיה, בתום אכילת העוגיה הם עוברים לפינת המשחקים/ריקודים. בני רצה להמשיך ולשבת ליד השולחן, המחליפה כנראה שהקימה אותו משם בכוח, כשאני באתי לקחת אותו, ראיתי שהוא בכה, עיניו היו נפוחות ורטובות, שאלתי אותה למה הוא בכה? אז היא ענתה שהוא לא רצה להצטרף אליהם לריקודים ורצה להמשיך לשבת אל השולחן.
    הבעיה שלי, כאשר אני שומעת דברים שלא מוצאים חן בעיניי, אני לא מגיבה באותו הרגע, אני שותקת, מעכלת, ורק לאחר מכן מדברת עליהם, וגם אז הם עדיין יוצאים לא ממש טוב.
    מה עליי לעשות?
    לפני כשבוע התלוננתי עליה שהיא גערה בילד שברח לו הקקי בתחתון, היא ביקשה לדבר איתי ואמרה לי שלמדה שיטה חדשה ושהילד הזה חסר את התחושה של מה שיוצא לו מן הגוף, ושזו השיטה להראות לו שזה ממש מגעיל ושהיא ממש כועסת.

אני לא רוצה להיות האמא שמתלוננת כל הזמן, אני לא רוצה להגיע למקום שלא יקחו אותי ברצינות, או שיגידו הנה שוב פעם היא באה להתלונן. אני רוצה שיתייחסו אליי ברצינות כי אני אדם רציני ולעולם איני מתלוננת אם אין סיבה מוצדקת לכך, ובעיקר איני רוצה שכל זאת יפגע בסופו של דבר בבני.

אודה לכן על הכוונתכן ותשובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטויות בדרכי פעולה.

הוספת תגובה

• התלבטויות בדרכי פעולה. - תגובה

רוני פרישוף
    31/03/2011

שלום אושרת,

אחזה בי צמרמורת כשקראתי את תאורך. את מאד צודקת שבגיל שנתיים ילדים צריכים בעיקר חום ומשחק, בגבולות בטוחים וגמישים. חינוך למשמעת ולסדר קיים בשלב הזה בצורה עדינה והתחלתית, ובאופן המתאים לצרכי הפעוטות, אך בשום אופן לא בנוקשות, אגרסיביות או השפלה.

הדברים שאת רואה נשמעים לי בעייתיים, והרציונליזציה שניתנה להם ע"י המטפלת בעייתית גם היא. הגננת אחראית לנעשה בגן, ועל כן יש ליידע אותה, ולבקש ממנה לפעול בעניין. עדיף להתייעץ עם מספר הורים נוספים, ולגבש קול אחיד כקבוצה. קול קבוצתי, ופנייה אל הגננת, תפחית את חששך מעוינות אישית של הגננת המחליפה. גם המפקחת על הגן צריכה להיות מיודעת.

אני מבינה מאד את הדילמה שלך. בכל מסגרות המציאות בנך יתקל במורים, מפקדים, בוסים וגם חברים ועמיתים שלא יתנו לו את היחס הרצוי והמגיע לו. לא תמיד תוכלי להתערב ולהשפיע, ולעיתים התערבות כזו אף תהייה טעות. ילדים כמובן צריכים ללמוד להסתגל למציאות לא רצוייה ולהשפיע עליה בכוחותיהם שלהם. אלא שבנך עדיין צעיר מדי, והבעייתיות בהחלט דורשת טיפול.

את עסוקה בדימוייך העצמי ובבטחונך העצמי. את מהססת לבטא את קולך, וחוששת איך תיתפסי. גידול ילדים הוא אתגר לפיתוח היכולת האסרטיבית ולהשמעת הקול. חשוב שתשמיעי את דברייך ותעמדי עליהם, ותלמדי לעשות זאת בצורה מנומסת , נעימה ותקיפה. אם את לא בטוחה לגבי ההצדקה, אפשר להעזר בבן זוגך, בחברות ובהורים אחרים.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך על תשובתך והכוונתך

אושרת
    03/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג קליני לנער בן 17
    עדי
    31/03/2011

מחפשת פסיכולוג\ית לנער בן 17 באזור קרית אונו. רצוי עם התמחות בטיפול משפחתי .

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג קליני לנער בן 17

הוספת תגובה

• פסיכולוג קליני לנער בן 17 - תגובה

רוני פרישוף
    31/03/2011

שלום עדי,

לצערי לא נוכל לתת המלצות בפורום.

\בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה