פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסכול חיצוני ופנימי
    נדב מירושלים
    30/03/2011

תמיד האמנתי שאני אוכל לשפר את המראה החיצוני. כסף מאוד יכול לעזור ואין לי כרגע את הכסף. אני עובד אבל במשרה חלקית מכל מיני סיבות. אני גם מאוד נמוך וקשה לי להשלים עם זה כי לא משנה כמה אני יהיה יפה הגובה הורס. וגם כרגע אני לא אוהב את איך שאני נראה, אני שמנמן ושנים מנסה לרדת ואני גם שעיר ולייזר מאוד יקר לי. אני לא אוהב את העובדה שאני הולך ברחוב ואנשים אדישים אלי. מעבר למראה החיצוני שזו סיבה למה אדישים אלי, אני כנראה משדר בלבול וחוסר ביטחון כי אני מבולבל בחיים וכמו שאימי אמרה אני מרחף. העו"ס רק עכשיו סיימה שביתה ולכן לקחתי לבנתים עו"ס אחרת שלא שובתת, היא טובה אבל אני מדבר איתה על דברים אחרים. רק עכשיו שעשיתי הליכה זה עלה לי לראש. פעם הייתי בדיכאון גדול ולא אהבתי את עצמי בכלל, היום אני פחות בדיכאון ויותר מקבל ומתקמד בדברים אחרים כמו עבודה ולשקם את החיים ולמצא מקצוע, אבל אני עדיין מבולבל ומרחף כמו שאימי אומרת , ו... פתאום זה עלה לי בזמן הליכה. אני קם בבוקר ועושה דברים אבל אני לא מרגיש ממש טוב כאילו בסדר צריך ללכת לפה לשם... ככה

אני מקבל יחס מאוד לא אוהב ואפילו מזלזל מאנשים ברחוב, בעבודה, במשפחה.
    גם אם אני קצת לא בסדר, זה עדיין לא מצדיק את זה.
    אני גם מרגיש אישית עם עצמי רע ואולי זה מקרין לבחוץ
    אבל עדיין..

אני נכנס למקום אין לי נוכחות, אני נראה לא משהו ואולי שונה, וזה מעליב.
    ואם הייתי מדונה, בריטני או מישהי או מישהו יפה - הייתי מן הסתם מקבל יחס אחר, נכון?

אני לא מוכן לקבל יחס של עוד עובד כמו שכולם מקבלים בעבודה (לדעתי יחס לא מכבד, לפחות לא כמו שהייתי רוצה שיתייחסו אלי, יחס מעליב), אני מיוחד ואני רוצה יחס אחר. אני גם לא אוהב את איך שאני נראה.

נכון, אפשר לשדר ביטחון או לשנות משהו מבפנים. איני יודע איך עושים את זה וזה לא משנה, אני רוצה להראות טוב. גם כשאני נראה טוב ומסתכלים עלי אני נבוך ומוריד את הראש.

נכון, היתה לי ילדות קשה, אז מה עושים? עברתי מלא מטפלים ועם האחרונה אני מעל שנתיים , לא התקדמתי לגמרי..

אני גם רוצה להשיג עור צעיר יותר . אני לא אוהב את המראה הבוגר. זה אפשרי להשיג עור צעיר יותר , יש ספרים שעוסקים בזה אך אני מתעצל לעשות את זה. לצורך העניין אני עוד מעט בן 23. אני חושב שמראה נערי יתאים לי . אני חושב שמראה של גבר על 1.61 זה מכוער. גם המראה הנערי לטעמי יפה אך לא טועם ל.. לא משנה בקיצור חפרתי. אני מרגיש ממש רע עם זה שאני כותב יותר מידי , אני מרגיש שאני מביע את עצמי בלי כבוד וכך גם איך שאתן תקראו את ההודעה תחשבו עלי בלי כבוד. אני לקחתי 2 הודעות שכתבתי וצרפתי לפה + תוספת. זהו.

התסכול שלי זה לא רק מראה. זה גם איך להיפטר מחברים שליליים ששואפים ממני כוחות שאני צריך לעצמי, גם הבלבול באיזה מקצוע אני רוצה לעסוק וגם הפחד בלעסוק במקצוע כי אני חושב שאני לא מספיק כשיר. כן כן הביטחון שלי בריצפה. אני לוקח כדורים ושיחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסכול חיצוני ופנימי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסכול חיצוני ופנימי - תגובה

רוני פרישוף
    31/03/2011

שלום נדב,

זה אולי נשמע כמו קלישאה, אבל אני באמת מאמינה שהיופי בא מבפנים, ולך יש נשמה גדולה ואמיצה, שיכולה להקרין החוצה ולקבל המון אהבה!!

אני שומעת את מאבקך הגדול בהרבה בעיות וקשיים, אך אתה נחוש להמשיך קדימה, לקבל עזרה כשצריך, ולא לוותר, ועל זה כל הכבוד!

אם אתה רוצה לקבל יחס טוב והערכה, אתה קודם כל צריך לחזק את עצמך ולהעריך את עצמך, לראות ולקבל את מה שיש, ולהפסיק כל הזמן לחפש ולשנות את מה שאין. כשאתה מסתכל בראי, נסה לראות מה יפה ומה אתה אוהב, תן לעצמך צל"ש על הכוחות וההתמודדות, תחשוב על ההישגים שלך, על התכונות הטובות שלך. תתחיל לחשוב על עצמך בחיוביות והערכה, וזה ידחוף אותך להמשיך קדימה.

יש המון דוגמאות לגברים יחסית נמוכים שהגיעו להישגים בזכות עצמם ואמונתם בעצמם, חפש באינטרנט ותתפלא כמה. אל תראה את הגובה כמגבלה אלא כמנוע להוכיח את עצמך. מי שיש לו בעיה עם הגובה שלך, לא שווה שתיפגע ממנו.

חשוב שיהיה לך מעגל חברתי, גם אם קטן, שתרגיש בו רצוי בדיוק כמו שאתה, ויתן לך תמיכה ברגעים קשים.

כל טוב ובהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מסוגל לשכוח
    בחור בן 27
    30/03/2011

שלום , ותודה לכל מי שעוזר לפונים באתר זה .
    אני כתבתי לפני כשבועיים את הבעיה שלי , " איך אתנתק מחברי השתלטן " והסברתי אז איך אני לא יודע איך להתנתק ממנו , למרות צא שרק בא לי ממנו סבל וכאב ראש .
    אני ניתקתי את הקשר איתו מאז כמעט שבועיים , והפסקתי לדבר איתו בטלפון ולא עניתי לשיחות שקיבלתי ממנו , והבהרתי לו לאחר שפנה אלי במייל את הסיבות לכך שהחלטתי לנתק את הקשר איתו .
    הוא לא כל כך אהב את זה ואמר שאני אפסיד , ושאני במקום לעמוד לצידו מעמיס עליו ,
    אני את האמת נוח לי עכשיו וחש הקלה עמוקה , רק שאני לא מסוגל להפסיק לחשוב על מה שקרה ביננו , ואני כאילו מרגיש פחד שהוא יזום לפגוש איתי בשביל שיחזור הקשר ביננו , ואץ זה אני לא רוצה שיקרה , וכל הזמן אני רק חושב על הנושא הזה , איך אוכל להתגבר על מה שאני חש ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מסוגל לשכוח

הוספת תגובה

• אני לא מסוגל לשכוח - תגובה

רוני פרישוף
    31/03/2011

שלום לך,

אני זוכרת היטב את פנייתך, ושמחה שעזרתי לך לעשות צעד אמיץ שאתה מרגיש שלם איתו.

בשלב זה לא רצוי שאמשיך להתייחס למקרה, כי הפורום לא נועד ללוות תהליכים מתמשכים. הסיבה היא שאינני מכירה אותך כלל, לא את האופי, התכונות, הצרכים, הקשיים וכל השאר. בתנאים כאלו, אם תסתמך על ההכוונה שלי אתה עלול לטעות ולהיפגע.

אם אתה רוצה להמשיך להתייעץ ולהתחזק, כדאי לך לפנות לטיפול נפשי. תוכל לקבל טיפול חינם במרפאה לבריאות הנפש, וטיפול מסובסד דרך קופת החולים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון
    ערן
    30/03/2011

שלום ,רציתי לדעת אני חושב שאני בדיכאון ,ואני לא מרוצה מעצמי כל כך.
    אני מרגיש לא כמו כולם ושונה, אני לא מאושר כמעט אף פעם,ואני מרגיש
    שאין לי איך לעזור לעצמי ,אין לי פשוט דרך להתקדם בחיים ,וכל דבר שאני עושה נראה לי חסר תכלית.
    אני מדוכדך ולחוץ,וגם אני הרבה יותר מתעצבן ואני לא מרוצה מהסביבה שאיתי ,אני לא מסוגל לקבל את ההתנהגות שלהם ,אני לא יכול לסבול את זה יותר נכון.
    אני הולך לפסיכולוג ,אבל אני לא יודע אם זה יעזור לי.
    אני רציתי לאפשר יותר שיחות איתו אבל אין לי מספיק כסף,
    מה אני יכול לעשות כדי לעזור לעצמי?אני מרגיש אבוד.

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

הוספת תגובה

• דכאון - תגובה

שחף ביתן
    30/03/2011

שלום לך,

מצער לשמוע כי אתה מרגיש כל כך מדוכדך ואבוד. כתבת מעט על עצמך ומה הוביל אותך לרגשות כאלו. אתה מדבר על העדר של תכלית, מטרה ולאן להתקדם. חשוב לזכור, עם זאת, כי אתה צעיר ובגיל זה אופייני כי עוד אין מטרה ותכלית ברורים. לא ברור מדוע אתה חש כי צריכה כבר להיות לך מטרה ברורה. נראה כי יש משהו בפתיחות ובעמימות שיש במצבך שאינו נעים לך וגורם לך לרצות כבר להכריע ולדעת מה המסלול שלך. בחירת מסלול עוברת לעיתים קרובות דרך שלבים שבהם יש אי-וודאות. חשוב ללמוד לקבל את אי-הוודאות הזו, דווקא כדי לשמור על פתיחות עד שהבחירות מגיעות מעצמן - דרך האופן שבו החיים מתנהלים, דרך האפשרויות שעולות בדרכך, ודרך מה שלאט לאט מתבהר מבפנים.
    מאידך, לעיתים קרובות תחושות כאלו מופיעות כאשר קיים משהו מתסכל בתוך החיים שלך, זה יכול להיות מצוקה בבית, מערכות יחסים קשות, קשיים חברתיים, חרדה מהשינוי ההולך ומתקרב (עם סיום ב"ס והגיוס), וכן הלאה. לעיתים, כאשר קשה להתמודד עם תסכול שכזה, ולא נותנים את הדעת עליו, אז מרגישים תחושת דכדוך לא ברורה. אז מרגישים שהחיים ריקים ולא מספקים באופן כללי, מבלי לגעת בדברים הספציפיים שמקשים עלינו.
    חשוב מאוד שאתה נמצא בטיפול, חשוב שתיתן לטיפול את הזמן שלו. טיפול הוא תהליך ואי אפשר להאיץ את הקצב שלו. עצם זה שאתה מעוניין בעוד פגישות הוא סימן טוב, גם אם מצביע על תחושת ההיזדקקות שלך ליותר. חשוב שתעלה את זה בטיפול ותדברו על כך.
    אפשר לחשוב בטיפול על תחושת הלחץ והקושי לתת לתהליך את הזמן שלו, כמו גם על אפשרויות לתמיכה נוספת. אם דרך בני המשפחה הקרובים, חברים ומכרים, או באמצעות אפשרויות מתאימות אחרות.

שיהיה בהצלחה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

ערן
    30/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון
    אני
    28/03/2011

שלום.
    לבעלי יש מס' בעיות שמקשות עלינו את החיים; הוא טיפוס ביישן ועם בטחון עצמי נמוך מאוד! הוא לא מסוגל להגיד "לא" וכך קורה שפעמים רבות הוא עושה דברים שהוא אינו רוצה ואינו מרוצה מהם. ניסיתי לדבר איתו על כך. הוא יודע שהוא צריך לעבוד על עצמו, שאין זו הפעם הראשונה שדבר מעין זה קורה- אך כל הדיבורים שלי - לשווא.
    בשל התנהגותו האמורה לעיל, הפסדנו כסף רב (מכמה אנשים...), כי הוא לא ידע להגיד להם "לא". הוא גם עושה דברים שאינו רוצה לעשות כי לא יכול להגיד "לא", וזה בא בעיקר על חשבון הבית, על חשבון זמנו וכספו שלי ושל בנו. בעבודות- קשה לו לבקש העלאה כשצריך, קשה לו להגיד "לא" כשמבקשים ממנו משהו שהוא לא מחוייב לעשות, משהו שלא בגדר התפקיד שלו... בקיצור- סיוט לחיות כך. חיפיתי עליו כמה פעמים ואמרתי במקומו את ה"לא", אך נמאס לי לעשות זאת. הוא אינו ילד קטן, הוא בשנות ה30 לחייו, נשוי ואב לילד, לא יתכן שהוא לא ידע או לא יעיז לבטא את עצמו או להביע את רצונותיו, ומי שתעשה זאת בכל פעם (כדי להציל את המשפחה), תיהי אני...
    הסברתי לו, כמו לילד קטן, שמותר לו להגיד "לא" ואין הוא צריך לרצות את כל העולם, ושיעריכו אותו אף יותר, אם הוא יבטא את רגשותיו, ולא יעשה כל מה שאומרים לו/מבקשים ממנו...
    שאלתי היא, מה אני יכולה לעשות, או יותר נכון, לאן עלינו לפנות כדי לפתור את בעיית החוסר בטחון עצמי שלו, הביישנות או אפילו הפחד שיש בו? לפעמים אני חושבת שבכלל לא מדובר בבישנות, לפעמים זה נראה לי כמו טיפשות וטימטום, כי איך זה שבנ"א דופק את עצמו פעם אחר פעם ולא לומד לקח, למרות שהוא סובל מכך מאוד ואף הפסיד דברים יקרים כגון כסף?! והאמת שלפעמים, התכונה המעצבנת הזאת שיש לו באופי, גורמת לי רק לזלזל בו... מיותר לציין כמה בעיות וויכוחים זה יוצר במסגרת הזוגיות שלנו.
    מה אפשר לעשות???.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון

הוספת תגובה

• חוסר בטחון - תגובה

שחף ביתן
    30/03/2011

שלום לך,

את מבטאת רגשות מאוד עוצמתיים כלפי בעלך, וברור כי את צוברת מטען לא פשוט מולו שמעלה בך הרבה כעס, ואף חוסר הערכה וזלזול. מתיאורך נדמה שמחד בעלך חסר בטחון ומתקשה לומר לא מול גורמים מסוימים, אך בנוסף נדמה שגם הוא זה שבא במגע רב עם גורמים חיצוניים אלו. לא ברור גם אם הוא מתקשה לומר לא, או שיש לו שיקולים מסוימים שמונעים ממנו לומר לא. למשל, שהוא הפסיד כספים מפני שעשה צעדים, והלך עם הצעות, שנראו לו באותו רגע.
    לגבי הקושי שלו להיות בעמדה של ה'לא-מרצה', ושל מי שאומר 'לא', הוא יכול לפנות לטיפול. ישנם טיפולים קוגנטיביים-התנהגותיים אשר עוזרים לאדם לתרגל מצבים מסוימים, ללמוד לתפוס את המחשבות האוטומטיות שגורמות לו לפעול באופן לא יעיל, ולשנות את ההתנהגות. ישנה גם אפשרות של טיפול דינאמי בו הוא יוכל לבדוק את הקושי האישיותי לומר לא, את החרדות שקשורות בכך, ולקבל מרחב שבו יוכל לצבור בטחון, להתחזק ולעמוד יותר על שלו.

חשוב לציין, כי הדינמיקה שנוצרה ביניכם, שבה את אומרת לו מה נכון, או איך הוא צריך להתנהג וכו', אינה בריאה לכם. מחד, היא מחזקת את חוסר הביטחון והתלות שלו, ומד גישה את התחושה שהוא לא מסוגל, ושהוא 'ילד נזוף'. מצידך זה מגביר את הזלזול וחוסר ההערכה. יכול להיות שכל אחד מכם גם נהנה מהמצב בטווח הקצר - הוא מקבל עזרה, ואת מרגישה חזקה ועוזרת, אבל בטווח הארוך הזוגיות שלכם נפגעת מכך. חשוב שתוכלו להוות אחד עבור השני סביבה מחזקת, כזו שרואה את ההצלחה, המסוגלות והיכולת אחד של השני. זוגיות היא מקור תומך, וחשוב לשמר אותה ככזו עבור שניכם. אתם יכולים לפנות לטיפול זוגי, כדי להבין את הדינמיקה ששנוצרה ביניכם יותר לעומק וללמוד אפשרויות חדשות שיחזקו אתכם ויקרבו אתכם מחדש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין זוגיות..מה עושים?
    דלית
    28/03/2011

שלום לד"ר, אני אדם שהבעיות החליטו לתקוף אותו מכל החזיתות מרגע שנולד ועד היום ולא מרפות ממנו..אולי כמו רוב האנשים:) אבל עוד משהו שנולדתי איתו בניגוד להרבה אחרים הוא אופי לא סתגלני לבעיות!אה,לא כולם עם אופי שכזה:)אני צוחקת כי אני יודעת היטב,לכולם יש בעיות!מנסה להכניס את זה לפרופורציות, אבל זה עובר לי תוך שנייה., מודעות וכל הקשקושים האלו.אני בהחלט כבר יכולה להיות מוסמכת כפסיכולוגית.וברצינות אני ניצבת מול בעיות שהורסות לי את החיים ונאבקת יום יוום כדי להתמודד ולהמשיך הלאה כל פעם מחדש בכח בכח.אני אדם שמוקד הבעיות בחייו הוא אי סתגלנות חברתית (אני פשוט לא אוהבת את המילה ביישנות קיצונית ) היתי יכולה לבחור בחרדה, אבל תבניות כאלו גורמות לי לפריחה ברוב המיקרים,אחרי הכל אני מנסה להיות "נורמלית" לפעמים מותר לי להרגיש נורמלית.בנוסף לכל הצרות אני סובלת מבעיות קשב וריכוז וזה עוד יותר מחמיר את הבעיה.כל הזמן אני חושבת מה אנשים חושבים, מה אומרים עליי,, ובגלל זה חיי נהרסים...אין לי זוגיות, שזה המוקד כרגע ואולי השאלה המרכזית, בעבודה בחרתי להתקע באותו מקום, שם אין אנשים, וזה לא מתפתח לאף מקום !לא משכללת את הכישורים שלי ויש לי יכולות. על אתרי הכרויות אין מה לדבר, אני לא יכולה לסבול לא אותם ולא את פייסבוק, יש לי אלרגיה לפייסבוק, בייחוד שאני רואה את כל החברים של אנשים אחרים והתגובות שהם כן מקבלים על השקעה מינימלית בעסק שלהם או סתם תגובה על משפט מטומטם שכתבו על הקיר...זה ממש מדכא אותי, ברור לי לחלוטין שזה לא בגלל שאמרו משהו חכם או פירסמו משהו כל כך מיוחד, הכל זה תן וקח, חברים חברים חברים. ואילו אני מנסה לצאת מעורי, כל הזמן כל הזמן כל הזמן...אבל זה פשוט מעורבב בכל כך הרבה פחדים ומתח ותחושות לא נעימות שאני מחליטה להתערבב רק שזה נכון, ואני חוטפת על הראש בהתאם כשאני מציגה לראווה משהו משלי....ומקבלת 0 של תגובות.זה הורס אותי,כמה השקעה וכלום.אני עכשיו בת עשרים ותשע כבר אוטוטו מחליפה סיפרה וזה לא ברור לי מה עשיתי רע, האם חטאתי במשהו ?איך אוכל ליצור זוגיות נורמלית. אני מאמינה שזוגיות מעלה את הבטחון העצמי אם היא בריאה ומגדילה את הסיכוי להרחבת המעגל החברתי. אני מאמינה שזוגיות זה אחד הדברים החשובים בחיים, אני רוצה להזדקן עם מישהו, אני רוצה לאהוב ולהרגיש נאהבת,מה עושים ובלי כדורים?האם יש פתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    אין זוגיות..מה עושים?

הוספת תגובה

• אין זוגיות..מה עושים? - תגובה

שחף ביתן
    30/03/2011

שלום דלית,

את כותבת על הרבה כאב ומצוקה שבולטת ומורגשת מאוד. דברייך נוגעים ללב, ועצוב שאת מרגישה רע וקשה. נשמע שאת מוצפת ברגשות, ומבולבלת, וקשה מתוך מקום כזה להתארגן ולהתמקד.
    נשמע גם שאת מאוכזבת ולא מאמינה כבר באפשרויות לעזור לך - מודעות נראית לך כקשקוש, כדורים הם לא בשבילך, ולא כל כך ברור איזה סוג של עזרה את מבקשת, או היית רוצה לקבל. (אגב, חרדה נשמעת לי דבר מאוד נורמלי, העדר חרדה הוא הרבה פחות נורמלי. עם זאת, חרדות גבוהות יכולות להביא אדם לקושי בתפקוד, להימנעות, ובכך לאמלל את חייו. אין זה אומר משהו רע על האדם, והכרה בכך, יכולה לעזור להתמודד עם הבעיה).
    את כותבת כי הקשיים שלך הם חברתיים ומתמקדים ביחסים בינאישיים. אם אני מבין נכון, את מתארת חוויה של דחייה, חוסר קבלה, ובאופן טבעי עקב כך, הימנעות שלך ממצבים חברתיים. עם זאת, את גם מבטאת מאוד יפה את הצורך שלך, ואת הרצון שלך בחברה, באהבה, בזוגיות. חשוב שאת לא מוותרת על הצרכים שלך, ושאת קשובה להם.
    כפי שכתבתי עוצמת התסכול והמוצפות הרגשית שלך מאוד בולטת, ולכן מומלץ מאוד להיות במסגרת טיפולית, ולא להישאר לבד עם תחושות כאלו. חשוב להבין, כי הקושי שלך להיות בטיפול אינו נפרד מהקושי ביחסים בינאישיים שאת מתארת, אלא הוא חלק ממנו. הקשר הטיפולי הוא קשר אינטימי, אינטנסיבי, ולכן כאשר יש קושי ביצירת קשרים חברתיים, ברור כי יהיה קושי גם ביצירת קשר טיפולי. עם זאת, דוווקא משום כך חשוב כל כך שתהיי בטיפול שבו תוכלי לעבוד על הקושי הזה עצמו.

אני מאחל לך המון בהצלחה, וכולי תקווה כי תצליחי לקיים קשר טיפולי שבו תוכלי להנות ממה שטיפול יכול להציע, מהאכפתיות והדאגה, מהקשב והאינטימיות של הקשר, ולגדול ולצמוח בקשר כזה דרך המקומות הקשים והכואבים שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון שבא וחולף
    גל
    27/03/2011

שלום,
    אני בן 30 וכבר תקופה של כמה שנים (או אולי כל החיים), אני כל הזמן סובל מדכאונות, לפעמים משהו קטן ובלתי חשוב מפיל אותי לבורות שמהם קשה לי לצאת, מרגיש בתוך חור שחור, עם ראייה פסימית מאד לגבי חיי, ואז מגיעה תקופה שבה אני מסתכל אחורה והכל מתגמד. (ותמיד שם מסכה שהכל בסדר).
    אבל תמיד אני יודע שזה יחזור, וזה באמת חוזר.
    אני חייב גם לציין שזה בא בעוצמות חזקות יותר בתקופת החורף (בעיקר ינואר - מרץ).

זה מתיש אותי, מפריע לי בריכוז ובתפקוד הכללי.

מתסכל כי רציונלית אני יודע שמדובר בדברים קטנים, אך כאילו מרגיש שזה איזשהו סימפטום שמעיד על משהו יותר גדול שאין לי מושג לגביו או שאני אדם רגיש כ"כ שכל מכה מפילה אותו עמוק למטה.

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון שבא וחולף

הוספת תגובה

• לגל, אתה חיב ללכת לרופא כדורים י

מלכית
    27/03/2011

יכולים לעזור ולהוציא אותך מהמצב הנל"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לכולם מהכדורים האלו??

דלית
    28/03/2011

למה ישר לדחוף כדורים? אם מיטשהו לא מאמין בזה ולא מעוניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אדם סובל מדכאונות כמה שנים ואולי

מלכית י
    01/04/2011

כל החיים ברור שהוא חיב טיפול תרופתי עי"רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון שבא וחולף - תגובה

שחף ביתן
    30/03/2011

שלום גל,

אתה לא כותב מה 'מפיל אותך'? לאן אתה נופל? איך אתה מתפקד? כמה זמן זה נמשך? ואיך אתה יוצא מזה? כך שקשה לתת הערכה למצבך. עם זאת, ברור ממה שאתה כותב כי זו חוויה קשה ולא נעימה עבורך, שאתה סובל ממנה ונפגע ממנה, ושזו חוויה חוזרת. אתה סובל מהמצב, ונראה כי כרוך בו הרבה כאב. אתה גם כותב כי אתה מבין בדעיבד כי מדובר בנפילות לא פרופורציונליות לאירועים עצמם, אך כי באותו רגע החוויה היא קטסטרופלית.
    טיפול נפשי יכול מאוד לעזור, והרפלקטיביות והנטייה שלך להסתכל פנימה תוכל לעזור לך לחקור את המקומות הכואבים ולהבין מה חוזר כל פעם מחדש? איזה כאב עולה? נדמה, כי האירועים 'שמפילים אותך' מעלים כאב שהוא מעבר לאירועים עצמם, שכן אתה אומר בעצמך שבראייה לאחור האירועים האלו לא נראים לך קטנים ובלתי חשובים. אך נדמה שהם פועלים כמו כפתור שנלחץ ומשחרר משהו נוסף.
    בטיפול תוכל גם לרכוש מיומנויות חשובות ביותר לזהות את התחלת הדיכאון, ואיך להתמודד איתו, לשאת אותו, ולהשתחרר ממנו באופן טבעי. זה יכול לקצר את פרקי הזמן, לעמעם את העוצמה שלהם, ולהפחית את השפעתם על התפקוד שלך. כך הם יהיו הרבה יותר נסבלים.
    במסגרת טיפול כזה, תוכל גם לדון בשאלת הכדורים שעלתה כאן, לברר את רגשותיך בעניין, ולהחליט האם זה נכון ודרוש לך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

גל
    30/03/2011

אני אפרט קצת יותר, מספיק אם אעשה טעות או אפסיד במשחק כדורסל או אריב ריב שטותי עם החברה, מתחיל דכאון שהוא כמו כדור שלג אובססיבי, שגורם לי לפעמים לא לקום מהמיטה ולווא דווקא בגלל עייפות, נמנע מלהיפגש עם חברים או לללכת למכון כושר (פעילות שאני מאד אוהב), כאילו כל האנרגיות שלי אזלו, נורא אפאתי לסביבה, לפעמים בוכה (לבד) כשאני לבדי ושוקע בראייה פסימית לגבי חיי ועתידי (למרות שמבחוץ משדר עסקים כרגיל).

לא עוזר שאני אומר לעצמי שאין מה להרגיש רע, אבל זה לא עוזר.

לפעמים הזמן מקהה את העצב והכאב ואז הכל חוזר כרגיל, זה כמו גלגל אצלי, זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה-קשר ראשון
    איילת
    26/03/2011

שלום
    אני בת 24,מעולם עוד לא היה לי חבר ולא יצאתי עם בחורים
    תמיד הייתי ילדה טובה של אמא,ואבא,חרוצה קשובהושמורה מה שנקרא
    התחלתי קשר עם בחור בן גילי,הוא היה איתי בצבא והיינו ידידים ממש ממש טובים
    הבעיה שלי היא כזו-הבחור מקסים,יש בו הכול,בה"-יופי אופי והכול,חוץ מאולי שאיננו מסורתי ולא שומר דת וכשרות ואני כן-אבל זה דברים שכמובן ניתן לשנות כל עוד רוצים ויש שת"פ בין הצדדים
    מה שקורה זה הדבר הבא,אנחנו נפגשים 3 פעמים בשבוע,יוצאים-או לפארק,או לבית שלי,או לרחוב לטייל או למסעדה או בית קפה,
    מעולם הוא לא הזמין אותי למנה,אלא אם קנינו פיצה זוגית ואכל חצי ואני חצי אז הוא רצה לשלם על הכול כי אכל ממנה ולא נתתי לו,
    אבל...מעולם לא היה מגע,לחיצת יד,חיבוק חם,-כל פעם שנפגשים הוא מחבק אותי ממש חזק,ואולי נשיקת שלום בלחי,אבל זה רגעי,זה לכמה שניות,ככה בהלוך וככה בחזור,
    אנחנו מדברים על כל מיני שמונצים ושטויות ועל החיים וכו,אבל...לא יותר מידי-הוא לא קורה לי בכינויי חיבה,אם אני לא מתקשרת הוא לא מתקשר אם לא מסמסת או כותבת אימייל הוא לא יוזם,וקשה לי עם זה כי אני מתקשה להבין אם זה ידיד טוב מאוד מאוד שעבר משבר של פרידה מהחברה שלו שהיה איתה שנתיים או 3,לפני כחודש ולכן רוצה למלא חלל חסר ומרגיש איתי בנוח,ומי יודע אולי זה יתקדם בעתיד,או שמא זה ממש חבר,שרוצה קשר,אבל אם כן למה לא מתקשר ולמה לא מחבק או נשיקה או משהו של התקרבות-אולי יש כאלה שלא מתחילים מייד?
    בכלל-רציתי לדעת,איך זה חבר ראשון?איך מתחילים קשר?האים זה ישר חיבוק נשיקה הזמנה לסרט או למנה שישלם עלי או שזה אחרת?
    אנחנו ילדים טובים,חלילה לא ישר מין וכאלה,מה שכן,רואים שבהתחלה הוא היה טיפה מעונין אולי ירד מזה אולי ממשי ךאני לא יודעת,הבחור נורא ביישן-אולי הוא סגור ומופנם ולא יודע אם ארצה בקשר אז נוהג ככה ונרתע מנשיקה חיבוק ארוך מידי או כינויי חיבה?
    מצד שני כן בסמסים קורא לי דגניה ולא דגנית וכאלה,אז זה כן כינו יחיבה אולי?אבל לא בגלוי..ולא יפה מתוקה או כאלה,
    אני לא מבינה,הוא מטעה אותי,פעם הוא שאל אם רוצה ערב סרט בבית שלי או שלו אמרתי כן יהיה נחדמ אבל מאז לא יזם כלום ועבר חודש-אנחנו יוצאים איזה חודש פלוס מינוס לא ספרתי אולי אפילו פחות,
    פעם הוא אמר שבפסח יקח מאביו את האוטו ונעשה טיול לכל הצפון כמה שרוצים יחד,רק שנינו-אבל שוב,נרתע מזה ולא חזר,
    בתחילה היה כותב אימיל םשל היי בלהבלה וכו שבועטוב ביי ועכשיו זה רק היי בלהבלה ביי ולא כל מיני נוספים כמו נהיה בקשר או לילהטוב חלומות פז וכאלה,
    אולי זה רק בראש שלי ההרגשה שהוא נרתע ממני אולי זה כך באמת?מה ההבדל בין ידיד לחבר איך יודעים ואיך לזרום עם המצב?אני רוצה ואתו ואוהבת אותו,מצד שני אולי הוא רוצה ואוהב אותי אבל מפחד או מתביש אולי זה רק פריקת שברון לב ולא רוצה קשר ממש,אולי כן רוצה ובוחן אותי איך אתנהג?אולי מפריע לו שאני חצי דתייה ופשוט מתרחק בגלל זה ובהתחלה לא ידע ספרתי לו תוך כדי אז סלד וברח?הו

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה-קשר ראשון

הוספת תגובה

• המשך למקודם:

איילת
    26/03/2011

לא נכנס במייל הקודם הכול-סליחה,
    הנה ההמשך,
    אז צלצלתי אני אליו בסופש,שאלתי מה שנמע וכו-הוא דבר יפה,היה מקסים,אבל שוב,כ הסופש לא צלצל אלי ואם לא הייתי מצלצלת זה לא היה בראש שלו
    מאידך,הייתי עצובה קרה לי משהו השבוע ופעמיים הוא צלצל בהפסקה של הלימודים לדרוש לשלומי ולשאול אותי אם כבר לא עצובה וכו\אוף...הוא מקסים
    ואני לא יודעת מה לעשות
    אנא ד"ר,
    עבור שני האימלים יחד
    ענו לי תשובה
    אשמח לדעת כמה שיותר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה25 מצא זוגיות שמטריפה אותי
    ענת
    26/03/2011

בני שהוא דוקטורנט במקצוע מצוין, נאה, חכם, שנון והכל.. ואני אוביקטיבית...מצא זוגיות עם משהי שבא לי להקיא ממנה. שמנה, בהמית בהתנהגות, לא מבריקה במיוחד, מנטליות של סבתא שלי, כל הזמן אומרת אין היא מצילה אותו מחייו הקודמים במשפחתו. מתיחסת אלינו כאל "למה אתם חושבים שאם אתה זקנים אתם יודעים יותר טוב ממנה," מנהלת לו את החיים במיקרו ובמקרו. מחניפה לו לאגו ומחזיקה אותו חזק.. אנחנו מתפלצים . בכל פעם שאנחנו רואים אותה בא לנו למות מהבחירה של הבן.
    בעבר ניסיתי לרמוז לו משהו בנושא אבל זה לא עובד.. עכשיו כאשר הזוגיות מתהדקת אני תוהה מה קורה אם הוא הולך לדבר איתי על נישואין.. אם הוא אומר לי שזו הבחירה אני אפילו לא אוכל להוציא מעצמי זיוף אחד של שמחה אלא רק בכי בלתי נשלט.. מבחינתי בא לי להגיד שזה או אנחנו או היא. רק בעלי עוצר אותי מלאמר את זה...
    מה עושים? אומרים לו משהו? איך אומרים. אין סוף למילים האיומות שיש לי להגיד אבל אני חוששת שאם אומר אותם מה שיקרה זה שהוא ינשא לה וישנא אותי בסופו של דבר...אני בטוחה שהיא תדאג לזה... נהוג לאמר שאי אפשר ואסור להשפיע על דברים כאלה אבל ... האם אני צריכה לתת לו להכנס לזוגיות עם הטיפוס הזה שהופכת אותו לאט לאט לוולגרי בדמותה?? פשוט כואב לי הלב ממה נהיה מהבחור המדהים הזה ואיך הוא מסדר את חייו..
    מה עושים?? אני מיואשת כל כך...האם אפשר לאמר לו משהו בנושא? איך? מה?

הוספת תגובה

• היי

דלית
    28/03/2011

אני אמנם לא ד"ר אבל קצת צרם לי מה שכתבת....אני יכולה להבין אותך לגמרי ואת התחושות שלך כאמא, זה שיש לך בן מוצלח משכמו ומעלה ואת רוצה את הטוב ביותר עבורו...אבל מפה ועד לזה שהמילה הראשונה שכתבת זה שהיא שמנה ולא חכמה....נשמע כאילו שהיא צריכה להיות גם בתבנית המושלמת, עזבי את זה שאפשר להבין שאת רוצה מישהי משכילה וחתיכה...אבל בכל זאת, זה נשמע מאוד מאוד ביקורתי ונוקשה...לפחות על הכתב, אולי רק מהתסכול שלך....אבל בכל זאת,
    מה זה משנה אם היא שמנה ולא כל כך משכילה? האם זה הקריטריונים לזוגיות טובה?
    זה מאוד מרגיז אותי...
    אני חושבת שיש סיבה שהבן שלך בוחר בה ...אני לא אומרת שבגללך, אבל אני אומרת...אם הוא בחר מישהי שהיא ההיפך הקיצוני מה"מושלמות" אז סביר להניח שבאופן כמעט מכוון הוא בחר מישהי שתנער את המשפחה והיא בטוח משרתת לו איזה צורך כלשהו , אולי להתנער מהציפיות של המשפחה אולי למרוד באיזשהו אופן, אולי להבהיר שיש לו בחירות משל עצמו ואי אפשר לעשות הכל בדרככם, אולי כל מיני דברים שאת אפילו לא מודעת אליהם כרגע כי את לא מספיק קרובה אליו.

ממיקרים שהכרתי דומים לשלך....בסוף הזוגיות הזו איכשהו נגמרת שהוא מפסיק לרצות את הצורך, ובגלל שהוא רוצה ולא בגלל המשפחה...ככל שתביעי התנגדות אולי זה יחמיר ויקרב בינהם, חוץ מזה מה שעוד ראיתי זה שבד"כ אלו גברים שלא קרובים לאמהות שלהם ומחפשים משהו שהאמא שלהם לא סיפקה...הנוקשות הזו בין היתר היא מאפיין שראיתי גם לפני כן, אבל ....זה רק מהתיאור שתארת כאן, מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הפורום אנונימי?
    ענת
    26/03/2011

לקביעת תור
    סגירה
    האם הפורום אנונימי?

הוספת תגובה

• האם הפורום אנונימי? - תגובה

רוני פרישוף
    26/03/2011

שלום ענת,

הגולשים ומנהלי הפורום יכולים, כמובן, לראות אך ורק את הכינוי של שואל השאלה.

במקרה של תוכן חריג וקיצוני, מנהלי האתר (וגורמי חוק) יכולים לזהות את המשתמש, כמקובל ברשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת צבאית
    אמיר
    25/03/2011

שלום.
    אני הומו בארון ועם עוד בעיות פסיכולוגיות שכנראה נגרמו מהעובדה שאני גיי. והדבר משפיע עליי מאוד והופך את השירות הצבאי שלי לקשה ולנטל נפשי. מעבר לכך אני אדם דתי שמאמין כי אפשר לשנות נטייה מינית ע"י טיפול רפראטיבי ודומיו (כמובן כל מקרה לגופו). שאלתי היא האם כדאי לפנות לקב"ן ולחשוף הכל במקרה כזה?האם אין סיכוי שמה שאני מספר בפגישה יצא החוצה באיזו שהיא דרך? האם הוא יעיף אותי מצה"ל או שהוא יתאים לי תפקיד אחר שיאפשר לי לעבוד כדי לממן טיפול פסיכולוגי?

סורי אם חפרתי אני פשוט מבולבל\מדוכא מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת צבאית

הוספת תגובה

• מסגרת צבאית - תגובה

רוני פרישוף
    25/03/2011

שלום אמיר,

אני שומעת את כאבך ומצוקתך, ויכולה רק לדמיין את הקונפליקטים הפנימיים וסערת הרגשות שעוברים עלייך.

הומוסקסואליות איננה הפרעה, אלא נטייה מינית טבעית ונורמלית, המאפיינת כעשרה אחוז מהאוכלוסייה, ובקרב מגזרים נרחבים נחשבת לנורמטיבית חברתית. זכויות ההומוסקסואליים בישראל (חברתיות, כלכליות, פוליטיות ומשפחתיות) הולכות ומתפתחות, והצבא הוא אחד הגופים המובילים מגמה זו.

צה"ל מזה זמן רב אינו מתייחס להומוסקסואליות כבעייה, ואין לה כל רישום בתיק האישי. אם חייל סובל ממצוקה, לא חשוב על איזה רקע, קב"ן ופקידת ת"ש ינסו לתמוך ולעזור לו, הן מבחינה נפשית והן מבחינת תנאי השירות. הצבא בהחלט נותן אישורים לקבלת טיפול פסיכולוגי במסגרת אזרחית.

לגבי חסיון השיחה עם הקב"ן, ומשמעות השיחה לגבי החלטות על המשך השירות, לצערי הרב אין לי מספיק מידע כדי לתת לך תשובה מושכלת. כדאי לך לקבוע פגישה ראשונה עם קב"ן וקודם כל לשאול ולקבל ממנו/ה מידע על עניין החסיון.

אני מדגישה, שאם תעלה שאלה לגבי שירותך, הרי שהיא תהייה רק על רקע מצבך הנפשי ותפקודך, ולא על רקע נטייתך המינית.

אני מאחלת לך למצוא את הדרך המתאימה לך להשיב שלווה לנפשך ולקבל את עצמך בצורה מלאה בשלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבן זה פסיכולוג ....עם שמירת סודיות

דלית
    28/03/2011

היי, קבן זה פסיכולוג..יש שמירת סודיות וחוקים אתיים שאסור לעבור...הכל נשמר בינכם, ...זה יציל אותך ויעזור לך להתמודד בשירות הצבאי, אתה לא צריך להיות לבד ולשמור הכל לעצמך.
    זה שאתה הומוסקסואל זה לגמרי בסדר ולגמרי טיבעי, היום אם תסתכל בחוץ...הרבה הרבה מהדמויות המובילות בתחום הבידור הם הומוסקסואלים, ומה רע בזה?? האם הם פשעו במשהו? עשו משהו רע למישהו אחר? בסה"כ נולדו עם נטייה שונה מסטרייטים, מי קבע שזה פשע או מחלה שצריך לרפא???ועובדה שהציבור וכולם מקבל אותם !יש מלא אנשים שמנסים לשנות את עצמם ו"לרפא" ולכן מתחתנים עם נשים ובסוף זו פגיעה אדירה גם בנשים וגם בילדים כי בסוף הם רואים שהם לא יכולים ל"רפא" שום דבר, ועוזבים את הבית לטובת החופש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין לא הוכיחו קשר ישיר סיבתי שאדם

יעל
    04/09/2012

נולד עם נטיה זו ולכן הנטיה מתככוננת ליחסים חד מיניים בגלל סיבטת סביבתיות
    והתנהגותיות דאיןלזלזל בהם כמו אי קבלת אישור גברי,קשרעם לא טובים עם האב זאין הזדהטצ איצוףבינות מבנות ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה רצינית בין ההורים
    נוני
    25/03/2011

שלום
    אשמח מאוד אם תעזרו לי
    היני הילדה הבכורה לבני זוג ויש לי עוד שני אחים קטנים ממני
    הורי נשואים כ 19 שנה . יותר מ 13 שנה הם בוויכוחים בריבים אני זוכרת המון המון המון ריבים וויכוחים .
    אני יכולתי להתגבר עליהם ולא נתתי להם להשפיע על לימודי והתנהגותי . אבל כפי שאני רואה זה משפיע ברמות על אחי ועכשיו זה מתחיל לחדור אלי לאט לאט
    אני כמעט כל לילה מבלה על קולם אני לילות שלמים יושבת איתם מנסה להרגיעם אין איני מסוגלת לפעמים אני פשוט נרדמת ואז לא יודעת מה קורה כי בבוקר הם הולכים לעבודה .
    מה אתם מציעים לי לעשות ? הבעייה העיקרתי שאבא טעה כמה פעמים בעבר ו99 אחוז אמא משלמת עליהם וגם אנחנו הילדים . מה נתן לעשות איך נתן להרגיע את אמא ? כל טיפ או הצעה אני בטוחה שיעזרו לי
    מקווה שתענו לי בהקדם האפשרי ועם כמה שיותר טיפים והנחיות

תודה רבה לכל אשר יתן טיפ

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה רצינית בין ההורים

הוספת תגובה

• בעייה רצינית בין ההורים - תגובה

רוני פרישוף
    25/03/2011

נוני יקרה,

לא כתבת בת כמה את, אבל אני מתרשמת שאת ילדה נבונה, אחראית ומאד מאד אכפתית! כואב לך על הורייך שלא מסתדרים, על אמא שמקופחת, ועל אחיך הקטן שסובל. יש לך לב ענק, ואת רוצה לתמוך ולעזור לכולם, אבל גם מרגישה שזה מתחיל להיות גדול וכבד עלייך.

כרגע נשמע שאת ה"מבוגר האחראי" בבית, שמנסה לתווך, לגשר, להרגיע. חשוב לך להיות בסופר-שליטה, ואם את נרדמת את דואגת שהבית עלול להתמוטט בינתיים.

כל זה לא אמור להיות תפקיד שלך! ההורים הם מי שתפקידם לדאוג לאווירה רגועה בבית, ולגדל ולחנך את ילדיהם, לא להפך!

אני ממליצה לך לדבר עם הורייך, ביחד או לחוד, ולאמר להם את כל מה שיש לך על הלב, כל מה שאת חושבת ומרגישה. אולי יעזור לך לכתוב את הדברים, ולתת להם לקרוא. חשוב שהם ידעו עד כמה את ואחיך סובלים, וכמה זה משפיע עליכם לרעה בתחומים רבים.

אמנם זה לא התפקיד שלך, אבל בכל זאת נסי להסביר להם שיש טיפולים מקצועיים למצבם, כמו טיפול זוגי, גישור או רווחה. אולי גם את ואחיך זקוקים לתמיכה מקצועית.

נסי לפנות למחנכת או ליועצת בית הספר, אולי הם יוכלו לפנות להורים ולעזור לך בתקשורת ותיווך.

הורייך מאד מוזמנים להתייעץ כאן בפורום, ולקבל הכוונה לאן לפנות.

אם המצב לא ישתנה, את צריכה לעבוד על עצמך ללמוד לקחת מרחק, להתערב פחות ולוותר על התפקיד של המרגיעה והמחנכת. הורייך חיים את חייהם, ואת צריכה את הגבולות והמרחב שלך להנות מהחיים ולהתפתח. בעיקר חשוב שלא תהיי מושפעת מהם, ולא תלמדי שזה טבעה של זוגיות.

כל טוב לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נוני
    27/03/2011

דבר ראשון כל מה שאמרת את צודקת בו במליון אחוז
    אני בת 18

אומנם נסיתי ובקשתי מהם ללכת לגוף שלישי הם לא מסכימים אבל אני אנסה עוד פעם בדרך אחרת והיא שאני אקבע להם תור ואשלח אותו בדואר ואני בעצמים אסייע אותם לשם .

בקשר לאחי דיברתי עם מוריהם אומנם זה לא עוזר אבל כנראה שאני זאת שאמורה גם לדבר איתם כל פעם ולהזכיר להם מחדש שזה לא אמור להשפיע עליהם.

תודה שנתת מזמנך לקרוא את הודעתי ולהגיב לי

המשך יום טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסבכת או לא?
    אילה לוי
    24/03/2011

שלום, אני ילדה בת 18 בערך.
    לאחרונה אני לא מבינה מה עובר עליי, אני מאוד קיצונית, אני יכולה להיות האדם הכי שמח בעולם, מלאת שמחת חיים, מלא בצחוק, מקפצת משתוללת נהנת מהחיים. או הילדה הכי דיכאונית בחיים, שקטה, לא מדברת שזה הזוי כי אני בכללי לא יכולה לסתום את הפה, זה נובע לעיתים ממילה שזורקים לי הכל משפיע עליי, או שאפילו אני בעצמי לא מבינה מה הסיבה לכך, אני לא מרשה לעצמי להנות באותו רגע.
    לא מזמן הייתה לי תקופה שאולי הייתי בה בדיכאון אני לא יודעת אם יש לה הגדרה, היתי כל היום במיטה, משו ממש כאב לי בלב, לא אכלתי לא שתיתי וגם שאכלתי זה כי הייתי חייבת ולא כי הייתי רעבההתקופה הזאת עברה ואז באה לה תקופה חדשה שמחה בהרבה, מאושרת, הרגשתי בגן עדן. ומאז אני הפכפכה יום ככה יום ככה. תראו בעבר הייתה לי תקופה הסתגרות מהסביבה, לא הייתי מוכנה לדבר, הייתי בוכה אבל לדבר עם הסביבה לא, בעיקר עם חברות חברים לא דיברתי למרות ששמו לב לשינוי בי כי הרי כל החיים שליי הייתי כזאת מלאת שמחת חיים ולמשך התקופה ההיא בערך לפני שנתיים למשך כחצי שנה, הייתי מתה אבל חייה.ואז התקופה עברה, הבנתי ששומדבר לא סוף העולם ומאז אני מנסה להנות, לחשוב על הכל בצורה חיובית ואני מצליחה זה בא לי אוטומטי מבלי להתאמץ, ואז משו שובר אותי ואני מתפרקת. אני מרגישה חסרת אונים באחת התקופות שלי שהייתי סבבה יחסית התפרצתי על אדם קרוב לי והוא לא הבין מאיפה זה בא לו הרגשתי שזה סוף העולם ואני חייבת להגיב וכמובן שהגזמתי וזה היה שטויות.. לאחרונה חברה שממש אהבתי אמרה לי שאני מתוסבכת ושהיא לא רוצה לךהיות חברה שלי, כי היא מזיקה לי, היא הייתה אדם קרוב אליי, אדם שאהבתי נראלי שגם היא אותי, הרגשתי את זה, אבל היא גם בנאדם מתוסבך, פעם לחא היו לה חברות ועכשיו פתאום נהיו לה, והיא לא ידעה בדיוק איך להתנהג הרבה פעמים היא פגעה בי מבלי לשים לב וזאת הסיבה שהיא אמרה שהיא לא רוצה איתי קשר. זה ממש משונה לי, כי יש לי מלא חברות וכולן מקבלות אותי איך שאני, רק היא לא, יש לציין שהיא יודעת עליי יותר מדי ומאותו רגע היחסים שלנו עברו מצחוקים ושטויות לרצינות והיא לא ילדה שאוהבת כבדות וכאלה, היא אמרה לי משפטים כמו "אני לא יודעת איך להתמודד איתך.. נמאס לי מהרציות שלך, אני אוהבת אותך רק בצחוקים.."מה לעשות? איך להחזיר את החברות הזארת למה שהייתה פעם?מה יש לי? אני לא מוכנה לשמוע על אפשרות של ייעוץ פסיכולוגי, אני לא מאמינה באנשים.

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסבכת או לא?

הוספת תגובה

• מתוסבכת או לא? - תגובה

רוני פרישוף
    25/03/2011

שלום אילה,

את נמצאת בגיל שמאופיין בשינויים מהירים מאד, גופניים, נפשיים, חברתיים ומחשבתיים. הקצב המהיר של השינויים מלווה בתנודות במצב הרוח, בלבול בזהות (לא יודעת "מי אני") ולעיתים בחוסר יציבות של קשרים חברתיים.

אם את חשה שהקשיים שלך קשים במיוחד, או שהסבל שלך גדול, כדאי לשקול התיעצות מקצועית.

לגבי מילותייך האחרונות, אני לא יודעת מה לאמר. את פונה לפורום פסיכולוגיה, שמנוהל ע"י פסיכולוגים, אבל אומרת שאת לא רוצה עצה מפסיכולוג כי את לא מאמינה באנשים. זה קצת פרדוקס לא? אולי תמצאי בסביבה דמות בוגרת (בגיל או בנפש) שאת כן יכולה לסמוך עליה, שתהייה לך אוזן קשבת ותיתן לך עצה טובה.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול לתת איזו עצה טובה לחיים?
    מנהלת חשבונות
    22/03/2011

אני כמעט חודש מחפשת עבודה בהנהלת חשבונות בשבוע שעבר הייתי בחברה שנורא רציתי שיקחו אותי לשם ותכלס אין סיבה שלא אתקבל אבל משום מה הם לא חזרו אלי . והיה גם קטע מעניין באותו יום אחרי ראיון עבודה פגשתי מישהו שלמד איתי בתיכון דיברנו או יותר נכון הוא סיפר שהוא מסיים לימודים הולך לעבוד בשגרירות שהוא התחתן , ואני רק הקשבתי כי תכלס לי לא ממש היה מה לספר לו והיום חשבתי על זה שאני כאילו תקוע בשום מקום ......ככל שעובר הזמן ועוברים עוד ועוד ראיונותשלא חוזרים אלי זה נותן איזה תחושת מועקה ואין לי מושג כבר איך לקדם את עצמי כדי שכן יחזרו כי לכאורה הראיון מתקדם יפה ואז מסיבה לא ידועה לא חוזרים . מה לעשות ?הייתי רוצה להיות כמו הזה שפגשתי מהתיכון שגם אני אוכל לספר על כמה התקדמתי אבל בנתיים אני מרגישה ממש תקועה וזה ממש מבאס ....איך אני צריכה לשכנעה מעסיק שיבחר בי? מה כדי לי כן להגיד בראיון ומה כדי לא להגיד?

הוספת תגובה

• מישהו יכול לתת איזו עצה טובה לחיים? - תגובה

שחף ביתן
    23/03/2011

שלום לך,

את כותבת בעיקר על נושא העבודה, אבל נראה שישנם עוד דברים שמופיעים בהודעתך וקשורים לתחושות התקיעות והמועקה שלך. את מתארת תחושת שמשהו בחיים תוקע או חוסם אותך ולא מאפשר לך להתקדם למחוזות חפצך. קשה לשים את האצבע מתיאור כל כך קצר על הבעיה. ובוודאי שלא ניתן לומר פשוט 'מה נכון לומר בריאיון?'. אני לא בטוח שיש חוקים ברורים לכך, וחלק חשוב הוא התחושה שלך בראיונות. את כותבת שאת מרגישה שהראיונות הולכים בצורה טובה ועל כן לא ברור לך מדוע לא חוזרים אלייך. אולי נכון לבקש פידבק? בראיון הבא? או להתקשר ולבקש לשמוע חוות דעת שממנה תוכלי ללמוד? אולי את מגישה מועמדות לעבודות שנדרש יותר ניסיון ממה שיש לך? או יותר ידע מקצועי? או אולי ישנה תחושה אחרת שעוברת בראיון שלא שמת לב אליה? אולי, למשל, את נתפסת כלא מספיק בטוחה בעצמך? וכן הלאה.

אם את מרגישה שהבעיה ממוקדת בתחום התעסוקתי ניתן לפנות לייעוץ במכונים להכנה לראיונות ומרכזי אבחון. עם זאת, אם את חשה שהתקיעות רחבה יותר ונוגעת לעניינים נוספים בחייך, יכול להיות שמדובר בסוגיה רחבה יותר הקשורה ליחסים בינאישיים ולאופן בו את מתפקדת במצבים חברתיים, יוצרת קשרים, וכן הלאה. מומלץ אז לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך להקשיב למקומות של התקיעות בחייך ולשחרר את החסמים שאת חשה על ההתפתחות האישית שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יוצאים ממעגל להצלחה?

מנהלת חשבונות
    23/03/2011

התקיעות שלי נובעת מזה שמעסיקים לא רוצים לתת לי הזדמנות הם מחפשים מישהו שישר יתחיל לעבודה וזהו ואיך שהוא הם מפספסים את זה שגם מישהו עם ניסיון של הרבה שנים בכל זאת מקבל חפיפה של שבוע על החברה ונושאי הטיפול בה ואני לא מבינה למה מעסיקים חושבים שאם אין לך 2 שנים ניסיון לפחות אז את לא מספיק אינטלגנטית כדי לתפוס את העניין גם בחפיפה של שבוע כמו אותו אדם עם ניסיון 2 שנתיים בתחום הרי הקטע הוא להבין את הפרינציפ ואת התוכנה וזהו זה לא איזה נושא מחקרי שרק אנשים עם דוקטורט יבינו וזה מה שמבאס אותי שאם רק היו נותנים לי הזדמנות והסבר קצר היתי יכולה להבין ולקלוט את העניין אבל כל מעסיק מחפש לעצמו כאילו ביטחונות של ניסיון ארוך טווח אצל עובד ומי שאין לו ניסיון לרוב אפילו לא טורחים להזמין אותו לראיון לא לדבר על לקלוט אותו לחברה .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מענינית
    מלכית
    22/03/2011

כאשר יש מצב שמביא אותי, למצבי יאוש ודכאון אחרי שהמצב משתפר ונהיה כרצוני,,לא כל כך איכפת לי שלא יהיה, הבהיר את דברי עברתי דירה ובמקום החדש היתי בודדה ללא חברות וסבלתי מכך מאוד עד כדי יאוש, במהלך הזמן, התמלא מאגר החברות מצבי החברתי השתפר מאוד והנה דוקא עתה לא איכפת לי להיות לבד,,מעסיקה את עצמי יופי כיצד מנתחים מצב כזה???

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מענינית

הוספת תגובה

• תופעה מענינית - תגובה

שחף ביתן
    23/03/2011

שלום מלכית,

את כותבת מעט מאוד וקשה ללמוד מכך על הדינמיקה הנפשית האישית שלך, ומה בדיוק קורה לך. אבל נדמה שאת עוברת מקצה לקצה, בתחושות שלך. נראה כי הטלטלה הגדולה גם מקשה עלייך ומשפיעה עלייך חזק מאוד. את מגיעה למצב של ייאוש ודיכאון, על אף שלמעשה יש לך כוחות ויכולות חברתיות טובות, ואחרי זמן מה את מוצאת עצמך עם חברים. לעיתים קרובות בחיים דרוש זמן על מנת שיתרחשו תהליכים, ונראה כי את מתארת סף תסכול נמוך המביא אותך לתחושות קשות.
    בנוסף, הטלטלה מאפיינת הרבה פעמים מצבים שבהם יש בתוכנו יותר מקול אחד אבל אנחנו מתקשים להקשיב להם יחד. נראה כי מחד את רוצה להיות חברותית, ושיהיו לך חברות, וכפי שאת כותבת את גם מוכשרת לכך, אך מאידך יש בך קול שגם רוצה פרטיות ולהיות לבד. כאשר אין חברות בסביבה, הקול הדומיננטי הופך להיות הקול שזקוק לחברה, ואז את עושה מאמצים גדולים בכדי להגדיל את המעגלים החברתיים. אך לאחר שהצלחת, נראה כי עולה הקול שמעוניין גם להיות לבד.

נראה שחשוב שתוכלי להקשיב לכל הקולות בתוכך, ולתת לכולם מקום. זה טבעי לרצות בחברה, וטבעי גם להיות זקוק לפרטיות ולבד לעיתים.

אם את חשה שמדובר במשהו אחר, ובתנועה אחרת שמתחוללת בתוכך את יכולה להמשיך לכתוב וננסה להבין יותר. עם זאת, הפורום אינו תחליף למרחב טיפולי, ואינו יכול ללוות תהליך אישי שמקומו בתוך מסגרת טיפולית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף תודה על תגובתך יש אמת בדבריך

מלכית
    24/03/2011

אני רוצה גם את החברויות וגם לעיתים את הלבד, אני חושבת שכמו כל דבר בחיים שאנו רוצים להשיג אחרי שהשגנו,,נכנסים לפרופורציה, אני הגעתי למסקנה ,שהרצון להשיג משהוא ,ואם לא משיגים אותו וזה מכניס אותנו לעצבות, העצבות בא ממקור פסיכולוגי ולא כל כך מהמצב הקים. למה הדבר דומה?? אדם שחי לבד בבית ומרגיש בודד, ועקב כך נעצב, לאותו אדם בא אורח אבל אותו אורח מסתגר בחדרו לא בא באיטרקציה עם האדם הוא ספון בחדרו, ולמעשה לא מפיג את בדידותו של האדם, למרות זאת האדם לא מרגיש בודד, ולו רק הידיעה שבבית נמצאת עוד בריה מרחיקה את העצבות מליבו- כך שהכל פסיכולוגי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את רק מלאה
    חסוי
    22/03/2011

ולא ממש שמנה- עזבי את זה
    מה זה חשוב?

יאהבו אותך גם מלאה
    המרדף אחרי הרזון עושה אותך ואמללה
    לא הכמה קילו הטפשיים שמתיישבים או הולכים

פשוט תני לזה לא להציק לך

ואם זה ממש ממש חשוב- דיאטה עושים לאט ובהדרגה
    ובלי הלקאה עצמית
    הרבה ירקות פחות ממתקים
    קצת הליכות פה ושם
    לא חייבים אירובי עם כל המכורות לספורט מסביב
    מה שעובד- גם יוגה טוב
    גם בבית מול הוידאו
    רק באיזי- תהיי נחמדה לעצמך זה יותר חשוב מצמיג כזה או אחר
    (ויש כאלה אוהבים :-))

יהיה בסדר
    כולה קצת משקל

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה
    אם את רק מלאה

הוספת תגובה

• אופס- זו אמורה להיות תגובה לניצן

חסוי
    22/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה