מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהלן יש לי שאלה חשובה שמאוד מטרידה אותיבן 3526/09/2016
הי אני לוקח כדורים פסיכיאטרים לחרדה וחרדה חברתית אני רוצה לקחת סטרואידים כי אני מתאמן העם זה מותר ואפשרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן יש לי שאלה חשובה שמאוד מטרידה אותי - תגובה
שרון לויט26/09/2016שלום לך,
אינני רופאה. אני מציעה להפנות את השאלה הזו לרופא המטפל בך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת לחץ על הקרקפת ותחושת חוסר יציבותיחיאל24/09/2016
בן 41. לאחר 2 צינטורים וצריבה כתוצאה מהפרעות קצב.
מאז הצריבה חש מעין חוסר יציבות בעמידה שבאה והולכת.
לאחר 2 הצינטורים שנעשו בשנה האחרונה . הפחד והמחשבות רק הלכו והחמירו.
הייתי בcbt אך לא עזר.
האם יש קשר בין החרדות לתחושות שאני חווה.
בצעתי סיטי וmri ראש .
בדיקות עיניים
לחץ דם. הכל תקין
כבר מיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת לחץ על הקרקפת ותחושת חוסר יציבות - תגובה
שרון לויט25/09/2016היי יחיאל,
קודם כל, חשוב לקבל חוות דעת רפואית לגבי הצנתורים שעברת, והאם בעיותיך הרפואיות יכולות להשפיע על התחושות הפיזיות.
לגבי הפחד והמחשבות, בהחלט אפשר לטפל בהם. יש סיבות רבות מדוע טיפול עשוי לא להצליח. יכול להיות שלא התמדת במשך מספיק זמן, שלא עשית את "שיעורי הבית" (המשימות לא קלות לפעמים), שלא היתה לך כימיה עם המטפל וכו'. זה לא אומר שטיפול לא יכול לעזור לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לצאת מלופ שליליחני22/09/2016
היי שרון.
השבוע היה לי מקרה לא נעים עם ההורים שלי מין ריב קטן. עשיתי איזשהי טעות ואני מצטערת על זה למרות שאימא שלי סלחה ואמרה לי שזה עבר.אבל עדיין אני מרגישה בבאסה ולא שלמה עם עצמי.רציתי לדעת בכללי גם מה קורה שאדם נמצא בלופ שלילי בבאסה איך אפשר להחזיר את האיזון לחיים ומצב הרוח?
אני מודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קצרצרה
חני23/09/2016כל יום שישי בערב אני לא יוצאת כי אין לי עם מי אני איבדתי את חברה שלי ז"ל לפני שנה וכל החברים שהיו התנתקנו אין לי קשר איתם. ואני לבד בבית מדוכדכת מה אני יכולה לעשות כדי למלא את עצמי בשמחה גם לבד בימי שישי בסופי שבוע? השאלה חשובה לי תודה רבה שרון ושבת נפלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לצאת מלופ שלילי - תגובה
שרון לויט25/09/2016שלום לך,
קודם כל, אני חושבת שזה פשוט יעבור עם הזמן. ייתכן מאוד שכבר עכשיו את חושבת על זה הרבה פחות... פשוט אל תייחסי חשיבות כה רבה למחשבות שלך.
שנית, לגבי היציאות ביום שישי, תמיד אפשר למצוא חברים חדשים. צריך להימצא במקומות הנכונים, בהם אפשר להכיר אנשים. אפשר גם לעשות פעילויות שונות לבד- למשל ספורט. אם את נרשמת למכון כושר, את יכולה להכיר שם אנשים חדשים וגם להעלות את מצב הרוח שלך באופן משמעותי. אם את יוצאת להליכה לבד, זה יכול להיות כיף וגם להעלות את מצב הרוח. גם לסרטים או הצגות אפשר ללכת לבד. ניתן גם להירשם לחוגים, פעילויות שונות וטיולים- כך אפשר להכיר אנשים חדשים וגם ליהנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה כללית המלצה לטיפול טבעי בבקשהליאת19/09/2016
מחפשת טיפול טבעי לחרדה כללית. שמעתי משהו על טיפות ולריאן. האם זה יעיל? האם זה טבעי לגמרי? האם ממכר/מייצר תלות.
תודה על תשובתכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה כללית המלצה לטיפול טבעי בבקשה - תגובה
שרון לויט19/09/2016היי לי,
תרופות "טבעיות" לא ממש עוזרות לטיפול בחרדה. יש אנשים שדברים כאלה מרגיעים אותם לזמן קצר (לדעתי זה בעיקר פסיכולוגי). בטווח הארוך זה לא עוזר, ומה שלא יוצר תלות פיזית יוצר תלות פסיכולוגית ובטווח הארוך רק מחמיר את המצב. זאת מאחר, שכשאת נעשית תלויה בגורמים חיצוניים כדי להירגע, החרדה מתגברת.
הטיפול שיכול באמת לעזור הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי, כלומר טיפול CBT. זהו טיפול פסיכולוגי שייתן לך כלים להתגבר על החרדה לטווח ארוך ולתמיד. זה הכי "טבעי" שיש, בלי להכניס חומרים לגוף כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר ניסיתי טיפול CBT ללא הטבה
ליאת19/09/2016ניסיתי גם פסיכודינאמי שלא עזר..
כבר די מיואשת מהמצב ורק מנסה למצוא דרך נאותה להירגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר ניסיתי טיפול CBT ללא הטבה - תגובה
שרון לויט19/09/2016צריך לבדוק מה בדיוק לא עבד שם.
אם לא עבד לך עם מטפל מסוים, זה לא אומר שהטיפול לא עובד.
זה תלוי בהרבה גורמים- התמדה שלך וביצוע המשימות, חיבור שלך עם המטפל, הטכניקות בהן השתמש ועוד.
חשוב לי להבהיר, שכשעושים טיפול CBT בצורה נכונה, לא מנסים להירגע באמצעות שימוש בטכניקות הרפיה. זה יכול לעזור לסטרס (לחץ תמידי נמוך שאינו חרדה בעוצמה גבוהה), לכעסים ולעודד שינה. הטיפול הנכון בחרדה כולל חשיפה והתמודדות עם החרדה, ניסיון לקבל אותה בלי להירגע, הפעלתה באופן מכוון והעצמתה כאשר היא מגיעה. לצערי, מטפלים רבים הולכים דווקא לכיוון ההרפיות, מה שאינו מועיל בטווח הארוך. גם טיפול דינמי לא יכול לעזור במקרה של חרדה, מאחר שאינו נותן כלים להתמודדות.
אם את מחפשת רק הרגעה מיידית, כמובן שקיימות תרופות כמו ואבן, לוריוון, קלונקס וכו'. אבל בטווח הארוך רק תיצרי תלות ותעשי לעצמך נזק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להחזיר את השמחה לחייחני19/09/2016
הי.אני נמצאת במצב של משבר אישי.פוטרתי מעבודתי ואני קמה בבוקר ללא מטרה,אני שקועה במחשבות ומאוד רוצה להחזיר את השמחה לחיי.אשמח לעזרתך ועצה מה לעשות במקרה כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להחזיר את השמחה לחיי - תגובה
שרון לויט19/09/2016שלום לך,
מצטערת לשמוע על הפיטורין.
כדי לא לשקוע במצב רוח שלילי, כדאי למצוא מהר מאוד פעילות אחרת לעסוק בה בבוקר: חיפוש עבודה כמובן, הליכה קבועה למכון כושר/ הליכה בחוץ, מסגרת התנדבותית, אפשר אפילו עבודה זמנית עד שתמצאי עבודה קבועה במקצועך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלים להתמודדות עם חרדות לפני ניתוחGeny11/09/2016
שלום. מחר בע׳ה אני עתידה לעבור ניתוח לפריצת דיסק בצוואר.
החרדות מההרדמה ומהכניסה לניתוח מתגברות ומשתלטות על הגוף. אני מתרגלת מדי פעם נשימות. מה אוכל לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלים להתמודדות עם חרדות לפני ניתוח - תגובה
שרון לויט13/09/2016היי ג'ני,
שיהיה בהצלחה בניתוח!
כנראה שתראי את תשובתי כבר לאחריו, אבל אענה בכל זאת: נשימות והרפיות יכולות לעזור במקרים של לחץ, חרדה מתונה או סטרס. אלה רמות נמוכות של הרגש שבהן את עדיין יכולה לחוש שליטה. במקרים שבהם החרדה היא חזקה ואפילו ברמה של התקף חרדה, הניסיון לשלוט בה הוא יעיל פחות, ועשוי להוביל לעוד חרדה. הדבר הכי טוב לעשות הוא לקבל בהבנה את תחושת החרדה, לנסות לא לתת לה יותר מדי יחס ולהמשיך במה שאת עושה כרגיל. חרדה לפני ניתוח היא דבר טבעי.
בנוסף, יש אנשים שידיעה של פרטים טכניים לגבי הניתוח יכולה לעזור להם: מה קורה בהרדמה ובניתוח, מה הסטטיסטיקה לגבי הסיכונים (עצם העובדה שהסיכון נמוך מאוד) וכו'. אפשר להיעזר במחשבות מתקנות כגון: "הרבה מאוד אנשים עוברים את הניתוח בהצלחה, זה ניתוח שגרתי ואינו נחשב מסוכן".
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול cbt לבעיה כפייתיותחני05/09/2016
היי שרון.
אני מאוהבת במישהו מפורסם שאני מכירה אישית המון שנים,ואני יודעת שלא יהיה לי סיכוי איתו אבל אני לא מפסיקה לראות אותו באינטרנט ולחשוב עליו. מישהי אמרה לי שזה כפייתי וטיפול cbt יכול לעזור בזה.אני מודעת לבעיה שלי אני יודעת שזה לא טבעי אבל רציתי לדעת האם באמת מטפלים בדבר כזה בcbt? איפה אני יכולה לקרוא על זה באינטרנט? האם מקבלים תרופות בשביל זה? כי אני נגד תרופות.אשמח עם תוכלי לתת לי טיפ קטן איך להתמודד עם דבר כזה.אני פשוט גם רוצה לדעת עם כדאי לי באמת להתחיל עם טיפול כזה,אני מאוד מודה לך על המענה.
יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול cbt לבעיה כפייתיות - תגובה
שרון לויט06/09/2016היי חני,
לא בטוח בכלל שמדובר בהפרעה כפייתית. יכול להיות שמדובר בתופעה שקורה בדרך כלל בגיל ההתבגרות, התאהבות במישהו בלתי מושג (בד"כ נערץ ו/או מפורסם) כסוג של פנטזיה, שאותה אנחנו מפתחים לעצמנו כדי כביכול "להתאמן" על רגשות אהבה כשעדיין לא חווינו קשר אמיתי ואיכותי. אנשים שחווים זאת בגיל מאוחר יותר, בדרך כלל חווים זאת מאחר שיש צד בלתי בשל באישיות שלהם, שעדיין לא חווה קשר (או לא חווה קשר בצורה בריאה). אפשר לטפל בכך, כמו ברוב הבעיות הפסיכולוגיות הקיימות, באמצעות טיפול CBT, אך הוא ככל הנראה יהיה מכוון יותר לנושא התפתחות האישיות והקשרים בחייך ולא דומה לטיפול בכפייתיות. אם ההשערה שלי נכונה, המטרה תהיה לעזור לך לכוון את עצמך כלפי קשר אמיתי ובריא, אם את חשה שקשה לך לעשות זאת. לגבי תרופות, אין שום תרופה שיכולה לעזור בכך...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שרון
חני06/09/2016אני לא התאהבתי בו בגלל שהוא מפורסם אולי לא הבהרתי נכון,זה בן אדם שיצאתי איתו תקופה והוא משום מה בחר לבסוף מישהי אחרת,נכון שהיתה לי אובססיה כלפיו כמו שכתבתי אבל החלטתי לשים לזה סוף ולא לחשוב עליו יותר כי אני יודעת שלא יצא לי שום דבר ממנו ועם אמשיך לחשוב עליו אני רק אסבול.החלטתי והגעתי למסקנה שאני מפסיקה לראות אותו באינטרנט ויסיח את עצמי בדברים אחרים. מחר אני מתחילה ללמוד קורס חדש ואולי תהיה לי אהבה חדשה בעזרת השם ואכיר אנשים חדשים.מה שקרה לי עם אותו אדם אולי זה היה רגע של משבר והאמת שהכשהיינו בקשר הקשר לא היה בריא למרות שהוא מאוד מושך מבחינת היופי.החלטתי לרדת מזה ובעזרת השם אכיר מישהו מציאותי שבאמת יאהב אותי,תודה על המענה ערב נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שרון - תגובה
שרון לויט06/09/2016היי חני,
בכל מקרה, כפי שאמרתי, לא נראה שמדובר בכפייתיות לפי ההגדרה שלה. לפעמים הפרידה ממישהו היא קשה, וקשה אף יותר כאשר ממשיכים "לעקוב" אחריו באינטרנט או להיות איתו בקשר בצורה כלשהי. במקרים כאלה כדאי לחתוך, כפי שאמרת, והזמן פשוט עושה את שלו- גם אם בהתחלה קשה להאמין בכך. אחרי שתתאוששי, אני בטוחה שאת יכולה לפגוש מישהו אחר שתאהבי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון , השמנה , חוסר עיניין בחייםאנונימית02/09/2016
בת 33 משברים אני עוברת מאז שאני מכירה את עצמי, בחורה בדרך כלל עם המון מצבי רוח משתנים אולי קשורות בטראומות מהעבר , בדידות , חוסר חשק לעשות ולפעול למען עצמי , אין לי חברים , אין לי עבודה , אני גם לא בטוחה שאני טובה באיזה משהו , חודשים בבית אוכלת גאנק מהבוקר עד הערב , מעשנת סיגריות בטירוף כאובה , בוכה , ממורממרת , אני משמינה , מחשבות אובדניות .. גרה באתר בניה צריכה ורוצה עזרה דחןף אין לי למי לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגישי טוב
השורד03/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני בבית אין לי כח לכלום
דניאל03/09/2016ברוכה הבאה למעגל הדפוקים (???)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון , השמנה , חוסר עיניין בחיים - תגובה
שרון לויט04/09/2016שלום לך,
האם את סובלת מנכות נפשית? מוכרת על ידי הביטוח הלאומי? אני לא מכירה לעומק אותך ואת מצבך, לכן קשה לי להעריך איזה סוג של עזרה את צריכה. כפי שאת מתארת זאת, את בהחלט יכולה להיעזר בשירותי שיקום פסיכו- סוציאלי שניתנים על ידי המדינה (ביטוח לאומי ומשרד הבריאות). דבר ראשון, כדאי לפנות ולברר מהן זכויותייך. ייתכן מאוד שאינך יודעת על הזכויות המגיעות לך, וחבל שתישארי באותו מצב בלי לעשות דבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה אחרי לידה וחזרה הביתהME01/09/2016
ילדתי לפני שבוע תינוק בריא. כשחזרתי הביתה הרגשתי התקף חרדה מרגע שבעלי חיבר את התינוק למוניטור ביתי שמתריע מתי התינוק בסכנה. מה שעובר לי זה רק שהמוניטור לא יצפצף מה אעשה אם התינוק במצוקה לבד בבית. וכשאני מכבה אני חוששת שאתחרט . חוץ מזה אני חשה אושר גדול. איך ניתן לטפל בזה? כדור כדאי בשלב כזה כשאני מניקה? טיפול CBT יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו חרדה אימהית טבעית לגמרי
השורד01/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף חרדה אחרי לידה וחזרה הביתה - תגובה
שרון לויט01/09/2016שלום לך,
לא כדאי לקחת תרופות בהנקה, מה גם שאני חושבת שלא על כל חרדה צריך לקחת תרופה, ואפשר להתמודד. חרדה לשלום התינוק היא אכן טבעית אחרי לידה. חשוב להבין שהמכשיר (כנראה בייביסנס) מתריע רק כאשר התינוק אינו נושם, ולפעמים יש "אזעקות שווא" שנובעות מכך שהתינוק יצא מטווח החישה של המכשיר. לכבות אותו פירושו להימנע, ולא כדאי לעשות זאת. אני מניחה שתוך מספר ימים תתרגלי לשימוש במכשיר, ותהיי רגועה יותר. אם תרגישי שהחרדה מפריעה לך לתפקד וזה לא עובר לאחר תקופת ההסתגלות, CBT קצר בהחלט יכול לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות והשפעותיהן,אשמח לקבל ייעוץ בענייןסיוון01/09/2016
היי,מזה שנים שאני סובלת ממחשבות קיומיות טורדניות,העוסקות הין היתר בשאלות-מי אני?כיצד הגענו לכאן?אם לא היה עולם מה הייתה האלטרנטיבה וכו׳.לכאורה שאלות אלו מצטיירות כהגיוניות אך הבעיה אצלי היא שאיני מצליחה שלא לחשוב עליהן,הן ״צצות״ ברוב שעות היום וגורמות לי לאי שקט וחרדות.
בעבר,עודדתי את עצמי בכך כשכאגדל כל המחשבות יעברו,אך כיום אני כבר חיילת בשירות מאוד אינטנסיבי,לכן קשה לי המון פעמים לעודד את עצמי שהן יחלפו ולהצליח להנות מחווית השירות.אין לי ככ עם מי להתייעץ או את מי לשתף,ולכן אשמח אם אקבל מענה למצוקתי.חשוב לי לציין שעברתי טיפול פסיכולוגי אולם לא מרגישה שהוא הועיל לי בתחום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות והשפעותיהן,אשמח לקבל ייעוץ בעניין - תגובה
שרון לויט01/09/2016היי סיוון,
אכן, לא כל טיפול פסיכולוגי מועיל עבור כל בעיה. ממליצה לעבור טיפול שנותן כלים מעשיים להתמודדות עם המחשבות. הכיוון הוא ללמוד לא להתייחס למחשבות ברצינות יתר, ולדעת לתת להן להמשיך הלאה בלי "להיתקע" על אף אחת מהן או להיות מוטרדת מהן, ובלי לנסות לגרש אותן. ניתן לעשות זאת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), אשר משלב מיינדפולנס (Mindfulness) ככלי טיפולי. כדאי לקרוא ולברר על כך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הרגלים במשהו מסוייםחני28/08/2016
היי שרון.
רציתי לשתף אותך שאני המון שנים רגילה לאיזה משהו שאני לא אפרט עליו פה,זה הרגל מהילדות שעד עכשיו לא יצאתי מההרגל הזה ואני מאוד רוצה לצאת מזה,אני רוצה לעשות משהו חדש ממה שאני רגילה כל השנים לשנות הרגלים,ישנים להרגלים חדשים. מה אפשר לעשות כדי לשנות הרגלים ישנים? ועם אני בהרגל החדש ויש לי נפילת מתח כי זה יכול לקרות לי מה ניתן לעשות? איך אפשר להסיח את הדעת? אני מאוד מודה לך שרון על עזרתך ועצתך,שבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי הרגלים במשהו מסויים - תגובה
שרון לויט30/08/2016היי חני,
קשה לי להתייחס מאחר שאני לא יודעת במה מדובר, ועד כמה ההרגל הוא הרסני עבורך או מהווה "בסך הכל" התנהגות לא רצויה. בכל מקרה, כדאי להעזר בטיפול הממוקד בכך, מאחר שלא קל בכלל לשנות הרגלים לבד. צריך לבנות "ארגז כלים" שיכלול פעולות חלופיות ודרכי התמודדות בכל פעם שהדחף לבצע את ההתנהגות הלא רצויה עולה. אפשר לומר שחייב להיות תחליף כלשהו, שכן אם לא, האדם נשאר עם הרגשות השליליים ללא מענה, ותוך זמן קצר חוזר לבצע את ההתנהגות הלא רצויה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון עונתי ואיסיטי התלבטות על הטיפולישראל28/08/2016
אני סובל מגלים של דיכאון מגורי האביב ובסתיו. עונתי. תרופות לא עזרו ורק איסיטי מפחית את העוצמה. לא מונע. מישהו במצב דומה? המלצות? צריך עידוד להמשיך באיסיטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון עונתי ואיסיטי התלבטות על הטיפול - תגובה
שרון לויט30/08/2016שלום לך,
אתה יכול להמשיך בטיפול ECT, אך כדאי לדעת שקיימים טיפולים נוספים- רפואיים ופסיכולוגיים. מבחינת טיפולים רפואיים, גרייה מגנטית למוח ונוירו- פידבק יכולים לעתים לעזור גם למי שאינו מגיב לתרופות, ועשויים לחסוך את הצורך בטיפול קיצוני כמו ECT. כמובן שאפשר להיעזר, גם במקביל, בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי, שיכול לעזור לך לשנות את דפוסי החשיבה השליליים ו"לחסן" אותך מפני חזרת הדיכאון (או להפחית את עוצמתו), וכן יספק לך תכנית פעולה למקרה שתתחיל להרגיש את הדיכאון חוזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסיטי ואפשרויות נוספות
ישראל30/08/2016גריה מגנטית היא הליך יקר וקשה להשגה כיום. נוירו פידבק
וטיפול קוגנטיבי מתאימים לדיכאון שבסיסו מחשבתי. אצלי הדיכאון אינו קשור לכך אלא הוא פשוט גל של ירידה באנרגיה וכו'.
שאלתי היא האם יש לאיסיטי חסרון לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסיטי ואפשרויות נוספות - תגובה
שרון לויט30/08/2016היי ישראל,
איני יודעת לגבי פגיעה נוירולוגית לאורך זמן, מאחר שאיני רופאה. ידוע לי על תופעה של אבדן זיכרון לגבי החודשים האחרונים אחרי טיפול בודד. מציעה שתשאל את הפסיכיאטר שלך, או תתייעץ עם נוירולוג.
איני מסכימה עם האמירה שטיפולים אחרים מתאימים לדיכאון שבסיסו מחשבתי. איני חושבת שנוירו פידבק, עד כמה שידוע לי, עוסק באטיולוגיה של הדיכאון אלא רק בשיפור הסימפטומים, וההליך הוא טכני כמו הטיפולים הרפואיים האחרים.
CBT יכול לטפל בכל סוגי הדיכאון, גם הוא ללא קשר לאטיולוגיה. קיימים כלים התנהגותיים רבים, שהם משמעותיים אפילו יותר מהכלים הקוגניטיביים, שמטרתם היא באופן חד משמעי השגת שיפור במצב הרוח. יש הרגלים מסוימים שרק תורמים לדיכאון, ולפעמים מתבטאים רק כאשר יש דיכאון. שינוי ההרגלים האלה עשוי "לשבור" את המעגל השלילי שהאדם נלכד בו כאשר הדיכאון מתחיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובע דיכאון חזק ומחשבות טורדניותש26/08/2016
שלום רציתי לדעת ממה נובע דיכאון חזק למרות שאתה מצליח בחיים ואתה עובד קשה ואתה עם הרבה מוטביציה והרבה מטרות ועם חברים אבל יש בך את המקום של הכאב והאלימות
האם דיכאון החזק הוא נובע מעבר טראומטי קשה אני חוויתי הרבה טראומות ילדות ואני לא מאשים את עצמי אולי הפחד של לא להיפגע הוא גורם לי למגר ולהגדיל את האלימות הפנימית ולחזק אותה אולי ביגלל שאני מפחד אז אני שומר את האלימות להמשך החיים ואני לא משתמש בה אבל אני מרגיש שהדיכאון הוא בא והולך ואני עושה פעילויות שמחות אבל אני לא שמח ממש אני פעם בדיכאון כזה ואז שמח ואז דיכאון חזק מהי הסיבה העיקרית ואשמח לדעת איך לטפל בזה אני ממשיך בטיפול אצל פסיכולוג. ורציתי לשאול האם מומלץ
לשלב NLP דימיון מודרך חשיבה חיובית ומדיטציה צי קונג יוגה פעילויות שמרגיעות את המערכת העצבית האם זה מומלץ ואשמח לקבל עוד טיפים על שמחת חיים ויציאה מהמקום של הדיכאון והאלימות ורציתי לשאול עם אפשר להוריד מהאלימות הפנימית או שזה לא ניתן או אפשר רק לשלוט בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נובע דיכאון חזק ומחשבות טורדניות - תגובה
שרון לויט30/08/2016שלום לך,
לדיכאון יכולות להיות סיבות רבות, פיזיולוגיות ופסיכולוגיות. מבחינה פיזיולוגית, קיימת אצל אנשים נטייה גנטית לדיכאון (אם יש דיכאון במשפחה), וכן יש אנשים שתפקודים פיזיים לקויים (כמו תת פעילות של בלוטת התריס) גורמים להם לדיכאון. מבחינה פסיכולוגית, הנטייה לחשוב בצורה שלילית קיצונית, להאשים את עצמך ולתת לעצמך תוויות כמו "כישלון" יכולה לגרום לדיכאון. בנוסף, אנשים הסובלים מדיכאון מתאפיינים בפסימיות וחשיבה שלילית על העתיד: "זה אף פעם לא יצליח לי", "אני לעולם לא אצליח לעשות שום דבר שאני רוצה". הסיבות הפסיכולוגיות לאו דווקא נגרמות מאירוע טראומתי בילדות, אם כי זה יכול לקרות.
לגבי טיפולים שאינם פסיכולוגיים ופסיכיאטריים, הם אינם מוכחים מדעית ולכן איני יכולה להמליץ עליהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בריאות ודיכאון שלא קשור לחרדה בעוצמה חזקהש17/08/2016
שלום אני סובל מחרדה חרדת בריאות וOCD מחשבות טורדניות כפיתיות לגבי בריאות וכל תחום אחר גם על אלימות ודיכאון אני חובה מחשבות טורדניות אני מטופל אצל פסיכולוג ואני לא על כדורים פסכיאטרים ואני עושה פעילויות חיוביות יוצא עם חברים עושה פעילות גופנית חושב יותר חיובי ומוצא דרכים להוריד את רמות הסטרס שלי אבל כול הזמן יש לי דיכאון חזק כזה בלתי מוסבר יכול להיות זה מטראומות מהעבר אני לא יודע למה אני חווה את התסמינים הלא נעימים האלה התחושות הפיזילוגיות הלא נעימות וגם כל דבר רפואי מכניס אותי לסטרס כרוני אשמח לדעת מה ניתן לעשות לגבי הסטרס אני לקחתי מחברת ואני רושם לי כול יום על מה אני צריך לחשוב ואיך להיות יותר רגוע ואיך להוריד את רמות הקורטיזול (STRESS (ANEXITY ) אשמח לקבל טיפים לגבי הורדת סטרס והאם כדי לקחת כדורים פסכיאטרים למרות שהמצב שלי משתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בריאות ודיכאון שלא קשור לחרדה בעוצמה חזקה - תגובה
שרון לויט20/08/2016שלום לך,
קודם כל, זה מצוין שאתה עושה פעילות גופנית, נפגש עם חברים ומשתדל להיות פעיל כדי להרגיש טוב יותר.
אני חושבת שהבעיה היא שאתה מנסה כל הזמן להוריד את רמות הלחץ, ולכן הוא מתגבר. כדי שהלחץ יירד, צריך לעבוד על קבלתו, ורצוי בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שילמד אותך כיצד לעשות זאת. דווקא הניסיון לעבוד דרך הרפיות והרגעות לפעמים רק מגביר את הלחץ, מאחר שבסופו של דבר נוצר "לחץ מהלחץ" ולחץ מן העובדה שהוא לא יורד. לגבי התרופות, זו בחירה שלך, אבל אני אישית מאמינה בטיפול פסיכולוגי שנותן לך כלים להתמודד עם הדברים כך שהבעיה תחלוף בסופו של דבר, ולא תזדקק עוד לתרופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד cbt יכול לעזור בזה?רויטל09/08/2016
אני בת 22 בתקופה האחרונה איבדתי את שמחת החיים שלי בני משפחתי מרוחקים ממני אני כל הזמן לבד יושבת בחדר ושואלת את עצמי: "איפה שמחת החיים שהייתה לי"? "למה לכולם טוב ולי לא"? "איך אפשר לחזור לחיות בשמחה"? כיצד טיפול cbt יכול לעזור? מה הכלים ליישום שיכולים לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד cbt יכול לעזור בזה? - תגובה
שרון לויט09/08/2016היי רויטל,
כדי לדעת איך אפשר לעזור לך, צריך לדעת מה בדיוק היה הגורם לאבדן שמחת החיים שלך. נראה לי פשטני מדי לומר שצריך להפוך מחשבות שליליות לרציונליות וחיוביות יותר, מבלי לדעת מה היה הגורם לירידה במצב הרוח. בכל מקרה, כלים שאפשר להשתמש בהם תמיד הם הימצאו במצב של עשייה רבה ככל הניתן: להמשיך במסגרות עבודה ולימודים (או למצוא מסגרות אם אין לך כאלה), להיות בקשר עם חברים ואנשים קרובים, לעשות פעילות גופנית, ללכת לחוגים ופעילויות שיתנו לך הרגשה של סיפוק, לעסוק בתחביבים שנותנים משמעות. גם אם את מרגישה שאין חשק לעשות את הדברים הללו, כדאי לאלץ את עצמך לעשותם, מאחר שהם יתרמו לשיפור במצב הרוח גם אם הם נעשים בלי חשק בהתחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)