פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תרופת אמביאן 12 מ"ג
    מיכל
    31/12/2016

יש לי שתי שאלות , יש לי בעיות שינה חמורות ופגיעה העצבים לאחר 3 שנים שכדורי טרמדקס עי בית חולים ורופא בעקבות כאבים בכליות בעקבות דלקות חוזרות בכליה ימין , עברתי גמילה באופן עצמאי לפני שנה וחצי ומאז יש לי פגיעה העצבים טבעיות שינה לאחר בדיקת מעבדה ונסיונות שונים בתרופות שונות ושיחות עם פסיכולוגית, התחלתי לנסות את האמביאן לפני חצי שנה ומאז רק האמביאן היחיד עוזר לי גם לישון וגם לתפקד במשך היום , האם יש בעיה לקחת את הכדור באופן קבוע ? ואם כן מה התחליף למקרה כזה כי קלונקס ולוריוון בהתחלה עזרו ולאט לאט הפסיק לעזור , השאלה השניה אם אני קונה באופן קבוע ומבוקר אמביאן ויש רק 28 כדורים למה כשאני יש לי מרשם לשלושה חודשים הם לא נותנים לקנות עד התאריך הכתוב כשבעבר היה אפשר 5 ימים לפני התאריך הרשום , יוצא מצב שאני פשוט כמה ימים תקועה בלי תרופה וזה משבש לי את השינה ומקרקע אותי למיטה למשך היום ללא יכולת תפקוד... בבקשה תענו לי אני כבר אובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמביאן

שרון לויט
    01/01/2017

שלום לך,
    איני רופאה, אך ידוע לי שרופאים רושמים אמביאן גם כטיפול קבוע אצל אנשים הסובלים מבעיות שינה כרוניות.
    עם זאת, שימוש ארוך טווח בתרופות שינה כלשהן עשוי לגרום לתלות (כלומר, קושי גדול להירדם ללא התרופה). תרופות הרגעה כמו קלונקס ולוריוון אינן מיועדות לשינה, הן מרדימות כתופעת לוואי. עם הזמן, נוצרת הסתגלות לתרופה (בנוסף לתלות פיזית) ולכן הן הפסיקו להשפיע.
    לגבי שאלתך השנייה, איני מכירה את נהלי בתי המרקחת בנושא זה. כדאי לפנות לרופא שלך ולבקש ממנו לעזור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מהפרעת לחץ וחרדה
    יערית
    21/12/2016

אני סובלת מהפרעת לחץ וחרדה ומטופלת בציפרלקס בעבודה רוצים לקדם אותי ואני מתה מלחץ זה ממש משפיע עליי מצד אחד זה מאוד נחמד שחושבים שאתה ראוי.. מצד שני אני מוטרדת מזה מאוד..וזה משפיע על חיי מי שמכיר את הבעיה יודע....האם אני אמורה להלחם בעצמי וללכת על זה ? או להבין את המגבלות ולתת מה שאני מסוגלת? ואני שואלת מפן מקצועי..מה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת מהפרעת לחץ וחרדה

הוספת תגובה

• לחץ וקידום בעבודה

שרון לויט
    01/01/2017

היי יערית,
    אני לא חושבת שהימנעות היא פתרון טוב. היא בדרך כלל רק מגבירה את הלחץ והחרדה. התמודדות עושה בדיוק את ההיפך- מפחיתה אותם. כך, את מרוויחה גם תפקיד טוב יותר בעבודה, וגם מתגברת על חלק מההפרעה שלך על ידי התמודדות- שזו דרך יעילה יותר מכל תרופה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדות ובעיות התנהגות
    אגם
    19/12/2016

היי..אני פונה בשם אחי הוא בן 25 עם המון הפרעות כמו עצבנות יתר לא משתלב בחברה דיכאוני לא מצליח להיות עיקבי בכלום מאוד עצוב...מאז שהיה קטן היו לו בעיות התנהגות ולא הסתדר עם אף אחד נגרר מהרמאוד אימופולסיבי היה אצל ד"ר למברג אלכסנדר והוא נתן לו את התרופה DEPREXAN קראתי קצת על התרופה והיא לא נשמעת ידידודית האים אפשר קצת אינפורמציה יעילה על התרופה? תודה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    01/01/2017

היי אגם,
    איני רופאה, ולכן איני יכולה לספק מידע נרחב בנושא תרופות.
    ממליצה לשאול רופא, ורצוי את הרופא המטפל בו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי נטילת קלונקס
    א.
    11/12/2016

אני נמצא בתקופה של חרדה בלתי נסבלת, קיצונית ממש.
    בעבר כבר לקחתי קלונקס מעט פעמים...לא יותר מכדור אחד בחודש (ואז, הפסקה של חודשים בין לבין) כעת אני שוקל להתחיל לקחת 0.5 מ"ג פעמיים בשבוע- כל 3-4 ימים, למשך חודש. האם שימוש שכזה, יוביל להתמכרות גופנית או אחרת? האם יש בו סיכון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי נטילת קלונקס

הוספת תגובה

• קלונקס

שרון לויט
    14/12/2016

שלום לך,
    איני רופאה, אך למיטב ידיעתי זה אולי עשוי ליצור תלות קלה, אם בכלל. עדיף לשאול פסיכיאטר, שיידע זאת לבטח. מבחינת סיכון, אין בכך כל סיכון, פרט לכך שהחרדות עשויות להחמיר בטווח הארוך (כפי שקורה בד"כ אם משתמשים בתרופות הרגעה מסוג זה, שפועלות בטווח הקצר). מעבר לכך, איני רואה כל תועלת בשימוש שכזה, שכן התרופה מיועדת לנטילה בשעת הצורך ויעילה בטווח הקצר בלבד (הקלה מיידית למשך כמה שעות). לאחר שתפסיק ליטול אותה, החרדה תישאר כפי שהיתה עד כה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והפסקה של 4 ימים
    איילת
    06/12/2016

שלום וערב טוב
    אני נוטלת המון שנים כדורים נגד חרדה
    כרגע לוקחת ציפרלקס 10 מג פעם ביום
    לפני כמה חודשיים בשל חרדות קשות הץחלתי לקחת קסנקס באופן קבוע כמעט כל יום כדור או חצי כדור
    לפניכשבוע במשך 4 ימים לא לקחתי ציפרלקס כי לא דאגתי למרשם. יש לציין שקרו דברים שהלחיצו אותי בשבוע הזה . והחרדות התפרצו .המצב כרגע ממוצש לקחתי ציפרלקס .וההרגשה היא מין תחושה שאני לא מצליחה לדבר עם אנשים חשה לא שם.. תחושת סיחרור.הרגשה שאני עומדת ליפול כמו חוסר שיויי משקל .אוזניים פתאןם מרגיש לחץ משהו בלתי מוסבר שרירים חלשים בפנים. הרגשה שאין אויר. אני רוב היום פוחדת מהמוות וחושבת שאני עומדת למות כל יום... נשימה כבדה ישגם. השאלה האם התקפים הנל חזרו שוב בגלל זה שלא לקחתי ועשיתי מין הפסקה? ומה ניתן לעשות אני ממש בלחץ.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והפסקה של 4 ימים

הוספת תגובה

• ציפרלקס

שרון לויט
    06/12/2016

היי איילת,
    ייתכן מאוד שהסימפטומים נובעים מחרדה. בנוסף לסימפטומי החרדה ייתכנו סימפטומים של גמילה מהציפרלקס, בייחוד אם הפסקת באופן פתאומי ולא מפוקח ע"י רופא. פני לפסיכיאטר שלך ותשאלי אותו איך לחזור לתרופה ואם עשית זאת בצורה נכונה (לדעתי אפשר לחזור למינון המלא כרגיל). לדעתי, חזרה של חרדות כתוצאה מהפסקת התרופה עשויה לקחת זמן רב יותר ואינה מיידית. עם זאת, ציינת שהיו חרדות קשות למרות התרופה. לכן, ככל הנראה, גם כך האפקט שלה לא גדול במיוחד. פרט לכך, התקופה הלחוצה ככל הנראה תעבור או תתמתן, ואיתה תתמתן החרדה האקוטית שאת חשה עכשיו. אין צורך לחשוש מחזרת החרדה, שכן החרדה כשלעצמה היא חוויה לא נעימה אך לא מסוכנת. היא ניזונה אך ורק מהלחץ שלך מפניה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחרחורות ובחליות בגמילה מכדור סרנדה
    מיכל
    01/12/2016

בת 60. עובדת
    מזה כשנתיים אני נוטלת כדור סרנדה התחלתי במינון של 50 מ"ג והעלינו [בהצעת רופאת המשפחה ] ל 100 מ"ג. הסיבה ללקיחה: חוסר מצב רוח; כאבים שונים בגוף ובעיקר חרדות ממחלות.
    החלטתי להפסיק את הכדור. לקחתי שבוע ימים חצי כדור [חצי מ100] ואז התחלתי לקחת כל 3-4 ימים. והפסקתי לאחר מכן בבת אחת. עכשו לאחר 3 שבועות בערך אני סובלת מכאבי צוואר; כאבי ראש נוראיים לחץ ברכות ; סחרחורות מלוות בחילות. חלק מהתופעות נבדקו על ידי רופאים מקצועים. התחלתי לפני שבוע כדור לאייף 500 בהצעת רופאת המשפחה. עלה בדעתי לשאול האם התופעות קשורות להפסקת הכדור??
    תודה מראש על תשובתך.

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    03/12/2016

היי מיכל,
    איני יכולה לענות לך על שאלה זו מאחר שאיני רופאה. ממליצה לשאול רופא (הכי טוב- את הרופא המטפל בך, שמכיר אותך).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה בינונית איך יוצאים מזה?
    שירה
    28/11/2016

כבר תקופה ארוכה שאין לי חשק לצאת מהבית מרגישה מבולבלת, לא יודעת מה אני רוצה מעצמי. מרגישה שאני מונעת מפחדים של מה יהיה, מה יגידו ולא חיה את החיים שאני באמת רוצה. חיה מין חיי "נוחות" בלי להשקיע יותר מדי מאמץ בכלום. אני עובדת בעבודה סבירה פלוס, לא בזוגיות ובגדול מתפקדת אבל זהו.
    הדאגה העקרית שמעיבה על קיומי היא רווקות מאוחרת וכל המשתמע מכך, זה גורם לי להרגיש פחותה, העניין הוא שאני מתקשה לדמיין את עצמי בזוגיות.
    מרגישה שהחיים עוברים מולי ואני לא מוצאת משמעות אמיתית, אבל גם אין לי ממש כוח לחפש אותה. זה די באוויר אני יודעת ובכל זאת האם על סמך מה שתיארתי כאן אפשר לקבוע שמדובר בדיכאון?

הוספת תגובה

• תעשי דברים שהם לא בינוניים

השורד
    30/11/2016

התחושה שאת מתארת מוכרת לי מצוין ואני בטוח שלחלק גדול מהאנשים שמסביבנו. אחרי שאני מסיים לצבוע מנדלות אני מרגיש שדבר אחד משמעותי (ולא בינוני ) עשיתי היום. איזה דבר שאת עושה ביום יום יגרום לך להרגיש ככה? אם תמצאי לפחות אחד כזה זה ישפר את ההרגשה שלך בקצת. אם תרצי זאת תהיה רק ההתחלה זה תלוי בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה בינונית

שרון לויט
    30/11/2016

היי שירה,
    אני כמובן לא יכולה לאבחן דיכאון דרך הפורום. כדאי לפנות לאיש מקצוע לאבחון וטיפול. אני חושבת שעדיף טיפול פסיכולוגי על פסיכיאטרי (למרות שאין מניעה לשלב בין שניהם, במקרים של דיכאון הטיפול הפסיכיאטרי יכול לתת דחיפה לפסיכולוגי). זאת מאחר, שטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) לא רק משפר את ההרגשה באופן מלאכותי, אלא נותן לך כלים של ממש לשיפור חייך ולמציאת משמעות, וגם למציאת זוגיות. אני מאמינה שרוב האנשים, גם כאלה שלא מרגישים מוכנים לזוגיות, יכולים באמצעות עבודה עצמית להגיע למצב שהם בשלים ומוכנים.
    פרט לכך, מאוד נכון מה ש"השורד" כתב לך- המשמעות נמצאת גם (ואולי בעיקר) בדברים הקטנים שאנחנו עושים. כל דבר שנותן לנו סיפוק ותחושת יעילות מספק משמעות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה ממשמעות החיים.
    ניב
    14/11/2016

היי, שמי ניב, בן 22. לפני 4 שנים לערך חוויתי לראשונה את התקף החרדה הראשון שלי. שנה לאחר מכן התחלתי טיפול באסטו 10 מ"ג וחיי השתפרו פלאים. ממש כך. לאחר השחרור מהצבא עישנתי מריחואנה כמות פעמים לא מבוטלת, והחוויות היו ממש טובות. פעם אחת, "נפלתי" כנראה על חומר לא טוב והתחילו לי חרדות, מחשבות על משמעות החיים, דיכאון ולחץ.. העלו לי את מינון הציפרלקס ל 15 מ"ג והמצב השתפר שוב. הבנתי בדיעבד שאסור לעשן מריחואנה וליטול ציפרלקס. לאחר שבועיים עישנתי שוב ושוב קרה הדבר, היו כמה ימים קשים שחלפו. מאז נשבעתי שלא אגע בזה שוב ואכן לא נגעתי מאז. החרדה שלי כרגע מתאפיינת במחשבות על משמעות החיים, אני נורא נלחץ מזה, מחשבות מאוד עמוקות של למה אני כאן, וכו. חרדה נוספת היא האם המריחואנה בשילוב עם הציפרלקס גרם להשפעה בלתי הפיכה? אולי נדפק לי המוח מזה?
    מה עלי לעשות? האם באמת זה בלתי הפיך מה שעשיתי? ואיך לעזעזאל אני מפסיק לחשוב על כל המחשבות העמוקות האלו שגורמות לי לחרדה? יש לציין כי כרגע אני בטיול ואין באפשרותי ללכת לפסיכולוג או משהו..

הוספת תגובה

• חרדה ממשמעות החיים

שרון לויט
    15/11/2016

היי ניב,
    להערכתי, לא סביר שהמריחואנה בשילוב עם הציפרלקס גרמו לנזק בלתי הפיך. אתה יכול גם לשאול רופא שיאשר לך זאת. בנוסף, חרדה איננה מצב בלתי הפיך! זהו מצב פסיכולוגי, בו קיימת בסך הכל טעות בחשיבה. הטעות מזינה את עצמה, שכן אנשים הסובלים מחרדה מנסים לעשות הכל כדי להימנע ממושא החרדה שלהם. כשהם לומדים להפסיק את ההתנהגות הלא נכונה, החרדה עוברת.
    כטיפ, אני יכולה לומר לך לנסות להילחץ פחות מעצם קיומן של המחשבות, כלומר לנסות "לזרום" עם עצם קיומן ולא להילחם בהן ביתר שאת. כדאי לומר לעצמך שזה בסדר שאתה חושב מחשבות כאלה, ולנסות לצפות בזרם המחשבות בלי "להיכנס" יותר מדי לאף אחת מהן. חשוב לזכור, שבעצם הכל בסדר ולא נגרם לך שום נזק בלתי הפיך. בסך הכל חשת פחד, ואתה עדיין חש פחד ממה שקרה ומהמחשבות שלך.
    בכל אופן, אם אתה בטיול, אפשר גם לנסות טיפול CBT דרך הסקייפ. יש מטפלים שעושים את הטיפול גם במדיה זו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ממושך שלא נגמר
    עדי
    14/11/2016

שלום.
    אני בת 31 וסובלת מדיכאון כבר 10 שנים. ניסיתי בשנים הללו יותר מ25 סוגי נוגדי דיכאון מכל הסוגים ונמשפחות וללא הועיל.
    לפני כ5 שנים ניסיתי להפסיק טיפול של כדורים מכיוון שלא עזרו והיו לי תופעות לוואי קשות ביותר שכללו תפיסות שרירים , רגישות לרעשים וחרדות קשות. כעבור כמה חודשים נשברתי וחזרתי לטיפול התרופתי ושוב מצאתי את עצמי באותו לופ והחלפות סוגים ושום דבר לא עוזר באת לצאת מהמצב.
    אני מוצאת את כצמי עם דימוי עצמי נמוך אף על פי שכולם אומרים לי כמה יפה אני ומוצלחת. זה לא עוזר כי מבפנים מרגישה כישלון חרוץ.
    התנסיתי בטיפול פסיכולוגי מספר לא מבוטל של פעמים ובכל פעם שיצאתי משם או שהרגשתי שזה לא מועיל או שהרגשץי רע יותר. לעתים נעזרתי באלכוהול וזה גם מטלטל אותי ומוריד אותי.
    יש לי ocd שבא לידי ביטוי בשטיפת ידיים מרובה ובאבוססיית ניקיון, אני עייפה מהכל.
    לפני 4 חודשים הפסקתי שוב טיפול תרופתי וכל התופעות חזרו ביתר שאת ואני חשה תחושות קשות ומייסרות שקשה לי להסביר וזה מתסכל עוד יותר.
    אני מאוד רוצה לצאת מהמצב בכוחות עצמי ללא טיפול תרופתי כי הוא לא הועיל ורק שיגע לי את הגוף.
    אני מבודדת את עצמי מחברה.
    עובדת מכיוון שיש לי מחויבות ולויאליות למקום עבודה ופה אני לא מוותרת לעצמי אך מאוד מאוד קשה לע לתפקד.
    אשמח לעצה או עזרה מה כן אפשר לעשות.
    מודה ומתנצלת על אורך הכתוב

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ממושך שלא נגמר

הוספת תגובה

• דיכאון

שרון לויט
    15/11/2016

היי עדי,
    קודם כל, עצם העובדה שאת מבודדת את עצמך מחברה ולא ממש מפתחת תחומי עניין מעבר לעבודה שאת "חייבת" לעשות, ככל הנראה תורמת להרגשה הרעה. אם תלכי רק לשיחות או תקחי תרופות, בלי ניסיון ממשי לשנות את דפוסי ההתנהגות שלך, זה לא יועיל בהרבה. מה שתעשי קובע בצורה חד משמעית איך תרגישי!
    כדאי להיות יותר פעילה, ולהעסיק את עצמך ככל האפשר. אפשר לעסוק בכל דבר שייתן לך תחושה שאת יעילה, וכמובן יש ערך מוסף לפעילויות שמעניינות ומספקות אותך. פעילות גופנית היא מומלצת מאוד, ויש לה השפעה נהדרת על הסובלים מדיכאון.
    בנוסף, אינני יודעת באילו סוגים של טיפולים פסיכולוגיים היית, אך הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (טיפול CBT). זהו טיפול שנותן לך כלים של ממש לשפר את חייך, מבחינת דפוסי התנהגות ודפוסי חשיבה שמגבילים אותך.
    פרט לכך, עבור אנשים שטיפול תרופתי לא מתאים להם, קיימים טיפולים רפואיים נוספים, כגון גרייה מגנטית למוח (TMS) ונוירופידבק. שווה לברר עליהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וסוג של דיכאון בעקבות חשש מאיידס
    אור
    12/11/2016

שלום .
    אחי בן 23 , אדם בריא בד"כ היה לפני כחודשיים וקצת אצל נערת ליווי. לאחר שבוע שחזר מהחופשה חלה בדלקת גרון עם תסמינים של פריחה והרופאה איבחנה זאת כתסמינים של מחלת הנשיקה . לאחר אנטיביוטיקה זה עבר לו אולם מאז הבן אדם נכנס לחרדה שמדובר באיידס. יש לציין שבזמן יחסי המין הוא היה מוגן (השתמש בקונדום) אבל עדיין הוא בסרטים שיש לו איידס. עכשיו, שחלפו חודשיים וקצת התגברו לו החרדות והוא נכנס ממש למצב שהוא כל היום קורא על זה ,מתעסק בזה , בקושי אוכל ומדוכא. הכל התגבר כשחזר מיום לימודים ראשון במכללה (כנראה התחלה חדשה שהציפה את זה ) הוא פשוט חזר ובכה קצת בבית ואמר שזה בגלל ה"איידס" הוריי החליטו לקחת אותו לבדיקת איידס מהירה בת"א אף על פי שרופאת משפחה אמרה שאין צורך אבל בשביל השקט הנפשי שלו.הוא עשה את הבדיקה והיא יצאה שלילית . גם למחרת כשהגיעו התוצאות בכתב הכל היה בסדר- שלילי. לאחר מכן הוא חזר לעצמו קצת ונרגע אך כעבור שוב יומיים חזר לחרדה ולסוג של דיכאון בקושי מדבר עם כולם בקושי אוכל בטענה אמר לאמא שלי שאיידס מחכים שלושה חודשים ולא חודשיים .. ולא מבין שגם זה היתה סתם לשקט נפשי ושאם היה עם קונדום אין סיבה לדאגה.
    הבן אדם נמצא בסוג של חרדה.
    יש לציין שיש לו היפוכנדריה מסויימת תמיד מפחד ממחלות וכו אבל הפעם זה הגיע למצב שבחיים לא ראינו אותו
    אמא שלי חוששת שישקע לדיכאון איך אפשר לעזור לו ? נראה כי גם אם יחזור על הבדיקה בעוד 3 חודש לא יהיה שקט. וגם אי אפשר לראות אותו כך חודש נוסף. הוא טוען שיש לו נידודי שינה וכל היום הוא חושב רק על זה.
    יש לציין כי הוא סבל בעבר מעט מocd שהיום קצת עבר לו וכמעט אין לו . הוא לא אובחן מעולם אצל פסיכולוג או משהו כזה אני ואמא גילינו על כך כשקראנו על זה באינטרנט וזיהינו את התסמינים אצלו.
    איך אפשר לעזור לו ?? אמא שלי שבורה וזה מדכא את כל הבית

הוספת תגובה

• חרדה מאיידס

שרון לויט
    14/11/2016

היי אור,
    העובדה שאחיך סבל בעבר מ- OCD אינה מפתיעה כלל. ייתכן מאוד שזהו ה- OCD שחזר בצורה אחרת. "פוביה מאיידס" נחשבת בדרך כלל לסוג של OCD, ולכן מטפלים בה כפי שמטפלים ב- OCD. זו גם הסיבה, שבדיקת איידס אינה מרגיעה, אלא להיפך- יוצרת חרדה גדולה יותר, מאחר שהאדם יוצר לעצמו הסבר מדוע הבדיקה אינה אמינה, אינה עדכנית ואינה שוללת את הסיכוי לאיידס. אנשים הסובלים מ- OCD אינם יכולים לסבול את הסיכוי הקל שבקלים שמא המחשבה הטורדנית שלהם נכונה, ולכן הם אינם לוקחים סיכון, ועסוקים באופן מתמיד בניסיונות הרגעה. בדיקות איידס חוזרות ונשנות הן אחד הטקסים ההרסניים ביותר שיש!
    לכן, לא כדאי לאפשר לו בדיקת איידס נוספת, מאחר שזה יגרום להחמרה במצב. כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) בהקדם האפשרי, שכן זהו הטיפול המתאים ביותר עבור הבעיה. בנוסף, כדאי שתהיה לו תעסוקה- ככל שיהיה עסוק יותר ויחיה חיים "נורמליים" ככל האפשר, כך יעסוק פחות במחשבות ובפחדים מיותרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עייפות וחולשה ממירו נעלמים?
    אני
    12/11/2016

שלום
    האם תופעות העייפות והחולשה ממירו נעלמים לאחר זמן?
    לוקחת יומיים ומודאגת שהתופעות ישארו

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    14/11/2016

שלום לך,
    כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר שרשם לך תרופה זו. הפורום אינו מנוהל על ידי רופאים ואני לא יכולה לומר לך בוודאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי פאניקה וחרדות שהחלו 6 שבועות אחרי לידה. כעת אני 8.5 חודשים אחרי לידה
    אני
    07/11/2016

ילדתי בניתוח קיסרי לא מתוכנן ואושפזתי פעמיים אחרי לידה עקב לחץ דם גבוה כתוצאה מרעלת הריון שהופיעה אחרי לידה.
    הייתי על תרופות לחץ דם למשך חודש וזה התאזן לחץ דם נורמלי כבר 6 חודשים. כתוצאה מכל הסיבוכים האלה אחרי הלידה נכנסתי לחרדות שמעולם לא היו לי והתחילו כ-6 שבועות לאחר לידה . שבועיים אחרי החרדות התחילו החלו אצלי תסמינים פיזיים משונים שהתבררו כחלק מהתקפי חרדה: דופק מואץ, רעידות, זרמים בגוף, נימול בידיים , סחרחורות והתקפי פאניקה קשים ביותר . אח״כ הופיעה עייפות קשה, כאב ראש וכאבי עיניים, חולשה וכאבי גוף שונים בעיקר בידיים. עשיתי עשרות בדיקות דם, פאנל מלא של בלוטת תריס . הלכתי לרופא עיניים - גם הכל בסדר. כל הבדיקות מצויינות .הרופאים אומרים שזה חרדה אחרי לידה.
    מתי זה עובר? אני כבר 8.5 חודשים אחרי לידה והתסמינים הפיזיים ממש איומים וקשים קשים מאוד . הם באים והולכים לפעמים חזקים פחות או יותר אבל הם תמיד שם. ניסיתי המון תרופות נוגדי דכאון והגבתי אליהם ממש קשה. מידי פעם לוקחת קסנקס נגד חרדות.
    אציין שבעבר לא היו לי שום בעיות חרדה או דכאון. האם יש סוף לדבר הזה או שכל חיי אהיה ככה??

הוספת תגובה

• אגב ניסיתי טיפולים CBT לא עזר בכלום , בכלל

אני
    07/11/2016

הרופאים אמרו לי שזה יעבור מעצמו ולוקח כשנה עד שהחרדות
    אחרי לידה עוברות. אבל יהיה יותר קשה בלי תרופות .
    אני עייפה ולחלוטין מותשת נפשית ופיזית מהמהאבק היומיומי בסימפטומים הפיזיים של החרדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אחרי לידה

שרון לויט
    08/11/2016

שלום לך,
    ייתכן שהבעיה תחלוף או תתמתן מעצמה, וייתכן גם שלא- שהרי חרדות הן בעיה שמזינה את עצמה כל הזמן (בניגוד לדיכאון, שבא בגלים ויכול לחלוף. אבל כל בעיה נפשית שפורצת אחרי לידה מוגדרת כ"דיכאון אחרי לידה" ולכן הרופאים אמרו לך זאת).
    טיפול CBT הוא הטיפול שעוזר לבעיה זו, ויכול להעלים אותה לחלוטין. עצם העובדה שהוא כביכול לא עזר לך, יכולה לנבוע מסיבות שונות. לדעתי שווה לברר אותן, וכך ניתן יהיה לעקוף או למנוע אותן להבא. הסיבות הנפוצות שיכולות לגרום לחוסר הצלחה הן: חוסר התאמה בינך לבין המטפל, חוסר שיתוף פעולה מצידך עם שיעורי הבית שניתנו או חוסר הבנה של המשימות וכיצד הן יעזרו לך; חוסר התמדה.
    ייתכן גם, שהמטפל ניסה ללמד אותך טכניקות הרפיה והרגעה, במקום לעשות את ההיפך- ללמד אותך להתמודד עם החרדה ולהיחשף אליה, ללא ניסיונות הרגעה כלל. בכל פעם שאת מנסה להרגיע את עצמך, בכל אמצעי שהוא, את מזינה את החרדה וגורמת לה לחזור שוב ושוב. הדרך היחידה לטפל בבעיה היא לעזור לך להפסיק לעשות זאת, ואך ורק כשתלכי בדרך הזו- הטיפול יעזור לך!
    בכל אופן, מקווה שזה יתמתן או יחלוף מעצמו כפי שאמרו לך.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור בשם מירו.השפעותיו בהשוואה ללוריואן
    דקלה
    07/11/2016

הי. קבלתי מרשם למירו ורציתי לדעת האם הוא עוזר לשינה מהיום הראשון ותוך כמה זמן הוא עוזר בכללית.
    בנוסף אשמח לדעת האם הוא ממכר?
    עד היום לקחתי כל לילה לוריואן כי הכדור הזה עזר לי להרדם בלילה.
    אני מפחד להפסיק איתו ולהתחיל את המירו כי חושש לא להרדם בלילה.

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    08/11/2016

שלום לך,
    מדובר בשתי תרופות ממשפחות שונות, שהשפעותיהן שונות לגמרי. לוריוואן היא תרופת הרגעה שהשפעתה מיידית, כתופעת לוואי היא גם מרדימה, אבל ייתכן שההירדמות קלה יותר גם בשל ההשפעה המרגיעה. מירו היא תרופה לטיפול בדיכאון בטווח הארוך. אין לה השפעה בטווח הקצר, מלבד אולי תופעות לוואי כמו רדימות. תרופות ממשפחה זו אינן נחשבות ממכרות, אולם אסור בשום אופן להפסיק בבת אחת את הטיפול בהן אלא בד"כ באופן הדרגתי, תוך התייעצות עם הפסיכיאטר כמובן.
    אף אחת מתרופות אלה אינה משמשת לטיפול בהפרעות שינה, אלא אם כן קיימים חרדה ודיכאון המפריעים לשינה.
    למידע יותר מדויק, כדאי לפנות לפסיכיאטר ולשאול אותו בדיוק על תופעות הלוואי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין נגד דיכאון ואלפרליד
    עינת
    28/10/2016

הי, רציתי לשאול לגבי התרופה וולבוטרין. אני אמורה להתחיל אותה עבור דיכאון לא קל והתקפי חרדה. העניין שקראתי שיש לה הרבה קשר לפירכוסים?
    והאם אפשר להמשיך לקחת אלפרליד כרגיל כי קראתי שזה מגדיל את הסיכויים לפירכוסים..? קצת נלחצתי, תודה למשיבים.

הוספת תגובה

• וולבטרין ואלפרליד

שרון לויט
    28/10/2016

שלום לך,
    קודם כל, מאוד לא מומלץ לקרוא באינטרנט לגבי תופעות לוואי של תרופות. הרבה אנשים נכנסים מכך ללחצים מיותרים, בלי שום סיבה. המידע שנמצא ברשת הוא מאוד לא מדויק, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם רופא. בנוסף, אנשים הסובלים מחרדות בפרט נוטים לפרש מידע שהם קוראים באינטרנט בצורה מוגזמת ושגויה.
    פורום זה אינו מנוהל על ידי רופאים, לכן איני יכולה לספק מידע לגבי תופעות אלה. ממליצה לשאול את הפסיכיאטר שלך.

שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול באמצעות כדורים
    לי
    28/10/2016

שלום רב,
    אני בת 25, סובלת כבר מעל ל-10 שנים מחרדות (או.סי.די, היפוכונדריה ומחשבות אובססיביות) וב-5 שנים האחרונות גם מהפרעות אכילה ומחשבות אובססיביות לגבי הגוף שלי ולגבי אוכל.
    לאחרונה ההיפוכונדריה מאוד התחזקה, כל שבוע אני בטוחה שיש לי סרטן מסוג אחר וגם לאחר התייעצות וביקור רופאים אני לא נרגעת ובטוחה שהרופאים התרשלו בבדיקתם. זה מאוד מאוד מטריד אותי במהלך היום ומפריע להתנהלות שלי. אני שוקעת במחשבות קודרות ואני גם אובססיבית לחיפוש מידע על מחלות באינטרנט וקוראת אינסוף סיפורים על אנשים שחלו בסרטן.
    הייתי ב3 טיפולים פסיכולוגיים שונים, שניים פסיכודינאמיים ואחד CBT אך ללא הטבה במצבי.
    מה אפשר לעשות? אני מאוד סובלת מזה...
    האם כדורים פסיכיאטריים יכולים לעזור? אני מאוד פוחדת מההשפעה הממכרת שלהם...

תודה מראש על תשובתכם.

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    28/10/2016

ייתכן שטיפול תרופתי יקל על המצב, אך לא יפתור את הבעיה. אם היית בטיפול CBT, צריך לברר מה לא עבד שם- יכולות להיות לכך סיבות שונות: חוסר "כימיה" עם המטפל, חוסר שיתוף פעולה מצידך (בעיקר ביצוע שיעורי הבית) ו/או חוסר הבנה של המתבקש ממך לעשות בטיפול וכיצד זה יעזור. ממליצה לא להתייאש ולפנות למטפל נוסף בתחום.

שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה