מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משהואחת20/03/2011
מה עושים אם בסיטואציות שיש בהם אנשים עצבניים זה גורם
למישהו שהיה שם לשנוא אותם וכל דבר שמתקשר אליהם ואחרי
כמה זמן זה עובר ויש פלאשבקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו - תגובה
רוני פרישוף22/03/2011שלום לך,
אני שומעת הרבה כאב ומצוקה בפנייתך, אך בגלל שכתבת בקצרה מאד קשה לי להבין למה את/ה מתכוון.
אני מבינה שעצבנות של אנשים מאד מלחיצה אותך, מעוררת בך רגשות של שינאה, ואף יוצרת פלאשבקים. כנראה שמצבי עימות, קונפליקט, תוקפנות, כעס ורוגז מעוררים בך זכרונות רעים, או תחושות לא נעימות, שאינך יודע/ת להתמודד איתם. אם תרצה הבנה יותר עמוקה של מצבך, ועזרה לפתור אותו, רצוי לפנות לאיש מקצוע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופ...ניצן20/03/2011
כותבת ובוכה...
אני בכלל לא יודעת אם שייכת לנושא הפורום או לא. בת 24, המשקל התחיל להעסיק אותי באובססיביות לפני כשלוש שנים. מאז ומתמיד הייתי מלאה מעט, תמיד אהבתי ספורט ויחד עם זאת גם מתוק. מאד. בשנה האחרונה ירדתי 16 ק"ג (עליתי הכל שוב) אחרי שעברתי טיפול גמילה מגלוטן וסוכר. אין לי שליטה על מה שאני אוכלת. אני יודעת שזה לא טוב, אני יודעת שזה לא בריא לי, שזה לא הגיוני הכמויות האלה!!! ובכ"ז, לא מצליחה לעצור את עצמי. אני עצובה ומדוכאת, יושבת בבית במקום ללכת לשיעור אירובי (שכ"כ אוהבת), שונאת את עצמי, לא מסוגלת להסתכל על עצמי במראה... עצבנית כל הזמן ולא מצליחה לשבור את המעגל הנוראי הזה. אני ממוטטת, הולכת לישון בוכה כל ערב, אין לי אנרגיות לזה וה"פתרון" הוא לסתום הכל. אני מתביישת בעצמי, אחרי תק' שבה רזיתי, לא מבינה למה הצורך הנוראי הזה לפגוע בעצמי......
אני חשה שצריכה טיפול, אבל אני לא יודעת לאן לפנות והאם בכלל הבעיה היא הפרעת אכילה? אינני מקיאה/משתמשת בשום כדורים ... ובכ"ז - בלופ וצוללת למטה.....
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופ... - תגובה
שחף ביתן23/03/2011שלום ניצן,
ברור כי את מאוד כואבת את הנושא של המשקל וכי הוא תופס מקום גדול ומשמעותי בחייך. לצד העניין הפיזיולוגי, שיש לתת לו את הדעת, נראה שבנוסף את 'מדברת' דרך המשקל והאוכל דברים שלא מקבלים מקום בצורה אחרת. במובן הזה זו הפרעת אכילה, שכן נושא האוכל הוא שמפריע לך, וזהו גם המדיום שדרכו את מבטאת את המצוקה שלך.
עצם זה שיכולת להיות במסגרת במשך תקופה מראה כי יש לך כוחות ויכולת להתמודד עם הבעיה. אך חשוב לקבל עזרה מקצועית שבה תוכלי להתמודד עם הקשיים לשמור על המסגרת. נראה כי את סובלת סבל כפול - מחד המאבק עם המשקל והאכילה העודפת שאת מרגישה, ומאידך מה שאכילה זו מבטאת, מסמנת, בתוך החיים שלך כאזורים כואבים, שאי אפשר לדבר אותם. אז עולה האפשרות שאולי את מתנהגת אותם דרך האוכל.
פרט לכך, חשוב לנסות להבין גם את הקושי שלך לקבל את עצמך כפי שאת, ואת הרצון לשנות משהו בעצמך. האם השינוי הוא דווקא או רק, או בעיקר, במשקל? החברה שלנו אמנם לוחצת מאוד על הורדת משקל ורזון, אבל זה לא אומר שאנחנו חייבים לחיות לגמרי על פי תכתיבי החברה. בטיפול תוכלי לשמוע גם את הקולות שבתוכך שמתנגדים לתכתיבים אלו. אני מציע לך לפנות לעזרה מקצועית או באופן פרטי או דרך קופ"ח או מרפאה לבריאות הנפש באזורך, לפי מה שמתאים לך. את יכולה לבקש מטפל/ת שעוסק/ת (גם) בהפרעות אכילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונה על פסיכולוגחסוי19/03/2011
שלום רב
שלום רב,
ברצוני להגיש תלונה על פסיכולוג מסויים (ידוע יחסית) על התעללות רגשית, נסיון לכפות טיפול לא היה רצוני בכך (אשר הבעתי מפורשות), שאילת שאלות מינייות אינטימיות ללא שום הצדקה אשר גרמו לי להרגיש מאד לא בנוח, הפרת סודיות מטפל-מטופל- דהיינו חשיפת פרטים אישיים ורגישים שנאמרו במהלך פגישתנו לגורם שלישי ללא בקשת רשותי, התעקשות על קבלת תשלום במזומן, אי מתן קבלה.
אני מתוגררת בחו"ל ואין ביכולתי לשלוח מכתב מודפס או להתקשר דרך הטלפון
שלחתי אימייל למשרד הבריאות אך בהכרותי איך ענינים מתנהלים לרוב בישראל אני בספק אם יגיע לאדם הנכון ואם אקבל יחס רציני
אם ידועה לכם כתובת למשלוח מכתבים אודה לקבלה
כמו כן אני שוקלת להגיש תביעה
אך היות שיאני מתגוררת בישראל אני תוהה כיצד תטופל תביעה זו
הנ"ל גרם לי נזק שאיני יכולה לתאר
הגעתי אליו בבקשה מפורשת שיחה ובקשה למכתב שנזקקתי לו למען הפסקת לימודים של חצי שנה באוניברסיטה בה למדתי בחו"ל (נדרשתי לחו"ד מקצועית)
הנ"ל החליט שעלי להשאר אצלו בטיפול וכשסרבתי השפיל אותי וקרא לי בשמותת, כמו כן במהלך הטיפול שאל שאלות מיניות ללא צורך וכשהרגשתי לא בנוח לענות הואשמתי בסגירות ועכבות, הואשמתי גם בין השאר שאני מרגישהש נאי אישה קטנה של אבי שאני רוצה בחיי (באותו זמן הקשר ביני לבין אבי היה יחסית רופף, הוא דמות מפורסמת יחסית ומצליחה בישראל)
הואשמתי בהתפרקות נישואי (עובדה שכאבה לי מאד), בחוסר יכולת לאהוב ועוד שלל תלונות והאשמות מצד הפסיכולוג שהיה נחוש בדעתו שעלי לנטוש הכל לחזור להתגורר בישראל ולהיות מטופלת אצלו
קשה לתאר את הנזק הנפשי שנגרם לי
אני עצמי נוירופסיכולוגית ונמנעת מטיפולים היות שאני יודעת שהם אינם מתאימים לכולם
הארוע שינה את חיי לרעה בכל כך הרבה רמות שיאני יכולה אפילו להתחיל לתאר
אני מתגוררת בארה"ב- צורת ההתיחסות של פסיכולגים למטופלים שונה כאן כמזרח ממערב, מהמצב בישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונה על פסיכולוג - תגובה
רוני פרישוף22/03/2011שלום לך,
רשיונם של פסיכולוגים קליניים ניתן על ידי משרד הבריאות, והוא האחראי על פיקוחם. תלונה, אם כן, יש להגיש לגוף המבקר על מקצועות מומחים במשרד הבריאות ולמועצת הפסיכולוגים במשרד הבריאות. אם המטפל חבר בהסתדרות הפסיכולוגים הישראלית ניתן להתלונן גם שם.
אני מאמינה כי גופים אלו יטפלו ברצינות בפנייתך, ולו בגלל שאם יתעלמו ממנה, תוכלי לתבוע אותם על רשלנות בפיקוח. בכל זאת ולמרות הכל אנחנו מדינת חוק מסודרת.
ככל הידוע לי, לא ניתו להגיש תלונה אנונימית, וגם קשה להימנע מפנייה פורמלית כתובה וחתומה. אם קשים לך ההיבטים הפורמליים של הגשת התלונה, החל בהתמצאות במערכות וכלה בסידורים הנדרשים ובביטוי עצמך, תוכלי להעזר בעו"ד.
אני מרגישה את הצורך שלך לחלוק ברבים את זהותו של האיש ואת הכאב שגרם לך, ואולי גם להזהיר אחרים, אך אני ממליצה לך להיזהר מצעד כזה פן תואשמי בהוצאת דיבה, וכאבך יוכפל.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיזהרו מלפנות לפסיכולוגית זו!!!
רוית09/04/2012שלום לכולם,
אני רוצה להזהיר אותכם מ... פסיכולוגית פשוט מסוכנת שגרמה לבני נזק בלתי הפיך!!! מאז שבני טופל אצלה חלה הדרדרות במצבו הנפשי מה שלא מנע מ... להמשיך ולקבוע כ-3 פגישות בשבוע ותמיד התשובה היתה "תסמכי עלי אני יודעת מה אני עושה תני בי אמון".
אחרי 4 חודשי טיפול בהם המצב של בני הלך והדרדר הפסקתי את הטיפולים. כל מה שעניין את גב'... זה הכסף שגבתה ממני שהגיע לעשרות אלפי שקלים. 3 פעמים בשבוע כאשר העלות היא 500 ש"ח לפגישה של 45 דק' ותעשו את החשבות לבד.
את גודל הנזק ושיטת הטיפול שלה הבנתי רק לאחר שבני הגיע לפסיכיאטר שקבע חד משמעית כי הטיפול של הפסיכולוגית היה טיפול שנוגד את כל חוקי הפסיכולוגיה.
אני מקווה שכמה שיותר אנשים יראו את ההודעה הזאת וימנעו מללכת לטיפול אצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיזהרו מלפנות לפסיכולוגית זו!!! - תגובה
דניאל זק10/04/2012שלום רוית.
מתוך דברייך עולה הכאב והתסכול העצום שאת חשה. מבחינתך, נעשה לך עוול משווע ואת רוצה לנקום, לגרום לנזק ממשי ומיידי לאדם שלדעתך אחראי למצבו המדורדר של בנך.
אני מבקש ממך לקרוא בעיון את תגובתה של רוני פרישוף בשרשור זה, שעונה באופן מפורט לפונה אחרת בנושא דומה. במיוחד כדאי לחשוב על הסכנה שעליה רוני מצביעה בחשיפת שמו של המטפל על ידי המטופלת שמרגישה שאותו מטפל גרם לה עוול.
מציע לך לחשוב שנית האם אינך מעדיפה לקדם הליך מסודר, חוקי, של הגשת תלונה למוסדות המתאימים. במצב העניינים הנוכחי, זכות התגובה של המטפלת והאפשרות להציג את מהלך העניינים מנקודת המבט שלה - במסגרת של הליך תקין ולא במסגרת של משפט שדה - נמנעות ממנה באופן שנראה לי שאינו הוגן.
ייתכן שתחושותייך מוצדקות לחלוטין, אבל זו אינה הדרך הראויה להתמודד איתן, לדעתי. אצטרך להתייעץ עם עמיתיי האם ניתן להשאיר את שמה של המטפלת חשוף, אבל לפני כן הייתי שמח אם תוכלי לשקול שוב את גילוי שמה, ולקבל ממך את ההסכמה להסיר אותו ולהשאיר את הדברים שכתבת בלעדיו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיזהרו מלפנות לפסיכולוגית זו!!! - תגובה - תגובה
דניאל זק10/04/2012שלום שוב.
בהיעדר תגובה מצדך, אין לי ברירה אלא למחוק את שמה של המטפלת מתוך דברייך. כפי שאיננו נוהגים לאפשר מתן המלצות אישיות על מטפלים, כך לא נוכל לתת במה להשמעת טענות ותלונות אישיות על מטפלים. מציע לך לחשוב על מתכונת שונה ועל מסגרת מתאימה יותר, שבהן תוכלי להשמיע את תלונותייך.
מקווה מאד שמצבו של בנך השתפר, או שישתפר במהרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה עובר עליענת18/03/2011
אני מרגישה שבשנתיים האחרונות הפכתי להיות מאוד אפטית ואדישה לאנשים
אנשים מדברים איתי וזה עובר לידי, אני ממש מתאמצת בשביל להקשיב לאנשים ולתת להם הרגשה שאני איתם.
אני איטית בדיבור שלי ובתגובות שלי.
רוב האנשים לא מעניינים אותי, גם לא חברות שלי שפעם מאוד עניינו אותי.
פעם הייתי מדברת שעות עם חברה על אה ודה והיום אין לי סבלנות לשמוע בעיות של אנשים אחרים. גם כשאני שואלת חברה מה המצב והיא מתחילה לספר לי מה קורה אני מהר מאוד מאבדת קשב ופשוט כמו שאומרים בוהה עם העיניים ככה אני עם האוזניים, שומעת אבל לא מקשיבה.
כמובן שזה מפריע לי בחיי היומיום. פעם הייתי תוססת והיום אני ממש לא. התרחקתי מהחברות שלי וזה מאוד מפריע לי. אני לא יודעת ממה זה נגרם.
מה זה יכול להיות? האם זה קשור לדיכאון? (אני דיי מדוכדכת במצב רוח בשלוש שנים האחרונות מאז סיימתי את הלימודים באוניברסיטה)
כמובן כשאני עייפה התופעה מחריפה וכשאני לא עייפה אני יותר חדה. אבל יחסית לעבר זה קורה לי המון!! אני מרגישה מנותקת מהעולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה עובר עלי - תגובה
רוני פרישוף18/03/2011שלום ענת,
נראה שאיבוד העניין שלך באנשים אכן קשור לירידה כללית במצב הרוח שלך. הדבר מתבטא בסדרת תופעות שמקשות עלייך: אדישות ואפטיות, חוסר חשק, האטה כללית, חוסר קשב וריכוז, דכדוך, עייפות, תחושות ניתוק.
בהחלט יתכן כי את סובלת מדכאון, שמייצר את התופעות הללו, והחל עם סיום לימודייך באוניברסיטה.
במסגרת זו, לא אוכל להעמיק בהתרשמות של מצבך. אני מאד ממליצה לך לפנות לצורך איבחון וטיפול לאיש/אשת מקצוע מתחום בריאות הנפש.
את סובלת זמן רב, ומתקשה למרות מאמצייך לשפר את מצב רוחך בכוחות עצמך. טיפול נכון יעזור לך מאד, תקבלי עזרה להחזיר לך את שמחת החיים התוססת שאיפיינה אותך, את הקשרים הפוריים עם אנשים, ואת בטחונך העצמי!
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע כמו היפותירואיזם
מתי18/03/2011אני לא אשת מקצוע, אבל חוסר פעילות של בלוטת התריס נותן ביטויים ממש דומים. האם בדקת את הענין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה רפואית
רוני פרישוף18/03/2011תודה על התוספת חדוה. תת פעילות של בלוטת התריס, כמו גם הפרעות פיזיולוגיות אחרות, עשויות לגרום לתופעות נפשיות כדוגמת המתואר, ואחרות.
כל איבחון נפשי, אצל פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, נפתח בשיחה איבחונית והפנייה לבירור רפואי כדי לשלול בעייה פיזיולוגית.
פורים שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה נפשיתאלישבע17/03/2011
אחרי בדיקות שעשיתי נקבע שאני צריכה לעבור השתלת ריאות.
מאז ועד עתה אני לא נרגועה נכנסתי למצב שאני לא ישנה וכמעט ולא מתפקדת.
הפחד הורג אותי.
הפסקתי לעבוד. אני נמצאת בבית מחוברת לחמצן.
מאשה עובדת, פעלתנית וארגטית נהפכתי לאדם שזקוק לתרופות ותלויה בבני המשפחה.(בת 62).
העבודה היתה בשבילי משהו שנאחזתי בו ונתן לי משהו שבשבילו כדאי לקום בבוקר.
מה עושים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה נפשית - תגובה
שחף ביתן18/03/2011שלום אלישבע,
את עוברת משבר קשה, והחרדה והתחושות הקשות שלך טבעיות וברורות. ליבי איתך ברגעים הקשים שאת עוברת, וחשוב שלא תהיי כרגע לבד עם הרגשות שמתעוררים בך. נסי למצוא מישהו בסביבתך שאת יכולה לשתף בחרדה שלך, שאת יכולה לדבר איצו על הפחדים ממה שיקרה, על תחושת חוסר האונים, והקושי העצום להפוך מאדם פעיל לאדם שמרותק לביתו. חשוב שתוכלי לגייס את כל התמיכה שאת יכולה, ושבמצב זה הקרובים לך יוכלו לתמוך בך ולהיות איתך.
כמו-כן יש לברר גם לגבי ליווי נפשי מטעם המוסד הרפואי, ולגבי זכויותייך דרך ביטוח לאומי. חשוב מאוד שתעזרי גם על ידי אנשי מקצוע בהתמודדות עם המשבר הזה, כדי לצאת ממנו ולחזור לתפקוד. את צריכה להביע את הצורך שלך גם בתמיכה נפשית ולבקש שאיש מקצוע ילווה אותך בתקופה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נורמלי לחוש עצבות מהעובדה שכלסמדר17/03/2011
הרחובות ריקים מאדם?בכל הערים-מלבד הרחובות הראשיים -אין נפש חיה!
אין יותר ילדים שמשחקים ברחובות וזה מפריע לי מאד.אני חייבת להיות תמיד במקומות הומי אדם-גם אם אני לא באינטראקציה איתם.
יש לי משפחה,עיסוקים,עבודה ולא משעמם לי אך חייבת סביבי המולה אנושית.
מה זה אומר?והאם ניתן לשינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נורמלי לחוש עצבות מהעובדה שכל - תגובה
שחף ביתן18/03/2011שלום סמדר,
"ברחובות שלנו יש קסם מיוחד
זה לא מפריע רק אם אתה לבד
כשאתה לבד הכל נראה גדול
הכוכבים למעלה לא רוצים ליפול" (משינה)
יש משהו מאוד פואטי באופן שתיארת את מצוקתך. נראה כי ריקות הרחובות נוגעת בך במקום אישי ועצוב. קשה מהמעט שכתבת להבין מה זה אומר? בעיקר שזה אומר משהו שהוא מאוד שלך. את יכולה לנסות להבין את המקום הזה, מה הרגשות שעולים בך למראה רחובות ריקים? כשאין המולה? מה האסוציאציות? הזכרונות? התחושות הגופניות?
ומצד שני, נראה כי ההמולה משרה עלייך בטחון או איזושהי נינוחות. גם כאן את יכולה לנסות לבדוק מה עולה בך ברגעים אלו.
אם אני מבין נכון המוטיוויציה שלך לשנות את זה, היא על מנת לא לחוש את העצב שאת חשה למראה רחובות ריקים. עם זאת, כדי שיקרה עם זה משהו, תצטרכי ללמוד יותר על המקום הזה, וזה בוודאי יעבור דרך המקום העצוב. אם זה עצוב מדי וכאוב מדי מכדי להתמודד לבד, נסי לשתף בזה אדם קרוב, חבר או חברה. אם את חשה שאין לך את מי לשתף, או ששיתוף כזה אינו עוזר, את יכולה לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך במסע הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי
קוראת22/03/2011אני מרגישה בדיוק ככה...כל פעם שהרחובות ריקים פשוט נהיה לי רע...פתאום נפל לי האסימון עם הניתוח הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימי בינמינה...
יעל25/03/2011אני לא פסיכולוגית, וידוע שזה לא מדע מדויק.לפעמים באמת יש מציאות מעציבה! ומה לעשות, המציאות שלנו הולכת ונהיית יותר ויותר מנוכרת ואלימה ...זה חלק מהשינויים האוניברסליים, מרוב שפע? מרוב שעמום? מה גורם לזה. ולא ניתן לדעת אם זה ישתפר או יחמיר, זה לא שאני ממציאה לך משהו חדש פה...כולם יודעים כבר וזה מעציב את רובנו, השאלה לאן אתה לוקח את זה, י .וזה כן עצוב...אני גם חושבת על זה הרבה ונכתבו על זה מלא שירים, השיר הכי חזק בעיניי הוא ימי בנימינה,...אני לא חושבת שזה רק הרגש ,אולי החרטה, געגוע לעבר אולי, לזמנים יותר טובים,אני לא חושבת שזה רק תחושת הבדידות שלך, תחושת הבדידות תלווה אותך כל ימי חייך .אני חושבת שזו מציאות שאין עלינו אלא לקבל.יש אנשים שלא איכפת להם עד כדי כך ויש אנשים שעוברים לגור במושב אידיאולוגי , או משהו דומה, מקיפים את עצמם בסביבה חדשה שונה...לא יודעת עד כמה זה מציאותי, אבל כל אחד ואמונותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנות שלי לא עוזרות בביתARUIFVI16/03/2011
בנות גדולות בגילאי 20 וגילאי 15 . אחת לומדת באוניברסיטה אך לחוצה מאוד בלימודים ולא רגועה כלל. יש לי כמה שאלות . האם אני צריכה לרדת מהעיניין לבקש עזרה ביתית בבית .עבודות קלות. אין לי אפשרות לקחת עוזרת .אבל אני עושה .העזרה שצריכה זה שפשוט שיושיטו יד . אני כל פעם אומרת בנות היום גרים בשיכרות לומדות מנקות מבשלות .איך הם עושים? מה היא היחידה שלומדת. זה מה שבן זוגי אומר לה. איך אני יכולה לדבר איתה האמת יש לי כמה קשיים בתפקוד הבית מבחינה בריאותית שלא מאפשרת לי להתאמץ הרבה . אני זאת שמכינה להם אוכל ללימודים . כל מה שחסר להם חומרי מקבלים.הכל ממש הכל אין יציאה שחוזרת ולא קונה להם .במציאות . עקב הלימודים עם צריכה לקנות לחברה מתנה ואין לה זמן . האם זה בסדר שאני צריכה עם אני בחוץ לקנות לחברה שלה מתנה . רציתי לציין שהילדה הגדולה כלל לא עצמאית . רק בלימודים מצוינת היא ילדה מקסימה וטובה ויכולה לעזור לאחרים בטלפון. אך מציק לי כשאני מבקשת עזרה .לא עכשיו .יש לי קצת בעיה שבן זוגי לא תמיד משתף פעולה כי הרים ידיים .אך לבן זוגי שומעים הכול בערך לעיתים היא אומרת לי אמא רק עם אין לי לחץ או עם אני פנויה אני עושה נכון. דרך אגב רציתי לציין שגם עם עושה זה העיקר לצאת לידי חובה.למשל לרוקן מדיח . והכל מניחה במקום אחד .ולא במקומות . רציתי להוסיף שאני אמא שחולה .ולא יתכן שהם רק את עיניין שלהם יקבלו. לא יעזרו בשום משימת הבית אני לא מצליחה להגיד להם תעשו וזהו . ולי זה גורם ליאוש וכאב שאין להם התחשבות . מרגישה שהם מזלזלים בי .לא מתיחסים בכלל . איך אני יכולה להתקרב אליהם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנות שלי לא עוזרות בבית - תגובה
רוני פרישוף18/03/2011שלום לך,
את קולטת שבנותייך לא מעריכות אותך, נוטות לזלזל בך ואינן לוקחות אותך ברצינות. אז אני רוצה לשאול אותך, האם את מעריכה את עצמך? מכבדת את עצמך? לוקחת את עצמך ברצינות?
מכתבך משדר תחושה חזקה של חוסר ביטחון וחולשה כללית. אם קלטתי נכון, זה כנראה מה שאת משדרת כלפי חוץ, ובני ביתך מגיבים בהתאם.
כלומר, לב העניין הוא לא בחלוקת התפקידים בבית, אלא בהרגשה שלך עם עצמך כאדם, וביכולת שלך להרגיש ולבטא את צרכייך הלגיטימיים, בביטחון ובתקיפות.
עלייך לעבור תהליך אישי של התחזקות נפשית, ולצד זה לחתור לשיפור בערוצי התקשורת במשפחה, ביכולת של בני בית לדבר זה עם זה ולחלק ביניהם את המשימות.
יתכן כי הבנות מבטאות כלפייך לא רק זלזול ואנוכיות, אלא אולי הן מבטאות מצוקה, כעס או חסר כלשהו ברמה אישית. התחזקות אישית תאפשר לך גם לתת תשומת לב הורית ואכפתיות עמוקה ללחץ שעימו בנותייך מתמודדות.
אני מאד ממליצה לך לעבור תהליך שינוי פנימי יסודי, שיחזק אותך ויחזק את מעמדך וסמכותך במשפחה. תוכלי להעזר באימון אישי, טיפול פסיכולוגי או טיפול משפחתי, וכן להעזר בספרי ייעוץ כמו "חיזוק הסמכות ההורית", וספרי הדרכה לשיפור ההערכה העצמית.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שאני צריכה לעבוד אימון אישי ידוע
ARUIFVI18/03/2011אך בו נגיד מה עושים כרגע זה המצב . נכון הבנות כן מרגישות קצת מצב ריגשי במיוחד הגדולה. מה עושים עם אני כרגע לא במקום הזה ולא מצליחה מבחינה נפשית. אני רגישה ניפגעת נכון מרגישה לא החי חזקה . את צודקת אני אומרת לה היום למשל על תדברי איתי ותעזבי אותי עם לא ניראה לך התשובה שלי. וכעסתי עלאה ואמרתי לה תרדי ממני דיי אני לא מסוגלת לא רוצה לדבר איתך. אך הילדה הגדולה פונה אליי בכל דבר גם אחרי שאמרתי לה אך בכל זאת זאת הבת שלי .מצד אחד רוצה לעזור לה לבוא לקראתה. מצד אחד אני לא עומדת במילה שלי כי כשהיא מדברת איתי ושואלת אותי אמא איך הבגד או הצעה .אני עונה לה . ואז הילדה מבינה שאני לא אמיתית האם זה נכון . ואז הילדה מבינה שאין לי מילה סמכותית. לא יודעת מה לעשות . הם עוזרים כן רק עד שעושים הנשמה יוצאת . למרות שבעלי אמר לה את לא יכולה לעזור מתי שרק נוח לך את צריכה לתת עזרה בבית .והוא שתק בסוף והיא לא הגיבה היא לחוצה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אתנתק מחברי השתלטן ?בחור16/03/2011
שלום , אני בחור בן 27 , נשוי , יש לי חבר שהוא בן דודה שלי , אני והוא חברים מאז שהיינו קטנים , הבעיה שחברי שתלטן , הוא עבר כל מני בעיות וסיבויים בחיים ואני תמיד הייתי לצידו , גם עזרתי לו מבחינה כספית .
רק שהבעיה שחברי מתרגז במהירות , נגיד שאני סתם מתקשר לשאול איך הוא מרגיש ובלי כוונה אני אומר משהו שאולי יראה לאחרים דבר רגיל הוא יפרש אותו שזה בגיעה בו ,
ולמרות שאני מנסה להיות נחמד אילו אבל אני לא מסוגל להמשיך כך , הוא פשוט רוצה שאני אתנהג איך שהוא רוצה , ונגיד שיבקש ממני שניפגש היום ואני לא יכול , הוא מיד מתעצבן ומתחיל לדבר ברוגז ואולי ינתק את הקשר איתי לכמה ימים .
הוא מרגיש שאני מכבד אותו ולא מסוגל להתנתק ממנו , אז הוא מנצל את זה וממשיך להתנהג כאילו רק הוא חיי בעולם הזה , איך אני יכול להתנתק ממנו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אתנתק מחברי השתלטן ? - תגובה
רוני פרישוף18/03/2011שלום לך,
האמת שלא ממש הבנתי מדוע אתה שומר על קשר כה הדוק עם חברך, שכן אתה מתאר שספגת ממנו רק בעיות, סיבוכים, חובות כלכליים, מניפולציות, כעסים ואיומים סמויים. אתה בשלבי הקמת משפחה, וזה זמן טוב לחשבון נפש מה ילך איתך הלאה, ומה כדאי להשאיר מאחור.
האם הקירבה המשפחתית מחייבת אותך לקשר? או שאולי ליד הדברים הקשים שתארת, יש גם היבטים חיוביים בחבר ובקשר שלכם?
כך או כך, נראה שקצת קשה לך לשים גבולות, לספוג כעסים ואפילו לאמר, די! עד כאן!
כדאי לך לשאול את עצמך מדוע הקושי. האם פיתחת תלות בחבר? האם יש לך קושי להיות אסרטיבי? האם יש לך צורך למצוא חן ולרצות? האם אתה חושש מבדידות?
עלייך להבין מאיפה בא הקושי, לחזק את נקודות החולשה, ולהציג את דברייך לחבר בישירות ובתקיפות ממש כפי שכתבת פה. אפשר בשיחה, ואפשר גם בכתב. רצוי להתמקד בעצמך, ברגשות שלך, ברצונות שלך ובצער שלך, ופחות בביטויי ביקורת והאשמה שאיתם הוא לא מסוגל להתמודד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר גיל העמידהמתי16/03/2011
מנהלי הפורום שלום רב!
אני בת 53. אם לחמישה ילדים ועוד מעט סבתא. חיי משפחה ונישואין, ברוך השם, טובים. לאחרונה אני חווה דיכאון מתון. הילדים עזבו כבר את הקן. יחד עם זאת העבודה שפעם מלאה אותי (אני מדריכת כושר) משך שנים, כבר "לא עושה לי" את זה יותר. אני חושבת שמלבד העובדה שמיציתי את עצמי בעבודה זו יש גם את עייפות החומר. אני בכווון של לעזוב את התחום לגמרי. חייבת לציין שיש לי חיים מלאים. אני לומדת תמיד משהו, כאמור עובדת, משפחה וכו' ועם זאת חווה פתאום ריקנות ועצב גדול על חיי הנעורים שהלכו לבלי שוב. למרות שאני נראית לא רע לגילי אני מרגישה סחבה. יודעת שכל דבר בחיים זה יחסי שיש נשים שנראות רע ממני וגם שביחס לתקופה אחרת בחיים המציאות היום היא שונה. אלא שההבנה הזו לא עושה אותי יותר שלווה ומקבלת. אני חושבת שגם חלק גדול מההרגשה שלי הוא אובדן האמונה. שנים של אמונה בבורא עולם (מתוכן בחלקן שמרתי גם מצוות) הסתיימו במפח נפש מתוך איזו ראייה מפוקחת של המציאות. קשה נורא לחיות ללא אמונה. קשה נורא לראות את השנים היפות חולפות לבלי שוב וקשה לי להתנחם בזוטות כמו תיאטרון, קולנוע, טיולים ועוד. נראה לי שהכי קשה לי זה להסביר איך אני מרגישה ומה כל כך לא בסדר בעולמי כשהכל לכאורה כל כך בסדר.
מקווה שעם הידע המקצועי שלכם תבינו למה אני מתכוונת ותכוונו אותי כך שהדכאון המתון הזה לא ילך ויתגבר.
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר גיל העמידה - תגובה
שחף ביתן18/03/2011שלום שרה,
את מתארת מחד חיים מלאים, ומאידך איזושהי תחושה של ריקון. הילדים שעזבו את הבית, העבודה שהפכה למשעממת, אובדן הנעורים. אני חושב שאת מדברת על משהו שהלך לאיבוד, ומה יכול למלא את מקומו? נראה כי עד כה לא היה צריך לשאול מה לעשות? כיוון שהיו חובות החיים שמילאו את הזמן - ילדים, בית, עבודה וכן הלאה.
את בגיל שפתאום יש יותר זמן פנוי, וכמה שתמיד מחכים שיהיה זמן פנוי, לעיתים כשהוא מגיע, עולה תחושה של ריק ולא של חופש. כל גיל מביא את הקשיים שלו איתו, ואת התמודדות שלו. נראה שכרגע השאלה המרכזית בחייך היא איך להפוך את הזמן שלך למשמעותי מחדש, כשמה שמילא את הזמן עד כה כבר לא רלוונטי. זה כמובן מציע לך חופש של אפשרויות ומשמעויות. חשוב לזכור שיש כאן פתח לחיים שלמים עבור עצמך.
מחד את יכולה להנות מכל העולמות - יש לך גם את כל ההישגים שהישגת עד היום בתחום המשפחתי, קריירה וכן הלאה, שאת יכולה להמשיך להנות מהם בדרך חדשה, וגם זמן לעצמך, להשקיע בעצמך, לחזור לעיסוקים ישנים שאולי היית צריכה לוותר עליהם, לפתח ולהתפתח לכיוונים חדשים שלא היה מעולם זמן לחקור ולבדוק.
נראה כי הזמן שהתפנה הופך כרגע לריק שמעלה חרדה ודיכאון, ולא נחווה כחופש ואפשרויות חדשות ומשמעויות חדשות שנפתחות עבור עצמך ועבור חייך. חשוב שתוכלי לבדוק מה הופך בתוכך את הפנאי לריק, ואיך אפשר להנות ממנו?
אם אינך מרגישה שאת יכולה לעבור את התהליך הזה לבד, כדאי לפנות לטיפול נפשי, שיעזור לך להתמודד עם החרדות מפני הריק, ויצוק תוכן חדש ומשמעויות חדשות ונוספות לתוך חייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות - תינוקות בת שנתייםאסנת13/03/2011
הי,
מקווה שהגעתי לפורום נכון..יש לי ילדה בת שנתיים וילדה בת 10 חוד' , לאחרונה אני מבחינה בשינוי התנהגותי אצל בתי "הגדולה" ששמה גאיה. הקנאה במאי הולכת וגוברת ומתלווה אף ב"החטפות" די רציניות ( ברור לי שהעניין טבעי ולגיטמי ) כעת גם אני נכנסתי לתמונה ניסיתי בכל הדרכים האפשריות להסביר לה שלא מרביצים, ושזה לא נעים לא לי ולא למאי , ושאף אחד לא אוהב שמרביצים לו , אח"כ הדפתי אותה מעלי בעדינות כמובן וביקשתי מספיק ודי..עד שבפעם העשירית זה לא עזר ואז התחלתי להכניס את המושג עונש שאני אישית לא אוהבת ולא מאמינה בכך..ביקשתי שלא תצא מהחדר היא בכתה חזרתי לאחר כמה דק' הסברתי לה שוב אמרה שלא תרביץ אבל כמובן זה חזר על עצמו. הגננת בגן אמרה שיש עוד כמה ילדים ושזה הגיל וכ"ו..אבל מאחר וגאיה ילדה שעד כה לא ידעה מה זה ובאמת היתה ילדה מאד עדינה, מקשיבה , באמת מקסימה..קצת מדאיג אותי הנושא שלא יתפתח לעניין רציני..מאחר וישנה בנוסף הקנאה באחותה..ניסיתי גם לומר לה שאני לא חברה שלה ולהתעלם ממנה וללכת לכיוונים אחרים בבית התחנפה אלי ושוב חזרה על כך יום למחרת וכ"ו..כיצד עלי לנהוג? איך למנוע התנהגות זאת כדי שלא תחזור על כך בעתיד ובכלל?
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות - תינוקות בת שנתיים - תגובה
רוני פרישוף13/03/2011שלום אסנת,
את מצטיירת ממכתבך כאמא רגישה וקשובה, שמגלה המון אמפתיה, ומנסה להבין מאיזה מקום דברים באים. כמו כן הימנעותך מתגובות תוקפניות כלפי הילדה, ומאמצך הרב להכיל אותה ולשים לה גבולות נינוחים ומיטיבים, מעוררת הערכה!
צודקת הגננת שההתנהגות התוקפנית, המהולה בקינאה כלפי האחות הקטנה, היא נורמטיבית ואופיינית לגיל. מתוך דברייך עולה שאת בעיקר מנסה שיטות שונות להפחית את הזעם והתוקפנות של הילדה. לא ברור האם את מציעה לה דרכים אלטרנטיביות לתעל את היצרים הללו, שהרי הזעם והקינאה לא נעלמים בעזרת שינוי התנהגותי, ולכן אלטרנטיבה היא נחוצה ויעילה. למשל, אפשר לשקף ולהצדיק את הרגש (כעס, תסכול, קינאה, אכזבה וכיוב'), ולעזור לבטא אותו בעזרת מילים (גם בצעקה או ברקיעה) או להוציא אותו בעזרת אובייקטים דוממים, כמו להכות כרית, לצייר בעוז, ובכלל לשחרר את האנרגיה העזה במשחק גופני כלשהו.
את משבחת תכונות נעימות ו"נשיות" כמו עדינות והקשבה, אך לא ברור האם את נותנת מקום לגיטימי גם לתכונות אחרות, שאולי נתפסות כיותר "גבריות" כמו כעס ותוקפנות. כאן שווה לך לעשות חשבון נפש עם עצמך, מה מקום הכעס, הקינאה והתוקפנות בחיים האישיים שלך, אולי למדת להדחיק רגשות אלו וכעת קשה לך לחזות בהם דרך ביתך..
לבסוף, ילדים זקוקים לתשומת לב שוטפת מההורים, ובמיוחד כשנולד להם אח קטן, והם חרדים למקומם במשפחה. יתכן כי מאמצי ההרגעה שלך נחווים כתשומת לב, ואז ההתנהגות הלא רוצוייה גוברת כדי להשיג את התגובות. יתכן כי דוקא התעלמות או תגובה לקונית תעזור, לצד מתן שפע של תשומת לב במצבים אחרים.
עוד עצות תוכלי לקבל בפורום ילדים, כן תוכלי לפנות לטיפול דיאדי (טיפול משותף לאם ולילד), שזו חוויה מקסימה ומעשירה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יופי תמחקו הודעותקספר12/03/2011
אמממממממממממ
פרויד היה קורא לזה הכחשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה פעמיים בחופש הדיבור
קספר12/03/2011פעם אחת בחופש הדיבור על נושא
וסמית פיות
אתם עוברים על חוק חופש הדיבור ובעת הדעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי תמחקו הודעות - תגובה
רוני פרישוף13/03/2011שלום קספר,
הדברים שכתבת פגעו בי מאד. גם אנחנו בשר ודם. את אמנם חווה את עצמך כחלשה ופגועה, אך לצד זה כדאי שתדעי שלמילותייך יש כוח, והן יכולות לפצוע.
אני מבינה שאת מדברת מתוך כאב, ומשתדלת לזכור את הדיאלוג הפורה שהיה כאן איתך במשך קרוב לשנתיים.
היי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תקבלי את התנצלותי הכנה
קספר13/03/2011אכן כולנו בשר ודם, וכול אדם הוא היותו עולם ומלואו.
אכן אני מרגישה רע ומר. בחורה שהכרתי , והיתה קרובה אליי התאבדה , רוע וניכור בכול העולם , ובמיוחד במדיום האינטרנטי .
באמת קל לומר מילים, כשאין אנו רואים את פניו של האדם ממולך.
בעיני עצמי אני אבק ועפר אז לא חשבתי שמילים שאני כותבת בכלל נוגעות למישהו .
אך אחסוך ממכם את הסבל ובלי טינה או כעס אלך לי לדרכי.
אני אזכור אותכם תמיד
ו שלכם קספר
דרך אגב כתבתי גם דברים נעימים וטובים על שניכם .
הבחירה לראות את הצד הלא נעים היא גם בחירה מסוימת לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תקבלי את התנצלותי הכנה - תגובה
רוני פרישוף14/03/2011קספר יקרה,
איתך בצערך על האובדן הטראגי. אני מבינה את הכאב והניכור שאת חשה.
אכן האינטרנט מקום מסוכן, כי הוא מציע חיבוק לכאורה, אך לא באמת חי וזמין. אני מתנצלת בפנייך על שהגבולות שאני מניחה כאן, כדי לחסוך לאנשים את הסכנה הזו והפגיעה, סומנו באופן נוקשה שפגע בך.
בודאי שדברייך הטובים והנעימים נרשמו וייזכרו. כעס ופגיעה הן התרחשויות אנושיות שלא מוחקות את כל השאר,
היי בטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם חבריםשלומי11/03/2011
שלום למומחים,
יש לי בעיה והיא כזאת:
לפני מספר חודשים הצטרפתי לאוניברסיטה ללימודים לתואר ראשון בהנדסה.
הגעתי לאוניברסיטה כאשר איני מכיר אף אחד משם.עם הזמן הכרתי שם כמה חברים חדשים כאשר החברים שאותם הכרתי היו כבר כקבוצה שתמיד נמצאת ביחד בלימודים וגם חברים טובים בינהם עוד לפני שהכירו אותי.עם הזמן ניסיתי להשתלב בינהם כי אלה הם אנשים שחשבתי שהם ימצאו חן בעיניי ויהיה לי כיף להעביר איתם את הזמן והשיעורים בלימודים.אך ככל שעבר הזמן אני מרגיש שאני באיזה שהוא מקום "בסוף הטור" שלהם כלומר האדם הכי פחות חשוב בחבר'ה.לדוגמא כאשר הם הולכים לאיזה שהוא מקום אף אחד לא קורא לי ויש מקרים לדוגמא בהם הם יושבים במקום שהוא שונה משלי ופתאום בסוף השיעור אני מגלה שהם כבר יצאו מהכיתה לפני הזמן ואני נותר לבד.או דוגמא אחרת כאשר הם מגיעים לפני לכיתה הם שומרים לעצמם מקום אך לי לא כמובן שלא המקום חשוב לי אלא ההרגשה שאת פחות חשוב או לדוגמא אם מישהו מהם ירצה לעשות משהו הם לא ישאירו אותו לבד אך אם אני ארצה לעשות משהו שלא מתאים להם לא יהיה להם בעיה להשאיר אותי לבד לעשות אותו.
כמובן שאני לא במקום שאני מתחרה עם מישהו או מנסה להיות חשוב יותר ממישהו אחר אלא רק מעוניין להרגיש כחלק ולא כמישהו נגרר אחריהם שתמיד צריך לחפש איפה הם כדי לדבר איתם או לשבת איתם.
ופה מגיעה ההתלבטות שלי ובה הייתי רוצה את עצתכם האם אתם מציעים לי פשוט להתרחק מהחברים האלה ולא להיות איתם בתקשורת יותר מידי מקסימום שלום שלום ואפילו להיות לבדי תקופה(משהו שכמובן יהיה לי קשה כי זאת הרגשה נוראית להרגיש לבד במיוחד במקום בו יש הרבה צעירים ואוירה טובה) שבה אולי אני אכיר חברים חדשים למרות שגם ככה קצת קשה לי להתחבר לאנשים או שעדיף לי למנוע מעצמי את המצב שבו אני אהיה לבד ואהיה איתם למרות ההרגשה הלא נעימה שאתה לא מישהו מהחברים ממש אלה משהו בצד ולא כל כך חשוב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם חברים - תגובה
רוני פרישוף11/03/2011שלום שלומי,
אני לא ממש מבינה מדוע נוצר המצב שאתה מתאר.
אולי אתה טיפוס שונה מהם, ופשוט אין כימיה מספיק עמוקה. זה לא אומר שום דבר רע עלייך או עליהם, אלא שלא נוצר הדבק שיחבר ביניכם. אפשר להמשיך במצב הנוכחי, להשתדל לקבל אותו ולא לקחת באופן אישי כעלבון או דחייה, או להתרחק ולמצוא לאט לאט חברים חדשים שיותר מתאימים לך (זו הזדמנות להשקיע במציאת זוגיות, אם אתה רוצה).
ישנה גם אפשרות שיש לך קושי במיומנות החברתית, כמו ביישנות, חוסר בטחון, כבדות או חוסר יוזמה, אתה מצפה שיכניסו אותך למעגל, ולא מפעיל מספיק כלים כדי להתחבר ולהשתלב. אולי יש לך איזו התנהגות שמרחיקה ממך מבלי משים. על כך כדאי לעשות חשבון נפש, ובמידת הצורך לטפל, בעזרת טיפול אישי או קבוצתי בשרותי הייעוץ לסטודנט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות חיוביות לעומת טיפול פסיכולוגדני10/03/2011
מאידך יש טרנד/שיטה של לימודי מחשבות חיוביות, שמורים לך למרוך פתאום ותמיד חיוך אופטימי על פרצופך...
ומאידך יש טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהוגיתי שמנקה לך כנראה את המחשבות הרעות בצורה של שכנוע עצמי...
הגדרות גסות וכוללניות....
האמנם לשיטת "מחשבות חיוביות" אין מקום בפסיכולוגיה קלינית? האם יש יחסי גומלין בין 2 השיטות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות חיוביות לעומת טיפול פסיכולוג - תגובה
רוני פרישוף11/03/2011אלי אלי,
מדוע כל הסטריאוטיפים והדעות הקדומות על הטיפולים השונים??
לצערי, מחוסר משאבים איננו יכולים לפתח כאן דיונים תיאורטיים. בכלליות, אוכל להבטיחך שפסיכולוגיה קלינית, על זרמיה השונים, מטרתה להביא חיוך אל שפתייך, אור לעינייך, אהבה ללבבך, ומשמעות לחייך. לכל זרם יש דגשים וטכניקות שונות, אך אף אחת מהן לא מנסה להביא לשינוי מלאכותי באופן מאולץ.
לגבי חשיבה חיובית, יש זרם משמעותי בפסיכולוגיה העוסק בכך, ששמו "פסיכולוגיה חיובית", תוכל לקרוא על כך בגוגל. כאמור, גישה זו איננה סותרת בשום פנים גישות אחרות, אלא שמה דגשים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןנחמה10/03/2011
אני מנסה לאתר עבור בן זוגה של חברה מטפל פסיכיאטרי טוב עבור אדם שיצא לגימלאות שגם מתנדב, אולם סובל מדיכאון ודכדוך. המטפל צריך להיות מאיזור חיפה והסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
רוני פרישוף11/03/2011לצערי איננו מספקים המלצות בפורום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום הייתי מעוניין לפי המלצה להתחילמישהו09/03/2011
טיפול פסיכולוגי
לאחר שיחה עם מאבחן הוא המליץ לי על טיפול CBT עם עדיפות שיהיה גם ביו-פידבק ובנוסף שהפסיכולוג יוכל גם לתת טיפול דינאמי אם יהיה צורך
אני רוצה להתחיל טיפול דרך כללית מושלם,ויש להם רשימה גדולה של פסיכולוגים,הבעייה היא שסוגי הפסיכולוגים מאוד כלליים ואין לי מושג איזה סוג של פסיכולוג יוכל לתת טיפולים כנ"ל
הייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי לדעת איזה סוג מהבאים יכול לתת טיפולים כמו שציינתי,
הסוגים הם:
הכשרה בפסיכותרפיה
מטפל בהבעה\יצירה
מרפא בעיסוק
עו"ס
עו"ס קליני
עו"ס קליני+הכשרה בפסכיותרפיה
פסיכולוג התפתחותי
פסיכולוג מומחה
פסיכולוג קליני
פסיכולוג קליני
פסיכולוג רפואי
פסיכולוג שיקומי
קלינאי תקשורת
פסיכיאטר
אשמח להכוונה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הייתי מעוניין לפי המלצה להתחיל - תגובה
רוני פרישוף11/03/2011שלום,
גש לאתר של האיגוד הישראלי לפסיכולוגיה קוגנטיבית התנהגותית איט"ה ונסה להצליב עם השמות שמופיעים ברשימה של הקופה. כעקרון, בעלי המקצוע המתאימים הם פסיכולוג קליני, עו"ס קליני ופסיכותרפיסט, אך יתכן כי גם אחרים עברו את הכשרה המבוקשת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)