פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מצב באמת קשה
    טניה
    22/02/2011

שלום,
    אני בת 23 ואנסה לתמצת את הסיפור והבעיה שלי.
    יש לי טראומות ילדות ונעורים שקשורות לנידוי חברתי שמלוות אותי מאז גיל 10.
    אני סובלת מדימוי עצמי אפסי וחוסר מוחלט של ביטחון עצמי.
    אין לי שום מכרים וחברים בכלל.
    אני יוצאת רק לעבודה ומתקשרת עם אנשים רק במסגרת העבודה, כל שאר הזמן אני לבד בבית.
    אני חיה עם אמא ואחות שסיימה תיכון.
    האבא עזב את המשפחה בישביל אישה אחרת כשהייתי בתיכון.
    מצבינו הכלכלי קשה ואנחנו כל הזמן במינוסים ובחובות.
    האווירה בבית גם לא טובה. אני סובלת מדכאון והפרעת אכילה, האמא גם סובלת מדכאון. האחות רודה בנו ומקשה עלינו מאוד.
    היו לי 3 ניסיונות התאבדות. 1 בגיל ההתבגרות ו-2 לפני שבועיים.
    אין לי שום רצון לחיות. אני כל הזמן חושבת שאילו היה לי עכשיו אקדח ביד הייתי יורה בעצמי ללא מחשבה שנייה.
    קרובי משפחה בחו"ל וכמה רופאים אמרו לי שאני צריכה לשנות את מקום המגורים והאווירה.
    האווירה בבית אומנם מאוד מקשה מבחינה נפשית אבל זה לא בסיס הבעיה שלי.
    אני סובלת כבר מגיל 10. הכל התחיל והתגלגל משם. כידוע, הכל תמון בעבר ובילדות.
    אני יודעת בידיוק מה הבעיה שלי, ממה ולמה אני סובלת. אני רק לא יודעת מה אפשר לעשות (חוץ מטיפול נפשי) כדי להקל על עצמי?
    האם יעזור אם אעבור לעיר אחרת (ובעתיד אולי לארץ אחרת, זאת אופציה שאני וקרובי המשפחה חושבים עליה), אתרחק מהבית ומהעיר שכל חלק בה מזכיר לי את העבר וההווה, מהאנשים שאני מכירה ומכירים אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב באמת קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב באמת קשה - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

אסתי יקרה,

את סובלת מאד מאד, אני שומעת ומרגישה את עוצמת הכאב, ואת שינאתך לעצמך ולחיים.

אני לא חושבת שאת רוצה למות, כמו שאת רוצה להפסיק את הכאב הבלתי נסבל והמתמשך. אני מקווה ומאמינה שיש דרכים להפחית את הכאב מבלי לוותר על החיים. את צעירה, ויש לך עוד הרבה זמן ויכולת להשתקם ולמצוא לך טעם ומשמעות בחיים. בבקשה אל תרימי ידיים! שנות העשרים הן חלון הזדמנויות להשתחרר מהטראומות החברתיות שקשורות לימי בית הספר, ולמצוא לך כיוון חדש המתאים יותר לאופייך וצרכייך. אל תלמדי מהעבר על העתיד, אני בטוחה שהעתיד יכול להיות טוב יותר!

שני נסיונות אובדניים מצביעים על עוצמת המצוקה וחוסר האונים שלך. נראה כי את זקוקה להרבה הכוונה והכלה כדי לפרוץ לך דרך טובה. לא הבנתי מדברייך האם את נמצאת במסגרת טיפולית כלשהי. מאד חשוב שיהיה לך ליווי תומך של טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי. טיפול נפשי וטיפול תרופתי נוגד דכאון הם הכרח בשעה קשה זו. יתכן כי מגיע לך סל של שרותים, כולל טיפול קבוצתי (לחיזוק היכולת החברתית שלך), הכוונה תעסוקתית וסיוע במגורים עצמאיים והשתלבות בקהילה. המטפלים הישירים שלך יכוונו אותך בעניין.

אם את חשה צורך לפגוע בעצמך, אל תהססי לפנות לחדר מיון רגיל או פסיכיאטרי. הצוות יכיל אותך ויעזור לך. מסגרת טיפולית אישפוזית או אשפוז-יום יכולה להיות מאד מכילה ומחזקת בשבילך לתקופה מוגדרת.

בהמשך הדרך, מחשבות על שינוי פיזי וגיאוגרפי בהחלט יכולות להיטיב איתך. קודם כל תתחזקי נפשית ותיצרי לעצמך רשת תמיכה ובטחון. מכאן תהליכי הפרידה מהבית יתאפשרו ביתר קלות.

אל תתייאשי, ותרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טניה
    22/02/2011

אני לא עוברת שןם טיפול.
    רק הייתי ביעוץ אצל פסיכולוגית, היא רשמה לי כדורים נגד דכאון ואמרה שאני צריכה טיפול נפשי.
    בעזרת הכדורים האלו ניסיתי להתאבד בפעם הראשונה לפני שבועיים, בלעתי את כולם, התעלפתי ונלקחתי לבית חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

אוקיי, פגשת כנראה פסיכיאטרית (פסיכולוגים לא רושמים כדורים) ואני מצטרפת בחום להמלצתה על טיפול נפשי אצל פסיכולוגית קלינית, לצד פעולות שיקומיות נוספות שציינתי בהודעה הקודמת. טיפול נפשי חינם תוכלי לקבל במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך. לאור הנסיבות יקבלו אותך ככל הנראה ללא המתנה.

ראיתי שהעלית הודעה נוספת בפורום בנושא פנטזיות. בגלל שמצבך הנפשי מאד שברירי, אני ממליצה לך להתחיל טיפול ולהפנות את כל השאלות החשובות שלך למטפלת. חשוב שתהיי בקשר ממשי, ולא בסביבה וירטואלית, כדי שתרגישי מוחזקת ובטוחה.

אני מאד ממליצה לך להמשיך את הטיפול התרופתי, אך כדי למנוע את הישנות האובדנות, אנא הפקידי את הכדורים בידי אמא או אחותך.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היעוץ, יש עוד בעיה

טניה
    23/02/2011

אני לא יכולה לפנות למרפאה לבריאות הנפש באיזור מגוריי מכיוון שאני עובדת במקום וכולם שם מכירים אותי. לגבי הפרעת האכילה שלי, כנראה שיודעים לגביה בגלל המראה שלי (העירו לי הרבה) אבל אני לא חושבת שמישהו יודע עד כמה המחלה שלי באמת קשה ועמוקה, מעבר לרק וסתם הפרעת אכילה.
    לא הרבה אנשים יודעים שהפרעת אכילה זו הפרעה נפשית שלא קשורה ישירות לאוכל בכלל. הרוב חושבים שאנורקסיות אלה סתם בנות טיפשות שרוצות להיראות כמו דוגמניות ובולימיות אלה סתם גרגרניות שמקיאות (לא הרבה גם יודעים שבולימיה זה לא רק להקיא) כי הן לא רוצות להשמין...
    אז גם פה אני בבעיה.
    לפני כמה חודשים בדקתי את עניין הטיפול בחינם ובאיזור מגוריי מקום עבודתי הוא המקום היחידי.
    אבל אני באמת לא רוצה להיחסף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היעוץ, יש עוד בעיה - תגובה

רוני פרישוף
    23/02/2011

אני מבינה את החששות שלך. יחד עם זאת כדאי לך לשקול מחדש את סדרי העדיפויות.

בריאות נפשית היא בריאות לכל דבר. אם את סובלת עד כדי אובדנות, הרי שיש לך בעייה רפואית של ממש, וכמו כל בעייה רפואית, שמים אותה בראש סולם העדיפויות ולא חוסכים עליה זמן וכסף. (חשבי אם חס וחלילה היית חולה במחלה פיזית קשה ומסכנת חיים, האם היית עושה שיקולים כאלה, ומתלבטת האם לטפל?)

דכאון והפרעות אכילה, ושאר הבעיות שציינת, ניתנים לטיפול ולהחלמה בעזרה מקצועית נכונה. אם אינך יכולה לקבל טיפול דרך המרפאה בה את עובדת, פני דרך קופת החולים או אף באופן פרטי. יתכן כי אשפוז יום במסגרת מחוץ לקהילה שלך יחזק אותך, ויסלול לך את הדרך להמשך.

אל תזניחי, טפלי בעצמך, וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש פסיכולוג שמטפל ב CBT
    גיא
    20/02/2011

בתחום הגמגום או שהוא מתמחה בכך בראשון לציון(גם תל אביב והסביבה זה בסדר)
    אם יש פסיכולוג כזה שמטפל דרך קופ"ח מכבי זה עדיף

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש פסיכולוג שמטפל ב CBT

הוספת תגובה

• מחפש פסיכולוג שמטפל ב CBT - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

שלום גיא,

איננו נותנים המלצות בפורום. דרך צלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת.....
    אני
    20/02/2011

שלום...
    אממממ...
    אני בת 26 וחצי,סטודנטית.
    בעבר אבחנו אותי כחולת ocd....
    בקיץ האחרון טיילתי בהודו כחודשיים וחצי...
    חזרתי לארץ עם המון אנרגיות...והocd הופחת..
    הייתי הולכת מאוד מהר,מדברת המון,מאושרת מאוד...
    חיובית,אהבתי את עצמי כמו שבחיים לא אהבתי,הרגשתי שאני הכי יפה בעולם,נהנתי ללכת לעבוד,והייתי מאוד חברותית,עשיתי המון פעילויות ספורטיביות...וכמובן רזיתי המון.
    אבל,היו פעמים שהרגשתי שאני כועסת מהר מידי בלי לחשוב,שאני לא מצליחה להתרכז בלימודים,ושכשאני רוצה לנוח או למשל לעשות מדיטציה להירגע לא הצלחתי..כי המחשבות עברו מהר מידי..
    עוד לפני הודו הלכתי לטיפול שיחתי ..
    וכשחזרתי מהודו המשכתי בטיפול.
    ומסתבר שהייתי לי סוג של מאניה ,קיבלתי כמה ימים כדור שמאזן את המאניה והפסקתי...
    כי ראיתי שהמאניה מתאזנת...
    אבל היא לא התאזנה...
    היום אני מרגישה שמתחיל לי דיכאון...
    אני מקווה שלא...
    אני מרגישה שמנה פתאום,וחלשה,ועייפה ומכוערת ושהחיים כבדים עלי.. .
    ואני יודעת שאין לי באמת סיבה להרגיש ככה... זה כנראה הדיפרסיה.
    אני מנסה לעשות ספורט כי אני יודעת שאחרי זה אני מרגישה נפלא...
    ואין לי כוח...
    לסיכום.. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת.....

הוספת תגובה

• מבולבלת..... - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

שלום אני,

אני שומעת שמצבך הנפשי לא יציב ונתון לתהפוכות. בבסיס נמצאים כנראה דכאון או חרדה לא מעובדים, אשר לפרקים נרגעים, ולעיתים מתפרצים ומטלטלים אותך.

לא ברור אם את נמצאת כרגע במסגרת טיפולית כלשהי, נפשית או תרופתית.

כמובן שלא נוכל לאבחן את מצבך במסגרת זו. חשוב מאד מאד שתפני לאיש מקצוע לצורך איבחון, הערכה והמשך טיפול! מכיון שקיבלת שתי אבחנות כבדות משקל, חיוני שתהיי במעקב פסיכיאטרי. (יש פסיכיאטרים שמומחים גם בפסיכותרפיה, וזה יכול להיות שילוב מנצח עבורך).

אל תקלי ראש במצוקתך, כדאי שתהיי בטיפול משמעותי, כדי לחזק את עצמך ולמצות את עצמך וחייך על הצד הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

אני
    22/02/2011

אין מצב שזה יעבור לבד?
    אין לי באמת סיבה להרגיש ככה...
    אני מודעת לזה שזה רק בראש שלי...
    גם האמת שזה מרגיש לי נהדר שהocd הופחת...
    ואין לי כוח להמשיך לחפש בעיות ... כי טוב לי בחיים כרגע...
    השאלה היא אם אני באמת צריכה לאבחן את זה....
    כי זה ברור לי שזה זה...
    נזכרתי שזה גם היה לי כשהייתי בתיכון...
    ובגלל שאף אחד לא היה מודע לזה ואף אחד לא עזר לי נכנסתי לדיכאון ומשם הגיע הocd.
    אני מרגישה מוזר....
    כאילו מבפנים אני מרגישה שאין לי כוח אבל הגוף ממשיך לתפקד ולהיות חיובי...
    שלשום היה לי יום רע וכתבתי את ההודעה ואתמול והיום אני מרגישה נפלא...
    יכול להיות שעכשיו אני שוב במאניה?
    אני מרגישה שהגבול מאוד דק אצלי בין מצב רוח רע,עצבנות,שמחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

אני
    22/02/2011

שכחתי לכתוב לגבי הטיפול....
    לפני שנה וחצי אבי נפטר מסרטן...
    וחודש לאחר מכן התחתנתי...
    החליטו מהדסה...(בית החולים שבו אבי נפטר) שמגיע לי שיחות במשך חצי שנה משכתי קצת את השיחות וביום רביעי הבא זו שיחת סיכום....
    כי אין לי כוח.... אני כל הזמן בין התמודדות להתמודדות...
    ורוצה קצת מנוחה...
    תודה בכל אופן על היעוץ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,רציתי לדעת איזה סוג של טיפול
    מישהו
    20/02/2011

מתאים לי.

בעבר סבלתי מאנורקסיה עקב כך שהייתי שמן וילדים לעגו לי.
    כעת זה מאחורי אמנם נשארו משקעים של דימוי עצמי נמוך,חוסר בטחון עצמי וביקורת עצמית מוגזמת.
    הדבר מפריע לי בחיי היום יום,ולאחרונה הבנתי בדרך הכי קשה שיכולה להיות שהוא מפריע לי גם למצוא בת זוג...

רציתי לדעת איזה טיפול מתאים למצב הזה? איזה סוג של פסיכולוג? או שבכלל עדיף סוג של קבוצת תמיכה\טיפול קבוצתי?

תודה לעוזרים!

הוספת תגובה

• שלום,רציתי לדעת איזה סוג של טיפול - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

שלום מישהו,

תחושת הבטן, על סמך המילים המעטות, היא שיתאים לך טיפול פסיכולוגי פרטני דינמי. טיפול מכיל, מחזק, שיעניק לך סביבה מאפשרת ולא-שיפוטית לגלות את ה"עצמי האמיתי" שלך בניחותא, מבלי לתקוף אותו ומבלי להזדעק ללחצים חברתיים. הטיפול יתן לך חווייה של קשר מיטיב, שיחזיר לך את האמון בך, ובקשרי אנוש. מכאן תוכל לקחת את ההרגשה הלאה לקשרים חברתיים וזוגיים.

אולי בהמשך יהיה מקום לטיפול קבוצתי או קבוצת תמיכה.

זו כאמור המלצה אינטואיטיבית. אם האינטואיציה שלך אומרת אחרת, תן לה לכוון אותך, וזו תהייה ההחלטה הטובה ביותר!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,השאלה היא איזה סוג של

מישהו
    23/02/2011

טיפול פרטני?

קוגניטיבי התנהגותי? פסיכותרפיה? פסיכואנליטי?

יש כ"כ הרבה סוגים ואין לי מושג מה באמת מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,השאלה היא איזה סוג של - תגובה

רוני פרישוף
    23/02/2011

כפי שכתבתי, נראה לי שעשוי להתאים לך טיפול פרטני פסיכודינמי.

זהו טיפול אישי, הנגזר מן התיאוריה הפסיכואנליטית, הכולל מפגשים בתדירות של פעם-פעמיים בשבוע. הטיפול יציע לך האזנה מעמיקה ורגישה לתכנים אישיים מן ההווה והעבר, תוך מתן פירושים, חיזוקים, הכוונה, ולעיתים התייחסות אל ה"כאן ועכשיו" בקשר הטיפולי. אפשר לשאול את המטפל/ת אם יש נסיון בטיפול בהפרעות אכילה, אך לדעתי הנסיון הספציפי אינו הכרחי.

כמובן לבחירתך טיפולים מסוגים נוספים:

פסיכואנליזה היא טיפול קלאסי, הכרוך במפגשים בתדירות של שלוש-ארבע פעמים בשבוע, כאשר המטופל שוכב על ספה והמטפל למראשותיו. הפסיכואנליזה מזמינה אסוציאציות חופשיות, במטרה לעקוב אחרי מהלך הלא-מודע, למוסס חסימות נפשיות וקונפליקטים לא-פתורים ולשחרר אנרגיות מודחקות לטובת צמיחה והתפתחות.

טיפול קוגנטיבי-התנהגותי עוסק בעיקר בקוגניציות (פירושים, אמונות, מחשבות אוטומטיות, סכמות חשיבה, ושלל הרגשות הנגזרים מהם), וכן מסייע בעיצוב התנהגות מסתגלת.

גם טיפול באמנות והבעה, פסיכותרפיה דרך הגוף ושאר טיפולים אלטרנטיבים יכולים לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה!

מישהו
    25/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת
    צביקה
    19/02/2011

היי אני בן 20.
    לפני כשנתיים הסתפרתי במספרה,ואני כל חודש מסתפר והספר שלי גם מגלח לי את הזקן עם מכונת התספורת.
    מה שקרה אז שהספר עבר עם המכונה על חצקון שהיה לי בפנים ומאז נשארה לי צלקת.
    עכשיו זה נורא מפריע לי מכיון שיש לי כבר צלקות בגוף ועכשיו עוד אחת,ומאז אותו מקרה אני כל הזמן בדכאון וחושב על זה ומפחד לצאת עם בנות מאז המקרה,והרבה גם אומרים לי למה לא התווכחת עם הספר ולמה לא פנית לעו"ד.
    אתה מבינים? פשוט יש לי כבר צלקות בפנים שנבעו מגילוח שלי שאני גלחתי את עצמי בטעות ופשוט אם אלה אני השלמתי אבל עם הצלקת שהוא עשה לי הספר אני לא יכול להשלים מכיון שאומרים לי שאני פראייר שלא פניתי לעורך דין בשביל לתבוע אותו וכל פגישה לא משנה עם מי אני מדבר על הצלקת הזו
    אני חייב יעוץ או משהו

לקביעת תור
    סגירה
    צלקת

הוספת תגובה

• צלקת - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

שלום צביקה,

אני שומעת שהארוע המצער הותיר בך בעיקר צלקת נפשית.

לא ברור מה יותר מפריע לך, הצלקת או התחושה שיצאת פרייר.

אם עצם קיום הצלקת הוא המפריע לך, יתכן מאד שניתן לטפל בה באמצעים פלסטיים. שווה להתייעץ עם רופא מומחה. יתכן שתקבל החזר לטיפול מקופת החולים. בנוסף, סביר שיש לך יכולת נפשית להתמודד עם הצלקת, כפי שצלחת לעשות עם צלקות אחרות שהופיעו אחרי גילוח.

אם תחושת הפגיעה בכבוד היא המייסרת אותך, אתה עדיין יכול לתבוע את הספר ולקבל פיצוי, אם אמנם מגיע לך. אם אתה בוחר שלא לעשות כן, בודאי שסיבותייך הטובות עימך, וכדאי שתהייה לגמרי שלם איתן ועם החלטתך. לא פעם אנו בוחרים לוותר על מאבקים, גם מאבקים מוצדקים, מתוך מניעים רציונליים לגמרי כמו רצון לשמור על שלוות נפש או חשש ממחיר כלכלי. כדאי שתפתח חוסן מול הלחץ החברתי, ומול הנטייה האופיינית לישראלים לתחוב את אפם ולדעת מה הכי טוב בשביל אחרים. גם הערך ,הכה ישראלי, של "לא לצאת פראייר" נראה לי מוזגם ולעיתים אף טפשי..

בקיצור: לפנייך כיווני פעולה קונקרטיים (פנייה לפלסטיקאי/עורך דין) או נפשיים (חיזוק הבטחון העצמי, תחושת הערך והכבוד, וקבלת עצמך על פגמים קטנים והחלטות שקיבלת, במיוחד אל מול לחצים חברתיים).

אם אתה מאד סובל וחסר כיוון, תוכל כמובן להתייעץ עם איש מצקוע בתחום בריאות הנפש.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    אנונימית
    19/02/2011

שלום

בתהליך ארוך והדרגתי אני ובן זוגי בשש שנים האחרונות החלטנו להיפרד. זו פרידה שנעשתה מהראש, מההיגיון אך לא מהלב. אנחנו אוהבים ומעריכים מאוד זה את זו. זה פעם ראשונה שאני מוצאת את עצמי לבד, אני בת 25 והוא היה החבר הראשון שלי. יש לי חברות מדהימות ותומכות, ואמא שלי נמצאת לצידי ותומכת בי. אבל הגעגועים והמחשבות על הפספוס מקשים עלי כל כך. אני מרגישה באופן תמידי "מעוררת", אם אתם מבינים את כוונתי (כאילו אני כל הזמן בדריכות), לא רגועה. העצבות משתלטת עלי ואני לא מצליחה לצאת ממנה. במיוחד קשה לי לתפקד במקום העבודה או כאשר אני צריכה לשבת ולכתוב עבודות בתואר שלי.

השאלה שלי היא, איך מתמודדים עם פרידה כל כך כואבת? ויותר מזה, איך חוזרים לשגרה? אין לי לצערי את הפריבילגיה לקחת את הזמן. יש לי דברים רבים שעלי לעשות ומטלות רבות שאני חייבת לעמוד בהן בהצלחה. מה עושים?

אני כל כך אוהבת אותו, זה פשוט "סיפור עם סוף עצוב"

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• פרידה - תגובה

שחף ביתן
    21/02/2011

שלום לך,

את מתארת תהליך כואב של פרידה, כלומר, של אובדן של אדם אהוב. אובדן כזה דורש עבודת אבל. אין ספק שלהיפרד אחרי שש שנים מאדם שהיה קרוב אלייך כל כך זה מאוד עצוב וקשה. הוא היה שזור בעולמך ועכשיו יש לאט לאט לפרום את כל הקשרים וההקשרים שששייכים ליחסים ביניכם. במובן הזה, זה אכן תהליך שלוקח זמן, ואין דרך לקצר אותו.
    עם זאת, זה לא אומר שאת צריכה לעצור את החיים שלך, דבר שהוא אכן לא אפשרי עבור רוב האנשים שעוברים תהליכים דומים.

אי אפשר לעצור את הזמן, אבל צריך לתת לזמן לעשות את שלו.

כך שחשוב שתתני לעצמך מקום וזמן עבור האבל שלך. שיהיו שעות שמוקדשות לפרידה ולכאב הכרוך בה. זמן כזה יוכל לאפשר לך להתרכז טוב יותר במשימות המוטלות עלייך, שכן תרגישי שיש לך מקום עבור עצמך. מצד שני, חשוב שתמשיכי בחייך ושתדאגי גם לפעילויות מהנות.
    מקורות התמיכה שאת מציינת חשובים מאוד, וחשוב שתשתמשי בהם. גם שתוכלי לשתף אותן בתחושות הקשות שלך, שהן טבעיות בשלב זה של הפרידה, וגם שתוכלי לעסוק בפעילויות שעושות לך טוב - לצאת יחד, פעילות גופנית וכן הלאה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות - פוסט טראומה
    מיקי
    18/02/2011

ערב טוב,
    לפני 8 חודשים עברתי ארוע קשה של ניתוח מח. הוציאו לי גידול שפיר מהראש.
    אני בן 33. מאז הניתוח החלו לי סחרחרות מטורפות. בהתחלה חשבתי כי מדובר באי איזון הורמונלי עקב סוג הניתוח אך ככל שהחודשים חלפו, אני מתייצב ואתמול אמר לי הרופא המטפל כי הסחרחרות/טשטוש/עייפות אינן קשורות לבעייה הורמונלית.

אני מטופל אצל פסיכולוג ואף הופנתי על ידיה לפסיכיאטר שהמליץ על לוסטרל.
    צרכתי את הכדור 3 חודשים ועקב תופעות לוואי הפסקתי בהדרגה בתאום מלא איתו.
    הוא הציע לי כדור אחר ונכון לעכשיו אני לא מסכים לפנות לאפיקים האלו.

הסחרורחות/טשטוש/עייפות חזרו בגדול.

מה עושים? הרופא שלי חושב שבמדובר בפוסט טראומה.
    הטיפול הפסיכולוגי אינו עוזר לי להרגיש טוב יותר מבחינה פיזית.

האם יש טיפול אחר שיכול לעזור לי? אפיקים נוספים שלא חשבתי עליהם?

תודה,
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות - פוסט טראומה

הוספת תגובה

• סחרחורות - פוסט טראומה - תגובה

רוני פרישוף
    18/02/2011

שלום אלי,

התמודדת עם ארוע רפואי מאד קשה ומלחיץ. המערכת הגופנית והנפשית שלך עברה טלטלה עזה, ומשתקמת בהדרגה.

אל מול מורכבות הארוע קטונתי מלאבחן או אף לייעץ דרך הרשת. עלייך להמשיך בירור רפואי, נוירולוגי ופסיכיאטרי עד שתנוח דעתך מהאיבחון, וכן מהטיפול. יתכן כי איבחון פסיכודיאגנוסטי יוכל לזרות עוד מעט אור.

יש טיפולים ייעודיים לפוסט טראומה כמו שיטת emdr, וחשיפה ממושכת. כדאי לפנות לטיפולים כאלו רק לאחר ותוך כדי התייעצות עם נוירולוג או פסיכיאטר המלווה אותך בצמידות.

לגבי הטיפול הפסיכולוגי, שוחח על תחושותייך עם המטפל, ואולי תוכלו לערוך שינוי בטיפול או תאום ציפיות לגבי המשכו.

תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיקי
    19/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקשר לעבודה שהתחלתי
    עידן באר שבע
    18/02/2011

שלום התחלית לעבוד באיזה עבודה פה בבאר שבעע במסעדה שוטף כלים אני בן 20 עכישו אני עובד שם 3 ימיםם בנתים אני לא יודע עם הוא פיטר אותי מהעבודה אני מזה מבואס בדרך כלל הוא אומר לי באיזה ימים לבוא הפפעם ששאלתי אותו מתי לבוא אמר לי אני יתקשר אליך לא יודע עם הוא פיטר אותי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בקשר לעבודה שהתחלתי

הוספת תגובה

• עזרה בקשר לעבודה שהתחלתי - תגובה

רוני פרישוף
    18/02/2011

שלום עידן,

לצערי אני לא יכולה לדעת אם הוא פיטר אותך או לא. הכי טוב שתשאל אותו דוגרי.

אולי אתה פונה לפורום שלנו גם כי יש לך איזו מצוקה? אולי תוכל לגשת ולהתייעץ במרפאה לבריאות הנפש או ברווחה? אנחנו חיים במדינת רווחה שעוזרת לאזרחים שלה. אם יש לך קושי להשתלב במקום עבודה, תוכל לקבל בחינם עזרה מקצועית.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחת חיים
    אורית
    18/02/2011

היי לכם קצת קשה לפעמים לספר על עצמך אבל אתחיל.....אני בחורה בת 30 וחיה עם מישהו גדול ממני ב 17 שנה הוא גרוש פלוס 2 בנות ולנו יש ילד משותף, עברו עלינו שנים לא קלות, הכרנו ואחרי 4 חודשים נכנסתי להריון והוא היה טיפוס לא של אישה אחת, אחרי שנתיים מפרכות החלטנו לגור יחד(יש לציין שהוא אבא מהמם שאין כמותו) עכשיו כבר שנה וחצי אנחנו חיים יחד,יש לציין שהוא כבר גרוש שנים רבות ואני היחידה שהוא התמסד איתה כל השנים ועזב את חיי ההוללות,הוא אדם עובד ומפרנס יפה את הבית ואני כרגע לא עובדת, במשך כל השנים עד לפני שנה תמיד הייתי מפנקת אותו מסגים,מאכלים שהוא אוהב,חום ואהבה בשפע ותמיד תמיד היה לו כיף,עד שהגיע איזה שלב שאני גם רציתי את הפינוקים והרגשתי מין חוסר,יש לציין שמבחינה כספית הוא מפנק ולארג יווצאים הרבה לסופי שבוע,אבל יש בעיה אחת הוא מהבחינה הרגשית לא יודע לתת,לא יודע לפרגן,לא יודע לתמוך, וגם לא מראה הרבה אכפתיות מה עובר עלי באמת,קשה לי עם זה מאוד במיוחד שאין לי משפחה(והוריי נפטרו שהייתי ילדה קטנה והתמודדתי לבד) קשה לי עם ה"לבד" הזה אפילו שאינני לבד,אני מדברת איתו על זה מבקשת ממנו שיהיה אוזן קשבת שאני צריכה,שיתעניין שאני עצובה או שמחה,שיאמר משהו קטן שיחזק אותי! ואין לצערי הרב.... אני מדברת איתו כמה דקות זה נראה לו נצח.....(לפי התגובות שלו)הוא איש עבודה אפשר לומר מכור ותמיד חושב על העתיד איך הוא כבר רוצה בעצם לבסס את עצמו כמו שצריך ואני מבינה אותו כי הוא מתקרב לגיל 50 ,יש לציין שכל חיי ממתי שאני קטנה עברתי חיים לא קלים בכלל והוא יודע זאת אבל בחיים לא שאל אותי ממש עצוב אה? הוא אומר שמבחינתו ממתי שאנחנו ביחד זה מעניין והעבר מאחור אז ככה שבעצם הוא שמע מסיפורים שסיפרתי וגם לא יודע את כולם כי זה לא הכי מעניין אותו, נגיד נכנסתי לעצבות וזה קורה במיוחד בחגים או פתאומי שאני יכולה לבכות מרוב געגועים להוריי הוא לא מגיב בתמיכה חוץ מלחבק אבל החיבוק הזה לא מראה הבנה הוא אומר שזה מכניס אותו להרגשה לא טובה או כמו עכשיו שאני מוכנה לפתוח עסק הוא לא תומך בי ומחזק אותי שאני יכולה ואצליח ונותן לי גב, קשה לי....אני כל כך לבד פשוט לבד אני גידלתי את הילד שלנו והוא לא היה לצידי בגידול(טוב אז הקשר היה יותר רופף) אבל מבחינה החומרית דאג להכל,היה יום האהבה(טוב זה לא חג שלנו) והתקשרתי לומר לו הוא בא הביתה ושם לי את השקית על השולחן והמשיך רגיל..... בלי מאמי בלי פתק קטן זה כאילו עשה טובה באיזה שהוא מקום ואחר כך ראה טלוויזיה ולא עניין אותו מה אני מדברת,בכלל לא מעניין אותו הוא אומר דברי דברים מעניינים ענייניים,על מה????? עבודה,אתה לא משתף אותי, חברים גם לא,על עצמי גם לא, אני אובדת עצות.......לפני שהתגוררנו יחד עבר עליי משבר חזק אדם קרוב לי שבר לי את האמון(מדובר על מאורע חזק ביותר) ופתאום נפל עלי עוד מקרה איתו בו גילתי שהייתה לו מישהי חדשה שהוא היה בקשר(הוא עדיין לא התחייב לקשר שלנו) (ויש לציים שהיום הוא...

לקביעת תור
    סגירה
    שמחת חיים

הוספת תגובה

• המשך לשמחת חיים

אורית
    18/02/2011

היום הוא נאמן לי לחלוטין! (יודעת זאת בוודאות גם כי רוב הזמן הוא בבית) ואז בעקבות המשבר קיבלתי סחרחורות והעינים שלי כבדות מאוד שאני מרגישה שאני לא רואה טוב(עשיתי בדיקות הכל מצויין!!) עשיתי איבחון אפילו של העין הוא אמר לי שכנראה החלטתי לא לראות עקב פגיעה באמון תאמת? הכל יכול להיות, אני כבר לא בחורה שמחה אבדה לי כל שמחת החיים(והייתה לי שמחת חיים מדהימה) ואינני יודעת מה גורם לי להמשיך,אני לא מוצאת את עצמי ואני מפחדת מהמון דברים פתאום(וזה לא אופייני לי) במיוחד שאני כבר לא מה שהייתי(הבעיה עם העיניים מציקה ביותר שקשה לי לעבוד מול מחשב זאת תחושה של כאילו אני עומדת לאבד את הראיה מלווה בפחדים) אני יכולה להגיד שהוא בחור מדהים ומקסים ויש לו לב רחב ואבא מהמם אבל בן זוג לא תומך מהבחינה הרגשית אבל דואג מבחינות אחרות שיהיה לי טוב, איך מסכמים דבר כזה??מצד אחד הוא דואג ומצד שני לא קשוב ורגיש לאישה שנמצאת לידו, יש לציין שאני אישה מאוד רגישה ועם כל מה שעברתי בחיי אני צריכה הרבה יותר מאישה רגילה תמיכה רגשית (אולי אני באמת מכבידה עליו ואני לא רואה את זה?) אולי אני לא רואה את התמונה נכון? אינני יודעת אני אשמח לתשובה מכם תודה מראש על ההקשבה...... אורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה עדיין לתשובה

אורית
    18/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשמחת חיים - תגובה

שחף ביתן
    21/02/2011

שלום אורית,

ענינו לך כבר בעבר על השאלות שלך, אך ברור שאת מאוד מוצפת ברגשות ומחשבות שלך ומחפשת אוזן קשבת שאותה את לא מוצאת בבית. כתבת הרבה מאוד, ונראה שאת רוצה לשתף עוד ועוד. המסגרת של הפורום לא מאפשרת ולא מתאימה לליווי רגשי צמוד ומומלץ לפנות למסגרת טיפולית מכילה שתוכל לתת לך מענה הולם לצרכייך.

נשמע שאת חשה תסכול בתוך מערכת היחסים שלך, את מתארת שאת חשה בודדה וחסרת מענה רגשי בתוך הקשר. כמו בקשרים רבים יש צדדים חיוביים וצדדים שמאוד קשה לך איתן, מה שיוצר לבטים ואמביוולנטיות.

אין אפשרות לאמוד האם את רואה את התמונה נכון או לא, דרך תיאור האינטרנט שלך. מה גם שלא ברור לי על מה בדיוק השאלה? נראה לי שאת מתארת את התחושות שלך ובמובן הזה הן נכונות, כי זה מה שאת מרגישה.

אני יכול להמליץ לך לנסות לפתוח את הדברים עם בן-זוגך, לומר לו שאת חשה מצוקה בתוך הקשר ושיש דברים שאת לא מקבלת שמאוד חשובים עבורך. התחושה שאיןן אפשרות להידברות יוצרת תחושה של חוסר אונים ולחץ, ויכול להיות שמכאן המצוקה שאת מתארת וכותבת עליה.
    במקרה ואת לא חושבת שאתם יכולים כרגע לדבר על הדברים ביניכם, אני ממליץ על טיפול נפשי שבו תוכלי להסתכל על מערכת היחסים, על עצמך, על צרכייך ורצונותייך, עם אדם נוסף. תוכלי לקבל כוחות ולהתחזק, ולפעול אז ממקום שקול יותר, חזק יותר, ושלוקח אותך בחשבון יותר. יש לקחת בחשבון שמדובר בתהליך נפשי ולא בפתרון מהיר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות רעות אצל ילדה בת 12
    שרון
    17/02/2011

שלום רב!
    בזמן האחרון בתי אומרת שיש לה מחשבות רעות והיא מאוד מאוד מפחדת שהם יקרו פחד מ:מחלות ומזל רע
    אז מה צריך לעשות כדי להפסיק את המחשבות האלו?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות רעות אצל ילדה בת 12

הוספת תגובה

• מחשבות רעות אצל ילדה בת 12 - תגובה

שחף ביתן
    18/02/2011

שלום לך,

כתבת מעט מאוד וקשה להתייחס לזה.
    אני לא חושב שנכון יהיה להתייחס למחשבות עצמן כבעיה. אנו חושבים על הרבה דברים וזה בסדר. ילדים לעיתים נוהגים לחשוב שהמחשבות שלהם הן הרסניות, ונכון יהיה להסביר כי המחשבות שלה הן בסדר והן לא יגרמו לדברים לקרות או לקרות. ככל שהיא תרגיש בנוח יותר עם המחשבות שלה, והן פחות יטרידו אותה כך היא תרגיש טוב יותר, וסביר להניח שבהדרגה הן גם ייעלמו מעצמן.

לנסות לא לחשוב על משהו זה בלתי אפשרי - עשו פעם ניסוי פסיכולוגי מפורסם שבו אמרו לנבדקים לא לחשוב על 'פיל לבן'. כולם כמובן חשבו על פיל לבן.

חשוב להבין שעצם זה שהמחשבות האלו הופיעו עכשיו מבטא משהו ממצבה הנפשי של ביתך, שאם תוכל להבין אותו תרגיש הקלה. חשוב להבין מה הפחדים האלו מבטאים? נראה כי קיימת חרדה שביתך מבטאת בצורה עקיפה דרך המחשבות האלו. האם היו שינויים בחייה בזמן האחרון? למישהו קרה משהו? כדאי לשאול אותה האם מפחדת שמשהו יקרה לה? או לאחרים?
    בכל מקרה רצוי לעודד אותה לדבר על המחשבות שלה, ועל הרגשות שלה, ולתת להם לגיטימציה, כך שתרגיש שהיא יכולה לבטא את מה שמטריד אותה.

אם המחשבות האלו ממשיכות וגורמות מצוקה וחרדה אצלה, רצוי לפנות לאיש מקצוע. ישנם טיפולים פסיכולוגיים יעילים מאוד גם בגישה דינאמית וגם בגישה קוגניטיבית למקרים מסוג זה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצר נקמנות
    שירה
    16/02/2011

שלום , אני בת 35, חד הורית ועם שני ילדים.
    גרושה מזה 12 שנה.
    עד היום הגרוש בתמונה, בודק, עוקב, ומרחרח אם יש לי קשר עם מישהו אחר....
    לא היה לי קשר מיני מלבדו עם אף אדם.
    פגע בי במשך כל 15 השנים של ההיכרות. אם זה אלימות מילולית, השפלות, ועד איומים על חיי, כולל נסיונות שלו לפגוע בי פיזית (מטופלת ברווחה אך כאדם עדין וסגור).
    משתייכת לקבוצת תמיכה של נשים כקרבן.
    כל השנים פגע בי ובשנים האחרונות מרוב הפחד ממנו, ומה שהוא מסוגל להרע לי, הבנתי שאין לי מנוס ממנו בחיים והתחלתי בטקטיקה של "עכשיו אחזיר לך"...
    מה שאומר שמנסה ליצור קשרים , לא מיניים, בעיקר טלפונית, צ'טים, הכל על מנת שיראה שיש לי גבר, מישהו שדואג לי ואוהב אותי. אני לא מבינה את עצמי ואת פשר ההתנהגות שלי. אני רק יודעת ש"כל האמצעים כשרים" ושאתן לו לסבול מקנאתו החולנית והאובססיבית ובלבד שיסבול בחייו כמו שאני סבלתי וסובלת עד היום.
    אני יודעת ומודעת לכך שאני פוגעת רק בעצמי, אבל לא יכולה להשתלט על זה.
    אין בינינו קשר מיני, אבל הוא מושך בחוטים כל השנים וטוען שהוא מטורף אחריי ושלא יהיה לי גבר אחר מלבדו. אני מצידי שונאת אותו שנאה עזה, נגעלת, ומבזה אותו על היותו אב שלא מכיר בילדיו, לא משלם להם מזונות ולא מתעניין בהם.

קשה לי עם היצר נקמנות ההרסני שלי כדי "לנקום" בו אך זה לא מפסיק לי גם שאני "עובדת" על עצמי. אני מפנטזת על הרגע שיראה אותי מחובקת ומנשקת גבר אחר למולו כדי להראות לו ולהוכיח לו שגם אני יכולה לצאת ממנו.
    אני לא מוכנה לדבר עם אנשי מקצוע על זה כי זה פשוט בושה בשבילי וייראה כדבר ילדותי וטיפשי לגילי, אך עדיין לא מוציא אותי מזה.
    אנא אשמח לחוות דעתכם הפסיכולוגית על מה כדאי לי לעבוד עם עצמי? ולמה בכלל אני עושה את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    יצר נקמנות

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה בהקדם

שירה
    17/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצר נקמנות - תגובה

שחף ביתן
    18/02/2011

שלום נטלי,

אני לא בטוח שאני מבין עד הסוף את הפנייה שלך. את אומרת כי סבלת שנים רבות, ועדיין סובלת, מבעלך לשעבר. נראה לי רק סביר שבמצב זה יופיעו פנטזיות של נקמה. כל עוד אלו פנטזיות, מחשבות, ודמיונות, אין בכך כל רע. עולם הפנטזיה שלנו הוא עולם חשוב, שעוזר לנו להתמודד עם מה שעובר עלינו, ושדרכו אנו יכולים ללמוד על עצמנו. עולם הפנטזיה שלך מלמד גם על החלקים הפגיעים שלך, שנפגעו כל השנים, וגם על החלקים החזקים שלך שרוצים להיות אקטיביים ולפעול. האופן שבו אנו פועלים בסופו של דבר צריך כמובן להיות מותאם למציאות שסביבנו.

בנוסף, נראה לי גם טבעי שתתחילי לחשוב על עצמך ועל מערכת יחסים נוספת ומיטיבה יותר עבורך. אולי את לא מעיזה לחשוב על כך, ועל כן זה מופיע רק דרך פנטזיות של נקמה בו. אין שום סיבה שלא יהיה לך בן-זוג שידאג לך ויאהב אותך, ללא שום קשר לבעלך לשעבר.

נראה לי מאוד נכון לדבר על כל זה במסגרת טיפול עם איש מקצוע. אינני יכול להאמין שזה ייראה ילדותי ואני לא רואה שום סיבה שתתביישי בדברים האלו. אלו בדיוק החומרים של טיפול נפשי, הם חלק טבעי ובריא בהתפתחות הנפשית שלנו.
    נדמה לי כי את יכולה להרוויח הרבה מטיפול שבו תוכלי להיפתח, להיות בקשר ממשי, ולגלות בתוך עצמך את הכוחות, את העושר ואת המרחבים הנפשיים שלך. קשר טיפולי יוכל לעזור לך לצמוח ולהתחיל לבנות את חייך עבור עצמך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכי נכון לילדונת הקטנה שלי???
    שבלול
    16/02/2011

בתי בת 4.5 יש לה כיחכוחים בגרון שמופיעים כשהיא לחוצה ממשהו
    או שפשוט עובר עליה משברון
    בכל אופן זה הופיע לראשונה בגיל 2.5 לפני מעבר לגן חדש (לפחות זאת נראית לי הסיבה היחידה שהיתה אז)
    ומאז יש חודשים שזה מופיע ויש חודשים שנעלם. כבר בדקנו ריאות ונוירולוגית...
    אמרו לנו שזה פשוט נפשי .
    בנוסף לכיחכוחים לפעמים היא מגרד ממש חזק את החזה ושורטת את עצמה זה קורה לפעמים גם בגב...
    אני ממש עובדת עצות , לא יודעת איך לעזור לה
    היא אומרת ש"השיעול" מפריע לה ליד הילדים (לא כואב לה או משהו..)
    מה עושים?
    לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי? פוחדת שאולי המצב יחמיר...
    היא ילדה מאד ביישנית כשהיא איתנו היא דיי צמודה אלינו ,לא מסכימה ללכת לחברים אם אנחנו לא מצטרפים אליה (ילדים מהגן כבר מגיעים בלי הורים אלינו)
    לא מוכנה ללכת לחוגים כי אנחנו לא נהיה איתה שם..
    בגן הגננות אומרות שהן לא רואות שום בעיה
    שהיא עומדת על שלה ויש לה חברים והיא חייכנית והכל
    אבל בבית הכל שונה.
    לפני חצי שנה נולד לה אח קטן שגרר אחריו כמובן שינוי גדול בשבילה
    אך עדיין הייתי רוצה לפתור לה את בעית הכיחכוח הזה
    אשמח לעצות
    תודה

הוספת תגובה

• מה הכי נכון לילדונת הקטנה שלי??? - תגובה

רוני פרישוף
    16/02/2011

שבלול שלום,

נשמע שיש לך ילדה רגישה ונבונה, שקשורה אלייך מאד!

בחירת הכינוי שלך "שבלול" מעניינת מאד.. אולי גם ביתך מרגישה כמו שבלולית קטנה? רכה ועדינה, שזקוקה לקונכייה מגוננת? אולי גם היא רוצה לקחת את ה"בית" איתה לכל מקום?

נראה שהכחכוחים, השריטות והגרודים בהחלט מבטאים צורך נפשי כלשהו. יתכן כי מדובר בביטוי למתח או מצוקה, ויתכן כי הם עוזרים לה לווסת גרויים, או דבר אחר.

כמובן שהדבר הנכון יהיה לפנות לייעוץ מקצועי אצל פסיכולוג/ית קליני/ת המתמחה בגיל הרך. ראשית יש צורך בהתרשמות ואיבחון, ומכאן יוחלט על המשך טיפול. יתכן כי יוצע טיפול בילדה, אך יתכנו אפשרויות נוספות בהתאם להתרשמות המקצועית, כמו הדרכת הורים, טיפול דיאדי (לאמא ובת ביחד), טיפול משפחתי ועוד.

בכל אופן, הטיפול הוא לא בסמפטום (כחכוח) אלא בנפש העדינה של הילדה, וגם אם הסימפטום יעלם, יש להמשיך לשים לב ולגלות רגישות לרמזים ולאיתותים שלה.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר כוחות
    אנדראה
    15/02/2011

שלום
    אני בת 30
    עברתי לצערי הפלה- גרידה שבוע שעבר בגלל שההיריןן לא היה תקין- היריון ראשון!
    קשה לי
    ולא קל
    קשה לי לחזור לעבודה
    אני גם לא מרגישה טוב פיזית
    וגם רגשית מאוד קשה לי ואני מפחדת לנסות להיכנס להיריון וששוב זה יקרה
    אני ממש מפחדת!
    כל תהליך הגרידה הוא סיוטי וטראומתי ואני לא מסוגלת לעבור את זה שוב!
    מפחדת גם לחזור לקיים יחסים מפחדת שיכאב לי וכרגע יש לי סלידה מקיום יחסים. מתקשה לחשוב איך אני ממשיכה.אין לי כוחות וחשק לכלום
    ואני רק רוצה להיעלם לישון ושלא יראו אותי ולא ידברו איתי

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר כוחות

הוספת תגובה

• חוסר כוחות - תגובה

רוני פרישוף
    16/02/2011

אנדראה שלום,

אני משתתפת בצערך הגדול על אובדן ההריון. הרגשת האובדן והריקנות מאד קשה, הפחדים וחוסר החשק גדולים, ואת עוברת תהליך אבל טבעי.

לא ציינת מתי התרחשה ההפלה. אם מדובר בארוע מהעת האחרונה, אפשר לאמר שכאבך רב אך נורמלי לגמרי, וכעת יש לתת לזמן להשקיט את הצער ולשקם את הרצון, הכוחות והאמונה, ובינתיים להרבות בשיתוף וקבלת תמיכה מבן זוגך וסובבייך.

אם הזמן חולף ואין הטבה, כדאי לפנות לטיפול. כדאי גם להשתתף בקבוצת תמיכה, רגילה או וירטואלית, של נשים שעברו ארוע דומה.

תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד רוצה ללכת לטיפול אבל
    זיוה
    14/02/2011

היי
    אני בת 25, בעבר התחלתי פעמיים בטיפול פסיכותרפי אבל הפסקתי אותם באמצע.
    בפעם הראשונה לפני שנתיים, הפסקתי את הטיפול כי הרגשתי סוג של "זלזול" מהמטפלת. כל בעיה שהעליתי היא התייחסה אליה כל כך בקלילות כאילו היא לא מבינה את המצוקות שלי. לא אהבתי את היחס הזה שלה ופשוט נעלמתי לה. היא מצידה לא ממש חיפשה לבדוק לאן נעלמתי.
    לקח לי הרבה זמן לאסוף את עצמי וכעבור שנה התחלתי שוב טיפול אצל פסיכולוגית אחרת. הפעם הבחירה שלי הייתה מעט יותר טובה - כאן הרגשתי שאמנם היא מבינה אותי אבל לא יודעת איך לעזור לי. היא הייתה מקסימה, והבינה אותי לחלוטין אבל היא לא ידעה איך לייעץ לי. לא ממש הצלחתי ליישם את העצות התיאורטיות שלה - וזה רק גרם לי לתסכול גדול יותר. הרגשתי רק שאני מעלה בעיות ולא פותרת אותן מפגישה לפגישה דבר שגרם להרעה בתחושה הכללית. כאן שוב נשברתי ואחרי יותר מחצי שנה החלטתי לפרוש כי לא הרגשתי הטבה במצבי ולכן העדפתי לחסוך את כספי.
    היום לאחר חצי שנה, לא חושבת שהצלחתי לאסוף את עצמי אחרי הפרישה הקודמת.
    הבעיות שלי עדיין עומדות בעינן - ואני מרגישה תקועה.
    אני יכולה להעיד שמבחוץ זה נראה לזולת כאילו אין בעיות אבל מבפנים אני קורסת ואני חייבת עזרה - אבל לא יודעת לאן לפנות.
    מצד אחד, אומרים לי שבאימון coaching יעזרו לי מאוד - אבל אני פוחדת ליפול למלכודות של שרלטנים. ובנוסף אני חוששת שהם לא יתנו לי "לחפור" כמו שאני כל כך אהבתי לעשות בטיפול (ורק לשים דגש - אוהבת לחפור ולמצוא פתרון ולא לחפור ולחפור ולהעלות חרס בידי). וזה לא יעזור לי אם מאמנים יגידו לי "תעשי כך וכך" בלי לנסות להבין את האופי שלי והרקע שלי.
    מצד שני, את הטיפול השגרתי אצל פסיכולוגים כבר ניסיתי (פעמיים!) וזה לא עבד. שם הייתה חפירה אך ללא תועלת בסופה.

מה לעשות? אני חייבת עזרה!
    בגדול הבעיות שלי הן קושי בתחזוק חברויות, תחושת כשלון עצמי, חוסר אופטימיות לגבי העתיד, וחוסר מוטיבציה.

אודה לכל תגובה ראויה שתוכל להכווין אותי כיצד לפעול....

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד רוצה ללכת לטיפול אבל

הוספת תגובה

• מאוד רוצה ללכת לטיפול אבל - תגובה

רוני פרישוף
    16/02/2011

הי זיוה,

אני מתרשמת שאת בחורה אינטליגנטית, שיש לה הן צורך רגשי בהכלה, אמפתיה והבנה עמוקה של שורשי הכאב שלך, והן צורך בהכוונה, ייעוץ וקבלת כלים להתמודד עם מצבים רגשיים ובינאישיים שונים.

נראה שאת זקוקה לטיפול שיש בו שילוב של "חפירות", דהיינו שיתוף והתעמקות בחווייה שלך בעבר ובהווה, עם היבטים יישומיים להווה, והכוונתיים.

מטפלים רבים מציעים שילוב שכזה, אלא שלא די ברמה ההצהרתית, אלא שכדי שזה יצליח באמת, יש צורך גם בכימיה, אמון, קשר טוב והתאמה אישיותית.

קשה למצוא את כל החבילה הזו יחדיו, וטבעי (למרבה הצער) ששני טיפולים קודמים לא הצליחו למלא את מלוא צרכייך, אף לא במידה טובה-דיה.

כעת, כשאת יודעת מה את מחפשת, את יכולה להמשיך לפנות למטפלים, על בסיס המלצות או מידע נוסף שקוששת עליהם, ולערוך ראיון טלפוני קצר או להתרשם מפגישת היכרות (סוג של דייט לבדיקת התאמה (-: ). נסי להתרשם האם המטפלת הפוטנציאלית חמה ומבינה, וגם מסוגלת לתת לך עצה, הבנייה והכוונה. יש מטפלות דינמיות מהסגנון הזה, וגם מטפלות מזרמים שמנסים לשלב כמה גישות טיפוליות, כמו גישה אינטגרטיבית או גישה אקלקטית. גם טיפול קוגנטיבי-התנהגותי יכול לבוא בחשבון, אך שם פחות ניתן לצפות לחפירות (-:

אישית, מאד מקובל עלי שמהטופל יראיין אותי בפגישה הראשונה לא פחות משאני אותו. זה בסדר גמור לא להמשיך טיפול אם לא נראה שיש חיבור או גישה מתאימה.

לגבי קואצ'ינג, אני לא מכירה אז לא אחווה דעה. בכל מקרה, היי זהירה, וסמכי על האינטואיציות שלך כדי להחליט האם נכון ומתאים לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לצאת מהחוסר מוטיבציה שנחתה עלי?
    תודה מראש
    14/02/2011

בזמן האחרון אין לי מוטיבציה לכלום , שמחת החיים שהיתה נעלמה כלא היתה ואני תקוע בלימודים שממש רע לי מהם והכי גרוע אני לא ממש מבינה למען מה כל הסבל אם בסוף אני אקבל רק תעודה וכשאני מדמיינת עוד כמה סבל ויסורים מחכים לי עד התעודה הזאת נהיה לי עוד יותר רע מצד אחד ממש בא לי לברוח משם מצד שני בזבזתי כבר שנה שם ונשארה עוד שנה חצי מהחרא כבר אכלתי והסיבה הנוספת זה לא שיש לי מיליון הצעות אחרות כדי לזרוק את הלימודים המעיקים האלו וככה אני ממשיכה יום אחרי יום את הסבל הזה ואני לא יודעת מה לעשות ממש נשבר לי מהיחס המחורבן של הצוות שם וכל החרא שמסביב עם זה שאפילו אין לי יום אחד לפני מבחן כדי ללמוד הכל שם בנוי בצורה להתיש את הלומדים זה כמו תוכנית התשה לפעמים אני שואלת למה דווקא אני צריכה לעבור את כל החרא הזה ומה בסוף סתם תעודה חחחחחח

הוספת תגובה

• איך לצאת מהחוסר מוטיבציה שנחתה עלי? - תגובה

רוני פרישוף
    14/02/2011

שלום לך,

אנא ראי תגובתי לפיטר מספר הודעות למטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה........

תודה מראש
    16/02/2011

חחחחחח רק שיש הבדל פיטר בונה לעצמו בעיות ומכשולים שאינם ואילו לי אנשים שסביבי גורמים למכשולים ומנסים להכשיל אותי למשל ניקח את המקרה שהמדריכה הכשילה אותי בהתנסות בגלל שהרכזת לחצה עליה , איך אני פותרת כזה דבר איך אני יוצאת מזה? איך אני גורמת למדריכה לחזור בה ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה