פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיכאון?
    יעלה
    08/03/2011

היי,
    אני בת 30 , נשואה עם ילד בן שנתיים. בפן הזה אני באמת מאושרת , אוהבת והכל בסדר יחסית. אך בפן של המיצוי העצמי והעבודה אני אומללה וזה מכניס אותי לדיכאון נוראי. אני מרגישה רע, שאני לא ממצה עצמי כאדם, רק כאם ואישה. זה מכניס אותי לדכדוכים קשים מאד ולשאלות נוקבות ויומימייות, חרטות על מה שלמדתי ומה שעשיתי עם עצמי עד גיל 30. האם זהו משבר או שזה יעבור? איך אפשר לקבל הנחיות לחיים טובים ,אמיתיים וממשיים יותר?הייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי פעמיים והיה גרוע, לא אהבתי שהפסיכולוגית רק הקשיבה ולא אמרה כלום בעצם. הרגשתי מאד לא נוח ואני מוצאת עצמי חושבת כל הזמן על אנשים קרובים לי שמתו ואינם. אני בוכה המון, עייפה תמיד ועצובה ועצבנית, רבה עם כל העולם, אין לי חברים ואין לי יכולות ליצור חברויות כי אני ביישנית מאד. אני מתה לחברות!!! מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון? - תגובה

רוני פרישוף
    08/03/2011

הי יעלה,

טוב שהתחלת את דברייך בדברים הטובים שבנית והשגת, ואיתם טוב לך. זוגיות, הורות ומשפחה אינם דברים מובנים מאליהם, והיכולת להגשימם ולהנות מהם מעידים על הרבה כוחות שלך.

מאידך, בהיבט של מימוש עצמי מקצועי וחברתי את מרגישה בפיגור וחוסר סיפוק. נשמע שאת חסרת בטחון ומלאה עכבות, הגורמים לך לשקוע ומעכבים את התפתחותך. יתכן כי אבל לא מעובד על יקרים לך שנפטרו מוסיף גם הוא לדכאון.

צר לי שלא חווית חוויית טיפול טובה. לא תמיד יש התאמה בין המטפל למטופל, ולפעמים הטיפול פשוט לא מוצלח. אני מאד ממליצה לשוב לנסות טיפול נפשי. טיפול דינמי נראה מתאים לך ביותר, אך יש אפשרויות טיפוליות אחרות, פעילות יותר, כמו טיפול קוגנטיבי התנהגותי, או טיפול קבוצתי.

גם טיפול תרופתי נוגד דכאון יכול מאד לעזור לך, הטיפול אינו ממכר ותופעות הלואי שוליות יחסית.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

יעלה
    09/03/2011

האם זה לא נוקשה מדי לקחת תרופות נגד דיכאון? זה נראה לי מפחיד. העניין הוא שגם אני מרגישה עליות וירידות, אני יכולה להיות בדיכאון נוראי ומזעזע ודרה אחריו קורה משהו טוב ואני בהיי מטורף. האם זה באמת משהו נפשי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

רוני פרישוף
    11/03/2011

שוב שלום,

לצערי, לא אוכל להמשיך לאבחן את מצבך דרך הרשת.

אינני יודעת אם את זקוקה לטיפול תרופתי, ומאיזה סוג. הדברים נאמרו כדי לפרוש בפנייך את מגוון אפשרויות הטיפול. ככלל, אנשים רבים נעזרים היום בטיפול נוגד דכאון. למעשה, זו אחת התרופות הנמכרות ביותר בארץ ובעולם.

כדי להמשיך בתהליך איבחוני וטיפולי, יש להיפגש עם איש מקצוע מוסמך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מוכנה להכיר אותך.

ARUIFVI
    18/03/2011

אני גם מחפשת חברות . היכן את גרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני מחזירה את הכסף שלי????
    תודה מראש
    08/03/2011

שלום מבקשת עצה בנושא: היתה לנו בבנין פעמיים בעייה של סתימת ביוב בגלל שאני גרה למטה ולי זה הכי מפריע אני זאת שהזמנתי אינסטלטור עכשיו פעם אחת יצא שזה 74 שקל לכל שכן ובפעם שניה שזה 50 שקל לכל שכן . יש לי שכן שגר בקומה אחרונה בבנין והוא היה גורם לסתימה בגלל שהוא ואשתו זורקים מגבונים לאסלה אבל מה כשדיברתי איתו הוא אמר שמגבונים מתפרקים אני לא יודעת איך הם מתפרקים אם כל פעם הוציאו כדור ענק של מגבונים בשני המקרים אחרי מקרה סתימה ראשון ביקשתי ממנו שיפסיקו לזרוק מגבונים אך לדאבוני זה לא עזר.בנוסף הוא ואשתו לא מחזירים לי את 124 שקל ששלמתי עליהם כשפניתי לשכן הוא אמר שיחזיר אבל לא החזיר כשאתמול פניתי לאשתו היא ניסתה להתחמק מהנושא וגם אמרה שהם יחזירו אבל הם לא החזירו עכשיו שהעניין יהיה ברור לא מדובר על משפחה שהיא במצב כלכלי קשה יש להם מכונית יש להם טלפונים ניידים מדגם אחרון ומשום מה הם חושבים כנראה שאני צריכה לשלם עליהם . איך אני מסבירה להם כדי שיבינו שאין שום סיבה שמישהו ובפרט אני ישלמו עליהם ושחובתם להחזיר לי את החלק שלהם ?

הוספת תגובה

• איך אני מחזירה את הכסף שלי???? - תגובה

רוני פרישוף
    08/03/2011

שלום לך,

כדאי לך לפנות לאגודה לתרבות הדיור. הם המומחים בנושא, ויתנו לך הכוונה, כולל אמצעים משפטיים לטפל בשכנים הסרבנים.

בשאלתך מסתתרים לבטים שלך לגבי איך מתמודדים עם פגיעה, אלימות סמוייה וגלוייה, תסכול, קונפליקט, והאם את מספיק אסרטיבית ובטוחה בעצמך בזירה הזו. יתכן כי גם חסרה לך תמיכה חברית ורגשית כדי להתמודד עם מצבים כאלה.

אם תרצי לעבד נושאים אלו, ולפתח תכונות של ביטוי עצמי ותקיפות, יש לך הרבה אפשרויות לעבור תהליך אישי, החל מאימון וכלה בטיפול וטיפול קבוצתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להחזיר את הכסף שלי?

תודה מראש
    09/03/2011

לצערי אנחנו לא חברים בתרבות הדיור ככה שהם לא יעזרו לי . אבל איך מדברים עם אנשים חצופים כמו השכנים שלי שחושבים שמישהו אחר צריך לשאת בהוצאות שלהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    רינת
    08/03/2011

שלום רב ,לאחרונה אני נמצאת במצב נפשי לא כל כך תקין ,זה מתבטא בכך שאני מתפרצת נורא בקלות ,ורבה לאחרונה כל שנייה עם הבן זוג שלי .הסיפור הוא כזה ,לפני שנה בערך התחלתי לצאת עם אדם מבוגר ממני ב 10 שנים ,בפגישה הראשונה הוא היה כנה איתי והסתבר שיש לו שני ילדים והוא בתהליך גירושין ,אני לא חשבתי הרבה ומשום מה המשכתי את הקשר הזה למרות שיעדתי שהוא לא בריא וששום דבר טוב לא יצא מזה ,אני הייתי בתקופה שרציתי תשומת לב והוא לראשונה העניק לי אותה והתחלתי להרגיש אישה אמיתית ,הוא לא חי עם אשתו כבר 5 שנים ובגלל העובדה המשכתי את היחסים כי יעדתי שאני לא הורסת משפחה אלא גם בלעדיי הכל היה מובן מאליו ,אני חשבתי הרבה איך להתמודד עם המצב הזה ובתקופה הראשונה ממש ניסיתי להבין אותו בכל דבר ולתתלו הצעות ,הייתה לי תקווה לשינוי כמו לכל הנשים.לאחר מכן התגלה גם בעיות במשפחה שלו הוא ממשפה מאוד מסורתית (הנישואוים שלו היה במסגרת שידוכך)ההורים שלו אנשים מאוד פרמיטיביים וכל הזמן ניסו להחזיר אותו לאשתו ,הוא אינו יכול להתנגד למילה של הוריו ,אנחנו כבר שנה ביחד וההורים שלו לא מכירים אותי ,גם במצב הזה אני מנסה להבין אותו כי הוא אומר לי כל הזמן שצריך זמן והכל יהיה בסדר ושאני יתן לו את הזמן לפתור את הבעיות שלו לבד ,אני נורא האמנתי לו ולמעשה הוא בן אדם מאוד טוב שמנסה לרצות את כל האנשים שמסביב ,שאני מסתכלת אליו אני אכן חושבת שנותרו קצת אנשים כאלה בעולם ,יש לו לב נורא טוב והוא מייחס אליי נורא יפה -בעבר אני לא הכרתי יחס כזה ,הוא מכבד את אמא שלי (אמא שלי גם קיבלה את העובדה שהוא נשוי בגלל היות בן אדם טוב)היו תקופות שניסיתי להבין את כל המצב,אבל עכשיו בתקופה הנוכחית אני פשוט מתפרצת עליו משהו שנמאס על שנינו אני מבינה שהכל כנראה מוביל לפרידה ,שנינו בנתיים לא מוכנים לוותר אחד על השני אבל אני מבינה שאני לא יוכל להמשיך ככה להרבה זמן כל המצב נורא מפריע לי וכבר אין מקום להירגע ,גם אם אני מנסה להרגיע את עצמי אני לא מצליחה ,החברים מסביב אמרים לי שמהתחלה אני יעדתי לאן אני נכנסת וכרגע זה המצב.הוא מנסה לעשות את המקסימום אבל כרגע המערכת היחיסים נהיו בלתי נסבלים .יש לו עסק אז קבענו שפעמיים בשבוע הוא ישן (הוא גר אצל דודה למרות שיש לו בית פרטי שהוא משכיר לאנשים)ימי שישי הוא יושן אצלי ופעם בחודש הוא אצל ההורים ,ואעם יום שישי הוא יושן אצלי אז ביום שבת הוא קם מוקדם בבוקר ולוקח את הילדים לטיול -בנוגע לזה אין לי כל זכות לבואו בטענה כי זה מדובר בילדים ,אני מרגישה שכרגע יש לו המון בעיות מסביב ואני מוסיפה עם הריבים שלי ועצבים שלי ודבור מזלזל ולמרות זאת הואממשיך לסבול אותי אבל גם אני כנראה לא יכולה להמשיך במצב הנוכחי ולא יודעת מה לעשות להישאר איתו ולתת לזמן לעשות את שלו או שפשוט לחתוך ולראות איך בלעדיו .

אני מודה על הקריאה מראש
    ומחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

רוני פרישוף
    08/03/2011

שלום רינת,

אני כמובן לא מכירה אותך ולא יודעת מה המניעים הפסיכולוגיים שגרמו לך להיקשר לאדם שאיננו פנוי. את מתארת את עצמך כתמימה ואופטימית לגבי הסיטואציה, אך הנסיון מלמד שנשים שנקשרות לגברים נשואים בדרך כלל סובלות מחוסר בטחון או חולשת אופי שגורמת להן להיות פגיעות למניפולציות ולתלות. תצטרכי לעשות עם עצמך חשבון נפש מדוע נקלעת לסיטואציה הזו, ומה נכון לך להמשך הדרך, במיוחד אם את רוצה להקים משפחה משלך.

אני יכולה רק להצטרף למסר של חברייך, והוא שלך, כמו לכל אשה אחרת, מגיעה מערכת יחסים מלאה, מחוייבת ופנוייה. אם את לא בטוחה ביכולתך להשיג מערכת כזו, עלייך לפנות לעזרה מקצועית כדי לחזק את עצמך וללמוד לבנות קשר בריא.

ההתפרצויות שלך אולי לא נעימות, אבל הן מעידות על התחזקות שלך, ועל תביעה חיובית לזכותך לזוגיות מלאה.

אם את חשה תקועה, נסי לקבל עזרה מקצועית שתכוון אותך. במרפאה לבריאות הנפש ניתנים טיפולים נפשיים בחינם. בארגוני נשים כדוגמת ויצו תוכלי לקבל הכוונה.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום- משהו מוזר
    אני
    07/03/2011

איפשהוא בתיכון, התחלתי לאבד את הביטחון העצמי שלי. על הזמן, בומשך השירות בניתי אותו לאט לאט. עד עכשיו אין לי אותו לחלוטין אבל אני מרגישה התקדמות בהרבה מובנים. לאחרונה צצה לי בעיה מוזרה. אני מדברת בביטחון מלא, ובענייניות כשאני לא מסתכלת לאנשים בעיניים. כאילו, אני רוצה לדבר בביטחון אבל העיניים שלי בוגדות בי והמבט נהייה מבט של חסרת ביטחון כשאני למעשה ממש לא. מצטערת על הבלבולי מוח. אבל זה מה שאני מרגישה. ואין לי מושג איך להתמודד עם זה. פשוט אין לי. זה צץ לי ממש לאחרונה. ואני מרגישה מתוסכלת עצבנית. בנות שהייתי מדברצ איתן , חברות בני משפחה פשוט נהייתי "חסרת ביטחון, כאילו.... לא מסוגלת להסתכל להם בעיניים וזה מתסכל אני פשוט לא מבינה. והקטע שלפעמים זה חולף. ולפעמים זה לא. כאילו זה עובד עליי פסיכולוגי אני לא יודעת מה לעשות.!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום- משהו מוזר

הוספת תגובה

• שלום- משהו מוזר - תגובה

רוני פרישוף
    08/03/2011

שלום לך,

העיניים מכונות "חלון הנפש". דרך קשר העין אנחנו מביעים את עצמנו ואת תחושותינו הרבה יותר מאשר במילים ובהתנהגות, וכך אנו גם קולטים את האחר.

כנראה למדת במשך השנים לחזק את עצמך התנהגותית, וזה מצויין. למדת להרגיש בטוחה בעצמך, בדעותייך ובערכך, ולהשתלב טוב יותר במסגרות שונות. עמוק בפנים עדיין נשארה רגישות גדולה, וקשר העין נותן לך הרגשה שאת חשופה ופגיעה.

את יכולה להמשיך להתאמן ולחזק את עצמך ברמה התנהגותית. למשל, דרך שיחה עם עצמך מול מראה, או נסיון לשמור על קשר עין רציף עם האנשים שאיתם את חשה מוגנת ובטוחה. גם נסיון להסיח את הדעת מהעניין יקל על ההיבט הכפייתי של המצב.

לדעתי, חבל לאבד מגע עם הפן הרגיש והפגיע של אישיותך. אני בטוחה שיש בו אוצר! אם תבחרי לפנות לטיפול נפשי, תוכלי לעבור מסע מיטיב, שיחזק את בטחונך העצמי, ויטפח גם את הנפש והרגישה והעדינה שלך, הניבטת בעיניים.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני עוד משהו

אני
    09/03/2011

אני מרגישה יותר בנוח למשל כשאני עם משקפי שמש. ככה אני לא חשופה ואני מדברת בביטחון מלא. וככה כשאני מדברת עם מישהו כאילו העיניים שלי מחליטות לבד מה הן עושות ובמקום להתעמק באדם אני מתעמקת בזה שאני לא יכולה להביט וזה חושף את החוסר ביטחון שלי. זה נוראי.אני נורא סובלת מזה. בעבודה בעיקר כשמדברים עם אנשים ומנהלים שיחות. כאילו החלק בעיניים ובמצח איכשהוא מחליט את שלו.
    בנוסף לכל - יושב לי באש הפן החברתי. אני נורא מצחיקה ומבדרת מטבעי אבל בתור בנאדם וחברה כאילו אני מרגישה שאני לא מעניינת. ומסתכליים עליי בזלזול. שאני לא כמו כולם. "מקובל" נניח. מושג תיכוני. וכאילו אני נבלעת... זה נורא מתסכל אותי ומערער את המקום שלי וכמה שאני אלחם זה לא יעזור.מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני עוד משהו - תגובה

רוני פרישוף
    11/03/2011

שלום לך,

הסבל שלך נשמע גדול ועל גבול הכפייתי. אני ממליצה לך מאד על טיפול פסיכולוגי כדי להתעמק בהבנת מצוקתך ולהגיע לפתרון בר קיימא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה ללכת לטיפול לא יכולה

אני
    12/03/2011

יצחקו עליי בבית יחשבו שאני מטומטמת כי לכאורה הכל סבבה אבל לא הכל סבבה...
    לא יכולה חייבת לעשות זאת מאחורי הגב וגם זה אני לא יכולה תסכול....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות אשמה וחרטה כבדות
    מתעניין
    05/03/2011

שלום רב,

אני סטודנט שנה שלישית באוניברסיטה כלשהי בארץ. לפני שהתחלתי את הלימודים התקבלתי לאונ' אחרת, והחלטתי שלא ללכת ללמוד שם. חודשיים לפני שהתחילה שנת הלימודים, אחרי שכבר ביטלתי את ההרשמה במוסד השני מצד אחד ושכרתי דירה בעיר באוניברסיטה שבה אני לומד, תקפה אותי תחושת חרטה קשה ביותר.

למרות שהייתה הרשמה מאוחרת במוסד השני, וסיכויי הקבלה היו לא גבוהים במיוחד, החלטתי שלא לנסות להתקבל לאוניברסיטה האחרת. היו לכך שתי סיבות:

1. פחד ממצב של חוסר ודאות. מגישים בקשה, שהיא על בסיס מקום פנוי וצריך להמתין שמישהו יבטל את המקום שלו ברגע האחרון.

2. העובדה ששכרתי דירה כבר לשנה שלמה, והיה לי חשש שמא לא אצליח למצוא דייר שימצא חן בעיניי השותפים שלי, כך שאני אצטרך לשלם במשך שנה שלמה על דירה שלא אגור בה.

3. אמרתי לעצמי שלא תהייה לי שום בעיה לעבור אחרי סמסטר. אוכל להגיש בקשה לסמסטר החדש, להתקבל ללא בעיה מספיק זמן מראש, להספיק להסדיר את נושא המגורים מראש וכו'...

בסופו של דבר נשארתי עם הבחירה הגרועה שלי. מכל מיני סיבות שאני לא אפרט פה לא הצלחתי לעבור בתום הסמסטר. כעבור שנה, האונ' שאליה רציתי לעבור לא הסכימה להכיר ברוב הקורסים שעשיתי, וכך החלטתי שלא לבזבז זמן ולהישאר איפה שאני נמצא. מסמסטר-לסמסטר התחושה שלי הופכת רעה יותר ויותר. אני מרגיש שאני לא מצליח למצות את עצמי איפה שאני נמצא, והתחושה שלי היא קשה ביותר. לאחרונה, לצערי, ההישגים הלימודיים שלי החלו להדרדר.

אני שב ומלקה את עצמי בשאלה: "איך זה ייתכן שכבר חודשיים לפני שהתחילה שנה א' ידעתי שעשיתי בחירה לא נכונה וישבתי בחיבוק ידיים?". אני לא סולח לעצמי על הויתור העצמי הזה. פשוט ככה. הנקודה היא שאני לא מפסיק לעסוק בשאלה המייסרת הזאת. הכעס שלי על עצמי הוא פשוט בלתי נתפס, והוא ממש פוגע בתפקוד היומיומי שלי. לא משנה מה, אני לא מצליח להרגיע את עצמי...

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושות אשמה וחרטה כבדות

הוספת תגובה

• תחושות אשמה וחרטה כבדות - תגובה

שחף ביתן
    07/03/2011

שלום לך,

אתה מתאר כי אתה עסוק באופן אובסיסיבי בשאלת החרטה ותחושה שאתה החלטת לא נכון. ברור כי עיסוק כזה המעלה כעס רב המופנה פנימה הוא קשה ביותר, מדכא ומכלה את רוב האנרגיות והכוחות שלך. כך שהתפקוד נפגע והלימודים שלך בסכנה.

נראה כי אתה משקיע הרבה מאוד אנרגיה במחשבה על 'מה יכול להיות אם?' במקום במציאות עצמה. אינני בטוח שהפתרון לבעיותיך אכן היה מעבר לאוניברסיטה אחרת. בסה"כ בארץ יש דמיון רב בין התארים, וגם אם לא, לא ברור מדוע אתה כה בטוח שהמקום שבו אתה נמצא הוא פחות טוב. האם זה קשור לכך שזה מה שבחרת בסופו של דבר? האם לא היית מרגיש דומה גם אם היית בוחר הפוך? ואז מתחרט על כך שבחרת הפוך?

יש מקום לחשוב מדוע אתה עסוק באופן אובסיסיבי עם החלטה שלקחת לפני שלוש שנים, ומלקה את עצמך עליה כך? מה זה משרת עבורך? אולי נכון היה להסיט את המוקד לעבר הקושי שלך בלימודים? מה קשה לך? אולי אתה מרגיש שאתה במקצוע הלא-נכון? אולי קשה לך ללמוד? אולי אתה מרגיש שהיית רוצה לעשות משהו אחר?

על כל פנים נראה כי תחושת ההחמצה שלך יותר חשובה לחוויה שלך, ממה שבחרת בסופו של דבר. יש חשיבות רבה לכך שתוכל לנסות להבין מה אתה בעצם מנסה לור לעצמך דרך העיסוק הבלתי פוסק והלא מרפה הזה? יכול מאוד להיות שיהיה קשה לברר לבד את הדברים האלו, ורצוי שתפנה לאיש מקצוע. אין זה מקרי שתחושת החרטה מתגברת דווקא לקראת סיום התואר. לעיתים קל יותר לעסוק באופן חוזר בהחלטה שנראית גורלית בעבר, מאשר להתמוד עם הקשיים הגדולים מאוד להגשים את עצמנו במציאות.על מנת לא לפתוח שרשרת של חרטות שילוו אותך בעתיד, רצוי לפנות לאיש מקצוע שיעזור להבין את הקושי להיות שלם עם החלטותיך, ללכת איתן עד הסוף, ולהפיק מהן את המירב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביזרים נלווים לגיל הזהב
    טלי
    04/03/2011

שלום רב! אני סטודנטית לעיצוב תעשייתי שנה רביעית ופרויקט הגמר שלי הוא "אביזרים נלווים לגיל הזהב". ברצוני לשאול האם מוכרת להם התופעה שאנשים מבוגרים מסרבים להשתמש במכשיר שמיעה (או כל אביזר אחר כגון מקל הליכה או הליכון) עקב סיבות פסיכולוגיות כגון:בושה או לא רוצים להודאות במחלה תודה מראש טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אביזרים נלווים לגיל הזהב

הוספת תגובה

• אביזרים נלווים לגיל הזהב - תגובה

רוני פרישוף
    11/03/2011

שלום טלי,

בודאי שהתופעה מוכרת. אנשים מבוגרים בהחלט עשויים להימנע משימוש באביזרי עזר מטעמי בושה, הכחשה וכיוב. אין לי מה להוסיף על כך, למעט איחולי הצלחה בעיצוב אביזרים לגיל הזהב, שיעודדו את ההיענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי כוח אני אפילו לא מסוגל לבכות
    עייף ומיואש
    03/03/2011

אמא שלי. אני מרגיש שכבר אין לי כוחות למרתון הזה. 4 שנים לוקחת תרופות נרקוטיות, בחצי דיכאון מאז שאבא שלי נפטר, מדובר באישה שהיתה הכי שמחה ומדהימה שיש וכרגע היא כמעט ממוטטת. אני הבן הגדול שלה ואני כבר שנתיים בבית סובל את כל מה שקורה איתה. אין לי כוחות, אני בד"כ אוהב לכתוב הרבה אבל הרגע מגן דוד אדום יצאו מהחדר שלה אחרי ששעה וחצי (!) ניסו להסביר לה שהיא צריכה להתפנות לבית חולים והיא כל הזמן חזרה על אותו המשפט "לא רוצה, אני לא סובלת בית חולים מאז שבעלי נפטר" כבר לא יודע מה לעשות,

אני מדבר מתוך עייפות נפשית ברמה הכי גבוהה שיש, הלכתי להוציא לה היום תרופות בחצי שעה התאווררות שהיתה לי וקיבלתי טלפון מדוד שלי לבוא מהר, שאלתי מה קרה והוא אמר לי שאמא שלי נפלה בשירותים והיא רועדת כולה, עזבתי את הבית מרקחת בזמן שהרוקחת כבר הביאה לי את התרופות ונסעתי מהר הביתה, אמא שלי היתה נראית חצי רוח רפאים רועדת כולה והולכת ברעידות מאדו גדולות,

הזמנתי מיד אמבולנס וזה לא עזר, גם משטרה הגיעה בגלל ששמעה שזה קשור לתרופות, אמרתי להם שזה בסדר היאלא נסתה להתאבד או משהו, וזהו המשטרה הלכה, האמבולנס נשאר והם ניסו בעדינות לשכנע אותה לבוא לבית חולים כי הבנתי מהם שאם מרצונה האישי היא לא מתפנה אסור להפ לפנות אותה. היא סירבה שעה וחצי(שעה וחצי באמת, הם גילו סבלנות יוצאת דופן), הם התייאשו, גם אני התייאשתי, להם יש לאן לחזור, ולי אין, אני נשאר בבית, עם אמא שלי, במצב הכל כך מתסכל הזה, ואני כבר לא יודע מה לעשות.

הוספת תגובה

• לעייף ומיואש

בדידות
    05/03/2011

בד"כ אני לא מגיבה בפורום הזה, אבל הודעתך כ"כ נגעה לליבי וכאבתי איתך כל מילה שכתבת.
    אם יורשה לי, הצעתי לך היא לנסות בכל מחיר ולמרות רגשי האשמה, להתנתק קצת מאמך ולנסות לחיות את חייך.
    לדעתי, כל עוד אתה שם כל הזמן עבורה ובהישג יד, אמך מאפשרת לעצמה להיות חסרת אונים ומרוכזת בעצמה ובכאב הפרטי שלה. יתכן כי בצורה אבסורדית, אם לא תהיה שם כל הזמן עבורה, היא תיאלץ להתחיל לעמוד על רגליה שלה מחדש.
    יכול להיות שייראה לך כי מה שאני כותבת מאד פשוט למי שלא עמוק בתוך הסיטואציה, אבל חשוב לי שתדע שאני דוקא כותבת מנסיוני האישי. גם אבי נפטר כשהייתי בת 20 ולא באופן טבעי,אלא כיון ששם קץ לחייו וגם אמי שהיתה מאד מאד קשורה אליו ותלויה בו נכנסה לדיכאון ולא איפשרה לי לעזוב את הבית ולחיות את חיי. הקשר בינינו היה מאד סימביוטי ומזיק - לעיתים נראה לך שאתה מאד קשור למישהו במובן החיובי של המילה, אך מתברר לך במבט לאחור שזה היה קשר מאד חד סיטרי ואף גרמו לך להרבה מאד ייסורי מצפון ולרגשות אשם לשווא, כי זו הדרך היחידה להמשיך ולהחזיק אותך שם.
    גם היום, 23 שנה אחרי, הקשר עדיין מאד טעון וקשה ובמיוחד שאמי חולה בסרטן, אבל אני לא נכנעת יותר למניפולציות הרגשיות שלה שהיא מפעילה כל פעם כשכועסת עלי כי אני לו איתה ולא עוזרת לה מספיק. כשהיא אומרת שחטפה את הסרטן בגללי, אני לא מפנימה את זה יותר. אלה האמונות שלה, שכל מה שקורה לה זה בגלל מישהו..
    ואתה יודע מה? נראה לי שהיא מסתדרת טוב מאד בלעדיי. רק שכשהיא מדברת איתי נוח לה להתמסכן ע"מ לגרום לי לרגשי אשם ולהחריב את חיי.
    לדעתי, אתה צריך להגיד לאמך, שאמנם היא איבדה את בעלה, אבל אתה ואחיך איבדתם את אביכם ושאתם גם זקוקים לנחמה, לעצה ולהדרכה של אמא - של הורה! אתה לא זה שצריך לגדל את אימך, ההיפך! היא למרות הכאב צריכה לאפשר לך ולאחיך לחיות את חייכם ולא להקריב קורבן ולהיות 24 שעות ביממה מסביבה ולהחזיק לה את היד..
    גם העובדה שהיא לא מוכנה להתפנות לבי"ח יש בה מן האגואיסטיות - היא לא באמת רוצה "להחלים" ולהיעזר באנשי מקצוע, אלא נוח לה יותר ליפול עליכם ובעיקר עליך ולדעתי זה ממש לא פייר ולא התנהגות של הורה!4 שנים הם מספיק זמן להתאושש ולחזור לחיים!
    תציע לה לקבל עזרה נפשית - טיפול ו/או אישפוז קצר בביה"ח ואם היא תמשיך לסרב, תעמוד על שלך ולמרות הקושי הרב תבהיר לה שאם היא לא מוכנה לקבל שום עזרה, אתה מתחיל לבנות את חייך! לא אמרת בן כמה אתה, אבל אם אחרי צבא, אולי תתחיל ללמוד, לרכוש מקצוע, אולי תכיר מישהי, תקים משפחה משלך?..
    מותר לך ומגיע לך!!!!! ואם היא לא מוכנה לקבל טיפול, אולי אתה תלך ע"מ שיחזקו אותך בדרכך מבלי להרגיש רגשי אשם, שאני יודעת טוב מאד עד כמה הם ממיתים ומרפים את הידיים ומקבעים את המצב הקיים ולא מאפשרים שינוי!
    לא יודעת אם אתה מתחבר למה שכתבתי, אם אתה במקום שמסוגל לשמוע.
    בכל מקרה, מאחלת לך שתהיה חזק ותעשה משהו למען עצמך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו שאמרת, אני רגיש מדי בשביל לנטוש

עייף ומיואש
    06/03/2011

את אמא שלי, אבל בהחלט מלא תיסכול ואני עצור לחלוטין בחיי היום יום שלי. הייתי חייל מצטיין ביחידה קרבית איכותית בצהל ויעדו אפילו לשלוח אותי לקצונה אבל כשאבא שלי נפטר הכל השתנה התחלתי להדרדר עד שהיום אני במצב שכבר שנתיים אני כמו גולם, לא מסוגל לקחת אחריות על משהו, האחריות היחידה שנותרה לי היא להיות בבית ולוודא שאמא שלי ואחותי הקטנה לא מתמוטטים (אני בן 24). הגעתי למצב שאני פשוט לא מצליח להבין מאיפה בני אדם אוספים כוחות לעבוד להקים משפחה לטפל בילדים, אלה דברים שאני רוצה לעשות בעצמי אבל אין לי כוח שאפילו מתקרב לכזה שמספיק לכל אלה.

אמא שלי אישה מדהימה, היא כזו שדואגת לכולם חוץ מלעצמה וזו הבעיה... האגואיסטיות שלה לא באה מעצם היותה אגואיסטית כמו מהעובדה שהיא פשוט מפחדת לטפל בעצמה באמת (ניתוח מסוכן) ומעדיפה את הטיפול התרופתי שיתן לה אשליה שלפחות הכאבים לא חזקים, המצב מתסכל ביותר, זה דורש ממני המון מאמץ נפשי עכשיו לכתוב כאן כי ממש אין לי כוח לזה. תודה על ההתייחסות שלך יקירתי, אשמח לשמוע עוד אם יש מה לומר. אני מרגיש לפעמים שבא לי לחזור להיות ילד בן 3 שלא חושב על כלום ולא יודע כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו שאמרת, אני רגיש מדי בשביל לנטוש - תגובה

שחף ביתן
    07/03/2011

שלום לך,

אתה כותב הרבה על אמא שלך, ועל כך שאתה אחראי עליה ועל אחותך הקטנה, אבל אתה לא כותב כמעט על עצמך. רק חצאי משפטים לא ברורים. אתה איבדת אב בגיל צעיר, תוך כדי שהיית בצבא. זה משבר לא פשוט שאתה מתמודד איתו, עם האבל, האובדן והכאב. לעיתים קל יותר לטפל במישהו אחר מאשר בעצמך. נראה כי בכך את ואמא דומים.
    נראה כי במשפחה שלכם התרגלתם להתמודד דרך דאגה לאחר, אבל כך כל אחד בעצמו נשאר לבד, עם האבל שלו, עם הכאב שלו, שלאף אחד אין גישה אליו, גם לא לו עצמו.

אני חושב שמה שכתבה לך בדידות נכון, חשוב שתתרכז בעצמך. חשוב גם שתוכל למצוא בתוכך דרך שזה לא יהיה 'או או'. או שאני נוטש או שאני מקריב את עצמי לחלוטין. אתה יכול לדאוג לעצמך, לחזק את עצמך, למצוא את הכוחות שלך להמשיך הלאה, ואז תוכל גם לעזור לאחרים במידה הנכונה. במצב הנוכחי כל אחד שוקע בעצמו בתוך משבר, ומנסה להתמודד דרך דאגה לאחר. אך למעשה המשבר רק הולך ומחריף.

אם קשה לך לפנות עבור עצמך לטיפול נפשי, אתם יכולים לפנות יחד לעזרה מקצועית, כמשפחה שזקוקה לעכל ולעבד אבל קשה על אביכם, אבי המשפחה שהלך בטרם עת. הרצון לחזור ולהיות בן שלוש, הוא גם הרצון לחזור למצב שבו היה אב גדול וחזק שדאג לדברים והם לא נפלו עליך. אכן נופל עליך יותר מדי כרגע. חשוב מאוד שתיתן לעצמך את הלגיטימציה להתרכז בלעזור לעצמך, גם אם זה אומר לעבור דרך המקומות הכואבים והקשים שלך. לטפל באחרים זה קשה, אבל פחות כואב, עם זאת, זה פחות יעיל בטווח הארוך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה זה נקרא לדאוג לעצמי?

עייף ומיואש
    07/03/2011

מה אני לא עושה שאני כן צריך לעשות בשביל לבטאאת העצות שנתת?
    הרי כתבתי שאני מרגיש שזה קושי גדול מדי עבורי ללכת לעבוד או להיות בסביבת אנשים כי אני מרגיש שאני מכל מיני סיבות ריגשיות מוציא יותר מדי אנרגיות כשאני נמצא במסגרת שלא מנוהלת אך ורק על ידי. וזה קשה, כי אני כל הזמן בביקורת סמויוה גם כיום, אף אחד לא מרוצה מהעובדה שאני לא עובד בגיל 24 במיוחד בחור כמוני שהם חושבים שיש לו פוטנציאל גדול, אבל אין לי כוחות, גם לא להתמודד עם המצב של אמא שלי, אבל כשצועקים הצילו, אדם רגיש חייב לעזור. זה לא שיש לי כוחות לעזור לה יותר מלעצמי. אני לא סומך על הרבה אנשים כיום ובטח ובטח לא על פסיכולוגים שמהניסיון שלי איתם לא נתנו לי מהומה ממה שחבר טוב ואוזן קשבת נתנו לי. אני מרגיש שלכל אדם בעולם יש תאוריות משל עצמו וקשה לי למצוא תאוריה שחופפת לתאוריה שלי ואני די נופל בין הכיסאות. הלוואי והייתי משוחרר ומרגיש שלא כזה מעייף לחיות בסביבה של אנשים כי אז הייתי מצליח לדאוג לעצמי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע"מ להיות משוחרר וחופשי

בדידות
    07/03/2011

ולא עייף ומיואש, עליך לצאת מהמצב הנוכחי ולא לקבע אותו!
    בזה שאתה אומר לעצמך שאתה לא יכול אחרת, אתה מקבע ומנציח את המצב הקיים וגם מתחיל להאמין בכך שלא ניתן אחרת.

כשאני נורא מפחדת ממשהו אני אומרת לעצמי שצריך להיכנס בפחד ולא להתרחק ממנו. זה כמו שאם מישהו רודף אחריך ואתה בורח אתה מתמלא יותר ויותר פחד, אבל אם דוקא תעצור ותסתובב ותתעמת עם הרודף ועם הפחד, אתה תגלה שהוא יפסיק לרדוף אחריך ולא יהווה יותר איום. אח"כ תתמלא בתחושת סיפוק עצומה ותאמין יותר בעצמך ובכוחותיך.

אם אתה מרגיש כרגע שאתה לא מסוגל לעבוד ולהיות במסגרת, אתה יכול להתחיל בקטן: רק כמה שעות ביום, עבודות זמניות, מתן שיעורים פרטיים, להוליך כלבים, לא יודעת כל דבר קטן, זה גם יכול להיות חוג או קורס אם יש לך אפשרות כלכלית לכך. העיקר שתצא לכמה שעות מחוץ לאוירה הקשה והמדכאת בבית וכך יחזור אליך הבטחון ואולי גם יצוצו רצונות וחשקים שחשבת שכבר אין לך.

לדעתי האישית טיפול כן יכול להועיל לך, אבל אם אתה לא מתחבר לזה, זה כבר עניין אחר. אתה יכול אפילו לנסות טיפול קבוצתי כלשהו וכך גם תהיה בחברה וגם תראה שיש עוד אנשים כמוך ותוכלו לעזור אחד לשני ובליווי של איש מקצוע.

הכי קל להגיד: אני לא יכול, אני לא מסוגל, להרים ידיים ולהיכנע למצב הקיים שלא טוב לך ואתה סובל ממנו, אבל אתה בחור כ"כ צעיר, ששירת בצבא ובטח עבר שם חוויות קשות ומחשלות וחבל שאתה מוותר לעצמך ומרים ידיים כ"כ בקלות. אם תתעשת ותיכנס בפחד, תהווה גם דוגמא וכוחות לאחותך, הרבה יותר מלהיות בדכאון.

זו דעתי האישית - אני מתרשמת מהודעותיך שאתה פאסיבי ולא ממש מוכן נפשית לשינוי אמיתי במצבך. אולי אתה עוד לא שם. אולי זה עוד יגיע בהמשך.

בינתיים, שיהיה לך רק טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בדידות זה "עייף ומיואש"

שיניתי כינוי
    08/03/2011

אבל שיניתי את הכינוי הזה, רק מלקרוא אותו זה מדכא. אני אגיד לך, הראש שלי במלא במחשבות ורעיונות של כל מיני דברים ופילוסופיות שאני לא כל כך יודע איך להכיל אותם או להתמודד איתם, אני נמצא במצב כזה שאני מנסה לעבוד עם עצמי לקבל את האנשים כמו שהם ואת עצמי כמו שאני וכל הזמן אני מתנגש בהתנגדויות פנימיות שמקשות עליי לקבל את החיים בקלות ובכיף. בחיי היום יום אנשים מכירים אותי (לפחות עד לא מזמן) כאדם מאוד נגיש חברותי חייכן כיפי ורגיש אבל בזמן האחרון אני לא יכול לתת את הדברים האלה כי אני עצור בתוך תוכי, אני מאוד עצור, מאוד לא סבלני לאנשים, עסוק בעצמי מאוד וגם לא בדיכאון, אני לא טיפוס דיכאוני אבל מה שכן, אני טיפוס עם המון ביקורת עצמית וכבר אין לי כוח לזה, אין לי כוח כל היום להתעסק במי התיחס אליי יפה למי אני התנהגתי יפה, מי אוהב אותי מי לא אוהב אותי, איזה בחורות עשו לי עיניים איזה בחורות לא עשו לי עיניים, העולם שלי כל כך עשיר ברגשות ומחשבות שזה פשוט מעייף להיות "אני".

בצבא עברתי המון חוויות לא קלות מבחינה נפשית וכמובן מבחינה פיזית, למדתי שאני מסוגל לעשות דברים שלעולם לא חשבת שאתה מסוגל לעשות למרות שתפסתי מעצמי בחור חזק, אבל זה מה שהכי מפתיע אותי, שלמרות כל מה שעברתי כביכול והפוטנציאל הגדול שכולם ניבאו לי, פתאום מצאתי את עצמי יושב כל היום בבית מול המחשב ולא מסוגל לזוז לשום מקום. אני מרגיש שבקושי יש לי כוח להתנהל בצורה שאני מתנהל אז להיות במקום בו אומרים לי מה לעשות וקובעים לי את סדר היום (עבודה) זה כבר גדול מדי עלי. הלוואי והיתה לי אוזן קשבת ציפור מגירה כזו שאני יכול לשפוך בפניה את כל הדילמות והמחשבות שלי מבלי שהיא תשפוט אותי... זה יכל לעשות עבורי המון,

אבל לכי תמצאי ציפור נפש כזו, פסיכולוג או דמות מקצועית זו לא ציפור נפש עבורי, אומנם יש לי בעיות אבל אף פעם לא טענתי שפסיכולוגיה זה אירגון חכם. זה אירגון שברוב המיקרים לא הוכיח את עצמו ויותר מכך, כמעט כל התאוריות האמיתיות בקשר למדע הנפש נמצאים בתורה שלנו, התורה היקרה של היהודים, אבל לצערי עדיין קשה לי להגיע לרמה שבה אני יכול ללכת במאה אחוז או קרוב לזה על פי אורך החיים היהודי הסטנדרטי, בגלל שבהיותי צעיר עם הרבה תשוקות ורצונות, קשה לי לוותר על החוויות הגשמיות האלה ועד שאצליח להתגבר עליהם, ארצה להיות שלם עם עצמי בכל מצב שאני נמצא בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

בדידות
    08/03/2011

אני כמובן לא אשת מקצוע ולא יכולה וגם טסור לי לעסוק באיבחונים, אבל כיון שאתה מאד מזכיר לי את עצמי בהתנהגויות והמחשבות השיפוטיות שלך כלפי הסביבה ובעיקר כלפי עצמך, הייתי אומרת שלמרות שאתה לא חושב/מרגיש כך אתה כן עובר איזה שהוא סוג של דכאון.
    אני לא רוצה לדבר בהכללות, אבל בד"כ גברים פחות מרשים לעצמם להישבר ולומר: אני בדכאון - זה כאילו לא גברי להודות בחולשות כאלה ואחרות וגם הם בד"כ יותר מתפקדים על פני השטח גם כשעוברים חוויות קשות. פחות מרשים לעצמם להתפרק בגלל כל מיני אמירות חברתיות, בניגוד לנשים שיכולות כן להודות בחולשותיהן. אבל מה קורה באמת מתחת לפני השטח? מתחת להדחקה? מה קורה באמת לנפש? הרי ברור לי לחלוטין שאתה במצוקה קשה מאד ולא יודע איך לצאת ממנה וכיצד לפעול ולכן גם אם אינך מאמין בפסיכולוגיה ולדעתי אתה מדבר בהכללות וחבל, אולי כדאי אפילו ללכת לפסיכיאטר ולקבל עזרה תרופתית לזמן מסוים, ע"מ לגייס כוחות ולחזור לחיים האמיתיים.
    פסיכיאטר זו לא מילת גנאי, ההיפך! אם אתה לא מאמין לחקר הנפש, הרי שאתה חייב להאמין לחקר המוח! הכל כימי, ביולוגי ומאד יכול להיות שחסר לך כרגע איזה אלמנט כימי במוח שאתה יכול לקחת אותו באופן מלאכותי.

אני היום בת 43 ועברתי דברים מאד קשים בחיים כולל דכאונות קליניים ומשברים ללא הפסק.הייתי גם בחורה מאד דכאונית עם נטיות ומחשבות רבות על מוות.עברתי טיפולים רבים מסוגים שונים וגם לוקחת תרופות שגם איתם קשה לי, אבל החיים קצת קצת יותר נסבלים. כיום אחרי שנים רבות מאד של סבל ומשברים ופרידות טראומתיות (כבר כתבתי לך שאבי התאבד כשהייתי בת 20 וגם לי היה מאד קשה עם אמי שהפכה להיות מאד תלויה בי וחנקה אותי) אובחנתי סוף סוף. האבחנה: הפרעת אישיות גבולית ולא איכנס פה למשמעות שלה ולהשלכותיה ופגיעתה באיכות החיים, אבל כתוצאה מהאבחנה אני מרגישה לראשונה שהמושכות של חיי בידיי ואני יודעת לאן לפנות ע"מ לקבל עזרה. אבל אני לא רואה בכל הטיפולים שעברתי עד כה בזבוז זמן כי למרות שאולי בזבזתי 20 שנה מחיי הם הובילו אותי לאבחנה המדויקת ולמקום שמתאים לי ויכול לעזור לי. כל זה התפתחות וגדילה והתבגרות ואני לא מאמינה שניתן לקצר תהליכים בחיים. לכן מאד מאד ייתכן שאתה כפי שכתבתי עדיין לא מונח במקום ויש לך עוד דרך רבה לעבור, אבל זה לא אומר שאתה לא צריך להתחיל בדרך! להתחיל ללכת, לצעוד!

בצבא כפי שכתבת עברת דברים שלא חשבת שאתה מסוגל לעמוד בהם ואתה יודע למה? כיון שבצבא אין ברירה! מפקדים עליך ואתה חייב לבצע! אין מקום לפחד ו/או להנחות, אלא אם כן אתה באמת ממש ממש לא מסוגל ואז פונה לקב"ן. אתה לא פנית לקבל עזרה ועמדת בכל מה שעמד לפניך, אבל עכשיו אתה אזרח, אדון לעצמך ואין מי שיפקד עליך, אז אתה חושב ומרגיש שאתה לא מסוגל וזה ממש ממש לא נכון! אם למשל היו קוראים לך עכשיו למילואים ומעמידים אותך שוב במשימות קשות, לא היית עומד בהן? בטח שכן! ולמה? כי המולדת קראה לך?? אתה יותר חשוב לעצמך מהמולדת. תתחיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמר המקום - המשך

בדידות
    08/03/2011

לחשוב ולעשות למען עצמך!! תשים את עצמך במרכז! מותר לך!

לגבי ציפור הנפש - זה בדיוק המקום של הטיפול, בו אתה במרכז ומקשיבים ומאזינים רק לך! שוב, כיון שאתה לא מתחבר, אתה יכול לכתוב לעצמך כמו יומן וגם כמובן בפורום הזה ו/או בעוד אחרים רבים שקיימים. ככה לא צרגיש ששופטים אותך. מי שלא יתחבר אליך ולתחושותיך פשוט לא יגיב.

לסיכומו של עניין, אני אומרת תשים לרגע בצד את השיפוטיות (אני יודעת שזה קשה כי אני בן אדם לא פחות שיפוטי ועוד אומרת לכולם בפרצוף מה אני חושבת עליהם, דבר שמוביל להרבה עימותים, שנאה כלפיי ועוד) ואת התיאוריות וההכללות ותחשוב מה הכי הכי הכי בא לך לעשות. אתה אוהב בע"ח? תתנדב באחת מן האגודות. אתה אוהב לצייר? לצלם? לעסוק בספורט? לרכב על אופניים? לא יודעת מה. תגיד לעצמך שאתה מתחיל מחר ואל תיתן לעצמך הנחות. תראה את זה כמשימה, כפקודה שלך לעצמך! אולי תיקח את אחותך ליום כייף? תעשו משהו ביחד בפורים. תיקח סרט ותראו כל המשפחה ביחד. אולי תיקח את אמא שלך לסרט בקולנוע או לבית קפה. לא יודעת מה, משהו, יש מיליון דברים כיפיים שאפשר לעשות גם מבלי לעבוד ולהיות במסגרת לוחצת וחונקת ודרך אגב יש גם עבודות לא משרדיות. עבודות מהבית, עבודות פרילנס. תהיה יצירתי. תתחיל בקטן והעיקר שתחייך קצת.

אם אתה צריך עזרה או שאתה במצוקה ובא לך לכתוב ולשפוך - אני כאן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל, אני מאוד מעריך את הרגישות

שיניתי כינוי
    09/03/2011

שלך כלפיי. למרות שאת אומרת שאת אדם שיפוטי ובטח יש לך כל מיני הערות להעיר לי בתוך תוכך על "למה אחרים מסוגלים ואתה לא" את אומרת לי דברים שבעיקר ישמחו אותי ולא ירגיזו אותי וזה מראה על אינטיליגנצייה ריגשית של הזדהות איתי.

היתה טעות אחת בידייך, למרות היותי משרת ביחידה קרבית איכותית, פניתי לקב"ן במהלך השירות, הרגשתי כל כך חנוק ורגיש שפשוט הגעתי לפעמים לרגעים של סבל ברמה מאוד מאוד גבוהה. הסבל היה ברמה כל כך גבוהה שאני פשוט לא זוכר שום תקופה אחרת בחיים שלי שהזכירה סבל כזה. זה היה סבל משולב של לחץ נפשי ופיזי רגע אחר רגע בידיעה שיש לי עוד שנתיים וחצי שלמות להמשיך במתכונת הזו עד השיחרור וכשהזמן התקדם זה רק נהיה לי יותר קשה, היה לי תמיכה מההורים שכמובן שרצו להחזיק אותי שם שאני לא אפרוש ואפילו אמא שלי שוחחה עם המפקד שלי שהחליט שהוא לא מוותר עלי בשום פנים ואופן בגלל שהוכחתי את עצמי בכל התחומים של השירות, אבל בתוך תוכי הרגשתי רוח רפאים, הרגשתי כל כך סובל שכבר היה לי קשה להאמין שאני חי, הרגשתי גמור ושחוק ברמות הכי גבוהות שיש בעיקר בגלל שלא היו לי את הכלים הנפשיים להתמודד עם מסגרת כל כך קשה נאלצתי פשוט לאלתר, אילתרי יום אחר יום דרך התמודדות חדשה וזה עשה לי שריטה בנפש, אין ספק.אני אדם עם המון שמחת חיים, אני לא מרגיש קורבן או משהו כזה, אני אוהב את החיים (ברוך ה') ואני אוהב את כל מה שקשור לכך אבל ברור שלפעמים יש ירידות במצב רוח ולפעמים אני מוצא את עצמי יום שמח ויום מבואס בלי הסבר מוחשי לעליה וירידה במצברוח. אם יש דבר שאני אוטם אוזניים ולא מסוגל להקשיב לו זה רק דבר אחד, כדורים. לא מסוגל לשמוע את המילה הזו, מבחינתי הנפש של האדם היא הדבר הכי טבעי בעולם וכמו שהיא נולדת בלי כדורים כך היא מתעצבת לכאן או לכאן וצריך לשמור על האיזון שלה בצורה טבעית, אך ורק טבעית, אלא אם כן מדובר במקרים של גנים וכו'.

יש לי דוד שעבר להתגורר איתנו וזה גם סוחט לא מעט רגשות ממני, אני כל היום בבית, וגם הוא כל היום בבית אצלנו, הוא מבוגר בן למעלה מ45 לא נשוי אדם חכם אך גם פרנואיד גדול, לפני שנתיים היינו החברים הכי טובים עד שהוא עזר לבחורה שהתאהבה בי במקום לעזור לי והבחורה רמסה אותי (הוא רק התכוון להרחיק בינינו ויצא נזק) מאז לא סמכתי עליו, הוא התנצל מאוד והתחרט אבל אני חי יום יום במלחמה הזו של להשלים איתו ולסלוח לו בגלל שאני גם מתחזק מהבחינה היהודית ואין כמו לסלוח, אבל זה מוציא ממני הרבה רגשות התנגדות פנימיות. הוא בן אדם טוב מאוד בסה"כ רק שהוא כזה שחושב כל הזמן ויוצא שהוא חוקר את ההתנהגות שלו כל פעם שאני לידו, בצורה כזו שאם אני לא מחייך הוא מסיק מסקנה כך וכך ואם אני נראה קשוח אז הוא יסיק מסקנה שכך וכך ואז ינסה להתקרב אלי וזה יציק לי, בקיצור, וואו, בלאגן ריגשי אחד גדול.

אני שואל את עצמי לא מעט, איך יכול להיות שמכל האנשים בעולם דווקא אני יצאתי האדם הנדיר הזה שלא עושה עם עצמו משהו בחיים שלו, זה שיושב כל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמר לי המקום בדף אז אני ממשיך כאן

שיניתי כינוי
    09/03/2011

היום בבית ומפחד מתזוזה, מפחד מעבודה, מפחד מהמחוייבות הזו של לקום כל יום בשעה קבועה בבוקר ולקבל הוראות מאדם שמוסמך להעביר עליי ביקורת כל פעם שיתחשק לו, אני מרגיש שאני לא כשיר לקבל כל כך הרבה ביקורות, אני מרגיש כמו תינוק שצריך שכל היום ילטפו אותו ויעריכו אותו וזה מצב קשה כי אומנם כשהייתי קטן הרגשתי כך אך היום אנשים כבר רוצים שאני יתקדם בחיים.

כל אדם שלוקח ממני כסף בשביל להקשיב לי זה אדם שלא יכול להיות עבורי ציפור נפש, כי אני פשוט לא מסוגל לסמוך על אחד שיש לו אינטרס כספי להקשיב לי, אוטומטית אני אקח את הדברים שהוא אומר לי בעירבון מוגבל, ניסיתי ללכת לפסיכולוגית והיא הסתכלה כל רבע שעה על השעון,לא באשמתה, היא רוצה להרוויח כסף כמו כולם, אבל זה הפריע לי בתחושה. האמתי שאני גם שואל את עצמי מה האינטרס שלך להקשיב לי ולהשקיע בהודעות בשבילי, הרי זה גוזל מזמנך אבל כנראה שיש כימיה מסויימת שעושה כיף ונעים לדבר.

אני חי כל יום בחשש שאולי היום אמא שלי תקום שוב "לא מפוקסת" מהתרופות ואז כרגיל, אני חוזר לרוטינה הרגילה, לענות לה בקצרה, היי אמא, בוקר טוב" לבדוק האם היא צריכה ממני משהו ואם לא אז ללכת ולהסתגר בחדר עם האינטרנט. אני כל כך מתגעגע לתחושה הזו של הדרייב לעשות דברים, לתחושה הזו שאני מנצל את הזמן ולא מרגיש שכבר טחנתי את אותו הלו"ז 3 שנים בלי שינוי שיגרה, אמא שלי המדהימה אפילו רצתה להביא לי מתנה טיסה לחו"ל, רק בשביל שזה יעשה לי טוב, וזה לא שאנחנו כאלה עשירים אבל מבחינה כלכלית אנחנו בסדר גמור ברוך ה', אבל כבר כמה חודשים שהיא אומרת לי לעשות טיסה ואני מסרב, גם בגלל שאני לא רוצה לבזבז לה את הכסף היקר שלה (אנחנו ממש לא עשירים) וגם בגלל שאני פשוט מרגיש שאם אני אטוס אני יל לאיבוד, לאן אני אלך כשאני יהיה שם בחו"ל? גם ככה אני כולי מבולבל ובקושי יש לי תקשורת עם אנשים וכל דבר אני מנתח חצי שעה, עכשיו אני אטוס לשם? בלי שאני מכיר אף אחד?

אבל לפעמים זה מרגיע אותי תחשוב שאני יכול לטוס ולהרגע מכל כאבי הראש...לא יודע, מדהים שמהבחור שרצה תמיד רק לצאת ולעשות כיף הפכתי שלב שלב למופנם הזה שמסתגר בחדר ורוצה להיות כל הזמן לבד. דודים שלנו מכל מיני כיוונים מתחנים לבוא כל הזמן אלינו אבל אמא שלי דוחה אותם בגללי, כי פשט אין לי כוח לראות אף אחד, זה גורם לי להתאמץ, לדבר בכוח, להתייחס בכוח וזה פשוט מעייף אותי, דודים שלי לא מזמן באו לבקר בהפתעה, חייכתי אליהם כמובן וגם דיברנו אבל בתוך תוכי הרגשתי כאילו אני בצבא, עושה דברים כמו רובוט ובכוח, כי אין ברירה, צריך לתת להם הרגשה נעימה, חיכיתי כבר שילכו בשביל לנשום לרווחה, לא בגלל שהם מעצבנים חלילה, הם אנשים מדהימים, זה אני, שבאופן כרוני, רוצה להיות לבד, לא כי זה הכי טוב, אלא רק בגלל שככה אני עם עצמי ואני לא צריך להתאמץ, כי אף אחד אחר לא מבין אותי. (הייתי שמח אם היית מתייחסת בנוסף לנושא שכתבתי על הדוד שגר איתנו- המון תודה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

בדידות
    09/03/2011

אני אשמח להתייחס לכל מה שכתבת, אבל נראה לי שככה תפסנו פה יותר מדי מקום ובמילא אף אחד אחר לא מגיב, אז אפשר להתכתב לא בפורום.

ביי בינתיים,
    אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלתי לך מייל, יכול להיות שמחקו את

שיניתי כינוי
    10/03/2011

זה? אין אפשרות להשאיר מייל כאן אם את יודעת? מאוד הייתי שמח לשמוע את דעתך על הדברים שכתבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה פתאום מחקו?

בדידות
    11/03/2011

זו די חוצפה! בכל פורום אפשר להחליף כתובות מייל. אני לא רואה את הכתובת שלך. האם הספקת לרשום את שלי? אני רושמת שוב ומקווה שלא ימחקו. אם כן, אענה לך בפורום.
    [email protected]
    תשלח רק מילה ואז אוכל לעשות reply

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באמת רואה

בדידות
    11/03/2011

שמחקו גם את המייל שלי מההודעה הראשונה. לא מבינה את הקטע הזה, אם בן אדם נותן מרצונו. תעתיק מהר לפני שימחקו שוב. בד"כ בשישבת הם לא כאן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלתי לך מייל, יכול להיות שמחקו את - תגובה

רוני פרישוף
    11/03/2011

אין אפשרות להשאיר מייל בפורום. יש מערכת אוטומטית שמוחקת כתובות.
    נסו לקבוע מקום מפגש אחר ברשת, או להשאיר את המייל באותיות עבריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי

בדידות
    11/03/2011

המייל שלי באותיות עבריות: המילה בדידות באנגלית, כלומר 'לונלינס' (שים לב לאיות הנכון) 009 שטרודל ג'ימייל נקודה קומ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמונה
    שירה
    01/03/2011

איך אוכל להשיב בבן אדם את האמון בי, לאחר שאיבד כל טיפה ממנה בכל מה שקשור כלפיי?
    אני מרגישה שמכאן אין מנוס. אך אני מרגישה שלא הראתי לו את האני האמיתי שלי.את האהבה שלי אליו, שאני רוצה להעניק לו כ"כ. הרצון בי להוכיח ולהעניק לו זאת הוא רצון בלתי ניתן להסבר.
    מצד שני, כמה אפשר להתחנן לעוד הזדמנות? כמה אפשר לבכות ולקרוע את הלב שממילא קרוע?
    אני מרגישה שלא משנה מה אעשה, תמיד אהיה פסולה בעיניו. איך אפשר לתקן?
    היום אנחנו צריכים להפגש, אינני יודעת מה לומר כדי להוכיח לו עד כמה אני מצטערת ועד כמה הייתי רוצה לתקן.
    אשמח לקבל עזרה.

( האמונה התרסקה משום ששיקרתי בכל מיני נושאים שקשורים לחיי הפרטיים. הדברים התגלגלו כמו אש בשדה קוצים. ואילו אז, הייתי רואה ומבינה את מה שאני רואה ומבינה היום אין בי צל של ספק שכל זה לא היה קורה).

לקביעת תור
    סגירה
    אמונה

הוספת תגובה

• אמונה - תגובה

שחף ביתן
    02/03/2011

שלום שירה,

הכאב שלך מורגש מאוד. נדמה לי שכואב לך גם על האובדן של הקשר, וגם על ההבנה שפעלת לא כשורה. נדמה שאת מכה על חטא. אינני יודע את הנסיבות שבהן החרת לפעול כפי שבחרת, אך מתוך דברייך נדמה כי למדת משהו עמוק וחשוב מהסיטואציה הזו. להבא כנראה תנהגי אחרת. זה משהו שהרווחת. לעיתים קרובות אין דרך אחרת ללמוד חוץ מאשר לעבור את הדרך על כל המהמורות שלה.

את כמובן יכולה להביע את צערך, ואת בקשתך כי תנסו לפתוח דף חדש המבוסס על אמון הדדי, אכפתיות ורצון להעניק זה לזה. אך מכאן זה כבר תלוי בצד השני, אם הוא יוכל להתגבר על הפגיעה או לא. אם הוא יהיה מעוניין בהמשך הקשר. קשה להיות חסר השליטה. עם זאת, את לא יכולה לעשות יותר אמשר לנסות, ולתת לזה בתוכך הזדמנות נוספת בתקווה שגם הצד השני ייענה.

במקרה ולא, תצטרכי לקחת את מה שלמדת מכל הסיטואציה הזו אל הקשרים הבאים שלך. את כותבת כי את מרגישה שתמיד תהיי פסולה בעיניו, אך הדבר החשוב הוא איך תרגישי בעיניי עצמך? אלו שתי שאלות שונות. כדאי אולי גם לחשוב על כך שאולי חשוב לך שיסלח לך ויהיה איתך, על מנת שתרגישי לא פסולה בעיני עצמך?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שחף - אמונה

שירה
    02/03/2011

שלום שחף, תודה על תשובתך.
    ניסיתי את כל מה שכתבת, התשובה הייתה שלילית לחלוטין.
    הוא לא הסכים לקבל אותי, לא משנה כמה התנצלתי והתרפסתי.
    כעת אני מנסה להמשיך הלאה.. אני מקווה שאצליח להתגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הורים מזיקים לנפש הילדים....
    ע
    28/02/2011

שלום!
    אני בת 25 .גרה עם ההורים(עדיין..).האמא היא אישה קשה ומרירה.מן אופי כזה שחושבת שרק היא עברה קשיים בחיים.כל הזמן מקטרת ומתלוננת.זה עושה אווירה לא טובה בבית,מן הרגשה שכולנו נדבקנו בהנחת החיים שלה שהחיים קשים.כל הזמן נאנחת ,כל הזמן זה קשה לו וההוא קשה לו,העניין הוא שזה משפיע על כולם אני שונאת את זה אבל מסתכלת עליי ולצערי אני מחקה ממש טוב אותה.אני שונאת להיות בבית אבל איכשהו אני תמיד כאן(מכל מיני סיבות לא מוצאת עבודה) והמשוואה הזאת מטריפה אותי איך אני לא אהיה כמוה.
    אני נמצאת בטיפול וזה ארוך ולא ברגע יש תוצאות,,ואני מבינה יותר דברים,אם אמא שלי לא רוצה לטפל בעצמה זאת בעיה ולא רק שלה אלא גם שלי כי זה משפיע עליי לרעה.אז אני מנסה לדבר איתה על זה.אבל זה כאילו גם אני כבר נדבקתי.
    בנוסף,כל פעם שיש כאן ריב ,גם אם זה לא קורה הרבה ,מספיק אחד שתעשה תמוות בשביל כל התקופה שלא רבה,25 שנה אני שומעת אותה אומרת שהלוואי שהיא תמות וכאלה,אל דאגה אני מכירה אותה ,בחיים זה לא יקרה היא פסיבית , חוץ מזה שזה רק כדי לגרום לנו לרחם עליה,זה כנראה עושה לה נעים בגוף,הפסכולוגית שלי אומרת עליי שקשה לי לוותר על התלונות שלי ואני להבדיל ממנה באתי לטיפול אז כדאי שאלמד לוותר.
    רציתי בעצם לשאול:
    1.האם זה באמת נכון שאדם יקבל סיפוק מלהתלונן??הרי אני סובלת מזה ,אני מרגישה שאני לא סובלת את עצמי כשאני עושה את זה כל היום ומצד שני לא מפסיקה ,אז זה הסיפוק?
    2.הייתי רוצה לספר לה על כל השנים והפעמים שהיא אמרה שהיא רוצה למות,אבל מצד שני אני מפחדת שהיא תיקח את זה כאיום,זה ממש לא!אני מכירה אותה!אבל שמעתי שאיום יכול להוביל מטפל להתלונן בב.הנפש..איך להמשיך להיות גלויה איתה ולהוציא את זה מבלי לחשוש?האם מותר לה בכלל אם זאת לא מטופלת שלה?ואיך אדע שהיא לא תסיק מסקנות מוטעות?
    תודה......

הוספת תגובה

• איך הורים מזיקים לנפש הילדים.... - תגובה

רוני פרישוף
    02/03/2011

שלום אדווה,

את נמצאת במצב של "לא לבלוע ולא להקיא".. הכאב תקוע לך בגרון, את חוששת להפנים את דמותה של אמא על כל התכונות הבעייתיות שלה, אך גם לא מסוגלת להתרחק, להתנתק, להיפרד פיזית ופסיכולוגית. למרות רצונך העז, משהו חזק קושר אותך לשם.

מותר מאד לחוש רגשות כואבים ולשתף בהם אחרים. כולנו חשים עצב, פגיעה, קינאה, אובדן. לא כל ביטוי ושיתוף של חווייה שלילית הוא בגדר "התלוננות". טוב שיש לך את הטיפול לבכות את מר ליבך.

יחד עם זאת, את שואלת האם יש "רווח" בעמדה קורבנית, מתלוננת. ובכן, יש רווח גדול בעמדה זו. למשל: תחושה נשגבת של "קדוש מעונה", קבלת תשומת לב ורחמים, תחושת צדק, הצדקה לעמדה פאסיבית ולחוסר לקיחת אחריות, תקווה לקבלת עזרה והצלה... חשבי מה הרווחים שלך ועבדי עליהם בטיפול.

המטפלת אינה אמורה לדווח הלאה, אם תשתפי אותה שאמא מאיימת בהתאבדות. אפילו אם מטופל עצמו מאיים בכך, הדיווח אינו אוטומטי, לא כל שכן קרוב משפחה שלו. אולי היא תעודד אותך לפנות ולבקש עזרה עבורה, אך אינני מאמינה כי היא תדווח בעצמה. (בהנחה שהמטפלת שלך היא אשת מקצוע מוסמכת).

נסי למצוא לך גרעין יותר טוב לזהות האישית, מעבר להזדהות שלך עם אמא. חפשי לך כיוון מקצועי, תחביבים, מקורות למשמעות ועניין בחיים, קשרי קשרים חברתיים. בסיי את זהותך על עשייה ומשמעות וכך יקל עלייך לוותר על התלונות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני..

ע
    02/03/2011

תודה רבה רוני על תשובתך..
    הבנתי את ההסברים ואקח אותם לטיפול.
    תודה גם על העצה בשורה האחרונה!אני יודעת שזה מה שמתבקש לעשות אך לא תמיד זה מתבצע ,אולי זהו שימור ההזדהות??זאת הבעיה,אני אנסה לעבוד על זה ללא הרף מקווה שיישא תוצאות!
    תודה רבה ,את מקצועית,ברורה ומחבקת בתשובותייך:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטימיות
    A
    26/02/2011

שלום,
    אני בחורה בת 21...יפה,נאה,מוכשרת ואינטיליגנטית אך גם סובלת לא מעט מבעיות נפשיות,ובכלל בעיות בחיים...למרות שמבחינת הבעיות הנפשיות המצב השתפר מעט מאז גיל העשרה..בו הייתי במשבר אחד גדול וקשה מנשוא...אבל מנסה להביט קדימה,אין ברירה...אני חושבת שאני גם סוג של פרפקציוניסטית,ולכן תמיד שנאתי את עצמי כי רציתי שהכל יהיה מושלם,ורק כשהתחלתי להבין שאין דבר כזה מושלם,קצת הוקל לי....הבעיה שעכשיו מפריעה לי היא העובדה שעוד לא הייתה לי אינטימיות עם גבר....ושלא יהיה ספק,אני נראת ממש ממש טוב,אפילו מעל הממוצע....והרבה מתחילים איתי..אבל...מישהי לא מזמן אמרה לי שהבעיה שלי היא שאני "אגוז קשה לפיצוח"...חשבתי על המשפט הזה קצת והבנתי שהיא דיי צודקת,לא משנה מה או מי אני ישר פוסלת,מפחדת להפתח לבנאדם,קשה לי לתת אמון באנשים,שום דבר לא נראה לי בדיוק הדבר שאני מחפשת,ואם כבר אני מתאהבת במישהו אז תמיד תמיד זה משהו שהוא בלתי אפשרי למימוש-פנטזיה בלבד.
    אני מוצאת את עצמי מקנאה בזוגות שזה נראה מבחוץ שטוב להם ביחד....אני נראת כזאת יפה ונחמדה ואז כשהבנאדם ניגש אלי הוא לא מבין נראה לי למה זה פשוט לא הולך...אני לבד ורע לי עם זה,אבל גם לא מצליחה לא להיות לבד....כולם מסביבי מדברים כל הזמן על סקס....ואני נהיית כל כך עצובה,כי אני לא עשיתי עדין ממש סקס...וזה נראה לאנשים מוזר,נראה לי הם חושבים שאני משקרת..לפעמים הרושם החיצנוי מטעה...אני מקבלת המון המון פניות באתרי הכרויות אבל לא מסוגלת לענות להם או להגיב זה תמיד מקשה עלי וקשה לי להסביר בדיוק למה....יש מישהו שאני אוהבת אבל כנראה שזה כבר אבוד ביניינו....ואני מוצאת את עצמי חושבת הרבה על הנושא ומדוכאת...

אשמח לעצה,עזרה או משהו דומה...
    תודה רבה מראש.
    :(

לקביעת תור
    סגירה
    אינטימיות

הוספת תגובה

• אשמח אם תתייחסו..

A
    02/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטימיות - תגובה

שחף ביתן
    07/03/2011

שלום לך,

הפנייה שלך עומדת זמן רב לבד, ונראה לי שכבר התייאשת מלקבל תשובה כלשהי. אני קורא שוב את התגובה שלך ויש בה משהו סגור, שקשה להכנס לתוכו - את אומרת את הבעיות, את הסיבות, נראה כאילו את יודעת גם את הפתרונות ואין ממש איך לעזור לך. אולי זה חלק מהאופן שבו את נשארת לבד. להיות עם אחר זה להיות זקוק, פגיע ולעיתים חלש. נראה כי אלו דברים שקשים לך, ועל כן, את מעדיפה לשמור על מרחק שממנו את יכולה לשמור על עצמך.

אך בקריאה חוזרת אפשר לשמוע את הכאב שלך, והמצוקה שלך על תחושת הלבד. הם מאוד נוגעים ללב ואני מבין כי את חשה במלכוד ולא יודעת איך לצאת ממנו. קושי עם אינטימיות וקרבה הם נושאים שהולכים לרוב לעומק נפשנו, חשוב שאת פונה לעזרה מעלה את הנושא, ומכירה בקושי שלך. זה הצעד הראשון. אני מציע לך לפנות לעזרה מקצועית שבה תוכלי להבין יותר לעומק את הפחדים והקשיים עם קרבה, תוכלי ללמוד יותר על האופן שבו את משאירה את עצמך לבד (נגעת בזה בעצמך, למשל כשכתבת שאת מתאהבת רק באהבות בלתי אפשריות), ואולי הכי חשוב הקשר הטיפולי עצמו הוא קשר משמעותי ואינטימי שתוכלי להתנסות בו, ולהתמודד בתוכו עם הקושי בקרבה ואינטימיות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון עצמי? או אמונה עצמית...
    טליה
    26/02/2011

חגגתי השבוע 23 שנים.
    אני עכשיו נמצאת במסגרת שיקומית מטעם ביטוח לאומי ..
    יש לי קשיים רבים בלימידה ובעיה רפואית שאיתו הכל נגרר לחוסר אמונה עצמית..
    לכאב בתוך הלב שדוקר בפנים ,שאני לא יכולה לראות כמה אני שווה לעולם הזה..
    אני מודעת ורואה במסגרת הזאת כרגע. שי המון אנשים שאוהבים אותי ואני חשובה להם..
    אבל בתוך הלב שלי רע לי , למרות שמבחוץ אני צוחקת המון ואוהבת לשמוח וגם מחייכת לאנשים ולסובבים אותי ואני מרגישה שזה מחוזר חזרה אהבה הזאת והחיוכים..

אבל , אני לא מצליחה להאמין בעצמי ,בגלל המגבליות שלי..קשה לי עם זה נורא
    אני מפרשת את המגבלה הזאת של קשיים הרבה בלימידה, ש המחלה שנאי סוחבת ,כמשהו שהוא שונה, לא שווה ,משהו שהוא מיותר .שאין איש שיכול להבין מה שאני מרגישה בתוך הלב שלי שלפעמים מתוך האבה לשמחה להיות במרכז העניינים , לפעמים אני רוצה לשבת בפינה ולא לעשות דבר,אני ידע זה לא טוב ולא נותן בכלום וככה עוד יותר אחזור אחורה..

ואני רוצה להיות במשחק,להיות במה ולא רק להיות ניצב, אלא גם לדבר ושישמעו אותי
    אבל הקול שלי לא נשמע הסאונד כבר לא עובד, והקול הפיזי מוחלש..

אני מרגישה שאין בי יכולות,אי רוצה ליהות בעבודה בסביבת אנשים מכובדים, אנשים שהם בני אדם ושלא יתיחסו עליי כעוד אחד מהעבוד לבי יחס אנושי, יחס חם..זה לא שאני "מסכנה" אני בחורה מאוד עדינה, רגישה,גם אם אני לא מראה את זה כבר כפי חוץ..אבל בגלל המגבלות הללו
    השנים הארוכים שלא אמינו בי, שכל הזמן גם מורים פרטיים אמרו ,שאין סיכוי שיצא ממיני משהו,נכנס עמוק ללב..

ולמרות זאת שאני יודעת שהתנדבתי לצבא ! שעשיתי בגרות מלאה..שאני בשיקום ,מדברת על דברים שמציקים לי שם למרות שזה מאוד!!1 קשה לי לפתוח פצעים לפתוח דברי קושי בפני קהל או אחד על אחד..

אני עדיין מרגישה שאני לא מספיק אהובה ולא מספיק רצויה..

כמה שאני מנסה לעזור לעצמי ולהגיד וואלה תסתכלי אוהבים אותך את יכולה מה שאת יכולה,הלב לא שקט..

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון עצמי? או אמונה עצמית... - תגובה

שחף ביתן
    02/03/2011

שלום טליה,

עצוב לקרוא על הצלקות הקשות ששנים של קשיי למידה, מחלה רפואית וחוסר תמיכה הותירו בך. צלקות פועמות, שותתות וכואבות. עם זאת, את מתארת את הכוחות שלך, את הישגייך, השלמת בגרויות, היית בצבא, ואת מממשת את עצמך בדרכך. תני לעצמך גם את הזמן להיות בדרך הזו. לצלקות שתיארת לוקח זמן להירגע, לפעום פחות, לכאוב פחות. לוקח זמן לאמון בעצמך, ובאחרים, להשריש, לנבוט והתחיל להוציא עלים.
    תמשיכי לטפל בעצמך, להיות במקומות שיזינו אותך, ולאורך זמן הצמיחה תתרחש. הכוחות החיוביים שאת מתארת, ושניבטים בכתיבתך הרגישה, הם שלך, והם ימשיכו להיות שלך לאורך כל הדרך. ברגעים שקשה, חשוב שתבקשי עזרה, שתפני למקורות התמיכה שלך האישיים והמקצועיים.
    לא כתבת האם את בטיפול נפשי במסגרת השיקום שלך? חשוב שיהיה לך טיפול נפשי שילווה אותך בקשיים שאת עוברת ומתמודדת איתם.

שיהיה הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרקיסיזם
    עירית
    24/02/2011

מה ניתן לעשות לעזרה לגבר בן יותר מ 60 אשר עבר כבר טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי ארוך, ואף אלטרנטיבי, ועדיין לא השתנה אצלו דבר - הוא נרקיסיסט מדוכא, ובעצמו מיואש.
    האם יש מומחה עם ותק העוסק בכך בארץ?

לקביעת תור
    סגירה
    נרקיסיזם

הוספת תגובה

• נרקיסיזם - תגובה

שחף ביתן
    02/03/2011

שלום עירית,

אנחנו לא נותנים כאן המלצות והפניות.

אך כדאי לברר יותר ולחפש טיפול מתאים. יש מומחים שונים מגישות שונות לבעיות מסוג זה. חשוב ביותר שהאדם עצמו יהיה בעל מוטיווציה לטיפול ושינוי, אחרת קשה לטיפול להצליח.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףףף!!!
    לאה
    23/02/2011

אשמח לקבל המלצה על פסיכולוג מומחה באזור ת"א -רמת גן באופן דחוף !!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףףףףףף!!!

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףףף!!! - תגובה

רוני פרישוף
    23/02/2011

הי לאה,

איננו נותנים המלצות בפורום.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשחף
    בדידות
    23/02/2011

שחף שלום,
    בזמנו שאלתי פה שאלה ואתה ענית, אז אשמח להמשיך עימך.
    מעניין אותי מה אתה אומר על הסיטואציה הבאה:
    טופלתי במשך 4 שנים ע"י מטפלת בשיטה הפסיכודינאמית, שבה למטפלת היה מאד חשוב לדבר כל הזמן על ה"קשר" בינינו ע"מ להשליך כמובן על טיב יחסיי וקשריי בעולם האמיתי, האם אני מסוגלת לאינטימיות וכ"ו. נראה לי כי "הוכחתי" מעל ומעבר את יכולותיי להתמסר ולהעניק וכך גם עשיתי לצערי ובטפשותי עם המטפלת: נתתי ונתתי ונתתי (לא מתנות חומריות חלילה, אלא הרבה מאד רגש וכתיבה ודאגה ומה לא) ובסוף לאחר 4 שנים מתישות של חפירות והיחשפות טוטאלית בכל מערומיי ננטשתי ונזרקתי בגלל נסיון אובדני, שקשור לכל מיני נסיבות חיים קשות ורק אציין שאובחנתי ע"י פסיכיאטר כבעלת הפרעת אישיות גבולית וכאיש מקצוע אני מאמינה שאתה יודע היטב לכמה סבל גורמת הפרעה זו, שחלק עיקרי בה קשור לעניין הטראומתי הזה של פרידות ונטישות (במה שקשור אלי, אני בת להורים גרושים שהיתה ביניהם התעללות פיסית ומילולית, האבא הביולוגי לא שמר עמי על קשר, יותר מאוחר ה"אבא" המאמץ כביכול התאבד וזה ככה רק על קצה המזלג וכמובן שהמטפלת ידעה היטב מה זו פרידה עבורי).
    האם לדעתך המטפלת הזו ראויה להיקרא אשת מקצוע?? האם זהו תהליך נכון של פרידה? של פרידה מטיפול? של סיום של טיפול? האם במקרה אובדני מנתקים ככה באחת את הקשר גם אם נניח שהמטפל לא רוצה עליו את האחריות?? האם זה לא דוקא משהו לדבר עליו ולעבד אותו בטיפול? האם אתה היית נוהג באותה הצורה? מנסה להבין האם משהו "דפוק" במטפלת הזאת או בי?? אולי עם מטופלת אחרת היא היתה נוהגת אחרת באותן הנסיבות בדיוק?? האם אין לה נקיפות מצפון? האם יש לה בכלל נפש ונשמה? האם היא אמינה? האם היא באמת ראויה להיקרא אשת מקצוע?? "רופאה" של הנפש?? ולמה השלתה אותי כל השנים הללו ?? אני יודעת שאתה לא יכול לענות על כל השאלות הללו ביחס אליה, אבל בכ"ז מנקודת ראותך האישית והמקצועית?? כתבת פה למטה למישהי שנפרדה מחבר לאחר 6 שנים על תהליך של פרידה ואבל וזה נקשר לי למה שהמטפלת עשתה שבעיניי (עיניים של הדיוט) לא רק שאינו מקצועי, אלא הוא מעשה מזלזל, מביש (עבורה), ממית (עבורי) ובזוי!!! זה נראה לי ממש אבסורד שהיא ממשיכה לשבת על "כס המלכות" שלה מתוך אמונה ושכנוע עצמי שהיא מטפלת מקצועית ומסורה, בזמן שפגעה כ"כ כ"כ כ"כ בי (כלומר, במטופלת X ) ואפילו לא מבינה מה עשתה ולא מקדישה לכך מחשבה עמוקה ופנימית לגבי תיפקודה ה"מקצועי"! מי יודע עוד כמה ייפגעו על ידה, בכמה עוד תפגע. מי מפקח על המטפלים??? היא רצה ישר לפסיכיאטר שלי! שלי! וללא רשותי ע"מ לקבל ממנו גב שמה שעשיתי לא קשור אליה והיא לא תינזק! אבסורד ממש! שבמקום שהפסיכיאטר יעזור לי במצוקתי ויהיה לצידי הוא מתנער ממני יחד איתה ועוזר לה! אין לי אפילו יותר מילים לתאר את הסיטואציה ההזויה והמופרכת הזאת!שני אנשי "מקצוע" שמתגייסים זה לעזרת זה, במקום להתגייס ולהתדיין ביניהם איך לעזור למטופל - לי! לי, שרציתי למות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לשחף

הוספת תגובה

• לשחף - המשך

בדידות
    23/02/2011

נגמר המקום לכתוב, אז אני ממשיכה פה:

רציתי רק עוד להוסיף שבמכתב מצ'וקמק שהיא שלחה לי לאחר כשבועיים, מכתב נשלח ככה רשמי ומודפס (בטח היא אפילו לא הדפיסה אותו וגם לא ניסחה אותו בעצמה..) היא כותבת דברים מאד לקוניים כמו שאני מוזמנת לפנות לשירותים הפסיכיאטריים ב.. ושהיא מקווה שיבואו עבורי גם ימים טובים יותר..
    אחרי 4 שנים, שחף! א ר ב ע שנים!!!!!! לא, אולי נהיה בקשר בעתיד, לא, אשמח לשמוע מה קורה איתך, לא, מה שלומך? מה קורה איתך? איפה את? איך את? כלום, כלום, כלום, כלווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווום
    לו רק היית יודע כמה הענקתי לאישה הזו וכמה היא הודתה בכך והיתה אומרת לי ש"חדרתי" אליה ושאני המטופלת הכי הכי...וכמה היא חושבת עלי מעבר לזמן הטיפול וכמה ריגשתי אותה ונגעתי לליבה ועוד כל מיני קלישאות מהלכות כאלה ואני שואלת למה, למה, למה לומר למטופל ועוד למטופל גבולי כאלה דברים אם אתה לא באמת חש אותם?? כי אם הרי היית חש אותם ובאמת היה לך כ"כ איכפת מהמטופל לא היית נוטש אותו ככה בשעת צרתו הגדולה ביותר, זונח אותו שיסתדר איכשהו לבד או שלא שימות ויתפגר! ועוד לא דיברתי בכלל על זה שלאמי יש סרטן סופני..
    מה בעצם אני רוצה ממך? מסכן, איך נפלתי עליך אה?? מצטערת, כנראה שרציתי ככה לשפוך את זעמי ולקבל קצת רחמים ואמפתיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחף - המשך - תגובה

שחף ביתן
    26/02/2011

שלום

(המחשב שלי נפל בימים האחרונים, מצטער אם העיכוב בתגובה גרם עוגמת נפש. למציאות יש את דרכיה המיוחדות להתערב במהלך העניינים).

אני קורא את המצוקה, הזעם והכאב שלך, שאת מיטיבה לתאר. כואב לי שאת חשה פגועה ונטושה. אני מרגיש את ההיזקקות והצורך שלך. פורום כזה, לצערי, לא יכול לספק תמיכה מספקת. אני מודע למגבלות, וחשוב שגם את תהיי, כדי שלא תוותרי על מענה הולם לצרכים שלך.

לגבי שאלותייך, אינני יכול לענות, משום שאינני חלק מהמקרה והמורכבות שלו. אני גם לא יכול לדעת איך הייתי נוהג במצב על כל המורכבות של קשר טיפולי ארוך, משמעותי ומורכב ביותר. הייתי נאלץ להתנהג בצורה הטובה ביותר שאני יכול לה, בהתאם ליכולות שלי, להבנות שלי, ולמגבלות שלי. אני מקווה שהטוב ביותר שלי, היה טוב גם לצד השני. כמטפל אני מאמין שעליי לקחת את האחריות על הטיפול, על ההצלחות ועל הכישלונות.

כפי שכתבת הפרעת אישיות גבולית היא הפרעה הגורמת סבל רב. במידה רבה משום הקושי ביצירת מערכות יחסים יציבות, והמעברים החדים משחור ללבן. קשר שהיה כל כך משמעותי במשך ארבע שנים, עם צדדים מיטיבים, כפי שאת כותבת, נגמר באחת בצורה שלילית קיצונית. אינני מנסה להחזיר אלייך את האחריות, אלא לומר משהו על הכאב שלך ועל העוצמות שלו. כתבת בפעם הקודמת על פצע עמוק, פתוח ושותת. באופן רגיל כאשר אנו מקבלים מכה, אנו עומדים בזה, ומנסים להבין ולברר את המשמעות של המכה בתוך הקשר. אבל כשאנו מקבלים מכה בפצע פתוח זה עלול להיות בלתי נסבל, הכאב חזק מדי, ואנחנו חייבים להתנתק, להתקיף חזרה, לברוח וכדומה. כי הכאב חד וחזק מדי ובמצב כזה אנחנו חייבים להגן על עצמנו, גם אם זה במחיר של תגובה קשה מאוד. נדמה לי שקיבלת מכה בפצע פתוח.

חשוב לציין שלא כל מסגרת מתאימה להכלת כל בעיה. ולעיתים אי ההתאמה הזו, אם כל הרצון הטוב, גורמת בסופו של דבר לתחושת החמצה, לשני הצדדים. שוב, למציאות יש לפעמים את דרכיה להתערב, לא תמיד דרכים טובות או שקל להשלים איתן (גם מחשב שקורס יכול להיות בלתי נסבל למעורבים).
    אני לא בטוח שאם משהו לא נגמר טוב, זה אומר ששום דבר לא היה שווה. הרבה פעמים מה שנשאר לנו ממסע ארוך, הוא המסע, ולא נקודת הסיום. לעיתים קרובות 'מבחן התוצאה' הידוע והמקובל כל כך בתרבות שלנו מעוות את החשיבות של הדרך. האם כל קשר שבסופו נפרדים לא שווה דבר? זו שאלה לא פשוטה, ולכל אחד יש את התשובה שלו.

לסיום, אני רוצה להמליץ לך בחום לא לשקוע בזעם שלך על חשבון עצמך. הדבר החשוב ביותר הוא שלא תזניחי את עצמך, וכן תפני לקבלת עזרה במקום שיכול לתת מענה לצרכים שלך. הפרעת אישיות גבולית דורשת לעיתים קרובות טיפול אינטנסיבי המשלב טיפול פרטני, תמיכה קבוצתית וטיפול תרופתי בקומבינציות שונות. פני לטיפול, כי מגיע לך להרגיש טוב יותר, וכי חשוב ביותר שלא תפגעי בעצמך – עבור עצמך!! ועבור הקרובים לך שזקוקים לך. צר לי מאוד לשמוע על אימך ואני מקווה כי מצבה ישתפר, ושתסבול כמה שפחות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שחף על

בדידות
    28/02/2011

התגובה האמפתית והכ"כ מבינה שלך.
    המשפט: "..קיבלת מכה בפצע הפתוח.." - הוא בדיוק מה שקרה!

לגבי מה שכתבת על כך שצריך לראות את כל המסע וגם את הטוב שהיה בטיפול ולא רק את הסוף הטראומתי - זו בדיוק הבעיה של מי שסובל כמוני מההפרעה הזו. אני רואה רק את השחור, רק את הסיום הלא מקצועי, את הנטישה ועל רקע זה כל ה"טוב" שהיה כביכול נראה לי כשקר, זיוף ותרמית אחת גדולה!

כיום, התאוששתי, יצאתי מזה בניגוד לכל הציפיות וכמו שאומרים: מה שלא הורג - מחשל, אבל עדיין חסרה לי סגירה טובה ונכונה של כל מה שהיה. לדעת למה היא התנהגה כפי שהתנהגה, האם זה באמת בגללי, בגלל שאי אפשר "לאהוב" אותי, לקבל אותי כפי שאני, אבל אני לא בנויה לבקש את פגישת הסיום שאז לא הלכתי אליה, כיון שלא מתכוונת להתחיל את כל הסבל והיסורים מחדש. אז זה כבר יישאר ככה לנצח, פצע פתוח נוסף, לא מאוחה.

למרות שלא תיארתי לעצמי עד לפני שבועיים כי יהיה בי עוד כוח להתחיל טיפול נוסף, חדש, התחלתי בכ"ז טיפול ב- DBT באמצעות מכון אופק, שמנהלת אותו ד"ר יפעת כהן, שמשלב כפי שכתבת טיפול פרטני, קבוצתי ותרופתי.
    מקווה שלא אתאכזב ואיפגע שוב, כבר אין לי כוחות!!

שוב, תודה רבה לך,
    אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב איזשהו טיפ
    אנונימוס
    22/02/2011

ערב טוב,
    (בן 18, תלמיד)
    אני נתקל לאחרונה בבעיה,
    אני הייתי רגיל להיות תלמיד של מאיות בלי השקעה רבה, ופתאום אני שמח אם אני מוציא עובר. אני חווה תקופות למחצה של ריקנות כרגע.

המוטיבציה שלי ללימודים בחטיבה הייתה ילדה שאהבתי אותה מאוד ממש מתחילת כיתה ז' (הרגשתי לא מוכן - אז לא הצעתי לה להיות איתי אף פעם), כביכול כדי להרשים אותה, הייתי נוהג להקשיב ולהעמיק בחומר בזמן בית ספר. היו לנו שיחות פוריות, ואני מאמין שהיא ידעה שאני רוצה להיות איתה (יש לה חושים של בנות)

בתיכון די התרחקו דרכנו, ובדרך טבעית הדבר שהקסים אותי בה גם די דעך.
    תחילה, הציונים שלי כבר לא היו מאיות, אבל לא רחוקים מכך. יצאתי עם כמה בנות אחרות, חיפשתי אהבה אבל לא מצאתי משהו שהחזיק.
    באותו זמן נכנסתי לאיזשהו בור שחור, הרגשתי תחושת ריקנות, חוסר מוטיבציה ענקי, חודש-חודשיים בקושי הלכתי לבית הספר, סבלתי באותה תקופה (ואני חושב שגם מגיל יותר קטן) מנדודי שינה חמורים, חיפשתי איזושהי אמת/כיוון/מטרה/סיבה לקום בבוקר המחרת, לא הייתי אומר שמצאתי את זה, אבל גם תחושה זו דעכה, והצלחתי לעבור את התקופה הזאת.
    (אני לא נוהג לשתף אחרים בבעיות שלי, האמת היא שאני חושב שזאת הפעם השנייה שאני משתף מישהו בבעיה שלי אי פעם, וגם לזה לא ממש אפשר לקרוא שיתוף כי עדיין חסרה כאן האינטרקציה האנושית)

היום, שנה אחרי, אני מרגיש שאני הולך על חבל דק, מנסה להגיע למקום מבטחים כשהקרקע לא יציבה. אני יכול להיכנס שוב למראה שחורה, אבל אני לא רוצה. אני רואה את כמות החומר שאני צריך להשלים כרגע ממש תוך חודשיים-שלושה כדי לממש את הפוטנציאל שאני מאמין שטמון בי ולהוציא ציונים בבגרויות הקרבות שיתנו לי נחת ויספקו לי בסיס לעתיד, ואני יודע שעם מוטיבציה אני בהחלט יכול לעשות זאת, אבל אני לא מוצא אותה, לא מצליח לראות סיבה לשבת וללמוד כול יום, יותר מזה גם מתקשה לעשות את זה בפועל, כשניסיתי, תמיד אמרתי לעצמי "נו טוב, נתחיל עם זה מחר", ועבר כבר חודש מאז הפעם הראשונה שאמרתי את זה.

בשבועיים-שלושה האחרונים אני רואה (לפי ההבחנה שלי לפחות) שאותה אחת שאהבתי בחטיבה, מנסה להתקרב אלי, היא מכניסה את עצמה לסביבה הפנימית שלי ודי בוחנת אותי, אולי מחכה שאני יעשה מהלך, אולי זה מה שאני מחפש בהתנהגות החדשה שלה.
    בהתחלה, לא ראיתי את זה, ולא היה אכפת לי מזה. אבל כרגע, אני מתחיל לחשוב שאולי אני צריך להיות אקטיבי כאן, להיות איתה בהחלט ישמח אותי, ואולי יתן לי את המוטיבציה שחיפשתי מחד, אבל מאידך אני רוצה לדעת שאני לא עושה את זה בגלל סיבות אגואיסטיות ושהתחושה הנפלאה תיגמר בעוד שלושה חודשים כשהלחץ החיצוני מהלימודים יעלם, ואז אני יחפש משהו אחר. אני יודע עד כמה היא רגישה וזה יכול להיות כל כך לא פייר מבחינתה. ישנו מצב גם שאם אני יציע היא תסרב, אני לא בטוח בדבר.
    על כול מקרה, אני מחפש מזור לבלבול שלי, משהו שיביא לי את המוטיבציה לקום כבר מחר בבוקר ולחיות במלוא המרץ ולמצות את

לקביעת תור
    סגירה
    חייב איזשהו טיפ

הוספת תגובה

• חייב איזשהו טיפ - תגובה

שחף ביתן
    02/03/2011

שלום אנונימוס,

אתה כותב הרבה מאוד ובכל זאת נשאר בלבול, בלבול שעליו ואותו אתה כותב. אתה מעלה שאלות נוקבות - מה המוטיווציה שלך? מה מפעיל אותך? ושלשמו תהיה לך סיבה לקום בבוקר? הרבה פעמים אנו מנסים למצוא סיבות חיצוניות, אך למעשה אנו מחפשים משהו אישי, בתוכנו. אז אנו יכולים גם להנות ממה שלעולם יש להציע - לימודים, עבודה, קשרים, וכן הלאה.
    אתה מבטא קשיים עמוקים, אך לא סיפרת כמעט כלום על עצמך? על האופן שבו גדלת? על הקשרים הקרובים שלך? על פשר המרה השחורה? אתה מדבר על העדר קיומי, בסיסי, שאתה חווה אותו, אבל לא יודע מהיכן הוא בא? ולאן עליך לפנות? מדוע עד היום לא שיתפת בכך? ואת מי כן שיתפת?

בעניין הלימודים, אם יש לך חומר רב להשלים במספר גדול של מקצועות, אני מציע לך לבחור 3-4 מקצועות שאליהם התחברת יותר במהל השנים, ואתה טוב יותר, ולהשקיע בהם. כך שלפחות בהם יהיו לך בגרויות. מאוחר יותר (בצבא או אחרי הצבא) תוכל להשלים את שאר הבגרויות. לעיתים, תפסת מרובה לא תפסת.

אך מכיוון שאתה מתאר מצוקה קשה לא הייתי מזניח את רגשותיך. אני מציע לך לפנות לטיפול מקצועי. לא כדאי להזניח רגשות ומצוקות כאלו, כשאתה אומר שלעיתים ממש מקשים לך על התפקוד. נראה כי אתה מבקש שיהיה מישהו שישמע אותך, יקשיב לך, ויהיה שם עבורך.

בהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה