פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעם ראשונה
    מיכל
    21/04/2011

שלום,
    אני בת 26 ועדיין בתולה.
    התחלתי לצאת עם מישהו שאני מעוניינת לקיים עימו יחסי מין.
    אולם מדובר רק בתחילתו של הקשר - שבועיים.
    רציתי לשאול מתי יהיה נכון לספר לו על חוסר הניסיון המיני שלי.
    מצד אחד חשבתי אול לספר לו עכשיו, אך אני חוששת שהוא ירתע וגם לא יודעת איך יקבל את זה. ואני לא מספיק מכירה אותו טוב.
    מצד שני חשבתי לחכות עד לרגע שבו נשכב ואספר לו לפני. אני חוששת שאם אספר לו רק אז אז הוא יכעס שלא שיתפתי אותו.

אני קצת מבולבלת, וחוששת לבחור לא נכון. מאחר והוא מאוד חשוב לי ואני מתחילה לפתח כלפיו רגשות.

אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם,
    תודה רבה ,
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעם ראשונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעם ראשונה - תגובה

רוני פרישוף
    21/04/2011

שלום נועה,

תודה שאת משתפת בחוויה כה פרטית ומרגשת. השיתוף שלך הוא ממש מתנה.

אולי יש לך חברה טובה, שתוכלי לחלוק איתה את החוויה ואת הלבטים? נראה לי ששיח חברות מתאים פה יותר מאשר ייעוץ מקצועי.

השאלה המרכזית, לדעתי, היא לא "מתי" אלא איך, באיזה סגנון, מאיזה מקום, באיזה מסר...

הכי חשוב שאת תרגישי שלמה ובנוח עם הקצב האישי שלך, ועם דרכך בחיים. אם תשדרי זרימה ונינוחות עם עצמך, אני בטוחה שגם הפרטנר שלך יחווה את השיתוף כמתנה מרגשת, וכנראה גם את בתולייך. השתדלי לא להיות מתביישת, מתנצלת, או מתוודה כביכול על משהו לא בסדר, נהפוך הוא!

תהנו (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם ראשונה- המשך

נועה
    21/04/2011

היי,
    תודה רבה על העינות.
    שיתפתי חברה טובה בנושא והיא הציעה לי לומר את העניין בקלילות ממש לפני שיגיע הרגע... בכדי לא לעשות עניין גדול מהנושא. ולזרום עם זה.אני לא רוצה לעשות מכך ביג דיל.
    אני מאוד רוצה שזה יצליח לי איתו. ומקווה שזה לא יגרום לרתיעה מהצד השני. זה החשש הכי גדול שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנות כנות כנות

מישהי
    21/04/2011

היי ...אני לא אספר את הסיפור שלי...אבל הוא מזכיר מעט את שלך,וכל מה שיש לעשות הוא לומר את האמת בכנות, בבטחון עצמי בלי בושה ותעלי על דרך המלך:) רק טוב ייצא מזה,
    אם הוא יסתכל עלייך מלמעלה אחרי שתגידי את תביני שאולי הוא לא מתאים לך ואולי יהיה כדאי לשקול בכלל אחרת, והוא לא מבין עיניין, אבל אם הוא יכבד אותך ויבין ויעריך ...אז תדעי שמצפה לך קשר טוב מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    אריאל
    21/04/2011

שלום,

אני יכולה להעיד על עצמי כבן אדם שהוא לא מאוד שמח, אך באותה מידה גם לא מאוד דיכאוני... מה שבטוח זה שאני לא מצליחה להגיע להחלטה.
    תמיד היו לי כל מיני מחשבות על החיים, המשפחה (אני דור שני לשואה, ובת 23), למה אני ככה, למה דברים קורים בצורה מסוימת, תמיד אני מנתחת- הראש לא מפסיק לעבוד.

משום מה הביטחון העצמי שלי ירוד, ובכלליות יש כל מיני נושאים שרציתי "לסגור עם עצמי" כדי להתחיל קצת לחיות ולא כל הזמן לחשוב.
    אז- התחלתי ללכת לפסיכולוגית. אני אצלה כבר חצי שנה בערך. עלה הרעיון שאולי אני סובלת מדיכאון - התיפקוד שלי כלפי חוץ וכלפי אחרים הוא 100% אבל התיפקוד שלי כלפי עצמי נמוך. שמתי לב לזה בעיקר בתקופת מבחנים (אני סטודנטית). אני איבדתי אנרגיות לחלוטין ולא הצלחתי ללמוד כל כך. הייתי סחוטה נפשית. הרגשתי כביכול התמטטות עצבים. לטענתה טיפול תרופתי יקל עליי ויתרום לטיפול.

אחרי שהתקופת מבחנים נגמרה הייתי בסוג של התאוששות ובמהלך הסימסטר לא הייתי עם הרגל על הגז, יותר נחתי. עכשיו אני יותר בסדר, אבל גם, קשה לי שיש לי יותר מידי דברים לעשות. ולא הייתי ככה. אם אני לא מצליחה תרגיל או להבין איזה משהו אני מתחרפנת, כאילו כל העולם קרס. זה כאילו שאין לי כוח לא להבין- אין לי כוח להתמודד עם קושי. וזה לא נובע מעצלנות, כי כשאין לי מה לעשות אני מרגישה ריקנות.

נפגשתי עם פסיכיאטר כדי לקבל חוות דעת נוספת. הפגישה ארכה 10 דקות וכמובן שאני אלופה בלהסתכל על העניינים מבחוץ ולשדר שהכל בשליטה. הוא לא ראה סיבה הכרחית לטיפול תרופתי. הייתי דיי סגורה כלפיו.

השאלה שלי היא - אני באמת לא יודעת אם אני מרגישה שאני בדיכאון וצריכה את זה- טיפול תרופתי, או לא. וזה תוקע אותי. כי כל דבר אצלי הוא ב75 % כרגע.
    מצד אחד אני אומרת לעצמי - יאללה, את כל הזמן סוג של עצובה, למה לא, ומצד שני שאני חושבת על זה אני כאילו אומרת לעצמי- הכל בסדר, לכל אחד יש תקופות..

המוח עובד נורא נורא חזק ואני כבר לא מצליחה להבין מה טוב לי באמת.

איך בן אדם לא יודע מה טוב לו?
    ומה אני יכולה לעשות במצב הנוכחי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות - תגובה

שחף ביתן
    21/04/2011

שלום אריאל,

את מעלה נושאים רבים ושאלות רבות לגבי עצמך. טוב שאת בטיפול וזה המקום להעמיק ולברר את השאלות האלו. טיפול נפשי הוא תהליך מורכב שלוקח זמן, בעיקר כשלא מדובר בסימפטומים ברורים, אלא במצב נפשי כללי, שבגללו פנית. נראה כי יש קשר בין הצורך שלך להיות בשליטה, לא לקבל עזרה חיצונית, ולבין הקשיים שאת מתארת - לא להצליח בתרגיל (לאבד שליטה), להרגיש עצב.
    באופן כללי, נראה כי קיים צורך להרגיש שאת לא זקוקה לעזרה חיצונית ושאת מסתדרת בעצמך. זו מחד תחושה טובה, אך מאידך מותירה אותך בודדה. הפנייה לטיפול עומדת אז על קו התפר שבין להיעזר על ידי אדם חיצוני שיסייע לעצב שלך ויעזור להרגיש פחות לבד, לבין התחושה שזה יוצר תלות ותחושה שאת לא מסתדרת לבד. כך בתוכך יש כמה קולות לגבי הטיפול עצמו.
    חשוב שתמשיכי בטיפול, תעלי את השאלות שכתבת כאן בטיפול עצמו, ותחשבי יחד עם הפסיכולוגית על ההתלבטות שלך לגבי נטילת תרופות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת- רוני אשמח אם תתייחסי גם

אריאל
    21/04/2011

תודה רבה על המענה.

חשוב לי לציין כי נושא הטיפול התרופתי הוא משהו שקיים כבר מעל לחודשיים, דיברנו על כל הלבטים שלי, אין עוד מה לנתח כאן

זו החלטה שלי.
    אני פשוט מפחדת מתופעות לוואי של השמנה בעיקר, וגם מזה שאולי בעצם אני לא צריכה וזה סתם משהו שנכנס לי לראש בגלל הטיפול.

אחד הטיעונים של להתחיל לקחת עכשיו זה לא להגיע למצב רע שוב בתקופת מבחנים של איבוד אנרגיות( וזה לא קרה בגלל שכל היום למדתי), וזה נכון, אבל אני כל פעם שואלת: מה, אני לא אוכל להתמודד עם זה? בואו נחכה ונראה..

בגלל זה אין לי מושג מה עושים :\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג, הוא דבר קשה לאנשים מסוימים
    קספר
    20/04/2011

איך עוברים אותו?
    יוצאים שבוע מהשיגרה . כול המערכת שתומכת בך נמצאת בחופש.
    אני מרגישה כמו נרקומנית .או שאני ישנה, כי אין לי כוח להתמודד או שאני בעבודה, כדי שיהיה לי מקום להיות בו , וכמובן לישון .

הוספת תגובה

• שיהיה לך חג שמח קספר

שיר
    20/04/2011

למרות הקושי ללא התמיכה
    תנסי לנוח להירגע ממחשבות...
    שיהיה לך חג שמח.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מרגישה ככה

מישהי
    20/04/2011

אני כל הזמן גולשת באינטרנט יצא לי כל הרוח מהמפרשים כבר, זה מדכא לחלוטין, אין מה לעשות וגם אם יש אין כוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג, הוא דבר קשה לאנשים מסוימים - תגובה

רוני פרישוף
    20/04/2011

שלום לכן,

החג מציף אל פני השטח הרבה מטענים שליליים. בדידות, מתחים משפחתיים, שכול ואובדן...

אולי יש משהו בחגים היהודיים, שתמיד סובבים תכנים של קורבניות, שמציף את זה יותר. לא יודעת.

אני מבינה לליבכן, לפעמים גם אני מרגישה ככה, ושולחת חיבוק חם לכל מי שבודד בחג ורע לו על הלב. אפשר כבר להתחיל את הספירה לאחור...

ובכל זאת, אוסיף ברכת יציאה מעבדות לחרות, כל אחד במובן האישי שלו,

וחג שמח, או לפחות שיעבור בשלום (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני

קספר
    23/04/2011

ותודה לאלו שהגיבו אליי .
    אני באופן אישי עומדת דום , לכבד את כול אלו , שהם אנשים בודדים, או שמכול סיבה אחרת הם לבד בכול חג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה
    אייל
    20/04/2011

רציתי לדעת האם התופעה שאני הולך לתאר היא תופעה פסיכולוגית מוכרת.

תחושה מוזרה שאני חש ואני בכוונה מדבר בכלליות:

לפני זמן לא רב, קרה לי דבר שרציתי בו עד מאד שנים רבות, ואחרי כמה זמן (שנה בערך) התחלתי להרגיש רע מאד...ברמות שבהם אני לא יכול להתרכז ביומיום.

אני מרגיש סוג של חוסר אושר קיצוני על סף דכאון (דבר שלא חוויתי אותו), כל הזמן מהרהר וחושב על הדבר, שבעצם זה לא כ"כ טוב מה שרציתי.

חוץ מהדכאון הזה שאני חווה, כולל כאבי ראש וחוסר תיאבון,החוויה המשונה הזאת התחילה לערער בי את הבטחון העצמי שלי, האם הדברים שאותם אני רוצה הם טובים לי? האם כושר השיפוט שלי תקין? איך אני יכול לבטוח בעצמי בהמשך החיים? ממש ממש מפחיד...
    ברמות, שגם אם אני אזכה בלוטו מחר, זה לא ישפר את מצב הרוח שלי, ויותר מזה אני לא בטוח שאני רוצה שהדברים שבהם אני חושק יקרו לי.

אשמח לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה מוזרה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה - תגובה

רוני פרישוף
    20/04/2011

שלום אייל,

תופעות כפי שאתה מתאר בהחלט יכולות להתעורר בעקבות מימוש של משאת נפש.

הסיבות יכולות להיות רבות ומגוונות, למשל: אכזבה מכך שמימוש החלום לא סיפק את התחושה הטובה המיוחלת, צער על אובדן שאיפה ותקווה מרגע מימושה, תחושות אשמה (תחושה שלא מגיע לי משהו טוב, פחד מעונש, פחד מקינאה ועין הרע), ועוד ועוד.

דוגמא מפורסמת לחוויה מעין זו היא דכאון לאחר לידה, במיוחד במצבים בהם ההריון היה מאד רצוי והושג בקושי רב.

החוויה שאתה מתאר נשמעת קשה, אך לא חריגה או פתולוגית. כדי להבין את מקורות הדכאון והחרדה שפרצו, ולהתגבר עליהם, רצוי להתייעץ עם איש מקצוע.

חג שמח והבצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    דניאלה
    20/04/2011

היי לכולם,
    מקווה שהגעתי למקום הנכון..
    יש יל בעיה שאני כל הזמן נמצאת במצב של פחד.
    פחד שיפטרו אותי ממקום העבודה, פחד מקהל, פחד מימה שיחשבו או יגידו עלי, פחד שאני לא אמצא מישהו שיאהב אותי כמו האקס, פחד שאני אכשל..

לא יודעת אם זה פחד, יותר חשש ודאגה.. אני כל הזמן טרודה בזה
    אני יודעת שהכל מתחיל בחוסר ביטחון שיש לי, שתכלס אין לי סיבה, כי אני יחסית נראית טוב, עם תואר בראיית חשבון..
    אבל משהו טבוע עמוק בפנים וגורם לי לדאגות לעתיד כל הזמן..

האם זה ניתן לתיקון? מה עושים??

בבקשה עזרה!!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• פחד - תגובה

רוני פרישוף
    20/04/2011

שלום לך מאיה,

כמדומני שדיברנו כאן בעבר.

אכן את צודקת, שפחדייך נובעים מחוסר בטחון, ואולי מתחושה שאין לך כלים מעשיים ורגשיים להתמודד עם קשיי החיים השונים.

העוצמות שאת מתארת גורמות לך סבל רב ומעכבות באופן רציני את התפתחותך בחיים. במצב זה, שהוא חריג בעוצמתו, מאד מומלץ טיפול פסיכולוגי שיגביר את בטחונך העצמי, יכיל ויחזק אותך רגשית, ויצייד אותך בכלים להתמודד עם מצבם שונים: רגשיים, אישיים, חברתיים ומקצועיים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה משך טיפול לדעתך

מישהי
    20/04/2011

בדבר שכזה...כי גם אני פחות או יותר באותו מצב,ז"א חוסר בטחון , רואה את החצי כוס הריקה...קצת עצובה, קצת חרדה, נאבקת בחיי כל הזמן ומיואשת חלק נכבד, לא סומכת על אנשים, די הרבה דברים...אבל בכל זאת הכל מסתכם לדעתי בחוסר בטחון עצמי, מה דעתך?פחות או יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    מישהי
    19/04/2011

ד"ר שלום רב,
    אני שוקלת לנטול תרופה פסיכיאטרית, הפסיכולוגית שלי המליצה לי מאחר ואיבחנה אצלי דכאון וחרדה, אני אמנם לא סובלת תרופות ובייחוד ככאלו שהתנסתי בהן בעבר,
    השאלה היא שאלה די גדולה...
    האם אתה חושב שטיפול פסיכולוגי ארוך טווח ללא נטילת התרופה יכול אף הוא להועיל?
    אני יודעת שהתרופה יכולה לסייע, אבל נגיד ואני מחליטה שלא לקחת...האם הטיפול לדעתך לא יעזור או יתארך כפליים?
    אז מה ייצא לי מזה שאבוא בסדר בלי דכאון ובלי בעיות לטיפול...אז אני פשוט אקח את התרופות וזהו, כל החיים...כי כל פעם הדכאון או לפחות נקרא לכך עצב חוזר(מאחר וזה לא דכאון חמור לדעתי)
    אני מאוד חוששת מהשפעה רחוקת הטווח של התרופות, אין מחקרים לאורך מספיק שנים כי יחסית ממה שאני מבינה התחום חדש וכל פעם יש תרופה חדשה...אני חוששת יותר מזה שאצטרך לקחת כל החיים ...כי אני רואה שדברים לא ממש משתנים ויש מלא אנשים ששמעתי שלוקחים שנים .

.אני חשה סוג של יאוש מהטיפול כרגע, ביום זה...כי זה נהיה סוג של ברירת מחדל כל עיניין התרופות,במה הפסיכולוג עוזר אם זה מה שהוא עושה, מפנה לתרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

שחף ביתן
    21/04/2011

שלום לך רונית,

לגבי מידע על תרופות, רצוי ונכון לפנות לפורום פסיכאטרים ששם מצויים רופאים העוסקים בתרופות ויש להם את הידע הדרוש כדי לענות על שאלותייך הספציפיות על תרופות פסיכיאטריות. עם זאת, איני רואה סתירה בין טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי, אלו טיפולים משלימים במקרים רבים, אשר ביחד מסייעים למטופל לשפר את מצבו באופן עמוק יותר ורציני יותר. ישנם גם פסיכיאטרים רבים שמפנים לטיפול פסיכולוגי בנוסף לתרופות - האם זה אומר שכל מה שהם עושים זה להפנות לפסיכולוג? שיתוף הפעולה בין המקצועות השונים הוא מבורך ונכון בכדי לספק טיפולים מקיפים ויעילים יותר.

עם זאת, אני שומע בדברייך שאלה לגבי הטיפול שלך, לגבי האמון שלך בפסיכולוגית, ואולי מבחינתך גם שאלה לגבי האמון שלה בך. מה זה אומר שהיא הפנתה אותך לטיפול תרופתי? האם היא מיואשת? ועל כן ברור שאת תהיי מיואשת? או אולי היא עושה זאת כי היא רוצה לתת לך את הטיפול הנכון והמסור ביותר? יש שאלות שעולות בקשר ביניכן, וחשוב מאוד שתעלי אותן, ותתני להן מקום. כי הן חשובות לכן הרבה מעבר לשאלת התרופות. הן אפשרות להתמודד עם שאלות על קשר, בדידות, יחד, אפשרות של שינוי.
    מתוך התמודדות זו תוכלי גם לעבור לחשוב איתה על השאלה לגבי המקום של תרופות בטיפול שלך? מדוע את מעדיפה להיעזר בצורה אחת ולא אחרת? מה הפחד שלך מבטא? וכן הלאה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד הומופובי?
    סרגי
    18/04/2011

שלום
    שאלה, מה זה אומר שיש פחד הומופובי לגבר נורמלי(עם נטיה מינית נורמלית לנשים) ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד הומופובי?

הוספת תגובה

• פחד הומופובי? - תגובה

רוני פרישוף
    20/04/2011

שלום לך,

הומופוביה היא נושא מורכב וסבוך, הקשור לחוסר היכולת לקבל את האחר, ואת ה"אחר" שבתוכנו, כי הוא מעורר בנו פחדים קמאיים על עצם הזהות האישית שלנו. במובן זה, הומופוביה דומה לגזענות.

השאלה מאד מאד חשובה, אך לצערי לא נוכל לדון כאן בנושאים תיאורטיים בגלל קוצר היריעה. אם אתה רוצה להביא דילמה מחייך האישיים, אתה מוזמן.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה של בן זוג
    דניאלה
    17/04/2011

שלום ,
    חברה שלי היא בת 25 ויוצאת מזה זמן מה עם בחור בן 32 , היא מספרת שיש לו פחדים מכל מיני דברים. כמו למשל :
    פחד מכבישים - הוא לא הוציא רישיון נהיגה כי הוא מפחד לפגוע במישהו בדרכים ,
    פחד מג'וקים - הוא נבהל וקופץ על הספות כשרואה גו'ק ,
    פחד ממחלות - נמנע מהשמש, אוכל רק מזון בריא ודל שומן , מתרחק מעשן.
    פחד מחברה - נממע ממפגשים חברתיים .
    האם זו מחלת נפש ? או שזאת הפרעה שניתן להתגבר עליה ?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה של בן זוג

הוספת תגובה

• חרדה של בן זוג - תגובה

רוני פרישוף
    20/04/2011

שלום דניאלה,

פחד הוא מנגנון בריא ששומר עלינו מפני סכנות. הטבע חנן אותנו בפחד כדי להבחין באופן יעיל בין הידידותי למאיים, בין המוכר למסוכן. ישנם אנשים שאצלם מנגנון הפחד עובד "שעות נוספות" ואז הוא מפסיק להיות יעיל והופך לחרדה, אימה, בעתה, או פוביה.

כנראה לא מדובר במחלת נפש, אלא בהפרעת חרדה כלשהי. להפרעות אלו יש טיפולים יעילים מאד, הן פסיכולוגיים והן תרופתיים. הטיפול עוזר לחזור לפרופורציה, להעריך את מידת הסיכון האקטואלי של המצב המאיים, לפתח כלים להרגעה עצמית (רגשיים ומחשבתיים), להבין את השורשים העמוקים של הפחד (אם יש כאלו) ולהילחם בהימנעויות שהפחד יוצר.

אם יש לבחור מודעות למצבו ומוטיבציה לטיפול, הסיכוי לשינוי טובים מאד. אם אין לו כאלו, חברתך תצטרך להחליט האם היא מוכנה לקבל אותו כפי שהוא, כי כפי הנראה יש לו גם כוחות ותכונות יפות לצד הפחד.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה ?
    לאה
    17/04/2011

ראיתי סרט בבי בי סי רופאים שבו פקידת הקבלה נאנסת בביתה היא די מבוגרת אחרי גיל 50 ומראים שאחרי כן יש לה התקפי חרדה ורואים עוד רופאה ברקע שמנסה לעזור לה ברגע שיש לה התקף חרדה ושואלת אותה שאלות ולרגע ממש הרגשתי קינאה למה איתי לא מדברים או מתייחסים כמו שאליה הכוונה שדי קינאתי שהרופאה שאלה אותה שאלות כאילו רציתי להיות במקומה (במקום הנאנסת) ואני לא מבינה מדוע קרה לי כך?

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה ?

הוספת תגובה

• קנאה ? - תגובה

רוני פרישוף
    20/04/2011

שלום לאה,

אני דוקא לא מתפלאה בכלל על קינאתך. אמנם האישה בסרט עברה חוויה טראומטית, אך לא לכך התכוונה קינאתך, אלא ליחס של חמלה, תשומת לב, אהדה, קבלה לא-שיפוטית, התעניינות, חוויה שהיא במרכז וצרכיה הפיזיים והרגשיים נענים במלואם.

לאה, אם את חשה בבדידות או במצוקה, אם יש בעברך טראומה לא ידועה, וגם אם אין, דעי שכל אדם במדינה יכול להתקבל בחינם במרפאות לבריאות הנפש, בלשכות הרווחה, בויצ"ו, בנעמת או בארגונים אחרים, ולקבל תמיכה ותשומת לב. גם קבוצות טיפוליות או קבוצות תמיכתיות נותנות מענה לצורך הזה.

אולי החג מציף אצלך תחושות של בדידות וצורך ביחס, אז הנה אנחנו פה, חיבוק וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה מאוד להרגיש תינוק
    אבי
    16/04/2011

אני בן 22.

מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי חלום וכמיהה אדירה ללבוש טיטול.

עברתי המון בחיים בשביל להגיע לשאיפה הזאת. הייתי משתגע בשביל לקנות ולהחביא חבילה של טיטולים, אפילו רק בשביל לראות אותה או לנגוע בטיטולים.

אני אוהב גם למצוץ מוצץ ולשתות מבקבוק תינוק. אבל זה מתבטא בעיקר בטיטולים.

חוץ מהנקודה הזאת של הרצון להיות ולהרגיש תינוק אני בנ"א חלק ובריא נפשית. אף פעם לא היו לי בעיות של דיכאון או עצב. ההורים שלי גידלו אותי בצורה מדהימה ונתנו לי את כל הצרכים שלי. כך שאני לא מצליח למצוא סיבה לרצון העוצמתי הזה שמלווה אותי המון שנים.

האם יש איזשהו הסבר מניח את הדעת לתופעה הזאת? הרצון להרגיש תינוק? הכמיהה הזאת ללבוש טיטול ולהרגיש את המגע שלו?

אשמח אם תוכלי לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה מאוד להרגיש תינוק

הוספת תגובה

• רוצה מאוד להרגיש תינוק - תגובה

רוני פרישוף
    20/04/2011

שלום אבי,

כדי להבין יותר לעומק את התופעה והמשמעות שלך עבורך, יש להכיר אותך הרבה יותר לעומק, ולהבין את נסיבות חייך והתפתחותך.

סביר להניח שהדבר נובע, כפי שרמזת, ממשאלה לחוויה רגרסיבית, ינקותית, שבה אתה מוכל, ודואגים לכל צרכיך. יתכן שמעורבים בכך גם רגשות מיניים.

לא ברור האם המשאלה נשארת בגדר פנטזיה, או גם ממומשת, ומה זה עושה לך.

כעקרון, עולם הפנטזיה גדול ועשיר, וטוב שכך. אם משאלות אלו יוצרות אצלך סבל רב ובעיות בתפקוד, כדאי לשקול טיפול נפשי.

חג שמח ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה ...
    נתי
    16/04/2011

שלום אני בשנות העשרים לחיי מאז גיל קטן סבלתי מכאבי בטן יציאות מרובות ועקב זה התפתחו לי חרדות. אני אולי סובל ממעי רגיז אולי לא אבל עצם המחשבה וההתעסקות בענין הפכה לנושא המרכזי בחיי שמפריע לי לאורח החיים. החרדות שלי לדוגמא הם: לנסוע למקומות רחוקים מהבית אני נוסע למקומות רק בקרבת הבית ושאני מוודא שיש שירותים .אני יכול להיות במקום כלשהו ולהרגיש בסדר ופתאום אני אחשוב על העניין וישר אכנס לחרדה וישר יופיעו לי כאבי בטן, אני חרד לקבל התקף חרדה בקרב אנשים דבר שמונע ממני יציאות חברתיות.. קיצר העניין הזה דפק לי ת'חיים אני כרגע חוץ מלעבוד לא עושה יותר מידי אני מטופל בכדורי רסיטל דבר שמקל אבל לא נותן לי להתגבר על העניין... אני לא יודע אם אצליח בכלל להפטר מהבעיה הנפשית הזאת אבל אם כן איך אפשר לעזור לי? לאיזה טיפולים לפנות חוץ מכדורים אשמח לכל מידע ועזרה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות חרדה ...

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה ... - תגובה

רוני פרישוף
    20/04/2011

שלום נתי,

בילדותך סבלת מכאבי בטן ויציאות מרובות, שהטביעו בך תחושה לא נעימה של חוסר שליטה בפעילות המעיים, ובהרחבה, חוסר שליטה בגופך ובמצבך. כתוצאה מכך התפתחה דריכות כרונית, ומנגנוני שליטה והימנעות, שיוצרים ומגבירים מתח וחרדה. יוצא, שבמקום לחוות שליטה במעיים ובלחץ, הם השולטים בך.

המצב בהחלט מוכר וניתן לטיפול בעזרת כלים פסיכולוגיים. בגילך הצעיר, חבל לפתור את הבעייה, שיש בה מרכיבים נפשיים כל כך ברורים, רק בכלי תרופתי.

אני ממליצה לך לפנות לטיפול קוגנטיבי-התנהגותי אצל מטפל בעל נסיון בטיפול במעי רגיז ובהפרעת חרדה נלווית. ניתן לשלב בטיפול כלים ללימוד הרפייה והגברת חוויית השליטה, כמו ביופידבק, דמיון מודרך והיפנוזה.

גם טיפול דינמי יכול לעזור, אם אתה מעוניין בחוויה של התבוננות פנימה והכלה נפשית, שהיא לאו דוקא ממוקדת בסימפטום. נסה לקרוא ברשת על השיטות השונות וראה מה יותר מדבר אליך.

מצבך ללא ספק ניתן לטיפול יעיל, חג הפסח הוא זמן מצויין להתחיל לצאת מעבדות הסימפטום לחירות הנפש,

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אסף פרי
    26/04/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות? על הפרעת אישיות
    אסף פרי
    16/04/2011

שלום. שאלתי פעם כאן שאלה או שתיים וקיבלתי תשובות טובות ולכן אני חוזר. אני ממשיך במסע הפרטי שלי לתיקון הנפש שלי. להזכיר אני מתמודד עם סיסטיק פיברוזיס וגם עם סביבה לא פשוטה בה גדלתי

אומר לפסיכולוגית שענתה לי בזמנו (לא זוכר את שמה) שאני בהחלט עכשיו מתחיל להיות במקום שבו התוקפן (ויש כמה כאלה במשפחתי) לא גורם לי להרגיש יותר כועס קטן ומושפל – אלא להיפך – אני מתחיל להבין עד כמה בעצם הם מרגישים בתוך עצמם כאלה ועד כמה הם סבלו מהתנהגות כזו בדיוק כמו שאני סבלתי מההתנהגות שלהם – ולכן הם מרגישים צורך (כדי "לברוח" מהרגשת הקטנות) להיות בריונים כלפי ה"חלשים" מהם (הילד שלהם, האח הקטן שלהם שחולה וכו'), וזה גורם לי עצב גדול וחמלה עליהם, שהם לא מצליחים להשתחרר מאותה תחושת קטנות שמובילה אותם להתנהגות הזו. כלומר אני כבר לא במקום הפרטי שלי שנפגע מההתנהגות שלהם אלא מבין שאני אובייקט בשבילם שאליו הם מתנהגים בדרך מסוימת, וזה תוצאה של פגיעות עצומה אצלם...

ובכל זאת אני מנסה להבין.. (ליתר הבהרה על מה אני מדבר: סימפטומים של הפרעת אישיות כפייתית):

לא מובן לי באופן ברור (ראציונלית) איך אי קבלת אהבה קשורה לאי היכולת לאהוב, להנות, ליכולת לא "לכעוס" על אחר שנהנה וכו'. זאת אומרת, זה מעלה שאלה מאוד פילוסופית – מה זאת אהבה (לאוו דווקא רומנטית) בעצם? ותשובה של: "מי שלא קיבל אהבה לא יודע לתת אהבה" זה תשובה לא מספקת לי כי אני רוצה להבין מה ולמה, יותר לעומק.

האם ההיפך מאהבה זה כעס? ומדוע מישהו שצוחק ונהנה ומשוחרר זה מוציא מאדם שלא קיבל אהבה כעס ומרמור? ומה זה כעס ומרמור? האם הם ההיפך מאהבה? ואם כן עדיין נשאלת השאלה מה זאת אהבה (כי זה שההיפך מהם זה כעס ומרמור עדיין לא מסביר מה זאת אהבה). ומהי שנאה? ומהי שנאה עצמית? מה הקשר בין חרדה כעס ושנאה , וכל אלה לעומת אהבה?

אשמח להסבר בסגנון של "סופר אגו" וכל הדברים הללו – זה עוזר לי להבין מאוד...

תודה תודה, אסף

הוספת תגובה

• ועוד:

אסף פרי
    16/04/2011

ומה הקשר בין אלה לבין הצורך בשליטה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד:

אסף פרי
    16/04/2011

ומדוע מי שנגוע בהתנהגויות השליליות הללו עיוור להן ולא מודה בהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד אחרון

אסף פרי
    16/04/2011

וגם קשור נראה לי לשליטה: לראות בכל דבר משהו פרקטי, גם בבני אדם? ונחסוך "ועוד"ים נוספים: בכלל כל הסימפטומים של הפרעת אישיות כפייתית - איך הם קשורים זה בזה, מה הסיבות להם ומה הקשר בין הסיבה לתוצאה. תודה אסף :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות? על הפרעת אישיות - תגובה

שחף ביתן
    21/04/2011

שלום אסף,

ההתמודדות שאתה מתאר עם המחלה הקשה ועם סביבה קשה שגם פגעה נפשית מעוררת התפעלות והערכה. ברור שיש לך כוחות אישיותיים יוצאי-דופן ויכולות שאתה מנצל במסעך הפרטי. ישר כוח. אני רוצה מאוד להמליץ לך לא להיות לבד במסעך זה. פרטיותו אינה אומרת כי הוא צריך להיעשות לבד. אני מקווה מאוד כי יש לך במי להיעזר ועם מי לעשות את המסע הזה בתוך הסביבה האישית שלך. ומכיוון שאתה מתמודד עם לחצים קשים כל כך, נכון בעיניי להיעזר גם באיש מקצוע שילווה אותך במסע שלך.
    ברור שאתה מעמיק לחשוב, וכי יש לך הבנה של נפש האדם. הפורום הזה נועד לעזור במצוקה של אנשים, ולא על מנת לפתח דיונים תיאורטיים. אני חושב שרב השאלות התיאורטיות שלנו נובעות מתוך המצוקות האישיות שלנו, ולכן מזמין אותך להעלות את המצוקה האישית שלך, אם אתה רוצה בכך. אך לא נוכל להכנס כאן לדיון תיאורטי בשאלו על 'מהי אהבה?' (לא שיש למישהו תשובה ברורה לשאלה גדולה זו), או 'מהי הפרעת אישיות כפייתית?'.

אומר רק כך - אני לא חושב שמי שלא קיבל אהבה לא מסוגל לאהוב. אך לעיתים קרובות מי שקיבל מעט, עסוק בחסכים שלו (במודע ושלא במודע) ועל כן, לעיתים מתקשה להיות פנוי ולראות את האחר. לא מדובר בהתנהגות מכוונת ממש, אלא יותר בכך שהתגובות נובעות באופן אוטומטי מתוך מקומות אישיים ופנימיים. זה נכון לגבי כל אדם, פגיעות גבוהה לפעמים מעצימה זאת.

נשמח לסייע במתן עזרה ראשונית לגבי המצוקות האישיות שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

אסף פרי
    21/04/2011

ראשית אני מודה לך על התשובה שלך.

אומר שאני אכן נעזר באיש מקצוע ולא היה פשוט למצא אחד ונכוותי רבות גם בנושא הזה.

אני מסכים שהצורך לתשובות התיאורתיות נובע מהמצוקות האישיות, ולא הסתרתי זאת. (למשל בימים אלה הבנתי שלמשל מי שכועס וממורמר למשל זה מנגנון הגנה כדי למנוע חיבה וקרבה עקב כוויה מנסיונות כאלה מול האובייקטים ההוריים).

תובנות כאלו מסייעות לי מאוד להבין את עצמי ולתקן את התבניות הפגועות. רוצה לומר שאחד הדברים שמאוד עוזרים לי הוא דווקא המידע התיאורתי על מנגנונים וכו'. לא זוכר אם כתבתי כך - אבל גם הפניה למקור טוב (שכן באתי לפורום עקב מצוקה שלא מצאתי כזה) שיסביר לי את הדברים הללו - תעזור מאוד.

תודה רבה - אסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה - תגובה

שחף ביתן
    26/04/2011

שלום אסף,

טוב שאתה נעזר באיש מקצוע. ואני מקווה כי הקשר ביניכם יימשך ויתאפשר לו להיטיב עימך.
    אני מאמין כי הקשר הטיפולי עצמו, החוויה עצמה שמתרחשת בקשר הטיפולי היא זו שעושה בתוכנו משהו, אולי את מה שהתיאוריות מדברות עליו. אני מבין את הצורך שלך 'לתקן' חלקים בתוכך שאתה מרגיש שמקשים עליך. נשמע לי כי מגיע לך יחס שיהיה מקבל, אכפתי ואוהד. יחס כזה יכול לעיתים לעורר בתוכנו תנועה ושינוי של דפוסים שהתקבעו עקב פגיעות בעברנו. נדמה לי שעל כך אתה מדבר.

אני בהחלט מבין, מוקיר ומעריך את התעניינותך בתיאוריות. יש כיום הרבה חומר באינטרנט שאתה יכול למצוא. ישנה ספרות מקצועית רבה העוסקת במנגנוני הגנה, בהתפתחות הנפשית, בביטויים של פגיעות נפשיות מוקדמות וכן הלאה. אך לעיתים קרובות אלו ספרים עם הרבה מינוחים מקצועים ולא תמיד נגישים. אולי אתה יכול לנסות לקרוא את 'הדרמה של הילד המחונן' מאת אליס מילר. אני מצטער שאינני יכול להפנות אותך למקור בו יהיה מענה לשאלות שלך.
    אך אולי החיפוש עצמו הוא שחשוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשחף ביתן
    מרי
    16/04/2011

היי שחף,

הייתי גם בטיפול פסיכולוגי 3 שנים וגם אצל קאוצ'רית חצי שנה. כרגע בא לי שוב להפגש עם מישהו לעזרה..אך לא יודעת מה יותר טוב ומה כדאי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לשחף ביתן

הוספת תגובה

• נסיון

מישהי
    16/04/2011

אני מצטערת להתערב, אבל באמת....מנסיון ארוך מאוד עם התחום הזה של ה"אימון" כדאי לך להתרחק כמו מאש ולדבוק בטיפול פסיכולוגי אבל כזה שמתאים לך , מעמיק ויש כימיה ויש המלצות ואת יודעת שהוא מקדם אותך ...מרגישים את זה, מדברים על זה, עובדים על זה.
    אם את שלוש שנים ולא מרגישה בשינוי משמעותי אולי זה לא זה? אולי לא פתחת את העיניין?

אימון ....אנשים לא מוסמכים שחושבים שהם פסכיולוגים ויכולים להזיק יותר מאשר להועיל, בטווח הקצר יכול להיות שתעשי דברים שיכולים להצטייר כמקדמים (למשל....מצאת בזכות האימון עבודה חדשה) אבל לטווח הרחוק את תיראי שזה לא בא ממקום עמוק ומשמעותי, אלא סתם עוד דבר שעשית כי את יכולה....

אל תשכחי את האימון נוגע ברזי הנפש ולעומת מאמן שלמד אולי כמה חודשים את עובדת עם פסיכולוגית שלמדה 7 8 שנים ויותר את התחום וחקרה, את לא יודעת עד כמה הידע שלה בפער משל מאמן...למאמנים בד"כ אין חצי מושג במחקרים , בהתנהגות, ...הם לא עשו סטאז' ולא טופלו ע"י אחרים...בניגוד לפסיכולוג שעושה סטאז' ארוך (אם איני טועה אז לא פחות משנה) הוא מטפל ומטופל כל הזמן, ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשחף ביתן - תגובה

שחף ביתן
    21/04/2011

שלום מרי,

קשה לענות על השאלה שלך, מפני שמדובר בשני דברים שונים, שלכל אחד היתרונות והחסרונות שלו. כל גישה מציעה משהו אחר, ולא כתבת שום דבר על הצרכים שלך. ההיכרות שלך עם שתי הגישות היא מאוד חשובה, כי את יכולה דרכה לדעת מה נכון ומתאים לך יותר.

כדאי לך להסתכל פנימה ולחשוב מה נכון יותר עבור הצרכים שלך כיום. יכול להיות שבליבך יש כבר בחירה ורק צריך להקשיב לה. אני חושב על הבחירה שלך להעלות את השאלה בפורום פסיכלוגי, ותוהה האם היא מבטאת כבר בחירה כלשהי? צריך לזכור כי בשני המקצועות קיימות יותר מגישה אחת ועמדה אחת, ובעיקר ישנם הרבה בעלי מקצוע שונים ומגוונים. לא כל התנסות מעידה על הכלל.
    אולי תנסי לכתוב יותר על ההתלבטות שלך, ועל הצורך שלך בפנייה לעזרה כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מישהי
    21/04/2011

אני מצטערת להתפרץ לדלת פתוחה,
    אבל אני לא באמת מבינה למה אתה מצודד בקאוצ'רים שאין להם בכלל נסיון טיפולי ולא עוסקים בנפש, גם שמדובר במטרות הם מתיימרים להכניס לשם רגשות מחשבות וטיפול "ריגשי" ונזהרים אולי לקרוא לזה נפשי...אבל בתכלס הם מתעסקים עם דברים מאוד שבריריים, אנשים כאלו לא לומדים פסיכולוגיה כמוך המון שנים ואין להם בכלל שמץ של מושג עד כמה הם יכולים להזיק למודרך, היתי עם לא מעט אימונים וגם למדתי בבי"ס לאימון

גם שאני רואה את אלון גל בטלויזיה אני מתרגזת, הרי ברור שהוא לא פותר שם שום דבר...הכל סתם אחיזת עיניים . אולי יש לכל אלו כוונות טובות, אבל בתכלס הם יכולים לעשות הרבה נזקים.. מי כמוך יודע את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ל2 היועצים.
    מיי
    15/04/2011

שלום לכם.יש לי בעיה-מחשבות טורדניות-שבד"כ אני מתגברת עליהן בעצמי...לדוגמא-אני חושבת שבני בכור הינו מאומץ...וכמובן שהוא לא(הוא שחום-דומה לבעלי-תימני).
    יש לציין שהיה לי איתו דיכאון אחרי לידה דיי ארוך,ויצאתי מזה...ממש מעצבן.עם הבן הקטן אין את זה.(דומה לי).אני לא מתה על בעלי,אולי זו הסיבה?או שאני צריכה טיפול?כי עכשיו יחסים עם הבכור טובים(בן 6.5).בעברי לקחתי תרופות(רסיטל).עכשיו לא..
    תודה על תגובות וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ל2 היועצים.

הוספת תגובה

• שאלה ל2 היועצים. - תגובה

רוני פרישוף
    15/04/2011

שלום לך,

אני יכולה לתאר לעצמי כמה מצוקה ורגשי אשמה מתלווים למחשבות הלא נעימות לגבי בנך. יכולתך להתגבר על הספקות הטורדניים מעידה על כוחות נפשיים טובים.

להערכתי מאד כדאי לך להעזר בטיפול פסיכולוגי, לא רק כדי להפיג ולהעלים את המחשבות הטורדניות, אלא בעיקר כדי לברר את מקור הקושי לקבל את בנך, ואת עתיד יחסייך עם בעלך.

סימפטומים הם לפעמים מתנה, שמטרתה להצביע על נקודות של קושי, ו"לנער" את המערכת. קחי את הסימפטום הטורדני כאיתות לכך שהגיעה השעה לחשבון נפש לגבי יחסייך המשפחתיים, רגשותיים ומהלכייך.

טיפול תרופתי נוגד-דכאון אמנם יכול להקל על הסימפטום, אך לא לפתור את המתח והקונפליקט המלווים אותך מאד לידת בנך הבכור ואולי אף קודם לכן. להפיג את המתח מבלי לברר ולפתור את הבעייה הרגשית יהייה החמצת הזדמנות.

מאד כדאי לך לחזק את עצמך בעזרת טיפול מקצועי, ולהכין את עצמך לגיל ההתבגרות של בנך, אז הקונפליקטים עשויים לצוף ביתר עוצמה אל פני השטח.

חג שמח וכל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    שמעון
    15/04/2011

יש לי כאבי בטן שיש לי חשש לגביהם שהם מסיבה נפשית ולא פיזית.
    הבדיקות הפיזיות הפשוטות לא העלו דבר , האם לפנות לפסיכולוג בעניין?
    או להתחיל חקר פיזי מעמיק בנושא הכרוך בהרבה בדיקות פולשניות?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

רוני פרישוף
    15/04/2011

הי שמעון,

אני מעריכה את עירנותך לאפשרות שכאב פיזי יכול לנבוע ממתח נפשי. הגוף כל הזמן "מדבר" את הנפש, למשל, במצבי התרגשות, מתח, פחד, הפתעה, אנו מסמיקים, נרעדים, מזיעים, האישונינו נפערים, הדופק עולה, מערכת העיכול מואצת. במצבי מתח מתמשכים יכולות להופיע תופעות בעור, כאבי ראש ובטן, וכו'. ישנם כמובן גם קשרי גוף-נפש בעוררות חיובית, כמו פעילות מינית, חיבוק, הנקה וכו'. הקשר בין גוף לנפש מלמד שאנחנו מערכת שלמה אחת, שחלקיה השונים מזינים זה את זה ללא הרף.

בהחלט כדאי לך לפנות לפסיכולוג, שיברר איתך באופן יסודי היבטים נפשיים של כאבי הבטן. למשל, האם הם מופיעים או מחמירים במצבים טעונים רגשית, האם ניתן להקל עליהם באמצעות הרפייה נפשית, האם ישנן עוד תופעות פסיכוסומטיות וכיוב'. טיפול דינמי יכול לסייע, וכן טיפולים המשלבים הרפיות, ואף היפנוזה וביו-פידבק.

יתכן כי המטפל יבקש להתייעץ עם הרופא המטפל, ולחשוב על מהלך האיבחון הפיזי והנפשי, כדי לשלול מצבים פיזיים. על סדר הבדיקות, סוגיהן ודחיפותן רק המטפלים בך יוכלו להחליט.

גם התייעצות פסיכיאטרית יכולה לסייע לקשר בין גוף לנפש.

חג שמח (וזהירות עם המצות (-: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה