פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יציבות וכאבי ראש בעמידה
    יחיאל
    27/10/2016

לאחרונה בצעתי 2 צינטורים עקב מום מלידה ולפני כשנתיים צריבה עקב דופק מהיר.
    בן 40. נשוי ועובד רגיל.
    אך מסביב תמיד מחשבות של מה יהיה . מה יקרה .
    כל דבר שכואב מייחס לסוג של בעיה רפואית.
    הייתי בcbt ללא הועיל.
    האם הכאבי ראש הללו יכולים להגרם מחרדות.
    ממש מרגיש כיאלו שהכל רחוק לי ולחץ תמידי בראש.
    בעיקר זה קורה בעמידה.
    בדיקות ראש של סיטי וmri תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    28/10/2016

שלום לך,
    כאבי ראש יכולים לנבוע מסיבות רבות. יש אפשרות שהם נובעים ממתח ולחץ (בד"כ פחות מאשר חרדה נקודתית ברמה גבוהה), אולם חשוב לבצע בירורים רפואיים לפני שקובעים זאת. יש כאבי ראש שנובעים ממיגרנה, שגם היא יכולה להיגרם ממתחים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה גיקלס לדיכאון
    אלין
    26/10/2016

שלום רב,
    ברצוני לדעת האם תרופה מסוג גיקלס לדכאון וחרדה גורמת להשמנה, כי ממה שקראתי באתר המשפחה הזאת של התרופות לא גורמת להשמנה אבל ראיתי שהדעות מאוד חלוקות לגביי זה. אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה גיקלס לדיכאון

הוספת תגובה

• תרופה

שרון לויט
    26/10/2016

היי אלין,
    אני איני רופאה. מציעה לשאול את הפסיכיאטר שלך לגבי תופעות הלוואי של התרופה שרשם לך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת מירו 15 גרם
    אגם
    16/10/2016

חג שמח
    הנני בת 27 יש לציין שכל החיים שלי היו מלאי שמחת חיים יוצאת מבלה נהנת..
    לפני חודשים המצב רוח שלי ירד וירד וירד( אחרי כמה משברים, אגב שלא שייכים לי אבל לקחתי את זה ממש קשה..
    אני לא מרגישה הנאה מכלום הכל סתמי וחסר טעם כבר אין לי שמחת חיים
    הלכתי לפסיכאטר והוא רשם שיש לי הפרעת הסתגלות ברמה מתונה בשבועיים האחרונים אני גם לא נרדמת בלילות הוא רשם לי לקחת מירו 15 גרם
    אני ממש פוחדת אקמול בקושי לקחתי בחיים שלי
    ולפי כל החיפושים אחר הכדור באינטרנט לחלק זה עשה טוב וחלק איום ונורא אני כבר 5 ימים סוחבת בלי זה..
    אני פוחדת מהתופעות לוואי ושזה לא יעשה את זה יותר חמור מה אתם ממליצים לי, אודה לתשובה חוזרת מייל

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת מירו 15 גרם

הוספת תגובה

• RE: תרופת מירו

שרון לויט
    17/10/2016

היי אגם,
    בחרת ללכת לפסיכיאטר, שהוא רופא, וככזה הוא עוסק רק במתן טיפול תרופתי עבור בעייתך. אם את רוצה טיפול ללא תרופות, את יכולה כמובן לפנות לטיפול פסיכולוגי (רצוי טיפול קוגניטיבי התנהגותי- טיפול CBT, שייתן לך כלים מעשיים לשיפור מצב הרוח). עם זאת, אם את בוחרת להמשיך בטיפול פסיכיאטרי (ובהחלט אפשר במקביל), כדאי שתסמכי על הרופא שלא ייתן לך טיפול שיזיק לך. לא כדאי לקרוא באינטרנט, כי זה לא הופך אותנו לרופאים או לחכמים יותר מהרופאים, ורק יוצר לחצים מיותרים עקב מידע לא מדויק ולא אמין שקיים באתרים רבים. מדובר בתרופה נפוצה ומקובלת. תופעות הלוואי יכולות להיות קצת שונות אצל אנשים שונים, ובכל מקרה אין כאן שום דבר בלתי הפיך. אם תרגישי שתופעות הלוואי קשות להתמודדות, תמיד אפשר להפסיק את התרופה ולא ייגרם לך כל נזק.

חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול כפתרון לדכאון
    Ns1234
    15/10/2016

שלום,
    אני פונה אליכם בעקבות בעייה שיש לקרובת משפחה. מדובר האישה בת 57 שמאז ומתמיד סובלת מסוג של דכאון.
    גדלה בבית ים אמא בדכאון וזה כנראה מה שראתה.
    כיום היא לוקחת כדורים שינה, וצפרלקס או משהו בסגנון לדכאון. לא עושה את זה באופן מבוקר ולדעתי גם לא באופן מסודר.
    בשנה האחרונה הבת שלה מספרת שהיא שותה המון, לבד בבית, כל 4 ימים בקבוק נגמר, בזמן השתייה מדברת שטויות ומתנהגת באופן בוטה. היא לאחרונה בחוסר תאבון, בשינוי במצבי הרוח, מבולבלת ולא זוכרת לפעמים דברים.
    השאלה מאיפה מתחילים כדי לטפל בבעיה?
    זה לא רק האלכוהול אלא זה נובע בעיקר מדכאון.. במה מטפלים קודם? למי אפשר לפנות בנושא לפני שהמצב ידרדר עוד יותר?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    16/10/2016

שלום לך,
    קודם כל, כדי לעזור לאישה הזו, יש צורך בשיתוף הפעולה שלה ובהסכמתה. ללא שיתוף פעולה, אין הרבה סיכוי לעזור לה. איני יודעת אם היא עובדת או נמצאת במסגרת כלשהי, אם היא נתמכת ע"י ביטוח לאומי, רווחה או גורמים אחרים. בכל מקרה, אם אינה עובדת ו/או תפקודה נמוך, כדאי לוודא שהיא תקבל תמיכה מביטוח לאומי ומשירותי הרווחה. ברגע שתהיה לה תמיכה של עובד/ת סוציאלי/ת, יהיה הרבה יותר קל לבדוק מה היא צריכה בדיוק ולתת לה את העזרה הנחוצה לה. אין ספק שצריך פה איזון מבחינה פיזית קודם כל (לסדר את הטיפול התרופתי ולוודא שאינה פוגעת בעצמה על ידי שימוש בחומרים ממכרים, שבמקביל לטיפול התרופתי עלולים להיות מזיקים מאוד לגוף).

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

ny1234
    16/10/2016

היא אישה שמתפקדת ביום יום וזה עדיין לא הגיע למצב בו היא בחוסר תפקוד. היא עובדת, מארחת ומתארחת. זה נראה בשלבים הראשונים של ההתמכרות..
    אם לא נטפל אני מניחה שזה יגיע למצב גרוע שיהיה קשה לחזור ממנו..
    השאלה אם טיפול פסיכולוגי פה יעזור או אם יש מטפלים שהמומחיות היא גם משלבת את נושא האלכוהול בכל סיפור בדכאון פה.. שהוא הבסיס לבעיית הטלכוהול.
    אני רוצה לשוחח איתה על זה שכבר יש לי פתרונות איך לעזור לה ואני חושבת שהיא תסכים.. לא טוב לה היא הייתה רוצה לשפר את חייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    17/10/2016

בהחלט קיימים מטפלים (והכוונה לטיפול פסיכולוגי) שעוסקים בעיקר בטיפול בהתמכרויות, או גם בטיפול בהתמכרויות במקביל לדיכאון. אבל, הפסקת התנהגויות פגיעה עצמית, קודם לכל, היא הכרחית עבור המשך טיפול מוצלח בדיכאון. אפשר להתחיל לבנות רק אחרי שמפסיקים להרוס, ולא משנה מה גרם למה. אפשר לפנות למטפל שיתייחס קודם כל לפגיעה העצמית שלה (אלכוהול ונטילה לא סדירה של תרופות במקביל) ולאחר שזה יסתדר, יספק לה טכניקות לשיפור מצב הרוח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות למטפל/ת ים התמחות בבעיות התמכרות

ny12345
    17/10/2016

האם יש לך המלצות לפסיכולוג/ית שמתמחה גם בהתמכרויות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE:

שרון לויט
    17/10/2016

לצערי אני לא יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים על גבי הפורום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמישהו יעזור לי כבר
    נ
    14/10/2016

אני בן 31
    עברתי בילדותי התעללות רגשית מצד ילדי הכיתה והוזנחתי אף אחד לא שם לב אליי ועוד מאז התרגלתי לחיי בדידות.
    אני לא יודע מה לעשות יותר אני סוחב כל החיים שלי את הדיכאון את הלחץ כשאני צריך לבוא באינטרקציות עם אנשים את המועקות העייפות הנפשית והפיזית חולשות חוסר חשק ייאוש חוסר אונים ביישנות דימוי עצמי נמוך ניתוק רגשי בלי חברים קרובים בכלל ללא זוגיות תאמינו או לא ככה אני חי את כל החיים שלי אני גמור מת כל הזמן לא יודע מה לעשות עם עצמי אני עשיתי דברים עם כל התחושות האלה איכשהו למדתי ואני עובד כמובן לא מממש את עצמי באופן מלא ותמיד הכל תחת כל הקשיים האלה לא יודע איך אני סוחב ככה אולי חבל שאני לא נשבר טוטאלית על הרצפה אולי ככה ישתנה משהו ולא אמשיך לסחוב יותר. ניסיתי מלא סוגים של כדורים ופסיכולוגים אבל אני לא מבין מה יכולים לעזור לי שאני תשוש ועייף כל הזמן ושום דבר לא חודר אליי מה אני אמור לעשות עכשיו?
    כאילו מה הדבר הכי קיצוני שאפשר זה טיפול פסיכולוגי איך זה אמור לעזור? כל הזמן אני מרגיש אותו דבר.

לקביעת תור
    סגירה
    שמישהו יעזור לי כבר

הוספת תגובה

• שמישהו יעזור לי כבר- תגובה

שרון לויט
    14/10/2016

שלום לך,
    עצם העובדה שאתה מנסה טיפולים שונים ושום דבר לא משתנה יכול לעורר תחושות של תסכול וחוסר אונים. אולם, ייתכן מאוד שניסית טיפול בשיחות בלבד, שלא נתנו לך כלים לשנות את מצבך. והרי אומרים ש"אם תמשיך לעשות את מה שעשית, תגיע לאותו מקום אליו הגעת". כלומר, כדי שמשהו ישתנה, יש צורך לפעול אחרת- לשנות את ההרגלים והעשייה היומיומית שלך. לא תמיד זה קל, אבל המאמץ משתלם. כלים כאלה תוכל לקבל בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי- התנהגותי (טיפול CBT). ממליצה מאוד לקרוא ולברר על טיפול זה.

שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידי את האמת

נ׳
    15/10/2016

אדם שחי בבדידות במשך כל חייו הגיע לגיל 31 ללא ביטחון עצמי עם דיכאון וחרדות ועכשיו רוצה לנסות לשקם את החיים - איך והאם טיפול cbt יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    15/10/2016

אני לא מכירה אותך אישית, וכן את הבעיות וההיסטוריה שלך. אבל ייתכן מאוד, שטיפולים קודמים שניסית פשוט לא נתנו לך כלים לעזור לעצמך, אלא כללו שיחות ותרופות בלבד. טיפול CBT הוא טיפול שנותן לך כלים לשפר את מצבך. בטיפול נעשית עבודה משותפת עם המטפל על טכניקות שעשויות לעזור, ואתה מתבקש לעשות "שיעורי בית" ולתרגל בין פגישה לפגישה. זה מאוד שונה מטיפול פסיכולוגי "סטנדרטי". כפי שאמרתי, רק עשייה ועבודה מביאה לתוצאות. אי אפשר פשוט להגיע למטפל ש"ירפא" אותך ללא מאמץ מצידך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין דבר שהוא בלתי אפשרי

השורד
    15/10/2016

תנסה למצוא דברים שאתה חושב יעזרו לך לשפר את הביטחון העצמי. מניסיון אני לא מבטיח שום דבר פרט לדם יזע ודמעות שגם בסופם לא בטוח שמחכה לך משהו טוב אבל אני בטוח שתרגיש יותר טוב אם תדע שלפחות ניסית . אף אחד לא הבטיח לנו גן של שושנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנכלות תעסוקתית - זלזול וחוסר אמפתיה של אנשי מקצוע
    שירלי
    11/10/2016

שלום,

עברתי התנכלות והתעללות על ידי מנהל ועובדת במחלקת משאבי אנוש, בחברה שעבדתי בה. הגשתי תלונה על היחס של המנהל, וה"עובדת" במחלקת משאבי אנוש טייחה את התלונה וניסתה להציג אותי כלא אמינה. נפגעתי מאוד מהפרשה, חדלתי מלעבוד ואני מסתגרת בביתי.

למרבה הזעזוע, כשאני פונה לפסיכולוגים ופסיכיאטרים (והחלפתי כבר כמה), עוד לפני שאני נכנסת לפרטים, אני שומעת מהם בחיוך ובזלזול על "פארנויות" ועל "תחושות רדיפה". אני מניחה שלא היו מעזים לזלזל כך בבחורה שמתלוננת על פגיעה מינית, אז למה כן מזלזלים בתלונה על פגיעה בעבודה?

התמיכה והאמפתיה כל כך חשובה לי, ובמקום זה מחזקים למעשה את הצד השני, ומשאירים אותי פגועה.

גם אם קדמה לפגיעה הזאת פגיעות נוספות בעבר (מההורים), ומן הסתם מי שנפגע בעבר מועד להיפגע גם בעתיד, אין זאת אומרת שאפשר לזלזל כך במה שעברתי.

מישהו קבע שטראומה, כעס, ומטען רגשי כתוצאה מפגיעה של עובדים ומנהלים הם "לא אמיתיים"? לא לגיטימיים? כך מלמדים? מאיפה זה מגיע?

תודה, חתימה טובה

הוספת תגובה

• התנכלות תעסוקתית

שרון לויט
    12/10/2016

היי שירלי,
    איני יודעת אצל אילו אנשי מקצוע היית ולמה אמרו לך את מה שאמרו. אני מבינה את התחושה שלך, תחושה של חוסר אונים בעקבות העובדה שאת לא מקבלת אמפתיה. צר לי שנתקלת ביחס כזה מצד אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש, גם לדעתי זה בהחלט לא צריך להיות כך. התמיכה הרגשית חשובה עוד לפני שמגדירים את הבעיה ומציעים לך פתרון.

גמר חתימה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לחזור לחיים הרגילים והשמחים
    חני
    08/10/2016

גמר חתימה טובה שרון.
    אני לא זוכרת עם כתבתי לך אבל יום לפני ראש השנה אבא שלי היה בבית חולים הוא לא הרגיש טוב ואחרי ראש השנה הוא עבר מספר בדיקות.אבא שלי כבר לא צעיר כבר וקשה לו לקבל את הגיל וגם הוא היה עצבני והיסטרי עקב הבדיקות שעשו לו עקב זה נוצר בבית ריב בין ההורים ואני נכנסתי כמה ימים לדיכאון בגלל זה לא היה לי מוטיבציה לעשות כלום.עכשיו אבא שלי מרגיש טיפה יותר טוב אבל יש מתח בין ההורים קשה לאימא שלי עם כל זה.גם יש ביניהם הבדל של הרבה שנים.אשמח מאוד עם תוכלי כמובן עם את מסכימה לייעץ לי איך אני יכולה לחזור לחיים הרגילים והשמחים שהיו לי לפני אגב כדורים אני כבר לא מחפשת עזרת לי מאוד בזה.אני מאוד אודה לך ואשמח עם תוכלי לתת לי אפילו טיפ קטן לא חס וחלילה תרופות אלא משהו מעשי כדי לחזור לחיים רגילים ושמחים ואיך לא לקחת כל כך קשה את מה שקורה בבית בין ההורים.אני ממש מודה לך ומאחלת לך ולכל חברי הפורום גמר חתימה טובה.

הוספת תגובה

• המשך

חני
    09/10/2016

שרון,אימא שלי במצב ירוד בעקבות אבא שלי וזה משפיע עלי מאוד ומוריד לי את המצב רוח שוב אשמח באופן מעשי ללא כדורים מה לעשות?
    סליחה שכתבתי עוד פעם שיהיה לך גמר חתימה טובה,תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    12/10/2016

היי חני,
    שמחה לשמוע שאת כבר לא מחפשת את הטיפול התרופתי כ"בריחה" ודרך הרגעה בלעדית.
    כפי שכתבתי לך בעבר, ככל שאת מפתחת לך חיים משל עצמך, כך את פחות תלויה בהורים ופחות "נשאבת" למה שקורה בבית כגורם יחיד המשפיע על מצב הרוח שלך. כשכל ההתעסקות היומיומית שלך היא סביב מה שקורה בבית, מצב הרוח שלך תלוי רק בזה, וזה לא בריא. את אדם בוגר, שמגיע לו שיהיו לו חיים משלו. אני מבינה שהקשר עם ההורים קרוב וחשוב לך, אבל בגילאים בוגרים הדברים מקבלים פרופורציות אחרות, ובית ההורים, על כל המתרחש בו, הוא כבר לא כל עולמנו. צריך לזכור שגם כשההורים רבים ונמצאים במצב רוח פחות טוב, זה לא סוף העולם. מקווה שאביך ירגיש טוב ויאריך ימים. אבל צריך ללמוד לקחת דברים בפרופורציות הנכונות, ואפשר לומר שלמעשה לא קרה שום דבר רציני או אקוטי.

גמר חתימה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאובחן כadd מתחיל לקחת וולבוטרין
    לא מזוהה
    05/10/2016

שלום.
    אני בן 35, נשוי ואב לילדים, מצליח מאוד ועם עבודה מכובדת ומכניסה.
    מאז שאני ילד היו לי בעיות לימודיות, ורק לפני כשנה, לאחר שהיה לי קושי בחלק מהיום בתפקוד בעבודה, קשיים גדולים בתפקוד מעבר לשעות העבודה בבית ובשעות הפנאי, וחסמים ביצירת קשרים חברתיים, פניתי לפסיכולוג ומשם לפסיכיאטר שאבחן add.
    אני לוקח ריטלין 20 מ"ג פעמיים ביום שעוזר לי מאוד וגרם לי לקידום לתפקיד גדול ונחשק.
    מכיון שבעיית הדיכאון הקל לא נפתרה, לקחתי לפני כחצי שנה edronax, אך הפסקתי לאחר שבועיים כיון שלא הרגשתי שום שינוי ובעיקר בגלל פגיעה מוחלטת בתפקוד המיני.
    כעת הפסיכיאטר ממליץ על וולבוטרין חצי כדור כל בוקר.
    אני בלחץ גדול שרק לפני שנה אובחנתי עם add, וכעת נוסף לי הוולבוטרין, האם נכנסתי לאיזשהו מסלול שאין ממנו דרך חזרה?
    הפסיכיאטר אמר לי שזה מקובל לקחת במקביל לריטלין גם תרופות נוגדות דיכאון, לטיפול בדיכאון שנוצר מהריטלין, וגם בחוסר מוטיבציה שיש לי, שאינה נחשבת כמחלת נפש או משהו כזה.
    אודה לכם אם תעשו לי קצת סדר, גם לגבי הוולבוטרין, ובכלל על דיכאון קל לבעלי add וההתמודדות עם כל זה.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תגובה

שרון לויט
    14/10/2016

שלום לך,
    עניתי לך בהרחבה, בזמנו, בממשק הישן של האתר. משום מה, התגובה לא מופיעה בממשק החדש. אם לא קראת אותה, אגיב שוב.

שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 34 רווקה לומדת וברוגז וכועסת על המשפחה
    LI
    04/10/2016

היא לומדת כבר 6 שנים לתואר של 4 שנים. היא כבר השקיעה את כל הכספים שהיו לה וגם את הכספים שאנו עזרנו לה, ועדיין לא נראה הסיום של התואר הזה. היא טוענת שיש לה עוד שנה. בפועל, אני מבינה שיש לה לפחות 3 שנים כיוון שכל שנה זה 2 והיא גם מתכוונת לעבוד כדי לממן את הלימודים. במשך כל התקופה הזאת, היא השמינה, היא צברה כעסים, לא סולחת ולא מבינה את הסביבה שלה. נמצאת המון לבד. היא אוגרת כוחות בעיקר בזמן תקופת מבחנים. לפי דעתי היא צריכה ריטלין אך היא לא מוכנה לשמוע ואומרת שהיא לא תיקח סמים. היא גם אמרה שהיא נמצאת המון בסיפריה, והחברות שלה מקנאות בה כי היא מסוגלת לשבת כל כך הרבה. וזה לפי טענתה הוכחה שהיא לא זקוקה לריטלין. יש לי סמנים מהעבר שהיא זקוקה לריטלין וגם כל הסחבת הזאת בתואר מוכיחה זאת. היא ברוגז עם הדודים שלה, אחים שלי, שני אחים ואחותי. היא לא משלימה כל הזמן זוכרת את הסיבות שלא תמיד מוצדקות. וגם צריך לשכוח אחרת אי אפשר להמשיך הלאה. גם היום אחרי שהיינו אצל פסיכולוגית, שאמרה לנו איך להתנהג איתה, המצב נשאר כשהיה, אולי יש קצת שיפור. בכל אופן, אני שואלת מה אפשר לעשות כדי לשנות את המצב וכדי שיהיה לנו ולה יותר טוב ביחסים? כל הזמן לא לוקחת אחריות ולא רוצה להודות שגם בה יש אשמה למצבים שהיא נמצאת בהם. היא כל הזמן קורבן, וכל הזמן אחרים עושים לה רע. היא לא גרה בבית והיא מרבה להתרחק מהמשפחה. היא לבד ואני מודאגת מאוד. מהמצב. היא בהתחלה לא רצתה ללכת לטיפול פסיכ' אבל כיום היא מעויינת ללכת רק לפס' שהחברות המליצו לה.אבל מתנה זאת בכך שאם זה יהיה בזמן החופשה ולא בזמן הלימודים. תודה על המלצות ועל הטיפול.

הוספת תגובה

• בתי בת 34 רווקה לומדת וברוגז וכועסת על המשפחה - תגובה

שרון לויט
    05/10/2016

שלום לך,
    אני חושבת שבכך שפניתם לפסיכולוגית, שאמרה לכם כיצד להתנהג איתה, עשיתם את הדבר הכנון. ייתכן שנפגשתם עם הפסיכולוגית רק פעם אחת ולא הצלחתם ליישם את הדברים. כנראה שצריך סדרה של פגישות והדרכה יותר מעמיקה כיצד להתנהג איתה, על מנת שיהיה שינוי ביחסים ביניכם. התגובות שלכם אולי לא ישנו את חייה (היא אדם בוגר וזה תלוי בה), אבל לפחות תוכלו לשפר את היחסים ביניכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביטיקה דיספטיל וציפרלקס וואבן
    שי
    02/10/2016

שלום האם מותר לקחת אנטיביוטיקה דסיפטיל פורטה עם ציפרלקס וואבן?

הוספת תגובה

• אנטיביטיקה דיספטיל וציפרלקס וואבן - תגובה

שרון לויט
    05/10/2016

שלום לך,
    עליך להפנות את השאלה לרופא המטפל בך. אני איני רופאה, ובנוסף תמיד עדיך לשאול שאלות כאלה ישירות את הרופא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוסע לחוץ לארץ במוצאי ראש השנה
    השורד
    01/10/2016

מאחל לכולם כאן שנה טובה מלאה בבריאות אושר ואהבה. במוצאי החג אני טס לדוברובניק (קרואטיה ) לכמה ימים מבטיח לשתף בחוויות אם יהיו אחרי שאני חוזר.

הוספת תגובה

• שנה טובה ותיהנה!

שרון לויט
    05/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה ונפלאה לשרון
    חני
    01/10/2016

אומנם אנחנו לא מכירות אבל את עוזרת לי מאוד בפורום ובהזדמנות זאת אני רוצה לאחל לך שנה טובה ונפלאה שנת בריאות וחיים טובים וכן לכל חברי הפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    שנה טובה ונפלאה לשרון

הוספת תגובה

• דבר שחשוב לי לשאול בקשר לחג

חני
    01/10/2016

יש לי בעיה שבערב חג שאני צריכה לצאת עם המשפחה אני נכנסת לדכדוך כי אני מטבעי אוהבת להיות בבית.מה אני יכולה לעשות מחר בערב חג כדי שארגיש טוב בשביל שאני אסע עם המשפחה לחגוג את החג? בדרך כלל בחגים אני נכנסת לדכדוך לא יודעת למה.גם אין לי חברים להיפגש איתם מאז שחברתי נפטרה.אודה לך מאוד על המענה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר שחשוב לי לשאול בקשר לחג - תגובה

שרון לויט
    05/10/2016

קודם כל, שנה טובה ומתוקה גם לך!
    מקווה שהצלחת ליהנות בחג.
    באופן כללי, ככל שתהיי יותר פעילה בחג, כך תיהני יותר. אם היית עם המשפחה רוב הזמן, כנראה שהרגשת טוב יותר. אם את בורחת להסתגר ולבלות את החג לבד, ככל הנראה ההרגשה תהיה שלילית.
    אפשר לבלות ולטייל, אפשר לקרוא ולעשות ספורט, אפשר להתנדב בחלוקת מזון למשפחות נזקקות בחג, ויש עוד הרבה אופציות איך להעביר את הזמן. צריך רק להיות יצירתית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרון
    חני
    28/09/2016

אני ממש מתנצלת על ריבוי השאלות אבל יש לי שאלה חשובה שאני רוצה להיפטר מזה.אני לוקחת כדורים פסיכיאטרים המון שנים.ומאז שהתחלתי לקחת אני מכורה לכדורים האלה אני מחפשת בארונות של ההורים שלי כדורים ואימא שלי החביאה אותם שלא אקח דיברתי עם פסיכיאטר והוא אמר לאימא שלי שבשום אופן לא להוסיף לי כדור אלא הוא טען שאני צריכה לעשות מדיטציה והליכות.האם הוא צודק? איזה עוד הסחת דעת את יכולה להציע לי כדי להיפטר מההתמכרות חוץ מלקחת כדור? כי הפסיכיאטר אמר לאימא שלי בשום אופן לא להוסיף כדור אלא כמו שאמרתי מדיטציה והליכות.אשמח עם תוכלי לתת לי עצה איך להסיח את הדעת.אני מודה לך מאוד ושוב סליחה על ריבוי השאלות.שתהיה לך שנה נפלאה וטובה.

לקביעת תור
    סגירה
    היי שרון

הוספת תגובה

• אשמח בנוסף למדיטציה וההליכות

חני
    28/09/2016

מה לעשות באותו רגע שאני רוצה ללכת לארון לקחת כדור? או שאני רעבה לכדור? שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח בנוסף למדיטציה וההליכות - תגובה

שרון לויט
    28/09/2016

כדאי שתחשבי על פעילות חלופית שתספק אותך. למשל: לצאת החוצה להליכה במקום לגשת לארון ולקחת כדור, או לכתוב את רגשותייך ומחשבותייך על דף (בנוסף להצהרה שאת רוצה לקחת כדור, ואת יודעת שזה לא טוב לך ולכן לא תעשי זאת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרון - תגובה

שרון לויט
    28/09/2016

שלום לך,
    איני יודעת ממה את סובלת ואילו תרופות את לוקחת, כך שאני לא יכולה לומר אם הפסיכיאטר צדק או לא. הליכות הן תמיד דבר טוב, עבור כל אדם שמסוגל לכך פיזית. מדיטציה מתאימה לאנשים מסוימים ולאחרים לא. אני מניחה שהפסיכיאטר התכוון שזה יעזור לך להירגע, אבל זה ממש לא מדויק. לא כל מדיטציה מיועדת להרפיה, וכאמור לא לכולם זה עוזר. יש אנשים שמעדיפים להיות אקטיביים יותר, וזה עוזר להם להירגע. כדאי למצוא פעילויות מעניינות לעסוק בהן, וכל דבר שאת יודעת שמרגיע אותך שאינו תרופות. אפילו דברים פשוטים כמו מקלחת, האזנה למוסיקה, דיבור עם מישהו בטלפון וכו'. אני מאמינה שאת יכולה לחשוב על רעיונות יצירתיים שמתאימים במיוחד לך.
    שנה טובה גם לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך שרון

חני
    29/09/2016

על ההצעות והטיפים שהצעת לי זה באמת עזר לי היום.יצאתי להליכה עשיתי מקלחת במקום לחפש בארון כדורים אני אשתדל ויעשה מאמץ גדול כדי לפתוח דף חדש ולא לחפש כדורים בארון סיכמתי אתמול בערב גם עם ההורים שלי אחרי שדיברתי עם הפסיכיאטר שהציע לי לעשות מדיטציה והליכה.בהזדמנות זאת אני עוד פעם מאחלת לך שנה טובה ונפלאה ושוב תודה על העזרה אני יישם את הטיפים שנתת לי ואתגבר על הדחף לכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיה על כדורים נגד דיכאון ללא תעסוקה
    דנית
    28/09/2016

שלום שרון. אני סבלתי מדיכאון המון שנים הייתי במסגרות שונות וכיום המצב שלי יותר טוב אני יצאתי מהסגרות כי גם דרך סל שיקום וגם המטפלים טוענים שמיציתי את המסגרות הנפשיות האלה אני עדיין לוקחת כדורים נגד דיכאון אצל רופאת משפחה אבל יש לי בעיה שאני קמה בבוקר בלי שום עבודה או התנדבות אני התנדבתי לפני שנה במקום מסוים אבל נאלצתי לעזוב מסיבה כזו או אחרת וכיום אני מחפשת להתנדב אבל עדיין לא מצאתי ורציתי אולי עם את מסכימה לתת לי טיפ עד שאמצע התנדבות איך להתחיל את היום עם תעסוקה אפילו בבית פשוט אין לי את מי לשאול רק כמובן עם את מסכימה אני מאוד מודה לך ומאחלת לך שנה נפלאה תודה.

הוספת תגובה

• חיה על כדורים נגד דיכאון ללא תעסוקה - תגובה

שרון לויט
    28/09/2016

היי דנית,
    עד שתמצאי מסגרת התנדבותית, אפשר להתחיל את היום עם פעילות גופנית, וזה אפילו מומלץ לשיפור מצב הרוח. אפשר במכון כושר או לעשות הליכות לבד, או אפילו עם חברה. אם יש לך שכנים בעלי כלבים, אפשר להציע להם לטייל עם הכלב שלהם בבוקר (עם/ בלי תשלום), וכך גם תהיה לך מחויבות לעניין. או, אולי יש אמהות שצריכות עזרה עם הילדים או בעבודות הבית בזמן שהן נמצאות בבית. בנוסף, אולי יש חוגי בוקר המתאימים לאנשים שאינם עובדים, בהם אפשר גם לפגוש אנשים ולעסוק בפעילות מעניינת. אפשר לחפש במתנ"סים הקרובים לבית. את יכולה גם לקבוע לעצמך משימות אחרות לעשות בבוקר- למשל, סידורים שונים (בתוך או מחוץ לבית), ניקיונות וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI?
    דן
    26/09/2016

שלום

אני משתמש מזה כמה שנים בתרופה לוסטרל בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, כמובן שגם למצב רוח, אבל הסיבה העיקרית שהביאה אותי לשימוש בתרופה קונבנציולית זה בגלל ההתקפי הפאניקה.
    זה לא העלים הכל, אבל בהחלט אפשר לומר שהתקפי פאניקה אין לי.
    העניין הוא שמאז שאני משתמש בתרופה עליתי לא מעט במשקל, ואני חושב שזה גם בגלל התרופה, ועל אף שאני לא אוכל יותר מפעם, וכן כיום אני עושה הליכות באופן קבוע, עדיין יש את הבעיה עם המשקל.
    רציתי לנסות להפסיק את הלוסטרל (קיבלתי את זה מרופא המשפחה), כמובן בהדרגה.
    קראתי שיש תוספים שיכולים להוות תחליף לא רע לתרופות ממשפחת ה SRRI כמו הלוסטרל למשל, ומועילים לחרדה ודכאון ומניעת התקפי פאניקה.
    אשמח לקבל הכוונה ועצה בעניין, מה מומלץ לעשות.

ספציפית יצא לי לקרוא על 4 תוספים:

1. BCM-95 Bio-Curcumin
    2. SAM-e (מחירו יקר)
    3. L-Tryptophan
    4. היפריקום (על זה קראתי שיש גם תופעות לוואי, והוא פחות מתאים לחרדה אלא מועיל יותר לדכאון)

מה מהם מומלץ? ומה המינונים המומלצים בשביל להשיג תועלת ממשית, ולהחליף את הלוסטרל.

תודה רבה

הוספת תגובה

• האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI? - תגובה

שרון לויט
    26/09/2016

היי דן,
    לצערי, תוספי התזונה לא יכולים להגיע אפילו קרוב לאפקט של התרופה. הטענה שהם בכלל גורמים לשינוי חיובי כלשהו היא שנויה במחלוקת, ופסיכיאטרים רבים לא מסכימים איתה. אני לא חושבת שאפשר פשוט "לקחת משהו" שהוא לא תרופה, וזה יעבור. גם לתרופות יש יעילות מאוד חלקית בטיפול בהתקפי פאניקה.
    אפשר לנסות תרופות מקבוצות אחרות, SSRIs היא בהחלט לא קבוצת התרופות היחידה.
    אם אתה מחפש תחליף "טבעי", טוענים שפעילות גופנית אירובית ואינטנסיבית משיגה השפעה דומה לזו של התרופות, ועבור דיכאון היא אפילו יעילה יותר.
    עם זאת, הדבר היחיד שיכול באמת לפתור את הבעיה מן השורש הוא גם פתרון "טבעי"- טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (טיפול CBT). עבור התקפי פאניקה הוא יעיל מאוד, ולדעתי אחת הבעיות הקלות יותר לטיפול בגישה זו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה